Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

most csak egy gyors kérdés: van valaki, akinek a babájánál ekcémás foltok jöttek ki? Daninak időről időre előjön, és én nem szívesen adom neki a krémet, amit kaptunk, mert steroidos...

tud valaki valami természetesebb gyógymódot??

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Hát a Lalu ügyes volt az este! Bepótolta a nappali nem evést, 140-et szopizott. :lol:
Viszont én tegnap elkiabáltam az alvás dolgomat. :cry: Megint éjjel 2-ig nem tudtam aludni, így aludtam vagy 5 és fél órát. :cry: De most a gyomrom nem volt az igazi. Tegnap délután össze-vissza ettem mindent. :? Remélem ez csak egyszeri nemalvás volt, mert az utóbbi időban már nagyon jól aludtam.

Szeder!
Az nagyon jó az az 1 kg hízás! A Lalu az utóbbi 6 hétben csak 400gr-ot hízott. :cry:
Én is adok neki almát, mert nagyon sokszor nem akar rendesen szopizni. A tápit pedig nem eszi meg. Nekem is kéne a vastabletta, de iszonyú székrekedésem lesz tőle. :cry: De lehet, hogy megint megpróbálom.

Lanta!
Sanálom az éjszakátokat. :cry: Mennyiket szopik a picúr, hogy ilyen gyakran kel?

gwini

Ma nagyon aktív vagyok :)

Röné:
hát én úgy tudom,hogy az ekcémát tényleg steroidos krémmel lehet el tüntetni.
Talán igyál te is Calciumot, és az át megy az anyatejbe.. -húú nem is tudom,hogy te szoptatsz-e még.. mert még mindig nem olvastam, csak ezt az oldalt..
:oops:

Gwini!
Akkor nem csak én adok almát..
Sajnálom,hogy Laura nem nagyon szopik.. :(
Viszont kérdezz rá a védőnőre -hívd fel telefonon- ,hogy írnak-e neki olyan tejpépet.. van natúr, és vanlíliás.. ami hipoallergén, hátha segítene a hízásban.. a natúrt lehet ízesíteni mindenféle gyümölccsel.
4 hónapos kortól lehet adni.. és ti már be is töltöttétek!
Hm???
Szerintem egy próbát meg ér.

szeder74

Szeder!

Hm.... Hosszú haj-nekem is mániám volt,csípőig érő hajjal mentem férjhez,a fodrászom kibukott,mert félkontyot akartam úgy,hgy Sissi-s legyen, a fel nem tűzött rész is loknikban (1.5 napot voltam hajcsavarókban,hogy biztos legyen a siker)! Aztán,még Csabi születésekor is ilyen hosszú volt-a férjem meg van bolondulva érte,de egyre kevesebb időm volt szárítgatni,fésülgetni,melegített is-ráadásul iszonyú sűrű is a hajam-úgyhogy most kb. a hátam közepéig ér hátul,amúgy pedig lépcsőzetesre vágott és ritkított is egy kicsit,így bírok vele valahogy!
Sajnálom a rossz éjszakát,reméljük a mai jobb lesz!

Netti!

Gyógyulj!
Garmastan kenőcs+káposztalevél kiklopfolva be a melltartóba csodát tesz! És a meleg vizes zuhany alatti masszírozás is! De a legfontosabb,hogy akárhogyis fáj,most mindig a gyulladt cicre tedd előszőr a babát,hogy jól kiszívja!

Márti
borossné becz márta

Szeder!
Már kaptunk ilyen tejpépet. Este szoktam neki adni, pár kanállal megeszik belőle, de nem nagyon van oda érte. :wink:

gwini

röné :)
mi hétfön voltunk a börgyógyásznál, és mi is szteroidosat kaptunk. Viszont Nándival a következöket tapasztaltam: a szteroidos kenöcsöt csak a foltokra kenem, és amint elmúlik a pirosság, abbahagyom. Ekkor váltok Bepanthenre, illetve most kipróbálom a Babe omegás testápolóját. Sokan mondják a körömvirág krémet, nekünk nem vált be, de hátha nektek igen. Csak pamut ruhákat adok rájuk (ami azért gáz, mert pl a harisnya egyáltalán nem az, igaz, most találtam 97%-os pamutot, ráadásul Thomasos, örül is a nagyom) Sokáig harisnya helyett pizsialsót adtam Nándira a nadrág alá, mint egy jégeralsót. amig nem "koszolódik a gyerek (mint pl Nándi már homokozik, jobban izzad stb), addig nem is fontos naponta fürdetni, max áttörölgetni nedves ruhával a kritikus részeket, ez nem száritja annyira a bört. Télen rosszabb, nyáron jobb a helyzet.

honeymoon :)
Tényleg sokat fejlödött Flóra, nagyon ügyik vagytok!

Csongim imád hason lenni, sokkal jobban elvan, mint háton. Sztem igy jobban körbe tud nézni.

Szeder :)
egyáltalán nem bántottál meg. Sztem is jobban áll a hosszú (sztem sokkal nöiesebb), a szüleim és a fodrász szerint a rövid, dehát most ez van. Láttad volna, mikor Nándival voltam kismama, a fenekemig ért a hajam... Anyum a korházban vágta rövidebbre, mert mikor begörcsöltem 33 hetesen, csak feküdhettem, és egyszerüen nem tudtam gondozni.)

Ja, hát hizik a májam, mikor a fiúkat dicséritek :D :oops: :lol:

Csongi fanoknak még 2 kép :)
ez amolyan hangos kép (kacagós)
Kép

ez meg tudományosan tanulmányozós
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Ma úgy ébredtem, hogy bátorkodom írni Nektek, a jól összeszokott kis csapatotoknak, reménykedvén, hogy csatlakozkatok hozzátok :)

Az igazság az, hogy már elég régóta olvasgatlak benneteket, kb a várandósság uccsó hetei óta, csak valahogy akkor úgy voltam vele,hogy már ti annyira jól összeszoktatok, én meg akkor bukkantam rátok, hogy így most már "felesleges" írni.
Aztán csak rákattantam az olvasgatásra és végül látván,hogy mások is csatlakoztak később ma úgy gondoltam,hogy itt az idő :D (bocsesz ez kicsit hosszú bevezetés lett)

Kicsi fiúnk, Andor, szepetember 7én született a pesti István kórházban, szóval pont ma 4 hónapos. :D

Nagyon édes,szépeséges minden babuci!!! Gratulálok utólag is minden anyucinak!

Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Szép Reggel! :)

Gyors bekukk mert pénteken vizsga...

Az atópiás dermitisz hogy kezdődik? Mert Doneknek is az egyik arcán megjelent egy vörös foltocska.
Kíváncsi leszek mit mond rá majd holnap a doki.

Anyoooka: Ádám nagyon erős lehet :) nem semmi ahogy elbánt azzal a medvével :)

AM: Gyuszika tünemény :) Egyre nagyfiúsabb:)

Lanta: Kislányaid gyönyörűek :)

Eszike: Donek erre a kérdésre és Noncsi képére azt mondta hogy Giii Ejüüü :) Azt hiszem ez az igen :)
Remélem egyszer összehozzuk azt a talit :)

Jajj kerüljetek már ki abból a náthából :(
A pozitív teszted elég kalandosra sikerült szerencsére nem történt semmi baj.

Minyu: Jó az új frizkó :) a srácoktól meg kész vagyok azok a szemek :)
A hajam nekem is hullik mint a hó, legjobban az zavar hogy Donek kezébe is jut belőle győzőm elszedni tőle.

Bejci: Jobbulást nektek is! Nagyon rendes anyukád van.

Honey: Üdv újra :)
Igen elmentem párszor de utána nem lett jó az időpont mert Doncek ébredése pont beleesett abba az időbe hogy az apja is itthon volt és órát is tartottak.
Az igazat megvalva a spinning alatti hangos zene még zavart is. De a pilates nagyon bejött. Azt is viszont már csak dvd-ről tudom csinálni ugyanezen okok miatt.

Flóra nagyon ügyesen tartja már magát :) Nagyon kis édes a képeken szerintem is rád hasonlít.

Sziszi: Nem semmi hidegek vannak nálatok, vigyázz magadra és a kis családodra! :)

Netti: Te szegény a mellgyula rémes. Én bevallom őszintén én vettem be algopyrint is...
Remélem hamar rendbe jössz.

Ági: Dávid nagyon édi a videón :) Ilyenkor mindig azon csodálkozom hogy a fenébe nem fáj nekik ahogy ütik azt a műanyagot :)

Szeder: Szerintem a vastól nem lehet hízni :) Donekben már több van mint egy traktorban mégis ropi :)
Adél nagyon ügyi :) Nálunk továbbra is könyékig megeszem a kezem a sláger, ellustultunk :)

No mennem is kell majd még írok magunkról is de időm lejárt sose végzek a tanulni valóval.

Kép

Kép
starlark

Huh, lanyok, en nem is merem leirni. Bendo nem veletlenul kapta a becenevet, tovabbra is rengeteget eszik, lassan ott tartunk, hogy a 300 mar csak alom marad, majdnem minden kajalasa tobb ennel. Ahhoz kepest, hogy en mar a 2. mellgyuszival kuszkodok a szopi alatt, nem csappant a tej mennyisege, tovabbra is jok vagyunk. Es a 2 nappal ezelotti hivatalos meres szerint (vedononel) 6 het alatt 1700 gr-ot gyarapodott. 3 honaposan mar 8 kilo :shock: Szerintem nem kell sok, es a sereghajto legfiatalabbol a legnagyobb lesz :lol:

KépKép
Kép
humanka

Minyu!

Kész vagyok Csongitól! A végén még kisfiút akrok majd 5. babának,bár nem lenne túl okos,mert a kisasszony így is egyeduralkodóvá vált a családban! Én nem kényeztetem,de a család pasijai a lábai előtt hevernek!
Aha,szóval nálatok is Thomas a sláger?Na,akkor a kedvetekért egy kép a karácsonykor kiegészült Sodor -szigetéről: Kép Lassan megépül Sodor szigete...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Minyu CSongi gyonyoru, es az a mosoly hat odavagyok erte! NAgyon tetszik az uj frizurad!

Az en hajam is csomokban hullik, ugyhogy en is csatlakoztam a hjavagotak soraba

Gabolino udv neked! Jo hogy jottel, irj magatokrol, hozz kepet!

Reka mara egy picurit jobban van. Meg kohog nagyon de mar nem fulladozik a kohogestol. Az orrat szivatni kell millioszor mar utalja. Remenykedek benne hogy megterult teljesen a betegsege es nem lesz problema.
A hideg nalunk tovabbra is tartja magat sajnos.

Szeder, KInga mostanaban nem vagytok skypon? vangy csak en vagyok olyankor mikor ti nem vagytok???

Szeder remelem jobban van a fejfajasod.

VAlaki kerdezte Abikara ki vigyaz amig apaja dolgozik, a nagynenjevel van. De tegnap este senki nem tudta megnyugtatni, annyira hianyzott apucija. Hivott BOti hogy kepzeljem el kiakadt a lanya...mikor hazaert ugy csungott rajta hogy reggelig l;e sem tudta tenni. Szoval nekik is megvannak a nehgezsegek. MAskepp egy arany baba, teszek fel rola is kepeket.

pusz mindenkinek

szisziKép
sziszi7

Humanka! 3 hónaposan 8 kg!!!!???? Eeeeez igen!!!! Mi kb egy hónapja alig mozdulunk a 6,6 kg-ról, kicsit aggódom is. Holnap védőnőhöz megyünk, remélem megnyugtat.

Sziszi! Embertelen a hideg, ami nálatok van! Rékának jobbulást ezerrel!!!

Honey! Ha már kedvencek: nálam most Flóra az! Jól látom, hogy van elöl egy forgója? A kiborulásért nem kell szégyenkezni, akkor sem ha egy gyereknél jön elő... Apa viccelődései: ez engem nagyon kiakasztana, én nagyon érzékeny vagyok erre.

