Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

CSibe én valamennyire látom rajta a babót:)

Tabati hát igen elég rossz a kép, de miután sokszor nézegettem most már tök jól látom az elsőn a kezét, az ujjaival. A másodikon a gerincoszlop látszik. A harmadikon a feje. De nehézkes tényleg kivenni belőle bármit is. Na majd a 4 d-s képek biztos jók lesznek. Már nagyon várom.
A másik a TB kártya, hát én 10 éve vagyok házas, és még minidg nincs átírva, a leánykori nevemen van. Még sosem volt ebből probléma, ha mentem dokihoz,m vagy a kórházba, akkor mondtam mindig hogy férjes nevem van, és autómatice azt írták be, ahol meg már szerepeltem, ott meg átírták. A szülésnél meg nem csak a személyid fog kelleni hanem a házassági anyakönyvi kivonatod is, úgy hogy az lesz a lényeg, nem a TB kártya.

Ronmay az 1,9mm-es nyaki redő tökéletes. 3-ig jó. Nekem mondta a dokim hogy talán fiúcska, de ne vegyem még készpénznek mert akár a köldök zsinort is láthatta, mivel annyira izgett - mozgott.

Nevek:
Nálunk a gyerekek nevei Liegl Barbara Bettina. Liegl Norbert Attila (Attila a férjem után) Liegl Réka Dóra. A tavalyi vetélésemnél pedig Simon Zoltán lett volna. (Zoltán apu után, ő már meghalt sajnos) Most pedig azt mondtam hogy mivel ő egy új baba, új nevet is fog kapni. Ráadásul a vetélésem is elég morbidul jött ki.
Most pedig a Liegl Dominika Esztert találtuk ki. És a Liegl Ádám Viktort. A Viktor nekem annyira nem tetszik, helyette én szeretném a Mátét, de az ugye nem jó mert két m betű egymás mellett van. Viszont tetszik még a Tamás is, és a Bálint is.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Ebédszünet, hurrááá

Tabati!
A babának a nevét nem a taj-od alapján adják, ne izgulj emiatt. Nekem több mint 6 éve nem sikerült kicseréltetnem a tajomat és még soha nem volt gondom, pedig már kétszer szültem, egyszer elvetéltem és egyszer cisztát műtöttek belőlem :)
Én sem akartam apu nevét eldobni, főleg, hogy szegénynek nincs fia, így én -né plusz régi név lettem.
:oops: Akkor bocsi, csak vhogy mintha úgy olvastam volna ki, hogy azt csinálod v. felléptek v. mi. Keveset alszom mostanában, hiába.

Krissy!
Fiú nevek között szerintem is nehezebb olyat találni, ami igazán tetszik. Nálunk pl. amikor Marcinál megtudtuk, hogy fiú, apa megnézte a névlistát és megkérdezte, hogy tuti fiú?
De a celebest én nem negatívumként mondtam (jaj-jaj ma nagyon béna vagyok)

Ronmay!
Ugyeugye a kozmetikus tud vmit! Azért még ne vedd kp-nek.
Apóca mit szólt? Ugye volt ő is? De majd inkább szb.

Dodi!
Olyat találtam az utónévlistán, hogy: Tania.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Gabi!
Akkor miért nem lesz Máté Ádám és akkor nincs egymás mellett a két "M"?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok! :)

tabati!
Az jó, hogy ha minden papírodat rendbe rakatod, abból baj nem lehet. De szerintem mielőtt elrohannál, inkább írj egy e-mailt vagy legalább telefonálj az OEP-nek. A kórházban is kérdezz rá.
De sajnos mindez nem érinti a kismama bérletet, mert az csak a gyerek 2 éves korától jár. :evil: :

http://www.bkv.hu/kozlemenyek/497.html

A juttatások igénylését a munkahelyeden illetve a területileg illetékes MÁK-nál kell intézni.

