Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csináltam albumot, de még csak esküvői képek vannak fent és a manóról 3D-s. Ha elkészültek a pocakos képek, akkor azt is teszek fel. A profilomban megtaláljátok az album címét.

Karmen, köszi az infot. Sajnos úgy tudom, hogy a mi kórházunkban 100 naposnál nem lehet régebbi.
Kép vidéken volt az esküvő és nem lesz egyszerű újat beszerezni.

Kata
katca

Rita! Hol voltál Operabálon? Bécsben? Vagy most volt Pesten is? Gyönyörü lehetett! Táncoltál is?

Kata! Nagyon szépek voltatok az esküvön. Nekünk sajnos nem volt profi fotosunk, jo képek lettek de azért látszik ismerös csinálta.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Kép

Kata Kép
Nekünk szülésfelkészítőn azt mondták, hogy 30 naposnál nem lehet régebbi a házassági anyakönyvi kivonat. Állítólag ez új rendelet, de lehet, hogy kórházanként változó. Mi Pesten esküdtünk, most meg Kecskeméten lakunk, szóval nem lesz könnyű beszerezni, remélem, hogy postai úton is lehet intézni.
Szépek vagytok, megnéztem a képeket! Kép

Eszty Kép
Szerintem már normálisak a szenvedéseink Kép Nekem leginkább este és éjjel fáj a derekam, néha alig tudok lábra állni, amikor ki kell mennem pisilni. Reggelre a derékfájás legtöbbször elmúlik kis időre, de akkora már sehogy sem jó feküdni, zsibbad minden porcikám, alig várom, hogy egy kicsit felkeljek, de hamar elfáradok.
Tündéhez hasonlóan, a kispárna a combom között kifejezetten kényelmes, csak valahogy reggelre eltűnik...Kép

Rita Kép
Fantasztikusan jól nézel ki Kép Nagyon tetszettek a képek, főleg ahol a lányokkal vagy, és látszik a hatalmas pocakod Kép Remélem, hogy egyzser lesz alkalmam ugyanilyen fotót készíttetni magamról is...Nem csodálom, hogy a bálon Téged bámultak... Kép

Szilvus Kép
Rá se ránts a kedvesebbnél kedvesebb megjegyzésekre! Kép A súlyomat nekem csak a kolléganőim, és a főnöknőm kritizálta, anyukám nem. Viszont én magamat emésztettem jó darabig a szoptatás miatt...valahogy úgy képzeltem, hogy ha engem anyukám nem tudott szoptatni, akkor nekem sem lesz tejem. Anyu engem talán 5 hétig szoptatott. De annyit olvastam már a szoptatásról, és hogy nem függ attól, hogy mennyi teje volt anyukámnak, hogy kezdek bizakodni abban, hogy nekem sikerülni fog, és szeretném is minél hosszabb ideig szoptatni a fiamat. A nagymamám olyan aranyos, mindig nyugtat, amikor felhívom, hogy Ő milyen hamar megszülte anyukámat (egyetlenke anyu is), mindössze 7-8 óra alatt, és ne aggódjak, nem fogok fél napig vajúdni Kép

Érdekes, amióta itthon vagyok, nekem is mindig van mit csinálni Kép szinte alig jut időm lustálkodni...

Gabi Kép
Nagyon drukkolok Nektek holnapra! Kép

Kitty Kép
Mégegyszer gratulálok! Kép Nagyon szép, és könnyű szülésed volt...bár ilyen lenne mindannyiunknak! Kép Megírnád a homeo-bogyó nevét és az adagolást?

Karmen Kép
Orsinak gratula, csak ráérez lassan a tejecske finom ízére Kép Vigyázol arra, hogy mit eszel, hogy ne legyen puffasztó?
Férjem a bevásárláskor lebeszélt a csőrös pohárról, mondván még nem lesz rá szükség egy darabig. De mégiscsak veszek, mert a Ti példátok alapján akár szükségem is lehet rá már az elején.
Teljesen odavolt a párom Orsi fürdőzésétől Kép Nagyon tetszett Kép

Üdv,
Pumukli
32+5
pumukli

Sziasztok,

végre géphez ülhettem a monstre áramszünet után. Csekély 14 órán keresztül tartott egyfolytában, du. 5-kor lett újra áram. Persze azóta volt már néhány perces áramkimaradás. Remélem nem lesz több. Természetesen fűtés sem volt, mert hiába van gáz, a kazán nem megy áram nélkül. Az én fűtésem még mindig vacakol, de anyuéknál már jó. Legfeljebb áthurcolkodom aludni, ha fázni fogok.
Mindenesetre érdekes dolog ez az áramnélküliség. Délután 4-re már kezdtem pocsékul érezni magam. Se fény, se zene, se rádió, se tv. Melegvíz és fűtés se. Eléggé lehangoló, pláne így télen. Lehet, hogy jobban jártam volna, ha bemegyek az irodába, de nem akartam ilyen ocsmány időben 40 km-t autózni oda és délután 40-et vissza.

Anyukám engem 13 hónapos koromig szoptatott, 6 hónapos koromig csak anyatejet kaptam. A huga és a nővére pedig nem sokáig tudták szoptatni az unokatesóimat. Pedig anyukám nagyon hasonlít a nővérére, gyakran össze is keverik őket. Szerintem sokat számít az elhatározás is, bár mindig az sem segíthet.

RitaKép
Képek tényleg nagyon jók. Nekem is a pocakos, jobbról-balról gyerekes a kedvencem.Kép

KataKép
A te képeid is szépek Kép

Lassan már csak én vagyok adós ezzel az albummal. Holnap megpróbálom a dvd-ből kihalászni a képeket.

KittyKép
Tényleg szép szülésed volt. Elsőre lehetne ilyet nekem is? Kép

TündeKép
Nem túl alacsony a kissámli? Én legalább is borzasztó nehezen tápászkodom fel, ha túl alacsonyan ülök. Nekem két módszerem van. 1. az emelet lépcsőre teszem fel a lábam, úgy hogy kifelé, oldalra húzom ki a lábam. Így viszonylag kényelmesen le tudok hajolni a cipőfűzőig. 2. Ülve fordítoom ki a lábam oldalra, és úgy kötöm be. Felhúzáshoz pedig remek szolgálatot tesz az extra hosszú, IKEÁ-s cipőskanál.

