Sziasztok!
rabbe1!
Nem szeretnék sem "okosságokat", sem közhelyeket mondani, így csak ennyit írok:
.
Legyetek kitartóak! Ha Ádika összejött, akkor egy kistesónak is össze kell jönnie. Lehet, hogy Ádika születése történt valami változás, ezért lett ő a negyedik.
Ezt nektek kell tudni, vagy utána járni. Sok sikert!
anyagirl!
Tudom, hogy pánikbeteg vagy és remélem, hogy senki nem veszi zokon, hogy ezt leírom, de én sajnos nem hiszem, hogy egy hajnalban megivott üditőtől ilyen magas lesz a cukor szint a vizeletben. Könnyű a pálya széléről kiabálni, de elsősorban legyél a lehető legkiegyensúlyozottabb, na gazolj be mindentől! Biosz ismeretem csak annyi, amit a suliban tanultunk (meg még egy kicsi az előző terhességemből), de tudomásom szerint az ilyen eredménynek általában oka van. És itt most nem a cukor mennyiség elfogyasztásról beszélek. Cukorbeteg sem attól lesz valaki, hogy sok cukrot eszik. Két külön dolog.
Mindenképpen jó lenne tudni -szerintem-, hogy mitől van ott az a cukor (bár te se írtál pontos adatot csak, hogy a "legmagasabb"). Mindenesetre akár meghúzódik valami a háttérben, akár nem, próbáld meg élvezni a terhességedet!
Teljesen a magánügyed és nem is vájkálni szeretnék benne. De, ha gondolod, akkor írd le nyugodtan, hogy mióta vagy beteg, milyen az életed és miért félsz ennyire a terhességtől. Vagy, hogy hogyan készült a baba (persze, nem a technikai részletekre gondolok
). Akármiről írhatsz, ha jól esik és úgy érzed, hogy segít. Te is babát vársz, mi is. Neked is vannak problémáid és nekünk is. Egy cipőben járunk. Legfeljebb a fazon más...
gumilány!
Az úszás nagyon egészséges, meg minden, de bevallom, hogy én nem merem bevállalni.
Nem vagyok parázós alkat, de nem szeretnék semmilyen gombát összeszedni.
Én korábban egy darabig küzdöttem vele. Nem volt vészes, csak makacs volt. Semmi nem használt. Már nem emlékszem, hogy ki írta korábban, hogy neki is sokáig problémát jelentett és nehezen oldódott meg. Én -ha jól emlékszem- 5 hónapos terhes voltam, amikor bórsavas-boraxos kúpot írtak fel. Ezt tudnám ajánlani nektek is. Ez nem gyári készítmény, hanem a patikában készítik. Szerintem, ha kértek ilyet az orvostól, akkor köteles felírni - elvégre te magad is választhatsz a különböző gyógyszerek közül. (Azt már nem merném állítani, hogy mindegyik patikában meg is csinálják
). De ha esetleg nem meritek megkérni a dokit, hogy ilyet írjon fel, akkor szánjatok rá egy kis időt, és nézzetek utána a Neten, hogy milyen olyan gyári készítmények vannak, amelyek tartalmazzák ezeket az összetevőket.
(Ha nem felejtem el, akkor az üzi elküldése után megkeresem a linkjeimet...
)
Még régebben írta valamelyikőtök, hogy annak, aki versenyszerűen sportolt, annak a kismama torna szinte semmit nem jelent.
Nem tudom ki, hogy van vele, de az én véleményem az, hogy az igazi kismama torna nem arról szól, hogy ilyenkor kell fitteskedni. Sokkal inkább azokra a testtájakra koncentrálódik, amelyek fokozottabb terhelésnek vannak kitéve. Illetve hangsúlyt fektet arra is, hogy megelőzze/enyhítse a vizesedést, eltávolítsa a pangó vizeket a szervezetből. Segít az egyensúly megtartásában, erősíti a medence táji izmokat és esetleg még a légzőgyakorlatokat is megtanítja.
Unokatesóm 1 hónappal korábban szült, mint én. Ő a MOMA Parkba járt tornázni. Egy fiatal nő tartotta a kismama tornának titulált órát, ahol például fél kilós súlyokkal dolgoztak bicepszre. Szerintem, egy kismamának nem kifejezetten ezzel kell ilyenkor foglalkoznia. Nem most van itt az ideje a formás vádlinak, kockás hasnak és hasonlóknak.
