Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Lola!

Boldog Születésnapot Kívánunk :D :D
Szilvia és Áron Baba

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Lola,

még nem válaszoltam... Áronom csak oldalra fordul, de hátra még nem, és hasról meg se mozdul... :? kis lusta. Pedig könnyű lenne neki, mert olyan mint egy hordó :lol:
Hát, nem tudom kire hasonlít.... a myvipen van sok kép, nézd meg ha van időd: Bogya Szilvia alatt futok:)

Emesedora,
megnéztem én is a gyerekálom.hu-t de a tanuló kutyus és az ugráló zebra is sokkal drágább mint máshol... :?

Na megyek, lángost eszek és teszek-veszek amíg Áron hagy :D
Szép napot!

KépKép
szilvia1981

sziasztok!
Lola: Boldog születésnapot kívánok! :)

v.erika: keményedni keményke :) ...és annyira mocorog, hogy rendesen a pulcsimon is látni, hogy hullámzik...:)
Jah és jhét kedden NST!

cseriviola: A cseri az arra utal hogy a cserin lax?
Apás szülést tervezünk és hát apuci nagyon bele is élte magát de majd ott és akkor eldönti, hogy meri vagy sem :) De hát egy nagy mackóka csak nem fog berezelni :):):) De mindegy, ajtón kívül v belül lesz csak legyen ott, tudod a tudat....
Szülni viszont annál fogok aki ott lesz!
Eleinte úgy volt, hogy Ferenczi dokit fogom felfogadni, de aztán az a helyzet, hogy akárhányszor bent voltam tanácsadáson ott mindig mindenki nagyon nagggyon kedves volt és ezért vártam. Most viszont arra jutottunk, hogy aki ott lesz és annak rendje és módja szerint fog velem foglalkozni, annak fogok "hálálkodni"! Előre nem fogok fizetni mert pl unokanővéremnek az első babájánál a doktor uracska szabadságon volt! :( Úgyhogy szépen az kap aki ott lesz és emberséges lesz!!! De persze ebben gondolom sokan nem értetek velem egyet, de ez az én véleményem.

Pocakos képem csak augusztusi van abból is egy db. Hétvégén csináltatok párat mert azért emlékként nekem is kéne. :)
De azt az egyet felteszem. (megpróbálom)

Kép
Kép
newcdina

De nem éri röhögni rajtam! :lol:

Kép

Kép
Kép
newcdina

Lányok!
Köszönöm szépen mindegyikőtöknek a köszöntést, 31. éves lettem... megy az idő, bele is gondoltam tegnap, hogy úristen ez már akárhogy is nézzük a 4X-hez közelít. Na jó az még arrébb van! :wink:

Cseriviola!
Azta, pont melóban fordult meg Viki, hát ezt biztos hogy nem lehet elfelejteni!

Newcdina!
Nagyon csini kismama vagy, hozzáteszem ezen a képen még alig látszik a hasad...
Ja és nem röhögünk ki! Tök furi,hogy írod, hogy minden doki kedves volt Veled a tanácsadáson, mindig az ellenkezőjét hallani. Szorítok hogy jó, emberséges dokit fogjál ki majd! Tényleg még gyorsan csinálj képeket, nem ám aztán lemaradsz, tényleg tök jó emlék, főleg mikor majd az ovis Ádámnak tudod mutatni, olyanokat tudnak kérdezni.... :roll:

Szilvia1981!
Hordó!!!!! :D :D :D ez marhán tetszett! Nem baj, majd aktívkodik, ráér még! Nekem Noé 1 hónapja fordult hasról hátra, de túl sűrűn nem műveli eme mutatványt, csak a játszószőnyegén. Mondjuk a koragondozóban mesztelenül megmutatta, meg is dícsérték! (Egyébként elég ritkán teszem hasra, mert még szopi után 1,5-2 órával is bukik!) Azért fura, hogy nem túl sűrűn fordul meg, mert Nekem Soma amint megtanulta, rögtön egy nap 100-szor csinálta. Ja és hátról hasra még mi sem, bár nagy hídat csinál, kicsavarodik a teste, de a fejével nem segít, az visszahúzza, de nagyon próbálkozik...
Egyre akaratosabb amúgy, kevésbé van el a pihiszékében,mindig ülni akar, meg ölben rúgni akarja magát! És imádja ha Soma ugrabugrál körülötte, hangosan kacag Neki, beszarok olyan édesek!

V.erika!
Mi jártunk a Nagy Annához (Sárberekbe, Tescoval szemben) kancsalság miatt Somával, 9 hós korától 2 éves koráig. Utána a gondozónénink tanácsára elvittem máshova is, hogy nehogy úgy járjunk, mint az Ő fia, akinek későn vették észre, hogy műteni kellett volna a kancsalságát. Kértem időpontot a gyerekszemészetre (több hónap!!!!) de a Karkó stílusa minősíthetetlen, így kábé 3-szor elvittem (félévente), aztán az oviban kiscsopiban alig volt a gyereken a szemüveg, mert megtanulta levenni és szépen lerakta a helyére, meg ugye látta hogy másnak sincs... stb. Szóval azóta nem hordja (szerintem már nem kancsal-igazodott a szeme), de miután elkezdi a sulit tuti elviszem újra, mert azt mondják, hogy a kancsal kisgyerekeknek nagyobb az esélye a -os szemüvegre, meg Tőlem is örökölheti a rövidlátást...
(Áginak is volt nemrég egy horror története a Karkóval nemrég!) Lehet hogy jó szakember (van magánrendelése is valahol) de emberileg 0, nem ért a gyerekek nyelvén!
A nagyfiaddal jártál Győrbe? Milyen baja van a szemének?

lola77

Sziasztok!

Szemész:
itt Sárberekben, a felnőtt rendelőben van magánrendelése a Felker Bernadettnek, mi egyszer voltunk nála. Nagyon kedves, tündér. Az aszisztense kicsit pokróc, de hát nem is neki kell kedvesnek lenni. Már nem emlékszem, milyen napokon van, de ha gyerekkel bejelentkezel előre telefonon, nem kell annyit várni.

Lola:
a kád OK baby. Dórinál vettük a barátnőmtől. Nagyon szeretem. Állványon van a nagykádon. Tényleg nem kell fogni. Már nehezen is bírnám Bencust :) Dóri is néha fürdik benne, főleg hajmosásnál, mert tök könnyű így megmosni, hogy nem kell fogni. Így is felmászik a plafonra közben :(

Ancsa ma nem írt, tegnap sem, nem merek írni, hátha zavarok. Remélem ír lassan, mert aggódom. Meg tudom, hogy Ti is.

Átgondoltam most a forgás dolgot. Bencus hasról oldalra, hátra fordul. Hátról oldalra csak, hasra még nem. Remélem így írtam múltkor is. Nekem ő a legfürgébb ilyen téren a három közül. Már szinte a kórházban csinált hátról oldalra forgásokat, amin mindenki hüledezett. Szilvia: ne hidd, hogy könnyebb Áronnak, Bencusnak, mert husos. Sőt... inkább nehéz a testüket megemelni. Komoly.

Edina:
miért röhögnénk ki? Csini kismami vagy, semmi nevetnivaló nincs rajtad! Fotót tényleg csinálj!!
Én csináltam úgy is, hogy egy szál bugyiban, cicit eltakartam a kezemmel és úgy. De ez csak belső használatra :)

Na megyek, bepakolom Emese táskáját, teregetek és amíg nem ragad le a szemem, nézem a meseautót. Tök szeretem.... könnyű kis baromság, ami kikapcsol :)

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Emesedórabenceanyu: A Luca napi vásárra visszatérve: megkérdeztem ma a suliban, hogy muffint vihetünk-e, de azt mondták, hogy kajafélét inkább ne az ÁNTSZ miatt. Végül is érthető. Úgyhogy sütit ne. A vásárfiát meg a tanítónénik árazzák be. :D

Lola: Igen Tominak is szemüveg kellet egész mostanáig. két és fél éves korától hordta, egy ideig még ragasztgatni is kellett. Annó megjártam én is a Karkót, meg a Nagy Annát is, de végül Győrben egy idős szemészprofnál kötöttünk ki, nagyon kedveltem, és nagy tudású kisöreg, (sokan járnak hozzá Tbányáról is) El kellen vinni Tamarát is, nem örökölte-e ő is a problémát, voltunk a Karkónál vele, de jobban megbíznék másban...( bár velünk kedves volt, de mondjuk a magánrendelőjébe mentünk.)

