Új privát üzeneted érkezett!

Gabi1! Farkas Béla most külföldön van. Már vagy fél éve! Most kell szülni! :D :D
Milyen rossz tapasztalataid voltak vele?

Pzsuzsi! A szilvesztert én is nagyon utálom ezek miatt a durrogtatatások miatt! Teljesen feleslegesnek is tartom. Hogy ebben egyesek mit szeretnek? Na mindegy.
Lehet, hogy a kicsi fiad megijedt. Azt kellene megpróbálnod, hogy magad mellett, esetleg cicin altasd el sötétben. És amikor már elaludt tedd bele ágyacskájába!
Egy ekkora babát nem lehet még elkényeztetni!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Sziasztok

Épp most írtam le valamelyik nap az egyik ilyen Farkas Bélás topikban, de szivesen bemásolom ide is.
PIll megkeresem

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


1998 december 26.-a volt. Orvosom Kardos Gábor aki a világ legjobb dokija (legalább is számomra)Elment a nyákdugóm, enyhe rendszertelen fájásaim voltak. Kardos doktor sajnos influenzás lett ezért ügyeletből haza küldték, mivel ugye influenzásan nem lehet szülést vezetni a fertőzés veszély miatt. Így esett az hogy a szülésemre sem jöhetett vissza. Ügyeletben Polgár doktor, és Farkas doktor volt. Mikor beérkeztem megvizsgált a Farkas 1 ujjnyira voltam nyitva, az égvilágon semmi nem történt, mire kaptam olyan 7 körül (este) egy injekciót azzal a jelszóval hogy ettől vagy megindul vagy abba marad a fájás. Férjemet hazaküldték engem áttettek a nőgyógyászatra, majd este 9-kor elkezdődtek az erősebb fájások majd egy pukkanást hallottam és elfolyt a magzatvíz. Na nagy nehezen a nagy fájások alatt elsétáltam a szülőszobára, megtörtént az előkészítés. Orvost nem láttam. Hívtam a dokimat, beszéltünk is vele, és mondta hogy nyugodjak meg telefonon értekezni fog a Polgárral hogy nála szüljek meg, ne a Farkassal. És hogy nagyon figyeljen rám, mert én kicsi vagyok szűk a medencém és nincs kizárva hogy császárra lesz szükség. Na persze a Polgárt sehol sem láttam, egyszer sem jött a telefonok ellenére sem, hanem a Farkas jött, közben már folyamatos fájásaim voltak, már régen kivoltam tágulva éjjel 1 kor de a baba csak nem akart kibújni, mindig visszacsúszott, hát hogy is tudott volna mikor szűk volt a medence. A Farkas mind eközben az ágyamon ült ráborulva a paplanra és aludt, én meg már magamon kívül voltam a fájdalomtól. Mire megúnta, és 2 órakkor úgy döntött véget vet ennek és elkezdte kinyomni belőlem a gyereket, szó szerint rá feküdt a hasamra, belekönyökölt, és nyomta kifelé a gyereket. Ennek eredménye az lett hogy kívül belül repedtem, a végbél egybe volt moindennel, és 17 varratom lett kívül belül. Borzalom volt. Csoda hogy ezt a gyerekem ép egészségesen megúszta. És nem lett semmi baja. Mikor megszületett hosszú csúcsos feje lett szegénykémnek. Én marha ennek ellenére adtam neki pénzt, el is fogadta. Aztán a bent töltött napok alatt egyszer sem volt nálam, nem nézett meg. Mikor mentünk haza a zárójelentést fogalma nem volt kinek kell odaadni. És persze ezekről a dolgokról semmit nem írt benne. Sem a varratról. Akkor én megfogadtam hogy engem a többi szülésemnél senki nem vizsgálhat meg, de legfőképpen a Farkas nem. De ha lehet ne is lássam az életben soha többet.
Mikor mentem a Kardoshoz a 6 hetes kontrollra csak ennyit mondott mikor megvizsgált és a varratokat nézte. Úr isten. Ezt a következő szülésnél helyre kell hozni. Hetekig ülni nem tudtam, és a legkisebb időjárás változásra iszonyat nyilalásokat érzek belül még most is.

A következő két szülésem csodálatos volt. Kardos doktornál szültem mindkettőt. Végig ott volt velem, és hát nagyon rendes kedves volt mindvégig. A másodiknál még vágott hogy helyre hozza a dolgokat. De a harmadikát már gátvédelemmel szültem. Most pedig a negyediket várom, akit szintén nála fogok szülni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 

 
 

Hú, Gabi, nagyon kemény ez a sztori. Csoda, hogy vállaltál utána még gyereket.

Engem a Mosonyi olyan szépen varrt, hogy 2 nap múlva már alig fájt.

Tegnap -lekopogom- azt hiszem, rájöttem a dolgok nyitjára, persze nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, tényleg fáj picit a hasa (lehet, h nem büfiztetem elég ideig), hasra fordítottam és a hátát simiztem, így 1-2 "görcs" után megnyugodott és elaludt. Csak aztán marhára megijedtem, nem tudom miért félek a hason alvástól, de így aludt hajnali 2-től negyed hétig, legalábbis én akkor ébredtem, hogy kiált egyet. Gyorsan berohantam hozzá, de úgy tűnik, nem lett baja.
De ugye nem gáz, ha 3 és fél hetesen hason alszik? Tudom, buta paramami vagyok :cry:
pzsuzsi
 
 


Enikő még egyben vagy????? :roll: :roll:

Zsuzsi..én is féltem a hason fektetéstől.ez szerintem a hülye bölcsőhalál miatt van!!!
Én is eleinte a fiamat csak nappal mertem hasra tenni...aztán fokozatosan nyugodtam meg,hogy nem lesz semmi baja...sőt jobban szeretett úgy aludni....a mai napig :wink:

Gabi az egy állat!!!!Már bocsánat,hogy ilyet irok.Az ilyennek nem szabadna praktizálni.
A fiamnál az én dokim már a hetedik hónapban megmondta,hogy mivel pici vagyok a baba meg nagy valószínű császár lesz..és be is igazolódott...úgyanúgy jártam mint te,hogy a szülés megindult,de sose jutott a szülőcsatornába,mindig "visszamászott"

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Zsuzsi
én mind a két gyereket az elejétől gyakran hasra fektettem, mondjuk éjszaka főleg oldalt fekve, kitámasztva aludtak.
De semmi bajuk nem lesz éjszaka sem hason, ha már van erejük átfordítani a fejüket...