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyertam20060213

Asszonynév.
Én alapból úgy gondoltam, hogy lecserélem a vezetéknevem a férjemére (bár nem tetszett, de azért egy gesztus lett volna felé). Aztán amikor felsoroltam neki a különböző variációkat, akkor mindegyikre azt mondta, hogy béna. Így maradtam jány. :oops: :lol: :lol:

Eddig sem volt szempont, hogy külföldön is ki lehessen ejteni a gyerek nevét, mostantól sem lesz. (Bár, ezek szerint akkor a Leventével nem lőttünk mellé ebből a szempontból [sem] :wink: )
Példáual itt van a mi szép női nevünk a: Luca. Ezt így leírva Olaszországban "lúká"-nak ejtik, ami ott férfi névként szerepel, a mi Lukácsunk megfelelőjeként. A magyar Luca megfelelője náluk a Lucia. De hasonló a helyzet az Andreával is. Nálunk női név, de ott "ándréjá"-ként férfi Ez a mi Andrásunk. (Azt most nem mondom meg hirtelenjében, hogy van-e ott női megfelelője, mert nem ugrik be... :oops: )
Amúgy meg. Nekem se olyan ismerősöm nincsen aki születetten angol vagy arab nyelvet beszél. De arabot már nem egyszer olyan tökéletesen, akcentus nélkül magyarul beszélni, ahogyan angolt még sosem, hiába élt mondjuk ő is tizen-huszon éve itthon. (Nagyon sok arab jött ide régebben, főleg az orvosi egyetemre, de műszakin is sokan végeztek. [Most nem tudom, mi a helyzet.])
A lényeg, hogy a mi nyelvünket az arabok gyönyörűen meg tudják tanulni, tehát a neveink kiejtése sem nagy gond nekik. (Azért csak lehet valami abban az elméletben, hogy valahonnan amarról származunk eredetileg. Ha már ennyire tanulható a nyelvünk nekik...)

pagika!
A Gyopárkával meg hasonlókkal meg egész jó vagy. :lol: Mi anno ilyen neveket találtunk, mint csak és kizárólag magyar eredetű férfi név, hogy Csepel, Bádog(! :shock: ) és még sok minden más, mai füllel kissé(?) furcsának tűnő név. (Utóbbi jelentése a "boldog" akarna lenni)

ronmay!
Pagika jól mondta, de én még megtoldanám annyival, hogy abban az esetben nem élvezel védettséget, ha próbaidős, határozott idejű szerződéses vagy kölcsön munkerő vagy:

http://www.origo.hu/allas/szakertokmunkajog/20080919-a-terhesseg-kezdetetol-vedett-a-noi-munkavallalo.html

Ha bármelyikbe is beletartozol, akkor ott csak a jóindulatra számíthatsz. Ha nem, akkor meg a fogantatás pillanatától védve vagy, még akkor is, ha esetleg még te magad sem tudtál a terhességedről. Semmilyen papírral nem vagy köteles igazolni magad, elég a szóbeli bejelentés. De persze, meglobogtathatod a papírodat, ha úgy van.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.01.07 13:35-kor.

Kép
Kép
200907?

Dodi!

Esetleg Papagena???? Na jó én Papagenó áriáját játszottam még anno...fuvolán meg piccolón meg furulyán is! Mozartot amúgy is csípem!!!! :lol: :lol:

No Tabati, akkor nem kell intézni a TAJ-t! Csak olyan furi, mert mindig a Férjes nevem mondom, aztán a beutaló alapján meg a lánykorin szólítanak :mrgreen: ! Megspórolunk egy kis időt!!!!

Jaj még fiú név, amit passzolnom kellett, de tetszik: Konrád (Koni)

Na meg minap hallottam: Taddeusz.......ez nekem sokkkk, de nem csúnya!

Gabi! Pont ezt akartam írni, amit Szoni, hogy fordítsátok meg, vagy gondolom az Ádám a favorit!

Tania...Tánya :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Szonibaba az Ádámot mindenképpen elsőnek akarjuk. Csak párom szeretné a Viktort.
De szerintem ez is jól hangzik Liegl Bálint Ádám. Vagy Liegl Ádám Tamás.

Az én nevem Hegyi Gabriella. Én úgy vettem fel a párom nevét én marha hogy Liegl Attiláné Hegyi Gabriella. Hát akkor még nem tudtam hogy ez mivel fog járni, hogy pl amikor van egy hely ahol hivatalosan kell aláírnom sosem fér el. Meg hosszú stb. De többnyire Liegl Attiláné ként mutatkozom be vagy írok alá.