Én egy idősebb nőhöz jártam tornázni, aki kifejezetten gyógytornász. Magánórákra jártam, de ugyanő tartott a kórházban ingyenes órákat az ott szülő kismamáknak. Ennek ti is utána járhattok, érdemes kiaknázni az ilyen lehetőséget, sok helyen van!
Szóval, ő Testnevelési Egyetemet végzett, mint gyógytornász (nemcsak aerobik oktatói papírja volt, mint a fentebb említett ugribugri órákat tartó kislányoknak általában. A félreértések elkerülése végett: az ugribugri kifejezés nem lenézés részemről. Én nem bírom az ilyen jellegű mozgást, úgyhogy elismerésem mindenkinek, aki viszont bírja az ilyet. Arról már nem is beszélve, hogy esetleg naponta több órán át okítja... Csak azt akarom ezzel mondani, hogy a kismama torna speckó dolog és szerintem nem mindegy, ki tartja...), kifejezetten kismamáknak való órákat tartott. Ezek egyáltalán nem voltak megeröltetőek, viszont nagyon jól estek. Mindenki által könnyen elvégezhetőek voltak, de ha valaki úgy érezte, hogy ez most nem esik jó neki valamiért, akkor pihenhetett. Videókazit is adott ki és talán DVD-n is kapható.
(Csak egy kis lényegtelen, szubjektív adalék. Én nem bírom a Schóbert famíliát, nem tehetek róla. Béres Alexandra szimpatikusabb, de ennek ellenére az ő kazijára se tornáznék. Nekem valahogy nem jön össze ez a fittneszesekedés azzal, hogy akkor már kismama tornát is tudok tartani... Nem zárja ki a kettő egymást, de attól még nem jár kéz a kézben. [A gyógytornász is kiakadt a Rubint Rékára mondván, hogy jön ő ahhoz, hogy kismama kazit adjon ki, honnan ért hozzá. Én nem láttam a kazit, nem tudom, milyen gyakorlatok vannak benne, de olyan sértődött szakmai önérzet szólt belőle, hogy muszáj volt megmosolyognom...
] )
A lényeg a lényeg, hogy nekem szimpatikusabb a konzervatívabb irányzat. De a lényeg mégiscsak az, hogy mindenki mozogjon, ha van rá módja. Csinálja, ami jól esik és vigyázzon magára!
Nevek.
Mi még nem foglalkozunk vele, majd ha már tudjuk a baba nemét. (Általában azt szokták mondani, hogy a lány az lehet fiú is, de ha fiú, akkor tényleg az.
Megjegyzés részemről: nem attól fiú egy baba, hogy kukija van hanem, hogy megvannak a zacsik is. Azt is "illik" megnézni az ultrahangon.
)
Leventénél is úgy volt, ahogy most is lesz. Nem mi vagyunk a kiamagyarhaénnem típusú emberek, de ha már a világnak erre a tájára születik, akkor úgy vagyunk vele, hogy olyan neve legyen, amit csak itt kaphat. Vigye tovább a magyar hagyományokat, kultúrát, nyelvet. A "magyar" alatt azt értem, hogy amikor a neveket nézegettem, akkor csak azok jöhettek számításba, ahol nem volt más feltüntve: török, hun, akármi. Férfi nevekből alig akad ilyen, de nőiből már van választék bőven.
Ezen kívűl már csak annyi volt a szempont, hogy mivel a vezetékneve magánhangzóra végződik, lehetőleg mássalhangzóval kezdődjön a keresztneve, hogy könnyebb legyen kiejteni.
Mivel most itthon vagyok nem zargatnak egyfolytában kérdezősködéssel, de tavaly én is úgy voltam vele egy ponton túl, hogy kezdett fárasztani. Az érdeklődés jól esett, csak -érthető módon
- mindenki ugyanarra volt kíváncsi. Így amikor egy nap már tizennyolcadszor mondtam el ugyanazokat a válaszokat, akkor már elkezdett zavarni a dolog. De haragudni nem haragudtam rájuk, hiszen nem akartak semmi rosszat és bizony én is lekövettem ezeket a "hibákat" korábban másokkal szemben, csak nem tudtam róla.
(Azóta már azt sem kérdezem meg egy pártól, hogy: "Na, és mikor lesz esküvő?", mert azt is utáltam már egy idő után...
)
Meg amúgy is: ettől nagyobb bajom soha ne legyen az életben!
pagika!
Igen, zombi leszel az elején. És, akkor mi van? Hamar eltelik és utána már könnyebb lesz. Ez a dolgok rendje. Többen felneveltek már ikreket, ti is meg tudjátok majd oldani. Bólogass sokat, abból nagy baj nem lehet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.01.06 18:26-kor.