Gabi
:shock: :shock:
Ez őrület... hogy lehet ilyen valaki ????

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok

Hát igen, én is azt mondom hogy ez egy állat. Még is miért mertem vállalni még gyereket? Mert tudtam hogy nem ilyen egy igazi szülés, és hogy a saját sokimmal ez nagyon szuper lesz még a fájdalom ellenére is. És tényleg így éreztem.
Nekem is a dokim azt mondta az elsőnél hogy amikor a szülés megindul menet közben fogja látni hogy hogy haladunk és ha úgy látja hogy nem tud rendesen kibújni akkor császár lesz.
Sőt a többi terhességemnél is megmondta hogy mekkorák lehetnek a babák amit még megtudok szülni természetesen. A harmadik gyerek 4 kg volt és az utsó uh-on megmondta amikor 3900 g-ra saccolta hogy 4000g-ig mehetek el, annál tovább nem, mert nem fog kiférni, és amikor 5 nappal túlhordtam, akkor 4 kg volt. De mondta is hogy mire megszülök addigra 4 kg lesz. És mindegyik gyereknél így megtudta saccolni.
Most még nem mondta hogy mekkora az a gyerek amit megtudok szülni, de gondolom az előzőekből okulva hogy kb 30-40 dkg-al nagyobbat.
Első 3350, második 3600, harmadik 4000 g volt.

Nekem is szerettek hason aludni a gyerekek. Nekünk volt légzésfigyelő így nyugodtabb voltam, de ők is sokkal nyugisabbak voltak hason fekve.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Az az 1 bajom nekem a hason altatással, hogy szerintem nem tudja még átfordítani a fejét, persze mivel aludt, gondolom nem zavarta, hogy úgy van.

Amúgy egy borzasztó napon és éjszakán vagyunk túl. Tegnap szinte egyáltalán nem aludt napközben, állandóan cicit akart, aztán estére szerintem nem maradt 2 ml tejem se, akkor meg sikított az idegtől. Nagy nehezen a mi ágyunkban (ami eddig tabu volt és remélem ezután is az lesz) elaludt úgy hajnali 2-kor, azóta alszik, de én szinte egy percet nem aludtam, nem is olyan nagy az ágy, meg aztán minden rezdülésére felébredtem, hogy úristen enni kér és nincs tej. Iszonyú volt. Ez lenne az a fejlődési ugrás vagy egyszerűen kezd kevés lenni a tejem neki? Mondjuk mostanra megint feszes mind a 2 és ha ma nem játsszuk ugyanezt, szerintem elég lesz neki, de tegnap iszonyú volt azon gondolkozni, honnan szerezzek az éjszaka közepén kaját neki.Persze lehet, hogy már nem is éhes volt hanem csak nagyon kimerült és azért akart a cicin lógni folyton.

Segítsetek!
pzsuzsi
 
 


Zsuzsi

Legfontosabb, hogy ne idegeskedj, mert az árt a tejtermelésnek és a Babád is megérzi, ha feszült vagy és ő is az lesz.

Tedd 2-3 napig gyakrabban cicire, és akkor nőni fog a termelt tejmennyiség. Ez olyan kereslet-kínálat szerű dolog. Ha többet szopizik pár napig, több is lesz a tej. Ha kevesebbet, kevesebb...

Nálam eddig a 2 gyereknél ez simán bejött, bár Zsófi egy darabig kapott tápszert pótlásnak, mert lusta volt szopizni, de aztán belejött...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Köszi a jótanácsot!

Most napközben én is optimistábban látom a dolgokat, még úgy is, hogy a szemem helyén két csík van :lol: Nem is tudom, miért parázok állandóan a tej-dolgon, hiszen a múlt heti mérésen kiderült, hogy előző héthez képest 45 dkg-t hízott az én drágám. Csak valahogy estére mindig úgy érzem, kimerülnek a tartalékok. Szopi után meg alig bírok valamennyit lefejni.
pzsuzsi
 
 


Sziasztok

Zsuzsi azért mert nem tudsz lefejni tejet nem jelenti azt hogy nem elég a tejed, valószínű hogy jól bevan állva a kereslet, kínálat. Ne idegeskedj, mert a stressz neked sem és a babának sem jó, és persze a tejet is apasztja. Tedd minél többször mellre, ha kell fél óránként és akkor több tejcsid lesz. attól termelődik a tejcsi, nem attól ha ritkán van mellre téve, akkor kezd el apadni igazán. Tehát itt pont fordítva van. Minél többször szopizik annál több tejcsi lesz.
Nameg a másik nekem pl nem nagyon feszültek a cicijeim még is volt tej, ez nem jelent semmit. Nyugi szépen gyarapszik, nem lesz semmi gond. Lehet hogy csak fejlődési ugrásban van, de az is lehet hogy tegnap ilyen napja volt és minél többet akart cicin lenni, ez bizonyítja az is hogy melletted a te ágyadban milyen szépen elaludt. Közelségedre vágyott. Hisz benned volt 9 hónapig gondolj csak bele, aztán hírtelen kikerül ebbe az idegen világba.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Ahogy Gabi is mondta, az hogy tudsz-e fejni utána vagy sem, az nem jelenti azt, hogy (nem) elég a tejed. Ha gyarapodik, jókedélyű, van mindig pisi a pelusban, akkor elég.

Én is még Zsófival is paráztam az elején folyton, hogy nem eleget eszik, nem elég a tej, stb... De ő nagy súllyal született és sokáig abból élt :) Lusta volt enni...

