Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat!Kép

Kedd óta itthon vagyunk és minden jól megy eddig, Petike eszik-alszik egyelőre!Kép

Veronikával találkoztam, ők is jól vannak, már vasárnap hazamehettek. Biztos jön majd ő is és mesél.

Tünde, kerestelek téged is, de ha már pénteken hazamehettél, nem csoda, hogy nem láttalak.

Fiona, képzeld, a te helyeden feküdtem!Kép

Amúgy maximálisan elégedt voltam mindennel, a szülőszobán is mindenki kedves volt és hát a dokim és a szülésznőm tényleg nagyon jó párost alkot, jó élmény volt velük a szülés. Igaz, hogy nagyon rövid idő alatt "lezavartuk".Kép
A szülészeten is csupa kedves ember dolgozik, csak azt tudom tanácsolni, hogy menni kell és kérdezni kell őket, mert nagyon szívesen segítenek. Szerintem a csecsemősök is és az ápolók is jól végzik a dolgukat, akármivel fordultam hozzájuk, mindenben tudtak segíteni.

A kajáról sok jót nem lehet elmondani, de szerintem 4 napig ki lehet bírni, végülis én mindent megettem, amit adtak.

Zsuzsó! Hajrá és kitartás!KépKépKép

Zafi

ui. mindjárt lesz új kép a profilomban
zafi
 
 


Zsuzsó!
Drukkolok nektek!Még mindig csak azt mondom,ha semmi nem segít,próbálj meg a babával beszélni!
Vigyázzatok magatokra!

Anikó!
Málnalevál teát drogériában ,gyógyszertárban tudod beszerezni,de csak a 36.hét után igyad!
A homeos bogyókat szintén gyógyszertárban lehet beszerezni,de nem mindegyikben.Hol laksz?Megpróbálok utána nézni hogy a környékeden melyik az.Vagy: www.homeopatia.lap.hu,
www.nandu.hu
A könyv címe:A BÁBA VÁLASZOL

Nanda
nanda
 
 


Szia Nanda!
Köszönöm a válaszodat,Újpesten lakunk.Azokban a gyógyszertárakban,ahol homeopátiás bogyókat lehet kapni,tudnak nekem segíteni ezek kiválasztásában,vagy ehhez fel kell vennem a kapcsolatot egy homeos orvossal? Lehet,hogy buta kérdés,de a málnalevél tea tulajdonképpen mire jó?Eddig én nem nagyon foglalkoztam ilyen "szerekkel",ezért igencsak hiányosak az ismereteim .
Előre is köszönöm a segítségedet!
Kedves Zafi!
De jó,hogy benéztél!
Örülök,hogy jól vagytok,és biztosan mindenki szívesen olvasta,hogy milyen jók a tapasztalataid a kórházról.Én ugyan utoljára több,mint 5 éve szültem itt,de én is maradéktalanul meg voltam elégedve mindenkivel.Ezek szerint ugyanolyan jó még mindig.
Még egyszer gratulálok a szép babátokhoz!
Üdv:Anikó
vakili
 
 

 
 

sziasztok!

bocsi, nem tudom már részletesen ki mit kérdezett, csak nagyjából, de megpróbálok kimerítő lenni:
az előző császárom 22hónapja volt, ami az ajánlott két éven belül van, bár ez nem jelent igazából semmit, mert kinek mit bír a hegge.. az enyém nem sokat bírt, a 38héten már 3mmre vékonyodott és az is rossz jel volt, hogy fájt időnként ill. az UH és hüvelyi vizsgálatnál is eléggé fájt. (tehát igen félő hogy szülésközben szétszakad a méhfal) a plusz körülmények pedig a következőek voltak: a 39.héten a gyerek feje még nem volt beékelődve és a méhszájam is teljesen zárt volt ill. nagyon fent volt. ezek aznap is változatlanok voltak mikor beindultak a fájásaim. nulla tágulás, magas méhszáj, kimozditható fej. na és a fájások közben leginkább a heggemnél fájt Kép ...szóval mikor beérkeztem a szülőszobára megvizsgált a doki és nem is volt kérdéses a császár. ctg-ztek, hegg vonalban kicsit leborotváltak, kaptam beöntést(nekem kifejezetten jól esett Kép és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy azoknak a császárosoknak akik kaptak beöntést, a műtét után az első evéshez képest 24-48órán belül már van székletük) aztán kicsit hagytak pihegni, majd bekötöttek egy infúziót(amivel még lehetett járkálni), majd katéter és már vittek is a műtőbe. ott spinális gerincérzéstelenítés, fektetés, műtét. az apuka továbbra sem jöhet be, de a kisműtő(ami a szülészet közepén van valahol Kép) ablakán nézelődhet és a baba kiemelése (kb.10-15min)után bemehet a kis szobába ahol bebugyolálják, megvizsgálják...stb, majd oda adják az ő kezébe a picit. én délben szültem és este 10kor már ehettem(nagyon éhes voltam) és csak hajnal 5kor keltettek fel zuhanyozni, majd átköltözni a végleges helyre. lehet hogy azért mert már második császáros vagyok, de nagyon jól viseltem és épp ezért már a harmadik nap hazajöhettem. amúgy 5nap hivatalosan.
lehet, hogy nem tértem ki részletesen mindenre, bocs. kérdezzetek, megprobálok sűrűbben jelentkezni Kép
zsuzsó ne legyenek reményeid a 2gyerek könnyű koordinálását illetően Kép Kép ...nonstop hadművelet Kép a szülés miatt drukkolok neked nagyon, hogy normális legyen! én is azt szerettem volna..

zafi! képzeld, én megszültem péterkéd lány ikertestvérét! amikor rákattintottam a profilodra, megdöbbenve néztem, nem értettem, hogy került oda panka képe... hirtelen azt hittem, hogy ő! majd teszek fel képet. de nagyon komoly a hasonlatosság Kép

üdv mindenkinek.
tünde
panka1971
 
 


Zafi és Tünde!

