Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi csajok, most nem olvasok vissza, mert elvileg már 5 perce fürdetünk :roll:

Humanka: Köszi a telefonszámot!!! Holnap jön hozzánk a barátnőd és tényleg nagyon segítőkész és jó fej! Úgyhogy puszi Neked érte!

Nyunyori: Neked is puszi, majd holnap tüzetesen megnézem amit küldtél!

Köszi lányok mindenkinek!!!! Olyan jó, hogy ilyen rendesek vagytok!!!! Tök szeretek idejönni!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mi van mostanában??? Megint enyém a laptető?? :roll: :roll:
Vendég

Bejci: én befejezem te meg kezded :):)

No most kipróbáltuk a tornát.
Nekem tuti izomlázam lesz :) ezek a hintáztatások brutálisak :) és Doncekben is nagy erő van, ha vmit nem akar csinálni :)
A guri gurit élvezte, de a ciróka marókánál jól összekarmolt :)

A tánci táncist tényleg szabad?

Kép

Kép
starlark

Nyunyori!

Ezer köszönet a leírásért!!!
Ez a nekem való, nemám a masszázs. Lehet gyűrködni a gyereket, szuper! :oops: :D

Starlark!

Bocs, de szétröhögtem magam. :D Kínomban. Asszem a ciróka-marókánál én is olyan leszek, mint aki macskával borotválkozott. :lol: :lol:
Aham, szerintem simán lehet a Tánci táncit is, mert a járáshoz hasonló képesség, újszülött reflex. Nyilván tartani kell és fel fogja majd húzni a lábát is, de had érje a kis talpa a földet is.
(Úhh, most leizzadtam. A kis 7 kilósomat könnyű lesz így a hóna alatt lóbálni, amég Zsuzsika táncol.) Na mindegy, izmosodás indul.

Márti!

A takarítás mi? :D
Jah, eszembe jutott. A takarítás az, amit holnap kókuszkocka sütésre cserélek. :lol:

Ma kiszúrtam Ákossal. Minden délután rájön a nyekergés, hogy vegyem már fel a fenekét és cipelgessem ide-oda. Fél órán keresztül is képes panaszkodni, hogy jó lenne ha mennék döcörgetni, aztán abbahagyja és 5 perc múlva indul az újabb fél óra. Na ma gondoltam, hogy kiccsávó, akkor most én jövök. Bekötöttem a kendőbe, és még kiteregettem, meg mittomén, ő meg szépen beszunyált, ahogy számítottam is rá. Aztán megelégedve magammal, kendőstül gyerekestül leültem ide a gép elé és amég a fiam horpasztott egy órát, szépen neteztem. :D Ilyen anya vagyok én. 8) :lol:

Na vizsgálom tovább a tornáztatós anyagot. Meg kell tanulnom a mondókákat. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Nyunyori, remélem nem gond, felrakom a tornát a linkes topikba is, hogy könnyebb legyen megtalálni, ha valakinek kell.

Monee

monee85

Betti,Nyunyori!
Üdvözöllek én is titeket. Nem gondoltam volna,hogy még gyarapodunk,de tök jó :)

Betti!
Édes a kicsi lányod!

Nyunyori!
Te is tegyél fel képet! :wink: Nagyon köszi a leírást.Holnaptól én is kipróbálom majd.

Noni!
Ismét könnybe lábadt a szemem a videótol .ILyenkor mindig megnézem az eddigieket is....pityergek is rendesen,hogy hipp-hopp így megnőttek ezek a pici babák.

Szeder!
A süti egy karácsonyi sütis könyvből van.Azért nem írom le a receptet,mert nagyon sok időbe telik megcsinálni a csokiba mártogatás meg a tészta 2*6 cm-es téglalapokra vágása miatt :shock: . Mandulás rúd a neve (mert mandula szeletek vannak rajta)
Ja és igen ez már karácsonyra készült.

Stralark!
Ügyi vagy beigli ügyben. Tavaj én is csináltam,de annyira sz.r a sütőm,hogy az aprósütiből is ki kellett dobi egy csomót :twisted: .Majd anyum megcsinálja.

Köszi a dicsiket. Átadom Minikémnek.
Ma túl lettünka 4 hós szurin is. 6,45 kg és 62,5 cm a pici fiam,bár nem engedte kinyujtani a lábát teljesen a mérésnél :D
Prevenár meg januárban lesz...talán.

Bagzarka!
Nagyon sajnálom ezt a sok problémát. Nagyon kijutott nektek,de örülök,hogy jelentkeztél.Hiányoltunk már.

Kép
Kép
a.m.

Minyu!
NAgyon sajnálom,hogy ilyen beteg lettél. Gyógyulj meg minél hamarabb!

Ormolya!
Gyere amikor csak tudsz.

