Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi félreértettél, épp azt írtam, hogy nem kell hinni benne, mert működik.
a kivezetők valóban nem homeopátiás szerek, hanem izopátiásak.

Szrek, ahogy a láz oka is többféle, más szer is használ rá, és mivel nincs két egyforma ember, nincs két egyforma nátha sem. Persze hasonlóságok azért vannak :) de ez nem csak a náthával van így. pl. a hasmenés-hányás oka is lehet gyomorrontás (Pulsatilla), étemérgezés (Arsenicum album) vagy túlevés valamiből (Nux vomica) - de ezek is csak iránymutatások, a mi homeós dokinénink engem is "meg tud lepni" néha, hogy milyen szert ajánl, mert ő alkatokban is gondolkodik közben.


Belladonna nem egyenlő a lázcsillapítóval!!!!!!!

ezért nem is helyettesítheti azt!!

ajánlása: hirtelen felszökő, ESETENKÉNT magas láznál, a testhőmérséklet emelkedését IZZADÁS, LÜKTETŐ FEJFÁJÁS vagy TOROKFÁJÁS stb kíséri (minden fájdalom lüktető), jellemző a FÉNYRE, HANGOKRA VALÓ FOKOZOTT ÉRZÉKENYSÉG, általános IZGATOTTSÁG. továbbá KIPIRULT ARC, LÁZRÓZSÁK, de HIDEG VÉGTAGOK. sötét szobában nyugalomra és hideg innivalóra vágyik.

szóval ha ezeknek legalább egyrésze nem stimmel, akkor a Belladonna nem fog hatni.

az én gyerekim pl sosem izzadnak, ha lázasak, ezért a belladonna máris kilőve, még sosem használtuk. Isti 1x volt nagyon lázas, akkor Mercurius solubilist kapott, mert egyáltalán nem volt szomjas és a fülét is fájlalta - ez a 2 tünet elég volt a gyógyszerválasztáshoz.


Enya, nagyon szívesen :) akkor a legjobb kezekben vagy! boldog babavárást Neked :)

votiv 8)
votiv
 
 


Jááj, de bonyi :lol:

és ha a tünetek nem egy hanem mondjuk kettő vagy több szert indokolnak? Akkor lehet több szert szedni egyszerre vagy ezek kioltják egymást? Ls ha mondjuk 4 tünetem van abból 2 igaz egy szerre 2 meg egy másikra, akkor melyiket választja az ember?

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


GABRIELLÁKAT utólag is isten éltesse!!! :D :D

Lindi,
Ezen az orrszíváson jót mosolyogtam, mert én meg mikor először szívtam Adélnak, nem tudtam, h be kell fogni a másik orrlikát. Úgyhogy ezek szerint először ösztönösen jól próbálkoztam :? A fektetést meg azért nem vállaltuk be (6 hetes volt Adél), mert olyan brutálnak gondoltuk. De akkor mégis csak ez a jó technika. Köszi, h megosztottad velünk :)
Arcüregmosás azért leírva nekem elég brutálnak tűnik :shock: de mondjuk én levegőfóbiás vagyok.

Johi,
Csak így tovább!!! :D Drukkok mennek!!! Nagyon szorítok értetek!!!
Takcinő hozzánk is jár, bár azért ő is eléggé zsúfolt és mostanság azt veszem észre rajta, h nem dolgozik olyan szépen. Szerintem szemüveg kéne már neki 8) Azért elküldöm priviben a számát. Ő bizti tud hétköznap is menni. Hozzánk pl. hétfőnként jár.

Blaye,
De jó, h benéztél :D Gyerkőcök csodaszépek!!! :D Egy élmény lehet velük :wink:

Szellőke,
Éljen a házalap! :D Tök jól haladtok! :D Betegségek meg :evil: :evil:

Fibi,
Jobbulást Nektek!! Remélem azót jobban vagytok?!

Deni,
Nem volt bunyó :lol: :lol: És igen a sok-sok tanácsnak köszönhetően sikerült megvenni Adél csizmáját :) Haladunk a 21-es szám felé 8) Hihetetlen szerencsénk volt, még jó, h vártunk a vétellel, mert 8e ft-ért sikerült megvenni a siesta vízállós meg miegymásos csizmát :D

Zuzi,
Rossz hírekhez +++++++++++++++++++++++++!!!!

Homeo ügyben én annyira nem tudok véleményt alkotni, mert h nem sokszor kellett vmiféle gyógyítóeszközöket bevetni (kop-kop-kop). Nekem nagyon bonyolultnak tűnik a homeopátia, de ettől még szimpatikus a dolog és örülök, h ilyen sok mindenkinek használ :) Sok szert még mi sem próbáltunk, de pl. az arnica, traumeel, chamomilla és az ocsillo bevált, sőt az urtica is. Én is amolyan félhívő vagyok, brutál betegségnél nem merném csak a homeopátiát használni, de csakis azért, mert besz@ri vagyok és félek a szövődményektől.

Kép Kép
curse
 
 

 
 

és akkor Gabi kedvéért :wink: egy Mikuláskor készült kép, kb. 32 hetes pocak:
Kép

Kép Kép
curse
 
 


Sziasztok!
Curse,
de csini a pocakod!!!

Johi,
további +++!
Húúú,de jó vagy,h csinálod a Bachot, épp a napokban keresgéltem ezzel kapcs., mert a kozmetikusnál olyan jókat hallottam az ott (köszi Barbi :wink: ) dolgozó tanácsadónőtől. Engem naaaagyon érdekel! A tanfolyás is, meg h pl milyen könyvet ajánlanál laikusoknak? Láttam a viragterapia.hu-n egy könyvet (Bach-virágterápia a mndennapokban),ami felkeltette az érdeklődésem.Anyukámnak szivesen kotyvasztanék egy esszenciát...VAgy inkább elkészitettni kell??

