Új privát üzeneted érkezett!

Rabbe!
Annyira sajnálom. Sok erőt és kitartást! És persze drukk, hogy legközelebb sikerüljön. Mitől lehet, hogy már a 4.?
Szegény fiad, meg te. Nem lesz egyszerű menet :cry:

Kicsidodi!
A Sarkadi Nadin tényleg elég bután hangzik (bocsi), viszont én Szonjára szavazok :wink:
(Csendben csak egy vélemény, de remélem nem bántodsz meg: nekem soha nem tetszett, amikor a gyereket uúgy hívnak mint a szülőt.)

Moncsy!
Olyan becenévben gondolkozunk, aminek "i" a vége a Szonji-ból és Marci-ból kiindulva. Persze még nincs elvetve a Jázmin, mivel egyelőre nincs amit megszerettem volna. Lányom nagyon nyomatja a Bodzát, ami nekem tetszik is, de apának nem.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

jaj istenem szegénykém...kívánom,hogy minél hamarabb megtudjátok ajándékozni egy kistesóval...

Kép
Kép
csibe83

Rabbe! Remélem, sikerül minél hamarabb feldolgoznotok, és a kisfiadat is nagyon sajnálom. Szegénykém!

Kép
pagika

Üdvözlöm az összes ismeretlen ismerősömet!
Azokra gondolok, akik úgy látszik ismernek engem, de én őket nem, és mégis valahonnan tudják, hogy én ki vagyok!
Ne értsetek félre, nem haragszom senkire, hogy híreszteli, hogy terhes vagyok, csak hihetetlen, hogy ennyire rám ismertek! De hát igen, én árultam el magamról túl sokat! :)

Kép
pagika

Rabbe, kitartást, erőt és egészséget, hogy a következő manócska életben maradjon a szíved alatt!

Kép
gumilany

Tervezi valamelyikőtök, hogy a második trimeszterben megy majd úszni? Mit tudtok az úszásról? Nekem tegnap azt a mondta a védőnő, hogy ha olyanom van, akkor menjek nyugodtan uszodába, az idősek által kedvelt fürdőket mindenféleképpen kerüljem ( nem is tudom miért... :) ), de az uszi időnként mehet. Nagyon hiányzik a mozgás, valamit muszáj csinálnom.

Kép
gumilany

Sziasztok!

Stike:Neked is Babasodo Boldog Uj Evet kivanok!Annyira szimpatikus egy ember vagy a leveleid alapjan...szeretnem ha teljesulnenek az almaid!!!Megerdemelnetek!

Gabi:Gratulalok az eredmeneyidhez!Szeretnek en is ilyen reszletes uh-t holnap...

Tabati:Jo munkat Neked,remelem ha ennyire szereted a hivatasodat,birni is fogod addig ameddig szeretned....Egyebkent az eses volt,de csak a kezemre,es tenyleg eppenhogy siklottam...nagyon vigyaztam magunkra :wink:

Minimano:Egy tunder a lanykad!Nekem is hosszu hajam volt nagyon,de teny hogy nehezebb a fejemnek tole.De ha lanyunk lesz,az tuti hogy novesztjuk majd rendesen neki,ha csak nem uszobajnok lesz belole.Egyszer nekem is letoltak mikor verzsenyzo lettem a derekig erot 3cm-esre :shock: :shock:

Ronmay:Igazuk van a lanyoknak,mar nem tehetnek veled semmit a munkaadoid.Ha meg en is meloznek otthon,bennem is felsz lenne,nekem is eleg "szemet"fonokeim voltak,de nyugi,mar vedett vagy :wink: !

Csibe:De jo hogy tisztaztatok a helyzetet.De nem sok sutnivaloja van a sracnak az biztos...de ideje az boven :evil:

Szonibaba:Jo hogy jelentkeztel!Szepek az eredmenyeitek!A cicokra beneztek,enni-inni-almozni.De azota sem tudom levekarni Marcimat magamrol,csak jon es jon mint egy arnyek...A Jazmint hallottam mar Jazinak becezve :wink: De a Bodza...szeretem a kulonlegessegeket!!!

Pagika:A magnezium hasmenest okoz,valoszinu amiatt volt!A hanyingerhez kitartast...

Moncsy:A Luca nev nagyon szep,nekem mindig is tetszett!De nalunk nem johet szamitasba,apa miatt.Fiuk kozul a Kende is tetszik nekem,de apanak az sem,ezert nalunk Botond lesz ha kispasi,Hanga ha csajszi.

Kicsidodi:Raertek meg a nevekre...hatha magatoknak is megalmodod egyszer...Boglarka?Az annyira szep,de nekunk az meg tul hosszu...elg kacifantos a vezetek nevunk.

Rabbe:De szornyu ezt hallani!!!Annyit szurkoltam nektek az elejetol kezdve...ez hihetetlen!Sajnalom,de kitartast!A kicsifiad mar talan megerti hogy meg nem jott el az ido...

Gumilany:Ha jartal eddig uszni,a szervezeted ellenallo a megszokott "bacikkal"szemben.Ha nem vagy nyitva,es minden okes,akkor mehetsz.En igy tudom.Jarnek en is,de itt nem ismerem meg az uszikat...

Mar csak egy alvas es doki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Csajok bocsi hogy mindennap leirom,de nekem ez lesz az elso!Remelem hogy okes minden...annyira varjuk mar...es hat annyi rossz tortenik....

Kép
Kép
ancsurti

Gumilány!
Usziról én is csak ennyit tudok, hogy idősek által kedvelt helyre ne. Amúgy pedig ez is doki, védőnp, stb. függő. Vanamelyik még az otthoni kádas fürdést is tiltja, van, aki meg direkt örül, ha ilyen mozgékony a kismama.

Ancsurti!
Szorítok a holnapi dokihoz, hozd majd a híreket. Ennyi rossz után, ami a topikban történt már csak nem lesz több baj.
Macsek édes lehet, ahogy követ.
Akkor nálatok eldőlt a név kérdés, ha jól olvastam ki.
Nálunk egyelőre annyi biztos, hogy fiú ügyileg én a Benjámin mellett vagyok, de apa még meg akarja nézni a felhozatalt. Viszont annyira lusta, hogy csak akkor akar foglalkozni a kérdéssel, ha már tudjuk a nemét. Én meg szeretnék felkészülni mindkét névből, mert ugye hallottunk már érdekes eseteket.
(Ja! Sikerült végre megjegyeznem: Montreal (Quebec). Már nagyon lebeg.)

Bodzára sokan furán néznek, de azt mondom, ha a Virág, Hajnalka, Boglárka, Jázmin, Ibolya és hasonló nevek elfogadottak, akkor ez mitől másabb? Növény, növény :) Kicsit frissebb még a palettán, de majd megszokják ezt is a Málnával, Eperkével, Áfonyával, Szamócával, Mandulával, Mentával együtt.

