Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a megnyugtatást, most akkor már tudom, hogy nem én vagyok a hibás.. Jajj mennem kell mert felébredt...jól "beszinezem" mindkettőnket :lol: :lol:

tyche
 
 
 


Sziasztok!

Foltokról jut eszembe: Nálunk is volt, Bencénél és nálam. Mi is azt a gyógyszertári kencét kaptuk... Aztán vki ajánlotta a popsikrémet rá. nagyságrendekkel jobb! 2 nap alatt elmúltak a foltok. Szóval nálunk bevált. Az arcomon szokott ilyen lenni (piros, kiszáradt, viszkető...), majd oda is azt kenem...

Rami: Tényleg jó, hogy benéztél! :) Fotók jöhetnek,. akár ide, akár a másikra ;) Nem aggódom én a fiam súlya, méretei miatt, csak kicsit szíven ütött, hogy most mindössze ennyi volt. Tényleg az a lényeg, hogy nem fogyott, akkor már aggódnék, de az előzmények ismeretében csodálkozom, hogy nem következett be. Szóval amit most nem szedett fel, azt bepótolja, látva a mai 10 órai mennyiségét, ebben biztos vagyok :lol: 2 üveg gyümit benyomott. Az elmúlt napokban nem ette az általam készített gyümölcsöket, így most üvegessel próbálkoztam és az bejött neki nagyon :) Nem csinálunk belőle rendszert, de azért jó volt látni, hogy végülis nem az evéssel volt a baj, hanem a kajcsival. Gondolom, ha azok a fogacskák végre kikandikálnak, akkor már visszaállunk a régi kerékvágásba, addig megpróbálok trükközni, pl. keverek az üveges gyümibe frisset is...
Jó, hogy van segítséged, azért úgy biztosan nagyságrendekkel könnyebb. Pláne 2 gyerekkel ;)

Zazzy: Szerintem is a szülésznő a lényeg. Fogadj, ha van rá módotok. Nem hiszem, hogy egy szülésznő nemet mondana ilyen felkérésre. Vannak itt topikok is, ahol kórház szerint le van írva, kinek melyik szülésznő jött be... Keress utána. A 32. hétig érdemes lefixálni ;)

Kincs: Gyerkőcök tényleg nagyot tudnak koppanni. Észrevettük Bencén, hogy ha véletlenül koppan a buksija és mi nem jajgatunk, akkor ő is megy tovább :) Na jó, ez az esés nálatok nagyobb lehetett, mint egy kis kopp, viszont a bébik elég szívósak. Ha nincs semmi különös tünet, változás, akkor jó eséllyel nem történt komolyabb baja. Ha aggódsz, akkor viszont inkább vidd dokihoz feleslegesen, mint hogy baj legyen ;)

Tegnap merészen ráálltam a mérlegre és örömmel tapasztaltam, hogy sikerült elérni a kitűzött célt. 58kg vagyok, viszonylag kevés nasival, inkább a töltött káposzta, töltött husi lehet a "bűnös" :) Most már csak tartani kell ;)

Tyche: Tényleg nem vagy rossz anyuka! Rengeteg pici így jár. Amíg eszik rendesen a picúr, addig nincs gond. Kezelgesd neki és hamar el fog múlni ;) Ne felejsd el a cumiját és mindent, amit a szájához vesz/ér, azt kifertőtleníteni. Játékokat is ;) Szopipárna, stb. Nem lesz gond :) Szülés törit kérünk, ha lesz időd! :)

Monee: Shopping :D Hajrá, Apát fogd be kereket cserélni :)

Na jó, ennyi voltam, mert Bence szabotálja itt nekem a pötyögést :lol: Minden áron irogatni askar :)

íjmhfgsdgfhfd <- Ezt üzeni :lol:

puszi

Kép

Kép
bettica
 
 


úú csajok, annyit beszéltetek a kajálásról, h most itt majszolom az étcsokit.

Rambóka, jó h jöttél, és ennyit írtál. Már nagyon hiányoztak a hosszú hsz.ek.

Bettica, kiderült, h miért volt ez a rohamos fogyás? Lehet, h a szopi miatt?

Hunci, sajnálom, h így összejöttek a dolgok. Szorítok, h minél gyorsabban oldódjonak meg.

Zsizsik, jó h jöttél! Nemcsak egy kórházban és egy orvosnál szülünk, még a szülésznőnk is ugyanaz lesz (remélem). Jövő héten megyek hozzá.

Szpoizás: tehát a lényeg az elején minél többször mellre rakni a babát, h beinduljon a tejci. Na meg ugye helyesen mellre helyezni.
Kérdésem még az lenne, h melyik mellszívó a jobb? A kézi vagy az elektromos? (tudom az elektromos sokkal drágább) Gondolom akkor azt érdemes előre megvenni, h vihessem magammal a kórházban.
És még vmi. A baba ágyneműje, paplan, párna csakis 100% pamutból készüljön?

Ja, és végül úgy döntöttem, h a suttogót nem veszem meg. Találtam az egyik gyerekboltban egy olyant, h Kiegyensúlyozott mamák és nyugodt babák (lehet, h rosszul írtam le a címet) Valószínű az lesz a befutó, de még könyvesboltban is szét akarok nézni.
apple
 
 

 
 

Apple!
Te legalább étcsokit eszel!Én meg... :oops:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!
Bettica!
A Pennyben pl. lehet venni főtt héj nélküli fagyasztott gesztenyét. 10dkg ha jól rémlik 200Ft.
8 hónapos kortól már jöhet a bolti magyar napsütötte zöldség fagyasztott kivitelben.

Tyche!
Jó anya vagy, ez nem kérdés!!! Hamarosan eltűnnek a foltok!


Apple!
A kézi ill. az elektromos mellszívó is jó. Az elektromos kényelmesebb. Én használtam mindkettőt, mert kézit kaptunk kölcsön rögtön az elején (nem gondoltam volna, h Lara nem győzi fogyasztani ami a nap folyamán termelődött). Nos ezzel azért macerásabb volt, mivel a csuklóm már szabályosan fájt a használatától (sok tej miatt muszáj volt).

Kép
lara26
 
 


A mai shoppingolást elszabotálta az a tény, hogy ma hiába van péntek, de szombat van és ráadásul egy csomó helyen leltároznak. :evil:

És hogy teljes legyen a kép, úgy néz ki elkaptam Norbi nyavajáját, szétmegy a fejem, folydogál az orrom és fájogat a torkom.
Úgyhogy a nagy csatangolásból az lett, hogy bementünk az első multiba Ákossal, ahol van bevásárlós lehetőség és gyógyszertár is és a patikában kétszer annyi pénzt hagytam ott, hogy a boltban.
Ákosnak is szörcsizik az orra és nyűgös... és ilyenkor nem vagyok túl kreatív hogy kitaláljam mi baja van. :(

Ebéd, aztán ágyat fogok. Jó lenne nem beleesni nagyon a nyavajába...

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Bettica!
Jaja a jól bevált gyógyszertári popsikrém nálunk is nyerő, mostanság mindig elfelezem a krémet és a másik felét Lara többi testrészére használjuk ahol pirosas. Az uszodában agyonklórozzák a vizet és iszonyat kiszárítja a bőrét. A mosdókenőcsöt pedig úgy használjuk, h bekenjük vele a testét és lemossuk.