GRATULA mindkettötöknek a babokhoz!!!!
musi
 
 


sziasztok!
zsuzso: mi van veled? a baba valaszol tenyleg nagyon jo konyv!! drukkolok, hogy meg tudd beszelni az orvosoddal az idopontot. legy hatarozott!
tunde: irj, ha van egy kis idod, hogy a tesok hogyan vannak egymassal, ill. malna mikepp viseli a kis pankat! es te hogy vagy? tejed lett eleg?
zafi: gratulalok es orulok, hogy jol vagytok!a kep nagyon nagyon helyes! te tudsz szoptatni? ejszakaitok?
mi jol vagyunk, hedike tovabbra is nagyon nyugis, jo kisbaba. eddig egy ejszaka volt, hogy nem aludt olyan jol, de az is kibirhato volt. napkozben is sokat alszik ill. nezeget a kisagyaban, sirdogal, de altalaban megnyugtatja magat. teszek fel uj kepet!
misu edes vele, eddig meg csak egyszer repult be egy labda veletlenul aí kisagyba:-(. es akkor is misu ijedt meg jobban, es zokogva futott ki a konyhaba, hogy: mamika, a hedi nem kapta el a labdat, pedig a keze fele dobtam!
tehat azert resen kell lennem, de amugy tenyleg nagyon kedves es buszke a batyoka.
sziasztok
dori
idras
 
 


Sziasztok!

Ezt olvastam az imént a "Friss babáknál":

Tegnap 6.34 kor megszuletett Zsuzso kislanya Abigel, 3250 gr es 55 cm. Mindketten jol vannak!
Gratulalunk nekik!

Gondolom már nagyon vártátok a híreket, csak azért teszem be ideKép

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera
 
 


Lányok segítség! A MÁV Kórházban szeretnék szülni! Több orvost ajánlottak az ismerőseim, de többet szeretnék róluk tudni. Szentirmay István, Pető Zsolt, Banczik Zoltán, aki információt tud róluk, kérem írjon. Előre is köszönöm.
Nikilauda
nikilauda
 
 


Sziasztok, de jó, Zsuzsó, most már nagyon boldog lehetsz. A kórház nekem is nagyon jó élmény volt. Kicsit Varázshegy-szerű. talán később többet. A szülés újjászületés is volt, de elismerem, jó sokat kivett belőlem.
Zafi, a büfiztetésben kérem a tanácsodat. Te mennyi időt szánsz rá, és mi van, ha elalszik közben a baba?
Veronika
kóci
 
 


Sziasztok!

Zsuzsó! Nagy gratula!Kép De jó, hogy te is túl vagy már rajta!Kép

Veronika, azt mondják, türelmesen ki kell várni, míg büfizik. Ez persze éjszaka nagyon hosszú tud lenni. Nálunk kb. 15 percen belül meg van az eredmény. Szerintem nem baj, ha elalszik, úgy is tudnak büfizni. Kitartás, ki fogjátok tapasztalni, hogy milyen pozícióban megy neki a legkönnyebben és akkor már gyorsan meglesz.Kép

Zafi
zafi
 
 


Tünde, gratuláltam már? A szülőszobában tudtam meg, hogy előttem egy nappal császár lett a vége. Aztán már a csecsemőosztályon nem láttalak, most már nyilvánvaló, hogy hamar hazamentél. Az első napokban minden erőmet felemésztette az evés, a tisztálkodás, a szoptatás. És a lányomon csüngtem. Azonkívül a bicegés is sokáig megmaradt Kép, még itthon is nehézséget okozott a forgás az ágyban, a lábra állás, de tegnapelőttre nyomtalanul elmúlt.
Köszi Zafi. Néha azonnal van eredmény, máskor meg attól félek, mire büfizik, addigra megint megjön az étvágya. Elég nagy étkű a pici. Kép Sokat eszik, sokat alszik, sokat csuklik, már csak büfizni kell jól megtanulni. De ha nem büfizik, akkor mi van?
V.
kóci
 
 


<pre>

Név Kiírás napja A babáról Tesó Kismami életkora Mission completed
Fiona 2004.02.09. Benedek: 2. baba lánytesó 31 2002.02.03.
Tünde 2004.02.18. Panka: 2. baba Málna - 2éves 33 2004.0217.
Zafi 2004.02.19. Péter: 2. baba Réka - 2 éves 28 2004.02.20.
Veronika 2004.02.19. Adél: 1. baba nincs 32 2004.02.18.
Dóri 2004.02.20. Hédi: 2. baba Miksa - 4 éves 29 2004.02.15.
Zsuzsó 2004.03.04. Abigél: 2. baba lánytesó - 14 hónapos 32 2004.02.26.
Anikó 2004.08.15. 3. baba Gergő - 7 és Kata - 5 éves 33
Beja 2004.08.16. Eszter vagy Norbi: 2. baba Bálint - 2 éves 28
Noémi 2004.09.08. 1. baba nincs 28
Beszti 2004.09.15. ? vagy Hanna: 3. baba két tesó is van 29
</pre>
kóci
 
 


Sziasztok!

Veronika! Nagyon tuti a táblázat! Jó látni, hogy milyen szépen sorban megszültünk!Kép
Nem tudom, mi van, ha nem büfizik, lehet hogy semmi, lehet, hogy bukizni fog vagy elkezd csuklani.

Zafi
zafi
 
 


Nikilauda!

