Új privát üzeneted érkezett!

Monee!
Igazán köszi a megnyugtató szavakat, te igazi példakép vagy nekem :D
Tudom, hogy nem korfüggő ez az egész, de tök jó látni, hogy ilyen fiatalon ilyen tökjól boldogulsz!Gratu hozzá!
Szülésfelkészítőről sem tudok(mint ahogy semmiről :lol: )nem csodálnám, ha nem lenne, ezért gondoltam, hogy a doki majd a lényeget elmondja.Tudod, a múltkor írtam a szülésznőt, hogy megkérdeztem a védőnőt, és abszolút rázta a fejét, hogy nem szoktak fogadni.Gondolom azért lesz aki segít.Ez nem túl nagy intézmény szerintem, bár a megyében súlyponti(vagy hogy nevezik az ilyet)ha jól tudom.És jó pár vidéki falu tartozik ide.

Na majd meglássuk(mondotta a vak)...

Bettica!
Szerintem se aggódj, hogy most csak ennyit hízott Bence!Hiszen hatalmas, gyönyörű baba! :D A szívzörej miatt elhiszem, hogy pipa lettél, én annó a pco-val voltam így, a doki meg sem említette, de a papíron ott virítottak a gyönyörű betűk :evil: Brrrrrrrrrrr A mai napig kiráz a hideg ettől a dokitól.

Kép
Kép
zazzy
 
 


Sziasztok!

Zazzy rózsaszín ködben legyél nyugodtan én is abban voltam szülés és kórházi napok alatt is! Semmi félelem nem volt bennem és nem is emlékszem másra csak,hogy milyen hamar pörögtek az események és mennnnyire jó volt!!! Kórházba érdemes szülésfelkészítőre menni,nekem jó volt látni mi fogad és mi a módi az osztályon! Gyereket itt a kilinikán csak a fürcsinél mérnek! (próbáltam az újszülött intezíven kunyizni egy mérést de nem csináltak, szobatársak szerint nem volt tejem és azzal nyaggattak hogy kérjek pótlást :evil: :x , a nővérek meg a ciciztetést ajánlottak és igazuk volt!! az első napokban nem szopik 100-akat, akkor indul meg a tejcsi és az első cseppek a legfontosabbak,sőt az első napokban elég is neki,aztán mikor átázott szopinál a hálóingem nagy öröm volt) Szóval csütörtökön szültem ,pénteken volt az első fürcsi...jöttek egy toligálós kocsival amin mérleg meg kence+pelus+egyebek , csap alatt megpancsiztatták és előtte mérték..pénteken esett a súlyunk, szombaton is és az volt a hétfői hazaengedés feltétele,hogy vasárnap ne essen legalább az pedig hogy hízzon egyeneasen szuper lenne.Vasárnap délután a nővérek bejelentették,hogy a szülészeten akkora tumultus van,hogy nincs tiszta lepedő hálóing és gyerek ruci így a fürdetés kimarad :shock: jól meglepődtem de hála istennek mérlegelni jöttek :) kiskincs egész vasárnap a cicimen lógot, mondtam a férjemnek,hogy még vízbe is áztatom :lol: csak ne essen a súlyunk ééés lám lám nem stagnált hanem hízott is a fiam!!! :)))
Idegelni nem kell magad, mindig megoldódnak a dolgok csak bízz magatokban és légy határozot :)
Itthon méricskéltem minden szopi előtt, a védőnő adott mérleget de igazából csak nekem kellett megnyugtatásból hogy eleget eszik..egyébként ha nem elég jelez :) az első hetekben többször és sokáig cicizett aztán kialakult a rend ő alakította én irányítottam,rendszereztem :) és ha tele lett a pocakja nagy cuppanással leszédült a ciciről és aludt,édes volt MOST IS AZ :)))

Monee +tesztek, uh hírek, pocakok láttán én is akarok sok sok gyereket :)))) máááániiiisssss

Bettica Bence hatalmas, ha nem fogy nincs gond!!!

kandika okés ne dolgozzz, élvezd a pocaklakód hiszen vártatok rá sokat és írj nekünk rendszeresen sokat!!
Megnéztem az uhs papírokat mi a 6.héten 13mm-es petezsákban virítottunk a 7.héten dobogott a szivecskénk:))

Csajok kiskincs ma a komppal bukfencezett egyet..kb 30-40cm-ről esett, semmi piros folt nem volt a fején,pocakján sincs kék folt...jó a kedve, mászik, játszik eszik alszik rendesen mint máskor...viszont én idegeskedek nehogy vmi belső vérzése legyen, bár nem hiszem,hogy kérésre bárhol meg uhznák...sztetek lehet komoly baja????? :cry: :oops:
Vendég
 


Zazzy ha uh-ra mennedd kell a kórházba ott kérdezz rá a felkészítőre vagy a portán!! Doki nekem nem tudta megmondani,hogy mikor és hol van csak helyeselte,hogy menni akarok...védőnő sem tudott segíteni!! a portán érdeklődtünk és adott a portás egy papírt amin jelentkezni kellett a 32.hétig...mi már 34hetesek voltunk..de átirányított a nőhöz aki szervezi és ő tök aranyosan elmondott mindent és levélben értesítettek az időpontokról! Vagy érdeklődj a védőnő várójában idősebb kismamiktól!
Vendég
 

 
 

Kincs!
Köszi neked is, meg a tippet is a felkészítővel kapcsolatban!

Kép
Kép
zazzy
 
 


Kincs!

A gyerekekre vigyáznak a védőangyalkáik.
Figyelgesd, talán nem lesz baja. Viszont ha valami nem stimt, akkor inkább hívj neki mentőt, akkor egyből jó kezekbe kerül és nem küldzgetnek ide-ode benneteket.

