Új privát üzeneted érkezett!

Laptetőőő :lol: :lol:
(bár met nélkül sztem reményünk se lehet zebrára,sőt attól is tartok,hogy a met mellé ismét inszem kell..és ez olyan sok macera minimum1év sztem mire +tesztem lehet :( )
Vendég

Anyoo!

Gyönyörűek a gyerekeid!
Ádámnak nagyon szépen helyrehozta a krém a bőrét, látszik a képen. Én is ilyen hidrocortizolos krémet írattam Dominak, amikor hazahoztuk a koraszülöttről. Szegénynek szörnyen hámlott akkor a bőre, mi itthon pár nap alatt rendbetettük. Az a gáz, hogy a kórházban nem voltak képesek ilyen krémmel kenni, hanem tőlünk kértek bevinni Niveát.. :evil:
Nagyon szép Dorka a pancsis képen!

Monee!

Sajnálom, hogy nem minden úgy alakult (legalábbis ajándék téren) a karácsonyodban. Tényleg és anyukád hogy van? Te írtad ugye az anyatanyán, hogy lumbágót kapott (?)
Ajándékok: nem érdemes rajta sokat bosszangodni, értékelni kell a szándékot, mást nem igen lehet tenni. Én is jobban szeretem az irányított ajándékvásárlást. Domi azért elég jókat kapott mindenhonnan. Neki is van olyan ruhája, amibe még bele kell nőnie. De még mindig jobb, mint ha kicsit vesznek és vissza kell cseréltetni.
Ja és óriási a fiad, Domi 1 évesen volt 8 kg.

Kandika!

De szépen írtad le a nagy "bejelentést". Kedves ez az almaevős hagyományotok. Még nem is hallottam ilyet. Mi csak együtt énekelgetni szoktunk, illetve most szenteste zongorázott a nővérem.
Szóval: biztos nagy meglepetést szereztetek a családnak. Jó érzés lehetett megosztani a nagy hírt.
Ja és nekem sem volt hányingerem, úgyhogy no para.
Majd kérünk helyzetjelentést uh után!

Kincs!

Domi tápszeres volt, így reggel tápszert evett, délelőtt gyümit, ebédre főzit, uzsira joghurtot, túró rudit, vacsira tápszert.
Most problémásabb, mert már nem eszi meg a tápszert. Ő imádja a tejtermékeket, reggelire most vagy tejbedarát kap, vagy péksüteményt. Aztán ugyanazt ebédre és vacsira mint mi. És rengeteg joghurtot eszik.
Ja és engem is kifejezetten irritál, mikor anyuék nekiállnak etetni Domit. Ebéd előtt túrórudi, chips stb. :evil:

Mamint!

Jó, hogy jelentkeztél! Miért írod, hogy feketebárány vagy? :)

Kép
babancs

Köszönöm a dicsiket a gyerekek nevében! :)

Andika, annyit voltál eszemben az ünnep alatt! Itt bőgtem ahogy olvastam a nagy bejelentést! Annyira jó lehetett! És már csak kettőt kell aludni a dobogó szívecskéig!!! :wink: :)
Nyugi, Ádámnál nekem sem volt semmi tünetem, ami annál is rosszabb volt mert Dorkával az első 13 hétben folyamatosan rosszul voltam. Ott van a CsodaBabátok, ne félj! Jönni akar Hozzátok!!!!!!
Almaevés nálunk is hagyomány, keresztanyámnál esszük az almát mindig.

Kincsecske, nagyon-nagyon drukkolok hogy ne kelljen az inszem és legyen mihamarabb egy Csodakistesója Donátnak!!!

Kép

Kép
anyoooka

kandi, akkor nagy volt az öröm:) én zsuzsival rosszul voltam, ezzel a pocaklakóval kutyabajom nem volt. ügyhogy, nyugi:)

gyerkőcök nagyon szépek, és nagyon soakt nőttek már!!

kincs, sosem tudhatod! kezd el a metet. illetve menj el először vérvételre, nézesd meg magad. nekem is durván hatott a met. igaz másdjára éreztem,hoyg több kell. elkezdtem szedni a 3szor 850et. meg is jött, és rögtön terhes is lettem. hajrá nektek is :))))

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Kandi: Nagyon jó volt olvasni, hogy ekkora ajándékkal tudtátok meglepni a családot. Még 2 nap ;) Minden rendben lesz :)

Kincs: Ne már, épp Kandi példáján láthatjuk, hogy nem feltétlenül van ez így ;) Egyébként téma már a kistesó nálatok?

Csakegy, Rami: Csodállak benneteket, hogy 2 gyerkőccel ennyire jól be tudjátok osztani az időt... Asszem egyenlőre nem szeretnék kistesót, imádom Bencét, de nagyon sok energia kell hozzá :) Nem is tudom hogyan tudnám megosztani a figyelmemet még egy gyereknek ;)

Mamint: Miért is vagy feketebárány? :)

Apple: Poci fotót nagyon várom én is ;)

Babancs: Nagyon édes a fiad :) Csini vagy Te is és biztosan nagyon megérdemelted azt a szép készletet! :)

Monee: Szép súly :roll: Tejcsi van elég, ez a lényeg ;) Ajcsikon én is tudok bosszankodni, de segíteni rajta nem... Kivételesen vmi hasznosat sikerült kapnia: valami zenélő, világító szerkentyűt vettek anyuék neki. Születésekor is kaptunk egy hasonló játékot. Mind2-n 12+ van feltüntetve. Hát Bence nem olvasta ezt a feliratot, mert remekül el van vele. Nagyokat sikongat és kacag, mikor zenéltetjük a játékát :D Ő még nem tudja, hogy mitől zenél, de imádja, mikor megszólal. Előre félek, hogy ha elkezdenek merülni az elemek, akkor mi lesz :D
A nagy ruha sosem baj, hidd el. Mi rengeteg olyan ruhát kaptunk, ami a korának megfelelően jó lenne, de "sajna" Bence méretei miatt nem annyira... Szóval van egy rakat vadiúj ruhánk, amit még nem is tudtam ráadni Bencére :( Most éppen a minap néztem át a ruhákat és jó néhány (alul méretezett) 18 hós ruhát hord most :lol: Ha Ákos baba ilyen jól gyarapodik, akkor ne rakd el nagyon mélyre azokat a rucikat, mert úgy jársz, mint én anno :D

