Új privát üzeneted érkezett!

Bejci :)
sas-kabaré :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
és csak csendben megsúgom, nekem az összes eddigi terhességem úgy kezdödött, hogy kiborultam, hogy nekünk miért nem jön össze, és kb akkor fogantak a bébikék :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Na, elkiabáltam a dolgot!
Reggel evett ugye a kicsi 150-et, aztán fél 1-kor 70-et és azóta megint csak üvölt és nem eszik. :cry:

gwini

Megint kaki gondja lehet, mert 3 napja kakilt utoljára. Most adtam neki szirupot megint.
A cicimet meg lefejtem, mert majd szét robban.
Gondoltam megpróbálom neki odadni a frissen lefejt tejcit a cumisüvegből. És láss csodát, ő, aki mindig tiltakozik a cumisüveg ellen, 100-at megevett belőle. :lol:
Most meg pukizik nagyokat. :wink: Remélem lesz kaka is.

gwini

Noni: Küldtem képet a 3 hónapos videóhoz! :wink:
Vendég

Bejci: hát titeket se kímél a nátha :( remélem Bius hamar túl lesz rajta.
A bohócra nem emlékszem, most visszanézve se találom milyen játék volt ez?

Gwini: Hmmm mivel vetted rá? :) pár hete Donek sem fogadja el a cumisüveget csak ha előtte kap szopit. Hihetetlen műsort vág le kézzel lábbal tiltakozik és ordít. Nem tudom anyukám mit fog tudni csinálni pénteken mikor vizsgázni megyek... :?

Készült pár kép újévkor megmutizom :)

Noni, ezt tedd majd be légyszi a 4 hós vidibe
Kép

A fiúk alszanak Nevettetnek
Kép Kép

Most már azért menjünk hazaaaa
Kép

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Nem tudom.
Nagyon édes Donek a képeken. :lol:

Lalu kakilt egy nagyot! :lol:
De most megint nem akart szopizni, így megint lefejtem és a cumisüvegből megint megevett 90-et. Úgy látszik szopi sztrájkol. :?

gwini

Starlark:

Ez az a "csoda" :evil: :
Kép
Vendég

Jaj, Starlark! Ez a Doncek fiú egyre pasisabb!! Nagyon jóképű kiskrapek! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Jaj lányok mire végig olvastam az elmúlt 3 oldal már nagyon elfáradtam és mennem kéne aludni.
Szóval a reagálások holnapra maradnak!
Addigis puszi és gyógyulást kívánok minden kis betegnek!

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Bejci!

Gyógypuszikat köszönjük! A fiúk már egész jól vannak,de Kamillának nem múlik a köhögése,hörög a tüdeje és 5.napja van hőemelkedése! A szilveszter és az újév 1.napja rémálom volt! Kamilla gyomra nem bírja az Augmentint,ha rögtön rászoptattam is,kihányta félórán belül! Így most nem kap antibiotikumot,mert nem érem el sem a saját gyerekorvosunkar,sem a helyettest,az ügyeleten meg csak annyit tudtak mondani,hogy tegyem a kedvenc szörpjébe vagy joghurtjába,adjam be úgy :!: Egy 3 hónapos csak szopós babának! Nem fogják fel,hogy nem konkrétan az ízétől öklendezik,hanem a gyomra nem bírja vmiért! Gy.orvos hétfőig nincs,de holnap,ha minden igaz van gy.orvosi ügyelet,oda elmegyünk,ha kell antibiotikum,majd csak írnak valami mást,rettenetesen félek,nehogy tüdőgyulladás legyen ebből! (és nem egy 200 lelkes településen élünk,hanem az aglomerációban, egy 40.000 lelkes városban,ahol kisgyerekből,hála Istennek nagyon sok van!)Szerencsére a kiscsajnak jó a közérzete,meg az étvágya is,mozgékony,vidám,vigyorog ezerrel! Slusszpoén: a hörgőtágító kúpnak,amit kap,van egy nem túl kellemes mellékhatása,miszerint felélénkíti a gyereket,aki így velünk együtt vidámkodott szilveszterkor,igaz,én már 1h körül lefeküdtem volna,de Kamilla ráhúzott még 1.5 órát! :lol:

Köszi a dícséreteket ,Lányok,olyan jó nézni minden babát! Annyit változtak,mióta megszülettek! És olyan vidám,huncut kis manónak tűnik mendegyik! Imádom a képeiket!

Minyu!

KÖSZI!!!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt!

Adél gyorsan reggelizett, játszott :) :) és most ki dőlt, én meg már nem tudtam vissza aludni. Gondoltam,hogy akkor ki használom a lehetőséget, és az időt, gyorsan írok. A fiaim még ugye téli szüneten, és biza ők nyomják a gépet napközben :)

Olyan jó volt olvasni, hogy mindenkinek nagyon jó volt az elmúlt esztendő!

Blúmi!
Mindenképp vidd el Bálint babát orvoshoz. Nem tudom,hogy mi lehet ez. Főleg, hogy ennyire látványosan fogyott, illetve, amit írtál,hogy ráncos a kis hasán a bőr.
Nem hiszem,hogy baj lehet. Vannak állítólag ilyen esetek, hogy egy -egy napig fogynak, aztán ismét híznak. Gondolok rátok!!!!
(Egyszer tuti el viszem neked Adélt, hogy meg tudd "dögönyözni" már többször írtad! Vigyázz, mert utol érlek!!!)
Nálunk az a bűvös éjjel 11 és éjfél még mindig meg van, látom nálatok alvás terén még a hajnali 1-2 óra.. :( hát tippem sincs, mert nekem sem sikerül át állítanom az alvásunkat.
Bár én úgy gondolom,hogy az anyaméhben töltött idő az maximálisan befolyásolja a babák kinti életét is. Legalább is ez az én személyes tapasztalatom.
Napközben nálunk szinte semmi alvás nincs. Eddig volt. (Jó van, de az a fél órácska, amíg be pilled Adél, az nem igazán alvás.) Szóval, amikor aludt napközben akkor is éjfél körül aludt el, és most nem alszik így is éjfél körül. Szóval "csak" nekem lett nehezebb, mert napközben is nagyon le kell kötnöm,hogy el legyen, és ne legyen nyüszike. Mert fáradt, de nem alszik valamiért. Úgyhogy az én tanácsommal nem lettél okosabb.