Gabi! üdv! Mesélj még magatokról! (egy napon születtek a gyerkőceink :) )

Netti! Jobbulást! Reméltem, hogy ilyenkor már nem jön elő senkinél...

Szeder: ha ez migrénes fejfájás, akkor javaslom a spigelon homeopátiás szert. Nekem eddig bejött.

Minyu: nekem is bejön a rövid séród! (nekem kb 10 éve rövid, és szeretem. Mondjuk én nem vagyok valami nőies, a hosszú nem is annyira passzol hozzám.) Csongitól mindig mosolygok!!!
blúmi

Márti!
Most kóstolta a Lalu az alma-őszi kecskemétit és ízlett neki, 30 gr-ot megevett belőle. :lol: Előtte pedig szopizott 70-et.

Humanka!
Te jó ég! 8 kg? :shock: Hát, látod mi meg a másik véglet vagyunk.

gwini

Humanka!

Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú! Szerintem nincs a topicon más 8kg-os baba! Nem semmi! Te meg gyógyulj!

Márti
borossné becz márta

Gabolino!
Üdvözöllek nálunk!
Megnéztem a fiacskádról a képeket. Nagyon szép kisbaba!!!!

Humanka!
nnnnnnnnnem hiszem el,hogy ilyen nagy már Beni! Úr Isten! Milyen tejed van neked??????? :) :)
Jó tudom,hogy nem csak a tej, hanem a baba is kell ehhez a sereghajtó méretekhez!
Kérdeztem tőled korábban, még ünnepek előtt, de nem válaszoltál.. vagy csak én nem láttam... ????

Starlak!
Hát én azért gondoltam,hogy a vastól, mert én is szoktam fel szedni egy-két kg, ha szedem. Akkor csak úgy jönnek most a kilók.

Úgy tennék fel husis képet.. de én már nem szeretnék meztelen képet ide tenni.. szerintem már Ti se tegyetek csupasz képeket a gyerekekről.. a kis édesüket ki kell takarni max úgy tegyetek fel fotókat.
Hallottam ezt-azt..!!!!
Aztán lehet,hogy pletyka .. de inkább óvatosan csajok.

gwini.
Nagyon ügyes Laura! Na tessék! Rossz hatása tuti nincs a vasnak , ha bele jut a tejbe.. szerintem egy-két hétig meg éri kínlódni a kétbetűsön.. :)

Sziszi!
Szívesen..
azért nem megyek skypra.. mert több időt vesz el.. az a helyzet,hogy minimalizáltam a gép előtt töltött időmet... :wink: azt hiszem kezdtem becsavarodni már a sok-sok gép előtt töltött időtől.. :oops: :roll:
Majd tegyél képet Rékáról, és Abigélről!!!!
Szeretném látni őket!!!!!

Márti!
Minden rendben nálatok????

szeder74

Na, az őszibarack megtette a hatását! A Lalu akkorát kakilt, hogy még a háta is kakis volt. :wink: Meg is kellett fürdetni. Ekkorát még sosem kakilt. És nem hasmenés volt. A Laevolactól mindig hasmenése van. Azt hiszem maradunk a baracknál. :lol:

gwini

Szeder!
Örülök neki, hogy legalább egy ilyen rossz éjszaka után egy kis örömet tudtam okozni (illetve a kispasim). Én is akárhányszor megnézem, mindig elfog a nevetés. Amúgy elég rossz a minősége, eredetiben sokkal jobb, de a lényeg kivehető.
De jó, Adél már átfordul. Gtarula Neki!
Sajna Dávid még nem, meg a kinyomni se akarja magát, ebben nagyon le van maradva. Viszont játszani imád. Van egy autón ülő bohóca, és tegnap megfogta két kézzel, és az egyik kerekét kezdte el forgatni. Olyan aranyos volt. Sajnos a hasonfekvést sem szereti, hiába küzdünk vele minden nap pár percet. Nem tudom, mi lesz így a mászással. Hogy lehet rávenni a hasalásra, fejtartásra, kinyomásra? Pedig tornázunk minden nap, a gurigát többször is csináljuk, akkor egy kicsit jobban felemeli a fejét, ha hason van, de ha tovább hagyom egy kis ideig, nyűglődik.

Érdekes amit a gyarapodásról írsz. Nálunk az a helyzet, hogy mi sem hízunk túl sokat mostanában, viszont nem látom éhesnek napközben kaja után. Van, hogy egyszer-kétszer azért próbálom megetetni vele a lefejt tejet, hogy ne a lefolyóban végezze. Viszont! Mintha most nőne a tejmennyiségem. Tökre örülök neki. Szóval nem látom éhesnek, ennek ellenére alig gyarapodik a súlya. És az éjszakákat is átalussza. Mitől lehet? Pedig a tejem nagyon zsíros. Lehet, hogy nekem is vitamint meg vasat kéne szednem? Mondjuk mi 6 kg-t mértünk tegnap, de 3700-al született és 3 hónapos. Viszont az első hónapban 650 grammot, a 2. hónapban 1,1 kg-t, és a 3. hónapban is 600 gramm körül hízott.
Mi még nem kezdtük el a hozzá tápit.

Honey!
Én is üdvözöllek ismét az „élők” táborában. Lehet tudni, mi volt a baj?
Jó sokat fejlődött Flóra.

Sziszi!
Hú, nem semmi, milyen hideg van nálatok. Nem laknék most ott.

Netti!
Jobbulást neked. Meleg vízben masszírozd a melled, meg ha szopi előtt is egy kicsit átmasszírozod egy kicsit, akkor a babának is könnyebb kiszívnia. Kitartást. Minden oké lesz.

Röné!
Szerencsére nincs ekcémánk.

Minyu!
A 2. kép nagyon tuti.

Üdv Gabi köztünk. Mesélj még valamit magatokról, kérünk baba fotót is.

