OFF Agi: Köszi megnéztem. Matek felvételi
Kb 100ig tudok összeadni(számológéppel
)
ennyi! Diskalkuliás vagyok! Belehalnék ha meg kellene tanulnom! Nem értem egyszerűen! Pedig úgy szerettem volna
Inkább elvégzek még pár tanfolyamot és lesz csomó OKJ-és papirom. Még könnyebb is elhelyezkedni, ha nincs diplomája az embernek, mert a diploma után a munkáltató többet kell fizessen...nekik jobban megéri ha egy "alacsonyabban képzett" embert vesznek fel és betanítják, nem? Egyszerűen nem tudom eldönteni mit tanuljak. Voltam a munkaügyi központban kinéztem 1 tanfolyamot. Idegenforgalmi menedzser, szakmai nyelvi képzéssel. Hűűű mondom tök jó, szupi szakma pluszz még nyelvet a is gyakorolhatom! Erre a suliban közölték velem, hogy (a nyelvtanulás évében 2004-ben) nincs igény a nyelvoktatásra, így a szegedi iskolában nem oktatnak nyelvet
! Az ország más városaiban, ugyanebben a suliban, persze van rá igény, csak pont Szegeden nincs
!!! Ezt nem hiszem el, én vagyok az igény
Szóval passz! Most iszonyat gondolkodóban vagyok, fáj is
ON
Nóri:Ne felejts el kikérni még egy anyakönyvi kivonatot (másolatot, mert csak 1 db az eredeti) amit majd haza kell vinned az otthoni anyakönyvi hivatalba,hogy anyakönyveztethesd Lénát.
Utána gyerekkel el kell menned a rendőrségre beadni az útlevél kérelmet. Na most itt az a gáz, hogy jugóba nincs kettős állampolgárság, így ha Léna Szegeden született (külföld) és Jugoszláv állampolgár, (hiszen csak az lehet) akkor hogyan került a gyerek át jugóba? Átcsempésztétek?
Úgyhogy irány a pesti jugó követség, ott bejelenteni a babát és adnak egy egyszeri kiutazási papírt neki (kb 10 ezer ft). Ezzel hazamentek, és otthon a fentebb leírtakat megcsinálod!!! Mindenképp intézd el az otthoni állampolgárságot is. Ha pl örökölne valamit, csak akkor jogosult az örökségre ha jugoszláv állapolgár, különben lenyúlja az állam...
Puszka
Enikő