Fibi,
köszi, érdekelne a jegyzet stb.Mindenképpen kellene segiteni magamon, inkább mint pl hormonos doolgokkal belematatni a szervezetembe :?

Rylie,
1. készitenek a gyógyszertárban cinkes popsikrémet ,ami nagyon gyorasn helyretesz mindent! És kiadják recept nélkül is, csak igy nem olyan olcsó,de nem vésze, kb 500 pénz. Megjegyzem sztem sokkal job,mint a sudokrém.
2. én recipét nem tudok.


homeó:
hasonló a gondom,mint Szreknek, hogy hogy válasszak,ha az olvasat alapján több szert is megfelelőnek vélek :?
Én meg azt vettem észre, hogy nálunk pl baromi jól bevált a coryzália, ha az első nátha cseppnél kezdem és sürün kapják, viszont, ahogy ritkitom vagy nem adom, akkor visszatér a betegség :roll: Belladonna torokfájásra nekem is bevált. Meg még jópár dolog, de szintén félhivő vagyok és nem lázcsillapitok,csak hagyományosan. Igaz,h amúgy is naggggyon egészséges gyerekeim vannak, akiknek más gyógyszerekre nem is volt még szükségük. A virusok egészen mostanáig csak pöttyök/láz formájában jelentkeztek.

Megjegyzem: holnap állnak a falaink 8) 8) 8)

Kép
Kép
szelloke
 
 


ha több szer is jónak tűnik, és nem tudsz választani, vegyél be több szert. :lol: ilyen egyszerű.
mondjuk azt tanácsolják azok, akik értenek hozzá, h 2-3nál ne legyen többféle, no meg az sem rossz, ha nem egymás után kapkodod be, hanem vársz egy negyed órát. Mivel nálunk erre nem szokott idő lenni, egyszerre öntök a szájukba 2-3 félét. Ma este pl Meme kapott Vincét, Puls-át a náthájára, mert a kali bichro, ami a legjobb lett volna rá, elfogyott. :roll:
szóval kapta ezeket, meg a vironalt, ami egy gyógynövény komp- csepp formában, ize nem tökéletes, de nagyon jó eredményeink vannak vele megfázásnál... :lol: :lol: :lol:

most fulladozva ugyan, de alszik... ennyit arról, hogy mióta homeózunk, nem kell orrot szívni, Most épp kellene, de nem tettük...

és lázat én 39 felett csillapítok, vagy ha úgy itélem meg, hogy most nagyon kikészíti a láz. No, meg éjjel sem vacakolok, az alvás nálunk szent, és a lázcsillapítással szerencsére menni szokott az alvás. Láz csillapítására is nagyon sok természetes módszert olvastam mostanság Indi blogjában, nekem nagyon tetszik, remélem azért nem kell kipróbálnom...

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


hu, ez tényleg érdekes, mert B-nek használt a Belladonna a magas lázra (szinte egy órán belül). mondjuk ö izzadt, kipirult az arca, viszont nem fájt a torka (sem a feje)
(a biztonság kedvéért megnadiztam, az is hatott talán :) )
Szrek,
nekem védönö azt mondta (elvégzett továbbképzést homeobol), hogy lehet egyszerre több szert is bevenni, és szünetet sem kell tartani a bevételük közben.

KépKép
fibi
 
 


[quote="szrekuc"]J írta:szrekucááj, de bonyi :lol:

és ha a tünetek nem egy hanem mondjuk kettő vagy több szert indokolnak? Akkor lehet több szert szedni egyszerre vagy ezek kioltják egymást? Ls ha mondjuk 4 tünetem van abból 2 igaz egy szerre 2 meg egy másikra, akkor melyiket választja az ember?


igen, a szerválasztás valóban nem egyszerű, nem is szabad lebecsülni, ehhez kell egy homeopata, hogy segítsen választani.

amióta a dokinénink van, én már nem kísérletezgetem, hogy mit vegyünk be, hanem őt kérdezem. a tüneteket alaposan kell figyelni és még így is néha félrevisz valami. például én meg voltam győződve, hogy a hideg jót tesz a torokfájásomnak. aztán rá kellett jöjjek, a hideg ideiglenesen javítja, aztán meg épp hogy rontja a torkom.

szóval finomságok, apróságok döntik el a szerválasztást, emellett egy képzett homeopata még alkatokban is tud gondolkodni, ez is segít a "lényeges" tüneteket kifésülni a kevésbé fontosakból.
még akkor sem javaslom, hogy vki kísérletezgessen, ha 2 szer közül nem tud választani, pedig a homeopátiának semmi mellékhatása nincs, és rosszabbodni biztos nem fog, legfeljebb nem javul.

viszont még az is alaposan mellényúlhat, aki már régóta alkalmazza, és simán előfordulhat, hogy egy harmadik szer lenne jó, csak csalókák a megfigyelések, esetleg egy tünet félreviszi.

ha vki egyszer végigcsinálja a www.abchomeopathy.com oldalon az online szerkeresőt, és rászánja azt a kb fél órát, hogy mindent aprólékosan részletezzen (ha nagyon ráér, akkor még a tünetek mellé megcsinálja a "generalization"-t is, mert így az igazi), akkor kb. látni fogja, hogyan gondolkodik egy homeopata, mikor szert választ, melyek a legfontosabb tünetek és a tünetek hogy befolyásolják egymás fontosságát, mikre érdemes odafigyelni akár óra-perc pontossággal is, hogy mondjuk egy fejfájás szürkületkor, éjfélkor, lefekvéskor vagy hajnalban erősödik, meg hogy baloldalt avgy jobboldalt dugul-e el az orrod, esetleg felváltva, szóval ha egy ilyet vki végigcsinál, akkor sokat tanulhat a homeopátiás szemléletről.

