sziasztok,
megint rekordot dontottunk, f9 utan ebresztettuk boriszt, s 9re mar az oviban voltunk.
edina,
emlekszem, lilinek mar eleg koran megmutatkozott a tehetsege ebben a felismeresben es memoriaban. nagyon ugyes. 9-bol 9 allat felismerese azert atlag felett van.
borisznak teljes biztonsaggal csak a cica megy, azaz azt mindenfele formaban felismeri, de nemhiaba, mert macskamanias vagyok, s ha lakasban macskat nem is tartok, de festmenyek, szobrok, plussok, konyvek dogivel, ezert volt szinte az egyik elso szava, hogy "ci".
ja meg az autok, motorok, repulok, ezeket is eloben, matchboxban, konyvben, fenykepen, rajzban felismeri, meg akkor is, ha nem az:-) az ikea jatszoban van egy nagy papucs, amibe beleulhetnek a kolykok, na arra is azt mondta:"brrrrr"
kutya, tehen, barany, kacsa csak meghatarozott szituban es kepen ismerszik fel, s a hangjukat is csak neha utanozza, azaz a kutyanak egyaltalan nem. macira erdekes modon nincs affinitasa, pedig abbol is sok van itthon.
ezen kivul csak a fejet a labdat tudja megmutatni, meg a lampat, de azt keres nelkul mindig, s mindenhol, s nagyon elvarazsolva mondja: "pa". asszem kb. ennyi.
multkor mondtam az apjuknak, h. aliz ekkoriban mar miket felismert es odahozott (arrol nem is beszelve, h. miket s mennyit evett:-)), s az apja ketsegbeesve megszolalt, hogy "foglalkozzunk mar ezzel a gyerekkel":-) az ketsegtelen, hogy alizzal sokkal sokkal tobbet foglalkoztunk, mert o igenyelte, nem volt el maga, borisz nem igenyli, en meg bizom az onfejlodesben es az osztonszeru exploracios driveban:-) s kenyelmes is vagyok, nagyon:-))
kora,
egyszer 1-1.5 eves kora kozott aliz is belekakalt a vizbe, o ijedt meg a legjobban, tobbet nem is muvelte.
nalunk ez a klasszikus hiszti meg nincs. sir, ha nem akarja, hogy letegyem, vagy akarja, h. letegyem, vagy valamit nem engedunk, vagy nem adunk oda neki, de max. leterdel, s a kezere hajtja a fejet, mint egy jo mohamedan, s keservesen sir. egyelore meg azt hiszi, ez a celravezetobb.