Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Menyasszony, hol voltatok? Mi a ramazuris bulin voltunk...

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Prüntyi: Mi a veresi főtéren voltunk, a szökőkútnál, nagyon jó volt-mint tavaly is!

Fannit elöbb adtuk le oviba egy hét szünet után ,már indulásnál mondta,h nem akar oviba menni, aztán sirt a kocsiba, aztán ö csöngethetett be, meg bent rohant hozzá egy kislány,h itt van Fanni, meg az ovónénik is aranyosak nagyon, na akkor ok, be is ment játszani, de mielött kimentünk (befizetés,kipakoltuk a cuccát) kirohant és ugye jött ami másnál első nap...
Mondák az ovónénik,h van aki nem sir elsö nap, de egy hónap múlva előfordulhat,h kijön ez...Hát napra pontosan :( :? 8)

Ami jobban aggaszt, hogy közben az a kislány is beteg lett, akinek a tesója bárányhimlős volt, igy tulajdonképpen a dokin múlik,h beadja e neki a héten, plussz az oltás hatóideje 15-20 nap...

Sallallalllallalla 8)
Vendég

Sziasztok!

Mi ez a csend? :)

Fanni megkapta a bárányoltást hétfőn.
Folyik épp az orra meg köhög, remélem estére nem lesz kruppos a köhögés,habár már most gyanús...

Gab: Boldog Névnapot !!!

Szombaton kezdödik a Mikulásgyár Hősök terén, szoktatok menni?

Jövőhéten van még suli meg ovi aztán 2 hét szünet, yeah :)

Kép
Vendég

Sziasztok!

Gabi: milyen volt Egerszalók? Hogy bírta Andor külön? Ott volt mikulás?

Ildi: remélem hamar meggyógyul Fanni, ramaty egy időszak ez (tél is, ovi is, stb)... Édes Fanni beöltözve. :) Suli hogy megy? Jártok még angolra?

Kora: nálatok mi a helyzet? Rég írtál Te is... Levi gyarapszik? Fogak?

Prüntyi: gyerkőcök? Fogak? Evés? Milyen volt a Ramazuri mikulás?

Többiek?

Mi elvagyunk. Koppány kapott a bölcsiben egy jó kis kötőhártyát, múlt héten itthon volt. Tegnapelőtt vittem ismét, de visszajött neki délutánra (holott hétvégére már semmi baja nem volt), így megint itthon van, szerintem már csak jövőre megy. Akkor viszont már minden nap. :) Azon gondolkodtam, hogy valami homeos bogyót adok neki, csak fogalmam sincs mit, immunerősítőnek...
Én hétfőn megyek az új oktatómhoz az Írottkő parkba, mivel oktatót váltottam. Kiváncsi leszek mennyivel lesz jobb. Most egy Ford kombival fogok vezetni ami azért is jó, mert nekünk is Fordunk van és kombi. :)
Szerdán megyek a bíróságra személyes elbeszélgetésre, elvileg kiderül, hogy felvesznek-e. Nagyon sok a jelentkező, úgyhogy elég kevés az esély rá, de hátha... :)
Szombaton kint voltunk mi is a Főtéren a Mikulásnál. Jó is volt meg nem is. Anyós kicsit beárnyékolta a bulit, mert Koppányt vittem volna fel a Mikulás bácsihoz és fogtam a kezemben. Anyós mögöttem, Koppány le akar szállni, hogy ment volna hozzá. Mondja anyós, hogy akkor elmegy, mert Koppány nem marad nyugton. Aztán arra lettem figyelmes pár perc múlva, hogy Koppány elkezd hisztizni a karomban és rúgkapálózni... nem tudtam mi baja, pedig már majdnem a célban voltunk. Hátranézek, látom hogy anyósom vágja ott neki az arcokat, stb... erre berágtam és kiálltam a sorból. Aztán anyós erre besértődött. Végülis kb. 10-20 perc múlva visszaálltunk Koppánnyal (anyós nélkül) és akkor már végig várta és ment fel a bácsihoz. :) Aranyos volt, nem sírt, csak nézett, elfogadta a szaloncukrot, a krampuszoktól is. Találkoztunk egyik őrbottyáni barátnőmmel, annak a lányával elvoltak ott a téren (2 hónap van köztük). Gyulám kicsit több forralt bort ivott, mint kellett volna. :D
Aztán másnap házhoz is jött a mikulás, Gyula személyében. Szegény Koppánykám annyira megijedt amikor benézett a nappaliba és látta a Mikulást a hintaszékben, hogy alig lehetett megnyugtatni, úgy sírt... :(

19-én lesz a bölcsiben karácsonyi buli, úgyhogy jövőhéten csütörtöktől nagy sütésben leszek, csak még fogalmam sincs, hogy a több, mint 10 kiválasztott sütiből melyik 2-t süssem meg. :D

Gyula szerda este megkérte a kezem (egyszer már megkérte évekkel ezelőtt, de nem került rá sor a gyakorlatban, mert szakítottam vele), de mondtam neki hogy még térjünk vissza rá, mert tudja hogy mi a véleményem a házasságról... úgyhogy türelmesen vár és visszatérünk majd rá.

Kb. ennyi... ja, az autónkban tönkrement az aksi, úgyhogy lehet venni, még egy kiadás... úgyhogy februárig szépen elálldogál a garázsban...

Most ennyi! Puszi Nektek, szép napot, szép hétvégét! :)

... a kép sajnos nem lett valami jó minőségű, mert még mindig nem tudom normálisan beállítani... :)

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Menyasszon, nagyon köszi a névnapi köszöntést! :) Pussz.
Szegény Fanni, remélem hamar rendbe jön és nem viseli meg nagyon a betegség.
Nem tudom én sem mi ez a csönd, de én sem voltam már jó rég :S sok a tennivaló mostanság...készülődés, miegyebek, Andor egyre több foglalkozást igényel, tök éééédes!
Most töltök éppen fel képeket meg videókat az oldalára, mert már vagy 4 hete nem töltöttünk és van jópár nagyon édes. Estére tuti meglesz, mert most még van amivel küszködök.(ajánlom a vigyorgós és a görbítős videót :D ) szerintem nagyon tuti :D én annyit röhögtem a kis drágánkon. A vigyorgósnál külön figyelmet tessék fordítan (20 másodpercnél) az anya-apaszédítős szemöldök felrántásra! :D :D :D

Nagyon szupi volt az egerszalóki wellnessezés!!!Szívesen megyünk oda majd máskor is. Szép hely, kedvesek, nagyon jó halgulatú az egész szálloda. Andor mondjuk most még nem fürdött, mert spéci babamedence csak kint van, a bentibe, amit nekünk ajánlottak, voltak felnőttek is megy egy gyerkőc, szóval így gondoltam elég lesz neki egyelőre a vizuális élménygyűjtés. Amúgy is igen érzékeny a kis bőre.
Nem volt vele semmi gond.Első nap este volt egy kicsit nyűgös már, mert nagyon elfáradt szerintem, ezért a gyertyafényes vacsinkat csak úgy tudtuk megoldani,hogy hol a Drágám, hol én sétafikáltam Andorral, mert sírdogált különben. De másnapra kialudta magát és nagyon szupi volt minden. D.u. bementünk egyet sétálni Egerbe -sajna rövidre kellett fognunk, mert eleredt az eső , de így is jó volt, kb. 1.5 órát voltunk ott.
Naggyon profi volt a masszázs is,amit kaptunk....mmm....de kényesztetném még magam most ott :D :D :D

Andor ott ismét produkált egy hasról hátra fordulást és képzeljétek míg hason feküdt és mosolygott, egyszercsak hangosan röhögött. De nem ám olyan kis vékony babahangon, hanem a kis szép, mély bariton hangján nyomta a heheee-heheee-ket :D csorgott a könnyünk a nevetéstől :) sajna mire előkaptuk a kamerát, addigra vége lett a produkciónak. De egy kis ízelítő van a vigyorgós videóban, ami fel lesz töltve, mert ott is ad ki pá ilyen hangot. Olyan jóóó.
Egyre kommunikatívabb. A héten nagyon elkezdett gügyögni, kurjantgatni.

