Sziasztok!
A fiúk is, lányok is tündériek, alig várom már, hogy én is büszkélkedhessek a gyerkőcömmel
!
Hát, engem tegnap pont elkapott a "névmizéria", mert azt álmodtam, hogy született egy kisfiam, egyből 2 év körüli volt, és folyékonyan beszélt. Ráadásul szőke, göndörkés haja volt (pedig a férjem is, én is gyakorlatilag feketék vagyunk), és Anrdisnak hívták.
Alapból nincs bajom az András névvel, (mondjuk nem is adnám), de álmomban annyira megviselt, hogy kiborultam, hogy gyorsan ki kell találni neki egy új nevet, meg kell változtatni, mert az én gyerekem nem lehet András
!
(Azon ki se akadtam, hogy 2 éves, és szőke
).
Aztán tegnap rajtam is maradt ez a para, hogy nincs neve a gyereknek, mert amik korábban tetszettek, mára elképzelhetetlenné váltak
! Biztos a bébi tiltakozik, hogy nem ez a neve
! De végül megnyugodtam,hogy "csak" fél évem van kitalálni....
Amúgy mániám, hogy olyan nevet akarok, ami jól becézhető, mert bizony többnyire mindenkit becéznek idővel. Bnőm gyerekei: Bence és Csenge, mondván, nem fogják ezeket becézni, hát ma a gyerekek: Benci, Bencike, Beni, Csengi, Csengike, Csengő.
Ezért nem adnám pl. az Olivért (Bocsi
), pedig nagyon tetszik, de az Oli-tól kiakadok
!
Jázmin, Nárcisz gyönyörűek, de hasonló a helyzet
!
Lehet végül marad a Dorottya (ez az én nevem is), mert jól becézhető, jelentése: Isten ajándéka, és minden Dorottya, akit ismerek talpraesett, csicsergős, boldog kislány (nagylány)
! És apának is nagyon tetszik, viszont így elvész a névválasztás varázsa
!
Na, nem rinyálok, majd eldől
!
puszó