Új privát üzeneted érkezett!

Kata
Köszi a linket és a számot!!! Holnap fel is hívom, majd utána leírom, hogy mikor megyünk.

marek
 
 


Sziasztok! Én is eltűntem, Apa is szabin volt, Dorka meg megint benáthásodott Karácsony után - talán Anyósom nem a gyerek feje mellett 20 centire fújt volna orrot, utána taknyos kézzel meg nem simogatta volna az arcát nem esett volna vissza. :twisted: olyan mérges lettem, hogy inkább kimentem a konyhába nehogy mondjak valami életre szólót...

Látom többé kevésbé mindenki jól van (Zsunak jobbulást! Ancsa! Ne pironkodj, biztosan szinte mindenki le tud mondani egy újabb kacatról....)

Gyönyörűek a babás képek! Mindjárt meglesem a honlapot is...köszönjük Nyugtonmalac!

Bettyna! Nagyon örülök a tejci dolognak!!!! Sokat gondoltam Rád és Szabira (főleg amikor reggelente napi 50-60 ml előtejet fejek, és azt kiöntöm :oops: más meg küzd) Egyél/igyál/pihizz sokat! Alvással hogy álltok?

Mindent olvastam, témákhoz szólok nem személyekhez )bocsi, szita agy, oldalváltások)

Tej: nálunk is este szűkös, de mivel Dorka alszik 8-9-10 órát, elégnek kell lennie - fő az önbizalom. :lol:

Súlygyarapodás december elején volt 2 hetünk nekünk is, hogy össz 15 dekát gyarapodott Dorka, azóta viszont egyik héten 15-öt, másikon 20-at. Én az orvosnak el sem fogom mondani, az átlag nem olyan rossz, és nem akarom, hogy paráztassanak. Mérést is kihagyom, csak idegroncs lennék (egyszer mértem, stresszeltem hogy egyszer miért 130, egyszer 60, egyszer 40 - persze a napi mennyiség kielégítő volt)

Alvás Dorka is kézben - cicin alszik el. Kb. 10 hetes koráig volt, hogy du. 5-től éjjel 2.ig ment a hiszti, nem lehett letenni, de megjavult. :lol: Nem volt szívem hagyni sírni. Kinőtte, este 9-től alszik reggel 6-ig (most meg visszaaludt evés után még). Nappal is sokat volt ébren. Most is - délelőtt fél órát, délután max. 2-t alszik.
Sensie! Szerintem "szolgáld ki" Lillust, ha nem fog fájni a poci és teli lesz a has, tud majd aludni (jajj, ne essetek nekem emiatt a hozzászólás miatt, csak a saját tapasztalatom miatt írom ezt :) )

Hasalás karocskákat - könyökölve- tedd alá, úgy tud nézelődni. Vagy a mellkas alá valami hengereset (pl. törölköző összesodorva). Mi is tanulgattuk. Most sajna kevésbé megy, mert elkezdte a fenekét az égbe tolni a lábaival, és ilyenkor a kezeit megint oldalra teszi.

Fogak először mi is meglepődtünk, és minden rokon hülyének nézett - de szerencsére a szomszédunk kisfiánál is így volt: volt egy fogacskánt 2 napig! :lol: Fent, és picurka...aztán csak heg az ínyen. Most már semmi. Nyáladzás megy ezerrel és az ínyét is nyomogatja. Szomszédnál utána 4 hónapig nem is jött elő fogacska.

Mozgás: Dorka Karácsonykor és 25-én hasról hátra fordult! Ez azóta egyszer sem sikerült...hogy lehet ez?! Valakinél volt ilyen?

Fogyókúra én elkezdtem hízni- nem vészes, de pocak és fenék nő...de ha nem eszem/iszom, akkor kevesebb a tejem. Szóval majd áprilistól kezdem a diétát, mozgást. Addig marad a séta (ha nincs mínusz 10). Csak nálam van ez? Kép

3 hós adataink (fent említett kisebb gyarapodásnak köszönhetően): 60 cm és 5900 gramm

Auchan tippet köszi! Hátha Apa elenged - bár kevés a 68-as rucink, lehet, hogy kihúzzuk azt a pár hetet még - picit leszívott minket anyagilag a december. :wink: Mosógép bírja szusszal 3 naponta.
Tescoban is téli ruhavásár van. Nagyon szép pulcsit vettem 1300-ért! Lányos anyukák ha nehogy bemenjetek, mert tuti vesztek valami rózsaszínt. :lol:
Ja, tegnap egyedül mentem vásárolni. Furi volt! Pénteken meg először mentünk kettesben Apával - Anyum itt volt, telefon a kézben. Dorka aludt végig, nagyi panaszkodott is, hogy nem is játszottak kettesben.
Na megyek, mert tele lesz az oldal....szép napot mindenkinek!

Ti sétáltok ilyen hidegben? Nyugtonmalac! Nálatok teljesen elmúlt a nátha? Orrszörtyi sincs?

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


kedvenc képem. címe: Hű de tele ettem magam!

Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 

 
 

Jó reggelt!

Peva
De rég jártál erre! Gyere egy kicsit sűrűbben. Bori is kétszer fordult már hasról hátra. De ez már rég volt. Azóta semmi. Pedig nagyon örültünk neki, viszont mostanában nem nagyon szeret hason lenni, úgyhogy nem csoda, hogy nem forgolódik... :roll:
És a hízás nálunk is hasonló. Az utóbbi hónapban alig hízott, jó ha összejött fél kiló, ami nem sok. De így is már hat kiló fölött van, szóval nem aggódok. Gondolom a tej elég neki, mert most is már több mint 12 órája alszik.

Kata
Nem fázott meg Zsombor az úszás után ebben a hidegben?

Ma már nyugodtabban aludtam Bori nélkül a hálóban. És úgy látom, őt se viselte meg annyira a helyzet, mert még mindig alszik.... :lol: Sőt...őt kevésbé viselte meg, mint az anyukáját.... :lol: :?

marek
 
 


Peva
Miért öntöd ki a tejet? Nem akarod lefagyasztani?

marek
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom azokhoz, akik már kiidegelték magukata méréssel. Vagy 3 hete abbahagytam, látva, hogy Dóri elég méretes pocakot növesztett, ráadásul 10 centivel meghosszabbította születési hosszát. (Az ikeás kádat -nekünk is az van- kinőtte, már szinte rúgnia sem kell és koppan a feje. :shock: )
Naná, hogy vmelyik nap úgy éreztem, mintha nem lenne elég a tejem és elkezdtem újra mérni. Sikítófrászt kaptam, hogy 40-60 grammokat kajált napközben és hiába tuszakoltam vissza a cicit a szájába, egyértelműen visszautasította. Hát gondoltam, akkor nem a tej nem elég, hanem, nem éhes. Még rosszabb...mi baja lehet? És ezzel telt 2 napom, meg azzal, hogy próbáltam fejni, de ahogyan gyötrődtem a "mi baja? elég a tej?" kérdéseken, tényleg mintha csappant volna a tejbüfé kínálat, Dóri meg ugye 2 óránként vijjogot. Aztán egy reggel megint visszatértem ahhoz, hogy nem mérem, egyen amennyi jól esik és azóta minden rendben. Én paráztam feleslegesen, és a legrosszabb, hogy a végére, volt is miért...
Hízik (heti 1x reggel mérem), elégedett és többet alszik éjjel, mint azelőtt.