Viszont van most egy kis problémám a tejcsivel... :( kicsit mintha nem lenne elég neki.Most vagy egy növekedési ugrás van és azzal,hogy többször is kért pl. tegnap, majd ismét serkenni fog a tej mennyisége, vagy egyszerűen csak nekem van kevesebb, mint volt. Lényeg,hogy szopizásnál már mindekét ciciből adok és így is megy a móka, mert egy idő után elkezd kifele forogni, de utána visszafordul és keresi a cicit, majd szív kettőt, de nem jön (lehet többet kéne szívni) és megint kifele fordul...és így megy egy jó darabig :( De végül ha abbahaggyuk ezt a "játékot" akkor nem sír, de nem érzem rajta szerintem azt az elégedett jóllakottságot. És két napja korábban is kel...tegnap 6.30, ma meg már 6kor és sírt, mert olyan éhes volt. Szóval szerintem tuti este nem 100%osan lakott jól, csak úgy valamennyire.
Ma d.e. próbáltam neki cumisüvegből adni felmelegített fagyi tejcsit, mert úgy láttam még éhes, de mire felmelegítettem, addigra nevetgélt, elfordult, nem akart cumizni. Vagy nem volt éhes vagy a cumisüveg sem hozta lázba...így 50 ml telcsi ment a kukába :( :( :( (mert ugye újramelegíteni nem lehet)

Tegnap voltunk dokinéninél oltáson és nagyon ügyi volt, nem is sírt a szuri után :) (csak előtte picit, amikor a fejét matatták és bele kellett tuszkolnom a mérlegbe, amibe szinte már nem fér el)
7300 gr és 64 cm! :) simán 5 hónaposnak nézik.
Vicces, mert volt ott egy 5 hóz kifiú és mielőtt megkérdeztem az anyukáját, hogy mennyi idős, gondoltam magamban, biztos olyan 3 hónapos, mert akkora, mint Andor :D :D:D aztán koppantam, mikor mondta,hogy 5 hónapos. Nekem ugye nem tűnik fel,hogy Andornak vannak extrém méretei és a többi "normál" 3 hós baba inkább kisebb. :)

Csjúúú, most muszáj mennem, mert teregetnem kell mielőtt Andorkám felébred.

Szép délutánt nektek!
írjatok mizujs veletek :)
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok, jelentem még megvagyunk mi is! :)
Bevallom, nekem pont azért nem volt kedvem írni, mert olyan nagy volt a csend! :oops: :oops: :oops:

Menyasszon, sajnálom Fannit, reméljük semmi komoly főleg így oltás után!! Tényleg, jártok még vele angolra? Nemsokára pihenhettek akkor egy kicsit! :)

Prüntyi veletek mi újság? Kellett külön fizetni a ramazuris mikulásért, sokan voltak? A csajok?

Bogyó te is jól el voltál tűnve, nem csak én. Kötőhártyagyulladás? Hűűű szegény Koppány! Hogy viseli?
Nálatok aztán zajlik az élet! :)
A szerelő nem vette észre, hogy nem stimmel az aksi, vagy azt nem lehet előre tudni? Bocs, de teljesen sík vagyok az autókhoz.
Miért váltottál oktatót? Anyósod is bebizonyította akkor ismét, hogy jó fej! 8) Gondolom azért nem akart rosszat, csak szórakoztatni az unokát.
Szóval ismét lánykérés volt? Szegénykém, nem esett neki rosszul a válasz? Bár most legalább nem vesztetek össze. Jaj most kapcsolok, te érzékenyebb vagy, nem biztos, hogy szimpatikus ez a fajta humor. Nehogy megsértődj nekem!!!!!

Gabi örülök, hogy ilyen jól sikerült a wellnes! El is hiszem, hogy még masszíroztatnád magad! Én is! Irigy-irigy!
Huh, holnap folytatom, mert felkelt és kellek neki!

KépKép
kora

Kora: múltkoriban sem azért vesztünk össze, mert megkért... hanem hónapokkal utána úgy hozta a sors, hogy kellett nekem a nyugi...
Érzékeny? Ilyenre? :D Ne hülyülj már! :)

Na most megyek a kertbe... majd jövök részletesebben, csak ezt muszáj volt lereagálnom...

Ha valami zavar, úgyis szólok, de kevés az a dolog amire érzékenyen reagálok, azt hiszem... bár abból kiindulva amit írtál, lehet kívülről máshogy látnám magam, mint ahogy gondolom... passz... a lényeg, hogy semmi gond, nyugodtan. ;)

Inkább úgy mondanám, hogy vannak bizonyos emberek akiknél érzékenyebb vagyok a mondandójukra... huh, értesz?

nem akart anyós rosszat, csak kicsit meggondolatlan volt (szerintem).

na tényleg megyek, mert Gyula már lent vár. :D
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Na, leraktam alszik, remélem sokáig!

Szóval Gabi a videókat még nem, de a képeket megnéztem! Nem semmi ahogy csuklóig bekapja a hüvelykujját! :D Levit vmelyik este én is azon kaptam, hogy cumizza az újját, de amikor rájött, hogy az nem cici felébredt. :( :roll: Nagyon szép nagy és erős babátok van!!!!!
Utólag boldog névnapot!
Sajnos a tejcsihez sokat nem tudok hozzáfűzni, mert nálunk legnagyobb bánatomra végig probléma volt a mennyiséével, de én növekedési ugrásra gondolnék. 3 hó körül szokott is lenni, azt meg követi a tejtermelés. És bizony-bizony a te babád nagy, nem a többi fejlődött rosszul! :D Azért ennek örülj! :D Lassan Cucimat is utóléri! (Kb 2 hete volt 9300g és 75,5cm) Andor-baba is olyan kopaszka-fajta, mint Levi. Jól néztek ki. Andor barna szemű?

Fogalmam sincs mit írtam már meg régebben velünk kapcsolatban, ha ismétlek nézzétek el nekem!
Szóval az éjszakáink változatlanok. :( Ha vki tudja hogy kell megtanítani a lehető legkevesebb sírással a dedet magától elaludni kérném ossza meg velem! A gyerekszoba is gáz, hiába lett megcsinálva a talajig a szigetelés nem ér semmit, ugyan úgy vizesedik, inkább nem is használjuk. Tavasszal kell majd vmit kezdenünk vele, addig gyüjtögetünk egy kis pénzmagot rá (ha sikerül). A kiságyat szét is szedtük, a matrac a mi szobánkban van, ahol ugyabár nem tudom kialakítani az alvós-sarkot. :? :( Szóval ugyanolyan gáz minden! :x
Mi a mikulást otthon a szülőknél disznótorral ünnepeltük. :? Jövőre ha törik ha szakad kiviszem Levit a térre én is!!! Akkor már biztos élvezi is majd! A nagyik el voltak természetesen ájulva és a drága csemetémről is világosan kiderült, hogy mama-függő! :) Mi nem is léteztünk amíg otthon voltunk. Sőt engem még külön büntetett is! Elmentem az egyik délelőtt Jászberénybe, addig rá anyukám vigyázott. Szupergyorsaságom ellenére amikor visszaértem abszolút levegőnek nézett mondhatni egész nap, még a kaját sem fogadta el tőlem!! :shock: :roll:
Egyébként ha megfogjuk a kezét akkor sétál!!! Egyszer csak azt vettem észre vagy 2 hete, hogy vki megfogja a kezem és húzza! Hát Levi volt, mert hirtelen kitalálta ő sétálni akar! :) Olyan édes!!!! Meg gazfickó is! Állandóan feszegeti a határait, van amikor kifejezetten hülyének TETTETI magát! :shock: Csak a szeme árulja el! Szóval nem egy minta kisfiú, naggyon eleven!
Járunk a Manó klubba is, már másodjára küzdött egy kisfiúval egy játékért! Az érdekes benne az, hogy mindig ugyanazzal a kisfiúval (egyidősek kb). Valahogy megtalálják ezzel egymást. A nagyszülők szerint azért mert nem szimpatikusak egymásnak. Hát nem tudom.
Ja, és végre megtanult lemenni egyedül az ágyról! (Már jó régóta tanítom neki!) Igazából már látszik rajta tanulni nem akar csak rosszalkodni. :? :wink: Egy biztos, lesz még gond vele!

Most már megyek, jó hétvégét és Szilvi ügyesen szerdán!!!!

KépKép
kora

Szilvi, értelek! :) Bár én érzékenyebb lelkűnek tartalak! (Magamat is)
Na pusz!

