Új privát üzeneted érkezett!

Ha érdekel kimásolom! Vagy meg tudod nézni? Ha regelve vagy itt a link:

http://www.teszvesz.hu/item517053121_uj ... _5_uk.html

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Hahóóó föld hívja Brigit! Kész vagyunk! :)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Merci nem hason fürdik! Ő úgy van, ahogy én leteszem!
tegnap a hátán is volt
annyira még nem bátor, hogy magától forgolódjon. (ez volt az 1. nagykádas pancsi a karika nélkül)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2009.03.24 10:47-kor.
bszilvi25

A cipő tényleg nagyon jó :wink: De nem akarok ennyiért cipőt venni. Legalábbis ekkorát még nem. Amikor menni fog, vagyis már próbál, na arra szívesen költök, mert nem mind1 hogy milyenben fog tipegni, de most,hogy ne fázzon a kövön alába, nem akarok ennyit költeni rá. Most genya vagyok????
bluebox

NEM!!!! ezzel tuti, hogy nem csak Te vagy így.
bszilvi25

Jah dehogyis Márti! Nem értettem hogy csak benti cipőt keresel!
Amúgy különben mindjárt itt az idő hogy tipegni fognak! :lol: Főleg ha így halad némelyik baba, hogy már áll! :lol: Enyém is erőlködik, de egyedül nem áll, és nem ül fel. De nincs is elkésve ez tény. :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Viszont ha bentre akarod, akkor elég egy mamusz féle is, nem? Vagy mindenképpen cipőt akarsz?

http://www.babaszoba.hu/services/smalla ... 2;k=mamusz

Itt az első, az a kék, szerintem jópofa!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Vikimnek itthon bentre ilyen ZETPOL-jai vannak, nagyon jók:

http://www.kacper.hu/index2.html

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna: nekem csak és kizárólag kötős kell, mert mindent leszed a lábáról, és igen, benti cipőt keresek. Nézd, ilyesmit. ezt most találtam:)

Kép
bluebox

Ezt nézzétek mit találtam:)

Kép
bluebox

Anna tényleg jók azok a kiscipők :wink:
bluebox

Ahha, aranyos, hát az a csizma meg.......haláli :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Nekünk van egy ilyen, úgy kaptuk, igaz nem használjuk, de a Tescoban vehették, Cherokee márkájú, szerintem nem lehetett több 1000-1200 Ft-nál. Ott nézd meg ha gondolod!

Kép

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok!

Látjátok kell egy célkitűzés és pörög a topic. De azért most ne álljunk le!!!!!!!!!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok

Brigi?,,???

Nektek van ilyen kutyusotok éneklő mint nekünk.
Tudom, hogy pihentek vagyunk,de nem tudjuk megfejteni mit énekel az egyik dalnál.

idézek belőle

szemek és fülek és száj és fül ..........????.......... térd és talp
Segíts létszi, már vagy 100 X meghallgattuk.

Kép
Kép
schopin

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Sziasztok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na látjátok, milyen ügyesek vagytok :wink: :lol: :lol: :lol:

most megyek, befejezem az ebédet, megetetem Marcit, aztán jövök és szépen reagálok mindenre. Marci ma aszalt szilvával és almával töltött csirkét eszik krumplival - akárcsak mi :lol: :lol: :lol:

Szóval még 1-2 óra türelem, aztán már vagyok

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ja, és Márti, Szilvi! Megkaptam a maileket, de még nem volt semmi időm :oops: legkésőbb holnap megcsinálom

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Így utólag is, Boldog Új Évet Minden kis családnak. Remélem mindenki jól van és szépen fejlődik.

Rólunk pár szót:
Simon egy igazi kalandor, nagyon kíváncsi fiú. Imád enni, mindent meg akar kóstolni amit a mi szánkban lát eltűnni...szóval nála a hagyományos hozzátáplálási rend nem válik be...a krumplit csak akkor eszi meg, ha a kolbászos krumplileves levével van kikeverve...de akkor az egészet bevágja...nem erőltetem a védőnői tanácsokat, mert akkor nem enne Very Happy

Tegnap kávézóban voltunk, megette a forró csokimhoz adott kekszet, belekóstolt a lányok linzerébe, majd miután mást nem kapott egy lendületes kézmozdulattal lerepítette a tányért, ami darabokra tört. Kb ilyen srác dióhéjban...hozzá tündéri nagy szemekkel és angyalian bájos mosollyal Very Happy

Amúgy őt rengeteget hordtam, hordom kendőben (nemcsak sétakor, hanem otthon is, ha nincs el egyedül és nekem dolgom van), mostmár főleg háton van, mert így mindent lát és nem vesz ki mindent a kezemből...

