Új privát üzeneted érkezett!

Laptető???????? :shock:
Na még az kéne!!!!!! :twisted:

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Rambóka,
nekem valószínű van babzsák fotel mintám. Holnap megnézem tutira és szivesen elküldöm Neked!
mókica

Rambóka, megtaláltam a mintát! Dobj egy címet és küldöm....
mókica

Rambóka: addig jó a kendő amíg nem kell etetnem (ld. otthon ha rohangálok stb.)... de Luca állandóan enne... Én az elől keresztezett és arra egy felső réteges kötözéssel szoktam játszani, de ha kiszedem belőle Lucát és meg is szoptatom akkor kötözhetem újra... plusz ha idegenben vagyok akkor a rámkötözött kendőrétegek miatt nem tudom felhúzni a ruhám így megint csak akkor tudom megszoptatni ha utána újrakötözöm ami egyszerűen macera... ha tudom, hogy 10 perc múlva megint tejet kér akkor nincs értelme... (és van tejem... de anno Lilla is ilyen volt, mellenlógós fajta). Lehet, hogy idegenben kipróbálom majd a Nandut is (az is van).

Mondjuk most ha Lilla fél évvel nagyobb lenne az praktikusabb lenne közlekedés szempontjából mert mostanában bizony megint bojkottálja a lépcsőnjárást...

Én azért Luca 3 hónapos koráig nagyon keveset viszem majd emberek közé, nehogy elkapjon valamit... (az a rohadt strepto... itt parázik az ember... bár az megnyugtat, hogy 1 hónapos kor után már kicsi és 3 hós kor után már lényegében nulla a valószínűsége, hogy megbetegszik... )
Vendég

(ja... nyáron vagy tavasszal imádnám a kendőt, de most télen xarrá fagyok ha nincs rajtam 20 réteg ruha.. még akkor is ha rajtam lóg egy gyerek)
Vendég

Rambóka!

Emilen konzultáljunk!
A köztes cuccot én is meg akarom varrani a napokban, úgyhogy képnek, mintának is örülnék!
Babzsák fotel mintát is találtam a neten, valahol csak megvan. :D

Később, ha kicsit már tudja magát tartani Fruzsi, simán mehet a másik békapozíciós kötés, amiről anno még Te küldtél nekem videot. Amikor a kendő szárai kívülről vannak a babán és a takaró rész meg belül. Sokkal könnyebb megkötni szerintem.

Csakegy!

Szerencsére Rambóka leírt mindent amit a kendővel kapcsolatban én is mondani szerettem volna Neked. Ezzel a köztes cuccal szerintem csodásan megoldható minden öltözési probléma, szerintem max. 2000 forintból.
Nekem azért volt csak eddig bajom a kendővel, mert ha felöltöztettem, hogy ne fázzon kint (a háta, mert az eleje nem fázik) akkor nem tudtam bemenni vele egyetlen fűtött helyre, boltba sem, mert meggúvadt szerencsétlen a melegben. Letenni, levetkőztetni, aztán 10 pec után megint vissza az egészet nem lehet, de a külső zsákkal, csak cipzár, patent, mittomén le, aztán ha mennénk ki, akkor megint fel és ennyi.

Ennyi voltam mára, közben megnyugodtam. Ákos is alszik. :)
Viszont ma egész nap csuklok, hogy a fene vinné el. Fél órákat, mert az úgy élvezetes.

Pá mindenkinek!

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Rambóka: le tudnád fényképezni ezt a köztes cuccot? Köszi!!!
Vendég

sziasztok

Csak egy kukk.

Rambóka Monee Csakegy élvezem a kendős békás életmentő hordozókendőitek leírását,és a 2.gyereknél úgy látom kihagyhatatlan kellék :)
De egy kanyit se értek az egészből elképzelni se tudum,hogy lóg békában a gyerek :shock: :lol: képeket a tudatlannak!!!!!!!!!!!

Monee elalvás tényleg :x nem tudom mi a helyes mi most az ölben elringatósat játszuk 9.5kilóval.De nincs idegzetem nyavúkoltatni pedig lehet kellene, mert az éjszaka is 2óránként kelt üvöltve és alig lehetett visszaaltatni,kétszer csak cicivel sikerült..ha néha hagyom fortyogni a kiságyban akkor pár hétig visszalszik magától ha éjszaka felnyekereg.
Vendég

Vendég

Monee, Rambóka: Ti ezt kötözitek? (ma este kipróbáltam és tényleg ezerszer könnyebb/gyorsabb)
http://www.youtube.com/watch?v=1-VHUEM6K0Q&feature=channel
Vendég

búék
majd leszek többet. de a hasmenése-hányós vírus kipihenése után jó kis felsőlégúti nyavalya. tököm tele van. igaz láz nélkül megúsztuk mindketten. de köhögés van. ezért sem alszok most. mert felkeltem és nemtok visszaaéudni.

kincs, majd leírom mit csináltunk.
gyest nálunk is férj vette fel, vagyis most küldtük el a papírt. én visszamentem állományba, szabira. utána táppánz.

na, modt kiabált zsuzsi is,hogy anya...víz kellett.
jóéjt

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Hahóóó esik a hó ! :))))) még nincs szánkónk :(

Csakegy köszi! szuper ketteskénél beszerzem :)

dimet jó, gyógyuljatok meg! (mi is vmi vírust szedtünk össze,de csak pici hasmenése volt és 38fokos láza,két doki is látta de gyógyit sem kapott)

Rambóka írtad a Babe-s krémet kipirosodott hámló pofira pontosan melyik krém?
Vendég

Sziasztok!

Kincs!

