Új privát üzeneted érkezett!

Norci: Dombó János: 0620 3946267 vagy 0670 3175787, mi megvoltunk vele elégedve, megegyeztünk telefonban majd írásban elfaxoltam, hogy honnan hova, mennyit mennyiért. Igy nem volt félreértés. Nekünk 5 ezerért vitte el a sarokgarnituránkat a 12.-ből a 11.kerületbe, 2 emeletről a 4.emeletre, végig gyalog és esőben.
Remélem neked is jó ajánlatot ad, ha nem elég olcsó, akkor még megkérdezhetem a barátnőmet, ő talált még olcsóbbat.


Üdv: Zsuzsiék
zsu26
 
 


Zsuzsi!
Ezer köszönet. Csak érjen rá még szerda reggeelőtt, mert akkor egy fél percet sem kell kerülgetni a nappaliban a mostani gyerekszoba bútorokat. Elég lesz a dobozkat az új bútor szereléséig.
Ha még se ér rá, tartaléknak megkérdezed a barátnődet is?

Norci
norci
 
 


Kata! Gratulálunk mi is Annához, sok boldogságot nektek!

Szila, Bogancsi! köszi, rendeződni látszik. Nem tudom mitől ragadt így össze. Végül szerintem a gyümölcslevek segítettek.

Jóéjt!

Tikk
tikk
 
 

 
 

Sziasztok!
Csak egy gyorsra jottem be
Zsuzsi: nahat, hogy te milyen kivancsi vagy?Kép
A viragok a kerteszetben vannak.Kép
Marti: orulok a nyakadnakKépKép
Menta: csak most azt nem tudom, hogy o ul a samlin vagy te? De ezt most komolyan kerdezem, nem vicc. Azt tudom, hogy Angliaban a no az orvos feje folott van (hogy min azt nem tudom), itt Franciao. hagyomanyos "szuloagyfele" van.
Danimama: amikor a multkor egy darabig nem voltam, visszajovet, mar nem nagyon akartelak a babad elvesztesevel megegyszer felzaklatni, de nagyon atereztem am, hogy milyen szomoru lehetsz. Salomé es Anna kozott nekem ketszer is elment a baba, minel tobbet beszeltem rola, eszrevettem, hogy ez sokkal gyakoribb dolog mint gondoltam volna. Utana mar inkabb "orultem" is a dolognak, mert egy eleten at gondoskodni egy beteg babarol, hat nem tudom, hogy kepes lennek-e ra. Mindenesetre nagyon hamarra kivanom neked a masik pocaklakot;KépKépKépKép
Itt a terhesseg alatt, ha nincs semmi problema 3-szor van Uh.
Ferjem koszoni, meg jol van, csutortokon lesz a mutetje.
Gwen
gwendoline
 
 


Sziasztok!

Ladányi Katának gratulálok!

Rózsa: nekünk nem jó 2 hét múlva, szombaton osztálytalálkozóm lesz, ottalvós.

Majd megpróbálok holnap hosszabban jönni. Most épp ki vagyok borulva. Ettem fél tányér frankfurti levest. HÁt nem kellett volna KépKépKépKép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Dzsili
Amit az orvosokról írtál, azzal tisztára egyetértek.
Bútor: a nagyszobában az ablak alatt faltól falig (4m) készül a szekrény, benne tolóajtós rész a ruháknak, felnyitható tetős az ágyneműnek, fiókos rész a fehérneműknek és a radiátort eltakarjuk perforált lemezzel. Már be is pakoltam, csak a perforált lemezt kell még lekenni, de az nem olyan sürgős. Kép A baba miatt kezdődött az egész ruhaátszervezés, hogy legyen elég hely 2 gyereknek 1 szobában. A héten pedig az étkező részhez kezdünk el vitrines, pakolós szekrényt csinálni. Még minden boros, pezsgős, stb. poharunk, meg csomó cucc dobozban van, jó lenne azokat is felszámolni. De olyan jó lesz, ha végzünk! Kép

Jól esik a férjirigylés, de biztosan a ti párotok is csinál olyasmit, amit meg az enyém nem. Kép

Norci
Apukádnak jobbulást!
Bútorok: Kép Én is most hoztam el anyukám varrógépét, hogy alkossak egy kicsit.Kép
Tavaszvárással uígy vagyok.

Szilvi
Bogárvadászat: Kép

Zsuzsi
Vendégség-ügy ismerősen hangzik. Én nagyon szeretem, ha jönnek hozzánk, de mostanra rá kellett jönnöm, hogy már a készülődés felénél kezdek kidögleni és akkor még hol vannak a vendégek.

Rózsa
A talit hétvégére gondoltad v. utána hétfőn? Nekünk elvileg jó. Gratula Norbinak a felálláshoz! Kép

Bogancsi
Julinak extra drukkok mennek és gratula a továbbjutáshoz! Kép

Tv: A nagy bútorszerelés közepette bizony sokat tévézik Peti (Minimax), mert nem akaródzik neki olyankor mással játszni, pl. legózni, amit egyébként nagyon szeret. Így hol velünk szerel, hol tévét néz. Kép Szerencsére ez múló állapot. Alapvetően nálunk is az megy, hogy 1-1 kedvelt rajzfilmre bekapcsoljuk a tv-t. Sokszor egyébként Peti igényli, hogy én is nézzem vele. Ja, és bármikor kikapcsolhatjuk a játszás kedvéért, szóval úgy gondolom, hogy nem tvfüggő a gyerkőc.

Már harmadszorra fordult elő úgy 1-2 hónapon belül, hogy Peti éjjel felébredt és elkezdett sírni. Egyszerűen nem lehetett megnyugtatni, ellökött minket magától. Kép Először persze rossz álomra gondoltunk, de amikor teljesen felébresztettük, akkor is tovább sírt. Mondtuk, hogy mutassa, fáj-e valahol, de semmi. Meséltünk, meg minden. Ez kb. félóra alatt. Erre Levi most a 3. alkalommal, amikor már bő félórája nem lehetett szót érteni a gyerekkel, hozott pár szál ropit (azt nagyon bírja Peti) és láss csodát, Peti elhallgatott, tömte a kaját magába, még egy joghurtot is bevágott. Aznap egyébként valóban nagyon keveset evett. De ha éhes volt, akkor azt igazán jelezhette volna szerintem, mert ugyan nem nagyon beszél még, de a ham-ham meg ilyenek napközben is mennek, vagy rángat a hűtőhöz, szóval ki tudja fejezni, hogy éhes vagy szomjas. Végülis nem tudom, hogy mi volt a baj, lehet, hogy bezavart, hogy tök álmos volt és így nyűgös is.?

Ladányi Kata
Gratulálok a kislányotokhoz és sok boldogságot a családnak! Kép

cory
Zsoma még mindig hasfájós vagy a te gyomrod bánta a levest?

Üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Cory!
Múltkor Vili is a frankfurti levestől dőlt ki Kép Jobuulást Kép

GOrsi!
Nálunk is a gyerekszoba után az étkező fölötti rész jön, kellene konzultálnunk. Nekünk az azért fontos, mert kicis a konyhánk, de mindenképpen szeretnénk egy mosogatógépet, így a konyhát is át kell alakítani, azt majd nyáron. És persze nagyszoba polcozás is hátra van. Végül egy vagyont költünk erre a lakásra, pedig először átmenetinek vettünk azért nem csináltattunk meg benne rögvest mindent, azóta meg ablakcsere, radiátorcsere, stb. Így kölkök iskoláskorukig tuti elférünk és nem kell félszobával nagyobb panelbe menni, mert annaik semmi értelme.

Norci
norci
 
 


Orsi!
Még az éjszakai sírás, a gyerkők olyan mélyen alasznaka, hogy ha felkelnek v.miért éjjel ők maguk sem tudják, hogy mi bajuk is. Tesóm rémisztget már, hogy az egy őrület volt mikor kislánya szobatiszta lett éjjelre is, mert hát flekelt pisilni, de soha nem tudta jó darabig megmondani, hgoy mi baja van.

Norci
norci
 
 


Gorsi!