Szopi: Nekem senki sem segített a kórházban, pedig szegény Bencét ugye elég későn tehettem először mellre... Rengeteget segített, hogy elméletben már ott volt a fejemben a technika. Én is a LLL oldalról "okosodtam" ;)

Altatásnál tényleg minden babafüggő :roll: Bencét is hagytuk párszor sírni, mert megtapasztaltuk, hogy se kézben, se vállon, se ülve, se ringatva, se fekve nem alszik be. Szerencsére csak párszor kellett ehhez folyamodni. Legtöbbször nála az időben történő lefektetés a megoldás. Ki kellett tapasztalnom, hogy 3 óránál többet nem tud ébren maradni. Épp a minap volt, hogy apával egyszerűen nem tudtuk mire vélni, hogy Bence du 5-től fent volt és bizony este 9 is elmúlt már. A gyerek nevetgélt itt mellettünk, vigyorgott, játszott... Aztán már látszott rajta, hogy fáradt és elvittem letenni. Hát azt a tömény fél órás sírást :roll: Majd mikor 2 nap múlva ugyanezt eljátszotta, akkor rájöttünk, hogy 3 óránál tovább nem szabad ébren hagyni, mert akkor szenvedés az altatás...
Most kezdjük átalakítani a napi rendjét. Illetve ő kezdi, mi csak rendszert próbálunk belőle csinálni. Mostanában napi 2x alszik már csak, így örülök hogy elég 1x fagyoskodnom lent vele :)

A karifája pedig nagyon bejött a nagyfiúnak. Először nem értette, hogy miért világít és csillog-villog :lol: Ugye az utcán minden fát, bokrot megnézett, mindig szereti a fák leveleit nézni, sőt meg szoktuk tapizni is őket. Szóval tökre örült a fának. Először csak mint egy hímes tojást, óvatosan fogta meg, illetve nem is fogta meg csak közelített a kezével hozzá. Na de aztán belelendült és a díszeknek jaj lett :lol: Édes volt nagyon...

Akartam még vmit...
Fotók majd lesznek, már a gépemen van, csak át kell méretezni, amihez késő van, akku is merül a gépemben, és különben is ;) Szóval holnap hozom majd őket ;)
(Izé, kripli vagyok. Meg érthetetlenül működik a szervezetem... Tegnap alig tudtam kiegyenesedni, annyira fájt a hátam. Bevettem rá bogyót, erre a fejem kezdett el fájni, amikor a hátfájás alább hagyott. Végül elmúlt a bogyesz hatása, akkor meg a hátam fájt megint, a fejem nem. Ma meg a torkom fáj... Meg még egy picit a hátam... :oops: Ki érti ezt? Na jó ledőlök, magamba döntöm még a maradék teát, aztán alvás...)

Cupp!

Kép

Kép
bettica

Kandi! Nagyon meghatódtam, olyan szép lehetett! Örök emlék lesz... és hétfőn már talán dobogást is láthatsz/hallhatsz! Hányingert meg ne kívánd! ;)

Babancs, tudtam, hogy valakit kifelejtettem! Domi nagyon szép nagy legény lett! Anyósodék pedig tényleg nagyon szerethetnek!

fekte bárányka, mert én még nem gyermeknevelési nehézségekkel küzdök, bár lassan tiszta profi vagyok ilyen kérdésekben is, bezzeg majd a saját gyerkőceimnél állok tanácstalanul ;)

Kincs, aztán te leszel a következő 20-on hetes zugzebra tulaja, mint Vöcsök ;)

Anyoo, Dorka fürcsis képe eszméletlen aranyos! Meg amikor ketten a fa alatt vannak.. :D

Bettica, jobbulást!

Dimet, és hol a kistesó vonalzója??? Második babás lányok, nagyon lusták vagytok! ;) Nevet már választottaktok? (Vagy írtad már, csak én siklottam el felette?)

Kép
mamint

Sziasztok!
Kandi!
Nagyon vártam már a beszámolót én is, nagyon jól leírtad, nekem is párás lett a szemem...
Én is írtam, hogy az égvilágon semmi bajom nem volt!!!NYUGI!Sőt, ha véletlenül nem csinálok tesztet, nem is tudom, mikor tudom meg :roll: :lol: A mai napig nem tudom, miért csináltam akkor tesztet.

Babancs!
Nagyon jók a képek, Domi mekkora már! :D Ajándékod gyönyörű!

Anyooka!
Tündéri gyermekeid vannak, és olyan jó, a képeken egyáltalán nem tűnik Dorka féltékenynek(vagy nem te írtad a múltkor :oops: ?)Csak úgy süt róla, hogy imádja a kistesóját! :D

Monee!
Neked meg olyan "hű de nekiesnék" pasid van :wink: annyira imádnivaló!De ahogy olvastam, megy is gyürkészés rendesen!

Kincs!
Ne csináld már!Eggyel lejjebb nem győzzük bíztatni a jónépet, itt meg te hitetlenkedsz???Ejnye!Tessék pozitívabban hozzáállni!Meglátod, sikerülni fog!Én aztán egyáltalán nem mondhatnám, hogy teljesen rendben jöttem volna már, és tessék! :wink:

Mi tegnap moziban voltunk, bepótoltuk egy kicsit az egymás nélkül töltött karácsonyt, jó volt! :D

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Pár kép csak:

Kép -Nati ezt is most kapta!
Kép -na meg ezt is...örül neki nagyon :?
Kép -na és Őt!Füge lett a neve!
Kép Füge és alvókája!
Fa az ugyan olyan mint szokott lenni.... :wink:

......már csak egy éjszaka..... :!: Köszönöm a megnyugtatásokat! :)
kandi72
Budapest III. kerület

Szió!

Kandika Nati hatalmas fickó!
Füge aranyos! :) Tudta Nati,hogy nyuszit kap??
Holnap gondolok rátok :wink:

Dimet naptár készen van?? Hol rendeltétek?, pocakodról képet!!!

Bettica Bence eszik már rendesen?? fogacska van? Aranyos lehet már a játékával és a karifával, nekünk nem jelentett különösebb élvezetet a karifa kiskincsnek.
Jobbulást neked!

