Új privát üzeneted érkezett!

Eszike!

Noncsi nagy szép,bájos és huncut a szeme! :lol:

Márti
borossné becz márta

Konan: miert akarsz neki adni kajat??? Szerintem meg nagyon korai! Meg ha a vedono is mondta ... Foleg, ha anyatejet kap, akkor szerintem boven raertek meg a gyumolccsel is, nemhogy azzal a kajaval, amit ti esztek :shock: (Ehhez egyebkent meg annyit, hogy az a vedono szerintem egy barom, aki azt ajanlja, hogy a ti kajatokbol adjatok neki :evil: :evil: :evil: > de ez csak az en velemenyem )

Nalunk semmi ujsag, tegnap volt egy szabad estenk. Barataink orkodtek Bendo felett, dehat ugy hagytuk itt, hogy mar aludt, es mivel sosem szokott felkelni, ezert nem aggodtunk. Es nem is kelt fel :lol: Elmentunk, megneztuk a legujabb James Bond-filmet, hat en nem ajanlom, felejtheto.

Benedek ma mar 12 orat alszik ejszaka egyfolytaban, ugyhogy az ejszakaink tovabbra is jol telnek. A nappalokban azert van meg mit javitani, de dolgozunk rajta folyamatosan. Sajnos, a koldoke meg mindig nem jo ( :evil: ), mar 2x ecseteltek neki, es nagyon ugy latszik, hogy mennunk kell egy 3-ra is. Ilyenkor ugy sajnalom szegenykemet, mert biztos hogy erzi azert ezeket, hiszen leszedi a hust ez a cucc.

Babocak nagyon szepek, Zalan olyan kis cuki a godrocskeivel :lol: , es Noncsirol is nagyon aranyos ez a vigyorgos kep :lol:

KépKép
Kép
humanka

Eszike!
Itt is csak dicsérni tudom Noémit :wink:

Konan:
Szerintem se adj Annácskának anyatejen kívül mást. Jó én már próbáltam úgy más ízeket, hogy kiskanálra tettem almalevet tegnap délelőtt 1 kanálkával, azt hiszem tetszett neki, mert vigyorgott rá. Viszont próbáltam tápszert -csak más íz végett- az meg nem ízlett neki, mert először nevetett, aztán meg sírt. Komolyan gondoljuk mi?? Hogy ő ilyen fehér valamit, ami nem anyatej ?? :lol: Egy szó, mint száz, ne adj neki, tényleg éretlen még az emésztőrendszere.
Azt próbálhatod, hogy egy - egy kanállal kínálod, mert az nem okoz olyan galibát, és majd január közepe vége fele adj neki nagyobb mennyiséget!
Ja, amit mondott nekem a védőnő,hogy a mandarint lehet nekik még kóstolóba, még pedig, hogy fogod a gerezd mandarint, és kínálod. DE nagyon óvatosan, mert be tudják szippantani :lol: . Mi már kipróbáltuk ezt is. Hát mit mondjak, nagyon meg is ijedtem, mert óriási vákummal cuppant rá Adél. Erősen kellett ellen tartanom. Ez nem jelent nagy mennyiséget, mert két három szívásra ki szívta a levét, és nagyon tetszett neki. Cuppogott hozzá.

Humanka!
Nem semmi Benedek! Ez igen! Csak pislogok, hogy ilyen sokat tud aludni. Nagyon szerencsés vagy, ugye tudod?
Nálatok milyen a karácsonyfa?? Műfenyő???
Teszel majd képet, ha már fel állítottátok?? Milyen csomagolót használtok? Olyan díszeseket, mint itthon?? Olyan kíváncsi vagyok a kultúrára, amiben most éltek. Mert egy teljesen más világban éltek. (Két éve nagyon közel voltam hozzátok :wink: Bali Szigetén voltunk. Állítólag Ausztárliából sok fiatal jár oda szörfözni, mert nagyon jó a szél ott Balin. Ti nem "ruccantatok" még át oda??)

Rólunk:
Hát elég nehéz éjszaka után vagyunk. Másfél órát aludtam összesen.. Nem tudom,hogy mi a csuda történt az én kislányommal??? Egyfolytában cicin lett volna. Ha ki vettem a szájából, akkor még el volt, de ha be tettem a helyére, akkor nyüszögött, és kezdődött minden előröl.
Most bezzeg húzza a szunyát :lol: :roll:

Jaj majd nem elfelejtettem:
Honey?? Sikerült meg etetni Flórát??
Ne aggódj már Kérem! Nem baj, ha nem hízik minden héten. A lényeg, hogy ne fogyjon. Adél 2 hétig stagnált. Eleinte aggódtam, de rá jöttem,hogy nagy baj nem lehet, hisz nem ordít éhesen. Flóra nagyon sír?? Úgy látod, hogy éhes?? És valamiért nem eszik eleget?? Nem lehet,hogy a foga??? Az,hogy most 50ml eszik nekem nem újdonság. Adél abban a 2 hétben folyamatosan 50-60ml evett. Lehet,hogy pár nap és túl lendültök ezen a nehézségen. (Egyél egy kis csokikát, mert bele megy az anyatejbe, és lehet,hogy szívesebben eszik majd többet Flóra) Na jó ez csak egy hülye ötlet, de ki tudja?? Lehet,hogy imádni fogja a kis Flóra úgy a tejecskét. /Sajnálnám, ha abba hagynád a szoptatást.. hidd el sokat számít így, hogy az influenza küszöbén állunk. Annyi ellenanyagot kap, amit egyik vitaminkészítmény sem pótol, és egyik táp sem adhat./ -bocsi kicsit sok lettem, nem akarok én itt okoskodni..
:oops:

szeder74

Hello!

Konan!

Mi hasonló cipőben járunk a gyerekek súlyát illetően. Ákos is 7 kiló felett van már.
Nekem is mondta a gyerekorvos a gyümölcsöt és 4 hónapos korától a tejpépet, de eszemben sincs adni neki, amég a tejcsimtől is rendesen gyarapodik. Alszik eleget Anna, van rendesen pisi-kaki? Mert ha igen, akkor szerintem nem jött még el a Ti időtök -sem-.
Persze ez Rád van bízva, akkor sem fogjuk leharapni a fejed, ha adsz neki, de én is több anyukától hallottam, hogy ezt addig kell húzni amég lehet. Hiába 7 kiló, az emésztő rendszere még csak 3 hónapos, ezt nem szabad elfelejteni!!!
Ha Ákos nekiáll éheskedni, inkább este nyomok majd neki egy kis tápit, van tényleg 4 hónapos kora után tejpépet, de a tejcsi lesz az utolsó amiről lemondunk.

Ezen a közös kaja dolgon én is erősen néztem. Mivan??? Egy 3 hónaposnak pölö húslevest adni, mert cuppog? Én mondjuk nem eszek együtt Ákossal, de ha cuppogna mondjuk a pörköltre - elképzelni sem tudom! - akkor sem adnék neki, hanem előkapnám a cicit.

Dönts saját belátásod szerint!
A cicizést meg sajnálom, de asszem a végzet előbb-utóbb mindannyiunkat elér majd. :)

Bőg a gyerekem, mennem kell. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Konan!
:oops: Bocsi.. de annyira bele lendültem a hozzá táplálásba, hogy el is felejtettem GRATULÁLNI a fogacskához! És hihetetlen nagy már Annácska! Nem semmi! :wink:

www.koponyeg.hu nézzétek meg 15 napos időjárás előrejelzés van. Amennyiben szerencsénk van, akkor lehet még fehér a karácsonyunk.

Lépek, mert mára ismét sok lettem. Sokkollak itt benneteket :oops: :lol:

szeder74

Konan: Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanásotok és gratula a fogacskákhoz!!! Ami a mellbimbót illeti... sajnállak, de biztos mi is járunk majd hasonló cipőbe! :wink:

Eszike: Noncsi nagyon aranyos kislány!!! Mindig ilyen jókedvű? :lol:

Szeder: Sajnállak az éjszakátok miatt... nem lehet, hogy a fogacskája miatt nem tud Adél aludni?

Mi ma voltunk doktor és védőnéninél. 5500 gramm a súlyunk és 60 cm a hosszunk. Ráálltunk erre a heti 15 dkg hízásra. :)
Holnapra szeretnék kérni egy kis drukkot!!! :? Mutattam a doktornéninek, hogy Bius a teste mellé teszi a karjait ha hason van, - meg ölben is- úgyhogy kaptunk beutalót neurológiára. Felhívtam őket, csak január végére lett volna időpont, de olyan rendes volt a doktornő akivel beszéltem, hogy behívott minket holnapra. Remélem nincs semmi baja Biusnak és egy kis tornával helyrehozható... Azért drukkoljatok!! :roll:
Vendég

Lányok!