Biztos most Enikővel is parázni fogok, hiába már a harmadik gyerkőc lesz :lol: Ezért vagyunk anyák, ez a dolgunk :) Aggódunk a kis büdösökért :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Köszönöm szépen a jótanácsokat, mindjárt szebb színben látom a világot, ma elég jó napunk van (eddig - lekopogom), kivéve a fránya pocifájásokat kajcsi után.

Isarenikőnek ma kellett befeküdnie, igaz? Vagy lehet, hogy már babázik...
pzsuzsi
 
 


Sziasztok! Látom, Zsuzsi szépen alakulnak a dolgok nálatok.
Egy pár napig nem jutottam el errefelé, mert az én Kicsi Fiam le nem szakadt rólam (mondjuk most is a karomban van).
Ugyanebben a cipőben járunk, mint ti jártatok Zsuzsi. A tejem olyan, mint a mese. Csak sajnos a meséből a "hol volt, hol nem volt" része. Két napja kézzel többet fejtem le, mint ma géppel. Gyermekem két napja hozzám van nőve, szó szerint. De éjszaka alszik 10-11-től fél négy, négyig. Kíváncsi vagyok, hogy ma éjszaka mi lesz. Teljesen kétségbe voltam esve mikor tudatosult, hogy mennyit sikerült lefejnem. Rohantam is ide hozzátok a vigasztaló szavakért. :oops: De aztán nem is kellett írnom semmit, leírtatok mindent Zsuzsinak és tök megnyugodtam én is. Köszönöm.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca
lehet hogy most van épp nagyobb mennyiségre igénye és még a tejtermelésed nem érte ezt utol.
Tedd a cicire, szívja és lesz eredmény

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika
 
 


Sziasztok..

Látom mindenki aggódik...ha belegondolok biztos én is majd igy fogok parázni,pedig nekem van már egy,de az olyan messzinek tűnik és félek,hogy nem fog eszembe jutni semmi :?

Enikö vajon babázik már????

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok! Rég jártam erre, de most volt időm benézni. Ne aggódjatok a tejcsi miatt, és a nemalvás miatt sem! Pláne a fiúk nyűgösebbek ebben az időben. Az én kisfiam már régen túl van a pocakfájós heteken, de ilyen időben még ő is rá szokta kezdeni a tekergőzést evéseknél, alvásnál. Ha tudtok hasonlóan viselkedő gyerkőcről, egyeztessetek az anyukájával, lehet, hogy egyszerűen csak érzékenyebb napjuk van megint, nem kell egyből arra gondolni, hogy nagy a baj. (Sőt, most tudom mondani, hogy az elmúlt egy hét nekünk is újra pocakofájós volt, úgyhogy visszamenőleg is megnyugodhattok, front volt. :) Ennél már csak a havat jelzi pontosabban a kisfiam. :) )

Az Infacol tényleg nagyon jó! Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy időnként jobb volt, ha tartottam egy kis szünetet vele, mert volt, hogy pont attól fájt a pocija, mikor egyébként már kezdett volna elmúlni de még mindig adtam, mert túlságosan "rásegített".

Pzsuszi! Figyeld meg, hogy az ilyen nemsokatevős, jajnincstejem napok után több tejed lesz, ha addig sűrűbben próbálsz adni neki, és nézd, hogy egész nap alatt mennyit eszik összesen, szerintem ilyenkor "ugrik". Az én kisfiam mindig így tubózza fel magának a készletet. :) Én csak azért fejek néha, hogy legyen a hűtőben is valami, ha hirtelen kéne, de egyébként olyan kis ügyesen beszabályozzák maguknak egy idő után, hogy mennyi kell! Igyál nagyon sokat, tapasztald ki, hogy mitől lesz több, nekem a vízzel higított almalé nagyon bejött. És aludj amikor csak tudsz! Tudom, ezt könnyű mondani, sosem olyankor álmos az ember, mikor a gyereke édesdeden alszik. De én pl. csináltam azt is, hogy körbepárnáztam magunkat szoptatás közben, és szunyókáltam, amíg ő evett. Úgyis észnél vagy olyankor, és érzed, ha szüksége van valamire, de legalább pihensz, és megvan a biztonságérzeted, hogy nem gurulhat le a kezedből, ha tartanak a párnák. A lényeg, hogy ki tudj te is kapcsolni!
kisbogarka
 
 


Sziasztok!
Azok segítségét szeretném kérni, akik Mosonyi dr. úrnál vannak vagy ismerik.
Egy éve költöztünk fel vidékről, így nem ismerem az itteni rendszert. Most lett két csíkos a tesztem, :D , s a Bajcsyban szeretnék szülni, még nem tudom kinél, de a hozzászólásokból úgy vettem ki, hogy a Kőbányai úti sztkban rendel sztk alapon Mosonyi doktor úr? Eddig ő a választottam, de előtte mindenképpen szeretnék vele személyesen találkozni. Gondolom az erre kitűnő alkalom, hogy elmegyek megerősíttetni azt, hogy várandós vagyok.

Viszont nem szeretném, ha megvizsgálnának az első 12 hétben, mivel 3 éve volt egy vetélésem a vizsgálatot követően, 10 hetesen. Hiába tudom, hogy nem valószínű, hogy ez volt az oka, azért pszichésen bennem van. Ha ezt elmondom Mosonyi dr-nak, partner ebben? Mit gondoltok?

Mindegyikőtöknek gratulálok vagy a kint levő babához, vagy nemsoká kijövő bébihez!

Dia

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!
Azok segítségét szeretném kérni, akik Mosonyi dr. úrnál vannak vagy ismerik.
Egy éve költöztünk fel vidékről, így nem ismerem az itteni rendszert. Most lett két csíkos a tesztem, :D , s a Bajcsyban szeretnék szülni, még nem tudom kinél, de a hozzászólásokból úgy vettem ki, hogy a Kőbányai úti sztkban rendel sztk alapon Mosonyi doktor úr? Eddig ő a választottam, de előtte mindenképpen szeretnék vele személyesen találkozni. Gondolom az erre kitűnő alkalom, hogy elmegyek megerősíttetni azt, hogy várandós vagyok.