SzilvusKép
Köszi a megnyugtatást. De már bizony holnap töltöm be a 32. hetet. Hurrá!Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
SzilvusKépNálunk is szép az élet otthon, ma kezdték a babaszoba festésétKép.Ha van kedved írd meg a számod és akkor majd sms-ben írhatunk egymásnak vajúdáskorKépKépKép.
Holnap megyek CTG-re.
KarmenKépGratulálok a 100g-hoz!
LénaKépSzép méretek.Az én picikém is hasonló(BPD:91,9mm,súly 2800-3000,36 hét+5)
Megvettem én is a homeos bogyót, holnaptól kezdem szedni, mert már 37hetes leszekKépKép
F Kata 36+6 (22 nap)
filep_katalin

Szia lányok,

Először is mindenkinek köszi a dícsérő szavakat a kiscsaládunkhoz, igazán büszke vagyok rájuk. Móki, Eszty Én is szenvedek mint a fene, ezért írok minde néjjel viszonylag későn kivéve ma, mert már egyszerűen félek lefeküdni, minden fordulásnál belenyilal a keresztcsontom ahogy neked is Móki, plusz fáj a felsőcombom is sugározva, szerintem akkor nyomhat vmi ideget, na és azután az elindulás kész röhej, mint egy mozgássérült akinek az egyik lába 10 centivel rövidebb mint a másik. semmi baj nincs a dologgal végülis a harmadik terhességbe még ez is belefér, csak nem ezt vártam mert a lányokkal semmi bajom nem volt. Heti kétszer járok terhestornára utána jobb egy kicsit.
Szilvi, azt mondják lány bár körülöttem senki nem akarja elhinni, mert más a pocakom is mint a lányokkal, meg az egész terhesség, hát lehet hogy kinő még ott vmi 4 hét alatt.
Léna: az a flow dolog azt jelenti, hogy teljesen normális az erekben a véráramlás.
Karmen, jó hogy elértétek a 100 gr-os bűvös határt, lesz az még 180-200 is. Itt volt most szombaton az operabál, amióta van szeretnék elmenni, de most adódott egy lehetőség, a barátnőm kapott egy 6 személyes páholyt és minket meg egy másik baráti házaspárt hívott meg. Így csak a ruhákat kellett elővarázsolni, na meg elhatározni, hogy pocak ide vagy oda megyek nanááá... Nagyon jól éreztük magunkat, táncoltam is egy kicsit bár a csipőriszálásnál jött megint a keresztcsont nyilalás, figyelgettük a gyönyörű ruhákat, "híresembereket" jókat röhögtünk, és az sem volt mindegy, hogy néhány órát beszélgettünk a barátainkkal. Katherina Witt még mindíg gyönyörű. na ennyit a bálról, ha lesz lehetőségetek egyszer ne hagyjátok ki.
Pumukli, köszi a szép szavakat, most még nem elég a 15 kg híztam még a dicsérettől is.
Kata, szépek vagytok az esküvői képeken, ha jól láttam a te apudnak is van bájgödre az arcán, nálunk is apának van, olyan jó lenne viszontlátni valamelyik manó arcán.
Mariann lehetséges elsőre is a szép szülés gátvédelemmel!!! Egy jó szülésznő, hinni benne, kis alkat, és más ne mis kell.
Jövő kedden én is megyek ultrahangra, már alig várom akkor majd én is felteszem a bűvös számokat.
Jó éjt mindenkinek,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Jujj. Megijedtem, akkor nekem mekkora lesz Anna?
A 36. héten:
BPD: 96 mm
HC: 349 mm
AC: 325 mm
FL: 74 mm

hűha.....KépKép

Puszi: még egyben pénteken szülünk (ha addig nem)

Ladányi Kata
LadányiKata

Sziasztok!

csak gyorsan, mert leragad a szemem.
Kata, a Schöpfiben 300 napnál nem régebbit fogadnak el ( a WC mellett van a falon egy papír, ott olvastamKép, de a szülésznő tuti meg tudja mondani, nekem is vidéken volt az esküvő, anyukám már intézi a beszerzést.

Pussz

Kriszta
móki

Brigi,
neztelek tegnap, de nem jottel. Csak nincs valami baj?

Nem ertem, hogy miert olyan fontos, hogy 1 honapnal nem regebbi hazassagi papir kell. Jovo heten megint lesz eloadas, majd akkor megkerdezem, hogy nalunk ez hogy van. Viszont ha mar ennel a temanal vagyunk, akkor a gyerek nevevel kapcsolatban hova kell menni? Mert mi azt szeretnenk, hogy a ferjem nevet is es az en nevemet is kapja a pici.

Eszty 34+1
eszty

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek! Ma kivételesen nem ébredtem föl éjszaka, igaz majdnem éjfélkor feküdtem le. Erre 1/4 8-kor csöng a telefon, és egy ember érdeklődött, hogy mekkora winchesterünk (?)van. Na, nem a miénkre volt kiváncsi, hanem sajnos a szakmai telefonkönyvben a mi számunk van egy pc-bontó telefonszámaként. Nagyon élvezem, mert nem elég azt mondani, hogy téves, hanem még el is kell magyarázni, hogy miért. De hogy ez mit gondolt 1/4 8-kor! Az az igazság, hogy új számot kéne kérni, de az én nevemen van a telefon, nekem kéne bemenni, és nem sok kedvem van. Mostanában már azért ritkábban hívnak. Bár a férjem szombaton poénból úgy vette fel a telefont, hogy "pc-bontó", aztán tényleg azokat keresték. Nem győzött magyarázkodni.
Azért elég rosszat álmodtam, álmomban kiesett 2 tömésem elölről, és nagyon el voltam keseredve. Ahogy fölébredtem, első dolgom volt, hogy megnézzem. Még megvannak.

Gabi!
Nem csoda, hogy nehéz a pocakoddal! Köszi a biztatást!

Léna! Karmen!
A klinikán Szegeden szerencsére külön helységben van a CTG. Azt hiszem, én sem szívesen hallgatnám valakinek a vajúdását.

Kata!
Úgy tűnik, házassági anyakönyv ügyben mindenütt más a szokás. A kolléganőm 5 hete szült itt a klinikán, és tőle nem kértek semmit. Igaz, az anyakönyveztetést is nekik kellett elintézni. Én el is döntöttem, hogy nem viszek be semmit (az eredetit kicsit féltem), aztán ha mégis kell valami, majd a férjem behozza (bár mi Szegeden is esküdtünk).

Kata!
Szépek a képek! Nagyon jól látszik Máté pofija. Az első képen mintha mosolyogna.

Karmen!
A mi esküvőnkön sem volt profi fotós sőt... Összesen 4-en voltunk, az én barátnőm volt a tanú+a fotós egy személyben. De azért nagyon jó képek lettek. Szóval mi suttyomban házasodtunk össze (igaz, mindkettőnknek második házasság), de nagyon bulis volt. Még a szülőknem is csak másnap szóltunk. Nem azért, mintha nem örültek volna neki nagyon, csak nem akartuk, hogy elkezdjenek szervezkedni. Mi azért nagyon élveztük az egészet, bár a rendezvényszervező és az anyakönyvvezető azt hitte, kicsit meghibbantunk.

Mariann!
Nem is sámlit vettünk, hanem négylábú kislócát, ami kb 30 cm magas. Nekem kényelmes, mert így könnyen elérem a lábomat. Mi is kaptunk olyan hosszú ikeás cipőkanalat, de az sajnos a cipőfűzőt nem tudja megkötni. Lépcső meg nálunk csak a lépcsőházban van.