Kép

gabi1

csibe83! :)

Jó, tényleg nem valami szuper minőségű, de azért lehet látni mindent. Szemből van, ezért olyan kis ufós, és ahová a nyíl mutat, ott a szíve. :wink:

Ez sem volt soha szempont, hogy egy ismerősnek, rokonnak vagy barátnőnek ugyanolyan nevű gyereke van vagy lesz. Attól még miért ne lehetne. (Sőt, talán még inkább poénos is lenne, ha ketten sétáltatjátok a piciket és mindketten egyszerre fordulnak oda, ha szóltok nekik :lol: )
A több generációs keresztnevek tagadhatatlanul nem túl fantáziadúsak, de nálunk a nagyanyám és az anyám után én képviselem a harmadikat és azt szeretném, ha lányom lesz, akkor ő pedig már a negyedik legyen. (Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy nem magyar, hanem latin eredetű, így majd alighanem Apa választ mellé egy magyart is. A kiscsaj meg eldönti majd, hogy melyiket akarja használni)

(Azt tudja valaki, hogy pontosan hogyan történik jogilag az anyakönyvezés? Gondolok itt arra, hogy a körházban megkérdik, hogy hogyan hívják a gyereket. És mi van akkor ha az összes fiúgyerekemet Bélának akarom hívni. Vagy mondjuk azt a nevet nyögömbe, hogy Dömperke? (Kapaszkodjatok meg, tényleg volt, aki ezért tepert az Anyakönyvi Hivatalnál, hogy engedélyezzék. Persze, nem tették :o )

Kép
Kép
200907?

(Csak egy kis gonoszkodás tabati: ha Vajk lesz a neve, akkor a keresztelő után hogy fogják hívni? Istvánnak? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Hát én meg úgy vagyok vele, hogy elég választék van és kicsi az esély, hogy az ismik vezetéknevéhez ua. passzoljon mint a miénkhez! Ha véletlen 1mástól függetlenül adjuk ugyanazt a nevet, akkor ok, de ne mondja azt egy ismim sem, hogy fantáziátlan vagyok és nincs külön 5letem, csak az ő általuk választott nevet tudtam lenyúlni...Persze mindenki máshogy gondolkodik!!! Ha 2 név lenne a világon az nyilván maga után vonná az egyezőséget, de így azért vannak 5leteim anélkül is, hogy az ismik készletéből gazdálkodnék :lol: :lol: :lol: !!!! Ha meg valamilyen névhez negatív személy kötődik, na azt élből dobom, még ha tetszik is!!!!

Tickerplayground.com
breki76

007!
nagyon jól látsz a képen mindent.
már vagy százszor kellett a dvd-t kommentálnom és egyre több újat
veszek észre.igaz nekem nem mondta senki,hogy milyen nemű,de mintha egy pillanatra látnék egy kukacot,de majd késöbb kiderül.
párom nagyon kislányra van már felkészülve.
fiú nevünk még nincs is,szóval ha tényleg fiú,akkor eléggé meg leszünk
lőve.lány nevet sokkal egyszerűbb volt nekünk is találni.

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

csibe83! :)

Látod? Belejössz, mint kiskutya az ugatásba. :wink: :lol: Ha a nemét szeretnéd tudni, akkor ne csak a fütyit keresd, hanem a zacsikat is. Különben könnyen lány lehet belőle... :wink:

Kép
Kép
200907?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Én ismerek Koppányt (Kopi), Örsöt, Hubát, Zalánt, Zétényt, Sebestyént, Tardost is.

De én bavallom, nem rajongom ezekért a nevekért :? !

Ha mindenképp magyar nevet akarnék adni, nálam tuti a Réka és a Levente nyerne. Levente ismim is van, és nagyon édi, hogy nem Levinek, hanem Lentének becézik!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

breki76! :)

Ha egy ismerősömnek ez lenne a legnagyobb gondja, hogy miért ugyanúgy hívják az én gyerekemet, mint az övét, akkor tudod nem is biztos, hogy annyira ragaszkodnék a személyéhez. Nem azért, mert megsértődöm, hanem mert akkor alighanem máskor, más (pláne komolyabb!) esetben is eléggé undok, uram bocsá' rosszindulatú. Ilyen emberekre pedig nincsen szükségem, és pláne nem érdekel, hogy mit gondol arról, hogy miért az adott nevet választottam. Ezt mifelénk úgy mondják, hogy "Jogában áll hallgatni..." :twisted:

Kép
Kép
200907?