de azért nem kell itt rögtön feladni :D még egy tökéletesen laikus is bele tud tanulni az alapokba, és egy idő után az ember profin állapítja meg, hogy pl. az orrváladék zöld, sárga, fehér v átlátszó, nyúlós vagy ragacsos, marró vagy sűrű vagy darabos, reggel vagy este több, hidegre vagy melegre javul, stbstb. ami óriási nagy segítség a szerválasztáshoz.

de ez még nem helyettesíti egy képzett homeopata segítségét, főleg ha komoly a baj. és egy jó homeopata orvos pontosan tudni fogja azt is, hogy hol a határ, ameddig még a homeopátia is elegendő segítség, és mikor kell beadni az antibiotikumot vagy esetleg bevinni a gyereket a kórházba.

nem gondolom, hogy mindenkinek jó a homeopátia, egyrészt mert nem ez az egyedüli üdvözítő út (a homeopaták, ellentétben az allopátiás orvosokkal nem gondolják, hogy csak ők és az ő szereik képesek a gyógyításra), másrészt mert valóban kell hozzá türelem, hogy az ember kivárja azt az 1-2 napot, hogy hat-e a szer, és ne kapkodjon, meg kísérletezgessen. (ebben sokat segít, ha maximálisan megbízik a dokijában, és tud vele jól kommunikálni)
a megfigyelés is rettentő fontos, ha vkinek nincs legalább egy pici affinitása hozzá, akkor keserves dolog lehet, el tudom képzelni, és meg is tudom érteni, hogy egy szangvinikus embert ez az őrületbe kerget :wink:


Szellőke, gratula a falakhoz! :D :D

votiv 8)
votiv
 
 


Fibi, nem KELL, hogy fájjon a torka vagy a feje. ha a többi tünet pont beleillik a Belladonnába, akkor jó lesz a szerválasztás, és azt általában az első adag után már tapasztalni is lehet.

a több szer bedobálását én fölöslegesnek tartom, max az anyuka megnyugtatására jó, de aztán azt se fogja tudni, hogy melyik hatott. ez olyan, mint a lottószelvény, szerintem fölösleges ötöt bedobni, elég egyet (najó, max kettőt, ha a nadit is hozzávesszük) :wink:

votiv 8)
votiv
 
 


Johi! én is már beadtam a derekam, s egy hónapban egyszer jön egy takinéni. persze tudom neked ő úgysem jó, csak a párhuzam kedvéért :wink: . idáig még csak egyszer volt, s pont a héten jön még 1x. nem vagyok tőle elájulva, de azért segítség, s most ez a legfontosabb.

Curse! mikorra vagy kiírva?

Szelloke! falak :lol: wowwowwow

Ancsi! s mindenki aki dokit keres:
http://www.homeopata.hu/ol-budapest.php

Már több mint egy hete taknyol Angi, s végre rájöttem Vincetoxi! Éljen éljen! (Szrek ez tavaly emléxem nektek is bevált.)

Láz: egy ismerősömnek olyan homeós könyve van ami 300 (!) féle lázhoz ajánl homeosszereket. No itt jön az a kategória, hogy inkább találj orvost.

Mióta állapotos lettem házidokit váltottam (nem elég hogy messze volt - V.kerben - , de úgysem "használtam" semmire). No meg nem mellesleg az itteni az egyben homeos is 8) :lol: . Havonta járok hozzá papírokért, s eszméletlen hogy már mennyi mindent levágott rólam :shock: . Ahogy Votív is írta, alkatokban is gondolkozik, s hihetetlen jól beletrafál a dolgokba. Simán rájött gyerekkori hátteremre, szülők, s hasonlók. Sajna gyerekeket nem vállal, de talán már a gyerekdokink is meglesz hamarosan 8) .
Hála nekünk sem volt idáig rá szükség, s most sincs s.o.s. helyzet, de mióta lehűlt az idő azóta már 2x-ra van ilyen hosszan elhúzódó csak takony, s inkább visszaállnék a no vagy 3napalattletudva betegségekre 8) :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


nekem olyan felnőtt homeopata doki kéne, aki NEM CSAK magánban praktizál. Ez a Hovanyovszky Saroltáról jutott eszembe, mert ő is rajta a listán, csak épp sokba kerül egy alakalom.

Szrek, Szellőke,
nem irigyellek titeket, idejöttök kérdezni vmit, aztán csak kapkodjátok a a fejeteket, mert egyik ezt mondja, másik azt, a harmadik meg egy harmadikat... :lol: :lol: :lol:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Indi féle lázcsillapítós dolog micsoda?

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Rlyie!
megmondom én neked a választ:
a Milupa azért írta ezt a tehéntejről, mert ő a tápszereit akarja eladni neked.
ha egy szegény tehenet kérdeznének - mint ahogy nem teszik - ő biztos elbőgné neked (amit a dokik is jól tudnak, s nem misztifikálják túl ezt a tejügyet), hogy általába véve semmi baja nem lesz a gyereknek a tehéntejtől, hacsak nem olyan géneket örökölt, amelyek nem tolerálják az egyes alkotóelemeit, vagy azok túlzott bevitelét.(fiatal korban, mert ez ugye az esetek 60-70%-ában kinőhető)
húgom is ilyen volt, mégpedig azért, mert mini korában bezabált vajból. (10 deka magában) utána évekig kipöttyösödött, de végül kinőtte.