Na befejezem, mert lassan le kell vinni a kutyát! Szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Karmen, Sepsiszentgyorgyon (Romania) fogok szulni, elegge primitiv korulmenyek vannak. Kepzeljetek, allitolag most egy olyan belso szabalyzatot hoztak, hogy az ugyeletes orvoson kivul mas orvos nem lehet benn a szulesnel, az ugyeletest is csak akkor hivjak, ha valami gond van, kulomben orvos nelkul kell szulni.
Erre aztan minden orvos azt csinalja, hogy a szules varhato ideje elott, mikor eppen ugyeletes, beinditja a magan betege szuleset.

Ildiko(33+5)
kildiko

Sziasztok!

Tettem fel pár képet Rékáról az albumomba, ha van kedvetek nézzétek meg. Ezek még a kórházban készültek, folyamatosan teszek fel újabbakat is.
Amúgy nagyon jól vagyunk, igazán jó kislány Réka, alszik, eszik. Most éjjel is 1x kelt, utána csak hajnalban. Alig hallatja a hangját.
Tegnap megkaptam végre a digitális mérleget, és elkezdtem mérni az evését. Hát nem csaodálom, hogy aluszik, tegnap egész nap etetésenként 90-100 g-kat szopott. Én meg igyekszek csak annyit fejni, amennyit muszálj, mert senkinek nem kell az anyatej. Fagyasztgatok egy keveset, hátha később kell főzelékbe, de nem viszem túlzásba.

Ildikó!
Hát nem irigyellek az ottani kórházi viszonyokért. Igaz itt sem voltak valami jók a körülmények, de legalább a személyzet megbízható volt, és a választott orvosomnál szülhettem.

Gabi!

Hát hova növeszted még a pocidat? Már talán nem kell sokáig hordani.

Karmen!
Örülök, hogy Orsi is egyre jobban kedveli a tejcsit, szerintem innen már egyre többet fog szopizni. Ti hogy álltok a súllyal? Mennyi most Orsi? Lehet,hogy írtad ám, csak mindent nem tudtam visszaolvasni.

Bogi!
És Ti hogy vagytok otthon? Mostanában nem láttam,hogy írtál, de lehet,hogy csak nem néztem vissza eléggé.

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1570

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Köszi szépen a dícséreteket. Sajnos a pocakos kép tegnap sem készült el, mert későn értünk haza, de amint megvan felteszem.

Móki, a schöpfis topicban azt írták, hogy 100 naposnál nem lehet régebbi a h.a.k. Egyébként nekem mindegy ilyen szempontból, mert több, mint egy éve volt az esküvő. Nem lesz egyszerű, remélem kipostázzák.

PTünde,
igen, néha olyan volt a 3D-n, mintha mosolyogna Máté, csak annyira fura belegondolni, hogy ugyan min mosolyoghat..

Kitty,
Réka nagyon aranyos, szép baba. NAgyon jó nektek már!

Mariann,
gondoltam rád reggel, amikor bemonták a hírekbe, hogy még mindig nincs áram nálatok. Ezek szerint azonban ti "csak" tegnap maradtatok áram nélkül és legalább estére már minden ok volt.

Tegnap kaptunk még baba ruhákat, meg vettünk egy utazóágyat. Már gyülnek a cuccok, de még mindig nincs meg minden. Majd, ha már otthon leszek szépen össze kell pakolnom és összeírni, hogy még mi hiányzik.

pusza, Kata
katca

Sziasztok!
Kitty!
Jól vagyunk, köszi.
Lili tegnap kicsit nyűgösebb volt, de éjjelre megjavult, pedig hosszú éjszakára készültem vele, és csak egyszer ébredt fel. Kép

Nagyon édes Réka. Formás és szép baba.

Ildikó!
Sokat gondolok Rád. A sepsiszentgyörgyi barátaink nem is tudják, hogy Lili megszületett.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Rendszeres olvasója vagyok a Társalgónak, de most írok először. Máj. 4-re várom a babámat. Már van egy 17 hónapos kislányom, és ha minden igaz, a pocaklakó kissrác.
A segítségeteket szeretném kérni. Olvastam, hogy milyen sokat segít a málnalevéltea, illetve egy homeopátiás bogyó, aminek sajnos nem tudom a nevét. Megírnátok?
Előre is köszönöm!

Erika
pera

Sziasztok!

Kitty, Réka nagyon szép baba, olyan édes a képekenKép

Ildikó, nem lehet egyszerű neked.Nem irigyellek,és az orvosod mit mond, neked is indított szülésed lesz?

Eszty, nálunk is így lesz, és én úgy tudom, hogy házastársak esetén idén január elsejétől nincs semmi gond, simán el lehet intézni, mert régen úgy volt, hogy az apa nevét kapta, aztán 3 hónap múlva, 10000Ft-os illetékbélyeggel kaphatta meg a mama nevét is.De utánna fogok nézni, mert valamelyik Kismama magazinban volt benne.Ha megtalálom, majd megíromKép

Képzeljétek, jó kis éjszakám volt, azt hittem orvul beelőzök mindenkitKép
Kilenc óra körül elkezdett fájni a derekam, aztán fél tíz körül a hasam baloldala is görcsölt már elég rendesen. Hogy mikor terjedt át az egész hasamra nem tudom, mert mikor jött egy ilyen görcs akkor még a lábamat se tudtam mozdítani, sőt még megszólalni se.Abba bíztam, hogy marhára rendszertelen volt, és így gondoltam, hogy ez mégse lehet azKépKözben próbáltam lapítani, nehogy férjecském észrevegye, mert akkor tuti irány a kórház.Persze végül lebuktam, de mondtam neki, hogy amíg a víz meg van, vagy nem lesznek rendszeresek a görcsök én nem megyek sehova.Ez nem nagyon tetszett nekiKépAztán végül fél kettőkor rugott egy hatalmasat a lánykánk, és minden megszűnt.De hirtelen, mintha elvágták volna.
Ezért aztán arra gondoltam, hogy lehet, hogy amiatt volt az egész, mert ráfeküdt ott bent valamimre, és az görcsölt, és sugárzott mindenfelé, és mikor kegyeskedett leszállni róla, akkor szűnt meg minden.
Hát remélem így volt, bár ma se vagyok fényesen.
Nem nagyon szertném, ha még most kibújna.Még több, mint 4 hete van hátra.

Szóval, ha esetleg eltünnék, tudjátok merre vagyokKépKép
Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Kitty,
kepek nagyon edik a pici lanyodrol.

Lena,
elore is koszi az infot, remelem egyenlore tobb olyan, mint tegnap nem lesz. Kép

Eszty
eszty

Sziasztok!