Tuti tippet kérek, hogyan lehet úgy a kakis pelusból kiszedni a gyereket,hogy ne legyen minden!!! barna??? :lol:
hiába adok játékot a kezébe az kell neki ami a szoba másik végében van és már penderedik és mászik (földön szivacson pelusozunk)
Édeségből elegem van, kukoricakását főztem.
Tesós bátorítást köszi, bízom benne hogy hamar zebrásodom majd, metet szopi után akarok csak szedni.
Vendég

sziasztok!

Kandi, jó lehetett ez a bejelentés. szinte látom magam előtt. A holnapi nap miatt ne aggódj: minden renden lesz!

Rambóka, olyan jó olvasni az írásaid....

Mamint, akkor én is feketebari vagyok, nekem sincs babóm...

Gyerekek nagyon szépek.:D

Nyúztam ma az evezőpadod. Jól esett. Még szokni kell. Holnap meg már meló. :?

Anyóstémára nem tudok mit mondani. Vagyis csak annyit, hogy nem tudom miről beszéltek... én sajnálom, hogy nem is ismerhettem anyósom..... Kár, mert tuti sokat tanultam volna tőle is.
mókica

SZiasztok!!!

Espero
Énis elgondolkodtam rajta,h mikor tudtuk meg ,h babás vagy :roll: ???,bocsánat érte :D ,majd visszakeresek :oops:

Csakegy
Anyóst akkor sikeressen leráztad!!!Soha nem értettem,h egy gyereknek az ajándékát mért nem lehet az anyukával először megbeszélni :? .És mire cserélted ki???

Monee
Ákos,hatalmas nagyfiú!

Babancs
Domi,sokat nőtt,egyre férfiasabb :lol: ,szépek vagytok mindannyian,,ajándékod nem semmi :shock: :) .

Kincs
Azt hiszem mi ugy csináltuk,h
reggel szopi(de fura már kimondani)
tízórai---gyümi+szopi
ebéd---főzi+szopi
uzsi--gyümi+szopi,később mikor ehetett,joghurt stb..
vacsi--szopi,,később tápszer is vagy főzi,most már amit mi eszünk!
aztán M magától elhagyta a napközbeni szopikat

Dimet
Jobbulást Nektek!

Anyooka
Annyira szépek a gyerkőceid!

Andika
Már úgy vártam h jelentkezz!!
Más hogy nem is törénhetett volna a nagy bejelntés,mint sirással,gondoltam rátok!! :) Holnap ott fog dobogni a kicsi szivcske!Hányingert ne várd,örülj h nincs!!!hányra mentek???
Nati mekkora már!!! :)

Kincs
Nem lesz ott gond a kettecskével,nézd meg a lányokat sorba születnek a kistesók,lassan már csak nekem lesz egy gyerekem! :)

Mi jól vagyunk,jól telt a karácsony is,jókat ettünk,csomót játszotunk,jézuska ajándékaival,mi többet játszotunk vele mint M :lol:
Na mentem!
Jók legyetek!

Puszi
ella-

Sziasztok!

Kincs!

Csak határozottan! Ha 86X kell visszaterelned a szivacsra, akkor 86X tereld vissza! Egy idő után rájön, h. hamarabb szabadul, ha hagyja magát. Különben kergetheted a kakás seggű dedet a lakásban.
Nálunk is közelharc van néha, de inkább akkor, ha az apja pelenkázza, velem nem mer szívózni..... :twisted:

A világítós és egyéb elemes játékokhoz egy tanács:
A Lidl-ben időről időre lehet kapni tölthető elemeket és töltőt is. Érdemes rá beruházni!
Ceruzaelemből célszerű legalább 2X4-et venni, de inkább 3X4-et, mert van olyan távirányítós autó, ami simán elnyel 8 elemet önmaga (4 az autóba, 4 a távirányítóba)! És az még csak 1 autó!
A mini ceruzaelem is jól jöhet, mert pl. az Eichorn favasút elemes mozdonyába az kell.
Ha pedig a ded egyszer megkaparintja a család elemlámpáját és rájön, h. azzal lehet világítani a falra, akkor az abba való elemből is célszerű bespájzolni, mert képes egyetlen délután alatt lemeríteni!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Kincs!

Tisztábatétel: négykézlábra, vagy térdelve rakom rá a pelenkázóra. Majd leszorítom, úgy hogy fogom a hátát. Addig gyorsan kikapom a pelust, a pelussal együtt kitörlöm a cucc nagy részét. Persze sietni kell, mert gyorsan felpattan. Akkor visszanyomom négykézlábra és kitörölgetem a popóját..ilyenkor visszaszokott ülni és kakis lesz kicsit a pelenkázó, de azt le lehet tisztítani. Már az is küzdelem, hogy fel bírjam tenni a pelenkázóra, mert azonnal tolat lefelé..

Kép
babancs

Szió

annyira röhogök :lol:
1. KIR blogját olvastam..Kir ha erre jársz, nagyon élvezetesen írsz a napjaitokról!!!
2. mindenkinél közelharc a pelusozás,leszorítani nem könnyű, pelust ráadni is művészet és a harisnya!áá egyik lábára még csak csak de mire a másikra felhúzom az elsőről lekalimpálja :lol: :lol:

Rambóka 2.szülinapról tökre lemaradtam, élvezte a ded????Fruzsival jól kijönnek?

Szia Ella!pm-ed rendben??

Mókica sajnálom a dolgozós napokat :(
hajrá torna!
jó éjt!!
Vendég

Kincs!

Most még röhögsz!!!! :wink:
De majd amikor már szalad, és minden egyes ruhadarabbal külön kell körbekergetned a lakásban és a kis csirkefogó még élvezi is a kergetőzést, miközben neked időre kellene odaérned vhova... :twisted:

rambóka

Sziasztok Lányok !

Kandi, ennél csodásabb ajándékot el sem tudok képzelni karácsonyra. Nem csodálom, hogy volt nagy sírás-rívás. Gyere gyorsan a jó hírekkel !!!!