Keksz:
Nálunk a 6 hét letelte után olyan volt,mint a kapcsolatunk elején :D
Mostanában egy kcisit ritkábban van,de mindketten fáradatk vagyunk...Nálunk is velünk alszik egy szobábában Gyuszika,így néha nem sikrül úgy elengednem magam :oops: .Remélehtőéeg jövőre mi is költözünk kertes és nagy házba. Majd ott külön szobája lesz Gyuszikának is.

Márti!
Gratula a jele naphoz. :)

Na elteszem magam holnapra én is!
Legyen nyugodt álma minden babának és mamának :D

Kép
Kép
a.m.

Monee!

:lol: :lol: :lol:
Tetszett!!!! A mézes tésztás kókuszkockát csinálod? Na,olyat én is akarok karácsonyra,bár félő,hogy egyedül falom fel az egész tepsivel! :lol:

A.m!

Köszi! :lol:

Na megyek,ma még egy utcsó vásárlás baba-és gyerekruhaügyben, a keresztlányaimnak meg persze a sajátomnak is nézek valamit! Aztán non-stop takarítás,amíg bírom! Tegnap nem jutottam sokra,de majd ma! Fő az optimizmus! Kamillán fog múlni,mennyi marad éjszakára,de majd porszívozok ezerrel,amíg az szól,mindig csendben van,imádja! :lol:
A fiúk ma anyósnál lesznek,szóval ki kell használnom az időt!

Szép napot Nektek!

Márti
borossné becz márta

Szép Jó Reggel! :)

Monee: Kevlár sisak? :)
Azt hiszem a masszázs nekünk se lesz akkor való mert így is nehezen kaptam el Donek kezét vagy lábát mert folyton pörög ezerrel ha fölé hajolok és dumálok hozzá :)
De jó hogy neked elalszik a kendőben, Donek csak az ágyában kézben vagy ha végképp feladta és amúgy álmos volt akkor a hordózóban alszik el utóbbiban csak addig míg megy az autó...
Próbálkoztam már én is a kendővel nyügibb napokon de ott még jobban ordított esetleg abbahagyta ha sétáltam teregetni áááhh... :)

A.M: én a nagyim jó régi sütőjét használom azt a jó sok vasból készült fehéret. Istenien süt jobban mint anyukámé. Most hogy költözünk az új konyhában villanyos lesz, kíváncsi leszek rá nagyon hogy muzsikál, már ha élhetek ezzel a képzavarral :)

Márti: Remélem sikerül ma hatékonynak lenned :)
A takarítás nálunk 22.-ére marad a férjem végre már nem dolgozik akkor és segít.

Nálunk:
Tegnap Doncek nagyon nyűgös volt egésznap rajtam lógótt és maratoniakat cicizett is. Eredmény: most reggel tejben fürödve ébredtem, bezzeg most alszik Ő Picusága :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy tetszik a torna! :lol: Mi nem mindegyik gyakorlatot csináljuk (táncit pl. nem), mert a neurológus kijelölte mik kellenek. De ha jól tudom ez egy általános torna, amivel ártani nem lehet, csak haszál. Nálunk Zsófi nagyon élvezi, főképp a lábhutogatásokat. Ja és nekünk naponta 4x kell, de szerintem, ha nincs gond egyszer is elég.

Jó tornázást Mindenkinek :wink:
nyunyori

Sziasztok!

Márti!

Igen azt fogom, tegnap találtam rá a receptre Mindmegettén. De felülbíráltam magam ez ügyben. Ma mégsem sütök, mert akkor én fogom megenni az egészet és az annyira nem fog jót tenni a bálnaságomnak. :) Karácsonyra viszont megcsinálom. :)

Starlark!

Milyen kendőtök van?
Mi rugalmasat használunk és Ákos egészen Csöpp korától kezdve imádja.
Azt nem mondom, hogy amint bekerül a kendőbe azonnal elalszik, de egyébként is alvás idő lett volna tegnap és amíg kiteregettem szépen annyira elringattam, hogy álomba zuhant. Meg aztán egyébként sem tudom már cipelni sokáig, mert nagyon nehéz, úgyhogy csak ez a megoldás jöhet szóba ha kézben akar lenni.
Fogok varrni egy lábzsák szerű vastag izét, amit kívülről rá tudok tenni a gyerekre ha a kendőben van. Nem találtam olyan kabátot amibe mindketten beleférünk, így ez lesz a megoldás. Sokkal többet tudnám használni a kendőt, ha elég lenne egy normális melegségű utcai ruha Ákosra és úgy is ki tudnánk menni mondjuk sétálni. Tegnap is kimentem volna vele egyet csavarogni, de amikor belegondoltam, hogy most ki kell vennem, felöltözetetni, újra visszakötni, ordítani fog és ilyenek, akkor elment a kedvem tőle. Kell a zsák és kész. :)

Most az Adamo bébihinta legyártása van a fejemben. Ha vége ennek a karácsony mizériának, tuti nekiállok. Semmi "extra" nincs abban a hintában elkészítésügyileg. Két seprűnyél, némi anyag, egy kis morfondírozás, meg valami jó kötél és el is készült. :)

Irígykedek a sok tejcsi miatt. Ákos is folyamatosan rajtam lóg, de nekem nem telik fel mostanában annyira sajnos a cicim. Néha tényleg arra gondolok, hogy csak annyi van benne, amennyi belövel. De Ákos meg alszik mint a mormota, semmi nem változott meg a viselkedésében, úgyhogy reménykedek benne, hogy ez is elég neki. Most én is kíváncsi leszek a mázsálás eredményére januárban.