Zsigmond fiam holnap kezdi az óvodát...alig várja...
Lányaim: Emese megtanította Julit olvasni...és Juli már ki tudja mondani az R-t...ha akarja.

Puszik
Dana

Kép
danaaia

A Ti babóitok megeszik már a picit darabos kaját? Levim még nem, csak a teljesen kikevertet, amiben van kis darabka, attól egyből öklendezik. A csirkehúsit nem lehet csont pépesre aprítani, legalábbis nekem nem sikerült, és nem fogadta el. Igaz még csak egyszer próbáltam, gondolom lassan majd megszokja azt is......

Dana dobj Te is képeket! pont érdekel a téma hogy meddig kell megtanulniuk a gyerekeknek kimondani az R betűt tisztán, mert Vikimnek még nem megy, de ezek szerint nem vagyunk elkésve?!
Tök jó hogy Simon így megeszik mindent! Ügyi fiú! A tányér meg hát istenem, fogyóeszköz! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Dana de örűlök, hogy hallok Rólatok :wink: Tényleg nagyon jó lenne, ha dobnál egy pár képet a Skacokról :wink:
bluebox

Szia Dana!
De jó, hogy jelentkeztél!
Kérünk-kérünk fényképet! Mit csinál már Simon? Ül, mászik stb.?

Anna, én meg arra lennék kiváncsi, hogy mikortól 'tudnak' már villával összenyomott kajcsit enni. Szóval ami már egy kicsit darabosabb? Amikor foguk van?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Brigi: letelt a 2 óra! 8)
bszilvi25

Andi elvileg igen, de szerintem ez is tök babafüggő, és teljesen egyéni! 8)

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Ilyen reci valakinek? A neve csokiszalámi:

Kép

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Na visszaolvastam, nem csak felületesen átfutottam. Volt mit :wink:

Piri, bátor vagy, hogy rögtön a borsóval kezdted. Én nem mertem volna, bár tény, hogy minden ember más habitusú. A lényeg, hogy a pukikon kívül más baj nem volt, nem fájt a poci tőle :wink:

Bari, üdv újra itt :wink: :lol:

Anna, a kanállal nekünk is volt egy kis harc. Van egy tuti műanyag kanala, azzal etettem. Aztán karácsonyra kapott a nagyszülőktől ezüst készletet :? Befogtam a kiskanalát, és nagyon tetszett neki. Aztán egyik pillanatról a másikra nem volt hajlandó kinyitni a száját. Szinte ki kellett feszíteni etetéskor... Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve visszatértem a műanyaghoz, és most megint nincs ilyen gondunk...

Újévi fogadalom? Semmi. Nem szoktam. Mert amit megfogadok, sosem tudom betartani. De terveim vannak 2009-re :wink:

Gesztenye: Ti hogy készítitek el a gyerkőcnek? Én vettem mirelit gesztenyét, nem pürét. Azóta csücsül a fagyasztóban, mert addig még eljutok, hogy a dobozból hogy kell kivenni, de tovább már nem megy :oops:

Melike! Jó neked, hogy a régi ruháid jók rád!!! Második baba után? Azt mikorra tervezitek? Csak nem Ti lesztek a másodikak a topicban? :wink:

Szilvi! Gratulálok a fogacskához! És mit szól a fogmosáshoz Merci? :wink:

Andóca, Ti hogy vagytok? Gyógyulgattok? Láttam, hgoy Kitti már nem lázas, de mi a helyzet a többi tünettel? Meg a többiekkel?