Babancs, jó hallani, mennyire szeretnek anyósodék. Olyan ritka, amikor az anyós-meny kapcsolat ilyen jó. Szép családod van !!
Domi már most kis szívtipró :lol:

Anyoo, Ádám olyan helyes baba. Nagyon nagyot nőtt, amióta utoljára láttam róla képet. A lányod már kész nagylány :)

Monee, Ákos még mindig jó húsban van :wink: tuti jól lehet dögönyözni :)

Nálunk szépen, csendesen teltek az ünnepek. Szerencsére a héten nem dolgozok, így még egy hét extra pihenés jár nekem :)

Niki
mniki

Sziasztok!

Elnézést az eltűnésemért :) De aznap mikor megírtam, hogy semmi jele nincs a babaszületésnek, kicsit elhamarkodott volt, mert éjjel 1 órakor elfolyt a magzatvíz :)

Kicsi fiunk András, Noel 23.-án 20.05 perckor megszületett 3340 grammal és 55 centivel.

Köszönöm mindenkinek a drukkokat, és az érdeklődést.

Utólagos Boldog Karácsonyt Mindenkinek, és még Boldogabb Új Évet Kívánunk !

tyche

Tyche!
Gratulálok Andráshoz! Nagyon szép karácsonyi ajándék lett!
Minden szépet és jót kívánok!
mókica

Tyche: Hatalmas gratula a kissráchoz!!!! Sok-sok tejcsit neki, nektek meg rengeteg örömöt vele!

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Csakegy!
Jó, hogy jöttél!
Gyönyörűek a lánykák! :)

Andi!
xxxxxx

Pelenkázás nálunk is művészet. Mihelyt kibontjuk már keresgélne is, hogy mi van ott. Legtöbbször sikerül elterelni a figyelmét egy kicsi játékkal, de nem egyszerű.

Rambóka!
Én még azt hozzáteszem, h amikor indulunk valahova akkor cipőkeresés is fenn áll. Előkészítem a ruháit, h megyünk öltözni, aztán csak nézzük, h keresgéli a cipőjét a szekrényben és hozza, h adjam rá. Persze közben leteszi valahová és keresgélhetjük.

Kép
lara26

Ja és a képecskét majdnem elfelejtettem :oops:
Kép Pici manó

tyche

Tyche!

Gratulálok!!! Sok-sok tejcsit + egészséget és nyugodt éjszakákat kívánok!

Kép
lara26

Tüneményes!!! :D

Kép
lara26

Tyche : HATALMAS GRATULA :)))))))))))))))))))))))))))))))) Sok-sok tejet és alvós éjszakákat kívánok!!!!! :)
Vendég

ja... van egy gyanúsított Lilla kiütéseivel kapcsolatban: a szezámmag.... Van a ropiban amit majdnem végig kapott, van a zsömlében amit venni szoktunk... jó sokáig nem kapott ropit, rohamosan javult a helyzet... 2 napja kapott zsömlét, tegnap már csupa kiütés volt... (ráadásul sunyi módon iszonyú sok mindenbe beleteszik...). Na majd kiderül, hogy igazunk volt-e...

Ja, és levágtam a haját... asszem egy ideig inkább nem viszem emberek közé sapka nélkül :twisted: :twisted: :twisted: (de legalább nem lóg a szemébe :twisted: )
Vendég

Sziasztok!

Tyche GRATULÁLOK!!! SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK! ELÉG TEJCSIT NYUGIS ÉJSZAKÁKAT!!
Írtó helyes kispasi!! Szép tiszta a pofija! Noel szép név tetszik!!!!
Ha lesz időd szüléstörit hozhatsz!!!

Kandika??????

Raktam képet a másik topikra :wink:
Ma ismét segített kiskincs teregetni és belemászott a kosárba :) olyan kis ügyes leleményes :)
Vendég

Sziasztok!
Tyche!
Hatalmas gratula, nagyon gyorsan elindult a manó! :D És tündéri!
Minden jót kívánok én is(tejcit, jó alvókát, miegymást :D )
Szüléstörit én is várom! :wink:

Kincs!
Láttam a Kincsedet odaát, tényleg tüneményes! :D

Lányok!
Lenne egy érdekes kérdésem.Napközben unalmamban :lol: nézegettem a magyarorszag.hu-n a kitöltendő nyomtatványokat majd babaügyben.Kérdésem a következő:A férjem ugye kapja a nagylány után a családi pótlékot, ha a picire én igénylem, akkor 1 gyerekes összeget kapok?Mert nekem első, de a férjemnek 2. :D Ha ő igényli, csak akkor kapjuk vajon a magasabb összeget?

És mégegy:Valahol azt olvastam, hogy a tgyásból legalább 4 hét szülésre előttre kell essen(ez ugye eleve érdekes, mert honnan tudjam, mikor van az a 4 hét, ember tervez... :lol: )de a papíron meg már babaadatok kellenek.Akkor azt is csak szülés után kell igényelni?Egészen szülésig megy a táppénz?

Segítsetek, plíz!

Kép
Kép
zazzy

Tyche! Hatalmas Gratula András Babához! Jó egészséget és szép gyermekkort kívánok!

Köszönöm a szopi, és a többi jó tanácsot! Nekem úgy tűnik, h a védőnőm eléggé otthon van a szopis témában, és tud majd segíteni. Csak az a kérdés, h lesznek e a kórházban csecsemősök, akik segítenek mielőbb a mellretételben. Kaptam egy szoptatós DVDét, azt szeretném megnézni, na meg az LLLt böngészni.

Rambóka, köszi az ötletet, eszembe sem jutott, h lázcsillapítással kapcsolatos dolgoknak már most utánanézzek.
Hogy viseli Gergő, ha éjszaka felsír Fruzsi? Nem ébred fel? Vagy külön szobában vannak?
Jót nevettünk férjemmel a ceruzaelemes dolgon. Elképzelem Gergőt, h világít és még a szemei is csillognak.

Ha van még bármi ilyen jótanács, lécci írjátok meg.

Nagyon jók a karácsonyi képek. Olyan jó nézegetni őket.

Olvastam, nem csak nálunk vannak anyós gondok. Férjem egyedüli gyerek a családban, és minden egyes apró dologban megpróbál beleszólni. Kölcsön kaptuk a babakocsit és a kiságyat és azon is kiakadt, h mért hoztuk el ilyen korán.

