Új privát üzeneted érkezett!

Mása,
CsErnushoz ÉNISÉNIS elmennék! Imádom... :lol:


Lindi,
a linkeket én is meg fogom nézni, de sajna ma nem lesz rá időm.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


idézek a medonból:

A kulcsmondat tehát ez az utolsó
- írja.
Az utsó mondat pedig így szól:
Az alacsony potenciák (C/D5,6,9,12) elsősorban testi tünetek gyógyítására használatosak, a közepes potenciák (C/D15,30) testi és lelki tünetekre egyaránt hatásosak, míg a magas potenciák elsősorban a lélekre hatnak" - írja dr. Gábor Fruzsina a www.mypin.hu-n.

ezután ez jön:

A fentiek miatt a keresztény hívők egy része kimondja: a homeopátia okkult eszmékkel rokon, egyszerű varázslás vagy mágia, ezért nem állja ki a Szentírás kritikáját, így elvetendő gyógyítási mód. A Biblia ugyanis - a jóslással és asztrológiával együtt - mind az Ószövetségben, mind az Újszövetségben tiltja a varázslást és a mágiát. „Ne találtassék te közötted, a ki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló" - olvashatjuk például az 5 Mózes 18,10-ben. További, a mágiával kapcsolatos igeszakaszok:
(forrás: http://homeopatia.medon.hu/index.php?p= ... ow&cid=164 )



a kérdésem: MI MIATT nem tetszik ez a keresztényeknek??????????? amiatt, h minden potencia másra hat? vagy amiatt, hogy rázzák??? vagy mi miatt? ez nem derül ki. :roll:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Votiv,
de ezeket vashiányra írtad? mert a Chinát arra szedtem. ez oké is.
csak az elhúzódó vérzésre kéne vmi. :(
a vastag homeos könyvemben van pár dolog, de egyik sem stimmel teljesen. így melyiket válasszam? :)

ez a homeos cikk újra rávilágított arra, hogy mindenki haza beszél.
ott a tápszergyár, naná, hogy szidja a tejet.
ott a gyógyszergyár, naná, hogy szidja a homeot.
aztán biztos a homeos gyárak meg gyógyszerellenesek.
a coca colát a pepsi szidja és viszont.
a tehén meg nekem bőg, hogy igyuk már a tejét, mert különben haszontalanná válik.

és egy-egy termék/termékcsoport véres ellenzőtábora is kialakul igen gyorsan, ilyen a coca-cola utálók klubja, meg a "hidd el, hogy rákkeltő az aspartam klub", meg "ne adj tápszert a gyerekednek, mert hülye lesz közösség", "jó a homeo", "rossz a homeo", "csodaszer a domestos", "rákkeltő a vegyszer", és még sorolhatnám.
a legjobban az áltudományoskodás dühít fel, amikor ilyen téma kerül előtérbe. (főleg, hogy férjem vegyészmérnök, és elmagyarázott már egyt s mást)

engem nem izgat, ha vki két pofára issza a kólát, vagy aspartamon él, esetleg nem anyatejet ad a gyerekének, mert mondjuk félti a mellei alakját, vagy vegetariánus, vagy épp ellenkezőleg, nem érdekel! majd én el tudom dönteni, hogy nekem mi jó és mi nem. de ne kezdjen el senki áltudományosan, statisztikák nélkül statisztikákat lobogtatva, összevissza hazudozva (ilyen olyan soha meg nem született kutatási eredményekre hivatkozva) meggyőzni. bevallom őszintén, nagyon sok "környezet tudatos" /"élj egészségesen", vagy egyéb cikket ezért már el se olvasok, mert -számomra- olyan sok bődületes marhaságokat tartalmaz.

úgyhogy az embernek egy olyan pontra kell eljutnia az életében, hogy eldöntse, hogy "na, kipróbálom a homeot", vagy "na, én mától a Kalmopyrin erejében hiszek", vagy "na, mától nem iszom cukros kólát, mert nő a seggem", vagy "rájöttem, hogy képes vagyok energiát átadni, tovább fejlesztem ezt valami tanfolyam keretében", vagy "rájöttem, hogy érdemes úgy élni, hogy az ember soha ne bánja meg"...

én így próbáltam ki a homeopátiát, és még nagyon sok mindent.

ancsipancsi
 
 

 
 

[quote="zsancikant"]i írta:zsancikantd: MI MIATT nem tetszik ez a keresztényeknek??????????? amiatt, h minden potencia másra hat? vagy amiatt, hogy rázzák??? vagy mi miatt? ez nem derül ki. :roll:


ugye nem hiszed, hogy minden keresztény véleményét írják le a cikkek?? rengeteg Bibliaértelmezés született már az életben, és még sokszor ennyi fog.

a rázásról meg mondanék egy vicceset, aki prűd ugorja át. a muszlimoknak biztos bejönne a homeo, mert a Koránban nem tiltott a "rázás". :) csak annyi a kikötés, hogy utána, ha templomba megy az illető, mosson kezet, minimum homokkal. ;-)

ancsipancsi
 
 


Sziasztok!

:D micsoda pörgés! :lol:

Lindi,
bulást nektek! ++++++++++++++++++

Vot,
köhögés ugyanúgy megvan, passz, hogy mit kéne (gondolom a takony a bűnös mindenért)

golyócskák - pl a Vincében nekünk tök pici golyók vannak, a Boironos kalium meg arnica meg akkora, mint egy ló, mindkettő golyóméret egynek számít? Úgy értem a kicsi golyóból is meg anagyból is ugyanannyi a golyószám?

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Sziasztok!

Én is tanácsért jöttem homeo ügyben :lol:
-elkezdtem adni Botondnak a chamomillát fogzásra,de az adagban elbizonytalanodtam :roll: Van aki azt mondja,hogy csak este kell 5 bogyó,a könyvem meg azt írja,hogy akár óránként is adható :shock:
-Orsinál úgy látom,hogy nagyon kimerült már,fizikailag is,elég hullámzó a kedve.Ezt találtam rá:kalium phosphoricum,valaki ismeri?

