Új privát üzeneted érkezett!

Lkata, Norbika milyen kommunikatív lett. :D

Hajhullás: nekem még nem számottevő, viszont kegyetlenül zsírosodik. :(

Ildi, nagyon sajnálom a fogorvosos történtet...szerintem jobban fáj, mint a szülés. Vesekövem még nem volt. Arról nem is beszélve, hogy a szülési fájdalomnak van kézzelfogható eredménye.

Éva75, aranyos a család, a férjem megcsodálta Lorenádat. :) Azt mondta, milyen komoly tekintete van ilyen fiatalon.

Zsuzsu, szerintem Ábel azt hiszi, hogy Bence (apa) az úr a háznál, utána jön ő, aztán Te és végül Konsti. Azért viselkedik nálad rosszul, Bencénél viszont jól... Nem akarod megrajzoltatni kicsit? Csak ennyi mondj neki, hogy rajzolja le a családot...mindegy, hogy milyen krix-kraxokkal...Elképzelhető, hogy ez lesz a sorrend. :shock:

Kistestvér:
mi kikezeljük a HPV-t, megvárom a szoptatás végét, és azonnal jöhet a következő gyermek. :)

Kép
szöszke
 
 


sziasztok
nagyon helyessek a babák, én is dobok fel pár karácsonyi fotót
Kép felvettem a karácsonyi pulcsimat
Kép ajándék a fa alatt :-) [img]
Kép tetszik az ajándékom

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!

Hát nem tudom, ki hogy van vele, de nekem már kissé sok(k) volt a családlátogatás, minden nap mentünk valahová, ráadásul képzeljétek, még mindig szenvedek, már nem a fogam helye fáj, hanem azóta is a nyakam-fülem-nyirokcsomó, fogytam 3 kilót, mert alig bírok enni. Ma este megyünk vissza varratszedésre, megnézetem, hogy mi van, mert a kihúzott fog előtti fog is fáj, remélem "csak" utóhatás és nem kell azzal is valamit csinálni! :shock: Nagyon megszenvedtem, minden este ucsó szopi után veszem be a gyógyszert, remélem ezzel nem tettem rosszat, de egész nap szenvedek a fájdalomtól, este pedig az ingerszegény környezet miatt még durvább. Remélem ma pontot teszünk a végére. Lotti nagyon jól viselkedett az összes vendégeskedés alkalmával, mosolygott, gügyögött, nézelődött, csak akkor sírt, ha éhes volt, szóval igazi társasági lény :lol: Én már kevésbé voltam az a fájdalmak miatt :roll:

Nagyon cukik a babás képek, Sanyika, Norbika, Éva család ... jöhetnek még a karácsonyi képek!!!

Én is teszek még fel, aztán megyek pihenni még a fogászat előtt:

Kép családlátogatásra utazunk

Kép bejött a hinta

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

 
 

Kép anyával

Kép nézelődök

Kép elfáradtam

Na mára ennyit, további jó pihit mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Kata, Timi, Ildi és többiek

Továbbra is csodaszépek a babáitok!!!!

Ildi

Jobbulást a fogad miatt, kívánom , hogy most már tényleg érjenek véget a szenvedéseid!!

Szöszke

Hát igen, Lorena tényleg komolyabb a koránál egy picit, de azért még elég szeleburdi ő is. Mindig azt mondjuk neki, hogy mióta "anyuka lett", azóta sokkal komolyabb. (Azt mondja, hogy Áron az ő gyereke.)
Jól teszitek, hogy kis korkülönbséggel vállaljátok a következő babát, nálunk pont két év van Lora és az ikrek között és nagyon jól eljátszanak együtt.

Képzeljétek, holnap csúszda parkba megyünk (www.aquaworld.hu), hát ezzel a testemmel elég ciki lesz, felvettem egy pár fürdőruhát, de nagyon gáz, ahogy kinézek. De viszek köntöst és majd abban leszek, a vízből meg csak a fejem fog kilátszani. Remélem, Áron bírni fogja, mert a gyerekeknek ez az egyik karácsonyi ajándékuk, és a férjem egyedül nem bírna a három gyerekkel, ezért muszáj nekem is mennem, Áront meg egész napra nem tudom még senkire se bízni. A vízbe nem viszem be, a lényeg, hogy cici legyen nálam a többi már nem számít. Nagyon remélem, hogy nem viseli meg nagyon a kiruccanás.

Most megyek is pakolászni, már a gyerekek fürdőruhában rohangálnak.....

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok
Még mindig ünnepel mindenki? :shock: Pedig én nagyon várom ám a képeket!!!

Ildi
Mit csináltak a fogaddal? Remélem a másikkal nincs semmi gond!