A békás dolog, a kendő mintájára vonatkozott. Zöld levelibékák ücsörögnek Fruzsi kendőjén. :lol:

Ákos szerencsére nem ébred fel ilyen éjszakai dajkálásra. Szopizni felkel kétszer is, de mindkétszer vagy elalszik mellettem a cicin, vagy egy kicsit kalimpál és úgy alszik el.
Este nincs szívem berakni csak úgy üvölteni a kiságyába. :(
De egyébként nagyon érdekes, mert napközben van hogy simán elalszik a játszószőnyegen, illetve ilyenkor 10 óra körül két perc tartogatás után a babakocsiban.
Na mindegy, ez van. Majd meglássuk mi lesz belőle... :D

Donát nem lehet, hogy éhes és azért kel fel?

Csakegy!

Aham, egy ideje már igen. Amég nagyon törp, addig jó volt a másik, de ezzel sokkal könnyebb szorosra kötni, most hogy már nem "folyik el" a gyerek minden irányba. Bár ha Lucát berakod egy overálba, akkor a kis asztronautád sem dől biztos semerre. :D

Dimet!

Jobbulást Nektek!

Nem emlékszem másra tegnapról. :oops:
Jövök még!

Monee

monee85

Kincs, hogyhogy ilyen rövid ideig használtad a mellszívót? (máshol is olvastam, h kb. 2-3 hónapig használják) Ha tényleg ennyire nem lehet kihasználni, akkor nem is szabad olyan sok pénzt beleáldozni.
Gyapjútakarót hol vetted?

Monee, sajna, nálunk is elég hidegek az éjszakák. Néha visszasírom a panelben lévő 23 fokot. Félek, nehogy kihűljön babócánk. Ti hány fokot tartatok otthon?

Név: sajnos még nem döntöttük el. Én mindig is tudtam ha egyszer fiam lesz, nem tudok nevet választani neki. Már 3x végigolvastam az utónévkönyvet, de sokat nem segített. Férjem favoritja az Ákos, én Gergőn agyalok. De az is lehet, h teljesen más nevet fogunk választani.

Zazzy, légzésfigyelőt, mérleget szerintem bérelni érdemes. Így is egyszerre baromi sok pénzt kell kiadni.

Dimet, jobbulást!
apple

légzésfigyelőt szerintem érdemesebb venni... aztán meg eladni... amennyit ezen bukik az ember az tutira kevesebb mint amennyiért bérelné és ha jön a ketteske akkor mindenképp megéri...

(mi használtan vettük de még sok garanciával (cseregarancia)... aztán megsérülhetett az egyik érzékelőlap mert valahogy nem volt 100-as, és most kaptunk helyette egy vadiúj légzésfigyelőt... ismét 2 év garanciával és a nem sérült érzékelőlapokat is megkaptuk hozzá így 4 lapunk van ... egy év múlva eladó lesz, majdnem egy év garanciával :)))

monee: nekem pont ebben nyeklik, az első videós kötésben meg nem... csak oda macera bepakolni, overálban iszonyú kínszenvedés volt... és tényleg békapóznak hívják, mert úgy van felhúzva a baba lába mint egy békának:)
Vendég

Milyen hosszú az a rugalmas kendö ? Csak beszegtétek az anyag szélét és kész is ? Másabb mint a nandu kendök ?

köszi

üdv szepm
szepm

Sziasztok!

TÖk jó hogy feléledt a topic!!

Csakegy: jó hogy te is visszajöttél!! Csajszik gyönyörűségesek!!!!

Kandika: gratulálok a kis pocaklakóhoz! Szorítok hogy minden oks legyen!!

Rambóka: képet rakj már fel légysziiii!! Gergőről olyan rég nem láttunk fotót!!

Kincs: Dimeték módszere: félúton a felvesz-letesz és a Ferber módszer között: A lényege, hogy mikor álmos a gyerek, beteszed a kiságyába, mondogatsz neki valamit, pl. hogy álmos vagy, alukáljál... És semmilyen körülmények között nem veszed ki a kiságyából, de ott vagy mellette amíg el nem alszik... Hátsimi, kicsi víz, vagy ilyenek lehetnek persze, próbálni kell megnyugtatni a gyereket, de nem szabad kivenni.

Nálunk olyan szinten bevált, hogy a 3. nap estéjén Eszter tök egyedül, sírás és segítség nélkül elaludt magától. Ő, aki soha nem aludt el magától.... És már éjjel is csak 1-szer kelt, de azonnal visszaaludt egy kis víz után...

Hozzá kell tennem azt, hogy piszok nehéz megcsinálni, mind lelkileg, mind fizikailag, ja és a lényeg, hogy a férj-feleség egyetértsen a módszerrel, és nem szabad abbahagyni ha elkezdi az ember, mert egy életre rögzül a gyerek agyában, hogy elérte amit akart egy kis hisztivel. Az első így alvásnál altatásnál 2 órát ordított eszter fel-felváltva a hízelgéstől a dührohamig.... Majd éjszaka is 3*2 óra ordítás volt. Szinte semmit sem aludt... Második éjszaka már csak félóra üvöltés volt, 3. éjszaka 15 perc nyöszörgés.... Ja, és napközben is ezt a módszert alkalmaztuk...

Most ott tartok, hogy letettem aludni délelőtt, és már tudja hogy aludni kell, nem is próbált kikérezkedni, 2 perc alatt elaludt...

Mielőtt bárki megkövezne hogy hagytam ordítani, elmesélem hogy eddig hogy aludt Eszter:

Kaja után este kb. 40-50 perces KÖZELHARC folyt az alvásért, volt hogy hajnal 1-ig fenn kuruttyolt, hogy ne kelljen aludni. 11,5 kg-t már nem bírtam cipelni, volt hogy elestem vele éjszaka közepén... És ha végre elaludt, óránként üvöltés, és csak úgy nyugodott meg, ha felálltam vele. És kb. hajnal 1-2 körül magam mellé kellett venni, de ott is kelt félóránként....