KépKép
kora

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a névnapi köszöntést! :)

Szilvi, hogy van Koppány? Hogy viseli a kötőhártyát?Szegényke! :(
Gondolom, hogy kibuktás anyósodra, de valszeg nem szándékosan csinálta,csak hát bosszantó mikor sokszor nem gondolnak át dolgokat csak úgy csinálják.
Majd mesélj milyen volt a karácsonyi bölcsi buli (bár tudom még odébb van).
Hogy-hogy oktatót váltottál?

Kora, jaaj olyan édes lehet Levi, ahogyan elkezd menni :) Jófirma, eleven kis kölök lehet, de én nagyon csípem a jófirmákat :D Kíváncsi vagyok Andornak milyen személyisége lesz :) Anyum szerinte majd biztos jó lesz, mint én voltam, olyan,hogy azt mondták nekem,hogy "nem" és én erre megráztam a fejem,hogy nem és továbbmentem (és nem pakoltam le pl. a tiltott polcokat) :) Majd meglátjuk...
Sajnálom az alvásproblémátokat és sajna nem tudok igazából tanácsot, mert lekopogom nekünk eddig jól megy az alvás. Napközben van,hogy mikor leteszem akkor sírdogál, nyöszörög, de ha hallom,hogy ez amolyan fáradt, panaszkodós sírás, akkor nem megyek be hozzá és kis idő múlva el is alszik. Este meg fürcsi, szopi után leteszem, jó éjt puszik, buksi simi, kis villanyt lekapcsolom és kimegyek (határozottan, nem nézem,hogy mit csinál még, de még ébren van, mikor leteszem és nézelődik) És ilyenkor nyöszörgés nélkül elalszik (néha kicsit mormog, gondolom,ahogyan esetleg cumizza az ujját). Szóval én nyüszörgésre nem szoktam bemenni, ha tudom,hogy fáradt és így egyelőre úgy érzem,hogy jól tud elaludni magától.
Tejcsi terén nálunk én is növekedési ugrásra gondoltam, de sajna lehet ténylegesen a tejcsi kevesebb, mert észlelhetően kevesebb ideig tudja folyamatosan szívni. Tegnap előtt este lefekvés előtt be is kellett vetni fagyi tejet és beszlopált 85 ml-t(persze először küszködtem egy darabig, míg elfogadta a cumisüveget) Tegnap naközben is kellett adni neki még olyan 30at, de este nem adtam, mert olyan volt, mintha elég lett volna neki, viszon így megint már 6kor kelt :? De most elég volt neki reggel 1 ciciből - tegnap már reggel az első szopinál is 2 cici kellett. Lehet szaporodik majd a tej, nemtom, én eszem-iszom, mindent megteszek, majd meglátjuk. Csak most így elég nehézkes néha az etetés, mert ha látom,hogy még kérne,de már nincs, akkor mire megmelegítem sokszor olyan mintha már nem kellene neki, de ennek eredménye,hogy korán kel...

Menyasszon, hogy van Fanni?

Most megyek, mert Andor felébredt...
Szép napot Nektek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Tegnap elfelejtettem arra válaszolni, hogy milyen színű Andor szeme. Kék, csak a fotókon sokszor nem látszik, mert sötét van. Majd a szép tavaszi-nyári kinti képeken :)

Ma sikeresen megszokott időben ébredett a kis drágám, 7.30kor, szóval tuti azért kelt korábban a napokban, mert este annyira nem lakott jól. Tegnap, mivel anyum véletlenül egy 150 ml-s lefagyasztott tejcsit vett elő (jó,hogy felcímkéztem,hogy mennyi van benne,de ő azt gondolta,hogy mivel az kisebb üveg,mint a többi,így kevesebb is van benne...) így este az abból megnaradt kb 100 ml-t meg az aznap lefejt 20 mlt adtam neki először, hogy ne kelljen kidobni. Miután ezt beszopizta adtam neki cicit is, és a végén láttam ismét az elégedett "jóllaktam" pofit :) kiütötte vele magát végre :) Jó volt tudni,hogy tényleg jóllakott. Kíváncsi vagyok ma kell-e neki pótolni. Napközben igyekszem inkább többször szoptatni, hátha attól serken, de az esti lefekvés előtt szeretném ha tutira jóllakna. Bár ha látom hogy napközben mindkét cicizés ellenére még éhes, akkor persze melegítek neki, nem hagyom éhezni.
Ezek a mostani történések.

Holnap lesz angol turi? Terveztem,hogy el kéne nézni, de végül megint kapott Andor cuccokat innenn-onnan, szóval szerintem nem megyek, mert most nincs úgy szüksége különösebben cuccokra.

Jó lenne,ha esne egy kis hó karácsonyra. Annyira nem érzem most a hangulatát még... :?

Szép napot mindenkinek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok! Bocsi, most megint nem tudok reagálni...

Holnap lesz angol babaruha börze, de nem turi. Rendesen sorba vannak rakva a dolgok, vannak újak és használtak is, nemre és méretre válogatva. :) Meg van 2-3 turi rész is... - ha erre gondoltál Gabi. A Műv. Házban 9-12-ig...

Én sem megyek, mert nincs pénzünk. :(

Az új oktató jó, ott kellett volna kezdenem... sokkal könnyebb az autót is kezelni. Remélem így is marad. :)

Szép napot, puszi
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Helló-belló! :)

Szilvi az jó ha tetszik az új oktató. Majd ha van egy kis időd írd le miért váltottál! Meg azt is Koppány jobban van-e már!

Gabi szerintem fogod követni tejtermeléssel Andor étvágyát csak biztos kell egy kis idő! A képek alapján tisztára azt hittem, hogy barna a szeme. Levinek is kék.

Igen, mondhatni jófirma a drágám... de ő rosszalkodik is! Ő bizony lepakol tiltott dolgokat, direkt kísérletezik meddig mehet el. Tegnap pl. a mi szobánkban voltam, Roli meg itt kajált. Kijött tőlem a huncut, azt hittem apához (pedig mindig átkiabálok hogy ott van-e, persze most az egyszer nem), kinézek (nagy a csend), hát a konyhában lelem derékig a hűtőben. :roll: :shock: :wink: Szépen kinyitotta, a póréhagymát kis csócsálás után félredobta és mászott mélyebbre.

Többiek? Menyasszon, Prüntyi?

KépKép
kora

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy igy ismeretlenül berontok a topicba, egy kis segitségre lenne szükségem.
Én is veresi vagyok, keresek egy jó nőgyógyászt a környéken. Tudtok esetleg ajánlani valakit, akivel nagyon meg vagytok elégedve? Esetleg a Misszióban ismertek jó nőgyógyászt?

Előre is köszönöm a választ!
Zsuzsa
pancimanci

Sziasztok!

Sajnos most már nincs időm részletesen írni, elúszok az idővel már napok (na jó... hetek) óta. :(

Zsuzsa: sajnos én itt nem tudok, de ha találnál, légyszi írd le a véleményed, mert én is a környékre szeretnék járni, nem be Pestre...

Kinél milyen volt a mikulás?

Januárban kezdek a bíróságon, felvettek! :)

Jó éjt, szép hétvégét, igyekszem lenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Puszi
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Szilvi gratula a melóhoz!!! Kép

Zsuzsa én sem a környékre járok. Nemrég (1 éve) költöztünk, nem is halottam még egyetlen nőgyógyászról sem, tehát így sem tudok mondani semmit. :( Én is Pestre járok.

KépKép
kora

Sziasztok!

Gab: Nekem is kéne egy kis hóesés,hogy legyen valami minimális karácsonyi hangulatom már :) Azt mondják, lesz, úgyhogy hátha :)

Szilvi: Gratula a munkához !!!Hová tünt a vonalzó a neved alól?Jó karácsonyi bulit mára a bölcsiben!

Zsuzsa: Én nem Veresen lakok, anyós meg a sógornőm pedig szintén pestre járnak.

Holnap Tankcsapda koncertre megyünk apával, Fanni anyóséknál lesz Kertesen.Most pedig indulunk fodrászhoz Fannival.Vasárnap pedig hegedű koncertre megyünk, már alig várom, Fanni imádja a hegedűt.

Kellemes karácsonyi készülődést Nektek!
Vendég

Szilvi ha jól emlékszem te is babamamatudakozós vagy. Nem tudod véletlenül mikor lesz az ideiglenes kártyából normális kézzelfoható? Gondolom nem fogadják el azt amit én kinyomtatok fekete-fehérben... Nem találok az oldalon semmi erre vonatkozót.
amúgy jó bölcsis bulit! :)

Menyasszon nektek is jó koncertkedést 2x! :D

KépKép
kora

Sziasztok Lánykák és Babócák!