Monee, én is úgy gondoltam ha eljönnek a nagyszülők főzést fogom rájuk bízni, anyummal nem is lenne gond, de anyós tuti, h nem bírná szó nélkül.
Lehet, h én gondolkodom túl sokat ezen, és majd alakul vhogy.
De az anyóssal való találkozáskor én is pont úgy vagyok mint ahogy Kincs és Csakegy írta.

Bettica, remélem már javult a hátad.

Kandi, nekem sem volt semmi hányingerem. Emiatt ne izgulj. gyere és mesélj! Ahogy írtad sejtettem, h abból az alma vágásból fog kiderülni a "titiok"

Anyooka, Lányod már igazi nagy hölgy abban a fürdőköntösben.

Babancs, szép ajándékot kaptál. Fiacskád tiszta apuja.

Megyek eszek vmit, ma egész nap ehetnékem van.
apple

Zazzy: Nem KELL szülés előtt igényelni, csak lehet. Az időpont pedig a kiírt dátumtól számítva visszafelé ;) A születési anyakönyvet pedig később kell majd bemutatni (postázni vagy bevinni).
Családi ügyben nem tudok segíteni... Van esetleg végzés a gyerek elhelyezéséről, mert akkor apa igényelheti 2 gyerek után...

Kincs: Képet néztem. hihetetlen aranyos kiskincs!!!

Tyche: Gyönyörű, formás bébi :)

Csakegy: Szezám? Húha, akkor tényleg sok mindent kerülni kell majd... Azért remélem, hogy akkor tényleg megvan a bűnös ;)

Andi???

Lányok, Bencén ma akkorát nevettünk :lol: Apa megetette délben, majd nekilátott a saját ebédjének. Utána elkezdte megpucolni magának a narancsot. Na Bence megérezte az illatát és odahajolt apa könyökéhez (csak azt érte el) és megszagolta :) Majd addig nyújtózkodott, míg elérte a narancsot. Apa eleinte nem akart neki adni, de aztán úgy volt vele, hogy úgy is savanyú, nem fogja megenni, hát megkóstoltatja vele... Na a gyereknek sem kellett több az első fintor után éppen magához tért és apa keze után kapott, hogy méééég :) Nem tudom, hogy szabad-e neki adni, de úgy rácuppant, hogy esélytelen volt tőle elvenni... Fel is vettem videóra, hogy nyomja be a szájába :) Mandarint már evett és imádja, a naranccsal még várni akartunk...

Pelenkázás nálunk is kezd harccá válni :) Mindig talál valami nézni valót, persze az vagy hátul van vagy oldalt ;) Még nem érdekli a pelus tartalma, de félek lassan az is meglesz :)

Kép

Kép
bettica

Az ígért képek:

Kép Bence a fával

Kép Enyééém... :)

Kép Uncsitesóval...

Kép Anya, segítek ;)

No, most, hogy telepakoltam az oldalt, lelépek, mert Bence felébredt...

Kép

Kép
bettica

:lol: Sziasztok! :lol:
Szóval hatalmas 15mm-es petezsák és benne szikhólyag és embrió ábrázolódik...3mm!
Szóval hatalmasra nőtt :lol: !
Oda 57km volt az út,tiszta tél van Bicske felé....rossz volt már a sok fehérséget látni!ja és vissza is 57km.....
-és egy ozsdi régi Uh-os gép volt!
Később jelentkezek és reagálok.....vendégeim vannak!
pusza
kandi72
Budapest III. kerület

Kandi :P :P :P :P hurrá :D :D :D :D :D :D
Vendég

Bettica: fúha mekkora lett Bence :) Aranyos képek :)

(többet nem tudok írni mert Luca most is a mellemen lóg... fél kézzel meg nehéz...)
Vendég

Véééégre!

Kandika ez a baba már most szép formás stramm gyerek! :D :D :D :D Csak gratulálni tudok!
Micsoda öröm!! már kibújhatsz a bőrödből!!!!!
Dolgozni akarsz?

Tényleg Zsizsik gyere te is!!!!!

Szia Niki!!!!!!!:)

Csakegy végre akkor Lilla bőrét végre tudjátok kezelni!

Apple vmit elfelejtettél!!!!! :twisted:

Bettica narancsot úgy olvastam 7hótól lehet,de nem bizti..ha a mandarin megy már ez is mehet sztem!
Bence nagyon figyelmes barátkozós!!! uncsitesós kép szuper!

Zazzy nem tudok segíteni :oops: :oops: :oops: :oops:
itt mindent férj intézett én csak szignóztam, sajna a papírok világát nem csípem de a másik felem keni vágja így jól megvagyunk...bár bármit elém tolhat mert még el sem olvasom mit írat alá velem :shock: :lol: :roll: :oops:

Úgy néz ki holnap megérkeznek a karácsonyi ajándéknak rendelt naptárak :evil: ma itt járt a futár de nem voltunk itthon,nem voltak képesek mailt írni mint más rendes cégek a termék érkezéséről :x
Vendég

Kandi: micsoda hír! Kicsicsoda útban van :) Vigyázz magadra nagyon, gondtalan terhességet kívánok!!!!

Köszi a Bence dícséreteket ;) Mandarin egy ideje már napirenden van, mert azt is ugyanígy kóstolta meg, mint a narancsot... ;) Lassan 6 és fél hónapos, úgyhogy akkor ha 7 hótól lehet narancsot, akkor nem filózunk rajta. Mondjuk most már úgyis mindegy :lol:

Ja, igen. Hátam már javulgat, Bence kezd jobban enni. Sajna tegnap ráálltam vele a mérlegre és hát nagyon úgy néz ki, hogy ez a hónap nem lesz hízós :( Sőt, örülhetek, ha nem fogyott. Holnap méricske meg oltások, majd meglátjuk mit mond a doki, minden esetre most benyomott másfél üveg sütőtököt (a fagyiban csak kisebb adagok vannak most, ezért kapott üvegeset) :shock: Így maradtam... Örül a lelkem :)

Kép

Kép
bettica

Csakegy: Hova tűnt a vonalzód? Lesz majd Lucának is?

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Tyche!

Jajj, nagyon nagyon gratulálok! Sok boldogságot Nektek!!! Legyen nagyon sok örömetek Andrásban!

Gyönyörűséges a kisfiad. És milyen hosszú, öcsém... wow! :lol: :lol: :lol:

Kandika!