úgyhogy ezen már ne rágd magad, hogy mi lett volna ha.
mert lehet, hogyha nem házitejet adsz Kamillának, ami jó vastag, zsíros, sose jön elő a problémája, holott te csak normális minőségi cuccot akartál adni a gyerekednek.
(különben én nem igen adok már házit, mert attól nekem is fostizik Heni, meg pöttyösödik a feneke, tehát "erős" neki...)

érdekes megfigyelésem továbbá, hogy azon dolgokat, amelyektől korábban tiltottam, mondván allergén (narancs, tojás, méz, máj) mai napig nem fogyasztja, nem szereti. túl későn kapott belőlük.

az antibigyó kúra meg nem egy életre intéz el valakit, hanem ideiglenesen felborítja belül a baciegyensúlyt, hiszen olyan bacikat is kinyír, amelyek hasznosak. ezért van a fosti, meg gomba, stb. ezek azért hamar orvosolhatók.
egyéb esetben azért nem javasolják az antibiotikum evését, mert a szervezetnek magának kéne kidolgoznia az ellenanyagot, hogy a bacik ne legyenek mind ellenállóbbak. állítólag ma a tenyésztések alkalmával sokszor kiderül, hogy szinte mindenre immunis az adott baktérium, alig találnak rá gyógyszert.

tudod, a mi időnkben ez nem volt probléma, hónapokig szedették velem a Sumetrolimot, mígnem allergiás lettem tőle. aztán Maripent, Erytromicint és még sorolhatnám. aztán szép nagydarab egyed lettem, aki most egész ellenálló, és az utóbbi 10 évben 1x szedett antibiot, amikor nagyon muszáj volt.

Popsikrém recept:

nekem legjobban a sárga "OTKI" popsikenőcs vált be a sok közül, mert ez vékony rétegben kenhető, csukamájolajas:

Natrii tetraborici gta 6,0 (sex)
Zinci oxydati
Olei jecoris
aa gta 15,0 (quindecim)
Glycerini
Vaselini flavi
Cera lanae
aa ad gta 300 (tricenta)

MDS kenőcs, külsőleg

ezt a kenőcsöt a gyógyszertárakban OTKI (Orvostani Kutató Intézet) popsikenőcsként lehet kérni, 100 grammos tégelyekben árulják, a Kosztolányin mindig van készen.

Van egy fehér popsikenőcs receptem is, amiben nincs csukamáj olaj:

Acidi borici gta 6,0
Zinci oxydati 6,0
Lanolini
Vaselini albi
Aquae calcii
aa ad qta: 300 (tricent)
....
Mf. Ung. Ds. Popsikrém

mindegyik olcsóbb, mint a Sudocreme, habár a Sudonak jobb az illata :))).

ancsipancsi
 
 


[quote="monisa"]I írta:monisandi féle lázcsillapítós dolog micsoda?


priznic, meg hűtőfürdő. ezeket én kiegészítésként alkalmaznám, ha a gyógyszer nem vitte le a gyerek lázát X időn belül.
ancsipancsi
 
 


Homeó van csak nálunk is, Füles sem kapott még antibigyót.
Stodal nálunk bevált, homeogene és homeovox is. Engystol, illetve vincetoxicum remekül használ, oscillo semmit. Borax, mercurius solubilis-herpeszre,aftára jól hat. Mercuriust lázra még nem próbáltam. Náthára, takonyra még keresem a szert :-)
Sedatif nálunk csodaszer nekem is és Fülesnek is!!

És én is csak homeózom, már 10 éve lassan...

Ancsi,
szerencsés alkat vagy, engem gyerekkoromban teljesen kiütöttek az antibigyók, a torok-gondomon viszont nem segítettek, ellenben súlyosan allergiás lettem rájuk.... a végén már doxiciclint kaptam és úgy néztem ki tőle, mint akit jól megvertek csalánnal....

Rájli,
popsiragyánál a boraxos gyógyszertári popsikrém rúl, egyáltalán a gyógyszertári popsikrémek sokkal jobban beváltak, mint bármely babagyári :)

Peluhoz grat :)

Curse, te mingyá' szülsz!!! :D:D:D:D

most ennyire futotta....
macskanyu
 
 


Mi nem homeozunk, mert nem értünk hozzá és nincs még homeodokink, de Barbi listájáról lehet h választok egy közelit. Lehet hogy hüle vagyok, de nekem alap hogy közel legyen. Ha Csepelen vagy Tétényben ismertek ill. ajánlotok valakit azt nagyon köszii!! :)
DE antibigyót sem szedtünk még soha sem gyerök sem én (na jó, azt hiszem én a szülés után kaptam infúzióban és a mandulaműtétemnél is talán 6 éves koromban :) ). Szal mi szerencsések vagyunk, voltunk eddig.
Láttátok hogy a listán szereplő orvosok között alig van (talán 3?) férfi? Úgy látszik a homeopátia akár az egészséges életmód is intuíció kérdése ergo a nőket foglalkoztatja :wink: OK, akkor ebben nem kérek Apától tanácsot :D :D

Curse,
Neked ez a pocakod is milyen kicsi és csini!! :)

Deni,
a bunyózós hsz nekem is tetszett :D

A mi bölcsink meg valószínűleg Januártól bezár :( Apa épp most "szakszervezetel" ezügyben a PM hivatalban más szülőkkel. Pedig olyan jó volt, és úgy szeretett Ákos odajárni. Az ovi ahová járni fog, csak 3 évesen veheti fel, az meg csak Májusban lesz.

