szilde: csak néhány példa. Ebéd után elkezdi enni a meggyes sütit, rágja a falatot, egyszer csak üvöltve sírni kezd, és köpi ki, hogy ő a Mikulás-csomagból szeretne csokit. (A sütit ő választotta a pékségben, előtte nem mondta, hogy csokit szeretne, én meg egy szóval sem mondtam, hogy nem kap.) Nyekeregve üvölt, hogy a rózsaszín tányérból kér enni- mikor már ki is van készítve a rózsaszín tányérja, hiszen azt kérte, mikor asztalhoz ült, merem bele a levest- ugyan mit tehetnék még??? Ha rájön a hoppáré, 5 métert nem hajlandó gyalog megtenni, a múltkor Dóri még egy kicsit battyogott volna a Kodály téren az 50 m-re levő boltig (szereti megnézni a micimackós zoknikat), de Marcsi közölte, hogy ő fel akar állni a fellépőre (márpedig ugye az nem megy, ha Dóri nem ül a kocsiban), üvöltés, babakocsi-rugdosás… Na ilyenekből tucatszám egy napra, emellett állandó variálás, meg Dóri-szekálás, szelektív hallás, stb. Ha tudnám, hogy dackorszak-féle, és kinövi, nem bántana annyira, de valahogy olyan érzésem lenne, hogy ilyenné kezd válni ő maga, nincs picsogás- és összeveszésmentes fél napunk!
Ma már ment volna oviba, de olyan hisztit levágott, meg apát nagyon magára haragította, úgyhogy itthon maradt.
Hozzátáplálós táblázat: lefotózom a miénket, annál konzervatívabban nem találtok!
(Kivéve a mézet, azt 1éves kortól írja.) Meg azt is, ami egy babaszakácskönyvemben van. Ide nem fogom tudni betenni, mert akkor túl kicsi lenne és olvashatatlan, de akinek kell, írjon nekem egy e-mailt (nem privit!), és elküldöm.
toncsi: a hematómára nekünk is ezt mondták, nyomkodtam egy ideig, de semmit se használt, aztán egyszer csak eltűnt magától. Tejtermék: én is kivártam az 1éves kort, Dórinál a 11 hónapot.
szilcsi: Dokinénink fél liter/nap mennyiséget javasolt (anyatejjel együtt) -amikor mondtam neki, hogy a napi 2 szopi már csak jelképes mennyiség-, ez szerintem rengeteg (valami 16 evőkanál tápszerport jelentene!). Marcsi nagy tápszerivó volt, neki 3 dl volt a maximum, Dóri meg egy kortyot se iszik, kefirbe keverve eszi meg, de közel sem annyit, mint ami fél literhez kellene.