Edina: nincs röhögés, helyes kismami vagy! (És szemtelenül fiatal!!! :lol: :lol: :lol: )

Csáó, V.erika
v.erika

:):):):):) amúgy nem annyira fiatal mint amilyennek kinézek :):) de nem zavar :):) (25)
nah ha előbb nem is de hétvégén csinálunk képet aztán töltögetek fel
Mindenkinek jó éjszakát
sziasztok:)

Kép
Kép
newcdina

Sziasztok,

Edina,
nehogy megharagudj!!! :) :) csak vicceltem! De tényleg jó hallgatni, azaz olvasni ahogy kérdezgetsz! Szerintem mindannnyiunkban ugyanezek a kérdések voltak szülés előtt! :) Én nem nagyon szólok hozzá, mert a Mátéval jó volt, teljesen véletlenül mentünk be, mert mondtam már a páromnak hogy egész nap húz a derekam, kérdezzük már meg a dokit hogy minden OK-e.. aztán a doki közölte hogy kérem magának fájásai vannak... szóval nálunk egyszerű volt ,
a párod meg igenis menjen be, szerintem nekik nagy élmény! Nem hiszem hogy undorító, sokan attól félnek , hiszen ott áll a fejed mellett végig, nem "premier plán"-ban nézi végig! Mondjuk az én kedves párom utána röhögve mesélte, hogy mit látott mikor közvetlenül szülés után elment a lábaim előtt! :) :) :) szóval nyugi! Te tényleg nagyon fiatal vagy!!!! :) a poci azért már látszik!

Én jövő héten megyek dokihoz, de csak a szokásos 4. heti vizsgálatra. A baba neme még nem tudott :) a 18.heti UH óta nem volt , majd januárba megyek 4D-sre ott megnézzük.
Nevekről fogalmunk sincs, ugye a Máténak a véleménye nagyban számít. Most egyenlőre kisfiú - Márk v. Ádám, kislány Lilla vagy Lili (ja a párom neve Lampert szóval ehhez kell találni! Szilvi a tesódnak már kiadtam a feladatot egy pár hete, de még nem jelentkezett :D :D :D ) De ezek még nem biztosak, valahogy az egyik sem jön be nekem... :) Érzésem szerint lány talán- a Máté már elmondta mindenkinek a böliben hetekkel ezelőtt :) :) :) - aztán engem kérdezgettek, hogy tényleg kislány??? :) mondom, fogalmunk sincs :) :) :) Majd meglátjuk :)

Már jobban vagyok-vagyunk, köszönöm

Szilvi,
az már régi kép, 2007-es arra gondolsz?

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Zsanka: tök, jó, nem is néztem a dátumot :) Három gyerek mellett, örülök, hogy látok :) Szerintem a Lampert Lilla aranyos. Dórinak is az a második neve. Nekem a Csenge, Hanga nevek is tetszenek, de mindenki lefikázott vele. (Dórinál). Emesének az Emma tetszik. Fiúban nektek is rövid kéne Máté mellett. Nekünk ezért lett Bence Soma. De szerintem aranyos a Barna, Zalán is. Ez a névválasztás különben nagyon katasztrófa. (ugye Lola? :)). De mi mikor kiválasztottuk, maradtunk mindháromnál annál, jó volt, hogy le van a gond róla.

Lola:
írtam mailt.

V.Erika:
tök jó... mármint süti. Pedig azt veszik a gyerekek, nem? Hát én sütök már muffint, megvettem már hozzá a kellékeket, legfeljebb megeszi az osztály. Már egy anyukának is mondtam, hogy süssön nyugodtan. Nem baj, majd ők megeszik. De az oviban ezért sosem szóltak, pedig ott kisebb gyerekek vannak. Sőt, egy csopitársunk anyukája köjálos és sosem rekalmált érte. Ellenben a gyereknapon a virsli meg társaiért a melegben igen...

Mi ma megkaptuk az oltást. Bence 3 hós+első prevenar (el volt neki csúszva a nátha miatt), Dóri első prevenart. Dóri csak kicsit sírt, Bencus többet (múltkor fordítva volt), de álmos volt szegénykém. Kaptak már ott kint kúpot, azóta Bencus alszik. Dóri az ölemben ül. Jól van. Be van borogatva a combikája. Ma apu hozza haza Emesét, ne kelljen ma még egyszer rángatnom a piciket az oltás miatt.

Ancsa í
rt reggel. Idézek: kapott mamás szobát, napi 6000 forintért (!!!). Undorító. Kapott valami bélflóra helyreállítót a kis Liza, mert tropa volt a sok hányástól a nyelőcsöve.Bélflórája még ki sem fejlődött. Meg új tápot. Írja, hogy az összes karácsonyi pénzük most erre fog elmenni :( Írja, hogy kiszűrték, hogy valamiért (nem írta részletesen) nem tud majd járni, meg csak jobbra tudná tartani a fejét. Speciális gyógytornára lesz szüksége, hogy járni tudjon!! Gyerekek, írta is Ancsa, hogy jézusom, ha nem mennek fel Pestre, ki sem derül, mert itt tbányán nem vettek észre semmit. Hogy mik vannak? Komolyan kiakasztó dolgok. Szegénykék.... :( Rossz karácsonyi ajándék. De reméljük helyre jönnek teljesen. Írtam neki, hogy mindenki sok energiát küld és drukkoltok neki (velem együtt).

Na megyek főzni. Borsófőzi lesz. Dórikám szereti, meg Emese is.

Na sziasztok, Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Uramisten ilyen hirekre jönni.Szegény Ancsáék remélem azért nem lesz mégsem olyan komoly a gond.

Edina szerintem is tök jó az a kép,nem nevetünk rajta.Egyébként meg egyáltalán nem baj ha kérdezel én pl.első gyereknél annyira nem tudtam mit is kellene éreznem,(sosem görcsöltem menses alatt)picit fájt a derekam(de nem volt vészes és nem gondoltam hogy az lehet)délelőttől és mikor du.3kor elfolyott a magzatvizem akkor volt futkosás mert a kocsiban már 3-5 perces fájásaim voltak.beértünk és másfél óra mulva megvolt a Hanna.Mondták is hogy uristen első baba és gyors volt.
Másodiknál anyum parázott hogy be sem érünk komáromba ehelyett ő tovább tartott.

Most én is szeretnék büszkélkedni a lányommal,tegnap megnyerte az iskolai szépolvasás versenyt.alig akartam elhinni,tök büszke vagyok rá és a tanitónénik is.kapott oklevelet meg egy állatos könyvet.

V.Erika

Mi is a Felker Bernadetthez járunk én is és Hannát is hozzá hordom,szerintem is nagyon aranyos és kedves.érdemes mepróbálni asszem utoljára mikor voltunk tavasszal 4000 volt egy vizsgálat.
A Karkó az szerintem is egy ......Voltunk párszor nála de nem jött be a stilusa,ezért inkább kerestem én is maszekba.

Nálunk is virus van a suliban,sorra viszik a gyerekeket haza eddig még hálistennek megusztuk,"remélem" idén is karácsonyra kapunk el valamit,tavaly a bárányhimlő most meg ez,félek hogy én is elkapom.

Na most megyek Hannáért hittanja volt,szerepelni fognak a templomban karikor.

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

szia mindenki! :)
Először is zsanka: DEHOGY HARAGSZOM MEG!!!!!!!!!!!! :D Ne viccelj! :) Nincs miért! :)
Mindenki nagyon kedves és SEGÍTŐKÉSZ! :lol: Asszem itt valami "család-féle" alakult már ki köztetek!! :)
Nem "premier plán?" :):) ez tök vicces! :):):) Be akar jönni legalábbis el van határozva és persze nekem is jobban esne ha, ez most hülyén hangzik, de "KI VENNÉ A RÉSZÉT" nem többel csak legalább a jelenlétével.
Amúgy azt sem bánom (mondom ezt most :) ) ha nekem amolyan "beszarás hatalmas gigantikus orbitális mega" fájásaim lesznek csak legyek már ott! :):):) :lol: :D :lol:

Irita:gratulálok a kislányod helyezéséhez!!!!!!!!!!!! :) Nagyon ügyes!
Kérdés: :) az első baba jövetele általában tovább tart?

lola77: Furi hogy kedvesek a dokik tanácsadin? Hm... lehet azért (bár ezt most komponáltam :):):) ) mert nincs dokim és hogy hátha megkérem valamelyiküket?!?

Nah majd később még felnézek most összedobom a rakott krumplikát!

sziasztok

Kép
Kép
newcdina

Na sziasztok!

Lrita: gratulálok a nagylányod sikeréhez. Ugye milyen jó érzés? Ügyes leányzó...