Én is úgy vagyok vele hogy ha van egy név ami tetszik de épp valami rossz emlék fűz hozzá akkor azt nem adom. Pl nagyon tetszik a Kornél név, de az első nagy szerelmem neve az volt. És ezt a Párom is tudja, eszem ágában sem lenne ezt adni neki. De sok ilyen név van ami valami máshoz kötődik és azért nem adom.
Viszont van egy unokatesóm akinek a gyerekét Barbarának hívják, és az enyémet is, de sem őt sem engem nem zavart. És az én fiam Norbi, és a másik unokatesóm felhívott hogy nagy baj lenne e ha ő is annak hívná az ő kisfiát. Mondtam neki hogy engem abszolút nem zavar, ha neki tetszik akkor most miért fosszam meg ettől az örömtől, csak azért mert az enyémet már így hívják.

Kép

gabi1

Szonibaba!
Olvastam a honlapon, hogy 12 hetes kortól lehet járni tornára, de nem szeretnék az egyedüli majdhogynem pocak nélküli lenni. Szóval arra lennék kiváncsi, hogy tényleg járnak ilyen "fiatal" kismamák is, vagy inkább csak később kezdenek el tornázni.

Tabati, Breki!
Én most szeptemberben mentem férjhez és az útlevelet kivéve mindent átirattam, méghozzá meglepően pillanatok alatt. Az útlevelem azóta sincs átiratva, mert elég sok lenne az illetékbélyeg és ha olyan helyre megyek, ahova kell útlevél, oda meg úgy sem viszek személyit.
A TAJ kártyát az Árpád hídnál a Teve utca és a körút sarkán lévő OEP épületben kell átíratni. Amikor én voltam, nagyon sokan voltak, de mégis végeztem fél óra alatt. Szóval elég pörgős a dolog, meg mások általában bonyolultabb dolgok miatt várnak és ők külön sorszámmal más sorba mennek. A kártyát névváltozás esetén ingyen kicserélik és egyből oda is adják, kb 5 perc alatt belaminálják és kész is. Szóval szerintem megéri megcsináltatni. Viszont, ha nyitásra mentek, arra vigyázzatok, hogy 4 ajtóhoz lehet sorba állni, mindegyikre ki van írva, hogy melyik ügyek tartoznak oda, ezt mindenféleképpen nézzétek meg!

Kicsidodi!
Hát neked is szép hosszú neved van, de nem vagy vele egyedül. Az enyém hivatalosan Sárköziné Kralovits Erika Gabriella. A Gabriellát ha nem muszáj nem használom, a többit viszont minden papírra rá szoktam írni, de csak Sárköziné Erikaként mutatkozok be. Én is bántam, hogy nem hagyhatom el a 2. keresztnevemet, de hát ez van.
Sokan nem értik, hogy miért ilyen hoszzú nevet választottam, de a többi egyszerűen nem tetszett. Lánynevemet nem akartam megtartani, mert szerintem ez egy gesztus a másik felé, hogy felveszed a nevét. Simán a né toldalék azért nem tetszett, mert akkor ugyanaz lenne a nevem, mint anyósomnak. Sárközi Erika pedig azért nem szerettem volna lenne, mert szerintem az olyan, mint ha nem is a felesége lennék a páromnak, hanem a testvére.

Kép
gumilany

Ja és nekünk Sárközi Dorottyánk, vagy Sárközi Botondunk lesz. Lány nevünk van egy csomó talonban, na de mit csinálunk, ha egyszer lesz két fiunk... na de ezzel még ráérünk:)

Kép
gumilany

gumilany! :)
Tudom, hogy szonibabának címezted és nem akarok megint ( :oops: ) minden lében kanál lenni, de amiatt nem kell aggódnod, hogy ilyen fiatal kismama vagy. Igen, szoktak járni ebben a korban is. Azt szokták mondani, hogy a 12. hét után már el lehet kezdeni, minnél korábban teszed annál jobb. De ha csak az utolsó hónapban szánod el rá magad, még akkor sincs késő... :wink:

Az egyértelmű, hogy ha valamiért negatív érzést kelt bennem egy név, akkor én sem adom. Apa az, akinek beleszólás van a választása, a többieknek meg lehet igazodni... :twisted:

Kép
Kép
200907?

Köszi 200907, egyébként csak azért címeztem szonibabának, mert ő már járt oda korábban, ahova én is szeretnék menni.

Kép
gumilany

Emlékszem, Szent Imre. :wink:

Kép
Kép
200907?