Éva
Szerintem Áront nem fogja megviselni a kiruccanást. Az ekkora babák még meglepően jól viselnek minden "levegőváltozást". Aztán később már gondolom nehezebb lesz velük kimozdulni, úgyhogy ki kell használnunk ezt a rövid időt, amíg nagyjából mindegy nekik, hogy hol vannak... :lol:
Majd írd le, hogy milyen volt a kiruccanás!!! Meg persze kérünk képeket is, mert ez a mániánk... :lol:

Mi ma este nagyon megszenvedtük a szopit. Valahogy az új napirendünk nem az igazi. Bori már egy ideje csak napi ötször eszik (amióta éjszaka nem kajál) és az utolsó előtti szopit ma hétkor kérte, a fürdés meg fél nyolckor van, utána van a nagy "zabálás", amikor 200g-ig meg se áll. Így viszont természetesen nem talált annyit a ciciben, mert nem telt el elég idő. De mivel tudtam, hogy van még benne egy kicsi és csak ki kéne szívnia (bár nem ömlik a szájába), ezért nem adtam neki lefejt tejet. Végül elaludt 170g után, de úgy, hogy éreztem, hogy tudna még enni, tehát maradt még a ciciben, ha akart volna, tudott volna enni. Így viszont lehet, hogy kelünk majd éjszaka, ami már előre fáj nekem, mert olyan jó nyolc órát aludni egyszerre... :roll:
Holnap megetetem délelőtt 11-kor még akkor is, ha nem szól, hogy éhes. Így délután kettő és öt körül fog még enni és este telt cicivel várhatom. Valahogy ez a mai este nem tett jót a lelkemnek, mert nehezen tudta kiimádkozni belőlem az adagját. És ma este újra elkezdem a homeós bogyót szedni. Bár annyira nem kevés a tej, mert napi másfél decit még mindig le tudok fejni, de nem szeretnék úgy járni, hogy este pótolni kelljen....

Ha hosszú útra mentek kocsival, akkor hogy öltöztetitek fel a babákat? Illetve inkább hogy vetkőztetitek le? Mert az ok, hogy leveszem róla a takaró(kat), de az overállt nem tudom róla levenni a kocsiban, viszont az nem lehet valami kényelmes egy két órás úton. Mi eddig úgy csináltuk, hogy nem nagyon fűtöttünk a kocsiban, hogy Bori nem melegedjen be, de így meg majd megfagyunk... :roll: Valami jobb ötlet?

marek
 
 


Marek, az autóban én a plédet, sapkát leveszem róla és a kabátot kicippzárazom...overálunk nincs.
Apropó, Olga kutyussal összehaverkodott Bori?

Kép
szöszke
 
 


Marek: én javaslom, hogy ne öltöztesd túl Borit, csak amennyire a kocsiban jó lesz neki, és tegyél rá több pokrócot, míg elértek a kocsiig... Azt könnyű levenni... Én ezt csinálom. Persze csak akkor jó, ha a kocsiból kiszállva nem kell majd hosszú túrára menni ;)

(mi sokat taxizunk kocsi híján...)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Én most az utóbbi napokban read only voltam főleg... Egy medelával a mellemen, félkézzel ez könnyebb... :)

De a csudaszép babák kedves képeit mind feltettem a webünkre :)

És kérek mindenkit, hogy aki észreveszi, hogy a fejlődést nem jól írtam be, vagy átsiklottam felette (éjféltájt ez előfordulhat...) az jelezze, hogy pótolhassak.

Köszike :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Mi szinte minden nap mentünk valahova... ma is vittem Lilit mamázni. Hihetetlen, mennyire kivagyok már. És épp hogy kilábaltunk a takonyból, köhögésből, Lili újra köhög, apa szemére húzódott a vírus, és taknyozik, Bori tüsszög :S Mikor lesz ennek vége?! Nem tom, de lehetne már ;)holnap pihi (rom eltakarítás, mosás, főzés, stb...) :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok.
Képzeljétek, Nórika tegnap este 20:05-kor született pontosan három hónappal ezelőtt! Negyed éves lett a drágám :D
Ennek örömére egyre többet gagyog, magyaráz, lehet vele beszélgetni. Azt mondja öe, én is mondom, ez tetszik neki és azt mondja ei, én is mondom, erre mondja hogy ebű és így tovább. Megvannak az állandó kis szavai és vannak hozzá mindig újak, nagyon élvezem ahogy nyílik ki a kis értelme.
Viszont minden nap van egy, esetleg kettő iszonyat kirohanása, amikor úgy ordít, hogy ömlik a könnye, alig kap levegőt, vörös a fejel, talán lila is. Nem tudom mi lehet, mert teljesen más időben, más helyzetekben csinálja, semmihez sem tudom hasonlítani, de megyünk Kaposvárra a gyerekorvoshoz holnap, megkapja a három hós oltását, és akkor elmondom ezt neki...
Állandóan hason akar lenni, mert tartja a fejét akár órákig is. Most rendeltem neki egy bundazsákot, mert sétálni is járunk újra, bár van amikor ilyenkor jön az ordítós rész, és az egész utca engem néz :lol: Én azért bundazsákozom, mert Nóri utálja, ha overállba rakom, nem tud olyan szabadon mozogni, és szinte ki van merevedve a ruha alatt. A bundazsákot meg simán ki lehet cippzározni és kibújik alóla a gyerek, Marek esetleg próbáld ki ezt.

Hirtelen ennyi de ha jut eszembe más, írok még.
Ja, ma van az első házassági évfordulónk, ennek örömére Apa elvisz a Trófea étterembe. Arról híres, hogy egyrészt egy sztárszakácsé, másrészt annyit lehet enni amennyi beléd fér. Már nagyon várom.

Csajok, újévi fogadalom?
Én azt fogadtam meg, hogy lefogyok :oops:
Apától karácsonyra kaptam egy bérletet egy fogyasztó szalonba, 5-én kezdem, kíváncsi leszek...mellette diéta stb. Csatlakozik valaki?

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Marek, jó a könyv amit kaptunk tőled :lol:

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Így tornázom órákig :lol:

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Mi az ott a peluson???