Nekem még nem fordult hasról hátra, sem semerre és a nappali hasonlevés sem a kedvence, sőt az eddigi hasonalvásról újabban hátra váltott.
Viszont folyik a nyála mint a fene...remélem, nem a fogak jönnek, kicsit még hadd aludjak...:)

Tündériek a babák, elképesztő látni, hogy 2-3 hónapos korukra milyen kis karakteres arcuk van már. :)

Én is hoztam egy képet (haha, bazizok, mióta tudok kicsinyíteni :D ) "amerika új topmodelljéről", akinek kicsit ugyan gyűrött a füle a nagy játszásban, de nézzük el neki. :D
A trendi felsőt két kedves kolléganőmtől kapta, de mivel tél van, kénytelen voltam kívülre húzni, hogy látni is lehessen a nagyérdeműnek. :D :D :D

Kép

Kép
anhel
 
 


Hali,

Panaszkodással kezdem :D


Borim ma 5 órakor megéhezett, kajált, és úgy döntött, hogy nincs kedve aludni... Felébresztette Lilit is 6-kor, ami nem nagy baj, mert úgyis épp kelnie kellett volna, mert neki ma már munka van ;) Szerintem Bori is szeretett volna menni bölcsibe. De én még nem engedem, ezt meg is mondtam neki. Lili is mondta neki, hogy ő még túl kicsi a bölcsihez, előszőr sokat kell enni, és akkor megnő, és mehet a bölcsibe :D

Szóval Lilimet összecuccoltam, apa elvitte a bölcsibe, én naiv, gondoltam szundizunk egy 2. felvonást. Borim meg gondolta, hogy inkább nem. Tehát csacsogtunk, Bori a gurgulászós tudományával dicsekedett, és a leragadó csipáimat mutogattam neki :)

Aztán hajlandó volt enni még egy kicsit, és végre leragadt a pillája (8 körül) Aludt egy - másfél órát, de mivel nekem a tejbüfém épp megtelt, csapolásnak vetettem magam alá, pedig hogy aludtam volna inkább még egy keveset. Minden esetre tettem a dolgomat, majd mindent elraktam, és caplattam be az ágyba Bori mellé (mellettem aludt el az ágyunkon). Ledőlök, szem leragad, Bori felébred és kezdi a műsort. Kösz kicsim, mókás vagy... Utána volt csacsogás, anya hasán hasalás, aztán hívott a barátnőm telefonon, és apa hazaért az ebéddel, Bori betolt még egy kevés tejcsit... és ebéd. Most elaludt egy fél órára! :shock: De már kezdi a nyávogást :S

Na mindegy... Álmos vagyok, de ez nem zavarja a kisasszonyt ;)

Most bepótol minden átaludt pillanatot az elmúlt napokból...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tücsi: igen segít nekem a sör, és a tescoból hozza apa az ízesített holsteineket :D Az nagyon finom, s kb 210.- az ára... Nekem a sok fejés is számít szerintem. Egy fejés kb 1-1,5 óra nálam... Nem váltogatom a két oldalt, csak kb fél óra az egyiken, majd tej kiöntése üvegbe, kagyló ürítés ugyanoda, és csere. Megint fél óra cicin levés... Közbe fórum, net vagy tv nézés van. Jól kiürül ez idő alatt a cici, így a mennyiség nagyjából fix. Ha Bori közben ráugrik a büfére, akkor kevesebb a kínálat a fejésnél, de ez nem baj, hisz a többi a lányban van. Ha kevesett iszom, vagy nem pihenek eleget akkor is kevesebb kicsit (200ml körüli).

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: ne félj üvegből adni a lefejt tejcsit, nem fordul el, főleg ha a tommee tippee üveget használod, ami tényleg nagyon mellszerű ;) Akkor fordulna el Lotti a cicitől az üveg miatt, ha naponta többszőr, v minden etetésnél lenn eüveg, és nem 1-es lyuku lenne...

Tegnap az állatkertben voltunk Lilivel, készítettünk nektek ajándék videót... Persze csak a mobilommal, de remélem így is élvezetes lesz :) Olyan élményben volt részünk, amit álmomban nem gondoltam volna, és még ez előtt soha ilyet nem láttam. Majd meglátjátok.

Viszont hozzá jön az is, hogy a meglepi, amit majd megnéztek ti is, olyan hatással volt rám, hogy a végén felhívtam apát, és elmeséltem neki, és többszőr mondtam azt is, hogy "én még ilyet az életben soha nem láttam..." Mikor befejeztem a telefonálást, s sétáltunk tovább Lilivel a kertben, ő minden állatnál megjegyezte, "anya ez a tigris cica nagyon jó volt, én még ilyet soha nem láttam..." és ez minden állatnál elhangzott. Még a barna macinál is, pedig az már nem is volt a helyén, tehát egyáltalán nem is láttuk, de ekkor is elmondta " anya, én még ilyen medve macit soha az életben nem láttam..."

Annyira mókás volt, majd meg zabáltam a kiscsajt...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


sziasztok!

Annyit írtatok! :shock: :lol:

Minden kép gyönyörű, büszke anyucik lehetünk!

Ildi.....ezek a nagy barna szemek! Nagyon szép! :lol:
Szerintem is nyugottan használj üveget. Norbika is eszik abból is és ciciből is! :lol:

Peva...nagyon édes ez a bealvós kép! :lol:
Hát én se merek nagyon diétázni, mert akkor nekem is eltünik a tejem!
Szerencsére Norbi megint jól szopik! :lol:

Szöszke...szupi ez a fürdetési technika! :wink:

Norbi tegnap sokat aludt, délelött is délután is több órát!
Most kicsit hurutos lett, :( felhívtam a doktornőt, és a Grap Heel-t
(homeos) ajánlotta, azt adom neki 3x1/2 feloldva egy kanál vízben.
Remélem használni fog! :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke: én Borival találkoztam koszmóval, de sosem gondoltam volna, hogy az is az... Neki a füle mögött volt olyan, mert ő letapadt fülekkel született, és nekem annyira tetszett, hogy a pici fülecskéi felsimulnak a fejéhez, hogy nem nagyon nyúlkáltam alá... Na így viszont bibis lett neki, és akkor meg nem győztem puceválni... Olajoztam, krémeztem, naponta többszőr lemostam neki. Mikor meséltem a dokinéninek, ő mondta, hogy elég csak az olaj, mert ez koszmó :roll: :shock: Meglepődtem, és meg is nyugodtam, mert én már nem is tudom mire gondoltam...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jajj Zsuzsu, remélem már jobban vagy! Egy hős a férjed, hogy helyt ált a távollétedben! :) Így neked is könnyebb lehetett, hogy nem kellett aggódnod a gyerekek miatt...

Nem a legkellemesebb módját választottad az ó év búcsúztatását illetően... :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Timi: nem tudom, esetleg akkor nézed, amikor lassú az internet, vagy nem tudom... Próbáld meg ilyenkor hogy F5-tel fríssítgeted a képernyőt... Pár próbálkozás után sem megy, akkor egy másik időpontban, és ha akkor sem, akkor lehet, hogy a böngésződ nem támogatja... Vagy nem tudom, hiszen a képeket egy az egyben a fórumról illesztem be... Mondhatni le sem szedem, csak beillesztem a mi lapunkon is...

Milyen böngészőt használsz???

Hűtő: :O Sajnálom! Nincs rosszabb, annál, ha elromlik valami a háztartásban, pl a hűtő, mosógép, stb. Talán csak az, ha ezt karácsony után teszi közvetlenül :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok! Próbállak majd visszaolvasni benneteket.