Lindi:
nagyon rosszul hangzik ez a magas láz :( Szörnyű szériátok van.Sok sok++++++++++nektek.
Nagyon jól teszed,hogy Gréti egy ideig otthon marad,úgyis jön a téliszünet.

Curse:
köszi a fotót :D ,nagyon csinos kismama vagy :D

Mása:
kellemes időtöltést kívánok a hétvégére:lol:

petergabi
 
 


Ancsi:
teljesen osztom a véleményed,én is így élek :wink:
Ebben az erősített meg igazán,hogy mennyit változtak 15év alatt a gyerekekkel kapcsolatos állásfoglalások.Ha ezek szerint haladnék a gyerekeimmel,már megőrültem volna :lol: /az más kérdés,hogy így is megfogok hamarosan :mrgreen: /
Lányaid hogy vannak?Adri miket csinál már?Nálatok nincs féltékenység? :roll:
petergabi
 
 


Gabi!
nem igazán reméltem, hogy bárki is elolvassa a hosszú bejegyzésemet, csak úgy írtam, hogy kiadjam magamból az ügyet :)). de köszi! :))

Heni olyan irigy (melyik a hosszú í?), hogy még!még Zuzi Pannusával is összekapott, mikor Pannus valamit magához vett induláskor, mert Heni folyton attól fél, hogy elviszi a cuccokat. Adrikával is néha durván játszik (pl. kiveri a cumit a szájából, mondván nevessen :D), meg általába véve, ha kőcök vannak itt, irigy rájuk, és folyton beárulja őket, mert amúgy félős, szóval nem szól nekik, hogy "ne csináld", hanem inkább árulkodik. én meg égek! főleg Zuziék járnak hozzánk, remélem nem haragszik, bár biztos meg van a maga véleménye, de Isten lássa lelkem, nem így neveltem. remélem változik majd.

Adjita tegnap már kúszott, amúgy négykézláb áll, meg gurul, nagyon édi baba.

tegnap este 9-kor megdícsértem, hogy mennyire jó gyerek, még soha nem volt olyan, hogy egész éjjel sírdogált volna, hogy fáj mondjuk a torka, erre tessék, ma éjjel ez volt, életében először, folyton lefolyt neki az orrváladék a torkába. remélem ma éjjel már jobb lesz, mert 3 napig egyedül leszek a kőcökkel. (Apa külföldön melózik pár napig)

nálatok kicsit nagyobb a korkülönbség, másként van ez a féltékenység dolog?

ancsipancsi
 
 


Lindi!
ez a jáz mizéria ismerős :( Mi most vagyunk túl tüszős mandulagyulladáson. Szinte reggeltől 39,2-39,5 ös lázza. Mindent kipróbálva, hűtőfürdővel 38,5 volt.... Keresztbe álltak a lány szemei. De most már itt virgonckodik :) Nektek meg++++++++++!

Ancsi!
Szívemből szóltal! :D

Kisün, kösz :9 És majd írd le, mit mondott a logopédus. Marci Julia meg :lol:

Lányok!
Ki hogy áll fenyőügyileg? A helyzet az, hogy nekünk van egy kis 90 cm-s aranyos szép kis üvegszálas műfenyőnk... De szerintem ideje lenne, hogy nagyot (kb 180cm) díszítsenek az angyalok ;)
Nemtudom mitévő legyek, és hol vegyünk..... Persze fő szempontok: szép legyen és olcsó :lol: Ja, na meg még egy kérdés. mű, vagy élő. Igazából az élőt sajnálom, hogy kivágják, csak azért hogy itt a meleg lakásban díszelegjen egy-két napig. Viszont a mű fenyő meg olyan csúnyácska, legalábbis amit láttam az Ósanban vagy a Tuskóban... Hol vegyek, ha vegyek én szép fát? Már a vaterán/teszveszen is néztem, de ott nem látszik, hogy milyen. Szorít az idő és nemtudom mitévő legyek... Nincs valakinek egy szép műfenyője eladó?! :mrgreen: Nem is nagyon lesz időm körülnézni. Tippeket, véleményeket kérek ;)
Még valami, itt a szomszédban álúlnak fenyőket, Ők nevelik. És mondta a csajszi, hogy kb 10-et ültetnek egy kivágott helyére.... :roll: Na de akkor is!......
Persze tudom, hogy az élő fenyő illata a legjobb, de talán pótolható néhány levágott ággal ;) Hm?!

M
szmagdi
 
 


Ancsi,
úgy látom, hogy most valóban "hódít" a takonykór :evil: Gyógyúljatok!
szmagdi
 
 


Sziasztok!

Fenyő ügyben: mi tavaly vettünk egy cserepes fenyőt, pár napig volt bent a lakásban, (abban a szobában ahol volt, vigyáztunk, hogy hűvös legyen) utána kitettük a teraszra úgy ahogy volt cserépben, idén meg megint behozzuk, nem kell venni fenyőt!!! :)

Tudom ajánlani ezt a megoldást, nem sokat nőtt az egy év alatt, kb. 120 cm-es ha jobban megnő majd kiültetjük, de sztem még néhány évig biztos kitart, legfeljebb átültetjük majd nagyobb cserépbe idővel.

Homeo témában, ma egy ismerősöm aki egybként orvos, de nagyon vallásos, azt mondta, hogy kerüljem el a homeot, az a sátán műve, csak tudományos köntösbe bújtatva....háát ez is egy vélemény...

ruz
ruzicsky
 
 


Sziasztok :)
de jó olvasni ezt a sok homeos okosságot és tapasztalatot!! én meg jegyzetelek :D

Lindi,
lehet hogy nem ártana Bajninak egy pneumo oltás, már ingyen van és ezeket a betegségeket jó eséllyel ez a baci okozza, főleg valószínű mert krónikusnak tűnik. Esetleg kérdezz rá valamelyik gyerekorvosnál, ő meg majd mond valamit :? ....