Most hívott telefonon Ancsa. Ki kellett mennie egy patikába tápszert venni a picinek, mert különben nem lesz mit ennie Lizának (no comment). Szóval itt Tbányán nem fedezték fel, hogy tönkre van téve a bélflóra, nyelőcső, ezért hány mindig és hogy egy tápszert néhány hétig azért használni kell, túl sokszor cserélték itt neki. Most amit ott kap, attól fáj a pocija, de nagyon. Mondta Ancsa, hogy volt, hogy vonaglott a fájdalomtól és alig alszik. De ott az okosok azt mondják, ezen túl fog esni, ha hozzászokik. Kell 2-3 hét. Hát köszi :(

Állítólag a járás, fejtartás, végtagok valami izomtónus baj miatt van, valószínű a pocakjában vált ilyenné a tartása. Sok spec. gyógytornával helyrejöhet.

És úgy néz ki, nem a tápszer miatt fulladt itthon, hanem olyan szinten tele volt takonnyal, váladékkal, hogy attól. Ezt nem vette észre a körzeti (megint no comment). Ott meg Pesten csak evés előtt szondázzák ki az orrát, szinte állandóan tele van neki. Mondtam, hogy szarja le, vitesse fel férjjel a porszívót és az orrporszívót. Még a végén a sok váladéktól tüdőgyuszit kap :( Hát ennyi. Nem jó hírek. De úgy néz ki, hétfőn hazajöhetnek, akkor kapnak még valami eredményt meg. Majd ő aztán részletesen beszámol.

Na sziasztok, megyek, Bence éhes, Dórim nyűgös. Remélem nem az oltás.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Rita, de ügyi Hanna, gratula a szépolvasáshoz! Szeret is olvasni? Ez tök jó! Büszke is lehetsz Rá!

Szegény Ancsa, nem semmi min mennek keresztül! Azért ez elég érdekes amit ott mondanak a dokik, számomra tök ellentmondásos: nincs bélflórája a Lizának, de egy tápszert 2-3 hét alatt szokik meg!!! De könyörgöm, hogy szokja meg, ha nincs bélflórája???? Hááát ez Nekem magas, bár tök laikus vagyok ugyan!
Reméljük azért jó kezekben vannak és igazuk lesz a dokiknak! Gondolom Ancsa hogy össze lehet most zavarodva....

Tgabi,Gabrielldaniell!
Boldog névnapot Nektek, bár a legszebb ajándékaitok már ott vannak körülöttetek, úgy gondolom!

Newcdina!
Nem lehet tudni, de a statisztika szerint az első baba vajúdással együtt 10-12 óra, míg a többedik babák 5-6 órák "csak". De sokan mondják, hogy a rövidebb ideig tartó szülésük keményebb volt, mert élesebbek voltak a fájdalmak, viszont rövidebb ideig tartottak.
Sokaknál azonban pont ellentétes, a 2. 3. gyerekekkel szenvedtek jobban, hiába szültek már előtte!
Az a "jó" a babának, ha jó erősek a fájások, hisz akkor halad a szülés-mondják a nőgyógyászok és nem húzódik el, akkor kevesebb az esély a komplikációra, meg a baba is rövidebb ideig van a szülőcsatornában!
Aztán hogy még komplikáltabb legyen: van akik már az 1 ujjnyi tágulásig (értsd: 1 ujj=1,5 cm asszem) a falat kaparják fájdalmukban. Valakik meg észre sem veszi és kitágul 3 ujjig. 4 ujjig mérik, utána eltűnik a méhszáj, jönnek a tolófájások-azaz a szülés maga!
Hirtelen ennyi! Vannak szüléstörténetek itt a babaneten, ha elolvasol néhányat, sokmindent leírnak ott is! De kérdezz nyugodtan itt is!

Emesedorabenceanyu! Szilvia1981!
Tényleg a husisabb babáknak nehezebb a megfordulás általában, ők kicsit lustibbak is, de hát persze ez sem törvényszerű, a lényeg hogy magához képest fejlődjön!

Na megyek Somának tejbegrízt főzni!

lola77

Boldog névnapot a Gabiknak!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat és a névnapi köszöntéseket!
Ma jöhettünk haza. Minden OK! Rengeteget eszik Gergő és van is mit. Szüléstörténet kicsit később, de nem igazán így képzeltem Dani után. Nem volt rossz, nem kell félre érteni, csak egyszerűen nem ilyennek gondoltam Dani születése után. Na de majd bővebben egyszer.

Lola!

Boldog szülinapot! Köszönöm a hírhozást!

Tgabi!

Boldog névnapot!

Megyek mert nagyon fáradt vagyok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabrielláknak utólag is nagyon boldog névnapot!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Szia Gabi!

Üdv itthon. Jó, hogy sok tejcid van. Dani hogy viseli az eseményeket?

Szia, Szilvia

Többieknek is szia és jó hétvégét természetesen! Kicsik nem lázasodtak be hál istennek, bár kúpot adtam előre be. Jól vannak, nem nyűgösek.

Sziasztok

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Köszi a névnapi üdvözleteket!
Gabrielldaniell neked is Boldog Névnapot utólag is!

Ancsának mondjátok meg aki szokott vele beszélni, hogy én adtam Gabónak már 2-3 hetes korában NORMAFLORE-t, próbálja meg a kis Lizinek, hátha helyrehozza a bélflóráját, hiszen arra való!

Ki szokott sógyurmázni?
Mit kell csinálni, hogy ne legyen szemcsés?

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Csak gyorsan irok, mert nézem a szombat esti táncot!

Emesedorabence anyu!
Mi is vettünk a csajoknak echinacin szirupot és eddig ugy néz ki sokkal jobb mint a golyocskák!
Viszont nem tudom, Nálatok nem nőtt meg az étvágy is??Mert nálunk 2 napja a csajok rengetegett esznek. Pedig a Zsocinak csak reggel és este adok, a Dórinak meg egyenlőre 3x mert ő már kb 4 hete nem igen akarja abbahagyni a köhögést! Most szépen javulgat! Ha teljesen abbahagyta akkor nála is csak 2x akarom adni. 8 hétig lehet adni utána Én 2 hét szünetet hagyok és ha az oviba még beteges idő lesz akkor ujbol lehet 8 hétig adni! Csak gyógynövények vannak benne! Remélem be fog válni,mert Dóri mindent hazahoz és sajnos a ZSoci is elkapja, bár rajta hamarabb és gyengébben megy végig!

Ancsa!
Kitartás!!! Remélem minden rendben lesz! Én csak csütörtökön megyek fel mert karácsonyi "buli" lesz az osztályon és felhivtak! Ha valamilyen okbol nem jöhettek addig haza akkor majd meglátogatlak!
Én nem vagyok jártas a tápikban, de lehet olyan tápit kap a kicsi Liza ami serkenti a bélflora kialakulását és ez fájhat a picurnak! És , hogy lássák a hatását azért kel 2-3 hétig egyfolytába csak ezt a fajtát használni. MOndjuk a normaflore-ra kérdezz rá! Tényleg erre való!

Mondjuk Én is elcsodálkoztam a napi szobaáron! 6000 ft nem semmi! De itt nem rakhatják ki a szobábol mit itt tatabányán. Mert minket tavaly kiraktak a szoptatos anyaszobábol és 5 napig az ágy mellett aludtam a földön, mert nem hagytam ott még éjszakára sem!!! Pedig csak szopizott, és azt mondta a főorvosnő, hogy fejjem le a tejet és majd ők éjjel kihozzák a tejkonyhárol és odaadják! Erre Én csak azt kérdeztem, hogy mit csinálnak velem ha én nem megyek haza? A válasz: semmit, mert haza nem küldhetnek!!! Erről ennyit!!!
DE most azt hallottam ,hogy még a gyerek ágya mellett se lehet az anya, hanem kint az előtérben, és ha sir nagyon a gyerek akkor beengednek! Remélem senki sem kerül ide!!!! ( ezeket egy orvostól hallottam!!!)

Megyek!!
Vége a reklámnak
Jó éjt!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Moncsi: én nem vettem észre ilyen hatást. Dórinál mondjuk nem bánnám, keveset eszik mostanában. Pedig mindháromnak adom. Bencének még nem lehetne, de a patikus mondta, hogy napi egyszer nyugodtan adhatom szerinte. Inkább, mint állandóan beteg legyen.

Nálatok nem volt hígabb széklet tőle? Dórinál igen, másik kettőnél nem. Most nem tudom, hogy ettől vagy pedig attól, hogy egy hete több tejet iszik. Eddig szinte nem itta, nem kellett neki, csak a tejtermék. Most a héten azért többet ivott. Védőnéni szerint a tejtől lehet, a hirtelen több fehérjétől. Nagyon ki is csípte a popóját. Most nem adok tejet, megfigyelem. Csak tejterméket.