...Lara elkezdte mosni a haját úgy, hogy fogta a mosdókenőcsös tubust és a hajához rakta, aztán bevizezte a hajacskáját. :lol:

Kép
lara26
 
 


Monee!
Jobbulást mindhármatoknak! Ilyen eset nálunk is volt 2*. :(
Neked tudnék javasolni mézes teát, de abból nagyon sokat!
Ákosnak Sterimar orrsprayt és orrszívó -porszívózást.

Kép
lara26
 
 


Lara: Aranyos lehetett KisLara :)

Monee. Jobbulást!!! Mézes-citromos tea, ahogy Lara is javasolta... Remélem hamar túljuttok ezen!

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Ádám nevében mnidnekinek a jókívánságokat! :)

Szisza, gratula!!!

Apple, Zsizsik, szééép pocik! És hogy szalad az idő, hihetetlen! Mindjárt szültök!!!

(teszek majd fel kismami listát is hamarosan!!! :) )

Monee, jobbulást Nektek! Remélem, Ákost nem üti ki nagyon a nátha!

Kincsecske, én is anyu kertjében termetteket adtam Dorkának amíg volt - előrelátó volt anyukám és fagyasztott le sokmindent - majd utána a piacon vásároltam. Ott az öreg bácsikákat/nénikéket kerestem inkább mnit a nagyobb röldségeseket, ők biztos hogy otthon termesztett zöldséget árultak.

Rambóka, fogigátlós topik tényleg jó lenne!!!
:lol: Ugyanezeket rágtuk végig mi is amit Te leírtál: spiráltól idegenkedem, gyógyszert nem szívesen szednék többet mert nagyon kemény migrént csinált látászavarral, műtéti megoldás olyan nagyon végleges... Kihagytad a "zoknit" :P
Marad az aszpirin a térd között... Bár egyelőre így két gyerekkel annyira nagyon nem kell ezen gondolkodnunk, vagy erőnk nincs a fáradtságtól vagy valamelyik gyerek bezavar :?
Kérünk képeket!!!

Mamint, jó kis szalonna?! :wink: :lol: Vagy átadok 8-10 kilót... :P

Rólunk.
tegnap hajnalban volt egy éve hogy egy jól sikerült szilveszteri buli után megfogant ÁDám! :oops: 8)
És ma 6 éve hogy először találkoztunk Apával! :lol: :lol:

Most meg szerintem brutál pé-m van! Tojásfehérje ezerrel és iszonyúan fájt ma egész nap a peteefészkem bal oldalon, mozogni is alig bartam. Pedig olyan jól elvoltam mensi nélkül :evil:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Kismami lista:

Finiselők:
Zsizsik 34+6
Apple 32+5

Huszon hetesek:
Zazzy 27+4
Dimet 27+4

Tizen hetesek:
Csillag: 18+2
szepm 18+2

Friss kismami:
Kandika: 6+3 :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Anyoooka!

Hát igen...nálunk is emiatt nem égető a kérdés... :roll: :oops:

Lara!

Hova jártok úszni?
A samponozással nálunk sincs gond, csak a leöblítéssel. :twisted:

Apple!

Motoros! Én a dednél kézi Chicco-t használtam...kezem letört mire vmi eredményt produkáltam! Fruzsihoz vettem börzén gépi Medelát. Szuper!
Bár mostanában nincs időm fejni. :?
Újonnan szerintem nagyon drágák, vedd meg nyugodtan használtan, úgyis ki kell fertőtleníteni!

A babáknak nem kell párna! Meg paplan sem, csak plüss babatakaró.
A feje alá textilpelust tegyél majd, úgyis lebukja, naponta többször fogod cserélni.
Takaróból célszerű kettőt venni, mert ha a kakik kifolyik a pelusból, akkor moshatsz mindent!
Nem árt vízálló ágybetétet tenni a lepedője alá, ezt talán gyógyászati segédeszköz boltban tudsz venni.
A legjobb babacuccokat egyébként angolturikban lehet beszerezni!


Felébredt, mennem kell......

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


vagyok...

a család 3/4-e dögrováson volt, még Lilla is belázasodott (életében először!!!!!!!!!) úgyhogy most megint kap lefejt tejet (hajnalban fejek, nap közben nincs felesleg), abban már van ellenanyag is.. (és igen, 1 nap alatt kijött abból ami miatt tegnap én még az ágyból se tudtam kimászni)...

férjem kedden utazik, egy hét Kanári szigetek plusz Tenerife, 5*-os hotel stb... vazze... sárgulok... (OK, munka, de sok szabadidővel)... addigra viszont meg kell gyógyulnom mert különben rémálom lesz az egy hét egyedül a két gyerkőccel...

na megyek, eleget rinyáltam, majd még jövök a héten :)))))
Vendég
 


Lara, Rambóka, köszi! Már elkezdtünk keresgélni a vaterán, csak egy kicsit idegenkedtem a használt mellszívótól. Semmi bajom a használt dolgokkal, csak a mellszívó az annyira intim dolog. De lehet, h nem lesz más, tegnap voltunk 1-2 bababoltban, sőt még tecsóban is megnéztük a mellszívók árát, hát sehol sincs egy 1000 Ft különbség sem.

Csakegy, Monee jobbulást!!!

Zazzy, étcsokit ehetsz nyugodtan, nem bántsa a cukrot.

Anyooka, köszi a listát. Soha nem gondoltam volna, h az én nevem is ott lesz a finiselők között.
apple
 
 


Fogigátlás:mi időzítünk, mivel mindig érzem a pét és ráadásul 14-15. napon van, egyszerű a kérdés, bár megint tanulok, utolsó szakvizsgám februárban, így fáradtságtól erőm nincs semmire sem :oops:
Vendég
 


Sziasztok!
Anyooka!
Köszi a listát! :D Hű Dimet, minnyá mi jövünk... :roll: Ki gondolta volna mondjuk egy éve... :D
Kandinak sürgősen kell egy pár!!!! :D

Apple!
Tudom, hogy azt lehet, de amikor te tegnap írtad, hogy étcsokit majszolsz, én akkor egy tábla sárgabarackos-kekszes Bocicsokival "küzdöttem" :oops: Sajna nem nem bántsa a cukromat...

Betegeknek gyors gyógyulást!!!

Kép
Kép
zazzy
 
 


JA!Hunci!
Én is jelentkeznék ilyen ciklusra majd! :wink: :lol:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Bocsi Lányok, hogy bepofátlankodok ide hozzátok, csak egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek!

Először is gratulálok minden anyukának és kismamának a babócához! :D

A másik topicba már egy ideje irogatok, 1hónapja szedem már a metet. Szeretném nézegetni a vércukraimat itthon, van d-cont mérőm, azt szeretném megkérdezni, hogy milyen értékek ajók és hogy evés után mennyi idővel kell megnézni a vércukrot!
Előre is köszönöm a segítséget.

És szeretném megköszönni nektek, hogy vannak ezek a topicoc.Mikor megtudtam, hogy pco-m van, teljesen el voltam keseredve, de az írásaitok reményt adtak, köszi! :D Csak így tovább!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84
 
 


Melinda, evés előtt 4.5 -5 körüli érték tökéletes, evés után 1 órával 7 alatt legyen.
Vendég
 


melinda84,

kismamaként az étkezés utáni 60 perces értékeket kell nézni és annak kell 7 alatt maradnia. Egyél gyakran, legalább 5X, reggelire ne egyél gyors felszivódású dolgokat, és nagyon kerüld a cukrot, mézet. A pékáruidban mindig legyen egy kis teljes kiörlésű liszt, attól lassabb a felszívódása, nem emeli meg a cukrodat olyan gyorsan.