Monee.
Adél is állandóan cicin van, a leg többször csak meg nyugszik rajta. Imád rajta "lógni", de nem eszik semmit sem, csak forgatja a nagy szemeit, ha a szemébe nézeg rötyögi-márivá változik és, mint egy pipa úgy lóg a szájában a cicim. Hát ez egy ilyen időszak, bár tökéletesen tudom,hogy tud fárasztó is lenni, főleg, ha épp vendégek vannak, vagy épp mi megyünk valahová, ott ugye nem lógathatom a szájába a cickót.
Nézd a jó oldalát, jó sokáig lesz tejed az tuti!!!
A cumi kérdés ezzel a cicizéssel meg is van oldva! Nézd, ha Ákos cicit kap, akkor miért cumizna??? -Igaza is van!!! :)
-Adél is utálja a cumit.. nem tudtam rá szoktatni. Vajon miért???

Bejci!
:) Látod, Bius már tudta,,hogy nagyon-nagyon várod azért jött akkor, amikor mág szinte teljesen kétségbe voltál esve! Az élet játéka.. vagy nem is játéka???
Nagyon sajnálom, hogy beteg lett.. várj be másolom,amit MÁrtinak is ajánlottam:

"Márti én ezt adtam Adélnak az orvosunk javaslatára: -
Oscilliococcinum - ez egy homeopátiás bogyeszkákból álló gyógyszer.. szerintem ez segített neki, hogy egy nap alatt túl lett a meghűlésen. Ezt úgy adtam, hogy a bogyókat egy kis vízben feloldva bekanalaztam a szájába.
Ezen kívül a C vitaminból, amit te is ismersz abból 10 cseppet."
Mielőbbi gyógyulást nektek!! Egyébként tényleg jók ezek a szerek. Amikor fürdettek, mindenképp plussz melegítés, főleg, hogy náthás Bianak.

Starlak!
Akkor nyugodtabb évet kívánok!!!
Donát. Ismét el tud varázsolni, olyan nagyon cuki kis fiú. Szép arcocskája van! Jók a képek, főleg, az apán-alvós tetszik!!!

Am:
Gyerünk, gyerünk az írással!!! :)

MÁRTI!
Hát kívánom,hogy mielőbb gyógyuljatok meg. Nagyon sajnálom,hogy Kamillánál ilyen elhúzódó lett ez a megfázás. :(
Mielőbb menjetek el orvoshoz!!! Nem lehet át menni másik faluba,városba, ? mit tudom én hova.. csak valaki nézzen rá.
Ahhoz inkább nem szólnék, hogy szörpivel add a gyereknek... ilyet még!
Az a baj, hogy a hazai egészségügy már nem ott van, ahol volt anno, de soha nem is lesz. Vagy talán soha nem is volt jó...???? Nagyon sok a kókler -azt hiszem így kell írni- kevés orvos van, akinek hivatása a gyógyítás. Valamit csinálni kell.. és volt segge le ülni tanulni, és ki írhatja a neve elé a Dr. címet.. -bocsi a lelkes orvosoktól, persze tisztelet a kivételnek!!! Mert a kivétel mindig erősíti a szabályt ugye.
Mindegy ez a véleményem. Nagyon sokszor tapasztaltam az életem során ezeket, és mindig fel háborít, ha nem hozzá értő az ovos.
Mielőbbi gyógyulást, és gyere, hogy mit mondtak!

Jó sok voltam, de szerencsére mivel vakon gépelek nekem gyorsan ment.. -bocs nem nagymellényezniakartamezzel..
:oops:

szeder74

Majd el felejtettem.

Pont ma egy éve, hogy a két csíkocskát teszteltem :lol: :lol: :lol: A szívem a torkomban dobogott, amikor megláttam a pozitív tesztet és arra gondoltam, hogy most mi lesz???? Jól látok??? Többször meg néztem!
-Adél szerelem gyerek .. mi később szerettünk volna babát.. 8)
Ugyanakkor ezzel a két kis csíkkal kezdődött és Adéllal lett teljes az Életem!

Olyan jó volt ezt le írni nektek!!!

szeder74

Csak gyorsan:

Kamillának heveny bronchitis-e van,köptető és Cebion csepp kelll,hála Istennek nincs szükség antibiotikumra! Ismerem ezt a gy.orvost,aki ügyeletes volt,nagyon jófej! Külön bocsánatot kért Kamillától,amiért megnézte a torkát! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Lalukám ma megint nem akar szopizni. :cry: Hajnalban még szopizott 100-at, reggel pedig 70-et, de most nem akar. :twisted:
Mérgemben lereszeltem almát, hogy most majd rájön, hogy az édes anyatejcsi mennyivel finomabb a savanyú almánál, erre vagy 6-7 kiskanál almalevet megevett és ízlett neki, mert próbálta szopcsizni. :wink: Most megint fejek neki, hátha úgy megissza a cumisüvegből. :roll:

gwini

Nem evett,csak 60-at. :cry:

gwini

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza, bocs érte, de ez most a kedvenc képem, gondoltam megosztom veletek. Ma napközben készült.
Alapvetően a fürdőben mindig jól elvan Dávid, vigyorog, beszél a falhoz (szerintünk a színes csempe szegélyre), és ma még roppant mód őrültködtünk, és le kellett kapnom.

Íme a végeredmény:
Kép

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!
Csak az utolsó 2 oldalt volt időm visszaolvasni....