Kép

Kép

Kép
tercsimama
 
 


Jó reggelt!
Enyim gyerek még mindig alszik. Annyira rendes!!!! Biztos rájött, hogy sokkal kedvesebb vagyok, amikor kialszom magam.... :lol: Ő meg ragaszkodik a kedves anyukához, ami nagyon helyes.... :lol:

Szöszke
Olgával még csak ismerkednek, de jó úton járunk, mert volt már amikor kinn hagytam a babakocsit a teraszon (gyerekestől persze) és Olga szépen lefeküdt mellé és vigyázott rá. Szerencsére a Beagle nagyon gyerekbarát, Olga is nagyon óvatos a picurkákkal. Ezt már kipróbáltuk, mert a barátnőm kislánya nagyon szeret hozzánk jönni, illetve nem hozzánk, hanem Olgához, mert a lakásba nem jön be, viszont simán kinn lehet hagyni a kutyával, mert Olga vigyáz rá... :lol:

Köszi az autós tippeket, én is kb. így csinálom, csak annyi, hogy én a sapkát se merem róla levenni, mert akkor tuti bőgve érkeznénk mindenhova, ugyanis Bori gyűlöli a sapkahúzást... :roll: Így a sapkát csak hátratolom, de azért szépen beleizzad mire odaérünk... :roll: Mennyivel könnyebb lesz majd nyáron. Akkor majd nem megfagyunk az autóban a gyerek miatt, hanem megsülünk, mert a klíma nem valami gyerekbarát.... :roll:

Képzeljétek, amióta Bori megtalálta a kezét és egész éjszaka azt nyalogatja, azóta tök száraz a bőre. Mivel lehet bekenni? Bekentem Bepanthennel, mert azt állítólag nem olyan nagy baj, ha lenyalja, de az sokat nem is segít rajta.... :roll:
Most is épp cuppog, úgyhogy lassan kelés lesz.

Andiról tud valaki valamit? Aki tudja a számát nem írna neki egy sms-t, hogy megtudjuk, mi van Szabi babával!?

marek
 
 


Tercsi
Látom Nórika is olvasó üzemmódba kapcsolt.... :lol: Örülök, hogy tetszik a könyv. Bori is szeret "olvasni"...olyan mint a szülei...
És Bori és nagyon dumál mostanában. És nagyon morcos, ha nem válaszolunk. Viszont van amikor nem nekünk beszél, hanem a könyvnek, vagy egy állatnak...akkor később veszi észre, hogy nem válaszolnak neki.... :lol:

Bundazsákunk nekünk is van, de ilyen hidegben én overált is adok rá és úgy rakom be a bundaszákba. Ja, és takarót is.... :roll: :oops: Csak hogy tuti nem fázzon. Így nagyon sokáig tudunk sétálni és Bori tök jókat alszik, amikor hazaérünk akkor még marad a babakocsiban, kicsomagolom, és alszik tovább még egy-két órát. De autóba nem tudom rakni a bundazsákot, mert baromi nagy és nem lehet bekötni. Vagy lehet, hogy ezt lábzsáknak hívják....? :? Inkább.... :oops:

Mi lett végül a házzal? Alakul a dolog? Ez Délegyházán van?

Az én újévi fogadalmam, hogy visszaszerzem a kockás hasam.... :roll: :lol: De szerintem ez lesz a fogadalmam jövőre is, meg utána is meg mostantól mindig.... :lol: :lol:
Meg talán az, hogy mostantól nem csak a Pilates dvd borítóját nézegetem, hanem néha be is kapcsolom.... Úgy talán hatásosabb... :lol:

marek
 
 


Tegnap az unokatesónknál voltunk!

Emma és Norbi :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok :)

Olvaslak titeket, és látom, hogy már sokan vagyunk, akiknek a babájuk társalog... :D Imádom amikor Borim is csacsog velem, vagy apával, vagy Lilivel :D

Bori is szeret olvasni, meg szereti az új játékait is :D És kezdi felfedezni a kezét... Mármint már ott tart, hogy nézi a kezét, meg a célt, ahova közelíteni szeretné, és céloz. De nézi a kezét csócsálás előtt is :D

Majd teszek fel képet... :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Újévi fogadalmak:

Na ezen tőrhetném a fejem... Mi történik, ha nem teljesítem a fogadalmaimat? :oops:

Jelentősen függ ettől is, hogy mit fogadok meg :D :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Tercsi, vissza tudod majd juttatni az aventes dobozokat nekem? Vagy még használatban vannak? Csak mert elfogyott nekem mind, és hát használnám... :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Ma megint megszenvedtük az esti szopit. Asszem este már nem elég a tejem. 11-re sikerült nagy nehezen annyit ennie, hogy végre elaludt. :roll: Most fejek, de nem jön semmi... :cry: Ilyen még sose volt. :cry: Eddig az egy perces résznél is jött a tej... :roll:
Lehet, hogy ma keveset ittam? agy kicsit többet kéne pihenni? Fene se tudja... :roll:
Ráadásul megint fáj a hátam. Az ünnepek miatt nincs torna... :cry:

Én Borim is felfedezte a kezét. Jó sokáig tudja nézegetni, de végül neki is a szájába köt ki... Képes akkor is betolni a szájába, amikor már van benne egy cumi... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Én Borim is be szeretné tenni a cumi mellé az öklöcskét, de neki cumi szorongatás lesz belőle... De sokszor kiköpi, és visszateszi a cumit egyedül a szájába :) Tök ügyi

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ja, én most már csak napi 3szor fejek... ez is sok Borinak, de már teli a hűtő, és nem akarok több tejcsit eltenni...

