BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
Tyche!
Gratulálok a kisfiad születéséhez!
Kicsit egyben lesznek az ünnepek, de azt hiszem ez titeket nem fog zavarni!
Sok tejcsit és nyugodt éjszakákat!
Dehogy vagy rossz anyuka!
Szájpenész bárkinél kialakulhat. Pláne, ha esetleg antibiotikumot kapott a gyerek a kórházban.
Pyoctanin nagyon jó rá, sokkal jobb, mint a bórax-glicerines vacak! Úgy a legegyszerűbb lekezelni a gyerek száját, ha szopi előtt egy fülpucolót picit (de tényleg picit, különben minden lila lesz!) bemártassz a pyoctaninba, majd bedugod a gyerek szájába, a többit rábízhatod
, nem érdemes küzdeni h. egyenként lekend a foltokat, úgyis egy pillanat alatt lila lesz az egész szája.És a mellbimbódat is kend le vele, melltartóból kijön mosással, csak te maradsz milkatehén pár napig.
2-3 lekenés után elmúlik, de ha a melledet nem kened le, akkor csak pingpongoztok a gyerekkel ide-oda!
Kandika!
Nagyon megható volt az almás történetetek.
Ez a legszebb karácsonyi ajándék mindenkinek.
A hányinger hiánya miatt ne aggódj. Most nekem sem volt.
Babancs!
Gyönyörű a fiad!
A „balról jobbra csökkenő jókedv”-en jót röhögtem. Anyósod vhogy nem vett részt az általános jókedvben.
Anyoooka!
Nálunk is atópiás dermatitisz a diagnózis. (Valószínűleg ez a csoportdiagnózisa mindennek, ami piros folt, hámlik v. viszket.
)
A Babe urea ugyanolyan valószínűleg, mint a Lipobase. Remélem beválik. A kezemnek mindenesetre jót tesz.
Dorka mekkora csaj lett! Sőt! Micsoda nő!
Ádi pedig nagyon hasonlít rá. Ő is jóképű kiskrapek lesz, az tuti!
Monee!
Fruzsi mintát vett a fiadról és úgy döntött, utoléri! 1,5 hónap alatt hízott 2 kilót! Kész Miss Röfi! 3 hurka van a combján, belül rálóg a térdére, a nyakát pedig úgy kell előkeresni a tokája alól fürdésnél!
Én most személy szerint egy ideig nem vágyom újabb bőgőmasinára! Elszoktam már a nemalvástól, nehéz újból megszokni. Meg ez nem volt az az álomterhesség, amit szívesen végigcsinálnék mégegyszer.
Bettica!
Én sem tudom beosztani az időt, nálunk is a szüleim segítenek. Apám minden nap jön és mennek sétálni a deddel. Én szinte csak etetem és altatom a nagyot. Bőven elég a kicsi is!
Bence ekkora hatalmas baba?
Nem semmi!
Nektek aztán tényleg nem lehet egyszerű gyerekruhát venni!
De most akkor miért is baj, h. nem nő? Asszem lemaradtam…..
Nagyon sok embernek van szívzöreje (nekem is), ha semmi egyéb probléma nincs, akkor nem érdemes vele foglalkozni. De ha téged aggaszt, akkor kérj beutalót kivizsgálásra!
Csakegy!
A szezámag? Hát azt tényleg sokmindenbe beleteszik!
A haját ollóval, v. géppel vágtad? Én géppel szoktam, de azzal is csak úgy megy a dolog, ha közben anyám szórakoztatja.
Tényleg kéne egy fogamzásgátlós topik! Mert én pl. tablettát nagyon nem szeretnék szedni soha többé!
Két tippem van: A Nuvaring v. a hormonos spirál. A dokim az érműtétem miatt inkább a Nuvaringet javasolta, de az ösztrogéntartalmú, úgyhogy majd csak szopi után kezdhetem.
Addig marad a Pharmatex. De az nem 100%-os. A két császár után, most egy darabig nem lenne célszerű teherbeesnem még véletlenül sem, de abortuszra nem akarnék menni, úgyhogy azért ennél biztosabb módszer kellene. A műtéti verzió egyelőre nem jön szóba, mert még nem vagyok biztos benne, h. 4 év múlva sem akarok majd egy 3.-at. Szóval nem egyszerű!
Apple!
A ded bitorolja a hálószobánkat, a franciaágyat kitettük a nappaliba, mi ott alszunk (2 szobás a lakás), Fruzsi pedig az ágyunk melletti kiságyában. Mármint nappal. Éjjel meg mellettem bitorolja a takaróm felét. Ez van. A Suttogót meg igyekszem nem kinyitni.
Elvei csak az először szülő nőknek lehetnek, a kétgyermekes anyák túlélni tanulnak!
A dedet eleinte nagyon zavarta a sírás, de mostmár csak akkor ébred fel, ha Fruzsi műsoros estet tart (1,5-2 órás folyamatos nyüglődés), így ilyenkor inkább becsukjuk a szobaajtót. Szóval többnyire csukva van.....
Monee mindent leírt az első napokról. Ne hagyd magad behergeltetni, h. nincs tejed! Lesz. A gyerek pedig nem hal éhen addig. Csak tedd mellre minél többet és ne hagyd, h. agyontápozzák! Ha pedig úgy érzed majd, h. hihetetlenül nyomorult vagy, nincs erőd semmihez, sőt, mintha lázas lennél, akkor irány a fejő, mert másnapra úgy bedurrannak a melleid, mint a duda!
Rózsaszín, cukormázas szoptatásos képek? Na ja!
Idővel. De az elején tényleg fáj.
Zazzy!
Ne olvass ilyen topikokat! Pláne ilyen paramamisat.
Ha vmi van, inkább itt kérdezz! Vagy a dokidtól.
A kórházi dolgokkal jó tisztában lenni. A dokidat kérdezd meg, h. lehet-e szülésznőt fogadni. A védőnő honnan tudná? A szülésznő sokkal többet lesz veled, mint a doki.
A babával kapcsolatban meg az a baj, h. se töltöttségi szint kijelző nincs rajtuk, se használati utasítás, se súgó, se semmi……. De azért vhogy felnőnek….
Kincs!
A ded hatalmasakat zakózik. Eddig még nem kellett vele orvoshoz menni (csak a fogait amortizálja, de azzal nem tudok mit csinálni
).
Ha nem változik meg a viselkedése, akkor nem lehet nagy baj.
Hunci!
Boldogat!
Remélem a gondok mielőbb megoldódnak!
Szisza!
Gratulálok! Jó, h. nem adtad fel!
Gyere sűrűbben, ha tudsz!