Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Annus!

örülök, hogy jó hírekkel szolgáltál! :D

Csige!

Veled mi újság?


Velem minden ok, beállt a vihar előtti csend..... Ma reggel óta nem fáj a hasam, pedig eddig majd' meggebedtem a fájdalomtól! Remélem ez csak jót jelenthet! :lol: Na mindegy, már úgyis mindjárt kedd, és akkor minden kiderül!

Puszi mindenkinek

Edina

Kép
e-dyna
 
 


jaj, a lényeget meg majdnem elfelejtettem: :oops: :oops:


Wruska!Mi újság van veled! Már olyan rég nem hallottam felőled semmit!

Bár tudom jól, hogy mostanság nincs túl sok időd, mert gondolom Olika mindig lefoglal, de kérlek adj hírt magatokról!


Lányok, Esetleg Ti tudtok vmit Wruskáékról?

Kép
e-dyna
 
 


Sziasztok!
Új vagyok itt.
Sajnos a 14 héten (most szerdán)derült ki, hogy babócám kicsi szíve már nem dobog.
Csütörtökön volt a műtétem, most otthon lábadozom.
Első terhességem volt, hosszú-hosszú várakozás után. (orvosi segítséggel jött létre)
Kicsit visszaolvastam a fórumban, és látom, hogy itt mindenki hasonló történeten esett át.
Nehezen tudom feldolgozni a velem történteket, folyton az eltelt napokat pörgetem vissza, és próbálom felidézni, hogy mikor lehetett ez a pillanat, és hogy esetleg nem én voltam-e akaratomon kívül a kiváltója. Nagyon nagyon fáj a lelkem.
Eddig is nagyon félős voltam, most aztán pedig végképp nem bízom semmiben, egyszerűen nem látom a kiutat.
Minden vágyam egy kisbaba, és teljesen le vagyok törve, hogy ki tudja, hogy mikor fog ez nekem megadatni.
Üdvözlettel:
banana
banana_split
 
 

 
 

Üdv köztünk Banana. Sajnálom ami veled történt és részvétem. Elhiszem hogy most nagyon nehéz neked, én is így voltam vele. Sajnos magyarázatot nem találsz rá, én is folyton azon gondolkoztam, hogy mi van ha másképp csinálom, ha nem dolgozok, ha épp akkor nem megyünk el vásárolni stb. Sajnos nem lehet rajta már így utólag változtatni és biztos hogy nem te vagy a hibás a történtekért. Soha nem szabad magadat okolni. Szép lassan idő majd segíteni fog, de teljesen soha nem felejti el az ember a történteket. Én addig éreztem igazán ramatyúl magam ameddig nem próbálkozhattunk ismét. Viszont utána sem volt túl kellemes, mert ugye nem sikerült egyből és pedig annyira rá voltam készülve, hogy egyből kárpótol a sors egy újabb kisbabával. Nekem most lesz hat hónapja hogy volt a vetélésem és sajnos nem sikerült azóta ismét teherbe esnem. Minden hónapban bizakodunk, mert tudom, hogy egyszer csak sikerülni fog.
Kitartást kívánok neked és legyél erős, hidd el meg fog adatni neked is ez az öröm.
E-dyna: Wruskáról az egyel fentebbi topicban olvashatsz, most szegény visszakerült a kórházba, de már minden rendben van vele.
Én megvagyok, ma vagyok a 19. napon. A mult héten sokat voltunk együtt a párommal, bízva benne, hogy talán most sikerül. Még tegnap is összebújtunk, biztos ami biztos alapon. Hát nagyon kíváncsi vagyok. Szerdán megyek vérvételre, 21. napira és pénteken is. Már úgy várom hogy elszaladjon ez a hét, mert akkor tesztelhetek és kiderül, hogy eredményes volt e ez a hónap. Próbálom nem beleélni magam, mert akkor megint csalódás fog érni, ha nem sikerül, de nem olyan könnyű.

KépKép
csige-bige
 
 


Szia Csige-Bige!
Köszönöm a kedves soraidat.
Úgy érzem, hogy egyes napok jobbak, mások meg rosszabbak, na olyankor szoktam sokat pityeregni.
Ma viszont talán már jobban is ébredtem, úgyhogy a mai nap talán egy jobb nap lesz, mint a tegnapi.
Igen, én is amiatt érzem még rosszabbul magam, hogy ki kell ezt a 3 hónapot (minimálisan) várni.
Minden nap szuggerálom magamnak, hogy 2009. tavasza lesz az az időpont,amikor teherbe esek és ebből egészséges kisbabát fogok szülni.
Mindenkinek kitartást kívánok, Csige-Bige, Neked pedig drukkolok, hogy már most sikerüljön!
Banana
banana_split
 
 


banaba!
nagyon sajnálom ami veled történt! Nem vagy hibás!!! Ahogyan valószínűleg egyikünk sem volt az. Pityeregjél sokat, szerintem egy darabig az segít. Most mondhatnám, hogy az idő maj csillapítja a fájdalmat, de sajnos mi már tudjuk azt, hogy ez nem igaz, ez a seb örökre beleégett a lelkünkbe. De egy dologban segít az idő, mégpedig abban, hogy minden percben közelebb kerülsz ahhoz, hogy anya légy, mert aki igazán akarja annak sikerül. Mi örökbe fogadtuk a kisfiamat és hihetetlen boldogságot hozott az életünkbe. Kívánom hogy minél előbb megadasson neked is az anyaság érzése!

tücsökbogár
 
 