Starlak!
A kérdés jó. Én el se gondolkodtam rajta. Nekem már biztos piros lenne a kezem a sok püföléstől.

Humanka!
Aztaaa! 8 kg? Nem küldesz egy kis tejcsit azoknak, akiknek szüksége van rá? Mi csak reggel tudunk sokat enni amikor összegyűl ennyi, így is 270 volt a rekord, de az, hogy 300 alá nem adja??
Neked is csak kitartást és sok pozitív energiát küldök a mellgyuszihoz.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey!
Tőled szerettem volna még kérdezni. A mantrázás milyen? Már olvastam róla, de le tudod írni, milyen?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

gabolino :)
üdv itt. Irj sokat :)

Humanka :)
ÖÖÖÖÖ :shock: :shock: :shock: Nándorom 11 hósan volt 8 kiló (na, jó a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy 8 hósan beteg volt és nagyon visszaesett a súlya, tehát valszeg hamarabb is elértük volna, nameg én is elég piszkafa termet vagyok)
mellgyuszihoz kitartást, ó te szegény, nagyon átérzem, nekem is volt :cry:

szeder :) -el egyetértek, meztelenke fotókat nem szerencsés feltenni, még ha néhány hós is a baba. Van néhány elmebeteg netező!!! :evil: :evil: :evil:

eszike :)
oks, holnap megyek postára

ági :)
nem tölem kérdezted, de a mantrázás olyan zümmögés féle. Sógornömék kisfia is igy altatja magát. :)

CSAJOK!!!
Tudom, hogy későn szólok, de holnap megyünk megint Lurdy házba du fél 2-fél 4ig leszünk kb.
Akinek van kedve, jöjjön, 1 éves kor alatt ingyenes (az emeleten van a játszóház)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára minyu 2009.01.07 14:52-kor.

Kép
Kép
Kép
minyu

Halihó!

Köszönöm a kedves fogadtatást! :)

Szeder,
Hát, ezt a gép előtt töltött idő proplémát meg tudom érteni. Én is néha rá tudok kattanni, főleg ha ráérősebben vagyok.

Humanka,
Gratula a 8 kilóhoz! Jól nyomjátok Ti is. Andorunk is nagy baba, olyan 7800 gr volt pár napja, de ő már 4 hónapos :) Szóval vezettek. :D Mondjuk nekünk nincs babaamérlegünk,szóval ezt csak kíváncsiságból mértük legutóbb úgy,hogy a kezembe volt és ráálltunk a mérlegre. (végeredmény ugyanaz mondjuk :) )

Sziszi,
Nagyon remélem,hgy most már hamar meggyógyul Réka! szegényke! Annyira rossz mikor ilyen pici babák betegek, még olyan kis tehetetlenek.
Andor most esett át egy enyhébb kötőhártyagyulladáson - szerencsére tényleg nem volt annyira vészes, de a kamillázással nem múlt el, szóval kellett szemcseppet kérnem,de így másnapra már jó volt.

Minyu, Nagyon édes Csongi.Micsoda vigyora van! gyönyörűek a szemei!!!de mindkét kissrácnak. :)

Gwini,
Kitartás az etetéshez!Úgy látszik megérett Lalu az új ízekre, hjogy így bekanalazta az alma-őszit :D Ügyi!

Ági,
Nagyon cuki Dávid, ahogyan játszik. A forgás miatt szerintem ne aggódj, minden babának más a ritmusa. Lehet egyszercsak rákap Dávidka is az ízésre és akkor majd csak lesheted ;)

Rólunk:
Hol is kezdjem...
Andor nagyon békés, nyugis baba, egy rossz szavam nem lehet rá. (remélem így is marad-lekopogom) 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát,(ami este 8tól reggel 7 körüliget jelent), amit gondolom szép kis súlyának is köszönhetünk, mert 6 hetesen már meghaladta a 6 kilót. Most olyan 7800 körül van,de ezt már említettem. Dec. 13án voltunk szurin utoljára, akkor 64 cm-nek mérték. Ha megnézitek az "Andor oldalT", aminek a linkje a vonalzóm alatt van, akkor ott az van, hogy 60 cm-rel született. Azt a 60 cm-t, tudjátok, olyan mindenhova begörgetve mérték, ahogyan a kórházakban szokták. Szóval most a decemberi 64 cm,az a tényleges hossz.

Múlt hétig én is csak szopiztattam,de elkezdett kevesebb lenni a tejcsim, ami szerintem annak köszönhető,hogy már a 2. hónapra nekem megjött :evil: És mensi alatt 2 hóanposan is észleltem,hogy Andor többször akar kajálni, meg rángatta a cicit, de ez akkor még nem volt jelentős,mert még kisebb volt, mint most. A következő mensivel jöttem erre rá, mikor lehet ez pont egybeesett egy növekedési ugrással és muszáj volt neki este fagyi tejcsivel pótolnom. Ekkor olvastam,hogy a menstráció alatt igenis lehet vizesebb, kevesebb és más ízű a tej,szóval valszeg ezért cibálta Andorom a cicit. Akart enni,de nem ízlett szegénykémnek.
Szóval most már jópár hete valahogy esténként pótolnunk kell a fagyasztóból,ami ha így haladunk lassan elfogy, ezért kezdük el mi is a gyümi kóstolást.
Először almát kapott, mait én csináltam meg neki,de valszeg nem volt vmi édes alma, szóval eléggé fintorgott. de azért nyelt. Utána jó kis szorulása is lett és csak a 4. napra kakilt, de akkoráááááát....Gondolom Gwini Laluja is ilyesmit produkálhatott :D Vittem én is füröszteni.

Átfordulással,támasztással nekünk szerintem nincs bajunk. Andor 10 hetesen produkált egy hasról hárta pördülést, amjd úgy döntött, hogy most akkor örüljek neki és ő pihizik. Ez után 13 hetesen ismételte, de általában elég nagy szüneteket csinál a művelet között :)

Most már nagyon ügyi nyúl a játkokért, amit adok neki,vagy ami a keze ügyébe kerül, és hason himbálózik,ahogyan el akarja érni a játékát :D Tök mókás!