Neked is jár a gratula! :D

Második babás lányok, monnnyátok meg nekem légyszi, hogy a második gyerek után is ugyanannyira vágyik az ember egy következőre, vagy csitul a baba iránti vágyakozás?
Totál meg vagyok őrülve egy következő kisbabáért... legalább annyira mint anno, de lehet hogy még jobban. :oops: Annyira jóóóó anyukának lenni, én szeretném még ezeket a pillanatokat sokszor sokszor átélni. Mindenkire "irígy" vagyok aki babázás alatt áll. :D (Bár ezzel a hozzáállással asszem hamarosan elvállt leszek, Norbi nem rajong a következő bébi/k ötletéért egyáltalán. :cry:)

Zazzy!

Tök laikusan: szerintem, ha a Férjed a lányotok törvényes gyámja, akkor ő első gyereknek számít, még akkor is ha nem Te vagy az anyukája. Szerintem a CSP-t két gyerek után kellene kapnotok.

Kincs!

A naptárak időben jönnek. :shock: De jobb később mint soha. :D Újévi ajándék. :D

Bettica!

Ha nem lett semmi baja, szerintem adhatod neki.
Más gyerek majd egy évesen akkora mint Bence, úgyhogy... :lol:
Hová lett a hajad? Nem valami hosszabb volt korábban porondon?
Nálam a számítógépezős kép a tuti nyerő.

Tegnap rájöttem, hogy akkora királyak vagyunk, hogy nem csináltunk egyetlen egy első karácsonyozós karácsonyfás képet sem Ákosról. Pedig 4 helyen is voltunk, ahol van fa és semmi. (fejemetafalbaverősszmájli) Nah de ami késik az a villamos, a műfenyő szerencsére nem potyog le, holnap csinálok képeket. :D

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Kandi!
Hatalmas gratu!!! :D

Bettica!
Persze hogy van végzés, ezért kapja a családit, viszont attól, hogy összeházasodtunk, nekem nem lett a gyerek a gyerekem :lol: ezért gondolom, hogy csak akkor kapunk 2 után, ha ő igényli.

Te hogy vagy?Hajad szerintem tökjó, de hallod nagyon vékony vagy!Nem derült ki semmi?

Monee!
Most azt képzeld el, hogy én még meg sem szültem, de máris következőt akarok :D
Azt hiszem Mona írta, hogy nagyon rossz úgy selejtezni Nóri rucijait, hogy tudja, hogy nem kell már, mert nem lesz több baba.
Szerintem, aki ilyen anyatigris, mint mi, annak a 10.gyerek után ugyanolyan rossz lenne elfogadni, hogy több nem lesz :(

Hű de negatív lettem.Megyek is...

Kép
Kép
zazzy

Hűű, Tyche gratulálok, nagyon formás kis legénykéd lett, a neve is gyönyörű.

Kandi! :) Viszont ha ósdi gépen is ilyen szépen látszott, akkor minden rendben! Örülök nektek!

Bettica, szerintem ne izgulj, Bence szép nagy fiú, lehet, hogy most ügyesedett és nem hízott.

Zazzy, ha hivatalosan ti nevelitek a férjed lányát, akkor szerintem tuti jár a 2 gyerek után! Talán Hunci tud majd segíteni. Ő otthon van ezekben a kérdésekben (is).

Ma kellett volna megjönnie (hmm álmodik a...). T. azt mondta, hogy ha 40 napig nem történik semmi, azért szóljak. Baromira félek, hogy norci lesz a vége. Persze általában 3 hetet késik, de legalább mindig van pé. Norcolut nem zavarhat be? Az már tényleg gáz lenne, ha már a pék is eltűnnének!

Kép
mamint

Zazzy!

Anno úgy gondoltam, hogy majd én is szépen folyamatosan selejtezem Ákos ruháit, mindig eladom a régieket és veszek újakat. Ahham... szerinted mi lett belőle?! :lol:
Az, hogy rakom majd egy zsákba őket, ami nem nőtt annyira a szívemhez, azt eladom (pár darabot :D), a többi meg megy a padlásra. Egyébként is nagyon tudok ragaszkodni tárgyakhoz, de a Törpém ruháit egyszerűen nem vagyok képes eladni. Nem megy.

Augusztusban lesz a családban -az unokabátyáméknál- baba. Valószínű szükségük lesz/lenne arra, hogy kölcsibe odaadjam nekik a rucikat, de már előre tudom, hogy ez tök para lesz majd. Mi van ha elszakad, összekenik a legkedvencebb darabokat? Tudom, hülye vagyok. :roll: :D El is dugulok. :)

Monee

monee85

tyche, hatalmas gratula pici manódhoz!!! nagyon formás baba!!!

kandi, neked meg a hatalmas petezsákhoz:) dejódejóóó

kincs, a fukarban -saturn- megcsinálták még karácsony előtt 2 nappal is. 1800 ft volt a kisméretű, 12 képes naptár. jó lett.

pocakfotóra majd rászánom magam.
:) 8)
jóéjt

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Kandika :lol: :lol:
Éljen a petezsákban megbúvó embrió :)
Puszi !
mniki

monee: én most teljesen biztos vagyok benne, hogy nem akarok több babát. Lilla után még éreztem, hogy nagyon szeretnék egy másikat, most biztos vagyok benne, hogy mi kétgyerekes család leszünk és ez így tökéletes. Valakinél 4 gyerek után jön el ez az érzés, valakinél egy után.

(állat... elkaptam a férjem anyóstól elkapott torokgyuláját... iszonyú gáz, szétmegy a fejem/fülem/torkom... remélem Lucát védi az anyatej mert ha beteg lesz rohanhatunk az ügyeletre a streptoja miatt... Lillát nem féltem, ő valahogy soha nem lesz beteg...)

Kéne egy fogamzásgátlós topik is... nem?:) (ha egyszer beindul a "gyár"...)

(vonalzó: a tűzfalam letiltja így nem látom, úgy meg nehéz legyártani és kipakolni... )
Vendég

Nem tudok aludni......jeeeh.....
Tyche!Pici manó gyönyörűűűű,olyan kis tökéletes fejecskéje van!!!Gratulálok hozzá!

