Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szep hetfot mindenkinek!!!

Nori 8.30kor hallatta a hangjat de visszaaludt... ilyen sem volt meg soha. Hetvegen voltunk Bekescsaban, egyik nap mentunk masik nap jottunk. reggel indultunk odafele, ket es felora az ut, haaaaaaaaaaaaaat kisse szenvedeses volt, elaludni nem tudott szegeny, visszafele meg delben indultunk es azonnal elaludt.

Gratula Lili fogahoz! Norinak meg mindig csak ketto van..

Van egy szomszed kislany akikhez at szoktunk jarni, aki negy honappal idosebb Norinal. es ha a kislany kiabal egyet, Nori elkezd sirni, de mar annyira parazik, ha belepunk az ajton, kapaszkodik, szorit ezerrel es total kellemetlen hogy nem tudunk semmit csinalni. Az unokatestvere pedig ordibalhat hangosan, nem fel tole, pedig nem latja tobbet Nori ot sem. Vajon a kislanytol fel vagy a hangfrekvencia serti a fulet/lelket??? gondolom, kinovi ezt.

Eva, nagyon nehez lehetett nektek, de mostmar biztos minden nagyon jo, a ferjed is remelem jol van, es bovult a csalad is egy kis gyonyoruseggel.

Nori nem tudom, agyilag milyen, hogy eszkombajn vagy sem, en megprobalok mindent megtenni azert hogy jo iranyba terelodjon a fejlodese. huuuu de okos vagyok... :shock:

Orsi, nagyon jo lett a kep, hogy csinaltad?
a vonalzo kodot en enterrel valasztottam el az elsotol, nem tudom, ez szamit-e.

jaj, szerdan megyek uh-ra, izgalmas lesz! ossze-vissza eszek mindent, eloszor savanyu kaposztat, aztan hazikolbaszt, meg narancsot kiwivel, a pizzatol h.ingerem van szegeny ferjem akart enni de en mar kidobtam mert olyan erzesem volt hogy nem volt jo...

KépKép
Kép
csillaz
 
 


jóreggelt,

mostanában megint kezdi kolos az éjjeli felsírogatásokat. tegnap előtt alig tudtam megnyugtatni, ma szerencsére hamar visszaaludt. csak tudnám mitől lehet.
de látom Lili is sír éjjel ha felébred, kolos is néha áll az ágyban és sír. :(

Kolosnak azért kell pár perc amíg feloldódik ha idegen helyre megyünk. de ha már otthon érzi magát, ő is megy mindent megnézni, és persze pakol a háziak örömére. :) ott nincs baba, de aranyosa fogadták kolos pakolásait.

csillár: az nálunk is menő, épp tegnap kameráztuk le, ahogy kolos kacag ha az apja felemeli hozzá. majd feldobjuk youtube-ra.

mit mondott az orvos a hasmenésre?
Vendég
 


csilla megelőztél. :)
Vendég
 

 
 

csilla, http://www.glitterfy.com/flipbook.php itt kell feltölteni 4 fotót és már kész is.
én is enter-t raktam a két vonalzó közé, de így sem ment. majd még próbálkozom.
Vendég
 


sziasztok,
igen, orsi, nekunk van chicco xs pony-nk, s nagyon szeretjuk. meg alize volt, igaz, kolcsonadtuk egy baratunknak, s mivel veletlenul eltortek a kocsi osszezaro gombjat, a szervizben az egesz vazat csereltek ki kerekestul. de nagyon jo. nagy kosar, beepitett esovedo, dontheto, ha nem is nagyon, teli labzsak (bar ezt nem hasznaljuk). s aluvazas, azaz kb. 5 kg az egesz, ez azert fontos, mert 1. emeleten lakunk.

borisz is minden idegen helyen jol erzi magat, meg feloldodasi ido se kell neki, pedig aliznak meg most iskell, egyedul anyoseknal lesz egy ido utan nyugos, meg aliz is, meg mindig. gondolom, erzik a feszultseget, hogy anyosek a legkisebb esestol, sirastol, ugralastol sziszegnek.

borisz azota sir fel ejjelente - kvazi almaban - vagy felalomban, miota nem szopik ejjel (csak hajnalban), azaz kb 2-3 honapja rendszeresen, van olyan nap, hogy 2 orankent, van olyan, hogy csak 1x, de olyan, hogy egyszerse, olyan nincs. szerencsere, nem sok ido, mert gyakran csak 1 mp felsiras, s alszik is, de ha nem, vagy fel is ul, akkor csak megsimizni kell egyet, vagy visszadonteni, esetleg a kutyajat a kezebe adni, s alszik is, de azert igy is faraszto.
ma viszont 3.50-5.10 kozott nem tudott visszaaludni, nem sirt, dumalgatott, hol vidaman, hol panaszosan, hol felsirt kicsit, akkor megsimiztem, hol bealudt 5 percre, majd felkialtott hirtelen, hogy atja...5.10kor szopcsit kapott, pedig legkorabban 6kor szokta elfogadni utana aludt 9ig!

nalunk hetvegen kezdodik a nagyuzem aliz szulinapjaval, masnap a bulijaval, aztan karacsony, anyosek, anyamek, borisz szulinap, szilveszterre visszajovunk, de valszeg akkor mar csak pihennenk, ezert ugy terzvezem, a baratnomek jonnek at, akinek a kislanya aliz baratnoje, igy a kolkok is jol elvannak, s itt is tudnak aludni, borisz is akkor fekszik, amikor akar, mert alizek barmeddig birjak, altalaban tovabb, mint mi.

Kép
Kép
momoska
 
 


jaaaaj! borisz nagyon biztosan megy mar a lepcson fel is le is, sot derogal neki a negykezlab a lepcson, ezert a korlatba kapaszkodva ket labon megy fel, de mivel mindig odatart, ezert vegre alulrol is kapott racsot....es....2x figyelte meg, s megtanulta kinyitni:-( most hoztam vissza az 5. lepcsofokrol mar, mert csendben sunyizta fel magat, pedig 1.5 mre ulok a lepcsotol.

orsi,
nekunk amugy anyukameknal egy sima esernyokocsink van, dontheto ugyan, de semmi mas extra, olcso volt, borisz azt is szereti, 2 havonta hasznalja 1 hetig.