A hozzátáplálásról még annyit, hogy a napokban kóstoltuk az őszilevet és szerintem ez nagyon bejön neki :) Tegnap, tegnapelőőt csak kanállal próbálkoztam, de mivel ez lé és nem pép, így ma beletöltöttem neki egy csőrös pohárba és úgy húzta a szájához, hogy alig bírtam tartani,hogy ne borítsa az egészet a nyakába. Nyelte is rendesen,de ezt még tanulnia kell,mert ugye jobban jön, mint a ciciből vagy a cumisüvegből. Azért szépen megfestette a pártedlijét.

Azt hiszem magunkról gyorsban most ennyit, mert még besokalltok :D
teszek fel most ide pár képet, de mondom az alul levő linken van soook-sok kép, meg cuki videók ;)

Kép Ilyen voltam 3 naposan

Kép 3 hetesen

Kép Amikor elkezdtem pocin aludni

Kép Majd 4 hónaposan

Kép Támasztós

Kép Kicsi mosoly

Kép Sanda mosoly, haverral

Kép őőő, szintén haverral

Kép Család

Csjúúú,kicsit megszaladt a kezem :D A karácsonyfás tegnap készült, mert utólag jöttünk rá,hogy tök jó, nem csinaáltunnk közös képet Szenteste :?

Szép délutánt mindenkinek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

gabolino!
Üdv itt köztünk. :DReméle nem csak egy fellángolás erejéig jössz majd hozzánk,mert több későn csatlakozóval sajna ez a helyzet :?
Gyönyörű a kisfiad. nekünk is van ilyen pulcsim,mindjárt megmutatom :)

Minyu!
Szerintem jó így is a hajad,de a hosszú is jól állt.Én is Csongi fun vagyok. Ismét elragadó a képeken na meg Nándi is kis kópé :D

Honey!
Üdv. köztünk ismét. Már nagyon meg voltam ilyedve,hogy nem jössz többé :shock: Flóra rengeteget fejlődött.Gratula hozzá!

Szeder!
Mi is elkezdtük az ala evést. Ill. vettem Márti javaslatára almalevet.Azzal kezdtük. Aztán kiderült,hogy anyáéknél van egy gyümicentrifuga. Így most azzal csinálom a fincsi almalevet. Mostmár szereti :D
Szerintetek az normális ha almából megeszik 40 ml-t,hogy a tápiból nem csak 40-el eszik kevesebbet hanem 60-80 ml-el???Gondolom az jobban laktatja?!Ha valaki tud erről valamit légyszi válaszoljon.Előre is köszi.
Kép Kép

Kép
Kép
a.m.

Gabi!
Nézd meg, hogy hasonlít az én kisfiam a tiedre, csak Dávid itt 1 hetes.

Kép 1 hetesen

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Humanka!
Gratulálok az első helyhez a 8 kg-val.Nem semmi teljesítmény.Én már a múltkor is mondtam,hogy így lesznek az utolsókból elsők. :D
Nagyon sajnálom a mellgyulladást.Nekem csak kezdődő volt piros folttal,de az se volt kutya. És,hogy már 2.jára az nagyon durva :shock: Jobbulást kívánok.

Kép
Kép
a.m.

Ági!
Nagyon jt nevettem Dávidon. Annyira édes a videón. Gyuszika is csinál néha hasonlókat.Teljesen fel tud pörögni. Néha csak attól,hogy felhúzom neki "Jeromost" a bárányt ami zenél :D

Kép
Kép
a.m.

Gabi!

Üdv itt! Nagyon szép családotok van,Andor meg csoda gyönyörű kispasi! Már látom,hogy imádni fogom a képeit!

Szeder!

Köszi,alakulunk,ma véletlenszerűen ránk rontott a védőnőm (mindig ezt csinálja,vajon min akar rajtakapni?) és nagyon meg van elégedve Kamillával!
Már nem hörög,az orrát is csak 1-2x kell leszívni 1 nap,de rettenetesen utálja szegény bogárkám,iszonyúan sír! A nagyok jól vannak,kicsit még köhög a 2 középső,Csabim pedig már jár oviba megint.
Ja, és van abban valami,hogy amikor szediaz ember a vast,akkor hízhat,de az nem a vastól,hanem a hozzáadott B vitaminoktól lehet,amit azért tesznek bele,mert segíti a vas felszívódását!

Gwini!!!

Nagyon örülök,hogy ízlik a barack,annak meg végképp,hogy meghozta a kakit is! Azért jó őszibarackkal az alma,mert azért nagyon meghajtani nem tudja,csak épp egy kis lökést ad a dolgoknak!

Hozzátápi:

Én mindenképp kivárom,hogy 6 hónapos legyen Kamilla,de nincs is rá okom,hogy máskép tegyek! Tejem szerencsére van elég,annyi,hogy még úgyis bőven elég volt,hogy amikor Kamilla a köhögéstől kihányta a frissen szopott mennyiséget,rögtön utána szopott is még annyit u.abból a ciciből,amelyikből előtte jóllakott,hogy újra tele legyen a pocak!
Most nagy a szám persze,de legalább 1 hónapja nem mértük,na majd jövő héten,ha megyünk oltásra... De a hurkás sonkákból ítélve nagyon nem éhezhet. A védőnő szerint még kicsit sápadt,de biztos benne,hogy a betegségtől van!

Márti
borossné becz márta

A.m!

Előbb a tápszert add és utána az almalevet! Így lehet kicselezni,de így is javasolt,mert az alma nem fedezi azokat a szükségleteket,amiket a korának meg felelő tápszer igen!

Márti
borossné becz márta

A.m.,
Tutin áll mini Gyuszinak is kriszmöszös szerkó 8)
Az,hogy mi a normális,hogy mennyit eszik alma után...igazából nem tudom, de ma vettem észre azt én is,hogy megiveóott egy csomó baracklevet, kb. 50 milit tuti, és utána nem sokat szopizott. De,hogy pontosan mennyit szopott nemtom, mert én sosem mértem (amit nem is bánok őszintén)

Nem szándékozom innentől kimaradni a beszélgetésből ;)

Ági,
Tényleg nagyon úgy fekszik itt Dávid, mint Andor, nagyon kis cuki. Fejformája az, ami nekem talán leginkább hasonló...