Kép
akata
 
 


Jajj lányok, én már nem is írok semmit ... a szokásos felállás ... kész vagyok :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Homeo-nak utánajártam (olvastam), de az megint egy másik irányban elvinné a "beszélgetést", ami nem a topik témája.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Támogassatok :wink: ! Ugye jó döntés, ha váltunk egy 4.kerületi dokira (nekünk az kb 20perc autóval), aki homeos, s valszínű bízni is tudnék benne? Kicsit gáz lesz ugyan majd a kicsivel is oltásokra járni, de szerintem megérni az egész váltás összességében.
Ma du tudok vele beszélni, s szeretném elvinni Angit este. A vincetoxi sokat enyhített, de még mindig takonytakony (kis szárazköhi is olykor).

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Barbi,
azt Te tudod, hogy Nektek jo döntés -e, de sztem is fontos, hogy bízz a dokiban, ha homeo felé akarod venni az irányt elsösorban. (én is agyalok, hogy váltsunk -e, mert van a kerületben egy homeos gyerekdoki, csak kicsit messzebb. de ha Ábel nem gyogyul meg, akkor asszem az lesz, mert én nem mindig tudok eligazodni a homeos könyveimmel, és nem tudom megitélni, hogy 2-3 hét köhögés mit okoz nála, lesz e szövödmény, stb..... :? )

KépKép
fibi
 
 


Akata! ovi :(

Lindi! +++++++++ , s én szívesen nézném hová viszed el a topikot :wink: 8)

Ja és a lista. No ma végre tudtam beszélni a homeosnénivel akit kinéztem (egyszer elmentem már egy előadására is csakhogy "bemérjem). Sajna kiderült ő már csak akut esetekkel foglalkozik, de ajánlott vkit - s hozzá szeretnék menni, ez a támogatós kérdésem.
Az akut esetekkel foglalkozó néni telóban is mondott már okos dolgokat :lol: :
oscilo- az a fajta nátha amikor már fel sem bírsz kelni
az összetett cuccoknak nem rajongója (a stodal ettől függetlenül nálunk is bejött)
S mialatt nagyban örömködtem, hogy hatott a vincetoxi felvilágosított, hogy biza az adag növelése fölösleges (avagy te csinálod jól Votív :D ). Merthogy én azért örültem, mert tegnap este 5öt adtam Anginak, akinek ugyan jól megindult az orra, s csak 11kor aludt el, DE végig tudta aludni az éjszakát. mondta, hogy nem akar elkeseríteni, de nem ettől lett jobban a lyány. mondott egy jó példát: ha naprakész akarok lenni, s 5 Népszabadságot veszek meg attól még nem leszek okosabb = azaz az info ami a homeobogyóban van nem mennyiségileg mérvadó (ez idáig még nem esett le. hiába én még kezdő 8) )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Fibi! no igen a hatalmas tudásanyaggal nem tudom felvenni a versenyt (bár hála eddig nem is nagyon kellett), no meg a szövődményektől való tartás is mozog rendesen az agyamban.

ja és még egy: vincetoxira azt mondta nekem a néni, hogy az inkább vírusírtó, s így már értem miért tartja Angit szinten.
gödibarbi
 
 


s a teljesség kedvéért: oscilo nagyon jó megelőzésre ( a néni szerint akivel telóztam).

no valaha írtam ennyit egyszerre? :lol:
gödibarbi
 
 


Rohannom kell, de ezen megakadt a szemem.
Köszi a tanácsokat, még nem tudom, akarok-e homeós dokit, most inkább aggaszt a magam hetek óta tartó nyavalyája, gyerkőc az előzőből hamar kijött, most megint taknyos, de remélem, hamar túllesz ezen is.

Viszont egy netes homeopata tanácsolta, hogy oscillót megelőzésre ne, mert az 200-as, inkább engystolt. Na, így igazodjon ki az ember - igaz, hagyományos orvosok is mindent mondanak.

Azt hiszem, leginkább a mézes tea-erős hagyma kombó a legjobb :lol: :lol: :lol:

Barbi,
szerintem le is írtad a választ a kérdésedre :mrgreen: hajrá! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Lázcsill én is egyetértek Ancsival: magas láz esetbén csak kiegészítés ha pl nem viszi le a lázcsill, de még nem adhatom a következőt akkor megy a vizes lepedőbe vagy fürdőbe. Magas lázzal én nem cécóznék, van sajna ismerős akinek emiatt lett szövődménye (szív) gyerekkorában és most a szülésénél komplett fél kórház segédkezett, hogy túlélje a szülését :? Na kössz ezt én nem kockáztatom, legfeljebb nem verem a mellem a játszón, hogy az én gyerekem nem kapott még lázcsillt se, mert aaaannnyira természetesen van tartva 8)

Popsi kenőcs hsz-ket köszi!!!
Van ám gyogyótári kenőcsünk, de sajna nem használt az sem :( Sudo meg még a Hban kapott kis minta van, azt használom...
De nem piros a popija hanem szabályszerűen ragyás! :o Olyan mintha pattanás kezdemények lennének vagy mi...mint amikor nyáron beizzadt a popija a peluba és még ki is dörzsölödött. Szal nemigazán értem :roll: pedig a bugyijai is pamutok, meg akkor máshol is ragyásodna nem csak a popinál.