Viszont nem szeretném, ha megvizsgálnának az első 12 hétben, mivel 3 éve volt egy vetélésem a vizsgálatot követően, 10 hetesen. Hiába tudom, hogy nem valószínű, hogy ez volt az oka, azért pszichésen bennem van. Ha ezt elmondom Mosonyi dr-nak, partner ebben? Mit gondoltok?

Mindegyikőtöknek gratulálok vagy a kint levő babához, vagy nemsoká kijövő bébihez!

Dia

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!
Azok segítségét szeretném kérni, akik Mosonyi dr. úrnál vannak vagy ismerik.
Egy éve költöztünk fel vidékről, így nem ismerem az itteni rendszert. Most lett két csíkos a tesztem, :D , s a Bajcsyban szeretnék szülni, még nem tudom kinél, de a hozzászólásokból úgy vettem ki, hogy a Kőbányai úti sztkban rendel sztk alapon Mosonyi doktor úr? Eddig ő a választottam, de előtte mindenképpen szeretnék vele személyesen találkozni. Gondolom az erre kitűnő alkalom, hogy elmegyek megerősíttetni azt, hogy várandós vagyok.

Viszont nem szeretném, ha megvizsgálnának az első 12 hétben, mivel 3 éve volt egy vetélésem a vizsgálatot követően, 10 hetesen. Hiába tudom, hogy nem valószínű, hogy ez volt az oka, azért pszichésen bennem van. Ha ezt elmondom Mosonyi dr-nak, partner ebben? Mit gondoltok?

Mindegyikőtöknek gratulálok vagy a kint levő babához, vagy nemsoká kijövő bébihez!
Dia

Kép
Kép
tengdi
 
 


(Bocs, Pzsuzsinak még egy mondat: ne arra gondolj, hogy nincs elég tej, hanem arra, hogy legyen több!!! :lol: Tényleg, nekem eddig így működött.)
kisbogarka
 
 


sziasztok!
én a a bajcsyba fogok szülni februárban,Sulyok dokinál,aki eddig kedves,rendes volt,de a szülésre még nem tértünk rá,mert nem tudom mire számítsak,mit fog mondani.
valaki tud némi infót róla anyagi téren?
monik2
 
 


sziasztok!
azért pár dolgot írok magamról.először is,örülök,hogy rátok találtam,mert kapok így is infót,de mindig tanul az ember lánya,na és első babát várva van mit tanulnom.34hetesek vagyunk a kislányommal,akit elvileg feb.13-ra jósolt a doki,de majd kiderül.A nővérem is a sulyokhoz járt,neki ő segítette világra császárral a 4400gr-os fiát,aki azóta is gyönyörű és vasgyúró!febr.24-én lesz1éves.A húgom fia pedig febr.28-án lesz szintén 1éves,most,egy évre rá én vagyok soron,végre!szóval el vagyok látva,de a Sulyokról,ill.a Bajcsyról sose elég az infó,kérlek írjatok még ilyen szépeket,hogy nyugodtan menjek oda szülni.köszi.
monik2
 
 


Dia!

Mosonyi doki tényleg rendel a Kőbányai úti SZTK-ban, általában péntek délelőtt szokott ott lenni. Nem tudom, mennyire tud eltekinteni attól, hogy megvizsgáljon, de ő egy nagyon értelmes, kulturált és nyugodt ember. Szóval mindenképpen egyenrangú félként fog kezelni, és szerintem ez a legfontosabb. Amúgy lehet, hogy elsőre érdemes lenni elmenni a magánrendelésére, mert ott mégis nyugodtabb, oldottabb a légkör. Bár az tény, hogy az SZTK-ban is mindig minden betegére szán időt. Én ennyit tudok hozzáfűzni a dologhoz.
pzsuzsi
 
 


pzsuzsi!

Köszi a választ! Amiatt bíztam benne, hogyeltekint, mert ahol a kisifamat szültem 20 hónapja ott nem volt gond az orvosnál, mondta, hogy miután vn már uh nem ragaszkodik hozzá, hogy vizsgáljon is. Az viszont tény, hogy akkor volt friss rákszűrés leletem, így emiatt nem kellett. S előtte fél évvel vetéltem, ő műtött, így relatíve friss volt az infoja. :) Na majd meeglátjuk, majd elmondja mit gondol. köszi a választ, egészséges, jó kisbabát és sok tejcsit kívánok neked!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok

Tengdi nekem is volt vetélésem 2007 decemberében, és most 2008 szeptemberben sikerült újra babás lennem. Én voltam a saját dokimnál kézzel ugyan nem vizsgált de uh az volt, és mivel ilyenkor még olyan pici a terhesség hüvelyi uh van hogy tutira lehessen látni, úgy hogy szerintem az pont olyan piszkálás mintha kézzel vizsgálna. Aztán elmentem az sztk-ba 6 hetesen és ott is hüvelyi uh-al nézték meg. Vizsgálni csak most a 14. héten vizsgált először a dokim. Szerintem nyugodj meg nem lesz semmi gond. Én nem hiszem hogy a vizsgálattól lenne a vetélés, ha egy baba úgy dönt hogy el akar menni akkor az el is fog, és valószínű azért mert beteg volt. Nekem mindig ezt mondja mondta a dokim, és én hiszek neki.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Nekem az a legnagyobb gondom, hogyha az én drágámat nem a hasa gyötri éppen, akkor se bír már magától elaludni (kivéve, ha már szopi közben bealszik, meg eddig legalább délelőtt még magától visszaaludt), és ha elkezdi a kalimpálást, akkor nem tudok mit csinálni vele. Most azzal próbálkozom, hogy visszateszem cicire, és ott van esély rá, hogy megnyugszik/elalszik. És érdekes módon akkor hasra teszem, és úgy elalszik (gondolom úgy nem bírja a kalimpálással behergelni magát). Ha már kicsit kalimpál, akkor nem hajladó hason maradni. Kalimpálásnál amúgy semmi nem jön be, cumit állandóan kiköpi, ringatástól csak begerjed, babakocsi is csak úgy működik, ha le is viszem. Érdekes látvány lennék éjszaka egy babakocsival az utcán...Van még valami jó ötlet?