Most megyek,mert felébredt és kivettem már az ágyból picit játszani, de azt hiszem szórakoztatnom kell :)
Amúgy meg most hallom,hogy kicsit szörcsöd :( lehet ki is kell most szippantanom a nóziját.

KépKép
KépKép
gabolino

Márta,
most látom,hogy közben Te is írtál :) Örülök,hogy tetszenek a képek :)
Mihamarabbi jobbulást nektek!

nah, megyek...

KépKép
KépKép
gabolino

Lányok!

Ajánlom figyelmetekbe ezt a linket!

http://felicitas.qwertynet.hu/hu/index. ... ba_csomag/

Új ajándékcsomagot lehet kapni, ha regisztráltok, a baba 4-12 hós kora között.

gwini

Gwini!
Köszi :D

Kép
Kép
a.m.

Gabi: üdv közöttünk, nagyon jók a képek. Én is rájöttem, hogy közös kép még nem készült hármunkról! Gyere gyakran!

Rólunk: ma voltunk oltáson, Noémi csak egy picit sírt amikor megszúrták, utána már vigyorgott! ÚÚÚgy örülök ennek.
Náthája még kitart sajnos.
Az én betegségem is tart, ma orvoshoz kellett mennem, mert éjjel annyira fájt a fülem, hogy nem bírtam aludni. Kaptam antibiotikumot, de félek, hogy ettől Noncsinak lesz valami baja. Bevettem egyet, de rettegek! Valakinek valami tapasztalat Amoxicillin-el kapcsolatban?
Éjszakáink még mindig katasztrófálisak. Viszont rájöttem, hogy a sok nyügi és nem alvás az nem a náthától van, hanem jön a foga. Bár még nem látszik, és nem tapintható semmi, de a viselkedéséből ítélve csak az lehet. Keresgéltem a neten, és megtaláltam ugyanazokat a dolgokat, amiket Noncsi művel mostanság. Úgyhogy minket nem kímél a sors egy kicsit sem. 3 hónapig hasfájás, aztán már 5 hete nátha, most meg a foga!
Természetesen ennek köszönhetően még egyszer nem aludta át az éjszakákat!
Valaki tud segíteni? Bár a neten utánanéztem, és ajánlották a Dentinox gélt, és 2 féle homeos bogyit (pulsatilla, chaomilla), de nem akarok mindent össze-vissza adni neki. Hasfájásnál is mindent kipróbáltunk.Valaki használta már valamelyiket?

Holnap lesz Noémi 4 hónapos, szülinapjára megpróbáljuk az alma-barack bébikajcsit! Hátha lesz kaki. Mert tegnap adtam neki Laveolac-ot, de azóta sem kakilt! :?

Gwini: köszi a linket, regisztráltam, imádom az ilyen "ajándékokat", úgy elvagyok velük napokig! És holnaptól be tudom váltani a Hipp-es kupont is. Ti is kaptatok ugye? 4 hós kor után váltható be, és bébikaja mintákat adnak a Rossmannban, állítólag.

Humanka: jesszusom 8 kiló? Hogy bírod el?
Vendég

Szeder: kerestelek, ha lesz időd jelentkezz be légyszi skypera
Vendég

Gwini,
Köszi a linket!

Eszike,
Ügyi volt nagyon Noémi a szurinál! Gyógyuljatok meg hamar! Hát, jól kijár Nektek, tényleg :( Én is gondoltam arra,hogy lehet lassan indulóban van Andor foga, mert néha olyan az utóbbi napokban,mintha kevésbé lenne néha étvágya és az arca is van,hogy kipirul...persze tömi a kezét a szájába,rágja, de ezt már egy jó ideje. Az új ez az "étvágytalanság" szerűség. De azért nem vészes. Szerencsére éjszakát még nem érintett-lekopogom.
Én is pécsi vagyok ám maúgy ;) csak most itt Veresen bérlünk egyelőre egy ház különbejáratú szinjét egy havernál, amíg el nem dönjük merre is szeretnénk letelepedni.

Kérdés: Ti hogyan adjátok az új kajákat? Mármint, hogy hagytok ki napokat új ízek bevezetése között?

KépKép
KépKép
gabolino

eszike :)
és beadták az oltást úgy, hogy náthás? Mi múltkor nem kaptuk meg, mert picit szörcsizett az orra... :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu

Gabi! Andor tündér baba! És nagyon szép súllyal dicsekedhet! jaaaj, de jó, hogy írtál erről a mensi-szoptatás dologról. Én is erre gyanakszom, mert Bálint egyik napról a másikra nagyon megváltozott, és nem tudom máshoz kötni, csak ahhoz, hogy megjött. Cincálja a cicit, rángatózik, tekereg, kiköpködi. Ráadásul többet eszik jóval (legalábbis időben, ésmár két ciciből kér) Először azt hittem, hogy nincs tejem, de valamiért úgy érzem, hogy inkább nem szereti azt, amit kap.

Nekünk sincs még hármasban képünk, olyan bénák vagyunk!

Gwini! köszi a linket!
blúmi

Kérdés: Nektek csinál olyat a baba, hogy cicin is sír??????? Szívja szívja és egyszer csak elkezd sírni aztán újra szívja. Már napok óta ezt csinálja és kezdek már nagyon elkeseredni Tőle, hogy nem tudom miért??????????????????????????? Annyira rossz. Amúgy meg teljesen elvan napközben.