Nálunk az aprónép már alszik és egy verssel szeretném megkösszönni nektek, hogy olykor mikor ide érek végre kiönthetem a szívem nektek ez nagy segítség számomra hisz van, hogy napokon át csak gyerkőc a társaságom és felnőttett se látok a közelemben,kivéve ovónő :oops: .

Mindenkinek Kellemes Békés Nyugalomban Gazdag Karácsonyt Kívánok :wink:

Minden egyes házba költözzön ma béke,
S mosolyt küldjél az összes ellenségnek.
Felejtsd el ma a haragot végre,
S adjál helyet szívedben a melegségnek!
Nem az számít hány ajándékot rejt majd a fa;
Minden múlandó, csak a szeretet igaz.
Költözzön ma minden rideg házba szeretet,
S öleld meg családtagjaidat, akik még együtt lehetnek VELED!!!!

Ott álltok együtt a család!
Ölelgessétek hát meg egymást!
Szívetek kapuja nyíljon ki teljesen ,
S örvendjetek egymásnak a szeretetben!
Gyermeki kacajok csengettyűként szólnak,
Angyalok lesnek ránk, boldogan sóvárognak!
Szeressétek egymást míg lehet,
Hisz minden egyes nap kicsit karácsony lehet.
Mindennap új öleléssel jár egy gyönyörű álom,
Míg szeretetben tudsz élni boldog lehetsz
De szeretetedet éld meg rendesen!
Zárom soraimat búcsúzom hát Én is,
Hisz gyermekeim várnak álommanóval még itt.
Mesélek szépet gyönyörűet nékik,
Angyalok tündék mind az igét kérik.
Minden felnőt gyermek ,minden gyermek Óriás
Álmokban gazdagon fénylik a karácsonyi láz.
Legyen álmod békés , napjaid lángolók éld a szíved szavát
Hisz most ez nagyon jó!
Legyen Áldott béke széles-e világon
Kívánok néktek itt most :
BOLDOG KARÁCSONYT!!!

Köszönöm a gondolataimnak a helyet s, hogy remélem nem bántottam meg senkit sem!
Lemaradtam az olvasással így most nektek, mindanyiótoknak Ezt a meglepit Kínálom :lol:
Mégegyszer Nagyon Békés és Boldog Karácsonyt!!!!

Nőgyógyász:

MISSZIÓBAN

VÁNDOR BÉLA dícsérik nem egy bájgúnár viszont jó szakember.
Azt tudom, hogy terhes rendelése is van, de nem születtet :oops: és hétfőn 10-től rendel de nemtom meddig .

PUszi mindenkinek remélem jól vagytok mi majdnem 10 kg-osak vagyunk és 75 cm-er most gáz van a tejjel, inni nem iszik :evil: viszont ügyi főzelékfaló anya örömére bébikajákat kiköpi és anya főztjét szereti :lol: :lol: .

Jók legyetek csajok :wink:
tappancs28

Sziasztok!

Zsuzsa, sajna én sem tudok Veresen nőgyógyászt, szintén Pestre járok be.

Szilvi, naggyon gratula a melóhoz!!! :) Milyen volt a bölcsi buli?

Kora, csjúúú jókat csinál már Levi :d póréhagy,arágcsa :D :D :D jót röhögtem, el tudom képzelni a kis pofiját mikor megízlelte. Nincsenek újabb képek róla? Olyan régen láttunk vmit :)

Menyasszon, de jóóó, hogy már tudtok menni együtt Tankcsapdázni! (irígy vagyok érte :wink: ) Szabolcsom legutóbb a szigeten volt a koncertjükön, de sajna én már akkor oda sem tudtam menni. Viszont nyárra vettünk már jegyeket a Depeche Mode-ra! :) :) addigra már Andorkánk elég nagy lesz ahhoz, hogy mondjuk anyum vigyázzon rá.
Hegedűkoncert? Szuper! Mit játszanak? Én is hegedűlök ám :) Pontosabban most égy ideje szünet van, mert nincs hol játszanom és itthon meg most nincs időm gyakorolni, de idővel megint a kezembe kerül a hegedám. Andornak azért játszok néha ezt-azt, de hát az nem gyakorlás :D
Jó koncertezést Nektek!

Tappancs, Köszi szépen a szép verset!!!Aranyos vagy!Ez csak természetes,hogy bármikor kiöntheted a lelked itt :wink:
Szépen cseperedik a Ti Dávidkátok is!!! Jó nagy baba! Hát igen, tudja Dávid, hogy milyen kaja a jó, az anya főztje a tuti :D

Nálunk: lehet helyreállt a rend tejcsi terén,de még nem akarom elszólni magam :) Tegnap nem kellett már este pótolni és korábbihoz megszokott időben 7.15kor ébredt. Pontosabban Szabolcsom ment be hozzá, ogy megnézze mi a szitu. és a drága ott nézelődött a kiságyban, egy mukkot sem szólva, hogy ébren van :D :D :D Cuki pofa.
Újabb infóim alapján nem a növekedési ugrásra gyanakszom (persze lehet közben még az is volt), hanem nagyon úgy néz ki nekem, hogy a mensim zavarja már meg a dolgokat. Olvastam,hogy van akinek menstruáció idején kevesebb, vizesebb, másabb ízű a tej. És szerintem nagyon lehet,hogy nálam ez volt, mert tök párhuzamosan voltak az események a tejcsökkenés és a mensim között. Kiderül ténylegesen majd a legközelebbinél :)

Tök édes Andor, ahogy most már bizonyos játékokat megfogdos, amikor nyújtom neki :)

Szép napot mindenkinek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Tappancs köszönjük szépen a verset, nekem nagyon tetszett!!!! Csak nem saját szerzemény? Olyan nagy a babád, mint az én Cucim kb. Aki több mint 2x annyi idős... :wink:

Gabi örülök ha lassan rendeződik a tejcsi. Neked már meg is jött??? Nekem még mindig nem... úgy tűnik tényleg el kellene vele menni dokihoz. :? Ebből adódóan nem tudok hozzászólni a tej-mensi kapcsolatra bár mintha halottam volna vmit ilyesmit én is.
Nem is mondtad hogy van hegedűd és tudsz is játszani rajta! Ez nagyon jó! Majd 1x adsz nekünk 1 koncit! :) Mennyire komolyan kezdted el és mikor? A videókig még mindig nem jutottam el. :oops: Viszont Roli már nem dolgozik idén, lesz majd idő jobban!

Képzeljétek a héten kisfiú lett az én babucimból! Úgy értem már nem olyan babás, minden mozdulatából tudatosság sugárzik, okos, ügyes :D ,rajta van a sétálgathatnék (fogja közben az egyik újjunkat és húzza). Szóval kisfiú. :wink: Megint nőtt ki egy csomó rucit. Amiben nincs változás az az alvása. Illetve a nem alvása. :( Fogalmam sincs mit kéne csinálnom vele. :?

Na lépek, Prüntyi, Szilvi írjatok ha van egy kis időtök ti is.

KépKép
kora

Halihó!

Kora, nagyon ügyi Levi! :) Tök jó lehet látni mikor a pici babából "egyszercsak" ilyen ügyi tudatos fiúcska lesz. :)
Alváshoz sajna nagyon nem tudok hozzászólni :( Nálunk (lekopogom) ezzel nincs egyelőre gond, és remélem nem is lesz. Az tuti, hogy nehéz dió, mert szerintem keménységet igényel a szülőktől, hogy megtanulja a pici, hogy el kell aludni és kész és nem szabad hagyni,hogy ő irányítson. Persze ha jön a foga, az megint más dió :?
Jaja, sajna már megjött :? és nem is először, már másodszorra. De az előző alkalomnál nem emlékszem volt-e gond a tejcsivel...pontosabban az tuti,hogy ilyen nem volt, hogy pótolnom kelljen, valamikor volt,hogy kicsit mintha többször kért volna, de lehet akkor még elég volt neki, mert kisebb volt és most meg lehet,hogy egybeesett a növekedési ugrással is...nemtom...majd a következőnél megfigyelem :) Lényeg,hogy legyen tej :)