Nálunk is csinált ilyet Dorka hajnalban. Azt vettem észre, hogy ha tényleg nem éhes, nem szomjas, akkor éppen éberen rosszat álmodik, ilyenkor jobb mellette lenni, de nem kivenni az ágyból és csak a hangunkkal nyugtatgatni, akkor megnyugszik és visszaalszik. Legalábbis nálunk így működik. Ha kiveszem ilyenkor, akkor éppen felébresztem és még jobban sír, mert ő aludni szeretne, sőt velünk nem szeret aludni, így át sem tudom vinni, mert az is csak idegesíti. Lehet, hogy most látott valamit a tvben, amit nehezebben dolgoz fel, szerintem inkább válogatott meséket engedjél neki videóról, mert a tvben a reklámokban is (a Minimaxon is) lehet olyan, ami kisebb gyereknek rémísztő. Ez a félős korszak kb. másfél hónap alatt elmúlt és utána sokkal szebben el kezdett beszélni, szóval valószínűleg ez egy fejlődési korszak előjele...
Még mindig irigylem a férjedet, mert ez hatalmas munka, amit elmeséltél, gondolom mindezt munka után csinálja, nem semmi! Kép

cory: rosszul lettél vagy Zsomának fáj a pocija? Jobban vagytok azért?Kép

Gwen: akkor tovább kiváncsiskodok. Márti hol látta a kertészetedet?Kép Akkor Te szakember vagy? Mit ajánlasz egy szeles, nem éppen napos erkélyre, milyen nővényt érdemes nyárra tenni?

Norci: felhívtam a barátnőmet, de kiderült, hogy az ő költöztetője becsapta őt (így nem ajánlják), mert sokkal olcsóbb árat mondott telefonban, aztán mikor elvégezte a munkát ugyanannyi lett, mint amennyit az én költöztetőm mondott. Különben Dombó János nagyon rendes ember, szép tiszta volt a teherautó, szabályosan kibiztosította a bútort, hogy ne csapodjon ide-oda és hogy az eső el ne áztassa, szóval alapos volt. Remélem elvállal benneteket és megfelelő árat mond és rendes lesz veletek is.

Menta: kösziKép Az a baj, hogy a szüleim teljesen kivannak akadva a neveinken, persze nem érdekel, csak rosszul esik... És tudtok majd 5-6 nevet kitalálni a gyerekeiteknek???? Nekem ez nagyon nehéz lenne Kép Hogy tervezitek egymásután jönnek majd a babók vagy szeretnél közben dolgozni is?
Testvéreid is nagy családot szeretnének?
(az uh-dokink mesélte, hogy 11 testvére van, az első 8 csak lány, utána jönnek a fiúk!Kép)

Bszilvi, Edit, Nyuszimanó, Borcsa, Andi : hogy vagytok???? Irjatok pár szót!

Tikk: Te is olyan tőmondatokban írsz, tudom munka mellett ez is sok, de néha írhatnál többet magatokról, a suliról is, a bölcsis dolgokról!

Bogancsi: mennek a drukkok Julinak, de tuti meglesz!!!! Nyárra milyen programjuk lesz a lányoknak, lesz egy kis pihi????

üdv:
Zsuzsiék (20)

P.S.: Dorka simogatja a pocakomat, belecsíp a köldökömbe: "Kistesó kinyitod a szemed, alszol? Beszélgessünk!!!"
zsu26
 
 


Sziasztok!

Zsomának fájt a pocakja. Hajnali 3-ig ráztam afenekét és utána is sokszor ébredt Kép Most persze tök lelkiismeretfurdalásom van Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Márti!
Anno azért kérdezgethette a védőnő, hogy mosolyog-e Ármin, mert 2 hónapos korra kell "igazából" mosolyogniuk a babáknak. Kb. 4-6 hetes korra szoktak tudatosan mosolyogni a babák,(ha pl. meglátják az anyukájuk arcát) előtte csak ún. szociális mosolyuk van, ami az elégedettségüket tükrözi.Kép(ezeket a nővéremtől tudom) Persze ez csak a szakmai oldal, mint Anyuka nekem mindegyik mosoly: MOSOLY!KépKépKépKépKép

Majd még jövök...

Szilvi
sztigris
 
 


Zsuzsi!
Köszi. Besézltem a te szállítóddal, elvállata nem olcsón, de korrekt áron és jó időben. Most írtam neki a megrendelőt.

Norci
norci
 
 


Norci!
Megkaptam a mailt, majd igyekszem válaszolni is.

Cory! Zsoma pocijaKép Azért nagyon ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Próbálkoztál és hát.... Kitartás! Kép

Gorsi! Tényleg tök jó lesz, hogy mire jön a köv. babó már kész lesz és szép lesz minden és ami a lényeg, tényleg lesz helyetek!!! Nekem is mindig azzal van gondom, hogy ide kellene még egy szekrény, egy polc stb.

Gwen! Kép Jó, hogy írtad, hogy komolyan kérdezed, mert őszitén azt hittem, hogy tényleg viccelsz! Kép
A szülősámlin a szülő anyuka ül, a doktor(nő) pedig előtte térdel vagy hasal, kúszik-mászik. És ez sem vicc. Van még 1-2 szülész, akinek ez nem megalázó, mindent megtesz a szülőnőért és babáért.

Zsuzsi! 8 lány egymás után!!!! Kép És utána jönnek a fiúk!!!! KépKépKépKép Ez igen!!!!
Nekem vannak még neveim, de tudod, ráadásul Győző ragaszkodik a dupla nevekhez: Tehát most lesz Győző Benedek, aztán még szeretnék egy Félix Barnabást, majd egy Emma Veronikát és még egy Anna Elizát. Persze ezek még változhatnak az én kedvemtől, a Győző kedvétől és a gyerekek nemétől függően is. Kép

Elvileg sorban jönnének a manók, de majd meglátjuk. Nekem elég "zűrös" családom van olyan szempontból, hogy én vagyok a 6. és mégis nekem lett elsőnek gyerekem, ill. most már a nővéremnek is van egy fél éves tündérkéje. Ennyi.
Mert hát 2 bátyám pap szerzetes, két húgom apáca és egy nővérem is kvázi az (szüzességi fogadalma van.)
Ne kérdezzétek, hogy miért?! Én már letettem arról, hogy igazán megértsem őket. Így maradtunk 6-an a "gyerekgyártásra" de ebből még 3 fiatal nagyon, a bátyámék tavaly házasodtak, ők még picit várnak, magamat és a nővéreméket mondtam.
Egyébként a nővéremék 4-t terveznek, a bátyámék 3-at.
Na most jól kiadtam a családomat. De hát szinte ti is azok vagytok! Kép

Puszi!
Menta++ (33.)
menta
 
 


Menta!

Ez fantasztikus!!!!Nagyon érdekes a családod van. Én Pázmányra jártam, így az ilyen esetek szinte természetesek voltak számomra. Volt, hogy a barátnőm elment egy szerzetes rendbe (először csak "próbaidőre", volt világi rész is), aztán ott ismerkedett meg a férjévelKép Most már 2 gyermekük van, természetesen többet terveznek. Szóval még megváltozhatnak.
Mondjuk ilyenkor mondom magamban, milyen jó, hogy mi protestánsok vagyunk.

Norci: remélem nem bánjátok meg a szállítót, de azért még kereshettek mást, hátha van olcsóbb.

Üdv: zsuzsi
zsu26
 
 


Zsuzsi!
Nagyon tisztességesnek tűnik, és anno a 30. szállítót hívtam fel mire normális árat mondott a Bauer teher, szóval felesleges kajtatnom most másik után. Nem hiszem hogy nála olcsóbb lenne bárki és még korrekt is hozzá.

Menta!
Tényleg érdekes a családod, ettől színes a világ. Én magát a cölibátus intézményét sem fogom megérteni soha (VII. Gergely pápa meg a birtokok aprózódása, már rég túlhaladott dolog), szóval azt végképp nem, hogy vannak akik erre adják a fejüket, még ha tudom hogy nekik nem ez a fontos, hanem hogy életüket Istennek, Jézusnak áldozzák. Én túlságosan világiasan gondolkozom, hogy ezt megértsem. Ahogy Zsuzsi is én is ismerek pl. plébánost is, aki végül családot alakított, szóval semmi nincs még kizárva.

Orvosként nem gondolod, hogy a folyamatos szoptatás, terhesség évekig nagyon megterhelheti a szervezetet? Laikusként én ezt gondolom, és most zsinórba emiatt nem is vállalnám be a harmadik babót, pedig biztos jó lehet, de
inkább kicsit pihennék majd köztük Kép

Norci
norci
 
 


Norci!
Én úgy vagyok ezzel, hogy hát valamiben tönkre kell menni és hát akkor már olyanban, ami jó is szép is. Kép
Komolyan!
Én bízom a szervezetemben. Próbálok a magam módján egészégesen élni és úgy gondolom, hogy ha a szervezetem nem bírja, akkor vagy nem jön össze a baba egy darabig vagy valahogyan más módon jelzi a szervezetem.
Pl. édesanyámnak a 3. babája után kettő vetélése is volt (előtte évenként volt 1-1 baba). Akkor persze nagyon szomorú volt és még azt is merték neki mondani a mindentudó orvosistenek, hogy több gyereke már nem lehet. Ehhez képest lett még 8. Kép

Menta
menta
 
 


Menta: na igy szulnek hagyomanyosan Angliaban, legalabbis, en igy tudom, az anyuka az orvos-szuleszno folott van (pontosan nem tudom min), es vegul is a baba lepottyan. Errol csak jokat hallottam, bar itt nem ebben a helyzetben jonnek vilagra a babak.
Het gyerkoc? Nem semmi tervezet!KépKép
Zsuzsi: az otletek-tippekben van a kerteszet topik ott vannak a fenykepek. Szeles nem napsuteses erkelyre: hajnalka, csodatolcser, kaktusz, torperozsa, camelia, oleander; tobb hirtelen nem jut eszembe de meg gondolkodhatok ha akarod.
gwendoline
 
 


Sziasztok!