Nekem Banczik Zoltán a dokim, szültem nála már egy fiúcskát, és szeretnék is még néhányat... Ha érdekel, szívesen adok infókat, de szerintem jobb lenne, ha az emilemre írnál: akobli@axelero.hu

Üdv,
Jucus
jucc
 
 


Kedves Zafi!
Megérkeztem a netre!
Kedves Nikilauda!
Ha szeretnéd akkor tudok irni neked mind a három orvosról nagyon sok jót és majd választasz de csak e-mail-en keresztül. Mert nagyon nem szeretik az orvosok ha megjelenik valami.
Küld el a cimedet és válaszolok! orem@freeamil.hu
orem
 
 


Sziasztok!

Én is egy ex-HSZ-es vagyok, orvost váltottam akivel (eddig) meg vagyok elégedve. Jelenleg a 3. babámat várom, van már 2 kisfiam, és a harmadik is fiú lesz az amnio szerint.
Gratulálok a frissenszülteknek és szeretném megkérdezni tőlük hogy mennyire friss házassági anyakönyvet kér a kórház. Legutóbb 30 napnál nem lehetett régebbi, ez változott azóta? Előre is köszönöm.

Atocha
atocha
 
 


Hát, igen, jó látni, hogy így sorban megszültünk: írom Neked, Zafi. Így utólag olyan pikk-pakk ment minden, nem tudom, minek is türelmetlenkedtem.
Ma nagyon nehéz napunk volt eddig. Adél a kórházban is és itthon is tündéri, de tegnap és ma eszembe jutott az is, hogy talán már el is rontottam. Szegény egyfolytában cuclizni szeretne. Értem is én, a világban olyan zavaros és sokféle minden, szeretné, ha a mami megint a testén hordaná őt. De ez már nem megy. Most persze végre elaludt, és nem ébredt fel 15 perc múlva, valószínűleg most már kialussza a három óráját. Ha arra gondolok, hogy nektek meg már a második a picitek!
Atochának: a kórházban nem kérnek semmilyen anyakönyvi papírt a házasságról, csak megkérdik majd tőled az adatokat. Az anyakönyvi kivonatot majd az Eötvös utcába kell vinni, mert a MÁV oda tartozik, de ezt majd ott elmondják.
A kórházban az volt, szerintem, a legszebb, hogy a folyosóról sokszor behallatszott a tlóágyak kerekének a hangja, amikor hoztán a frissen szült anyukákat. Így lehetett hallani, hogy született valaki, hacsak nem aludtam.
Sziasztok.
Vero
kóci
 
 


Atocha
igen változott, most már 300 napnál nem régebbi kell! (így legalább nem kell az utolsó pillanatban ezzel foglalkozni Kép)

Andi
psandi
 
 


Sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy Nektek mennyi idő alatt lett meg az AFP eredménye?
Szia Atocha!
Megkérdezhetem,hogy ki lett az orvosod?Én is volt HSZ-es vagyok.Mikorra vagy kiírva,és mekkorák a fiaid?
Zsuzsó!
Neked még nem is gratuláltam,most utólag is sok boldogságot kívánok a babóhoz!
Nagyon ügyesek voltatok,nem hiába drukkolt Nektek mindenki!
Anikó
vakili
 
 


Veronika, Andi!

Köszönöm az infót h.a.k. terén, azért így könnyebb lesz mint nagy hassal még ezt is elintézni.
Anikó!
AFP eredmény nekem 2 hét múlva lett meg, habár a vérvételen 3 hetet mondtak.
Dr. Petőhöz járok jelenleg, Te kire váltottál?
Június 25-re vagyok kiírva, de mivel ez már a 3. császárom lesz, nem várják ki a végét, valamikor 20-a körül lesz a műtét. Habár UH szerint 1 héttel idősebb terhes vagyok mint naptár szerint, gondolom ez is befolyásolja még az időpontot. A nagyobbik fiam 6 éves, a kisebbik 2 éves 4 hónapos. Látom Te is a 3. babát várod, tudod már hogy melyik nemet erősíti a családon belül? Te hogy bírod? Mármint a két gyerekkel való törődést és a terhességet együtt.
Atocha
atocha
 
 


Sziasztok!

Zsuzso udvozol mindenkit, mar otthon vannak, a babo ugyesen szopizik, es nyugodt kislany. Kép
Viszont szegeny Zsuzsonak szules kozben eltort a farkcsontja, es felkelni is alig tud. Allitolag minden 45. novel megesik, es ez egy anatomiai hajlam.
Kb meg 3 het fel-agyfogsag. Kép
Ez igy jo nehez lehet a 15 honapos Danaval es a kis Abival.
Kuldjetek sok pozitiv energiat,
Udv
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Helló Atocha!
Én 1-én voltan AFP-n,és a dokim asszisztense 23-ra hívott be az eredményért.Szerinted fel merjem hívni 2 hét múlva,hogy hátha már meglesz? Annyira izgulok,hogy minden rendben legyen.
Dr.Szabó Györgyhöz járok jelenleg.
Tulajdonképpen nekem már elég nagyok a gyerekek,úgyhogy biztosan könnyebb a velük való törődés,mint Nálatok.Mire megszületik a baba,Gergő már 8,Kata majdnem 6 éves lesz.Ráadásul én 16 hetes vagyok,úgyhogy még a mozgás is könnyebb.
A nemét még nem tudjuk,majd 14-én megyek 4D UH-ra,talán majd akkor.Kata lányt,Gergő fiút szeretne,nekünk meg mindegy.
Te voltál már ilyen UH-n?
Üdv:Anikó
vakili
 
 


Kedves Zsuzsó!
Jobbulást Neked,és sok erőt a két csöppséghez!
Van azért segítséged?
Anikó
vakili
 
 


Szia Anikó!