Semmilyen déligyümölcs nem adható 1 éves kor alatt a mostani ajánlás szerint!!! Még a banánt is átrakták,mert nagyon keményen allergizál és csúnya ekcémát okozhat,ami sajnos nem egykönnyen kezelhető! Régebben 7-8 hónaps kortól adható volt,nekem kapták a srácok,hogy Csabi mitől lett ekcémás,ne kérdezzétek,mert akkortájt jött elő,de nem derült ki,hogy mire allergiás! Citrusféléket meg végképp nem szabad adni ilyen piciknek! Felesleges is,mert egy 3 hónapos baba SEMMIT nem tud belőle hasznosítani,mert az emésztőrendszere még alkalmatlan erre! És légyszi nyissátok már ki a Gyermekegészségügyi kiskönyvet középen! Én tuti nem mennél a saját fejem után ezügyben,mert sajna nálunk nagy az esély allergia kialakulására! Én nem akarok okoskodni,de miért kéne elvenni az anyatej helyét a babapocakból minden olyasmivel,amit egész életében ehet még a baba,de most komoly gondot is okozhat? Ráadásul nekem a 3 fiam mind 6 hónaposan kezdett ismerkedni új ízekkel, egyikük rém válogatós,a másikuk átlagosan evő a 3. pedig tényleg mindent megeszik,szóval ez sem azon múlik,hogy mikor kóstólnak új ízt előszőr!
És ez az ország a jelek szerint tele van ósdi felfogású,szakmailag abszolút nem naprakész védőnővel,ami szégyen!!! Bocsi,kicsit felhúztam magam,mert szerintem felelőtlenek,hogy ilyeneket javasolnak! És abszolút Humankával értek egyet! Sokan közülünk annyit küzdöttek a szopiért,hogy legyen elég tej,most miért kéne máris ezzel-azzal kiegészíteni,amikor az összetétele tökéletes és követi a babáink igényeit? Megjegyzem,nekem is volt olyan kb. 65 éves védőnőm,amikor a legnagyobb babám született,hogy ahogy Csabi 3 hónapos lett,már jött is nekem a cukros borsófőzelék receptjével,amibe a cukron kívűl olajat és sót is kellett volna tennem a recept szerint! Nem is tudom,mi lett volna,ha nem olvasom akkor már 1 éve a Kismama magazint! Nemigen volt más támpontom! De abban bíztam,hogy ez a védőnő-generáció elmegy szépen nyúgdíjba és majdcsak jönnek azok,akik a nekik szánt módszertani ajánlásokat végig is olvassák!!!
Hát nekem 4 védőnőm volt eddig és közülük 1 volt olyan,aki valóban naprakészen tudta a dolgokat,de legalább Ő megerősített a 3.(!) gyerekemnél,hogy úgy csinálom a hozzátáplálást,ahogy kell!
Na jó,lelövöm magam,mert nagyon megutáltok már a végén,túl sokat írok már...

Márti
borossné becz márta

Bejci!
Holnap gondolok Rátok!!! Valószínű,hogy tényleg helyre tudod hozni egy kis tornával. Este fürdés után masszírozd át a testét minden nap. Jót tesz neki!
Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak holnap! Szorítok!

Holnapra én is kérek egy kis drukkot! Készítenek röntgent Adél fejéről, hogy milyen is a kutacs!!!
Úgy bennem van a félsz :cry:

Márti!
Akkor ajánlom a védőnőm figyelmébe az általad leírtakat. (Azért egy-egy gerezd mandarin nem okozhat olyan problémát, mintha kilószámra tömnénk a gyereket.) Olyan furcsa,hogy még a védőnők sem vannak mindennel tisztában. A barátnőmvédőnőazolyanügyesenadtanácsot enyémvédőnőmegnem.
No akkor haladjunk a korral!!! :wink: :lol:

szeder74

Szeder! Mennek a viszontdrukkok! :wink: Kutacsról jut eszembe: Biának még mindig nagyon tág, úgyhogy még 2 hétig dupla adag vigantolt kell szednünk! :?
Vendég

Bejci,Szeder!

Drukkok mennek tőlem is! Csak nem lesz gond!

A nővérem kislánya narancsra lett allergiás! De olyan szinten,hogy vsak egy pohár multivitaminos gyümölcslevet ivett,amiben aztán gondolhatjátok mennyi narancs van,mégis testszerte tele lett nagyon nehezen gyógyuló csúnya kiütéssel!

Márti
borossné becz márta

Eszike: Noncsi nagyon édesen tud mosolyogni :)

Konan: Hu az a fogacskás szopi kemény lehet, remélem Annácskát hamar le tudod szoktatni a harapdálásról.

Hozzátáplálás: Én 4 hónapos korában terveztem Donceknél az alma barack kóstolgatást, mert juniusban megyek vissza dolgozni addigra jó lenne ha a nagyija is tudná napközben eteti. Heti egy féle kaja megismertetésénél ez egy elég hosszú folyamatnak tűnik.
A szoptatást is Donek 1 éves koráig szeretném csinálni.

/Bár most hogy túl vagyunk egy tej válságon nagyon örülök hogy tud szopizni és nagyon hamar eljött a 4. hónap.../

Kép

Kép
starlark

konan,
gratula a fogacskához!! Bár a harapdálás fájdalmát át tudom érezni!!
Nálatok is volt hasmenés és annácskának étvágytalanság. Elmúlt már? Meddig tartott nálatok?

bejci,
gratula a szép súlyhoz!! :D
A neurológia miatt meg szerinte, nyugodj meg!! Én 3 dokinak ( köztük volt a leghíresebb gyerek ortopéd orvos is ) , a védőnéninknek + ma a konduktornak is mondtam ezt a kéz lerakós dolgot. És senki nem rémísztgetett neurológiával.
Annyi csak, hogy kaptunk még kiegészítő tornagyakorlatokat. És a lényeg, hogy MINDEN NAP KÖTELEZŐ!!! Nincs kivétel! Akkor is végig KELL csinálni, ha a gyereknek nincs kedve.
Esküszöm neked már a mai új gyakorlatok után sokkal ügyesebb Flóra!! Szóval hihetetlen gyors a változás!!!
Én azt javaslom, hogy a neurológia mellett vidd el Biust konduktorhoz!!! Sokkal többet ér, mint az összes neurológiai vizsgálat. ( úgyis makk egészséges ! )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szeder,
eszem ágában sincs abbahagyni a szoptatás!! A cumisüveget csak azért írtam, mert szeretnék Flórának ( anyatejes) pótlást adni. Reggel még simán tudok szopi után 50 milit fejni, de estére már cudar a helyzet.
De hiába, mert visít az üvegtől!! Pedig tegnap újra vettem 3 különböző üveget, hátha..... de nem. Tolja ki a nyelvével!! :shock: Pedig 1,5 hónapig zökkenőmentesen evett üvegből is. Aztán megkattant hirtelen valamiért.
Sajna az étvágya azóta sem jött vissza. A reggel 9-es szopi kb 3 percig tartott... aztán kiköpte a cicit.
A foga tuti nem jön.
Amúgy hihetetlen jókedélyű, nagyokat alszik, nem sír, vigyorog és dumál mindenkinek. Szóval annyira MÉG nem aggódom.
De azért az mégsem járja, hogy 2,5 hónaposan 40-50 milit egyen alkalmanként. Emellett persze, hogy nem hízik.
Én ezt az egészet még mindig az én vírusos hasmenésemnek tudom be.... mert nekem sem volt akkor rohadtul étvágyam.

a 2 ünnep között nem lesz dokink, csak ügyelet. Szóval nem akarok ezzel a problémával esetleg januárig várni. Ha szerdáig nem változik a helyzet, kihívom a dokit.

Amúgy nálatok még mindig nem bújt ki a fogacska?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Na, itt volnék újra....
Sajna csak most tudtam jönni, mert Pannikám elég nyűgi volt ma és este csípőszűrésre is kellett mennünk (ahol mindent rendben találtak! :D ).