Kép
Kép
momoska
 
 


Látom Borisz se tudott aludni hajnalban!

délelőtt hívtam a dokit de nem vette fel. Azóta nem próbáltam, mert most meg már nincs kaki!!! Reggel óta nem volt, uh. talán már elmúlt Lilinél ez a hasmenés.

Alig aludt!!! Délben letettem kaja után, nagyon álmos volt, hogy majd ha felébred visszaaltatom. 1 órát aludt, meg azt a felet amit az altatás alatt. Kétszer próbáltam visszatenni, nem sikerült. Baromi fárad és álmos lesz estére, de napközben egy óránál egyszerűen nem képes többbet aludni, még így sem, hogy délelőt nem aludt. Én így nem is tudnék most átállni az egy alvásra, mert ez kevés így.

Lili szerencsére egyedül nem megy fel a lépcsőn, nem is igen próbálja meg, tudja hogy egyedül nem szabad. Eleinte még tettünk oda rácsot, de azt vettük észre hogy fölösleges. Elég értelmes és tudja hogy mi az amit tényleg nem szabad, amit nagyon komolyan gondolunk, mondunk. Persze vannak olyan dolgok is, amivel többször próbálkozik, hiába mondom minden alkalommal hogy nem szabad.
Ma pl. ki kellett mennem az utcára jött a postás, de nem volt gond, pakolgatott addig eszébe se jutott fölmenni a lépcsőn, de azért futottam befele.

A múltkor meg apa elfelejtette fönt bezárni az ajtót és arra figyelt fel, hogy Lili magyaráz az előtérben. Kiment a szobából és akkor vette észre hogy Lili a nyitott ajtóban áll, mutogat lefelé, de meg sem próbált lemenni.

Koárbban szó volt arról hogy ki mennyire ünnepli meg a szülinapot.
Na hát nálunk lesz ünneplés külön, lesz torta is, külön ajándék is. Ezt csak azért írom, mert korábban még nem igy gondoltam.

KépKép
domidina
 
 


[quote]e írta:lég értelmes és tudja hogy mi az amit tényleg nem szabad, amit nagyon komolyan gondolunk, mondunk.


mondom en, h. borisz nem tul okos:-) pedig eleg komolyan mondom, h. nem masszon ki az etetoszekbol, mig elmosom azt a 2db edenyt, ne menjen a lepcsore, ne masszon fel aliz kisszekere, majd onnan a kisasztalra, vagy aliz iroasztalanak szelebe kapaszkodva ne huzza fel magat, mig el nem eri a kozepso tartorudat a labaval, s igy majdhogynem az iroasztalra is fel tud maszni. egyszeruen ugy tunik, ezek izgatjak, valami elemi erovel tor ra drive, hogy magassagokat es melysegeket hagjon meg:-)
de ha az okossagot ebben is merjuk, akkor tulkeppen aliz se az, o is dacol gyakran a szulo akarattal, barmilyen komolyan akarjuk:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


na sikerült a vonalzó, nem tudom ezt most miért fogadta el, de most már mind1 is.

de ügyes borisz, hogy így tud lépcsőt mászni. kolos semmifajta affinitást nem érez, hogy felmászon lépcsőn. igaz nálunk nincs is. :) de anyáéknál van és ott sem. inkább lenn sír, ha én vlmiért felmegyek és néz engem. hova tűnten.

Lili pedig nagyon okos, hogy szót fogad, kolos ezt sem tudja. :) asszem koli sem vlmi okos, mert hiába mondom neki, hogy nem szabad, csinálja mintha mi sem történt volna. bár én ezt még annak tudom be, hogy angyon akaratos kiskölök, mert nagyon is tudja mit akar anya mondhat bármit.
sajnos nálunk elkezdődtek a hisztik. :twisted: ha vlmi nem úgy van ahogy ő akarja, olyan hisztit levág, hogy csak nézünk szabival. ezen már csak nevetni tudok. olyan vicces ahogy mérgelődik, és a földhöz vágja ami épp a kezébe kerül. szerintetek ez ellen mit lehet csinálni?? :roll: :twisted:
úgy örültem, amikor régebben erről volt szó, hogy kolos nem hisztizik...de most! már látom ő lesz az a gyerek aki a földhöz vágja magát a boltban ha vlmit nem kap meg. pedig vlmit olvastam erről raschburg könyvében de mit??...el is kell kérnem sógornőmtől.

Alíz hányadikán született?
Vendég
 


borisz tulsagosan is akrobataskodk.
aliz asztalan igy szokott nezelodni, s csak ugy kezzel huzza fel magat, aztan all egy ideig! Kép

ez meg csak egy bamba teli kep!

Kép

aliz 20.-ai, jezuska pont kettejuk koze szuletett! brrr!

amugy csak vicceltem am, orsi, nem hinnem, hogy az okossagon mulna, ki mennyire fogad szot, inkabb a szuloi kovetkezetessegen es a gyerek szuletett habitusan.

ranschburg azt mondja, a hisztire nem szabad se pozitiv, se negativ erzelmeket mutatni, kvazi "mintha nem letezne akkor a gyerek", de ha megnyugszik, akkor se szabad ra haragudni tovabb, csak azt kell megtanulnia, hisztivel nem er el semmit! nehez kivitelezni. aliznal vegkepp!

Kép
Kép
momoska
 
 


Nagyon ügyis a kis borisz - nem semmi ahogyan felmászott oda.

én is vlmi ilyenre gondoltam, ép az előbb próbáltuk ki, amikor is azon ment a hiszti, hogy apa nem adja neki oda a kamerát, majd a telefont sőt a szgéppel sem játszhat. ott hagytuk sírva a szőnyegen, potyogtak azok a krokodilkönnyek...de abbahagyta a hisztit egy pár mp-ig. majd adtunk neki inni, meg nézte a tv-t, most nyugi van. de borzasztó milyen balhét tud csapni. és ezt pár napja kezdte.
Vendég
 


Levi is hisztis, de már írtam. Sajnos már jobban. Pedig figyelmen kívül hagyom a hisztijét. Néha elég annyit mondanom, hogy nem érdekel határozott hangon, néha meg hiába, vergődik tovább, aztán egy idő után abbahagyja.