Mégegyszer is Nagyon Boldog Új Évet Kívánok minden kismamának, kisbabának - nagytesónak és kispapának!
Én igazából örülök, hogy vége van az ünnepeknek... Valahogy nem volt igazán ünnepi hangulatom az idén..... de nem lehet minden karácsony egyforma. Bezzeg a tavalyi! :D Nálunk akkor "készült" Alíz! :oops:

Ági, Dávidról szuper ez a kép! :D Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de nálunk Alíz is "megváltozik", ahogy a fürdőbe bevisszük este.... ha addig nyűgi is, akkor vigyorog, kacag, nagyon jókedvű lesz!

Gwini, sajnálom, hogy megint kűzdötök a szopival... :( A képek alapján mondjuk nem úgy néz ki Laura, mint akit éheztetnek.... :lol: Nagyon jól néztek ki!
Egyébként mi is hasonló korszakot élünk. Hol kevesebbet eszik, hol nem eszik, hol meg enne többet, de nincs. Napközben ezért össze-vissza eszik. Hol 2 óra telik el, hol 3,5, de én nem mérem a kisasszonyt. Hízik rendesen, úgyhogy egyenlőre nem parázok.... Mondjuk a doktornőnél rákérdezek, hogy mit csináljak, mivel éjjel (hajnalban) egyre korábban kel újra.... lassan már megint a 2 evésnél tartunk. :?

Székrekedésre (mikor kismama voltam) nekem bejött a lenmag-szezámmag keverék joghurtba keverve. Gondolom Lauránál is bejönne, mert minden amit megeszünk-iszunk, átmegy a tejbe és ugyanolyan hatást vált ki....

Márti, írásod alapján arra következtetek, hogy mindenki beteg volt!? :shock: Remélem már jobban van a csipet-csapat. Sajnálom, hogy a kis Kamilla is lebetegedett....

Starlark, Donát egyszerűen ennivaló!!! :D Ahogy ül azon a képen... :D

Bejci, jobbulást Biusnak! És neked is!
Sajnálom, hogy nem jött be a karácsonyi ajándék... pedig nagyon ígéretesnek néz ki a képen! És a karácsonyi képek is nagyon jók! Azok a szemek!!!! :wink:

Monee, Szeder, nálatok esett a hó!? :shock: Én is szeretnék már egy kis fehérséget!!! Ma a hideg ellenére szépen sütött a nap, ki is használtuk, jó nagyot sétáltunk.
Csajok, ti nagyon hidegben mennyit meritek kivinni a gyerkőcöket???

Csehi, Luca sérója nem semmi!!! :D Nagyon tündéri vele a kiscsaj! Csatot kapott karácsonyra? Képzeld, Alíz igen.... :D (pedig messze nincs ekkora haja)

Humanka, nagyon vidám a kép rólatok! :D Az embernek nevetni támad kedve!! :D :D :D

Szeder, úgy látom Adél sem éhezik!!! :D Tündéri kislány! Két fiú után gondolom ő a kishercegnő!! :wink:

Eszike, remélem már ti is jobban vagytok! Noncsi nagyon édes a képeken! Főleg a bealvós póz tetszik!!!

Nálunk Alíz nem nagyon aktivizálja magát forgás-ügyileg.... mondjuk amilyen kis husi, nem is lehet egyszerű. Felfelé sem nagyon nyúl a játékokért, csak oldalra inkább. Most a kezét rágja nagyon sokat ill. folyton folyik a nyála.
Pár napja nagyon nehezen alszik el egyedül... babakocsiban simán ill. szerencsére éjjel is hamar visszaalszik. De este és napközben elég sokat sírdogál, mire bealszik... valami új szertartást kell kitalálnom, azt hiszem...
De az is lehet, hogy az ünnepek miatt eléggé felborult a napirendje és csak ez a baj! Majd a jövő héten meglátom.

Kép
Kép
netti77

Húúú, ritkán jövök, de akkor sokat írok!! :D

Na, rakok még fel képet ha sikerül:

Kép Szenteste csinosan

Kép Első babámmal

Kép Mit mondtál anya?

Kép
Kép
netti77

Netti! Alíz képei szuperek, nekem az utolsó a kedvencem! Mondjuk az ünneplőruhás sem semmi! A hideg idő nekem is parám! A ünnepek után voltak olyan napok, amikor nem mentünk le, én nagyon féltem. Védőnőm szerint -5 fok alatt nem szabad. nincs ugyan hőmérőnk, de ha ennyire hideget mondanak a híradóban, akkor nem merem levinni.

Márti! Továbbra is jobbulást mindenkinek!!!

Szeder! Köszönöm a válaszodat! Hízás: tegnap visszaszedte a fogyást, ma megint kevesebb volt... Szóval továbbra is aggódom. Valószínüleg nincs elég tejem, úgyhogy átállok a két ciciből szoptatásra. (eddig egy etetésnél egy ciciből szopott) Alvás: ez nálunk is így van, ahogy Te írod. Az, hogy nappal mennyit alszik, nem befolyásolja, hogy este mkor elszik el. Én is remélem, hogy ez a "dögönyözés" ügy egyszer összejön! :lol: Nagyon szeretem nézegetni Adél képeit!

Ági! Dávid nagyon tündér! Jó, hogy el tudtátok kapni! Nálunk ahányszor a kezembe veszem a gépet, Bálint rögtön abbahagyja a nevetést, és érdeklődve nézi, hogy mi van a kezemben!
blúmi

Blúmi. Köszi a dícséretet.. :oops:

Egyébként én már régóta két ciciből szoptatok.... sajna Alíznak nem elég az egy. Reméljük tényleg ez lesz a megoldás nálatok is! Amúgy napközben nem nyűgös? Vagy milyen gyakran kér enni? Nyugodtan alszik?

Kép
Kép
netti77

Ja, és nekem is ezt mondta a védőnőm. Csak nálunk az a baj, hogy 3 órakor indulnom kell Baluért az oviba.... akár milyen idő van....
Azon gondolkodtam, hogy ha a gyapjúzsákban még becsavarom egy gyapjútakaróba és + a téli zsák, az úgy elég kell hogy legyen arra a fél órára...
Vagy inkább a hideg levegő belégzésével van a baj? Holka? (tényleg, Holka nagyon régen voltál már!!!) Tapasztaltabb anyukák? És ha felrakom rá az esővédőt???
Az az igazság, hogy reggel mindig a nagyszülők viszik Balut az oviba (4 km-re laknak tőlünk a szomszéd községben) és délután már nem várhatom el, hogy haza is hozzák, ezért valahogy meg kell oldanom.
És bocsi a hosszú eszmefuttatásért, de várom az ötleteket!!!!