Mi jól vagyunk, igaz én elég náthás vagyok. Még ma fogok visszamenni a dr.nőmhöz a 6 hetes kontrollra, ami igen csak elcsúszott itt az ünnepek miatt., de jobb későn, mint soha.

Nagyon kivagyok, tegnap a kertünk mögötti telken találtam egy kutyust, akit igen csak helybenhagyott valaki, tiszta vér volt mindene, de még élt, azonnal behoztam a házba, hogy nehogy kihüljön, egy ismerősöm elvitte kórházba, de sajnos reggelre meghalt, még nem volt fél éves szegényke, nagyon-nagyon sajnálom, miért nem találtam rá előbb, talán akkor életben maradt volna...... :cry: :cry: :cry:

Lora tegnap beköltözött Áron szobájába, mert már nem hagyott békén minket ezzel, hétvégén csináltunk egy próba alvást, de nem ébredt fel az éjszakai szopikra,így engedtünk a kérésének:

Kép

Áron meg nagy szemekkel nézte Lorát az ágya végében:

Kép

Peva

Áron 5 hetes korában fordult hasról hátra egy párszor, aztán hetekig semmi és tegnap megint megfordult, szóval ne aggódj, ha egyszer rájön a technikájára, akkor sűrűbben fogja majd csinálni.


Minden baba továbbra is gyönyörű!!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Zsuzsu

Jobbulást!!!!! Sajnálom, hogy megműtöttek!!! És mit evett a babád, amíg a kórházban voltál?

Kép

Kép
éva75
 
 


Babauszi: én is úgy csatlakoznék hozzátok! De kecskemét nagyon messze van :D

Lilit vittem anno, és nagyon szerette. Teszek fel pár képet róla.

Még úgysem mutattam Lili baba képeket :D

Kép

Úszás elötti vetkőzés + babamasszázs

Kép

Utána torna a srácokkal, majd láblógatás a medencébe... (Tornás képek is vannak, de azon én is nagyon látszom, és nem vagyok valami szép látvány, ettől megkíméltelek titeket :D

Kép

Együtt úszás a többiekkel + ének (az borzalmas volt nekem)

Kép

Medence széléről leugrálás, ez után megy a baba a víz alá... :shock:

Kép

Játékos feladat: úszni kell a játék után...

Kép

És végül a hűs víz után istenifincsiség a szauna program 10 perces :D Itt törülköztünk, és pelusoztunk is :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Peva és a forgás: szerintem minden babánál így van. Egyszer sikerül (véletlenül) utána visszafordítod és fordul megint... Aztán várod, hogy mikor indul be, de semmi. Innen is lehet tudni, hogy véletlen volt, és még nem rögzült benne, hogy mit is kell csináljon, h a feltételek meglegyenek és a művelet is sikerüljön :)

Hízás:
én is... fogyi, én is szeretnék :roll:

Nátha elmúlt, szörcsi sincs :) Mégiscsak remek találmány ez az anyatej ;) Na meg a c vitamin...

Mi a héten beugrunk soron kívül a dokinénihez, és Bori megkapja a rota v. elleni oltást (mert az oltásaink a nátha miatt kimaradtak... )

Ez szájon át lesz beadva, gondolom nem lesz gond belőle... :D

Aztán valamikorra mehetünk 2 hós oltásra is, ami két szuri is lesz, de most nem tudom mikorra kaptunk időpontot (de az tuti, h egy hónapot csúszunk vele... :( )

Dorka nátha: :( :( :( Jobbulást neki is! Anyós jó figyelmetlen volt! Én szoktam szólni az ilyenekért, és akkor lebunkóznak, én meg közlöm, hogy neki könnyű, mert nem neki kell egy 40fokos lázas, síros, taknyos, fájós torkú babával küszködnie, és nem neki kell orvoshoz vinni, stb. És akkor csönd van, de ettől még bunkó vagyok. Tudom, anyu mindig megmondja :D De nem érdekel, nekem a csajszijaim az elsők.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Anhel: ez volt az oka annak, hogy Lilivel nem vettem mérleget :D Nem is idegeskedtem az evés miatt. Most meg már tapasztalt szülő lévén, nem zavar a mérleg. Néha mérek kedvtelésből, de sosem azért, hogy mennyit eszik/ gyarapszik, stb. És nincs is bajom vele... Mondjuk én nagyjából tudom mennyit eszik Bori, mert üvegből adom a fejt tejet. De nem idegeskedem pl azon, ha egy nap csak 500 ml alatt fogy, máskor meg 700 fölött... Bori tudja, mi a jó neki. Kaja van, és kaja mellett egészséges gyerek még nem halt éhen ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva: szegény kutyus :( Ebben a hidegben, sérülten... Sajnálom.

Lora jó fej kiscsaj :) Kedves, hogy beköltözött Áron szobájába :D De ez jobb lesz Áronnak is, mert ha hallja a szuszogást éjszaka, akkor ő is nyugodtabban fog aludni, mert érzi, hogy nincs egyedül :D
Jó kis pót anyuja Lora áronnak. Én is ilyen voltam az öcsémnek. Köztünk 10 év van, és pár nap... Én 77.10.15, ő meg 87.10.11. :) szüli napi ajándékom. De apué is, aki 10.17-én született és ő is 7-es végződésű évben... :) Most Bori is belépet a csapatba, csak sajnos nem 7-es végű évben született :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Van még Lili kb. ennyi idős koráról egy képsorozatom, ami bár gyenge minőségű, de mégis az egyik büszkeségem...

Ezt is megosztom veletek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

És a története:

Lilivel jártam babamasszázsra, és annyira szerettem, hogy többszőr is elmentem a kurzusra, plusz az oktató volt a masszőröm is, a terhességem utolsó heteiben, és a szülés után még pár hétig. Nagyon összebarátkoztunk.
Őt felkérték a tudásakadémiában egy babamasszázs bemutatóra, és ő két kismamát és a babáikat hívta, az egyik Lili volt meg én :D
Na ná, hogy elvállaltuk, Lilit nagyon szerette a kamera, és Lili is a kamerát...
Annyira jól sikerült a felvétel, hogy a következő részre is megkértek, hogy maradjunk ott háttérnek... Ebben a részben a baba cumizásáról, és alvási szokásairól volt szó. És az én Lilim mintha csak értette volna, hogy miről beszél Seres doki, úgy demonstrálta a hallottakat.

Előszőr nem cumizott, aztán a doki beszélt az ujj szopizásról, ekkor Lilim betömte az ujjait a szájába, majd áttért a cumi témára, ekkor kérte a cumit a kislány is... Majd szó esett az alvásról, és a kis tündérem az adás végére elaludt. Nem zavarta, hogy azok a nagy világos, és roppant meleg kamerák teljesen belemásztak a kis arcába... Elaludt, és kész. Mindenki el volt ájulva. És mondanom sem kell, hogy a kamera rendre visszatért a kis háttér lányomra, és nekem majd szét szakadt a mellem a büsszkeségtől. :D

Szóval, bocsi, hogy ezt elmeséltem, meg megmutattam... De most, hogy azarchívomban kotorásztam a babauszis képek miatt, megtaláltam ezeket is, és megint elöntött a büszkeség :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Az állatkerti meglepin még dolgozom, hogy meg tudjam mutatni nektek... Arra még várni kell, de most dolgom van...