Jaj nagyon szenvedek. Annyit kéne még tanulnom, de iszonyat fáradt vagyok. Csak annyi szünetet tartottam, amíg ide ülögettem a Bnethez.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba:Koszonom a drukkokat holnapra!Nem vagyok paras igazan,de jo lenne valami jo hir mostanaban!
A tesom,akit megharapott a kutya,fejreallt a jegen,normal tempoban 31.-en autoval(trabi)Kamaraerdon...totalkar,de szerencsere meguszta,semmi baja nem lett.A pasikam tesoja szinten 31.-en allt fejre autoval,totalkar,de o is meguszta szerencsere...Szoval most mar csak jo johet!!!
Ez a nevkerdes annyira maceras....nalunk is neznek furan a Hangara...nem ertem.Es azt sem,hogy miert kene mindenkinek megfelelnunk.Sosem voltam az a fajta,hat most sem szeretnek.A Bodza igenis gyonyoru,de a Benjamin is az.Es ismertem egy Malnat is,egy evig probaltak anyakonyveztetni anno.
Minden elismeresem a gyerekek mellett,hogy tanulsz!Kitartast!
Es hajra Montreal!!!!Mikor lehet tudni pontosabbat?Nem lehetne Toronto? :D :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok

Rabbe nagyon sajnálom, és kívánom hogy minél hamarabb költözzön egy baba a pocakodba. Tudom mit érzel, mert nekem is Réka nagyon szeretett volna már régóta kistesót, és 2007-ben mikor terhes lettem rögtön el is mondtam a gyerekeknek, hisz nem is gondoltam hogy bármi lehet. Erre a 7. héten kiderült hogy nincs szívhang és üres petezsák van. Hát nagyon nehéz volt elmondani. És érdekes mert nem a Rékát viselte meg jobban (gondolom azért mert ő még nem értette) hanem a a nagylányomat, aki még sírt is velem együtt. Vigyázz magadra, és próbálj meg kikapcsolódni egy kicsit.

minimanó nagyon szép a kislányod:)

Hoztam én is pocakos képet, illetve az a felső van rajtam amit vettem.

És az uh-os képet is felteszem.
Az elsőn a kezecskéje látszik. a másodikon a gerince, a harmadikon a feje. De sajna nem valami jó képek.

Bejelentkeztem 4Duh-ra, 21.-ére kaptam időpontot. Reggelre. Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok! :)

rabbe1!
Nem szeretnék sem "okosságokat", sem közhelyeket mondani, így csak ennyit írok: :cry: :cry: :cry: .
Legyetek kitartóak! Ha Ádika összejött, akkor egy kistesónak is össze kell jönnie. Lehet, hogy Ádika születése történt valami változás, ezért lett ő a negyedik. :( Ezt nektek kell tudni, vagy utána járni. Sok sikert!

anyagirl!
Tudom, hogy pánikbeteg vagy és remélem, hogy senki nem veszi zokon, hogy ezt leírom, de én sajnos nem hiszem, hogy egy hajnalban megivott üditőtől ilyen magas lesz a cukor szint a vizeletben. Könnyű a pálya széléről kiabálni, de elsősorban legyél a lehető legkiegyensúlyozottabb, na gazolj be mindentől! Biosz ismeretem csak annyi, amit a suliban tanultunk (meg még egy kicsi az előző terhességemből), de tudomásom szerint az ilyen eredménynek általában oka van. És itt most nem a cukor mennyiség elfogyasztásról beszélek. Cukorbeteg sem attól lesz valaki, hogy sok cukrot eszik. Két külön dolog.
Mindenképpen jó lenne tudni -szerintem-, hogy mitől van ott az a cukor (bár te se írtál pontos adatot csak, hogy a "legmagasabb"). Mindenesetre akár meghúzódik valami a háttérben, akár nem, próbáld meg élvezni a terhességedet!

Teljesen a magánügyed és nem is vájkálni szeretnék benne. De, ha gondolod, akkor írd le nyugodtan, hogy mióta vagy beteg, milyen az életed és miért félsz ennyire a terhességtől. Vagy, hogy hogyan készült a baba (persze, nem a technikai részletekre gondolok :lol: ). Akármiről írhatsz, ha jól esik és úgy érzed, hogy segít. Te is babát vársz, mi is. Neked is vannak problémáid és nekünk is. Egy cipőben járunk. Legfeljebb a fazon más... :wink: :lol:

gumilány!
Az úszás nagyon egészséges, meg minden, de bevallom, hogy én nem merem bevállalni. :( Nem vagyok parázós alkat, de nem szeretnék semmilyen gombát összeszedni.
Én korábban egy darabig küzdöttem vele. Nem volt vészes, csak makacs volt. Semmi nem használt. Már nem emlékszem, hogy ki írta korábban, hogy neki is sokáig problémát jelentett és nehezen oldódott meg. Én -ha jól emlékszem- 5 hónapos terhes voltam, amikor bórsavas-boraxos kúpot írtak fel. Ezt tudnám ajánlani nektek is. Ez nem gyári készítmény, hanem a patikában készítik. Szerintem, ha kértek ilyet az orvostól, akkor köteles felírni - elvégre te magad is választhatsz a különböző gyógyszerek közül. (Azt már nem merném állítani, hogy mindegyik patikában meg is csinálják :oops: ). De ha esetleg nem meritek megkérni a dokit, hogy ilyet írjon fel, akkor szánjatok rá egy kis időt, és nézzetek utána a Neten, hogy milyen olyan gyári készítmények vannak, amelyek tartalmazzák ezeket az összetevőket.
(Ha nem felejtem el, akkor az üzi elküldése után megkeresem a linkjeimet... :wink: )