Nem gondoltam, hogy azzal a reggeli pár sorral így felkavarom a kedélyeket! :shock: Szó sincsen pótlásról! Elég tejcim van, és Annácskám is szépen gyarapszik. Azt gondolom, hogy ilyen ütemű hízással és fejlődéssel biztosan elég és tápláló a tejcim. Pusztán arról van szó, hogy bizonyos dolgokat meg lehet a babával kóstoltatni. Szerintem (is). Ahogy Szeder is írta oda-oda dugdosunk a szájacskájához bizonyos ízeket, hogy mit is szól hozzá, előbb utóbb (én is remélem, hogy inkább utóbb) úgyis ezeken fog Ő is élni. Én is tisztában vagyok az emésztőrendszer fejletlenségével! Attól függetlenül, hogy én nem hiszek benne, hogy a rengeteg allergiás megbetegedés a gyerkőcöknél (és persze sok felnőttnél) attól lenne, hogy túl korán kap valamilyen ételt. Sajna a mai ételekben (lehet az gyümölcs - "teli vitaminnal", zöldség, felvágott, sőt még a víz is) nem is tudjuk, hogy mi van! Károsabbnál károsabb anyagok. Van, aki tud - úgymond - velük élni, van akinek a szervezete nem fogadja be, akár komoly problémákat is okozhat. Én az úgymond "bio élelmiszerekben" sem hiszek. Az egyetlen bio élelmiszer csakis az lehet, amit az ember maga termeszt/tenyészt.
Persze a védőnénim sem azt mondta, hogy pótoljak, csak annyit javasolt, ha nem lesz esetleg elég tej, akkor ezekkel és ezekkel lehet pótolni 4 hónapos kortól. És a kóstolást sem csülkös bablevesre értette, hanem olyan dolgokra, mint amit például a drága párom tett valamelyik nap. Odadugta Anna szájához a sós ropit, hogy mit is szól hozzá. Persze fintorgott egyet, mi pedig jót nevettünk, majd azon, hogy mi nevetünk Annám is jót kacagott. Nem gondolom, hogy ez ne lenne megengedhető.
TV-s dolog: Nálunk napközben folyton megy a rádió vagy a tv. Annámnak így előfordul, hogy megakad a szeme egy-egy képsoron, de nem gondolom, hogy ebből bármi baj származna. Ugyanez volt a helyzet akkor is, amikor Tamásom született és egyáltalán nem lehet azt mondani rá, hogy tv-függőségben szenvedne, bár bármilyen szemkárosodása lenne. Egyébként a tv nézésben nálunk mindig is voltak korlátok, hogy mit nézhet és mit nem. Vannak bizonyos műsorok, amit - bár 13 éves - ő maga nem hajlandó megnézni (pl. horror, Vészhelyzet, stb.) A tv, mint sok más eszköz már hozzá tartozik az életünkhöz.
A fiatalok tv és számítógép használatával és nem olvasással kapcsolatban kb. két hete a Heti Hetes-ben Hernádi Judit fogalmazta meg szerintem jól a mai helyzetet, bár kicsit kisarkítva: A mai fiatalok tévéznek és számítógépeznek, a régi öregek viszont nem tudnának elküldeni egy e-mailt vagy kezelni egy MP3-at vagy egy DVD-t, esetleg egy digitális fényképezőgépet! Tudom, hogy ez így egy kicsit erős és én is örülnék, ha a fiam néha egy regényt is a kezébe venne, de azért bőven van benne igazság (és ezzel nem szerettem volna újabb lavinát elindítani).
Biztosan sokan nem értetek velem egyet ebben a két dologban, de szerintem ezek pontosan olyan témák, amikben mindenki a saját belátása szerint fog cselekedni és mindenki hiszi, hogy amit tesz azt jól teszi és nem a babája ellenére! Mindenkinek őszintén köszi a jótanácsokat! Továbbra is szopizás ezerrel!!! :D

Honey!
Igen! Szerencsére nálam már elmúlt a hasmenés és a gyomorgörcsök. Annán is most fut át a hasmenés, de nem olyan vészes és a hasa sem fáj. Remélem ennyivel megússzuk. Az étvágya visszatért, abba nincsen hiba! :D Az étvágytalanság kb. 3 napig tartott, de valószínűleg a második fogacska kibújása volt az ok!

Márti!
Megpróbáltam a bimbóvédőt! Igazad volt! Kár volt megvenni! Csak szerencsétlenkedtem vele, és Annám sem tudott vele mit kezdeni. Próbálkoztunk, próbálkoztunk, és nagy-nagy sírás lett a vége. Majd jó messzire hajítottam és utána már nem volt semmi gond. (Egyébként azóta nem harapott a drágám! :lol: )

Nem tudom már melyikőtök írta a 180°-os fordulást (nem merek visszalapozni, nehogy elszálljon amit írtam), de Annám is ezt a mutatványt műveli mostanság. Rendszerint helyet cserél a feje a lábával! :D :wink: Olyan kifli-formákat tud felvenni, hogy csak ámulok és bámulok. Pillanatok kérdése és biztosan hasrafordul!

Azt hiszem mára elég sokat írtam (bocsi!). Megyek elrakom a nagyobbikat holnapra! A kisebbik már édesen tentikél! Azt hiszem hamarosan én is követem őket! Jó éjt! :P

Kép
Kép
konan

Ehhez a hozzataplalas temahoz meg muszaj irnom. En ebben eleg rigorozus vagyok, es hasonlo a velemenyem Martiehoz. (Ebben most nagyon egy velemenyen vagyunk :wink: ) En nem ertem, minek uj izekkel megismertetni most a babakat??? Tokeletesen kielegiti oket a anyatejes taplalas, nincs igenyuk uj izekre ebben a korban. Es annak ellenere, hogy nalunk sincs senki, aki allergias lenne a csaladban kajakra, en bizony hiszem azt, hogy az o kezdetleges gyomrocskajuknak minden egyes falatot nagyon meg kell gondolni, hogy mikor mit adunk, mert kesobb tenyleg emesztoszervi zavarokat vagy egyeb problemakat okozhat. En azt gondolom, hogy azzal teszek a legjobbat, ha csak es kizarolag anyatejet kap, amig el tudom latni a szuksegleteit. Bennem fel sem merul, hogy 6 honapos kora elott barmi mast is kapjon!!! Miert kapna? Persze mas a helyzet, ha nincs eleg tejci, de ha van, akkor minek massal kinalgatni?!

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt!

Ismét "beértem" 3 és fél óra alvással. Már úgy fent van Adél, mintha 2 napja csak aludt volna. Nem értem,hogy honnan van neki ennyi energiája. Negyed kettőkor aludt el, és már túl van a reggelin.

Honey!
ÁÁÁ még nincs fogunk . Azt hiszem mi kezdtük a sort a fogzási problémákkal.. és még nem bújt neki ki :? Nagyon meg szenved szegénykém a fogzás miatt.
Nézd csak meg Holka Emmáját, hipp-hopp és kint is volt az első fogacska :)
Csatlakozott most Konan Annácskája neki is már 2 fogacska díszeleg a szájában. Mi meg meg kínlódjuk sajnos. Majd csak ki bújik már nekünk is, és kicsit könnyebb lesz. Addig is kenegetem neki Dologéllel ez egy gyógynövényes gél. Az már látom, hogy ízlik neki az íze, de hogy használ-e.. hát nem úgy, mint a dentinox.. csak az egy kicsit gyógyszeresebb készítmény.