Örülök neki, hogy jobban vagy Banana. Tudom, nekem is a várakozás volt a legrosszabb. Mi eldöntöttük a vetélésem után a férjemmel, hogy minél több közös programot csinálunk, eljárunk szórakozni, moziba, ugyanis ha baba lesz ezeket már mind nem tehetjük meg, vagy ha igen, akkor korlátozott számban. Nagyon jót tett, tudom neked is tanácsolni. Eltereli a gondolatokat és gyorsabban telik az idő. Azt kívánom neked, hogy minél hamrabb heverd ki a történteket, de sajnos valóban, ezt elfelejteni nem lehet. Mindig ott lesz a lelkünkben, de eljön az az idő, amikor már előre nézel és nem a multon keseregsz. Sokszor én is zokogtam a férjem vállán, hogy biztos csak álmodom, holnap felkelek és még sem történt ez az egész. Viszont egy idő után már arra gondoltam, amikor nem tudtam szabadulni a gondolatoktól, hogy a multon már változtatni nem tudok, viszont a jövőt még alakíthatom. Hidd el eltelik a várakozási idő, főleg ha alatta lekötöd mással a figyelmedet, és ismét kismama leszel ami kárpótolni fog mindenért.
Tücsökbogár: hogy vagytok? Minden rendben veletek? Biztos nő már a kis lúrkó :lol:
Én holnap megyek vérvételre, 21. napira és pénteken is megyek 24. napira. Olyan fura, mert tegnap úgy görcsölgetett a hasam és úgy szúrt az oldalam. Amikor pedig jöttem haza a híres bkv busszal a hihetetlenül síma budapesti aszfaltos utakon és rázott mint a ménykű, úgy érzemtem hogy kiszakad a méhem. Nem tudom mi lehet ez, ilyet még előtte nem éreztem. Komolyan mondom hogy fájt.
Na megyek, még pakolászom és szerintem ágybabújok lassan, mert majd leragad a szemem. A hétvégén kipihentem magam azt hiszem 12 óra alvással egyhuzamban, mégis este kilenckór mint akit fejbevágtak. Komolyan hihetetlen.

KépKép
csige-bige
 
 


Na ide is beköszönök!
Nálam minden oké,baba szerintem nagyot nőtt mostanság!csinálja a helyet magának....én meg rohangálok mindenfelé...ez a karácsony most inkább teher számomra!Pedig imádom,és mindig úgy várom...de nagyon hamar elfáradok,és nem marad időm semmire....

Banana!
Én is csak azt tudom mondani h te erről nem tehetsz!!!Az első hónapok nekem is nagyon nehezen teltek.Az embernek ilyenkor jár az agya folyamatosan.én azt vallom h az ember adja ki magából a dolgokat,beszéljen róla és ha úgy érzi sírjon nyugdtan.Nekem 14 hónapja volt a műtétem,és ma már "nyugodt"szívvel tudok róla beszélni.Neked is eljön ez az idő!!!
Ami a 3 hónapot illeti!Nekem meg se jött adig!!!!Szóval nálam még az is közbeszólt...pedig már próbálkozni szerettünk volna,de így várni kellett amíg a ciklusom helyreáll! :roll:


Na mindenki vigyázzon magára,rohanok a dolgomra!!! Kép

annus11
 
 


Köszönöm szépen lányok a megnyugtató szavakat, nagyon jól esik, hogy így ismeretlenül is segítetek.
Igen tekerném előre az időt, ha lehetne, ezerrel!!!!
Tegnap voltam 1-2 órát karira vásárolgatni, sikerült is 1-2 szép dolgot venni a férjemnek, de aztán annyira elfáradtam, hogy haza kellett jönöm és le is feküdtem.
Hormonok: igen én is gondban leszek, mert korábban volt ilyesmi problémám, hogy csak gyógyszerrel jött meg, szóval nálunk sem lesz ez sétagalopp. Mindegy, hogy mennyit kell türelemmel lenni, csak sikerüljön, és a baba egészséges legyen!!!!
Annus, Te aztán igazán gyönyörű kismami vagy! Gratulálok! Csak úgy sugárzol a boldogságtól!!!!!!
Csige-Bige! Drukkolok, és kíváncsi vagyok, milyen lesz a vv eredményed!
banana
banana_split
 
 


Banana: én is csak azt tudom mondani, amit a többiek. A fájdalom és a hiány megmarad, de átváltozik. Mi egy évvel a műtét után a karunkban tarthattuk a kisfiunkat, de a terhesség alatt végig féltünk, hogy valami rossz történik, de az utolsó hónapok már felhőtlen boldogságban teltek.
Nekem is az segített a próbálkozós, kivárós hónapokban, hogy mentünk ide-oda, bőgtem sokat és igyekeztem mindent megtenni, hogy a szervezetemet helyreállítsam, mind lelkileg, mind fizikailag. Sikerült. Neked is sikerülni fog. Sosem szabad feladni, mert ez mindent megér- akár örökbefogadással, akár beültetéssel, akár természetes úton..az "eredmény" ugyanaz, a bejárt út csak szebbé, értékesebbé teszi. És végül nem gondolsz rá, mennyi küzdelem van mögöttünk.

Tücsi, remélem jól vagytok.

Kép
wruska
 
 


Sziasztok!


Banana:
üdv a topikunkban... Sajnálom ami veled történt, de csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz:az idő minden sebet begyógyít! Nekem szintén elég drámai vetélésem volt, "már " 14 hónap eletelt azóta! :( Napról-napra egyre jobban érzem magam (lelkileg) de még mindig nem tökéletes, vannak napok, amikor csak a babákra tudok gondolni. (ikreket vártunk...) Örülök, hogy egyre jobban érzed Magad!


Hát nekem meg megint megjött, és persze egy nappal hamarabb, mint ahogy kellett volna! :( A két ünnep közé esik a köv. pé, de úgy döntöttünk, hogy most nem megyünk uh-ra. Lesz ami lesz, most vaktában próbálkozunk! Remélem nem hagy cserben a fájdalom, mint ebben a hónapban!!! :lol:

Csige!

Remélem,hogy most nem fog Neked megjönni, és a Jézuska hozza a babócát!! Mi volt a vérvételen?