Kép
Kép
netti77

Sziasztok :)

Bejci: Sajnálom a bohócot, semmiképp se tudtok halkítani rajta? elég jó kis játéknak tűnik.

Gwini: Nem semmi mit küzdötök ti is azzal a szopival :( szurkolok hogy rendeződjön.

Márti: Az szörpös ügyeletes doki szerintem arra se méltatta az ügyet hogy végig gondolja a problémád :evil: Az jó hír hogy nem kell antibigyó. Remélem Kamilla is mihamarabb jobban lesz végre.

Ági: Ez aztán a széles mosoly :) nagyon édes Dávid :)

Netti: Nálunk is detto ez van, semmi hajlandóság a forgásra de mindkét keze könyékig a szájában.
Alíz nagyon csinosan várta a szentestét :)
Ha nincs messze az az ovi csak nem lehet baj én -10 fokról hallottam azt hogy akkor már ne aludjon kint de elugrani tesóért azért biztos lehet.

Nálunk meg most alvás sztrájk van...
Donek 9-kor bealudt mint a nagykönyvben de 10-kor szépen felébredt azóta nem hajlandó elaludni. Szopi ringatás üvöltés a kiságyban...
Feladtam, most itt vigyorászik a szőnyegén.
Melegítettem neki fagyitejet de szinte 100%-ban biztos vagyok benne hogy nem fogadja el a cumisüveget most sem...
Persze most raplizik mikor az apja holnap 5-kor kel...

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Na, este már szopizott a Lalu! :lol:
Rájöttem, hogy mi a gondja ilyenkor, amikor nem akar szopizni. Fáj a hasa, mert folyton tekereg és amikor szopizna és lenyel egy kortyot, attól rögtön begörcsöl a hasa. :cry: Tegnap este is kakilt egyet és rengeteg gáz jött ki neki a kakival együtt. :cry: Nem tudom mit adjak neki erre. Nem kellet volna már ennek a gázosodásnak ilyen korára elmúlnia? :roll:

gwini

Gwini: nekünk a gázosodásra a gripe water teljesen bejött, de már nagyon régóta nem kell.
Nem lehet hogy vmi olyasmi okoz problémát amit te eszel?
Nekünk az elején ha barackot ettem vagy ittam Donek nem igen tolerálta. De most már azzal sincs baja.

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Igen, lehet.
Végül mikor aludt el Donek? :wink:

Lalunak adtam most is pár kanál almalevet és ízlett neki! :lol:

Lányok!
Aki már elkezdte a hozzátáplálást, az hogyan csinálja? Mit lehet először adni? A szopit még nem akarom kiváltani.

gwini

Gwini: megmelegedett a fagyiteje, elővettem a szopipárnát cicire tettem majd belecsempésztem a cumit a szájába de 10 mili után beájult.

Úgyhogy továbbra se tudom mi a fene baja volt :? Mert a ciciben semmi se lehetett mert 10-től szinte folyamatosan azon lógott.
Bent a hálóban azon kívül bármit csináltunk vele torkaszakadtából ordított.
Ahogy kihoztam a szőnyegére széles mosoly és játszott...

Hozzátápi terén nekünk úgy mondták hogy először almalé őszilé majd reszelt alma barack, krumpli, répa aztán szép lassan a többi

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák, annyira jó nézni őket ahogy napról-napra változnak.

netti: Alíz nagyon cuki csaj, hát azért neki is van haja rendesen :) mi nem karácsonyra kaptuk a csatot,hanem amikor megszületett :)van is olyan képe,majd keresek és rakok fel. Egyébként képzeld Lucának is ugyanilyen babája van :lol: Nagyon szereti.

gwini: mi már elkezdtük a hozzá táplálást.Mivel mi már régen tápit eszünk/sajna/. Mi krumplival kezdtük,meg almával.A krumplit megfőzöm pici vízben,és a főzővízzel együtt átpaszírozom,s ha kell akkor adok még hozzá egy kis tápit.Te adhatsz hozzá anyatejet.
de van amikor héjában megsütöm,akkor pedig villával összetöröm és tápival hígítom. Az almát nyersen szoktam üvegreszelőn lereszelni és úgy adom, de tegnap pl. az almát is megsütöttem és úgy reszeltem le neki, hát mondanom sem kell, hogy így jobban csúszott neki :D Kipróbáltuk már a banánt is ,azt nagyon imádja,ma pedig krumplit adok neki répával. Kíváncsi leszek,hogy hogy fogadja. Mi még nem tudtunk kiváltani egy etetést sem,azért hozzá kell neki szoknia. Én úgy csinálom,hogy a délelőtti etetés előtt adok neki gyümit,aztán még kap tápit.Ebédkor kapja a krumplit utána megint tápi. Délután meg megint gyümi és tápi. Reggel és este csak tápi. De most már egyre több gyümit megeszik,úgyhogy egyre kevesebb tápi kell.
Húúúú...... Ez most jó sok lett,bocsi, de te kérdezted :lol:

Lányok én pedig azt szertném kérdezni tőletek, hogy kinél hogyan alszik el a kismanó? Mert sajna Luca nem alszik el egyedül,csak a kezemben,vagy a kiságyban úgy hogy egy kicsit ringatni kell a popsiját. Ma betettem a kiságyba,gondoltam majd csak elalszik egyedül, de úgy sírt, s nekem nincs szívem hallgatni. :shock: Úgyhogy kivettem és a kezemben fél pillanat aladt elaludt. Pedig jó volna hozzászoktatni az egyedül alváshoz.
Előre is köszi a véleményeket.