Hozzátáplálás:
Hát mindenki más véleményen.
Jó ez így!
Hisz mi lenne, ha mindenki egy dudát fújna. Az káros lenne a nemzedékre. :wink:
Hozzá tenném a gondolataimat:
Én úgy gondolom, hogy nem árt már így 4 hónapos kor körül- Adél most nemsoká 4 hónapos- új ízeket is próbálgatni, mert vannak olyan anyatejes babák, akik fél éves koruk után éreznek új ízeket, sok baba idegenkedik és nehezen megy a szilárd táplálék bevitele.
Azaz nem fogadnak el semmit az anyatejen kívül.
Ismét példa áll előttem: az egyik barátnőm kisfia jóformán semmit nem fogad el. 10 hónapos lesz, és egy-két kanál után nem akar több szilárd ételt elfogadni. :shock: Egész nap a cicin lóg a gyerek, és igaz már közel 10 kiló, de ezt mind anyatejjel szedte össze. Ami ugye jó.
De még is számomra egy kissé ijesztő is.
-Most ismét meg fogom osztani a kedélyeket, de azért azt nem szeretném,hogy Adél kis sámlit hordozzon magával, és bújjon a pólóm alá, mert ő épp cicizni akar.
Számomra az anyatej, és a szoptatás csak és kizárólag csecsemőkorban, az is fél éves korig a táplálásról szól. Addig maradéktalanul szoptatni szeretném semmi más helyettesítő ételt nem adok neki. Ízeket mutatok, és próbálom figyelni,hogy melyik ízlik neki, és melyik kevésbé. Amúgy:
Elég elkeserítőnek tartanám,ha Adél még egy évesen is csak anyatejen élne. Köztudott,hogy fél évig tutira fedezi a gyermek egészséges fejlődéséhez szükséges állagot a tejünk, de utána már többnyire szükségessé válik a hozzá táplálás különböző ételekkel, gyümölcsökkel. Persze mind ezt fokozatosan kell tenni, hogy a gyomra, és az emésztő rendszere is szokja az új állagú ételeket.
No ez most ismét tuti vitát fog szülni. Én e mellett ki tartok. Amúgy a fiaim már 4 hónaposan kaptak gyümölcsöt. ( Ők sajnos nem szoptak már akkor. )
Őszibarack, és alma volt a menü.
Semmi baja nem lett egyik fiúnak sem. Makk egészségesek, nem allergiásak semmilyen ételre. Nem volt kiütésük sem. Tökéletesen vették a szilárd étel bevezetését az étrendbe.
Bocsi csajok.. de ez még bennem volt..
:oops: :roll:

szeder74

Valami eszembe jutott:

- Ugye tudjátok,hogy mostanában kezdik drága életüket a jövő szeptemberi babák :?: :!: :wink: :lol: :P

szeder74

Honey:
Nem küldenéd el nekem priviben a konduktorotok nevét, címét, tel.számát? Nálunk a kerületben csak január végén tudnám vinni Biát, azt meg kicsit későinek találom. Ha fogadna a Tlétek, akkor már karácsony előtt tudnánk tornáztatni a kismanót! Előre is köszi! :wink:
Vendég

Hahó!

Annyi mindent irnék, de kispasim nem nagyon enged, úgyhogy most is csak röviden:

bejci :)
Nándit minden nap legalább 3x hasra kellett tenni ébren, a pelenkázón kifelé nézzen, te pedig le tudsz guggolni, igy szemmagasságban lesztek, ahogy Honeymoon is irta. Nándi ezt utálta, de kb 1 hét múlva látványos volt a fejlödés. Ezen felül massziroztam, hasonfekve a nyakát pici köröket leirva, illetve lefelé húzva egészen a válla széléig.
neurológiára hova kell mennetek? A Bókay utcában (SOTE I.) 3 napi hideg élelemmel készülj, mi 4 órát vártunk, és állitólag ez az általnos. Bár ez már 2 éve volt, azóta változhatott a szitu...

szaladok...

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu: Köszi!! :wink: Neurológiára az Ilka utcába megyünk (Bethesdába). Elvileg nincs időpontunk, mert csak január végére lett volna, de azt mondta a doktornő, hogy ő ott lesz és 5-6 között valamikor megnézi Biankát.
Vendég

Szeder!

Én nem vitázom! :wink: Szent meggyőződésem,hogy Humankanal és Monee-nál a pont,ez van,a 3 kisfiam is ezt támasztotta alá! 6 hónapos koruktól 2 pofára falták a gyümölcsöt,főzeléket,azért balhéztak,hogy 1.körben csak 5 kanálkával kaphattak a gyümölcsből! :lol: Jól híztak,Lehel válogatóssága 1 éves kora körül kezdődött,amikor nyaralni mentünk,addig a brokkolitól a kelbimbóig mindent megevett Ő is (komolyan még a szagát is utáltam,ahogy kijött a turmixgépből :lol: ) ! Ja,és mindig szopi után kaptak mást és 7-8 hónaposan 3-4dl főzelék ment be nekik egy-egy kiadós szopi után! Szóval,én meg emellett tartok ki,legalább,ha ne adj' Isten valamire mégis allergiás lesz Kamilla,legalább tudom,hogy amit lehet,megtettem ellene és nem én okoztam a bajt. Ráadásul 4 gyerek ide vagy oda,nagyon aggódós vagyok,így elsősorban biztosra megyek,azt adom,ami tuti jó a babának és,csak ha biztosan eljött az ideje,akkor kezdem meg nem az elválasztást,hanem a hozzátáplálást! És szoptatni meg addig fogok,amíg igényli a kislányom,eddig is így csináltam és soha nem jött egyik sem utánam fennhangon cicit követelve,a saját ütemükben csökkentették a szopik számát és maguk döntöttek úgy,legkésőbb 23 hónaposan,hogy abbahagyják! Nálunk mindig bensőséges összebújás volt a szopi,ha vendégségben vagy étteremben voltunk is,elvonultunk,így nem akartak a fiúk pl. a vllamoson vagy séta közben szopizni,eszükbe sem jutott,hogy nyüzsiben,zajban szopizzanak! De tény,hogy ez is egy életszemlélet,én sem akarok meggyőzni senkit! Imádok szoptatni,ez is igaz és nem érzem,hogy magamhoz láncolnám ezzel a gyerekeimet,hiszen hagyom,hogy ez a dolog addig menjen,amíg Ők akarják! És azt az immunanyagot,az életkoruknak megfelelő összetételben semmi más nem pótolhatja,ez tény!

Na futok, várnak a srácok és bőven van mit csinálnom így karácsony előtt! Tegnap éjjel beszereztük az utolsó ajándékokat is!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Köszönöm a Zalán dicséreteket! Úgy tűnik javul a helyzet alvás téren, ma is 8 körül keltünk végleg (előtte evett néhányszor a fiatalember, de azt már megszoktam)

Honey: simán lehet, hogy a te virusod miatt nem hizott Flóra, nyugi, és remélem holnap már gyarapodást mutat a mérleg. Egyébként most kiváncsiságból én is megmértem Zalánt hétközben (múlt héten még) A hét első 4 napján 130g-ot hízott, az utána következő 3-on meg 60g-ot, szóval összevissza hiznak, hol többet hol kevesebbet :)

Eszike: jobbulást Noncsinak, és tündéri a mosolya!

Humanka: jó lehetett a szabad este :) Mi két ünnep között kapunk majd egy szabad délutánt anyuméktól, elmegynk megnézni a Madagaszkár 2-t :) Ez lesz a legkisebb öcsém (12 éves) ajándéka, mivel visszük őt is :)

Szeder: sajnálom a nyűgös éjszakát! Mennek a drukkok Neked is! Sajnálom ezt a fog dolgot, szegény Adél jól meg szenved vele :(

Konan: gratula a fogacskákhoz!

Bejci: mennek már a drukkok, majd irj, mit mondtak a neurológián.

HT téma: Akkor már én is leirom a véleményem :) Mártival, Monee-val és Humankával vagyok egy véleményen, és bevallom őszintén, hogy fel sem merült bennem, hogy dugdossak bármit is Zalán szájához. Féléves koráig csak anyatejet szeretnék neki adni, a védőnőm is ezt mondta. Utána még rengeteg ideje van az új ízekkel ismerkedni. Na meg én úgy tudom, az anyatej ize is valamennyire változik attól függően, hogy én mit ettem, szóval nem mindig teljesen ugyanaz. :)

Kép
kistiggrincs

Meg jöttünk a röntgenről, és a neurológiáról.
:lol: :lol: :lol: :lol: ILYEN A KEDVEM MOST :) :lol: :lol: :lol: :lol:
Minden rendben az én drágámmal! Ne tudjátok meg,hogy mennyire ki voltam már ettől az egész kutacs témától. A röntgenes doki mondta is,hogy nem is érti,hogy miért vagyunk mi egyáltalán ilyen vizsgálaton.
Úgy örülök!

szeder74

Szeder: nagyon orulok, hogy minden rendben veletek!!!! :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
humanka

Szeder!

Én egy éve ma vagy holnap lettem babás!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
December 30-án fogom az első zebrás tesztet pisilni. :D
Tök jó visszaemlékezni rá. :D

Monee

monee85

Szeder!

De jó!!! :lol: :lol: :lol: Bár nem voltak kétségeim,de végre emiatt sem kell már aggódnod!

Biztos Bejci is hasonlóan jó hírekkel jön,már nagyon várom!!!