Azt elfelejtettem írni, hogy igen, kap Liza normaflore-t és azért kapja ezt a tápot, mert ebben van bifidusz. Csak nagyon szenved tőle.

Én egy napig adtam sűrűbb tápot Bencének, hogy ne bukjon, jobban mondva háromszor evett belőle, utána két napig nagyon szenvedett,sírt, fájt a hasa. Azóta maradtunk a réginél, bár ezzel még mindig bukik időnként. Most a hurut miatt főleg.

Viszont tényleg jó hatása van az echinacinnak szerintem is. A golyók nálunk sem váltak be. Ettől viszont 2-3 nap alatt lement a hörgés Dóri tüdejéről. Bár Emesének is adom és ismét köhög. Neki mondjuk még csak 5 napja adom. Ő viszont kap immuno kidet is. Azt hittem, 7 évesen már nem lesz beteges, de hát azért suliban jobban összeszedi. Bár antibiot már nem kapott évek óta hál istennek.

Edina: azt múltkor el felejtettem írni, hogy jól nekem sem volt orvosom a másodiknál és nagyon tré módon bántak velem. Tovább is voltam bent, le se kakilták a fejem. Én azért nem választottam, mert volt dokim, de ő nem szül. És úgy gondoltam, egy császárt meg tud csinálni bárki. Hát... azzal nem is volt gond. Viszont előtte ott hagytak fetrengeni egy csomó ideig, szülés után rám se néztek. Úgy jöttem ki a kórházból, hogy a vágásomat nem látta senki!!! De természetesen lehet, hogy Neked szerencséd lesz és normális dokit fogsz ki. Kívánom, hogy úgy legyen! A harmadik császárnál volt orvosom és maximálisan meg voltam elégedve. Főleg a bánásmóddal! Ég és föld!!!

Egy ismerősöm kislánya volt kb. 1 hónapja itt bent a kórházban, de neki engedték, hogy vele legyen napközben, csak éjjel nem. Hát hál istennek, még nem voltunk kórházban, Emese volt 6 hónaposan 3 napig (akkor is bent voltam), de azóta egyik sem! Nem is szeretném! Engem biztos hat ökörrel, 8 biztonsági őrrel sem tudnának eltántorítani egyik mellől sem. Akkor máshova mennék én is. Bár milyen jogon küldik el az anyát a gyereke mellől? Leszarom az előírásokat... Komolyan dühít ez a téma...

Na megyek, bocsi, ha sok voltam. Rakott krumpli lesz ma nálunk. Nem épp vasárnapi, de a család él hal érte.

Bence elaludt, nem lett lázas, de szüttyögösebb az orra, mint oltás előtt. Porszívózom ezerrel szegénykémet. De amíg lehet, elkerülöm az antibiot.
Dóri itt van velem, megyek fürdeni, jön velem a mosógépre ő is. Emese meg csinálja a gyakorlást, amit előírtam.
Sziasztok, szép napot!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Szilvia: megnéztem a myvipen a fotókat. Tök kis bulis csajszi lehetsz, nem? Én ezer éve nem voltam a gyerkőcök miatt, bár megmondom őszintén inkább egy jó alvásra vágyom :)

Arik a fotók. Szerintem Áron baba tiszta apukája, nem?

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Szilvi,

hát igen, bulis csaj voltam....múlt időben :D Rengeteget utaztunk, buliztunk, aztán elterveztük, hogy jöjjön Áron, és azóta csak neki élünk :D De hát volt időm kiélni magam 27 év alatt :lol:

Az alvás nekem is nagyon hiányzik, de az is, hogy elmenjünk egy moziba, vagy vacsizni, vagy egy filmet végig nézni..... De lassan már eljön az az idő is talán.

Szegény Lizi. Úgy sajnálom őket. Remélem minél hamarabb rendbe jön a kis Drágaság.

Tényleg undorító hogy kiraknak a gyerek mellől...ez a tatabányai fos korház... utálom. Engem nem raknának ki az tuti, vagy rögtön vinném én is máshová, ahogy Szilvi Te írtad.

Voltunk ma dózsakertben sétálni, és az ottani sport és játék boltban láttam fisher price játékokat...Úristen hogy ott mennyire el vannak szállva az árak!!!! A tanuló kutyus, amit szeretnék, 11ezer forint!!! A legdrágább amit láttam 8900 volt...
Megkaptam a quelle játék katalógusát is... fisher price ugráló zebra 25ezer.... hol élnek ezek??? 12-13 ezer a müllerben és az interben is.... Na mindegy, jövőhéten megyünk a cora-ba, veszünk mindenkiek ajándékot, nem tudom mit, majd amit meglátok... így még nem is voltam egyik karácsonykor sem :oops:

Lola,
nekem Áron csak kint lett husis szerencsére... 3020 grammal született, és nem tudom hogy fordult meg...nem vettem észre.
Tegnap dédinél ráálltunk a mérlegre... én 50 kg vagyok, Ő 9....mostmár tényleg sok...nem tudom meddig nőhet ilyen ütemben. Azt mondták, ha megduplázza a születési súlyát akkor nem hízik tovább egy ideig...pfff

Tegnap volt egy kis időm, bele olvasgattam a régebbi oldalakba :D
Amikor Áron még csak perverz gondoltat sem volt :lol:
Láttam, hogy valaki(sajna nenm emlékszem) Trogírban nyaralt. Tavaly mi is voltunk ott. Naggggyon jó. Talán jövőre is visszamegyünk.

Most megyek, halászlét eszünk :D (nem én főztem, hanem apu)

sziasztok!

KépKép
szilvia1981

Szilvi,
elfelejtettem... nem tudom kire hasonlít inkább Áron..mindenki mást mond :D

KépKép
szilvia1981

Szilvia1981!
Nem tudlak megnézni a myvipen, mert nem tudom a felh.nevem sem+jelszót sem, pedig valamikor voltam fennt, kaptam meghívót... (küldenél Nekem 1-et:evi.szotak@citromail.hu-ra?, köszi!)
Igen általában lelassul a hízásuk, Noé már csak 15-20 dkg hízik havonta. De hát ez sem mindenkinél! Csak lelassul Áron is, ha meg nem nem kell járnod bodizni... :P

Moncsi!
Igazad lehet tápszer-bélflóra ügyben, na látszik hogy abszolute laikus vagyok, Te meg eü-ben dolgozol... csak konyítassz hozzá!
Jó karácsonyozást melóban!
ÉN is hallottam, hogy haza kell menni innen Tb-ról, de pesti kórházakban is hallottam ilyenről, mert hogy szabályellenes úgy a kórteremben tartózkodni, hogy nincs ágya a szülőnek! Ördögi kör...

Emesedorabenceanyu!
Annó Nekem Somát is meghajtotta a tej, pedig volt 1,5 éves mikor adtam neki. Lassanként megszokta, először vízzel higítva adtam, arra emlékszem. Most szerintem se adj Neki. Remélem hogy csak ez a baj és nem a szirup, hogy azt adhasdd tovább.
Miért volt Emese olyan picinek kórházba?

Gabrielldaniel!
De jó hogy otthon vagytok, gondolom kicsi Daninak hogy hiányoztál, töltsd Vele/Velük az idődet. Bár a szüléstörténetedre tök kíváncsi vagyok, úgy felcsigáztál, hogy nem ilyenre számítottál...
Láttam iwiwen fotót Gergőről, egy tündér, tök kis formás, édes pofija van!Dani hogy viseli a Picurt otthon?Volt bennt Nálad a kórházban? Majd ha lesz időd, ráérsz válaszolni! Nagyon gratulálok mégegyszer, örülök hogy tejcsi is van!

Pénteken voltam én is karácsonyi ebéden, melóhelyem meghívott: Byronban volt 12-kor. Tök örültem, végre kimozdulhatok. Felvettem a szülinapomra kapott új csini pulcsikát, új parfüm, minden.... Elmentem 11 előtt anyuhoz, megetettem Noét, hagytam ott anyatejet is,aztán mentem. Kábé 13.10-kor csörög a telefonom, Anyukám hív... úgy vettem fel a telefont: BAJ VAN???
Nem, csak nem fogadja el a cumisüvegből a tejet Noé! :? Nem sír, csak nyugtalan, sehogy sem jó Neki! Na pont hozták a desszertet, belapátoltam, irány Somáért ovi, 20 perc múlva Anyunál voltam! Úgy rákapott a cicire a drágám, mint aki 1 hete nem evett!
Hát hiába, cicifüggő a drágám,tudtam Én! Olyan jó érzés volt! :oops: :lol:

És újabb képek is jönnek még!
(Asszem ezt még nem tettem fel, ugye?)
Kép

Kishercegeim:
Kép

Micimacival:
Kép

Na anya, segíts:
Kép

lola77

Sziasztok!