Gorsi, Zsuzsi! Nálunk ez az éjszaka vigasztalhatatlan sírás mindennapos, 2 és fél 3 között jön. Ott kell ülnöm azt mondja nem fáj semmi, iszik sokat aztán hüppögve alszik el, addig simizem, meg mondom neki, hogy nincs semmi baj, aludjon én is megyek aludni. Aztán nem tudok visszaaludni sokéig, így mosott rongyként kelek.Kép
Zsuzsi köszi kérdésed, valóban rohanok mindig, vagy éppen fáradt vagyok. Most is éppen lefekvés előtt vagyok, felkészültem holnapra és benéztem ideKép szokásos esti program. Elég sok munkám van sok magántanítvány. Hanna ma ment először bölcsibe, nagyon élvezte, elcsodálkoztak, hogy megeredt a nyelveKép

Cory.Kép

Beja! Merre vagytok? hogy vagytok?

Zafi, Rebi! Hogy megy az élet négyesben?

Na megyek, mert reggel nagyon korán tud lenni.

jóéjt

tikk
tikk
 
 


Sziasztok!

Épp háromnegyed órája küzdök, hogy visszaállítsam a gépen azokat a beállításokat, amit drága nagyfiam el.... grrrrr...
Azonkívül 1 órája írunk Zsófival 1 angol levelet egy görög hölgynek, aki egy kolléganőm barátnőjének a barátnője, hogy esetleg hajlandó lenne-e fogadni Zsófit valahány napra az olimpia idejére. Hátha összejön. Ez már egy része is a válaszomnak Zsuzsinak Kép Juli ha minden jól megy, megy Franciaországba, Dani pedig Svédországba a focicsapattal Kép Szóval elküldjük őket világot látni. Egyéb program még nincs, közös se Kép De azért még nem adtam fel, csak nincs egy percem se szervezni Kép

Tegnap este Tomi álmában köhögött, gyorsan bekapcsoltam a párologtatót és láss csodát, egész éjjel egy nyikk-köhh se volt Kép
Rájöttem, hogy a régi lakásban cserépkályha volt, ami nem szárítja a levegőt, ráadásul mindig ott teregettem a millió ruhát. Szóval a hármak ezért nem voltak sose betegek Kép

cory: ugye jobban vagytok már?!!!!

Jó éjt! pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!
Gwen! Koszi kedves szavaidat! Kép Igen, en is tudom, hogy nagyon gyakori a terhesseg elejen a veteles. Nekem Dani elott is volt egy - akkor beszeltem az UH-t csinalo holggyel es o mondta hogy o egymaga naponta kb 10 elhalt magzatot lat az UH-n es nem egyedul o vizsgal terhes noket es ez csak egy rendelo... En is ugy vagyok vele, hogy inkabb menjen el minthogy beteg baba legyen... csak a masik oldalon meg felmerul: ilyen erovel nem lehetett volna egy egeszseges baba??? ezen mar kar ragodni, valoban nehez feldolgozni, nagyon bizom benne hogy nem sokara lesz meg egy egeszseges aranyos kisbabank.
3 UH az nagyon jo. Itt (Amerikahoz hasonloan) osszesen 1 UH van ha minden rendben van. Kép Drukkolok a ferjednek, hogy gyorsan felepuljon a mutet utan!!!

Rozsa! Koszonom a hozzaszolast tej ugyben. Hat igazad van, nem lehet mindent kiszurni... lehetetlen...
Koszi Dani dicseretet! Kép Meglestem a Te gyermekeidet is! Mindketten nagyon aranyosak es szepek! Kép

Menta! Kép Mostanaban szoktam pont gondolkodni azon hogy annyira szuper lehet egy ilyen nagy csalad!!! Nekem sajnos egyaltalan nincs testverem, es most hianyzik igazan. Kép Milyen a kapcsolatod a testvereiddel? En mindig azon abrandozom, hogy olyan jo lehet amikor osszejonnek a testverek egyutt, foleg ha tobbnek vannak mar gyermekei... Ferjednek is nagy csaladja van?

Marti! Mintha, mintha, mintha... kezdene mulni. Legalabbis ma mar nem vettem be gyogyszert... Kép Orulok, hogy Te is rendben vagy mar!

Gorsi! Danival is volt mar ilyen hogy felsirt, tobbszor egymas utan es kiderult hogy ehes es hajnali 2-3 orakor vidaman evett meg egy szendvicset. Mondjuk szerencsere mostanaban ilyen nem fordult elo. Nalunk ha felsir es nagyon nem akar visszaaludni akkor ha felvesszuk, kicsit nyugtatjuk altalaban megnyugszik es visszateve elalszik. Ha viszont sokszor egymas utan felsir es nyugataln neha magunk koze vesszuk ahol vagy elalszik vagy simogattatja magat egy ideig (nagyon kellemes mikor alig birok ebren maradni es ram szol"Anya!" Kép ) sokszor ilyenkor ha egy ido utan eberen vissztesszuk az agyaba, konnyebben visszaalszik a sajat agyaban, siras nelkul.

Ladanyi Kata! Gratulalok a kis babadhoz! Nagyon jo egeszseget es sok tejcsit kivanok! Kép Kép Kép


Lenne meg egy kerdesem: Ti adtok parnat a gyerekek feje ala? Nekem eddig az volt a nezetem hogy nem kell meg. Anyosom ugye allandoan mondogatja, hogy kellene. Es az teny hogy eszrevettuk, hogy Dani a macijat sokszor a feje ala gyuri... lehet hogy a parnat probalja potolni? Nektek mi a velemenyetek errol?

Sziasztok, Danimama
danimama
 
 


Sziasztok!

Danimama,
én nem adok párnát neki a feje alá...ritkán kéri az apja nagypárnáját, de az szerencsére jó lapos...de amint elalszik, ki is veszem a feje alól...Kép...na jó, Hanga alólKép.
Dani egyre inkább rád hasonlít.Kép

Éjszakai ébredés: előfordul, hogy Hanga is felébred éjjel, általában inni szeretne és nem mindig találja a csőrösét.

Bogancsi,
nahát, tök jó, hogy ilyen világlátó gyerkőid lesznek. Tuti nagy élmény lesz az olimpia!Kép

Menta,
én nem is tudtam, hogy ennyi tesód vanKép. Képzeld, szerencsére nem volt szükség a gyógyszerekre...csak pár napig köhécselgetett Hanga...Kép

Tikk,
most már össze lehetne hozni egy kistalit, ha jó lesz az időKép.

Zsuzsi,
Dorka dumája a kistesóhozKép.

Cory,
ti jobban vagytok?Kép

Hanga átnyergelt a Kockásfülű nyúlra. Még régebben, vagy két éve...kiváltottam a cora-pontjaimra...és most szerintem vég nélkül nézné, ha hagynám. Viszont kommentálja a mesét, mindig részletesen mondja/kérdezi, hogy mi történik.
Olvasni is nagyon szeret, azzal mindig lekenyerezhető. MOst a Kisvakond nadrágja a kedvenc meséje (Zafi, látod, nálunk isKép), már mondogatja is, hogy milyen nadrágja van a Kisvakondnak, mit rak bele...a gólya mit csináljon a lennel...Kép.

Azért ma sikerült megint kiborítaniaKép. Szintén semmit nem aludt egész nap.....azt hittem, hogy átlendültünk ezen....egy pár napig a múltkori után járókában altattam ebéd után (kb. 15 perc után aludt), működött is. Aztán egy pár napig aludt rendesen is délután a nagyágyában, aztán most megint rákezdett. Úgy veszem észre, hogy szüksége van az ebéd utáni alvásra,viszont ha alszik másfél órát, akkor este kb. 10ig tuti ébren van. Nálatok meddig vannak fent a gyerekek? És olyankor este mit csináltok? JÁtszás van még?

Megyek alukálni, jó éjszakát mindenkinek!

Szila

Ui.: LEGYEN MÁR TAVASZ!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Kép
szila
 
 


Danimama!

Nálunk van Vilinek párnája, nem rég kapta, mondjuk egy vékony paplanhoz hasonló magassága, gyakorlatilag nincs is neki, viszont Vili is azt meg a macit gyűrögeti elalváshoz.