Na,megyek vissza teregetni,rámolni!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok! :)

Szeder: örülök hogy minden rendben :) Adél tökéletes ellenpárja Donceknek. Ma felébredt fél 9-kor szopizott, letettem játszani míg megkajálok nagyon csendes volt ránéztem hát horpasztott, pedig ő háton aztán nem alszik :)

Kép

Bejci: Remélem találtok konduktort még karácsony előtt és elkezdhetitek a tornát.
Mi januárban megyünk konduktorhoz, remélem megerősít minket abban hogy nincs semmi baj a nehéz kezdetek ellenére.

És már rég meg akartam köszönni a koszmós válaszod, igen nálunk is az lehetett a probléma, de egyenlőre bejött az olajos trükk lejött szépen :)

Velünk minden ok, már a karácsonyi ajándékok nagyja is megvan :) Csináltam egyedi naptárt is már csak a kerzdő oldalak laminálása van vissza :)

Kép

Kép
starlark

Na, végre ide is eljutottam. Kb. 5 napja olvaslak titeket részletben, de soha nem volt időm válaszolni. Most megteszem.

Minyu!
Nem lehet, hogy nem elég zsíros a tejed? Azt fogalmam sincs, hogy lehet növelni a zsírosságát (bár pont most olvastam valahol, hogy szénhidrátban gazdag kaját kell enni, az zsírosítja a tejet), esetleg nézz utána a neten. Ha fejsz egy kicsit, nézd meg fél óra múlva. 3 rétegből áll. A teteje a zsírosabb rész.
Dávid is ha cumisüveget kap (Avent), kb. 2-3 percet igénybe vesz, mire rájön, hogy ez nem cici, és hogy is kell szívni belőle, addig dugdossa ki a nyelvével. Próbálkozzatok pár percig vele, hátha Csongi is belejön.

Eszike!
Éjszaka átalvása: Ebben én a suttogót követem egy kis személyre szabással. Nincs láncetetés, viszont az esti 8-9 órás etetés után 3 órára egy álometetést teszek (de szigorúan 23-ig, mert pont az éjszakai etetést szeretném elkerülni). Ami azt jelenti, hogy szinte alszik evés közben, így miután befejezte, észrevétlenül vissza tudom tenni, és alszik tovább reggel 6-ig, 7-ig. Ez kb. 1 hete megy rendszeresen, miután „magától” párszor átaludta az éjszakát, azóta vezettem be tudatosan.
Ha tápira kerülne véletlenül a sor (kívánom, hogy ne kelljen), akkor ajánlom a Szoptanít nevű készüléket, hogy ne apadjon a tejed mennyisége, mert ugye azt elsősorban cumisüvegből szokás adni. Ezzel a módszerrel még növelni lehet a tejcsi mennyiségét. Winona ez neked is szól. Próbáld ki, ezzel vissza tudod csábítani a cicire, és a tejcsi mennyisége is növekedni fog, nekem elhiheted, én sokat küzdöttem.

Gwini!
Köszi az érdeklődést. Ajánlom a citromfű teát, én mióta reggel és este iszok, határozottabban nyugodtabb vagyok, vagy legalábbis erre fogtam legelőször mikor sikerült aludni, és azóta is iszom. Finom, és ha hat is, akkor miért ne? Nekem a Magne B6-ot a háziorvosom mondta, hogy szedjem, ő pedig tudja, hogy szoptatok. Amúgy sok gyógyszerre ráírják, hogy szopi alatt nem lehet, pedig csak kevés olyan gyógyszer van, amit nem lehet szedni, csak a gyártók félnek a pereskedésektől, és inkább ráírják. Ezt egy gyógyszerész ismerősöm mondta.
Sajnálom, hogy még mindig nem tudsz aludni. Nekem is alvás problémám volt elég sokáig, de mostanra megoldódott. Rájöttem, hogy én a stressztől nem tudtam aludni, mert minden összejött és nagyon ki voltam bukva kb. 1, másfél hétig. Ráadásul az is zavart, hogy nem tudok aludni, éjszaka csak hánykolódtam az ágyban, arról nem beszélve, hogy másfél, két óránként kellett pisilni járni. Bevallom, amit lehet, hogy nem lenne szabad, de egyszer mikor már azért sírtam, mert nem tudok elaludni már két órája, eszembe jutott (kár hogy nem előbb), hogy van nekem régről egy Valeriana nevű természetes alapanyagokból készült alvászavarra készített enyhe nyugtató. Abból vettem be 1 szemet, és láss csodát, kb. fél óra múlva már aludtam is reggelig. Azóta már teljesen nyugodt vagyok, aminek hatására Dávid is tök nyugi baba lett, egész nap vigyorog ezerrel, imádom. És büszke vagyok magamra, mert sikerült egy altatási rituálét kialakítanom, aminek következtében 5 perc alatt bealszik, míg régen 1 órába telt az altatás. Ha nem akar aludni, mert túlpörgette magát (ritkán van, általában a babatornáztatón tud bepörögni)), akkor megyünk aludni, és ami a legjobban tetszik, elfogadja, hogy alvás van, még ha nem is akar, és egy kis nyöszörgés mellett, de elvan, és egy idő után csak elalszik.
És képzeljétek, néhány napja már nem iszok annyit, mert zavart, hogy akkora a hasam, hogy csak egy farmerba férek bele has szempontjából, meg olyan vastag combjaim vannak a bennem maradt rengeteg víztől, hogy úgy döntöttem, nem fogok vedelni. Ilyen áron nem. Mára már teljesen le is apadt a hasam, bele is fértem a régi gatyámba. Valamelyik este megnéztem, 4, azaz négy (!) kiló vizet nem bírt a vesém kiválasztani. Szóval nagyon durva. Csak igény szerint iszok, amikor megszomjazom. A napokban direkt mértem, 7 és fél liter teát ittam. Ennyit igénylek. Ja, és csak teákat iszok, mást nem. Persze a leves és a kaja még ezen felül van.

Monee!
Köszi a levelet a barátnődtől, de nekem szerencsére megoldódott az alvás problémám. Egyszer sikerült sokat aludni, és azóta happy az élet.

Márti!
Gyógyuljatok meg mihamarabb!

Gratulálok az első fogacskához!

Honey!
Mi is szoktunk beszélgetni, és nem hiszitek el lányok, de kimondta egyszer Dávid a nevemet. Éppen gőgicsélt, és a gi-t mondta, mikor mondtam neki, hogy Ági, ezt sokszor elismételtem és sikerült!!!! Kimondta. Hívtam a párom, ekkor nagyokat nézett, hogy most mi van, de ekkor már nem produkált semmit a meglepettségtől. Azóta meg folyamatosan mondogatja az Ágit, a párom is hallotta már. Olyan zabálnivaló.

a.m.!
Jó nagyot nőtt mini Gyuszi.

TV: Dávid is nézné, ha tehetné, de én nem engedem. Bár mi sem nézzük sokat, így neki sincs sok lehetősége.

Bejci!
Pihenőszékünk nincs, míg nem volt altatási rituálénk, addig kínlódás volt az altatás, így amikor a hordozóban elaludt, ott hagytam aludni, de ez nem sokszor fordult elő. Ma már szerencsére nincs az altatással gond, így hordozóra sincs szükség.

Márti!
Köszi a nyelves infot. Lenne egy kérdésem. Mi van abban az esetben, ha az édesanyám nem magyar származású, és csak az adott nyelven beszél hozzá mindig ha találkozik Dáviddal? De ugye nem minden nap történik mindez, hanem mondjuk egy héten egyszer, kétszer? Ez káros?

Jaj, szerintem mi is a fogunkkal kínlódunk egy ideje, mert szopi közben egy idő után elfordítja a fejét, de utána kell a cici. Meg érzem is felül a kis dudort.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági!