Képzeljétek ma voltunk a Lurdyban az új játszóházban. Szuper!!!!!!! Hatalmas nagy és csodás játékok vannak, imádtuk :) szerdán féláron van, amúgy 1500/óra. Bent a kávézó stb..... a bölcsi megszűntével gondolom ide járnak majd sűrűbben a fiúk :wink:

Szrek, és mindenki akinek közel van, nem talizunk ott valamikor???

Kép
akata
 
 


Rúz! :)
Nálunk mindenhol meleg van (21-22fok). És naaaaaaaaaaaagy fenyőt szeretnék ;).
Az egyik ismerősöm kétszer is pórul járt a cserepes fenyővel :( Egyik évben szépen növekedett, másik évben besárgult, tönkrement :( H miért, fogalmam sincs :roll:

M
szmagdi
 
 


[quote="szmagdi"]A írta:szmagdincsi,
úgy látom, hogy most valóban "hódít" a takonykór :evil: Gyógyúljatok!


köszi, Mása!
figyi, én azt vettem észre az évek során, hogy 10 eFt-ért lehet csak nagyon szép műfenyőket kapni, olyanok vannak az ósanban és a másikban is. nekem is csak ilyen kb. 3-4eFt-os van, és elég feltűnő, de minden évben ez lesz. egyszer vettünk Nyuszi kedvéért (tavaly) egy élőt, de 8eFt-ba került. igaz, ilyen gyönyörű fenyőm soha az életben nem volt.

ancsipancsi
 
 


Ruz,
ez az állítás nem hangzik túl tudományosan, még akkor sem, ha egy orvos mondta... :lol: nekem ennél több kéne, hogy meggyőzzenek. :wink:

fenyőtémában: nekünk vágott lesz, és volt szinte mindig. Cserepes nem játszik. Mű vs élő: azt hallottam (tudományosan nem tudom alátámasztani, ahhoz legalább egy fél órát kéne a gép előtt töltenem) hogy nincs semmi baj a vágottal, azért tenyésztik, hogy kivágják. Ellenben a műanyag annyi káros anyagból van összefőzve, hogy az úgy összességében sokkal rosszabbat tesz a Földnek, mint a kivágott és újra ültetett élő, fenyő. :roll:

szép estét mindenkinek!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


A fenyőket tényleg erre nevelik. Pl. az Őrségben ahol a házikónk van, csaknem minden családnak van fenyvese, nekünk is lett volna ha akarjuk, de maradt a régi tulajnál nekünk nem kellett. Ha nem veszünk majd karácsonyfát, nem ültetnek fenyőt erre a célra. Rossz érzés a kidobott fenyőket látni, nagyon rossz nekem is, de tény hogy ettől sem az erdők nem fogynak sem nem fáj nekik. Én legalábbis nem gondolom felruházni a növényeket emberi tulajdonságokkal. A hagyomány viszont fontos dolog és a műviség csak ront rajta. Lelkes környezetvédő vagyok :) de ebben a témában bátran vitába szállnék :wink:
Szerintem vegyetek egy szép fenyőt! :)

Kép
akata
 
 


Akata! Bajninak ezer éve ott figyel az oltás a dokinéninél, de sajnos a szeptember óta tartó betegeskedése közben nem volt még alkalmas időpont a beadására, mivel a 4 hónap alatt összesen 5 napot nem volt taknyos, akkor viszont kötőhártyagyulladása volt, pedig a mostani orrbacik közül is az egyik ellen már tuti hatott volna (a másik ellen ugyan nem, de mégiscsak 1 lenne, nem 2)
A fülészeten is tanácsolták, de akkor már meg is volt rendelve, hát, nem sikerült beelőzni a bajt.

Mása! Még meg sem köszöntem a kódokat, úgyhogy köszi :) Azt hiszem a karácsonyi ajándékról már lecsúsznak tesómék, de februárban lesz Balázska szüli- és névnapja is, úgyhogy addigra biztos odaér.

Mi 4 éve vettünk a Kikában egy gyönyörű műfenyőt, nem az a gagyi tesco-s minőség. Akkoriban még volt időm nézelődni (Gréti még pocakban volt), igényesebb virágboltokban láttam gyönyörűket 40 és 60 ezer között, ahhoz képest ezt viszonylag olcsón vettük 25-ért. (az iwiw-wn van fenn egy kép, ahol látszik)

Ancsi! te tudsz naptárkészítő progit?

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Akata, Zsan!
igazatok van, tudom..... :roll: ha a pénztárcám engedné, élőt vennék..... Ma este beszéltem a csajszival aki az élő fenyőket árúlja, és elmesélte, hogy hogyan nevelgetik/pótolják a fákat (le a kalappal).Gyakorlatilag azért nevelik, hogy kivágják. DE! ha azt nézem, hogy egy élő kb. 200cm-s fenyő olyan 10-12 ezerbe kerül, és egy két napig tündököl, később a szemétlerakónál végzi :(, akkor a mű 10-12 ezres "megéri"............ Most találtam itt viszonylag "olcsó" szép műfenyőket www.wetro.hu . Évekig eláll dobozban....... Azt hiszem a műfenyő "nyer" nálunk.
Gyrekkoromban Anyukámék mindig élő fenyőt vettek, ami plafonig ért :) És ha volt hó, mindig elvittek minket este/éjjel szánkózni (3-an vagyunk) 8) Ja, és mi készítettük a szaloncukrot, vattából csináltunk díszgirlandot...... De ma már sok helyen SAJNOS nem a Szeretetről szól a Karácsony. Hanem az ajándékokról..... Mi anno kántáltunk a fa mellett az asztalnál, ma többfogásos vacsorát készítenek, elfelejtve, hogy valójában Jézus születését ünnepeljük......
Hogy visszatérjek a hagyományos kontra műfenyő témához, csakis pénzkímélés és lakásunk átlagos hőfoka miatt fogok, nagy valószínűséggel, műfenyőt venni. Évente drágábbak az élő fák :( Evvan....