Lola:
most utaltam a gyerekálomnak. Beszéltem a csajjal is, holnap reggel odaér a pénz és holnap postázzák is. Szerdára akkor talán várható, de legkésőbb csütire.

Jók a képek. Ez a micimacis.... ahogy legördül a kishordó :)

Majd lehet, hogy hígitva adom, bár így is nehézkesen itta eddig, majd meglátjuk. Vettem junior babatejet, meg mindent, de nem kell neki. Én ittam meg. Igaz, hogy eszik tejterméket rendesen, úgyhogy azért nem aggódom. Most már jobb a nunija és a popója, de még azért pöttyös a nunija és piros a popó. Hát... nem tudom. Jó lenne ezt a szirupot adni. Lehet, hogy adom még a héten, aztán jövő héttől úgy is téli szünet, nem lesz közösségben Emese, lehet, hogy abban a két hétben szüneteltetem nekik, aztán meglátjuk. Most már legalább nem fáj neki, legalábbis nem sír pelenkázásnál.

Ja, ez a cicizés nálunk is így van. Pedig ő kap tudod tápit is. De akkor is. Legjobban, leghamarabb cicin lehet elaltatni, megnyugtatni. Nálunk is ezért bajos a vigyázás. Nem baj, kicsit azért kikapcsolódtál.

Gabrielldaniell:
én is megnéztem iwiwen Gergőt. Nagyon édike... olyan nosztalgikus érzésem van. Minden újszülött tök így néz ki... :) És tök érdekes, utána milyen változásokon mennek keresztül.
És is várom a történetet!

Szilvia: hát igen.. .némelyik kereskedő el van szállva az áraktól. Most hogy hetek óta ezeket böngészem, sokszor rájövök, hogy még postával is sokkal olcsóbb netről rendelni. És kényelmesebb. Pl. a harry potter társassal sem találkoztam eddig tbányán, amit anyuéktól kap Emese, neten rögtön ráakadtam, megfizethető áron.

Na megyek, ma pörgős nap lesz. Délben rohanok Emeséért, megcsinálja gyorsan a leckét, aztán 3-ra rohanok vissza vele a suliba, a luca napi vásárra, közben anyu lesz abban az egy órában a gyerkőcökkel. Utána sietünk haza, 5-re megyünk a mekibe, ma lesz a bulija! Oda jön mindkét pici, ilyen hosszú időre nem lehet Bencét itthagyni. De jön férjemuram és a hugom is. Csak elbírunk két picivel ott :)

Dórim míg megírtam ezt a fél oldalt, szétrámolta a nagyszobát. Totálra!

Sziasztok, szép napot, Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Jó rég jártam már erre,de nagyon rosszul vagyok.....
Hányinger,émelygés,hányás egész nap,tehát eléggé durva.kiskönyvemért is csak múlthéten tudtam elmenni....

Lola!
Késve igaz,de Nagyon sok boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gondolom milyen jó volt kicsit kimozdulni,felnőttek közt lenni.Noé édes lehetett ahogy rácuppan a cickóra :)
Jók a képek nagyon ,jó nagy Micimackó :)
Kérdezted még rég,hogy szedek e vitamint,persze,meg magne B6-t is,de hát nem hiszem hogy használ hányinger ellen,bár ha nem szedném lehet még durvább lenne...Bár ennél...szombaton a suliban is volt egy jó kis futásom a wc-re :roll:

Zsanka!
Kiváncsi vagyok a pocaklakódra,milyen nemü...
hu én úgy félek hogy Dorka oviból hazahoz valami jó kis vírust,ilyen hányós hasmenéses,lázzal járót.....Nem is tudom akkor mit csinálnék,mert tuti elkapnám tőle,mindent elkapok,még egy könnyű kis orrfolyást is...
Tényleg nálatok egy szobában lesznek a tesók majd?

Gabrielldániel!
Elöször is gratula Gergőhöz,és jó hog yotthon vagytok már,és van tejci bőven.Dani mit szólt az öcsihez?Egy szobában vannak nálatok?Éjjszakák milyenek?

Móni!
Hát nekem pont hogy a pesti kórházzal kapcs-ban vannak nagyon rossz élményeim,és a tb-val meg nem...Dorkát ugye 2* műtötték már,és mind a kétszer ugyanabban a kórházban voltunk.A nővérkék hát valami iszonyú bunkók voltak,szólni nem lehetett nekik,mert zokonvették,ha kértem tőlük valamit vagy 5* kelett szólni mert elfelejtették.Ja a második műtétnél nem volt se a kórházban se anyaotthonban hely,és a szobában sem maradhattam Dorkával,pedig még csak másfél hónapos volt!!!Nem volt idejük cumisüvegből adni nekik éjjel a tejcit,így megszondáztatták őket!és a mai napig ott van Dorka orrán a heg,mert megsértették neki :twisted: :twisted: .J aés a szobában két felnőttnél több nem tartózkodhatott.Dorka ott kapta el műtét utáni napon a rota vírust,és a főnővér még engem cseszett le,hogy ugye anuyka a kézmosás,erre a mondatára életem végéig emlékszem,na ott telt be a pohár,és jól lecsesztem őt.Ne nézzen már hüyének,a rota vírus levegő útján terjed,és egyik beteg kisfiú terjeszette....Na szóval nagyon bunkók,és lekezelőek voltak ott nekem csak rossz tapasztalataim vannak,kivéve az orvosokkról,mert ők nagyon ott voltak a toppon,és nem az volt mint itt Tb-n hogy tartják a kezüket,na ott nem volt ez...

Livi!
Timinek hogy tetszik az ovi?Beszokott már neked?Dorka a mai napig sír,sajnos,de úgy látom azért szeret járni.

Na mentem tanulni kéne....

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok,

Gabrieldaniell,
még1x gratula Gergőhöz és a sok tejcihez!!! :)
A képek hol is vannak ? :) :) :)

Ancsának és Lizának nagyon szurkolunk hogy minden OK legyen!
Nagyon sajnálom őket, és biztosan minden rendben lesz a fejlődésével, hiszen időben észrevették! Reméljük ma már hazajönnek.
Azért én ezen tökre felháborodtam, hogy tb-n "nem vették észre", hogy esetleg gond lesz a mozgásfejlődésével, ill. a pocakgondját, orrfolyását!!! sem. Teljesen kiakadtam, az biztos hogy bemosnák egyet az orvosoknak. De gondolom Ancsáéknak van annál nagyobb gondjuk is hogy dokikat laposra verjenek :cry: .
Már többször gondoltam rá ,hogy mit tennék ha a gyerekem kórházban lenne (kopp-kopp lekopogtam) és kiküldenének. Az tuti hogy nem mennék ki, ha erősködnének akkor meg elvinném másik kórházba. De hogyan működhet ez? Hívok egy mentőt? Betegszállítót? El sem tudom képzelni..

Lola,
édesek a fiúk!! :) A Micimackós tényleg nagyon tuti! :) Husigombóc cicifüggő! :) :)

Ja kérdésem van.
Holnap megyek 24 hetes vérvételre :( :( Hova is kell menni? Ezt elfelejtettem, először a vérvételi helyre utána a kp-i laborba? Vagy mind2x a kp-i laborba?

köszi
Zsanka

Kép

Kép
zsanka

Ági,
kitartás! Egyél kekszet az jó, tényleg!
Igen egy szobába lesznek a gyereket , így van hely. Ha nagyobbak lesznek, költözünk! :) Csak új bútorokat csináltatunk nekik.

na lépek ebédelni
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!

Lola,
ment a kép :D Bár nem vagyok egy fotómodell típus :wink:

Láttam tegnap a naplóban (azt hiszem) az éhezó gyerekekről egy riportot... disznótoros ebédet szerveztek néhányuknak. Úgy sajnálom őket, kár hogy itt Tatabányán nincs valami rendezvény, vagy gyűjtés. Mármint nem pénz, mert abban én már nem hiszek, de élelmiszert vagy játékot szívesen adnék. Az talán tényleg oda kerül.... Komolyan gondokodtam már rajta, hogy kellene szervezni ilyesmit...

Nna, nézegetek kicsit a neten, szép napot Nektek!
Szilvia

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Most csak gyorsan, rohamtempós napunk van.