Még régebben írta valamelyikőtök, hogy annak, aki versenyszerűen sportolt, annak a kismama torna szinte semmit nem jelent.
Nem tudom ki, hogy van vele, de az én véleményem az, hogy az igazi kismama torna nem arról szól, hogy ilyenkor kell fitteskedni. Sokkal inkább azokra a testtájakra koncentrálódik, amelyek fokozottabb terhelésnek vannak kitéve. Illetve hangsúlyt fektet arra is, hogy megelőzze/enyhítse a vizesedést, eltávolítsa a pangó vizeket a szervezetből. Segít az egyensúly megtartásában, erősíti a medence táji izmokat és esetleg még a légzőgyakorlatokat is megtanítja.
Unokatesóm 1 hónappal korábban szült, mint én. Ő a MOMA Parkba járt tornázni. Egy fiatal nő tartotta a kismama tornának titulált órát, ahol például fél kilós súlyokkal dolgoztak bicepszre. Szerintem, egy kismamának nem kifejezetten ezzel kell ilyenkor foglalkoznia. Nem most van itt az ideje a formás vádlinak, kockás hasnak és hasonlóknak.
Én egy idősebb nőhöz jártam tornázni, aki kifejezetten gyógytornász. Magánórákra jártam, de ugyanő tartott a kórházban ingyenes órákat az ott szülő kismamáknak. Ennek ti is utána járhattok, érdemes kiaknázni az ilyen lehetőséget, sok helyen van! :wink: Szóval, ő Testnevelési Egyetemet végzett, mint gyógytornász (nemcsak aerobik oktatói papírja volt, mint a fentebb említett ugribugri órákat tartó kislányoknak általában. A félreértések elkerülése végett: az ugribugri kifejezés nem lenézés részemről. Én nem bírom az ilyen jellegű mozgást, úgyhogy elismerésem mindenkinek, aki viszont bírja az ilyet. Arról már nem is beszélve, hogy esetleg naponta több órán át okítja... Csak azt akarom ezzel mondani, hogy a kismama torna speckó dolog és szerintem nem mindegy, ki tartja...), kifejezetten kismamáknak való órákat tartott. Ezek egyáltalán nem voltak megeröltetőek, viszont nagyon jól estek. Mindenki által könnyen elvégezhetőek voltak, de ha valaki úgy érezte, hogy ez most nem esik jó neki valamiért, akkor pihenhetett. Videókazit is adott ki és talán DVD-n is kapható.
(Csak egy kis lényegtelen, szubjektív adalék. Én nem bírom a Schóbert famíliát, nem tehetek róla. Béres Alexandra szimpatikusabb, de ennek ellenére az ő kazijára se tornáznék. Nekem valahogy nem jön össze ez a fittneszesekedés azzal, hogy akkor már kismama tornát is tudok tartani... Nem zárja ki a kettő egymást, de attól még nem jár kéz a kézben. [A gyógytornász is kiakadt a Rubint Rékára mondván, hogy jön ő ahhoz, hogy kismama kazit adjon ki, honnan ért hozzá. Én nem láttam a kazit, nem tudom, milyen gyakorlatok vannak benne, de olyan sértődött szakmai önérzet szólt belőle, hogy muszáj volt megmosolyognom... :) ] )
A lényeg a lényeg, hogy nekem szimpatikusabb a konzervatívabb irányzat. De a lényeg mégiscsak az, hogy mindenki mozogjon, ha van rá módja. Csinálja, ami jól esik és vigyázzon magára! :wink:

Nevek.
Mi még nem foglalkozunk vele, majd ha már tudjuk a baba nemét. (Általában azt szokták mondani, hogy a lány az lehet fiú is, de ha fiú, akkor tényleg az. :wink: Megjegyzés részemről: nem attól fiú egy baba, hogy kukija van hanem, hogy megvannak a zacsik is. Azt is "illik" megnézni az ultrahangon. :wink: )
Leventénél is úgy volt, ahogy most is lesz. Nem mi vagyunk a kiamagyarhaénnem típusú emberek, de ha már a világnak erre a tájára születik, akkor úgy vagyunk vele, hogy olyan neve legyen, amit csak itt kaphat. Vigye tovább a magyar hagyományokat, kultúrát, nyelvet. A "magyar" alatt azt értem, hogy amikor a neveket nézegettem, akkor csak azok jöhettek számításba, ahol nem volt más feltüntve: török, hun, akármi. Férfi nevekből alig akad ilyen, de nőiből már van választék bőven.
Ezen kívűl már csak annyi volt a szempont, hogy mivel a vezetékneve magánhangzóra végződik, lehetőleg mássalhangzóval kezdődjön a keresztneve, hogy könnyebb legyen kiejteni.

Mivel most itthon vagyok nem zargatnak egyfolytában kérdezősködéssel, de tavaly én is úgy voltam vele egy ponton túl, hogy kezdett fárasztani. Az érdeklődés jól esett, csak -érthető módon :roll: - mindenki ugyanarra volt kíváncsi. Így amikor egy nap már tizennyolcadszor mondtam el ugyanazokat a válaszokat, akkor már elkezdett zavarni a dolog. De haragudni nem haragudtam rájuk, hiszen nem akartak semmi rosszat és bizony én is lekövettem ezeket a "hibákat" korábban másokkal szemben, csak nem tudtam róla. :oops: (Azóta már azt sem kérdezem meg egy pártól, hogy: "Na, és mikor lesz esküvő?", mert azt is utáltam már egy idő után... :? )
Meg amúgy is: ettől nagyobb bajom soha ne legyen az életben! :wink:

pagika!
Igen, zombi leszel az elején. És, akkor mi van? Hamar eltelik és utána már könnyebb lesz. Ez a dolgok rendje. Többen felneveltek már ikreket, ti is meg tudjátok majd oldani. Bólogass sokat, abból nagy baj nem lehet! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.01.06 18:26-kor.

Kép
Kép
200907?

Tessék, ezen a két oldalon kereshettek hüvelykúpot (is), ha van kedvetek böngészni:

http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_bettajid

http://www.egeszsegkalauz.hu/gyogyszerek

:wink:

Kép
Kép
200907?

Szonibaba!
Kitartás a vizsgáidhoz és persze egy nagy kalappal! Én ma két tárgyból is voltam, szerencsére idáig minden sikerült is, úgyhogy már csak két vizsgám lesz a jövő héten és végre kész. Mondjuk azok nem a legkönnyebbek...

200907?!
Ezt a borsavas kúpot megelőzésre kell használni, vagy ha már gond van?
Sajnos én is volt már, hogy összeszedtem némi folyással járó valamit az usziban, de csak 1-2x fordult elő és kifejezetten csak a sulim uszijában, szóval nyilván most nem oda mennék (hiába is ingyenes). És szerencsére mindig sikerült néhány nap alatt elmulasztanom különböző Lactacyd készítményekkel.
Viszont nagyon hiányzik a mozgás és annyira jó lenne, ha mehetnék usziba. A jövő héten viszem vissza a 12 hetes leleteimet a nődokihoz, majd megkérdem tőle is, mit szól hozzá, addig még tudok várni.

És képzeljétek pénteken megyünk a párommal társastánc tanfolyamra, heti 1x1 óra, kezdő, szóval remélem bírni fogom és hát 8 alkalom, 8 hét, így még bőven a második trimeszterben leszek, mire véget, szóval előre! Persze azért csak óvatosan!

200907? Neked még annyit akartam írni, hogy nem tudom, kihez jártál tornára, aki Tesi Egyetemen végzett gyógytornász, de a TF-en ilyen szak nincs és nem is volt. Ezt sajnos biztosra tudom, mivel én is oda járok, ráadásul pont arra a szakra(humánkineziológia), aminek elvileg lett volna gyógytornász kiegészító képzése, de aztán végül mégsem engedélyezték, sajnos. Ezzel nem bántani akarom az oktatódat, lehet, hogy végzett TF-et is és gyógytornászit is, csak ez úgy kikivánkozott belőlem.