A szófogadás szerintem sem csak az okosságon múlik. Levin például kifejezetten látszik, hogy próbálgatja meddig mehet el (nem csak egyszer, vagy 100x), meg az is mikor tetteti a hülyét. Mindenesetre az már most tisztán látszik, hogy tanulni lusta, egyenlőre megfontoltságból sincs benne egy fikarcnyi sem. Szóval nem egy Lili, de szerintem az a ritkább típus. Mármint Lili. Én pl tegnap derékig a hűtőben találtam Levit. :roll:
Borisz azért elég merész! Állva a lépcsőn, meg ez a kép is, nem semmi!!!
Nagyon tudnak tetszeni a tesós képek! :)

Csilla én meg terhesen tiszta pizza mániás voltam! egyedül simán be tudtam vágni egy egészet és majdnem kevés is volt! Azelőtt sem és azóta sem sikerült ez. Na jó, híztam is mint a disznó! :oops: (19kg :oops: )

Úgy látszik egyébként ez a nap a későnkelés napja volt! Mi is 9 után keltünk. :wink: Most 2 napos csoda volt, Levi alig kelt éjszaka, én már megint többször mint ő. :roll: :wink: Persze az lenne az igazi csoda, ha végre egyedül aludna el, vagy legalább aludna 1 óránál többet is a saját ágyában! ( ő mindig egyből sír h ébred.)

KépKép
kora
 
 


sziasztok!

Nagyon ügyes a kis Borisz, és van benne erő rendesen, ha így felhúzza magát.

Azzal egyetértek veled Momoska, hogy nem az okosságon múlik hogy szót fogad-e vagy sem. Ezen azért nem lehet lemérni hogy mennyire okos a gyerek vagy sem. Inkább azon tudom lemérni, hogy mennyi az amit tud, felismer, ért. Lili pl. gyorsan tanul, sokszor elég 1x megmutatni valamit, elmondani mi az és legközelebb már tudja.
Ha ezt nézzük, a szófogadást, akkor Levi is okos, tudatosan feszegeti a határokat.

Tegnap azt néztem meg nála, hogy ha leteszek x mennyiségű állatos képet, mennyiből ismeri fel az állatot amit kérdezek tőle. Van ilyen összehajtogatós könyvecskéje, mindegyik lapon egy-egy állat képe.
9 állatképnél, mindegyiket eltalálta ha kérdeztem hol a...., melyik a..... Aztán növeltem a mennyiséget, (15) ott már volt tévesztés, sokat kellett átlátnia rövid időn belül.
Mondjuk azt még nem néztem meg, hogy ha egy adott állatot más rajzolatban mutatom meg neki, akkor mennyire ismeri fel. Vagy más tárgyat. A csigabigánál ez működik pl.

A hisztivel kapcsolatban én is ezt olvastam, hogy a szülőnek úgy kell tennie minta az nincs rá hatással, minta őt ez egyáltalán nem zavarná. Nem szabad teljesíteni azt amit kér.

Még azt is írja, hogy ha befejezi, akkor beszéljünk vele, hogy lássa, hogy ha szavakkal, emberi módon közeledik, bennünk mindit partnerre talál. (ezeket idéztem, én is most "olvasgattam" ezt a részt. Lilitől nem nagyon lehet.

Ja és a hiszti ebben a korban természetes, uh. nincs olyan hogy elrontottunk valamit is!

most már abbahagyom az okoskodást

KépKép
domidina
 
 


Nahát gyerekek ma már kelhettem 7kor. :( Na és az éjjel is ismét többször. Tudtam én, hogy kivételes 2 éjszakám volt. Csak legalább aludtam volna!

Edina akartam írni, hogy Levinek többször van egy nap kaka, nem csak 1x. Tegnap belekakált a fürdővízbe! :shock: :x :evil: Szégyen és gyalázat!!!!! Még soha nem csinált ilyet, ajánlom neki ,hogy ez egyszeri alkalom legyen! :twisted:

A nagyiknál mi is külön kocsit használunk. Ott kapta anyós vkitől. Enyhén szólva semmi extra, de arra jó, hogy eltoljuk egyik nagyitól a másikig. Ha meg be akarunk menni Pestre akkor arra meg egy esernyőkocsit használunk. Olcsó volt az express.huról. A háttámla meg a lábtartó dönthető, de ennyi.

Milyen fura, hogy ma én írok elsőnek..

KépKép
kora
 
 


Na persze gondolhattam volna, hogy Edina megelőz! :)

Levinek is van állatos könyve. Na, ő nem jeleskedik a mutogatásban! Tegnap kifejezetten láttam az értetlenséget az arcán amikor mutattam neki benne a macit, utánna meg a plüss jegesmaciját, hogy mind a kettő maci és többféle van.

KépKép
kora
 
 


sziasztok,
megint rekordot dontottunk, f9 utan ebresztettuk boriszt, s 9re mar az oviban voltunk.:-)

edina,
emlekszem, lilinek mar eleg koran megmutatkozott a tehetsege ebben a felismeresben es memoriaban. nagyon ugyes. 9-bol 9 allat felismerese azert atlag felett van.
borisznak teljes biztonsaggal csak a cica megy, azaz azt mindenfele formaban felismeri, de nemhiaba, mert macskamanias vagyok, s ha lakasban macskat nem is tartok, de festmenyek, szobrok, plussok, konyvek dogivel, ezert volt szinte az egyik elso szava, hogy "ci".
ja meg az autok, motorok, repulok, ezeket is eloben, matchboxban, konyvben, fenykepen, rajzban felismeri, meg akkor is, ha nem az:-) az ikea jatszoban van egy nagy papucs, amibe beleulhetnek a kolykok, na arra is azt mondta:"brrrrr"
kutya, tehen, barany, kacsa csak meghatarozott szituban es kepen ismerszik fel, s a hangjukat is csak neha utanozza, azaz a kutyanak egyaltalan nem. macira erdekes modon nincs affinitasa, pedig abbol is sok van itthon.
ezen kivul csak a fejet a labdat tudja megmutatni, meg a lampat, de azt keres nelkul mindig, s mindenhol, s nagyon elvarazsolva mondja: "pa". asszem kb. ennyi.
multkor mondtam az apjuknak, h. aliz ekkoriban mar miket felismert es odahozott (arrol nem is beszelve, h. miket s mennyit evett:-)), s az apja ketsegbeesve megszolalt, hogy "foglalkozzunk mar ezzel a gyerekkel":-) az ketsegtelen, hogy alizzal sokkal sokkal tobbet foglalkoztunk, mert o igenyelte, nem volt el maga, borisz nem igenyli, en meg bizom az onfejlodesben es az osztonszeru exploracios driveban:-) s kenyelmes is vagyok, nagyon:-))

kora,
egyszer 1-1.5 eves kora kozott aliz is belekakalt a vizbe, o ijedt meg a legjobban, tobbet nem is muvelte.