Kép
e-dyna
 
 


Hát megvolt a vérvétel, de ugyan olyan körülményes mint az előző. 50 percig várakoztunk az sztk előtt hogy kinyissák a kaput, majd harmadikból kilencedik lettem, mert érdekes módon mire kinyitották bent az ablakot, hat sorszám elfogyott. Na mindegy. Közölték, hogy nem jó a butalóm, mert négzet alapú pecsét van rajta és nem kör alakú. Most leveszik a vért, de pénteken már nem fogják. Hozzak olyan beutalót amin van kör alakú pecsét. Hiában magyaráztam, hogy nem tudok addig dokihoz menni. Azt mondták, hogy menjek be itt a nőgyógyászatra és kérjem meg őket, hogy írják át a beutalómat, majd úgy jőjjek vérvételre. Mondtam hogy nekem erre nincs időm, én dolgozni megyek. Na mindegy, előkerestem a mult havi beutalómat, amikor is nem tudtam elmenni a vérvételre, mert megjött és azon van kör alakú pecsét, na pénteken majd azzal megyek. Remélem az megfelel majd nekik. Jövő hét hétfőn megyek majd eredményekért. Remélem fentebb ment a progiszint.

KépKép
csige-bige
 
 


Fúúú, ez a bürokrácia!!!! Nem semmi!!!! Ez teljesen katasztrófa!!!!
nem elég, hogy az ember mindenféle problémákkal szenved, még egy nyomi pecsét miatt ilyen patáliát csapni! Még szerencse, hogy megvan a múlt havi beutalód, és akkor azzal el tudsz "hasítani" a köv vizsgálatra.
Hááát nem semmi. Igen, ez az egészségügy nagyon-nagyon romokban van. Nem akarom itt most az eü rendszert szindni elkezdeni, de sztem a helyzet teljesen tarthatatlan már. Ha baj van, és nincs hozzátartozó, aki segítsen ha be i kell menni kórházba, akkor gáz, mert ott aztán normálisan egyáltalán nem figyelnek az emberre.
Na már eldogulok.
Drukkolok a jó eredményekért!
Mindenkinek kitartás.
banana
banana_split
 
 


:oops:
Elnézést, gyorsan írtam és teljesen tele van hibákkal az előző szöveg....
:oops:
banana_split
 
 


Csige!

Csak egy dologra figyelj: a Beutaló, valamint a receptek csak egy hónapig, azaz 30 napig érvényesek! Ha az előző már meghaladta a 30 napot, akkor azt sem fogják sajna elfogadni. :x

Kép
e-dyna
 
 


Szerintem ezen a beutalón nincs dátum...A doki nem szokta ráírni,emlékeim szerint!

Remélem h sikerül megoldani!

Lehet nekem is ilyen körülményes lesz majd a cukros vérvétel,álítólag azt se csinálják már a klinikán....remélem h ez csak kamu hír :roll: Az AFPt megcsinálták a múltkor,akkor csak megcsinálják ezt is....

annus11
 
 


Hát megjöttem, ismét igen körülményes volt a dolog. A dátum rajta van a beutalón, mert ezt a gépből nyomtatta ki a doki a klinikán. A laborban elfogadnak egy hónapnál régebbi beutalót is, de ez még csak három hetes volt. A lényeg, hogy nem volt jó a régi beutaló, mert azt mondták, hogy az nem beutaló hanem eredmény. Nem vitatkoztam velük, mert 40 perc várakozás alatt kint az esőben és a hideg szélben igen csak megtörtem, így mikor azt kérdezték hogy van e másik beutaló, vígan beadtam azt amin nincs körpecsét. Azt elfogadták és láss csodát eltelt két nap és már nem is volt gond, hogy nincs rajta körpecsét. Hogy is van ez????!! Minden esetre ha kötözködtek volna, akkor elhatároztam hogy kinyitom a számat. Elegem van az állandó szivatásból. Hétfőn megyek az eredményekért és akkor hívom majd a dokit is.
Hát Annus nem tudom, hogy csinálnak egy cukorterhelést a klinikán, de ez így nagyon nagy szívás. Már előre félek hogy mi lesz ha terhes leszek.

KépKép
csige-bige
 
 


Hát Csige, ez nem semmi! Jó fejek nagyon arra felétek a laboránsok!!! :D De lényeg az, hogy minden rendben zajlott!!! :lol: Drukkolok, hogy minden eredményed jó legyen!!!!



Annus!

Kérek szépen pocakos fotót!!!!!

Kép
e-dyna
 
 


Mondjuk nekem az SZTK szintén 5 perc séta,nem gond.Csak ha kekeckednek....na majd meglátjuk!Ráadásul az SZTKs nődokikhoz be kell jelentkezni...bár ha jól tudom van 1-2 időszak amikor lehet menni anélkül is,ezt kiderítem előre hogy akkor fel tudjak "szaladni"ha más papírért sírnak.....


Edyna!
Holnap készül fotó,mert mi már megejtünk egy karácsonyi összeröffenést így testvérekkel.Majd dobok egyet :wink:

annus11
 
 


Karácsonyi összeröffenés? Első olvasásra kicsit korainak találtam, :oops: de rájöttem, hogy holnap már mi is kezdjük... Anyósomékhoz megyünk fát öltöztetni... :shock:

Kép
e-dyna
 
 


Ma reggel teszteltem egyet és negatív lett sajnos. Eléggé elkenődtem. A vérvétel ereménye is megvan, ami szerint a 21. és 23. napon 20-as volt a progiszintem. Majd hívom a dokit, hogy ez akkor jó e már.

KépKép
csige-bige
 
 


Csige!

Sajnálom, hogy negatív lett az eredmény!! :cry: De fel a fejjel, majd a következő hónapban .... :D

És gratula a jó eredményhez!!!!

Kép
e-dyna
 
 


Sziasztok!

Kedves Csige! nagyon nagyon nagyon sajnálom!!!!!!! Gondoltam rád és drukkoltam Neked!
Kitartás!!!!!!
A progi szinted sztem viszont (már amennyire én értek hozzá) jó!!!!