Kép
csehi77

Starlark, Csehi!
Köszi.

Altatás: Nálunk szerencsére ezzel nincs gond. Nappal játszik a járókában, aztán gondol egyet, bekapja az ujját és elalszik.
Este pedig szopi után, általában még ébren, beteszem a kiságyba és ugyanígy elalszik egyedül. Ez fura is nekem, mert a Nórival a mai napig küzdünk az altatással. Ő magától még sosem aludt el. Ő nappal csak a kocsiban alszik el, ha megyünk valahova. Este pedig szintén nagy hiszti van elalvás előtt.

Többiek? Merre vagytok? :roll:

gwini

gwini: köszi,hát nem tudom mikor fogom elérni Lucánál,hogy egyedül elaludjon :( Mondjuk ha egyből kikapom a kiságyból akkor gondolom soha :(

Kép
csehi77

netti: íme a két csatos kép.Sajna korábbit nem találtam :) De ezek is nagyon jók szerintem :)

Kép Kép

Kép
csehi77

Hello lányoK!

Szeder: Köszönöm a jótanácsot! Elég meleget szoktunk csinálni a fürdőbe, én már néha az ájulás határán vagyok! :wink: Tegnap reggel is kétszer porszívóztuk a kis orrát, de szerintem azért annyira nem vészes a dolog, hogy bármit is adjak neki. Azért c vitamint el kezdtem szedni, hogy kapjon egy kicsit belőle! :wink:

Márti: Jaj Istenem, szegény gyerekek! Kamillának bronchitise van? :shock: Nekem is sokszor volt kiskoromban, de azt nem gondoltam, hogy ilyen pici babának is lehet!! SZegényke! Jobbulást mindnekinek!!
A gyerekorvos viszont nagyon rendes lehetett! A mi doktornénink is egy tündér!

Ági: Dávidról tényleg nagyon jól sikerült ez a fotó! :wink: Nagyon jókedvre derítettétek! Mi is műsorozunk Biusnak a fürdőben! :oops:

Netti: Alíz nagyon cuki! Neki is jó hosszú haja van! Nekem a 3. kép tetszik a legjobban! :) Biusnál uyganaz a helyzet "nyúlkálás" ügyben! A feje fölé lógatott játékokért nem nyúl, hanem homorítja a hátát és úgy látom hoyg inkább fel akarna ülni... de természetesen az meg még odébb van! Remélem azért nemsokára már csapkodja a játékait! :P

Starlark: AZ alvás sztrájkért nem irigyellek! Biztos lehetett valami a levegőben, mert Bianka is nehezen aludt el!

Blúmi: Nálunk is van olyan, hogy két ciciből kell adnom neki, de ez annyira változó!! Mindenesetre a tejci termelődésednek sem fog ártani, ha kicsit dupla-cicizik Bálint!

Csehi: Nem én leszek az sajnos, aki tanácsot ad a témában, mert mi is elkapattuk Biankát! :oops: Nálunk is kézben elalvás van, sőt, valamikor még le se tudjuk rakni a kiságyába napközben elalvás után, mert rögtön felébred! Megpróbáltuk már a kiságyban altatni, de akkora hisztit vágott le, hogy a végén már levegőt sem kapott és lila volt a feje... úgyhogy felvettem. Hát ezt elcsesztük.. :? Úgyhogy mi is várjuk a tanácsokat. :idea:

Tegnap reggel el kellett mennem az ügyeletre, mert az egész testemen előjöttek érme nagyságú domború kiütések és majd megőrültem a viszketéstől. Hát így jár az, aki Karácsonykor összezabál mindent! :oops: 8) Jó kis ételallergia jött elő rajtam, amire kaptam Zyrtecet. Kérdeztem a dokit, hogy szoptatás mellett is bevehetem-e, mire ő: nyugodtan, csak jobban fog aludni a gyerek. :roll: Hát azért én megvártam az esti szopit és csak utána vettem be. Bius ugyanúgy kelt éjjel mint eddig, :roll: , de én reggel fél 8-kor képtelen voltam felkelni hozzá, úgyhogy a férjem vitte át a másik szobába játszani. fél 10-re tértem magamhoz, de még most is szédülök.. viszont a kiütések nagyrésze elmúlt. Asszem ma este már nem veszek be gyogyit! :?
Vendég

bejci: nem irigyellek a kiütésekért.Remélem minél hamarabb meggyógyulsz.Hát igen,jól elkapattuk őket,és most isszuk a levét.Mindegy ez van, de nekem nincs szívem hallgatni ahogy sír,úgyhogy marad továbbra is a kézben altatás. :shock:

Kép
csehi77

Csehi: én is kezdek félni hogy az altatással gondok lesznek.
Donek csak az ágyában tud normálisan aludni máshol hiába is szunnyad be leteszem szinte azonnal felébred és sír mert fáradt de ott ő azért sem alszik. Ha nagy mázlim van félórát alszik egy kis sírás után rajtam az apján vagy anyámnál a kanapén.

Alvás előtt mindig kap cicit van hogy elalszik rajta van hogy nem, a biztos pont az hogy fáradt legyen és a kiságyába kerüljön akkor alszik. Ha elaludt a cicin letevéskor akkor is felébred körbenéz ha minden ok már szunyál is.

Mondjuk tegnap este minden dőlt... továbbra se értem mi a frász baja volt.

Kép

Kép
starlark

Bejci: húúú nem irigyellek. Az ilyen gyógyszerek tényleg ki tudják ütni az embert.
Az kiderült mire reagáltál így?

Mikor áltsulis voltam akkor volt nekem hasonló de a talpam is domborúra dagadt. Az jó kis tejfehérje allergia szerűség volt a tejtúladagolás miatt :) Imádtam a tejet napi 4 bögre kakaó + tejbedara + kefir + tejfölös túró mindez 1 napon belül :)
Aztán jött a fehérjementes diéta 2 hétig na az vacak volt rendesen.

Kép

Kép
starlark

Starlark: Az ügyeletes doki szerint nekem is tejfehérje allergia okozta. Hát amekkora dózisban nyomtam mostanában a diós bejglit, mogyorót, halat, tejet, sajtot és hasonló csupa allergizáló dolgot... nem csodálom, hogy padlóra küldött. Meg szerintem a szervezetem így jelezte, hogy le kellene állnom a zabálással... már tiszta bálna vagyok! De tényleg! :cry:
Vendég

Gwini!

Jövő hét csütörtökön megjelenik a Kismama magazin, amiben januárban mindig van ajándék naptár! Na most ennek a hátoldalán találsz egy tábkázatot,ami szerintem nagyon részletes és jó,figyelembe veszi azt is,ha allergia-hajlam lehet a babánál! Én ez alapján csináltam a hozzátáplálást minden babámnál és most is így tervezem! A kezdő éteklek: Gyümölcs:alma,őszibarack,meggy;zöldségek:sütőtök,sárgarépa,cékla,illetve ezek levei,egyenlőre olaj hozzáadása nélkül!
És mindig szopi után közvetlenül add a gyümölcsöt-zöldséget,így nem fog kiváltódni egy szopi sem!
Találtam Neked egy linket: http://www.kismama.hu/baba/elso_babaetelek/2208/

Márti
borossné becz márta

Bejci: még nem láttál engem :)
Szülés után tök jól lefogytam hirtelen /báár a 2 hét kórházi koszt is segített/
Most meg a 80-at verdesem a 160 centimmel :(
Nekem a térdeim kezdenek kikészülni, úgyhogy kajafronton nálam is reformok jönnek, és beszereztem két pilates dvd-t azzal nem kell ugrálni de az izmokat helyreteszi + előkotorásztam a táncszőnyegünket tegnap már ugrabugráltam rajta fél órát :)

Próbáltam terembe eljárni ott tetszett meg a pilates de nem tudok rossz az órarend és a párom se ér úgy haza pont Doncek ébredése beleesik abba az időzónába mikor óra van és a párom is itthon, de ha Ő Picusága ébred akkor neki bizony kaja kell...
Maradt a dvd :) Már "csak" kitartás kell.

Kép

Kép
starlark

Márti!
Köszi!Egyenlőre szerintem csak gyümit fogok adni neki és csak szopi után. Hátha a székletét helyreteszi és nem kell hashajtózni.

gwini

Starlark: Arányait tekintve súly és magasság terén pacsizhatunk.. :oops: Én holnap kezdem a lépcsőgépezést! :roll:
Vendég

Köszi a vigyori dicsiket!

Netti!
Nagyon csinos volt a kisasszony szenteste!
Az unokatesómék azt mondták, hogy a bundazsákban anno ők – 5 fokig hagyták kint a teraszon hagyni aludni fél órát a gyerkőcöt. Én még valamelyik nap voltam Dáviddal bevásárolni, alig látszott ki a feje, de hazaérve, még mindig jó meleg volt a keze. Az én védőnőm is – 5 fokot mondott. Ma meg már – 6 fok van itt. Ki is dugtam az orrom fél másodpercre, hát szörnyű érzés, és milyen lehet Moszkvában a – 30 fokban?

Gwini!
Az espumisan cseppet próbáld ki, az jó puffadás ellen, és még a babának is ízlik. Legalábbis a mienknek nagyon.
Amúgy ha én olyat eszek (borsó, kukorica és hasonló), akkor MINDIG RÖGÖTÖN KAJA UTÁN eszek fűszerköményt, így a gyerkőcnek sincs semmi baja. Ezt már régóta alkalmazom, azóta espumisan se kell. Próbáld meg!

Altatás:
Nálunk az esetek kb. 80 %- ában olyan 5 perc alatt bealszik, ha nagyon elfáradt, akkor azért több kell.
Vallom azt a nézetet, hogy kell egy altatási rituálé, amiből a gyerek tudja, hogy most alvás következik. Mióta sikerült nálunk is bevezetni, azóta nincs gond ezzel, előtte órákat kínlódtunk vele. Mindenki kitalálhat egy saját rituálét, van aki énekel, mesét mond, stb. Nálunk a módszer a következő: Mivel Dávid nagyon érdeklődő, ezért kellett ahhoz folyamodni, hogy lehúzom a redőnyt, hogy azért lásson, és az előszobában ég a villany, nappal meg világos van a nappaliban. Majd a feje fölött van egy zenélő forgó játék, amit felhúzok. Attól függően, mennyire fáradt vagy esetleg nyűgős, egyszer vagy kétszer lejátszok, hogy tudja, következik az alvás, és ez alatt az idő alatt lehiggad, mert nézi a macikat. Majd, oldalra fektetem, (sajna) cumi a szájába (amit pelussal kitámasztok :lol: ) és újra a zenélő forgó. Jó esetben mire végetér a zene, már alszik. Ha mégse, akkor, amit még hónapokkal ezelőtt a tőletek ellopott fenékpaskolástól és susogástól lehiggad, ekkor már engedi az oldalfekvést és bealszik a zene végére.
Ez a mi rituálénk. Többiek? Szóval, szerintem ahhoz, hogy nektek is könnyebb legyen, találjatok ki valami rituálét, amitől tudja a baba, hogy most aludni fogunk. Csak az a fontos, hogy amit kitaláltok, mindig ugyanúgy kell csinálni, mert akkor fogja tudni, alvás van. Biztos kell idő, és ideg, mire sikerül a kézben alvást lecserélni másra (bár ha jól emlékszem, nekünk gyorsan ment anno a kézben és mit tudom én milyen alvások után), de megéri.
Még valami fontos. Figyelni kell az álmosság jeleit, mert még ha a legelején elkapom, akkor kb. 5 perc alatt bealszik. Nagyon látványos az álmosság jele: dörzsöli mindkét kézzel a szemét, nagyokat ásít, lelassul, nyűgős, ilyenkor másképp sír. Érdemes egy kis ideig megfigyelni, hogy kajcsi kezdetéhez képest, mikor veszed észre, hogy álmos. Mert akkor tudod, mire számíts a későbbiekben. Nálunk ez kb. másfél, két óra. Így ha hallod, hogy pl. nyűgősen sír mikor te nem vagy éppen mellette, tudod, hogy le kell fektetni. (Bár ekkor már kb. 10 perc az altatás) Ezért fontos az időben elkapott pillanat, mikor még nem nyűgős.

Ha valaki megveszi a januári kismama magazint és nem sok az a hozzátáplálási táblázat, mi lenne, ha beszkennelnétek, és felraknátok ide? Szerintem sokunkat érdekel.

Bocsi, hogy hosszúra sikerültem.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

ági: köszi a tippet!Megpróbálok valamit kitalálni,de nálunk a zenélő forgó nem fog bejönni,ugyanis ő arra felélénkül.Imádja, és most már rájött,hogy meg is tudja rajta fogni a figurákat,és ha rázza akkor eszeveszettül csörögnek,nahát ez nagyon bejön neki :)

Kép
csehi77

Netti! Szerintem azzal a fél órával nincs gond! A védőnő azt mondta nekem, hogy ez a -5 fok arra értendő, hogy a szokásos nagy 1-2 órás sétákra nem tanácsos ilyenkor vinni, de fél órából nem lehet gond! Szerintem ne aggódj! Ha jól bebugyolálod, akkor nem lehet gond, pláne, ha rendszeresen kijártok hidegben, és már hozzá van szokva. (lehet, hogy esetleg a szája elé is célszerű valamit tenni, hogy annyira ne lélegezze be a hideget.)

Nálunk lefekvéskor nincs rituálé. (merthogy nincs rá idő) Én észreveszem azt a pontot, amiről Ági írt, és akkor pár perc alatt elalszik a kiságyban. Nálunk sokáig csak kézben aludt el, és én is aggódtam, hogy rászokik. Aztán valahogy kifigyeltem a biztos jeleit az álmosságnak, ilyenkor általában hasra fektetem, kicsit sír, és elalszik. Ha viszont túlpörög, akkor sokáig sír az ágyában. Bejci! milyen helyzetbe fekteted? Nálunk a hasrafektetés hirtelen elnyomja.

Gwini! Nálunk az infacol jött be!

Starlark! Térdügyben nálam is ez a helyzet. Én mindig sportoltam, de az a nagy felesleg, amit magamra szedtem, teljesen kikészítette a térdeimet. De annyira, hogy sokszor nem bírok felkelni a földről. Én szobakerékpározni kezdek lassan, és nagyon vágyom már az úszásra is. Közületek úszik már valaki?

Nálunk valami nagy változás van. Már két ciciből eszik, mégis gyakrabban kér, viszont sokat alszik. Kicsit változott a napirend is. Korábban kelünk, korábban fekszünk (ennek nagyon örülök). Lehet, hogy összefügg azzal, hogy megjött? Egy barátnőmnek, miután megjött szülés után az első mensije, a baba már el sem fogadta a cicit. Lehet, hogy a Bálinot is rendesen megzavarja...
blúmi

Bejci! jobbulást! Nálam is volt a karácsonyi kajáktól egy-két nyűgös éjszakám, de ez az allergia durván hangzik!!!
blúmi

sziasztok csajok!
a horrorfejést tegnap este csináltam , ma reggel is a szokásos kevés jött.......vagy azt állandó jelleggel kell csinálni???és akkor hozza meg gyümölcsét???
altatás: hál isten nálunk letesszük és már alszik is.....jelzi h. fáradt, álmos előtte, amit ti is írtatok szemdörzsi meg nyafi.egy két esetben kell kicsit paskolni a popiját meg susogni, de nem jellemző.nagyon örülök neki. és kifejezetten szereti a kiságyát, ott tud a legjobbakat audni.
csehi: bocs h. ilyet kérdezek....nem muszáj válaszolnod..Neked elment a tejed teljesen hirtelen?vagy egyre csökkent?mondjuk gondolom ez mindenkinél más....nekem kb. napi 200 van még......és érdekel h. ez hogy van..[/b]

Kép
winona

lányok!
olvastam h. a cumit 2 havonta nem árt lecserélni....dehát ha kifőzöm időnként?akkor is???mit tudtok erről????

Kép
winona

szegény bejci!!remélem elmúlnak örökre!

Kép
winona

winona: nem egyből,hirtelen ment el,hanem fokozatosan csökkent a mennyisége.Rengeteget ittam,ettem rendesen,szedtem a homeós bogyókat,ittam a laktoherb teát,de az nem vált be,úgyhogy elkezdtem inni a milusant,attól egy kicsit több lett.De sajna nem sokáig,utánna megint kezdett csökenni, s mostanra már nincs is.Teljesen elapadt, pedig tápi előtt mindig odaadtam neki a cicit,meg fejtem is. Szóval asszem,hogy mindent megtettem,de sajnos mégsincs.Már 3 hetes korában kellett tápi. Akkor még csak estére adtam neki, és akkor sem mindig. Aztán másfél hónaposan már egyre többször kellett kiegészíteni, s most 3 hónapos korától már csak tápi plussz előtte mindig adtam neki a cicit, de kb. 2 hete már el sem fogadja, és hát nincs is benne semmi :( Engem ez nagyon megviselt lelkileg. De már kezdem magam túltenni rajta.
Bocsi,hogy hosszúra sikerült :shock:
Cumi: igen kell cserélni,akkor is ha fertőtleníted, mert lehetnek rajta apró sérülések amit te esetleg észre sem veszel, és a pici darabokat lenyelheti a baba.

Kép
csehi77

Üdv mindenkinek az új évben!

Csehi, Neeti, nem semmi a csajok haja! Hihetetlen, mennyi van nekik. Nekem most úgy elkezdett hullanai, hogy lassan nincs annyi hajam, mint a babáknak :lol:

Egy ideje Daninak is kell mind a két cici, ahhoz, hogy jól lakjon. Tudom, nem ajánlják, de most ha így jól lakik, akkor megkapja és kész! Amíg lehet, én nem adok neki mást, majd csak 6 hónapos kora körül (ha addig sikerül kihúzni).