Zsanka: először mindenképp jelentkezz be a fehér szülészeti épületben alul, hogy beutaló kell a terhestanácsadóból, ha még nincs beutaló. Ha már korábban kértél, akkor is be kell jelentkezni a vérvétel miatt, először a fehér vérvételes épületben veszik le az éhgyomrit és ha okés, akkor küldenek el a központi laborhoz. Ott ihatod meg a cukros lötyit előttük és két óra múlva vesznek megint (most már nem olyan sűrűn, most már csak egyszer).

Na megyek

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok
Gabrieldaniell
Gratulálok sok boldogságot és sok- sok Tejcit!!!!!!

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!!!!!

Kép
xytimi

Sziasztok

Először is boldog szüli és névnapot kívánok mindenkinek akinek volt meg akinek lesz is.

Ancsáéknak mi is drukkolunk,jobbulást nekik.

Ági
Timi is szeret oviba járni,de sokat emlegeti a nagy fiúkat, hogy buták meg rosszak.Persze ettől függetlenül eltanulja tőlük a rosszaságot:)) Kicsit nehezebben megy az elválás,de mióta integethet az ablakon azóta nincs gond. Kíváncsi leszek majd mi lesz jan 5-én,mert ügye előtte itthon leszek vele több mint 2 hétig,mert már csütörtöktől itthon leszek vele.Már tök várom. Mondjuk a héten még van ovi csak holnap leviszem dokihoz mert eléggé köhög meg folyik az orra. De pénteken délelőtt beviszem mert lesz egy kisebb szerepe, bárányka lesz valamilyen előadáson amit a többieknek tartanak.
Kitartást neked a hányós időszakhoz.Tényleg Dorka beszéde beindult már?Angikáékkal mizújs? Rég volt ő is. Julcsi is tök nagy lehet már.

Mentem jó babázást mindenkinek üdv Lívia

Kép
slivia

pár kép rólunk
Kép szülinap Kép szülinap Kép mega játszóházban

Kép
slivia

Sziasztok!

Zsanka nem kell bejelentkezni most már,ha a terhesgondozóból van a beutalód,csak ha máshonnan.sorszámot sem kell huzni be lehet menni soron kivűl bármelyik fülkébe.

neked mit mondott a védőnő?nekem mondta hogy 4dl teába kis citromlével be lehet keverni a cukrot,ugy nem volt annyira szörnyű csak mint egy jó édes tea.

Gabrielldaniell édes a kis Gergő megnéztem én is,Dani is milyen kis huncut a képeken,hogy "birsz" a két kicsivel,van segitséged?éjszakáitok?

EmeseDóraBenceanyu hogy sikerült a szülinap?gondolom lassacskán otthon vagytok.....
Kicsik hogy birták?

Lívia!milyen nagy lett Timi,rengeteget nőtt.

Képzeljétek elmentünk Atikával szétnézni,befejeztük az elmaradt dolgok megvásárlását anyuméknak,vettem egy gépi kávéfőzöt azt szerettek volna.jöttünk haza és Ati olyan édi volt leraktam a dobozt a készülő teraszra mig megetettem a kutyát ő meg behozta.kiabált ki hogy behoztam a dobozt mer mindig görcsöl a hasad és ne kelljen "emelkedned".Majd megzabáltam olyan sokat segitenek mindketten.

Na most megyek rendezem őket.

Jóéjt mindenkinek!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Ági: hú, nagyon rossz lehet ez a rosszullét. Nekem egyikkel sem volt semmi tünetem. Egyik kolleganőm is olyan szinten volt rosszul a harmadik gyerkőcénél, hogy nem tudott dolgozni, csak feküdt otthon, infúziókat kapott. Ő szegény a 8. hónapig szenvedett. Reméljük Nálad hamarabb elmúlik. A sós keksz tényleg jó állítólag....

Rita: tök ari lehetett a kisfiad. Remélem összepuszilgattad :) Olyan megható dolgokat tudnak csinálni. Nálunk is vannak ilyenek: mikor tegnap hazajöttünk a buliból, hullafáradtan mindenki, Emese gyorsan rajzolt nekünk egyet, és azt mondta, ezt azért kapjuk, hogy megköszönje, hogy a mekiben tartottuk a buliját.... Vagy amikor Dórikámat etetem pl. simogatja közben a karomat? Ilyenkor teljesen kész vagyok... TÉNYLEG ezért érdemes élni!!!

A buli egyébként szerintem nagyon jól sikerült. Hangos volt és vidám. Gyerekmenüt ettek, a csokitorta finom volt. Nagyok sok, szép ajándékot kapott Emese. Barátnőjétől egy szép és drága barbie babát, ezen teljesen kifeküdt. Szegény barinőjének fájt a foga, mert pont tegnap délután voltak fogászaton, tömésen. Néha pityergett szegény :(

A hostess lány is nagyon aranyos volt, jó játékokat kitalált a gyerekeknek. Látszik, hogy két kisfia van... Ismerjük is ráadásul őt valamennyire (odajárnak oviba, ahova mi jártunk). Egy dolog viszont nem tetszett, a vége előtt 15 perccel megkérdezte, hogy szomjasak vagytok még gyerekek? Nem az a plusz 1500 forint vág földhöz, de azért illene megkérdezni minket is, nem? Mármint, hogy mehet e dolog. Az volt a legbosszantóbb ebben, hogy kihozta, és a gyerekek meg sem itták a másik kört, mert az egyik kisfiú kitalálta, hogy öltözzenek fel és menjenek csúszdázni. És ki is mentek. Mindegy, erre azért lehetett számítani. Így Lola a 10 gyerekre majdnem annyit fizettem, mint múltkor az ismerősék a 15 gyerekre (2500 forinttal fizettek ők többet). De hát ez van, a gyerekért mindent!! Egy kisfiú nem jött el, azon kicsit ki is akadtam. Mármint nem rá, az anyukájára. A meghívót 10 napja odaadtuk, telefonszámot is írtam rá, sőt találkoztunk a vásárban is tegnap délután a gyerekkel, anyukával, nem szóltak, hogy nem jönnek.... Na mindegy... Lehet, hogy csak én vagyok bogaras??

Hogy álltok a karácsonnyal? Mi a gyerekek ajándékával vagyunk majdnem készen. A szülőké félig, tesóméké, sógornőmé félig. Még a másik sógornőmét, meg a három dédiét kell megvenni. Fánk még nincs, szaloncukor igen. Ablakpuci igen, nagytakarítás nem :( Azt még hogy mikor csinálom..... Egész héten apa túlórázik. Majd legfeljebb hétvégén...

Megyek, elágyazok, bár Bencuskám alszik. Este, hogy kicsit felborult a napirend, fél tízkor aludt el, aludt egyhuzamban hatig, akkor evett, az előbb fél kilenckor kicsit felébredt, odafeküdtem mellék, kis cici és visszadurmolt. Bezzeg Dórikám már szétszedte a lakást :)

Na sziasztok, remélem Ancsáék jól vannak és lassan jelentkeznek. A kismamiknak kitartást!!! A babásoknak sok szép pillanatot!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, a vásár szép volt a suliban. Tömeg volt. Minden elfogultság nélkül a mi osztályunk standján lévő árucikkek a legszebbek közé tartoztak. Természetesen ott vásároltunk a legtöbbet, hogy gyűljön az osztálypénz. De azért máshol is vásároltunk. Pl. az általam készített képeslapból is vettem :) Viszont tényleg tök szép dolgokat vettem a fára is. Mondjuk nálunk előny, hogy a barátnő-osztálytársé a centrumban a kézműves bolt, úgyhogy ők olyan profi képet, díszeket csináltak, hogy na....

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Rita!
Nem semmi, tényleg Ati, ahogy olvastam kirázott a hideg!Ráadásul ahogy eltévesztette a szót is... zabálnivaló lehetett!
Különben ilyenkor karácsony előtt a lurkók is tök érezhetik hogy valami jó történik,szerintem!

Ági!
Azta, hogy lehet ezt bírni... ilyenkor nem irigykedek a terhesekre... nekem sem volt egyikkel sem hányás, főleg ilyen durva. Még a suliban is, te szegény, kitartás, kívánom hogy mielőbb túl legyél rajta! Ja és hogy ne kapj el semmit Dorkától!