+++ hogy ne legyen semmi gond.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


zazzy: ami a decemberi topikban folyik az valami borzalom és iszonyú gáz... egymást hergelik a méricskéléssel és minden mással, tápszerezik a babát -akkor is amikor tök felesleges stb. Inkább ne olvasd.
Vendég
 


Kincs: figyeld egy kicsit de nem lesz gond. Lilla is hatalmasakat esett anno... (bár a bébikompot én megkérdőjelezném, de ha nektek bejött akkor jó:)
Vendég
 


Csakegy!
Igen, elég durva, csak mivel nekem sem jött be a saját topikom, és itthon unatkozom, gondoltam olvasgatok olyanokat, akik szülés előtt állnak, vagy nemrég szültek, de rájöttem, hogy talán nem volt jó ötlet. :lol:

Kép
Kép
zazzy
 
 


Monee! Elvileg Én néztem,hogy augusztus 26 !?-de tudod a mensim alapján aug.22,de mivel 35-45napos ciklusaim vannak....doki rászámolt 10-et.....tegnap is kérdezte,hogy nem tudom mikor készült.....mondtam Neki...ha tudtam volna....nem lennék bizonytalan...
Zazzy...oksika,akkor Dimetért és érted egyszerre kell izgulni majd!
Bettica! Január 7.-én megyek Uh-ra,de akkor már a maszekba,profi Uh-os géphez!
Kincsecske!Nagyon megnyugtattál!pusza!-annyira nem hiszem még el....gondolom érezhető....de ha már látnám,hogy él...na jó nődögél....de akkor is.....írjátok,hogy repkedek....hááát inkább még nagyon félek,nem merek örülni 100%ig....és sajna idegesít a család lelkesedése!

-na eldugulok,mert sok lesz belőlem! :wink:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Tyche, hatalmas gratula! Hosszú boldog életet a trónörökösnek és sok-sok tejcit! :)


Andika, itt is gratulálok! Ne izgulj, dobogni fog jövő héten! Ölellek!!!

Kincs, édes Kiskincs a kosárban! :) De vigyázz, Dorka kb. pont ekkora volt amikor ugyanígy belemászott, a hosszabbik oldalára támaszkodva felállt mert ki akart mászni, kosár eldőlt és a pici száját beütötte.
A komppal eldőléstől szerintem sem lesz semmi baja de figyelgesd! Ha aluszékony, hány, nyugtalan vagy valami más szokatlan dolog van akkor doki! De ügyesn esnek a babák nagyon! :wink:

Bettica, nagyon édes Bence! És az hogy nem nőtt szerintem sem jelent semmit! Most Ádám is csak 3 cm-t nőtt a korábbi 6-hoz képest! Egyszer nyúlnak, egyszer rakodnak a babák! Nyugi!!!

Monee, már egy éve?! Bár nekem meg holnap lesz egy éve hogy Ádám készült :oops: :lol:

Zazzy, ne izgulj! nem fogsz semmit elrontani, ösztönösen jön majd minden! És itt vagyunk mi is, a védő néni is - ha olyan - és a doktor néni is! :wink:

Mi ma voltunk oltáson, Ásám hősiesen tűrte pedig a kötelezőn kívül kapott Prevenart is és rota elleni oltást is. Most viszont eléggé bágyika.
Dorka is kapott Prevenart, és egy hős volt, egyáltalán nem sírt! És rém büszke volt magára :)

Mivel nem hiszem hogy addig jövök még ezért:
Kép

Kép

Kép
anyoooka
 
 


Sziasztok!

Anyoooka, nagyon jó ez a fotó a gyerekekről!

Kincs, szerintem sincs Kiskincsnek baja, de figyeld.

Zazzy, szerintem is jön ösztönből, hogy hogyan is kell gyereket nevelni. Mi a jó neki, és mi jó mindenkinek.

Bettica, szerintem is szépen fejlődik Bence. Nincs miért aggódnod! :D

Kandi, ez jó hír! 7-én pedig dobogni fog a szivecske is!!! :wink:
mókica
 
 


Kép [/img]

32. hetes foto (egy kicsit nagyra sikeredett :D )
apple
 
 


Kandi, örülök a jó hírnek! Január 7. pedig már nincs messze.

Kincs, Monee, ha jól értettem az első 2 napon nem szopiztak a babák? Nem volt még tejetek?
Most attól parázok, mi lesz ha egyáltalán nem lesz tejem. Kb. 2-3 hete nem érzek semmi feszülést a mellemben. :(
apple
 
 


Apple!

Szép poci! Kíváncsi leszek a végére. :D Lesz Neked még dinnyét nyelt kinézeted. :D

Aham, jól érted. Talán pár csepp kerülhetett Ákos pocijában az első napokon, annak ellenére, hogy amikor ébren volt, mindig adtam neki a cicit.
Szerintem ez egy több tényezős dolog:
- A tej csak a 2.-3. napon lövel be. Nah azt az érzést semmivel nem lehet összekeverni, az embernek majd leszakad a melle, úgy elönti a tej és a forróság. Nekem még a hónom alatt is húzott és simán elmehettem volna Michelle Wild melldublőrének a belöveléskor. Ha jól tudom, addig csak az előtej van, ami nagyon kis mennyiségű, de annál értékesebb. A baba szopizása stimulálja a mielőbbi belövelést, tehát sokszor kell mellre tenni addig is amég nincs tejcsó.
- Első gyerekkel az ember béna. Béna voltam én is, és bár nagyon akart, de Ákos is bénácska volt. Baromi nagy volt a cicim, kicsi a gyerek feje. Ha sikerült bekapni a bimbót, majd belefulladt a mellembe, mert az orrát sehogy sem tudtuk szabaddá tenni és ilyenek. Nem tudtam hogy tartani, a szopipárna volt az egyedüli mentőöv, az legalább tarotta a testét, amég én a fejét irányítottam az egyik karommal, a másik kezemmel meg a cicimet próbáltam a szájába adni. Brrr... tök gáz volt. :lol: Persze most utólag nevetek rajta, de akkor kicsit keserves volt a dolog. Ami nekem a legjobban bejött már az elején a szopi pozíciók közül az a párnára való fektetés és a fekve szoptatás. Gyerek ágyra lerak, melléfekszik, cicit a szájába lógat. Így fulladt bele legkevésbé a mellembe. :lol: Jah és én a következőnél is vinnék saját mellszívót a kórházba. A harmadik nap már akkora volt a mellem, hogy komolyan fájt, mert a tejcsi gyűlt, de Ákos nem tudott ennyit kiszívni. Megváltás volt valamennyit fejni belőle és Ákos is könnyebben be tudta kapni a puhább cicit, mint tök feszest.

