Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a nemalvás elleni ötleteket.
ma akcióba lépünk...átváltozunk piaci mutatványosokká, aztán indulhat a fárasztás. :D
Nymalac kádas ötletét ma kipróbálom. :) A babaúszást is úgy kell bevezetni.

Kép
szöszke
 
 


Megjöttünk az orvostól, sajnos Áron még mindig sárga, így mennünk kell a Betfesda-ba vérvételre pénteken és egyúttal a köldöksérvét is meg kell mutatnunk. Ráadásul péntekre van időpontunk a hasi és koponya uh-ra egy másik kórházba, úgyhogy jó húzós lesz a péntekünk, de valahogyan csak túl leszünk rajta. :(

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Nymalac

Egyúttal meg is mérték Áront: kereken 6kg!!!!! és 57cm, négy nap múlva lesz két hónapos, úgyhogy ezt akár be is írhatod a táblázatba.

Kép

Kép
éva75
 
 

 
 

Zsuzsu, Timi, Tercsimama

Nagyon édesek a gyerekek!!!!!

Timi

Sajnálom, ami a mamáddal történt, nagyon nehéz lehet most nektek, de nagyon rendesek vagytok, hogy magatokhoz vennétek.


Szöszke

Hát nem irigyellek az éjszakákért! Én nem is panaszkodom a fiamra, mert igaz ő egész nap alig alszik, csak ölben jó neki, de éjszaka szerencsére csak cicizik (kb. 10 percet) aztán alszik szépen tovább... gyorsan le is kopogom, nehogy meghallja.....
Majd csak elhagyja ezt a rossz szokását és egyszer csak elfárad.

Na megyek, mert megint üvöltünk...fürdés

Kép

Kép
éva75
 
 


Néhány mai kép (amikor épp nem aludt és nem sírt Bori).. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocs, ha sok voltam, de nem bírtam ellenállni... :oops: :lol:

marek
 
 


Éva
Szegény Áron! Nem lehet, hogy ti is úgy jártok, mint Ildiék? Vagy szerinted is sárga még Áron? :?

Szöszke
Hajrá szórakoztatás! A végén az ember már saját magán röhög, annyi mindent kitalál, hogy a gyereknek jó legyen... :lol: Valamelyik este a férjemmel elénekeltük neki az összes népdalt, amit ismerünk, aztán még a férjem előszedte valahonnan a mélyről a magyar nóta :shock: :roll: :lol: gyűjteményét...hát ott már fetrengtem a röhögéstől, Bori meg nem tudta, mi olyan vicces. De elértük a célt, mert Bori nem sírt, hanem csak csodálkozott.... :lol: :lol: :lol: Néha kiül az arcára az "ezek megbuggyantak" kifejezés... :lol: azt imádom... Meg a teli szájjal röhögését.
Ja, én az előbb Varró Dánielt olvastam neki, hogy ne sírjon. Túl a maszat hegyen... Ha ezt befejeztük akkor kezdünk valami komolyabbat. Mondjuk a Háború és békét... :lol:

marek
 
 


Jó reggelt!

Kata...nagyon kedves vagy hogy kérded, anyukám pont tegnap volt utoljára dolgozni (egyenlőre ebben az évben) ,majd még január 5-én és 10-én kell mennie, aztán majd meglátjuk. De ezt már lehet annak venni hogy VÉGE! :twisted: Szétlopta a Görög tulaj a gyárat! Hisz a papírgyár ami a 90-es években 1300 főt foglalkoztatott, a Középeuróba szerte volt megrendelése, az most 50 főt foglalkoztat és a kutyának se kell. :( Nincs nyersanyag se amiből gyártanának, már nincs fűtés és néha villany se. :shock: :(
szóval nem jó a helyzet!

Sanyika és Bori is nagyon helyes! :D

Gyors még annyit, mert norbi nyöszörög, hogy Ancsa hívott!
Már otthon vannak, de nincsenek jó hírek! :cry: Nagy gond van a Lizával! :( Sok fájdalmas vizsgálatot végeztek.Nagyon sokat fáj Liza pocija, nem alakult ki neki a normál bélflóra mivel kezdettől csak tápszres volt, és még tejérzékeny is! Tök kikészült a gyomra is. Nem csak hogy a gyomra van felmaródva szegénynek a hányástól, hanem mozgásszervi gond is van.Valami izomtónus eloszlási zavar, ami ilyen fél bénulást is okozhat. Ezért nem mozgatta minden irányban a kis Liza a fejét és görcsös a keze, felsőteste. Speciális torna kellene, ami Pesten van, és minden nap kéne vinni.
Nem megtanulható sajnos Ancsa nem csinálhatja otthon :cry: Fel kéne menni Pestre.De,nekik nincs autójuk, és amúgy is baromi drága dolog és egy tépszeres babát(mert ő ugye nem szopizhatott) nem könnyű utaztatni...meg hát télen... :( mikor az imunrendszere is gyenge :?
Úgy sajnálom őket! :cry: Nagyon nehéz lehet, de bizzunk benne hogy Liza rendbejön. :roll:
Hát ennyi.Majd ő elmesél mindent, ha tud jönni. :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ma 2 hónapos Norbika! :lol:

Adataink: hossza 59 cm
súlya 5,30kg :lol:


És egy friss kép :lol:
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Marek

Nagyon tündéri Bori!!! Szuperek a képek!!!
Sajnos még én is sárgának látom Áront, úgyhogy mindenképpen el kell mennünk erre a vérvételre. A védőnő és az orvos is azt mondta, hogy sárga, úgyhogy már többen is annak látják még.

Ildi

Lottikának honnan vettek vért, és könnyen találtak nála vénát, én úgy féltem a babám ettől a vérvételtől!

Kata

Nagyon sajnálom Ancsáékat és nagyon szorítok a kis Liza gyors gyógyulásáért!!!!

Nagyon cuki Norbika!!! Gratulálok a 2. hófordulótokhoz!!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Júj, Ancsa, nagyon szurkolok, hogy ne legyen nagyobb baj Lizababával, ez is nagyon-nagyon szomorú és nagyon sajnálom a picilány pocikáját és persze téged is, kitartást, veled vagyunk!!!

LKata - köszi az infót, már aggódtam Ancsa miatt :cry:

Éva - ti is sárgának látjátok amúgy???
A vérvétel gáz volt, a dokinéni nagyon rendes, főorvos, Szabolcs Andreának hívják, nem hozzá mentek véletlenül? Lotti kezéből vették a vért a kézfejéből, elég rossz volt, de fura mód nem sírt ám végig, sőt, utána megnyugodott, nem úgy, mint az oltás után, ott nagyon-nagyon sírt végig és utána is :roll:
Már előre kitartást ehhez az őrült péntekhez!!!