Ja és Gwini a kérdésedre megmértem hát Ő most utoljára 60-at evett már több mint 2 órája most alszik. Szóval maradunk a keveset eszem de sokszor és valószínű éjjel is ez van. De a hízással nincs gondunk egy hónap alatt hízott 1 kg-t. Szóval tanácstalan vagyok nagyon :cry: A linket kösziiiii :)

Gabolino üdv. köztünk :) Szépek vagytok nagyon. :)

Humanka 8 kg?????? Hűha nem semmi. Mellgyuszit sajnálom. Mihamarabbi jobbulást.

Eszike nagyon ügyes volt Noncsi a szurin. Mi holnap megyünk. Átaludt éjszakánk még Nekünk sem volt :(

Starlark drukk a pénteki vizsgához :lol:

Most mennem kell............

Kép
Kép
lanta

Gabi!

Én mindig úgy csináltam (abszolút a Kismama ajánlásai szerint),hogy 1 új ízt 5-7 napig adtam,aztán hozzákevertamvalami újból egy picit és és ezt a kis mennyiséget növeltem arányaiban úgy,hogy a megszokottból egyre kevesebbet,az újból egyre többet adtam. Az azért jó így,mert egy kedvelt,megszokott íz mellé társul az új,így jobban el is fogadják a babák,mintha tök új ízt adnánk nekik!
Konkrét példa: Nestlé szűrt almalé 2-3 napig,majd rostos almalé gyümölcscentrifugából 2 napig,majd almapép üvegreszelőn reszelve 2 napig,majd almapépbe kevert pici őszibarack,majd egyre több őszibarack,végül őszibarack. Kezdetnek nagyon jó az alma,ehhez jöhet az 1.hozzátáplálós hónapban a meggy,őszbarack,cékla,sárgarépa,sütőtök. Egyébként a sütőrökért rajonganak a babák,mert nagyon édes,almával végképp nagyon finom,nálunk a másik sláger a cékla+alma volt még az elején a nagyoknál.

Márti
borossné becz márta

Kép Bálint 3 hónaposan
blúmi

Kép Apával játszom
blúmi

Blúmi,
Totál ugyan ezt csinálta Andorom is, szóval szerintem nálatok is a mensi az oka. Sajnálom nagyon, mert olyan szépen volt tejem és olyan nagyokat szopizott. És ahogyan ez alkezdődött, úgy sokszor vannak ficergősebb szopik. Amúgy nem vészes a dolog,csak tény,hogy korábban 5 perc alatt evett (jó mondjuk kisebb is volt akkor) most meg ... nem is tudom ,de olyan 20 perc tuti.

Lanta,
Nem lehet,hogy ez a felsítás azért van,mer tekeri vmi a kis pociját? (puki) Néha volt,hogy Andor is csinált ilyet, bár nem sírt, de úgy naggyon nyöszörgött, majd megnyugodott. Én ilyesmire gyanakodnék.

Márta,
Köszönöm a tanácsot! Ez egy jó terv, szerintem kipróbálom most így. Almát már ugyan kapott,de csak 2-3 napig és utána szünet volt, mert szorulása is lett (ami mondjuk gondolom az új dolgok bevezetésénél most normális) meg akkor úgy olvastam,hogy nem árt tartani szünetet új ízek között. De ez az átmenetes megoldás nekem jobban tetszik. Főleg,hogy hozzátáplálásról van szó,szóval szerintem jó ha mindig kap pl. uzsira vmit.
Ma elfogyott az őszile, de valami őszibarackos-almás cuccot lehet kipróbálok holnaptól, mert levet most 3 napig kapott.

KépKép
KépKép
gabolino

blúmi,
köszi a bókot Flóra nevében is. :wink: Igen , bazi nagy forgója van elöl, és hátul is kettő!! A fodrászok rémálma lesz! :lol:

szeder,
neeeee már!!! Még belegondolni sem merek, hogy mit hallhattál. De amúgy igazad van! Az iwiw-re pl ezért nem is teszek fel ilyen képeket... de azt gondoltam ide nem vetődik semmi beteg ember.

ági,
nem én "mantrázok" hanem Flóra! :D Dünnyög magának egy ismétlődő dallamot, amíg be nem alszik. pl: öööö-hmmm, öööö-hmmm... és ezt csinálja 5-10 percig. Gondolom így "kicsukja" a külvilágot. Nála ez van cumi helyett. De ezt legalább ő választotta magának. :D
Amúgy a szopi / pótlás kérdés miatt voltam kibukva. Nálunk semmi nem működik. Se kiskanál, se semmi!! Nem is tudom majdan hogy fogjuk megoldani az új ízek bevezetését. :shock:
És most hogy átalussza az éjszakát és csak 5x eszik ( 6 helyett ) totál áll a súlya. Pedig eddig heti 200-250 gr-ot hízott.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Blúmi nagyon édes Bálint.

Gabolino már Én is gondoltam a hasira de semmi lábfelhúzás semmi puki nincs... Egyszerűen nem értem komolyan. Már rettegek az esti lefekvéstől..

Amúgy így szoktunk elaludni mikor kézben vagyunk:

Kép

Kép
Kép
lanta

lanta,
Flóra nekem ezt csinálja 2 hónapja minden esti szopinál. De csak az estinél! Így van, hogy 1-1,5 óra mire valami normális mennyiséget megeszik.
Én még nem jöttem rá mi baja lehet, pedig az összes elképzelhető okot és az ellenkezőjét is már kipróbáltam. ( pl túl éhes/nem éhes, túl fáradt, melege van stb... ) :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey és napközbeni evésnél nem csinálja Flóra??? Mert Ramóna akkor is :? Bízom benne, hogy csak átmeneti dolog lesz...

Kép
Kép
lanta

Lanta!
Lalu is ezt csinálja! :? Ő a nappali szopiknál is. Nagyon változó, hogy éppen mikor csinálja. Van olyan nap is, amikor nagyon szépen eszik minden szopinál.
Most is 3-kor evett utoljára 60-at és most 7-kor sem akart enni, pedig volt lefejve 120 ml anyatejcsi, de csak küzdött ellene. Aztán cicire tettem és ott is küzdött, majd elkezdett enni, de csak 60-at evett. Hát ő folyton ezt csinálja! Nem csoda, hogy nem nagyon hízik. Ő is kb 2 hónapja csinálja ezt. :cry:

gwini

Lányok!