Hát,nem tudom,őszintén! Én úgy gondolom,megzavarhatja,megkeverheti a dolog,de biztosak nem lehetünk benne! A babák gőgicsélésében majd gagyogásában a világ minden nyelvének hangzói előfordulnak,függetlenül attól,hogy milyen anyanyelvű lesz a baba. A sok beszédhallás következtében a nem hallottak lassan kikopnak,míg a hallott hangok rögzülnek. Én azért gondolom,hogy megzavarhatja Dávidot a dolog,mert így 2 nyelv hangzóit hallja,viszonylag gyakran(de ahhoz nem elég gyakran,hogy anyanyelvi szinten rögzüljön mindkettő), így félő,hogy esetleg a magyar nyelv hangjait nem fogja helyesen képezni,mert mind2 hallott,esetleg egymáshoz hasonló de nem egyező hangot valamilyen köztes módon próbálja hallatni.
Na befejezem,mielőtt még én is belekeveredem,de biztos érted,mire akarok kilyukadni! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Köszi a drukkokat csajok, Biussal nincsen neurológiai probléma, nagyon ügyes volt a vizsgálaton. Annyi, hogy kötött a hátizma és a karja, úgyhogy a doktornő javasolta, hogy a babamasszázs mellett vigyük el gyógytornászhoz, de nem Dévényi félére, mert az neki túl durva lenne. Úgyhogy holnap felhívom az általa javasolt alapítványt és remélem még decemberre kapunk időpontot.

Szeder: Örülök, hogy nálatok is minden rendben! :wink:

Bocs, most rohanok, mert készülünk a fürdetésre.
Vendég

Sziasztok!

bejci,
örülök, hogy nincs nagy baj!!!
Nálunk is az izom kötöttség a probléma, csak szerencsére ehhez nem kellett neurológiára menni.
sajna fogalmam sincs a konduktorunkról. Ez itt a kerületben ingyenes és nekünk mindig a védőnéni szervezi le. Amúgy tuti nincs már időpontja, mert mi a következőt jan. 26.-ra kaptuk.
Amúgy a tornasor bámulatos fejlődést eredményezett Flóránál! Komolyan mondom már 1 nap sokat változtatott rajta!!!
Merre lektok? Mert ha gondolod és nagyon SOS nektek a torna, akkor szivesen elmegyek hozzátok és végigmutogatom Flórán. Vagy jöhettek ti is!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

felvetnék egy (számomra ) érdekes/aktuális témát:
Tudom, hogy itt jobbára csak a babákról szoktunk beszélgetni... és..... lehet hogy túl intim lesz, de miután hónapokon keresztül tisztában voltunk/ vagyunk egymás különböző testnedveiről, lehet hogy ez sem fog megbotránkoztatni senkit. :)

Sajnos ami a házas életet illeti, nálunk még csak régi halovány árnyéka sem önmagának a dolog. :( Sem mennyiségében sem minőségében. Nem fizikai oka van (a doki néni tökéletes munkát végzett ) ... hanem inkább "időhiány" oka van szerintem.
Persze arra azért számítottam, hogy a helyzet nem olyan lesz , mint a gyerkőc elött, de azért ez mégis tulzás. Annyira a gyerek határozza meg az együttléteket, hogy az borzalom. :?
Szerintetek ez normális? Fog ez változni (pozitív irányba ) idővel?

Bocsi azoktol, akik ezt a kérdést / témát túl kitárulkozónak találják!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Írok privit. :wink:
Ami az együttléteket illeti: én nem tartom kitárulkozónak a témát :oops: és abszolút osztom a véleményedet. Nálunk ugyanez van. Ráadásul Bius a mi hálónkban alszik, ez még nehezíti a dolgot... plusz estére én általában olyan vagyok mint a mosott sz@r... úgyhogy tényleg kemény feladat házaséletet élni. De nálunk ez az időhiány nem csak a kekszelésnél van így, hanem úgy általában sokkal kevesebb idő jut egymásra, kevesebbet tudunk beszélgetni, de azért szerintem idővel ez meg fog oldódni... remélem! :wink:
Vendég

Honey!

Szerintem ez egy teljesen normális és fontos kérdés. Kell vele foglalkozni, mert szerintem a válások jelentős részét a szexuális élet hiánya/zavara okozza. Az én Férjem tizen pár évnyi tűrés után tulajdonképpen ezért vált el a feleségétől, az összes bajukat anno vissza tudtuk vezetni a házas élet hiányára. De asszem erről beszéltünk már anno még amikor pocakosak voltunk. :)
Meg aztán azt sem kell elfelejteni ugye, hogy Ti friss házasok vagytok, az meg egy más állapot szerintem. Jól emlékszem, hogy most lesz az első évfordulótok szilveszterkor?

Nagyon nagy tapasztalatom nincs ezen a téren, talán a több gyerekes anyukák majd meg tudják mondani, hogy változik-e idővel, de én inkább úgy gondolom, hogy ezen Ti tudtok változtatni.
Nálunk én úgy érzem nincs nagy gáz, bár mindketten rendszeresen igényeljük az együttlétet, semmi gondot nem okoz, ha várnunk kell. Ma én vagyok fáradt, holnap a Párom az, de aztán csak eljön a péntek amikor hajrá neki. 8) Mondjuk az is tény, hogy napközben, amikor Ákos ébren van sosincs ingerenciánk a dologra - a Férjem sincs itthon hétközben -, így amikor este már alszik, akkor szabadon lehet garázdálkodni.
Ha jól emlékszem Nálatok is külön szobában alszik Flóra baba, ugye? Akkor mi a zavaró tényező? Az, hogy csak akkor lehet, amikor ő már alszik? Vagy akkor is inkább felé füleltek, ahelyett hogy százra egymásra koncentrálnátok?
A magam részéről engem -most hogy a sebem tökéletesen begyógyult- a cicim zavar nagyon. Ugye a cici egész nap Ákosé, plusz éjjel-nappal rajtam van szopis melltartó, amit valljunk meg, nem a szexualitás jegyében terveztek. Zavar, ha együtt vagyunk és rajtam van a melltartó, de az is zavar, ha leveszem, mert folyhat a tejcsi és ilyenek. De emellett az is jó, hogy végre egy férfi is hozzáér a cicimhez, nem csak a Pöttömke csöpp szája. De ugye nem lehet úgy "nekiesni" mint anno, mert folyik a tejcsi és én azt nagyon nem bírom összeegyeztetni a szekszuálással. Szóval tök kuszaság van bennem ez miatt és remélem, hogy majd elmúlik ez is, ha már Ákos nem fog szopizni.

Talán nem sértünk meg senkit azzal ha kicsit részletekben menően leírod hogy mi a gáz...

Egyetlen kellemetlen meglepetésben volt részünk eddig, épp valamelyik nap nem rég, hogy pont közben sírt fel Ákos, pedig időben olyankor sosem szokott felkelni. Át kellett mennem hozzá és még vagy 15 percet ringatni a sejhaját mire visszaaludt. Gondolhatod mekkora lángolás maradt mire visszamásztam az ágyba. 8) :lol: Életünk első ilyen alkalma volt. Ennek is el kellett jönnie. :lol: :lol: :lol:

Más:
Ma voltunk itt a faluban tai babamasszázs oktatáson. A védőnő mutogatta meg nekünk, hogy mit kell csinálni. Hhhát, nem tudom. Szerintem ez a masszolás dolog nem nekünk való, de azért így egy-egy alkalommal jó móka.
Na de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a másik kislány akivel együtt vagyunk, korababa és járnak az anyukájával Dévényes tornára. Megkaptam a gyógytornász számát, aki itt Pécs környékén egyedül! foglalkozik ezzel és kérek tőle holnap én is időpontot. Nem szerencsétlenkedek itthon Ákossal, ha egyszer szakembertől tanulhatom el a fogásokat. 3000 Ft egyáltalán nem fog minket a földhöz csapni...

Ezzel kapcsolatban mostanában sokszor eszembe jut, hogy mennyire örülök neki, hogy minden gyerkőcünk időben született itt és egyik sem lett koraszülött. :)

Monee

monee85

Bejci: De jó hogy nincs semmi komoly, a kötöttséget tornával nagyon jól lehet korrigálni.

Honey: Nálunk se úgy mennek a dolgok mint előtte, engem is leginkább a tejcis cickók zavarnak mint Monee-t. Estére szintén fáradt vagyok és Doncek is velünk alszik egy szobában.

Monee: Mi volt a baj a masszázsal?
Nálunk Donceket koraszülöttnek nyilvánították 36+4-el, súlyra nem volt az de oxigént kellett kapnia.
De az tényleg jó hogy senki babája nem került PIC-re.