Szóval nálunk ez egy hatalmas előrelépés, mert már az őrület határán voltam, és bármit próbáltam, semmi se volt jó....
Vendég

Hali!

Szereztünk szánkót,férjem előtúrta az övét :)
Így már bejárattuk,alig bírtunk menni a röhögéstől a fiam viszont bealudt élete első szánkázásán :) Most a kiságyban nyomja bundazsákban :roll:

Monee, éhség: nem hiszem,hogy írtóra éhes lenne... azt mondják az orvosok hogy 6kiló fölött ha napközben jól eszik a baba akkor képes az éjszakét átaludni....nem akarom éheztetni azt hiszem nem lenne idegzetem, de a 2óránkénti evés az sokkk, sztem jön a foga...Ma pl evett éjfélkor és 3-kor ismét kelt az apja riszával visszaaltatta és 6-ig szundizott...ha tényleg éhes lenne hamarabb kelt volna.

Apple 1.nem akartam tejcsiből sokat fagyasztani (kb 2litert raktam be és még ott van :shock: :oops: , lassan kiöntöm) 2.Kiskincs jól kialakította magának a mennyiséget, 3.meg igazából nem is volt kedvem a fejéshez :oops: , kicsit macerás volt a szopi után fáradtan fertőtleníteni fejni öntögetni stb.. :oops: :oops: :oops:
Én a Brendon olcsóbb esetleg akciós cuccait szeretem http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=38

Légzésfigyelő+bébiór jó szolgálatot tesz érdemes megvenni!!
Vendég

sima pamut pólóanyag, be se kell szegni... (mondjuk nekem most liliputim van és az bazi hosszú pedig S-es, de fent vannak a méretek a honlapjukon... )... Szerintem a nandu is jó csak azt nehezebb szorosra kötni... (a dydimos, lana stb. mondjuk sokkal jobb választás de azok úgy húszezer körül kezdődnek...)
Vendég

Koriági köszi!

részben már én is próbálkoztam így, és akkor pár hétig jobban aludt, de az apja nem bírja ha sír és néha én is feladom.
A pihenés nagyon kell és a gyerek is nyugisabb nappal,
még élvezi a napot ha éjszaka jól alszik! Nem kövezlek meg!

vmi még volt eszemben de már nem tudom mi
Vendég

Nálunk is apa nem bírja a sírást, de most hogy itthon volt két hetet, és látta hogy mit szenvedek nappal azért mert álmos vagyok, már ő mondta hogy nincs mese, próbáljuk ki...
Vendég

Nekünk mázlink volt Lillával, iszonyú álomszuszék volt mindig is... a terhesség alatt volt viszont egy nagyon gáz időszakunk, Lilla egyszerűen visított a félelemtől ha fektetés volt, nem engedett ki a szobájából, éjjel ha felriadt azonnal engem keresett, ha én a földön aludtam egy matracon akkor ő is mellettem aludt, az ágyának a közelébe se mert menni.

Utólag arra következtettünk, hogy valami rossz álom lehetett a dolgok hátterében.

3 hétig tartott a kíméletes visszaszoktatás az ágyába de szerintem megérte. (Igaz, 3 nap alatt is megtörhettük volna)

3 étig a szobájában aludtam. Az elején egész éjjel aztán amikor kezdett szétmenni a derekam a földön alvástól akkor már csak az elalváskor. Soha nem eröltettük a kiságyat, csak arra próbáltuk rávenni, hogy ha már a földön akar aludni akkor egy takarón vagy szivacson.. tele volt a szobája takaróval és szivaccsal:) Extra hosszú estimeséket kapott utána megnyugtattam, hogy ott vagyok vele.

Amikor már nem üvöltött a jó éjszakát szó hallatán akkor jött az, hogy figyelemelterelésnek újra elkezdtünk diavetítőzni (volt egy időszak amikor inkább könyvből olvastunk neki, ezt cseréltük le megint a vetítőre)... Minden este 6 mese. A 2. héten már kiengedett a szobából (izé... arra hivatkoztam, hogy pisilni kell:)))) de éjjel még hiányolt... de pisilni valahogy akkor is hajlandó volt kiengedni :))))) A 3. héten magától visszaköltözött az ágyába és fel se merült benne, hogy mi is kellünk az alváshoz.

A maratoni diavetítés mondjuk azóta is megvan... tudja, hogy ha az jön akkor neki az ágyában a helye.

Sírni nem tudnám hagyni... bár anno 3 hónapos korában mi is a Dimet féle módszerrel szoktattuk arra, hogy magától is elaludjon - igaz, akkor nem emlékszem, hogy különösebben sírt volna emiatt (azt tutira nem bírtam volna elviselni)...

Luca viszont nem alszik... tényleg nem. Nappal legalábbis jó ha 10 peceket alszik, azt is rajtam lógva. Utána ébren van. Néha sír, néha csak nézelődik... vagy eszik... és eszik...
Vendég

Sziasztok!

Nahát, én is így szoktattam Bencét a risza nélküli elalvásra :D Nálunk 2 nap volt a szenvedés, de a mai napig, ha időben letesszük, akkor egyedül alszik el...