Azt hiszem Bori is ki fogja majd próbálni a tejben fürdést :) Kleopátrának is bejött :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt lányok!

Kicsi fiam kiverte, ill.kihiztizte az álmot a szememből. :roll:

Ildi .....sajnálom hogy ennyit szenvedsz! Még olvasni is rossz! :(
Mitől gyulladhatott be a nyirokcsomód? Ráhúzodott a fogad gyulladása?
Jól elronthatta az ünnepeket.
Norbika is jól viselkedett vendégeskedések közben, de nem nagyon
volt aktív.Pedig mindenkinek dicsekedtem hogy mennyit mosolyog és gügyög.
Aztán idegen helyen nem csinált semmit! :?

Kinőttük a 2-es Liberot! :shock: :D Most DM-es van rajta (4-9kg),
elég jó! :)

Tercsimama....Boldog 3. hónapot nektek! :lol:

Szöszke...asszem te kérdezted, a császár utánni ujabb terhességet.
Hát azt mondják 2 évet kell várni. De a heg méretétől is függ.
Ha 5 cm-nél kisebbre húzódik még szülhetsz is természetes úton.
Én 2 évet szeretnék várni, mert hamarabb elég nehéz lehet két ilyen kicsivel, pelenkással. :roll:

Nagyfiúsan :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ja, és még egy kérdés!
Szerintetek normális hogy ha néha nagyon keveset eszik a baba? :roll:
Mert Norbika 3 napja olyan rosszul eszik. :( Régebben Cici mellé még evett 160ml-t (volt hogy 170-et)
és most meg csak 80ml-t, esetleg 120-at eszik. :( :shock:
Fintorog, nem kell neki a tápszer! Ugye most anyatejet nem kapunk, mert gyógyszert szed a kismama, beteg.
Lehet ez fura neki??? :?
Szegénykém azóta teljesen zöldeket kakil! :( Jó büdit! :?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Jó reggelt!
Én nem sokat aludtam az éjjel. Pedig Bori aludt volna csak valami állat elkezdett tüzijátékozni éjjel és felébredtünk rá... :shock: :twisted: Szidtam ám az anyukáját.... :twisted: Bori még mindig alszik, de én persze a szokásos időben ébredtem... :roll:

Nyugtonmalac
Annyira jó neked, hogy még mindig ennyi tejed van.... :roll: Az igaz, hogy én is rakok el még mindig, már anyáék fagyasztójába megy ,de ez az esti szopi aggaszt. Lehet, hogy az lesz belőle, hogy a reggel lefejt tejjel kell majd pótolni... :roll: Vagy vissza lehet ezt valahogy hozni? Most még küzdök vele, mert ha egyszer rájön Bori, hogy van könnyebb megoldás is, akkor tényleg vége az esti szopiknak.... :cry: Pedig én annyira szeretném hat hónapig kihúzni anyatejjel... :roll:

LKata
A tápszernek más az összetétele, mint az anyatejnek. Szerintem az nem csoda, ha abból kevesebbet kér Norbika. 160 ml tápszer az nagyon sok lenne...bár fene tudja, sose láttam tápszert közelről... :roll:

marek
 
 


sziasztok, most éppen van egy kis szusszanásnyi időm.

Szöszke!

Császár után lehet természetesen szülni, nekem is sikerült.Pedig az előző heg 10 centis maradt.nem igazán ez számít, hanem a terhesség közben mennyire vékonyodik el a belső heg.Ezt a szülés előtt egy héttel nézik meg Uh-val.Nekem 13 mm volt, és erre azt mondták, hogy jó vastag, nyugodt szívvel engednek bele a szülésbe.Van egy ismerősöm, neki csak 2 mm volt, neki semmiképpen nem engedték.de hogy sikerüljön egy csomó más dolognak is sikerülnie kell.Pl.a heg miatt nem indíthatják a szülést, mert az túl megterhelő lenne a hegnek, és szétszakadhat.Tehát produkálni kell egy magától beindult szülést, ami nem túl lassu és nem túl gyors, mert mindkettő árt a hegnek.Eda-t szinte sehol nem adnak, mert ha baj van a sebbel, azt érezned kell.Ha a magzatvíz már zavaros, akkor sem engednek bele.
nekem mázlim volt, mert sikerült.

Emma mostanában nagyon hullámzóan eszik, úgy mint Norbika.Van hogy 160 gr-ot becsap simán és van hogy 90-et úgy kell beletuszkolni.
emmalena
 
 


Emmaléna
Hogy van anyukád?

marek
 
 


Sziasztok!

Túlvagyok a fogászaton. Az van, hogy állítólag normális, hogy ennyire fáj az előtte levő fog és az egés környéke, mert nagy volt a gyökere a fognak, szétfúrták, felpuhult ott minden, szóval megnyugodtam, amúgy kissé pszichés is ez, mert tegnap már nem fájt nagyon (ma sem eddig), gyógyszert se vettem be már. Amiatt amúgy is aggódtam, bár este vettem be, de azért mégis :roll:
Szóval köszönöm az érdeklődést mindenkitől, megvagyok, jobban vagyok.
Szegény Lottika viszont képzeljétek, se vasárnap se tegnap nem aludt nappal semmit. Az lett az eredménye, hogy esti ucsó szopinál vagy 50-60 percig ettünk, mert mindig bealudt+alig bírt elaludni, olyan fáradt volt. :shock: Aztán kelt 6-kor, vagyis én keltettem, mert a cicik olyan kemények voltak, hogy azt hittem, kipukkadok, utána még tudtam fejni 60 ml-t, és visszaaludtam, ő még mindig alszik.