Kép

Kép
starlark

monee,
Jól emlékszel, valóban most lesz az első házassági évfordulónk szilveszterkor! :D Amúgy most lesz az is, hogy 3 éve vagyunk együtt.
És igen, külön szobában alszik Flóra. De ez sem sokat segít a helyzeten. :?
Nem a vágy hiányával van a gond. Az meg van mindkettőnkben. Csak hát mire eljutunk odáig, hogy a tettek mezejére lépjünk, már csekély az energiánk, hogy apait anyait beleadjunk.
Flóra semmiképp nem alszik el 9 elött.
A férjem éppen hogy csak beesik a fürdetésre. Szóval igazából mi 9 után vacsizunk, beszélgetünk... még csak akkor kezdünk egymásra hangolódni. Rohadt késő lesz mindig mire a kekszre kerül a sor.
És bevallom őszintén, nem mindig van erőm puccba vágni magam, tudván, hogy a férjecském hazajön. Azt pedig teljesen megadom, hogy trenyában és savanyú szagú, hányásos polóban apának nem a szex az első, ami rólam eszébe jut.
Ez esetben szerencsére nekem a mellcsöpögéssel nincs gondom.

A konkrét problémám, hogy vagy a késői időpont miatt, vagy azért, mert a gyerek mindjárt ébred... olyan "összecsapott" lesz az egész. Elő és utójátékról már csak halvány emlékfoszlányaim vannak. Pedig totál ki tudunk olyankor kapcsolni. Ciki, de eszembe sem jut a gyerek .

Az a halálom lenne, ha a szexuális életünk nagyon megtervezett lenne és kizárólag a hétvégékre korlátozódna! Mindig is kirázott a hideg, hogy olyan életet éljek ahol a "Ma péntek van, ma dugunk!" kifejezés elhangozhat. :oops:

Valószínűleg a probléma forrása abban is keresendő, hogy kicsit túlvállaltuk magunkat az elmúlt 1 évben. 12 hónap leforgása alatt, megcsináltunk egy új kecót, beköltöztünk, megtartottunk egy esküvőt, vettünk 2 autót, a férjem beindított 2 új vállalkozást (mert ugyebár ezeket valamiből finanszírozni is kell, iszonyat sokat dolgozik ) ... ja és született egy gyerekünk. Másnak ez 5 éves projekt.
És bevallom őszintén nem is tudom néha melyikünk a fáradtabb.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Gondolom nem egyedi eset vagyunk. Már ami a fáradtságot és az időhiányt illeti. És feltételezem a többség nem combfixben várja haza minden este apát....
De az is lehet, hogy én dramatizálom túl a helyzetünket és ez a szokványos így még az elején.
És nagyon remélem idővel változik a szitu

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha befogadtok ebbe az összeszokott kis csapatba. Visszaolvasnom nem kell, mert már a kezdetektől olvaslak Benneteket :oops: és remélem ezzel nem bántottam meg senkit. Nekem már Ti régi "ismerőseim" vagytok, együtt éltem át veletek a terhességet, együtt izgultam veletek szeptemberben a babaeső alatt, és most nagyjából ugyanazokkal az örömökkel és nehézségekkel szembesülök, mint Ti.

Magamról: 32 éves vagyok, reklámügynökségnél dolgoztam a terhesség előtt, első babám, aki lombikbébi és Julianna nevet kapta a nagymamám után szeptember 4-én született programozott császárral. Röviden ennyi. :D
hbetti

Rögtön hozzá is szólnék a témához...ha nem gond

Az összes kisgyermekes barátnőmtől azt hallottam, hogy szülés után 1-2 évig :!: alig volt szex, illetve egyáltalán nem volt. Akkor megdöbbenve hallgattam, de most már megértem. Mi sem vagyunk túl aktívak, mert 1. kövér vagyok, mint egy viziló, nem érzem magam nőiesnek egyáltalán 2. a nap legnagyobb részében melegítő naci és kényelmes kinyúlt póló a toalettem, amiből időközönként még a mellem is kilóg és egy gyerek csüng rajta - én sem igazán kívánnám meg magam 3. estére már olyan lestrapált vagyok, hogy a szex a legutolsó dolog, amire vágyok.
Mi a párommal 14 éve vagyunk együtt, gondot nem okoz a kapcsolatunkban, jókat hülyülünk ezen a szitun. Hát igen, már a parázna viccekkel is megelégszek. :lol:
Azért remélem, hamarosan változik a helyzet.

Kép
hbetti

Szia Betti!

Örülök, hogy rávetted magad, hogy írjál is. Szerintem nagyon sokan olvasgatnak még minket. :lol:

Én is inkább olvasó módban üzemelek, csak a képekért zaklatom a csajokat a videóhoz. Akkor, le is rohanlak, ha nem bánod.
Ha szeretnéd, hogy Törpikéd is szerepeljen a videóban, kérnék 2 hó képet. Meg persze szerintem nem csak én lennék kíváncsi a lánykádra.
Írjál még magadról........
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára noni78 2008.12.16 22:40-kor.

Kép
Kép
noni78

Gyönyörű a kislányod, kérjük nagyban is felrakni.

Kép
Kép
noni78

Szia Betti, udv a csapatban :wink: Megkerdezhetem, hogy miert nem csatlakoztal korabban (Nem piszkalodni akarok am, csak erdekel)

Kekc: hat mi sem vagyunk a topon, az indokok hasonloak, faradt vagyok, nyugos vagyok, ha agyat latok, akkor elegge egy dologra koncentralok es az nem a hemperges :oops: Szerintem fog ez idovel rendezodni, mi is egyutt vagyunk mar tobb mint 10 eve, szoval Bettiekhez hasonloan neha fel tudjuk humorosan fogni az egeszet. Es megmondom oszinten, en vhol keszultem is erre, sejtettuk, hogy igy lesz, beszeltunk is rola elozetesen is. Ebbol latszik, hogy nemcsak en keszultem ra, hanem a parom is :wink:

Nekunk honap menni kell ujabb koldokkezelesre, meg mindig nem tult el Bendo koldokerol a vadhus, is ujabb kor :? Szegenykem! Es februartol uszas :lol: :lol: :lol: Janaurban nem tudunk menni, mert nyari szunet van :shock: Furan hangzik igy januarban, nem?! :D Viszi meg vki babauszasra a bebijet???

KépKép
Kép
humanka

Jó reggelt :)

Humanka, Monee, Márti, Starlak, Bejci! Nagyon-nagyon köszönöm! Olyan jól esnek a szavaitok!!!

Bejci!
Nagyon örülök,hogy minden rendben találtak Biankánál! Melyik alapítványhoz mentek?? Képzelem,hogy mekkora kő esett le a szívedről, amikor mondták,hogy nincs semmi baj!!!

Starlak!
Egyre szebb, és kerekebb ez a kisfiú! Olyan kis tündérke pofikája van. -Bocsi Donát, De nagyon kislányos a pofikád ezen a képen :)

Üdvözöllek körünkben Betti! Remélem, hogy most le leplezted magad, így többször jössz, és nem csak olvasni. Örülök Nektek!!!
Én is szeretném Julianna képét nagyban is látni :wink: Bár így is egyértelműen látszik ezen a kis képen is,hogy igen bájos kislány :wink:

xxx -Eszike után szabadon :lol: :
Nekem nincs gondom vele -már- :oops: Mi nagyjából, de csak nagyjából vissza álltunk a normális kerékvágásba. A mikor?? -ral vannak gondok, de meg oldjuk.. :oops:
Engem is zavarnak a még rajtam lévő kilók..de azt hiszem,hogy majd mindenkinél szépen lassan rendeződni fognak ezek a kisebb-nagyobb problémák.
Azért halkan meg jegyzem, hogy bizony figyelnünk kell nekünk, nőknek, a párunkra :!: Nagyon sok házasság, és kapcsolat megy tönkre a kisgyerek születése után. DE vajon miért?? A fenti téma az bizony elég erősen befolyásolja.
Ebben biztos vagyok. Úgyhogy lányok, gyerünk """harcra""" fel :lol: :lol: :lol: 8) :oops:

szeder74

Sziasztok, jó reggelt!
Köszönöm a kedves fogadtatást. :)

Noni, Szeder
Teszek fel majd képet, de előbb rá kell jönnöm, hogyan kell, kezdő fórumozó vagyok.