Na ma megvolt az első munkanapom, sikerült is az érdeklődés középpontjába kerülnöm, de leginkább a hajammal, mert hosszú szőkésből sokkal rövidebb égő vörösbe mentem át. Úgyhogy ez segített, és nem is nagyon kérdezősködtek másról a kollegák.
1 kellemetlen volt csak, ugyanis ma bejött egy gyeses kismama (2. lurkesszal van otthon), akivel én amióta elment szülni nem is beszéltem egyáltalán, és egyenest hozzám jött, jól megveregette a vállam, és azt mondtha jó hangosan, hogy gratulál. Persze rögtön válaszoltam, hogy sajnos ezzel már nagyon lekésett, és aztán nem is tudom, hogy kinek volt kellemetlenebb, neki, vagy nekem. persze, tudom, hogy csupa jó indulatból jött oda és mondta, csakhát sajna ez most nagyon sz@rul jött ki.
No ennyi. Amúgy a munka jó kis könnyű volt ma, a délelőtt a múlt héten kapott hetven-valahány e-mail olvasgatásával, válaszolással telt csak.
Lányok! Én már kariig nem jövök, aztán meg "turnázunk" mert nagy a cxsalád, és mindenki szana-szét, így hát kívánok Mindenkinek Kellemes Karácsonyt, és Szép, Szerencsés, Egészséges, Boldog, Új Esztendőt!
Banana
banana_split
 
 


Az emberi szív szeretetből áll össze,
Adj egy darabot másoknak belőle!
Ne félj, hogy elfogy, hisz Neked is adnak,
Ezért van értelme a gyönyörű napnak!
Adj belőle bátran, így lesz szép az álom,
Legyen Nektek csodaszép e mesés Karácsony!!

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánunk!
a Király család

Kép
kimma
 
 


Mikor kigyúlnak a fények, pajkos tündérek zenélnek.
Huncut mosollyal egy RÁD kacsint, kicsi kendőből csillámot hint.
Így adja át az üzenetemet: KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!!!


EDINA

Kép
e-dyna
 
 


SZIA MINDENKI !

AZ ÈN KIS TÖRTÈNETEM A KÖVETKEZÖ:
TEGNAP ESTE KIDERÜLT,HOGY NEKÜNK MAR ,CSAK ANGYALKANK VAN BABA HELYETT...-9 HETESEN MEGÀLLT A KIS SZIVE.
JANUAR 5.-ÈN KELL VISSZAMENNEM A NÖGYOGYÀSZUNKHOZ,HA ADDIG IS MEGINDULNA A VÈRZÈS ROHANNUNK KELL A SZOMSZÈDOS KORHÀZBA ,M.ÜVI MEGSZAKITÀSRA.-AMI MOSTMÀR ELKERÜLHETETLEN... -AZ ELSÖ BABÀNK LETT VOLNA,AKIRE MÀR NAGYON VÀGYTUNK ,ÈS GONDOLOM EBBEN TOPIKBAN MINDENKI ISMERI AZT A LELKI FÀJDALMAT AMIT MI ÈRZÜNK.-VAN ESETLEG VALAKI AKINEK HASONLOAN A VÈRZÈSRE KELLETT VÀRNIA,VAGY,CSAK HASONLO AZ ESETE??

:cry:

SOKAT SEGITENE,HA FEL TUDNÈK VALAMENNYIRE "KÈSZÜLNI" A RÀM VÀROAKRA!

-ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!!!

KRISZTA
Vendég
 


Sajnálom Kriszta, hogy Te is idekeveredtél. Természetesen örülünk neked, de aki idetéved, az mint átélte azt amin te most mész keresztül. Nekem júliusban volt egy hét hetes vetélésem. Nekem szombat éjjel derült ki és a doki azt mondta, hogy ha vasárnap estig nem kezdek el vérezni és menziszerűen nem távozik, akkor menjek be és megműt. Hát egy csöpp vér sem jött, így vasárnap este megműtött. Szerintem ne félj a műtéttől. Én is nagyon féltem, még soha ezelőtt nem voltam kórházban. A doki nagyon rendes volt, mindent elmesélt hogy hogyan fog történni a dolog. Bementünk a kórházba, kaptam egy ágyat és levették a vért tőlem, mert vércsoportot néznek. Utána jött a műtős fiú, bekísért a műtőbe ahol felfektettek egy asztalra és kaptam egy szurit vénásan. Azt mondták hogy attól egy kicsit bódult leszek. Onnantól kezdve arra emlékszem, hogy a szobában vagyok. Semmi fájdalmam nem volt. A műtétet ugye altatásban csinálták és utána pedig semmit nem éreztem. Csak aznap véreztem a kórházban utána semmi. Nagyon fontos, hogy utána ne emelj semmit két hétig, mert elkezdesz vérezni. Én nem tartottam be, így majdnem ismét kórház lett a vége. Szóval a műtéttől ne félj Kriszta, inkább lelkileg kell hogy regenerálódj. Nagyon nehéz lehet hogy neked, és még utána sem lesz könnyű, de tényleg igaz az, hogy minden egyes nappal könnyebb lesz, de elfelejteni soha nem fogod. Én március 8-ra lettem volna kiírva, így már előre félek a márciustól. Mi már próbálkozunk azóta ismét, de sajnos még semmi eredmény.
A hormonjaid rendben vannak? Nézték neked? Nekem most a vetélés után nézték meg és előszőr alacsony volt, most kaptam gyógyszert és most úgy tűnik, hogy rendben van. Szóval most hajtunk a babáért, de sajnos várat magára. Kitartást kívánok neked és hidd el, kárpótolni fog a sors titeket. Sajnos én azt tapasztalom, hogy nagyon sok nő átmegy ezen a szörnyűségen.

KépKép
csige-bige
 
 


sziasztok!!!

és elsősorban szia csige-bige..talán emlékszel rám, a márciusi topikból anno...