Légzésfigyelőnk nincs, a mellszívót meg akkor vettük meg, mikor hazajöttünk a kórházból, mert annyira tele volt a mellem, hogy nem bírt Bence enni belőle. Kézi Aventet vettük, baromi olcsón (asszem 3ezer volt a 25ezres csomag leárazva) valszeg azért mert használt volt már egy kicsit, de nem érdekelt ;) Tény, ha küzdeni kell a tejért, akkor érdemes gépit venni, de ha "csak" ürítésre vagy könnyítésre kell, akkor a kézi is tökéletesen megfelel...
Mérlegünk sincs és nem is volt. Amikor kezdett elfogyni a tejem, akkor hajlottam rá, hogy kölcsönzök egyet, de aztán mindig lebeszéltek róla :)

Kendő: Nyáron nem igazán tudtam használni, mert iszonyatosan összeizzadtunk Bencével, aztán meg már annyira nehéz volt, hogy örültem, ha letehettem ;)

Majd jövök még...

Kép

Kép
bettica

Csakegy: szerintem Lillánál ez más téma. Ha fél, akkor én sem hagytam volna sírni, de nálunk tipikus hiszti volt, és éjszakai ébredések is szinte már hobbiból mentek.... És egy éve ezt csináltam.... elhiheted hogy mennyi módszert kipróbáltunk már... A legkíméletesebbtől most a legdurvábbig... És mindezek ellenére mindig úgy éreztem, hogy a gyerek rátart arra, hogy úgyis felveszem, és neki adok igazat. Én sem erőltettem a kiságyat eddig, úgy voltam vele, hogy mindegy hol, csak aludjon... De sehol sem aludt.... Valószínűleg ha kisebb korában ezt végigcsináljuk, most nem lett volna ilyen nehéz... De jobb később mint soha... A másodiknál már okosabbak leszünk..
Vendég

Luca már vagy 3 órája alszik... eldobom az agyam :)))) Nem is emlékszem mikor volt ilyen utoljára :)
Vendég

Sziasztok!

Csakegy, ilyen nap van ma, Ádám egész délelőtt aludt, pedig csak max egy órát szokott és délután alszik nagyot. És most megint alszik :)

Két kép Ádámról! Birkózik a Nagy Kék Medvével:)

Kép

Kép

Kép

Kép
anyoooka

Ma másodszor cseréltem teljes ruházatot Ákoson, mert megint tiszta kaki lett a háta közepéig. :evil:
Tegnap már vettünk neki 6-9 hós bodykat, hátha azért folyik ki, mert kinyomja a kakit, ma meg cseréltünk egyel nagyobb pelsura. Most ugyan van egy teljes csomag 3-as méretű Tecsós pelenkám (az agyamra megy, hogy ami még a múlt héten jó volt, az tegnapról mára már nem jó), de talán így nem folyik ki a kaki.
A 4 hónapos fiam 6-9 hs ruhákat hord és nem lobognak rajta és Max 9-12 kgos pelust használ. Éljenek a vasgyúró babák! :shock:

És nálunk is úgy tűnik elkezdődtek a fog problémák. Nyűgös, nyafi Ákos, úgyhogy holnap ismét homeopatika és Chamomilla, mert Norbi nem lesz már itthon és tuti megbolondulok így vele.

Koriági!

Örülök, hogy bejött a módszer és a csajod alszik végre. Nagyon megérdemelted már!
Ettől függetlenül rendszersen én még ezt nem akarom megcsinálni Ákossal, szerintem még nagyon pici hozzá.

Szepm!

Ha mindkét oldalon azonos színű pamut jersey (vastagabb pólóanyag) anyagot veszel, akkor nem kell szegni. Kicsit bepöndörödik a széle, de ha az eleje-háta azonos színű, akkor ez nem is látszik.

Bettica, Koriági!

A Rambóka által ajánlott fogkencéből tudnátok esetleg átadni valamennyit? Asszem nekünk is kelleni fog.

Egy órája írom ezt a bejegyzést, de Ákos megint nyekereg, úgyhogy ennyi most.

Monee

monee85

Anyoo Ádám cuki ahogy bikózik! Az a mosoly :))))

Tök jóóó Csakegy!

Hunci a Gabi fürdetőből 4félét látok a honlapon, melyik???

felkelt megyek..
Vendég

Én az első verziót kötöm, jó szorosra.

Szoptatni nem próbáltam vele, de ha szoptatnom kéne, akkor simán kivenném belőle a gyereket, letűrném a vállon lévő részt, felhúznám a pólómat, és megszoptatnám, egy pelussal eltakarva.
Fruzsi bébit egyébként sem tudnám kendőben szoptatni, mert az űrsikló összekapcsolása a Mir űrállomással egyszerűbb dolog, mint az én gyermekem cicire cuppantása. Képtelen vákuumot képezni a csöpp kis csücsöri szájával.
De egyes helyeken lehet kapni szoptatós polót, ami a mellrészen egy titkos zsebbel nyitható, így a polódat sem kéne feltűrnöd.
Pl. egy ilyen:
http://www.teszvesz.hu/item505622651_h_ ... meret.html

A liliputis mennyire rugalmas?
Mert a hordozókendős topikon a csajok szerint a lycrás anyag nem jó, de szerintem az a pamutjersey, amiből én varrtam a kendőt, tuti lycrás. De marha rugalmas minden irányban és nagyon jól tartja a gyereket. Bár lehet, h. a hordozókendős csajokat a lycrában csak az zavarja, h. nem biopamut...na jó, gonosz vagyok.... :twisted:
Mindenesetre a videón a csaj szerintem rettenetesen lazára köti azt a kendőt, pláne egy olyan pici újszülöttnek! A másik videón már rendesen meghúzza az anyagot a gyerek körül.
Én is elég szorosra szoktam kötni, h. ha előrehajolok, se kelljen attól tartani, h. kidől, meg menet közben se libegjen össze-vissza.