Bocsi :oops:

Kép
gumilany

Mennymá! :wink: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

:lol:
Szóval Gumilány!
Nyugodtan menjél, vannak kispocakosok is (legalábbis voltak, amikor én jártam, gondolom most sincs máshogy).
Ahogy írtam is, minél előbb jobb elkezdeni (sztem) és akkor nyárra már minden flottul fog menni.
Szokott lenni olyan alkalom is, amikor nem torna van, hanem az apukák is ott vannak és akkor a szülésről beszélgetünk, hogyan tud az apuka segíteni, milyen vajúdó pózok vannak, ahol jól beléjük lehet kapaaszkodni, stb. Ezek az órák megbeszélés és igény szerint vannak, úgyhogy tényleg jobb minél hamarabb menni, hogy legalább egyszer apa is el tudjon oda menni.

Na jól leírtam.
Egyébként lehet, hogy én is oda fogok járni, ha itt nincs ilyen lehetőség.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Tessék egy cikk az apasági nyilatkozatról illetve az anyakönyvezés mikéntjéről:

http://www.babazo.hu/9honap/20090104-szules-apasagi-nyilatkozat.html

:wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok lanyok!

Annyira jo hogy szurkoltok a mai vizsgalathoz!Tudositani lehet hogy csak holnap,vagy keso ejjel tudok majd,mert 2-re megyunk,akkor otthon mar este 8 ora van.De jovok termeszetesen...

Breki:Koszi a dicsereteket!Egyebkent nem tudok snowboardozni,eletemben eloszor probaltam,eleinte nem mertem,de aztan nem hagyhattam ki :lol: !Es ma reggelre ismet szakad a ho :shock: Nemsokara otthon is lesz,ahogy olvastam az elorejelzest...es hat a homerseklet is hasonlo lesz az ittenihez...

Nevek:En felvettem a ferjecskem vezeteknevet teljes egeszeben,es utana az en keresztnevem kovetkezik.Mindezt azert,mert nagyon tetszik az ove,kulonleges,bar nehezen tudjak kiejteni,es mert hat nekem ez termeszetesnek tunt.Az en vezeteknevemet nem is szerettem soha,es hat apam meg nem igen erdemel annyi tiszteletet,hogy o ra tekintettel megtartottam volna.Amugy van egy ocsim,es o tovabbviheti...
A babocank nevevel kapcsolatban felmerult itt hogy kiejtheto legyen,bar azt hiszem ezert en nem szivesen adtam volna olyat mint Dzsenifer stb.Es hat a lanynevunk mar megvolt reges regen.Szoval igy is ugy is nehezen ejtheto a csalad nevunk,otthon plane,akkor mar teljesen mindegy.Csufolas targya meg nemigen lehet,a Hangarol is csak a magyaroknak jutott eszukbe a hangya :x a tobbi nem erdekel.Botond ismerosunk mindkettonknek van,es nem a legjobb emlekeket ebreszti,de ezen mar tul vagyunk egy ideje,tehet marad Loviaguin Hanga vagy Loviaguin Botond.

Annyira szorit a gyomrom...izgulok am nagyon.Es meg vervetel is lesz...de a cel erdekeben mindent!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!
ezerrel megy a drukk mára.hamarosan te is láthatod a babócád.
biztos minden rendben lesz.majd várunk a hírekkel.reméljük képet is kapsz...

Kép
Kép
csibe83

Köszi Szonibaba. Akkor vizsgák után el is kezdem, azt hiszem. És hát, lehet, hogy majd találkozunk:)

Kép
gumilany

200907? :D

Gabiéknál is volt ilyen és ezt így illik, megkérdezni a másikat, ha annyira jó ismerős. De Hála Istennek nem egy név tetszik tehát van miből válogatni és én is egyedit szeretnék. Nem hiszem, hogy valaki pont azt a 2 nevet adná amit pont én...egyik-másik egyezik nyilván, de azt a párosítást én még senkitől nem hallottam és én örülök neki speciel :lol: :lol: ! De tényleg mindenkinek saját dolga ez! Én senkit nem koppintanék már csak azért sem!!!

Gumilány! A Barátnőm a házasságkötése előtt leadta a 2. keresztnevét vmi 10.000,-Ft volt ez! De amúgy neki is nagyon hosszú lett volna.