Ancsi: persze tudom, hogy a milupa eladni akar, de ő is felhívja a figyelmet arra, hogy a tehéntej az gáz és ha problémás a gyerek e téren vegyél neki inkább speckó tápszert. Ennyi.
Persze pontosan tudom, hogy Kamilla azért lett "beteg" mert én sikeresen teletömtem tejcuccal: házitej, házisajt, joghurt, túró stb stb Ennyit a mea kulpázásról, mindenesetre tanultam belőle és Borikával nagyon óvatos leszek ezen a téren. ;)
És érdekes mert mostanában rengeteg tejmizériás gyerekkel-szülővel futunk össze és valahogy mind arra panaszkodik, hogy hosszú felesleges kezelések és betegségek végén jönnek rá, hogy a tehéntej a bűnős :roll:

és hogy hűek legyünk a topikhoz Kamilla is taknyol :? kiskönyv alapján én pulsatillát adok mostan néki meg vincét. Aztán meglássuk...

És Votiv neked olyan jó, hogy megtaláltad TI-t! Ez nagy szerencse ;) Én igazándiból már akkor is lefagytam amikor alkati szer keresésnél kérdezgettek a gyerekemről és sok kérdés esetében ööööööö volt a válasz :oops: És ez nem egyszer fordult elő :oops:
És én azé nem hívogatom szegényt mert hót égőnek tartom, hogy csak úgy odatelefonáljak és ki tudja mikor jutunk el hozzá esetleg megint :roll:

Szellő:
Falak: ÉLJEN!!!

Barbi: drukk a jó orvoshoz!! Ez nagyon fontos!!

Lindi: jobbulást a gyerekeknek és kitartááááááááááááás!!!! ++++

Curse: pocakos ;)

Kata: és akkor mi lesz Ákossal?? Azért ez elég kiszúrás :o és miért zárják be a bölit? Nincs rá mani?

Macs: sedatifot mire adod Fülesnek???

Rylie
rylie
 
 


Szrek, Rylie! köszi :lol:
gödibarbi
 
 


Barbi: azt én is úgy tudom, hogy oscillo csak az influ ellen jó azaz ha fáj a fejed a végtagjaid, ízületek stb stb
Illetve megelőzésnek. Ezt anno TI is mondta ha jól rémlik :roll:

Kell-e valakinek A homeopátia és a Kutya c könyv?
Ha valaki tényleg használná akkor szívesen elküldöm néki ;)

R
rylie
 
 


Echineat (vagy hogy kell írni) már kapott a mi blökink :lol: S bejött :lol: de a könyv sztem nem nálunk lenne hasznos (én simán felnőttnek tekintem 8) )
gödibarbi
 
 


Rájli,
a kezelhetetlen hisztikre és a túlpörgetésre, amire erőst hajlamos, meg arra, hogy egyáltalán valamit aludjon, legalább éjjel...
csecsemőként coffea tosta-t kapott, annyira rossz alvó volt.


popsi: ezekre a tünetekre ajánlom neked a gyógyszertáriak közül kimondottan a boraxosat!! Fülesnek volt régen hasonlója és 2 nap alatt nyom nélkül eltüntette.
macskanyu
 
 


Sziasztok!

Ez a tej dolog nagyon érdekes. Mert pl. a vércsoport táplálkozás hívei abban hisznek, hogy bizonyos vércsoportoknak igenis a tej és a hús a jó táplálék. És ezt azzal magyarázzák, hogy a vércsoportok különböző népek jellemzői csak ma már keveredtek, pl. asszem a B vércsoport az észak-keleti népekre volt jellemző, Mongolok, Tatárok, meg mi Magyarok is ebbe tartozunk és azon a vidéken ahol éltünk meg a nomád életmód miatt főleg a hús és a tej volt az elérhető táplálék és mi erre aklimatizálódtunk, ez biztosította a túlélést... Szóval ki tudja, lehet, hogy tényleg ez is számít és vannak emberek akiknek jó a tej és van akinek meg nem...

És én a lázzal kapcsolatban egy Nurofenes tájékoztatón meg azt olvastam, hogy igazából nem is kell csillapítani, mert a szövődményre hajlamos embernek tök mindegy, mert hirtelen megy fel és mire csillapítanád, már baja lett, és igazából csak a komfortérzet javítására jó a lázcsillapítás... most ki tudja, hogy tényleg így van-e, mindenesetre érdekes volt pont egy lázcsillapítós cég tájékoztatójában olvasni ezt...

Persze ha Bendi lázas vagy én lázas vagyok akkor beveszünk lázcsillapítót, mert ki tudja én nem bízok senkiben. :wink: Szerencsére Bendi ritkán lázas, neki ez az állandó orrfolyás és köhögés van, de az állandóan. :cry: :cry:

Rylie

Én is kipróbáltam anno mindenféle sudocrem, neogranormon kenőcs (ami egyébként horzsolásra csodaszer), gyógyszertári kenőcs stb. és nem tudom miért ez a Nivea popsikenőcs vált be, egyébként ez egy nagyon sűrű, szinte lemoshatatlan fehér cucc és jó níveás illata van.

ruz
ruzicsky
 
 


Macs

Ez a Sedatif olyan tablettába van, ugye? Azt adod Fülesnek? Csak, mert vettem tegnap, kipróbálom, az idegbajomra :wink: , és gondoltam ha ez jó kezelhetetlen hisztikre, mert az nálunk is van néha, szerencsére nem gyakran, akkor adhatok majd Bendinek is belőle, csak fura, hogy nem kis golyócskák, hanem tabletták vannak a dobozban.

ruz
ruzicsky
 
 


Ruzi,

azért tabletta, mert a sedatif komplex szer. Én is az idegbaj ellen szedem, ha kell. :wink:
macskanyu
 
 


Rylie!
csak azt a hibát ne kövesd el, amit én, hogy tiltottam a citrusoktól, aztán tessék.