Bagzerka!

Nektek milyen kendőtök van? Olyan csini vagy a képeken benne! Tök jók a színei!

Honey!

Örülök neki, hogy jól sikerült az estétek apával. :lol: :lol:
Bevallom, nekem is most olyan az élmény, mint szerelmünk hajnalán és ennek tökre örülök.

Az elutasítással kapcsolatos mondandóm nem Neked szólt! :wink:

Winona!

Én is igény szerint szopiztatok. Amikor Ákos elkezd kézzel lábbal idegesen kalimpálni és tátogatja a száját minden alkatrészemre, ami közel ér a szájához, akkor előkapom a cicit. :)
Nemtom Te mondtad-e a teát. Én nem adok azt sem neki, ha éhes, ha szomjas, vagy ha kaki van készülőben! akkor ráveti magát a kannákra és az mindenre megoldás. :)

A.m!

Tök érdekes ez a prevenár dolog. Ákos a 3 hóssal már a második adagot kapta meg. Nálatok nincs egyáltalán oltóanyag?

Folyamodjunk az égiekhez, hogy legyen hó, jó?
Gáz, hogy a karácsonynak sáros a lába... :( :D

Na lépek én is. Vasalás. :evil:

Monee

monee85

Monee: Nekem nandu kendőm van. Donceknek az a baja hogy le van kötve azt nagyon utálja, talán majd ha arccal kifelé lehet majd hordozni jobban ellesz benne bár aludni úgy sem fog :)

Pont most jött meg az Adamo hintánk :) Ennek nincs speckó varrása ami jobban teherbíró?

Ne irigyeld a tejcsi mennyiséget mert kb annyi van ami Doneknek elég. Így feltelve már rég nem voltam, jó nagyot bukott is reggel miatta mert rém mohó :) :)

Én is igény szerit szoptatok ha hallom hogy bííí akkor vki éhes :)

Olyan jó hogy ma 9-ig szunyált ismét és kialudta magát. Kis tünemény nem nyűgösködik.

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Az én sütőm is az a régi fajta Karancs.Nem az a baj,hogy régi hanem az,hogy nem lehet állítani a gáz erősségén. Ha nagy nehezen sikerül is akkor meg az a baj,hogy magától vissza áll az erős lángra :evil: Na mindegy.Majd jövőre új ház,új sütő.
Anyumnak olyan van aki alul villany fölül gáz és nagyon jól süt.remélem a tied is jól műkszik majd :wink:

Monee!
Hát igen. Valószínűleg csak 6 hónaposan kapjuk meg az első Prevenart,voszont így csak 2-szer kell beadni asszem.

Takarítás:
Most végeztem az erkélyajtóval és kimostam a függönyöket is. A vajszínűt mindjárt kezdem is vasalni,már megszáradt. Legalább fél óra ez az egy darab :shock: :evil: :roll:

Mindenkinek kitartást a készülődéshez. :wink:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Először is mindenkinek nagyon-nagyon köszönöm a szavazatokat,jól esett.De sajna nem Luca nyert. Sebaj,nekem akkor is ő a leggyönyörűbb baba :)
Próbáltam vissza olvasgatni,kisebb-nagyobb sikerrel :oops:

gwini: Őszintés sajnálom a nagyidat, de tény ,hogy gyönyörű kort ért meg.

szeder: az én párom is tud a topicról,nem bánja sőt elég sok képet szoktam neki mutogatni,meg néha fel is olvasok neki. Mondjuk nincs is olyan dolgom amiről ő ne tudna :)

sex : mi gyakoroljuk,bár elég kevés idő jut rá, és nem tudom ti ,hogy vagytok vele,de nekem még mindig érzékeny :shock: :oops:

noni: köszi a videót,olyan jó nézegetni ahogy nőnek a babák :) én mindig meghatódok

az újaknak üdv.

mi karikor itthon leszünk, ez lesz az első közös karácsonyunk kettesben,pontosabban most már hármasban,eddig mindig a szüleimnél voltunk.

bejglit biztosan fogok sütni,imádom és a sütés is gyorsan megy.
Luca jó baba,már oldalra fordul,majdnem hasra is sikerül neki, hason tartja a fejét, és már majdnem felül. Kedden a doktornő meg is lepődött :shock: 5 kg 21 dkg és 65 cm. Sajna Luca már rég csak tápszert kap,én adok neki teát is.Ő szereti,cukrot nem teszek bele,de így is imádja. És már kipróbáltuk a narancs levet,mandarin levet és almalevet. Az alma nagyon bejött neki. A védőnő szerint már adhatnék neki almapürét is,mivel ő kizárólag csak tápit kap,így hamarabb ellehet kezdeni a hozzátáplálást..De én azzal még várok egy kicsit.Maradok a teánál és esetleg a gyümi lénél.

húúúúúúúú....ritkán jövök,de akkor be nem áll a szám :lol:

rakok az én drágámról képet aztán eldugulok!