Illetve másik dolog: szoktátok ébresztgetni a babát szopihoz (főleg ha már 4-5 órát aludt napközben), vagy teljesen rábízzátok a dolgot? Szerintem az én kicsim túl sokat alszik napközben és ezért nehéz vele éjszaka (+hasfájás délutántól éjfélig)

Van még valaki rajtam kívül, aki ha tehetné, hogy alszik, nem bír elaludni? Teljesen hülye vagyok, amikor a baba elalszik, ledőlök, és utána meg nagyon felszínesen alszom (állandóan azt vélem hallani, hogy megnyekkent), vagy egyáltalán nem bírok elaludni.

Amúgy mindig azt mondják, hogy a 6. hét után elkezdenek javulni a dolgok. Ez azt jelenti, hogy a babának elkezd magától beállni valami rendszer az életében, vagy én jövök rá addigra, hogyan lehet alakítani a dolgokat?

Bocsi, hogy hosszú voltam
pzsuzsi
 
 


Zsuzsi! Még mindig egy cipellőben topogunk. Rakosgatom én is cicire ezt az áldott gyermeket (ha kell, ha nem), de nem javul a helyzet! Tejem van már, fejni is tudok, de a sírás nem szűnt meg. Ha szopizik egy órát, vagy csak egy felet, tök mindegy: elengedi a cicit, hiába kínálom, nem kéri (nem is alszik), mégis fél óra múlva jön az ordítás. Víz csak ront a helyzeten, cumi nem jó, csak egy-két percig, masszázs nem segít. Nem jó hason, háton, oldalt, hordozóban, fejen állva :), karban, sehogy. Már én is azon gondolkoztam, hogy mindig le kell-e mennünk? Eddig napközben nemigen aludt, éjszaka meg hét órát is. Most már éjszaka is felkel 2,5-3 óránként. Kaki-pisi mindig van a pelusban. Ráadásul tiszta tejkiütés az arca.
Ráadásul a múlt héten 10 dkg hízott, most meg csak hatot. Kedden megyünk orvoshoz, bár csodára nem számítok tőle sem. :oops:
Szombaton belépünk a hatodik hétbe, de félek, nem lesz változás.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Az a röhej, hogy én állandóan a tejem miatt parázok (bár most talán nem ), pedig most hízott 40 dkg-t, múlt héten 45-t, szóval elvileg minden rendben. Az igazi parám az, hogy ha valamiért nem tudom megszoptatni, vagy elkezd csökkenni a mennyiség, és ott állok az éjszaka közepén kaja nélkül. Fejni nem tudok annyit, amiből érdemes lenne fagyasztani, bár már az is eszembe jutott, hogy azt a napi 20 ml-t apránként eltéve talán 1 hét alatt összejön 1 evésnyi tartalék.

A kislányodnak rendben volt az alvása vagy ő is ilyen éber baba volt?
pzsuzsi
 
 


Lányom mintababa volt. Háromóránként evett, aztán aludt. Úgy éjjel, mint nappal.
Én a kis mennyiségeket jégkockatartóban fagyasztottam le. Úgy arra is jó, hogy később a főzeléket hűtsd vele.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca: hozott valamit a bűvös 6 hét betöltése?

tegnap iszonyú éjszakánk volt, 1:15-től nem tudtam elaltatni a gyereket 3/4 5-ig, aztán apa nagy nehezen altatta 7-ig, akkor evett és most ébredt. Asszem az lehet az oka, hogy mi még mindig eszik-alszik babának tartjuk, pedig valszleg már ébren is kéne lennie, hogy ki tudjon fáradni eléggé, és jól aludjon. Szerintetek?
Most attól tartok, hogy így jól felcserélte a nappalt az éjszakával.
Ti amúgy teljesen igény szerint szoptattok? Hogy lehet akkor a fürdetési időt tartani?
pzsuzsi
 
 


Zsuzsi! Hozott! Egész napos ordítást :( Reggel még le tudtam menni friss zsömiért, de már ebédet főzni, meg a többit nem tudtam. Egész nap kézben volt, meg cicin. Most már komolyavn aggódom miatta. Ezen a héten még a hat dekás hízást sem hozza. Jó, gondolom, nem törvényszerű, hogy minden héten rendesen hízzon, de ez már a harmadik hét átlagon alul. Nagyon várom a keddet, hogy mondjon valamit a doktornő.
Azt elvetem, hogy nem jó a tejem, mert akkor nem aludna éjszaka hat órákat.
Lehet, hogy én nem jól csinálom, de nem tartom magam mereven a hét órához. Fél hét és fél nyolc között biztos megvan a pancsi.
Érdekes, hogy bármilyen nagy ordítások vannak, a fürdést élvezi. És az is furcsa, hogy eleinte fürdés után már aludt is, most folytatódik a sírás, de pontban fél tízkor biztos, hogy elalszik.
Mikor jobb napjaink voltak és napközben evett, aludt,akkor is aludt éjszaka hat órát, pedig én is féltem, hogy meg fogja cserélni a dolgokat. Éjszaka eszik és vissza lerakom aludni, alszik. De nappal nem lehet letenni egyáltalán.
Rendesen rosszul érzem magam: annak ellenére, hogy második gyermek, ennyi kétely van bennem :oops:

Kép
Kép
nicolca
 
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Nem lehet, hogy most egyszerűen csak nyúlik? Nekem a védőnő azt mondta, ezek a dolgok felváltva jönnek: hízás-nyúlás-hízás-nyúlás. Igaziból tippem sincs, biztos én is paráznék ha kevesebbet hízna az általam elvárttól.

Nekem ez a napirend kérdés magas: az a gondom, hogy ugye lassan már nem csak eszik-alszik üzemmód lesz, viszont az nem jön be, hogy kaja után leteszem, nézelődik és magától elalszik, mert a hátán kalimpálni kezd, és ebbe behergeli magát, a hasán pedig akkor alszik el, amikor félkómás állapotban teszem le, azt pedig úgy lehet elérni, ha ez rögtön szopi után történik. Az jó, ha ébredés után szórakoztatom kicsit, amíg éhes lesz, és akkor bealhat rögtön kaja után?
pzsuzsi
 
 


Pzsuzsi (és Nicolca - hátha neked is hasznos)!