És mellesleg én sem csípem ezeket a kismama órának álcázott aerobikokat, no meg kazettára sem tornáznék. Szóval majd megnézem, állítólag a Szent Imrében is van kismama torna, az azért biztosan jó.

Kép
gumilany

gumilany! :)

Ez a kúp nem agresszív, így akár talán megelőzésére is lehet(ne) használni, de nem akarok hülyeséget -még többet :oops: :lol: - beszélni. Kérdezd meg a dokidat, passz.

Jogos a 2 pont, rosszat mondtam: ( :oops: )

http://www.tornastudio.hu/index.php?site=munkatarsaink

:oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Gumilány!
Az Imrés kismamatorna nagyon jó, jártam Marcival. Egy tündér a gyógytornász. Valóban light-os, azokra a tájakra koncentrál, amik a várandósság alatt változnak, kevesebb vért kapnak, stb. És a szülésnél, vajúdásnál ajánlatos légzéseket is gyakoroltatja, ami azért is jó, mert ha rendszeresen csinálod, abban a szituban már automatikusan fog jönni. Annyi a hátrány, hogy sokan vannak. Vigyél polifoam-ot, kényelmes rucit, kiskönyvet (ezt csak az első alkalommal kell)
Gratu a sikeres vizsgákhoz és neked is egy kalappal, ami még hátravan.

Gabi!
Hú mekkora...

07!
Magyaros névvel kapcs. egyrészről igazad van, másrészről meg sajna azért már eléggé begyűrűzött ez a fenenagy nemzetköziség és egy olyan név, amit csak a magyarok tudnak kimondani, nem biztos, hogy előny. Pl. nekünk tetszene a Balázs, de azt külföldön "Belez"-nek v. hasonlónak mondanak. Mi emiatt próbálunk olyan nevet keresni, aminek van külföldi megfelelője is. De ha csak olyan fog igazán tetszeni, aminek nincs, hát akkor az lesz a neve.

Ancsurti!
Még van egy kör ezen v. a jövő héten és utána eldől.
Akkor rátok jár a rúd. De végülis szerencsésen alakultak a balesetek, hogy csak a kocsik roncsolódtak.
Tanulni úgy tudok, hogy Szonji oviban, Marci meg lent a nagyival, amúgy tuti nem csinálnám.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok
Megkezdődött a meló, és most nézem a fórumot, hát termeltetek rendesen vasárnap óta. :)
Ronmay: én azt csináltam, hogy szóltam a főnökömnek, hogy szeretnék beszélni vele, és a munkaügyesünket kértem még meg, hogy legyen ott. Így volt egy tanum is. Bár szerencsére nálunk jól fogadta a főnök, mondjuk ő is családanya. De azt már most közölték, hogy 3 év múlva ne számítsak semmire...
Rabbe: én is csak kitartást tudok kívánni. És örüljetek addig is Ádikának. Anyukámnak meséltem erről a fórumról, és néhány történetet is, és most tudtam meg, hogy én már "véletlen" vagyok, mert a tesóm után még egy babát szerettek volna, de 3 elment. Majd te is elmesélheted a következőnek....
Gumilany: én is szeretnék úszni, de őszintén: félek a megfázástól és a fertőzésektől. Pedig nagyon szupi lenne, ugyanis én elég kövér vagyok, és ez az egyetlen sport, ami fekszik nekem, és tudom úgy is művelni, hogy élvezzem, ne sérüljek, és ne tegyem magam felesleges nevetség tárgyává.

Na mennem kell, a Nóci követeli az esti meséjét. Így is megcsúsztunk a lefekvéssel.
Kép Ő a kislányom

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
hendegabi

200907?! Teljesen egyetértek veled mindenben. Kivéve én is a magyar nevekkel kapcsolatban. Egyrészt, mert tényleg, sose lehet tudni, hogy a fiaink, lányaink élete mennyire fog külföldre orientálódni, és akkor tényleg tudják már kiejteni a nevüket. Én Ágnes vagyok, de ezt a nevet se tudják kiejteni. A másik meg az, hogy a legtöbb magyar név, ahogy te is írtad, hgoy csakis magyar, eléggé szörnyű. Kevés van, amit tényleg lehetne is adni a gyerekeknek, de pl. Gyopárka, Gyömbérke, nekem nem fekszik. Le voltam döbbenve, hogy pl. a János név sem magyar. EGyébként kissé bajban vagyunk a nevekkel mi is, de van még rá időnk. Pedig már átnéztük az összes nevet. Nőiből sok van, ami tetszik, de a férfi nevek... ÁÁÁ!
Ja, most néztem a tv-ben a négyes ikrekről szóló riportot. ajajajjajjaaj! :D Azért kettővel egyszerűbb lesz! Remélem!

Kép
pagika

Rabbe!
Most olvastam, nagyon sajnálom... Nem is tudok mit írni...

Egészen más...
Ma végre voltam tornán, annál a lánynál, akihez kb. 5 éve járok, mindig olyan órára, amilyet éppen tart (az évek alatt volt slide, step, latin aerobik, stb.). Most alakformálót tart, és megbeszéltem vele, hogy lemegyek megpróbálni. Amúgy gyógytornász, tehát kiválóan ismeri azokat a gyakorlatokat, amik ilyenkor javasoltak, és nagyon jó fej volt, mert úgy állította össze az órát, hogy nagyrészt kismama tornás elemek voltak benne. A többiek is aranyosak voltak, nem bánták egyáltalán. Úgyhogy kimondottan jó volt tornázni.
Pénteken megyek kifejezetten kismama tornára, majd elmesélem, hogy milyen. (Bár a helyet annyira nem kedveltem régen, a valamikori A1)

Mi a nevekkel egyelőre várunk, mert még csak a kislány névben van köztünk harmónia, mind a kettőnknek nagyon tetszik a Petra, úgyhogy ezen már nem is gondolkodunk. Viszont ha fiú lesz...?
Ott még vannak nézeteltérések, de amíg nem tudjuk a nemét, én nem is akarok ezen gondolkodni. Hétfőn megyek dokihoz, meglátjuk, hogy lát-e már valamit.

Kép
katy76

Pagika!

Én a VIVA-ban együtt dolgoztam Adával (műsorvezető), akinek ikerfiai vannak, és sokat beszélgettünk erről (is). Ő azt mondta egy percig sem érezte magát rosszabb helyzetben más elsőbabás kismamiknál, hiszen neki ez volt a természetes! Egyből két bébit kapott, ehhez kellet alkalmazkodnia....Imádja, hogy ikrei vannak, és hidd el te is imádni fogod! Nagyon sokan nevelnek két pici gyereket, mégis megoldják, miért okozna ez neked gondot?