Szila!
Megoldódott az alvás probléma?

Nálunk kopp-kopp-kopp igen. Rájöttem miért ébredt Vili, a frontokon kívül. Ráfeküdt a Peti babára ami meg kemény és felébredt rá, most hogy újra plüss macival/kutyussal alszik megint nincs gond Kép Egyszer elalvás előtt ráfeküdt és szólt, hogy nem jó azon feküdni, akkor meggyeztünk, hogy megint a régi játékokkal aludjon. Nappal sincs gond.

Norci
norci
 
 


Szila!
Már válaszoltál is. Kép
Nálunk Vili ma pl. délután fél kettőtől aludt 5-ig és keltettem. Így este 3/4 10-nél előbb nem fektettem le. Később volt az uzsi, később a vacsi, uátna fürdés. Kb. 3/4 9 - től. Negyed tíz volt mire felöltöztünk ágyaztunk stb. utána rmár csak kislámpánál van olvasás, beszélgetés. Utána alvás és múködik. Kép
Vili ma korán kelt reggel és ha korábban ki lehetett volna menni mint délelőtt 11 óra (előtte én még megfagyok) akkor előbb ebédeltünk volna és korábban tettem volna le aludni nappal, akkor niylván kevesebbet is aludt volna és este is korábban feküdt volna, stb. Most télen így múködik, én már beletörődtem főleg hogy 5-kor még sötét van és nem megyünk sehova, gondolom tavasszal ez is rendeződik majd.

Nincsm ég itthon a férjem, beávllat egy plusz melót azért vagoyk most én az ügyeltes válaszoló, de inkább eldugulok.
Jó éjt midnenkinek.

Norci
norci
 
 


sziasztok!


engem sajnos teljesen kiborít ez az állandó nyivákolás, amit ármin rendez. reggel átjön hozzám szopizni, de már ezt is olyan hangon mondja, hogy szopikálni akar, hogy a víz ver tőle - és innentől este 10-ig megy az ezt akarok-azt akarok, ez nem kell, az nem kell, ez nem jó, az nem jó, apa jöjjön haza, én meg vilka ezt csináljuk, azt meg ne - és ha úgy történik, akkor az ellenkezője kell, de minden azonnal. ha rászólok vmiért, akkor vagy kategorikusan közli, hogy nem, vagy mondja, hogy nem, mert... vagy visszakérdez: mert? komolyan, úgy érzem, már egy fikarcnyi türelmem sincs árminhoz, teljesen ki tud borítani. vilka aludni csak az ölemben hajlandó és egyébként is igényelné a napi 24 órás kizárólagos foglalkozűást ő is - na, ennek az a vége, hogy egyikükre sincs rendesen időm, a háztartásra még annyi sem, magamba vagyok roskadva, sokszor tehetetlenségemben már bőgök és úúúúúúúútálom a telet. bocs, hogy rátoköntöttem mindezt, nem minden nap ennyire vacak - edig ma délután itt volt anyukám és tudtam vagy egy órát fürdeni - de ez a mai megint nem jött össze, hogy jó legyen... ti mit és mennyit játszotok a gyerekekkel? én nem bírok egész nap a gyerekszobában ülni velük, próbáltam, de nem megy...

szila! nálunk ármin 10 körül alszik el, de addigra már sokszor tényleg csak kiabálni tudok vele - pedig olyan jók lennének a szép esték! alig várom, hogy elaludjon végre - igaz, vilka most is az ölemben alszik, magamra így is max a szgép előtt jut idő, pedig szívesen csinálnék néha vmi mást is.

na, nem rontom itt tovább a hangulatot... akinek nagyonm jó a kedve, küldhetne belőle...

márti++
márti
 
 


Sziasztok!

Multhéten szerdan irtam egy hosszu hsz-t,de nem tudtam elkuldeni.KépAZt hiszem aznap nem voltam egyedul ezzel a problémaval.Elmentettem,hogy majd masnap elkuldom,erre a gép hianyosan jegyezte meg a szoveget,de fogalmam sincs,hogy miért.Szoval nem probalkozom ujra irni,mert mar ugyis minden lejart azota.

LKata!Nagy-nagy gratula Annahoz!KépKépKép

Marti!Szerintem nem is lehet egész allo nap a foldon ulni és jatszani a gyerekekkel.Nyugodtan ird ki magadbol,ami bant.Sokunknak elege van mar a télbol!Ez a legrosszabb,amikor egyik nap szépen sut a nap,az ember azt hinné,hogy talan-talan tavaszodik,aztan masnapra ismét csupa fehér minden.Es akkor jon a csalodottsag.Maradunk a négy fal kozott.KépEn is elterveztem,hogy ha itthon leszunk,akkor majd megyek ide-oda,de valahogy nincs semmi kedvem Rikivel egyedul elindulni a varosba.Raadsasul,mivel a franciak még mindig nem fizetnek,most igencsak meg kell huznunk magunkat.Akkor meg minek menjek nézelodni pl.egy konyvesboltba,vagy jatékboltba,ha nem vehetnék Rikinek egy uj jatékot sem.Kép
Na,most szép!Nem hogy felviditanalak,én is panaszkodom.Kép
Tényleg:Nem gondolkodtal,hogy Arminnak jot tenne a bolcsi?Nem segitene rajtad is egy kicsit?Szoktatok sétalni napkozben?

Most ezt elkuldom,mert ugy hallom ébredeznek a fiuk.Kép
Késobb jovok!Kép

Edit
edith16
 
 


Sziasztok!

Danimama, gratulálunk Annához mi isKép

Márti, nekem még csak egy gyerekem van, de képes vagyok eggyel is így kiborulni néha, mi lesz kettővel... Bálint egyedül nem játszik el, anya gyere játszani, ide ülj, ne oda, ezzel játszál, a vonatot tedd le, most ülj át ide, anya ne menj el (itt bőgés következik hétrét görnyedve - Bácu részéről), és még sorolhatnám... Néha be tudom venni egy-egy mosogatásba, ami azt jelenti, hogy egy-két műanyag tállal, ezzel-azzal elvacakol mellettem egy széken állva, míg én elmosogatok. A főzés tragikus, kiszárad a szám, annyit magyarázok neki, szóval tartom, csitítgatom, mert ő ugye játszani hív, HOL FOG ITT ELFÉRNI EGY ILYEN KAOTIKUS NAPI RENDBEN egy második baba? Iszonyatosan várom már a picurkát, abszolut boldog vagyok, hogy lesz, de ettől az egytől nagyon félek...
Na tessék, ahelyett, hogy Téged bíztattalak volna, én is kiöntöttem a magamét, ne haragudj - ne haragudjatok.

Amúgy meg hulla beteg vagyok, már 3. napja úgy köhögök, hogy néha azt hiszem, megfulladok, a hasam már nagyon fáj a sok köhögéstől (izomláz??? - remélem), az orrom egy vízcsap, a torkom cipó, és lehet, hogy még az egyik fogam is rázendített, bár még nekem sosem fájt fogam, úgyhogy ez utóbbi az újdonság erejével hat... Gondolom, amíg ilyen beteg vagyok, egyik fogdoki sem vállal be...

Bácu hála a jó Égnek, rendben van, bár néha orrot fúj, de nem igen jön belőle semmi, reggelenként még köhög picit, de csak ébredés után. HOlnap szerintem kérek igazolást és megy csütörtökön a bölcsibe. A boltunk is nehezebben halad, "hála" az én betegségemnek, férjem egyedül rendezgeti, igyekszik mindent rendbe vágni, mondanom sem kell, a márc. 1-jei nyitásból semmi sem lett... De talán csütörtökön...

Menta, én tudtam (nővéred mesélte), hogy nagy családotok van, de nem gondoltam volna, hogy 11-en vagytok! (jól számoltam?Kép)

Akkor mondok én is nem-hétköznapit család-ügyben:
Nekem 3 testvérem van, de lazán a szüleim lehetnének. Én most 28 vagyok, a nővérem 52, az egyik bátyám 55, a másik pedig 56. Édesanyánk, édesapánk egy!!!
Milliószor nézték/nézik szüleimet (ill. most már csak Anyut) nagymamámnak, nővéremet anyámnak, nővérem lányát (22 éves) tesómnak (bár van köztünk úgy 30 centi magasság különbség az Ő javáraKép)...
Ja, meg még egy: az idősebbik bátyám két gyermeke idősebb, mint én (3, ill. 5 évvel), és családfa szerint én a nagynénjük vagyok.

Na, ez van minálunkKép

Megyek, valami ebédet hozok össze, a fiúk lementek motorozni, van egy órám.
Délutáni program pedig "betűkivágás", ugyanis párom és én csináljuk a cégtáblánkat és még egy táblát, ami egy utánfutón lesz, mint reklám... így olcsóbb...