Marek - nekem is sokkal kevesebb estére a tej, de szerintem az normális, mert akkor zsírosabb, attól jóllakik Bori biztosan, nem? Főleg, hogy el is tudsz tenni a fagyasztóba, tuti van elég, ne aggódj!
Reggel durván sok van nekem, de estére érzem, hogy elfogy.
Én mostanság nem szedek bogyót, nem iszom teát, csak pihizek és próbálok marha sokat inni és az alkoholmentes sör megy még.

Holnap ki mit csinál? Otthon lesztek Szilveszterkor vagy valaki meglóg? :lol:
Mi itthon leszünk hármacskán.

LKata - Norbika nagyfiús képe tündemény, milyen nagy szemekkel néz egyem meg! :lol: Mi most 2-es Pamperst használunk, de vettem a DM-ben most Baby Love márkájút, ami 4-9 kilóig van, mert most vagyunk 4840 grammosak, szóval már talán jó lesz rá.

Újévi fogadalom? Azt szeretném megfogadni, hogy visszaalakulok mihamarabb, most hogy fogytam 3 kilót, már könnyebb, nem eszek egész nap, nem nassolok. Most már látszik is hogy fogytam és rám jön az egyik nacim, igaz, csak a kordbársony, a farmerek még nem, de ami késik nem múlik, tornázni is nekiállok majd. A másik fogadalmam az lesz, hogy megcsináltatom az összes fogamat és soha többé nem hanyagolom el, többé nem akarok ilyen fájdalmakat!!! :?

Nyugtonmalac - Bori visszateszi a cumit a szájába? De ügyes!!! Jó nektek, nálunk ez még nem megy, vagyis már aránylag fedezi fel a kezét, de még nincs az, hogy nyúl egy-egy dologért. A hintában szokott néha úgy nézni, hogy már látom, majdnem megfogná a lelógó műanyag halat, de aztán mégse.

Nemcsak Andi tünt el, hanem pl. Babe se írt már rég vagy Dalma (Bicebóca) :cry:

Na megyek tovább, mert szerintem lassan ébredés van, amúgy mi ebben a hidegben nem megyünk sétálni, félek levinni, mert én sem tudok úgy beöltözni, hogy ne fázzak, akkor rá mit adjak? :shock:
Többiek, ti mentek sétálni? Marek írta, hogy igen, de én nem merem levinni, úgy parázok, hogy megfázik :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Szuper volt a csuszdaparkban!!!

Áront tényleg nem viselte meg egyáltalán, sőt még tetszett is neki, az a sok fény, sok érdekes új dolog.
Este 7-ig ott voltunk, nagyon élvezték a gyerekek, meg persze mi is. Igaz hazafelé már nagyon fáradt volt a baba és végig üvöltötte az út nagy részét, de azért jól sikerült a tegnapi napunk.

Képzeljétek, még ott volt a Nóra is a barátok közt-ből és oda ment Lorához, megcsodálta Áront.

Teszek fel egy pár képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


Lkata, Emmalena, nem én kérdeztem a császár utáni szülést, mert én természetesen szültem, azt hiszem Borkaby kérdezte, de nem baj, hogy válaszoltatok. :)

Éva75, hol van ez a csúszdapark? Meggyógyult mindenki?

Nymalac, a rendelőben láttam egy 1,5 év körüli kislányt, aki visszeteszi a cumit a szájába. Nagyon aranyosnak találtam...képzelem, Bori még aranyosabb lehet, amikor ezt csinálja. De nekem a legjobban az tetszik, amikor Lili teszi a cumit Bori szájába. :D

Újévi fogadalom:
szívesen csatlakozom a fogyni vágyók klubjához, de nekem az a gyanúm, hogy szoptatás alatt nem nagyon fog sikerülni. Mindenesetre a jól bevált Norbi dvd-imet már beélesítettem.

Marek, estére már nekem is kevesebb tej van, pedig az lenne a legjobb, ha jó sok lenne, hogy végig kibírja reggelig a gyerek. Rájöttünk, hogy minimum napi 3 liter akármit feltétlenül meg kell innom, hogy ne legyen ciki a tejjel. Én teát nyomatok, meg 100 %-os leveket. Gergőke így is össze-vissza éhezik meg, 2-4 óránként. Általában 2,5 óránál előbb nem szoktam neki adni. 20-30 percet hagyom cicin. Az esti etetést addig szoktuk, ameddig akarja.

Bukás: az utóbbi három etetés alkalmával mindig jó nagy adagokat bukott a gyerek. Már-már súrolta a hányás kategóriát. :( Volt valamelyikőtöknél ilyen?

Kép
szöszke
 
 


ildi: köszi :wink: , jobbulást neked, szegény most nagyon megszenvedsz a fogaddal :?

éva: köszi :wink: . irigyellek a fürdözés miatt :oops: :roll: :wink: . hát, most én se szivessen mutatkoznák fürdö ruciban :oops: :oops: :roll: .

tercsi: néha nálunk is van ilyen hiszti és még én se jöttem rá, hogy mitöl lehet :roll: :roll:

l.kata: nagyfiús kép nagyon vagány :wink:

cumi: 3 hete elhagyta a drágám. tegnap volt egy kis hiszti, oda adtam neki, hátha, de nem kellett, azonnal kiköpte. szóval mi be is fejeztük a cumizást.

séta: ha nem esik, mi minden nap kimegyünk. nagyon élvezi, :lol: jókat alszik és nem fázik. ha több napot kihagyunk, észrevehetöen hiányzik neki.:roll:

éva: nagyon jók a képek :wink: :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


szöszke: pont tegnap volt nálunk ilen bukás-hányás féle 2x is. én arra tippelek, hogy túlette magát.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Hali!