Na jó, a négyes iker az tényleg embertpróbáló, de a kettő még nagyon is áldás :wink: (persze a négy is, csak.... :roll: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:27-kor.

KépKép

KépKép
boo

...

KépKép

KépKép
boo

...

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Tényleg jó sokat írtatok már csak reggel óta is, de próbálom követni. :lol:

Rólunk annyit, hogy elmondtam a főnökömnek, aki örült és sejtette, számított rá, hogy hamarosan "bekövetkezik" , de azért láttam rajta, meg sokat beszélt is arról, hogy hogyan legyen a helyettesítésem. Mindegy, ez is meg fog oldódni.

Pagika!

Erről jut eszembe amit írtál, hogy egy alkalmazottaddal milyen probléma volt. Nem akarok megint okoskodni, de nálunk is volt hasonló és megoldották. Sikerült kirúgni. Persze volt herce-hurca, de megérte. Biztos utánajártatok ti is, csak azért írtam, hogy van megoldás, de abban igazad van, hogy általában a munkáltatónak nagyon nehéz a helyzete. Ja! És felmerült még az is, hogy feljelentik táppénzcsalásért, meg a dokiját is, de mivel nem fellebbezett, ettől eltekintettek.

Rabbe!

:( nagyon sajnálom én is. Meg szegény kisfiadat is, gondolom milyen szomorú lesz... :cry:

Kismamatorna!

Ha lesz egy kis időm én is elmennék valamelyik kórházba, ahol szakember vezeti, majd utánajárok talán, de lehet, hogy nem jön össze az idő miatt, vagy csak az uccsó hónapban, de azt meg nem tudom akkor még lehet e. Viszont abban egyet értek 007 ( :wink: ) , hogy nekem sem szimpik ezek a nagy fitneszgurus kismamatornák. Semmi tapasztalatom velük kapcsolatban (bár régebben aerobikoztam hobbiból egy kis ideig), de egy gyógytornász szimpibb.

Úszás!

Én is szívesen mennék, de félek a fertőzéstől. Ez annyira beteges nálam, hogy én sem merek kádban fürödni, pedig eddig mindig így tettem, most meg csak zuhanyzom. Hiányzik is rendesen... Nálam is egy hosszan elhúzódó régi dolog van a háttérben.

Gumilány!

Társastánc az jóóóó! :wink: Menjetek!! Mi versenyszerűen csináljuk, persze visszavettem a tempóból, de úgy látszik nekem ez marad meg sportnak a várandósságom alatt is a fentebb említett egyéb félelmek illetve időhiány miatt.

Gabi1!

Szupi a felső és a hasad még mindig szép! :wink: viszont a babuból én egyedül az uccsó képen a fejecskéjét tudom kivenni. :roll: :lol:

Nevek!

Nekünk van aki a családban elvárja, hogy magyar nevet adjunk, de nem lesz meg az ő akarata. Párommal ketten eldöntöttünk, mi tetszik, jelentés stb és ez a mi magánügyünk, ők meg el kell, hogy fogadják és kész. :lol:

Szonibaba!

Nekem a Bodza naggggyon tetszik!!! :wink: Én rábeszélnélek erősen, vagyis párodat kéne tudom. Nekem még a Gesztenye is tetszik, ez még újabb, de ez már páromnak is elég modern, meg a mi hosszú vezetéknevünkhöz nem lehet hozzápasszolni.

Kicsidodi!

Nadin tényleg szép, de valóban nem illik a Sarkadihoz. Szonja jó, de ha a párodnak nem bejövős... :roll: Sarkadi Lilla? Emma? A Sarkadihoz tényleg egyszerűbb kell, vagy magyar, mert egy idegen hangzású nem illene hozzá. Bocsánat ha bárkit érint, ez csak egyedi vélemény, de én megőrülök pl. a Szabó névhez passzintott modern nevektől. Pedig tudom, hogy valaki direkt adja, hogy meg lehessen majd később különböztetni a sok Szabó Jánostól meg hasonlótól, de nekem nem tetszik. (Dorottya szép név, de én sem adnám a saját nevem a gyerekemnek, ez is egyéni vélemény :wink: ) Azt meg egyenesen nem ajánlom, hogy a fiúgyermek az apja nevét kapja. Ezt még apu is belátja, pedig nálunk a családban ez volt a hagyomány, de megőrülnek a mai napig, hogy sosem tudják ki kapott épp levelet, felbontják egymásét stb., de sokszor még abból is csak sokadik olvasatra derül ki, ha valamilyen hivatalos szervtől jön.

Nem tudom már ki írta a Benjámint, de nekünk a teknősünket hívják így. :lol: De nem azért írom, hogy milyen ciki, mert szép név, inkább az a ciki, hogy ilyen nevet adtunk a teknősnek. :lol: De a kutyánkat nem Gézának hívják ne féljetek. :lol: A másik teki Balambér volt, szegény elpusztult, azóta van egy új, ő már "rendes teknősnevet" kapott: Kavics :lol:

Ancsurti!

Drukkolok én is holnapra!! :D

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:28-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo! Ilyen jót már rég nevettem! Már bocsi, de a nem a szenvedéseden (illetve örömödön), hanem ahogy megfogalmaztad. Igen, eddig nekem is inkább benn maradt minden, és ez a hasmenés végül is csak jól jött, inkább a vírus miatt paráztam. De ez fura akkor is, hogy ma este is még mikor elmentem, szintén úgy volt, hogy először ment, utána meg normálisabb állagú volt. (bocsi! ) Na, mindegy, most már amúgy is múlóban.
Azért az már nálad is haladás, hgoy csak 3 naponta jön rád!
Ja, a körte annyira nem ajánlott, meg az összes k betűs érdemes kiiktatni. Mert azok inkább csak csikarnak, meg szenvedtetnek.
Kicsidodi, ez így igaz, én csak amit láttam, az volt nem semmi. De hát ők tényleg 4-en vannak! Én már nagyon várom a picikéimet, és pont ez az, hogy mindenki úgy áll hozzá, hogy sokkal rosszabb lesz nekem. Én meg egyszerűen nem látom a negatív dolgokat, lehet a sok rózsaszín felhő eltakarja! :lol:
Ja, és én is szoktam érezni a méhem, már vagy két-három hete kitapogattam. De én nem tudom, Tabati, hogy gondoltad a kitapogatást, de annyira azért - legalábbis nekem - nem kellett keresni, és persze mindez kívülről! :D Nekem is kb. ott van a köldökömhöz félúton.
HOlnap megyek a védőnőhöz. Remélem, meg is kapom a kiskönyvem. Mit fog amúgy csinálni? Megméricskél csak?