Hegedűlni kb 9 évesen kezdtem el. Akkor az órákat elég muszájnak éltem meg, nem szerettem gyakorolni, de ebben benne volt az is, hogy elég gátlásos voltam (vagyok is ilyen téren :) ) és nem szerettem ha hallják,hogy gyakorlok. Mert ugye az nem egy felemelő játék olyankor :D Aztán olyan 12 évesen elkezdtem zenekarban játszani, akkor még a zenesuli zenekarában és ott nagyon megszerettem a hegedálást. Utána középiskolától a pécsi vonószenekarban húztam, ami különböző korű emberkékből áll (még mindig) nem profik játszanak ott, hanem akik valamikor tanultak, de más pályára mentek, viszont a zenét nem akarták abbahagyni teljesen. Szóval itt játszottam egészen 22-23 éves koromig, amíg ki nem költöztem Krakkóba.Itt klasszikus zenét játszottunk. Majd Krakkóban megint szünet volt -így hogy komenzáljam a hegedű hiányát festeni kezdtem olajjal, majd akrillal. Majd egy ismeretség kapcsán összeálltam egy sráccal, akivel eindítottunk egy kis bandát, ahol inkább blues-os számokat játszottunk (Bib Dylan meg saját szerzemények meg ilyesmi) Fel is léptünk pár pub-ban, ezt nagyon élveztem, itt inkább improvizatív hegedálás ment :) Majd hazagyüttem az én Szerelmemhez és most megint szünet van. De ez nálam úgy látszik így megy :d majd játszom megint. Most más dolgok fontosak az életemben. Addig meg festegetek, ha időm engedi (elég keveset egyelőre sajna)
Nah, ennyit rólam :) elég hosszúra sikeredett.
írjatok ti is :D
Jah, és akartam már írni, hogy jó lenne valamikor valami személyes találka. Nem gondoljátok? Persze majd jövőre, meg ahogyan esetleg majd össze tudjuk hozni.

Nah, megyek vissza takarítani.

KépKép
KépKép
gabolino

Bob Dylan akart lenni, meg persze a badában hegedáltam (nem festettem) :D kicsit gyorsan akartam leírni és így kimaradt, hogy így tértem vissza ismét a hegedűre... azért csak értitek :)

KépKép
KépKép
gabolino

Bob Dylan akart lenni, meg persze a bandában hegedáltam (nem festettem) :D kicsit gyorsan akartam leírni és így kimaradt, hogy így tértem vissza ismét a hegedűre... azért csak értitek :)

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok, nagyon rendes tőletek, hogy igy ismeretlenül is válaszoltatok nekem, Tappancsnak meg külön köszönet az infoért. Meglátogatom akkor ezt a dokit, aztán majd meglátjuk.
Köszi még 1x!!!
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
pancimanci

Sziasztok lányok..háát én is úszom rendesen...csak bekukkolok most is...hetek óta nem nagyon kapcsoltam gépet...de a két ünnep közt jövök és pótolok!

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Csapda koncert szuper volt, annál is inkább, mert Fanni eddig sose akart aludni anyósnál (az volt az egyetlen hely ahol nem) de most a nagynénjével 9-kor már aludt mint a bunda :) Délben mentünk érte másnap :)
Hegedűre nem mentünk végül, mert megtudtam pontosan kik lépnek fel, megnéztem pár videójukat és úgy döntöttem,kihagyjuk.
Majd jövöre, másikra :)
Ma kiszedjük a fát a hálóból,h kirúgja magát, holnap diszitjük,24.-én reggel indulunk Hodászra,apai dédihez.

Gab: Bármikor szivesen megyünk ám Hozzátok egy kis hegedű hallgatásra !!!

Tappancs: Köszönjük a szépséges verset!!!

Kora: A Minden gyermek megtanul aludni c. könyvet szerintem érdemes lenne elolvasnod, hátha segit!Édes lehet Levi,ahogy pasisodik!

Apa valamit akar a gépen, lépek :)

Szilágyi Domokos: Karácsony

A puha hóban, csillagokba

Az ünnepi foszlós kalácson,

Láthatatlanul ott a jel,

Hogy itt van újra a karácsony.

Mint szomjazónak a pohár víz,

Úgy kell mindig egy kis melegség,

Hisz arra született az ember,

Hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokba,

Ne ünnepi foszlós kalácson,

Ne díszített fákon, hanem

A szívekben legyen KARÁCSONY.
Vendég

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy leülök, megírom és csak utána csinálom a többi dolgom. :)

Kezdem sorban, az utolsó hosszabb hozzászólásomtól kezdődően, úgyhogy bocsi, ha még egyszer leírom vagy esetleg már nem aktuális a téma... :)

Gabi: Tök jó, hogy ilyen jó volt Egerszalók. Remélem jövőre már mi is eljutunk valami nyaralóhelyre... Bár ha kapnánk lakáshitelt, akkor ismét a kertben nyaralnánk, ennek jobban örülnék. :) Andor bőre rendbe jött már? Tejcsi? Valószínűleg összefügghet tényleg a mensivel a hormonok végett. Bár én nem figyeltem meg soha... Védőnőtől kérdezted már? Édes lehet Andor ahogy hangosan nevet és nagyon ügyes, hogy megfordul és egyre érdeklődőbb. :) Koppány is 2-3 hónappal nagyobb volt, mint a társai, de mostanra kb. behozta az átlag méretet. Olyan is volt, hogy 1,5 évesnek nézték, én meg mondtam, hogy még csak 1 éves. :)
Hihi, Koppány is ezt csinálja: mondom neki, hogy NEM, ő rámnéz (néha ki is nevet), csinálja a fejével, hogy NEM és megy tovább és csinálja tovább a rosszaságát. Kopi is kettőből cicizik már elég régóta, de szerencsére van annyi amennyi neki kell. Asszem - ha jól emlékszem - nekünk is voltak gondjaink a tejjel, szedtem homeos bogyót és vagy attól vagy amúgy is, de helyreállt. Jól megszokott időben ébredt, 7.30???? Küldd el légyszi a receptet. :) Bár nekünk már nem sokat érne, mert jan-tól az 5.47-es vonattal megyünk a bölcsibe, de pl. hátha Korának jól jönne. :) Én már nem tudom milyen idő lesz karácsonykor, anyós azt mondja, hogy a meteorológusok azt mondják, hogy havas, tegnap a hírekben azt olvastam, hogy napos... majd kiderül. Jó lenne, ha esne a hó, örülnék neki, szép fehér karácsony! :) Nyáron lesz DM? Azt hittem tavasszal... nekem a régi DM jön be igazán, az új nem nagyon. Régen rengeteget jártam DM Clubba és 101-be, sőt még amikor létezett a Fekete Lyuk, oda is. Ma már DM Club sem a régi, 101 sem a legjobb a hely miatt, úgyhogy már egyik helyre sem járok. A személyes tali jó ötlet, ám a távolság megint itt van. Ha lesz jogsim, akkor szívesen segítek a fuvarozásban. Mik derülnek ki... hegedültél? Váo.