Monee kendője jobb az enyémnél olyan szempontból, h. nem mintás, így mindkét oldalán használható, mert nekem be kellett szegetni az enyémet, ugyanis mindig kifordul a fonákja. Igaz, így is kifordul, de mostmár nem igazán érdekel.
Én azért is ezt az anyagot vettem (azon túl, h. poénosak a békák rajta), mert 180 széles volt, így elég volt belőle 140-et venni. Ez a kendő szélességének (70 centi) a kétszerese. Az elvágás után kaptam két 70X180-as csíkot, amit a keskeny végénél összevarrattam, a két végét Monee tanácsát követve levékonyítottam/lekerekítettem, majd az egészet beszegettem rugalmas öltéssel.
Így a kendő egy majd 4 méter hosszú és 70 centi széles textilcsík.
Ez rövidebb, mint a kendők általában, de én az elölkereszt után hátul megkötöm és nem hozom előre. Ha később is akartam volna használni, más kötéstípusokkal, akkor lehet, h. hosszabb kellene, de addigra én már az Ergoban fogom cipelni a seggét, nem ebben!
Így viszont nincs több méternyi lelógó anyagdarab és böszme nagy csomó.
Holnap lefényképeztetem magunkat, ha sikerül, aztán majd megmutatom, h. miről is beszélünk.

Rengeteget hezitáltam, h. mit adjak a gyerekre hordozáshoz. Elsőre én is overállra gondoltam, Monee is azt javasolta. De aztán átolvastam a hordozós topikot és megdöbbentem, amikor írták, h. csak annyi cuccot, mint amit én veszek magamra a kabát és a kendő alá!
Aztán kipróbáltam hosszúujjas body, harisnya, kispulcsi + hosszúujjas plüssrugi verzióban, nehogy megfagyjon a gyerek. :twisted:
Mire hazaértünk, folyt róla a víz, totál beleizzadt.
Úgyhogy maradt a plüssrugi (max most ilyen mínuszokban adnék alá egy bodyt is), meg a lábára egy vastagzokni, thermosapi a fejére és mehetünk (sál nem kell, mert nyaka az nincs :twisted: ).
De nálunk elé van kötve az a thermo borítás v. zsák, ha úgy jobban tetszik. Meg a kendő 3 rétege is borítja, és ez eléggé vastag pamut.
Szóval nem fázunk. Pedig én is nagyon fagyos vagyok!

Még egy dolgot meg kell oldanom: a csomag alatt kimarad a derekam/hasam, mivel elöl nem ér össze a kabátom, oda még kell varrnom egy thermo derékmelegítőt.
Csak eddig a fenyő dekkolt a varrógépen. 8)

Apple!

Gergő szinte a 8. hónap végéig Balázsnak készült. Aztán mégse....
Fruzsi Jázmin lett volna, ha ő születik elsőnek.
Nevek jönnek, nevek mennek.... :wink:

Kincs!

Babe Urea az egyik testápoló, Excipial U Lipolotion a másik.
Az első inkább vizes hidratálós, a második zsírosabb.
De a hónaljában előjött pirosságot az egyszeri Elocomozás (szteroid!) szépen levitte, azóta nem jött elő.
A fején lévő vastag plakkot 1 hetes kénes-szaliciles gyógyszertári kenőcs és aloe (növény frissen levágott leveléből kijövő gusztustalan, de legalább színtelen, zselészerű takony) kombinált alkalmazása után le tudtam kapargatni egyben, most várjuk, h. mi lesz a helyén, mert még elég piros.
Köldöke körüli pöttyök hol előjönnek, hol elmúlnak. Aloeval kezelem őket.

A békapóz az, h. a baba combjai kétoldalt fel vannak húzva, mint amikor a béka ül a kövön. Ez egészségesebb a csípőjének, mint amikor a kengurukban lóg a lábuk és az egész súlyuk a gerincük alsó szakaszára terhelődik.
Az Ergo is ezért jobb, mint a hagyományos kenguruk (meg persze még sokminden más miatt is!).
Gergőnek nagyon kötött volt a csípője, viszont hiába mondták, h. tornáztassuk, nem hagyta, üvöltött, így hagytam a fenébe. 2-3 hónap Ergozás után a kontrollon megdícsértek, h. milyen szépen kitornáztattam a csípőjét! :wink: Mert az is ebben a széles terpeszben tartja a kicsik lábát.
http://www.ergobabycarrier.com/gallery/

rambóka

Monee!

Nurofen szuszpenziót vegyetek, az jó! És még finom is!
Zselét tudok adni, ha az átadást meg tudjuk oldani vhogy. Talán az a legegyszerűbb, ha bevisszük a párodnak. Ha minden igaz, holnap megyünk arrafelé.

Fogzásnál hígabb a kaki, azért folyik ki. Számíts rá, h. esetleg ki fogja csípni a fenekét, úgyhogy, ha mégy a gyógyszertárba, vegyél Bepanthent is! Ha látod, h. pirosodik, akkor ne csak a törlőkendővel töröld át, hanem inkább mosd is le a fenekét vízzel!

rambóka

Kincs, írni akartam, hogy hát a rózsaszín gabit, mikor is megnéztem a honlapot és döbbentem vettem észre, hogy az összes rózsaszín, szóval jó hogy nem írtam :lol:
szóval most az esti fürdetőt használjuk, de volt már az a levelndulás is.tök jó mind. a levendulásnak még az illata is tök jó.
de ez a krémes sem rossz, majd kipróbálom ha látok ilynet.