Ancsurti! Hajrá!!! Ne izgulj!! Férjemnek rendszeresen minden UH előtt ment a hasa én meg nem tudtam előtte rendesen aludni!!!! Minden ok lesz!! Ügyes vagy, hogy ki merted próbálni a boardot!!! A Ti Babátok neve tuti egyedi lesz...már a vezetéknév miatt eleve! De illik hozzá a Hanga meg a Botond is! Szép nevek!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok kismamik az én pocim most ilyen (nem valami jó a kép mert tükör nélkül kellett csinálnom) :cry: Kép

Kép
Kép
minimano74

szerintetek látszik???

és a lányom virág lámpája és discogömbje (házi készítésű) :wink: Kép Kép

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok!

Rég jelentkeztem, de minden rendben, jól vagyunk...bár 23-án volt egy pici vérzés, meg barnázás, de még aznap megszűnt, úgyhogy úgy tűnik minden rendben!

Mindenkinek jó babavárást, majd jövök, csak sok a dolog a picikkel....bocsánat..a nagyokkal:)

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Sziasztok!
Jó nézni, hogy néhányotoknak már mekkora pocija van. Az enyém még egyáltalán nem látszik.
A 12 hetes UH-n nekem a dokim azt mondta, hogy ha a kezébe fogná a gyereket, se biztos, hogy meg tudná mondani a nemét.
A férjem azt mondja, teljesen mindegy, mi lesz. Én reménykedem, hogy fiú. Apósom is nagyon izgul, hogy végre legyen egy "pöcsös" unokája. Neveink: Liliána, Gréta, fiúnak: Ákos, Áron, Péter, esetleg Levente.
Nálunk az asszonynév választásánál úgy akartam, hogy a férjem vezetékneve + keresztnevem, de apukámnak nem tetszett. Szerinte ezzel nem vállalom, hogy asszony vagyok, csak őt tagadom le. Így lettem -né. De használni munkahelyen és mindenhol - itt is azt a verziót szoktam, amit eredetileg is szerettem volna.Persze csak ha nem muszály hivatalosan írni.
A TAJ-ról annyit, hogy orvos és kórházfüggő az, hogy elfogadják-e a lánykori kártyádat! Én általában Sárvárra járok, ott soha nem szóltak, hogy a lánykori nevemen volt, de Cellben az első dolga volt az orvosnak, hogy figyelmeztessen, hogy ha nem cseréltetem ki, akkor fizetnem kell a vizsgálatokért. Amúgy a kártyát ingyen kicserélték a TB-nél, és csak(!) 1,5 órát álltam érte sorba :evil: .

A gyermek címéről:
Mikor a kislányom született, az állandó lakcímem anyukáméknál volt, a férjem az apjáékhoz volt bejelentve, de volt egy közös ideiglenes lakcímünk - egy szolgálati lakásban laktunk. A gyereket automatikusan anyámék címére, tehát az én bejelentett állandó címemre írták.

Amúgy holnap megyek a védőnőhöz. Már előre tudom minden szavát. Az egész faluban van 4 vagy 5 várandós, és piszkosul ráér. Mindenből rengeteget kihoz, nekem kissé terhes. Amúgy rendes, de mindenáron rá akar beszélni.
Már most felkészít majd a nehéz időkre. És mindenáron el akar jönni hozzánk. Már nem tudom mit találjak ki. Azért nem akarok szabadságot kivenni. Nem értem miért nem ér rá később, ha majd úgyis itthon leszek. Lehet, hogy akkor még élvezni is fogom a társaságát.
Na jó éjszakát.
Sziasztok
Kép
hendegabi

jimbone én is a Praxisban voltam annó Rékával, és most is oda fogok menni. És csak is Györffy Mátyáshoz, mert szerintem ő a legjobb. Szerintem nyugodtan viheted, de fogja bírni a félórás uh-ot? nem fog ott mászkálni? mert attól hogy érdekli meg szeretné nézni, nem biztos hogy neki ott az a fél óra annyira nagy élmény lesz. És nehogy az legyen hogy majd ti nem tudtok figyelni mert ő elveszi a figyelmet, ezt nem rosszból írom, csak úgy gondolom hogy egy 3,5 éves gyereket nem bizti hogy érdekelni fogja annyi időn keresztül. Én inkább otthon mutatnám meg neki a dvd-n. Én is ezt fogom tenni. Szerintem az is nagy élmény lesz szerintem.