Sül a finom kenyér... most ébredtem fel, Lili alszik, Bori alszik, apa vásárolni ment... :D

Javítok: Most lett kész a kenyér :P

Marek:
szerintem neked több a tejcsid mint nekem, csak Borid sokkal többet eszik, mint az én Borim. ;) Enyém Bori egy nap kb 700ml-t eszik meg, és még nem ment 200ml fölé, de az is ritka, ha 180-200-at eszik, és azt is csak max 1x 1 nap... De nem minden nap!

6 hónapig kíhúzni anyatejjel, az nem ugyan az, mint 6 hónapig ciciből etetéssel kihúzni!!!! Én terveim szerint 6 hónapos korig csak anyatejcsizek, utána kezdünk hozzátápit, és közben anyatejcsizek tovább, amíg csak lehet. És már most is csak ritkán szopizik Bori, mert így jobb nekünk (sajnos, de jobb). Szóval a kimaradt evéseket, meg a bent maradt tejcsit lefejve fenn tudod tartani a tejcsi mennyiségét, és tudod szaporítani a tejet, ha sűrűbben fejsz, illetve ha ritkábban, akkor több időd marad, és kevesebb lesz a tejcsi (én most ezt csinálom)

Eddig 6 óránként fejtem, most 8 óránként. Nem akarok több tejet, mert sem kedvem, sem időm nincs ezzel bohóckodni, ahhoz meg mégúgysincs kedvem, hogy feláldozom a drága időmet, meg vacakolok a fertőtlenítéssekkel, meg mosogatásokkal, meg a hűtőmben sosincs hely, stb, és akkor jön a pofon, hogy mégsem kell, mert a védőnő... (bocsi az illetékestől, de nekem ezzel kérem, nemkérem dologgal elég sok kellemetlenséget okozott - nem Tercsiről írtam!!! De kikivánkozott...)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


LK: a tápszer tényleg laktatósabb!!!! És ahhoz vizet is kell külön adni a babának, mert nem olyan szomjoltó!

De szerintem az is normális, ha kevesebbet eszik, csak meg kell vizsgálni, hogy nem beteg-e.

Bori pl vírusos torokkal kevesebbet evett. A dokinéni mondta, hogy ilyenkor 4 óránként min. 70 ml csússzon le a kiszáradás elkerülése végett (Tápszeres babánál lehet, hogy máshogy kell csinálni, mert az ügye nem szomjoltó...)

Borim napra vetítve megette az így előírt 420 ml tejcsit, de nem szabájosan... Cserébe néha többet, néha kevesebbet evet mint 70 :)

3-4 nap alatt kijöttünk ebből :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ildi: örülök, hogy javúl a fogad! És, hogy jobban vagy :)
Én is megfogadtam egy elcseszett fog után, hogy rendszeresen járok majd... de ... köhöm... az idővel megkopik... Most is mennem kéne... Nem lyuk, csak ellenőrzés, ill. egy pici helyen a tömés letört. Ezt kell megmutatnom. Jövő év elején el is megyek majd... Hős leszek! Viszem majd Lilit is, hogy tartsa bennem a lelket.

Ilyenkor mindig mondja amit én is szoktam neki mondani:
"Anya, muszáj lesz! Érted, majd sírni fogsz, és akkor adok simatást, meg puszit és kész.... meggyólul. Jó lesz anya?"

Eredeti:
"Kicsim, most bemegyünk a doktornénihez, meg fog vizsgálni, aztán felöltözünk, és kapsz a lábidba egy oltást. Fájni fog, de muszáj. Azért, hogy ne legyél beteg. Fájni fog, és sírhatsz is, de muszáj. Utána anya megölelget, megsimogat, és kapsz gyógypuszikát is. És meggyógyul, jó lesz kicsim? Szeretlek!"

Szóval kell a lányom, hogy sírhassak, ha kijöttem a dokitól, és ő megvigasztaljon :) "Jól van anya, semmi bajod!" :) :) :) Ehhez átölelés és hát paskolás is jár :D

Borim és a cumi: a kis öklöcskéivel teszi vissza. Addig lökdösi, és piszkálja, meg a csőrével rásegít, hogy sokszor visszatalál :) Ha már a csőr közelében van, akkor a vákum beszippantja :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Séta a zimankóban: én nem megyek ki sétálni, mert befagy a fenekem... Az összes gatya ami rám jön rettentő vékony ilyen időben... Tehát megfagyok. És azt nagyon útálom. Bori biztosan nem fázik, ha rendesen becsomagolom, de ez rólam nem mondható el...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Éva: hatalmas irigy tőllem! Hogy nektek milyen jó programotok volt!!!! Remek! És ez a leg élvezetesebb ennyi sok gyerekkel! Nagyon jó neked! Irigy irigy irigy!!!!

És a gyerekeid mind nagyon nagyon hasonlítanak rád. Főleg a nagyobbakon látszik, de majd Áron is csatlakozik szerintem, ahogy nődögél. (Hihetetlen milyen változáson mennek át az apró kis arcocskák, nem?)