üdv szepm
szepm
 
 


Sziasztok!

Rambóka!
Nekünk Sikonda az uszoda. Védőnő tartja a foglalkoztatást. Kép Kép Kép

Kép
lara26
 
 


hali

Hunci micsoda gyönyörű ciklusok!!!
okos legyél!! Jó tanulást!


Monee jól vagytok??

Apple én Pesztonka mellszívót használtam (kölcsön kaptam, nem gondoltam én sem hogy másét fogom használni, de fertőtlenítve 2-3hétre megtette) ha most vennem kéne lehet ezt venném ez a legolcsóbb gépi és bőven megteszi!!!
Ja baba ágynemű?? hát én a szopipárna.hu oldalról rendeltem szettet de nem használom :( szopipárna a radiátor alatt van,hogy kiskincs ne verje ba a fejét..paplan párna a szekrényben. Az első hetekben kókuszpólyát használtam..aztán a betétet kkiszedve az lett a takaró egy szép huzattal..most meg 70*90 -es gyapjú takarót használunk napközben pihe puha plédet. Kiságyban kókusz matrac van oda nem jó a gumi lepedő azt mondták a boltan, de nem is kellett 1-2kis folt hamar megszáradt az első hónapokban meg pelus volt a fejünknél.
Nevetek van már???


KISMAMIK BANBASZOBA/lLAK KÉPEK IS JÖHETNEK!!!!!!!!!

Lara óóó csudi uszis fotók :)

Szia Szepm!!Hogy vagytok? Vonalzót nem csinálsz...mostani kismamiink nagggyon hanyagok!! :twisted:

Lányok itt tényleg párban járnak a zebrák, ki fog babahírrel megörvendeztetni minket?? Ki lesz az év elsó kismamija??
Mniki? Babszika? Pigiii? Backa (láttam bejelentkezve) Kikka, (Niki tudsz róla vmit?????) Házitücsi??? Vagy ketteske érkezik vkinél???
Olyan jó látni,hogy sorra babásodik mondenki Zsizsik Kandi....hmmm :))))))))))))
Vendég
 


Lara, ti ilyen pici vízben úsztok?nem rossz neked így tartani?a miénk nekem állig ér, és így könnyebb tartani a gyereket meg hát a gyereknek sem ér le a lába.
Vendég
 


Lányok!

Köszi szépen a segítséget! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84
 
 


Dimet!!

ha erre jársz megírnád nekem hogyan szoktattátok Zsuzsit az esti alvásra?? Koriági írta hogy ők is a ti módszereteket alkalmazzák. A tesómék 11hónapos fruskája nem akar aludni, alszik ő de óránkét ordítva ébred és csak cicivel hajlandó visszaaludni így már pár hónapja köztük alszik, sógornőm elég fáradt és nem tudja mit lehetne tenni.. talán 1hónap múlva lesz lehetőségük a külön szobában alvásra...bár nem tudom fogják e bírni ha a csajszi reklamál ha megnyekken már veszi is fel
Köszi
Vendég
 


Halihó!

Lara, kisLara GYÖNYÖRŰ!

Rami, jó, hogy többet jössz mostanában, már elvonási tüneteim voltak. A beszólásaid minden nap megajándékoztak 1-1 fetrengve röhögős perccel! ;)

CSakegy, jobbulást nektek! Férjedre meg én is sárga! Bezzeg mi a szmogos városban mnusz fokokban robotolunk kevés szabadidővel. :roll:
Komolyan Lilla 1 nap alatt meggyógyult a tejtől? Tök jó!

Zazzy, nem hittem volna, hogy valaha ilyet írok, de nem kívánom a csokit!!! Bár leginkább semmit sem, de édeset legfőképp nem. (És nem én vagyok az év első kismamija sem). De te babát vársz, megérdemled a Bocit! :D

Apple, mondtam már, hogy nagyon fiús pocid van? Le se tagadhatnád! Nevet választottatok már. (Lehet, hogy írtad, csak figyelmetlen vagyok).

Zsizsik, Jadvinak szép kerek babalakja van! Eszter várja már?

Hunci, neked meg dupla drukk a perek és a szakvizsga miatt! Ugye bünti maradt? Az már biztos jóval könyebb lesz!

Kép
mamint
 
 


Lara!
Hű de jók a képek!Énisénisénis! :lol:
Úgy mennék úszni néha, de 30 km, buszozás, hideg van, drága, úgyhogy nem hiszem, hogy egyhamar menni fog.

Kincs!
Miért nem jó a gumilepedő a kókuszmatracra? :shock: Mi azt az egész vékonyt vettük a tescoban, olyan mint annó a mi pelenkáink voltak(mármint a csomagolórésze)matracméretű.Nem jó???

Ne is mondjátok ezt a mellszívót.Én már begolyóztam(mint annó a babakocsitól :lol: ), de még mindig nem tudom, mi legyen.Baromi drága.És a légzésfigyelőről még nem is beszéltem.Szívem szerint vennék, de az is marha drága és nem nagyon van keret :(

Kép
Kép
zazzy
 
 


Mamint, nem , a büntivel kezdtem, aztán polgári, most meg eu és alkotmány és közig.

Zazzy, én vettem felül frottír, alul gumi lepedőt , 2 db-ot, és azt váltogatom.Jó szolgálatot tett, a matrac vadi újnak tűnik, mert nem lett pisis, kajás soha.
Vendég
 


Szió

Zazzy a kókuszmatracnak a levegőzés a lényeg és a gumi alatt nem tud,könnyen lebeszéltek róla, de nem is volt rá szükség...de már rájöttem hogy gyereknevelésben is 1000 félék vagyunk,kinek mi szimpi/pénztárca.
Pesztonka 10000 sztem tűrhető..a légzésfigyelőt mi is az utolsó pillanatban vettük meg (mikor már megszültem) mert akkor lett rá pénz...mi is nagyon számolgattunk.:( kismamiságom előtt azt hittem mindet megvehetek majd ami megtetszik.

Csakegy a férjed gondoljon majd ránk is!

Hunci egyszer raktál egy Hunoros csupahab képet,mivel fürdött?? Kiskincs egyre jobban élvezi a fürdést ma pl.1-2kissebb habot akart megnyalni és az orra is érte a vizet,nagy sírást rendezett sőőőt mostanság ha nem az történik amit ő akar (nem engedem neki hogy mindent megfogjon, megkóstoljon vagy nem arra és akkor sétálunk amerre akar) raplizik :shock: :lol:
Vendég
 


Hunci!
Az elején még nem ért le a lába. :lol: Amúgy eléggé fárasztó ilyen pici vízben gyakorolni, apával felváltva úsztatjuk Larát. Van amikor átmegyünk a mély vízbe.