Kép

gabi1

Sziasztok.
Voltam a dokimnál,behivta a páromat is az ultrahangra,tátva volt a szája. :o Ugy fickándozott a baba,hogy én is csak lestem.Sima uh-al nézte elöször és háttal volt,lába között logott valami, azt mondta hogy biztos köldökzsinor darab,ekkora kuki nincsen,na meg hátulrol,aztán megnézte 3d uh-al is a lábaközét közelröl,és ott nem volt kuki,hanem olyan punika,akkor azt mondta,hogy nyilván kislány.Egyébként néztük vagy 20 percig,és mindent magyarázott közben,hogy mi micsoda.Ugy örülök ,én nagyon kislányra vágytam,remélem akkor már az is marad,de ha kinö a kukija az sem baj.:D
Azt mondta a doki,nagyon szép formás baba,mindene látszott,14 centi,és hogy már mindent csinál,itta a magzatvizet is,látta hogy van a hugyholyagjában is. :lol:
krissy3

Sziasztok!

007!

Jó ez a keresztelős kérdés! :lol: :lol: Poén lenne tényleg! :lol:

Amúgy elolvastam azt a bkv-s linket amit beraktál, de ott én nem láttam semmi olyasmit, hogy csak 2 éves kortól lehet ilyet venni. :shock: Amúgy meg egyik ismim tavaly nyáron szült és már használja, úgyhogy szerintem valamit félreértettél... (vagy ki lehet játszani), de azért köszi az infót!!

Hendegabi!

Neked is köszi alakcímes dolgot, sejtettem én, hogy nem ilyen egyszerű, úgyhogy valószínűleg a fentebb említett bkv-s dolog is megoldódik ezzel. Veszem majd a drága bérletet...

Gumilány!

Mikor van az a torna? Engem is érdekelne, bár nekem úgy néz ki csak egy pénteki időpont megfelelő...

Szonibaba!

Táncolunk igen, de nem hastáncot. :wink: Úgyhogy nem lőttél teljesen mellé! :lol:

Krissy!

Találtam neked 2 fiűnevet, ami nekem tetszett, bár olvasom, hogy az a többieknek is elég kapos. Csizmás Botond, Csizmás Levente.

Manó!

Mi az hogy látszik!!!! :shock: hatalmas és nagyon szép!! :D Nekem meg azt mondják nem látszik, viszont én már látom. Szerintem csak a téli pulcsik alatt nem tűnik fel.
Diszkólámpa (vagy mi) is szuper, igazi kamaszos dolog! :lol:

Főnököm egy pletykazsák jelentem! :lol: Ma már az összes kollégám tudta a hírt :D , mondtam is neki, hogy gyorsan tud terjeszteni, ha már mára mindenki tudta. Erre a válasza: Mára? :shock: Már tegnap délben tudta mindenki! :lol:

Kicsidodi!

Ezt a névváltoztatós dolgot még mindig nem értem! :shock: ha megváltozott a neved, mindegy, hogy miylen lett, más lett mint eddig volt, elvileg mindenhol meg kell változtatni. De most, hogy ezt leírtam, talán arra gondolsz, hogy ott van a névazonosság, hisz a né-s mellé jön még a régi lánykori neved is. Lehet, azért nem törődtek vele. Viszont az nálam is megvan, úgyhogy ilyen szempontból ugyanaz a balogné varga anna, mint a balog- varga anna. A varga annából rájönnek ki volt előbb. Viszont ha csak simán Balog gézáné vagy nem tudják ki lehettél előtte.

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Több közleményt is találsz a BKV oldalán a kisgyerekes bérlettel kapcsolatban, ha rákeresel. Van, amelyikben konkrétan szerepel a 2 éves kor. Itt a GYES van megemlítve, amit a gyerkőc 2 éves korától kapsz. Addig GYED-en vagy. 2-től 3 éves koráig jár a GYES. (A GYET-et -ha jól tudom-, akár kezdetektől kaphatod, de ez csak speckó esetben jár. Nem mondom meg neked pontosan, de a másik linken, ahol a gyerekek után járó támogatásokról olvashattál ez is szerepel)

Ja! Még egy adalék azoknak a BKV-znak.
15.-éig még tavalyi áron lehet jegyeket kapni. Érdemes betárazni, mert még olcsóbban lehet venni és addig használhatod, amíg el nem fogy. Ha közben nyócszor emeltek árat és 586.-Ft-ot kell fiztetni, akkor is nyugodtan lehet vele közlekedni. Ez a régebbi jegyekre is érvényes feltéve, hogy van bennük ezüst csík. Ha van, akkor tök mindegy, hogy mikor, mennyiért vetted, simán lehet használni, akármeddig. :wink:
És még egy dolog, ami hurrá: idéntől már nem kell új jegyet lyukasztani, ha átszállsz az egyik metró vonalról a másikra. 1 jeggyel lezavarhatod. :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.01.07 23:50-kor.