Majd jövök ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


jövök megint :)
Marek! Tejet azért öntöm ki, mert csak a híg elejét fejem le, ha nagyon dagad a cici reggel. Üvegből még nem evett Dorka - valamiért nem is szeretném. Nem annyira vész kárab, megy baba orrába+fürdővízbe - hogy mégse a lefolyóba öntsem.
Borid náthája elmúlt?

Oltás: mi elvileg csütörtökön megyünk, de lehet, hogy nem adja be a doki ha még picit náthásak leszünk. Bár nekem úgy tűnik nem múlik el sosem teljesen.... reggelre eldugul az orr :cry: pedig a hálószobában csak 20-21 fok van - így kevésbé dugul. Párologtatás, szellőztetés napközben folyamatos (nappaliban 22-23 fok)

Éva! Sajnálom a kutyust...olyan emberek vannak! Én a tüzijátékot is betiltanám (bocsi) - ha valakinek felvenném a két kutyánkat és levetíteném neki, soha többé nem venne. (jó érzésű emberekre gondolok). A kinti kutyus is beengedve, ő az ágyunk lábánál az emeleten (szegény többször megpróbált mellém bebújni az ágyba, de azt azért nem hagytam- német juhász keverék, elég nagy), a benti golden retrieverünk meg a szívroham határán, lihegve, a Karácsonyfa alá bújva...néha lementünk megnyugtatni.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Peva
Bori szerencsére meggyógyult. Ennek örömére mi is megkapjuk az oltást csütörtökön... :cry:
A híg tejet nem lehetne majd felhasználni amikor főzelékezel vagy valami? Mert én ezért rakom el ilyen szorgalmasan. Megszakadna a szivem, ha kiönteném...

Ma jött a védőnő meglátogatni minket. Persze nem szólt, hogy jön, sose szokott. Bori még aludt, de úgyis csak azért jön, hogy beszélgessünk egy kicsit, meg, hogy megbeszéljük az oltást.
Azt mondta nagyon támogatja a babaúszást, mert nagyon jó a babáknak... :lol:

Nyugtonmalac
Nem elég, hogy babaápolási tanácsadód volt, de még tévésztárok is vagytok Lilive.... :lol: Van még amit nem tudunk rólatok? :lol:
Mondjuk amikor az első fürdős képet megláttam egy kicsit meglepődtem, hogy mekkorát nőtt Bori, meg hogy milyen ügyes. Aztán olvastam kiderült az igazság... :lol:

Zsuzsu
Remélem most már jobban vagy!!! Remélem a férjed még otthon tud maradni egy darabig, hogy segítsen neked!

Képzeljétek ma megjelent nálunk az a biztosítós fazon, aki tavaly ilyenkor akart életbiztostást kötni Bálintnak. Megláttam és majdnem elbőgtem magam. Iszonyú érzés volt. Nem hiszem el, hogy azok után volt pofája visszajönni. De elhajtottam... remélem most már elkerül minket.

marek
 
 


Sziasztok!

Timi!
Sanyika nagyon édes, szép család vagytok! Sajnálom a hűtőt!

Kata!
Tegnap nagyon nem jött be a technika (bővebben lejjebb), de nem adjuk fel… :) Nagyon aranyosak az úszós képek!

Bettyna!
Nagy gratula a csak ciciből evéshez, örülök nektek! :)

Marek!
Bori nagyon édes, hihetetlen, h mennyit változott 1 hónap alatt. Dejó, egy hónap múlva már mi is ilyen szép nagylányok leszünk! :)
Huuu, a 12órás alvás miatt nagyon irigy vagyok! Lillus ezalatt legalább 3x fent van. :P :S

LKata!
Huhh, asszem ezt a diétát most ráhagyom, pedig jónak tűnik. Nagyon aranyosak a képek! Remélem segít a bogyó!

Bettike!
Nagyon irigy vagyok az alvás miatt, szerintem attól sose félj, h túl sok! Szerintem nem tudnak túl sokat aludni. :)

Borkaby!
Szerintem ne aggódj, az a lényeg, h hízik Tomi, majd behozza, biztos lesz majd fordítva is ez, amikor meg többet hízik, mint az átlag!

Nymalac!
Köszi a segítséget! Akkor még annyit kérdeznék, h szerinted milyen arányban keverjem a híg és a tartalmas tejcsit? Tegnap felesben csináltam, mert csak 60-at tudott enni, és bevágott még 30-at üvegből. De én tényleg olvastam, h a túl sok előtejtől fájhat a hasa, mert sok benne a tejcukor. És nem tudod, h hány százalék lehet az előtej egy adag tejcsiben?
Gratula a tv-sztároknak! Jók a képek, és várom a videot! :)
Köszi a bcg infót is. Itt akkor tényleg nincs csak bcg, hanem kombináltban adják??? Az nem túl jó. Én is így tudtam, h tbc ellen való, csak múltkor egy állítólagosan egészségügyben dolgozó nő (daddynek vm rokona) azt mondta, h adassam be feltételen, mert ez gyermekbénulás, meg mittomén még mi ellen is van…sztem ő a kombináltról beszélt, amiben esetleg a bcg is lehet.
Sajnálom a mai napot, rossz lehetett ez egy álomszuszék Boritól!

Szöszke!
Örülök, h nem csak én vagyok ilyen kegyetlen! :) Bár mi tegnap nem bírtuk fél óra után…és még azért Lillust kicsinek tartom még mindig…szegényke. De félek, h ha tovább altatjuk kézben, meg felkapkodjuk, később még rosszabb lesz neki leszokni róla. :( A nappali babakocsiban beöltözve alvásról nem is beszélve, ami majd ezután következik…:?
Nagyon ari Gergő! Jót nevettem a fürcsis technikán! :D Nekünk is ilyen kádunk van…és Lillus kezd végig érni benne…

Tücsök!
Nekem úgy néz ki, h talán az is segít, h sokáig hagyom cicin, akkor is, ha már nem nagyon jön belőle, akkor hagyjuk abba, amikor már ideges, h nincs több…előtte még vagy 10 percig próbálkozik és küzd szegénykém, amikor én már tudom, h nincs több. És ekkor még átrakom a másik oldalra is, ez is segít.

Ildi!
Pont te írtad nekem, h ha elalszik a leányzó, akkor nem igazán lehet már éhes, és ha még ki tudtál fejni belőle 15-20ml-t akkor az azt jelenti, h még volt benne, csak neki nem kellett, sőt, ő többet is ki tudott volna szívni, ha akar, mert ők ügyesebbek, mint a mellszívó vagy te. :) Úh szerintem ne aggódj! :)
Nagyon édes Lottika, lehidalok ezektől a szemektől, gyönyörű! :) És ari a rucija is!

Zsuzsu!
Jaj, nagyon sajnálom, hogyhogy ilyen hirtelen? Hogy voltak addig a fiúk otthon? Jobban vagy már?

Peva!
Jajj, én tuti rászóltam volna anyósra, szegény Dorka!
Csak akkor hagyjuk Lillust sírni, ha tudjuk, h tuti nem fáj a hasa, tiszta a pelus (bár ez miatt még sosem reklamált, órákig képes csücsülni a kakiban :D bár most cserélem azonnal, mert volt egy kis hasmenés, és kicsiípte egyik reggelre a popóját, még nem gyógyult meg), nem éhes, nem fázik, nincs melege, és tutira álmos…úh ezek után már csak a rossz szokás lehet, amiről muszáj most leszoktatni, mert én egyedül nem fogok vele bírni. Daddy sajnos nem egy türelmes alkat ezen a téren, mivel ő reggel 5kor kel. Egyébként van bőven lelkiismeretfurdalásom, mert még olyan pici, csak 2 hónapos…de azt hiszem jobb most, mint később.
Nagyon édes Dorka! :)

Anhel!
Szerintem te se aggódj Dóri miatt, egyszer így, egyszer úgy…és nem úgy néz ki, mint aki éhezne, nagyon aranyos! :)

Éva!
Nagyon szépek a gyerkőcök! Neked jobbulást!
Jaj szegény kutyus! Csak remélem, h a tüzijáték miatt kóborolt el, és nem kidobták! És sajnálom nagyon!