nalunk ez a klasszikus hiszti meg nincs. sir, ha nem akarja, hogy letegyem, vagy akarja, h. letegyem, vagy valamit nem engedunk, vagy nem adunk oda neki, de max. leterdel, s a kezere hajtja a fejet, mint egy jo mohamedan, s keservesen sir. egyelore meg azt hiszi, ez a celravezetobb.

Kép
Kép
momoska
 
 


nem tetszik nekem Lili, köhécsel néha és a száján veszi a levegőt. Igaz láza nincs, 37C és nem is nyügi, de mivel soha nem volt még ilyen (leszámítva a influenzáját az év elején) feltünő.....

Lili meg nem mond még semmit, csak a meeee... Ezt előszeretettel hsználja a mesére, arra ha azt mondom megyünk, vagy a meg szó hallatán, meg a vaut mondja ha ugat a kutya, egyébként csak gagyarászik meg mutogat ha akar valamit.
Lilinek is a lámpa a kedvence, azt már elég korán felismerte bárhol, és tetszik is neki.

KépKép
domidina
 
 


csajok, az oscillococcinumot hogyan adagoljam? Hány golyócskát, és hányszor egy nap?
Hiába kerestem a neten, mindenhol csak ampullákkal írják, de az sok nem?
Most adtam neki 5 golyócskát.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

Edina, sajnos én homeos dolgokban nem vagyok otthon, de szerintem az 5golyó biztos jó.
remélem nincs semmi komoly Lilivel!

momoska, ez a f9-es kelés jó lehetett. és ehhez hánszor+hánykor kelt borisz? én is tudtam volna még reggel aludni, de kolos 7:20kor reggelt kiáltott. :x

kolos is inkább csak mutogat ha akar vlmit, és azt hajtogatja, hogy "ava" 'aba" vagy vlmi ilyesmit. szinte mindnere ezt a "szót" használja.
én is emlékszem, hogy Lili milyen ügyes, okos volt már kisebbnek is.

nálunk kaka még nem, de pisi rendszeresen van a fürdővízben.

köszi a hisztivel kacspolatos tanácsokat.

ma megint egyedül leszek este-éjjel, apa 6kor elhúz itthonról, megint koncert. kicsit már unom. és dec 27én is lesz egy. még jó hogy nem 26án!! még csak az kéne.
Vendég
 


megnéztem a homeos kiskönyveben:
betegség megelőzése: hetente 1x1 tubus
náthás tünet kezelése: első napon 3x1 tubus, második naptól 2x1 tubus

nem tudom mi az a tubus, ez vlmi másfajta kiszerelés, nem bogyó?
Vendég
 


en is ugy tudom, hogy az oscillonak tubus az adagja, gyerekeknel is, az mashogy van, mint a sima golyocskak!

orsi,
borisz is (s anno aliz is) az ada, ata, adja szot hasznaltak sokat, foleg apa-anyara, de altalanos szo is.
hat ugy 4-5 napja kel borisz megint f9-9 korul, fuggetlenul attol, hanyszor sir fel ejjel, mert o nem kel, csak felsir, vagy fel is ul, de akkoris visszadontjuk, s mar alszik is. viszont azert 6 korul rendre szopcsizik, akkor is sirva ebred, csak akkor visszadontjuk, s ujra felsir vagy elalszik rogton, de akkor 20 perc mulva ujra felsir, ezert ez utobbival nem kiserletezunk.
mostanaban ilyen 4-5-6 napos periodusokban valtozik az alvasa (mikor ebred reggel, mennyit alszik delutan, bar szerencsere azert meg napkozben a 2 ora altalanos), azert szeretnem ha mar kiszamithatobb lenne, vagy beallna vmire.
inkabb az olyan napkozbeni alvasaitol vagyok kiborulva, mint ma: meg mindig igaz ra, hogy 3 ora fentlet utan alszik el a leggyorsabban, s akkor alszik majdnem tutira 2 orat, de ha megcsuszunk, mint ma (20(!!!) percet), kkor lasabban alszik el, s 50 perc utan ebred, uvoltve!!!, visszaaludni se tud, de megnygodni se egyhamar, mert almos, de zaklatott. ezt nem tudom megfejteni sosem.

Kép
Kép
momoska
 
 


ja.
a mai bolognai spagettiszeruseg (mindketten azt ettunk) egeszen izlett neki, nem evett ebbol se tu sokat, de az elso nehany falatnal egesz erdeklodest veltem felfedezni a kaja irant....meglepo volt!:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Hiszti: nálunk is van, üvöltve és vigasztalhatatlanul sir. Vagy üvölt, hogy azértis és csakazértis!!!!!!

Egy dolgot nem értek a Ranschburg könyvben: hogy lehet úgy tenni, mintha nem történne semmi. Ill. tehetek úgy, ölthetek fapofát, de attól még az érzelmek, indulatok vannak, léteznek, legfeljebb arcomra hazudom a nyugalmat. De az attól még nem igaz, és az akkor nem baj???? Nem azt tanulja meg, hogy visszafojtjuk az érzelmeket?? Számomra ez a nagy kérdés.

Nekem/nekünk Gerinél legalábbis nem nagyon sikerült ez a nem történt semmi pofát felvenni. De úgy tűnik Ancsi nehezebb eset lesz. :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


SZIASZTOK!

Lili belázasodott, az orra tele, éjfélig nem is aludtam, Lili rengetegszer kelt, bedugult orral nem tudta az orrán venni a levegőt és csak forgolódott, aztán már azért aludtunk valamit.