Szerintem olyan nincs, hogy egyáltalán ne lenne tejed. Ha anatómiailag minden rendben van Veled és a babáddal együtt lehettek a születése utána, akkor teljesen biztos hogy lesz tejed.
Zazzy, ezt Neked is mondom, legyetek nagyon kitartóak, mert a szoptatás az elején nagyon fáj, bénázik az ember, aggódik, meg mittomén és ha nem elég szívós, akkor könnyen feladja. Kitartás és ha valami nem megy, kérdezzetek!
Ami még nagyon fontos a helyes mellre helyezés sok felkiáltójellel!!! Inkább vegyétek 15ször ki a szájából, mint hogy rosszul kapja be, mert abból sebes bimbó lesz és azt nem kívánom senkinek! Nekünk sikerült összebénázni a bal cicimen, pokolian fájt és csak 2,5 hónapos korára múlt el teljesen. Ki lehet számolni hány alkalommal szakította fel a Csöppöm szája újra a sebet... még most is kiráz a hideg. Anno úgy fogalmaztam meg, hogy ez kb. olyan, mint a fiúknak sebes fitymával orális szekszeltetni. 8) A gyerek nem fog elküldeni a fenébe, hogy miért veszed el ennyiszer tőle, mert neki reflexe, hogy szopizzon, tehát nyugodtan csináljátok meg, ha nem jól kapja be.
Nekem még ezzel kapcsolatban nagyon megtévesztő volt a képeken látott ideális szoptatás, miszerint a gyerek majd bekapja az egész bimbó udvart. Hát az enyém nem kapja be, csak kb. az 1/3-át talán, de így is hatékony. Az a lényeg, hogy nem a bimbó szívásából lesz a tejcsi, hanem a bimbó udvar stimulálásától spriccel. Ha a bimbón kívül az udvarból is van bent a szájában, az alsó ajka kifelé fordul és nincs élesen fájó érzés, akkor jól csinálja a bébi.

Ami még szerintem fontos nagyon, hogy a cicit szárazon kell tartani. Ez így most hülyeségnek tűnik, de majd meglátjátok, hogy az egyikből szopik, a másikból dől sugárban a cucc. Hajnali fél 3kor meg az embernek nem sok kedve van melltartót és pólót cserélni, de muszáj, mert felázik a cici és abból megint sebesedés lesz. Nekem nagyon bevállt a DMes melltartó betét. Az valahogy úgy van kitalálva, hogy már csak akkor folyik ki belőle a tej, ha extrán tele van. Ha picit tejcsis a betét, akkor is csere!

Hhh... már megint elragadott a hév. :D
Kérdezzetek, ha valami nem tiszta.

Van egy harmadik napos szopizós videom Ákossal, ha gondoljátok feltöltöm valahova, abból jól látszik az amit leírtam. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


szió!

Apple szép pocak!
az első napokban kevés tejcsi van, akkor indulnak be a csarnokok...de az a pár csepp az nagyon értékes a kicsinek, ciciztetni kell akkor is!! Nekem nem feszült a cickóm és tejcsim se volt a terhesség alatt és aki ismer tudja hogy enyhén szólva se nagy méretű meltartót kellett hordanom :lol: és mégis van tejcsi ,pont elég :wink: :D no para!!

Köszönöm a "balesetes" véleményeket! Hála Istennek semmi baja, semmi prezúr semmi hangulati ingadozás :)))))
Csakegy kompot kérdezés nélkül anyuék vették...én nem vettem volna,tudom nem divat mostanság....és annyira kérdezik,hogy szereti e a kompot,hogy napi 10-20percet belerakom ha a konyhában vagyok és már sehol sem jó neki...a konyhából egy lépcső vezet a kazánhoz/spájz ,székkel barikádot szoktam oda építeni de ma nem tettem :cry: :oops:

Azt hiszem ebben az évben én sem leszek már, este derült ki hogy itt lesz a családi party :lol: :lol: nálunk..és még nagyon 0-án állok

JÓ BULIZÁST MINDENKINEK HOLNAPRA!!!!!

Múlik a nap, s múlik az év
ami rossz volt, elmúlt már rég
Holnap egy új évre ébredsz
s ehhez kívánok nagyon sok szépet!!

Kép Kép
Vendég
 


Monee, Kincs köszi! Háát, nem gondolná az ember a Kismama magazinokban, meg képeken lévő mosolygós szopiztatós kismamák láttán, h ez az egész ilyen bonyolult művelet.
Lényeg, h a babával minden rendben legyen, h mihamarabb mellre tudjam tenni. Én is gondoltam arra, ha veszek mellszívót akkor beviszem magammal, de akkor csak cumiból tudom majd neki odaadni azt a tejet amit leszívok. Cumiztatással pedig várni szeretnék.
Monee, megköszönném ha vhová fel tudnád rakni a videót.

Mindenkinek ezúton kívánok békés, egészségben, sikerekben gazdag BOLDOG ÚJ ÉVET!
apple
 
 


Kedves Lányok !

Nagyon boldog 2009-es évet kívánok Mindenkinek !

Niki
mniki
 
 


Boldog és szeretetben gazdag Új Évet kívánok nektek!

Kép
mamint
 
 


Apple!