én Borkának is adnék a helyedben tejet, de először biztos valami 1,5%-os izét a boltból, s csak nagyobb korában ismertetném meg kisebb mennyiségben az igazi tejjel :)). kb. 2 éves koráig tápon tartottam Nyuszit, mert abban tök sok vitamin volt, meg könnyebb volt hazahozni, mint literszám a tejet. de azóta szépen issza a másfeleset és semmi baja. abban biztos lehet valami, hogy valami túlzása egy sokk lehet a szervezetnek. lehet, hogy így jönnek ki az allergiák. nálunk elejében evett sajtot, de mára már nem. és most a cumisüveges tejről is leszoktattuk, így már a tej se igen kell neki. néha pár falat joghurt (de csak az édes :( ), azt kész. nem tudom mi lesz így a kálciumjával.

ja! tojást se adtam neki, s most undorodik tőle. :(

Lindi!
mitől vagy kész?
miért ne írhatnál bármit is??
vannak a hívők, a nemhívők, meg a középen állók. én a közepén vagyok, de nem érzem magam rosszul ettől pl. hívők társaságában.

Macs!
idegbaj ellen? AZ NEKEM IS KÉNE!

ancsipancsi
 
 


na oké, akkor most ajánljon nekem vmi olyan homeos szert valaki, ami a következőkre jó:

vérzés a várható idő előtt 7 nappal elkezd pecsételni, majd kb. 7 nap múlva (rendesen 21 napra) megjön és még 5-7 napig tart. az első két napon ömlik, szédelgés, vashiány, s utána is majdnem végig nagyon erős.
kezdem unni ugyanis, hogy fél életemet ezzel töltsem. nem beszélve róla, hogy baromi kellemetlen dolog. :(

ancsipancsi
 
 


úgy értem, van homeos könyvem, olvastam erről eleget, csak hátha vkinek pont ilyen baja volt és van rá jó szere.

ancsipancsi
 
 


Barbi, Szrek,
én most felhivtam a HBK-t, s ök is azt moondták h Engystol (amiben Vincetoxi van többnyire) tényleg inkább megelözésre jó, kúraszerüen (váltva az Echinacea-val). Az Oscillo meg nálunk inkább influenzára jo, és csak Zs meg én szedem olyankor, plusz megelözésre.
Nekünk most aszondta (Ábelre), hogy emeljem a Pulsatilla potenciáját C30-ra, mert a C12-vel marha lassan gyogyul. És ha az sem válik be, akkor a Kali Bichro-t probáljam. (nekem anno az bevált, talán alkatilag Á. rám hajaz, és az lesz jo neki...)
fibi
 
 


Homeohoz nem tudok hozzászólni, ritkán használjuk, de stodal nekünk pl. abszolút nyerő, luuffal együtt.

Ancsi,
na én pl. sokkal inkább adnám a gyerekemnek a 150%-os zsírtartalmú bio- vagy házitejet (najó, a bio ált. 3,5 csak), mint azokat az agyonkezelt fehér víznek is rossz lötyiket, amiket bolti tejként kapni lehet :? Ha nem érzékeny a tejre a gyerek, akkor a 3,5% sem fog neki ártani, ha meg igen, akkor tökmindegy, hogy mennyire lájt.

Betegek gyógyuljanak, mi taknyolunk, ill. Marcinak volt vírusos kötőhártyagyulladása, most már múlóban. :)

Ha nem jönnék addig, akkor nagyon szép karácsonyt mindenkinek!!! :D

v
kisün
 
 


[quote="kisün"]
írta:
kisünAncsi,
na én pl. sokkal inkább adnám a gyerekemnek a 150%-os zsírtartalmú bio- vagy házitejet (najó, a bio ált. 3,5 csak), mint azokat az agyonkezelt fehér víznek is rossz lötyiket, amiket bolti tejként kapni lehet :? Ha nem érzékeny a tejre a gyerek, akkor a 3,5% sem fog neki ártani, ha meg igen, akkor tökmindegy, hogy mennyire lájt.

v


na de én is adnám a 6%-os bocitejet, de pöttyös és fostizik, a 1,5%-ostól meg nem. néha apukám hoz frissen fejt meleg tejet, azért azt nem hagyjuk ki. és havonta 1-2x veszek itt a piacon. aztán utána boltit kap. igen, ez igaz, aki érzékeny rá, annak úgyis árt. viszont gyerekkorunkban még nem volt ilyen a tej, tesóm sose volt érzékeny rá, mindaddig, amíg be nem zabált egy tízdekás teavajat, sőt, lehet, hogy nagykocka, 25 dekás volt. lecsente a hűtő tetejéről, aztán elnyalogatta. azóta is szivatjuk a "lementem a pincébe vajat csipegetni"-vel. :)) szóval a bezabálás is okozhat ilyen reakciót.

én meg úgy imádom a tejet, de olyan szépen hízlal, hogy csak 1 decit iszom naponta, kávéval. :)

ancsipancsi
 
 


Barbi,
Votiv nem arról írt, h mennyit darab bogyót nyomjunk le a gyereken, hanem, hogy hányfélét. Tehát, h adjunk csak egyfélét, de az legyen jó. Egyébként erről eszembe jutott, hogy a mi dokink egy csomószor adott már a gyerekeknek egy betegségre többféle homeobogyót. Egyszerre. Tehát, akkor vagy ő nem tudja jól, vagy ő is csak nehéztüzérséggel támad az őzikékre...:lol:

Egyébként pedig a mennyiséget sosem értem, én is úgy olvastam, h nem az egyszerre beadott mennyiség a fontos, hanem a gyakoriság, erre meg azért csak előfordul, h egyszer vmiből két szemet kell bevenni, másszor hármat, sőt van, h ötöt.
De mondjuk ez izgat a legkevésbé. Én arra szoktam figyelni, ha komoly a baj, akkor gyakrabban adom. Bár a dokink mindig 2x v. 3x adatja a bogyókat, de ő tudja, ilyenkor (ha ő mondja, h hányszor, akkor) nem esem pánikba és csak annyit adok, amennyit mond, és használni szokott.