Kora: néha-néha dörzsölte a szemét, de amúgy ennyi. Viszont amikor a szemcseppet, stb-t adtuk be neki, akkor visított. Viszont a végére, ha már csak egyedül adtam be neki, ott már elviselte. Biztos befolyásolta, hogy 3-an körbeálltuk... 1 hét alatt kigyógyult, aztán vittem egy szerdán bölcsibe, ismét elkapta 1 nap alatt, úgyhogy utána megint nem vittem csak 1,5 hét elteltével most pénteken a bölcsis bulira. Szombat estére szépen be is lázasodott 39-re, de 1 nap alatt lement neki. Pedig jól, rétegesen, melegen felöltöztettük, úgyhogy vagy az úton "fázott meg", mert szakadt az eső és busszal kellett mennünk oda-vissza, vagy bent a bölcsiben, mert volt ott 1-2 beteges gyerkőc is.
Az aksit nem lehetett előre tudni, hogy elromlik, de utólag néztük, hogy 8 éves, úgyhogy csoda, hogy idáig bírta. No mindegy, majd februárban veszünk bele.
Oktatót lényegében azért váltottam, mert nem éreztem, hogy tanultam volna bármit is kint az utakon... Vezetés közben sms-ezett, telefonálgatott, ellentétesen vélekedett (egyszer menjek, aztán meg miért megyek, stb...), összezavart, alig mertem autókázni és a vége felé már görcsben volt a gyomrom, hogy megint mennem kell. A másik fele személyes volt: nem szeretem amikor kibeszélik a tanulókat, főleg ha gúnyosan, szemét módon.
Most az új oktatónál jobban érzem magam, egész végig figyel, mondja a dolgokat, de egyre kevesebbet mond, elmagyarázza hogy miért így és így és egy Ford kombival vezetek, nem egy Nissan Micraval... :) Sajnos januártól már pótórázok, úgyhogy nem tudni mikorra lesz meg a jogsim, főleg meló mellett... Lehet már írtam, de én simogatással, énekléssel vettem rá Koppányt, hogy visszaaludjon éjjel, persze ehhez kellett idő. Néha már halkan rá is kiabáltam, hogy alvás, volt hogy arra aludt el. Viszont ha valami nagy baja van, nagyon nyügi, akkor semmit nem érnek ezek a dolgok, csak a cici. Szerencsére ez mostanában csak ritkán van. Szegénykéim, hogy így vizesedik a szoba. Történt valami változás ezzel kapcsolatban? Ez így van és így is lesz, ha ott a nagyi, akkor minek a szülő? :) - mármint a gyerkőc szerint... A nagyi a játszópajtás, aki mindent megtesz, mindent megenged, a szabad út. :) Hihi, kezdődik a huncut korszak Levinél is? Koppány már egy ideje lehajtja a fejét amikor tudja, hogy rosszat csinált és rászólunk. Olyan édes. :) Levi már megy rendesen? Mert írtad, hogy már lemegy egyedül az ágyról... Ideiglenes babamamatudakozó klubkártyából nem tudom mikor lesz végleges, én 2x írtam nekik e-mailt, hogy kellene már, de valami 1-1,5 hónapot vártam rá mire megküldték. Szerintem írj nekik Te is, hogy kellene, mert szeretnéd felhasználni és már nagyon rég kérted és legyenek szívesek kipostázni mielőbb. Szerintem a mensi miatt ne izgulj, bár ha meg akarod magad nyugtatni, akkor menj el dokihoz. Én úgy tudom, hogy sokan vannak akiknek addig nem jön meg amíg szoptatnak, de ettől függetlenül teherbe lehet esni... Gratulálok Levinek a kisfiúvá válásához! :) Most olvasom, hogy sétálgattok, akkor a "már megy?" kérdésem tárgytalan. Akkor lehet nyáron már Kopival fog rohangálni a játszón? :)

Ildi: örülök, hogy jó volt a Tankcsapda. :) Milyen volt a hegedű, hogy úgy döntöttetek nem mentek el? Fanni nem szomorkodott miatta? Milyen lett Fanni új haja? Nagyon szép a vers, köszönjük! Akkor Nektek előre is Boldog Karácsonyt, mert nem biztos, hogy leszel még karácsony előtt.

Tappancs: gyere bármikor. :) Köszönjük a verset, nagyon szép!!! Gyerkőcök? Hogy telt a mikulás?

Prüntyi: lányok jól vannak? Milyen volt a Ramazuri mikulás?

Kopi miatt aggódok, hogy ilyen sokat betegeskedik, de Gyula szerint ez mostanában minden gyerkőcnél így van aki bölcsis, ovis. Ez engem nem nyugtat meg, úgyhogy úgy döntöttem, hogy még idén felkeresek egy homeos dokit és tanácsot kérek tőle, hogy mit adjak Kopinak, hogy jobb legyen az immunja a téli időkben.
A bölcsis buli nagyon szép volt. Ezt a mesét adták elő: http://rfecaeletkepek.blogter.hu/48524/a_negy_gyertya
Aztán folyamatosan énekeltek, amely idő alatt minden gyermek az egyik szülővel odament, kaptak egy gyertyát, be kellett sétálni egy spirálon ahol a közepén volt egy gyertya, meggyújtani a sajátjukat azzal és utána letenni a helyére. Gyönyörű volt. Utána szabadfoglalkozás, sok-sok süti, beszélgetés, a gyerekek játszottak, nagyon jól éreztük magunkat!!! Én egy narancsos-csokis karácsonyi fatörzset vittem, meg volt a sikere aminek nagyon örültem. :)

Na, megyek, mert még 3 mézeskalács szívet fel kell díszítenem tojáshabbal és még van dolgom.

Puszi, szép napot!

Ja, a tickereimmel nem tudom mi van, elviekben fent van, de nem találom... nem látom... ti sem látjátok?

Szép napot, puszi: Koppány és Szilvi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

pfff.... hát ez nem igazán kép... :D

Ja, lemaradtak a képek:
Kép Kép Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Mivel beláthatatlan ideig nem leszek:

Karácsonynak éjszakáján,
Jézus születése napján
örüljetek, örvendjetek,
a kis Jézus megszületett.

A kis Jézus aranyalma,
Boldogságos Szűz az anyja,
lábaival ringáztatja,
két kezével ápolgatja.

-Aludj,aludj, én kisdedem,
aludj, aludj, én kisdedem,
nem királyné a te dajkád,
szolgálóból lettem anyád!

Nincs a Jézus ágyán paplan,
jaj, de fázik az ártatlan!
Takargatja édesanyja,
dirib-darab posztócskába.

Nincs a Jézusnak bundája,
posztóba van bepólyázva.
Elveszött a báránykája,
miből lett volna bundája?

Kirje-kirje kisdedecske,
betlehemi hercögöcske,
azért nekünk jót szörözté,
a pokoltól megmentettél.

/Magyar népköltés/

Kép

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Jobb üdőt, mint tavaly volt,
Ez új esztendőben;
Jó tavaszt, őszt, telet, nyárt,
Jó termést és jó vásárt
Ez új esztendőben;

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Zsíros esőt, kövér hót,
Ez új esztendőben;
Bő aratást, szüretet,
Egészséget, jó kedvet
Ez új esztendőben!

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Drága jó bort, olcsó sót
Ez új esztendőben;
Jó kenyeret, szalonnát
Tizenkét hónapon át
Ez új esztendőben!

Adjon Isten minden jót
Ez új esztendőben:
Vegye el mind a nem jót,
Ez új esztendőben;
Mitől félünk, mentsen meg,
Amit várunk, legyen meg,
Ez új esztendőben!

/Népköltés/
Kép

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!
Csak gyorsan bekukk, mert rohannom kell, még mindig főzök. Szilveszter előtt jövök képekkel!

Mindenkinek boldog, békés karácsonyt kívánunk!!
Kép

Roli, Levi, Kora

KépKép
kora

Sziasztok!

Sajnos tegnap nem sikeredett már beugranom, most is csak lóhalálában, de szeretnénk mi is Nekek

NAGYON BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT kívánni[b]

(hogyan kell a betűket beszinezni? itt szenvedek vele, de hiába állítom, nem szinezi :? )

Puszi,
Andor, Gabi, Szabolcs

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztk lányok,
csak bkukk...

Kép

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Szilvi, Prüntyi: Nagyon édesek a képek!!!!
Remélem mindenkinél jól telt a Karácsony!!!
Mi szilveszterkor anyónál leszünk, Fanni nagynénjének pár barátja is ott lesz igy éjfélig bababarát buli aztán party lesz :)

Nálunk igy telt a Karácsony: http://fannihermina.blog.babaszoba.hu

Kép
Vendég

anyó=anyós :D:D:D
Vendég

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telnek az ünnepek!

Szenteste itthon voltunk, de utánna mentünk a nagyikhoz, tegnap jöttünk estefelé haza. Jó végre itthon, itt olyan nyugalom van.
Persze a nagyiknál sem volt rossz, de hát ment a hancúr keményen! (meg ugye napi 2 mászka eleve).
Nekünk nem volt itthon fánk, de Levi reakciója megnyugtatott. Egyáltalán nem érdekelte. 2 pillantást vetett rá és annyi.
:shock: Azért csodálkozok rajta. Igazából nem kerítettünk nagy feneket ennek a karácsonynak, pár kisebb ajándékot kapott + manit, azon autósülést fogunk venni. A nagyiknál pár szót elkezdett mondani: hattyú, maci, vau, olyan aranyosan mondja őket. Minden b betűs szót bének hív. (huh, remélem érthető volt)

Szilvi az jó ha ennél az oktatónál jobban érzed magad. Majd mesélj mi volt a homeósnál! Nagyon jók a képek (köszi a verseket is). jó lehetett nézni ahogy Gyulával gyújtják a gyertyát! :)

Prüntyi nagyon szépek vagytok! Nagyok a csajok! Gondolom élvezték!

Menyasszon Fanni nagyon ügyes ahogy így koncertezik nektek otthon! :) Nem semmi a trambulin sem!!!