Kép
Kép
200907?

Még egy kis olvasnivaló annak, akit érdekel a téma, vagy szeret böngészni:

Ez arról, hogy a névviselésről, mint olyanról mit kell tudni:

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/nevvis20050802

Ez arról, hogy milyen szabályok vonatkoznak a gyerek névadására:

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/gyermekvall20050802/gyermeknevvis20081110.html/ugyleirasjogi

Ez pedig a kismama bérletről (ami már több nagyvárosban elérhető, úgyhogy tessék utánajárni! :wink: )

http://kismamaberlet.hu/

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

200907 A GYET nem jár a kezdetektől. Ennek a neve másképp főállású anyaság. Annak jár akinek 3 vagy annál több gyereke van. A legkisebb 3 éves korától jár 8 éves koráig. Összege megegyezik az öregségi nyugdíj összegével 28500 bruttóval. Én ezen vagyok. Mivel nekem már van 3 gyerekem. Majd ha júliusban meglesz a 4. akkor újra gyesre kell elmennem, és azt fogom kapni 3 éves koráig, és utána igényelhetem megint a GYET-et.

Lányok aki szedi a Femibion 400-at az mennyiért vette? Most a dokim azt mondta hogy váltsak át az elevitről erre. Meg kell szednem a vasat, fel is írta. Folsavat meg mostantól már nem kell, mert amit felírt abban az is van, meg plusz a femibionban is.

Kép

gabi1

Ancsurti!!! :?: :?: :?: :?: :?: :?:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Utána néztem én is és tényleg csak azoknak jár a kismama bérlet akik gyesen vagy gyeten vannak. De akkor ebbe azok is beletartoznak akiknek ugyan nem 2 éves a gyerek de gyest kap mert nem volt munkahelye.

Kép

gabi1

Gabi1!

Én a Femibion 800 szedem az kb. 3.000.-ft gondolom az is ennyi körül lehet, ha nem bocsika :cry: én is csak most fogok majd venni.

Kép
Kép
minimano74

mini képzeld az 5000 ft-on felül van:(

Kép

gabi1

mini tegnap vettem, és ennyit fizettem, csak kiváncsi vagyok hogy más is ennyiért vette e.

Kép

gabi1

tabati:
aranyos vagy hogy gonolsz rám a nevekkel kapcsolatban,jok a nevek egyébként,tetszenek,de tegnap ugy láttuk az uh-on,hogy kislány,ha ki nem nö még a kukija. :lol: De engem ez amit tegnap láttam,megerösitett abban hogy kislányom lesz,nagyon örülök neki,kislányra vágytam. :)
Nött már a pocid,az enyém most olyan nagyot nött,tök nagy lett. :lol:
A te babád mocorog,az enyém egyfolytába kapálozik :)
krissy3

Elevitből a 100 db-os kerül ugyan ennyibe. Ebben meg úgy van hogy 30 db egyikféle, meg 30 db másik féle van benne. De mindegyikből kell 1-1-et bevenni naponta. Tehát 30 napra elegendő. Hát mit ne mondjak nem olcsó. Remélem annyival többet is használ.

Kép

gabi1

Gabi1!
Ez nem semmi :cry: én azt hittem az is kb. ennyibe fog kerülni :cry:

Kép
Kép
minimano74

mini hát énis meglepődtem. És a vas meg volt 1700 ft.

Kép

gabi1

Krissy!
Tegyél fel pocak képet ha tudsz, mi nagyon kiváncsiak vagyunk :wink:

Kép
Kép
minimano74

Gabi1
Vas nincs benne???

Más! A tegnapi lövöldözés teljesen kikészített, mi a mellé az iskola mellé járunk suliba csak egy kerítés választja el a két épületet :cry: Szegény lánykám nem is akart nagyon suliba menni :cry: szörnyű dolgok történek mostanság :cry:

Kép
Kép
minimano74

mini jaj elfelejtettem mondani neked, hogy tökre látszik a pocakodon neked is. Szépen növekszik. Nekem mostanában elég sűrűn nyilallgat a méhszalagoknál, néha elég kellemetlen. Gondolom nyúlnak.

Kép

gabi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?