Eszty, megtaláltamKépKép
" A kettős családnévhasználatot nem lehet a baba születése előtt elintézni.(...)2004. január elsejétől valóban változik a szabályozás, de csak házaspároknál fogják engedélyezni a gyereknek a kettős névviselést."
Én úgy értettem, hogy ti is házasok vagytok, ezért hagytam ki az élettársakra vonatkozó részt,az kicsivel bonyolultabb, de ha kell, akkor bemásolom azt is neked.Ott tényleg három hónap és 10000Ft kell hozzáKép
Remélem tudtam segíteni.Puszi, Léna

nuska

Sziasztok Lányok!

Én sajna megint elkaptam valami csúnya bacit Kép. Valószínűleg a tanítványom ragasztotta rám, és vasárnapról hétfőre teljesen levert a lábamról. Tegnap ki sem kelltem az ágyból, megittam egy hektoliter teát, mézet ettem, úgyhogy ma jobb egy kicsit, bár még mindig pihivel telt a nap. Remélem holnapra elmúlik, mert suliba kellene mennem Kép.

Eszty!
Sajnos nagyon rosszul voltam tegnap, bármennyire is el akartam menni, nem lettem volna képes. Jövő héten már tényleg ott leszünk.

Mariann!
Nekem is szaladnak a kilók, és engem is mindig elhalmoznak itthon finomságokkal. Igyekszem visszafogni magam, de nehéz úgy, hogy valaki folyton meglep a családból valami nasival.
Anyu is panaszkodott a pilisiutakra, alig mert bejönni hozzánk.

Kata, Rita!
Megnéztem az albumotokat, mindketten nagyon szépek vagytok a képeken.
Rita, tündéri lányaid vannak! A ruhád is jól sikerült, bár a képeken annyira nem lehetett tökéletesen látni a fazonját, de így is borzasztó csinos voltál benne.

Kitty!
Köszönjük a szép szüléstörténetet, minden pozitív élmény nyugtatóan hat mostanában.
Réka nagyon szép baba, olyan békésen szundizik!

Na, Kedvesem már csúnyán néz rám, azt hiszem mindjárt visszadug az ágyba. Én pedig megadom magam.

Jó éjt Mindenkinek!
Brigi (28+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!
KittyKépRéka nagyon édes!
SzilvusKépmerre vagy?Remélem minden rendben?!
Ladányi KataKépHáát nem semmi méretek.Lehet, hogy 4 kilo körül lesz AnnácskaKép
LénaKépKitartás!Beszéld meg pocaklakóddal, hogy maradjon még egy kicsikét.Legalább 1,5 hetet.
BrigiKépJobbulást!Nekem is sikerült megfáznom a végére.
Ma voltam megint CTG-n.Most "csak" 3 órát vártam.Minden rendben.
Mindenkinek szép hetet!
F Kata 37Kép(még 21 nap a kiírásig)
filep_katalin

Sziasztok,

Kitty, nagyon édes Réka már igazi kisimúlt manó, meglátszik, hogy nem viselte meg a születés. Írok neked emilt a profilodban lévő címre, olvasd el hátha mégis kell vkinek az anyatej.
Léna, na nekem ilyen sugárzásaim meg görcseimmeg derékfájásaim vannak minden éjjel, úgy látszik az én manómnem szándékozik lemászni arról a bizonyos idegről. De annyiban már én rutinos vagyok, hogy ne aggódj ezek nem szülőfájások, bár deréktájon hasonlítanak rá. Na ma nem leszek termékeny, megyek fürcsizni, azután meg vagy alszom vagy nem.
jó éjt mindenkinek,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!
Még nem írt ma senki?
Na, nekem is lassan beindulnak a dolgok!!! Reggel kevés rózsaszínes vérzésem volt, azóta is enyhén érzem a hasamat. Még nem görcsöl, csak olyan, mint amikor meg akarna jönni. Fölhívtam a dokimat, és azt mondta, a tágulás miatt van. Ma még du.föl kell hívnom, de ha nem változik semmi, holnap úgyis megyek CTG-re, és akkor megnéz. Lehet, hogy mégsem megyek színházba?! Igazából már nem is sok kedvem van!
A kedvesemet is hívtam, szerintem tiszta ideg, hogy mikor szólok, hogy jöjjön haza. Bár szerintem még van egy kis idő.

Kitty!
Nagyon szép baba Réka! Jó, hogy nincs vele sok gond, és jól szopizik.

P.Era!
Üdvözlet! Én sajnos nem szedtem a bogyókat és a teát, valahogy elkerülte a figyelmemet. A többiek biztos tudják, mikor kell elkezdeni.

Léna!
Vigyázz Magadra! Nekem is csinált Tomi ilyet korábban, amikor nagyon fájt deréktájon valahol, de aztán, ahogy elmozdult onnan, megszűnt. Azért legyél óvatos!

Brigi!
Jobbulást, pihenj sokat! Küldd el a beteg tanítványokat!

Mindenkinek szép napot mára! (Itt Szegeden szép havas az idő, a kiskutyánk lent hempergett a hóban. Nagyon aranyos volt.)

P.Tünde
ptünde

Sziasztok!

Tünde hú, de jó neked. igen a tágulás miatt kezd kilökődni a nyák dugó, innen elvileg azt szokták mondani hogy 1-3 nap alatt indulnak be a dolgok. Drukkolok neked, de szeretnék már én is itt tartani, pedig hát nekem is bármikor kibújhat már.

Tegnap voltam ctg-n este, hát azt hittem bent kell maradnom. Réka lányom ismét úgy döntött megint elkezd ficánkolni, de iszonytosan, így az egyik gép nem is igazán tudta mérni, mert nem volt annyira érzékeny. Így át mentünk a szülőszobára, ott is folytatta a ficánkolást, a szívhang végig ezektől a mozgásoktól 180körül volt. Iszonyatosan féltem hogy valami baja lesz, és hogy nekem bent kell baradnom, amikor két kicsi otthon van. Végül a dokim megnézte és azt mondta hogy ez csak a mozgástól van, minden rendben van. Pénteken kell mennem, de most 3-ra, remélem nem fogja ezt csinálni megint, mert pénteken az ügyeletes doki nézi meg a leletet, és nem biztos hogy ő is úgy döntene hazamehetek ilyen ctg után.

egyébként tegnap óta nyilalgat a szeméremcsontomba és a hüvelyembe, de annyira hogy alig birtak menni. Derekam is nagyon fáj, nem úgy mint eddig.

Kitty nagyon édes a pici Réka.

Gabi
38+0

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok! Kép

Gabi Kép
Hogy nem jelentkeztél tegnap, azt hittem, hogy már Réka-babázol! Kép Ma délutántól ismét jön a hidegfront, drukkolok! Kép

Kata Kép
Tegnap felhívta a férjem az Anyakönyvi Hivatalt, és azt mondták, hogy írjunk egy levelet, és illetékmentesen postázzák a házassági kivonatot.