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, viszonylag jól vagyunk.
Nyomom a C vitamint, Calciumot, Elevitet, és egy ilyen felsőlégúti nyavajákra összeállított homeos bogyót. Rosszabbul nem lettem szerencsére és ez már kezdésnek nem rossz. Igaz, most fáj a torkom eléggé és a homeos cucc miatt semmilyen mentolosat és koffeinest nem lehet enni-inni (Halls cukorka és Lipton tea kilőve), de kibírom.
Ákosnak szörcsizik az orra, 3-4 óránként szívjuk neki, aminek annyira azért nem örül, addig még csinálom, de utána hamar megnyugszik. Ma elég sokat aludt is, remélem kialussza magából a taknyot. Neki C vitamint adok és a tejcsin keresztül kap valamennyi calciumot is elvileg tőlem. Egyénként jó kedvű, szerencsére.

Zazzy!

Hát 'brit kutatók bebizonyították', hogy azért nem jó a kókusz matracra a gumis lepedő, mert minek vettél légáteresztő matracot, ha lefeded és nem légáteresztő anyaggal?! :lol: Éééérted! :D
Lövésem sincs milyen lehet az a Tecsós amit vettetek... deeee... ha a kellemeset a hasznossal akarod összekötni, akkor csináld úgy, hogy Lara babának derék résztől lefelé rakod be a gumis lepedőt. A feje a légáteresztő matracon marad, a "veszélyes zóna" meg a védőhuzaton. Megjegyzem a 4 hónap alatt egyszer sem fordult elő, hogy a kiságyban "baleset" történjen. :D

Most jutott eszembe, hogy egyszer kérdezted a hungarocell golyókat, csak elsiklottam az ügy felett. :oops: Érdekes még?

Apple!

Én nem vagyok ennyire izééé... gondos anyuka. :D
A lepedője pamut csak. Párna nem kell, de hogy valahogy kinézzen az ágy, varrtam neki a fejvédő vászon anyagából egy ilyen párna-szerű valamit, amiben nincs semmi, csak az anyag. A takaró huzat, most nézem csak 80%ban pamut, de úgysem ér most semmilyen szinten hozzá a babához, úgyhogy nem érdekel. :)
Nálunk is van kb. 6 takaró itthon, mert én is vettem és ajiba is kaptunk egy párat. :twisted: A hazajövetelünk utáni második naptól Ákos egy nagy polár plédbe (polár anyagot vettem és jónapot) van bebugyolálva alvásra, mert ha a hideg lepedőre koppan a feje, azonnal felébred. A bebugyola csak annyi, hogy a feje és a háta alatt is van takaró, meg a hasára is át van dobva. Mikor kicsi, -elvileg- úgyis szereti az ilyen meleg körülöleltséget. Tél lévén erre jön rá még egy réteg takaró (nálunk nincs meleg éjjel) és ennyi.

Mellszívó:
Én kiállok a kézi mellett. :D
Használtan vettem és arra amire nekem kell - alkalmankénti mellszívás- tökéletesen megfelel. Nem vennék most sem másikat. Nem lett tőle Popeye kezem -az Ákos súlyától lett- és nem bántam meg, hogy csak 5000 forintot adtam érte használtan, ugyanis talán egy hónapban ha kétszer előveszem már.
Én a használtból olyat vadásztam, ami olcsó :D és nem sárga a kifőzéstől, mert ettől a sárga színtől én rosszul vagyok. :D Tudom, hogy nem koszos, de koszos érzést keltet bennem. :)

Légzésfigyelő:
Béreljük, újonan bontottuk ki a csomagolását, tehát mi vagyunk az elsők akik használjuk. Nem vagyok benne biztos, hogy fél éves korában azt fogom mondani, hogy már nem kell tovább - az én nyugalmam miatt-, de ha egy évig fizetjük, akkor sem leszünk sztem ott, mintha megvettük volna. Meg aztán nem is lett volna lénk akkor megvenni huszon-harminc ezer forintért. :?

Lara, Hunci, Bettica!

Milyen ez a fürdőgatyó amit a gyerkőcökre ráadtok? Ez a nem folyik ki a kaki verziós naci? :D Hol lehet ilyet venni?

Melinda!

Ha lentebb nincs forgalom, nyugodtan írj ide!
Nem tilos az idejárás a várakozóknak. :wink:
Hajrá 2009! :lol:

Lara!

Irígy vagyok Sikondáért! Igaz, nekünk meg Harkány van viszonylag közel, de szerintem árban és szolgáltatásban fényévnyi különbség van Sikondához képest.

Csakegy!

Jobbulást Nektek!! A férj monnyon le, hogy ilyen helyre megy dolgozni! Ha egyszer elköltöznék külfüldre, biztos csak ilyen meleg helyre mennék, mint Tenerife. :D

Anyoo, Rambóka!

Miután ma ilyen kiállós napom van, a "zokni" mellet is kiállok! :lol: 8)
Abból sosem lehet baj, ha a cuccos nem jut be... :D Használni sem kellemetlen, kényelmetlen, csak hozzáállás kérdése. (Jó tudom, alleriga, meg ilyenek, de az csak nincs mindenkinek! :) )

Anyoom!

Én ilyekor már tudtam, hogy jön majd a gólya... :D

Beni babának boldogságos névnapot! :wink:

Ennyit mára. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Örömmel látom, hogy milyen szépen felélénkült a topic. :wink: Jók ezek a babás témák. Bár ha belegondolok, hogy lassan bele kéne kezdenünk a tesóprojectbe, hát nem töröm magam össze érte. :oops: Domi olyan szintem lefáraszt estére. Még menni sem tud, (ez is eléggé bánt már) mégis égetően rossz.."visszasírom" azokat az időket, míg csak aludt-evett-fürdött-aludt. Akkor mindenre volt időm, most csak lopva..akkor alig vártam, hogy felébredjen. Most ezerrel csinálom pl. a vasalást, hogy jussak valamire míg alszik, mert ha fent van mindig rosszban jár az esze és nagyon figyelni kell rá. :twisted:
Csajok pár nap múlva betöltöm a 30at..ez alkalomból megleptem magam egy szigetközi wellness7végével. Anyut is visszük, hogy kicsit lazulhassak. Már nagyon várom, jó lesz pihizni. Jó sokan voltak nálunk az ünnepek alatt vendégségben, hozzá még a Domi hisztijei - szóval fárasztó időszak volt.
Viszont egészségileg minden ok, a legutóbbi (nov.vége) pajzsmirigy-vizsgálat is normál hormonszinteket mutatott.
2 gyerekes anyukák adhatnátok egy kis bíztatást, hogy ugye nem olyan nehéz 2 gyerkőccel?
Már azon is agyalok, hogy fogunk elférni 4en ebben a kis lakásban, pedig még nem is vagyok terhes. Rám férni némi optimizmus a sok agyalás helyett. :?

Hogy aktuális is legyek,
mellszívó: kézi Avent volt, jó szolgálatot tett. De a legtutibb a gépi Medela. Ha lett volna bőven tejem, tuti béreltem volna.
matrac: kókuszmatrac van. Ezt ajánlották, szellőzés miegymás. Gumilepedőt sosem vettem, pedig állandóan összehányta Domi a lepedőt+a textilpelust. Pisi, kaki sosem folyt ki rá, bár lehet azért meg tápszeres volt.
Most mennem kell..