Nálunk a tegnap este már nem alakult olyan jól. Vmkor 8 körül nagyon fájt szegénykémnek a pocakja, így nem is fürcsizett. Majd kb 10kor megpróbáltuk lerakni, kb fél órát hagytuk sírni, de nem nyugodott, így megkönyörültünk rajta, dajkáltuk kicsit, 11kor evett, megint letettük, és csak sírt. Apukám adott neki egy utolsó esélyt, így kb 0.30-kor aludt el a kezében, ezután sikerült úgy letennie, h nem ébredt már fel. 5kor keltünk enni, majd aludtunk tovább 8.30-ig. Innentől kezdve egész nap nagyon jó kislány volt, evett, közben, meg utána is egyfolytában vigyorgott, meg dumált, megzabálom. :) Ezután betettem vagy a pihiszékébe, vagy a játszószőnyegre, és elvolt 15-20percet, majd elfáradt, beöltöztettem, be a babakocsiba, elringattam pár percet, be az előszobába, és aludt mint a bunda…délelőtt 2órát, délután 3 órát. De ezt is úgy, h mindig én ébresztem, h egyen, különben nem tudom mennyit aludna, egyszer kipróbálom. :) A baj az, h ha nem keltem enni, akkor nem eszik eleget, ezért este csak nyűglődik, mert annyit akar enni, persze nem is fér belé, meg nekem sincs már akkor annyi tejem, főleg, hogy ha nem eszik eleget, akkor nem is termelődik rendesen. Most az 5órai kaja után volt egy kis sírás a pihiszék után, apukám eltologatta kint, de kb 10perc múlva felébredt az előszobában (ott szoktuk hagyni aludni beöltözve), de tologattam 2-3percet bent, és azóta alszik. :) Nem tudom milyen lesz az esténk/éjjelünk… :P

Na megyek sörözni... :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Marek: hát igen, nem hiszed el, de a babaápolási tanácsadóm is ez a nő volt :) A babamasszázs után jött az elsősegély tanfolyam... A bölcsőhalál megelőzése érdekében.

Most nagyon szeretnék elvégezni valami komolyabb elsősegély tanfolyamot. Annyira félek, hogy ha valami történik a csajaimmal, nem tudom majd őket megmenteni :(

Amúgy Lili a TV felvételkor 4 hónapos volt, a babaúszáson meg 5 hónapos :D Lassan itt tartunk mi is... mármint a topik babák :D

Jó fej a védőnőtök :) De hogy fogja nagyon támogatni a babaúszást? ;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


biztosítós fazon :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sensi: sajnos az arányokat nem tudom... ezért is öntök minden tejet egybe a fejések alkalmával... Javaslom (ill. én úgy csinálnám), hogy ami tejet összegyűjtesz, mindegy mennyit és milyet, azt öntsd össze! Keveredik, majd ezt add Lillusnak.
Amúgy ha megnézem a tegnap lefejt tejcsit a hűtőben, az már szépen ülepedett sűrűség v valami szerint. Alúl híg, kb 5 centi, majd közép tejcsi ez a zöme, majd a tetején a zsír, kb 2-3 ml. Amikor kicsöpög az előtejcsi, az olyan opálosabb színű... a zsír meg egy fehér réteg a tejcsi tetején. Szerintem a babák főleg a közép részt isszák meg... az eleje, meg a vége csak pici rész.

Oltások:
- 0-6 hetes korban: BCG - TBC ellen (szólóban van)
- DTPa+IPV+Hib: 2, 3, 4 és 18 hónapos korban: torokgyík, szamárköhögés és tetanusz (merevgörcs) + agyhártyagyulladás + gyermekbénulás ellen
- MMR: 15 hónapos korban: kanyaró, mumpsz és rubeola ellen
- DTPa+IPV: 6 éves kórban
- dT 11 évesen
- MMR 11 évesen
-Hepatitis B 14 évesen

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Most jelzett a telefonom, holnap nem csak a rota vírust esszük meg, hanem megyünk csípő UH-ra... Meg hasi és koponya is egyben :D UH hegyek :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Panaszkodom:
Sajna nem javult a cytológiai eredményem, úgyhogy műtétem lesz. Mondta a dokim, hogy innentől kezdve bármikor megcsinálhatjuk, de én csak január végén szeretném. Az a ciki, hogy a gyereket nem tudják velem együtt elhelyezni. :( Úgyhogy 3 hétig fejni fogok, hogy legyen elég fagyasztott tejcsi.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Szöszke, nagyon sajnálom az eredményt, a műtétet még jobban :(

Nyugtonmalac, nem felejtettem el a dobozokat, még egy pici türelmet hadd kérjek, mert éppen próbálom a maradék tejcit elhelyezni, de nem olyan egyszerű, én meg tartogatom, mert a főzelékekhez szeretném felhasználni. Köszi, hamarosan mennek a dobozok!

Képzeljétek, tegnap volt itt a hiteles hapsi, és menne a ház, amit kinéztünk, de a kaposvári házam aminek felesben vagyok a tulaja, az is kéne hozzá. Azt csak akkor tudjuk bevonni, ha a másik fél is aláírja, hogy engedi. Én mondtam a hapsinak, hogy biztos menni fog, mert anyu a másik tulaj, beírta a papírra, kellene mennem a tulajdoni lapért és erre mit mond anyu? Felejtsem el, ő ebbe nem megy bele, neki csak az van és ha elúszik, akkor ő ott marad ház nélkül. Hiába ajánlottuk fel, hogy kötünk még egy biztit, és ha gond van abból akkor is ki lehet fizetni a hitelt, meg egy csomó mindent, elzárkózik :evil:
Igaz, hogy csak örökbefogadott lánya vagyok, de azt hittem, hogy azért fogadott be mert akart engem, erre a mi és az unokája feje fölül is kiveszi a házat! Most várhatunk hónapokat, akár éveket is, mert a másik házam ami szintén Kaposváron van, eladásra meg lett hirdetve, de az kisebb és az kevés lenne fedezetnek, így annak csak az ára lenne jó, ha sikerülne is eladni. Tehát ha ez év végéig nem tudunk venni és felújítani egy házat akkor bukta van, mert itt ahol most vagyunk, az csak albérlet. Meglátjuk mi lesz, de elég reménytelen a helyzet jelenleg. Max eladjuk az autómat... :(

Kép

Kép
tercsimama
 
 


NyugtonMalac...nagyon szép volt Lili is kisbabának! :lol:
Nem semmi hogy ti még TV-ben is szerepeltetek! :shock: :lol:
Mindíg tudsz meglepetést szerezni!

szöszke...sajnálom! :(

Peva...mi is csürtörtökön megyünk a prevenar 2. részére, elvileg!
Mert mi is náthássak vagyunk! :(

Tercsimama...drukkkkk ezerrel hogy minden simán menjen!