Nem volt nagy láza, gondoltam adok kúpot éjjelre. Hát azt az ordítást, rugkapálást amit levágott. Nem tudtam neki beadni, összeszorította a popsiját, uh. anélkül feküdt le. Hajnalra felment 37,8-ra, gondoltam ha reggel ébredéskor még mindig ennyi, betekerem vizes lepedőbe vagy fürösztöm mert más nem volt itthon, de lement 37,5-re uh. még hagyom, dolgozza ki a szervezete.

Az oscillo kis tubusban van, sok-sok apró kis golyócska, de tényleg valami miniatűr golyók. És a doki azt mondta amikor fölhívtam, hogy ezt adjam, pár golyót, de nem tudta a telefonba megmondani az adagolást, azért kérdeztem. Az egésszel soknak találtam, azt a pár golyót meg nagyon kevésnek, uh. úgy a tubus felét adtam neki tegnap, meg ma reggel is.

KépKép
domidina
 
 


jóreggelt,

szegény Lili, remélem hamar túl lesz rajta.
kúp helyett nem használhatnál baby panadolt, vagy nurofent? azok is lázcsillapítók és legalább semmit nem kell a popsijába dugdosni. kolos egyszer a fogára kapott, amikor lázas lett és látszott rajta, hogy nagyon fáj neki. de ha nem akarsz nem muszáj adni neki vlmit is, ha jól emlékszem Momoska és Évi is azon az állásponton van, hogy nem csillapít lázat rögtön.

megint kolimentes két napom lesz. apa most vitte el. úgyhogy megyek is vissza tanulni, mert holnap 2kor vizsga. :x már oda jutottan, hogy legyek már túl rajta, mert rohadtul unom.
Vendég
 


szoritunk, orsi!!!!!!

en kupparti vagyok, ali csak ugy 3 eves kora utan kedett tiltakozni, addig elvicceltem vele a dolgot, borisznal is megy a viccelodes, meg a csikizes kozben, elotte, utana, egyelore meg csAK nevet rajta.
a kanalas szerek megterhelobbek az emesztorendszernek! raadasul nehany kolok kihanyja.
38 fok-leszamitva persze - alatt nem is jo csillapitani a lazat, de en csak 38.5 felett szoktam ejjelre, s 39 korul nappalra. segit gyogyulni az enyhe laz.

jobbulast, lilike!!!

Kép
Kép
momoska
 
 


Én is szorítok neked Orsi! Egy kalappal!

A doki is a nurofent mondta, beszerzek, azért legyen itthon valami, ha szükség lenne rá. Egyenlőre nem megy följebb a láza uh. nem adok neki semmit. Én inkább először amúgy is a hűtőfürdőt csinálnám, meg a borogatást, aztán jön a gyógyszer.

Gyógyszerekkel kapcsolatban nem sok tapasztalat van szerencsére, nem volt beteg 2 hós kora óta, de akkor sem volt ilyen gond, hogy kihányta volna.

hiszti,
azt is írja, hogy ezt nem könnyű kivitelezni, az biztos. Hát én nem tudom abban a helyzetben mit is fogok csinálni, mert könnyű azt mondani, hogy nem is veszem észre. Szerintem ez az adott pillanatra értendő, és arra, hogy nem teljesítem azt amit akar, de utána viszont meg kell beszélni a dolgot, nem szabad úgy tenni mintha semmi nem történt volna, mert ezeket a dolgokat helyre kell tenni nála.

KépKép
domidina
 
 


ja. hiszti,
en ugy erzem, evi, a gyereknevelesben - legalabbis szamomra - gyakran szuksegem van az onuralom gyakorlasara, a turelemre, az indulatelfojtasra, meg ha nem is mindig sikerul. egy biztonsagot ado, ovo, vedo kornyezetben, ahol a haragot/csalodottsagot azert kimutatjuk, ha az indulatot vissza is fojtjuk, nem hinnem, hogy a gyerek az elfojtast tanulna meg, vagy eppen azt, hogy az erzelmeit nem szabad kimutatni. de en se tartom udvosnek, ha egy gyerek "tehetetlensegeben" a hisztihez folyamodik, mert a hatarait probalgatja, mert szegenyesebb az eszkoztara, mint nekunk, mert nincs meg annyi onuralma, ugyanist azt tanulni kell, akar a szuloktol, akkor ebben az esetben az segitene rajta, ha meg en is razuditanam a hiszti kivaltotta indulataimat, szulofuggo persze, hogy ez testi fenyitesm kiabalas, elrancigalas, vagy szeretetmegvonas, vagy egyeb buntetesforma-e.
ha ilyenkor eltavolodsz tole, s teszed a dolgokat, viszont mikor abbahagyja, akkor ujra a te kedves gyereked, s ha szepen keri, amit elotte hisztivel, akkor akar meg is beszelhettek valamit, valami kompromisszumosat, vagy konszenzusosat, az mindkettonknek jobb, mint a harag es a bunti.

edinanak igaza van, nyugodt-higgadt allapotban (ha mindketten azok), meg lehet beszelni, hogy miert nem jo az ilyen viselkedes, de tullihegni se szabad, 1-2 mondat eleg, es egy ido utan mar az is felesleges, tobbet er, ha egy hisztiroham utan inkabb megolelgetjuk a kolykot.

hiszen mikor aliznak egy nagyon nyugodt-segitokesz-szulobarat napjan 1-2 eve megjegyeztem? hogy "de kis tunder vagy ma, mindig ilyennek kellene lenned", akkor azt valaszolta: "ilyen akarok, csak nem mindig tudok", azaz tudja o nagyon jol, csak meg kevesbe tud uralkodni magan, s ha mi se tudunk, akkor nem is tanulja meg, vagy nem latja fontossagat!

s nekeme ez a mondata joval tobbet ert, mintha tudnam, hogy egy haragos pillantasomra abbahagyja a hisztit, mert kulonben....!!!

(anyos eskuszik a hideg vizre:-))

Kép
Kép
momoska
 
 


Délelőtt nem sokat aludt, 20 percet, gondoltam most akkor már elviszem aludni. Olyan édes tud lenni, amikor elkezdek vele sétálni, néha a vállamra hajta a fejét, amikor mondom hogy csicsikázzál. Aztán felemeli a fejét, rám néz kérdő szemekkel.
Mondom neki, hogy most egy kicsit csicsikázunk mert álmos vagy.
Azt mondja: mem, mem, nem. Na ezt az szót hamar megtanulta, és érti is, használja is. Uh. most játszik magában.