Kép
pagika

Boo!

:lol: :lol: :lol: Bocsánat, de megint sírtam a nevetéstől amikor olvastalak :lol: :lol: , e annak igazán örülök, hogy megoldódott a problémád! :D

Krissy!

Neked is akartam ám írni! :wink: Csak annyi, hogy szerintem ugyanúgy, mint Kicsidodinál, nálad is a magyar, vagy az egyszerűbb nevek lesznek a nyerők. De ne haragudj meg (valószínűleg Boo hatása, mert tényleg annyira nevettem, hogy férjem már nem tudta, hogy mi van), de először a Csizmás Kandúr ugrott be! :lol: :lol: Persze csak poén remélem nem bántódsz meg. :wink: Csizmás Anna, de a Dorina is tetszik. Majd még filózom, a miénk már úgyis megvan, legalább lesz min gondolkodnom. :D

Kép
Kép
tabati

Pagika!

Nem én tapogattam, hanem Kicsidodi, én nem mertem... :roll:

Amúgy az Ágnest miért nem tudják kimondani külföldön? :shock: Ott is használják ezt a nevet, csak máshogy ejtik.

Akkor együtt szakadtunk Boo stílusán. :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Rabbe nagyon sajnálom!

:cry:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Tabati, én nem akartam leírni, de nekem is... És bocsi, Krissy, nem bántásból.
Azt a nevet olvastátok, hogy Csörsz? Nem semmi név... Most csak úgy eszembe jutott, hogy miket olvastunk, volt még egy csomó, de ez maradt meg a legjobban, mert volt egy ismerősöm, aki kiakadt ezen a néven, főleg, hogy a vezetéknevük Kácsor volt. :lol:

Kép
pagika

Hát igen, azért nem tudják az Ágnest. És sok országban viszont nincs is Ágnesnek megfelelője. tAlán németül lehet a legnormálisabban kiejteni. De volt olyan akivel beszélgettem, és sehogysem tudta kiejteni. De az olaszok is elég furán: ágnyéze (Agnese) De persze, ezt a nevet sokkal jobban lehet külföldiesíteni, mint pl. a Károlyt, vagy Zoltánt. Na, azt sehol sem tudják. Pedig annyira nem is bonyolult.

Kép
pagika

Sziasztok
Nem haragszok senkire,mi is viccelödtünk az este ,hogy milyen név passzolna a Csizmáshoz,öszintén igy magunk közt,elég gáz név,nem mintha az enyém jobb lenne,Vad.Ugy hivtak a suliba,hogy vadkacsa meg vadállat meg ilyesmi,ja meg szelidnek is.
Aztán a viccelödés közbe este kipattant a párom fejéböl a Viktoria,mit gondoltok,a Csizmás Viki?
Este 6-ra megyek a dokomhoz,kérek töle képet.
krissy3

Szép jó reggelt kismamik!

kicsidodi!
már nem tudom ki írta a Noémit,de tényleg hangzatos a Sárközi vezetéknévvel.

majd megpróbálok felrakni képet a 12hetes uhuról csak amit kaptam képet
az tök fekete lett ezért megpróbáltam amit kaptunk dvd-t abból kivágni képet,de az se sikerült,ezért fogtam és lefotóztam a telefonommal ezért nem lettek a legjobb képek,de legalább van :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Kép

itt van a mi kis ufócskánk.bocsika a rossz képminőségért.

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Nem Sárközi, Sarkadi :mrgreen: ! De amúgy tényleg egyre megy, nagyon hasonló. Köszönöm a név ötleteket :wink: ! Noémi és Lili van a közvetlen környezetünkben... :? De amúgy alapból én is magyar, vagy már jócskán magyarosodott nevet akarok inkább.
Tehát nem Fortunát, vagy Kasszandrát :wink: ! Nekem tetszenek a Laura, Rebeka, Dorottya, Orsolya, Fruzsina...Típusú nevek, mert 3 szótagtól, olyan szép dallamosak :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe!

Hú, hát valami azért látszódik, de alig...mindegy azért jó, hogy minden rendben és még dvd-t is kaptatok. :)

Krissy!

Akkor jó ha ti is viccelődtök. Nem gáz szerintem, de ha van valami ismert mese, vagy ilyesmi rögtön az ugrik be mindenkinek. :lol: Viktória szerintem nem rossz, speciel nekem nem a kedvencem, de illik a vezetéknévhez.

Ja! Nekem van egy ismerősöm akinek az a vezetékneve, hogy Csillag. Mindig irigyeltük, hogy milyen szép, erre most lett egy férje, aki meg Kiss és kötőjelesen vette fel a férje nevét. Az gáz lett volna, hogy Kiss-Csillag, így Csillag Kiss lett, de szerintem ez sem jobb. Én tuti maradtam volna...

Kép
Kép
tabati

Dodi!

Laura naggyon jóó!! Hajrá!!

Kép
Kép
tabati

Sorry dodi :oops: :oops: :oops: :oops:
nekem még kicsit reggel van.valahogy nem megy az éledezés ma.
képzeljétek nem tudom,hogy álmodtam vagy tényleg megtörtént velem ma éjszaka az,hogy felébredtem arra,ahogy éreztem a kicsit.
én igaznak vélem,mert olyan élethű volt,de mi van,ha mégsem...
ha érzem mostanság éber állapotomban is,akkor szerintem tényleg megtörtént.

krissy szerintem is megy a Viktória a vezetéknevetekhez.

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés a robot előtt.

Tabati!
Mikortól lehet hastáncolni? Úgy értem, hogy hány léves kortól? Mert Szonji teljesen odáigvan érte. Bárhol (tv-ben, előadáson) látunk ilyet, nagyon lelkes, meg amikor arról van szó, hogy ő mi lesz, ha nagy lesz, mindig azt mondja, hogy hastáncos.
Teki Beni :) A barátnőm meg a Bodzára mondja, hogy szte az kutyanév. De ez az, hogy úgy sem tudsz olyat találni, ami mindenkinek tetszik (és nem is kell).

Krissy!
A Csizmás Viki olyan "celebes" vagy, hogy mondjam. Olyan tv-e illő. Arra akarok kilyukadni, hogy nekem tecc.
Fiadnak nincs ötlete? Nálunk Szonji kikéri magának, amikor a Bodzán kívül más nevet felhozok, pl. épp tegnap mondta a Jázminra: "De hát nem Jázminnak fogják hívni a kisbabát, hanem Bodzának". Édes pofa volt. Mondjuk ő Marcit is anno elnevezte Bendegúznak és bki kérdezte tőle, hogy hogy fogják hívni a kistesóját, kapásból rávágta. Aztán csak néztek ránk, mert el is hitték neki.