Kép
babancs
 
 


Kincs, Gabi fürdető.
Vendég
 


Monee!
Örülök, hogy "alakultok" :wink:
Orrszívóból mindenki porszívósat használ?Én megmondom őszintén, el sem tudom képzelni, hogy műkszik, a férjem meg vadul tiltakozik.Hiába mondom, hogy állítólag ezek a kézi izék semmit nem érnek. :roll:

Hungarocell-golyók: :lol: nem akartam erőszakoskodni, de még mindig játszik, mert továbbra se nagyon akarnék akkora vagyont kiadni szopipárnáért.Egyébként te tudod, hogy mi a különbség párna és párna közt, mert képeken semmi, egyik mégis 5, a másik meg 10-15 ezer :shock: Miben különböznek?Mert látszatra semmiben.
Küldj privit, hogy hogy intézzük, én minden megoldásra vevő vagyok.(még arra is hogy meg is varrod...na jó, ez vicc volt, gondolom van jobb dolgod is, valakit majdcsak találok, aki ügyesebb nálam, mert amúgy nem egy bonyolult dolog, nemde?)
Meg azt a Tena izét :lol: is megbótolhatjuk egyúttal :wink:

Egész fellendülőben van amúgy a lenti topik is!Tökjó!Mint unatkozó kismami járok tartani a lelket a lányokban :D csak az a baj, hogy a fenekem nem nagyon bírja már az itt ülést(na meg Lara is igen hamar tiltakozik)valaki dobjon meg egy laptoppal! :lol:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Szia Babancs!
Boldog szülinapot és jó lazulást!!
Tőlem mis kérdezték,hogy ugye már könnyebb a gyerekkel?? :shock: :lol:
Én a pár hetes időszakot is élveztem akkor jobban aludt én is :lol: és több időm is volt mert ahová tettem ott maradt...ezt az időszakot is élvezem nagggyon ,mert olyan édes amikor pofákat vág látszik rajta az öröm minden nap mutat vmi újat stb...megzabálom! Viszont fárasztóbb mert már nem merem 1percre se magára hagyni mert mászik áll fel,lépeget elfogyik a kanapé vagy a bútor, koppan és sír :?

Zazzy igen fényévekkel jobb orrszívóból a pórszívós mint a kézi!!
Kipróbáltam tényleg nem fáj és nem szívja ki az agyad! :lol: hiába úgy néz ki..
de a cuccos kiszívására csak ez jó, mert ha nincs rendesen kitakarítva az orra akkor nagyobb gubanc lehet, fülgyuszi vagy arcüreg :(

Hunci köszi!

Anyooka Espero hiányzik a kismami listáról.

A táblicskunkat ki kezelte legutóbb egy frisset nem nézünk???
Vendég
 


Babancs: izé... nem titok, nehéz 2 gyerekkel... terhesen össze akar esni az ember (ld. álomkóros időszak) de nem aludhat amikor akar... én minden elvemet félredobva pl. végig kávéztam a terhesség alatt... (Lilla alatt max. 1-2 alkalommal). Most meg.. ha Luca hagyna aludni, Lilla nem... vagy fordítva. Ha mázlim van, a férjem itthon van délután és akkor ha Luca is úgy akarja aludhatok, de csak akkor.

A szüleim segítenek még azzal, hogy ha szólok akkor elviszik Lillát, csak én nem akarom túl sokszor lepasszolni (szokja csak, hogy ketten vannak).

VISZONT: néhány hónap és nem kell amiatt izgulnom, hogy Lilla unatkozik egyedül. Lesz egy játszótársa. Nem nekem kell majd szórakoztatnom, így sokkal több szabadidőm lesz. Lilla egyre jobban hozzászokik ahhoz, hogy nem csak ő van és nem mindig ő az első. Nemrég kiráncigált volna az ágyból, ha aludni merészeltem volna mellette. Most hagyja. Nemrég még visított, hogy azonnal engedjük ki a szobájából ha felébredt. Most felkapcsolja a lámpát és van, hogy akár egy órán át is játszik mielőtt kiabálni kezd. Mondjuk kemény menet Lilla lelkivilágának az ápolása (nagyon kemény) de talán sikerül megúszni a komolyabb testvérféltékenységet.

Egyszóval kemény menet de megéri :)))) Én örülök a kicsi korkülönbségnek.

Ami nálunk gáz: csak 2 szobánk van. Luca igényelné a nyugodt estéket, de mi csak éjfél (vagy 1) körül szoktunk lefeküdni így neki el kell viselnie, hogy zajongunk, nekünk meg azt, hogy csak sötétben zajonghatunk. Lilla mellé nem merjük berakni mert felébresztené plusz ha egész éjjel ott hagynánk, reggel Lilla tutira elkezdené piszkálni. Per pillanat emiatt pl. fogalmam sincs, hogy alakítunk ki nála egy fektetési ceremóniát. (valami ugye azért van, mert Lillának lefekvés előtt minden este ugyanazokat a diákat szoktuk levetíteni és ezeken ő is bent van... de ezután egy nyugodt helyre kellene lepakolni és nem a nappaliba)

A másik probléma: 4. emelet és nincs lift... és bazi hideg van. Egyszerűen nem tudok levonszolni egy overálos újszülöttet és egy épp lusta disznót játszó 21 hónapost... Már azon filózok, hogy beruházok egy újszülöttbetétbe az Ergoba, mert a rugalmas kendő szerintem házon kívül nem túl nyerő... (túl macerás felkötözni)

Mondjuk Rambókáék pont ugyanebben a cipőben járnak úgyhogy iszonyú kíváncsi lennék, hogy ők hogy csinálják...
Vendég
 


Lara: gyönyörű ez a lány :))))))

monee: mi anno Lillának is adtunk oscillococcinumot...

Babancs: boldog 30-at:) ja igen, gyógytornára jártok a járás miatt vagy ez normális?

zazzy: működik a porszívós orrszívó. röhögni fogsz, de most mi is használjuk a férjemmel és eszméletlenül jó... nekem levitte a kezdődő arcüreggyulladásom és az iszonyú fülfájásom egy nap alatt... (műanyagunk van aminek olyan a feje, hogy igazából egy felnőtt is használhatja)

Kincs: karámmal próbálkoztatok már? Sokkal tágasabb mint a járóka viszont a baba nem tehet magában kárt mintha szabadon lenne engedve a szobában...
Vendég
 


Csakegy!

Köszi! Most fellelkesítettél. :twisted: :twisted: :twisted:
Én meg pont a nagyon pici korkülönbség kiküszöbölésére gyúrok..meg hogy addigra már óvodába mehet mire mondjuk a ketteske megszületik, meg egy gyerekkel bevásárolni, sétálni menni is könnyebb, míg a nagyobbik oviban van. Te beadod majd Lillát, ha 3 éves lesz?

Nagy korkülönbséget én sem szeretnék, mert azért mégegy 3 évesnek játszótársa a kicsi, de mondjuk egy 6 évesnek már lehet hogy kevésbé..viszont hogy könnyebb lesz-e emiatt, mármint hogy jól ellesznek egymással nem tudom. Engem egyébként most az fáraszt le, hogy küzdelem minden egyes akció vele. Kitalálni épp mit akar enni, aztán a pelenkázás művészete, a fürdetés után az öltözés, aztán ott van az öltözés téli kabátba, sapkafelvétel és még sorolhatnám. Ja és épp jönnek a metszőfogai, ma este 10ig ordított..