Ha Rambóka erre járna, asszem mondana valami cifrát a révült szemmel szoptató kismamás képek láttám. :twisted: :lol: A valóság kb az amit leírtam. :) Tényleg fáj, mert ugye az ember lányának a melle a gyermek táplálásáig egyáltalán nincs kitéve ilyen húzás-vonás-dörzsölésnek. Viszont az is tény, hogy egy idő után elmúlik ez a fájdalom, mintha sosem lett volna. :)

A kórházban lefejt tejcsit én nem adtam oda semmilyen módon Ákosnak, igazából a fejés az én kényelmemet szolgálta. Nem feszített annyira a cicim és utána a szopiztatás is könnyebben ment. Meg aztán féltem, hogy begyullad a cickóm a sok pangó tejtől és ugye az is tudva levő, hogy a tejcsi a folyamatos szopizási ingertől termelődik, tehát ha a baba nem szív rendesen, akkor nem árt neki a mellszívó is.
A szobatárs anyuka kislánya viszont megkapta a tejcsit, de az anyuka kérésére szigorúan pohárból adták neki oda a csecsemősök. Ez is egy alternatíva. :wink:

(Anyám, ha ufoként idecsöppennék és olvasnám amiket leírok, biztos elmenne a kedvem a szoptatástól. :D Remélem Nektek nem fog. Csak leírva ennyire bonyolult. :D)

Rakom majd a linket, ha fent van a video. :wink:

Csakegy!

Lillával meddig csináltad ezt a "csöcsön lógatást"?
Az a helyzet, hogy Ákos gyakorlatilag egész délután a mellemen lóg. Ha éhes, ha szomjas, ha kakilni kell, ha elálmosodik, ha mittomén, állandóan a cicire kéreckedik. Ez azt vonja magával, hogy a tejcsinek nincs ideje (talán 1-1 óra) újratermelődni, mert állandóan kiszívja az utolsó cseppig. Igazából addig ezzel nincs baj, amég itthon vagyunk, mert adok neki amikor kér, de lassan nem merek elindulni már vele sehova délután, mert tudom, hogy ez a műsor. Meg aztán ebből van a parám is, hogy éhes marad, nem elég neki a tej... ami persze nem igaz, mert ha nem lenne elég, nem hízott volna egy kilót az elmúlt hónapban.
6 hós korig Ti kihúztátok csak tejcivel?

Bettica!

Te mennyi idősen adtál Bencének először tápit? Mennyit kapott és a nap folyamán mikor?

Jövök még, csak meg kell locsolnom a malacsültet a sütőben.
A második órányi főzés után általában el szokott menni a kedvem az egésztől, ahogy most is. Jó lenne ha már kész lenne a szilveszteri menü. :evil:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Kép
Kép Kép
Mindegyikőtöknek szeretnék nagyon Boldog Új Évet kívánni!
pusza
Andi :lol:
kandi72
Budapest III. kerület
 
 


Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!!
mókica
 
 


Sziasztok lányok,

én is szeretnék mindenkinek nagyon Boldog Új Évet kívánni, jó egészséget, sok örömet a babákban, pocaklakókban !!

Mi már a finisben vagyunk, 35. hetet taposom, Jadvi láthatóan jól elvan a pocakban, én meg jól elvagyok így pocakosan, :lol: , de azért remélem, előbb-utóbb csak kibújik a csemetém.
Ha a jószerencse mellénk áll, Apple-lel együtt fogunk szülni ....! :lol: Mármint egy kórházban, egy orvosnál, kb 2 hét van közöttünk.
zsizsik
 
 


Sziasztok!

Na megint én vagyok az utolsó....

Tyche!

Nagyon gratula Andráshoz, egyik kedvenc nevem!!!!Sok tejcit!!!!
Kép
A másik, hogy boldog új évet!!!


Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha
 
 


Sziasztok!

Zsizsik! Irgumburgum, minnyá itt a baba, Te meg alig voltál. :roll:
Gyönyörűséges születést kívánok Neked!

Nah és akkor:
_______________00_________00
______________00_________00_______________
_0000000___00_____00__00000000___00____00
_00____00__00_____00__00__________00___00
_00____00__00_____00__00__________00__00
_0000000___00_____00__00000000___0000
_00____00__00_____00__00__________00__00
_00____00__00_____00__00__________00___00
_0000000____0000000___00000000___00____00

__000000____000000_____000000_____0000000
_00____00__00_____00__00_____00___00_____00
_00____00__00_____00__00_____00___00_____00
______00___00_____00__00_____00___00_____00
_____00____00_____00__00_____00____0000000
____00_____00_____00__00_____00__________00
___00______00_____00__00_____00__________00
_00000000__0000000____0000000____0000000

mindenkinek!
Legyen a következő év boldogsággal, egészséggel teli és mindenkinek teljesüljön a szíve legáhítottabb kívánsága!

Kellemes estét mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK :)
Vendég
 


monee: nem tudom mennyit lógott rajtam, de szerintem 3 hónaposan már jobb volt a helyzet.. Lucánál már nem tudom mi lesz, mert ő egész nap!!!! rajtam lóg... egyszerűen nem marad me a bölcsőben max. éjjel néhány órára...
Vendég
 


ja, és igen, 6 hónapig csak anyatejes volt... most is ezt tervezem.
Vendég
 


Sziasztok!

Zsizsik, aztamindenit! Hát akkor minnyá szültök :) kár, hogy ilyen ritkán jársz felénk :(

Monee: Először este kellett csak a kiegészítés a 2 cici kiürítése után. Majd a reggeli kajcsit kellett pótolni, de addigra az esti már nem kiegészítés volt, hanem teljes adag. Végül szép lassan az éjjeli gyakori kelés is megtette a hatását. A sok nem alvás miatt, nem termelődött elég tej, és elkezdtük éjjel is tápszerezni Bencét... Szóval, ha egyszer tápszerhez nyúlsz, sajna jó esélyed van arra, hogy el fog apadni. Kivéve, ha olyan hős amazon vagy, mint pl Mona, aki rendesen megküzdött a szopiért. (Kár, hogy nálunk nem jött be, tehettem bármit a fogyás feltette az i-re a pontot :( )

Nos, jó éjszakát és még1x B.Ú.É.K.!
Asszem átalszom a szilvesztert ;), ha Bence is engedi...

Kép

Kép
bettica
 
 


Nagyon boldog új évet és minden jót kívánok mindenkinek!
Cupp! :D

Monee!
Neked külön ölelés ezért a kimerítő beszámolóért!Köszi! :D

Kép
Kép
zazzy
 
 


ESIK A HÓ NÁLUNK!