Séta: mi ebben a hidegben is minden nap megyünk. Ált-ban fél óra, 1 órát sétálunk. Lehet, hogy a védőnőnk kiakadna, de nem igazán találkozunk sűrűn, én meg nem hívogatom... Kaptunk a naygmamámtól ajándékba egy rendes, birkaszőrörs bundazsákot. Na abban aztán jó melegen van a baba. Én már szétfagyok, de Daninak max. az orra hegye hideg picit. Én egyébként cumit adok a szájába, meg sálat is kötök az arca elé, persze nem szorosan. Annyi a lényeg, hogy fokozatosan legyen a hideghez szoktatva, ne egyből fél órákat.. Eleinte csak 10 percre mentünk ki a nagy fagyban. 1 óránál tovább viszont nem maradunk, akármennyire alszik is!

Esti altatás: az elején apa elkezdte nálunk is az karon fekvős-sétáltatós altatást... Aztán saját érdekemben nagyon hamar leállítottam a dolgot.. :oops: Kb 2-3 este nehéz volt, de aztán megszoktuk. Nagy sírást azért nem művelt a Dani, mert akkor még viszonylag pici volt, és nem rögzült ez a szokás..

Én hagyom, ha akar az esti szopi után, elaludhat a cicin, aztán ha már nagyjából bekábult, akkor megy a helyére. Közben ugyan megébred, de egy kis símogatás, és alszik tovább.

Ha nem alszik el a cicin, mert mondjuk frissebb, akkor ha végzett az evéssel, akkor cumival (sajnos cumisok vagyunk, de nem cumifüggő, anélkül is elvan) teszem az ágyába és úgy simogatom. Van hogy a kezemet fogja, morzsolgatja, úgy álmosodik el.

Akad, hogy nehezebben megy, de amíg nincs komoly sírás, nem veszem ki, hanem egyszerűen sustorgok hozzá, mesélek neki, és nyugtatgatom. A suttogó meséléstől hamar elálmosodik :lol:
Nehéz megállni hogy ne vegyem fel, mert sokszor olyan kérlelő szemekkel néz rám, de neki sem kényelmes az ölben, nem tud kinyújtózkodni, meg aztán nekem is egyre nehezebb.. Szóval nincs ölben cipelős alvás.

Azt hallottam, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy hogy alszik el, de ne az ölben legyen, és főleg ne ringassuk. Valamilyen esti rituálé kell, hogy legyen, amiből a baba már tudja, alvás következik. Nálunk ez mindig az esti fürdéssel kezdődik.
(jó pár ismerősöm van, aki nem fürdet minden este, csak 2-3-szor egy héten.. Mi nem hagyjuk ki soha, Dani imádja)

Na, megyek, mert sok lesz belőlem :D

Jó éjt mindenkinek! Kép Kép Kép

Rönééé

Kép
röné

Hahó!
Újra itt vagyok. Nagy nehezen. Mióta a férjem szabin van (2 hete)nemnagyon vagyok a gépnél.Holnaptól viszont ismét munka lesz.Így megint jövök sűrűbben.

Jegyzeteletm,mert nem megy másként. Reméelm nem hagyok kisenkit. :wink:

Humanka!
Nagyon tetszik a meglepődős kép. Gyuzsika is hasolót vágott amikor meglátta a fát csak sajna nincs róla kép és anyósóméknál nagyon sírt karácsonykor,de amint meglátta a fát rögtön abbahagyta :D
Tetszik a buék-es kép is. Nagyon vidám kis család vagytok. :D

Szeder!
Ismét el vagyok bűvölve Adéltól. Az apás kép és az alsó a 2 kedvencem. Gyönyörű a szeme (is) :D

Anyooka!
Nagyon édesek a tesók a képen. Remélem idén nekünk is összejön a tesó :wink:

Petra!
De jó,hogy tettél fel képet Hannáról. Nagyon édes kicsi lány :D

Eszike!
Nagyon cuki az ruhácsak na meg azok a nagy szemek! :D Tündéri a kis Noncsi.

Gwini!
Nagyon szép kis család vagytok. Jó így látni titeket együtt :D Lalun nem látszik,hogy keveset enne. Nagyon édes kis kerek baba. :D

Kép
Kép
a.m.

csehi :)
Nálunk igen érdekes a dolog, mert nagyfiamnál meg voltam győződve róla, hogy az altatás a szoktatás kérdése. Nándor szépen el is tudott aludni egyedül, ahogy irjátok is páran: letettem a játszószőnyegére, elvolt, aztán beszunnyadt. Nem is szerette, ha anyósom ringatva próbálja elaltatni. Na, erre most van egy kismanóm, aki csak altatva tud elaludni, pedig szerintem mindent ugyanúgy csináltam, mint Nándinál. Csongi nappal csak úgy alszik el, ha a vállamon van, vagy a babakocsiban hason (az elöszobában...), nagy ritkán odakinn séta közben. De pl ha kocsival megyünk anyuékhoz, vagy anyósomékhoz, akkor minimum fél órás orditás van a kocsiban, mert egyszerüen nem tud elaludni... Az esti alvásnál szopi közben beájul, átviszem a kiságyába, hasrateszem, fel sem ébred, csak reggel. (illetve néha nyüszög 1-2t, de mire átérnék, abba is hagyja, igy csak akkor megyek, ha 3-at nyüszög :) )

winona :)
elvileg már másnapra kéne lennie eredménynek, de próbálkozz, hátha 3. napra több lesz.

Márti :)
drukk, hogy minél elöbb felépüljön a pici lány.

mi meg holnap megyünk bőrgyógyászatra, mert Csonginak egyre csúnyább a bőre, és nem tudunk rájönni, mitől. Hiába kenem mindenfélével :( Lehet, hogy ő is valamire allergiás, amit én eszek?

Kép
Kép
Kép
minyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?