Persze ha látom rajta, hogy nagyon lmos és esély is van arra hogy aludjon, nem hagyom, de most nem ez a helyzet.

Azt hittem ha lázasak, többet alszanak a gyerekek, de Lili nem. Láza ugyanannyi, orra folyik, de még azt is zokon veszik ha megtörlöm az orrát.

Momoska, te mindig olyan jól meg tudod fogalmazni a dolgokat, igen erre gondoltam én is.

KépKép
domidina
 
 


köszi a drukkokat!

nem emlékeztek véletlenül, hogy melyik autósülés a jó= EU szabvány?
Vendég
 


Most csak gyorsan:
Orsi ha jól emlékszem R44 03 és R44 04. Sajna most vhogy nem találtam meg azt az oldalt ahol nagyon profin és érthetően le van írva minden ezzel kapcsolatban.. :(
Egy kalappal! :)

Csilla mi volt uh-on?

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Teljesen felvagyok dobódva! :D Ma volt a karácsonyi vacsi a munkatársakkal, ami nagyon nagyon jó volt! :D

Edina!
Lázat szerintem sem kell csillapítani 38 alatt napközben. Én azért 37 felett adnék kúpot vagy Panadolt/Nurofent estére.

Orsi!
Ahogy Kora írta. 03 vagy 04 a jó
Holnapra szorítok!!!

Hiszti nálunk is szokott lenni. Én akkor határozottan mondom, hogy nem szabad és elviszem onnan és próbálom elterelni mással a figyelmét. Általában sikerül.

"Rossznak lenni olyan jó és jónak lenni olyan nehéz" ezt egy paptól hallottam, aki egy kisgyereket idézett. Van benne igazság. :)

Tegnap éjszaka Dávid felkelt szopizni n3 -kor, amit már nagyon régóta nem csinált. Val.szeg a foga jöhet, mert felül nagyon duzzadt az ínye.

Kép
Kép
tina82
 
 


jóreggelt!

Lili egész éjjel aludt, leszámítva az a 2x-i ébredést elalvás utáni 1 órában. De akkor megint úgy ordított, alig tudtam megnyugtatni. Persze azért fölsírt néha, meg nyöszörgött is, de aludt nem kellett altatni. Nem úgy mint én, nagyon sokszor fölébredtem, néztem az órát, meg őt, hogy meleg-e meg ilyenek. Egész éjjel az orrán vette a levegőt. Talán megy kifele belőle, vagy jön ami szokott, köhögés, hurutoldás. Remélem most ezt kihagyjuk.

De estére lement a láza 37,1-re uh. nem adtam neki nurofent. Reggelre meg már nem is volt láza.

Orsi, 03, 04 jelzésű a jó. Ha jól emlékszem ez egy karikába van írva.

Ma jön a védőnő, már régen volt.

Orsi én is szorítok, bizti sikerülni fog.

KépKép
domidina
 
 


Sajnálom Lili betegségét, reméljük már egyre jobban lesz!! Nekem is mindenki azt mondja 38 alatt nem kell lázat csillapítani, hagy dolgozzon az immunrendzser (azért én éjjel adtam neki nurofent, nem mertem nélküle elkezdeni az éjszakát). Én sajnos egyébkén vmilyen megmagyarázhatatlan módon kúpfóbiás vagyok. Mindenesetre úgy néz ki Lili túl van a nehezén, lehet holnapra már semmi baja nem lesz. :)

Tina én is szerettem az ilyen munkahelyi vacsikat! Képzeljétek, a főnököm asszonya letiltotta a meghívásomat az idén, mondván nem is biztos, hogy vissza fogok menni oda dolgozni. Igaz ami igaz, ebben vam vmi...

Tegnap voltunk délelőtt a manó klubban. Egy doki jött előadást tartani. Hát ismét hallhattunk az eddigieknek homlokegyenest ellentmondó álláspontot. Két dolgot megemlítenék nektek is. Szerinte ha egy gyerek 3 éves koráig csak szopizik akkor is MINDENT megkap a kis szervezete amire szüksége van. A másik amin szintén nagyot néztem: fél éves kortól lehet adni a babának egy kávéskanálnyi mézet :shock: vegyes virágmézből persze ellenőrzött termelésből.

Kitaláltam hogy Levente is csinál ajándékot, tegnap egész délután azzal kínlódtunk. Nem egyszerű egy izgő-mozgó gyerekkel! :) Remélem jó lesz, mert nem igazán lesz idő újat csinálni. Rajzolgatok is neki, de rájöttem rajzolni még csak-csak, de festeni már abszolút nem tudok, úgyhogy az utolsó rajzot inkább színeztem...

Az éjjelünk ismét gázos volt. Úgy szeretnék már egy nyugalmas éjszakát!!!! Adhatná nekem ezt karira a drágám!

Hisztinél tényleg be szokott az is válni sokszor amit Tina ír.

KépKép
kora
 
 


Lili megint nem hajlandó aludni!

Nem tudom írtam-e tegnap, azt hiszem nem, vagy mégis? Na mindegy. Szóval tegnap délután 1órától f3-ig próbáltam letenni aludni egy 20 perces délelőtti alvás után, f 3-kor sikerült úgy hogy elkezdtem az állatairől énekelni, na akkor beájult.

Ma délelőtt ugyenez, járkálok vele, eltolja magát rám néz azzal a boci szemeivel és mondja hogy nem, és mutat az ajtóra hogy ő ki akar menni játszani. Ezt eljátszottuk 2x, és f11-kor abbahagytam, mert mondom most már ne is aludjon.
Lehet hogy állunk át az 1x-i alvásra????

Kora,
a mézet már én is hallottam, persze pl. teába rakva, kajába és nem csak úgy, mert allergizálhat, viszont jobb mint a cukor.

Az anyatejes etetésen én is csodálkozom és éredekes álláspont. Szerintem másra is szükségük van már ilyenkor, az anyatej nem pótol minden szükséges vitamint, ásványi anyagot, meg a többit...

