Na, itt volnék újra....
Sajna csak most tudtam jönni, mert Pannikám elég nyűgi volt ma és este csípőszűrésre is kellett mennünk (ahol mindent rendben találtak!
).
Nem gondoltam, hogy azzal a reggeli pár sorral így felkavarom a kedélyeket!
Szó sincsen pótlásról! Elég tejcim van, és Annácskám is szépen gyarapszik. Azt gondolom, hogy ilyen ütemű hízással és fejlődéssel biztosan elég és tápláló a tejcim. Pusztán arról van szó, hogy bizonyos dolgokat meg lehet a babával kóstoltatni. Szerintem (is). Ahogy Szeder is írta oda-oda dugdosunk a szájacskájához bizonyos ízeket, hogy mit is szól hozzá, előbb utóbb (én is remélem, hogy inkább utóbb) úgyis ezeken fog Ő is élni. Én is tisztában vagyok az emésztőrendszer fejletlenségével! Attól függetlenül, hogy én nem hiszek benne, hogy a rengeteg allergiás megbetegedés a gyerkőcöknél (és persze sok felnőttnél) attól lenne, hogy túl korán kap valamilyen ételt. Sajna a mai ételekben (lehet az gyümölcs - "teli vitaminnal", zöldség, felvágott, sőt még a víz is) nem is tudjuk, hogy mi van! Károsabbnál károsabb anyagok. Van, aki tud - úgymond - velük élni, van akinek a szervezete nem fogadja be, akár komoly problémákat is okozhat. Én az úgymond "bio élelmiszerekben" sem hiszek. Az egyetlen bio élelmiszer csakis az lehet, amit az ember maga termeszt/tenyészt.
Persze a védőnénim sem azt mondta, hogy pótoljak, csak annyit javasolt, ha nem lesz esetleg elég tej, akkor ezekkel és ezekkel lehet pótolni 4 hónapos kortól. És a kóstolást sem csülkös bablevesre értette, hanem olyan dolgokra, mint amit például a drága párom tett valamelyik nap. Odadugta Anna szájához a sós ropit, hogy mit is szól hozzá. Persze fintorgott egyet, mi pedig jót nevettünk, majd azon, hogy mi nevetünk Annám is jót kacagott. Nem gondolom, hogy ez ne lenne megengedhető.
TV-s dolog: Nálunk napközben folyton megy a rádió vagy a tv. Annámnak így előfordul, hogy megakad a szeme egy-egy képsoron, de nem gondolom, hogy ebből bármi baj származna. Ugyanez volt a helyzet akkor is, amikor Tamásom született és egyáltalán nem lehet azt mondani rá, hogy tv-függőségben szenvedne, bár bármilyen szemkárosodása lenne. Egyébként a tv nézésben nálunk mindig is voltak korlátok, hogy mit nézhet és mit nem. Vannak bizonyos műsorok, amit - bár 13 éves - ő maga nem hajlandó megnézni (pl. horror, Vészhelyzet, stb.) A tv, mint sok más eszköz már hozzá tartozik az életünkhöz.
A fiatalok tv és számítógép használatával és nem olvasással kapcsolatban kb. két hete a Heti Hetes-ben Hernádi Judit fogalmazta meg szerintem jól a mai helyzetet, bár kicsit kisarkítva: A mai fiatalok tévéznek és számítógépeznek, a régi öregek viszont nem tudnának elküldeni egy e-mailt vagy kezelni egy MP3-at vagy egy DVD-t, esetleg egy digitális fényképezőgépet! Tudom, hogy ez így egy kicsit erős és én is örülnék, ha a fiam néha egy regényt is a kezébe venne, de azért bőven van benne igazság (és ezzel nem szerettem volna újabb lavinát elindítani).
Biztosan sokan nem értetek velem egyet ebben a két dologban, de szerintem ezek pontosan olyan témák, amikben mindenki a saját belátása szerint fog cselekedni és mindenki hiszi, hogy amit tesz azt jól teszi és nem a babája ellenére! Mindenkinek őszintén köszi a jótanácsokat! Továbbra is szopizás ezerrel!!!
Honey!
Igen! Szerencsére nálam már elmúlt a hasmenés és a gyomorgörcsök. Annán is most fut át a hasmenés, de nem olyan vészes és a hasa sem fáj. Remélem ennyivel megússzuk. Az étvágya visszatért, abba nincsen hiba!
Az étvágytalanság kb. 3 napig tartott, de valószínűleg a második fogacska kibújása volt az ok!
Márti!
Megpróbáltam a bimbóvédőt! Igazad volt! Kár volt megvenni! Csak szerencsétlenkedtem vele, és Annám sem tudott vele mit kezdeni. Próbálkoztunk, próbálkoztunk, és nagy-nagy sírás lett a vége. Majd jó messzire hajítottam és utána már nem volt semmi gond. (Egyébként azóta nem harapott a drágám!
)
Nem tudom már melyikőtök írta a 180°-os fordulást (nem merek visszalapozni, nehogy elszálljon amit írtam), de Annám is ezt a mutatványt műveli mostanság. Rendszerint helyet cserél a feje a lábával!
Olyan kifli-formákat tud felvenni, hogy csak ámulok és bámulok. Pillanatok kérdése és biztosan hasrafordul!
Azt hiszem mára elég sokat írtam (bocsi!). Megyek elrakom a nagyobbikat holnapra! A kisebbik már édesen tentikél! Azt hiszem hamarosan én is követem őket! Jó éjt!