Humanka,
Jogos a kérdés. Már több éve olvasok fórumokat, anno lombikos témában, és nagyon sokat tanultam belőlük. Inkább csak információszerzésre használtam, úgy gondoltam, hogy áááá, én nem vagyok egy fórumozós típus. De aztán mikor idekeveredtem, egy idő után már azért olvastam a topicot, mert érdekelt, hogy kivel mi van, viszont akkor már úgy gondoltam, hogy túl késő csatlakozni. Hogy most mi ütött belém, nem tudom, de jobb később, mint soha, nem? :lol:

Kép
hbetti

Ja, azt még elfeljtettem mondani, hogy MINDEN baba gyönyörűűű! A férjem mindig csesztetett, hogy minek nézegetek idegen babákat, de hát miért ne néznék, amikor ilyen édes mindegyik! Amióta anya lettem, teljesen másképp állok a gyerekhez, olvadozok a picibabáktól. :lol:

Ma nagy nap van, először megyek el itthonról egyedül, kimenőt kértem apájától. Elmegyek karácsonyi ajándékokat vásárolni, addig ő lesz itthon a picivel. Hát kiváncsi leszek, hogy boldogul. :shock:

Délután jövök

Kép
hbetti

Sziasztok!

Betti!

Üdv itt. :D

Honey!

Hát igen, nem semmi hajtásban telt el az évetek... Remélem hamarosan tudtok kicsit lazítani.

(Tőletek függetlenül) Ezer százalékosan megadom a 10 pontot Szedernek. Tény, a pasiknak (és nekünk is) szüksége van az együttlétekre és szerintem nekünk ezt a gyerekkel kb. azonos szinten szem előtt kell tartani. Elvégre a gyermekeink is azért lettek, mert szeretjük a Párunkat, babát szerettünk volna velük, nem mehet pont a baba miatt tönkre a férfi-nő kapcsolatunk.
Megkockáztatom azt is, hogy igenis néha be kell olyankor is adni az embernek a derekát amikor nincs hű de nagy kedve. A saját tapasztalatom az, hogy pont ugyanolyan jó, ha közben jön meg a vágy, mint ha -Honey után szabadon- combfixben várom haza a Párom. Én egyszerűen nem tudom "megbántani" Őt azzal, hogy azt mondom neki, hogy ne, mert fáradt vagyok. Nincsenek irreális elvárásai ezen a téren, szeret még így is, hogy akkora a hasam, mint anno 6 hós terhesen, kíván és ez nekem jó és motiváló. Kellek neki ultraronda szopis melltartóban, kócosan, lecsúszott sminkkel és lebukott pólóban, eszemben sincs elutasítani a közeledését. Szóval valamilyen formában megoldjuk mindig a dolgokat, és én bevallom, amikor fáradt vagyok, arra is hajlandó vagyok, hogy csak neki legyen jó. Az hamarabb megvan 8) :oops: neki viszont örömet okoztam. Nekem ebben sincs semmi kivetni való.
Aztááán még azt akartam mondani, hogy szintén saját magamból kiindulva, a szeksz nekem olyan dolog, hogy ha az ember egy ideig nem csinálja, akkor egészen jól el tud éldegélni nélküle. Viszont ha rendszeresen van együttlét, akkor van vágy, kívánás és újabb és újabb alkalmak. Tehát csajok Apára fel! :D (bocs)

Starlark!

Bocsi, Donáttal kapcsolatban erre nem figyeltem fel.
Egyébként meg arra gondoltam ez ügyben, hogy szerencsére nem született egyik babánk sem hetekkel korábban, mint kellett volna.

Az a baj a masszázzsal, hogy én ehhez nem tudok elég nyugodt lenni asszem. Én úgy gondolom, hogy ehhez nap mint nap el kéne jutni egy olyan lelassult lelkiállapotba, amire én nem vagyok képes. Állandóan szánkáznak a gondolataim, jövök-megyek, csinálódok, gondolkozok és ebbe nem fér bele, hogy szúúúú-szááá egy órát transzban elsimizzem Ákost.
Meg aztán nekem jobban bejön ha nyúzgálom Ákost. Csikizem, tornáztatom, nyomigálom, puszilgatom és úgy veszem észre, hogy ő is maradéktalanul élvezi ezt. Az esti fürdetés nálunk egy vihánc parti, lábujj bekapással, pocak megevéssel és esti tornával. Még csöpp volt, próbálkoztam a kencézéssel, masszolgatással, de baromira nem volt hozzá türelme. Pont úgy utálja a krémezést, mint az Apja. :D Én úgy érzem, hogy a simogatással, a szopizással, és egyébként is a gyakori összebújással megvan az a test kontaktus köztünk, amit a masszázs is próbálna elősegíteni, úgyhogy erre nekünk nincs szükségünk. Jó a masszázs, csak nem nekünk való. :)

Ma megint kicsit világgá megyek Ákossal. Be kell fejeznünk a karácsonyi ajándék vásárlást + nekem kéne valami olyan göncöt szerzni, amiben még ki is nézek valahogy karácsonykor és rám is jön. 44es ruha méret, borzasztóan hangzik... :(

Monee

monee85

betti!
Eleinte én még "titokban" is tartottam,hogy írogatok, olvasgatok ilyen fórumot. Én is tartottam attól,hogy mit szól a párom.. :oops: Aztán szépen lassan, ahogy telt az idő, úgy be avattam a páromat is. Szoktam mutatni neki a babákat, és mindig megjegyzi,hogy milyen szépek, aranyosak.
Egyébként érthető,hogy -egyenlőre- még nem kedveli,hogy olvasgatsz, és nézegetsz ilyen topikot, és a babákat. Majd meg változik!
Egy idő után nem lesznek "idegenek" az itteni babák sem! -Legalábbis remélem. :wink:

Nekem olyanok a topik babák, mintha rokon kisgyerekek lennének. Szeretek róluk olvasni, és szeretem, ha láthatok képeket is róluk!

Kérdés:
Tényleg kinek tudja még a párja, hogy van ez a topik, és, hogy az anyuka tagja is a topiknak? -érdekelne.

szeder74

Sziasztok!

Betti!
Elsősorban téged üdvözöllek!!! Örülök, hogy jöttél! Ha most, hát most! Nincs ezzel semmi gond! Az én párom is hasonlóképpen gondolkodik, mint a tiéd! Kit érdekel más gyereke??? :roll: Hát engem! Meg itt azt hiszem mindenkit! Nagyon jó megosztani itt a lányokkal az örömöt és bánatot, újdonságokat és félelmeket. Főleg ha olvastál minket, akkor nincs igazán újdonság. Viszont mi nem tudunk rólatok szinte semmit, így nagyon várok rólatok is minden információt! Mesélj magatokról sokat-sokat-sokat!!! :D

Szeder! Bejci!
Úgy örülök, hogy minden rendben van a babucikkal! Gondolom Ti is megkönnyebbültetek végre!

Szex:
Honey! A Te nem veted fel a kérdést, én tettem volna! Szintén ilyen problémával küzdünk! Nagyjából úgy érzem magamat, mint Betti. Kövér malacnak érzem magam, aki megijed magától ha tükörbe néz. És én is úgy érzem, hogy minden vagyok, csak nem kívánatos. Bár a párom is sokat dolgozik mostanában és borzasztóan fáradt. Néha felvetjük egymásnak a témát, de csak addig jutunk el, hogy kéne-kéne, de mire odajutnánk valaki mindig bealszik. Hát ez elég lehangoló és számomra ijesztő is, mert már voltak köztünk emiatt (is) régebben problémák és nem szeretnék oda jutni, ahová 2 évvel ezelőtt...! Csak reménykedem benne, hogy valami történik mostanában és kizökkenünk a nyugdíjas tempóból! :oops: :lol:

Rakok képet is Panna babáról:
Kép Uncsitesóval
Kép Játszom

Kép
Kép
konan

szisztok
ma megyünk szurira kíváncsi vagyok ,hogy hogy fogja bírni.Tegnap vettem egy nagyon jó kengurut ,bár sokat úgyse fogom használni.

Kép
hutas

Szép Reggel! :)

Betti: Üdv köztünk :) Tényleg jobb később mint soha :) írj sokat és tegyél képet:)

Szeder: ne mááár :) Te vagy a 3. aki ezt mondja Doncekre, apja már totál kész van :)
Nálunk a férjem tud a fórumról és a topicról, én is szoktam babákat mutatni neki :) Olyan netes fórum is van ahová mindketten írogatunk :)

Monee: Értem, hát akkor ez a masszirozgatás nekem se lesz való... vége a sulinak mégis jobban pörgök mint előtte.

Konan: Annácska nagyon koncentrál a játékra olyan édes :)

Ma beiglit kell sütnöm a férjem karácsonyi céges kisbulijára... hát kiváncsi leszek hogy sikerül mert mostanság nagyon zizzencs vagyok.

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?