Kép Kép Kép

Kép
csehi77

Monee: persze, nyugodtan tedd fel a linket!

A.m: ok, akkor íme pár kép rólunk :lol:

És pár szó is: Zsófi 2008. szept 11-én született a SOTE I-en, 12 óra vajúdás után, 3740 gr-mal és 56 cm-rel. Kezdeti időszak elég nehéz volt (nálam depi, nála hasfájás), de most már minden szép és jó. Ja és terhességi cukrom is volt (inzuval lőttem magam), de szerencsére nem maradt meg.

Kép Kibújtam Kép Tanuljuk a hasalást
nyunyori

Starlark!

Nemtom, nem láttam még élőben ilyen hintát.
Az az igazság, hogy a legtöbb ilyen gyerek dologgal kapcsolatban is megy a túlmisztifikálás szerintem (mint az esküvőkkel). Az a hinta is szerintem baromi drága, ahhoz képest, hogy mennyi anyag van felhasználva benne. Komolyan, én mindig töröm a fejemet valami ilyesmi feltalálásán, amiből aztán jóóó sok pénzt lehetne keresni. :) Még nem jutott eszembe a NAGY ÖTLET, de előbb-utóbb meglesz az is. :D
Én azt gondolom, hogy 10 éves korában nem hintáztatnám ebben a hintában, tehát ha mondjuk egy 10-15 kilót elbír, akkor simán jó. Venni kell valami jó erős anyagot, kétszer, háromszor levarrni mindent és ennyi szerintem. Nálunk a nagyobb gondot a hova fúrjuk fel jeleti/jelentené, ez az amit meg kell beszélnem a Férjemmel. A planfon nem biztos hogy elbír hintázva 10 kilót. :D

De én ugyanígy voltam a hordozókendővel is. 5000 alatt rugalmasat nem lehet kapni. Kiderítettem, hogy mekkora, milyen anyagból van és az enyém még 3000ben sincs így. :)

Kivasaltam, beszakad a hátam.
Ráadásul úgy néz ki, hogy ezentúl rendszeresen fogok mensizni. Egy hónapja is volt már valami, és most is van 3 napja. Nehhemakarooom! Olyan jól elvoltam nélküle... :evil:

Monee

monee85

nyunyori,
üdv köztünk! :D
Hihetetlen, hogy még mindig csatlakoznak új anyukák! :D

Lehet, hogy nagyon dilettáns kérdés... de szoptatás alatt, ha még nem jött meg a mesim egyszer sem, akkor is teherbe lehet esni?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

nyunyori,
nálatok ilyen súlyos a helyzet, hogy napi 4x kell tornáztatni?! Mert Flóra is nagyon "ferde" az egyik irányba, de nekünk elég a napi 1.
Mi az a hypotonia pontosan?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Igen,mert az 1. tüszőrepedésedről leghamarabb csak 2 héttel utána szerezhetsz tudomást! Ha pedig azalatt teherbe esel,akkor már azért nem jön meg! Elég sokan lesznek így terhesek!

Csehi!

Luca édes nagyon!!!

Láttatok már Hello Kitty-s szoknyát 68-as méretben? Nem bírtam ki,megvettem Kamillának! :lol:
Na megyek takarítok tovább,angyal lányom van,majd' egész nap aludt,most együttesen rávetjük magunkat a játszószobára és rendbe tesszük! Ha már nem bírja,akkor meg jön a porszívózás!

Márti
borossné becz márta

Honey!

Igen... ne kísérletezzetek. :D
Nekem is van olyan ismerősöm kettő is aki a szülés utáni első peteéréséből lett babás. :D

Márti!

Hello Kittys szoknya?! :lol:
Ide nekem egy kislányt is! Imádom mikor Ákos hapsisan van felöltözve, szinte csak úgy viszem el itthonról. De azért meg kell mondjam, hogy nagy vágyam egy rózsaszín harisnyás szoknyás kicsilány. Majd egyszer talán ez is összejön. :)
Jó munkálkodást!