Marek - jaj, gyönyörű Boróka!!! Ahogy tartja magát, le a kalappal! Sajna mi ehhez képest még sehol se vagyunk,persze Lottika kisebb is és szerintem erőtlenebb is Borinál, de most már rakom hasra napközben többet, hogy szokja, mert nem igazán szereti, sír hason, de hát muszáj megtanulnia ezt is.
És nem voltál sok, ebből a csodaszép kislányból sohasem elég!! :lol:
Amúgy tegnap felébredt persze a gyerek, evett, utána végig fent volt már, kb. 11-kor aludt el és fél 6-kor kelt enni, majd visszaaludt 7 körül és azóta alszik.

Az idő undorító, nem hiszem, hogy sétálunk ma :roll:

Többiek? Dalma is nagyon eltünt, Sensi, Andi??? Mi van veletek???

Na megyek, mert mindjárt ébredés van.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Na Éva, majdnem egyszerre írtunk :lol:

Kézfejből, tartott kb. 1-2 percig, mondta a dokinő, hogy onnan nehezebben jön a vér, szóval elég gáz volt, de tényleg csak az elején sírt, utána közben, amikor még benne volt a tű a kézfejében, nem sírt, csak picikét, utána rögtön megnyugodott, szóval fele annyira sem gázos, mint az oltás a combba!!! Szerintem rögtön megtalálták a vénát, mert egy kis szúrásnyom volt a kezén.
Hát ha ti is sárgának látjátok... bár mi nem láttuk ugye már sárgának Lottit, ettől függetlenül vasat kell adni neki, adom 2 napja, napi 5 cseppet és 2 hónap múlva kontroll, merthogy sápadt. De az nem sárgaság, szóval nekünk azért elnézte a gyerekorvos eléggé.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi

Ti személy szerint a főorvosnőhöz mentetek? Mert én csak kaptam egy beutalót és az ambulanciára kell vele menni. Ti hova mentetek, és hányra, és hol vették a vért?
Bocs a sok kérdésért, de már jó rég voltam abban a kórházban, utoljára kb. 3 éve, amikor Ádámot műtötték lágyéksérvvel.

Egy kicsit most megnyugodtam a vérvétel miatt, talán mégsem lesz olyan szörnyű.
Köszi a megnyugtatást!!!

Megyek, mert Áron ma is nagyon hisztis, hat óta fent van és nem hajlandó aludni, csak bömböl.

Kép

Kép
éva75
 
 


NA, ez gyors volt, leraktam az ágyába és már el is aludt, nagyon kifárasztotta már magát, de kb. fél óra múlva szerintem már fenn is lesz, addig megyek egy kicsit pakolászok és főzök valamit, mert 12-kor már jön a lányom a suliból, aki mindig éhes.

Kép

Kép
éva75
 
 


Képzeljétek, majd frászt kaptam! :( Megszólalt a légzésfigyelő! :shock:
Fél órája aludt el Norbika, és pittyent egyet(az azt jelenti hogy nem vett levegőt)pont teregettem,
eldobtam mindent, rohantam be a szobába, felkaptam, szólítgattam.
Azonnal kinyitotta a szemét, vette a levegőt, de nem zilált vagy ilyesmi!
Nem tudom eldönteni hogy csak a készülék hülyül, vagy tényleg kihagyott
egy-két levegővételni időt! :roll: :( Szerintetek?
Lehet hogy nem vett levegőt? Mitől lehet? :(
Még most is remegek! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata

Elhiszem, hogy megijedtél, nem lehet, hogy csak az elem merül a légzésfigyelőben? Nekünk meg egyik nap pirosan villogott, az akkor van, amikor riaszt, mi is nagyon megijedtünk, de rájöttünk, hogy csak elemet kell benne cserélni. A tietek is elemes, cserélj benne, ha az., hátha csak az volt a baj.

Évaa

Kép

Kép
éva75
 
 


Az elem merülésnél máshogy sípol és akkor narancssárga a kijelző, de most piros volt! :shock: :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Éva, nekünk a gyerekorvos kért hozzá időpontot+adott beutalót, a belgyógyászatra (asszem 2. emelet, de előtte a földszinten be kell jelentkezni) és kifejezetten ehhez a dokihoz, aki ott főorvos.
Ott volt egy szoba, ahová bementünk egy nővérrel és ennyi, másnap lehetett menni az eredményért. 9-től rendel ez a doki keddenként, mi fél 9-re mentünk.
Ne is aggódj, hamar túllesztek rajta, tényleg nem olyan vészes, mint az oltás volt!!!

LKata - ne aggódj emiatt, a babáknál van, hogy 10-15 mp-ig se vesznek levegőt, mert olyan mélyen alszanak. Nálunk most éjjel 3X beriasztott a figyelő, de egyik alkalommal oldalra csúszott Lotti és szerintem ezért, a másik kettőnél nemtom, odaugrottam, vette a levegőt rendesen, de hason alszik és akkor talán kimaradt egy-két lélegzetvétel. Ne parázz, nincs gond!!! Főleg, hogy csak egyet pittyent, nekünk éjjel simán beriasztott.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen az emlegetést! Mi is megvagyunk, de még mindig nincs erőm/időm jönni. Most azért megpróbálkozom kicsit...Lillus itt alszik mellettem a kanapén. Ritka pillanat.

Ildi!
Olvastam a storyt a gyerekorvossal kapcsolatban. Nagyon jó, h nem halgattatok rá! Lottika nagyon édes, nézegettem a képeket.

Nymalac!
Tudom, h ezer éves dolog, de olvastam annó, h kérdeztél a mosható pelusról. Én sajnos nem használtam még eddig, mert kint egyszerűen nem tudtam még ezzel is foglalkozni. SZombaton hazajöttünk, tegnap érkezett meg egy halom cucc utánunk, amit fuvarral hozattunk. Na abban voltak a pelusok is, és ma már kipróbáljuk, és majd anyukám intézi a mosást, hála az égnek így kicsit könnyebb, h itthon vagyunk, főleg, h este mindig átveszik tőlem Lillust. Köszi a tippeket!
Látom nagyon készülődsz a karira, hogy állnak az albumok? Nagyon édesek lettek a képek!

Tücsök!
Dorka nagyon aranyos nagytesó lehet, olvastam a mikulásos storyt!

Lkata!
Gratula a 2hós nagyfiúhoz, nagyon édes Norbika!

Kata!
Aranyosak lehetnek a gyerkőcök, h így ragaszkodnak egymáshoz, h Zsebi nem is alszik jól Zsófi nélkül. :)

Tercsi!
Nagyon szépek vagytok, Nórika igazi kis édes húsgombóc! :) Gratula a talihoz, aranyosak a képek, biztos jól éreztétek magatokat!

Bettyna!
Gratula az új autóhoz! És Szabi is nagyon édes! :)

Marek!
Bori is nagyon édes, és milyen ügyesen tartja is már magát!!!

Éva!
Sajnálom a sárgaságot, drukkolok a vérvételhez! Mi is voltunk, amikor még egy hetes sem volt Lillus. Neki a sarkából vettek, és mindkettőből kellett, mivel hideg volt a lába, és nagyon nehezen jött a vér, nem volt elég 1ből. Szegény kiordította a lelkét...de mi is túléltük. Nekem is kölcsönadhatnád Lorát, nagyon édesek Áronnal. :)

Ancsa!
Ez borzalmas lehet, nagyon drukkolok, h minden rendben legyen Lizával!

Na ennyire futotta emlékezetből...

Mi megvagyunk, de nem Könnyű Lillussal. Napközben nagyon ritkán sikerül elaltatni, akkor is csak fél órákat alszik. Hasfájós is, így reggel és este is ordítás van. Nagyokat erőlködik a kakinak is, és elkeseredik, ha nem sikerül. Próbáltam már infacolt, espumisant is, most pedig a mecsek és babamosoly tea van terítéken, egyelőre nem sok sikerrel küzüdnk. Talán tnap este jobb volt már, de ma reggel megint balhé volt, aludt volna, de felébredt a görcsökre, és sírt, majd elpilledt, de jött megint és megint. Egyetlen biztos dolog, h séta alkalmával alszik, de ahhoz ugye én is kellek, úh nem sokat tudok pihenni. Az éjszakák viszonylag jók, de akkor is csak max 5-6órát tudok aludni, ami nekem marha kevés. Lillus ilyenkor alszik mondjuk 6-7órát 2 részletben, és már a hajnali kaja után is óvatosan kell letenni, mert van, h felébred és sír. Sosem alszik el magától, szopi után lábujjhegyen kell letenni egész nap. És ez elég nagy szívfájdalmam, vmt tenni kéne. Bújom a suttogót, de eddig nem igazán sikerült semmit bevezetni. :(
Egyébként Lillus elég erős kiscsaj, már rég szépen tartja a fejét, pedig még 2hós sincs, és már próbál fordulni is, persze még nem megy, csak ma pl. letettem aludni háton a kanapéra, és oldalra fordult. Még jó, h nem kifelé, hanem befelé, perzse azért úgy tettem le, h kifelé sem esett volna le, de mostmár nem hagyom egyedül semmiképp, vagy legalább oda teszem a párnát.

Mecsek és babamosoly teával kapcs. tudnátok segíteni? Mikor mennyit hogyan? Én most lefőzöm reggel a filtert 2dl vízben, és azt kapja, ma már cumisüvegből, tegnap kiskanállal adtam neki kaja előtt 5-tel. Ma meg cumiból 15ml-t reggel, és így fogom adni neki egész nap. Egyelőre nem merek többet, szerintetek hogy csináljam? Van akinek bevált?

Olvassa még vk a suttogót? Netán sikerült már vknek hasznosítani is érdemben? Én szeretném nagyon követni, de egyelőre nincs sikerélmény, igaz nem is feküdtem még rá rendesen. Olvastam a lakótársunk könyvét, de nem sikerült befejeznem, és már nem is emlékszem rá tökéletesen, így megrendeltem magamnak is, mind a 3 könyvet kedvezményesen. Így volt 6300ft kiszállítással együtt...asszem 1000ft a szállítás, úh aki át tudja venni pesten, annak 5300. Akit érdekel, bookline.hu.
Anhel! Téged kérdeztelek korábban erről, amikor írtad, h olvasod, de nem reagáltál...azóta vm eredmény? :)

Na most ennyi voltam, és megintcsak bocsi, h nem jövök, de még nem megy...most nagyon örülök, h sikerült, remélem mostmár hagy nekem időt néha a csajszim, és akkor jövök többet.

Ha Lilla engedni, mindjárt rakok fel kéepeket is, csak még le kell kicsinyítenem őket.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Ildi
Nekem sajnos nem ajánlott senkit a gyerekorvosunk, mert ő nem ismeri ezt a kórházat (mi már Fejér megye vagyunk), ő Dunaújvárosba küldött volna a sima kórházba a gyerekosztályra, de az elég lepukkant, így én kértem, hogy a Bethesdába írjon beutalót, mert mi régebben mindig oda jártunk a gyerekekkel.
Hát majd csak kifogok egy jó orvost, de szerintem ott nincs rossz orvos, legalábbis remélem.
És a vért ott a belgyógyászaton vette le az orvos?

Kép

Kép
éva75
 
 


Sensi

De jó, hogy jelentkeztél!!!!

Sajnálom, hogy ilyen nehéz Lillával, de nyugodj meg, el fog múlni ez a hasfájós korszak is és majd sokkal könnyebb lesz neked is, ahogy egyre többet alszik majd egyszerre.

várom a képeket!!!!

Kép

Kép
éva75
 
 


na sikerült....bocs, kicsit sok lesz, de nem tudtam választani. :)

és ez lemaradt:
Zsuzsu!
Nagyon édesek a srácok, és Konsti tök ügyes már! :)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensi

Nagyon édes Lilla!!!! Igazán szép kislány!!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva!
Köszi! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Kedves lányok!
A novemberi kismamák topik "lakói" vagyunk!
Segítségeteket szeretném kérni!! A kislányomnak szüksége lenne anyatejre. Kérelek Titeket aki tud segítsen! Budapest vagy környékén. Természetesen nem ingyen kérjük! Ha valakinek esetleg van több, kérem jelezze, akár itt, akár privátba. Nagyon köszönöm előre is!!!

Kép
Kép
anya1118
 
 


Sensi - de jó hogy jöttél, már csomószor kerestelek :lol: Hát igen, húzós a babával ha sokat sír, de kitartást, el fog múlni a pocifájás is, aztán már talán könnyebb lesz.
Gyönyörű Lillus, nagyon aranyvirág, ahogy néz, mint egy kis riadt őzike, gondolom szanaszét csókolgatjátok :lol:

Éva - igen, a belgyógyászaton vette le a vért a főorvos, dr. Szabolcsi Andrea, rendes, 50-es, szemüveges, rövid v. barna hajú nő. De biztos a többi doki is okés, azért egy vérvételt nem lehet elrontani, ne aggódj! A mi gyerekorvosunk zuglói, a Bethesda is itt van, anno csípő UH-ra is oda kaptunk beutalót, csak a végén nem volt csak januárra időpont, így fizetősbe mentünk. Biztos nem lesz gond, hamar túllesztek rajta, mi vetkőzés-öltözéssel-vérvétellel együtt megvoltunk 15 perc alatt!!!

Képzeljétek, csomót bukott megint Lottika :cry: Nem akartam levinni sétálni, mert lóg az eső lába, de nincs a babakocsira esővédőnk még, így beraktam a hordozóba, úgy mentünk ki az erkélyre, kb. 5 perce voltunk kint, amikor bukott még egy jó nagyot, így jöhettünk is be, átöltözés meg minden, aztán nem mentem már ki vele.

Nem gáz, ha 2-3 napig se megyünk sétálni? Minden nap mentek vagy van aki kevesebbszer?
Most úgy néz ki, bealszik, amúgy tök gáz, mert adom neki a vasat amikor cicit váltunk és most úgy bukik, hogy ilyen csúnya erőssárga, narancssárga is jön a vas miatt :? Moshatok és kaphatok infarktust :roll:

Na megyek tovább, Sensi gyere többször ha tudsz, persze marha nehéz, én is akkor tudok jönni, ha Lotti alszik, bár ugye reggel a kaja után még ráhúz vagy 2-3 órát, mint ma is, és úgy nézem, most is bealszik. Remélem ez tényleg nem valami betegség jele, mert egy hete csinálja kb. ezt, azelőtt szinte alig aludt napközben :shock:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Bocsánat, inkább privátba, mert nem tudom mikor tudok ide benézni. Nagyon köszönöm!!!

Kép
Kép
anya1118
 
 


Sziasztok!

Szomorú, amit Ancsáékkal van, remélhetőleg nem komoly és orvosolható probléma. Valami segítséget ilyenkor olyan jó volna adni....
Marek! Gyönyörű Bori tényleg!
Mi is csak tanuljuk a fejemelgetést, de sehogy se állunk vele. Laura még hason feküdni se szeret. Ha hasra rakom üvölt és totál kikészíti magát. Annyira sír, hogy nem tudom sokáig szenvedtetni, pedig tudom gyakorolni kell. Minden nap csináljuk és különböző napszakban és hangulatban, de sose jön be neki. Játékokkal is körberakom de nem érdekli , csak sír. Van ötlet esetleg?
Sensi. A hasfájással mi is így voltunk, most a 10. hétre csillapodik egy kicsit, de semmi nem használt, csak az idő.A suttogót én is olvastam és olvasom és próbálom is bevezetni, de nem egyszerű, főleg egy hasfájós babánál a 4É csak álom!!!!Lillus tündéri baba!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a fagyasztott anyatejet, hogyan melegítitek. Most mennék el először itthonról a céges évzáróra és szeretném,ha apa etetné este a babát cumiból. Ez lesz az első, hogy nem cicit kap! Remélem nem zavarja meg.
Szóval vettetek cumisüveg melegítőt? Hasznos dolog? Vagy edényben vízben?
Köszi a segítséget előre!

dazsi
 
 


Sziasztok!

GYÖNYÖRŰEK A BABÁK!!!!!!!!

Ancsa!
Nagyon nehéz lehet, de tartsál ki és bízzál!!!!! mielőbbi gyógyulást!!!

Timi!
Sok erőt nektek a mamádhoz! Nekem a nagypapám lett olyan beteg, mint a mamád, Ő 7 évig még szépen eléldegélt. Annyit változott, h a betegség előtt szuper volt a memoriája, de utánna már nem. Gond nélkül jött ment, bnem kellett ápolni.

Kriszta!
Bálintnak puszik!!!
Ábel pont a betegségek miatt van itthon.. Nagyon nehéz lefoglani, de ha nagy gáz van, Bence itthon dolgozik és besegít.

Éva!
Gyógypuszik Áronnak!!!! Sajna én sem imerek senkit a Betesdában. Ábinak egy évesen vettek vért az ujjából, órákon át vérzett, már azt hittem véralvadási gond, de nem. érdekes a következő vérvételnél nem is vérzett. Szóval sok múlik ki vesz vért. A legjobbakat!!!!!!

L.Kata!
Gratula!!!!!!!!!
Légzésfigyelő: nyugi!!!!!!!! nekünk nincs, de együtt érzek!!!!! Ne gondolj rosszra!!!!!!!!!!!!

Ildi!
Mi kimegyünk sétálni a srácokkal mindennap. Itt iszonyat szél van, de muszály kimenni. Ábel miatt. Konstit bebugyolálom.....
Amúgy semmi baja nem lesz, ha nem mentek ki!!!!!!

Sensi!
Akkor most itthon vagytok??????? Használd ki a segítséget és pihizz. Suttógót nem ismerem.

Dazsi!
Legyél türelmes! Próbáld a hasonlétet, de ne erőltesd. Majd megszerti!!!

Anyatej: én anno úgy csináltam, h a fagyiból letettem a sima hűtőbe, ott hagytam kiengedni, majd egy fém bögrében lassan felforraltam. Utanna hagytam lehűlni ihatóra. macerás, de nekem ez vált be.

KÉpzeljétek tegnap egy nagyot esett Ábel motorral. Elharapta a száját, 3 fognyom látszik az ajkán. Szépen feldagadt mára... :cry: :cry: :cry: :cry: Volt nagy sírás, vér.......szerencsére a fogának nincs baja. Vagánykodik és itt az eredmény......(ma ugyanúgy idétlenkedik... :evil: )

Csajok!!!
Aki mostanában náthás: mit tesz?????? én is dáthás lettem. A hőm 37,4...folyik az orrom, az a vízszerű.... szoptassak kendővel?????adjak Konstinak cebiont????????
lécci segítsetek!!!KÖSZÖNÖM!




Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Tegnap írtam egy tök hosszút, de közben Szabi megébredt és mire visszaltattam, elszállt! :twisted: Mármint amit írtam, nem Szabi! :lol:

Mindenkinek boldog hófordulót, aki idő közben betöltötte!

Szóval köszönjük a gratulációkat autó ügyben!

NY.malac - A régit szerertnénk eladni, mert az újba sajnos nem számították be. :cry: Így most van egy eladó, városi futkosásra kitűnő, olcsó kis autónk, ha érdekel valakit!

Ildi - Köszi. SZabi elég sokat van hason, úgy is alszik. Ha Lottika nem bírja annyira a hasalást, próbáld meg mellkasodon, úgy hogy ülésből szépen lassan ereszkedsz lefelé, hátha megszereti. :D
Amióta Szabi taknyos meg kicsit felpörgött az életünk (jövünk megyünk Tatára) én sem viszem kio minden nap. Csak ha kedvem van és neki is. :lol:

Tercsi - Köszönjük a képeket, nagyon klasszak! Meg amiket feltettél magatokról, azok is!

Timi - Sajnálom a nagyit! Szörnyű lehet!Képek nagyon arik!

Marek - Nagyon édi!!!!

Szegény Ancsa!!!!Ez nagyon durva lehet! Kitartás nekik!!!!

Sensi - Jó, hogy jöttél! Sajnálom a hasfájást! Peva Dorkájának voltak hasnoló problémái, talán ő tud segíteni. A képek cukik nagyon!

Dazsi - Fagyasztott anyatej be a hűtőbe előtte való nap, ott szépen lassan kiovlad. Nekünk vam melegítőnk, de nem gyorsabb, mint a fazekas megoldás, csak nem kell gázt gyújtani. Szerintem ha csak alkalmanként eszik üvegből, fölösleges megvenni. Ne aggódj, egyszeri üveges kajálástól nem lesz cumizavara! Szabi minden nap kap többször is cicit is, üveget is, sőt abból kétfélét és semmi gonudnk nincs a szopizással azon kívül, hogy nem elég a tejcsim.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ja, köszönöm az ajándék ötleteket! RAjta vagyok az ügyön!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Nagyon sajnálom Ancsáékat!!! Remélem végül minden jobbra fordul...!!!!

Zsuzsu
Én csak Calcium Sandozt ittam. Szoptatásnál akartam maszkot használni, de mivel közben legalább 20-szor fújtam orrot, ezért nem volt semmi értelme... Borinak is szívni kellett az orrát két reggel, de más baja nem lett. Remélem ti is megússzátok ennyive!

Ildi
Szerintem sok babát egyáltalán nem visznek sétálni és nincs semmi baja. Én meg mindig attól félek, hogy túl sokat vagyunk kint. Csak akkor nem megyünk, ha esik az eső, vagy már tényleg durván fúj a szél...

Sensi
Jó, hogy jöttél és tök jók a képek. Amíg itthon vagytok pihenj sokat. Meddig maradtok?

LKata
A légzésfigyelők csinálnak ilyeneket. Csak az első párnál ijedsz meg. Utána is ugyanazzal a sebességgel rohansz a kiságyhoz, de amikor látod, hogy minden rendben, akkor nem agyalsz rajta napokig, hogy miért riasztott be... Nekünk mostanában szerencsére nem volt riasztásunk. Mondjuk mi nem is elemről üzemeltetjük a légzésfigyelőt.

marek
 
 


Sziasztok

Van egy kis időm,megpróbálom leírni,hogy mi is van velünk :(
Szóval a kis Lizát kivizsgálták, GOR-t állapítottak meg nála, ezért hosszutávon gyógyszert kell szednie a gyomrára,mivel ez mellé még a kis nyelőcsöve és a gégéje is felmaródott a sok-sok hányástól :(
A lényeg, már nem hány,csak bukik, igaz sokat,de én már ennek is tudok örülni.
Szervi bajt eddig nem találtak nála, de sajnos valószínüleg a szülés közben fellépett nála oxigénhiányos állapot,amit ugye nem vettek észre szülésnél, és ennek következtében a központi idegrendszere megsérült. Ezért lett nála egy ugynevezett izomtónus eloszlási zavar :cry: A gyógyulási esélyünk 75-80 %, de csak az időben megkezdett kezelések esetén. DSGM gyógytornára kell hordani,de ezt nem támogatja az OEP :cry:
Esztergomban és Budapesten van csak ilyen gyógytornász , közelebb sajnos nincs :(
Naponta kellene vinni ilyen DSGM gyógytornára Lizát, csak azt nem tudom,hogy jussunk el minden nap Esztergomba vagy Budapestre,mert autónk az nincs :cry:
Ráadásul az OEP ugye nem támogatja ezt a kezelést,amire Lizának szüksége van,hogy esélye legyen egyáltalán arra,hogy tudja használni a kezeit,meg majd forgatni a fejét :cry: :cry: :cry:
Naponta pedgi 3000-4000 Ft csak az,amit a gyógytornász elkér egy ilyen DSGM gyógytornáért és akkor még az utiköltség az hozzájönne ehhez plusszba . :cry:

Elvagyok keseredve,mert itt van mellettem egy 7 hetes aranyos kislány, akinek speciális gyógytornára van szüksége, és még fogalmam sincs,hogyan és miből oldjam meg a gyógykezelését.

Igyekszem majd jönni, és remélem hogy majd csak pozitív hírekkel jövök hozzátok.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Na itt vagyok megint. :) Most jöttünk meg a sétából (zuhogó esőben, nem vittem esővédőt sem, de szerencsére vízálló a babakocsi :)...meg megszoktam már londonban). Lillus alszik még a mózesben, úh van egy kis időm, írok egy kicsit, aztán eszem, és lassan enni fog.

Köszönjük szépen mindenkinek a dicséretet!

Ildi!
Nem irigyellek a sok színes bukás miatt, remélem nincs sok fehér rucitok! :) Ne aggódj, Lottika tuti nem beteg azért, mert többet alszik, örülj neki! Lillus is tegnap lenyomott 5órát délután a hordozóban (ennek nem örülök, mert nem jó a hátának), mert be kellett mennünk szegedre vásárolni, meg apukámnak dolga volt, mi addig karácsonyi vásároztunk. Szal ezidő alatt autókázott, babakocsizott a hordozóval és quinnyvel, meg kézben a hordozóban jött a brendonba, majd megint babakocsin a tescoba...itt sírt kb 5 percet, aztán az autó megint elringatta, és aludt hazáig. Mindent végig aludt.

Dazsi!
Szerintem jó a síma forró víz, és beleállítjátok. Vagy vegyetek cumisüveg melegítőt. A lényeg, h ha egyszer felmelegítette apa, akkor öntse ki, ha marad.
Hát igen, amíg hasfájós Lilla, addig tuti nem fogok tudni bevezetni semmilyen rendszert. Ma reggel is aludt volna szegény, és állandóan felsírt, ahogy jöttek a görcsök...már a babakocsiban ringattam az ágy mellett, miközben én is próbáltam aludni. Hát nem ment. :P

Zsuzsu!
Igen, itthon. Még nincs meg a visszajegy, de egész januárban tervezek maradni, és vmkor február elején vissza, aztán majd meglátjuk.
A suttogó egy amerikai nő, aki csecsemős nővér volt 20 évig, de úgy, h családokhoz járt pár hétig/hónapig, mint nanny mondjuk, sok hírességhez, meg más családokhoz is. És van egy módszere, amit megírt a könyvben. Napirendre szoktatja a babákat, és segít megfejteni a jelzéseiket, mint különböző sírások, testbeszéd, meg ilyenek...leírja, hogy hogyan veszessük be a napirendet, meg hogyan orovosoljunk minden féle problémát, mint pl csak cicin alvás, óránkénti evés, stb, stb. Divat most ez a könyv, de sztem jó...főleg azoknak, akik első babások.

Bettyna!
Mikor kezdted Szabit hasra tenni, h már ilyen sokat van hason? Én még nem nagyon kezdtem el....:oops:

Marek!
Zsuzsunál ott a válasz. :)

Ancsa!
Jaj, nagyon sajnálom, nagyon remélem, hogy vk tud segíteni majd nektek! NIncs esetleg ilyen problémára egy alapítvány vagy vm? Nagyon drukkolok!

Na megyek enni, remélem még hagyja Lillus...

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Nyugtonmalac? Marek?

Pihenőszékkel kapcsolatban?????

Elvileg ez kerülne a fa alá és a múltkori pihiszék megvitatásból kimaradtam! :oops:
Ezt ugye sokáig tudnám használni (már mint tényleg 18 kg, illetve legalább 1 éves korig), stabil és megbízható?

http://www.c-sale.hu/index.php?akt_menu ... =reszletek

Kép
bettike
Eger
 
 


Ancsa
Körülbelül hány kezelésre lennes szüksége Lizának?
Annyira jó lenne, ha tudna valaki segíteni!!! Én is valami alapítványra gondoltam...hátha... :roll:

marek
 
 


Ancsa!
Szerintem is meg kellene mindent próbálni, hogy eljussatok a tornára. Kellene egy költségvetést csinálnod, hogy mennyi lenne a kezelés és megoldást keresni a pénz beszerzésére. Gondolkodtál ezen?

dazsi
 
 


Na van egy kis időm ismét jelentkezni és bocsika, hogy csak így be-be ugrom! :oops:

Ancsa! :cry: Ez nagyon elszomorító, kívánom, hogy nagyon hamar sikerüljön megoldani valahogy a problémát! Szorítok!

Olyan gáz, hogy nem tudok hozzá szólni a témákhoz és hozzátok! :oops:

Altatás - fárasztás
Nekünk a fárasztás bejött nagyon! :lol: Voltunk múlthéten kontrollon, ahol most a láb mozgatásával találtak valamit, így napi 4-szer kell tornáznunk! Imádja és úgy elfárad mindig, hogy semmi altatás nem kell, elég csak lerakni az ágyra! :lol: Ma volt a gyerekorvos beadta az oltást és ő nem lát semmit! Érdekes! :shock: Mindig minden orvos mást lát! :roll: Na de a torna akkor is marad fárasztásra legalább és így jobban fejlődik, erősödik! :lol:

Éjszakai kelés
Ma azt tanácsolta a gyerekorvos és védőnő is, hogy mivel 1-szer kell és csak kicsit cicizik próbáljam ki a teát, vagy vizet és akkor rájön, hogy nem érdemes felkelni és el fogja hagyni, mert ez már nem evészet! :lol:

Evészet
Mi a hétvégén már kipróbálhatjuk az almalevet 2-3 kanállal 2 evés között! Ez pont jó lesz a torna miatti szomjúságra! Kíváncsian várom! Valaki van, lesz, aki 2 evés közé majd elkezd adni mást is?

Ildi! jaj még neked akartam írni, hogy szerencse, hogy nem hallgattatok a gyerekorvosra! :wink:

Azt hiszem most ennyire futotta! :oops: Nyöszörgés van!

Kép
bettike
Eger
 
 


nincs nagybetűm, mert egykézzel nyomom...épp horrorfejek... :roll:

Bettike
nekünk is ilyen a pihiszékünk és nagyon szeretjük. azt viszont nem állítanám, h jó lesz 18 kilóig, de akkor már nem is akar beleülni a gyerek ... mármint szerintem

Bori ma elkezdett terpeszpelusozni :cry: szerencsére engem zavar jobban, ő mintha észre se venné, h rajta van. mondjuk elaludni mem akar, de nem a pelus miatt, mert már levettem róla és így is sír. most a férjem próbálja elaltatni.. :roll:

ma megint voltam tornázni. tök jó volt!

marek
 
 


Ancsa, honnan kellene Pestre vagy Esztergomba járnotok?

Kép
szöszke
 
 


sziasztok! próbálom behozni a lemaradást itt - Dorka éjjel szupereket alszik (a tali óta kb. :lol: - lehet, hogy Nyugtonmalac Borija elmondta mi a rendszer nagylányoknál), viszont nappal győzzem a fárasztást

Ancsa! Nagyon sajnálom ami történt! Szorítok nagyon!

Sensie! Mi is megszenvedtünk 2 hónapot. Én adtam Dorkának homeopátiás kamillát esténként, de nézd meg Te is melyik fájás illik a picire, bátran próbáld ki a szereket, nem lehet baj belőle: http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=230

nekem bejött. az éjszakai orrdugulásra is adtam neki homeós bogyót, 3 nap alatt rendeződött legutóbb.

Altatás: kezdünk beállni este 9-10 körüli elalvásra (cicin, 50-60 perc szopizás után), és kb. 8 óra alvás! Ha esetleg felébred enni hajnalban, ügyesen visszaalszik rögtön. Talán bejött a módszer, hogy csak éjjel van kiságy, nappali alvások lent a kanapén (járóka beszerzés alatt). Nappal van, hogy csak egy órácskát alszik, de tegnap pl. 3-at (talán az idő).

Bettike! Én 6 hónapos koráig csak szoptatni szeretném (feltéve, ha lesz elég tejem). De sógornőmék is elkezdték 3 és fél hónaposan a hozzátáplálást (és annak idején anyukáink is 4 hó körül, akkor az volt a trend).

Séta: esőben, nagy szélben nem megyünk, teraszajtó kizárva, mert bejön a hideg és kihül a lakás. Álló kocsiban különben is üvöltés van. :)

Ma viszont kocsival mennem kell ide-oda ajándékokért, anyu jön velem, ki sem veszem Dorkát az autóból. Nem merem itthon hagyni anyuval, mert cumisüvegből nem igazán tud enni, és ráadásul van, hogy 1-1,5 óra után szomjazik meg (szerintem ekkor nem éhes).

Hasra tétel (mi ugyebár járunk heti egyszer fejlesztő tornára ferde fejtartás miatt - itt egy alapítvány csinálja, nem kell fizetni érte semmit, a várostól kapnak támogatást). Szóval szinte napról napra ügyesebb Dorka, már hason nézelődik, fejét forgatja felemelve- mindkét irányba :lol:
Akiknál rögtön sírás van: mellkasa alá tegyetek összecsavart kis plédet vagy törülközőt, hogy a karjait ne tudja behúzni maga alá, és oldalra kitenni (ne repkedjen). Ha már nyúl a játékért (nálunk ez van), akkor közel kell tenni, mert begurul, hogy nem éri el. Így picit oldalra teszi a súlypontját, és meg is fogja hason. Plusz szoktam úgy is tornáztatni, ha nagyon nincs kedve hason a játszószőnyegen, hogy az én hasamon van, megemelem picit a válla alatt. Így el tud magyarázni egy darabig. A nyakát ilyenkor is erősíti.
Plusz gyakorlat: ringatás hason, két kézzel, a karjait a feje alá teszed (mintha hasra tennéd) - így is tartja a fejecskéjét és nézeget, ekkor fontos, hogy a lábait húzd fel és úgy fogd (tornáztató srác mondta/mutatta).
Akinek van nagy labdája (amilyeneken vajúdni lehetett) azon is lehet görgetni hason (ez is van tornán).

Na, jó hosszú lettem.

Nyugtonmalacnak és a náthás babáknak jobbulást!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Peva - Köszönöm a tanácsokat! Elkezdtük a gyakorlást és a plédest már csináltuk az előbb és tartotta a fejecskéjét!!! Mennyi ideig szoktatok tornázni? Egy- egy gyakorlatot hány percig csináljunk? Jó Nektek, hogy van ilyan lehetőség eljárni.

dazsi
 
 


Sziasztok!
Tegnap megkaptuk a 2 hónapos oltást,hát,szörnyű volt. Úgy sírt szegénykém,ráadásul nem is sikerült megnyugtatnom,csak itthon cicivel,mert én nem bírom a tűket,úgyhogy nem tudtam nyugodt maradni :oops: ,remegő hangú nyugtató szavaimat pedig nem vette be. Itthon végül megbeszéltük,hogy ez tényleg eléggé fájdalmas lehetett, itthon már ő is mondta,hogy ööö és aaa. :), aztán éjjel egy kicsit lázas lett,de a kúp 30 perc alatt levitte,viszont hihetetlen aluszékony, most is alszik még. Nálatok is ennyit aludtak a babák? Mondjuk enni felkel,eszik is rendesen.

Ancsa!
Sajnálom a lányod betegségét!!! Nem vagyunk túlságosan eleresztve,de ha annyival tudunk segíteni,hogy januárban egy alkalom árát elküldjük nektek,akkor szívesen küdjük! Csak küld el a címedet vagy a bankszámlaszámodat és akkor átutaljuk!!

a dévény módszer tényleg fantasztikus,van azonban egy másik alapítvány,amelyiket félig támogat az OEP, érdemes lenne szerintem elmenni hozzájuk és megkérdezni mit tudnak javasolni! Ők is nagyon jók,csak talán annyira nem elterjedt az országban,mint a Dévény.
Csatolom a linket:

http://home.hu.inter.net/lkhrg/

(ne ijedj meg,hogy a főoldalukon a te problémád nincs felsorolva,ez csak egy tájékoztató)

http://www.freeweb.hu/egy-lepes/hrgterapia.htm

Kép

Kép
borkaby
 
 


Ildi!
Mi sem megyünk minden nap sétálni, ha esik vagy hideg szél fúj akkor csak kiszellőztetek (a szél az főleg miattam,mert megfagyok,a babakocsi szélvédett).
Örülök,hogy már nem sárga Lottika! váltottál háziorvost?

Szöszke!
Gratulálok az új kocsihoz! Jól áll Gergőkének! :D

Ny.Malac!
Most olvastam nemrég erről az anyatej az orrba c. merényletről és állítólag azért jó,mert védőréteget képez a babanózi nyálkahártyáján és nem engedi a bacikat megtelepedni - az iromány szerint ezért van az is,hogy a babák az orrukon keresztül is buknak és ez igazából jó :shock: :lol:
Biztos így van,mindenesetre mikor Tomi orrán keresztül is jön a tejcsi,akkor mindig erre gondolok :D

Mi is rendeltünk a fotomaxból és most kaptam a levelet,hogy feladták postán. :D Úgy várom már! nagyon tetszik az a cég - lehet,hogy apának csináltatok karácsonyra egy "TomisApás" pólót (meg Tominak is egy picikét,ha lehet) legyen egy egyen pólójuk :lol:

Timi!
Jobbulást a mamidnak!

Marek!
Szerintem az óviban az is nagyon sz.r,hogy az óvónők is betegek, gond nélkül bemennek úgy is dolgozni,aztán 1 hét múlva a fél csoportjuk hiányzik...

Sensie!
Én olvastam a suttogót,de én képtelen lennék követni. Főleg a 4É-t . Nekem a táblázat jött be nagyon,amikor leírja,hogy a baba testi jelzései mire utalnak.

Mi jól vagyunk egyébként,csak ez az oltás nem tett jót nekem. Legközelebb már tuti nem hagyom apát kibújni a feladat alól,mert így szegény Tomi azt fogja megtanulni,hogy félni kell a szuritól. :roll:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Éva!
Remélem nálatok is kiderül,hogy már nem is sárga,csak a doki színvak :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Ancsa - Ez szörnyen hangzik, de hiszem, hogy van megoldás! Elsőre nekem is valami alapítvány jutott eszembe, akik talán tudnak segíteni az anyagi részén. A másik, hogy itt a házban van egy koraszülött kislány (29 hétre) neki is fejleszteni kell a mozgását. Eddig a Dévényhez jártak, de ott mindig nagyon sírt. Két három hete elvitték a Pető Intézetbe. Annak ellenére, hogy nem Pető-eset, elkezdtek oda járni. A kislány nagoyn élvezi és sokkal többet fejődött ennyi idő alatt is, mint amott. NEm tudom, hogy ezt az OEP tmáogatja-e, de lehet, hogy érdemes lenne utánanézni.

Sensi - Szabi újszülött kora óta hason alszik. Ébren azóta, amióta nem csak evésről és alvásról szól a nap. Ő a játékaiért még nem nyúl, mint Peva Dorkája, de majd kipróbálom az ő tippeit. :wink:

Borkaby - Nekem Szabi még másnap is kómás volt.

Mi ma megint megyünk Tatára mamázni, de már az új autóval és csak ketten Szabival, mert apának évzáró bulija van. A hajnalig tartó dorbézolás után ő ki tudja magát rendesen pihenni, én meg regenereálódok egy kicst. Nagyiéknál van dajka bőven.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ancsa

Én is nagyon sajnálom, ami Liza babával történt, és nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb meggyógyuljon szegényke.

A családotokban senkinek nincs autója, aki kölcsön tudná adni, vagy el tudna vinni a tornára?
Szörnyű lehet most nektek, de biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz, hiszen a 75-80% nagyon jó esély!!!

Borkaby
Sajnos mi is sárgának látjuk még Áronkát, pláne a fényképeken látszik igazán. Majd keresek egy akt fotót róla és felteszem.

Marek

Hát szerintem sem fog egy 18kg-os gyerek pihiszékben ülni, az én 7 éves fiaim 19-20kg-ok és már iskolába járnak.

Nagyon borzasztó volt az éjszakánk, Áron szépen aludt 6 órát, de Zolikám délután 4-től hajnali 2-ig félóránként hányt és hasmenése volt, amikor végre megnyugodott és elaldut, na akkor ébredt Áron, de csak szopizott 3-kor, aztán visszaaludt 6-ig. Szóval hulla az egész család. Remélem, a mai éjszakánk jobb lesz már, mert reggel korán indulunk a kórházba és nem szeretek kómásan vezetni, pláne, ha jó nagy dugó lesz a városban.

Na megyek a lányomért a suliba.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Sziasztok!