Szerintem nyugodtan hívd fel, legfeljebb nem lesz még eredmény. Nekem megcsinálták 2 hét alatt, egy próbát mindenképpen megér hogy megnyugodjál.
Nekem egy kicsit magas volt, de még normális határokon belül (2,2 MOM), állítólag "idős" korom miatt. Mivel amniocentézisen is voltam, nem aggódtam az eredmény miatt.
Igen, a Praxis-ban voltam 4D UH-n a 20. héten. A nőgyógyászomnak elég rossz UH-ja van - legalábbis én nem sokat látok rajta, bár ő is azt mondta hogy minden rendben van. A 4D UH annyira fantasztikus élmény volt, teljesen "élő" babának láttam a bébit. Megszámoltam gyorsan a kéz- és lábujjait (olyan sok rémhírt láttam már a szennylapokban), szerencsére mindene rendben volt. Férjem is nagyon lelkes volt, CD-re és DVD-re is rátetette a vizsgálatot (szerintem feleslegesen), nem lehetett bírni vele.
Jó nézelődést az UH-n! Férjed megy Veled? 14-e vasárnap, hol csinálnak ilyenkor UH-t?

Kedves Zsuzsó!
Ismeretlenül is mielőbbi gyógyulást kívánok!

Atocha
atocha
 
 


sziasztok!
zsuzso: jobbulast neked! vigyazz magadra es a gyerekekre!
vero: bufiztetesnel nekem az valt es valik most is be, ha kb a szopi ido felenel felveszed a babat es a valladra teszed, ovatosan de hatarozottan megfogod a pocijat, es tamasztod a hatat a masik kezeddel, es te magad is koncentralsz a bufire, ilyenkor nekunk egy par percen belul jon az eredmeny, majdnem mindig ket jo nagy bufi. es aztan a ujra mellre teszem, es ilyenkor a levego helyere ujabb adag tejecske tud bemenni. igy szerintem tenyleg annyit tud szopni, amennyi csak kell neki. a vegen is megprobalom bufiztetni, de ha nagyon bealszik, akkor sincsen baj, hiszen a masodik menetben mar nem eszik annyira falankan, igy nem is nyel annyi levegot.
remelem tudtam segiteni
tunde: hogy vagytok? ha van egy kis idod akkor irjal!
ti ebben az idoben hany naposan tervezitek a levegozest, en nem nagyon tudom raszanni magamat, bar ket napja egy-egy rovid idore kivittem mar ez erkelyre, de heidke nem igazabol elvezi a torturat.
amugy mi teljesen jol vagyunk
sziasztok!
dori
idras
 
 


Szia Atocha!
Mi is a Praxisba megyünk,és a két tesó is jön velünk.Azt mondta a doktornő,hogy Őt nem zavarja ,ha bent vannak.A CD-t és a DVD-t Ti vittétek?Az én párom is fel akarja vetetni.Milyen plusz költséggel jár ez? Azt mondták,hogy a vizsgálat 8000 Ft,videóval és fotóval,de a többiért külön kell fizetni.
Mit jelent az,hogy "idős" korod miatt?Én 33 évesen melyik kategóriába tartozom?
Hány hetes is vagy most?És mit szólnak a tesók az új jövevényhez? Bár a kicsi talán még nem annyira érti,majd csak,ha már kint lesz.
Nálunk nagy az izgalom,minden este mindenkitől kap puszit a babó is.Egyébként kisfiam írt a Jézuskának,hogy egy babát szeretne a hasamba/most elsős!/,és pont karácsonykor voltam az első UH-n,úgyhogy megnyugodott,hogy teljesítette a kérését.Nagyon megható volt,még most is megkönnyezem.Az,hogy egy 7 éves kisfiúnak ne az legyen a lényeg,hogy sok játékot kapjon!!!Szerintem nagyon ari.
Üdv Nektek

Anikó
vakili
 
 


sziasztok!

Dóri: jól vagyunk köszi!! csak oly ritkán jutok ide, hogy sokszor csak olvasgatni tudok, aztán már fel is kell állnom a gép elől.. Kép málna imádja lukát Kép sokszor pont az a baj, hogy teljesen "rátelepdne".. fogni,etetni,itatni, simogatni,cumit a szájába tömni. Kép nagyon kell figyelni rá. punkuc nagyon édes: eszik, alszik, eszik, alszik. jó gyerek Kép nem is tudom mit csinálnék ha nem ilyen lenne, mert mancival elszaladt a ló egy kicsit.. (hiszti, akarat, rosszaság..stb)...majd irok a pagony emilre.
Vero: az első gyerekem szinte soha nem bukott és nem is büfizett.. és minden ok volt. ja és ő is állandóan rajtam lógott szinte egész nap evett. Kép
zafi: remélem ti is jól vagytok, hamarosan cserélem a képet a profilban. lehet, hogy most már nem is hasonlitanak annyira a gyerkőcök..
zsuzsó: te szegény! hogy törhet el a farokcsont? nagyon gyors gyógyulást kivánok!

a várakozóknak pedig jó egészséget!
ja és majd elfelejtettem: (bár arról volt szó, hogy nem nevezzük nevén a dokikat.. de muszáj dícsérnem egy kicsit Kép) szóval az én dokim Sz.GY. volt és nagyon nagyon meg voltam vele elégedve! Anikó jó kezekben vagy, hidd el Kép (alapos, nyugodt, nagyon emberi, humoros, és szépen varr! -nálam ez is fontos volt Kép helyre tette a csúnya heggem)

na üdv. mindenkinek
tünde
panka1971
 
 


sziasztok!
tunde: en most a benti cimet nem annyira nezem, inkabb a hogyhogyhogy@freemail.hu-ra irjal majd.
koszonom
d
idras
 
 


Szia Tünde!
Köszi a biztatást,örülök,hogy jók a tapasztalatok.Nem tudod,hogy hol lehet találkozni a szülésznőkkel?Esetleg valami foglalkozáson,vagy ilyesmi,hogy tudjak választani.Olyan idétlennek tartom,hogy csak úgy felhívom Őket,hogy meg akarom ismerni.Szeretnék többet is megismerni,de nem tudom,hogy csináljam.
Várom az új képet!