Ja, ha lesz Rózsánál tényleg tali (de jó is lenneKép), akkor szívesen kalauzolok bárkit odáig! Kép Mert mi is tutttti megyünk, megfogadtam, hogy akárhol is lesz tali, legközelebb elmegyünk.

Na pusza mindenkinek,
Beja+Bácu
beja
 
 


Atyavilág, de egy barom vagyok, Danimama ne haragudj, nem Téged akartalak írni a mondandóm elejére, hanem Ladányi Katát! Ne haragudj kérlekKép
Neked a párnáról akartam írni, hogy Bácunak sincs, de úgy látom, nem is igényli még... Valahol egyszer olvastam, hogy (ha jól emléxem) 3 éves kor alatt nem igénylik a gyerekek a párnát a fejük alá.
De ez gondolom nem azt jelenti, hogy egy 2 éves gyerek egy vékony "paplanszerű" (ahogy NOrci írta) párna-szerűséget ne tehessen a feje alá. Gondolom arra gondoltak, hogy nagy kemény toll vagy egyéb töltetű párna nem ajánlatos...

Szóval akkor LKata, gratulálunk Annához!!! Kép

Na megyek most már tényleg,
Beja
beja
 
 


Sziasztok!

Most van 1 percem.
Párna: Tominak nincs, és Brumi maci nagyon finom puha. Vettem neki egy IKEAs kispárnát, de nem szereti.

Foglalkozás a gyerekkel: képtelenség egész nap! Mi csak bölcsi után vagyunk együtt Tomival, ill. a kocsiban, ami elég húzós... De otthon szerencsére a nagyok néha besegitenek. De hétvégén bizony én is sokszor kiborulok, hogy miért akar mindig velem játszani... Néha sikerül elfoglalnia magát és belefeldkezik vmibe, de azért ez még ritka. Remélem, Nálatok is javul majd a helyzet - különösen Mártiékra gondolok!

A tavaszt már én is nagyon várom!!! Biztos medve voltam elozo életemben, és átaludtam a telet Kép
Ja, és megint megpróbálunk úszni járni Tomival, asszem most már nem lesznek futószemölcsök... Legalábbis remélem!
pusz: bogancsi (aki épp egy rémes anyagot "rendez" normális fazonra, de megorülök a szerzo egyéb hülye (logikai) hibáitól Kép)

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!
Márti!
Kitartás Kép Én nem ülök a gyerekszobába egésznap, ha nem bírom akkor fekszem Kép Mondjuk mi délelőtt levegőn vagyunk, így Vili mindig kidől egy jó nagyot ebéd után, akkor tudok pihenni, aludni, babanetezni és ha szerencsém van, még házimelózni is. Persze ezenkívül semmi másra nem jut időm de nem bánom, olyan rövid ideig tart ez a bújós kötődős időszak. (Néha este még tudok filmet nézni, olvasni.) Házimelóba meg Vilit tök jól be lehet vonni, szóval az is múködik. Ő sincs el egyedül ill. egy darabig, de ha elég kreatív vagyok és kitalálok v.mi jó játékot, vagy hogy épp mit adjak a polcról, akkro mindig nyrek újabb 20 perceket Kép.
Árminnal vlaó foglallatoskodás közben nem tudsz kreatívkodni? Mi tegnap pl. gyurmáztunk vannak műanyag formáink, így ki is szaggatuk, ma lehet igaizi formákkal, sütivel játszuk majd u.ezt. Egyik nap meg képeket vagdostunk régi újságokból azokat A4-es papírra rafgasztottuk, majd írtunk, rajzoltunk rá, majd összetűztük, szóval így saját újságopt gyártottunk és mindketten nagyon élveztük és Vilit is lekötötte majd másfél óráig. Én is csak lestem.

Beja!
Neked is kitartás. Drukkok a bolt nyitásához, én már nagoyn készülök hozzátok Kép

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

A hétköznapok nálunk sem egyszerűek. BAlu egész jól elvan egyedül, de vannak nagyon anyás napjai, és akkor egész nap ölben lenne. Zsoma meg egyébként is ölbebaba, úgyhogy ilyenkor eléggé ki tudok borulni. De most teljesen feltöltődtem. A napsütés kicsalogatott, és voltunk játszózni Kép Zsoma nagyon rendes volt, csak egy pici nyekergés volt, utána aludt szépen Kép De már elegem van az állandó öltöztetésből. A folyosón is van vagy 22-23 fok, a lakásban 27, leizzadunk, mire leérünk a hetedikről.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Norci,
kösziKép, most érdekes módon tök csönben elvan a szobájában, talán már alszik is...igaz, kint voltunk vagy három órát...nekem már a fülem is lefagyott...

Márti,
hát, ha ez vígasztal, akkor sokszor kiborít engem is Hanga.Kép Egyszerűen már én is annyira úúúúútálom ezt a fránya telet, pedig amúgy szeretem.... Én sem játszom vele egész nap, nem is tudnék. REggel kihajt minket kíméletlenül az ágyból: "anya alszol, apa, jössz?", kimennek, majd még beszól: "anya, te is jössz? kééérlek!". Reggel mi mindig bekapcsoljuk a tévét: apa híreket néz, addig Hanga pakolgat, játszik kicsit, én meg csinálom a kakóját, aztán a reggelijét. Reggeli után (vagy már közben is) valami mesét néz (minimax v. Oroszlánkirály v. Teletabi v. Kockásfülű nyúl v. Kisvakon), aztán ha otthon maradunk, akkor a mese után kikapcsolom a tévét és benyomom a zenétKép, és akkor játszik szépen. De kell neki, hogy ott legyek, nem muszáj játszani mindig vele, de azt igényli, hogy mellette legyek, mert játék közben is folyamatosan kérdez.
Főzni is szoktam vele, olyankor odaül a pultra mellém, és egyfolytában dumálni kellKép vele.

Na, most akart kijönni a szobájából...mégsem alszik...mondtam, ha kijön, akkor kinyitom a járókát, és abban fog aludni...még nem jött ki...

Kijött...betettem a járókába...

Ja, és a délelőtti játszás mellett időnként meg tudom csinálni a házimunkát is, ha nem, akkor a délutáni alvás alatt (már ha van alvás...). Ha nem, akkor úszik a lakás....Meg hát ott vagyok én is, szeretnék magammal is foglalkozni kicsit....csak már ott tartok, hogy este, mikor már alszik Hanga, akkor örülök, hogy beülhetek egy kád vízbe...és mostanában már a hímzéshez se jutok mindig hozzá....

Szóval nagyon kell már a tavasz!
Kép

A bölcsin egyébként már én is elgondolkodtam, majd lehet, hogy tavasszal megpróbáljuk...

Beja,
neked mennek a gyógyikKép. Nem semmi családod van neked isKép.

Pusz,
Szila
szila
 
 


Sziasztok!

Ladányi Kata Annájához nagy gratula. Sok boldogságot és tejecskét kívánok.Kép

Nincs időm visszaolvasni, majd holnap pótolom. Egész nap nem volt netünk.Kép
Tegnap voltunk allergia vizsgálaton a lányokkal.
Miléna nem allergiás semmire, vettek tőle vért is, hogy megnézzék mennyire ellenálló az immunrendszere. Koritól csak vért vettek, mert ő még kicsi a bőrpróbához.

Én is voltam ultrahangon. Jó szívműködés. CRL:26mm.Kép
22.-én megyek újra, nyaki redő mérésre. Sajnos nincs kép, de majd legközelebb kérek.Kép
linato
 
 


Sziasztok!

Napocska éppen üvöltözik velem amiért nem engedtem neki a CD-tartót kipakolni, elég nagy rumli van a játékokból is!

Zsuzsi
Bizti minden rendben lesz és jól érzitek majd magatokat,nálunk is kellene na igen szerintem a kikapcsolódás mindenkire rá fér rá....KépKépKépKép
Írok neked egy mailt. tartok tőle nem mindenkit érdekelne hogy miért nem megyünk mi sehová együtt.

Párna:
Napsinak van egy nagy párnája, szivaccsal töltött nagyon vékony, szerti, jobban mint nélküle aludni, eleinte rámászott folyton az enyémre ezért kapott egyett.
Kispárnával meg dagi párnákkal ő sem szeret aludni de pl. az övét ketté szoktam neki hajtani és azt teszem a feje alá ha látom hogy kicsit náthás kevésbé dugul el az orra.