Köszönöm a rengeteg képet, nemsokára fel is teszem a webre... És most annyira kedvem van nekem is elmenni eg yilyen helyre.

Nyílt egy itt Káposztás megyeren is. Állítólag a legnagyobb, meg leg nem tudom én milyenebb. Azt hiszem el fogok menni a családommal én is.
Hogy oldottátok meg Áron felügyeletét? Valaki mindig ott maradt a csomagoknál és vigyázott Áronra is? Én nagyon szeretnék apával is csúszkálni, meg Lilivel is. De az előbbi csak akkor oldható meg, ha még egy felnőtt jönne velünk, sztem...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Éva...gyönyörűek a gyerekeid! Nagyon szép bőrük van! :lol:

Klassz lehetett pancsizni, én is irigykedem. De az én alakommal most nem mennék sehová! :roll: :oops:

Erről jut eszembe :D Többet kéne a külsőmmel foglalkoznom. :oops: :(
Újévi fogadalom:
1.Lefogyok a 2.házassági évfordulónkig (az május 19) kerek 15 kg-ot!
2.Eljárok megint sportolni.
3.Vágatok magamnak valami csinos frizurát, és visszafestem szőkére :lol:
(már a fodrászhoz be is jelentkeztem, január 2-án reggel 9 órára)
4.Rendszeresen ápolom a bőröm, veszek valami krémet az undorító csíkjaimra.
5.???????????ide még valamit kitalálok! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Szöszke, Nymalac

Ez a csúszdapark most nyílt, Káposztásmegyeren van www.aquaworld.hu , igaz nagyon sokan voltak, mert újdonság, de tényleg nagyon szuper volt!!!!

Igaz ilyen testtel nem mutatkoztam valami szívesen, de amikor láttam, hogy a gyerekek milyen boldogok, már nem is érdekelt az alakom mentem fürdeni, csúszni velük.

Szöszke

Szerencsére meggyógyultunk, de lehet, hogy most meg megtaknyosodtunk a sok fürdéstől.

Nymalac

Sajnos kisérő nem tudott jönni velem, de felváltva vigyáztunk a férjemmel a babára, a másik meg ment csúszdázni a gyerekekkel.
És pont a gyerekmedence és a játszóház között pakoltunk le, így onnan láttam a gyerekeket. Lora meg már tud úszni és rá már nem annyira kell figyelni, mint a fiúkra, de rájuk meg karúszót raktunk, így tuti nem tűntek el a vízben.

Érdekes, én úgy látom, hogy mindegyik gyerek a férjemre hasonlít, igaz Lora egy kicsit kezd rám is hasonlítani.

Lkata

Norbi is nagyon helyes kis pasi a képen!!!
Hát igen, én is el voltam keseredve itthon az alakom miatt, amikor megláttam magam a tükörben fürdőruhában, de a törölköző a derekamon sokat segített.

Csatlakozom hozzátok a fogyni kívánók táborába, még több, mint 10kg felesleg van rajtam, de remélem lemegy.
Loránál és az ikreknél is szép lassan, de lement magától.

Marek

Nekem is kevesebb a tejem estére, de szerintem ahogy nőnek többet is esznek és talán azért, de a lényeg, hogy elég nekik a tejcsink és szépen fejlődnek tőle. Én nem aggódom emiatt.
Ha eddig elég volt a tejed Borinak, akkor simán kihúzod 6 hónapos koráig, sőt, addig, amíg szopni akar.

Ildi

Örülök, hogy végre jobban vagy!!!!

Séta: az előbb jöttem be Áronnal, kint voltunk kb. 40 percet, de szétfagytam, ő nem hiszem, hogy fázott volna, mert végig aludt, de ahogy megállt a kocsi egyből felkelt.
Azóta itt hisztizik nekem, kézről-kézre adjuk, nem bírunk vele.

Szilveszter: mi itthon bulizunk a gyerekekkel kölyök pezsgővel és tüzijátékkal.

Na megyek, mert Áron hisztis ma...

Kép

Kép
éva75
 
 


Tercsimama

Nagyon édes Norika!!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


Még mindig nincs nagy forgalom... Merre van mindenki?

Éva
Nagyon jók a képeitek! Tök jó lehetett nektek.

Ildi
Én be tudok úgy öltözni, hogy ne fázzak. Borinak meg szerintem melege van, annyira beöltöztetem a sétához.

Képzeljétek, ma voltunk barátnőzni, mert kismama és szigorú fekvésre ítélték egy hematóma miatt.
Ildi
Neked meddig kellett vele feküdnöd?
Ott volt Zoé barátnőnk is. Egy hónap van a két lány között, de elképesztő, hogy most még mennyit számít az egy hónap. Sokat lehet tőle tanulni... :lol:

LKata
Öt hónap alatt 15 kilót? :? :shock: És ezt milyen módszerrel?
A sport nálam is szerepel a fogadalmak között, de amíg szoptatok, nem merek wsemmi keménnyebbre járni. Pedig annyira jó lenne szerezni néhány izmot! :roll:

Szilvesztert mi is itthon töltjük. A férjemben felmerült, hogy hívjunk meg néhány embert, de valahogy most nem volt kedvem bulit tartani, mert ott mindenki jól érezte volna magát, csak én nem. Én most jobban értékelek egy kiadós alvást, mint egy jó társaságot.
Ciki szerintetek? :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Király éjszakánk volt megint, 23 körül elaludt Lotti és 7-kor én vettem ki az ágyból, hogy egyen, mert a cicik megint durrantak, aztán visszatettem és azóta is alszik, viszont én már nem bírtam, mert még fejtem is 40 ml-t utána és most reggelizek, végre van időm.