Tejci..nekem drasztikusan lecsökkent a tejem, lehet el is megy, az a kevés is ami volt.
Pedig most Jól szopizna Norbika! :cry:
Most kapni is csak kevés egy kajára való tejet kapunk. mert mióta beteg volt a tejadónk , azóta neki sincs annyi! :cry:

Kiskutya... :cry: :cry: :cry: Szivem megszakad az ilyesmitől!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Szöszke
Sajnálom, hogy műtétre kell menned, de tényleg nem rossz, én már kétszer átéltem, de semmiség egy szüléshez képest.
Az viszont biztos rossz lesz, hogy nem lehetsz a babáddal, de csak egy éjszakát kell benttölteni vagy neked többet mondott az orvosod?

Tercsimama
Sajnálom, hogy anyukád nemet mondott a jelzálogra! És a félszocpolt beleszámolta a hitelintéződ? Az is valamennyi önerő és 8 éven belül be lehet vállalni a két gyereket, ebből nektek már egy meg is született.

Nymalac
Tényleg jobban alszik Áron, mióta Lora beköltözött hozzá, este 10től hajnal 5-ig aludt, ez nálunk eddig a rekord!! Jó lenne, ha így is maradna.
Nagyon édes Lili a kis sztár!!
Lorával mi is szerepeltünk a tv-ben, mi a zöld pont nevű műsorban, amikor babaúszásra jártunk, fel is vettem az adást, de sehol sem találom a kazettát, olyan kár érte., ő is kb. 5-6 hónapos lehetett rajta.

Oltás: ma megyünk először ( a kórházi bcg-n kívül ) és nagyon félek már előre.

Sensi
Remélem, Lilla hamar megszokja az új rendszert és ő is szépen alszik majd. Kitartás!!

Borkaby
Szerintem sincs okod aggódalomra, Tomika szép és egészséges, ennél nincs is fontosabb!!!

Timi
Nagyon jók a képek!!! Vettetek már hűtőt?

Marek
Az a biztosítós egy érzéketlen állat lehet!!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Nyugtonmalac! Ildi! Peva! Marek! Sensie és mindenki!
Olyan jó,hogy megnyugtattatok súlygyarapodás ügyileg. Képzeljétek,annyira elkezdtem parázni azon,hogy baj van,eszik-e eleget,hogy a tejcsim is kezdett csökkenni... :(
aztán úgy voltam vele,hogy nem zöld a kaki, pisil egy csomót,kakil is kétszer,ha ébren van beszélget,mosolyog,jó kedvű,mozgékony. Nem sápadt,úgyhogy nem fogom mérlegre tenni. És mint kiderült az apja sem hízott túl sokat bébi korában. Lehet,h Tomi is kis fogpiszkáló lesz gyermeknek :)

Azért megkérdeztem ma a dokit is, azt mondta ne aggódjak,1 kg-ot kell híznia 3 hónap alatt már csak.
(Azért bennem van,h remélem nem vashiány,de majd jövőhéten szurinál erre is rákérdezek. )

Bejött ma váratlanul a védőnő,hogy hogyan vagyunk meg megkérdezni,h szedjük-e a K vitamint,én meg néztem nagyokat,hogy nem. Állítólag még mindig szednünk kéne heti 1 ampullát,amíg csak anyatejet eszik :shock: :shock:
Tökre nem emlékszem,hogy mondták volna ezt az elején. A D vitamint azt mondták,azt szedjük is. Meg mérges is lettem,hogy minek jár ide váratlanul,főleg az elején,tök sokáig ide járkált,ha időben nem tudott erre rákérdezni,csak most,3 hónaposan :evil:

Zsuzsu!
Mihamarabbi felépülést!

Marek!

Irtó pofátlanok,tapintatlanok az ügynökök... Jó,hogy elküldted!


Csuda édik a babák a képeken!!!

Nyugtonmalac!

Csak ámultam,bámultam,hogy még a TV-t is megjártátok.
A honlap is szuper!
Hova jártatok bébi úszni (hátha mi is sztárok leszünk :lol: :lol: :lol: )? na jó,nem emiatt,hanem a programban levő szaunázás tetszett meg nekem nagyon.


Éva!

A kislányod igazi őrangyal és anyuka lett egyben,hogy még függetlenségét is feladja és inkább a picurral alszik egy szobában
:)

Szöszke!

Muszáj ilyen gyorsan megcsinálni a műtétet? nem lehet kitolni egy kicsit?
Nagyon sajnálom az eredményt,remélem utána már nem lesz semmi gond. Milyen műtét lesz,mit fognak csinálni,hogy3 hét is kiesik?


Sensie!
A én Tomim is ilyen alvós volt,de én hagytam neki 3 hetes kora óta,hogy diktálja az iramot és olyan szépen kialakult nála a rendszer. már nem is alszik annyit,szerintem kialudta magát :D,hogy nem keltegettem egyfolytában.


Tercsimama!

Sajnálom,hogy anyud nem megy bele a hitelbe. Valahol őt is meg lehet érteni,csak furcsa,hogy a biztosítással együtt sem megy bele. Lehet,hogy még nem nagyon érti a lényegét, hátha idővel rááll a dologra. Vagy nagyon közel áll hozzá a házikó?

én is teszek fel egy képet:
ajjaj,ébredünk,mejd később teszek fel akkor

Kép

Kép
borkaby
 
 


Kiskutya:Közben kiderítettem, hogy kóbor kutyák szedték szét a kiskutyust, akit már sajnos nem tudtam megmenteni, pedig olyan jó lett volna, hogy ha egy életmentéssel indulhatott volna ez az évem.
Nekem is a szívem szakad meg érte!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Borkaby

Örülök, hogy megnyugodtál!!!
A k vitamint havonta egyszer kell nekik beadni, nagyon rossz az íze, én összekevertem egy kis anyatejjel.
Nekünk a "kezdőcsomagban" fel volt írva, amit a védőnő adott.

Tegnap végre eljutottam a 6 hetes kontrollra, ami jól elcsúszott már.
Azt mondta az orvosom, hogy olyan szép a méhszájam, mintha nem is szültem volna..... legalább van még olyan testrészem,ami már jól néz ki.
Beszélgettünk a fogamzásgátlásról, kérdezgettem az elköttetésről, de azt nem ajánlotta, ő inkább a spirálra akar rábeszélni, de nekem már volt és attól meg méhgyulladást kaptam. , szülési fájásaim voltak, mert a méhem lökte ki magából. Szóval még nem tudom hogy döntök.

Lassan készülünk az oltásra, fél 3-ra kell mennünk, szorítsatok, nagyon féltem a kis buci babámat.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Teljesen elfelejtettem, hogy régen csináltam itt egy albumot a babaneten, most találtam meg, meg se ismertem magunkat:

http://www.babanet.hu/album/foto.php?album=545

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Kép

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Háááát, megérzem, hogy ma már Zoli melózik, nem sok időm volt ma, bár a reggeli szopi után 7-11-ig aludt Lotti, de azóta nincs alvás, úgyhogy nehéz időt szorítanom, most a hintájában van, addig talán tudok írni.