Nálunk is van ez a tekergés,bár leginkább este és már egyre ritkábban. De nálunk egyértelműen a sok lenyelt levegő okozza! A szopi elején zubog a szájába a tejem és ő meg próbálja lenyelni,de neki túl gyorsan jön,kapkodja a levegőt,hallom,ahogy kong a pocija a hirtelen nagy és gyors nyelésektől és akkor már tudom,hogy irdatlan sírásban fog kitörni mp-eken belül. Na akkor szopi abbahagy és sétálunk pár kört a szobában,míg nem büfizik egy óriásit,utána pedig már békésen szopizik. Volt viszont,hogy a hirtelen benyelt rengeteg levegő annyira mgtekerte a pocakját,hogy 10 percig nagyon fájdalmasan sírt szegény kicsi lány!

Honey!

Előre ne stresszeld magad ezen légyszi,lehet,hogy semmi baja nem lesz a kanállal,ha nem tejet kap benne! Viszont az elképzelhető.hogy Ő most még majdnem 4 hónaposan egyáltalán nem áll készen a hozzátáplálásra,úgyhogy,ha kipróbálod és elutasítja,akkor szerintem várj 1 hetet és úgy próbáld újra! A Konakiont pl.hogy adod be neki? Az hajlandó kiskanálból lenyelni?

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.01.08 10:12-kor.
borossné becz márta

Lanta!
Sajna akkor tanácstalan vagyok :( remélem hamar elmúlik és fogtok tudni szépen enni.

Blúmi,
Gyönyörű szép Bálint!Ééédes,ahogyan figyeli az apuciját :)

Honey,
Akkor Neked sem lehet könnyű a szopizással. Csőrös pohárból próbáltad már itatni Flórát? Tudom az nem egyszerű, de ahogyan olvastam már annyi mindent kipróbáltál,hogy akár az is megér egy esélyt. Meg onnan jutott eszembe,hogy Andor ma abból itta a baracklevet és egész ügyi volt :)
Nagyon szép csajszi Flóra! Nagyon bájos a mosolya.

KépKép
KépKép
gabolino

Lanta,
lemaradt, hogy milyen drága Ramóna,ahogy így a karban kidől :)
Andor már egy jó ideje nem alszik be szopi után,csak akkor ha a fürdés utáni szopi előtt nem aludt. Akkor elég fáradt és elszenderedik rögtön.
Amúgy most már szinte mindig ébren teszem még kiságyba, de szerencsére elalszik magától. Este csöndben, nappal meg hasonlóan, mint ahogyan Honey írta :) dönög magának a drágám, meg morog vagy nyöszörög, de ha nem zavarom elalszik magától :)

KépKép
KépKép
gabolino

Jó reggelt! Van, akinek még most éjszaka van.. hát nem nekünk az tuti..

Adél különösen rosszul aludt ma. Éjjel egy órakor szóltam a páromnak,hogy vegye át a felügyeletet, mert már remegtem a fáradtságtól.
Aztán a hab a tortán, hogy gyomorgörcsöm is volt, és hánytam is még délután..
Adélnak picit tortyog a nózija.
Máskor hónapokig nincs ennyi gond, most meg egy nap össze jött. Hát ez van, csak félek,hogy nehezen bírom a nappalt ma.
Már 3-4 napja keveset alszom.
Na ez van.
Nem panaszkodni jöttem.

Eszike hívlak majd ma délután. Az előzmények miatt nem tudok jönni skypra.
MEgyek ma fodrászhoz is. Én nem nagy átalakításra megyek.. hisz nincs hosszú hajzuhatagom, amit le lehetne vágatni..csak egy kis igazítás, és festés. Ezért sem tudok jönni.
Ja nem is értem, hogy lehet, hogy Noncsi meg kapta az oltást??? Adél szerintem ma nem kapja meg.
Rota ellen kapott Noncsi??
Ma váltom ki én is.. de lehet csak jövő héten kapja meg.

Megyek, mert megint nyüszögi van.. úúúgy sajnálom ilyenkor.. biztos a foga.. miatt kínlódunk éjszakánkét.
Mióta is???
Már másfél hónapja a fogát várjuk, hogy bújjon ki.
:shock:

szeder74

Sziasztok!

Az esti elalvás egy fokkal jobb volt mint az előző!

Gwini igen azt olvastam, hogy Te is küzdesz a kajamennyiséggel Lalunál, de Én pl. idáig abszolút nem mértem mert igen szépen gyarapodik a drágám arra nincs panasz!!! Ma megyek védőnőhöz majd megemlítem neki hátha okosabb leszek :? De köszönöm a Te hozzászólásodat is!!

Márti tegnap este igen Én is hallottam a pociból jövő kongást!! Na akkor szépen elővettem a a babynos cseppeket (nem tudom ismeritek-e hasfájásra való 3 hónapos kórtól és nagyon jó. Dentinox terméke, az illata is olyan mint az ínykenőcsé) és adtam neki belőle! Rá nem sokkal be is aludt!!!

Gabolino ez nem kaja utáni kidőlés hanem mikor nem lehet letenni Őnagyságát és cipelni kell egyszer csak így bealszik. De csak így kifelé lehet fogni máshogy nem!! Nálunk az sajna nem működik, hogy leteszem és elalszik vagyis néha igen a babakocsiban! Nálunk sajnos korlátozottak a lehetőségek mert Kornélia miatt nagyon résen kell lenni :lol: Nagyon szuper, hogy Andor viszont ilyen ügyesen alszik :)

Szeder sajnálom, hogy Nálatok is egyszerre jön a baj!!! Jobbulást Nektek és jó fodrászkodást!!

Ma mi is megyünk szurira, nem tudom Ramóna megkaphatja-e mert kicsit még köhög hmmmmmmmm majd kiderül. De jó lenne már túl lenni rajta mert orvost is szeretnék váltani.

Kép
Kép
lanta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?