Tünde Kép
Nálunk sem volt profi fotós, és mi mindössze 8-an voltunk Kép Ott voltak az én szüleim, és anyósom, és a sógorom is eljött. A férjemnek a második házassága, és meg utálom a nagy felhajtást, hűhót. A tanum barátnője készített pár fotót, de azok is szinte kárba vesztek, sikerült valami véletlen folytán újra befűzni a filmet...akkor még nem volt digitális gépünk, úgye a technika fejlődik Kép Sebaj, bízunk benne, hogy annál tartósabb lesz! Kép

Kitty Kép
Réka tüneményes, olyan édesdeden alszik, látszik hogy mennyire nyugodt baba. Kép

Brigi Kép
Gyógyulj meg! Vigyázz magatokra!

Szilvus jól vagy? Andiról tudsz valamit? Tegnap nem jött tornára...este felhívom.

A homeo-bogyó nevét én is szeretném tudni, hahóóóóóóó! Kép

Humi Kép
Láthatnánk egy táblicskut?

Üdv,
Pumukli
ma 33 (még max.49 nap)
pumukli

Brigi,
gondoltam, hogy lehet valami, jobbulast kivanok, gyogyulj meg hamar. A beteg tanitvanyokat meg egyenlore kuld el. Kép

Tunde,
hu de jo, nemsokara Te is babazhatsz. Annyira jo!

En jol vagyok, bar pici fiam sokat mozog. Ma megyek dokihoz, kivancsi leszek, hogy mit mond. Az biztos, hogy neha ugy tud mozogni a fiam, hogy faj. Csak egy pillanatra, de faj. De ha ez van, egyre kisebb a heje. KépKép

Nem tudom, hogy miert, de egy dolog stresszel egy kicsit. Hogy mi van akkor ha most indul be a szules. Szerintetek nem lenne gond, ha most szuletne meg a pici? Gondolom hulye kerdes, meg nem is szabad ilyenekre gondolni, de hat ez van. Kép

Eszty 34+2
eszty

Lena,
koszi, hogy megnezted. Igen, hazasok vagyunk, bar meg nincs 1 eve. KépKép Tehat akkor ha megszuletett a pici, akkor tudjuk elintezni, hogy mi legyen a neve? Jol ertelmezem?

Eszty
eszty

SZiasztok!

Pumukli,
köszi az infot, remélem, hogy nekünk is kipostázzák. Ez nagyon jó hír, így nem kellene utazni.
Nekem is be van írva a naptáramba, hogy mennyi napom van még és ma tartok 53-nál.

Eszty,
én a 30. hétig azon paráztam, hogy mi van, ha hamarabb akar megszületni, mert ugye nekem nagyon sokat keményedett a hasam. Aztán megnyugodtam, mert a 30. héttől már életképes, sőt van olyan baba, aki már 28-nál életben maradt. Ettől függetlenül nem szeretném, ha akár 1 hónappal is korábban akarna kibújni, de nem ő lenne az első. NE idegeskedj, nem lesz semmi baj, fogja ő tudni, hogy meddig jó neki bent.

Brigi,
jobban vagy? Kúrálgasd magad és pihizz sokat!

Tünde,
akkor most már nálatok is nagy az izgalom! Drukkolunk, aztán értesíts minket minél hamarabb, ha történik valami. A férjemnek már én is megmutattam, hogy hova kell majd írnia!

Tényleg Humi, eltűntél! mi van veled? minden rendben, csak pakolásztok?

pusza mindenkinek, Kata (32)
katca

Sziasztok!

Gyors leírom a homeobogyó nevét, többen kérdeztétek:
CAULOPHYLLUM THALICTROIDES
Állítólag a 15 CH higításút kell használni, de én 9 CH-t kaptam, a patikában azt mondták az is jó, mindegyik közepes potenciál.

Réka még mindig jó baba, bár éjjel majdnem 1 órán át nyüszizett szopi után. Nem tudtam mi a baja,mire végre megjött a kaki, utána aludt reggelig. Már 100-110 g-okat szopik, nem is csodálom, hogy aluszik.

Kitty
kitty123

Sziasztok Kép

Kitty
Most néztem csak meg Rékát!Kép Gratulálok Hozzá, nagyon szép kislány! Az pedig plusz bónusz, hogy ilyen jóságos isKép Vigyázzatok Magatokra nagyon!

Léna, Eszty
Mi nem vagyunk összeházasodva, az apasági nyilatkozat kitöltésénél azt mondta a hölgy, hogy amikor a papa megy az anyakönyvi kivonatért, akár ott is megváltoztathatja a nevet, amely lehet vagy a papáé, vagy a mamáé, de akár mind a kettőnké is. De mivel az én nevem oly szép és "ritka" (azaz Kovács), maradunk a papa nevénélKép
Még egy hajadon igazolásért kell elmennem a Népességnyilvántartóhoz, amely nem lehet 1 hónapnál régebbi. Szerencsére ott nem szoktak sokan állni, nem lenne kedvem igy a végefelé órákat sorbanállni 1 vacak papírért.
Többen a gyönyörű menyasszonyi képeteket tettétek fel, igy aztán újfent kedvet kaptam: mondtam a Kispapának, egye fene, a szülinapomon megkérheti a kezemet, hátha igent mondok, s ha már újra karcsú leszek, jöhet az eskembeskem.Kép Addig még lesz időm tervezni egy szép menyegzői ruhát!

Léna
Nana, azért vigyázz azzal a beelőzéssel! Doki mit mondott a görcsökre? Pihenést javasolt, ugye?

Brigi
Jobbulást! Ne nagyon menj közösségbe ebben a náthás-influenzás időben! De ha már igy elkaptad, ime a gyógymód: MÉZ, TEA, SZERELEM!Kép Kép (Gyógyszert úgysem szedhetszKép )

Rita
Szuper lehetett az Operabál! Jól tetted, hogy nem hagytad ki. Nem volt túl hangos a sokadalom a picinek a pociban?Kép Nem ugrált?

F.Kata
Jól esik az aggódásod, szerencsére minden OK velünk. Nyilallgatok én is alsófertályon, mint Gabi, valszeg attól, most illeszkedhet be a baba feje. Nagyon tud nyomni...Főleg, ha elkezd fészkelődni. Tegnap a biztosítóval küzdöttem, GFB ügyben, "véletlenül" 2 bónusszal alacsonyabb kategóriába sorolták a párom kocsiját, azaz a még 2002-ben okozott kárát 2x számították le. Hát nem egyszerű, de nem hagyom annyibanKép Plusz a banki ügyeink, plusz a kocsicsere. Tudod, a szokásos: "Ha már otthon vagy, csinálj valamit...". Na, reggeltől estig rohangáltam.

Pumi
Andival a héten még nem beszéltem, rá is csörgök, hogy vannak. Azt hiszem a héten megint megy orvoshoz, megnézik hátha megfordult a Lili.