Örülök, hy megtaláltalak és sajnálom, hogy még nincsenjó ír..demajd lesz, bízom benne és tudom, hogy lesz babátok!!!!!!!!!!!!!!! Ezt kívánom nekteka jövő évre és mindnkinek, aki babát szeretne, hogy jövőre már mindenki a karjában tarthassa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rólam:
Én is március 8.-ra voltam kiiírva, 8 hetesen el kedtem vérezgetni...szeretem volna nézzen meg doki, mégis ugye terhességről és vérzésről van szó (volt)
nos 3, ismétlem 3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! napig küldözgetek egyik helyről amásikra és senki semvolt hajlandó megvizsgálni..konkrétan az István kórház egy szemét bunkó felelőtlen kórház..egy rendelőintzetben végül megnéztek, még élt a babám, de visszaküldtek a kórházba sürgősségi beutalóval, ahonnan ismét elzavartak és kiabáltak velem mit keresek ott, nem vagyok sürgős eset..na a 3. napon lyan szinten ömlött belőem a vér..nagyon ijesztő volt..akkor tudtam baj van :(
Végül a Nyírőbe mentünk, ott egy kedves doktornő fogadott és teljesen ki volt akadva, hogy még épp időben érkeztem, majdnem elvéreztem, ömlött belőlem a vér..azonal megműtöttek..akkor már nagyon rosszul voltam..a babám meghalt 8 hetesen..:(A dokinő szerint szerencsém volt, a vérzés miat és a fertőzés-gyulladás miat, mivel 3 napig véreztem..
1 uh képem maradt emlékbe a kisbabámról.

Férjemmel nehéz időszakon mentünk át, rengeteget vezsekdetünk, nem igazőánrti azóta sem miért voltam kiborulva, hiába cipeltem neki könyveket, hogy née már meg egy 8 hetes magzat hogy néz ki, meghogy már változott a testem stb..nehéz volt, csalódtam benne, nagyon...lelkileg nem támogatott, rengeteget veszekedetünk..

és azóta sem álltunk neki a következő babának...lelkileg nem vagyok felkészüle erre ezek után, félek még mindig, mi lesz ha....és van egy 13 hónapos egészséges kislányom, meg dolgozunk sokat és segyítségünk senki sincsen..szóval úgy néz, majd ha 3 éveslesz a kicsi lányom, talá addira tervezzük a következő tesót.

Na ennyit rólam.nagyon nehéz és nem vígasztalok senkit azzal, hogy majd jobb lesz, nem lesz jobb s nem enyhül..hanem ezzel együtt kell élni.

Vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!!! És ha nem akarjátok görcsösen a babát, higgyétek el, azonnal össze fog jönni...

Sziasztok és boldog új évet!!!!!!!!!!!

Kép
dytt
 
 


Emlékszem rád Dytt, neked egy héttel talán előttem ment el a baba. Sajnos mi is sokat veszekedtünk a férjemmel utána, de rájöttem hogy nincs értelme, mert ők teljesen másképp élik meg és foglják fel a dolgokat. Ezért nem szabad neheztelni rájuk. Olyan érdekes, mert nekem utána a hasam hónapokig nagyobb volt, mint ha fel lettem volna fújódva. December elején értem ismét el, hogy szép lapos legyen a hasam. Sokáig olyan rossz érzés volt, hogy nem olyan a hasam mint volt, de baba már nincs benne.
Szerencsére mi már egész jól vagyunk a férjemmel, már három hónapja próbálkozunk ismét a babával, de még nincs eredménye. Tudom, hogy majd akkor jön, amikor valami más leköti a figyelmemet és nem görcsölök rajta, de nagyon nehéz.
Drukkolok nektek Dytt, hogy helyrejöjjenek a dolgok a férjeddel és hogy nektek is beköszöntsön a baba amikor már ismét készen állsz rá.

KépKép
csige-bige
 
 


Kriszta!

Nekem se volt vérzés,tehát nem indult be a spontán vetélés.Nekem is csak pár nap múlva tudtak időpontot adni a kórházban,de addig sem történt semmi.
Én az Istvánba mentem,ahol nem is ismertem a dokikat,nem oda jártam.De az én véleményem pozitív volt.Mindenki nagyon kedves volt velem.Reggel felvették az adatokat,feltették a tágítót.Aztán kellett még vérvételre mennem,mert a vércsoportom nem készült el időre.Na még elötte elkezdtem szédülni,majdnem elájultam,de már tudtam h ilyenkor le kell feküdni.A doki aki ott volt a nővérszobába kísért be,ott pihenhettem,borogatást is hozott a fejemre.Szóval télleg odafigyelt rám.Majd kis várakozás után felkerültem egy szobába.Ott átöltöztem,és vártam h jöjjön értem a műtős.
Hamar végeztem,kb 5 perc múlva ismét a szobában voltam.Az altatásból elég hamar magamhoz tértem.De persze feküdni kellett.A férjem is ott volt már addigra,és este 6 körül hazasétáltunk.


Dytt!
Én csak azt tudom neked mondani hogy sokat beszéltem anno a férjemmel,hogy tudja mi zajlik bennem.És első kérdésem az volt h akkor mi lesz,megpróbáljuk újra amint lehet?Erre ő mondta h még szép,ettől nem futamodunk meg!Nekem sokat segített hogy ő így állt hozzá!Nekünk mondjuk első baba lett volna,de azóta már a pocakban a következő :wink:

annus11
 
 


Kedeves Csige-Bige!

Köszönöm,a gyors reakciot,jol esik a biztatàs!
Ami elèggè nehezit mindent ,hogy annyira vàrta màr mindenki a babàt,hogy anyosomnak el sem merem ,mondani.-nem igazàn tud öszinte lenni, amit èrzek minden beszèlgetéskor,mivel most èppen van is pàr kismama a csalàdban,igy mèginkàbb sèrtödött lessz.....-,de hàt nem is szabadna ezen ràgni magam...Én külföldön èlek,ès azt hiszem talàn a vilàgon a legmegbizhatobb egèszsègügyi rendszerben.Persze ez elèg dràga is,de itt kizàrt,hogy bàrkivel is elutasitoak vagy agresszivak lennènek.Akàrhànyszor hallok ilyen otthon törtènt esetekröl ,sokkol egy kicsit ,hogy lehetnek ilyen èrzèketlenek ,hogy lehetnek pont 1 korhàzban.
Nàlam ,volt màr mindenfèle hormonokkal kapcsolatos vizsgàlat,voltak màr problèmàk,de mostmàr rendben van.
Olyan rossz teljessen ,màs dolgokrol akartam,irni ehelyett,csak irok
össze-vissza....Probàlom magam összeszedni,s rendesen irni...