M.
szmagdi
 
 


Votív! amiket Isti fejlődéséről írsz, hát wowwowwow :lol: :lol: :lol: fantasztikus!!! éljen és gratula és hajrá

Deni! tudod kell a megnyugtatás :wink: 8)

Bajninak soksok +++++++++++++++++

most csak ennyi megy - hiába furdal Lindi linkjei - .
pénteken vizsga, s nem állok jól. no meg a hozzáállásom sem fényes :roll:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


..................aztán jött a divat, hogy vegyünk konténeres fenyőt, mert ezzel kíméljük a környezetet. igaz, hogy se kertünk, se szabad területünk, hogy elültessük, de akkor is vegyük ezt. így aztán a kereskedők egy része tőben elvágott fát nyomott konténeres "földlabdába", jó az a vevőnek, úgyse veszi észre, hogy kipusztul.
aztán egy ideig visszavették januárban a konténeres fenyőket, de rájöttek, hogy semmi értelme vesződni vele, mert ennyi fenyő Mo-n nem kel el az életben se, kerti ültetés céljára, s tavaly közleményben jelentették ki, hogy mindenki maga gondoskodjon a konténeres fenyőjéről. meg ugye a fenyő közelében/alatta minden kipusztul, elsavasítja a földet, baromi nagyra megnő és akkor gondot okoz, nem beszélve róla, hogy magán kertben is védett a fenyő, így Önkorm. engedély kell kivágásához. (sokan nem tudják, aztán ha van egy rosszakaró szomszéd, az intézkedik...)

tényleg arra nevelik a fákat (hány évig is?), hogy kivágják cirka 1 hónap miatt, és ez egy hatalmas biznisz, úgyhogy nem hibáztatom a műfenyő kitalálóit, akik rájöttek, mekkorát lehet ezzel kaszálni. meg nem csodálkozom azon se, hogy itt is kialakult a "rákkeltő a műfenyő" és "sose vennék élő fát, mert szegény..." tábor. az élet minden területére belopózik már ez a dolog...

megjegyzem, engem zavar, hogy szinte dupla annyi fenyőt vágnak ki (a nagy üzlet reményében), mint ami elkel. aztán még karácsony másnapján is ott árválkodik a nagy halom, értelmetlenül kivágott fenyő a placcon.

ancsipancsi
 
 


Ancsi,
engem ugyan nem kérdeztél :lol: , de a féltékenységről tudnék én is írni... (Egyébként csodás napokat élünk, a két gyerek imádja egymást, fogják egymás kezét és mosolyognak... És már Marci is tudja mondani, hogy buta vagy, Petike rosszcsont, add visszaazazenyémem!!! és fejbe is tudja vágni P-t elég jól.) Szóval nálunk épp alszik a féltékenység, de az első 1-1.5 év alatt bazira el is fáradhatott.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Lányok,
Ha előbb tudom ezt a karácsonyfa dolgot...... :D :D :D
A mi újdonsült őrségi kertünkben van kb 30 fenyő :roll: (tekintve a fenyőbiznisszel foglalkozó régi tulajokat), mind egy szálig karácsonyfa méretű, ehhez képest 5ezerért vettünk fát tegnap :twisted: mert azért mégiscsak drágább egy 320 km-es túra mint a fa ugye. De jövőre összegyűjtöm az igényeket és felhozom a felét, így nekem sem kell majd kerülgetni őket. :mrgreen:

Kép
akata
 
 


Akata!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ami meg a fa árát illet, egészen elfogadható ahoz képest, hogy itt a 2m-es ezüst fenyőt 12 ezerért kínálta a csajszi :o :shock:

Ancsi!:)
Látod, ezért is veszek én többek között műfenyőt ;) Most kicsekkoltam a vateránegyet, ami 21-én jár le.... De nézelődöm a neten is ;) Hátha lesz még ócsóbb..... Na, a díszekröl nem is beszélek, mert 1 db sincs :lol: :lol: :lol: A pici fenyőre vannak ilyen kis apró fából készült díszek. De HA lesz nagy, akkor díszem egy szál sincs rá! :mrgreen: Sebaj! Gyártok ;) Vagdosunk papírból mindenfélét ;) Igaz, úgy lenne jó, ha az Angyalkák díszítenék..... Meglátjuk mi lesz....

Ja ,és tesóféltékenység nálunk is "játszik" néha. Általában akkor, ha Orsit ölembe veszem, ugyanis Levus máris reklamál. Végül elférnek mindketten :mrgreen: Viszont ha öszeszidom Levit valamiért (Ő meg olyan érzékeny, hogy rögtön sírva fakad), akkor Orsim az első, aki vigasztalja, hogy : "na jól van, jól van! Butaságot csináltál, látod?! Nem kell sííííírni!" Imádom őket ilyenkor! meg akkor is, amikor mindketten sikítanak, mert TERMÉSZETESEN ugyanaz a játék kell :mrgreen:

M
szmagdi
 
 


Ancsi

Egyetértek azzal amit mondasz, hogy kiültetés elég gáz, mert hát nincs annyi hely, hogy minden évben ültess, meg kert sincs mindenkinek. De az én tippem arról szól, hogy akinek van erkélye vagy terasza, az egy fát vegyen és használja többször. Így több legyet üthet egy csapásra, egyrészt lesz egy szép növény a teraszon ill. erkélyen. Másrészt nem kell minden évben 10 ezreket kiadni, csak 5-6 évente, (ennyi idő alatt megnő annyira, hogy már nem fér sehol, akkor vagy kiülteted vagy kidobod). Jó illatú, élő fád lesz anélkül, hogy minden évben sokat fizetnél, egyet használsz többször, vagyis véded a környezetet, amit azzal is védesz, hogy nem műanyagot veszel, mert ha 5 év múlva ki is dobod, akkor se terheled nagyon a környezetet, mert természetes anyag. :D És ha csak 1-2 napra viszed be a 20-21 fokba, semmi baja sem lesz, sokat kell locsolni. És érdemes kertészetből venni, nem utcán.

Zsan

Nem is azért írtam le, mert tudományosan hangzik... :D inkább érdekességképpen..., hogy ilyen is van...

ruz
ruzicsky
 
 


Ruz,
Mi is tettünk így néhány évvel ezelőtt, mert tök jó a gondolat és osztom :) De amilyen pechünk volt (hogy kell ezt írni??)

Szépen behoztuk az udvarról, aklimatizáltuk néhány napig az előszobában ahogy kell, aztán be a szobába 24-én, szépen feldíszítettem szuper.
Elmentünk Anyuékhoz néhány órácska ünneplésre, aztán este haza, hurrá Szenteste, hurrá édeskettes....

ÉS AKKOR: kb 5 millió hangya lepte el a lakásunkat, és annak mindeg zegzugát. Mindenhol mászkáltak, ágyon falon és persze a Karácsonyfa dugig. Szaloncukor nyaminyami a hangyáknak, kuka.... és kb 2 órán keresztül hangyát irtottunk amíg máshol dzsinlöbellsz volt :D :D :D
No azóta mi ezt nem.

Kép
akata
 
 


Kata

Húúúúúúúúhaaaaaaaaaaaaa, ne ijeszgess, erre nem gondoltam eddig, hogy befészkelhetik magukat a hangyák a fánkra... :shock: :shock:

Lehet, hogy időnként nem ártana permetezni, mert a kertészetben is arra panaszkodott a nőci, hogy azért drága a fenyőfa, mert nagyon sokba kerülnek a vegyszerek amik szükségesek a fatenyésztéshez.

Na mindegy, mindenesetre drukkolok, hogy ne legyenek plusz látogatóink karácsonykor.

ruz
ruzicsky
 
 


Ruz,
a földbe bújtak, csak amikor megérezték a melegt azt hitték itt a tavasz és lehet kirajzani :roll:

Kép
akata
 
 


Namármost:
azok kedvéért, akit érdekel a földlabdás verzió, mi pár nappal szenteste előtt behozzuk, az amúgy dézsában lakó fenyőnket. Mielőtt behozom, jól bebugyelálom, hogy apránként melegedjen csak fel és a leghűvösebb helységben kezdi a bent-létet. (Ahol van folyosó,lépcsőház az pl. remek erre) , naponta kb, egy deci vizet alá kell önteni, megspriccelni növényspricnivel a pára miatt és lehetőleg ne a radiátor mellé kerüljön. max 5 nap bent, utána bugyelálás és mehet ki. A bugyolát csak 1-2 nap múlva szedem le. Eddig még mindig túélte, minden tavaszon hozott új hajtást és remekül elfér a dézsájában.
És a miénket sem fogjuk - helyhiány miatt- kiültetni, most a teraszon lakik...

Ancsi,
kis cáfolat: nagymamám kertjében egyik fenyő alatt sem halt ki semmi.. rendesen füves volt, százszorszépekkel.
macskanyu
 
 


Macs

Mi nem is bugyoláltuk, a kertészetben azt mondták, hogy nem kell, az a lényeg, hogy ne sokáig legyen benn, locsoljuk és mondjuk mi hűvös szobába tettük arra a pár napra amíg bent volt, de teljesen gyönyörűen túlélt mindent eddig legalábbis, tavaly vettük és egész évben dísze volt a terasznak a tuják mellett. :)

Csak most már a hangyáktól tartok...de remélem nem lesznek.

ruz
ruzicsky
 
 


Csajok!
Minden lyánynak van karácsonyi rucija?
http://www.teszvesz.hu/item509435114_mo ... 98_as.html

Votiv! Ha neked tetszik Lilirózára, nektek adom, cserébe a Süsüs jegyekért (azóta is naponta 5x forog a kazetta és Grétimár kívülről fújja az énekeket és azt hiszem enm ússzuk meg, hogy még egyszer meg ne nézzük)

Úgy néz ki Bajnikám meggyógyult, hétfő éjjel ugye semmit nem aludt, annyira köhögött és lázas volt, aztán kedden az egész napot átaludta, este 7-kor felébresztettem az orvosságok miatt, gyorsan megfürdettem őket és egy hang nélkül úgy végigaludták az éjszakát úgy, hogy Bajni fél 10-kor kelt, majdhogynem gyógyultan :) Persze a fülébe nem látok bele, de majdnem egész nap a fülén van a melegítős sapi meg hát kapja az antibiotikumot is, de láza nincs és köhögni sem köhög. Hátha ezzel letudjuk erre a télre (majdnem idént írtam, de azzal nem járnék túl jól)

Éééés ma meg gospel koncertre megyünk este Petivel :)
Éééés holnap lesz a kimenőm :)

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


MAcs: hisztire hogy és mikor adod a bogyót??? Ha rájön a hiszti akkor nyomod le a torkán vagy hogy? Mert ha akkor az már késő bár megelőzhető vele a következő hiszti :roll: vagy már reggel a kakaóba kevered a szert? :mrgreen:
És saját magaddal szemben hogy csinálod? Amikor reggel érzed, hogy namahülyevagyok akkor beveszed??
Hogy ez eddig egyébként nem jutott eszembe??!!! Én már sokszor reggel érzem, hogy türelmetlen vagyok (húzósabb éjszaka után) és akkor persze Kamilla szívja ezt meg leginkább :oops: :(

Ruz: már eszembejutott melyik a nivea krém!! Votl az is mintába! Az tényleg jó sűrűűűű...