Bogi! Sóskát és spenótot egyszerűen turmixolom, és nem lesz szálas. Borsót csak bébiételt adtam neki, én nem pepecseltem annyit. De már szoktatom a borsó héjához :) A zöldbabot sem passzíroztam, csak turmixoltam

Babapiskóta: én adok neki pár napja. Amíg mi vacsizunk vagy ebédelünk, ő is kap egy babapiskótát, hogy ne unatkozzon az asztalnál :lol: Csak figyelni kell, mert elég nagy darabot képes "leharapni" belőle. De ízlik neki. Babakekszet csak reszelve vagy áztatva adok neki. nekem olyan picinek tűnik, és Marci a torkáig nyom le mindent. Félek azt adni a kezébe rágcsálni :oops:

Eyi, nálunk is ez a helyzet, az esti alvás már 10 körül van. Mi úgy oldjuk meg, hogy tudjunk együtt lenni, hogy kihasználjuk a napközbeni alvásait :wink: Ez mondjuk csak hétvégén nyerő, de hétközben is sokszor alszik azután, hogy az apja hazaért. Ha meg netán korábban aludt délután, akkor csak a kitartás... Ami nem könnyű, tudom... De különben sosem lesz kistesó :wink:

Anna, köszi a köszöntést, de majd 5 hónap múlva, jó? Nekem csak az az ünnep :lol:

Nálunk nincs kukac-vakargatás. De vigyorogva várja, hogy tisztogassam neki :lol:

A kiságy nálunk már a legalsó álláson van. És ahogy ácsorog a kiságyban, kiabál ki nekem a konyhába, hogy hééé, anya, nézd mit csinálok, rágom a szélét a kiságyamnak :lol: :lol: :lol: :lol:

Márti, amíg nem sétálgatnak, csak kúsznak, addig nem csak a talpa fázna, nem? :lol: Szóval én inkább térdig érő csizmát vennék a helyetekben :lol: :lol: :lol: Nálunk csak a fürdőben, konyhában van kő, ott meg csak ritkán jár :wink: nekünk egyébként nincs cipőnk... volt egy tescos, tuti jó, de kinőtte :oops:

Schopin, délután megírom. Meghallgattam, értettem mindent, de nem írtam le. Most meg alszik Marci... Nálunk az ici-pici pók a nyerő. Apa már megkérdezte, hogy ki szereti jobban, Marci vagy én? :lol:

Dana, képeket várunk :wink:

Nálunk a picit darabos kaja már megy. Ami nem teljesen püré, de azért nagyjából még az

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szia Brigi!!!! :wink: :wink:

Fogmosás? gondolkodtam, hogy valahogy lefényképezem. Még csak 2 ilyen pici pont van kint. (tegnap még csak 1 volt) IMÁDOM.
ahogy odateszem az ujjam, mosolyog!
És puszit is ad már. Nagyra tátja a száját, odateszi az arcodhoz, és közben az édes kis nyelvével nyalogatja a bőröd.!!!!
(hát meg kell zabálni, és apa is azt mondta, hogy akinek nincs gyereke, az szegény marad egy életre!!!)
bszilvi25

Húúúú, jó hosszú lettem, és magunkról semmi nem írtam...

Szóval mi. A szilveszter itthon, hármasban. Aludtunk :D Az alvás egyébként kezd kicsit normalizálódni... 10 körül alszik el. 1-2 körül van kb 1 órán keresztül, hogy 15 percenként kelni kell hozzá. Aztán reggelig alszik. 6 körül kaja, aztán még visszaalszik 8-fél 9-ig.

Fél 10-10 körül gyümi, vagy joghurt, 12-13 körül főzelék, 15-16 körül tejpép. Este meg tápszer. Vettem rizzsel dúsított tápszert, most kezdünk vele kísérletezni.

Mozgásügyileg fejlődünk tovább. Elkezdett a bútorok mellett oldalazni. Most olyan 2-3 lépést tesz meg, aztán leül. Egyre kevesebb a nagy esés. Bár most elkezdte próbálgatni, hogy a kiságyban úgy álljon, hogy tök elengedett kézzel. Háááát... Még csak 1-2 mp, aztán megfogja a rácsot. De már csak egy kézzel kapaszkodva ácsorog :lol: :lol: :lol:

Két napja vettem észre az ínyén a fogakat. Még nem bújt ki, de ha a száját lehúzom, és valami csoda folytán nem nyújtja ki a nyelvét, akkor látható a két első foga az ínye alatt. Nagyon édes :lol: :lol: De a fogak száma továbbra is nulla. Nem baj, addig sem harap :wink:

Én elkezdtem tornázni járni. A ház aljában van egy női terem, oda járok. Heti 3x. Azt ígérték, 3 hónap múlva 2 számmal kisebb méretem lesz. Hát úgy legyen :wink: Ja, és holnaptól fogyókúrázom. 3 hónapot terveztem. Szóval nem akarok sütis képeket látni :twisted: vagy majd megmondom, melyik nap ehetek sütit, és csak aznap, jó? :wink: :lol:

Na mit szóltok, mennyit írtam? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Szilvi, nálunk a puszi megváltozott. Nagyra tátja a száját, és bekapja az orromat. és mire végez, csöpög róla a nyál :lol: :lol: :lol:

Jaj, és még valami újdonság. A fürdés. Imádja a szivacsból kicsurgatott vizet, próbálja megfogni. Ha érdekel, nézzétek meg, mert levideóztuk

http://www.youtube.com/watch?v=h4hpFBJAYw4

Brigi

Kép

Kép
hékás

Nagyon édi a videó!

még írhatnál................................... 8) 8) 8)
bszilvi25

Szilvi, mit írjak? :) Még Schopinnak kell megírnom a szöveget, de még mindig alszik... mostanában nagyot alszik Marci, 2x1,5 óra napközben

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jajj de drága! Vagy 10x megnéztem egymás után! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Szia Brigi!
Köszönöm érdeklődésedet már jobban vagyunk. De sikerült az egész családot megfertőznöm, már anyukám is kezd taknyosodni! :twisted: :twisted: :twisted: Még adom a gyógyszereket Kittinek.
Nagyon édi Marci a videón.
Ja és Marci mászott? Mert azt mondják, hogy az nem jó ha kimarad. Bár nem tudom, hogy tudsz-e ellene tenni valamit...

Én adtam babakekszek Kittinek rágcsálni, de nagyobb darabot lenyálazott belőle, kikapartam a szájából, de még így is lement neki egy kisebb darab és öklendezett tőle. Szóval én még várok vele. A babapiskótát nem tudja így leharapni?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Na és akkor egy kis pucérkodás is... Komolyan és viccesen is..
Kép Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Marci kúszott is és mászott is. Szóval ki nem maradt, csak rövid ideig volt neki kihívás :wink: :lol:

A babapiskótából is tud nagyobb darab leválni... De hát szokniuk kell, nem? :lol: Na jó, viccet félretéve. két szemem rajta, és tea odakészítve, ha nem tudom kikaparni, legalább feláztatom a szájában azonnal :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

ÁHHHHHHHHH?szia hékás!
Most látom te itt vagy. Még vissza sem olvastam.
Kép

Kata&Milán

oszman777

Megígértem, nem? :wink: :lol: Most itt csücsülök, ölemben a gép, és várom, hogy ki jár errefelé :lol: :lol: :lol: Meg hogy Marci végre felébredjen :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

hékás üdv :lol: vagy mghülyültem vagy nem tudom de mintha már üdvözöltük volna egymát...vagy az privi volt?no mind1
:lol:

tök jó a videó..főleg az,hogy már így ül marci...nem akarok abba a hibába esni,hogy hasonlítgatok,mert tudom ,jól,hogy nincs két egyforma gyerek..(főleg,hogy kettővel már túl vagyok a babakoron),de nekem olyan furcsa,hogy dávid még nem csinál semmit,én a kádban is úgy fogom mint rég,fekve a fél karját tartva...
az ágy sincs lerakva.gondolom jobban eljátszana ha tudna már valamit mozgolódni :lol: :lol: :lol:
mindíg fölültetem,de olyan mint 1 ktumliszsák eldől :lol: :lol:
pedig nagyon nagycsávónak néz ki ülve :lol: :lol:
a nagyobb fiam 10 hónaposan állt és ült föl..de ő volt,izomgyenge meg tónuseloszlási zavaros..meg isten tudja milyen volt...már nem is emlékszem pontosan szerencsére :roll:

én is járok tornázni...most3hétig lustulás volt de tegnap voltam,és ma is megyek :lol:
barika2008