A helyesiràsi hibàkèrt elnèzèst,de nem magyar a billentyüzet
ès nincs is pl: hosszu o ,vagy i stb.....

BABÀKBAN,SIKEREKBEN GAZDAG BOLDOG UJ ÈVET KIVÀNOK MINDENKINEK!!! javascript:emoticon(':wink:')

Kriszta











:wink:
Vendég
 


Annus!

Örülök az uj kis pocaklakodnak,ès szurkolok is egyben,hogy minden jol alakuljon!!!
Szerencsès vagyok èn is ,mert a fèrjem mintha 1 földre szàllt angyal lenne...-mindenben tàmogat!
-köszönöm neked is ,hogy megirtad a sajàt tapasztalatod!
Vendég
 


Kedves Hasli!

Együtt érzek Veled! Nagyonn agyon sajnálom!!!! Most december 9-én Nálam is hasonló történt, csak a 14 héten derült ki, hogy már egy ideje, kb 12+6 naposan (pont az ellenőrző UH-k utáni napokban) megállt a szivecskéje a babámnak.
Nálam sem volt vérzés, egyáltalán semmit de semmit sem éreztem, sőt rosszul sem voltam, így engem is megműtöttek. A műtét az egyáltalán nem gáz, nem fog semmi sem fájni. Engem előtte egy laminaria pálca segítségével tágítottak (azért mert még nem szültem, sőt terhes sem voltam még előtte, és nem indult be a vetélés), na ez eléggé kellemetlen érzés, illetve mikor ezt az eszközt felhelyezik, akkor az nálam (de lehet hogy csak nálam) nagyon nagy fájdalmat okozott.
Engem a férjem és az anyukám kísért el, és vártak meg, míg este hazaengedtek. Nekem nagyon sokat számított, hogy mellettem voltak, így lelkileg is könnyebb volt.
Műtét után kb 15 napig véreztem, de azt mondták hogy az normális. Fontos a kímélő életmód, tényleg ne emelj semmit!!!!
Tegnap volt a kontrollom, nem mondom felkavart újra nagyon-nagyon , de csak azért mert a szülészeti osztály vizsgálójában nézett meg a doki, és a folyosó meg az egész emelet tele volt kisbabákkal, meg babázó hozzátartozókkal.
Kitartást kívánok, és egy sokkal de sokkal jobb évet 2009-re!
Lányok!
Mindenkinek egészségeben gazdag, szerencsés, boldog Új Esztendőt kívánok!
Banana
banana_split
 
 


:oops:
Elnézést visszaolvastam, és újra van 1 csomó gépelési hibám...
:oops:
banana_split
 
 


Sziasztok!

"sajna" ez a topic nem hal ki mert mindig van egy kismami aki ugyanazokon esik át mint mi mindannyian akik itt vagyunk/voltunk...


Én a 2009-es évre azt kívánom nektek, hogy veletek is megtörténjen a csoda és minél előbb átkerülhessetek az egyel feljebbi topicba!!! Az idő előrehaladtával már nektek is csak a heteket kelljen számolni egy problémamentes terhesség során!!!

Kép BUÉK
merszi
 
 


Boldog és babákban gazdag Új Évet Kívánok mindenkinek!
Hasli remélem már jobban vagy, a családdal pedig ne is foglalkozz, ki mit érez, vagy gondol, hisz az akinek a legnehezebb most az Te vagy. Nálunk folyamatosan születben a babák a családban. A férjem azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele hogy ki mit mond vagy mit csinál, csak magunkkal foglalkozzunk és ha eljön az idő, akkor nekünk is jönni fog a gyerekáldás. Tudom, hogy igaza van, de olyan nehéz türelmesnek lenni, már annyira várom.
A műtéthez még annyit szeretnék írni, hogy nekem a saját dokim csinálta és nem volt semmi tágítás, pedig nekem is első baba lett volna. Szóval kellemetlen vagy fájó része nem volt a műtétnek, inkább a lelki fájdalom, ami sajnos tudom sokszor rosszabb a fizikainál.
Mindenkinek kitartást kívánok és pozitív hozzáállást, jönni fognak a babák sorban 2009-ben. Remélem jövő ilyenkor már mi is hármasban ünnepeljük a szilvesztert.

KépKép
csige-bige
 
 


Szia CSige!

Jobban nem, söt talàn rosszabbul vagyok!Probàlok elöre nèzni,de nem egyszerü...-bàr ezt mindannyian ismerjük sajnos!Nekem a pàrom màsod unokatestvére csinàlja majd ,akiben nagyon megbizom (ö a nögyögyàszom ,miota itt élek).Ma voltunk 1 nagyot sètàlni lent a to parton,persze legalàbb 4 picibabàs pàrt làttunk,de maga a séta jot tett...- tegnap egèsz este sirtam,ma 1 fokkal jobb ,màr az is segit ,hogy itt megoszthatom az érzéseimet.Tegnap nem birtam senkivel sem beszélni telefonon,a pàrom beszélt mindenkivel,azthiszem szenved ö is eléggé.Annyi mindent szeretnék még irni ,de mos valahogy még irni sincs türelmem...-majd holnap többet irok!

Mégegyszer sok boldogsàgot ès babàkban gazdag uj évet kivànok mindenkinek!

kriszta
Vendég
 


-még valami...: Köszönöm ,hogy megsztottàtok velem a sajàt tapasztalataitokat!!!
Mèg ,ha szomoru okbol is ,de jo ,hogy vagytok ti itt nekem!!!
Vendég
 


Hasli: sajnos én is hasonlóan pocsékul éreztem magam, amikor még egy napot kellett arra várni, hogy vajon elidul e a tisztulás és ezt mind abban a tudatban tettem, hogy ha nem akkor vasárnap este megyek a kórházba műtétre. Én ki sem keltem aznap az ágyból és csak sírtam egész nap. Maga a tudat volt szörnyű, hogy tudtam, hogy hiába van ott bent, már nincs esély. A műtét után lehet hogy csúnyán hangzik, de megkönnyebbülést éreztem. Kitartást neked erre az időre és hidd el az idő segíteni fog, viszont most egy ideig még nagyon nehéz lesz.