Márti
Kitartás már csak cirka pár évtized és felnőnek! KépKép

NEM kell természetessen egész nap mellettük ülni, ez egy felnőtt elmének azért megterhelő is, szerintem időnként igen de azért jó ha tudnak egyedül is játszani.
Na már most ez megint nem csak rajtunk múlik,Napocska jól eljátszik többnyire egyedül is, most is éppen a szobájukban garázdálkodik, meg is nézem.....Sikeressen leszedtem a polcról felmászott egy szörmiért.
De a fiúk...úgy hogy nincs receptem idővel jobb lett, gondolom annyira azért ez nem vigasztal.
Nálunk is megy az "ezt akarom" szöveg és főleg viselkedés különben "szemétjáda" vagyok. Mindenki irányítgatni akar, követelőzik, csak hát többnyire lepereg a fiúk meg figyelembe se veszik ha hisztizik, vagy "gonoszkodik".
Á mégsem ilyenkor a Mátém rákontráz és olyan veszekedést tudnak produkálni hogy öröm nézni.
Mit is mondhatnék :legyen egy jobb napod! Kép


linato
Merre jársz semmit sem írsz, minden renben van nálatok?Kép
Voltál UH-on?

Dzsili
dzsili
 
 


linto
Közben nem olvastam csak írtam kapcsolat nélkül, már éppen hiányoltalak, örülök hogy minden rendben.
Lányok jól bírták a szúrkálást?
Az jó hír hogy Miléna nem allergiás semmire, KépKépKépMátém egy csomo dologra sajna!KépKép

Puszi: Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!
Bocs, de muszáj eldicsekednem: Julinak 47 pontja lett az angol szobelin, azaz a laborbol már csak 3 kell és megvan neki a felsofok!
Azonkivul továbbjutott a francia OKTV orsz. dontobe, a sulibol a legjobb max. pontszámmal!
Na, eldugulok, mert kulönben megutáltok Kép

linato: Kép

Dzsili: én is irhatnék regényt, miért nem voltunk tavaly SEHOL EGYUTT a nyáron! De idén megprobálok osszehozni valamit.

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Még valami: ugye nálunk nincs tévé, sem video, azaz nem tudom odaultetni elé Tomit...
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi
 
 


Sziasztok!

Cory!
Remélem már jobban van Zsoma pocakja és Te is!Kép

Danimama!
Zsani nagyon szereti a párnákat, de alváshoz sosem használja. Van neki egészen lapos is, de azt is csak a játszáshoz használja.Kép Én nem bánom, hogy nem kell neki a párna.

Szila!
Nem tudom, hogy mi a normális egy 2-2,5 éves gyereknek, de nálunk Zsani sosem kerül 10-nél előbb ágyba. Azaz addig van fent, amíg mi és mivel egy szobában vagyunk vele, így lehetetlenség elaltatni anélkül, hogy mi is aludnánk.Kép Este 10 körül lefekszik, reggel 8-9-ig húzza a lóbőrt és kb. 2 órás séta után megebédel, majd alszik 1,5-2 órát. Szerintem gyereke is válogatja, hogy mekkora az alvásigénye. Én nem, de a férjem ha megtehetné még most is tízórákat aludna minden nap.Kép

Márti, Beja!
Kép Hát nem könnyű összeegyeztetni a gyerkőcöket és a tennivalókat, bár még nincs óriási tapasztalatom 2 gyerekes anyukaként. Nekem az első 2-3 hét volt húzós, mert azt sem tudtam mikor mit csináljak. Bevallom időnként elfogyott az evőeszköz vagy a tányér...Kép Mostmár nagyjából helyreállt a régi napirend(kibővítve NikivelKép), így Zsanival is többet tudok foglalkozni, de ezt nagyban köszönhetem Nikinek, aki még sokat alszik. Miközben Niki alszik(vagy épp nézelődik), akkor próbálok minél többet játszani Zsanival, de ez csak töredéke a régebbiekhez képest. Mostmár ismét naponta sétálunk 1-2 órát, ami igazi felfedezőút számára: mindent megnéz és mindenről kérdez. Azt nem tudom, mi lesz, ha már Niki is sokkal több foglalkozást fog igényelni...

Zsuzsi!
Dorka szövegeKép

Menta!
Húú, de jó nagy családban nőttél fel!Kép Én is szerettem volna több tesót, de csak ketten vagyunk. Remélem nálunk most nem csak 2 gyerkőc lesz!KépKépKép

Bogancsi!
Ez igen!!!! GRATULÁLOK Julinak!Kép

Látom tetszett a bogaras történetünk, de mint kiderült nem "lepuffantotta" a bogarat, hanem a furulyáját távírányítóként használva "be-ki" kapcsolgatta a bogarat.KépKépKépKép Csak most tudtam meg, hogy az apjával már régóta ezt játszák: Apja rohan felé, majd Zsani a furulyával "kikapcsolja" az apját.(aki erre persze hirtelen megáll)

Egy kis Zsani szösszenet:
Zsani ebéd után épp a nagy dolgát végzi a bilin ülve:
- ...
- Anya! Nem megy a kaka!
- Hát, akkor nyomjad jó erősen!
- ...,(nagy nyögés)...Gyeje kaka!!!(mérgesen)...NNNNNa!(elégedetten)Kép

Lányok!
Nem sokkal ezelőtt(végre a lányokkal szundíthattam volna egyet) csöngettek.Kép A lányok már aludtak, így csöndben kikószálódtam az ágyból a kapuig, mire XY(nagyon távoli ismerős) "Ugye nem zavarunk?", "Akkor jöhetünk?". Először nem értettem, hova és minek???? Végül kiderült, hogy a Nikit jöttek meglátogatni...Kép Hát mondanom sem kell, hogy szépen eltessékeltem őket...majd 1 hét múlva jöhetnek. Eleve nehéz stílusa van ennek a családnak, de ahogy egyszerűen odaállítottak hozzánk...előtte se telefon, se semmi...még a rokonok is megkérdezik, hogy jöhetnek-e? Lehet, hogy én vagyok maradi, de a kutya mindenségit! Zsanival úgy megrohamozott mindenki 3-4 hetesen, hogy most Tomival megegyeztünk, nem hagyjuk magunkat. Aki megsértődik ezen, az megérdemli...
Épp a minap jegyeztem meg a Tominak, hogy na még senki sem akart(a rokonokon kívül) a 6. hét letelte előtt meglátogatni, aminek nagyon örültünk. Nálatok, hogy volt ez?

Pussz
Szilvi + Zsani + Niki
sztigris
 
 


Szilvi!

Nálunk "csak" a nagyszülők, dédszülők és a tesóink látogattak főleg segítés címen. Néha ha ottohn maradtak volna nagyobb segítés lett volna. Ez jó ötlet, hogy kikötni a 6. hétig.

Norci
norci
 
 


Bogancsi!
Gratulálok. a nyelvzseni lányodhoz Kép

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Csak annyit akarok hirtelen írni, hogy holnaptól a Cora-ban a Pampers popsitörlővel megint lehet kapni a kis zöld dobozt is.

Üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!
Koszonom mindenkinek a hozzaszolast parna-ugyben! Kép

Bogancsi! Bar nem irtam de en is drukkoltam Julcsinak most meg gratulalok! Kép Buszke lehetsz ra! Kép

Szilvi! Szerintem teljesen igazad van, hogy meghuzzatok a vonalat ki-mikortol johet latogatni. Nagyon zavaro lehet amikor csak ugy beugranak, kulonosen ha nem kozeli rokonrol van szo. Es meg Niki tenyleg nagyon picike.

Marti! Sajna en sem tudok semmi okosat irni. Pont ezektol felek amiket Te is leirtal, ugyanis neha bevallom meg az egy szem Dani fiam is ki tud boritani ha nyugos es kulonosen ha en sem vagyok jo passzban. (kulonben pont emiatt nem mernek a 3-4 gyerekes csaladra vallalkozni, pedig annyira nagyon tetszenek a sok gyerekes csaladok!Kép )En sem tudok egesz nap vele jatszani, egyszeruen keptelenseg. Sajnos o sem jatszik el sokaig egyedul, kulonosen ha engem lat akkor ott kell ulnom nekem is, jatszani a lovacskaival es mindezt lelkesen. A legjobban a mondokazast szeretem amit szerencsere o is nagyon elvez, de neha (hosszabb ido utan) az is uncsi. Utana meg arra gondolok, hogy vissza fogom ezt a korszakot sirni! Most meg csak mi vagyunk nekik, kotodnek hozzank es azt akarjak hogy mindig ott legyunk... Kesobb mar mi kuncsoroghatunk egy-egy jo szoert... Meg hat igaz az a mondas is: "kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond"... Meg az is eszembe jutott hogy Armin lehet hogy pont a hatarokat probalgatja, hogy meddig mehet el...
Tenyleg azt tudom csak mondani hogy kitartas. Annyira gyorsan nonek es annyira gyorsan repul az ido hogy ki fognak ebbol a korszakbol is kerulni...