Marek - dehogy ciki, hogy jobban bejön az alvás most, mint a társaság, szerintem ez teljesen természetes, nálunk sem lesz vendégsereg, hármasban leszünk ma, du. megpróbálunk ledölni kicsit aludni, mert én ált. éjfélkor már alszok, de aztán koccintunk és alszunk szerintem.
Hematomám tartott kb. 1 hónapig, addig voltam táppénzen is, az első 2 hétben véreztem még, aztán barnás lett, majd megszünt, szóval kellett hozzá az egy hónap. Az első 3 hétben tényleg szinte csak feküdtem, az ucsó héten már mászkáltam vásárolni is. Persze a hematoma méretétől is függ, hogy mennyit kell pihenni és milyen gyorsan ürül ki, nekem nem volt túl nagy, de azért paráztam rendesen, úgyhogy kitartást a barátnődnek a sok pihihez!!!

LKata - jó kis fogadalmak :wink:

Szöszke - nem is olyan rég írtam, hogy Lottika reggel akkorát bukott, hogy azt már hányásnak néztem, viszont szerintem durván teleette magát és kijött a felesleg, bár az volt vagy 40-50 ml, és így is maradt benne 130!!! Szóval ne aggódj, ha ez nem mindennapos, nem lehet gond!

Amúgy mindenkinél végigalusszák már a babák az éjszakát vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?

Na megyek, mert sikerült közben reggeliznem, de még kell egy nescafe, sziasztok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Bori is végigalussza az éjszakát, de én reggel sem ébresztem. Gondolom tudja, hogy mikor éhes. Nekem már nem feszülnek a cicijeim, így is képes 180g-ot reggelizni egy ciciből. :shock: Érdekes...este feszülnek, akkor meg nem jön ennyi.... :evil: Bori mostanában 10-től alszik negyed 10-ig. Viszont utána nem nagyon alszik nappal.
A gond az, hogy én így is ébredek hétkor, de legalább meg tudok reggelizni, össze tudok pakolni, meg ilyesmi. Ma példáu spagettit főzök, és mivel Bori még mindig alszik, ezért úgy tűnik kész lesz, mire felébred.
Azért annyira nem akarok hozzászokni ehhez a jó világhoz, mert ha beindulnak a fogak, akkor lehet, hogy utána hónapokig nem alszunk... Szóval használja ki, akinek megadatik az éjszakai alvás.... :lol:

marek
 
 


Sziasztok

Neharagudjatok,hogy rég nem írtam már, de annyira összekuszálódott az életünk mióta kiderült,hogy Liza milyen beteg.
És közbe beteg lettem én is, szóval pocsék minden.
Jelen pillanatban még keresgélek alkalmi munkát magamnak, vagy bármit, amiből tudnánk több gyógykezelést finanszírozni Lizának.

Annyi a jó hír, hogy itt helyben Tatabányán van egy rehabilitációs központ, ahol csinálnak ilyen DSGM gyógytornát, de sajnos hetente csak 1 alkalommal mehetünk oda, mert annyira sok a beteg kisgyerek,hogy nem tudnak ott több kezelést vállalni nekünk. És azt is csak január első hetében, minden héten Pénteken tudjuk csak igénybe venni. :(

De majd ott aki tartja a Lizának a gyógytornát, megpróbálok vele beszélni,hogy hol lakik, magán vállal-e ilyen kis beteget és mennyiért, és remélem nagyon, hogy összejön majd, légyszi drukkoljatok. Köszönjük.

Visszaolvasni nem volt még időm, neharagudjatok :roll:
Viszont a honlapon megnéztem a babákat :D
Mind-mind nagyon gyönyörűek, szépek,édesek. :lol: :lol: :lol:

Amint lessz egy kis időm,megpróbálok vissza olvasni és ujra bekapcsolódni hozzátok.

Kép

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


És kép Lizáról

Kép

Kép

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Ancsa

De jó, hogy írtál, és nagyon jó híreket hoztál, nagyon szorítok nektek, hogy minél hamarabb meggyógyuljon ez a gyönyörű kislány!!!! Szerintem a torna nagyon sokat fog rajta segíteni és biztosan vállal magánban is tornát, aki tartja.

Ildi

Nálunk Áron még mindig felkel éjszaka 1szer - 2 szer, de már teljesen megszoktam, meg így nekem is jó,mert legalább nem durrannak szét reggelre a melleim.

Marek

Egyáltalán nem ciki, mi már évek óta nem szilveszterezünk társaságban, de őszintén szólva nekem nem is hiányzik, mióta a gyerekek vannak, azóta nekem az az öröm, ha velük itthon "bulizunk", aztán sokszor még az éjfélt sem várjuk meg és lefekszünk aludni.
Anyuék szoktak átjönni, de ők is 8-9 körül már mennek is haza.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Ancsa - de jó, hogy jelentkeztél, gyönyörű kislány Liza, abban a rózsaszín ruciban igazi kis angyalka!!! Kitartást a tornához és mindenhez, ami vár még rátok és B.Ú.É.K. Neked is!!!

Tényleg, ha már nem írnék, mindenkinek nagyon boldog Új Évet kívánok egy kis képpel :lol:

Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Ne haragúdjatok de csak gyorsan bekukantok :oops:
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!!

Nyugtomalac!3hós adataink 6500gramm és 59 cm előre is köszönöm Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?