Bettica!Bence nagy kópé lehet,az a bájos mosoly...és igazi kis hapsi,műszaki dolgok érdeklik....édes!
Köszönöm a gratukat!Sajna azt hittem ezerrel látom majd a szívét és nagyobb lesz....de ne akarjak mohó lenni...
Utrot szednem kell és kaptam a dokitól terhes vitamint...amit a 12.hétig kell szednem...így külön folsavat abba kell hagynom!
-és és ismét béna voltam,mert nem fényképeztem le a monitort...pedig mindig kimerevíti és elmagyarázza mit hol láthatok!

Nikikém!Szeretném nagyon ha Te is mesélnél már...vizsgálatok...ellenanyagod?
Hunci merre vagy?
Dimet!Pocaklakónak miért nincs avatara?Hol jártok hetekben?
Kincsecske!Nem fogok dolgozni...nem szeretnék emelgetni egész nap és sajna nagyon betegen is behozzák a kicsiket...5-6-7-én bizti dolgozok még,mert el szeretnék köszönni a szülőktől is,ha meg 7.-én minden rendben lesz...betegácsiban leszek,inkább,mint a munka miatt történjen valami baj...
Na megyek....hátha elalszok kicsit!

Jó reggelt! :wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Csakegy!

Jobbulást!
Fogamzásgátlós topik? :D Na ne viccelj... :lol: Egyel lejjebb ha a lányok meglátják, biztos a falnak mennek. :D

Kandika!

Szuppper! Rengeteg időd lesz írni ide nekünk! :D
Mikorra lett megállapítva KicsiCsoda születési ideje? Augusztusi vagy szeptemberi babátok lesz? :)

Dimet!

Követeljük a pocakfotót! Irígykedni szeretnénk! :D

Sziasztok!

1 éve ma teszteltem zebrásat. :D Tökre emlékszem az egészre.
"Tegnap" egy nagyon hideg és havas versenyen voltunk egész nap, amin jól elfáradtunk. Reggel 6 óra tájban félkómában felkeltem pisilni egyet, amibe aztán belógattam egy tesztet. Álltam-vártam fölötte egy kicsit és nagyot dobbant a szívem, mert ahogy úszott felfelé a nedvesség a teszten, nagyon halványan láttam egy csíkocskát a pozitív ablakban. Aztán ez a csíkocska eltűnt, én meg elszomorodtam. Volt még itthon teszt, így lógattam mégegyet, ami ugyanezt megismételte, de a végén nem látszott a pozitív csík. Ekkor nagy lendülettel felvágtam a polc tetejére a teszteket, gondolván hogy ennyi, holnap megjön és elmentem vissza aludni. 10kor csörgött Norbi telefonja, ami miatt mindketten felkeltünk. Egy hirtelen sugallattól vezérelve levettem a polcról a teszteket, hogy mégegyszer megnézzem és nem hittem a szememnek, mindkettő jól láthatóan POZITÍV volt. :)
Tök vicces, hogy amég Norbi telefonált, volt annyi idő, hogy lefényképezzem a teszteket és átméretezzem, hogy fel tudjam rakni ide. Már nem emlékszem pontosan, de lehet hogy Ti előbb megtudták hogy babás vagyok, mint a leendő Apa. :) Aztán amikor mutattam neki a két csíkos/zebrás tesztet, csak annyit kérdezett, hogy: "Ez most mit jelent?" :lol: (Pasi... :D ) Asszem annyit mondtam neki, hogy valószínű jön a gólya hozzánk szeptemberben. :D

Mivel a család most itthon van, a napokban többször is engedélyeztem magamnak a 10 órai felkelést. Ma viszont 7kor keltem és kénytlen vagyok belátni, hogy van ráció a korai kelésben, mert így több mindent meg tudok csinálni egy nap. Az egész gyerekezésben a naaagy alvások hiánya a legrosszabb nekem. :)

Monee

monee85

Sziasztok!
Monee!
Annyira emlékszem, mikor kérdezted, hogy a zebrás teszt egyből zebrás, vagy a 2.csík később "jön elő" :D És olyan hihetetlen, hogy tavaly ilyenkor mutiztad a teszted, most meg már egy mekkora gyönyörű babád van!Fantasztikus dolgok ezek...

Én meg azt hiszem kezdek kétségbeesni.Vagyis nem is kétségbeesni, de olyan hülye érzés, unalmamban olvasgatok mindenféle babás topikokat(már megszülőket, és még meg nem szülőket)és egyre inkább olyan idegen nekem egy csomó minden.Az egyik az, hogy abszolút semmit nem tudok a kórházi körülményekről, mi hogy megy stb, de ez annyira nem is frusztrál, majd beszélek a dokival 6-án, meg remélhetőleg alig leszünk bent, itthon meg már jó lesz.Gondolom most... :roll:
De ahogy például olvasgatom a decemberi babásokat, tök idegen nekem ez a folyton azon parázás, hogy eleget evett-e, mennyit evett, kell-e pótolni stb. Azt sem tudom, ehhez folyton méregetni kell a babát, hogy ezt megtudja az ember? :shock: Ez olyan gáz...
Bennem annyira az az érzés van, hogy minden rendben lesz, és majd minden alakul MAGÁTÓL.Vagy ez csak rózsaszín álom? :lol:
A januáriak meg azon aggódnak, hogy az enyém túl kicsi, az enyém túl nagy, nekem ilyenek eszembe sem jutnak.Biztosan akkora amekkorának lennie kell, és speciel nem lennék kétségbe esve, ha nem 4,5 kilós babám lenne.Majd megnő idekint :D
Lehet, hogy azért is van ez, mert egészen idáig semmi de semmi probléma nem volt, és olyan természetesnem tűnik nekem ez az egész, telnek a napok, ha itt lesz az ideje, kibújik és kész.
De komolyan magam érzem defektesnek, hogy szinte semmi para nincs bennem, és azt hiszem ezért is odázom el a dolgoknak való utánaolvasást, mert annyira az van bennem, hogy minden rendben lesz, és majd alakul...Ha meg mégsem, akkor passz...

Bocsánat az offért!

Kandi!
Dimettel szinte hajszálpontosan egyidősek vagyunk :D

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!

