Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :)

Norus :)
Bocsika, teljesen kiment a fejemből, hogy még azért is el kellett volna ugranom... :oops: :oops:
Jövőhéten megpróbálok elszaladni érte, csörgök, ok??

Anna :)
Ma este Noncsi ugyanazt csinálta, amit Nóri.
Szerintem nem volt még álmos, mert egy darabig hiába ringattam, simiztem, mikor leraktam felállt, és sírt. De aztán egyszercsak úgymaradt, gondolom, addigra fáradt el.
Én a helyedben megpróbálnám a délelőtti alvást elhúzni délig, és megpróbálni elhagyni a délutánit. Hátha...
Én - mondjuk Boti napirendje miatt - egy ideje így altatom Noémit. Előtte aludt délelőtt is, meg délután is. De kipróbáltam, meddig bírja délelőtt, fokozatosan kibírtuk délig, és így kimaradt a délutáni alvás. Mondjuk délben 2 órát alszik.

Na menem kell, csak gyors egy kép:

Csak komolyan :lol:

Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Rajzolás: amikor a 10 hós tanácsadáson voltunk Lalival, a dokinéni megkérdezte, hogy rajzol a gyerek. :shock: Mondom neki, sehogy. Kéne??? Erre ő: hát anyuka adjon neki ceruzát meg papírt, hadd rajzoljon. Mondom jó, kipróbáljuk. A papírt összegyűrte és ledobta, a ceruzát meg bekapta. :D Ennyit a rajzolásról. Gőze nem volt, mit kéne kezdenie ezekkel. :D

Zitus, Noncsi édes, tényleg jó komoly. Szimfóniát komponált? :D

Lalinak megvolt a 3. átaludt éjszakája is. :lol: Ez maga a csoda, reggelente alig merem elhinni. :D A nappali alvással küzdünk kicsit, 15-20 perc hiszti után hajlandó csak elaludni velem összebújva.

Anna, rendeződött Nóri alvása? Rájöttetek, mi lehetett a baj? Én is már csak egyszer altatom Lalit nappal, akkor alszik 2-3 órát, de délután már nem teszem le, akármilyen álmos is, mert akkor nem alszik éjjel ő sem. Így meg fél 9-re már szunyál. Vgay max babakocsiban séta közben szunyál be délután, de az 20-30 percnél nem több sosem (nem hagyom... :oops: )

Timi, kacsához nincs külön receptem, sütés előtti este befűszerezem, másnap délután mehet a sütőbe, pici víz alá, beirdalni itt-ott, lehet köré tenni paprikát, hagymakarikákat is. Alufóliával lefedem, lassú lángon puhítom a húst, ha puha, alufólia levesz és nagy lángon hirtelen pirosra süt.

Hú karácsonyra még mindig sehol semmi nálunk. :roll: :shock: Kezdek kifutni az időből. :roll:

Zsuzsi, hátha egy kisebb diétával megúszod és nem alakul ki a diabetes. Drukk!!!

Kép
szilcsi

Volt itt az új védőnő, megkérdeztem a mézet, ő is 2 éves kort mondott a pollenallergia miatt. És mivel nálunk a családban van mindenféle allergia (por, pollen, étel, adalékanyagok), veszélyeztetett kategória vagyunk, jobban kell ügyelni ezekre. Úgyhogy Lalóci nem kap mézeskalácsot. :(

Off téma: apáék kint vannak a boszorkány szigeten a Tisza-parton forgatni, most hívott fel, hogy egy néni mellettük lesétált a töltés oldalán, közben kiáltozott, majd belegázolt a vízbe, gyorsan kihúzták, hívta apa a mentőket, a néni azt mondta, öngyilkos akart lenni. :( Még jó, hogy olyan jelenetük van mára, amihez búvár is kell, így volt, aki bemenjen a vízbe. Először azt hitték, tőlük ijedt meg a néni, mert sokan vannak és fegyveres katonák kísérik az embereket a vízhez kivégzésre, és tök élethű minden, a jelmezek, a fegyverek, a színház sminkese csinálja a maszkokat. Tegnap kint voltunk Lalival, jó nagy sár volt, de iszonyú jó hangulatú egy ilyen forgatás.
Most megyünk boltba, ha sikerül a mára betervezett kaja és süti, dobok fel fotót a másikba. :)

Kép
szilcsi

Sziasztok!

szilde: köszi az infókat. Dóri még eszi is a ceruzát, tehát nem lehet egyedül hagyni vele, de tényleg tökéletesen fogja, ahogy írni kell vele, csak lesek. Olyanokat „rajzol”, mint Marcsi 3évesen, látszik rajta, hogy nagyon figyeli, hogy alakul a vonal, és lassan húzza. Mágneses táblánk 2 is van, az nagyon jó, kicsit más, mint a papír. A metrós cuccokat neki még korainak ítélem. Anyukám vett ilyen vastag, háromszög keresztmetszetű ceruzákat Marcsinak, tényleg jók. A falra rajzolás semmilyen formában nem akarom bevezetni. :)