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
borisz kezd egy kicsit megremiteni, ejjelente mar nem felsir neha, hanem felsikit, de meg fel sem ul, fekszik ugyanugy, nem is nagyon mocorog, o nem szokta ledobni magarol a takarot, s az agy masik vegeben ebredni, max. hasrafordul...de tegnap ejjel ejfelig 3x is sikitott, mire felertunk, edesdeden aludt. ha nem 2-3 honapja csinalna ezt, marmint a rovid felsirasokat, s nem epen akkor, miutan kinott 6 foga, s azota egynek sincs jele, akkor foghatnam a fogara, de azert az nagy geciseg (bocs!) lenne, ha honapokig a fogatol szenvedgetne ejjelente, nem??? mert az uccso meg sokara no ki...
6 helyett viszont 5kor szopcsizott, f9 helyett f8kor kelt, de f10kor leraktam, s meg alszik, pedig azert raktam le, hatha alszik meg egy rovidet delutan is meg aliz ovis karacsonyi bulija elott, de igy nem fog, max. nyugos lesz.

ja, edina, van ez az ido, mikor ket alvas mar sok nekik, egy meg keves, ha jol birja lili a delelottot, en nem eroltetnem a ket alvast, viszont nem is ragaszkodnek mindig az egyhez. aliznal olyan 1 honap volt, mig atallt! s jol van mar lili???
nekem tobb, mint 1 hete faj a torkom, igy szoktak kezdodni a nathaim: 2 nap torokfajas, s utana durvul be a natha, de a torkom mar nem faj, na most megallt itt, ez se jo!

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki hamar kikászálódik ebből a náthás, lázas, torokfájós időszakból vagy a legjobb, hogy bele se keveredjen!
Ha én érzem, hogy valami készülődik mindig veszek be Echinaceát és az többnyire segít.

Orsi!
Most biztos nem ülsz már a gép előtt. Nagyon szorítunk! Gyere amint tudsz! :)

Edina!
Megtaláltam a füzetben az oscillococcinumot. Teljes tubust ír gyerekeknek is. Első napon 3x1, második naptól 2x1 tubus. Hogy van Lili?

Kora!
Sajnos ez a vacsi nem meghívásos alapon ment, hanem mindenki fizette magának, de a lényeg, hogy nagyon jó volt a hangulat. Hogyhogy nem mész vissza? (ha nem publikus ne írd le!)
Milyen ajándékot csináltok, ha nem titok? Gondoltam én is, hogy kéz és lábnyomatot csinálunk, de a gyakorlati kivitelezésnél feladtam a dolgot. Inkább csináltam fényképet, szöveget rá, előhívattuk és az küldtük el képeslapként egy borítékban. Persze akiknek szoktunk, azért még adunk ajándékot.
Furcsállom, amit ott a klubban mondtak, mert még a nagyon szoptatáspártiak is javasolják, hogy 6 hónapos kortól el kell kezdeni a hozzátáplálást, többek között a vas-bevitel miatt.

Momoska!
Nálunk is előfordult néha ilyen felsíkitás alvás közben. Mindenki mást mondott: a foga miatt, fáj a hasa, rosszat álmodott. Szóval próbáld kitalálni! :roll:

Ja és még nem is írtam!
Dávid tegnap este f10-tól ma reggel n10-ig aludt. :D Na jó, egyszer éjfél körül felsírt, de simire hamar visszaludt. Nagyon örültem neki, főleg mert én is tök jót tudtam aludni!
Kívánom, hogy Nektek is hasonlóan teljenek az éjszakák!

Na ennyi elég is lesz belőlem, vár a takarítás.

Kép
Kép
tina82
 
 


Lili tul.képpen jól van. Láza nincs, az orra végülis nem folyik, még érzem hogy van benne, de nem vészes. Jókedvű, olyan mint máskor. Csak ne is legyen már más.... Azt nagyon nem szeretném, ha lerakódna a hurut és köhögne!!!! Brrr

f1-kor vittem aludni ebéd után, próbálkozott akkor is egy "nem"-mel, de énekeltem az állatokat és 2 perc alatt elaludt.

Mennem kelll bocs.

KépKép
domidina
 
 


mégsem, szóval szűk 1,5 órát aludt, hiába próbáltam visszaaltatni, csak hajtogatta hogy nem. Szóval már nagyon tudja mit akar, legalábbis ezen a téren.

Persze nem fogom eröltetni, ahogy ő igényli, akkor alszik. De ma nagyon határozottan közölte hogy nem akar.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!
Orsi nagyon szoritok én is neked!!! Sok sikert vagy kéz és lábtörést, ahogy szeretnéd.

Lili és Momoska, jobbulást nektek.

Ancsinál is előfordult már, hogy fesikitott éjszaka, igaz nem gyakran. Változatlanul 2x alszik, de. 1,5-2 órát, du. pedig 1 órát.
Ezt még én sem hallottam, hogy 3 évig elég az anyatej. Habár Ancsival nagy kiszúrás lenne, ha nem kapna egyebet, mert ha eszünk (és főleg Geri), abból neki is rögtön kell.
Szép estét nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok,

na végre itthon. köszi a sok drukkolást, de elég laza volt a vizsga. nem is gondoltam volna. 3man voltunk összesen és szinte mindent megdumáltunk. :) plusz volt két feladat amit a tanár maga diktált le..mármint a megoldást. szerintem meglesz. :) hát ilyen vizsgán sem voltam soha...ami azért lepett meg mert a sulim elég nehéz, és a többi tárgyból meg olyan szintem megy az ellenőrzés, hogyha megmukkansz már 1es.

jan. 7én lesz a szóbeli része. kíváncsi leszek az milyen kötetelen lesz.

sajnálom, hogy sokan betegek vagytok. lekopogom, mi nem kaptuk el. a család sem beteg, de most egy darabig nem viszem gyerekek közé. az ismerettségi körben is sokan elkaptak vlmi nyavaját. remélem hamar rendbe jön midenki.

alvás, nálunk is volt ilyen, hogy 1 alvás kevés volt kettő meg sok. talán még mindig átállásban van koli (hű, ez értelmes :oops: ) mert 11kor el tudna aludni, de akkor már nem hagyom, húzzuk ki ebédig, mert ha alszik 11kor akkor kb 5kor lenne megint álmos de ha ilyenkor alszik, akkor meg nem aludna el 10 előtt.

holnap megyünk gyöngyösre, így karácsony előtt, mert utána már nagyon kell tanulnom a köv. vizsgára.