Ezen a télen először (meg idén is :lol:). Tök jó, az út már fehér. :D

Most csak ennyi voltam. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Mégsem ennyi voltam. :)

SZILVESZTERNEK ÉS FRUZSINÁKNAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Jó reggelt az év első napján!!!

Ádámnak és Szilveszternek utólag boldog névnapot kívánok én is!!

Fruzsiknak pedig most kívánok boldogat!! :))))

Titkon vártam ,hogy több régi barinak is eszébe jutunk és jönnek, mindegy akik írtak azoknak puszi és BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!!!!

Zsizsik nagyon elröpült az idő :shock: ugye azt tudni fogjuk ha Jadviga megszületik?
olyan jó lenne látni pocakosan!

Monee tetszik a kreálmányod! :)

Szép napot mára!
Vendég
 


Bocs, nincs időm visszaolvasni, 2 hete nem vagyunk otthon, vidéken vagyunk, szülőknél.

aki hiányolt, köszi a hiányolást!

Majd ha hazaérünk, olvasok.Ráadásul most épp nincs hangulatom se írni se semmi, szar 2008 után már most látom, még szarabb lesz az idei év. 2 polgári pert indítottak a család ellen, egyet ellenem. Szóval lesz dolgom idén ....

Mindenkinek sokkal boldogabb új évet kívánok mint az idei volt!!!!!!!!!!!!!

Linocs és RAmbóka Fruzsijának boldog első névnapot!!!!

Anyókám, Ádám bébinek boldog első névnapot!!!!!!!!!!

Szilveszter bébinek is boldog első névnapot kívánok!!!!

és köszönöm a köszöntéseket :oops:
Vendég
 


Azt visszaolvastam, van új kisbaba, éljen!!!!!!!!!!Sok boldogságot Tyche-családnak!

Kandikám, nagyon jó sztori volt!Gratula az uhuhoz!Minden rendben,ahogy írtad, Hunci marha boldog volt, hogy nem volt szarul :lol:

TEj-dolog:
nos, azzal nem értek egyet, hog olyan nincs, hogy ne legyen tej...Nekem nem volt tejbelövés, tehettem én oda ezerszer, 1 hónap után meguntam, nem tettem oda már, mert ha valami nincs, nem eröltetem 1 hónap után.És nem egy anyával beszéltem azóta, aki írta vagy mondta, hogy nem volt teje, és be sem lövelt neki sem.
Mindent meg kell próbálni, de ha nem megy valakinek, szégyenérzet nélkül tovább kell lépni ezen a dolgon, mert sokan depisek lesznek ha nincs tejük.
Vendég
 


Kép Zsizsik pocak 2009.01.01.

Sziasztok,

azért küldök egy fotót a Jadviga-lakról.... :lol: Azért elképzelhető, hogy most már kicsit sűrűbben is be tudok nézni, még egy keveset dolgozom januárban, aztán tényleg vége egy időre a komoly munkának. Így akkor több időm lesz netezni......vagy nem. Majd Jadvi eldönti.... :wink:

De nagyon örülök, hogy mindenki jól van, a babák gyönyörűek, pocakok gömbölyödnek, szóval minden zajlik a rendes kerékvágásban.
zsizsik
 
 


Hunci!

Én nem akarom itt az észt osztani, meg fel is kéne idéznem a Veletek történteket, ha pontos szeretnék lenni, de azért ugye abban megegyezhetünk, hogy a Ti szülés előtti-utáni történtetek nem volt egy hétköznapi dolog? Nem tudom, hogy a többi anyukának, akinek végül nem lett tejcsije, miért nem lett, de én úgy érzem nem ez az átlag, és gáz lenne, ha a lányok úgy állnának neki, hogy áááá nekik úgysem lesz tejük, mert ilyen is van.
Abban viszont igazad van, hogy elfelejtettem írni -pedig akartam-, hogy van olyan, hogy valaki nem tud szoptatni, nem tud a baba szopizni és ha az ember lánya megtett minden tőle telhetőt (azt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hol a határ), akkor tovább kell lépni, mert a tápi sem egy kevésbé rossz megoldás.
Csodálatos érzés, mikor Ákos jóllakottan lecuppan a ciciről és úgy néz rám azzal a gyönyörű kék szemeivel, hogy tudom, istennő vagyok, a világ közepe. De emellett teljesen biztos az is, hogy Huncika sem néz Rád másként azért, mert üvegből kapta a kajcsit. A baba-mama kapcsolat nem a szoptatás függő.

Ezek a perek nem hangzanak jól, nagyon nem. :(

Zsizsik!

Jadvi-lak. :D Nagyon szép! :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee, nem a problémás szülésem volt az oka.Amúgy az istennő-nézés nem a szoptatástól függ, ahogy írtad is.CSak pontosítani akartam.Ennyi.A nők 98%-a tud szopizni, vagyis 2% nem,valami miatt,de persze nem úgy kell felkészülni, h nem tudok majd szoptatni, de azért ne menjen már el oda a vilag, hogy olyan nincs hogy valaki nem tud szoptani, mert igenis van.
Vendég
 


Sziasztok!
Búék!
Fruzsinák,
Szilveszterek boldog névnapot!

Kép
lara26
 
 


Sziasztok!

BÚÉK!

Szüli és névnaposainknak nagyon-nagyon boldogat!!!!

Zsizsik: Micsoda pocak! Nagyon csini babalak :D Puszi a kicsinek! Hol fogsz szülni?