Karmen: nem ismerem ezt a gömbkrétát! majd keresem, bár Marcsi már lehet, hogy túl van ezen, Dórinak meg minek? :lol:

Exdeus: bocsi, hogy nem ismertelek meg benneteket hamarabb! :oops: :oops: Apa teljesen ismeretlen volt, téged is álcázott a sapi, Petit felismerni véltem a ló hátán, de a rózsaszín sapi erősen elbizonytalanított :lol: (akkor még nem tudtam, hogy cseréltetek)… Úgyhogy köszi, hogy odajöttetek.

klzsuzsi: drukkolok! Mondjuk az se mindegy, mit eszel az előtte való napokban… :roll:

Altatás: én is így csináltam, mint Zituska, egyszer kipróbáltam, bírja –e Dóri a délelőttöt alvás nélkül, és bírta simán, 1 óráig is, azóta 1x alszik, néha 2x, ha korán elfárad, vagy az igazodik jobban a napirendhez hétvégén.

Zituska: oké, majd értekezzünk!

szilcsi: ne kiabáljunk el semmit, de szép fokozatosan rendeződni fog ez! drukk! Egy kicsit kipihened magad, és máris mennyivel jobb hangulatú a hsz-od! :wink:

Ma nem ment Marcsi oviba, mert napok óta köhög, bár úgy tűnik, kifelé megy belőle (koppkopp), a hétvégén enni se nagyon akart semmiből. Megint meg kell állapítanom, hogy én kevés vagyok a többgyerekességhez. :(

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus!
Hát én sem voltam elég bátor a falrarajzolósdihoz,mivel már őrzi a fal a lányom keze munkáját.. :roll:(pedig vigyáztunk)
De hátha más gyereknél bejön..

Mi ez a kevés vagyok elszólás??
Gond van?? :shock: :oops:
Mondjuk én is sokszor érzem így,és azt gondolom,hogy más biztosan nem él át ilyet...

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Nóri! Ez lenne az (amugy nagyon sok bölcsiben is használják már) http://www.kopefajatek.hu/index.php?pag ... 6&vmcchk=1

Falrajzolást én sem engedem. Még a Siha közi játszóban sem, ott papir van falra tüzve.

Szilcsi! De szuper, remélem az átaludt éjszakák száma nö! Én is igy tudom ezen okokból nem ajánlott a méz, meg hallottam olyat is, hogy sok a dohányföld a méhek területén, emiatt sem ajánlják kicsinek, mert szennyezödhetnek a virágok porai is a dohánnyal.

Norbi magától állt át a napi 1 alvásra 11 hósan. Orsival ez 14 hósan sikerült, akkor ugy hogy fokozatosan nyujtottam a délelöttöt. Elöbb én korainak éreztem.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Plázában a Mikulásgyár egész nap van vagy csak bizonyos időintervallumban lehet vinni az ajándékokat? Lenne pár dolog amit vinnék holnap.

Nórus: Mondta Gréti, hogy nem volt ma Marcsi oviban. :( Elég sok a beteg most megint úgy láttam :(
Neked kitartás!

Szilcsi: 10 hósan rajzolni :D Végülis.... Levi múltkor talált egy elkallódot filctollat a földön a gyerekszobában. "Gyönyörűen" kidekorálta az ajtófélfa, a csempe egy részét, a Liberós textil könyvét és a tenyerét, mindezt pár másodpercnyi hadonászással. Szerencsére gyorsan le tudtam sikálni midnenhonnan mindent. Kivéve a könyvét meg a tenyerét...

Zituska: Nagyon édes a művésznő! :)

Zozo: Ajándékot nálunk is csak az kap akit ünnepelünk.

Szilde: Nyugi, én is érzek ilyesmit, meg olyant is, hogy biztos én vagyok az egyedüli aki ilyent érez...:D De már legalább hárman vagyunk ;)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

sziasztok

Valaki tudna ajánlani egy megbízható, a hisztis anyukákkal is higgadtan beszélő, szájbarágósan magyarázó gyermekorvost, akár privát is???? Már a második gyermekorvost gyűrjük, de nem vagyok túlságosan elégedett.

a lánykám múlt hét csütörtök óta hány, hasmenése van. enni egyáltalán nem eszik, szopizni hál istennek szopizik, bár vagy megmarad benne vagy nem. A hasfogót, meg az antibiotikumot kihányja, a hányáscsillapító kúpot kifossa - bocsi a vulgaritásért, de ez van -. Most végre eljutottunk oda, hogy ma vittünk székletmintát az Ántsz-nek, de abból is péntekre lesz eredmény. Persze a háziorvos is meg az ügyeletes orvos is - ugyanis hétvégén még az ügyeletre is elvittem a gyereket - azt mondja, hogy hisztis vagyok. Lehet... Szóval aláírom, hogy nem vagyok egyszerű, de ez az első gyerekem és nincs orvosi diplomám... A gyerek meg egyre gyengébb...