Ancsi: én is elolvasom ám az irományaidat, s mindenkiét ;)
Egyébként nem akarok a ló túloldalára esni tejügyileg Borkánál, úgyhogy fog majd kapni ő is tejcit, csak később és vizezve.
Ez a vérzéses dolog meg :shock: :twisted:

Kisün: tejmizéria nálunk valszeg azért jött elő, mert okos anyuka szépen telenyomta egyszem jányát mindenféle tejtermékkel, mert az egészséges 8) Kamilla mindennap kapott joghurtot+sajtot+bocitejet :oops: mer az jóóó :)
Egyébként most is kap mindennap tejet+sajtot, csak épp az a kecskétől származik és nem a bocitól :P

Ancsi: Kamilla azóta csipázza a mézet amióta van Vackor dvd-nk!! Szal a mesenézésnek is lehetnek pozítiv hatásai :lol:
Ja és a statisztikához még annyit, hogy anno a munkahelyemen amikor a külföldi anyavállalatnak kellett kiküldeni valami statisztikát a főnököm mindig azzal kezdet, hogy ezt és ezt az eredményt szeretné látni a diagrammon. Csináljak hozzá statisztikát 8)
Szal azóta én a statisztikákban se hiszek :lol:

Mása: pihi biztos jó lesz ;)
CSernusnak van "állami" rendelése is?? :o Jéééé
Fenyő: Tőletek nem oly messzi van a BAuhaus. Mi ott vettünk ezüstfenyőt: 180 cm -2800 píz! Két ezer forinttal olcsóbb volt mint a Csepeli Piacon a fásoknál!!

Votiv: wow wow Hajrá ISTI!! :)

Kata: Lurdy ház nekünk is közel van!!!!
De majd januárban tudnánk menni bárhová is, mert most sok a dolog. És a szerda se oly nyerő nekünk mert akkor van Ringató..bár max utána :roll:

Kamilla aludt 5 percet :o és közölte, hogy mára ennyi. A hülye köhögés felkeltette. Pedig mindennap úúúúúgy vágyom erre a 2 órás csendre mint valami mély relaxációra :?

Rylie
rylie
 
 


Rájli,

én akkor veszem be, mikor érzem, hogy mindjárt ordítani fogok :mrgreen: na jó, szóval mikor nyűgös, ingerült napom van. Általában elég 1 szem reggel.

Fülesnél már látom a jeleket, mikor kell preventíve beadni. De én nem az életkorilag amúgy is meglévő hiszti ellen adom, hanem a túlpörgetés ellen. Általában 15-20 perc, mire észrevehető a hatása. Túlfáradás miatti hiszti ellen is jó! De ne arra számíts, hogy angyali ded lesz a kölökből, hanem egy valóban kezelhető szintre csökkenti a nyűglődést! Nekünk nagyon sokat segít!

Lindi,
te mázlista!!! :mrgreen:

Ruz,
ha a teraszon nem költöztek be, akkor nincsenek is benne hangyák..

csók

macs
macskanyu
 
 


Rylie!
ma a házidoki is megerősítette, hogy az egyik pszichomókus a Gyártelepi SZTK-ba Csernus. De igazából nekem Pesten ajánlott pszchomókust :roll: Csak hogy a mani miatt a körzetis jobb lenne..... Szerintem januárba BEVÁLLALOM! 8) :mrgreen:
És tényleg benézek a bauhausba is. Azért dúrva, hogy itt 12-ért adnák :?

Kata,
hangyák :o :o :o Jó lehetett........ 8) Bocsi, de jót mosolyogtam rajta :D

Macs, írtam iwiwen Fiacskád képéhez commentet ;)

Lindi, el is felejtettem,
megnéztem a fátokat! Nekem tecc ;) és csatlakozom Macshoz: Mázlista!!!! :mrgreen: Úúúúúúúúúgy "utállak" 8) De ezen a hétvégén engem is lehet ;)

Most megyek, kicsit összepakolok, hogy ne úgy menjünk el, mintha egy bomba robbant volna a lakásban+ készülök, pakolok stb.

De jövök még...
szmagdi
 
 


Felajánlás: aki szeretne cserepes fát venni, s utána elültetni, szívesen jöhet a fa a kertünkbe.
Ha esetleg valaki csak "tárolni" szeretné azt is megoldhatjuk (ezt inkább püzzük).

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


bármi befészkelheti magát a kinti növényekbe, ez nem újdonság, nem csak a fenyőtől kell félni, ill. szerintem inkább nem kell félni. én a citrusokat (narancs, citrom, kamkvát) kinn tartom az erkélyen, aztán gonosz darazsak fészkeltek bele, amik tavasszal ki is keltek (vagy csak átteleltek?) a lakásban. nem egy, nem kettő! :( idén láttam, hogy a kaktusztálamba is mászkáltak a darazsak, hiába túrtam be a lukjukat újra földdel, újra fúrták.

inkább az érdekelne, hogy a fenyő megmaradna a megvett konténerben? szóval télen be, utána ki a hidegbe, és nem kéne folyton átültetni nagyobb dézsákba? mert így sokkal jobb, mintha vki kiülteti, aztán mikor 10 méteres, akkor fáj a feje miatta. (és sokszor használatos :) )
ez még a legfrankóbb megoldás lenne, mert a fenyő azért nem nő olyan gyorsan, ugye?