Pagika!
A Csörsz, mint keresztnév? És fiú v. lány? Én még mindig az Orálián derülök (bocsánat, ha vkit érint, de Orália??? van, aki el tud vonatkoztatni v. csak én vagyok ilyen perverz?)

Ronmay!
Mi volt ma??? Élménybeszámolót kérünk!

Ancsurti!
Tőled is, bár Te még alszol sztem.

Csibe!
Dvd miatt irigyellek, én amiatt akarok 4d-re menni, mert az eddigi 2 uhól még egy felvételünk sincs, csak kép, a másik két gyerkőcről meg minden alkalommal kaptunk mozgót is.

Na, szünetben jövök!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Dodi!
Fruzsina :wink:
Az nálunk is műsoron van, de a barátnőm dédelgetett lányneve (igaz ő még nem babás) és besértődne, ha "elvennénk" előle.

Na mostmár tényleg megyek...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Tabati, én is szeretem, csak anyósom kutyája Lara, ráadásul a szomszédban lakik :? ! Azt is mi adtuk, mert tetszett, de akkor még nem agyaltunk ezen, hogy esetleg egyszer Laura lenne a gyerek :? !

Na, mindegy, majd úgyis kialakul. Amúgy én megértem, ha vkinek nem szimpi, ha a gyerek a szülő nevét kapja, főleg, ha mindenáron, és bár a végeredmény ugyanaz, nem azért adnánk, mert az a szokás a családban, vagy mert "szeretem magam" (pedig de :lol: ), hanem mert eleve nagyon tetszik a név. Meg azt mi is beszéltük, hogy engem a férjem most sem Dórinak hív, hanem mindenféle beceneveken, mások valóban Dórinak, vagy Kicsinek hívnak (Kicsi azért lettem, mert alig 160 vagyok, ráadásul a legtöbb társaságban én vagyok a legfiatalabb :oops: :D ). Viszont a manókát mi biztos, hogy Dorkának, vagy Dorcinak hívnánk....
Ja, meg nálunk nem lenne névazonosság, mert én Sarkadiné Karakas Dorottya vagyok Ő meg Sarkadi Dorottya lenne.
És szerintem tök édi a Sarkadi Dóri, a Sarkadi Dorka meg kicsit nyelvtörős, de pont ettől olyan különleges :roll: :wink: !
Persze, lehet vitatkozni, sőt, azért vagyunk! ha meg nem érdekelne a véleményetek, nem kérdezném :wink: !

A bnődhöz annyit, hogy én eleve nem szeretem ezt a kötőjelesdit annyira, főleg, ha ilyen erőltetett. A Kissné Csillag ....sztem teljesen jó lett volna. Én azért lettem -né, mert mindkettőnk neve hosszú, így csak hivatalos helyeken kötelező használnom, amúgy lehetek továbbra is Karakas, viszont ha Sarkadi-Karakas lennék, csak úgy használhatnám...Brrr.

Nekem amúgy tetszik a gesztus, hogy a gyerek apa nevét örökli, mondjuk a férjem Ricsi szóval lehet, hogy ezért nem riaszt a dolog, viszot, az ifj. ...nem igazán jön be :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kicsidodi!

Azt például tuti nem kötelező, hogy ifj. azt én is utálom. Mint ahogy a né-t is bocsánat. :oops: nekem olyan öreges, én kötőjeles vagyok, de tudom, hogy az mostanság annyira divatos, hogy már szinte uncsi. Legszívesebben átvettem volna csak a férjem nevét, nagyon is illett volna csak úgy magában az én keresztnevemhez, de apu miatt nem akartam. Hülyeség, mert nem sértődött volna meg, de olyan furi lett volna csak úgy eldobni az eddig hasznát nevem... Viszont ezt a hivatalos helyen használom csak, máshol nem kell nem értem. Ez minden névváltozattal így van. Én még mindig a leánykori nevemet használom, még aláíráskor is, csak a nagyon hivatalos nyomtatványoknál, ahol kell a személyi stb ott írom ki a teljeset. Amúgy csak akkor vagy köteles a teljes neveddel aláírni, ha oda van írva, hogy teljes név. Amúgy egy x is lehet az aláírásod bárhol. De néha úgy is használom, ahogy szerettem volna, hogy csak a férjem vezetékneve, meg a keresztnevem. Mindkettőt ritkán mondom ki így egyben. :lol:
Amúgy tud valaki valamit arról, hogy a baba automatikusan az én bejelentett állandó lakcímemhez tartozhat csak? Szóval arra akarok kilyukadni, hogy ha én Pestre vagyok bejelentve a férjem meg vidékre, de mindketten vidéken lakunk, akkor tartozhat a pici a vidéki gyerekdokihoz, védőnőhöz stb? Meg mindenféle támogatást lehet e itt intézni? Egyszóval apához tartozhat? Csak azért kérdem, mert van most ez a budapesti kismamabérlet, de ahhoz pesti cím kell. Viszont mi sokat fogunk utazgatni Pesten, lévén, hogy szüleim is ott laknak. Jelentősen olcsóbb, mint az egészárú, úgyhogy ha nem hercehurca, akkor átjelentkeznék anyuékhoz. Persze ha a babu kaphat itt rendesen ellátást az pa jogán. Utánanézhetnénk, de gondoltam hátha érintett valaki és már tudja mi a megoldás.

Mégegy: Ha már a neveknél tartunk. MÉg a tajkártyámat nem sikerült kicseréltetnem, ott még a leánykori nevem szerepel. A kórházban is így tartanak nyilván, eddig nem is mondtam semmit, nem akartam bonyolítani. Gond lesz ez a szülésnél? Ugye elkérik majd a személyimet, ha bármilyen papírt kiállítanak a babunak? :roll:
Ez lenne a logikus, és akkor ráérnék ezzel később foglalkozni. Sőt, hallottam már olyan variációt is, hogy ki sem kell cserélnem, hisz van névazonosság a kötőjel miatt ugyebár. Erről tud e valaki valamit? :roll:

Kép
Kép
tabati

szonibaba:
lehet hogy igazad van,most hogy igy mondod,tényleg olyan"celebes" :) de nem baj,had legyen. A kisfiam meg fiut szeretne,nem is akar lány névröl hallani se.
Az apa nevét biztos nem kapná,az még jobb,Csizmás Gusztáv.
Ehhez a vezeték névhez nem egyszerü találni nevet,fiu nevet meg pláne,az a baj hogy olyan fiu nevet még nem is találtam ami tetszene. :roll:
krissy3

Rabbe!
Ugyanúgy, mint Stikének kitartást! És sok sikert! Ha ezzel segíthetek és még nem jártál ez ügyben sehol, akkor egy cím:
http://209.85.129.132/search?q=cache:wC ... cd=4&gl=hu

hátha itt kiderítenének mielőbb valamit! Szorítok!