Márti
stella2007

Stella!
Szegény kicsilány!Mennyi idős?
Láza van?
A tejcsi végülis megmarad benne?

Na,én tuti fognám a gyereket és bevinném a kórházba!!!!
Nehogy már kiszáradjon amíg itt tanakodnak,meg mintát várnak...
Csak nem küldenének el....,legalább kapna egy infúziót addig is.
Sokszor az anyai megérzés a jó.
Két doki látta..és elmondtad ezeket nekik is,és nem mondtak rá semmit?
Merre laktok?Ki a dokitok?(és ki volt?)

Lányom ovijában sokan kerültek kórházba hányós-hasmenéses tünetekkel.

Üdv.:Edit

szilde
Szeged

hello Szilde

19 hónapos a lányom. Lázasnak nem lázas. Hétvégén folyt az orra, de már az is megszűnt. az előbb próbáltam kiflivel kínálni nem kellett neki de a sonka amit én ettem kellett neki, úgy voltam vele legalább eszik pár falatot. Minden kijött belőle, most aludt el.

hát tegnap a doki szóhoz sem hagyott jutni. elolvasta a papírt amit az ügyeletes adott, meghallgatta a gyerek tüdejét, megnézte a torkát, valamit beszélt az asszisztenssel, majd a kezembe nyomta a kaki mintavételi dobozt. egyórát vártunk, öltözéssel együtt három perc alatt készen voltunk.

gondolkodunk már mi is a kórházon bár ott is a múltkor mikor kötőhártyagyulladása volt a gyereknek ki kellett verni a cirkuszt, mindenáron beutalót kértek volna, mikor elmagyaráztuk, hogy nem tudunk adni, mivel a bölcsiből 11 kor szóltak a háziorvos meg 11-ig rendel - péntek volt - és nem akarunk emiatt ügyeletre menni. No akkor mondta a nő, hogy jó ad szemcseppet, és a végén kinyögte, hogy amúgy sincs orvos. De azért kellett vele veszekedni. Hihetetlen. Én kőbunkó vagyok, meg kemény munkámból adódóan, de a bűnözőkkel nem bánok úgy mint egy-két orvos tette már eddig velem.
stella2007

Stella!

ja,igen beutaló...
Mikor a gyereknek fájta füle,akkor is előbb az ügyeletre kellett menni,várni,aztán tovább..szegény gyerek meg.. ááá

Amig nem kell mentőt hivni addig nem is veszik komolyan az embert.Végülis tud várni.....

Remélem jobban lesz a prücsök!!!Telefonon kéne kicsit zaklatni a gydokit sztem,hátha felfogja,és ad beutalót...
Ha nem a láztól hány,akkor én nem lennék a helyében olyan nyugodt..
Legalább megsürgetném a tenyésztést pl..

Neked mi a foglalkozásod amúgy?:lol:

Eljöhetnél a mi ovinkba is balhézni,mert nálunk meg x. dadus beszél úgy velem,mint ha bűnöző lennék(gondolom másokkal is)..
Állitom rendes hivatalokban nem engednek meg ilyen hangnemet!!!
Bocs,de nekem most ez böki a csőröm,és kibuggyant...
Kicsit túl komolyan veszi magát az ovi vezetés..
E.

szilde
Szeged

Márti! Én egyet értek Szildével!

Szilde! Na ezért jo a privát doki. Én Norbival hogy hétvégén szakadt át a dobhártya egyszer mentem maszekba vele, utána amikor visszaesett v. bármi gondom volt (vele v. Orsival) sosem kérték a beutalot a korházban, mondtam melyik orvoshoz jöttem és kész. Mórán a recepció nem ad beutaló nélkül időpontot, igy már oda nem is megyek ha sürgös a dolog, hanem egyböl az orvoshoz, akik kisgyerekre tekintettel v. sem de mindig nagyon megértőek voltak eddig. Ti melyik oviba jártok?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Stella!Karmen!
Privi ment.
E.

szilde
Szeged

Halihó!

Nóra, jól látod, sokkal jobban érzem magam, mióta átalusszuk sz éjszakákat. ma megvolt a 4. kis szépséghibával, na de az az 5 perces megnyugtatás nem volt nehéz. 8)
Mi a baj, miért érzed magad kevésnek? :shock: Vagy csak lefáraszt a két kiscsaj egész nap?