Nalunk itt a tavasz! Napok ota gyonyoru napsutes van, meg felho sincs az egen es olyan kellemes az ido! Rengeteget kint vagyunk a szabadban. Kuldok mindenkinek egy kis napsutest, jo? Kép
Kép

Sziasztok, Danimama
danimama
 
 


Szila! Kép Kép Koszi! Kép Kulonben tenyleg rokonok is mondtak hogy "je, mintha kezdene belolem is lenni vmi Daniban" Kép Kép
Hanga is mar olyan szep, nagy lany a profil kepeden! Nagyon edesek a kis copfjai. Kép

Danimama
danimama
 
 


Danimama,
emlékszel? Én már régesrég is mondtam, hogy Dani rád hasonlítKép.

Beja,
írtam mélt.Kép

A corában még háztartási gép akciók is vannak, 13 ezerért kenyérsütő, varrógép, meg egy csomó minden mégKép.

Szila
szila
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat alvás-felébredés ügyben. Egyelőre reménykedek, hogy nem lesz legközelebb.

Tikk
A minden éjjel ébredés rémesen hangzik. Kép

Danimama
Peti 2-3 hónapja maga vette el a párnánkat. Amikor hason fekszik le, akkor szereti maga alá húzni a lábát és kitolni a popsiját, ilyenkor nagyon kell neki a párna. De hanyatt fekve is használja. Éjjel meg hol melléteszi a fejét, hol meg rá. A nagyon lapos párnát nem szereti, mert azon nincs mit ölelgetni. Kép

Márti
Én sem ülök mindig Petivel, hogy játszunk. Nálunk az a jellemző, hogy hagyom kibontakozni magában, aztán úgyis jön, ha uncsizik vagy vmi baja van. Akkor szívesen veszi, ha együtt legozunk, vonatozunk, gyurmázunk vagy ilyesmi. Mondjuk ha olyanom van és nincs fontos házimeló sem, akkor is odaülök egy kicsit és vagy szeretne játszani velem vagy éppen nem. Sokszor éppen ezt nehéz összeegyeztetni, mert ált. délután szeretne sokat játszani velem, amikorra viszont kipurcanok és inkább pihiznék.

Beja
A családodon tisztára ledöbbentem.

Szilvi
Igazad van, meg kell húzni a határokat. Nálunk szerencsére senki sem állított be csak úgy, sőt a szüleinken és nagymamámon kívül mindenki elég sokára látogatott meg, hogy legyen időnk kicsit összerázódni meg pihenni. Bevallom, ez meg majdnem rosszul esett, mert olyan mintha nem lettek volna elég kíváncsiak a szemünk fényére. Kép Ez persze hülyeség.

Megyek, mert a srácok befejezték a nagy porszívózást. Új a gép, így lelkesek .Kép

Tegnap én is örültem a napsütésnek, de szerintem őrült szél volt, így alig voltunk lent. Kép Vagy mi vagyunk a szélre nagyon érzékenyek, vagy ilyen szeles helyen lakunk, nem tudom, de már többször is így volt, hogy a fél topic fürdőzött a jóidőben, ami szerintünk meg elég vacak volt...

Szép napot!
Gorsi
gorsi
 
 


SZiasztok!

Tegnap egész nap nem volt netünk Kép úgyhogy nem tudtam megköszönni a vigaszokat - de most köszi Kép

Azért vagyok Ármintól ennyire kiakadva, mert nála hisztimentesebb, szelídebb, együttműködőbb gyereket el sem tudtam képzelni - de ez a dackorszak teljesen kifordítja néha magából. Én meg edzetlen vagyok, ezért totálisan ki tudok akadni - és mivel régebben tényleg még a hangomat sem emeltem fel soha - na, az üvöltés gondolom őt is megrettenti és kész az ördögi kör KépKépKép És persze mindezek mellé itt van Vilka, aki szintén joggal tartana igényt a teljes odafigyelésre és akit ugyan Ármin rajongásig szeret, de azért néha ütköznek az érdekeik ... és nekem ezek miatt sokszor lelkifurdalásom van, ami nem tesz jót az önbizalmamnak - szóval, kielemezni nekenm is könnybb, mint mindig jól megoldani a helyzetet.

Na, folyt köv... mert kétoldali engemakarás van... Kép

Márti++
márti
 
 


Sziasztok!

Gorsi: nálunk ugyanez van párna ügyben. A nagyon laposat Balu macitakarónak tekinti és nem párnának.
NÁlunk jó idő volt tegnap, csak a ház előtt volt őrült szél, de ott mindig az van Kép
Végre sétáltunk egy jót Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Tegnap nálunk sem volt net...

Márti
Tegnap írni akartam, hogy detto ugyanaz van nálunk is ... azzal a különbséggel, hogy CSenge nem csak azóta elviselhetetlen, amióta dackorszakos Kép ... Ő nem szopákolni akar, hanem "cicizni szeretnék" vagy "szopizni szeretnék" ... a hangsúlyától én is rosszul vagyok ... Ami kiborít, amikor egyszerre vonyítanak ciciért... ááááááááááááááááá... Jó, hogy kető van, de Csengus pl. annyira izeg-mozog szopi közben - hiába próbálom "fegyelmezni" - hogy sehogy sem sikerül egyszerre a kettőt... Vészhelyzet esetén Csenge szopizik, Levi biztos távolságban tőle, kisujjam a szájában... Ami rémes, hogy Csenge nem tud csendben beszélni, csak üvöltve, jó nyivákolós hangon, direkt trappol a szobában... Levi erre persze felébred, ha végre el is aludt.... Na meg hurcolászni akarja... meg vígasztalni (=üvölt, hogy "ne sírj, kicsikém", meg "ne óbégass mááár"... azon a cuki kis hangján... KépKép) Na néha azért rendes is tud lenni, mert amikor ő szopizik, és Levi elkezd sírni, akor ő mondja, hogy menjek, és vígasztaljam meg a "kicsikét" Kép Az, hogy minden létező szabadidőmben őt próbálom szórakoztatni... na az nem hatja meg ... ha rájön a hiszti, akkor az rajta van... mi meg reménykedünk, hogy egyszercsak elmúlik...Nade a hiszti az jön... gyakran... olyan "ha van rajta sapka, azért, ha nincs, akkor azért" szisztémával... Jót olyankor nem tudunk se mondani, se tenni... Amióta ki tudja nyitni az ajtókat, még "gondolkodni" se tudom be"zárni" a szobájába...

Hosszabb időre még nem tudtam kimenni Csengussal a levegőre... Levi hol alszik 2-3 órát, hol csak 5-5 perceket .. kiszámíthatatlan .. Kép Ati szokta kivinni, meg a "sógornőmék"... Na meg játszótérről nem is tudok a környéken, csak az utcában szoktak fel-alá sétálgatni, vagy szánkózni... Ha a babakocsit ki tudjuk ásni a garázsból, meg onnan ki is tudok jutni, akkor hármasban is tudunk menni sétálni...

Ennyit a 2gyerekességemről.... fárasztó... De ehhez kell a Csengus is ám! ... Kép Ő egyedül is totál lezsibbasztott az utóbbi időben ...

MOst jó dolgom van, mert itt vagyunk a szüleimnél, CSenge élvezi, hogy hárman is körülötte ugrálnak, Levi alszik... még... Majd egyszerre jut eszükbe megint a cici ... az tuti Kép
Kint most burkolják a benti lépcsőket... muszáj volt elmenekülni...

... mennem kell... felébred lassan a kisebbik zabagép... Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi
 
 


Sziasztok!

Danimama! Lacikának van párnája, igaz, takarónak is vékonyka lenne. Kép Újszülött kora óta van mindig valami lapos a feje alatt, akkor jól jött, ha bukott, azóta meg megszokta. Ha álmos, hozza a párnácskáját, leteszi a földre, és ráhajtja a fejét. Kép

Szila! Nálunk úgy megy az alvás, hogy délután 1 órakor teszem le Lacikát, lehetőleg pontosan, mert már jól megszokta, és akkor könnyen alszik el. Ha már 2 órahosszánál többet aludt, akkor igyekszem egyre zajosabb dolgokat csinálni, hogy felébredjen, különben 3-4 órát is képes lenne aludni. Este 8kor kezdjük a fürdetést, és 9 körül alszik el. Másnap körülbelül 7-kor dönt úgy, hogy most már aztán reggel van. Szóval délután 2 órát, és éjjel 10 (kisebb megszakításokkal Kép) órát alszik összesen.

Márti! KépIszonyú nehéz lehet neked... Kép Nem csodálom, hogy el-elfogy a türelmed. Mostanában én is sokat gondolkoztam azon, hogy tényleg kellene-e már nekünk az a kistesó. Ahogy múlnak az eredménytelen hónapok, úgy zuhan a magabiztosságom. Pedig Lacika egy-egy kicsit el is játszik egyedül, meg tökéletesen leköti, ha velem, mellettem lehet, amíg házimunkázok. Az neki bőven elég, ha körülötte jövök-megyek, és közben "beszélgetünk". Persze néha le is ülök vele egy-egy kicsit játszani, de ez nem túl sok idő. Persze ha lenne egy kistesója, és azzal foglalkoznék, azt lehet, hogy ő is rosszabbul viselné, mint a teregetést...