Ancsurti! Nagyon gyönyörű helyen voltatok és nagyon szépek vagytok a Pároddal! Jó kis feeling lehetett! Szorítok Neked az Uh-hoz! Milyen jó...egyből egy szép nagy Magzatot látsz majd (nem embriót), biztos rendben lesz minden! Te tudsz boardozni???? Én csak 1x próbáltam a síelést, tetszett, de szerintem ma már nem annyira merném, bár jó emlékeim vannak az esésekről....jó puha volt a hó akkor!

Nevek! Érdekes, amiket írtatok minden olyan nevű ismerősöm van és bár van ami tetszik nálam ezért sok szép név kihullott! Például lányok közül szép még szerintem a Tamara (Tami), a Dorka nekem is nagyon tetszik, Csenge is szép...ezek közül mind van az ismiknél, fiú nevek közül: Kornél...nagyon szép, csak Anyu első Férje Kornél volt, tehát törölve. Benjámin...nagyon sokáig szerepelt, mint 2. név...de nekünk túl hosszú lenne, szép a Márk, Milán (ezekhez azért hosszú vezetéknév nem árt), Bence, Gellért...mind mind van a családban.
De szerintem ez tényleg annyira egyén függő, hogy kinek mi tetszik és kinek mi megy a vezeték nevéhez!
Lili is cuki!Liliána is! A Párom kollégájának a Kislánya: Violetta lett, nekem ez speciel nem jön annyira be, mert ismertem egy ilyen nevű elég benga csajt), de az Ő nevükhöz jó: Varga Violetta...alliterál.
Sokan választanak úgy nevet, hogy alliteráljon! Amúgy lánynevekből sokkal könnyebb tényleg választani...én is legalább 3-4 lányt is el tudnék nevezni dupla névvel is, de fiút nehezebb!!!! 2 párt azért már találtunk!!!
Csörsz???? Én ezt vezetéknévként hallottam: Csörsz Boglárka

Mindenki meg fogja találni a megfelelőt, mire eljön az idő az biztos!!!! Anyuéknak annyi kérése volt, hogy azért ki lehessen mondani! És mivel Anyu ágán vannak unokatesók szép számmal és azoknak gyerekei...így nyilván az általuk adott nevek is pá-pá!!!

Tickerplayground.com
breki76

Tabati!

Érdekes problémák...pont nálam is ez van! Mármint a TAJ kártya, Anyum mindig nyúz, hogy intézzem. Ha majd jobb idő lesz én megfutom a kört az OEP-nél ez ügyben, ezért ne legyen már gond!!! Az, hogy ki hogy veszi fel a nevet sok dologtól függhet. Mondjuk ha a Férjednek szép, különleges neve van, akkor mehet a -né, de ha mondjuk, Nagy, Kiss, Rácz és neked meg ennél egyedibb (nálunk így van), akkor én nem akarnám lecserélni a nevem (Apu miatt sem, bár Ő sem haragudott volna). Szerintem ezekhez a legjobb a kötőjel, na persze vannak extrém esetek ez a Kiss-Csillag ez tényleg furi. És emiatt megfordítani! De szerintem eldönteni mindenkinek magának kell. Én kötőjeles vagyok, de a Barátnőm...né+ lánykori név és szép úgy neki, bár marha hosszú. Én rövid tagot kaptam a nevem elé, így nem gond leírni sem! :lol: :lol: . Viszont a Gyerkőcőt pont ezért szeretnénk mindkettőnk nevére, mert amúgy tucat lenne...ilyenre meg kicsi lesz az esély így!

Amúgy egy főiskolás szerelmem Sarkadi Attila volt :lol: :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Illetve elnézést Sarkady...

Tickerplayground.com
breki76

Szonibaba!

Elfelejtettem válaszolni neked! :oops: Én még sosem hastáncoltam, de itt nálunk hirdetnek direkt kicsiknek hastáncot, úgyhogy biztos azt is el lehet kezdeni jó korán. Még gondoltam is, hogy ha ez felnőtt lenne, tuti elmennék szülés után egyszer egyszer kipróbálni milyen lehet.

Fiúnév: Nekem még a Vajk tetszik, csak nálunk van a családban. Mi Vajkó-nak becézzük. Az nem túl gügyögős, de mégis becézés.

Krissy!

Feladtad a leckét, de már csak azért is találunk valami fiúnevet! :wink:

Kép
Kép
tabati

Breki!

Én sem lennék rest elintézni jó időben (csak eddig voltam az, mondjuk nyár óta örültem, hogy a többit elintéztem azt helyben kellett) csak attól félek, hogy akkor meg az fog bekavarni a kórházban, hogy nem találnak stb. elrontják véletlen a régit írják be, az újról nem értik ki az meg a szokásos kellemetlenségek. HIába a névazonosság, azért én el tudom képzelni, hogy nem lenne egyszerű. Bár ha belegondolok, hogy elvileg mostanság is lehetne az esküvőnk akkor meg most változna, úgyhogy lehet, igazad van, elmegyek még én is a szülés előtt. Hátha nagy pocakkal majd nem kell annyit várakozni... :roll: :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Köszönöm az infókat, lehet én vagyok bizalmatlan.. a szó elszáll...

Ma voltunk nyaki redőn, 1,9 mm kicsit magasnak találtam de mondta az orvos, hogy no para minden ok, s a kis orra is látszik. Minden rendben van, de pénteken megyek kombináltra is.
A doki szerint ki elég penge UH ban, azt mondta hogy szerinte fiú, de persze 3 hét múlva megerősíti.
Kicsit váratlanul ért mert lányt akartunk, s kicsit már bele is éltük magunkat, no meg nevünk is volt. De majd átállunk, s az igazság kiderül 3 hét múlva..

Tudja már vki, hogy milyen nemű?

Legyetek jók!

KépKép

KépKép
ronmay

Breki! Nagyon hasonló az ízlésünk ebben is! A Tamara nekem évekig favorit volt, csak bnőm kislánya az lett...
Nekem nagyon tetszik még a Tamina! Igaziból ezt én találtam ki, mert kiskoromban összekevertem a Taminót, és a Paminát (Varászfuvola), és megalkottam a Taminát (utónévkönyvben sincs). Aztán kiderült, hogy Kundera: Nevetés, és felejtés könyve c. művében így hívják a főhősnőt :D ! Szóval ő előbb megalkotta, de külön én is :wink: !
Csak a nevünkhöz annyira nem tetszik, de ha vkinek passzol örömmel átruházom :mrgreen: :wink: !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.02.22 19:41-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Most nézem, van ilyen nevű gleccser-folyó is, de névként nincs.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?