Macs!
lehet, hogy az elsavanyítás fenyőfüggő? családban és mindenfelé (régi házunknál is) az volt a gond, hogy puszta fekete poros föld volt a fenyő alatt, mert semmi nem maradt meg a közelében. fű semmiképp, csak max. egy-két bokor, vagy gizgaz. igaz, ott ciprusok is voltak bőven.

ancsipancsi
 
 


Ancsi! mi a tavalyi fenyőnket Macs "utasítások" szerint kezeltük, majd árnyékos helyen már egy éve kint van a kertben. nagyon szép, új hajtásokkal jön be idén, s ugyanabban a bödönben van mint egy évvel ezelőtt. direkt nem ültettük ki, mert tudtuk hogy idén is ő lesz :lol: .
gödibarbi
 
 


Barbi,
lehet, hogy én élnék a kedves, kiültetős ajánlatoddal. Meddig érvényes? Mert ameddig jól érzi magát, addig Ő lenne a karácsonyfánk... szóval lehet, hogy csak 2 év múlva. De megbeszélem a Zurammal, mit gondol erről. :)


Ancsi,

ez itt a mi fánk:

Kép
Mi az első karácsonya utáni tavasszal, összesen 1x ültettük át egy nagyobb dézsába és azóta ott lakik. Nem tervezünk több átültetést, viszont kap nyaranta, őszönte örökzöld-tápot. A Dézsája alatt van egy kerekes alátét ( praktiker, 560 HUF), azzal huzigatjuk, ahová/amikor kell. Pl. terasz takarításkor, így a súlya miatt sincs gond.
macskanyu
 
 


Ancsi,
bár tanultam agro-kémiát, mégsem tudom, minek a függvénye fenyő alatti kopasz-vagy-sem állapot. A nagymamámék házánál homokos a talaj, bár trágyázással karban tartott. De a budai lakásnál is volt fenyőnk, tök más talaj és ott meg ibolya nőtt alatta....
A közös pont, hogy a legalsó ágak le voltak vágva és mindkettő rövid-tüskés fajta. A feketefenyő alatt tényleg volt egy kopasz rész, ő ugye hosszú tüskéket birtokol.. :-)
macskanyu
 
 


ezek a dézsásak tetszenek. :)

ancsipancsi
 
 


kérdés: ambroxol szirupot használt valaki?
ezt (meg Fenistil cseppeket) irt fel a dokibácsink ma. szerencsére nincs komoly gyulladás Ábelnél, csak picit piros a torka. de már több napja alig alszunk a köhögésétöl, és szeretnénk az ünnepekre meggyogyulni... (a homeos gy.doki meg nem veszi fel a telefont 2 napja, igy nem biztos h átmegyünk hozzá... :roll: :? )

KépKép
fibi
 
 


Fibi!
én csak felnőttben használtam, de nekem nagyon hatásos volt a hurut felszakításában, mert előtte ugatva köhögtem, mintha nem lenne semmi mélyen, de éreztem, hogy van, csak nem szakadt fel.
a Fenistilt én is alkalmaztam, de sok rosszat írtak itt róla korábban, meg mellékhatás levertség meg ilyesmi, úgyhogy ezt gondold meg.
mondjuk anno Heninek nagyon gyorsan segített és aluszékony se lett tőle.

ancsipancsi
 
 


Sziasztok!

Régen jártam erre. Mellőznöm kellett az Internetet, mert a sorozatos éjszakázások miatt nagyon kimerült a szervezetem. Korábban nem okozott problémát a kevés alvás, de nyár elején mindenféle szervi problémáim adódtak. Minden rosszban van azonban jó is, mert sok pozitív változás következett be az életemben/életünkben. Elkezdtem pl. sportolni, ami annyi örömmel, és energiával tölt fel. Ahhoz, hogy ezt megtehessem, újból volán mögé kellett ülnöm. Már ott tartok, hogy a gyerekekkel is elindulok, ha szükséges. Nekem ez óriási dolog, mert évekig nem mertem vezetni. A kertünkben is sokat tevékenykedtünk: magunk készítettünk a gyerekeknek homokozót, hintát, lovacskát.

Az utóbbi néhány hónapban rendkívül sokat nőttek, fejlődtek a kisfiaim, mint valamennyiünké. A kicsi 4-5 szavas mondatokat alkot, névelők nélkül. Nagyon szeret rajzolni, teljesen mindegy, hogy rajzlap, abrosz, bútor, vagy tapéta van előtte. Míg korábban, a családtagok megnevezésekor én egyszerűen csak „cici” voltam, ma már édesanyának szólít. Továbbra is nagy Akarat Marci, és Fonák Tamás is. Egy hónapja már nem szopik. Én döntöttem az elválasztás mellett, mert a szopizás közbeni rossz szokása (csipkedés, markolászás, dögönyözés), már elviselhetetlen volt a számomra. Ennek így nem volt már semmi köze a korábbi meghitt összebújásokhoz. A nagyobbik fiam szépen beszokott egy családi napközibe, ahová heti két napot jár. Utólag örülök, hogy nem vették fel a helyi óvodába, hogy még nem kezdődött el az az időszak, amikor a hét öt napján távol vagyunk egymástól. A kortárs közösség, az együttes játék azonban már nagyon hiányzott neki. Egyre önállóbb is. Két hónapja még én öltöztettem, ma már csak időnként kell segíteni a felöltözésnél, egyedül megy a WC-re, és a fogát is nagyon alaposan meg tudja mosni. Az utcán – anélkül, hogy kérném – mindenkinek köszön, akinek én is. Attól meg külön olvadozok, ahogy az öccséről gondoskodik: kibontja a joghurtját, megitatja, felhúzza a papucsát. Lehet, hogy mindez már elvárható egy korabeli kisfiútól, de én nagyon büszke vagyok mindarra, ami most őt jellemzi, és nagyon jó látni a kis változásokat, az apró lépéseket is!

Örömmel láttam az új vonalzókat! Gratulálok, és a legjobbakat kívánom az új(ra) kismamáknak!

Macskanyu!
Gratulálok gyönyörű kisfiad megszületéséhez! Sok boldogságot kívánok!