Éva - szupik a képek, amit az albumban vannak, milyen picik voltak még a gyerekek, Lorena gyönyörű volt már kisebbnek is, csodaszép az a kislány, tényleg!
Az oltás miatt szorítok, mi csütörtökön megyünk háromnegyed 3-ra :roll: Tartok tőle én is.
Kutyust sajnálom én is, mint nagy kutyabarát, meg amúgy is, szörnyű lehet látni így egy beteg állatot, főleg, hogy már nem lehetett segíteni rajta :cry:
6 hetes kontroll - gratula!
Lora egy tündér, hogy beköltözött a kisöccshöz, egy főnyeremény a lányod, de tényleg! :lol:

Borkaby - Tomi de tündéri!
Örülök, hogy megnyugodtál, tényleg nem éri meg idegeskedni, én addig sokkal stresszesebb voltam, míg minden evés előtt-után mértem, mióta ez nincs, a szopi nem stresszes, hanem egy természetes folyamat, ahol nem írogatok előtte-utána, mint egy őrült. Anno azt fogadtam meg, hogy ha elérjük a 4 kilót, nem mérünk, csak hetente, és azóta ez így van, hétfőnként mérünk és hétfőn már 5030 gramm volt, juhéééé, elértük az 5 kilót is :lol:
K-vitamint havonta kell nekünk adni, "jó fej" a védőnőd, hogy rá sem kérdezett, amúgy a gyerekorvos nem mondta? Mert nálunk anno ő hozta az ampullát és az első beadásnál ő mutatta meg, hogy hogyan kell, bár akkor még vizet használtam hozzá, most már a D-vitaminnál is kifejek egy kis tejet a kanálra és úgy adom be.

LKata - sajnálom, hogy megint csökkent a tejed mennyisége, de nem lehet visszahozni még valahogy?

Tercsi - :cry: a ház miatt, gondolom, hogy szomorú vagy, hogy beleélted magad, de hátha meg lehet még győzni anyukádat!

Szöszke - sajnálom, hogy műtétre kerül sor :cry: Akkor meddig kell kórházban maradnod?

Nyugtonmalac - ez kész, híresek vagytok :lol: Szuperek a képek és Lili most is gyönyörű, de pici babának is csodaszép volt!!!
Ajándék videóval nagyon kíváncsivá tettél :lol:

Sensi - biztos nehéz így sírni hagyni, megértem, hogy mit mondasz, végülis Lilla még "csak" 2 hónapos és olyan picike, én sem bírtam Lottikát hagyni úgy, hogy sír, mert mindig azt gondoltam, hogy ha már nincs magyarázatom, hogy miért sír, akkor biztos azért, mert velem/mellettem akar lenni. De hát nekünk is élni kell, nem lehet egész nap cipelni a popójukat, a jobb karom így is sokkal erősebb, mint a bal, mert azzal támasztom a sejhaját :roll:

Marek - biztosítós pasi :evil: :evil: :x Hogy képzeli? Nem emlékezett rád, hogy mi volt veletek??? :shock: :evil: Jó, hogy elhajtottad!

Peva - fürdővizébe teszed a tejet? Az jó a bőrének vagy miért? :shock:

Bocs, ha valakit kihagytam, de egy oldalt kihagy az ember és már nehéz visszacsatlakozni.

Rólunk annyit, hogy megvagyunk, durván folyik Lotti nyála és a kezét egyfolytában a szájába tömködi, de egész nap nevet sokat, sajna még csak kétszer kacagott úgy, hogy volt hangja, de akkor tündér volt, hason keveset van, de egyre jobban emelkedik, és végre már elérte az 5 kilót is.

Na megyek is, mert most a játszószőnyegen van és közben gagyog :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Akik ma kaptak oltást, hogy viselték a nap hátra lévő részét?
Dóri is ma kapott szurit, volt is visítás, de meglepő, akkor üvöltött igazán, amikor a kúpot becuppantottam a popsijába. Szegénykém...

Éva, megnéztem a régi képeiteket, nagyon helyesek! A férjemnek van egy egypetéjű tesója, ők is mint két tojás és a fényképes archívumban talált fotók alapján, nagyon hasonlóa kissrácok voltak, mint a fiaid. Ugyanaz, a nyurga alak, szőke fej, csibész pofi. Azt meg már akartam korábban is írni, hogy annyira klasszikus szépség a lánykád, szerintem számíts rá, hogy megpróbálják majd modellnek/manökennek csábítgatni 1-2 év múlva.

Tercsimama, szerintem ne csüggedj, próbáld még finoman győzködni anyukádat! Én is azt tapasztalaom szűkebb-tágabb ismerettségi körömben, hogy a legtöbben be vannak tojva a nemzetközi válság miatt - azért ez érthető is - és legszívesebben a cihába varrnák a spórolt pénzüket is, nemhogy hitel ügyelbe menjenek bele most.

Borkaby, pont ma faggattam kis a dokinkat vitamin ügyben, ő azt mondta, a K vitamint havonta 1x kell adni, de csak addig szükséges, amíg csak anyatejet kap a baba. Ha már eszik zöldséget és gyümölcsöt, nem kell a K vitamin.
A D és A vitamint pedig 3 éves korig javasolta napi 1x. Én eleinte fejtem kanálba tejet, de mivel köztudottan hajlamos vagyok a praktikusságra fogni a lustaságomat :oops: újabban a cicimre cseppentem a kellő mennyiséget és arra cuppan Dóri. Nem is a legelső szopizásnál adom, hanem délben - akkor már bőven van miben feloldódnia.
Ja, és állítólag a D vitamint majd a pubertás kor környékén újra adni kell a gyerekeknek....na de ezzel még ráérünk. :)

Kép
anhel
 
 


Oltás: ma voltunk először, és Gergőke annyira élvezte a váróban összegyűlt társaságot. A virgoncság a szuriig tartott. Nna, ott volt sírás-rívás. De csak pár percig.
Egész alvós volt napközben, de kb egy órája nyöszörög, kínlódik.

Ildi, ha minden jól megy, akkor csak 1 napig kell kórházban lennem majd. Azért nem akar várni a doki, mert már június óta nem változott az eredmény, úgyhogy pontot akar tenni az ügy végére.

Kép
szöszke
 
 


Nymalac, légyszi, írd be két hónapos adatainkat:
61 cm
5700 gr
Köszönöm. :)

Nagyon jók ezek a tv felvételes képek.
Tűkön ülök, légyszi, áruld el, mi volt az állatkertben???? :D

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az együttérző sorokat, nagyon jólesik!!

A történetünk:
A sérv már Ábel születésekor keletkezett, de nem okozott panaszt. Most 27.-én minden előzmény nélkül kizáródott. Nagyon fájt a hasam, nem maradt meg bennem semmi. Egész nap kínlódtam, Bence látta el a fiúkat. ( utólag todom, h így pont arra volt jó, h láthattam, képes a férjem helytállni) . Aznap pelusozta előszőr Konstit, ráadásul fürcsivel egybevetve :D :D Éjjel aztán már epét hánytam, így összepakoltunk és irány az ügyelet. A 2-es kórház esik a legközelebb, az ottani sürgősségin vizsgáltak meg. (gyerekek apával a folyosón) Bentfogtak, kaptam infúziót, mert kiszáradtam. Reggel UH, és akkor derült ki a baj. Közölték, h a Klinika az ügyeletes sebészet, fáradjak át... Megkérdeztem milyen infúziót kaptam, telcsi a gyerekorvosnak. Mondta, h szoptathatok. Konsti cicire, megtömtem, kifejtem a maradékot, majd irány a Klinika. Ott néztek nagyot, h így elengedtek a kórházból. ....Ez a SZEGEDI BETEGELLÁTÁS....
UH-n már ott volt az ügyeletes doki és 30 perc múlva már operált. Nem volt időm megijedni sem...