Stella, én úgy tudom, most kalici vírus járvány van, emiatt van a sok hasmenéses- hányós megbetegedés. Sztem ez nem tréfadolog, legyél erőszakosabb a dokikkal! Ki ne száradjon a kislányod!

Karmen, köszi a mézes infókat, ha nem szólsz, nyugodt szívvel tömtem volna a gyerekbe a mézeskalácsot. :oops: :shock: Basszus olyan nehéz ez a hozzátáplálás dolog, úúúúúúúúgy utálom,és várom már, hogy mindent ehessen Lali!

Bea, na megnéztem volna Levit, ahogy "rajzol"! :lol: Asszem, ha az én gyerekem csinálná, nem lenne ilyen vicces. :oops: :lol:
Lali a pelenkázó mellett a falat kaszabolta össze, mert mindig kell legyen valami a kezében, különben a pelust meg a kukiját rángatja és képtelenség rátenni a pelenkát, na a fal rendesen össze van karistolva. :roll: Mikulásgyár passz (de ha ma eljutunk oda, mert tervbe van véve, akkor megnézem neked).

Döbbenet, telefonáltam időpontért vérvételre (nekem), 22-én kell mennem, mire a csaj közli, január 10-re van időpont. :shock: Mondom nekem ciklusnaphoz van kötve, rá is van írva a beutalómra, na így fogadnak soron kívül, de kb 100-an lesznek, ezt a csaj mondta a telefonba, és hogy 10 óra után menjek, akkor talán már nem kell órákig várni. :shock: :roll: :x

Kép
szilcsi

Szilcsi! Na anyu ezért utazik inkább át Mórára. Itt nem kell várni és az előjegyzés is max 1 hét :o

Matteo! Veletek mi van? Nagyon eltüntél, remélem Teóka nem beteg!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Gira!
Melyik oviba jár Réka? A bordányiba? És hová akarod majd elvinni? Szegedre?Miért nem mondod az ovonőknek, ha valami gondod van?? :?:
Nálunk szólnak az ovonők, ha van valami program, vagy ki van rakva a faliújságra. Például most Luca napra ültettek búzát, ki volt irva, hogy aki tud vigyen búzát, meg joghurtos poharat.
Holnap anyukáknak karácsonyra hangoló teadélután lesz, kis kézműveskedéssel, gyertyadiszitéssel. Addig a gyerekeknek valami hinta palinta zenés műsor lesz.Ez is ki van irva, meg mondták is. :)

Megnyugtatott, hogy irtátok, hogy a ti gyerekeitek se mondják meg, hogy mit ettek, mit csináltak. Azt hittem csak Márk ilyen. :roll:
Mindig kérdezem mit csináltatok? Semmit.
Mi volt az ebéd? Nem tudom.

Más!
Keresek tapi szőnyeget! Nincs valakinek eladó? Lehetőleg nagy mintájú. :wink:
Köszi.

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Szilcsi: Köszi, voltam délelőtt, leadtam a cuccokat, így miattam már ne fáradj :)
Lali mikor jött rá, hogy van fütyije? Én csodálkozok, hogy Levi még nem fedezte fel. :lol: Vagy addig örüljek? :lol: :lol:
Vérvételre el tudsz menni máshova is, a Medical Park Centerbe vagy mi a manó az, ha érdekel, tudok adni telefonszámot, 1000 vagy 1500 Ft és leveszik a vért, nincsenek millióan, én ott voltam pár hete. Beutaló kell.

Ovis kérdések: Arra jöttem, rá, hogy célirányosan kell kérdezni. Én így szoktam: Énekeltetek ma? Voltatok kint? Hintáztál? Marcsi volt oviban? Paradicsom leves volt ebédre? (ilyenkor mondja hogy igen, vagy: nem, gombócleves vagy akármi) Először Gréti sem mesélt, aztán most már egyre többet. Persze van amikor más gyerekekkel történt dolgokat mesél el úgy, mintha vele történt volna meg....Ha valami gyanús, másnap rákérdezek az oviban.
Egyébként meg a nap folyamán lassan csepegteti az infókat az oviban töltött időről.

Gira: Kizárt szerintem, hogy buszozni vitték volna őket szülői beleegyezés nélkül. Bár a fene tudja. Mindenesetre igen élénk fantáziájuk van a gyerekeknek :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Csajok!
Nincs valakinek felesleges libero vonalkódja? :wink: Most, hogy Bea irta a textilkönyvet, eszembe jutott, hogy Márknak is van. De nem találom, és Szandinak is jó lenne egy. :wink:
De mi diszkontos pelust használunk. :shock: Köszi.
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Szerintetek Orsi tápszerével lehet sütni, főzni is? CSak jó lenne ha ehetne mindenféle fözeléket meg sütit.