ért valaki autóbiztosításhoz?????bajban vagyok :evil: éd én ehhez abszolúte nem értek.
Vendég

Ha már a kakit emlegetitek, ma bőven volt belőle itt is. A Pampers teljesen megadta magát, bár nem is a kakiizoláló képességéről híres. :D Tegnap nem kakilt Domi, úgyhogy ma aztán termelt rendesen. Már délután sem volt semmi, aztán este már gyanús volt a megszíneződött body hátul. Kinyitottam, hát a gyerek a nyakáig @aros volt. :shock: Én még ilyet eddig nem láttam, tőle meg pláne nem. Egész dereka, háta, kész művészet volt letakarítani. De nem hasmenés, egyszerűen sokat zabál. Rengeteg csoki van most itthon, finom desszertek, arra meg ráeszi a húslevest, majd még joghurtot és még ki tudja miket. Tegnap este is annyit evett csak lestem, a rántotthúshoz még egy csípős almapaprikát is bevágott magházzal együtt. :shock:
Na majd visszaolvasok..

Kép
babancs

ja, most olvasom, hogy már ági leírta mit csináltunk. de elküldtem közben kincs neked priviben. aranyos ez a dimet-módszer:) :oops: de ezt a többiektől szedtem össze. mondjuk azt nem tudtuk azért megcsinálni,hogy abszolút nem megyünk be....így bejött és kész. most is éppen rá akartam szánni magam, de kopp-kopp-kopp visszaállt a rend. a fogzás, betegségek megzakkantják szegényt. de 4. napja kapja a sedatifot is esténként, és nálunk az is beválik.

ági, örülök,hogy rászántátok magatokat, és be is jött!!!!!! éljen, éljen.

én sem akartam sosem sírni hagyni, de van egy határ. én most arra akarok gyúrni, hogy a saját ágyában aludjon el. mert ugye a mi ágyunkban mese, elalvás, aztán áttevés. de 5-15 perc alatt lezajlik mindez. napközben ma is 5 perc alatt, 1 mese, és el is aludt. de tuti a foga is megzakkantotta. most akkor van kb. 2 hét pihi, aztán jön a következő. csak nemtom, hogy akisörlő vagy a szemfoga a gázosabb, mert egyszerre jöttek. holnap lemeózom hány foga van :)

hunci, mi kellene az autóbiztosításhoz. férjem intézi mindig a mienket, hátha tud vmi okosat mondani.

egyre terhesebb vagyok................................................... ma kész hercehurca volt kimenni sétálni zsuzsival. igaz ő sem akart nagyon menni, hideg volt.

Kép

dimet

pelus: mostanság visszaálltunk liberora. de véletlenül vettem megint dm-eset, de már eggyel nagyobbat. és tök jó!!!!

zsuzsi is rájött a szaloncukorra, de max. egyet eszik meg. és meg is érti,hogy nincs több. viszont kevés gyümölcsöt eszik. almából pár falatot, reszelve meg nem kell neki. mandarint megunta. narancsot nem szereti. banánt is megunta. joghurtokat imádja. danone activia, meg az a kicsi, amit az a táncos nő reklámoz. ja, a kenyeret meg ritkán eszi meg. most meg rákattant a "kukura". kukorica:) de párolt zöldség keverék formájában megeszik mindent belőle, répát, babot, kukoricát.

Kép

dimet

Rambóka!

Holnap mennénk Pécsre. Nem tudnánk valamikor talizni? Vagy a héten valamikor. Megnézném ezt a ti fajta bugyolálós dolgotokat... lehet, hogy egyszerűbb mint amit én elképzeltem.

A gyógyszeres tanácsot köszi, holnap mindenképpen megyek patikába.
Konzultáljunk telcsin!

Monee

monee85

szió!

Dimet köszi!!
Mi vhogy elvagyunk alvásilag,még én is várok hátha redeukálódik a 3-4-felkelése 1-re! :)
Tesómék lánya nem alszik.

Rambóka köszi!
Mi is kaptunk Ftorokortos kencét a pofijára de semmit nem csinál már ,az elején még hatott..kenem hidrofillel és popsikenőccsel is ezt a bebát szívesen kipróbálom mert a kószmó elleni samponjuk tök jó!.
Űrállomás+ürsikló :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Várom a sztárfotót!!!

Hunci :lol: :lol:
Melyik habzik a legjobban?? :)
biztosításban nem vagyok otthon :( Perek?? :(

Monee nekünk is volt ilyen kakis napunk :lol:

Mi moshatózunk + liberó próbáltuk a pamperst is de kipattogott .
Apropó aki liberós az klubbtag is?? vonalkódokért cserébe ajándékokat adnak!!
Vendég

Dimet, köszi,Babszika segített, holnap futok még egy kört...és leírom mailben neked jó...van mit. :cry:

Kincs, az esti tutin habzik :lol:
és igen, perek...

szóval van egy örökösödési per a nyakamban,most meg a biztosító fenyegetőzik, de Babszika egy Isten komyolyan, most reményt adott, hogy legalább ezzel nem kell bajlódnom ...
Vendég

Jókor olvastam be :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ne túlozz hunci!
ha kell, el is megyek veled! :wink: ráérek!
és rájuk borítom az asztalt! :wink:

babszika

Kincs!

Mi eleinte Niveát használtunk a vízbe, de attól nem lett valami habos..aztán vettem a legolcsóbb Gabit, és apa módszerének hála (kevés vízbe beletenni a habfürdőt, majd jó erősen ráengedni a tusolóból a vizet) és hatalmas hab lett. Domi a mai napig imád a habbal játszani.

Kép
babancs

Sziasztok!

BÚÉK!!!

Jó rég nem jártam erre (sem) :oops: !

Most picit viszaolvastam.
Gratula az újabb kismamiknak, és persze a pozitívat tesztelőknek is.