Lenne még egy hülye kérdésem: nem Te írtad véletlenül, hogy amikor Lucával terhes lettél táppénzre mentél vissza? Mert ugye Domi 2 éves korától már csak GYES jár, és elvileg lehetnék táppénzen is ugye a veszélyeztetett terhesség miatt..csak ugye csavar a történetben, hogy nem tudom hogy ehhez vissza kell, hogy vegyen a melóhelyem állományba, a másik hogy a helyemen van felvéve egy ismerősöm, ha engem visszatesznek állományba, ő repül..na most kéne egy szakbarbár. :twisted:

Ja, köszi a köszöntést :wink: ..majd 8-án lesz.

lakásgondok: nálunk is hasonló, azzal a különbséggel, hogy van egy nappalink - egyben az étkezővel, ami gyak. nem sok mindenre jó, mert ha valaki itt alszik és kel a férjem, felébred rá..így marad a háló és a gyerekszoba (6 m2 :( ). A háló jó lenne ha megmaradna a férjemnek, hogy tudjon pihenni mivel dolgozni jár. A gyerekszoba kell Dominak, mert ott szokta meg. Akkor hova mennék én és a tesóka?
Variácók:
1.Domi megy apával a hálóba aludni..kérdés milyen ágyon? A franciaágyon mind a ketten? Mivel ő korán fekszik (Domi), nem marad privát életterünk ott, ami mondjuk nem jött rosszul este.
2. Domi marad a gyerekszobában, picibaba és én megyünk a hálóba, apa kiköltözik a nappaliba arra a kanapéra, aminek a hossza megegyezik az ő magasságával..de legalább mindenki elszeparált. Majd ha a kistesó is kiélte az éjszaka kelős hónapjait (ami remélem jó kevés), akkor mehetnek a tesók a gyerekszobába.
De azért az a +1 gyerekszoba irtó jól jönne..

járás: nem tudom, hogy normális-e. A gyógytornász azt mondta, hogy nincs gond vele, csak az egyensúlyérzéke nincs meg. Most abbahagyjuk a Dévényest, csoportos tornára fogunk menni. Akadálypálya lesz stb., ami elősegítheti hogy elinduljon végre. Az izomzata már nem feszes. Ha elindítom megtesz 3-4 lépést stabilan, majd letérdel és folytatja a mászást. Kb. mint akinek a mászás a világ legtermészetesebb dolga, és miért is gondolna mást. Az én személyes véleményem, meg ahogy utánaolvasgattam, ezt a folyamatot nagyon nem lehet kikényszeríteni. Ő mindent nagyon megkésve csinált, de nem maradt ki egy lépés sem a mozgásfejlődésében. Majd elindul, ha agyilag is érett lesz rá. Amúgy szellemileg nincs lemaradva, mert beszélni beszél, egy csomó szót tud.
Egy kézzel vezetve meg imád hosszan sétálni.
Hallottam olyan koraszülöttet, aki 2 évesen csodaszépen elindult. És azt mondják, hogy a járás minősége a meghatározó. Van aki megtanítja erőszakkal a gyereket járni és ezzel rosszat tesz, mert nem jó minőségben tanul meg emiatt a gyerek járni. Volt akit emiatt kellett vinni gyógytornászhoz. Mert menni ment, de nem tudott felállni, leülni, olyankor elesett.
Na kisregény lett belőle..a férjem egyébként, akire Domi egy-az egyben ütött 18 hónaposan tanult meg járni, pedig időre született..

Kép
babancs
 
 


Babancs: a férjemék között 3 év volt, ő ezt soknak találta. Köztünk a tesómmal 1,5 én ezt tökéletesnek találtam, a baráti körünk sokszor fedte egymást stb.

Én mindenképp el akarom küldeni Lillát oviba, de amíg itthon vagyok csak fél napra. Nem szeretném ha úgy érezné, hogy Luca miatt elpateroljuk (ezért nem is akarom bölcsibe adni).

A táppénzhez nem kell semmi kavarás, egyszerűen kiíratod magad és ezt jelzed a melóhelyen. (az én helyemre is felvettek valakit) - viszont még GYED-ről kéne elmenned táppénzre, mert ha gyesről mész akkor asszem csak a minimálbér után jár táppénz... meg valahogy tiszta kavarás az egész, Dimetnek is tök mást mondtak anno mint nekem tök hasonló paraméterekre stb.

Nekem a 2-es verzió a szimpatikus :)

Járás: tényleg nem szabad erőltetni... a mászás a lényeg de az ezek szerint megvan :)

(én hétfőn hívom a Dévényes nőt Luca miatt... még januárban el szeretném kezdeni a foglalkozásokat... Lucának a bal lába az ami szerintem nem 100-as... bár mintha az is szépen erősödne de ki mer kockáztatni...)
Vendég
 


Csakegy!

Köszi az info-kat. Viszont nem biztos, hogy célszerű lemondanom a Gyes-ről, mert ha jól tudom (lehet, hogy tévedek) Domi 10 éves koráig jár a Gyes a koraszülöttsége miatt. De ezt még meg kéne kérdeznem.
Viszont nálunk ilyen nem lehet, hogy valaki táppénzen van és a helyén dolgozik valaki. A köztisztviselői státusz ezt nem engedi meg, csak onnantól vehetnek fel valakit a helyemre, ha megszültem. Ezért volt kínos, mikor még 2 másik kolléganővel együtt lettem terhes, mind3an eljöttünk táppénzre, és mikor megszültünk akkor vehettek fel a helyünkre új kollégát. Akiknek viszont lépni kell, ha mi már táppénzünket töltjük.

Mi van Luca bal lábával? Feszes?
Tényleg másmilyen Luca mint Lilla volt? A szokásaira gondolok. :lol:

Kép
babancs
 
 


én épp nagy korkülönbséget akarok...

Babancs,
a gyest apa is felveheti hisz gyes mellett már lehet dolgozni
ha gyes alatt leszel terhes, akkor szar lesz a tp-ed, minimálbéres tp-d lesz
ha visszamész dolgozni, akkor 1. van vagy 3 hó szabid ugye évenként 32 nap, 2. utána tp. 3. apa felveszi a gyest

(azt nem tuodm, lehet.e egyszerre tp-t és gyest kapni :oops: )

köztisztviselők nem buherálhatnak annyit :cry: ahogy te is mondtad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.04 14:26-kor.
Vendég
 


Szerintem vagy az egész kicsi korkülönbség jó(a gyerekeknek inkább, mint a szülőknek, gondolom)vagy a nagyobb.A 3 év sokhelyen van, és én nem nagyon hallottam olyat, ahol bejött.Mi a húgommal konkrétan néha majd megöltük egymást.

Hunci!
De jó, hogy jöttél szakérteni!Akkor ha a pici 2 éves koráig terhes leszek, és újra táppénzre megyek, akkor gyakorlatilag semmi nem változik, ugyanaz lesz a szitu, mint most?Ugyanúgy a fizum után kapom a táppénzt?

Az én helyemre már szept.1-től felvettek valakit, nemcsak a szülés időpontjától, ez nem normális?Ezt nem nagyon értettem.Kénytelenek voltak pótolni...

Kép
Kép
zazzy
 
 


nem mindegy pontosan mikor leszel terhes...

nem vagy köztisztviselő, ezért pótoltak téged.nyilván csak óraadónak, mert tp alatt nem vehetnek fel senkit sem sehol a helyre, csak szülés után.
közigazgatásban még "óraadó" sem leht senki, meg kell várni a szülést, máshol még a tgyás leteltét (pl nálunk) is bevárják.
Vendég
 


Hunci!