Zita! Én sem használok Liberót. :(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Épp most gondoltam rátok,hogy vajon milyen sütit csinálsz Orsinak...
Milyen tápszere van?

szilde
Szeged

Nem tudom lehet-e a tápszerrel sütni-főzni,de sztem,ha igen akkor max annyi történhet,hogy kevesebb cucc marad benne a hőkezelés miatt.Meg gondolom lehet egy felsőhatár,hogy mennyit fogyaszthat belőle egy nap,és azt ne lépje túl.
De nem tudom,csak gondolom..
Hátha jön vki tapasztalt aki tudja.
Rizstejet nem próbáltátok még?Egész jó. :wink:

E.

szilde
Szeged

Karmen: szerintem lehet. Marcsi egyéves szülinapi tortája HA tápszerrel készült, jó lett. Egy próbát megér mindenképpen! :wink:

szilde, jégvirág, szilcsi: Marcsi nagyon idegesítően vislekedik egész nap, ez a bajom. :cry: Dórit is nyírja, tudom, ez életkori meg tesó-helyzeti tulajdonság :evil: , és az is lehet, hogy az összes többi dolga is, amik idegesítenek, de én akkor se tudom kezelni, nincs hozzá elég türelmem. (Mondjuk másnak se, ahogy nézem a többi családtagot, akik tanúi lehetnek egy-egy maratoni picsogásnak. :roll: ) Dórira egy szavam se lehet, neki egyelőre kevés olyan dolga van, amihez türelem kell, de mivel Marcsi délelőtt 10-re lelakja az aznapra keltezett összes türelmemet, rá nem marad :( , ezt se tudom kezelni. Na ezért érzem magam alkalmatlannak most. Vacak érzés, és azt hittem, az az oka, hogy ketten vannak, de rá kellett jönnöm, hogy nem: Marcsi viselkedése az oka. :(

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus!:(
Miket csinál még Marcsi?

E.

szilde
Szeged

Nóri! Utána kérdeztem, a szilveszteri virsli tényleg szójamentes. (jó sokat vettem is :lol: )

Edit! Alfaré-t kapott.

Olyan sütiket akarok majd sütni neki, amibe nem sok tejcsi kell, amugy nem nagy sütievős, de néha megkiván ezt-azt.
Én is ugy gondolom megprobálom.
Holnap hivom a gasztrot az eredményekért. Drukkoljatok!

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok

próbálok írni. szerintem több részlet lesz :? :D

A.T. Zita
nekünk van liberonk. mi kell belőle? a nyulak? meg akkor küld el megint a címed és postázom. most csak 2 zacsival van itthon, de kivágom neked

én még adós vagyok:
sznanna Nórijának boldog szülinapot!!! Kép

szilcsi
jó, hogy kipihentebb vagy! vizsgákkal mizu?

zituska
Nonci nagyon cukika! szereti a zenét?

:shock: :shock: amúgy csak nézek, hogy mennyit alszanak napközben a babák :shock: Minike 2×20perc(ha bentmaradok nála és a szájában van a cici, akkor képes még egy-egy órát rajta szundítani, de ekkor már csak pihenget, mert ha ki akarok jönni, akkor felébred. meg este(5-7körül) mikor sétálink és cipelve van akkor tudna még aludni. ekkor olyan félóra-órát szokott még(de tök nehéz, bár api cipeli, meg hideg is van)))
ja és éjjel , ha csak 4×kel akkor az jó éjszaka volt :?

toncsi80

és valakinek nics valami hozzátápitáblázata.olyan jó konzervatív kellene, lassan megfontoltan haladó. na, nem mintha sokat enne a kölök, de hátha másdolog izlene neki.

ja és bőrgyogyinál voltunk. és mindenkinek ,akinek éranya jegye van:nekünk azt mondta, hogy minden nap kb félpercig nyomjuk(nem nagyon csak kicsit) az éranyajegyet. ez elősegíti a későbbi visszahúzódást, mert így a hajszálerek egymáshoz tapadhatnak és egybe olvadhatnak.

és kérdeztem, hogy mikortól lehet szerinte tejtermék meg glutén(mondjuk ezzel még várni akartam, de a sajttal már macerálnak a nagyik)
és azt mondta, hogy várjam meg az egy évet(főleg mert ekcémás a kezem, tehát hajlama is lehet a Mininek)
na, ezek vannak. amúgy kistündér meg minden...