Az éjszakánk most nem volt olyan jó, mert kb. éjfélkor aludt el Lotti, de fél 5-kor már nyüszögött, ettünk vagy fél órán át, aztán böfiztetés vagy 15 percet, utána pedig betettem az ágyába és máskor simán bealszik, most sírt, nyüszögött, cumit kellett tennem a szájába, de még vagy 5X visszatenni, mert mindig kirakta, aztán elaludtunk, 7 körül még hasra tettem és aludtunk 9-ig. Aztán elég hisztis volt, evett, de utána csak a kezemben volt neki jó, kezdem úgy érezni, hogy "elkényeztettük", egyedül nem sokáig van el.

Éva - sajnálom, hogy beteg lett a kisfiad, biztos szörnyű lehet ezt végigcsinálni, reméljük nem ragad át rátok a betegség! Nagyon drukkolok, hogy holnap minden rendben menjen a Bethesdában, majd ha hazaértetek, írd meg mindenképp, hogy mi volt! A képet tedd azért fel, amúgy Lottika régi képein is látszik ám, hogy sárga volt, bár mindenki mindig azt mondta, hogy milyen szép barna, de ha jól emlékszem, nálatok is :wink:

Borkaby - nem váltottunk még háziorvost, igazság szerint azért nem, mert az oltásra ha menni kell, az nekünk így marha közel van, kocsival 3 perc, gyalog kb. 15, ha váltanánk, itt a közelben nem lenne doki, viszont ha nekem kell egyedül mennem oltásra (mert Zoli nem tud szabira jönni esetleg aznap), akkor gyalog kell mennem, szóval valszeg maradunk itt, bár nagyon nem bízom ebben a dokiban :shock: :?
A 2. oltásnál Lotti is nagyon-nagyon sírt, látszott, hogy nem csak megijedt, hanem valóban fájt is neki, csak otthon nyugodott meg, szintén cicin, utána nem lázasodott be (kúpot megkapta az oltás előtt közvetlenül), aznap nehezen aludt el, nagyon sokat sírt, másnap már kutyabaja se volt.

Peva - köszi az ötletet, megcsináltam, a karjai alá tettem csavart takarót, és jobban bírta. Bár még nagyon nem az igazi, most már rá kell állnunk a gyakorlásra, mert nem emeli magát szinte egyáltalán. :roll:

Bettike - én is úgy vagyok vele, mint Peva, 6hós koráig csak szoptatni szeretném, majd ráérünk utána hozzátáplálni bármi mással, neki most az anyatejre van a legnagyobb szüksége, szerintem a gyomra sem érett még rá, hogy mást kapjon, hacsak nem tápszeres a baba, akkor már a 3. 4. hónaptól ajánlani szokták a kóstoltatást. Pihiszék? Mi a hintás megoldást választottuk inkább, bár az csak 9 kilóig használható, de nagyon hasznos, hogy rezeg, zenél, világít, majd karácsonyi ajcsi lesz, utána beszámolok róla, hogy milyen, de biztos szeretni fogja Lottika.

Ancsa - szegény Liza, ez nem hangzik túl jól, de tartsatok ki, csak rendben lesz minden!!! A felutazás autó nélkül tényleg gáz, nincs valami rokon-ismerős, aki vinne titeket?

Ma csináltam egy orrszívó porszívózást és vazze, nem hittem el, hogy mi jött ki az orrából, fúúúj, igazi takony :P Előtte ment a sós orrspray is, az biztos feloldotta a bimbit :lol:

Na megyek, mert sikerült bealtatnom és letennem, de szerintem lassan ébredés van, ez az idő katasztrófális, utálom :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Bejelentkeztem, erre ritkan tudok jonni :?
Hazajott a ferjem anyosommal, sokkal tobb az idom, tobbet pihenek, csak a ferjem folyton a gep elott ul, mire eljonne az en idom, inkabb az alvast valasztom :?

Ancsa!
nagyon sajnalom ami veletek tortent, remelem a lanyok otletei segitenek :(

Nyugtonmalac!
az adatokat is kuldom, csak idom keves! de azert csinalhatsz helyet a tablazatban :wink:

Sensi!
Az avatarom alatt nem latszik, de felig-meddig mi is Angliaban elunk, most azert tartozkodok hosszabb idot itthon, mert ugy dontottem itthon szeretnek szulni, eltolteni a kezdeti idoket. Majd aprilisban megyunk vissza.
Nagyon szep Lilla baba, remelem most te is kipihened otthon a kezdeti faradalmakat.
Egyutterzek veled, mert az en Mikim is hasfajos, epp tesztelem a szereket, eddig meg nincs megoldas :roll: Most epp egy Colief nevu cseppnel tartunk, a ferjem hozta Angliabol. Ismeros?

Ovi:
Mi is elegge el vagyunk keseredve, mivel A nagyfiam tobb, mint egy honapja nem lepte az az ovi kuszobet betegseg miatt. Nem tudom mi lesz szegennyel, mar a harmadik rend antibogyot kapja azota, de sajnos nelkule nincs valtozas :? Most is probaltuk 3 napot hagyni nelkule, de annyit szenvedett, nem birt elaludni a kohogestol es egyre rosszabb volt... Egy kis hules v virus, es maris jon a legcsohurut :x Nyugtasson meg valaki :( Allatalaban csak en veszelem at, mindenki mas beteg a csaladban, nekem meg a terhesseg vegszakaban is tartanom kellett a frontot. Most mar nbekem is kaparni kezdett a torkom :?

Napirend:
Nalunk is kezdett kialakulni:
Reggel, delelott fentvagyunk, nezelodunk, del korul elalszunk es egy kaja kozbeiktatasaval huzzuk ugy 5 korulig (ekozben van a seta is alltalaban), majd ebrenlet valtozo korulmenyek kozott, szopi, majd kb 11ig, de sokszor utana is hasfajas ezerrel, majd alvas. Mostanaban kezdte kibirni hajnalig kaja nelkul, es szinten mostanaban konnyen visszaalszik.
Most ahogy olvasom rajottem, h nem panaszkodhatok. lehet, h megiscsak hatott valami :roll: :o

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Seta:
Ha tehetjuk setalunk, ha nem, kiteszem a teraszra pont ugy feloltoztetve, mintha setalni mennenk.

Furdes:
Mi csak minden 3. nap locsizunk, egyreszt konnyebb volt igy nekem (egyedul), masreszt nem bukik, nem kakil (csak ritkan), tehat nem nagyon koszos, nem is elvezi meg igazan, aztan meg azt is hallottam, h a borenek sem tul elonyos... Mondjuk ez utobbirol nem vagyok meggyozodve :roll:

Eva!
Gyogyulast nektek is!
Hogyan gyozod, ha mindenki egyszerre beteg? :o

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


LKata!
nagyon jo az a kep Norbikarol :) Ahogy elnezem a fiaink egy sulycsoportba tartoznak! :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?