Monee: Neked akartam még válaszolni a múltkor, de valahogy lemaradt :oops: Szóval:
Hízókúrán vagyok. Lassan már mindegy mit eszem, csak kalóriadús legyen. Őszintén szólva idegesít, hogy mindenki azzal jön (nem rád gondolok, hanem a rokonok is szinte mindig ezzel kezdik), hogy egyek. Nem értik meg, hogy nem koplalok, nem éhezünk, szóval van mit enni, csak hát ha nem kívánok semmit, akkor mit csináljak. Már ott tartok, hogy a sz.r ("műanyag") kajákat is megeszem, ha megkívánom, mert az is valami. Erre mondjuk elég ritkán van példa. Én nem értem, hogy miért nem sikerül híznom, illetve azt tudom, csak azt nem hogy enni miért nem tudok. Ha jó napom van, akkor délben megreggelizek. Ha nincs, akkor ebédelek délben... Apa már meglepett pudingporral is, az aztán a kalória... Ez van, dokihoz most nem akarok megint ezzel visszamenni, várom az ünnepi lakomák eredményét :D Aztán meglássuk, mi lesz...

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a gratukat, jó érzés, hogy velem együtt örültök :)

Mostanában valahogy kevesebb időm jut mindenre, főleg a netre, de ha fent vagyok mindig elolvaslak titeket :)

Kívánunk Mi is Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet !

tyche
 
 
 


Sziasztok!

Hunci azért bízzunk benne,hogy rossz kezdet ellenére szép évetek lesz!!!!

Lányok feltenném az év első körkérdését...ki honnan szerzi be a gyerek főzelékéhez az anyagokat??? Eddig kertünkben termett zöldségeket kapott de már fogy és lassan mást is kéne ennie mint,krumpli,cékla,sütőtök, srépa,borsó :oops: :? ...nem tudom hol mennyiért milyet (fagyasztott vagy frisset) érdemes venni??

Köszi!

(szopis témához nem akartam szólni de csak írok 1sort, Huncinak is igaza van,hogy előfordulhat hogy nincs tejcsi de én is hiszem, hogy meg kell próbálni és kis küzdéssel lehetséges a cicizés,így vagyunk megalkotva...sokan az első nap feladják :cry: ,nagyon korai akár 1-2 hét is kellhet !! D )
Vendég
 


Sziasztok lányok!


Szégyenszemre ötezer éve nem jelentkeztem be, és most megint pofátlankodom. :-)
Nem írtam, mert már tényleg feladtam a reményt, hogy nekem valaha is lesz gyerekem. Nyavalyogtam épp eleget, és úgy éreztem nem akarok a sikertelenségről beszámolni. Én voltam az, akinél szinte semmi nem használt, kivéve a 3X1000 emelt adag meforal, így lettem tavaly márciusban áldott állapotú!!!!
Szóval csak azt szeretném veletek tudatni, hogy megtörtént az áttörés nálunk is.
Így december 14.-én megszületett Blanka lányom 3250 grammal, és 52 centivel.
Hét évet vártunk rá, és itt van Isten ajándéka az életünkben....
szisza30
 
 


Szisza, ez egyszerűen csodálatos!!!!Gratulálok!

(Házitücsi, remélem, olvasol minket...van remény)

Kincs
1.
biopiac kezdetben majd 8 hós korától sima piac, lényeg, magyar termelő legyen

2. tej, hát igen, van aki gyorsan feladja sajnos, nem is azok védelmében írtam, hanem az olyanokéért mint én pl, aki küzdött hetekig vagy akár 1 hónapig, majd elege lett hisz se tejbelövelés se semmi.
Vendég
 


Szisza: Azta, és tényleg van remény (Ugye Kandi? :) )
Tiszta szívből gratulálok a királylányhoz! Sok-sok örömöt vele!

Kincs: Van ugye amiből nem tudsz mindig frisset venni, pl. borsó. Ezt én fagyasztottan vettem és paradicsompasszírózón nyomtam át. Nagyobb áruházakban szinte mindenhol látok BIO pultot, én először ott szoktam körbenézni, ha nincs ami kell, akkor sima pult ( a gyereknek mégiscsak ennie kell ;) )
Én most éppen gesztenyét vadászok. Vettem ősszel és csináltam Bencének, de egyrészt rohadt macerás, másrészt elfogyóban van... Szóval most fagyasztottat akarok venni, de nem tudom, hogy van-e olyan, ami nem ízesített és azért nem is kerül egy egész vagyonba. Ötleteket szívesen fogadok. Ja meg van még barackom a fagyiban, de hát abból vajmi kevés lett elrakva, mert nagyon kicsi a frigó. Gondolom ebből is lehet kapni fagyasztott, felezett, esetleg hámozott verziót. Csakegy biztosan tud valami tuti tippet ezeknek a dolgoknak a beszerzésére ;) Meglátjuk mit mond, engem is érdekelne.

Kép

Kép
bettica
 
 


Sziasztok

Boldog Új Évet Kívánok Minden Kedves topiktársamnak!!!

Szilveszternek és Fruzsiknak is Boldog névnapot!!!

puszi
ella-
 
 


Szép estét!

Én is kérdéssel jöttem újra. Manócskának tegnap fehér lepedékszerű valami lett a nyelvén, védőnő pyoctanin-t javasolt hogy azzal ecseteljem napi 3x. Viszont ma a cicimen felfedeztem pici piros pöttyöket. Elkaptam én is?? És visszafertőzöm a babát?? Mivel kezeljem szerintetek? :shock: :? Nektek volt ilyen? Eléggé ijesztő, még csak pár napja jöttünk ki a kórházból és már baja van :( rossz anyuka vagyok :cry:

tyche
 
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!


Tyche!

Gratulálok a kisfiad születéséhez!
Kicsit egyben lesznek az ünnepek, de azt hiszem ez titeket nem fog zavarni! :D
Sok tejcsit és nyugodt éjszakákat!
Dehogy vagy rossz anyuka!
Szájpenész bárkinél kialakulhat. Pláne, ha esetleg antibiotikumot kapott a gyerek a kórházban.
Pyoctanin nagyon jó rá, sokkal jobb, mint a bórax-glicerines vacak! Úgy a legegyszerűbb lekezelni a gyerek száját, ha szopi előtt egy fülpucolót picit (de tényleg picit, különben minden lila lesz!) bemártassz a pyoctaninba, majd bedugod a gyerek szájába, a többit rábízhatod :wink: , nem érdemes küzdeni h. egyenként lekend a foltokat, úgyis egy pillanat alatt lila lesz az egész szája.És a mellbimbódat is kend le vele, melltartóból kijön mosással, csak te maradsz milkatehén pár napig. :lol: 2-3 lekenés után elmúlik, de ha a melledet nem kened le, akkor csak pingpongoztok a gyerekkel ide-oda!