Dimet!

Irigyellek ám nagyon!! Anno zebrapár voltunk, Neked meg mindjárt itt a második pici.Sárgulok.
Mostanában egyre többször eszembe jut, milyen jó lenne mégegyszer babásnak lenni.De vannak dolgok, amik meg visszarántanak a földre :?

Koriági!

Nagyon jó, hogy már így elalszik Eszter.Nekünk már kiságyunk sincs.
Asszem én jól elrontottam Gergőt. :oops: Vele alszom egy szobában.Igaz, így nyugodt éjszakáink vannak, most is elaludt, ilyenor szoktam kiosonni netezni,sokszor éjfélig-egyig is a gép előtt felejtem magam párom nem kis örömére :)

Kincs!
Ha jól habzó fürdetőt akarsz:
Neogranormon baba habfürdő.Most vettem Gergőnek, először azt teszem az ülőkádjába, arra folyatom a vizet, habzik, mint állat :)

Ja, én is klubtag vagyok Liberóéknál, bár mire rájöttem, hogy már nem a nyuszikat kell gyűjteni :evil:
ezoterike

szia ezooooo!!!!

hát, ha kényelmes vele aludni, aludj. szerintem baja nem lesz tőle. de zs-nak már az sem volt jó, nekünk sem ha áttetük közzénk. csak forgolódott.

gabinak jók a fürdetói. az édes álomnak jó az illata. és van gyógynövényes is. az is tuti. de kevés helyen lehet kapni.

hunci, emilt várom. vmikor megyünk ikeázni. nem jöttök???

Kép

dimet

Szia Dimet!

Gabi fürdetőt Dm-ekben lehet kapni, mindenfélét.Csak én nem szerettem, mert Gergő bőrét kiszárította.Talán most jók lesznek a Neogranormonosak, majd meglátjuk.

Ja, csajok, egy kérdés:
Ti hogy kezelitek a gyerek hisztijeit?Vannak Gergőnek nagyon érdekes rohamai,sokszor csak úgy, meg mintha az én határaimat feszegetné...
Szóval érdekelne, ki mit csinál ilyenkor.....
ezoterike

Jajj de jó ennyi régi arcot látni :))))))))))

anyooka: Ádám tündéri azzal a macival :))))

Kéépzeljétek: Lilla ma előre szólt, hogy kakilnia kell és bilit kér... sajna váratlanul ért minket a dolog így a kaki a fürdővízbe zuhant de azért ledöbbentünk, mert most tényleg szólt előre és még bilit is kért...

Rambóka: a liliputi is lycrás szerintem... szerintem legalábbis... nyúlik mint a fene (a babaközelbenes állítólag jobb de az drága lett volna ez meg 4e körül volt a vaterán újonnan postával és nekem sos kellett így már nem maradt időm vadászni). Nekem egy moby kellene igazán, az rugalmas is és 20 kilóig is jó de az is kisebb vagyon sajna :(

Egyébként meg az első megkötésnél ha jó szorosra van kötve a kendő nem tudod ülve felhúzni a ruhád, hogy úgy szoptassál, egyszerűen összegabalyodik az egész (vagy csak a liliputi - az anyaga miatt) amire meg beszerzek egy szoptatós felsőt addigra már rég az ergóban csücsül a Luca (még gondolkozom egy szétnyirkált póló plusz kardigán kombón). Jajj de rühellem ezt a telet... (egyébként anno Lillát overálban hurolásztam az ergoban és egyszerűen lecipzároztam róla amikor bementünk valahová... most Lucánál is azon filózok, hogy egy sima keresztkötéssel veszem fel, a két szálat széthúzom a a térdek alatt, rá a hátára és annyi... a 3. réteget meg lespórolom (max. fél kézzel tartom).
Vendég

Sziasztok :)

Szisza :):)
Gratulálok és nagyon nagyon örülök a babátoknak !!

7kincs, Kikka még nem babás, remélem mindketten azok leszünk idén :wink:
mniki

Ezoterike: én próbálok nem tudomást venni a hisztiről. Szépen elmondom hogy nem szabad, és semmiképp nem adom oda neki azt amiért hisztizik. Kb. 2 perc, és abbahagyja. Amikor nagyon ordít, nagyon halkan beszélek hozzá, és akkor idegesíti hogy nem hallja, és abbahagyja az ordítást...

Csakegy: Lilla nagyon ügyes!! Nyárra már tutira teljesen szobatiszta lesz!!

Nálunk Eszter még csak akkor szól ha bekakilt, mondja hogy "káki". Ha meg pukizik egyet, azt is konstatálja, mondja hogy "pukki". Majd megeszem ilyenkor, olyan cuki..
Vendég

Sziasztok!
Tényleg tökjó, hogy ennyien lettünk!!! :D

Monee!
Kaptunk egy szopipárnát, úgyhogy ez egyelőre megoldódott.Van hozzá egy kis zacskó plusz gyöngy is. A rendszeres használattól ezek "szétnyomódnak"???Nem akarom használni(pedig baromi jó), nehogy tök lapi legyen, mire Larának kell.

Egy kérdés:Ti a babaruhákból minden címkét kivágtok, vagy csak azt a gázos se nem papír se nem műanyag vackot?Én egyelőre ezeket vagdostam ki, de lehet, hogy a többit is ki kéne, én is úgy tudom utálni őket. :evil:
A méretektől meg tök kész vagyok.Tegnap rendszereztem már egy kicsit, hogy mi van, és van egy 56-os, 62-es és 68-as bodynk, ami tök egyforma nagyságú :shock: Így legyen okos az ember.Alig merek vásárolni, amíg nem tudom, mekkora kell.
De tegnap egy olyan édes és baromi akciós kis bundás együttest vettünk, nem lehetett ellenállni neki :D Az ilyesmi előfordul... :lol:

Csakegy4
Lilla tök ügyi!Tényleg nem sok kell már, és tök szobatiszta lesz! :D

Anyooka!
Ádám imádnivaló! :D

Rambóka!
Tényleg én is szívesen megnézném Gergőt!Ezer éve nem láttuk...