Na, az e heti Nők Lapjában végre benne voltunk. A páromnak azért nem akkora a feje, mint a képen látszikKép Kép

Kellemes napot Mindenkinek (itt olvad a hó és süt a nap).

Szilvus
36+5
szilvus

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat, úgy látszik hatottak Kép. Ma már jobban vagyok és végre az éjszakát is majdnem átaludtam (leszámítva néhány orrfújást), úgyhogy bejöttem suliba.

Szilvus!
Mi sem vagyunk összeházasodva, ezért azt szeretném kérdezni, hogy minek az a hajadonigazolás? Én erről még nem hallottam, csak azt tudom, hogy Kispapának kell a szülés előtt egy hónappal megcsinálni az apasági nyilatkozatot, hogy az ő nevét kaphassa.
Hú, akkor megyek Nők Lapját venni Kép.

Eszty!
Biztosan minden rendbe lenne már, ha esetleg megszületne Bence, de úgysem fog még Kép. Most már csak a fertőzésekre (mármint hüvelyi) kell nagyon figyelni, mert azt mondják a dokik, hogy a legtöbb koraszülés attól van. Ne gondolj ilyenekre, nem fog idő előtt kibújni a kissrác.
Milyen volt amúgy Sóvágó doktor? Szimpatikus? Most is állandóan viccelődött?

Tünde!
Lassan "gazdagabbak" leszünk még egy tavaszi babával...?Kép. Olyan izgi megint!

Szerintetek mennyibe kerülne, ha varratnék valahol egy 4 részes ágynemű garnitúrát Kismanónak? Mert a MegaToysban horribilis összegekért lehet szépeket beszerezni, ahol meg olcsóbb, ott nem olyan jók az anyagok, vagy a minta silányabb. Viszont egyáltalán nem tudom, hogy a varratás milyen árkategóriába tartozik manapság.
Úgy bánom, hogy nem tanultam meg varrni, olyan hazsnos dolog...

Puszi!
Brigi (28+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brigi
Az apaságinak nem kell 30 napnál frissebbnek lenni, a hajadonigazolásnak viszont igen. a kerületed Polgármesteri Hivatalában hivd fel a Népességnyilvántartó irodát, ott adják. Örülök, hogy jobban vagyKép
Ágynemű: huzatot vagy magát az ágyneműt is varratnád? A szép és tiszta pamut anyagok métere kb. 1000 Ft ha nem a legdrágább helyen veszed. IKEA-ban kicsit több. Plusz a varratás költsége, ami ha jó helyre viszed, nagyon drága. Szóval sac/kábé ott vagy, mintha megvennéd a huzatot, vagy több.... Szerintem csak akkor éri meg, ha Magad varrod. A Mega Toys-ban pl. a DREWEX ágyneműhuzatok (pamut, flanel) nem olyan vészesen drágák, van 2-3-4 részes, plusz mindenféle kiegészitő. Asszem a rácsvédő volt 3600 Ft. a 2 részes huzat (párna-paplan) is kb. annyi.

Megyek málnalevélteát inni. Kezdem megszeretni az ízétKép

Szilvus
szilvus

Szilvus Kép
Még reggel megvette a párom a Nők Lapját, csak még nem ért haza vele Kép Már úúúúúgy várom! Kép

Én az IKEA-ban vettem anyagokat 595 és 795-ért méterenként.

Andival beszéltél?

Pumi
pumukli

Brigi Kép
Írtam az emiledre.

Pumukli
pumukli

Kata, Brigi,
en is tudom, hogy nem lesz semmi gond, de jobban megnyugtatott, hogy a doki mondta, minden rendben lenne ha most szuletne meg.

Brigi,
azthiszem en akkor kevertem valamit, ha a Te orvosod a Sovago. Nem tudom, hogy miert, de azt hittem, hogy a Savai a Te dokid. Elnezest kerek erte. Az eloadast egyebkent a Savai tartotta, eleg szimpatikus volt.
Ja, megkerdeztem a dokimat, hogy honnan tudjuk azt meg, hogy mit kell bevinni a korhazba. Azt mondta, hogy o ugy tudja, van egy lista a Terhesgondozoba. Penteken megyek a betegpapiromert, majd megkerdezem, jo?

A dokinal minden rendben volt, 2100-ak vagyunk. Megtapogatott es mondta, hogy szepen no a mano es hogy 2 kg folott van. Remelem is. KépKépKép

Eszty
eszty

Ildi! ott is laksz? Én voltam ott többször is, imádom Erdélyt! Hát aki a korházban ezt a döntést hozta nálatok nem normális! Remélem minél többen tudnak a saját dokijuknál szülni.

Kitty! Gyönyörü a picilány!! Kutyusok mit szoltak hozzá? Gratulálok hogy ilyen jo az étvágya. Orsi még mindig a pohárhoz ragaszkodik jobban Kép Keveset szopik ki, pedig csurog a tej. És van is elég.

MI gyarapodtunk megint 200g-t, ma 3250 volt Orsi. Dokinéni is végre elégedett volt.

Bogi! Örülök hogy Lili is megkimél az éjszakai müszaktol Kép

Pumukli! Én sok patikát végigjártam, sehol se árulnak nálunk ilyen csörös poharat ott. Söt, mindenütt azt hitték hogy olyat akarok amiböl a nagyobb gyerekek isznak. Elég hülyén tudtam csak elmagyarázni mire gondolunk. Végül kinyögték egy helyen hogy itt csak az Orvosi müszerboltban kaphato ez az üvegpohár.

Léna! Remélem nem lesz több ilyen ijedelem!!
Elhiszem hogy a férjed is aggodott.

Tünde! pihenj sokat!! remélem Tomi még birja odabent! Nálatok akkor nem volt olyan ciki az esküvö. Mi 40 fös lagzit tartottunk amibe a rokonság kis része fért bele, volt olyan cikis helyzet hogy egyik testvér meg volt hivva a másik nem. Nem volt több pénz, igy az alapján döntöttünk hogy kivel tartjuk a kapcsolatot. Csak azok voltak ott, akikkel csak temetésen, esküvön találkozunk azok nem. Elég kinos volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Végre úrrá lettem ezen az album dolgon.Azt a 3d-s képet amit fel akartam tenni nem sikerült, egy másik felment, de az nem a legjobb.Remélem a lényeg így is kivehetőKép
http://babanet.hu/album/main.php?album=1790&page=1&image=32501

Puszi, Léna

nuska

Karmen Kép
Még nem vettem poharat, de akkor majd orvosi műszerboltban fogom keresni. Említettem a páromnak, hogy Orsi poharazgat Kép, erre mondta, hogy könnyebb neki a pohárból meginni, mint kiszívni a tejecskét a mellből. Lustizik Kép Fő, hogy jól eszik, és nyugodt, csendes baba Kép
Gratulálok a gyarapodáshoz! Kép
Én ma rendeltem meg a konyhamérlegemhez a bébitálat a gyártótól.