Emesedorabenceanyu!
Örülök, hogy jó lett a buli!Figyi, igazad van az üdítővel kapcsolatban... én a múltkorin amin voltunk, hallottam ahogy az elején megkérdezte a szülőtől, hogy ha a végén kérnek még egy üdítőt, hozhat-e, mert tapasztalat, hogy addigra megszomjaznak... a torta a végén volt, utána kell ugye a folyadék! Dehát ezt tényleg meg kellett volna kérdezni! Az meg, hogy nem szólt a meghívott az tényleg illetlenség, hisz pont annyi főre terítenek ott, meg minden!
Ajándékok: mindenkinek megvan, kivéve anyós (na miért is hagytam utoljára???), neki egy jelképes ajándékcsomi lesz (kávé, bon-bon,csoki) csak, nem túl nagy! De az ajándékokat becsomagolni mikor fogom,mert a Soma már csak a héten megy oviba, utána ha itthon lesz, nem tudom mert meglátja... sz.tem este-éjjel fogom. Karifát mi sz.tem jövő hétfő v. kedd vesszük meg. Nagytakarítást nem csinálok, csak általánost!Nálunk a hét zsufi: csüt. Soma-ovis szülinap (én sütöm a tortát holnap), péntek ovis karácsony, itthon este szülinap, szombat du. ovisbarátok jönnek:parti!Vasárnap anyumék-tesómék jönnek köszönteni Somát+engem. Én utána takarítok nagyot hétfőn! :roll: Ja és még a héten gyártjuk az óvónők ajándékát is...
Olyan jó, hogy Te is még szoptatni tudod Bencét!
És igen, amiket írtál a gyerekekről, tényleg igaz, ezért érdemes élni, ha bármi baj van (pénz, veszekedés, családi zűr), ilyenekre gondolok!És én karácsonykor is mindig meghatódok, ahogy bontja az ajándékait és örül!Ezért nem kell Nekem semmi ajándék, csak ezt láthassam még nagyon-nagyon sok évig!

Remélem Ancsáék ma tényleg hazajöhettek, gondolok Rájuk!

Most ment el a védőnő! Jan. 7-én kapja Soma a 6 éves oltást, megint combba, előre el kell magyaráznom neki, hogy ne feszítsen be, pedig védőnő mondta, hogy fáj azért! (Noé ekkor a 3. prevenart.) Ja és Somának 2 foga alul már kinőtt, most fennt mozog az egyik Neki, olyan Nagyfiú már! :)
Na léptem, Sománál ágyneműt húzok...

lola77

Gergő születéstörténete:

Kicsit még kusza

Vasárnap (12.07.) délelőtt távozott a nyákdugó, de nem úgy mint Daninál. Eleve a nyákdugó egy bab alakú és nagyságú alvadt vérdarab volt és vérzés is kísérte. Meg is ijedtem. Felhívtam a doki asszisztensét, hogy ezzel kell-e indulni a kórházba, mármint a vérzéssel. Megnyugtatott, hogy ilyen csekély mennyiségűvel nyugodtan maradjunk otthon. Ekkor megnyugodtam és mintha éreztem volna a vesztem egész nap tettem vettem. Megfőztem az ebédet, kimostam egy adag ruhát.... Aztán hétfőn hajnali 3-kor 5 perces rendszeres (végre!!!) fájásokra ébredtem. Megvártam egy párat és mikor láttam, hogy nem múlik szóltam Zolinak, hogy szerintem menni kell. Öltözés, pakolászás, telefon a mamának, hogy jöjjön Danira vigyázni. Innen egy kicsit időzavarban vagyok, de olyan fél 5 körül indulhattunk el a kórházba. Felértünk a szülőszobára, a nővért mi ébresztettük. Rám rakták az NST-t. Ez ment jó 20 percig ezalatt 2-3 "komolyabb" fájást mutatott a szerkentyű. Ezután az ügyeletes doki megvizsgált, majdnem 3 ujjnyi volt a tágulás. Reménykedtem benne, hogy ezt hallom, mert Danival innen már nem volt sok. Beöntést nem kaphattam, mert attól tartottak, hogy a doki így lemarad a szülésről. Kaptam egy szülőszobát, kimentem szóltam Zolinak, hogy öltözzön be és jöhet is. Egy darabig ácsingóztunk. Járkálni csak a szülőszobában lehetett, a folyosón nem. Majd egyszer megérkezett a doki is. Burkot repesztett, NST-gép megint a hasamon. Jó 1 órát lehettem így fekve. Ezalatt már nagyon erős, hosszú és nekem szüntelennek tűnő fájások jöttek 4-5 percenként. Nagyon kifáradtam ezekben. Dokim megint vizsgált: tágulás csak 4 ujjnyi. Na akkor fel kellett kelnem és állni. Ez nagyon nehéz volt, mert eleve csak "meggörbülve" ment a dolog, amit viszont nem szabadott. Egyenesen kellett volna állnom, ami viszont nem ment, úgy sem, hogy közben kapaszkodtam az ágynak valami lelógó tartozékába. A fájások így még erősebbek és szerintem gyakoribbak is lettek. Kis idő múlva éreztem, azt a bizonyos ingert. Szóltam, hogy nyomnom kéne. Válasz: Még ne nyomjon!! Erősködtem, hogy de kell, közben az ájulás kerülgetett. Leizzadtam, elfehéredtem. Felfeküdhettem az ágyra. Újabb vizsgálat, lassan lehet nyomni. Elhelyezkedtem. Kaptam egy kis Oxitocint infúzióban.
Jött a doki is. Na ekkor lehetett már nyomni. Pár nyomásra és orvosi segítségre (hasamat kívülről nyomva) megszületett Gergő 2008.12.08-án 32030 grammal és 49 centivel 10/10-es apgarral. Gátmetszés volt. Nem olyan hosszú, mint Daninál. Megint nagyon csodálatos érzés volt megszülni egy gyermeket. Hasamra tették. Ott lehetett egy nagyon picit, majd elvitték. Zoli ment vele. Engem addig elláttak (kaparás, varrás) és ebből megint mindent éreztem az utolsó öltésig. Közben megint megkaphattam kicsit Gergőt, de közben sziszegtem minden öltésnél. Szegénykémnek görbült is a szája rendesen.
2 órát megfigyeltek. Ez a folyosón történt. Egy darabig Zoli velem lehetett. Iszonyatosan remegtem. Nem tudom, hogy a kimerültség, vagy a cukor, vagy szimpla fázás miatt lehetett-e. Ettem sok szőlőcukrot és kis idő múlva normalizálódott a helyzet. A pisilés megint nem sikerült, így jött a katéter, de már fel voltam rá készülve. Egyenesen rooming-inbe mehettem. Már 2 óra múlva próbálkoztam a felkeléssel. Meglepetésemre nem szédültem, a varrat sem fájt. Viszont a méh összehúzódása jóval lassan volt, mint Dani születése után és sokkal fájdalmasabb is. Eltartott egy 2-3 napig mire nem "fájtak" a szoptatások.
Gergőt délután 4 fele kértem ki magam mellé. Velem lehetett este 9-ig. Éjszakára elvitték és másnap reggel fél 8-kor hozták is és onnantól végig velem volt. Egy-két vizsgálatra, oltásra vitték el csak.
Ügyesen kezdte a szopizást. Szinte fél óránként csüngött rajtam. Aztán mikor beindult a tejem a második napon, akkor is folytatta a gyakori evést. Cumival sikerült egy kicsit kitolnom az evések közötti időt.
Születési súlyát már szombatra vissza is nyerte. 100-130 gramm körül vesztett a súlyából csak.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Eddig sajnos azért nem jöttem,mert Viki nagyon beteg lett :cry:
Két héttel ezelőtt vasárnap este 8-11 között 4-szer hányt és ment a hasa egyszerre :cry: ,irány az ügyelet...valószínű,hogy benyalta a vírust az oviban....
Hétfőre jobban lett,diétáztattuk,majd most vasárnap újra visszajött a hányása....hétfőre meg a hasmenés.....
Jelenleg is megy a hasa még,de már talán javulgat,lekopogom.
Hétfő du-ra rettentő csúnyán kötőhártyás lett a jobb szeme,majd éjjel belázasodott,39.3 C.
Szóval most így állunk,még jó,hogy a férjem itthon van szabin mától 5-ig.

Ajándékok:
nálunk is még van 1-2 hiányosság....apósnak,anyónak,sógornőmnek,dédiknek kell még venni apróságokat.
Csomizni valószínűleg pénteken fogok,család nem lesz itthon :D

Gabrielldaniell
utólag is boldog névnapot kívánunk Daninak és Neked!!!!!!!!!!!!!
iwiw-en milyen néven vagy fent?
Jó volt olvasni a szüléstörténetedet,kinél szültél?

Tgabi
utólag boldog névnapot kívánunk Neked is!!!!!!!!!!

A héten talán hétvége felé visszanézek,mert varrok két lepedőt termó anyagból karira,lesz egy torta megrendelésem is csüt.estére,vasárnap beiglit fogok sütni :P

Hétvégén megpróbálok jönni hosszabban és persze újabb képekkel,sziasztok,jó éjt:Erika

cseriviola

Sziasztok

Kijöttünk már a kórházból, amint lessz egy kis időm,jövök és elmesélem mi történnt velünk.