Kostinak volt a fagyasztóba tejcsi, de rögtön szerzett nekünk a gyermekorvos is anyatejet, így nem kell tápszer. A saját tej pont addig tartott, amíg hazajöttem, így most már egy másik anyuka tejét kapja. A klinikán folyamatosan fejtem -erőmtől függöen-és még mindig kiöntöm a saját tejcsim. 10 napig még véralvadástgátlót kapok, aztán 48 óra szünet és utánna szopi.

Ábel meglepően jól viselkedik. Egy hiszti sincs!!!! Játszik, SEGÍT és nagyon aranyos. Ő pakol be a mosógépbe, kiszedi a kimosott rucikat én meg teregetek. Felveszi amit leejtek, .....mindenben segít, amire megkérem.
Sokat gondolkoztam és arra jutottam, h a rosszasága a nem beszélésből is adódhat. Ő nem próbál ismételni szavakat, magyaráz, de nem szavakkal. Bence szerint keveset mászott, emiatt maradt el a beszéddel. Nem tudom....

Borzalmas volt a szilveszter egyedül bent. Mindennap bejöttek a fiúk, de féltem, nehogy összeszedjenek valami bacit....Annnyiban jó volt, h egyedül voltam a szobában, így nem kellett alkalmazkodnom. Éjfélkor Bence itthon bőgött, én meg ott......

Hamarabb is hazajöhettem volna, de a nővérek nem hitték el, h nem tudok enni. Napokig (4 nap!!! ) nem ettem semmit és előtte 2 napig szintén. 4 nappal a műtét után nem fel, hanem leépültem. Este bőgve kértem az ügyeletes dokit, h nézzenek vérképet, mert lehet, h vérszegény vagyok... Másnap vérvétel, estére kiderült, h kritikus a vörösvérsejt számom. Vért kaptam.... Másnapra jobban lettem és még egy nap és kiengedtek....
Tegnap már egyedül voltam a fiukkal, gond nélkül. Ábel jól viselkedik, sétakor babakocsiban tolja a maciját és egy hangja sincs. Konsti csúcs, vigyorog, nevet, eszik, alszik.......holnap szurit kap :(

Megpróbálok visszakapcsolódni a közeljövőben!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!
Bocs a bepofátlankodásért, de ha mi már kinőttük, Nektek még jól jöhet. Eladok hosszú ujjú pólókat, pulcsikat, mellényeket, nadrágokat, kocsicipőket, rugikat.....
Egy klikket megér:
http://picasaweb.google.hu/visnyei.andi/Elad#
Mindenkinek BÚÉK! Főleg Mareknak! :wink: :wink: :wink: Jók a képek! És már pasizik????? :shock: :shock: :shock:

Kép
an°°di
 
 


Zsuzsu
Nem semmi, amin keresztül mentél! És most már teljesen egyedül vagy otthon a fiúkkal?

Szöszke
Ne várj sokat a műtéttel, ha nem muszáj! Ha összejön annyi tej, ami elég, akkor legyél túl rajta és gyorsan felejtsd el!

Képzeljétek, ma voltunk csípő uh-n. Valami nem jó, de nem igazán tudom, hogy mi. Azt mondta a doki, hogy ne ijedjek meg, nincs nagy baj. Persze én megijedtem ráadásul a dokink az ortopédián csak szerdánként rendel, úgyhogy legkorábban jövő szerdán tudunk elmenni, hogy elmondja, hogy mi van, mert a papírból semmit nem értek. :cry: Viszont Bori tündér volt. Mondták, hogy sírni fog, mert minden baba sírni szokott, erre ő végig vigyorgott. Mindenki el volt tőle ájulva. :lol:

Este pedig elvittem tornázni. Még terhesség előtt jártam erre a tornára és másképp nem tudtam volna elmenni, mert Laci ilyenkor estig tanít, anya meg szintén tornázni van. Így elvittük Borit, ült a hordozóban, nézte a sok ugrabugráló nőcit, aztán megunta és elaludt, :lol: Pedig jó hangos volt a zene. Csütörtökön is megyünk, holnap meg gerinctorna, de oda nem jön velem, mert anya tud rá vigyázni.

marek
 
 


Lanyok!

SOS segitseg kellene:
Fagyitejet ossze lehet onteni hutoben tarolt mai lefejttel?Vagy kulon kell melegiteni is meg fogyasztani is?
Ma vizsgazok es Azuram fogja etetni Balintot.

Elore is koszi
K

Kép
Kép
Kép
bkriszta
 
 


Szöszke: sajnálom a cytológiádat! Amikor nekem volt, Lili 6 hetes volt, ő sem jöhetett velem, de amikor mondtam a kórházban, hogy van egy 6 hetesem, és szopizik, javasoltak megoldást:
bementem a betegfelvételre a megbeszélt időben, elfoglaltam az ágyamat, és hazaengedtek éjszakára. Másnap reggel 6-ra kellett visszaérnem a vizitre. Aztán műtöttek, onnantól már fejtem, és öntöttem a csapba a műtét miatt, meg a beadott izék miatt. Persze a mi hűtőnk is tele volt tejcsivel. :D De én már a szülés előtt is tudtam, és készültem erre a műtétre. Nekem 6 hetem volt jól megtömni...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tercsimama: oké, nagyon örülök, hogy a főzelékeknél hasznát veszed majd, ez nagyon jó érzés nekem!!!!

Tejcsi fagyasztáshoz marha jó ötletet találtam!!!!

Aki nem akar sok pénzt heccolni a tárolásba, annak javaslom, hogy a patikában pár tíz forintért vegyen műanyag dobozokat fedéllel (olyat, amibe a popsi krémeket is teszik). Nagyon jó, nagyon olcsó!
Ha előbb tudtam volna.... Nem veszek Lilinél 60!!! db aventes dobozt :S

Ház: az én anyukám is ugyan így gondolkodik, azzal a különbséggel, hogy az ő háza csak az ő nevén, és apu nevén van. Mindent önerőből kellett elérjünk, ezért van akkora hitel a nyakunkban... De mindegy.
Sajnálom, hogy ilyen nehéz nektek is! :( A másik ház, ami a te neveden van az nem lehet egy év után az otthonotok, amíg megoldódik a helyzet?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva: de jó lenne, ha megtalálnád a régi felvételt a babausziról! Lefényképezhetnéd nekünk a kis tv sztárodat :)

Együtt alvás: mikor Lili Tokajban volt a mamámmal és Bori egyedül aludt a szobájában, teljesen meg volt zakkanva. Írtam is nektek, hogy szerintem hiányolta Lilit. Tök jó, hogy Lora be költözött a pici szobájába, így mind a kettő élvezheti az együttlétet. Majd meglátod, milyen különleges testvéri kapcsolat alakul ki köztük. Én is így vagyok az öcsémmel... :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva: tegnap kaptuk meg mi es az 1. 2. és 3. oltásunkat. És egyet még így is áttoltunk 4 hét múlvára. Megvettük a következő rota vírus ellenit is... Anyagi csőd!

Oltás után hazajöttünk, és beadtam a kúpot Borinak. Germicid-et.

A dokinéni mondta, hogy mehet egy egész, de én csak felet adtam Borinak. Nem volt semmi különös...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Borkaby: a K vitaminnal mi is úgy jártunk, hogy elfelejtettem :D Nade csak az első dobozt kellett hetente szedni, onnantól havonta egyet. Nekünk így csak egy maradt ki... Ne izgulj, mert van ahol eleve csak havi egyet kell adni. Vesztek K vitamint ha nincs otthon, és beadjátok, legközelebb meg egy hónap mulva és kész. Nem hiszem, h baj lenne... :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?