Léna Kép
Aranyos Sára pofikája Kép

Üdv,
Pumukli
pumukli

Pumukli! Igen, nekem is mondják már hogy zavart okozott a sok poharazgatás. DE én eddig csak cumizavarrol hallottam, mindenkinek mondtam muszáj pohárbol potolni mert nyaggat a doktornö is hogy kevéset eszik, bármi áron de tömjük. Hát igy jártunk. Most nincs pohár innentöl egy joideig, ha éhes majd szol. Ha ujra megéhezik fél óra mulva akkor megint szoljon. SZoval egy ideig nem lesz csendes baba Kép Minden szopás végén poharaztunk, már bánom ritkán kellett volna csak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Szépen gyarapodtok, a 200 g nem kevés. Réka is visszaesett az első 2 nap után a kórházban 200 g-ot, még nem hozta be, pedig szépen eszik.
A kutyusok még nem látták Rékát, mert Ők az udvaron vannak, mi meg még nem voltunk kinn. Majd,ha jobb idő lesz. Ma elég sokat nyüglődik a kislány, most is rákezdte,pedig most fürdött, és szopott 100 g-ot. Készülök a mozgalmas éjszakára.

Kitty
kitty123

Karmen!

Nekem is azt javasolta a védőnő, hogy majd ha ott tartunk, és pótlást kell adnom, akkor azt kifelé forduló peremű pohárból, vagy kiskanálból tegyem, de semmiképp ne cumiból.De akkor rákérdezek újra, hogy az tuti-e.Bár ő azt mondta, hogy ez biztos nem zavarja meg.Hát akkor most már ki tudja...
Mindenesetre kitartás!

Pumukli, köszi, akkor ezek szerint vmi mégis kivehetőKépKép

puszi mindenkinek és jó éjt, Léna

nuska

Sziasztok,

Tünde, de jó neked, most már tényleg nemsokára találkoztok. Izgulok. épp most hívtak győrből egy kismama mellől akinek 5 perces fájásai vannak, hogy hogy csillapíthatnak fájdalmat. Lehet, hogy ez már a front. Drukkolok hogy szép szülésed legyen!
Brigi, gyógyulgass, aztán ha megszületik úgysem leszel többet beteg, mert nem lesz rá idő, egy anyuka nem nyomhatja az ágyat.
Eszter, ne aggódj előszőr is működik az anya-baba kommunikáció, ha csak tudat alatt is de van még dolgod az elkövetkezendő 2 hónapban ő tolerálni fogja és csak akkor bújik elő ha anyától megérkezett a jelzés, babaruhák, szoba egyebek készen. Egyébként én is 7 hónapra születtem 2 kg 5 dekával és minden rendben volt. Már teljesen érett, csak egy kis hízás kell neki, a szopóreflexet kell egy kicsit gyakorolni. Na de beszéld meg vele, hogy maradjon még egy kicsit. Egyébként mivel Rita nálam 3 héttel előbb érkezett, én is számolgattam és a 34. héten már megnyugodtam, hogy ez már "csak" koraszülés lenne, na de azóta a 36. hétben gyalogolok, és Kittyből kiindulva most kezdtem el azon gondolkodni, hogy jézus egy harmadik gyereket túl is lehet hordani? Egyébként a fiúk lusták szeretnek benn maradni, szóval nyugi.
Szilvi, mi majdnem egyidősek vagyunk, csak néhány nap max egy hét van köztünk a te javadra. De ficánkolt a pocakban a bálon, bár imádja a zenét amióta mozog, különösen a temperamentumosabb taktusokat, persze nem álltam oda a hangfalakhoz, de szerintem inkább élvezte velem a táncot meg a zenét mintsem nemtetszett neki.

Nyílt egy új portál www.szuleteshete.hu címen, nézzetek bele, aki még teheti, ma a szülőszoba után is benézhet mert a fórumon a vendégük az az anyuka lesz aki ma szerepel a szülőszobában 22,15-től a műsor alatt és után. A honlap alapvetően otthonszülést propagáló, de lesz szerintem, sok érdekes információ is.

mindenkinek jó éjt, megyek még tusolni aztán szülőszobanézés.

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Köszönöm Kitty a homeobogyó nevét. Remélem, használni is fogom. Mostanában elég rosszul érzem magam. Nem szeretném, ha hamarabb megszületne a babuci. A lányommal nem voltak ilyen jellegű problémáim. Az is lehet, hogy ő fáraszt le ennyire. Nem tudjátok fejfájás ellen milyen fájdalomcsillapítót lehet szedni?
Megyek, mert Dorka babám nagyon hiányol!

Erika
pera

Sziasztok, jóreggeltKép

Pumukli
Nem hivtam még Andit. Te esetleg beszéltél vele?

Rita
Igen, a kisfiam is a temperamentumos zenére "táncol", de a jó dallamosat is kedveli, pl. a múltkor Zorán volt a TV-ben, na azt nagyon élvezte! Ja, meg a papa mély hangját nagyon kedveli.Kép Azt mondod a fiúk lusták?? Jajj, nem szeretném túlhordani, már igyis olyan nehéz...Majd megdumálom Vele jöjjön csak ki 1-2 nappal előbb. Márc. 17-ig van szabadságomKép

Karmen
Orsi akkor jó sokat gyarapodott a születési súlyához képest! De jól hallom, a védőnő majd leszid, ha nem gyarapszik eleget???? Ajjajj.

Tegnap járt nálunk a védőnéni "környezettanulmányon". Meg volt elégedve, de közölte, hogy a kiságyat tegyük át innen oda, a szekrényt onnan ide....najó, mondtam, persze, majd áttologatjuk. Grrrrr.

Drukk Tündinek! És úgy emlékszem L.Kata is péntekig kapott haladékot! Tehát jövő hétre lehet, hogy újabb 2 kicsibabánk lesz?Kép

Puszi,

Szilvus
36+6
szilvus

Sziasztok!

Lehet már Tünde babázik? és holnap megszületik Ladányi Kata babája is.

Era: én fejfájásra algopirint szoktam bevenni, azt lehet nyugodtan.

Karmen én nem nagyon hagyatkoznék a védőnőre, ha a baba éhes úgy is jelezni fogja neked, adj neki enni akkor amikor kér mindig. Nem minden baba hízik úgy ahogy a könyvben meg van írva.

Nekem is szereti Réka a zenéket, a nagyon erős dübörgőst nem, olyankor majd kiugrik a hasamból, egyébként pedig ha kedvére való zene megy akkor lágyan mozog.

mi jól vagyunk, a szokásos derékfájást leszámítva, de jó lenne már túl lenni rajta. Éjjel többször ébredtem jósló fájásra, de aztán mindig elmult.
Ma már megittam a málnalevél teámat.
Remélem már nem kell sokat várni a babóra.

