Sziasztok!
Orrszívó: Porszívós a tuti (bár a gépi kézi csodakütyűről szóló tapasztalatok érdekelnének, mert amikor éjjel szörcsögött a kicsi a takonytól, akkor a porszívó felverte a dedet). Van Pesztonkánk, de sz.rt nem ér! Mindig letüdőzi a cuccost a csövébe, akkor pedig nem lehet tovább használni, mert ki kell mosni a csövet, de vizesen nem lehet használni. Gyűlölöm!
Kókuszmatrac: Szerintem nem az a lényeg, h. szellőzik, hanem az, h. jó kemény és nem süppedős. Nálunk van alatta egy speckó ágybetét, aminek az egyik oldala pamut, de alatta van egy vízzáró réteg. A sógornőm Németországból hozta. Nagyon bevált, mert a ded vhogy mindig túltermelte a pelusát, meg néha hányt is.
Korkülönbség: Nálunk két év van köztem és az öcsém közt. Később is öltük egymást, de amíg pici volt, el kellett zárni előlem, mert annyira féltékeny voltam rá.
A ded és Fruzsi bébi közt is két év van, de egyenlőre csak a játékaira féltékeny. Aztán majd kiderül.....
Babancs!
Rohadt nehéz, de szerintem minél tovább vársz, annál jobban elszoksz a babázás árnyoldalaitól!
Az ember csak a szépre emlékszik. Még jó, h. a dednél a táplálási naplójába beírtam az aznapi nyüglődéseket, mert különben most azt hihetném, hogy csak a Fruzsival kell ennyit küzdenem.
Bár én mind a kétszer rendesen belehúztam!
Az mondjuk nem árt, ha megvárod, amíg Domi elindul, de azt is számítsd bele, h. a terhesség 9 hónap. Azalatt már futni fog!
A TB-s dolgokról az illetékes MÁK-nál is tudnak segíteni, csak győzd kivárni, amíg felveszik a telefont! De a privát TB tanácsadás a tuti biztos.
Csakegy!
Én varrtam rugalmas kendőt. Békás pamutjerseyből.
Ku...a jó!!!! Imádom! A világ legjobb találmánya!
Ha nem lenne, már kipusztultunk volna! Apa is abban cipeli éjjel a Fruzsit, ha már semmi más nem használ.
Mi benne a bonyolult? Csak magadra kötöd és bármikor kiveheted-beteheted a gyereket, nem kell folyton újrakötni, az a lényeg, h. jó szoros legyen és kész!
Én kabát alá kötöm, így nem rohadok meg alatta. A gyerek melegít, én meg melegítem a gyereket. A gyerekre elég egy hosszú ujjú plüss rugi, plusz vastagzokni (bár ilyen mínuszokban adnék a rugi alá egy hosszú ujjú bodyt is). Mivel a kabát nem ér körbe, varrtam hozzá egy polár takarót, ami sál is egyben, ez melegíti elölről a gyereket meg engem. Egyszerűbb lett volna a dolog, ha a Columbia nem inverz cippzárakat varrna a kabátjaiba, mert akkor csak egy ellencippzárt kellett volna varrnom egy darab polárra, meg gumit az aljára és a tetejére, majd az egészet be lehetett volna cippzáraznom a kabát össze nem érő elejébe, dehát ez van. Ha érdekel, elküldöm a "szabásmintát". Tudok jó kötözős videót is, ha érdekel.
A kissé cigányos békaminta miatt a népek többségének leesik, h. baba van a csomagban. A polár felett meg kikandikál a sapija bojtja.
És olyan jókat alszik benne menet közben! Meg simán lehet vele buszozni, közlekedni. Nem kell babakocsit feltenni a buszra. (Mondjuk egyenlőre csak úgy buszoztunk, h. apám felügyelte a dedet, de akár én is tudnám vinni, hiszen a kendővel szabad mindkét kezem.)
Tudod, h. én nem vagyok az a kendőben hordozós, biopelenkázós, szütyős típus, de ez nagyon bevált! (bocs mindenkitől, aki ezt pejoratívnak érzi, nem annak szántam!)
Filóztam az Ergo újszülöttszűkítőjén, de a kendős topikon többen írták, h. a kendőben sem jó a bölcsőtartás, hanem inkább előnyösebb a békapóz (és tényleg!), meg féltem is, h. esetleg oldalt kicsúszik a szűkítőből.
Ez viszont tökéletesen megtámasztja mindenhonnan. És a tapizós nyanyák sem férnek hozzá!
Szóval szeretem.
Majd lefényképeztetem és küldök képet.
Lara!
Sikonda marha jó hely!
Bár nyáron kicsit berágtam rájuk, mert ránk szóltak, h. a 1,5 éves gyerek ne ugráljon a partról. Pedig hát az a legnagyobb élvezete, ha csobbanhat! És micsoda iszonyatosan veszélyes dolog is ez...még ráesik valakire.....aki hülye módon képes beúszni közénk, miközben 1 méterre állok tőle.
Bár mi a belső melegvizes medencébe (nem a gyógyba) szoktunk inkább menni.
Az élménymedencéhez én fagyos vagyok, a gyerekmedencéhez meg a párom túl magas.
Monee!
Jobbulást!
ACC 100-as és Babyluuf balzsam jó a babáknak a megfázásos tünetekre.
Mindig elfelejtelek emilben megkérni, h. küldd át nekem a hungarocelgolyó beszerzési forrását. Megtennéd? Babzsák fotel szabásmintád nincs véletlenül?
Én a gépi medelát vettem 8000-ért a börzén. Ennyiért a hülyének is megéri!