Pár kép (nem túl karisak)
ennyire érdekelte minden fa, ez éppen a barátnőméknél van)
Kép
hiszti után bújócskázva a cd állvány mögött..
Kép
Kép
a dédinél velem
Kép
fürcsi
Kép
Kép

Húúúúú kicsit sok lett, bocsi! :wink:

KépKép
kora

Kép
Kép
Ezúton kívánunk mindenkinek boldog, egészséges, hiányban nem szenvedő új évet!!!!! Kép

KépKép
kora

Sziasztok!

Kora: Nagyon édes Levi a képeken,aranyosak vagytok rajta ! Majd jövöre érdekli a fa biztos , még pici pasi azért Ö ! Milyen gyerekülést vesztek? Vaterán is érdemes megnézni, meg a Brendon outletjében www.babyoutlet.hu
Mi itt vettük 10 000-el kevesebbért a Concordunkat.(meg már sokmindent sokkal olcsóbban).

Nagyon Boldog Békés Vidám Szerencsés Egészségben Gazdag Új Évet Kivánok Nektek itt a topicban!!!

Kép
Vendég

Kép

Adjon Isten füvet, fát,

Teli pincét, kamarát.

Sok örömet e házba,

Boldogságot hazánkba!

Kép

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Kívánok mindenkinek Nagyon Boldog, Sikeres Új Évet!!!

(olyan szép díszítményeket most nem tudok Nektek küldeni, mert még nem tudom hogy kell - csak sejtem- és most nincs időm,erőm kikísérletezni :oops: )

Kora, nagyon édes Levi a képeken. Cuki ahogyan bújkál a kis kópé a videók mögött :D
Andort sem kötötte le a karácsonyfa- oké ő még kisebb - pedig azt hittem majd a díszek, meg fények kicsit elvarázsolják. Hát nem...

Nálunk tegnap buli volt, Andort elég korán 7kor már letettük aludni fürcsi után, mert előtte nyűgös volt (nem volt elég a kaja szerintem) így előre hoztuk 1 órával az egészet. Beizzítottuk utána a bébiőrt és én is felmentem a tetőtérbe a pártiba :) Szupi volt, kicsit lehallatszott a zene, de a kis drágám nem ébredt fel, meg a tüzijátékra, petárdákra sem. így hogy előbb letettem, aludt reggel fél 7ig. Én elég hulla voltam, mert 3.30kor keveredtem ágyba - persze csak muszájból, mert hogy kelnem kell majd, pedig még maradtam volna. Utána még visszafeküdtem több szakaszban.

A karácsconyról majd legközelebb írok - röviden: szuper jól sikerült :)

Puszi mindenkinek!
Gabi

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Gab: Örülök,h jól telt a karácsony és a szilveszter is!
Majd irj részleteket+kép!!! :)

Nálunk szilveszter: http://fannihermina.blog.babaszoba.hu

Kép
Vendég

Sziasztok!

Hogy vagytok?
Nálunk kezd visszatérni a család a megszokott kerékvágásba :) Szilvesztertől egész tegnapig itt volt velünk egy haver, szóval sokat sieztáztunk együtt, meg ment a Simpson mese maraton (mindhárman nagyon szeretjük) meg ilyenek. A srác elég otthonosan mozog nálunk, már talán meséltem is, ő az aki simán magától elmosogat, meg csinált ebédet meg ilyenek. Szóval abszolút nem mondható el,hogy zavarna :D
De most vége a tespedésnek és neki kell állnom takarítani.

Képzeljétek, szegény Andoromnak van egy pici kötőhártyagyulladása. Nem vészes, de alvás után mindig elég csipás a szeme, szóval a kamillás törölgetés mellé ma beszereztem egy szemcseppet is neki. Remélem hamar elmúlik. Szerencsére a szeme maga nem pirosodott be, de a kamillázástól nem láttam,hogy javult volt,max nem romlott.

Én meg szilveszter napjára eléggé berekedtem, aminek nem tett jót,hogy hangosan kellett beszélnem buli alatt,hogy ugye a zenétől értsenek is. Meg is lett az ererdmény 2 napig ZÉRÓÓÓÓÓ hangom volt. :? Szegény Andorom gondolom nem tudta, miért mosolyog csak veszettül anya,de nem szól egy kukkot sem csak suttog.Tegnapelőtt sikerült hársfa mézet vennünk és az rögtön helyrerakott. Még mindig nem tökéletes a hangom, de már fel bírom venni a telefont :D

Andornak az új év új ízek birodalmának betekintésével kezdődött :) Elsején megkóstolta az almát :) Felvettük videóra, majd felteszem. Hááát nem rajongott érte, de evett belőle. Édeskés alma volt, de nem édesítettem,szóval nagy változás lehetett a tejcsi után. 2 nap kapott utána mag is lett az eredménye, mert csak a 4. napra kakilt, de akkkkorááááát, hogy rögtön cseréltem a pelust, de így is szó szerint a háta tetejéig kakis lett. Ment a zuhi alá a kis drágám :)
Ti hogyan indítottátok a hozzátáplálást?
Van itthon most még megsütött sütőtököm, meg egy bébi őszibarack italom, de lehet először az őszilé lesz megkóstoltatva, mert az ugye folyékony. Almából is lőször csak a levét akartam,de végül mivel nem volt csak 1-2 alma itthon, ezért nem tettem be gyümölcscentrifugába, hanem turmixal csilátam belőle naggyon fincsi pépet. Végülis abból nyelt,szóval nem volt az annyira szilárt. Szerintem új ízként léként sem nyelte volna jobban.

Tejcsivel úgy állunk,hogy most egy jó ideje este mindig pótolni kell a fagyi tejből, szóval ha így haladunk akkor szerintem a héten kiűrül a fagyasztó :( és akkor tápi kell. Ezért döntöttem úgy,hogy mivel most már 4 hónapos és elég nagy baba, így elkezdjük a gyümölcsöket, hátha akkor nappal akkor kevesebb tej kell, amit le tudok fejni és az mehet estére. Bár amennyit ő eszik,szerintem az nem lenne elég :D Sebaj, lényeg,hogy egészséges legyen, én úgy érzem mindent megtettem,hogy legyen elég tejem (szerintem tuti a mensim kavart bele a mennyiségbe).

Most megyek teregetni. Próbálok feltenni pár képet, mert már rég tettem ide és az oldalra meg még nincsenek az újak feltöltve.
Pszui,
Gabi Kép Andor 3 hetesen

Kép Andor dec.28-án,majd 4 hónaposan

Kép Az új hintám

Kép őőő

Kép Sanda mosollyal

(aki az uccsó két képen tartja, az nem az apája, hanem a havér :) )

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Gab: Nagyon gyönyörü baba Andor és milyen szép nagy kissrác! Hiába,nekem erre van beállva a szemem Fanni miatt, a nagy babákat megcsodálom mindig :) Hány kg most?
Fanni 4 hósan 9 körül volt anno :D

Mi is 4 hósan kezdtük a hozzátápit, Hipp sütötök, alma, barackot kifejezetten késön adtam neki, de igazából sokan adják azt is kezdönek.Meg a babaitalok is jók igy télen az üvegesek, üvegreszelön meg az alma leve aztán pép.

A rendes havert átküldhetnétek ide is ;)

Mielött leálltok a szoptatással,ha még szeretnéd szoptatni / igényli még elötte érdemes a La Leche Ligával vagy valami szoptatásbarát védönövel vagy gyerekdokival beszélni, hátha még visszahozható a dolog,ha úgy szeretnétek.

Csini vagy nagyon Te is a képen :)
Vendég

Halihó!

Képzeljétek mi már megint disznótorba megyünk vasárnap! Szóval már péntek délután eltűzünk Szaruba ismét.

Menyasszon, hétfőn voltunk Pesten és többek között megvettük azt a könyvet is amit javasoltál, köszi. Mire ki tudom majd olvasni, addigra remélem kész is lesz a gyerekszoba. Köszi a babyoutletet is, ezt véletlenűül ismerem, de sajnos most nincs olyan ami nekünk minden téren megfelelő lenne. :( Jók a szilveszteres képeitek is, hihetetlen Fanni milyen közösségi kislány! (Levi nem ilyen. Remélem csak még nem.)