KépKép
csige-bige
 
 


Hàt sajnos nàlabb is ez a legkinzobb,hogy 8 napot kell vàrni a beavatkozàsra...,mintha a sajàt temetésemre kèszülnèk.Tudom hülyén hangzik ès utànna elvileg meg kellene könnyebülnöm,de a tudat ,hogy el sem tudok majd rendesen bucsuzni töleaz ellégé zavar.Szintèn a közeli rokonsàgban nemrègen halt meg 1 pici baba 6. honapban megindult a szülès és bakteriàlis fertözés miatt ment el a baba.Itt Svàjcban az 5. honaptol ,màr temetni kell a babàt ,s nem règ 1honapja volt nàluk temetès....-bele sem merek gondolni milyen az amikor màr èrzi valaki a babàt mozogni ès igy következik be a tragédia.Titokban még mindig azon imàtkozok,hogy verjen a szive,de tudom a mai modern gépekkel màr minimàlis a tévedés esélye,de mégis.Probàlom magam összeszedni,van böven mit csinàlni,meg venni is kellene 1-2 dolgot...-aztàn majd ,csak eltellik ez a nap is...

Szèp napot mindenkinek!

kriszta
Vendég
 


Megint tele vagyok hibàval,majd ,csak leszek jobb passzban is ès akkor majd jobban oda figyelek remèlhetöleg.
-addig is elnézést érte!!!

Kriszta
Vendég
 


Hasli: nagyon sajnálom ami veled történik. Én is azon emésztettem magam - még néha ma is eszembe jut - hogy biztos, hogy nem vert a szíve a picikémnek? Nem lehet, hogy csak elnézték? Annyi kérdés és annyi fájdalom volt bennem és még ma is van, hogy el sem lehet ezt mondani. Az idő telik, és mindig kicsit jobb lesz, de az az űr, amit most érzel, sosem fog szűnni. De utólag belegondolva, (bármennyire fáj is ezt kimondani) jobb ilyen korán, mint később. De most gyászolj. Most annak van itt az ideje. Most kell elsírni a könnyeket, hogy mikor már újra babát várj, csak rá tudj koncentrálni és a terhességed ne totális rettegésben teljen el. Bár mind szorongtunk kicsit (kicsit nagyon)...

De most ránézek a kisfiamra és boldog vagyok, hogy ő van, makk egészséges és gyönyörű és kézzel fogható. (Bár a hiányérzet megvan.)
Sokan vagyunk és egyre többen, akik ebből a topikból már a másikba írunk. Ha lesz erőd, majd nézz át oda is, hogy lásd, mindig van remény és hogy szebbnél szebb babák születtek a veszteségek után.

Nekem anno ez segített, ez tartotta bennem a lelket, hogy van példa rá, hogy nincs minden veszve...

Addig is pihenj, és írd ki, sírd ki magadból a fájdalmadat. Mi meghallgatunk. Senki sem tudja nálunk jobban, min mész keresztül. Kitartást.

Ölellek

vera

Kép
wruska
 
 


Szia Vera!

Köszönöm a biztatàst!Màr egyszer àtnèztem a màsik topikba.ès konkrétan a te babàdrol mèg a pàrom is megjegyezte,hogy milyen kis dràga tünemèny!!!Szerintem is :wink: Ma valamivel elviselhetöbb volt minden,de persze ahol voltunk megint mindenki babàval vagy nagy pocakkal volt....-aminek persze örülök,de most csak a lelki sebeimet tèpegeti!Nèha gyülölöm ezt a nagy tàvolsàgot,olyan jo lenne otthon lenni,de a mütèt miatt most az is vàrat magàra....

Boldog babazàst neked vera!javascript:emoticon(':wink:')
Wink

Kriszta
Vendég
 


Az biztos, hogy téged már kárpótolt a sors Wruska. Olika egyszerűen tüneményes, én sem tudok betelni vele. Hát a sérója pedig külön csúcs :lol: Mindannyiunkra ez vár előbb vagy utóbb. Mindenki babás lesz, csak kitartónak kell lenni és nem szabad feladni. Na megyek is, mert lassan a férjem hazajön a fociból és hát már be van hűtve a pezsgő és meg van vetve az ágy :lol:

KépKép
csige-bige
 
 


Hajrà csige-bige! Szurkolok nektek!Remèlem sikerüljavascript:emoticon(':wink:')!S ha sikerül,akkor màr talàn èn is pozitivabban fogok,hozzà àllni a jövöhöz!
Miota is probàlkoztok pontosan? Szedsz màr most valamilyen vitamin kèszitményt?

Jo èjt!
Vendég
 


Hát mi tavaly 2007 novemberében kezdtünk próbálkozni. Sajnos közben építkeztünk, ami sok idegeskedéssel járt és nem is jött a baba. Januárban nem jött meg a menzim, akkor voltam hormonvizsgálaton és kiderült hogy nincs pém. Akkor kaptam a clostit, amit két hónapig szedtem. A baba akkor sem jött. Visszamentem a dokihoz és megnézett uh-n és azt mondta, hogy nagyon szépen érnek a tüszők, most ne szedjek gyógyszert, hanem spontán próbálkozzunk. Hát én nem bíztam benne és babás lettem júniusban. Egyből a költözés után. Sajnos hét hetesen elment a baba és utána három hónapot pihenni kellett a műtét után. Így októberben kezdtünk újra próbálkozni. Most volt a 3. sikertelen hónapunk. Szeptemberben dokitváltottam és az új doki folyamatosan küldött vérvételre és nézték a hormonokat. Sajnos a progiszint ismét alacsony lett, így kaptam clostit. Viszont a clostitól jók lettek a hormonok, aminek nagyon örültem. Most vagyok a 2. clostis hónapban és hát reménykedem. Még egy havi gyógyszerem van és ha akkor sem sikerül, akkor vissza kell menni a dokihoz. Szóval összességében novemberben múlt egy éve hogy próbálkozunk, de ebből lejön két hónap, amikor nem volt menzim és hát a három hónap pihenés. Tudom, hogy nem olyan sok idő, mert vannak akik hosszú éveket várnak a babára, de én már annyira szeretném. Lassan 28 leszek, a férjem 31 lesz, szóval itt az idő. Tudom nem vagyunk lekésve semmiről, de már nagyon vágyunk rá mindketten.
Ma már fájdogált a hasam, most van valahogy pém, de az elmult két hónap rövid ciklusaiból okulva már egy kicsit bizonytalan vagyok. Mindegy, kétnaponta együtt vagyunk a férjemmel, majd csak jön a csoda

KépKép
csige-bige
 
 


Szia Csige!