Köszönjük mindenkinek a drukkokat! Nagyon aranyosak vagytok !

Gabiknak utólag is Boldog névnapot kívánok!

Gabrielldaniel
Neked pedig gratulálok kisbabád születéséhez.
Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok! :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Cseriviola: néztek neki széklet mintát? Hasonló tünetei voltak Dórinak szeptemberben és akkor volt szalmonellája. Láz, hasmenés. Neki mondjuk hányás nem volt, de járhat vele. Sok mindent nem tudnak csinálni, de jobb ha tudod, ha esetleg ez van, mert akkor tudsz fertőtleníteni. Viszont mivel boltban dolgozol, lehet, hogy addig nem engedne az antsz dolgozni, amíg nincs legalább két negatív széklete Vikinek :( Azért gyógyuljatok!!!

Gabrielldaniell: hát nem lehetett semmi! Ahogy olvastam, eszembe jutottak Bencussal való emlékeim. Én is éjjel érkeztem a kórházba, ügyeletes nővér, doki stb. Csak nekem császár volt.... Olyan furi, hogy már eltelt nekünk is négy hónap! Dani hogy van a babussal?

Ancsa: nagyon örülök, hogy legalább itthon vagytok már. Most már reméljük nem lesz gond! Ha van időd, írj, hogy mi lett az eredmény a vizsgálatoknak és hogy azóta, hogy van Liza. Hány e, fáj e a hasa stb. Vigyázz magatokra!!

Lola: képzeld, amiről meséltem tudod FP zongora, amit használtan vettem Bencusnak, nagyon szép állapotban van. Most érkezett meg. Szinte új. Dobozzal volt, az is szép állapotban van. Úgy örülök neki!! Postával volt 5000! A boltban 11 ezer, hát nem mindegy!! Emese társasa is megérkezett tegnap, a tündéres. Remélem ma megjön a harry potteres is anyuék nevében, meg amit Te rendeltél. Írta a nő, hogy tegnap feladták.
Már csak Dóri pony-s béby taxijának kell megérkezni. Remélem holnap, holnapután megjön.... Akkor már végre megnyugszom kicsit!

Megyek, mindkettő álmos. És én is :(

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, nem értem Emese vonalzóját. Vasárnap lesz hét éves. Akkor hogy lehet, hogy 6 napos ma? Megnéztem az adatokat jól írtam be... Érdekes...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Gabrielldaniel!
Húú kemény lehetett, ahogy így leírtad, tényleg. A lényeg, hogy a doki odaért, meg hogy túlélted és a vége mindenért kárpótolt!
(Na ezt írtam Edinának, hogy a "rövid" szülés keményebb általában.) Írtad, hogy szinte egybefolytak a fájások.
No comment, hogy a folyosón kell 2 órát feküdnöd, meg hogy "aludt" az éjszakás nővér, mondjuk ha nincs melója, mit csináljon... Férjed is ügyes volt, hogy kibírta Veled!
És tök ügyi Gergő, hogy rögtön tudott szopizni!Pihenj, ha tudsz még otthon!
Valaki kérdezte, de úgy tudom Varjúnál szültél, ugye?

Ancsa!
Jaj de jó, remélem mostmár minden jól alakul, hogy karácsonyra kicsit megnyugodjatok! NAgyok meggyógyultak?Szegények, hogy hiányozhattál Nekik!Kívánok minden jót továbbra is!

Emesedorabenceanyu!
Na örülök a zongorának, igen hisz ezt 1 kisbaba sz.tem nem tudja tönkretenni. Én is vettem vaterán egy F.P tologathatós csigát Noénak, olyan drágák újonnan a F.P-ok...
Megnéztem, a Somának tegnapra írta, hogy 2 nap múlva szülinap... 1 nap csúszás van Nálunk... na mindegy!

Megsütöttem a tortát (holnapra oviba), már csak a krémet kell elkészítenem, meg fehér csokival vonom be, tetején: Pókemberes ostya. Ha nem felejtem el, lefényképezem!

Cseriviola!
Jobbulást Vikinek, lehet 2 különböző hasmenős vírust kapott el, rövid időn belül! Névnapjára, karira csak meggyógyul mostmár!
Te se sok időt fogsz most a konyhán kívül eltölteni, ahogy leírtad... :lol:

lola77

Winx-es torta ostyáról nem tudtok?

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi!
Az mi, a boszorkányok?
A MÁv aljában van sokféle (kb. 12féle), nem tudom ilyen volt-e. A Jeneiben viszont mégtöbbféle csajos volt, hívdd fel: 379-303, hogy ne menjetek ki feleslegesen!

lola77

Szilvi!
Közben rájöttem, hogy Én a witch-re gondoltam. Tudom már ez egy csajos mese, ugye?
A MÁV szálló aljában nem volt sz.tem ilyen! A Jeneiben nem néztem végig a csajosokat, de vagy 25féle volt!

Na íme a Pókemberes alkotásom, nem egy világbajnok-szépség, de a lényeg hogy Somának tök tetszik, holnap visszük az oviba!
Kép

Belül csokis, kívül fehér csoki bevonat, de én ebben a torta, meg sütibevonásban olyan, de olyan béna vagyok.... :oops:

lola77

Sziasztok

Van egy kis időm,megpróbálom leírni,hogy mi is van velünk :(
Szóval a kis Lizát kivizsgálták, GOR-t állapítottak meg nála, ezért hosszutávon gyógyszert kell szednie a gyomrára,mivel ez mellé még a kis nyelőcsöve és a gégéje is felmaródott a sok-sok hányástól :(
A lényeg, már nem hány,csak bukik, igaz sokat,de én már ennek is tudok örülni.
Szervi bajt eddig nem találtak nála, de sajnos valószínüleg a szülés közben fellépett nála oxigénhiányos állapot,amit ugye nem vettek észre szülésnél, és ennek következtében a központi idegrendszere megsérült. Ezért lett nála egy ugynevezett izomtónus eloszlási zavar :cry: A gyógyulási esélyünk 75-80 %, de csak az időben megkezdett kezelések esetén. DSGM gyógytornára kell hordani,de ezt nem támogatja az OEP :cry:
Esztergomban és Budapesten van csak ilyen gyógytornász , közelebb sajnos nincs :(
Naponta kellene vinni ilyen DSGM gyógytornára Lizát, csak azt nem tudom,hogy jussunk el minden nap Esztergomba vagy Budapestre,mert autónk az nincs :cry:
Ráadásul az OEP ugye nem támogatja ezt a kezelést,amire Lizának szüksége van,hogy esélye legyen egyáltalán arra,hogy tudja használni a kezeit,meg majd forgatni a fejét :cry: :cry: :cry:
Naponta pedgi 3000-4000 Ft csak az,amit a gyógytornász elkér egy ilyen DSGM gyógytornáért és akkor még az utiköltség az hozzájönne ehhez plusszba . :cry:

Elvagyok keseredve,mert itt van mellettem egy 7 hetes aranyos kislány, akinek speciális gyógytornára van szüksége, és még fogalmam sincs,hogyan és miből oldjam meg a gyógykezelését.

Igyekszem majd jönni, és remélem hogy majd csak pozitív hírekkel jövök hozzátok.

A babák,gyerekek gyönyörüek :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Nem tudom Ancsa mit szólna hozzá, de nekem az jutott hirtelen eszembe, hogy meg kellene próbálni írni a Joshi Bharat (vagy hogy kell írni....)-nak, hogy ilyen problámájuk van, és segítség nélkül nem tudják megoldani. Egy próbát megérne szerintem, de azt Ancsáéknak kell eldönteni vállalják-e a tv-s szerplést meg ami ezzel jár. Már ha egyáltalán válaszolnának a levelére, levelünkre.
Olyan sok kisgyereknek segítettek már a tv-n keresztül, jó tudom hogy szerencsére az ő betegsége nem igényel milliókat, de akkor is. Szerintem meg kéne próbálni.

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok,

Ancsa,
örülök hogy jobban van a Liza pocakja. Mi az a GOR?
Nagyon sajnáljuk hogy akkor ezek szerint gondok voltak a szülésnél , de vigasztaljon az hogy időben észrevették - még ha nem is itt TB-n,
ami hozzáteszem nagyon bosszantó. És utánanéztetek, hogy tényleg csak Egonban és Bp-n van gyógytornász?
A Szandráék is jártak gyógytornászokhoz, lehet hogy ő tud valakit,
nekem is van ismerősöm hasonló gondokkal, majd rákérdezek!

Évi,
jó az a torta! :) Ügyi vagy!

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?