Gabi tényleg jó haverotok van! Ide is elkellne egy ilyen! :) (A képek alapján különben jól is néz ki. :wink: ) Andor gyönyörű nagy babuci. Lassan utoléri az én fiacskámat is, pedig nem mondható kicsinek! (A védőnő szerint az átlagosnál picit nagyobb, de már kezd besimulni az átlagba.) Tényleg jól nézel ki te is, én sokkal dagadtabb maradtam! :( Mi 5 hósan kezdtük almával a hozzátápit. Hát nem nyerte el a teteszését, magában még most sem szívesen eszi (főleg nem nyersen), viszont a barack nagggyon bejött neki!!! (Szerencsére akkor nyár volt.) A sütőtököt pedig úgy tűnik minden baba szereti. Gyümilevet igazából még soha nem kapott, persze turmixolt gyümit tömkelegével. Inni eddig csak vizet ivott. A tejcsivel kapcsolatban pedig csatlakozom az előttem szólóhoz. :)

Szilvi milyen a meló? Gondolom már elkezdted. Koppány hogy viseli a dolgot? Persze ha majd lesz időd.

Amint egy kicsit jobb idő lesz (majd 1x 8) ), fel fogjuk szedni a követ a 2 szobában és megpróbálunk tenni a víz ellen thermo betonréteggel és laminált padlóval. Semmi értelme így a gyerekszobának, még lomtárnak is alig tudjuk használni (csak az egyik felét). Szóval nagy és költséges munkálatok előtt állunk (amúgy is lett volna mit csinálni), remélem ezzel megoldódnak a problémák!

Na megyek már, további szép napot!!!

KépKép
kora

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert közben ebédelek és mindjárt indulok vezetni....

Még nem melózok, február 2-án kezdek a polgárin. Addig is van dolgom: tegnap voltam Gödöllőn szemészeten és tüdőszűrőnél, holnap megyek vissza az eredményért. 20-án forgalmi vizsgázok, 21-én egészségügyből vizsgázok és mindkettőnek sikerülnie kell.
Szét vagyok fagyva, mert Koppány már mindennap 8-16.30-ig bölcsiben van, azaz reggel a 7.50-sel viszem át Őrbottyánba és délután a 17.00-sal hozom haza. Jól érzi magát, igazi kis bölcsis lett, imád ott lenni. Van egy kislány, aki állandóan kikarmolja az arcát és nem tudjuk miért, mert csak az övét. Na mondjuk Koppányt sem kell félteni, mert a legújabb, hogy fellöki a másikat. Itthon ilyeneket nem csinál, max. a babakocsiját tolja bele a játékaiba (ezt pedig bent nem csinálja). Úgyhogy zajlik az élet. Az erkölcsim időközben megérkezett, úgyhogy most már csak a tüdőszűrő eredményre várok, aztán jövőhéten viszem be a papírokat a bíróságra, aztán pedig az üzemorvoshoz. Jó lenne, ha 20-21-én sikerülne a vizsga, legalább febr. elején már a kezemben lenne a jogsim és akkor irány autóval a bölcsibe és nem kell a vasútállomáson (no meg addig eljutni) fagyoskodni, közben Koppányt cipelni aki közben tökre összekoszolja a sáros cipőjével a kabátomat....

A képek nagyon szupik, édesek a gyerekek. :)
Gabi: én nem kérem a haverodat. :P Nem szeretem, ha más rak rendet helyettem, mert mindent máshová pakol. :D Úgyhogy csak 3 fele oszlik most. OK? :)
Kora: nyugi, rajtam is maradt +8 kg és egyszerűűűűűűűűűűűűűen nem megy le. Grrrrrrrr!!!! Ennél kevesebbet meg már nem ehetek, mert akkor rosszul leszek.Bár rajtam inkább hátsóban, illetve csípőben van, mint egy torz Y betű. :D No meg hasban... Ha lesz időm, megbeszéltem egyik barátnőmmel onnan a bíróságról, hogy meló után irány a közeli edzőterem. :D Én nem szeretem a disznótort, sajnálom szegény állatot, nem tudnám elviselni, hogy megölik. Persze itt a szomszédban is folyamatosan van vágva disznaj, de ők árammal csinálják és sosem hallom. Nem szeretem azt a részt amikor megölik, csak amikor megesszük... Ettől függetlenül érezzétek jól magatokat. Ilyenkor ugye Levi is megy? Neki hogy tetszik? Nem az elejére gondolok... remélem értitek a mondanivalómat, mert mostanában szét vagyok esve, fogalmazni alig tudok, írni is és sietek is meg kapkodok, és és és ......... :)
Ez a fránya vizesedés... nyugi, itt is penészednek a plafonok, olyan jó a tetőn a szigetelés. A tapéta kb. 20 éves lehet, de nem csinálunk itt semmit, nem érdekel. Na jó, a penész zavar, arra majd veszek penészölőt, a tapéta is zavar, mert ronda, szakadt, koszos, ázott, stb... de ide nem akarunk pénzt költeni, majd a sajátba. :)

Huuuu, ennyi az idő? Bocs, megyek, mert még sehol nem tartok és mindjárt indulok a vonathoz.

Még annyit. Koppány mostanában 4.45-5 között kel... Hisztis... Oda fele is hisztis és hazafelé is... Itthon meg méginkább, úgyhogy kikészít!!!!!!! Itthonra már elfárad azért hisztis... de hogy reggel miért??? Lehet jönnek az utolsó fogai?

Puszi

Kép
bogyó81
Budapest XIV. kerület

Halihó Csajok!

Most csak épphogy beugrottam és látom szilvi írtad Te is a kiló problémát. Nekem tudjátok mi jutott az eszembe? Már nagyon régóta tervezem és valahogy mindig elfelejtettem, hogy HULLAHOPPOT kellene hiszen venni !!! Az tök jó zsírégető pocira és az úszógumikra.
Nagyon ajánlom, én mindenképpen veszek, csak itt Veresen nemtom, nem láttam,hogy lenne bolt ahol lehetne venni, szóval majd ha városközelbe jutunk akkor szerválunk egyet.
Lényeg állítólag,hogy azért súlya legyen.
Most csak ennbyi, mennem kell...
Pussz

KépKép
KépKép
gabolino

Vendég

Sziasztok lányok!

Ne hari, hogy nem jelentkeztem...de elég zűrösen kezdődött az újév...kezdve azzal, hogy elsején Timi egyszer csak nem vett levegőt napközben egy enyhe sírás közben...úgy kellet szinte újraéleszteni...borzasztó látvány volt...

Tüncsi kb 1 hete folyamatosan lázas, és köhög, 3 napja nem megy 38 fok alá...de a tüdeje is tiszta , torka sem piros, nem tudják mi van...ma vettek vért tőle...szegénykém sírt, mint akit nyúznak...

Timike meg 2 napja lázas, és persze köhög.... és közbe tiszta taknyosak vagyunk hárman a csajokkal...kb 3 napja nem sokat alszom...a házba mintha bomba robbant volna ... :) szörnyű

Ja, és Tüncsi leletét nem találják....

na de mindegy, remélem ez a gödör alja, és jön a domb kifelé...

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi: Remélem hamar meggyógyulnak a lányok, nagyon nehéz lehet 2 lázas,beteg babával !
Fanni 2 hónapja köhög és konkrétan fogalmunk nincs mitöl,az orvost se igen hozza lázba a dolog, majd tavasszal abbahagyja...Mondjuk Ö nem lázas de egy ideig hányt is esténként a köhögéstöl.
Nagyon sokan mondják ezt a köhögös nyavalyát,szerintem ez valami új hottentotta virus lehet, mert én elég beteges voltam kicsinek de még csak nem is hallottam anno ilyemit,h hetekig köhögnek gyerekek,felnöttek csak úgy.
Kitartás és jobbulást!!!
Vendég

megvannak a vérvételi eredmények...azt mondja a doki, hogy ahhoz képest, hogy min ment át Tüncsi, jó a vérképe, és az eredmények alapjn úgy tűnik, hogy bakteriális fertőzésről van szó...ezek szerint Tüncsinél már lecsengőben...de ha visszaromlik, akkor el kell kezdeni az antibibit...
Timike is lázas, de ő még az elején van...ha holnap este is még magas láza lesz, akkor nála el kell kezdeni az antibibit..(bár remélem (mivel még szopik sokat) nem lesz rá szükség...

húúúúúúúúúúú, egy nagy kőőő....legalább tudjuk mi a helyzet...

jaaaaaaj, imádom ezt a dokit...már régóta ismerem...de most jött ide veresre körzetisnek (nem a mi körzetünk, de mondta, hogy bármikor mehetek hozzá is)

Kép

Kép
prüntyi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?