Kép
Kép
zazzy

Dimet, okés az ikea :lol:

Zazzy,én minden címkét kivágtam.nehogy irritálja.
Vendég

Sziasztok!

Én nem vágtam ki a cimkéket, mert különben nem tudnám, h. melyik cucc kb mekkora.
Meg, amikor én veszek használtan, akkor is jobban szeretem, ha nem az eladó saccolgatja tanácstalan arccal, h. mikor is hordhatta a gyerek.....
Bár az is igaz, h. csalóka tud lenni a dolog...ezért is szeretem jobban az angolturis cuccokat, mert azok kevésbé szoktak szétnyúlni ill. összemenni.

Egy jó tanács:
Ne legyetek olyan lükék, mint én, h. a kinőtt cuccokat ruhatípus szerint zsákoljátok és teszitek el (pl. rugik 56-80, nadrágok 56-80), hanem amikor végérvényesen kinő egy méretet, akkor az összes olyan cuccot, ami akkor már nem jó rá, azt mind egy zacskóba rakjátok bele, attól függeltenül, h. a cimkén 56 vagy 68-as szám szerepel, mert így Kistesónál nem kell az összes zsákot átnézni és azon filózni, h. vajon melyik cucc mikor lesz jó!

rambóka

Sziasztok!

Én is utálom a cimkéket. Főleg azokat, amikjó szúrós anyagból vannak. A Teszkós pl egész jó, mert az nem szúr, viszont baromi hosszú. Annyit vágok csak le belőle, hogy a méret még látszódjon.

Csakegy: jó ötlet ;) Én a cimkén lévő méretet csak nagyábóli behatárolásra használom, egyébként mérőszalag vagy egy másik (éppen jó) body, rugi adja az alapot... Vásárolni is úgy megyek, hogy viszek magammal méretben jó ruhát és csak annál nagyobbat veszek ;) Sőt a börzére a mérőszalagot vittem és válltól ülepig mértem a bodykat (ez sem 100%, mert van olyan ruhánk, aminek rövid a lába, de pl a mellkas része teljesen jó...).
A lányod nagyon ügyes! És milyen okos ;)

Koriági: Eszti is nagyon zabbanti való lehet, amikor szól :D

Ezo: Bármily hihetetlen Bence is rájött, hogy a hiszti milyen jó is. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen korán ráérez. Én is halkan beszélek hozzá, a nevét mondom. Nálunk max fél perc és abbahagyja. Mindig kézben akarna lenni, sajna az elmút 2 hétben kicsit elkényeztettük, hiszen ketten is itthon voltunk, így mindig volt vki aki foglalkozik vele.

Ha kell vkinek abból a szuper kencéből, amit Rami javasolt, az szóljon! Van még 1 adag ;)

Rejóékkal mi lehet? Olyan rég hallottunk felőlük...

Babszi, Mókica: DRUKK!!!!

Akartam még valamit....
jövök mindjárt vissza, ha minden igaz (addig is visszaolvasok még1x)...

Kép

Kép
bettica

Zazzy: A kis méretűekből ne vegyél sokat, max egyel nagyobbat adsz rá ;) Mivel kicsinek nem mozog úgy sem sokat, nem fog belegabalyodni... Ha ti magasak vagytok (vagy vmelyikőtök nagy súllyal született) akkor meg pláne ne, mert ti is úgy jártok, mint mi ;)

Hunci: Ne is mondd! Remélem jobb lesz az évetek, mint a kezdése. Én is most éppen a FKF-el és a Biztosítóval küzdök, mert karácsony előtt egy kátyú kinyírta 2 vadi új, egy hónapot sem használt gumimat... Bakker... Most ping-pongoznak velem, mert kitalálták, hogy nem FKF kezelése alá tartozik az az utca, hanem az önkormányzatéba... Mehetek majd be oda is, ha a biztosító megküldi a papírokat végre. Jó kis karácsonyi kezdés volt 2 gumit venni és kidobni az ablakon 20 ezer forintot :evil:

Mniki: Úgy legyen!!! :D

Anyoo: Ádám nagyon édes! Mekkorát nőtt :shock: Ezek a babák nőnek, mintha húznák őket :lol:

Gabi fürdető nagggyon jó! :D Előtte Johnsont használtunk és mikor apa beletette a Gabit a vízbe, akkora habja lett a másikhoz képest, hogy nem látszott ki a gyerek alóla :lol:

Pampers pelus: Most nagyon akciózzák, lehet veszek megint belőle próbaképp, mert Bence már nagyon keményeket kakil, az tuti nem folyik ki belőle. Nappal meg amennyit rajta van, nem tudja telepisilni :) Dm-est többen dícsérték, lehet veszek majd abból is. Eddig Tescos lila csomagost használtunk, mert nagyon jó és 1-1 akcióban rengeteget lehetett vele spórolni. Volt vagy 1600Ft a nagy csomag (asszem 62dbos). Most 2700Ft, így már annyira nem jó az ára. Vártuk, hátha lesz megint akciós, de sajna még nem az és nekünk most már a héten mindenképpen vásárolnunk kell pelust :?

Hohó, nyöszi van. Léptem, lehet lassan kukurikú lesz :roll: Ennyire futotta...

Pussza

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?