Köszi! Akkor azért jól gondoltam, hogy nem ugrálhatok csak úgy a munkahelyem hozzájárulása nélkül táppénzre..sőt, ez gyak. kizárt. Pedig akkor járnék legjobban, ha míg a Gyed-et kapom, visszamennék táppénzre állományba, apa meg megigényelné a Gyed lejárta után a gyest. De persze feleslegesen kombinálok, mert a státuszomat jelenleg épp birtokolják. :twisted: Nekem "kicsit" rossz érzés az, hogy a munkahelyemen osztanak-szoroznak, mikor megyek vissza, mintha kicsit hozzájuk is kéne igazítanom a gyerekvállalást. És persze ha visszamegyek, meg még rajtam kívül 2 anyuka, akkor 3 olyan munkatárstól kell meg megválniuk, akik közül ketten nagy családot tartanak el, a 3. meg a haverom aki idejött Győrbe az Alföldről, megházasodott a kolléganőmmel és felvett egy óriási hitelt, hogy lakhasson valahol..
És mindegyikük nagyon jó munkaerő, de a megbízásuk sajnos addig tart, míg valamelyik gyed-en/gyes-en lévő vissza nem megy, mert nincs több státusz. Érettségivel elhelyezkedni főleg egy idősebb nőnek 3 gyerekkel nem könnyű ebben a kisvárosban..
Ez a közigazgatás. Sajnos. Munka meg dögivel.
Hunci, Te mikorra tervezed a 2. babátokat? Írtad, hogy most karriert építenél. Én ezirányban eléggé elszúrtam a dolgaimat, mert amint Domival terhes lettem, megüresedett több vezetői állás is, addig persze semmi lehetőség nem volt.
Meg még itt van az is, amit egy jós jósolt nekem..eddig minden bejött amit mondott..most ez aggaszt kicsit. Bár lehet, hogy hülyeség. Rákérdeztem a 2. gyerekre, azt mondta ha akarok akkor iparkodjak 30 éves koromig terhes lenni, mert felette már nem lát gyereket..és tudat alatt persze befolyásol. Most is ilyeneken agyalok, ha x hónapban terhes leszek, akkor mikor is fogok szülni? Ha pl. tavasszal nyaralni még tudok, karácsony előttre vagy utánra érdemesebb a szülés időpontját kalkulálni, na meg jó lenne egy lánytesó, még a kínai fogamzásnaptárt is nézegetem. Mindent túlkombinálok.. :lol:
Na meg ez önzés is, mivel a saját érdekeimet tartom szem előtt. De biztos benne van az is, hogy a terhességem, meg Domi koraszülöttsége miatti sok járkálás kicsit leterhelt pszichésen. Az ember ilyen előzmények után azért megfontoltabban vág bele a köv. terhességbe.

Kép
babancs
 
 


Nálunk a férjem kapta a gyes-t amíg én táppénzen voltam... kifizettük az időközben felgyűlt adóságainkat, a diákhitelt, elmentünk nyaralni és így nulláról kezdtük a Lucázást... életmentő volt az a kis extra pénz :)

A 3 év korkülönbségről eddig én is csak rosszat hallottam, akkor már jobb az 5-6 év szerintem (vagy amikor már iskolás a nagyobb)...

babancs: szerintem 8 éves korig jar a gyes a nagyon spéci esetekben mint pl. a lisztérzékenység, de a "sima" koraszülötteknek szerintem csak az emelt csp jár... de erre tényleg érdemes rákérdezni

karrier: mi az? én már annak is örülök, ha 2 gyerek mellett normális munkát kapok... még befejezem a posztgradot az talán bent tart a munkaerőpiacon... (a munkahelyemen ugye a helyemre már felvettek embert, nem tudom, hogy mi lesz helyette... ha lesz)
Vendég
 


Bemásolom a gyes-re vonatkozó jogszabályt:

"Gyermekgondozási segély
Ki jogosult gyermekgondozási segélyre?

Gyermekgondozási segélyre jogosult

a szülő - ideértve a kiskorú szülőt a jogszabályban meghatározott, alábbiakban részletesen kifejtett esetben -, a nevelőszülő, a gyám a saját háztartásában nevelt

a) gyermek 3. életévének betöltéséig,

b) ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig, (amennyiben ikergyermekek esetén a tankötelessé válás éve nem egyezik meg, úgy a legkésőbb tankötelessé váló gyermeket kell figyelembe venni). A gyermek tankötelessé válásának időpontjaként legfeljebb a gyermek 10. életéve betöltésének napját kell érteni.

c) tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek 10. életévének betöltéséig. (Tartósan beteg, súlyosan fogyatékos gyermek esetén - amennyiben rá tekintettel családi pótlékot még nem igényeltek - úgy az igénybejelentéshez csatolni kell a külön jogszabály (5/2003. (II.19.) ESzCsM rendelet) szerinti igazolást.)

Az a durva, hogy mi a c) pont alapján kapjuk a dupla családi pótlékot. Pedig a koraszülöttség szerintem nem egyenlő tartós betegséggel, illetve súlyos fogyatékossággal. :shock: Dehát ilyen a jogszabályi fogalmazás.
Ja és a dupla családi pótlék is csak azon koraszülött után jár, aki 1500 gramm alatt született. Nekünk ezt mondták.
Viszont a jogcím azonosság miatt gondoltam, hogy a Gyes-re is jogosultak vagyunk 10 éves koráig, de majd rákérdezek, lehet felülvizsgálják. Bár ismerek olyat, aki kapja az asztmás gyereke után, bár kezelést nem igényel a kicsi. Ja és 10 éves koráig.
Na meg a "sima" koraszülött is elég relatív fogalom. Dominak a Gézengúzos gyógytornája elég nagy tételbe jött..szóval azért elég kevés lehet az olyan koraszülött, akivel semmi teendő nincs és nem igényel +költséget. Gondolom valahol a jogi szabályozás is ezt kompenzálja.

Kép
babancs
 
 


hát úgy tervezem, hogy valamikor visszamegyek dolgozni úgy évvégén vagy évelején kb.Szeptembertől bölcsis lesz.
Szeptembertől nézelődök, mi újság, esetleg valami jogtanácsosi állást, aztán ha nem, megyek vissza közszolgának.2 évig tervezem dolgozni, majd 2013 körül lenne a 2. baba, tehát Hunor olyan 5-6 éves lenne akkor.Én meg 33-34, ami nagyjából még pont jó is.

Azért az tényleg kemény, hogy a c alapján kapjátok, lehetne valami szebb megfogalmazás is, bár amilyen jsz alkotásokkal találkoztam eddig, nem is csodálkozom :evil:
Vendég
 


Mi bevállaltunk 2 gyereket a szocpol miatt, ami azt jelenti hogy az elkövetkezendő 4 éven belül "le kell gyártani" a tesókát, különben fizethetjük vissza az 1,2 millát. Szóval még ez is egy motiváló tényező..
Korkülönbség: a 3 év miért ennyire gázos? Mert épp dackorszakát éli a nagy? Vagy miért? Mondjuk engem ez nem különösebben befolyásol. Köztem és a tesóim között 10 illetve 7 év korkülönbség van. Ennek is megvolt a maga hátránya, de haszna is. Mondjuk ilyen sok évet nem szeretnék a saját gyerekeim között. Azért sem, mert pl. még a most használható bébicuccok 5-6 év múlva szerintem javarészt már használhatatlanok lesznek. A babakocsink váza már most is eléggé leamortizálódott. Meg a többi cucc is, most még itt vannak kéznél, pl. kiskád, kiságy. Pincénk, padlás nincs, elpakolni évekig nem tudjuk hova. Na meg én is kijönnék ezekből a "babás" dolgokból..
A karrierhez meg, Hunci megértelek..a jog, de valószínűleg sok más szakma is olyan, hogy nem mindegy az ember 2-3 évet, vagy 5-6ot hagy ki. Én már most érzem, hogy mennyit felejtettem. A gyakorlatból meg pláne. Olyan szempontból szerencsém van, hogy a férjemmel közös a munkahelyünk, így teljesen azért nem esem ki a változásokból.
Viszont karrier ide vagy oda, én úgy gondoltam, hogy ez az az időszaka az életemnek, amit a gyerekvállalással szeretnék kitölteni. Valószínű később megbánnám, ha nem így döntöttem volna. Lesz még időm így is eleget dolgoznom..