Monee

monee85

üdv az újaknak :)

csajszik!
szedett végülis valaki moremilket? A 2napos hányás miatt nagyon megcsappant a tejcsi :cry: Most adok neki fagyósat pótlásként, de elég körülményes, mert csak kiskanállal tudom, igy meg azért elég lassú.
És az a legrosszabb, hogy még mindig émelygek, igy csak nehezen tudok inni, a laktoherbtöl meg egyenesen felfordul a gyomrom. :roll:

Kép
Kép
Kép
minyu

Ági, Betti, A.m., Noni: Nagyon édesek a babák!!!! Mindegyiket meg tudnám zabálni!!!
Csehi: Luca szépségkirálynő lesz!!! :wink: Annyira bájos kiscsajszi, hogy elolvadok a mosolyától!

Noni: A video ismét szuper lett!!!! KÖSZI!!!

Nyunyori: Gratula Zsófihoz! NAgyon szép kislány!! És akkor mégegyszer köszi a tornát! :wink:

Starlark, A.m: Húú, ti már sütöttetek is!! De ügyik vagyok!! Én majd hétfőn fogok, de csak bejglit.

Márti: Az én lányom a porszívózásra mindig bealszik... Kamilla is?

Honey: Csak óvatosan...mármint ha nem terveztek rögtön utánpótlást!

Monee: Nekem is megjött... de én spec örülök neki, mert nekem a terhesség előtt gondok voltak a ciklusommal!
Kendő-ügyben emlékszem, hogy Te régebben írtad, hogy Te fogod varrni, de azt nem tudtam, hogy egy hintát is pikk-pakk összedobsz!! Ügyi vagy! Bár én tudnék varrni... :roll:

Csajok, apja játszik a lányával, Bianka sikongat!!!! :lol: Tök jól érzi magát!! Úgy bírom, minden este ezt csinálják!! :)
Ja, volt itt Humanka konduktor barátnője, megnézte Biust és azt mondta, hogy szerinte sincs ok az aggodalomra! :lol: Megtornáztatta és szerinte nem is olyan kötöttek már az izmai... amit nem csodálok, hiszen kedd óta állandóan húzom-vonom tornáztatom, hasra teszem, átfordítom, masszázs... stb. De legalább látom a változást !
És azt is mondta, hogy nem vagyunk elkésve, még belefér, hogy ne nyomja ki magát, a fejét viszont szépen emelgeti! Úgyhogy szuper jó kedvem lett!!
Vendég

minyu,
én szedtem, de nekem nem igazán jött be. :( Bár sokan esküsznek rá! Nekem inkább rontott mint használt.
De lehet azért mert mellette még a homeos bogyót is abbahagytam. Mert ha jól tudom Moremilket semmivel nem lehet együtt szedni.

bejci,
örülök, hogy örülsz! :wink:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Minyu!

Ismerős anyuka próbálta és bevállt neki. Azt mondta a bokáján folyt tőle a tej. Ártani biztos nem ártasz vele.

Bejci!

Ezek egyszerű dolgok, egyenesen kell varrni a varrógéppel, azt jónapot. Meg aztán ha elrontok valamit se olyan feltűnő, mint mondjuk egy ruhánál. Ruha varrásával nem próbálkoznék... az egyetlen szoknya amit próbáltam kreálni magamnak, tök gáz lett és akkor el is vesztettem ez ügybben a lelkesedésem. :)

Ma mi is játszottunk ilyen göcögős babanevetőset.
Annak örült nagyon, hogy a fürdőben levő tükör felé lóbáltam. :D

Megtaláltam scannelve a neten Deáékné Katalin: Anya taníts engem c. könyvét. Ebben is vannak "feladatok" kor szerint, amivel fejleszteni lehet a babák képességét.
Itt a link: http://rapidshare.com/files/141825289/A ... _engem.pdf
Lopjon aki akar. :wink: :D

Márti!

Azt szeretném kérdezni, hogy a tapintás fejlesztésének elsősorban az az oka, hogy az agya, az agyi kapcsolatok fejlődjenek? Azért kell vele érdes, puha, zörgős meg mittomén milyen anyagokat fogatni? Mert ugye Te is mondtad, hogy később kevés szüksége lesz ezekre a képességekre...

Monee

monee85

Húúú lányok, úgy látom nagyon átmentünk "fejlesztősbe"... :wink: De nem baj! Nemcsak gyönyörűek lesznek a topic babák, hanem roppant okosak és fejlettek is!! :wink:

Minyu: Moremilkről nincs tapasztalatom, de nekem napi 2 karamalztól van bőven tejcim. Meg nekem még azt javasolták, hogy szopi előtt fél-1 órával meleg folyadékot kell inni, lehet leves, de gyümölcstea is és nekem az is bevált. Több ötlet nincs, de mihamarabbi sok-sok tejcit és jobbulást kívánok.

Honey: Köszi egyébként, hogy felajánlottad a múltkor, hogy bejöttök megmutatni a gyakorlatokat! Akkor ezek szerint Nyunyori tornája, a Tiétek és a miénk is hasonló. Nem egy bonyolult dolog, bár nekünk csak a fekvőseket mutatta Humanka barátnője.
Vendég

Bejci!