Nekünk az jött be nagyon, hogy evés után egy fél órával (addigra már nincs tele nagyon a pocakja) megtornáztattam a picurt. Finoman bicikliztem a lábával, aztán felváltva felhúztam neki az egyiket a hasához, amíg a másik nyújtva volt, és csere, aztán megint. Utána egy kicsit megemeltem a lábait, jött is a koncert... :) Figyeljétek meg, ha mindig ugyanannyi idővel a kaja kezdés után jön (nekünk ez egy óra 10 perc volt, gyakolatilag óramű pontossággal), valószínűleg a pocijuk az. Közben persze ordított, de egy idő után rájött, hoyg ettől jobb lesz, és időnént abbahagyta az üvöltést, aztán lassan pedig megtanulta kitornázni magából egyedül. Most már olyan ügyesen kapálózik, hogy gyorsan jön a siker, és diadalittas nevetés a vége (jó, mondjuk ő már négy hónapos).
Még az volt sokáig a bűvös módszer, hogy büfiztető pózban a popsiját ráztam nagyon picit, de iszonyú gyorsan jobbra-balra, csak óvatosan, nehogy felrázódjon, de ez gyorsan összerendezte a buborékokat odabent, és aztán jöhetett a torna, koncert, kiütve alvás. Ez a rázogatás egyébként később is jó volt még (most már nem kéri), ha letettem, ő mindig hason alszik (egyébként hanyadt fekve a mai napig nem tud elaludni, mert ahogy nyitva a szeme, nézelődik, jegyzetel, pörög, egészen picuri kora óta), és amikor letettem, még utána simogattam jobbra-balra a kis derekát, aztán a popsiját a tenyerembe fogva piciket, de nagyon gyorsan ráztam finoman jobbra-balra. Nekem ettől mindig megnyugodott, úgy látszik, olyankor kiráztam egy-két buborékot a kanyarból... :).
És van egyetlen egy dallam, amit ha dudorászok neki, akkor idővel megnyugszik még most is (mindegyik másiktől egyre jobban üvölt - ezt még a kórházban dudorásztam neki, csak úgy, ahogy bekúszott a fejembe - törtem is eleget, mikor fel akartam idézni, de aztán valahogy csak összejött valami hasonló).
Kísérletezz csak, sajnos ezt nem lehet megspórolni, de annál diadalmasabb a győzelem, ha rájössz, mi a jó neki! :D És minden ilyen felfedezés még közelebb hoz titeket egymáshoz! :)
A pihenéshez: ezek szerint jártok már sétálni, akkor küldd el az apukájával egy fél órára (ha csak hétvégén van otthon nap közben, akkor hétvégén), azalatt tutira nem fogod hallani, hogy nyekken egyet, és ájultan alhatsz egy picit, nagyon jót fog tenni! És ettől nem leszel rossz anya, sőt, pontosan a babáért teszed, hogy utána jobban tudj rá figyelni. Egy hónap alatt fél óra tisztán magadra, ez igazán nem nagy kérés. :) Én csak az apukájával tudtam ezt megcsinálni, bárki más ajálotta fel, kézzel-lábbal tiltakoztam, úgy éreztem, hogy el akarnak szakítani tőle. De ha vele volt, akkor nem volt ilyen érzésem. Mondjuk nekem elég volt az is, ha tudtam, hogy reagál ő, ha nyekereg a picur, akkor kikapcsolt az agyam, és ájultan aludtam. Kitartás! Nem csak a szülés közben kap az ember természet feletti erőt, hanem utána is a babához. :lol:
Tejcsihez: én azt figyeltem meg, hogy nem feltételnül mindig a pihenéstől és az ivástól lett több, bár ezek is nagyon jót tettek, de meglepő módon az is segített, ha jött valaki, akivel kerek egész mondatokban tudtam beszélgeti egy órát, és rájöttem, hogy még mindig képes vagyok felnőtt módjára is kommunikálni. :) És azután meg rengeteg lett, mikor először elmentem babástól anyukámhoz. Dög fáradt voltam utána, mert nem volt pihenés egész nap, de annyira jó volt, hogy történt valami, hogy lelkileg teljesen feltöltött, és másnap alig bírtam megint a tejjel. :) Szóval itt is csak azt tudod tenni, hogy figyeled magad, és nem aggódsz, inkább arra koncentrálsz, hogy lesz elég. Ja, és kb. nekem is egy hónapos volt a baba, amikor már nem volt óriási a cicim, de mégis tele volt. Úgyhogy ne hidd, hogy csak akkor van tejed, ha feszül, vagy hatalmas a cicid. Nekem ma reggel pl. simen evett 200g-ot egy olyan ciciből, amire az elején mondjuk 70-et saccoltam volna. Szóval NYUGI!!!!
kisbogarka
 
 