Matteo Kriszta!!!!
irgumburgum!!! tessék már írni!!!! meg fényképet rakni a Teókáról!!!! itten neki rajongótábora van. nem ér így cserben hagyni minket!

puszipá
toncsi

toncsi80

Toncsi sajnálom, tudom, milyen xar az éjszakázás és ha csak cicin hajlandó aludni. :( Hosszú távon iszonyú kimerítő, én már fizikailag rosszul voltam, szédelegtem, ideges, hisztis és türelmetlen voltam, kiabáltam... :roll: Amúgy pont mostanában olvastam valahol, hogy 8 és 11 hónapos kor között az addig akár jó alvó babák is sokszor felriadnak éjjel, és mintegy leellenőrzik a gyakori ébredésekkel, hogy apa-anya megvannak még és nem hagyták őt magára.
Fogacskákkal hogy álltok? Kajálás?A babakocsizás még mindig nem megy?

Karmen, drukk holnapra.

Én holnap vizsgázom. :roll: :?

Nóra, dackorszak van Marcsinál? :( Hát semmi okosat nem tudok mondani, a majd elmúlik egyszer meg gondolom, nem vigasztal.
:( Kitartást hozzá! (ma hozzák az új fagyasztónkat)

Kérdés: Lali napi kettőt szopizik még, reggel és este, sztem nagyon kevés tejcsim van már, úgy érzem. Tízóraira kap tejpépet, ami ugye tápszerből készült. Ezeken felül kell adni neki még tejalapú ételt, vagy ez elég? Pl adjak neki mondjuk tápszert valamikor? Mennyi tejalapú étel kell egy napra? Félek, nehogy kevés legyen.

Kép
szilcsi

Karmen!
Végülis hol vetted a virslit?Mennyiért?Van még belőle?

Toncsi!
Ti is 5 körül sétáltok még mindig?Mi is..
Egyesek meg furán néznek..továbbra is.
De így alakult a napirendünk,és nem akartam a téli sötétedés miatt változtatni rajta.:)
Huh,kézben már jó nehéz lehet cipelni Minikét!

Táblázat nekem is kéne,mármint olyan szempontból,hogy egy héten hányszor kaphat husis főzeléket,és egy nap hányszor és mit ehet milyen variációban,mekkora adagot.
Van esetleg ilyen vkinek??

Egyébként sztem Minike eü-i kiskönyvének közepén ami van az elég jó táblázat.Sztem konzevatív is.
Vagy a tiétekben nincs benne?
Beszkeneljem?Mailcímed?

E.

szilde
Szeged

..a joghurt,túró,(8 hótól)meg a méz mondjuk a kivétel...(1 évtől) írja.
Talán Karmen,v. vki más ír még szigorúbbat.
A sajtot viszont 1 éves kortól írja..!!!

Szilcsi!
Én is hasonló cipőben járok..
Kevés a tejcsim,tejpépet kap...
Iszik már Lalika?Kakigondok megoldódtak?

E.

szilde
Szeged

Táblázat itt is van: (ahogy nézem ez nagyon hasonló ahhoz amit én csináltam a gyerekkel is, vagyis ami a Kismama ujságban volt)
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 4.6296.doc

Egyébként minden évben a jan. Kismamához jár egy naptár is, annak a hátulján ott van a táblázat, én nagyon szerettem

Szilde! Ezt csak rendelésre lehet venni, dolgozói. Anyu rendes volt mert segit eltenni a fagyasztójába Orsi miatt.

Kép

Kép

Karmen
karmen

szilde: csak néhány példa. Ebéd után elkezdi enni a meggyes sütit, rágja a falatot, egyszer csak üvöltve sírni kezd, és köpi ki, hogy ő a Mikulás-csomagból szeretne csokit. (A sütit ő választotta a pékségben, előtte nem mondta, hogy csokit szeretne, én meg egy szóval sem mondtam, hogy nem kap.) Nyekeregve üvölt, hogy a rózsaszín tányérból kér enni- mikor már ki is van készítve a rózsaszín tányérja, hiszen azt kérte, mikor asztalhoz ült, merem bele a levest- ugyan mit tehetnék még??? Ha rájön a hoppáré, 5 métert nem hajlandó gyalog megtenni, a múltkor Dóri még egy kicsit battyogott volna a Kodály téren az 50 m-re levő boltig (szereti megnézni a micimackós zoknikat), de Marcsi közölte, hogy ő fel akar állni a fellépőre (márpedig ugye az nem megy, ha Dóri nem ül a kocsiban), üvöltés, babakocsi-rugdosás… Na ilyenekből tucatszám egy napra, emellett állandó variálás, meg Dóri-szekálás, szelektív hallás, stb. Ha tudnám, hogy dackorszak-féle, és kinövi, nem bántana annyira, de valahogy olyan érzésem lenne, hogy ilyenné kezd válni ő maga, nincs picsogás- és összeveszésmentes fél napunk! :cry: Ma már ment volna oviba, de olyan hisztit levágott, meg apát nagyon magára haragította, úgyhogy itthon maradt. :evil:

Hozzátáplálós táblázat: lefotózom a miénket, annál konzervatívabban nem találtok! :lol: (Kivéve a mézet, azt 1éves kortól írja.) Meg azt is, ami egy babaszakácskönyvemben van. Ide nem fogom tudni betenni, mert akkor túl kicsi lenne és olvashatatlan, de akinek kell, írjon nekem egy e-mailt (nem privit!), és elküldöm.

toncsi: a hematómára nekünk is ezt mondták, nyomkodtam egy ideig, de semmit se használt, aztán egyszer csak eltűnt magától. Tejtermék: én is kivártam az 1éves kort, Dórinál a 11 hónapot. :wink:

szilcsi: Dokinénink fél liter/nap mennyiséget javasolt (anyatejjel együtt) -amikor mondtam neki, hogy a napi 2 szopi már csak jelképes mennyiség-, ez szerintem rengeteg (valami 16 evőkanál tápszerport jelentene!). Marcsi nagy tápszerivó volt, neki 3 dl volt a maximum, Dóri meg egy kortyot se iszik, kefirbe keverve eszi meg, de közel sem annyit, mint ami fél literhez kellene.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Csajok van a Metróban akció, azoknak akiknek van Metro kártyájuk, műszaki cikket (nagyobb értékűt) lehet venni 20% kedvezménnyel. Az lenne a kérdésem, hogy van-e valaki közületek akinek van Metró kártyája, és megvan hozzá az a postai úton kapott levél kupon vagy mi (ami a kedvezményre jogosít)
Mert ma vett anyukám egy elektromos sütőt, és kellene mosogatógép is, meg főzőlap is, de a kedvezmény csak 1 darab termékre vonatkozik!
Szóval, ha valaki rendelkezik a fenti feltételekkel és nem használja ki, odaadná nekem a Metró kártyáját és a kupont?? Nagyon megköszönném! :D :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sinlacot keresek, még holnapra való adagunk van és kész vége. Állítólag tartós készlethiány van, sehol nem lehet kapni.
Ha esetleg gyógyszertárban jártok léci kérdezzétek meg van e és ha van riadóztassatok, rohanok :)
Vagy ha esetleg valakinek van és nem használja gondoljon ránk léciléciléci!!!!!!!!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Esetleg Domaszéken, Szatymazon, kisebb gyógyszertárakban lehet, hogy van még....
Kígyóban, Makkosházi gyógyszertárban, Plázában nincs tuti.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ja, receptköteles, receptem van 2 dobozra....gondolom anélkül is lehet kapni, csak drágább.
Nagyon fontos lenne!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
nekem van 1 bontatlan doboz sinlacom.
írd meg priviben merre vigyem, és eljuttatom.
Vendég

Enikő!
metro kártyám van, de kuponnak is lenni kellene?
ha megtalálom szólok, kupon nem rémlik, de majd feldúrom az irodát.
mikor postáztak kupont nem tudod véletlenül?
metró újságot kapunk állandóan, lehet h. abban van valahol...
holnap megtudom nézni, majd írok sms-t.
Vendég

Norus!
ismerős a helyzet, pár napja már este 8körül én is üvöltök, egyszerűen nem bírom :roll:
ha kicsi a tányér az a baj, ha nagy az, ha fürdünk és hideg a víz, nem jó, ha meleg az se :lol: stb... mindennel ez van, és nálunk ha Vivi üvölt Pati is rákapcsol, de ő nem tudja miért ,csak úgy :mrgreen:
a kedvenc napszakom este 8 után van, csend és nyugi :mrgreen:
Vendég

Jaj,ne már!Nekünk is fogytán a Sinlac...:(:(
Tényleg írjatok már légyszi ha vhol még van!
Köszi:)
E.

szilde
Szeged

Enikö! Én üzentem neked hogy kártyám az van, de kupont én még sosem kaptam :(

Sinlacot én megkérdezhetem itt Mórán, megyek is Szegedre, de a receptet ha nem juttatjátok el akkor drágább. Bea te el tudod küldeni esetleg, holnap reggel megkérdem jo?

Kép

Kép

Karmen
karmen

jaj, ne :cry: :evil:

nekünk is fogytán a Sinlac. és a kölök szinte csak azt eszi(?). püréből egésznap max egy üveg.
szóval én vagyoka harmadik Sinlac vevő. és megveszem drágábban receptnélkül is. csak szóljatok hol.
köszi
toncsi

toncsi80

Holnap reggel körbetelefonálom a szegedi gyógyszertárakat Sinlac ügyben :) Szerintem még kevésbé forgalmas gyógyszertárakban lehet, mert a Makkosháziban is tegnap fogyott el este....

Zozo: Írtam privit!