A karamalzt hol veszed? Én nem láttam még sehol...
Milyen íze van?

Monee

monee85

Monee: spar, tesco, kaisers, plus boltokban van elvileg, és olyan íze van, mintha barnasörbe beleborítottak volna egy "kis" cukrot...
Vendég

Vendég

Na megyek szundizni...JÓ ÉJT!!!
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm az üdvözléseket és a babadícséreteket. Hízik a májam. :D

Humanka, köszi, de én Gödöllőn lakom, és gondolom, a barátnőd nem jönne ide ki házhoz. Bár azért egy telefont megér...Akkor mégis kérem szépen a számát. :)

Mi is csináljuk tegnap óta Nyunyori tornáját, és ma a torna után már majdnem átfordult Julcsi hasról! Olyan boldog voltam!

Monee, köszi a linket, már le is töltöttem. Én viszont a Babatorna c. könyvet találtam ugyanitt: http://rapidshare.com/files/71886284/babatorna.pdf
Ügyes vagy hogy varrogatsz magadnak, jó volna, ha tudnék én is varrni. Amúgy ha valakit érdekel, valaki árul 10.000 Ft-ért Adamo hintát a Vaterán.

Csehi, én is szavaztam, sajnálom, hogy nem ő nyert, de igazad van, ő volt a legszebb. A hajkoronáért nagyon irigykedek, Julcsim még kis kopinger. :lol:

Nyunyori, nagyon édes a pici lányod, de tehetnél fel nagyobb képet is, hogy jobban lássuk és gyönyörködhessünk benne.

Honey, az egyik ismerősöm szoptatott, és csak akkor vette észre, hogy jön a második baba, amikor félidősen megérezte a rugdosását. :shock: Jó, mi? Nekem is mondta a dokim, hogy azért kéthavonta csináljak terhességi tesztet.

Márti, én abszolút megértelek. Mióta megvan Julcsi, állandóan elcsábulok a cuki kis ruháktól, már a múltkor letolt a párom, hogy minek veszek ennyi ruhát, és főleg minek veszek szoknyát egy ilyen pici babának. Férfiak!! :twisted: Ezt sosem fogják megérteni.. :lol:

Minyu, jobbulást! Sajnálom a tejci dolgot is, de hamar vissza fog állni, meglátod!

Bejci, hol lehet venni karamalzot, kipróbálnám. A teáktól nagyon fáj Julcsi pocija, a Moremilk-et drágállom, marad a maláta.

Hoztam ma is fotót, ha nem bánjátok :oops:
Kép

Kép

Kép
hbetti

ja, időközben választ is kaptam a karamalzzal kapcsolatban, köszi Bejci!

Kép
hbetti

Csehi: Nem baj Luca gyönyörű és ez a lényeg :) Ilyen helyen általában infós csemeték nyernek.:)

Nyunyori: Zsófi nagyon édes, nagyobb méretben is feltehetnéd majd :)

Monee: 3 éves korig lehet az adamo-t használni.
Yvettel beszéltük hogy jó lenne összehozni egy Dél-dunántúli talit ha összejönne ott esetleg Eszike vagy én megmutathatjuk hogy néz ki hogy lekoppinthasd :)

A linket köszi már le is töltöttem.

Karamalz-ból a citromosat vedd inkább az jóval fincsibb :) A tescóban az alkohol mentes söröknél keresd.

Minyu: Jobbulást, jobban leszel biztos visszajön a tejcsi is.

Bejci: Ezek jó hírek :) Bius nagyon ügyes :)
Ezek a fejlesztések a babáknak játékok úgy is :)

Kép

Kép
starlark

hu wazze... 8 óta küzdök a gyerekkel, de még mindig nem alszik. konkrétan 1,5 órája szoptatok. Már lángol a mellem.
De most feladtam és leraktam. Üvölt mint sakál. De engem már nem érdekel. :cry:
Egyszer csak elfárad.....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Lányok, még azt akartam kérdezni, hogy senkinek nincs lakásban tartott kutyája? Kiváncsi lennék, hogy másnál hogy reagált a kis kedvenc a baba érkezésére...

Kép
hbetti

nagyon kivagyok. :cry: iszonyat szar érzés nézni a gyereket, hogy üvölt mert még éhes és én nem tehetek semmit.
A cumisüveget továbbra sem fogadja el és semmi más formáját sem a pótlásnak.
Lehet végső megoldásnak veszek egy szoptanít szerkentyűt, hátha azzal át tudom "verni"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

betti, monee
Karamalz-al csak óvatosan mert Flóránál is brutál puki áradatot és hasfájást okozott, és van olyan ismerősöm, akinek szintén érzékeny rá a babája!! Én abba is hagytam.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: nem irigyellek... :( Donek se volt túl nyugis így este felé, de ő hálisten nagyobb gond nélkül bealudt.

Betti
: nálunk nincs házikedvenc a lakásban, de apáméknak voltak kutyái azok rém féltékenyek voltak a gyerkőcökre, de ott nagyobbak voltak már a gyereket nem bébik.

Kép

Kép
starlark

Sajnálom Honey! És kitartás! Nem emlékszem, Flóra cumizik?
Mert ha igen, én úgy szoktam megnyugtatni Julcsit, hogy ölbe veszem, ő teljesen fekve, magam felé fordítva tartom, úgy hogy a biszepszem (helye) benntartja a szájába a cumit. És közben rázom és susogok. Pár percig még sír, de aztán elfárad és bealszik a kezembe. Tudom, hogy minden baba más, ez csak egy ötlet.

Kép
hbetti

Honey!

Sajnálom nagyon. :( :( :(

Nincs valakinek egy csecsemősnővér ismerőse? Vagy egy normális védőnő talán... vagy nem tudom. Lövésem sincs ki ilyenkor a kompetens személy... Nem igaz, hogy nem lehet valahogy megtanítani Flórát, hogy egyen. Ez őrület. Honey, ez már nem rajtad múlik. A csajodon kéne valamit megszerelni...

Még egy ötlet a Habermann. Ez egy Medela termék, minden formában a szopást kell utánozni hozzá, hogy jöjjön belőle a tejcsi. A neten is meg tudod így nézni, kb. 7000 forint körül van az ára. Drága, de aki használta az csak jót mondott róla.

Köszi a figyelmeztetést!

Betti!

Nekünk itthon nincs kutya, viszont anyuméknál van 4 lakásban lakó is. Baromira nem csípik a gyereket, szétugatják a házat, ha a tévében elkezd kisgyerek sírni, Ákosra mégis annyira kíváncsiak, hogy győzöm levakarni őket magunkról ha megyünk. De ehhez az is kellett, hogy az első perctől meg lett nekik mutatva és ha megyünk, akkor mindig meg lehet szimatolni, nézni kicsit a babát.
Gond van nálatok?

Starlark!

Lehet róla szó! Az ünnepek lecsillapultával összefuthatunk valahol. Akár itt nálunk is. :)

Monee

monee85

Sziasztok!

Honey: nálunk is ez volt. Mivel Zalán fürdés közben mindig lehiggad, bevallom őszintén, hogy engedtem egy kádnyi vizet, és beleültem vele. Ott félig kidőlt, utána gyorsan felöltöztet, a fél sötét szobában kapott még egy cicit azóta alszik. De én is azt hittem megőrülök, 8- 1/4 10ig non stop orditott szinte. :?

Szeder, Bejci: örülök, hogy minden rendben volt a neurológián!

Starlark: nagyon jó az alvós Doncek kép! Látom ő sem unatkozik, van játéka bőven :D

Házasélet: nálunk is ritkább, illetve nekem Zalán a hüvelyemet is szétszedte kicsit, és belső varratok lassabban gyógyultak, az egy darabig kellemetlen volt. A fő ok szvsz, hogy én iszonyat fáradt tudok lenni, és ha párom ne adj isten leül még a gépe elé játszani egy "kicsit", akkor mire végez én már tuti beájultam. De az elmúlt 1-2 hétben javuló tendenciát mutattunk. Ja, és a cici nálunk is problémás terület, de nem azért mert folyik a tej, hanem mert mióta szoptatok borzalmasan érzékeny.

"hogy pont ugyanolyan jó, ha közben jön meg a vágy" Ezzel nagyon egyetértek :)

Honey: azt se tudom hol van a combfixem költözés óta :):) Bár lehet karácsonyra előásom, hadd örüljön a párom :) Teherbe lehet esni mensi nélkül is szoptatás alatt.

Betti: üdv itt! :) Nagyon aranyos a lánykád!

Humanka: jól kikaptátok ezt a köldök mizériát. Na igen, a januári nyári szünet erősen furcsán hangzik :D Mellgyula :(

Fórumozás: én nem csak itt fórumozok, és párom abszolút tisztában van vele, és egyáltalán nem zavarja.

Konan: Panna baba is nagyon szép és hogy nő!

Gwini: őszinte részvétem :( Szép kort élt meg a nagymamád! Lalu nagyon édes!

Petra: Zalán még nem kapott teát. Ha éhes/szomjas cici van.

Noni: Misike is kerekdik szépen :) 2 hóüs videón nagyon meghatódtam szokás szerint :)

Winona: én etetés elejétől számolom. De Zalán mostanában max fél órát eszik :)

A.M: már 4 hónapos? Még csak most született. Szép nagy fiú :D Sütik: nem ér csorog a nyálam. :)

Bagzerka: jól összejött nektek minden, remélem a januárotok nyugisabb lesz, és tudsz majd jönni gyakrabban!