Anikó
vakili
 
 


Anikó, mehetsz szülőszoba látogatásra és ott meg lehet ismerkedni azokkal akik épp dolgoznak. egyébként pedig az orvosodat is megkérdezheted, hogy ő kit ajánl,kivel szeret, tud jól együtt működni. ha gondolod én szívesen ajánlok valakit, akiről el tudom mondani, hogy milyen típusú ember! de csak mailben.
szia
dori
idras
 
 


Sziasztok!

Anikó, CD-t és DVD-t a Praxis-ban adnak, CD: +1000 Ft, DVD: +3000 Ft. A videó és fénykép adott, így most minden formában meg van örökítva a baba. A rendelkezésre álló 20 perc bőségesen elegendő volt a baba nézésére, a doki nyugodt volt, kedves, mosolygós, segítőkész. Még a szívhangot is meghallgathattuk. Szóval nagy élmény.
A 24. hét végén járok, messze még a vége. Most is - mint az előző két alkalommal - nagyon nagy a hasam és már most olyan vagyok délutánonként mint egy reumás. Ráadásul vár még ránk május közepén egy költözés, panelből családi házba költözünk. Már nagyon várjuk!
A nagy elég jól fogadta a testvér érkezését, annyi kikötése volt hogy fiú legyen és őt is Mártonnak hívják (a nagy Márton, a kicsi Balázs). Egyébként ő eléggé megszenvedte Balázs érkezését, amikor megtudta hogy kistestvére születik, közölte hogy neki nem kell és ki fogja dobni az ablakon. A terhesség végére azért hozzászokott a gondolathoz és egyáltalán nem volt gond. Nagyon figyeltünk rá hogy jusson rá idő és figyelem amikor csakis ő van a figyelem középpontjában. Azért sajnáltam őt amikor sétáltunk a kicsivel és az ismerősök csak a babát dicsérték és rá nem is figyeltek. A második testvér születése már nem okoz neki olyan megrázkódtatást, szerintem érzi hogy nem fognak "elsőszülötti jogai" csorbulni. A kicsi szerintem nem fogja még fel, azt tudja hogy baba van a pocakomban és vigyázni kell rá. Elég bújós gyerek, szereti ha felveszik, de tudomásul veszi hogy én ezt most nem tudom megtenni vele. Szerintem ő jobban meg fogja szenvedni a dolgot, mint a bátyja, majd figyelünk rá (is).
Tényleg aranyos a kisfiad hogy testvért kért karácsonyra. Pláne hogy van már egy testvére. A kislány óvódás vagy otthon van?

Atocha
atocha
 
 


Dóri!
Nagyon megköszönöm,ha ajánlasz valakit,a mail címemet megtalálod a profilomban.Két szülésznőről is nagyon sok jót hallottam,ezért ha valaki más is megírja a véleményét,akkor talán könnyebb dönteni.
Atocha!
Nagyon szép neveket választottatok,megvan már,hogy a picurt hogy fogják hívni?
Szerencsére nálunk valahogy jól kezelték az ismerősök,amikor Kata megszületett,egy picit sem figyeltek jobban rá,mint Gergőre.Ugyanúgy kapott ajándékot is és mindig volt,aki elvonult Vele játszani.
Én pedig mindig szakítottam rá egy kis időt,amikor csak kettesben voltunk.Például mindig kettesben mentünk vásárolni.De érdekes volt,hogy ilyenkor nem igazán találta a helyét,és egész úton mindenkinek csak azt mesélte,hogy neki kistesója született.Egy kis idő múlva aztán már le sem akart menni nélküle.
Azért nem volt mindig ilyen idilli a helyzet,amikor Kata 8 hónapos lett,és már játszott volna a bátyus játékaival is,akkor minden megváltozott,jött a féltékenység.De hát ez szerintem normális.
Kislányom most középsős.Én pedig dolgoztam egészen addig,amíg ki nem derült,hogy babát várok,azóta itthon pihi van.Tavaly sajnos volt egy vetélésem,úgy hogy most veszélyeztetett lettem.
Most ennyi,sziasztok

Anikó
vakili
 
 


Dóri, tünde, köszi a gondolatokat büfi ügyben, így, hogy láttam ahogy Zafi csinálja, és ti is elmondtátok, már profi vagyok. Már nekünk is van szinte kivétel nélkül egy, és sokszor két büfi is, általában azonnal. amikor meg nincs, akkor is dédelgetem egy sort,mert ami jár az jár. Már egyre könnyebb napokat élünk, kezdem ismerni a dörgést. Szegényt nem tartom annyit cicin, mint szeretné, de így mindketten nyugodtabbak vagyunk. Mert már elszalad velünk a ló, és már semmi se volt jó, és aludni sem tudtunk.
Hát most az erkélyajtóban alszik a kis édes.
Jobbulást, Zsuzsó!!
Vero
kóci
 
 


morgen Kép

vero: az erkélyajtó valami új trükk? Kép
amugy én büfiztetésben egyébként sem vagyok mérvadó, mert mind2 gyerekem bealudt(alszik) etetés közben.. igy nemigen tudok büfiztetni, de mivel mindig az oldalukon fektet(t)em őket, ezért nem volt(nincs) gond soha. pankucból alvás közben kicsurog a felesleg Kép
ja.. azért most pankánál beinvesztáltunk egy légzésfigyelőbe. így nyugodtabban alszom. (málnánál többször is felébredtem éjjel, csak azért hogy füleljek lélegzik-e Kép )

anikó: nekem a császár miatt nem volt 1x sem fogadott szülésznőm, de akit dóri ajánl, őt én is tudom, mert véletlenül mind két szülésemnél ő volt beosztva és én is csak dícsérem! nagyon kedves és profi. Kép

üdv. tünde
panka1971
 
 


Kedves Jucus és Orem!