Kandika!

Nagyon megható volt az almás történetetek. :D Ez a legszebb karácsonyi ajándék mindenkinek.
A hányinger hiánya miatt ne aggódj. Most nekem sem volt.

Babancs!

Gyönyörű a fiad!
A „balról jobbra csökkenő jókedv”-en jót röhögtem. Anyósod vhogy nem vett részt az általános jókedvben. :lol:

Anyoooka!

Nálunk is atópiás dermatitisz a diagnózis. (Valószínűleg ez a csoportdiagnózisa mindennek, ami piros folt, hámlik v. viszket. :twisted: )
A Babe urea ugyanolyan valószínűleg, mint a Lipobase. Remélem beválik. A kezemnek mindenesetre jót tesz.
Dorka mekkora csaj lett! Sőt! Micsoda nő! :D Ádi pedig nagyon hasonlít rá. Ő is jóképű kiskrapek lesz, az tuti!

Monee!

Fruzsi mintát vett a fiadról és úgy döntött, utoléri! 1,5 hónap alatt hízott 2 kilót! Kész Miss Röfi! 3 hurka van a combján, belül rálóg a térdére, a nyakát pedig úgy kell előkeresni a tokája alól fürdésnél! :twisted:
Én most személy szerint egy ideig nem vágyom újabb bőgőmasinára! Elszoktam már a nemalvástól, nehéz újból megszokni. Meg ez nem volt az az álomterhesség, amit szívesen végigcsinálnék mégegyszer. :(

Bettica!

Én sem tudom beosztani az időt, nálunk is a szüleim segítenek. Apám minden nap jön és mennek sétálni a deddel. Én szinte csak etetem és altatom a nagyot. Bőven elég a kicsi is!

Bence ekkora hatalmas baba? :shock: Nem semmi!
Nektek aztán tényleg nem lehet egyszerű gyerekruhát venni!
De most akkor miért is baj, h. nem nő? Asszem lemaradtam…..
Nagyon sok embernek van szívzöreje (nekem is), ha semmi egyéb probléma nincs, akkor nem érdemes vele foglalkozni. De ha téged aggaszt, akkor kérj beutalót kivizsgálásra!

Csakegy!

A szezámag? Hát azt tényleg sokmindenbe beleteszik! :shock:
A haját ollóval, v. géppel vágtad? Én géppel szoktam, de azzal is csak úgy megy a dolog, ha közben anyám szórakoztatja.
Tényleg kéne egy fogamzásgátlós topik! Mert én pl. tablettát nagyon nem szeretnék szedni soha többé!
Két tippem van: A Nuvaring v. a hormonos spirál. A dokim az érműtétem miatt inkább a Nuvaringet javasolta, de az ösztrogéntartalmú, úgyhogy majd csak szopi után kezdhetem.
Addig marad a Pharmatex. De az nem 100%-os. A két császár után, most egy darabig nem lenne célszerű teherbeesnem még véletlenül sem, de abortuszra nem akarnék menni, úgyhogy azért ennél biztosabb módszer kellene. A műtéti verzió egyelőre nem jön szóba, mert még nem vagyok biztos benne, h. 4 év múlva sem akarok majd egy 3.-at. Szóval nem egyszerű! :?

Apple!

A ded bitorolja a hálószobánkat, a franciaágyat kitettük a nappaliba, mi ott alszunk (2 szobás a lakás), Fruzsi pedig az ágyunk melletti kiságyában. Mármint nappal. Éjjel meg mellettem bitorolja a takaróm felét. Ez van. A Suttogót meg igyekszem nem kinyitni. :oops:
Elvei csak az először szülő nőknek lehetnek, a kétgyermekes anyák túlélni tanulnak! :twisted:
A dedet eleinte nagyon zavarta a sírás, de mostmár csak akkor ébred fel, ha Fruzsi műsoros estet tart (1,5-2 órás folyamatos nyüglődés), így ilyenkor inkább becsukjuk a szobaajtót. Szóval többnyire csukva van.....

Monee mindent leírt az első napokról. Ne hagyd magad behergeltetni, h. nincs tejed! Lesz. A gyerek pedig nem hal éhen addig. Csak tedd mellre minél többet és ne hagyd, h. agyontápozzák! Ha pedig úgy érzed majd, h. hihetetlenül nyomorult vagy, nincs erőd semmihez, sőt, mintha lázas lennél, akkor irány a fejő, mert másnapra úgy bedurrannak a melleid, mint a duda!
Rózsaszín, cukormázas szoptatásos képek? Na ja! :evil: Idővel. De az elején tényleg fáj.

Zazzy!

Ne olvass ilyen topikokat! Pláne ilyen paramamisat.
Ha vmi van, inkább itt kérdezz! Vagy a dokidtól.
A kórházi dolgokkal jó tisztában lenni. A dokidat kérdezd meg, h. lehet-e szülésznőt fogadni. A védőnő honnan tudná? A szülésznő sokkal többet lesz veled, mint a doki.
A babával kapcsolatban meg az a baj, h. se töltöttségi szint kijelző nincs rajtuk, se használati utasítás, se súgó, se semmi……. De azért vhogy felnőnek….

Kincs!

A ded hatalmasakat zakózik. Eddig még nem kellett vele orvoshoz menni (csak a fogait amortizálja, de azzal nem tudok mit csinálni :( ).
Ha nem változik meg a viselkedése, akkor nem lehet nagy baj.

Hunci!

Boldogat! :wink:
Remélem a gondok mielőbb megoldódnak!

Szisza!

Gratulálok! Jó, h. nem adtad fel! :D
Gyere sűrűbben, ha tudsz!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Szisza! Gratulálok Blankához!!!

Kincs, borsóból az IGLO fagyasztott szerintem szuper! Olyan, mintha frissen szedték volna. De mondjuk az nem puffasztja a piciket?