Eszike: gratula a hasra forduláshoz, és jobbulást Noéminak!

Monee: nagyon szeretjük a Tummy Tub-ot, én is Zalán is. Eleinte bénáztam, hogy hogy fogjam meg, aztán belejöttünk. Mostmár jó nagyokat csapkod néha benne, és gyakorlatilag amióta leesett a köldökcsonkja szeret fürdeni. Bármennyire is sirás van előtte a dézsában üdvözült vigyor :) Csak sajnos lassan kinőjük.

Ormolya: örülök, hogy minden rendben veletek, hozz majd képet Botiról! :)

Nyunyori: üdv és köszi a babatornát! Szerintem én is kipróbálom Zalánnal. Nagyon aranyos a kislányod.

Ági: Dávid nagyon jó képű kispasi!

Minyu: jobbulást!

Takaritás: holnap jön anyum együtt könnyebb lesz.

Csehi: annyira tetszik Luca haja még mindig! :D És milyen tündérien mosolyog :)

Házikedvenc: macskákat nem érdekli a gyerek, a csincsilláim pedig még nem találkoztak vele :)

Kép
kistiggrincs

Jah, egyébként hogy ne legyen egyszerű az élet reggel óta fáj a torkom :? Nem szeretnék pont karácsonyra beteg lenni.

Kép
kistiggrincs

monee,
már mondtam a védőnőnek. Azt mondta, hogy ő ilyet még nem hallott ( pedig nem egy mai csirke ). Inkább a cicit szokták elutasítani, ha üvegből is kaphatnak, mert ugyebár abból sokkal könnyebben jön. Fogalma sem volt neki sem mitől kattant meg.
Tényleg az a döbbenet, hogy 2 hete hétfőn még 100 milit beszippantott az üvegből... aztán másnap kedd óta meg nem hajlandó elfogadni semmi körülmény között sem!
Habermanunk van, az sem kell neki. :(

Múlthéten elmentem bevásárolni karira. Fél 11-kor megszoptattam. Nagyon durván beragadtam egy parkolóházba ( 50 perc volt mire ki tudtam jönni ) , lényeg az, hogy du. 4-re értem haza.
Flóra inkább nem evett egész nap, de nem volt hajlandó a cumisüvegből enni. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

tigrincs,
Flóra nem nyugtalan hanem éhes. Azon nem segít a ringatás. Mert bealszik ugyan, de felébred amikor eszébe jut, hogy ő még enni akar. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: értem én, csak gondoltam hátha a melegvizben elpilled, aztán eszik még egy kicsit majd alszik. Zalán is evett fürdés után, meg előtt és közben is, aztán most néztem, hogy tiszta tej a feje mellett lévő pelenka, de én fel nem keltem. :oops:

Kép
kistiggrincs

Minden esetre drukk, hogy valamit tudjatok kezdeni az etetés dologgal! ++++[/u]

Kép
kistiggrincs

ömm az a /u nem tudom hogy kerül oda, asszem megyek inkább aludni :oops:

Kép
kistiggrincs

Lányok, én olyen sügér vagyok, de nem találom ezt a nyunyori féle tornasort! Segítene valaki?
blúmi

Szia Blúmi!
Monee berakta a linkes topikba, ott megtalálod.

Na még fejek egyet aztán lépek én is aludni, jó éjszakát!

Kép
hbetti

Lányok! Karamalz védelmében: Hasfájás 3 hónapos kor környékén megszűnik!!! :wink: :wink: Már akinek van/volt!!! Szóval nyugodtan igyatok karamalzt! Kezdjétek eggyel és keverjétek ki belőle a szénsavat. De szerintem egy-két puki még nem a világ vége!! :wink: :wink: :wink: :lol: Viszont tényleg sok tejet csinál!! :wink:

Honey: Nálunk is nyügi volt este Bius! Nekem- amikor nem volt elég a tejci- apa altatta el este, az ő kezében nem volt hiszti!!
Amúgy az éjszakátok milyen volt?

Bius este 9-től aludt reggel 4-ig, gyors szopi, aztán most keltünk. Lehet, hogy jön a hideg? :roll:
Vendég

Szép napsütéses Reggel! :)

Honey: ez így nagyon gáz... kanállal se lehet etetni? nagyobb lyukú cumi? nem az egyes? Puha csőrű csőrös pohár?
/barátném javasolta ezeket, náluk a kisfia úgy 4 hós koráig elfogadta a cumisüveget aztán utána sztrájkba lépett/
Nálunk is irgalmatlan ordítás volt az első cumisüvegeztetésnél de sikerült rávenni a végén.

Nálunk se okozott semmi gondot a Karamalz, de Doncek igazán nem is volt pocifájós most meg egyáltalán nem az. Dobok is ki több mint fél üveg gripe watert :) de inkább dobom ki minthogy még mindig kelljen :)

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?