Előre is köszönöm a segítségeteket, de most még sajnos csak munkahelyi e-mailem van, azt meg nem szivesen tenném közszemlére, amint otthon is lesz, jelentkezni fogok.
Nikilauda
nikilauda
 
 


Sziasztok!

VeroKép ez aranyos, hogy tőlem láttadKép Meg az is tetszett, hogy ami jár, az jár! Nagyon igazad van!Kép

Orem! Örülök, hogy sikerült regisztrálnod, nem nagyon jutottam géphez, ezért nem tudtam már válaszolni. Bocs!

Tünde! Azért megnézném azt a képet, amin ikertesóknak látszanak!Kép

Anikó! Küldtem mailt szülésznő-ügyben!

Nálunk minden jól megy, Petike eszik-alszik továbbra is, éjszaka sincs túl sok gond vele, csak hát fel kell kelni. Szerencsére anyukám segít, a nagyot fárasztja egész nap, így nekem most még nem megerőltető a dolog.

Zafi
zafi
 
 


Sziasztok,
köszi a sok jókívánságot.
A szülésem nagyon szép volt és gyors, bár őszintén szólva sem az orvosnak, sem a választott szülésznőnek sok köze nem volt hozzá (Musi, így majd csak hónpok múlva tudom megmondani, hogy jól varr-e az orvos), mert mind a ketten csak a kitolásra értek oda.
Egy biztos, ha békén hagynak, lehet császár után egy évvel rendesen szülni!!!
Szerda éjjel egykor elfolyt a vizem, kettőre bementünk a kórházba, még sehol egy fájás, az ügyeletes orvos elég szkeptikus volt az esélyeimet illetően, ugyanis még majdnem teljesen zárt voltam, a baba pedig továbbra is egész fönt volt. Szerencsére a szülésznők nagyon kedvesek voltak, bár ők is modták, hogy az ügyeleti idejükben nem lesz baba, és majd reggel megbeszélhetem az orvosommal, hogy mennyit hajlandó várni. Fél háromkor jött az első fájás, aztán egy óra alatt nagyon bedurvultak. Az ügyeletes közben eltűnt, a szülésznő megvizsgált, és modta, hogy mégis ad beöntést, közben a baba elindult lefelé. Utána már összeértek a fájások, a beöntés után le kellett volna zuhanyoznom, de a szülésznő újra meg akart vizsgálni, mert nagyon előrehaladottnak találta. Megvizsgált és mondta, hogy ne is zuhanyozzak, csak öblítsem le magam, és menjek a szülőszobára, közben kiszólt, hogy azonnal értesítsék az orvost, mert le fogja késni. Én még akkor is azt hittem, hogy több óra hátra van.
A doki megérkezett, lerúgta a cipőjét, fölhúzott egy kesztyűt és úgy utcai ruhában bejött, három fájásból kint volt a baba. Fantasztikus volt. A császárhegem teljesen jól bírta, akkor sem éreztem, azóta sem. (Amikor szülés után megnézte a doki, az nem volt túl kellemes.)
Aztán jó sokáig varrt, a méhszájat is varrni kellet, a hüvelyt belül és a gátmetszés tovább repedt. Ez pedig mind elhanyagolható az aranyérhez képest, amit szülés közben beszereztem, és a sors fintora, hogy mivel a farkcsontom is eltört szülés közben, ebből a szülésből sokkal lassabban fogok felépülni, mint a császárból.
Abigél csütörtök reggel született, szombaton már hazajöttünk, azóta szegény férjem három nő körül ugrál éjjel-nappal.
Majd jelentkezem, ha már tudok ülni.
Addig is mindenkinek minden jót!
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Szia Zsuzsó!
Hát mindenkinek ilyen szülést kívánok,leszámítva a törést!Gyógyulj meg hamar!
Anikó
vakili
 
 


Zsuzsó, jó olvasni, hogy a törés rémhíre ellenére ilyen gyors és szép szülésed volt. Az elejét tekintve én is így szültem, csak nem lettek fájásaim, hanem egy idő után fájásokat kellett kelteni. És Zafi, emlékszel, beszéltünk arról utána, hogy mikor lesz merszem bevállalni megint ilyen elviselhetetlen fájásokat. Mire hazaértem, már lett merszem egy újabb szülésre gondolni, és azóta folyamatosan szépül az emlék.
Tünde, igenis számítasz büfi ügyben, sokszor én is oldalára fektetve teszem le aludni, máskor hasára, és nem mindig van büfi. És masszírozom a hasát picit, meg a hátát.
Ma iskolába mentem és az intézményben szoptattam, amit Adél nem bánt: rugalmas. Szopi után 2 akkora büfi volt, hogy az épület beleremegett. Kép Aztán szunya jól betakarva kinn a napsütésben.
Remélem, nem bánom meg.