Karmen: Köszi! Ha van, küldöm a receptet pénzzel együtt :D Persze csak ha nem találok valahol Szegeden mégis.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam..........
Rossz volt a netünk, de már szolgáltatót váltottunk. Remélem most már OK lesz....

Bocsi, nincs időm reagálni, csak seígteni próbálok SINLAC ügyben:

Domaszéki Gyógyszertár
6781 Domaszék, Dózsa Gy. u. 31.
Tel.: (62) 284-519

Én sajna nem hiszem, h ma el tudok menni megkérdezni, ugyanis tiszta nátha vagyok, de itt a telcsiszám....hátha itt van.

Amúgy jól vagyunk, hiszti-dac ügyben lenne mit irnom .....
Konsti gyarapszik, fordul hasról hátra, gügyörészik, mosolyog, próbál hangosan kacagni....
Ábel hisztis, főleg ha "társaságban" teheti.......
Én meg tiszta nátha vagyok, de reménykedem, h a gyerekek nem lesznek betegek.

Kármen!
A felfújható ugrálót nyáron vettünk az auchanban, 3500 ft volt, szóval megérte... az alapja 150cm, a magassága 90cm kürül van.

Szilcsi!
Gratulálok! Nálam Ti vagytok a nyerők, a másik páros nem volt szimpi. Mondták már, h a férjed nagyon hasonlít egy veszprémi kézisre???? :)

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

sziasztok!

Sinlac-ügyben elkeserítő a helyzet, 30 gyógyszertárat felhívtam, domaszékit, mórahalmit is, nincs sehol :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! Mórára én is telefonáltam, itt valóban nincs:( Még hivtam az előbb a 2 ismerős helyet, ott sem kapható, este fogyott el az egyikben. Rokonom sem tudott adni már :(

Orsi viszont azt mondja a tápszerre (nem tudta abbol csináltam a kakaot) hogy nagyon keserü. PEdig sok kakaot tettem bele :( Nekem a szaga volt szörnyü. Hát nem tudom ezzel tartok töle akkor a fözelék, süti is elromlik, kesernyés lesz.
Valszeg marad hogy itatok vele kecsketejet, az egy dolog hogy allergén lehet, de nem jelenti azt hogy neki az is. Illetve elöbb megprobálunk akkor még rizstejet, talán az.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Sándorfalván sincs, de ha tudnak szerezni szólnak nekem (szomszédunk a patikában dolgozik). Így érdekel valakit?

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!

Most már köszönök is rendesen :)! SINLAC jelentés után rólunk. Megvagyunk. Zolcsi a múlt héten szerdától péntekig délig volt bölcsiben, úgy tűnik szereti, nem volt semmi sírás, reggel mosolyogva a gondozó néni nevét skandálva mentünk. Sajnos ahogy várható volt (bár nem gondoltuk, hogy ennyire gyorsan) szombat estére belázasodott, köhögött, de hétfőre mire az orvoshoz mentünk, már újra bölcsikész volt. Azért kedden még maradtunk itthon. Persze az apja is elkapta, ő is 38 fokos mámorban úszott 2 napig, de valahogy őt jobban megviselte a betegség :). Tegnap már ott aludtunk a bölcsiben, nagyobbat aludt mint itthon. 8.15-15.15 között volt ott. Mikor meglátott az ajtóban elsírta magát, de képzeljétek örömkönnyek voltak!! Reggel is mentünk mosolyogva, bár a lekabátolás után még olvastam a faliújságot és az én nagy sebességgel a pajtikák közé osonó kisfiam észrevette amikor eljöttem, így volt egy kis szipogás, de nagyon hamar megvigasztalódott. Szóval úgy tűnik, hogy bejön a bölcsi, legalábbis eddig.

Én még nem kaptam el a kórt, remélem nem is fogom. Hétfőn megyek cukorterhelésre a Nagyállomás melletti Gyógypalotába, remélem nem leszek rosszul.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Karmen!

A rizstej nálunk nagyon nyerő :) Amikor tejmentes napokat tartunk, mindig azt iszunk, nagyon szeretik. (A tápszert egyik se itta meg, nekem meg a terhességeim alatt hányingerem is volt a szagától.)
Vendég

Sziasztok Csajok!!
Igaz hogy nem írtam, de olvasom szorgalmasan a hozzászólásokat :D

Van egy hatalmas doboz NAGYON szép csajos babaruhám, amit szeretnék jelképes összegért eladni.
Kb 6 hóstól 2 éves korig vannak benne téli-nyári cuccok. Tényleg nagyon szépek!!
Ha valakit érdekel, bármikor meg tudom mutatni.

Bocsi hogy most csak ennyi...
Üdv mindenkinek.
Kinga :P

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Kinga!
Engem érdekelne, irok privit.
Köszi.
Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita