Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy leülök, megírom és csak utána csinálom a többi dolgom.
Kezdem sorban, az utolsó hosszabb hozzászólásomtól kezdődően, úgyhogy bocsi, ha még egyszer leírom vagy esetleg már nem aktuális a téma...
Gabi: Tök jó, hogy ilyen jó volt Egerszalók. Remélem jövőre már mi is eljutunk valami nyaralóhelyre... Bár ha kapnánk lakáshitelt, akkor ismét a kertben nyaralnánk, ennek jobban örülnék.
Andor bőre rendbe jött már? Tejcsi? Valószínűleg összefügghet tényleg a mensivel a hormonok végett. Bár én nem figyeltem meg soha... Védőnőtől kérdezted már? Édes lehet Andor ahogy hangosan nevet és nagyon ügyes, hogy megfordul és egyre érdeklődőbb.
Koppány is 2-3 hónappal nagyobb volt, mint a társai, de mostanra kb. behozta az átlag méretet. Olyan is volt, hogy 1,5 évesnek nézték, én meg mondtam, hogy még csak 1 éves.
Hihi, Koppány is ezt csinálja: mondom neki, hogy NEM, ő rámnéz (néha ki is nevet), csinálja a fejével, hogy NEM és megy tovább és csinálja tovább a rosszaságát. Kopi is kettőből cicizik már elég régóta, de szerencsére van annyi amennyi neki kell. Asszem - ha jól emlékszem - nekünk is voltak gondjaink a tejjel, szedtem homeos bogyót és vagy attól vagy amúgy is, de helyreállt. Jól megszokott időben ébredt, 7.30???? Küldd el légyszi a receptet.
Bár nekünk már nem sokat érne, mert jan-tól az 5.47-es vonattal megyünk a bölcsibe, de pl. hátha Korának jól jönne.
Én már nem tudom milyen idő lesz karácsonykor, anyós azt mondja, hogy a meteorológusok azt mondják, hogy havas, tegnap a hírekben azt olvastam, hogy napos... majd kiderül. Jó lenne, ha esne a hó, örülnék neki, szép fehér karácsony!
Nyáron lesz DM? Azt hittem tavasszal... nekem a régi DM jön be igazán, az új nem nagyon. Régen rengeteget jártam DM Clubba és 101-be, sőt még amikor létezett a Fekete Lyuk, oda is. Ma már DM Club sem a régi, 101 sem a legjobb a hely miatt, úgyhogy már egyik helyre sem járok. A személyes tali jó ötlet, ám a távolság megint itt van. Ha lesz jogsim, akkor szívesen segítek a fuvarozásban. Mik derülnek ki... hegedültél? Váo.
Kora: néha-néha dörzsölte a szemét, de amúgy ennyi. Viszont amikor a szemcseppet, stb-t adtuk be neki, akkor visított. Viszont a végére, ha már csak egyedül adtam be neki, ott már elviselte. Biztos befolyásolta, hogy 3-an körbeálltuk... 1 hét alatt kigyógyult, aztán vittem egy szerdán bölcsibe, ismét elkapta 1 nap alatt, úgyhogy utána megint nem vittem csak 1,5 hét elteltével most pénteken a bölcsis bulira. Szombat estére szépen be is lázasodott 39-re, de 1 nap alatt lement neki. Pedig jól, rétegesen, melegen felöltöztettük, úgyhogy vagy az úton "fázott meg", mert szakadt az eső és busszal kellett mennünk oda-vissza, vagy bent a bölcsiben, mert volt ott 1-2 beteges gyerkőc is.
Az aksit nem lehetett előre tudni, hogy elromlik, de utólag néztük, hogy 8 éves, úgyhogy csoda, hogy idáig bírta. No mindegy, majd februárban veszünk bele.
Oktatót lényegében azért váltottam, mert nem éreztem, hogy tanultam volna bármit is kint az utakon... Vezetés közben sms-ezett, telefonálgatott, ellentétesen vélekedett (egyszer menjek, aztán meg miért megyek, stb...), összezavart, alig mertem autókázni és a vége felé már görcsben volt a gyomrom, hogy megint mennem kell. A másik fele személyes volt: nem szeretem amikor kibeszélik a tanulókat, főleg ha gúnyosan, szemét módon.
Most az új oktatónál jobban érzem magam, egész végig figyel, mondja a dolgokat, de egyre kevesebbet mond, elmagyarázza hogy miért így és így és egy Ford kombival vezetek, nem egy Nissan Micraval...
Sajnos januártól már pótórázok, úgyhogy nem tudni mikorra lesz meg a jogsim, főleg meló mellett... Lehet már írtam, de én simogatással, énekléssel vettem rá Koppányt, hogy visszaaludjon éjjel, persze ehhez kellett idő. Néha már halkan rá is kiabáltam, hogy alvás, volt hogy arra aludt el. Viszont ha valami nagy baja van, nagyon nyügi, akkor semmit nem érnek ezek a dolgok, csak a cici. Szerencsére ez mostanában csak ritkán van. Szegénykéim, hogy így vizesedik a szoba. Történt valami változás ezzel kapcsolatban? Ez így van és így is lesz, ha ott a nagyi, akkor minek a szülő?
- mármint a gyerkőc szerint... A nagyi a játszópajtás, aki mindent megtesz, mindent megenged, a szabad út.
Hihi, kezdődik a huncut korszak Levinél is? Koppány már egy ideje lehajtja a fejét amikor tudja, hogy rosszat csinált és rászólunk. Olyan édes.
Levi már megy rendesen? Mert írtad, hogy már lemegy egyedül az ágyról... Ideiglenes babamamatudakozó klubkártyából nem tudom mikor lesz végleges, én 2x írtam nekik e-mailt, hogy kellene már, de valami 1-1,5 hónapot vártam rá mire megküldték. Szerintem írj nekik Te is, hogy kellene, mert szeretnéd felhasználni és már nagyon rég kérted és legyenek szívesek kipostázni mielőbb. Szerintem a mensi miatt ne izgulj, bár ha meg akarod magad nyugtatni, akkor menj el dokihoz. Én úgy tudom, hogy sokan vannak akiknek addig nem jön meg amíg szoptatnak, de ettől függetlenül teherbe lehet esni... Gratulálok Levinek a kisfiúvá válásához!
Most olvasom, hogy sétálgattok, akkor a "már megy?" kérdésem tárgytalan. Akkor lehet nyáron már Kopival fog rohangálni a játszón?
Ildi: örülök, hogy jó volt a Tankcsapda.
Milyen volt a hegedű, hogy úgy döntöttetek nem mentek el? Fanni nem szomorkodott miatta? Milyen lett Fanni új haja? Nagyon szép a vers, köszönjük! Akkor Nektek előre is Boldog Karácsonyt, mert nem biztos, hogy leszel még karácsony előtt.
Tappancs: gyere bármikor.
Köszönjük a verset, nagyon szép!!! Gyerkőcök? Hogy telt a mikulás?
Prüntyi: lányok jól vannak? Milyen volt a Ramazuri mikulás?
Kopi miatt aggódok, hogy ilyen sokat betegeskedik, de Gyula szerint ez mostanában minden gyerkőcnél így van aki bölcsis, ovis. Ez engem nem nyugtat meg, úgyhogy úgy döntöttem, hogy még idén felkeresek egy homeos dokit és tanácsot kérek tőle, hogy mit adjak Kopinak, hogy jobb legyen az immunja a téli időkben.
A bölcsis buli nagyon szép volt. Ezt a mesét adták elő:
http://rfecaeletkepek.blogter.hu/48524/a_negy_gyertya
Aztán folyamatosan énekeltek, amely idő alatt minden gyermek az egyik szülővel odament, kaptak egy gyertyát, be kellett sétálni egy spirálon ahol a közepén volt egy gyertya, meggyújtani a sajátjukat azzal és utána letenni a helyére. Gyönyörű volt. Utána szabadfoglalkozás, sok-sok süti, beszélgetés, a gyerekek játszottak, nagyon jól éreztük magunkat!!! Én egy narancsos-csokis karácsonyi fatörzset vittem, meg volt a sikere aminek nagyon örültem.
Na, megyek, mert még 3 mézeskalács szívet fel kell díszítenem tojáshabbal és még van dolgom.
Puszi, szép napot!
Ja, a tickereimmel nem tudom mi van, elviekben fent van, de nem találom... nem látom... ti sem látjátok?