A kórházról még mindig nem beszéltem eleget. A szülésznők, akik aznap voltak ügyeletesek, nagyon kedvesek voltak, körülvettek gyámolító gyöngédséggel, egyszerűen rájuk bíztam magam. Az szülészorvos is tette a dolgát szépen, rendesen, eszembe sem jutott, hogy bizalamatlan legyek. az külön jó volt, hogy amikor én úgy éreztem titkon, hogy nem vagyok elég erős, hogy elviseljem, ami történik velem, a körülöttem dolgozók ( a férjm is) viccelődtek, könnyed hangnemben beszéltek egymással, és biztattak, kénytelen voltam elhinni, hogy a végére érek, ha törik, ha szakad. Persze csak a legvégén, a kitolás előtt adtam fel az önbizalmamat, és most is úg érzem, hogy noha én toltam, nyomtam, azért rajtam kívüli erők is munkálkodtak, pl. az orvos, a szülésznők, a férjem, a baba ;). Az szerintem a csodája lehet a mesterségnek, a szülészetének, hogy ott vagy szemben a szülőcsatornával, és minden kiszámíthatóság ellenére vannak az egészben kiszámíthatatlan, egyszeri dolgok, és hogy rengeteget tudsz segíteni, akár melyik szereplő vagy a felsoroltak közül. Tehát most nem az én oldalamról próbálom nézni, hanem a túloldalról. A férjemre meg rettentő büszke vagyok, nagyon bátorítóan viselkedett. Azt hittem, az ő szerepe kimerül abban, hogy szolidaritást vállal velem, és ott áll mellettem, de többet tudott tenni ennél, éreztem, hogy bizakodik, nyugodt, hisz bennünk, azt hiszem, egy pillanatra sem veszítette el a bizalmát az erőmben, vagyis az együttes erőnkben. Meg merte nézni a baba előbukkanó fejecskéjét, és elvágta a köldökzsinórt!
Én így tudtam elmondani a szülőszobát, ha valami homályos, nyugodtan kérdezzetek!
A gyerekágy. 2003 októberben írtak mások ebben a topikban nagyon gyakorlatias útmutatásokat, ajánlom mindenki figyelmébe. A gyerekágyi és csecsemő osztályon sok ember dolgozik, naponta váltják egymást a nappali és éjszakai műszakok, minden embernek más a stílusa. Egy fárasztó, rohangálós napon (ezen az osztályon minden nap ilyen) egy alig félmosoly is akkora kedvességnek fogható fel, mint kipihent embereknél a dédelgetés, babusgatás. A barátságosság más mércével mérendő itt. Nekem sok erőt adott, hogy Adél rengeteget szopizott, és ha eleinte fájt is, és még nem is voltam elég ügyes, azért nagy boldogságot okozott a szoptatás. /Szopival Adél most is mindig megnyugszik, most inkább néha túl sokat akar, de éjjelente pedig öt órát alszik egyhuzamban (este kb. 9-10 és 2-3 között), és néha nappal is, mint ma./ Ha néztem a pici lányt, akkor kevésbé éreztem a méhösszehúzódás fájdalmát. De azért kértem néha fájdalomcsillapítót is. És rengetegszer lezuhanyoztattam a sebet, ez mindig megkönnyebbítette a kellemetlen érzést.

Előbb-utóbb azért kiveszem a megszülteket a táblázatból (Jó?), hogy tovább bővülhessen, aztán, aki akarja, át is veheti tőlem, hogy sűrűbben újuljon, addig is, aki bele szeretne kerülni, szóljon!
V.
kóci
 
 


Szia Veronika!
Ha jól értettem,akkor Neked nem volt fogadott szülésznőd?Én több,mint 5 éve szültem utoljára,és akkor még nem volt divat,de így is nagyon kedvesek voltak és odafigyeltek rám.Most viszont úgy látom,hogy mindenki fogad szülésznőt is.
Üdv,Anikó
vakili
 
 


Veronika!
Annyira szépen írsz a szülésről, hogy egészen meghatódtam!KépKépKép És mennyire igazad van!
Ami a szülési fájdalmakat illeti, nekem még a kórházban bevillant, hogy az nem lehet, hogy ne éljem át ezt a csodát mégegszer! Fájdalmak ide vagy oda, az nem lehetséges, hogy számomra ennyi volt, nem lesz több szülés! Pedig a szülőágyon két tolófájás között, mikor éreztem, hogy feszít szét a baba feje, csak az járt a fejemben, hogy én ezt mégegyszer nem akarom. De most már akarom!!! Persze még éveket várunk addig, hogy a meglévő kettő kicsit nagyobbacska legyen, de én nagyon szeretnék majd egy harmadikat. Én is hamradik gyerek vagyok, nekem nagyon jó így és szerintem a tesóimmal is jó a kapcsolatunk, pedig ők korban kicsit távolabb vannak tőlem, de összenőttünk az évek során.
Na, eldugulok, mert már kezdek off lenni.

Zafi
zafi
 
 


Kedves Anikó, olyan régen akarok írni kifejezetten Neked, mert tudom, mennyire nagy boldogságban és várakozásban vagy. Drukkolok, hogy minden továbbra is szépen teljen, élvezd a várandósságot aztán is!
Igen: nem választottam szülésznőt, és így is megkaptam a törődést a szülőszobán. Többet nem is tehettek volna értem. Ha neked még arra is igényed van, hogy előtte bármikor felhívhasd a szülésznőt, hogy most akkor ez a fájás vajon az a fájás-e, és a többi, akkor válassz szülésznőt, szerintem. És persze azok a szülésznők, akik éjszakai műszakban voltak, és felvették az adataimat, és mivel nem voltak fájásaim, sem nem tágultam, tudták, hogy egyhamar szülni sem fogok, nem fogalkoztak velem, viszont egy szülőszobából kihallottuk a hangokat, és tudom, hogy szültek azon éjjel.
V.
kóci
 
 


Kedves Veronika!
Kicsit tanácstalan vagyok ez ügyben,mert azt szeretném,ha valaki csak velem foglalkozna,de 5 éve a lányomnál ez annak ellenére így volt,hogy éjszaka,ügyeletes szülésznőnél szültem.Tulajdonképpen,mivel 3.baba lesz,a fájásokat talán már megismerem majd,a fájdalmat nagyon nehezen viselem,ezért nem is szoktam semmi alternatív módot kipróbálni,örülök,ha lefekszem.Persze az ember változik,lehet,hogy most másképp lesz.Azt az egyet igénylem,hogy valaki mindig ott legyen velem.Eddigi szüléseimnél szerencsém volt,mert mindkétszer egyedül én szültem abban az időben.
Remélem jól vagytok a pici lánnyal együtt.
Vigyázzatok Magatokra!