Kora, szorítok hogy a kis Levi minél hamarabb aludja át az éjszakát.

Tina, nem semmi alvókája van a fiadnak, de az enyém is tud ilyet: tegnap f9- reggel 8ig aludt. most délután meg 2.5 órát.
Vendég
 


ez most az aktuális kedvencem:
Kép Kép

gyöngyösi nagyszülőknek csináltam, ez elvileg kulcstartó, rá lehet akasztani azokra az ezüst izékre. :)
Kép
Vendég
 


Tök jó, hogy ilyen lazán ment a vizsga! :) (Azért furcs is)
Tényleg jók a képek! Nőtt a haja? MIntha hosszabb lenne. Kolos is olyan nagyfiú már, nem? Már nem olyan babásak. A pásik képen tesód van a babájukkal?

Tina pont azt találtuk ki mi is, sógyurmába egy láb és egy kéz lenyomat. :) Most száradnak, sajnos már van egy-két repedéske a szélén kettőnek, remélem nem lesz rosszabb. Még majd ki is kel sütni meg be akarom festeni is + lakk.
A fiad tényleg jókat alszik. Mindenkit irigyelek ezért!!!!

Levi is szokott felsírni álmában, csak az a baj, hogy legtöbbször ő fel is ébred és lehet altatni, mert ugye magától a világ minden kincséért sem aludna el! :roll: Tegnap pl vacsi közben már majd kidörzsölte a szemét, alig bírta már nyitva tartani, de akkor sem aludt volna magától! :roll: Perzse 20perc múlva meg már ébredt is, igaz könnyen ment a visszaaltatás.

Mennem kell. Remélem Lili már teljesen jól van!

KépKép
kora
 
 


sziasztok!
Tegnap délután azt hittem szörnyű éjszakám lesz, mert estére megint úgy bedugult az orra! Aztán mikor már elaludt szépen vette az orrán a levegőt, uh. csak a szokásos 2x-i ébredés volt.

Orsi,
mázlitok volt akkor, persze enélkül is biztos nagyon jól sikerült volna, de azért jól jön egy ilyen kis"segítség".
Tetszik az ajándék amit csináltál, ügyi vagy. Jó ötlet!

Azon gondolkodom beszerezzek-e köhögés ellen, hurutoldót, vagy orcseppet az ünnepekre....

nem hagy....áááááá,,

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

rendesen leértünk gyöngyösre - egész jól elvolt koli, csak az utolsó negyed órában nyűglödött.

tegnap meg képzeljétek mit volt. akkora dugó volt a városban, hogy apáék csak este indultam el (nézték webkamerán a forgalmat), kb 8ra értek hozzánk, és kolos elaludt útközben a kocsiban. annyira ki volt ütve, hogy észre sem vette, hogy kivettem az ülésből, levetkőztettem és leraktam aludni. aludt 9ig, ekkor fél óra után tudtam csak visszaaltatni. mert ha hagyom, hogy felkeljem szerintem éjfélnél előbb nem tudom ágyba rakni. igaz így kihagyta a vacsit+pancsit, de aludt reggel fél 8ig. :)

én is gondoltam hogy sóliszt gyurmát csinálok...aztán nem volt kedvem összekutyulni. biztos jó lesz kora amit csináltál, tehetnpél fel képeket.

edina, engem hagy békén, elig tudok írni...
Vendég
 


Reggelig aludt? Az szép! :)
Képet inkább majd csak a készről raknék (sütés-festés után), mert szerintem képen így nem látszik olyan jól, de majd kipróbálom.

Edina mi lenne ha kikérnéd a védőnő vagy a doki tanácsát? bár orrcsepp nem árthat így télen ha van kéznél. Nekem a nasivin sanft 0,01%-osat ajánlották. Ez 1 éves kor alatt adható és állítólag nincs benne tartósító mint a többiben ezért felbontás után is sokáig használható. Oxymetazoline a hatóanyag ha mond ez neked valamit ( nekem semmit). Azért én inkább rákérdeznék a helyedben, nem biztos, hogy kell ez most Lilinek.... Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kora 2008.12.19 11:34-kor.

KépKép
kora
 
 


sikerült elaltatnom 9.50-kor, igaz f11-ig hagytam, látványosan elkezdtem a szobájába pakolni, zörögni, ki tudja meddig aludt volna, de nem lehet, mert akkor du. nincs alvás csak későn. Mondjuk nem ment könnyen, hamar, fél óráig tartott.

Hát én az idén nem voltam, és leszek kreatív nem csinálok ilyesmit, most nincs türelmem hozzá, meg Lilitől nem igazán tudok. Sóliszttel még nem próbálkoztam soha.

Lili meg papírevő lett, imádja valamiért, állandóan ki kill turkálnom a szájából darabokat, már ha sikerül. Persze hiába mondom neki hogy köpje ki, nem igazán tudja mit akarok tőle, sejti, mert nyitja azért a száját, de nem köpi ki.

KépKép
domidina
 
 


még azt akartam írni, hogy tegnap kipróbáltam mit szól a szervezete a tojáshoz meg a tejhez. Az ebédjébe ütöttem egy tojást, tejet meg a tízóraijába, a banánhoz. Úgy tűnik nem lesz gond velük, nem lett se pöttyös, se nem megy a hasa.

Lassan már kakaót is lehet csinálni. Bár először még azt hiszem veszek babatejet egy rövid ideig....

KépKép
domidina
 
 


Úgy látszik Edina mi ma egyszerre írunk..

KépKép
kora
 
 


ja, kora kérdezted ki van a képen: nem tesóm, hanem a férjem bátyja és az ő gyereke. tesómék még suliba járnak nem babáznak.

orcsepp: nekünk is a nasivint javasolta a doki annó amikor náthás volt. és tudom is ajánlani, mert nagyon jó.

én még egész tojást nem adtam csak sárgáját, de tejet már kapott a kakájába. nekünk sem volt baj. viszont én nem akarnék még kakaót adni neki.

megyek altatni...
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?