Merci is alszik! cici után benyomott egy üveg alma-banán desszertet, letettem és azóta alszik! :D
szerintem a foga miatt, de 2 napja a nappali alvás elött sírdogál kicsit...... (ma épp nem)
bszilvi25

és még valami!!!!

mi cicizünk, ahogy ezt mindenki tudja, és NEM HARAP!!!!!!!!!!!!!!!
úgyhogy csajok ne féljetek!!!!!
olyan ügyesen körül öleli a kis nyelvével alulról, hogy ha 10 foga lenne, azt sem érezném! :lol: :lol: 8) 8) :lol: :lol:
bszilvi25

[quote="andóca"]S írta:andócazia Brigi!

Ja és Marci mászott? Mert azt mondják, hogy az nem jó ha kimarad.

nekem a két nagy nem mászott...semennyit!azt mondják ettől lettek beszéhibásak(a nevelési tanácsadóban mondják)
vagy elhiszem vagy nem...kiderülni már nem fog soha :lol:
barika2008

Szilvi: Levi sem harap! :) Imádom, hogy hogy tudják, bezzeg az ujjamba ott a foga nyoma! :)

Nem mondod hogy Merci megeszik egy egész üveg bébi desszertet?
Örülök ha Levi a harmadát megeszi, akár desszert, akár főzi? :cry: :oops: :shock:

Na akkor még egy kérdés. Mennyi ideig szopiztok? Mármint egy evés kb hány perc? Most már kezdek aggódni hogy Levim keveset eszik, igaz majd 10 kg, úgyhogy elfogyni csak nem fog! :lol:
Levi kb 10 perc alatt kész van!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

[quote="vikianyuja"]N írta:vikianyujaem mondod hogy Merci megeszik egy egész üveg bébi desszertet?

PEDIG DE!!!! ÉS SZINTE AZ ELEJÉTŐL ÍGY VAN!!! LEHET AZ BÁRMI!!

Nálunk is kb max. 10 perc egy szopi, de lehet, hogy még annyi sem!!!
(Apa mindig megkérdezi: ennyi volt???!!!???)
bszilvi25

Bari, az privi volt. Pont akkor jöttél, mikor sztrájkoltam, és nem írtam :lol: :lol: :lol: Egyébként tényleg fontos a mászás, sok gond lehet belőle, ha kimarad. Nővéremnek koraszülött a lánya, és rendszeresen járnak tornáztatni meg fejleszteni. És ott is mondták neki. Sőt, vannak ott olyan 4-5 évesek, akiknél kimaradt a mászás, és olyan korban tanítják meg nekik a gyógytornászok...

Anna, nálunk is így volt, hogy Marci nem evett meg 1 üveg kaját. Jó, ha a felét megette, de inkább a harmadát. De amióta megvan az etetőszéke, eszik. Mondjuk produkálom is magam neki, ha megunja az evést, de már 200 ml meg se kottyan neki! Szopi-téren én nem tudok segíteni. Soha nem szoptattam :cry:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Na jó akkor megnyugodtam, valahogy majd csak többet és többet kér!
Mi az első pillanattól etetőszékbe nyomjuk, hiába.....:cry:
Nálunk is inkább 5-7 perc, mint 10. :cry:

Látod Bari mindegyikőnknek van min aggódni a másikhoz képest! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Ezt most csináltam. Kicsit sokat akar a szarka nem?:

Kép

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

áááá én a mozgásfejlődésen szerencsére nem aggódok eggyáltalán...ha 10 hósan ül föl és 16 hósan indul el akkor sem :lol: :lol: csak neki lenne szórakoztatobb más szögből szemlélődni....

én kajafóbiás vagyok hisz tudjátok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
részletezzem?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na megyek tornázni :lol:
barika2008

Schopin, így van a dal:

Fej, vállak, térd és talp, térd és talp,
Fej, vállak, térd és talp, térd és talp,
Szemek és fülek és száj és fül,
Fej, vállak, térd és talp, térd és talp

Igazán komoly mondanivalója van :wink: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Igen részletezd! Nm hiszem hogy Dávid kevesebbet eszik mint Levente! :roll: :wink:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Csajok,milyen dal szövegről beszéltek,hékás-schopin:??????????

Kata&Milán

oszman777

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?