Nukada!
A blogodban láttam a mézeskalácsaidat. Nagyon tetszettek! Megírnád, hogy milyen cukrot használtál az ablakok kitöltéséhez? A kristály- és a kandiscukor a hátralévő sütési idő alatt valószínűleg nem olvad meg. Szeretném én is elkészíteni a srácokkal!

Fibi!
Az általad írt készítményt nem ismerem, de hasonló gondokkal küzdöttünk pár napja, és a Dr. Theiss Hustensaft sokat segített, nyugodtan aludtak a gyerekek. 6 hónapos kortól már adható.

Most „csak” ennyit.
Üdv!
zsini

Kép

Kép
zsini
 
 


Kedveseim!

Értesítést kaptam a megszólíttatásomról blog- és lázcsillapítás ügyében. Képtelen vagyok ennyit visszaolvasni, így msot csak konkrétan a lázcsillapításról:

Ezek a megátalkodott waldorfisták nem csillapítanak lázat -hacsak egyéb kellemetlenséggel (mint például fájdalom) nem járnak együtt. Hitünk szerint a láz nem árt a szívnek és akár 4 napig is teljesen normális, a szervezetünk legjobb barátja (askármeilyen magasra is szaladjon a higanymérő). Priznic és hűtőfürdő szavakat én ki se ejtettem a számon (Ancsika, mit értettél félre? a borogatást?), előbbit soha, utóbbit indokolt esetben használnám, mert magamon is csak azt szoktam (fényévenként, homeo-és antropozófiás szereket megtámogatandó).
A borogatós tanfolyamon (antropozófus orvoslás szerinti betegápolás) nem lázcsillapítást tanultunk, hanem különféle megbetegedésekkor alkalmazott borogatásokat, fürdőket, pakolásokat - ahogyan a Nagy Gyermekkalauz is írja. Tulajdonképpen abban minden benne van, de gyakorlatban érdemes megtanulni, mert elég bonyolult rendsezr - pedig pofonegysezrű, csak ma már midnenre azonnal gyógyszert nyomunk... Lázcsillapítást nem - mert.. lást az első mondatot.
Lázról azt mondja az antropozófia: a gyerek lázát akkor csillapítjuk, amikor a szülő már nem bírja tovább :lol:

Boldog karácsonyi készülődést- és majdan ünnepelést kívánok midnenkinek, maradok szeretettel

Indi

indianyo
 
 


Sziasztok rég elveszett lányok (is)!

Másánk már áztatja magát, de jó is neki! :)

A tegnapi gospel koncert hihetetlenül jó volt, 3 órás volt, szebbnél szebb énekeket énekeltek :) A kórus "szólóénekese" a kórust létrehozó Jamaicában született, Magyarországon felnőtt és most Ausztiában élő pásztornak a fia, aki Ausztiában második lett az ottani egyik Megasztárban és nemzetközi hírnévvel meg lemezszerződéssel és hihetetlen hanggal egy ilyen kórus élen dicsőíti Istent. :)

Hoztam egy pár képet, ha nem haragusztok :)

Vajon miért szeretnek a kölkök annyira Szolnokon lenni???? :)

Kép

Kép

unokaöcsivel :)

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lindicita 2008.12.19 23:19-kor.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Pár kép az óvis karácsonyi templomi ünnepségről, ahol a gyerekek énekeltek:

Kép

Kép

Kép

Kép
lindicita
 
 


A Télapó hozta az egyik Anna és Peti könyvet, láthatóan nagy a sikere :)
Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Zsini,
de jo hogy jelentkeztél :) és mit sportolsz? (párom szerint az is az egyik legjobb immunerösitö, ha rendszeresen mozgunk. Ugyhogy én is elkezdek valamit jövöre :) )
Hustensaft-ot mi is elkezdtük, amikor a Stodal nem használt. Legközelebb már azzal inditok, hátha hamarabb lemegy a köhögés.

Ancsi,
köszi :)

Ma éjjel végre jobban aludtunk :)

KépKép
fibi
 
 


Indi,
bocsi, én a borogatást gondoltam priznicnek. akkor tkp borogatni szoktatok, de amúgy más lázcsillapítást nem igen? még akkor se, ha mondjuk 39,5 v. 40 fokos a láz?


Szegény Adrikám tegnap életében először volt lázas, de nem volt olyan magas (38,2-3), hogy csillapítani kellene. csak feküdt, aludt egész nap, meg bújt hozzám. ez nekem nagyon új, mert Lencse sose volt ilyen bújós.

ancsipancsi
 
 


Szerintetek ma mit csináltunk a változatosság kedvéért? :? :cry: :twisted:
Bajnikával tüdőröntgenen voltunk tüdőgyula gyanú maitt :cry:
De szerencsére "csak" csúnya hörghurut.

Ma kellett visszamennünk kontrollra és a dokinéni a jobb oldalon tüdőgyulladásra utaló zörejeket hallott. Persze a törökbálinti tüdőszanatóriumban ma nem munkanap van, de a dokinéni áttelefonált és fogadták a Bajnit. Ott a nő megvizsgálta, aztán azt mondja, hogy igen, ő is hall valamit a bal oldalon. Ránéz a beutalóra: Ja, hogy nem is a bal, hanem a jobb oldal? Na akkor újra nekivetkőztetni Bajnit, emgint megviszgálta, aztán dünnyőgve, hát igen, hol a jobb, hol a bal oldalon hallani. :roll: :shock:
Aztán a röntgen sem mutatott semmit szerencsére.

Közben a kórházban lévő gyerekeket sorra hozták olyan speckó arcüregátmosós orrszívásra, úgyhogy biztos jó lehet.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Lindi!
Bajninak bulást. +++++++++++
a naptárt már elküldtem ám mélben! majd nézd meg!

ancsipancsi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?