Anikó
vakili
 
 


Sziasztok!

Bár én lassan 2,5 évvel ezelőtt szültem utoljára, velem is nagyon rendesek voltak a nővérek a gyerekágyas részén. Császáros lévén iszonyú hálás voltam a legkisebb törődésért is. A csecsemősök pedig segítettek annak aki kérte. Nekem nagyon bedurrant a mellem, hiába próbáltam fellazítani. Végül kaptam tőlük egy kenőcsöt ami használt és a baba így szopizni tudott.
Nekem a kisebbik fiam volt olyan aki nehezen tudott büfizni, volt hogy ki sem vártam csak oldalra fektettem így ki tudott jönni az esetleges felesleg.
Nagyon irigylem azokat akik természetes úton szültek! Nekem az első nem úgy alakult ahogy kellett volna, a másodiknál az orvos nem javasolta hogy megpróbáljam, mert nagynak látta a baba fejét. Első szava az volt mikor kiemelte a gyereket, hogy biztosan nem tudtam volna hüvelyi úton szülni. Harmadszor pedig már nincs mire várni. Most valahogy jobban félek tőle mint másodszor, nincs nap hogy ne gondolnék rá.
Holnap végre orvoshoz megyek, 6 hete voltam utoljára, lesz UH is! Már nagyon várom, ráadásul olyan furcsán fáj a hasam, nem tudom mit nyomhat belül a baba. Ilyet nem tapasztaltam a másik két fiamnál.
Remélem az ujdonsült mamák és babák jól érzik magukat.
Atocha
atocha
 
 


Zsuzso!

Remélem azért honapok mulva is csak jot tudsz irni rolukKép
Egyébként örülök, hogy sikerült simán, remélem nekem is menni fogKép
Hogy tört el a farkcontod???
egyébként mielöbbi gyogyulást neked!!!

Veronika!
Nagyon meghato volt amit irtálKép

Atocha!
Ne félj, biztosan minden rendben lesz! És várjuk a beszámolokat!!!
musi
 
 


Musi!
Köszönöm a biztatást. A babával egyébként minden rendben van, most is egy héttel idősebbnek, tehát 26. hetesnek nézi az UH. Így a császár időpontja is előbbre kerül, valószínűleg június 10. és 15. között lesz. Magzatvíz normális mennyiségű, méhlepény jó helyen van megtapadva, baba mozog, szívhangját is meghallgattuk.
A hasam végül is a hegnél fáj időnként, doki megnézte UH-val is, felemelte a Magne B6-ot napi 1-ről 2-re. Most pár napja csak enyhén érzem, remélem a továbbiakban sem lesz nagyobb baj belőle. Rettegek hogy a hasfalam szétnyílik. Ja, és azt mondta pihenjek, erre mit mondthattam volna? Két kisgyerek mellett erre csak éjszaka nyílik módom, ill. a kisebbik gyerek még mindig egyszer felébred éjszaka és engem követel. Az apját nem mindig fogadja el (persze csak ilyenkor, mert nappal állandóan rajta lógna ha tehetné), pedig fel szokott kelni ő is hozzá.
Két héten belül el kell mennem terheléses vércukorvizsgálatra. Érdekes hogy a 2. gyereknél nem csináltak ilyet.
Anikó!
Hogy állsz szülésznőválasztással? Sikerült dönteni? A babának még nem találtunk nevet, a vezetéknév elég kötött, és a másik két fiú (Márton és Balázs) nevéhez hasonlóan nem szeretnénk idegen hangzásút.

Atocha
atocha
 
 


Szia Atocha!
Még nem döntöttem szülésznő ügyben,eddig ketten ajánlottak.Még azt sem tudom,hogy fogadok-e egyáltalán.5 éve nem volt,és nem éreztem hátrányát,ahányszor fent voltam a szülőszobán,mindenki nagyon aranyos volt.Az az igazság,hogy anyagilag sem kalkuláltunk bele egy ekkora plusz kiadást.Még van időnk dönteni,hiszen csak 17 hetes vagyok.
Én sem vagyok híve az idegen hangzású neveknek,nem mintha nem tetszene egyik-másik,de a mi vezetéknevünkhöz sem illene.

Anikó
vakili
 
 


Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nőgyógyászt keresnék (az eddigi helyett, akiben hatalmasatt csaláódtam). Babát még nem várok, de olyan 2 év múlva szeretnék megpocakosodni. Addig viszont rendbe kellene tenni a ciklusomat, ami soha nem volt normális. Ezért keresnék egy kedves, emberséges, közvetlen dokit, akit a pénztárcámon kívül én is érdeklem és a problémás eseteket nem passzolja le. Jó lenne, már most megtalálni és össze csiszolódni, azzal az orvossal, akinél majd szülni fogok.
Kérlek segítsetek ebben!

Köszi' Nóra Bp.
kifli
 
 


sziasztok
immáron 13 hetesként szeretnék csatlakozni hozzátok. az elsőt máshol szültem, így új vagyok a "pályán" :-)
remélem mire szülni megyek, ismerőssé válik a terep...

KépKép Kép
mzsperx
 
 


Musi,
a farkcsontot a baba töri el, ahogy jön kifelé. Alkati dolog, állítólag minden 45. nővel megtörténik. Olyasmi, mint amikor a babáknak a kulcscsontjuk eltörik szülés közben, csak nálunk Abigél volt az erősebb.
Elég fájdalmas dolog.
Zsuzsó
zsuzso
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?