Jajaja, még valami eszembe jutott. Nekem is az történt, hogy idővel estére kevesebb tejem lett, de rájöttem, hogy attól még elég neki. Szerintem az sokkal sűrűbb, mint a reggel. Pl. egyszer megpróbáltam, hogy reggel rengeteg volt, és fejtem, aztán este pótlásnak oda kaartam adni neki, de akkor nem fogadta el, sőt, fintorgott rá, pedig jó volt, teszteltem. :) És ugyanannyit aldut úgy is, hogy kevesebbet evett.
Az igény szerinti szoptatás pedig nagyon jó, mert összeszoktok, ő alakítja ki a kínálatot is, de azért óvatosan lehet kicsit tologatni, meg noszogatni, hogy közelítsen a háromórás ciklusokhoz. Pláne, ha most már le tudod kicsit kötni a figyelmét, lehet, hogy sokszor csak azért nyüszög, mert kevés neki az inger, és ha beszélsz neki, mutogatsz neki színes dolgokat, vagy akár csak a kezedet, az lekötné, és akkor tudod húzni az időt egy kicsit, hogy közelítsetek a "három órához". Én sem vagyok annak a híve, hogy hadd ordítson amíg ki nem jön a három óra. De szerinte ma jó megoldás, ha kettőt próbálod közelíteni, mert az is abszurd, hogy minden pillanatban készen kell állni, hogy ehessen. Szerintem szépen fokozatosan szoktatható (talán, nyilván minden gyerek más), és ha nagyobb szünetet hagy, valószínűleg éhesebb is lesz ,többet fog enni, így (talán) megint később lesz éhes. És ha beáll valahogy a rendszer, akkor neked is nagyobb lesz a biztonságérzeted, hogy van idő az új tejcsinek termelődni. De hidd el, még úgy is tud hirtelen plussz adag jönni, ha egyszer-egyszer felborul a rendszer. Hülyeségnek hangozhat, de én olyankor mindig azt mondtam, hogy na akkor most kell a tartalék hátulról a kispolcról, és már jött is. :lol: Nálunk pl. beállt az, már viszonylag korán (4-5 hetesen), hogy reggel sokat eszik, utána nagyot alszik, és fokozatosan sűrűsödik be estére. Ott már kevesebbet eszik, és sűrűbben, de a fürdés utáni evést követően mindig alszik, és azóta hogy beállt így a rendszer, átalussza az éjszakát (először 6 órát, aztán egyre többet, most már két hónapja 9-10-et). Biztosan szerencsém is van, de nekünk ez így nagyon működött és működik is. Remélem, hogy előbb-utóbb ti is megtaláljátok a közös ritmust. :)
kisbogarka
 
 


Nálunk a pocifájásra úgy tűnik, bejött a Gripe water, szóval nem az a gond.
Szóval akkor Nálad ébredés után pelus, hami, játék, alvás a sorrend?
pzsuzsi
 
 


Zsuzsi! Ha ezt tőlem kérdezted, akkor nálunk igen, ez volt a sorrend. Alapvetően most is ez, de most már nem mindig alszik a következő "esedékes" evésig, úgyhogy van, hogy ébredés után még egy fél órát sétálunk vagy játszunk. Attól függ, hogy éhes-e rögtön. De most már tudja, hogy úgyis lesz evés, és már nem harcol érte azonnal. Bár ez az utóbbi szerintem nem a "módszer" eredménye, hanem hogy okosodik, és megtanulta, hogy csak akkor van balhé, ha nagyon éhes és én valamiért mégsem fogom, hogy ez a baj, de ez nagyon ritka. Most már egyébként a mozdulataiból is könnyebb kitalálni, hogy enne-e, és ha igen, csak megnyugtatásnak kell-e, vagy tényleg éhes. Szóval szerintem nem pont a 6 héttől lesz könnyebb, hanem attól, hogy szépen összeszoktok, ő is kialakítja a jelzésrendszerét és te is könnyebben fogod a jeleket. És ez ugrásszerűen elindul a 6. hét környékén. Nekem azért a 4-5., mert túlhordtam, és meggyőződésem, hogy ettől még bent értemesedett, mindent előbb kezd, mint a barátaink két héttel idősebb babája, aki viszont három héttel előbb jött a kiírtnál. Úgyhogy nem lehet igazán összehasonlítani őket, inkább ahogy egyre jobban kommunikáltok, úgy lesz egyre könnyebb, nyugi.
kisbogarka
 
 


Na ez jó hír, mert én is túlhordtam...
Asszem azt is nagyon érzik, hogy az anyukájuk milyen lelkiállapotban van, nekem ma van először olyan érzésem, mintha anya lennék...tudom, hülyén hangzik, és biztos megvetendő, amit írok, de eddig nem nagyon láttam a dolog jó oldalát, csak azt hogy olyan vagyok, mint egy mozgóbüfé zombi üzemmódban...persze a mai jó hangulat oka lehet az is, hogy a kisember ma eszik-aslzik üzemmódban van, és nem kell órákon át altatni.
:)
pzsuzsi
 
 


Sziasztok! Köszönöm Bogárka én is a tippeket. Próbálom is hasznosítani őket. A doktornő szerint bőven eleget hízott Babóca. Ajánlotta az Infacolt, hát most próbáljuk azt. De azért minden evés előtt nem adom Neki. Majd meglátjuk, hoz-e eredményt. Bár ma már jobb napunk volt. Biztos nem a szer miatt, mert az még nem hat, azt tudom. Bár fejni még mindig nem tudtam semmit. Pedig jó lenne, ha lenne tartalék, mert a hathetes vizsgálatot nem ússzuk meg két óra alatt oda-vissza. Nem vagyok szégyenlős, de rendelőben szoptatni...

Kép
Kép
nicolca
 
 


Képzeljétek, van nálunk egy nagyon furcsa dolog, vagy nem is tudom, hogy furcsa-e: amikor sikerül a picúrt éjjel 1-2 körül elaltatni, akkor utána nem sír éjjel (de a fürcsi utáni szopi után 11-12-kor sír, így nem lehet összefüggés a sötét és a sírás között). Azt értem ezalatt, hogy időnként beébredek rá, hogy mocorog meg nagyon halk hangokat hallat, de amúgy semmi, utána csönd van újra. Tegnap reggel fél hétkor már folyamatosan mocorgott, de nem sírt. Viszont amikor odamentem, a hátára fordítottam, szinte egyből követelte a jussát. Ma kíváncsi voltam, meddig bírja, én bírtam 7 utánig, mert már tényleg folyamatosan mocorog, látszik, hogy ébren van, de nem sír. Hátára fordítom, akkor meg igen.
Mi a túró lehet ez? Vagy normális, hogy annyi órán át nem kap enni?
pzsuzsi
 
 


Sziasztok

Nem tudjátok véletlenül hogy a a szülésfelkészítő program a Bajcsy honlapon hol található meg? illetve ha nem, akkor esetleg azt ogy mikor van és mik a témák?