Akkor vegyük sorban a dolgokat. :)

A kórházi körülmények feltérképezésére kiváló a szülésfelkészítő tanfolyás, feltéve ha a Ti kórházatok tart ilyet. Nekünk (igen, Norbi is elismerte) nagyon sokat segített. Addig sem voltam túl ideges ezzel kapcsolatban (mint ahogy Te, szinte semmi miatt nem aggódtam), de jó érzés volt úgy menni a kórházba, hogy tudtam mi fog történni. Kezdve attól, hogy tudtam, a portásnak kell szólni hogy szülni jöttünk, egészen addig, hogy tudtam, mennyi időre viszik el a születése után a babát. Meg, hogy mit kell vinni a kórházi napokra és ilyenek. Erről az orvossal egy szót sem beszéltünk, bár én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az orvosom a szülésfelkészítőt tartó orvos volt. :)
(Most jut eszembe, ha szeretnél Tena Lady betétet használni szülés után, akkor ne vegyél, szívesem küldök ingyér, bérmentve pár darabot, mert nekem szinte az egész csomag megmaradt. Nekem nem vált be, sokkal jobb volt a Naturella éjszakai betétje, de ha szeretnéd hogy legyen nálad, akkor küldök.)

A méricskélést kérni fogják a kórházban mindenképp, hogy tudják evett-e a baba. Ez úgy néz ki, hogy szopi előtt megméred, cuppog a gyermek egyet, aztán utána is megméred. A testsúlyok különbségéből jön ki, hogy mennyit evett.
Az én tapasztalatom az, hogy a 3 szobatárs baba közül, csak egy -akinek az anyukája szoptatott már- tudott talán 30 grammot kiszívni a 2. nap estéjén. Az enyém és a másik első gyerekes anyuka babája csak a harmadik nap evett valamennyit, szóval nem kell megijedni, ha nem eszik egyáltalán semmit az első napokban. A kisbabák úgy vannak kitalálva, hogy kibírják kaja nélkül ezt az időt. Én mondjuk bevallom, a második nap, amikor még mindig semmi nem jutott a pocakjába adtam neki 2-3 korty teát, mert féltem, hogy kiszárad, és láttam, hogy éhes, azért nem alszik. Ennyi pont elég volt ahhoz, hogy aznap éjjel aludjunk és másnap már Ákos is tudott cicizni valamennyit. 3090 grammal született és 2870-el jöttünk haza a kórházból. Jah és full sárga is volt a kiscsávóm, szerencsére nem kellett "szolizni" neki, de így is eltartott vagy 1 hónapig mire lement a sárgaság róla. Itthon nincs mérleg, sosem mértem. Nem tudom mennyit eszik egy evésre, de megmondom őszintén nem is érdekel. Igény szerint kapja a cicit az első pillanattól kezdve. Nincs 3 óránkénti etetés. Az elején volt hogy 5 órákat nem evett, mert aludt, utána viszont követelte a cicit.
Én abból indultam ki, hogy nyugodt, alszik eleget, van kakis és pisis pelus is becsülettel, nem sír, tehát a pocakja biztos tele van, nem éhes, akkor meg minek mérjem. A kis csöpp súlyából látszik, hogy ez nekünk nem is volt rossz politika. :) Persze ez biztos nem általános, mert vannak olyan babák, akik nem gyarapodnak úgy, vagy nem esznek eleget, meg mittomén, és őket tényleg mérni kell, de a Tied úgysem lesz ilyen. :D

"Bennem annyira az az érzés van, hogy minden rendben lesz, és majd minden alakul MAGÁTÓL.Vagy ez csak rózsaszín álom?"

Nem, nem álom, csak bízzál benne. :wink:
Józan paraszti ész és az itteni anyukák tapasztalata bőven elég lesz hozzá, hogy elboldoguljatok. Elrontani nem tudod, tényleg nem. Ha valami nem úgy sikerül, vagy nem jó, bőven lesz idő és lehetőség korrigálni.

Monee

monee85

Sziasztok!

Dimet: Pocak fotót kérünk, nem "elsunnyogni" ;)

Kandi: Mikor is lesz a következő uh? Ha most nem volt szívhang, akkor gondolom mész kb 1 hét múlva, ugye? A korát is sztem majd akkor fogják megmondani...

Voltunk dokinál. Végre letudtuk egy időre az oltásokat :) Picit hízott Bence, de nem sokat. Viszont nem nőtt :( Végülis mindegy, a lényeg, hogy nem fogyott. Fogacskája még nem bújt ki... Megdícsértek, hogy megfelelően etetem (na jó, a mandarint és a narancsot nem említettem :oops:) Ami most bosszant, hogy mikor hazajöttünk megnéztem a kiskönyvet és bele van írva, hogy szívzörejt hallott a doki. Miért nem szóltak? Gondolom, hogy kinövi vagy nem nagy gond, de azért illett volna szólni, hogy anyuka ne ijeden meg, ez van, majd elmúlik...

Kép

Kép
bettica

Jah, Zazzy még azt akartam, hogy amég nem mondja az orvosod hogy aggódjál, addig ne aggódj, semmi gond. :)

Bettica!

Úgy emlékszem a lányok beszéltek erről valamikor, talán Nati kapcsán. Mintha arról lett volna szó, hogy ilyen szívzöreje egy csomó embernek van...
Hová hízzon Bence baba? Így is szép szuperbébi a drága. :)

Monee

monee85

Zazzy: Monee mindent leírt. Tényleg jönni fognak a dolgok maguktól, ami meg nem egyértelmű vagy megerősítés kell róla, arra itt is megkapod a választ. Vagy anyudtól, anyóstól ;)

Monee: Nem akarom én, hogy rekordokat döntsön Bence, de ez a 200gr egy hónap alatt most elég kevésnek tűnik. Tudom, hogy lassul most már a hízása (főleg az egyre több mozgás miatt), de én kb 400gr hízást tartottam volna reálisnak. Volt bő egy hét, amikor nem evett túl jól, gondolom emiatt volt ez a kicsi gyarapodás. Na meg most már megy ezerrel a forgás és hát böcsülettel gyakorolja is a Drága :) És a kúszáshoz is már készülődik, a hintázás napról napra jobban megy neki. Szóval a mozgás miatt is lehet, hogy most ennyire keveset sikerült hízni. Én ezt mind tudom, csak hát... :roll:
Na jó, eldugulok :D
Séta Bencével és Apával, aztán ebéd (vacsi) főzés.

Léptem...

Kép

Kép
bettica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?