Szila! Legtöbbször Lacika is a konyhapulton ül, ha főzök. Kép Innen jól kilát az utcára, nézegeti az autókat a szemben lévő parkolóban, meg a járókelőket, kutyasétáltatókat. Meg a konyhapulton mindig talál valami érdekeset is. Iszik, nassol, kis lábasban főzőcskézik, vagy éppen dobol a lábaskán, és persze mi is egyfolytában "beszélgetünk" közben. Kép

Bogancsi! Nagy gratula Julinak! KépKépKép

Szilvi! Szerintem is nagy bunkóság volt csak úgy odaállítani hozzátok babanézőbe. Én is elküldtem volna az ilyet melegebb éghajlatra. Még a saját Édesanyám se teszi meg, hogy ideállítson előzetes telefonos egyeztetés nélkül. Mondjuk ő jól meg is szívná, ha eljönne 150 km.-ről, mi meg nem lennénk itthon. Kép A 6 hétben is igazad van, bár ez nálunk eléggé máshogyan alakult. Igazából csak a legközelebbi rokonok (Anyukámék, a Nővérem, az Unokatesóim és nagybátyáim közül az az 1-1 aki a legközelebb áll hozzám) jöttek el "babanézőbe". A Nővérem, utána meg a szüleim itt is töltöttek pár napot, hogy segítsenek az első időkben. Jól jött, meg se mertem volna fürdetni Lacikát eleinte egyedül. Kép Nekem pl. nagyon furcsa volt, hogy az Anyósomék nem jöttek el az első 6 hétben. A kórházban meglátogattak minket, de utána jó darabig nem. Biztosan jót akart, meg nem akart zavarni, meg ilyenek, de nekem nagyon fura volt. A távolabbi rokonok, meg barátok meg le se .... minket, így nem volt nagy vendégjárás. Kép

Danimama! Köszi a napsütést, megérkezett. Kép

Na, utólértem magam nagy nehezen... KépKép

Nálunk az az újság van, hogy voltunk tegnap urológián kontrollon. Ugye az előzőn adtak kencét, és azt mondták, hogy óvatosan felhúzni, bekenni, nem erőltetni. Oké, tetszett a módszer, és lassú, de látható javulást eredményezett. Erre most nem sikerült úgy időzíteni, hogy a Szívünk Csücske Doktor Bácsi rendeljen éppen. Kép Aki most rendelt, az meg felhúzta a bőrt jócskán Lacika kukiján, majdnem teljesen, addig a részig, ahol a makk végén még szélesedik egy picit. Előtte mi kb. 1 cm átmérőjű lukig jutottunk el, és ez már előrelépés volt a kiinduló állapothoz képest. Nem tudom, lehet, hogy a másik doki is felhúzta volna most már, és a türelmes krémezgetés csak a fitymaszűkületet gyógyította meg mostanára. Én mindenesetre azt hittem, hogy ezzel a heimpálba járással megkímélhetem Lacikát a bőr feltépésétől a kukiján. Kép Most aztán van minden, üvöltve pisil, ha pelenka van rajta, nyűgös, hiszis, és vadul védekezik, ha a kukijához akarunk nyúlni. Márpedig most már csak fel kell húzni, nehogy visszatapadjon, meg le kell fertőtlenítgetni pár napig, szóval horror. Bőgök vele kínomban, és csalódottságomban. Kép Ráadásul ez a doki egy mogorva pacák is volt. Mindent úgy kellett kihúzni belőle, azt se mondta volna meg magától, hogy azt a krémet már nem kell használnunk, amit eddig. Na, meg azzal kezdtünk, hogy jól leégettek (vagy én magamat?). A másik dokinál voltunk már egyszer régen, meg most januárban. Amikor januárban odamentünk, úgy fogadott bennünket, hogy teljesen képben volt, megmosolygott, amiért az előző kezelőlapot oda akartam adni neki, és olyan kezelőlapot nyomtatott végül, ami az előző folytatása volt. Na, most amikor szólítottak, bementünk, köszöntem, és kezdtem vetkőztetni a gyereket. Erre finom éllel megkérdezte az aszisztensnő, hogy esetleg valami beutalót, vagy előző kezelőlapot mutatnék-e... Tiszta hülyének éreztem magam. Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

BMárti
Jajj úgy sajnálom, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem akárhány helyen jártunk mindenütt azt mondták hogy a krémezgetés nem igazi megoldás és hogy szinte mindig előbb vagy utóbb fel húzzák, vagy vágják a bört.
Szegény Lacika hidd el átérzem a helyzeted én is sírtam miatta bőven amikor a fiaimmal volt ez, sajnos mind a ketővel, emlékszem hogy nem akart pisilni, mert csípte neki és hogy utálta a pelenkázást meg a krémezést.
Jó hír a rossszban hogy most már minden rendben lesz, vele ezen át kellett esnie, de egész gyorsan gyógyul és hamar elfelejti majd!
Próbálj meg megnyugodni küldök neked meg Lacikának sok-sok gyógyikát!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Szilvi
Nekem többnyire szóltak, hogy jönnek, én nem mondtam hogy ne örültem hogy kíváncsiak a gyerekemre,sőt az esett volna rosszul ha nem érdeklődnek.
Mint hogy mindannyian mások vagyunk én fel szoktam hívni az újszülött anyukáját és megkérdezem tőle hogy mit szeretne, most menjünk amikor haza értek a kórházból /első hétvége mondjuk/ vagy majd ha már összeszoktak van napirendjük stb. és ehhez mérten látogatunk.
A bátyámékat is megkérdeztem akik csodálkoztak hogy hát persze hogy menjünk /két nagy itthon maradt csak a Napocs jött, hogy ne rohajuk le őket százan/ de bizti ami bizti én még a szűk családtagokat is megkérdezem.
Vannak akik két hétvégét jelölnek ki akkor lehet menni és kész.
Egyszóval mivel téged zavar igazad van hogy megkérted őket arra hogy később jöjjenek visza.

Rebi
Már írtam annak idején Mártinak és Corynak is biztos hogy nagyon nehéz és megterhelő két gyermeket szopiztatni, nekem egy picit is fárasztó volt amkor mindíg cicin lógott volna. KépKépKépKép
Nálunk Máté a mai napig ha megjelenik a finom modorával /beszéd és közlekedés, ajtó csapkodás/ felébreszti Napsugárt, ma már mondtam is neki mérgemben, hogy bezárom az ajtót, és nem jön be addig amíg a kislány alszik mert elegem van belőle hogy hiába beszélek, /legalább tízszer kértem már szépen /mégis úgy jön haza hogy felébreszti a hugit.
Ilyen brutálissan gonosz voltam, velem.

Márti
Szerintem mindegyikőnknek el fogy a türelme néha, én is kiabáltam már Napsugárral mostanában mert iszonyú hisztis és szófogadatlan és vissza is magyaráz /vagy kiabál?/ inkább ettől még nem érzem magam rossz szülőnek, neked se legyen lelkiismeret furdalásod, vannak időszakok amikor angyalkák máskor meg ördögöcskék lesznek!
Remélem sem most sem az előbbiekben nem tűntem kioktatónak vagy olyan "ugyan már ez is gond, majd kinövi"-nek.

Szila
Napocska sem fekszik le többnyire tíz előtt és fiúkkal is így volt, főleg nyáron amikor tovább kint lehetünk és később sötétedik.
Már mondogatja hogy "én ovodás vagyok, ugye anya".
Nemsokára beiratkozás lesz, ugyan még nem mehet csak jövő januártól de a fiúk már, megkezdték a felkészítést!

Pusszi: Dzsili
dzsili
 
 


Dzsili! vagy bárki más, aki már végigjárta ezt a kálváriát!

Mennyi idő alatt múlik el ez a fájdalom? Lehet enyhíteni valamivel a meztelenkedésen kívül? Lacika se akar pisilni, ha pelenka van rajta, mert az nagyon fáj neki. Amikor megcsurran, akkor behúzza a vészféket, és bőg percekig. Persze a hólyagja tele marad, így mire megnyugszik, újra csurranna a pisi, és kezdődik előről az üvöltés. Kép Tegnap hazamenekültünk a játszóról, ma meg ki se mertem mozdulni, Lacit üldözöm a bevásárolni valóval, hogy ezt hozzon, meg azt, mert nem akarom kínozni a gyereket. Pedig most aztán megtaníthatnám neki egy életre, hogy szóljon, ha pisilnie kell. Kép Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?