Kép
babancs
 
 


Hello!

Csak beugrottam. Akartam írni, de Ákos üvöltése feltette az I-re a pontot és eldobtam az agyam, így most nem írok. :x

Ezen az altatás dolgon filózok én is. A hét túlnyomó többségén jó az nekem, hogy fürcsi után nagyjából azonnal elalszik a karomban. Nem kell rázni, ringatni, sétálni, csak tartani egy keveset és alszik. Viszont félek, hogy rászokik és később nem tud majd egyedül, nélkülem elaludni -már rászokott, este nem kell neki senki más csak én-. Másrész meg amikor ilyen hülye vagyok, mint ma, akkor jó lenne, ha ilyen feszülten nem kéne nekiállnom gyereket altatni, hanem beraknám a kiságyába és aludna.

Aggrrr... :evil:
Bocs. :roll:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!


Orrszívó: Porszívós a tuti (bár a gépi kézi csodakütyűről szóló tapasztalatok érdekelnének, mert amikor éjjel szörcsögött a kicsi a takonytól, akkor a porszívó felverte a dedet). Van Pesztonkánk, de sz.rt nem ér! Mindig letüdőzi a cuccost a csövébe, akkor pedig nem lehet tovább használni, mert ki kell mosni a csövet, de vizesen nem lehet használni. Gyűlölöm!

Kókuszmatrac: Szerintem nem az a lényeg, h. szellőzik, hanem az, h. jó kemény és nem süppedős. Nálunk van alatta egy speckó ágybetét, aminek az egyik oldala pamut, de alatta van egy vízzáró réteg. A sógornőm Németországból hozta. Nagyon bevált, mert a ded vhogy mindig túltermelte a pelusát, meg néha hányt is.

Korkülönbség: Nálunk két év van köztem és az öcsém közt. Később is öltük egymást, de amíg pici volt, el kellett zárni előlem, mert annyira féltékeny voltam rá.
A ded és Fruzsi bébi közt is két év van, de egyenlőre csak a játékaira féltékeny. Aztán majd kiderül.....

Babancs!

Rohadt nehéz, de szerintem minél tovább vársz, annál jobban elszoksz a babázás árnyoldalaitól!
Az ember csak a szépre emlékszik. Még jó, h. a dednél a táplálási naplójába beírtam az aznapi nyüglődéseket, mert különben most azt hihetném, hogy csak a Fruzsival kell ennyit küzdenem.
Bár én mind a kétszer rendesen belehúztam! :twisted:
Az mondjuk nem árt, ha megvárod, amíg Domi elindul, de azt is számítsd bele, h. a terhesség 9 hónap. Azalatt már futni fog!
A TB-s dolgokról az illetékes MÁK-nál is tudnak segíteni, csak győzd kivárni, amíg felveszik a telefont! De a privát TB tanácsadás a tuti biztos.


Csakegy!

Én varrtam rugalmas kendőt. Békás pamutjerseyből.
Ku...a jó!!!! Imádom! A világ legjobb találmánya! :D
Ha nem lenne, már kipusztultunk volna! Apa is abban cipeli éjjel a Fruzsit, ha már semmi más nem használ. 8)
Mi benne a bonyolult? Csak magadra kötöd és bármikor kiveheted-beteheted a gyereket, nem kell folyton újrakötni, az a lényeg, h. jó szoros legyen és kész!
Én kabát alá kötöm, így nem rohadok meg alatta. A gyerek melegít, én meg melegítem a gyereket. A gyerekre elég egy hosszú ujjú plüss rugi, plusz vastagzokni (bár ilyen mínuszokban adnék a rugi alá egy hosszú ujjú bodyt is). Mivel a kabát nem ér körbe, varrtam hozzá egy polár takarót, ami sál is egyben, ez melegíti elölről a gyereket meg engem. Egyszerűbb lett volna a dolog, ha a Columbia nem inverz cippzárakat varrna a kabátjaiba, mert akkor csak egy ellencippzárt kellett volna varrnom egy darab polárra, meg gumit az aljára és a tetejére, majd az egészet be lehetett volna cippzáraznom a kabát össze nem érő elejébe, dehát ez van. Ha érdekel, elküldöm a "szabásmintát". Tudok jó kötözős videót is, ha érdekel.
A kissé cigányos békaminta miatt a népek többségének leesik, h. baba van a csomagban. A polár felett meg kikandikál a sapija bojtja.
És olyan jókat alszik benne menet közben! Meg simán lehet vele buszozni, közlekedni. Nem kell babakocsit feltenni a buszra. (Mondjuk egyenlőre csak úgy buszoztunk, h. apám felügyelte a dedet, de akár én is tudnám vinni, hiszen a kendővel szabad mindkét kezem.)
Tudod, h. én nem vagyok az a kendőben hordozós, biopelenkázós, szütyős típus, de ez nagyon bevált! (bocs mindenkitől, aki ezt pejoratívnak érzi, nem annak szántam!)
Filóztam az Ergo újszülöttszűkítőjén, de a kendős topikon többen írták, h. a kendőben sem jó a bölcsőtartás, hanem inkább előnyösebb a békapóz (és tényleg!), meg féltem is, h. esetleg oldalt kicsúszik a szűkítőből.
Ez viszont tökéletesen megtámasztja mindenhonnan. És a tapizós nyanyák sem férnek hozzá! :twisted:
Szóval szeretem.
Majd lefényképeztetem és küldök képet.


Lara!

Sikonda marha jó hely!
Bár nyáron kicsit berágtam rájuk, mert ránk szóltak, h. a 1,5 éves gyerek ne ugráljon a partról. Pedig hát az a legnagyobb élvezete, ha csobbanhat! És micsoda iszonyatosan veszélyes dolog is ez...még ráesik valakire.....aki hülye módon képes beúszni közénk, miközben 1 méterre állok tőle. :evil:
Bár mi a belső melegvizes medencébe (nem a gyógyba) szoktunk inkább menni.
Az élménymedencéhez én fagyos vagyok, a gyerekmedencéhez meg a párom túl magas.

Monee!

Jobbulást!
ACC 100-as és Babyluuf balzsam jó a babáknak a megfázásos tünetekre.

Mindig elfelejtelek emilben megkérni, h. küldd át nekem a hungarocelgolyó beszerzési forrását. Megtennéd? Babzsák fotel szabásmintád nincs véletlenül?

Én a gépi medelát vettem 8000-ért a börzén. Ennyiért a hülyének is megéri! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?