Nem akarom annyira túlmagyarázni a dolgot, de ehhez az éjjel nyüglődéshez még annyit akarok hozzátenni, hogy nappal szinte alig alszik Noémi. Tehát nem pótolja be semmilyen szinten az éjszakai nemalvást. (én sem) Tegnap például nap közben összesen 15 azaz tizenöt percet aludt!
De ez mellett teljesen vidám, éber, eszik, hízik rendesen, és délelőtt annyira jókedvű, hogy folyton mosolyog, sőt hangosan hahotázik, ha játszok vele.
Talán a foga jön? Állandóan tapperolom az ínyét, de semmi különöset nem érzek!
Gwini: azt mondta a dokink, hogy ha ritkán van kaki (mint nálatok és nálunk is), akkor csak az almának a levét szabad adni, az almapépet nem, mert az is fogja a székletet. (meg a sárgarépa is)
Úgyhogy mi az utóbbi napokban csak a levet esszük. Nekünk felírták ezt a Laveolac-ot hashajtóként, és ahogy beadtam először pár órára rá kakilt Noémi, sőt következő nap is, és azt követő napon is kakilt. Ma megint kellet neki adnom, mert eltellt 2 nap kaki nélkül.
Hozzátáplálás: (Gwini és Röné kérdezte) a Kismamablog oldalról le lehet tölteni a nagy babaszakácskönyvet, amiben nagyon sok érdekes dolog van a hozzátáplálásról. Mikor, mit, hogyan, mennyit? Ide nem tudom felrakni, mert pdf. formátumban van, és nagy terjedelmű.
Itt a link hozzá:
http://www.kismamablog.hu/konyvek
Beleolvastam már, és nagyon jó! Remélem megtaláljátok a választ a kérdéseitekre.
Szilveszter: az pocsék volt
2008-as évem: életem legszebb éve. Nekem ez végig a boldog terhességről szólt. Nekem csak 2 problémám volt egész 9 hónap alatt: rettentően sok volt a savam, még a vízből is sav lett a gyomromban, brrrrrr. A másik gond, hogy cukros lettem és koplaltam, mint állat június végétől! De összességében nagyon szép terhesség volt, jó rá visszagondolni, végigcsinálnám még 100-szor.
Dolgoztam ugyan június elsejéig, de már olyan kellemes volt bejárni dolgozni, mert tudtam, hogy hamarosan vége-vége-vége!!! (10 éve dolgoztam a melóhelyemen, és már nagyon tele volt a hátizsákom)
Nálunk is sok ismerős szült idén. Egy rokonom januárban szült, kislány lett. Az unokatesóm májusban szült, szintén kislánya lett. Barátnőm októberben,kislány, másik barátnőm novemberben, kisfiú.
A pozitív teszt napján: előzmény, hogy nekem Karácsonykor kellett volna menstruálnom, de nem jött meg. Igazából nem is foglalkoztam vele nagyon, gondoltam 1-2 nap és bizti megjön. Aztán el is feledkeztem róla. Mentek a napok, és azon vettem észre magam, hogy Január van és megyek dolgozni első munkanapon. A kocsiban nagyon elgondolkodtam... Jézusom Karácsony már 2 hete volt, és akkor kellett volna megjönnie. Elhatároztam, hogy munkába menet beugrok a drogériába tesztért, bár egyáltalán nem éreztem magamat terhesnek.
Hozzáteszem, hogy marha nagy hó volt az utakon, de én csak agyalok-agyalok, nemhogy az utat figyelném! Ment előttem egy kocsi, de lemaradtam tőle, nehogy bármi legyen. És nem láttam, hogy az előttem lévő kocsi előtt megy egy bringás (nem is gondolná az ember, hogy a legnagyobb hóban bringával közlekedik valaki az úton) És az előttem lévő kocsi ki akarta kerülni a bringást, de jöttek szembe, így satu fékezett (nekem úgy tünt legalábbis), úgyhogy nekem is satufék jutott! Láttam, hogy bele fogok csúszni a kocsiba ha nem kormányozok valamerre. Hát kormányoztam, és megcsúztam, és átcsúsztam a szemközti sávba, ahol éppen jöttek szembe. Szerencsémre ki tudott kerülni engem a szemközti autós, én meg össze-vissza kormányoztam, na meg nyomtam a féket, nem akartam elütni a bringást. Úgyhogy egy marha nagyot pördültem és majdnem becsúsztam az árokba. De szerencsére megállt a kocsi, és alig tértem magamhoz. Na és akkor ott éreztem, hogy görcsbe rándult ott lent a hasam, és úgy pulzált! Ilyet még soha nem éreztem. Akkor tudtam: terhes vagyok! Meg is vettem a tesztet aznap.
Remélem nem voltam túl uncsi, de végre szakítottam egy kis időt rátok!