Akkor mi 1idösek vagyunk,csak az èn férjem 42.Remèlem nem veszed okoskodàsnak amit irok,de mivel mi is sokàig probàkkoztunk leirom amit minekunk mondtak.-arra figyeljetek ,hogy àltalàban 2 egèsz nap kell ahhoz,hogy egèszsèges spermiumok termelödjenek,az elött mi is 2 naponta voltunk eggyütt.Aztàn peteèrés elött 1 nappal kaptam eggy "serkentö szurit"(majd megkèrdezem a pontos nevèt,ha èrdekel) ès rögtön összejött a baba!Abban bizok most is ,hogy majd igy sikerül,csak a baj ne ismètlödjön meg!Persze gynefam nevü terhvitamint is kellett szednem ,meg magnesiocardot ,mert tul kemènyvolt a mèhszàj környéke,persze szerintem ez egyèntöl is függ nàlam igy volt +kötelezö napi minimum 1.5l viz.Ezeket mind a t
terhessèg ellött màr 2 honappal elötte el kellett kezdenem.

Ma màr az èn hasam is fàjt,mèg elviselhetö ,remélem mostmàr kibirja hètfö reggelig.Igaz rettegek a hétfötöl,de mostmàr tul kell lennem rajta ,mert sehogy sem jo!
A bölcs mondàs szerint: Nincs az a rossz ,amiböl ne születne valami jo!
Remèlem ez mostmàr tènyleg nem sokàra beigazolodik,mert tul sok volt a negativ dolog 2008-ban
Mindenkinek szèp estèt aki erre tèved!

Kriszta
Vendég
 


Hasli: gondolok rád és remélem minden probléma nélkül túl leszel a dolgon és gyorsan fogsz regenerálódni.
Köszi a tippet. Akkor ebben a hónapban tartjuk a két napot és ha nem sikerül, akkor a következő hónapban elkezdek hőmérőzni és hátha akkor pontosabban tudom majd hogy mikor van pém és akkor jobban el tudjuk csípni. Igazából akkor most nekünk is megvan a két egész nap, mert estétől estéig kell számolni és akkor pont megvan. Én nem kaptam semmiféle szurit és gyógyszert sem szedtem abban a hónapban amikor sikerült a baba. Viszont már több mint egy éve szedem a gravidát és a folsavat. Viszont abban a hónapban már lassan egy hete nem voltunk együtt amikor már azt hittem hogy lekéstük a pét és csak a kedv miatt voltunk együtt és hát akkor sikerült. Szóval tényleg van valami abban, hogy ne akarjuk görcsösen.
Na megyek is dolgozni, nekem pedig Kriszta kitartást kívánok.

KépKép
csige-bige
 
 


SZia Csige!

Ahogy az lenni szokott mörfi törvènyei szerint,màr 2 kismama is volt a vàroban :? .Megnèztük még 1X ultrahangal,de màr a körvonalak is elmosodtak :cry: .-most telefonra vàrok ,hogy mikorra kapok idöpontot ès melyik korhàzban,holnap vagy szerdàn legkèsöbb tul leszek rajta. Ma tudtam meg ,hogy minden missed abortuszos babàt a mütèt utàn tovàbb küldenek 1 vizsgàlatra.Otthon is igy van ez? Azthiszem ,ha megvolt a mütèt haza megyek 1 hètre ,mert màr hiànyzik a csalàd,meg a napsütès (remèlem az van ,mert itt ,csak
köd-köd ès hideg)!

Sok sikert neked csige-bige! -ès lètszi probàld meg teljesen elengedni magad ,mikor eggyütt vagytok ès mègcsak vèletlenül se gondolj a babàra!
Tudom nehèz,de tudod az agy ,csak azèrt is az ellenkezöjèt fogja tovàbb irànyitani.Làtod èn is rettegtem ,hogy mi van ,ha lessz valami baj a babàval! -ès tessèk bekövetkezett

REMÈLEM MINNÈL HAMARABB SIKERÜ,L MINDENKINEK!!!
KITARTÀS!!!
:wink:

SZÈP NAPOT MINDENKINEK!!! :wink:
Vendég
 


Hát annak idején is is féltem nagyon hogy nehogy legyen valami a babával és hát lett.
Sajnálom, hogy bebizonyosodott ma délelőtt is, hogy nincs remény és műteni kell. Hát bizti nehéz lehet hogy neked, hogy ennyit kell várnod a műtétre. Nekem szombat éjjel derült ki hogy, már nincs baba és vasárnap este meg is műtött a doki. Mi nem vártunk rá, hogy magától meginduljon és én ennek nagyon örültem, mert a vasárnap maga volt a pokol, azzal a tudattal, hogy már nincs baba, nincs remény, de még ott bent van.
A vizsgálat itthon is így van. Nekem is elküldték szövettanra és ott megnézik, hogy van e valami kóros elváltozás vagy rendellenes dolog, de szerencsére semmit nem találtak. Bár azt hallottam, hogy az esetek nagy többségében nem szoktak semmit találni.
Hát itthon nincs túl jó idő. Nagyon hideg van és hát a nap is csak szombaton sütött ki felénk, és most is el van borulva.
Kitartást neked akkor és ne félj a műtéttől, tényleg nem fáj, csak lelkiekben nehéz.

KépKép
csige-bige
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?