Bettica, akkor fogjunk össze! Decemberig azon nyavajogtam, hogy nagy a hátsóm, most meg kifogytam mindenemből. T. szerint híznom kellene, erre nemhogy követem az utasítását, még fogyok is. :?
Arra is gondoltam, hogy a cukor mellett már a többi édes cuccot is elhagytam úgy nagyjából, tehát szénhidrátból egész keveset ettem az elmúlt időszakban. De amennyi csokit ettem régen, annak helyettesítésére egy kiló alma se lenne elég. :roll:
Én próbálok olyan megoldást taláni, hogy ne kelljen szemetet ennem, de mit ehetek úgy, hogy hízzak is, de az inzulinomra ne hasson károsan. :?:

Kép
mamint
 
 


Sziasztok!

Rambóka!

Jó látni itt Téged! Fruzsiról (akár a másikra) nem kaphatunk képet?
Imádom a hureszkokat. :D
A hintőport ne adjam vissza? Ákosnak már visszacsökkent a tokákja és nem annyira piros a nyaka, mint korábban és nekünk nem kell már. :D Nálunk még a hónalj hurkák okoztak gondot, valahogy volt mindig egy pici gyűrődés ahol bent maradt a víz és piros volt. :lol:

A suttogót berakni a legnehezebb szekrény alá, hogy ne billegjen! Ha együtt alszotok, együtt alszotok, de legalább alszotok... Ahogy N. mondta, mire férjhez megy, már csak nem alszik veletek. :D Lesz ez még így se! :wink:

Tyche!

A szájpenésztől nem vagy rossz anyuka! :) Ákosnak is van és azon kívül, hogy lepedékes a nyelve, meg a szájüregében kivirágzik néha egy-egy gombatelep, semmi bajt nem okoz. Én azt olvastam róla, hogy mivel ilyenkor a piciknek nagyon gyengus még az immunrendszerük, pikk-pakk meg tud telepedni a szájukban a gomba. Elég egy lenyalt cumi (nálunk így kapta meg - ennyit arról, hogy a harmadik gyereknél anyuka már csak lenyalja a cumit)...
Mi próbáltuk a boraxos kencét, sőt a grapefruit mag kivonatot is, de azon kívül, hogy Ákos nézett, hogy mi ez a szájban turkálós hülye játék, semmi másra nem volt jó. A lila kence gáz, meg csúnya tőle a gyerek szája, viszont csillagos 5ös a penész kezelésében. Pár kenés után teljesen kiírtja a cuccost. Csináld úgy, ahogy Rami leírta, mert ez a gomba olyan rohadék, hogy tök eldugott helyeken telepszik meg, ott ahol nem is látod. Nekem elég volt napi egyszer kenni Ákos száját, azt is praktikussági okokból mindig a fürcsihez való levetkőztetés után csináltam, mert így amég fog a kence, semmi ruha nem lett lila. :) Mire megfürödtünk, már kifolyatta az összes lila nyálat, a szája sem fogott, lehetett nyugodtan öltözni. :) De a szopinál is jó lehet, csak szerintem adj a nyakába valami kendőt, mert ha kifolyik a lila tejcsi a szájából, ahová odapöttyen az már mindjárt milka színű lesz.
Andris arcáról és a Te cickódról ha már nem kened, két nap alatt teljesen elmúlik a lilaság. :wink:
A gomba monnyon le! :evil:

Bettica!

A kezdeti "nem tudok enni" mutatványt sikerült leküzdenem nekem. Sajnos. Szerintem minden nem kívánt falat simán rámrakódott, így most ugyanazzal a súllyal bújkálok a tükör elől, mint amikor szülni mentem. Gáz nagyon, hogyha Ákossal ketten ráállunk a mérlegre, majdnem 100 kilók vagyunk. :(
Na de már csak két hónap, amég elengedhetetlenül fontos a szopi, utána megpróbálok leállni a muszáj evés-ivással és reménykedek benne, hogy azért valamennyi tejcsi is marad.
Nekem nem mondasz semmi újdonságot ezzel a délben reggelizéssel. :D Napi két kaja... bőven elég. Anno így tudtam tartani a súlyom. A babavárós időszakomban ezért nem tudtam a diétát csinálni, mert egyszerűen nem tudok napi 5-6szor enni, még keveset sem. Na mindegy, a következő küzdelem a felesleg leadása lészen.

Szisza!

Gratula! Olyan jó ilyen híreket olvasni! :D

Általános mehetnékem van! El kell mennem itthonról és el is fogok menni városozni, shoppingolni. :D Csak előbb rá kell vennem Norbit a defektes kerekünk cseréjére... ami nem lesz egyszerű. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Szisza húúú, nagy gratuláció a lányodhoz!!
Szép nevet kapott!!
Ha tudsz gyere és mesélj képet is szívesen látunk!

Tyche dehogy vagy rossz anyuka,ez nem a te "hibád" leszz még itt nagyobb probléma is (pl mint most mi...ha már feláll minden írtó érdekes és veszélyes,)
Tapasztalatom nincs így én a bóraxos rózsaméz kencét ajánlottam volna, de a lányok tutibbat írtak és az tényleg fontos,hogy mindkettőtök legyen kezelve!
Szüléstörid lesz????

Rambóka tök jóóó,hogy volt időd benézni és írni! (lassan a régi leszel? :) )
Fruzsiról én is kérnék képet!

Monee Bettica én meg annyit eszek,hogy na Kép :? :oops: szilveszterkor óránkét lógott vmi a számban,senki nem evett csak én..szopira fogom :lol: most kettő helytt kell ennem :lol: diéta így nincs,met sincs ciklus sincs inzulin biztos van egekben :(
egy +van az egészben,hogy pocakosodás előtti súlyomhoz képest 4kiló van rajtam, ha viszont azt nézem,hogy voltam terhesség előtt is 53kg akkor meg csak 1kiló feleslegem van Kép

Mamint Hunci köszi a tippet!

Csakegy jól vagytok?? Meggyógyultatok??
Vendég
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?