Köszi

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Jól szétoffoljuk a Bajcsy topikját, de legalább van itt élet. :)

Ha már itt vagyok gyorsan Gabinak:
www.bajcsyszul.hu/elerh.htm

Zsuzsi!
Ilyen nekünk is volt. És én arra jutottam, hogy nem ébred még fel igazán, de ha megfordítod, akkor leesik neki, hogy jé, ébren vagyok, és valami nem stimmel, mert a pocak üres. Szerintem ha igazán éhes lenne, akkor felébredne előbb, hogy követelje a jussát, legalábbis nálunk ebben az időszakban volt olyan is, hogy nem csak szöszmötölt reggel, hanem óbégatva ébredt, és már mentem is etetni. Ha megfigyeled, hogy mikor megfordítod, előtte mennyire van ébren, és hogy ha hozzányúlsz, megfordítod, arra felélénkül-e, akkor szerintem csak erről van szó, még szúnyókáló üzemmódban van, de már nem alszik ténylegesen, viszont ahogy kibillented innen, felébred rendesen. Próbáld ki! Egyébként nekünk is így kezdte átaludni az éjszakát. Én úgy érzetem, nem gond, hogy nem kap enni addig, ha éhes lenne, biztosan szólna előbb, illetve láttam, hogy szépen gyarapszik, úgyhogy nem aggódtam, pláne, mert nap közben meg igazán rendesen evett. De szerintem nyugodtan kérdezd meg a dokitokat vagy a védőnőt, ha nyugtalanít. Viszont ilyenkor mindig az etetés volt az első, és nem húztam az időt mindenfélével (ami persze kellett volna, de neki időhúzás lett volna). Most már ébredés után egy negyed órát el van hanyadt fordítva, tornázik, vigyorog, azalatt pont rendbe tudom magamat és a szobát szedni, hogy utána indulhasson a nap, és onnantól rá figyelhessek (mert már nagyon nem működik az eszik és utána alszik is üzemmód, lassan egy etetésnél sem).
kisbogarka
 
 


Ja, bocs, Nicolca kimaradt:
Én úgy adtam neki az infacolt, hogy csak azelőtt az étkezés előtt adtam rendszeresen, amikor tekergette magát, és ez leginkább az utolsó, esti volt (tehát napi egyszer). Ha nagyon nyűgös napja volt, akkor adtam dél körül is, és az volt a tapasztalatom, hogy annak a hatása még kitarott a délutánra is. Úgyhogy szerintem sem kell minden evés előtt adni (pláne mert sok természetes anyag nincs benne, én nagyon nem vagyok híve az ilyen készítményeknek, de tény, hogy sokat segített akkoriban).

Na de most már takarékra teszem magam, mert megint teleírom a topikot, pedig már nem is vagyok itt "illetékes". :)
kisbogarka
 
 


Kisbogárka: én örülök, hogy jössz, és lelket öntesz belénk. Én is úgy okoskodom, hogy ha nagyon éhes vagy nagy a baj, úgyis sír majd, vagy legalábbis hangosabban jelez.Szóval szerinted akár tovább is hagyhatnám, amíg nem kezd el nyivákolni?
Annyira amúgy nem is baj, hogy most kevesebbszer eszik, úgyis nagyon dagi :lol: 5 hetes, múlt kedden volt 5,2 kg. Kíváncsi vagyok holnap mit mérünk a doki néninél.
Még 1 kérdés: ha piros kiütések vannak a pofiján, az mitől lehet?
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Január 4-én éjszaka 4.25-kor megszületett a kicsi fiam 4,28 kg-al és 57 cm-el, sajnos császárral! Ma egy h Kép ete jöttünk haza a korházból, most próbálunkbelerázódni a 2 gyereks mindennapokba, ami egyelőre nem megy túl könnyen.

Pár kép:

Kép

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel
 
 


Hűha, nem pici a legény! Mondhatni hatalmas!

GRATULÁLOK!
pzsuzsi
 
 


Jesszusom! Már kész kis legényként született meg! :) Gratulálok én is!!!

Zsuzsi! A pöttyök nekünk is jöttek, először rengeteg, aztán időnként megin elő-előjöttek, de egyre kevesebb. Én azzal hoztam végül összefüggésbe, hogy mikor fájt a hasam (olyan menstruálósan - de egyébként még mindig nem jött meg), akkor jöttek, és a mai napig jön egy-egy, amikor ez van, úgyhogy a hormonjaimra gyanakodtam. De most már alig jön ki rajta, és csak néha-néha. A védőnő azt mondta, hogy nem baj, és nem is biztos, hogy ezzel függ össze.
Ha érzékeny a pocija, márpedig neki is az, ahogy elmondtad, akkor a tejtől is simán lehet, a faggyúmirigyeinek be kell állni a normális működésre, most egy kicsit le vannak terhelve. A lényeg, hogy ne bántsd, ne nyomkodd, és ne is kenegesd semmivel. Ha nagyon csúnya, mutasd meg a dokinak vagy a védőnőnek, akkor talán ad rá valamit. De normálisan maguktól elmúlnak. Nekünk olyan is volt, aminek fehér lett a közepe, de egy-két nap alatt leszáradt, mondjuk a nyoma még ott volt akár egy hétig is, de már nem látszik belőlük semmi.
kisbogarka
 
 


Kisbogárka! Én is köszönöm vigasztalásokat. Pont arra gondoltam én is, hogy semmi keresnivalónk már itt :S
Úgy látom, én sem adom ilyen sűrűn ezt az izét, mert a mai napot végigcsinálta eszik-alszik üzemmódban. Lehet, hogy hosszú éjszakánk lesz...
A piros pötyikről úgy tudom, tejkiütések. Babócának is van sok, de időnként elmúlik. Ám ha éppen tejes dolgot fogyasztanék, úgy néz ki, mint egy bárányhimlős.

GRATULÁLOK Enikő! Igazán szép Kislegény! :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


Enikő!!!

Gratulálok!!!Jó nagy lett a legény :lol:

Milyen volt császár után..leirod ha lesz időd??Tudod én is úgy készülök :?
3 nap és kiraktak???Epiduráltak??Meddig kellett mozdulatlanul feküdnöd???

Bocs,ha sokat kérdezek...


Előre is köszi

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?