Holnap megint ctg, már előre félek, remélem minden rendben lesz, mert holnap az ügyeletes doki nézi meg.

Sziasztok
GAbi

Kép

gabi1

Gabi
Az éjjeli nyilallások a jóslófájások? Nem éles, inkább tompa, s olyankor kemény a pocak, és a baba sem mozdul, mintha megmerevedne. Kellemetlen de nem kibirhatatlan. Pár másodperc és elmúlik, főleg, ha más pozícióba mozdulok. Olyankor a baba is fészkelődik 1et. Doki azt mondta, erős menstruációs fájdalmat érzek majd, de nem mondtam Neki, hogy nekem sosem fájt menstruációkor, kicsit se, nemhogy erősen....

A liter málnalevél teámat énis lefőztem mára, 1 pohár már lecsusszant. Mézzel és citrommal, hidegen egész jó.

Ne félj a CTG-től, minden OK Rékával. Még van kb. 10 napotok együtt, ugye?

Szilvus
szilvus

Szilvike

igen olyan a joslófájás ahogy leírtad, nekem olyankor a derekam is szokott fájni hozzá.
Én eddig megittam félitert, majd ebéd után a másik féllitert, én is hidegen iszom.
egész pontosan 13 napom van, de nagyon remélem hogy nem akar addig bent maradni.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Azért baba mellől már nem tudok olyan sokat jönni. Meg ugye a gyerekek meg a háztartás. Ma is egész nap pakolásztam, holnap jön Anyósom, nem akartam,hogy azt mondja,hogy fut a ház. Aztán meg sütöttem egy sütit, legyen a gyerekeknek,meire hazaérnek. Jól el is fáradtam.
Réka néha már túlzásba is viszi a szopizást. Képzeljétek ma reggel 180 g-ot szopott. Hát ez épp duplája az adagjának. Akkorát bukott utána,hogy megijedtem, öltöztethettem újra. Anyu leszidott,hogy miért adok Neki ennyit. De könyörgöm, egy szopós gyereknél nem látom,hogy mennyit eszik,csak utólag. Van,hogy fél óra alatt 30g -ot szpoik, aztán meg 10 perc alatt 180-at. Én nem érzem szoptatás alatt,hogy csak cumizik,vagy tömi magát. Aztán utána úgy kiütötte magát, hogy csak 5 óra múlva ébredt fel.

Gabi! Tünde! Kata! Hajrá!!!!!!! Most már tényleg az utoló napok vannak hátra. Szóljon ám valaki,ha megvan a baba!!!!!

Karmen!
Szerintem sem mindig az a jó, amit a védőnő mond. Ha Orsi gyarapodik, és nyugodt, akkor biztos elég Neki,amit eszik.

Érdekes, ez a Házassági Anyagönyvi Kivonat ügy. Egyszerűen nem értem, miért nem egységes az egész országban, hogy mikorit kérnek a szüléskor. Nálunk simán elfogadták a 10 évvel ezelőttit, ráadásul Szegeden volt az esküvőnk, nem is itt Tapolcán. Már meg is kaptuk Réka összes papírját.

Majd még jövök

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Láttátok a tegnapi Szülőszobát? Mi megint megnéztük Kedvesemmel, és néha teljesen le voltunk döbbenve. Például amikor egy régi videófelvételt mutattak, amelyiken a nő az akvárium kinézetű kádban, széles mosollyal az arcán egyedül szülte meg a kisbabáját. Se bába, se dúla, csak ő egyedül. Tátva maradt a szám! Bár a hangulata az otthonszülésnek egész szimpatikus volt (és az anyuka ellenérzései némiképp érthetőek), azért néhány dolggal mégsem értettem egyet. No mindegy, azért tanulságos rész volt szerintem.

Eddig én is csak cumisüveg-zavarról hallottam, pohár-zavarról még soha! Akkor most tényleg ez is problémát okozhat?!

Eszty!
Semmi gond a névcsere miatt, ami indokolt is, mert a Sávaihoz jártam először terhesgondozásra, aztán a negyedik hónapban cseréltem le Sóvágó doktorra Kép.
Nekem vannak már mindenféle listáim a kórházi cuccokról (Kismama magazinból, védőnőtől stb.), de biztos hasznos lenne egy a terhesgondozóból is, hátha itt a Margitban kérnek valami speciális dolgot.

Era!
Fejfájás ellen én is algopyrint szoktam szedni, azt állítólag szabad, a dokim szerint akár naponta is. Ez talán túlzás, de időközönként biztos nem ártalmas.

Szilvus!
Köszi az infókat az ágyneművel kapcsolatban. Kicsit el voltam akkor tájolva, nem gondoltam, hogy a varratás ilyen drága. Jó lenne, ha én varrhatnám, de se eszközöm nincs hozzá, se tudásom... Majd körülnézek a nagy MegaToysban, hátha kifogok valamit.
Meg felhívom ezt a Népességnyilvántartót. Eszméletlen, hogy mennyi hülye papírt be kell szerezni.

Pumi!
Megyek, elolvasom a leveled Kép.

Üdv,
Brigi (28+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Gabi
Igen, a hát és derékfájást nem írtam. Az is szokott lenni. No, akkor jópár napja már vannak jóslófájásaim! De remélem ez nem azt jelenti, hogy a kicsifiam már mostanság kikéredzkedik... maradjon csak még ott minimum március közepéig!

Gabi, Te pont a szülinapomon szülsz majd?!Kép Hajrá Rékababa és a március 9! Kép

Brigi
Az idősebb vidéki varrónők dolgoznak nagyon szépen és olcsón, ha esetleg van alkalmad kőrbenézni...

Olvastátok a Nők Lapja mellékletét a karmikus nevekről? Érdekes, jót mosolyogtam, mert mindhármunk neve a maximalista csoportba tartozik (Szilvia, Attila, Péter), hogy ebből mi sül majd ki?? Kép

megyek pihentetem a lábam, ma sokat "lógattam", szó szerint isKép , kicsit bedagadt!

Szilvus
szilvus

Brigi!Kép
Azt hittem azt a felvételt fogod említeni, amikor a 4 év körüli kislány nézte, ahogy az anyukája vajúdik. (Azt amit konkrétan nézett ki is takarták.) Ez azért már nekem is túlzás volt.

Az ágyneművel én is pont ilyen gondban vagyok. Szeretnék egy szépet, de drágállom, a többi meg nem tetszik vagy a minőségével van gondom. Én sem tudom mit tegyek, varrni én sem tudok. Kép
De azt hiszem van még időnk, 2 hónap alatt valahogy megoldódik ez a kérdés is. Kép

Már elég régen nem írtam, de jól vagyunk, úgy tűnik menden rendben. Még mindig úgy van, hogy március 9-én elmegyek Angliába, hacsak előző nap a doki nem mondja, hogy nem lehet. Én nagyon remélem, hogy minden rendben lesz!

Leone(29+2)

KépKép
leone

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?