Kata,
bölcsihez ++++++++++++++++++!!!!

Lindi,
sztem ne szomorodj. Engem is érdekel, h mit olvastál, már csak azért is, mert szívesen megcáfolom, ha tudom! :wink: :wink: :wink: egyébként én sem veszem a szívemre, te se tedd!!! A homeopátia nekünk rengeteget segített, de soha nem halnék tűzhalált érte...


Ancsi,
passz. :roll:


valszeg én már annyira idegbeteg vagyok, h semmit nem használ a sedatif. Egyébként milyen érdekes, nekünk eddig csak az alkati szerek nem jöttek be. Azaz,h én mindig azt hallottam, h ha megvan az igazi alkati szer, az MINDENRE jó. Nálunk akkor vagy nincs meg az igazi, vagy nem tom, de csomó mindenre jó, egy csomó másra meg még csak nem is használ... :roll:
szal, nekem ezzel nincsenek pozitiv tapasztalataim. Vagyis csodákat még nem tett. Pl,. összes gyerekem uolyan neveletlen, mint volt...hmmm???? :shock:

Móni,
Indinél nemcsak az egyszerű priznic van, hanem még ráolvasás, és egyéb vajákolás. :wink:
:lol: Nekem mégis sokkal szerethetőbb, mint a gyógyszerek. ettől függetlenül SOHA többet nem indulok el a nurofenünk nélkül, az muszáj. JA, és én is azt olvastam, mint Ruzi, h a lázcsillapítás szart sem ér, ha hajlamod van a lázgörcsre.
VAN ITT EGY ORVOS, AKI MEGCÁFOL????????? :lol:

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Lázcsillapitásról annyit mondott a dokinőnk, hogy érdekesek a szülők. Először adják a tablettát és kúpot, ha nem viszi le, akkor jön a hűtőfürdő (már ha jól csinálják és nem a jeges vízbe dugják a gyereket, akkor igazából nem is kellemetlen) és a bebugyolálás (jó esetben jól, és akkor ez se rossz érzés - legalábbis az enyémeknek semmi bajuk vele). Ezek persze mindig leviszik. Szerinte sokkal logikusabb lenne eleve ezekkel kezdeni... Az biztos, hogy macerásabb, és gondolom van olyan gyerek vagy olyan helyzet (pl. mikor Marci kicsi volt, nehéz hűtőfürdőzni a nagyobbat), amikor nehezebben kivitelezhető...

Ancsi,
Enyémek is későn kaptak narancsot, mézet és eszik, mint a cukrot. Szóval nálunk ez legalábbis nem jött be.

Macs,
Gyerek is ehet sedatif-ot?? (Hát, ha igen, olyan, de olyan karácsonyom lesz. 8) Na jó, csak vicc... Mostanában én annyira ritkán borulok ki a srácoktól. Csak az a furcsa, hogy ma anyu olyan furán, aggódósan és szomorkásan nézett rám... Épp játszottak a srácok. A hátamon ugráltak, és kicsit összekaptak a kis drágák... )

Kisün,
Nálunk elég nehezen derült ki, hogy a gyerek tejérzékeny. Petinél a joghurt semmi panaszt nem okozott, csak hónapok múlva enyhén ekcémás lett. Aztán nyáron elmúlt. Télen újra az lett. Mióta no tej, no ekcéma. Marci még kap anyatejet. Én az elején néha ittam tejeskávét és ettem sajtot. Aztán 1 éves korában - csak a szájánál - pöttyös lett és mindenre gyanakodtam (fertőző és különösen aljas bőrbetegségek... dokinő mondta, hogy ne adjak neki tejet. Mondtam, nem kap. Mondta, hogy én se igyak. Mondtam, hogy egy éven át ittam és nem volt pöttyös. Soroltam neki az aljas bőrbetegségeket, de csak kitartott a nő. Kipróbáltam sajt nélkül és Marci pöttyai pár nap alatt elmúltak! (Azóta nincs tejeskávé és csak kevés sajt van...) Asszem a glutén még durvábban támad (nem könnyű rájönni)...
És egyébként a dokinő azt mondta, hogy túl sok tejtermékhez jutott M. A kevés az elején nem ártott meg, de aztán valszeg túl sok sajtot ettem egy időben és onnantól kialakult az érzékenység. (Nem ettem túl sok sajtot, az átlagemberhez viszonyítva semmiképpen!!) Csak azért írtam le ezt, mert ezek a nyavalyás érzékenységek lesből támadnak...
Egyébként hogy vagytok? (Betegségen kívül.)

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Móni,
nálunk is dettó, csak Meme nem ekcémás, hanem taknyos és hasmenése van. Egyébként elég mázlink van, elég ha én nem iszom tejet, és nem eszem sajtot, és hülye-mérgező margarint eszem. Ő sem kap túl sok sajtot, de ez nem megy könnyen, mert totál rá van kattanva. :roll: Egyéb tejtermékhez sem jut hozzá könnyen. De sajt mindig van a nagyoknak. Egyébként most már erősen gyanakszom,h Iginél is lehetett vmi hasonló, mert ő is elég hasmenéses volt, sőt ő nem is hízott sokáig, de senkinek nem tűnt fel, h esetleg emiatt van...
most is csak véletlen vettem észre én, h esetleg a tej miatt taknyozik. :roll:

hát evvan...

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Váltottunk!!! Szupeeeeeeeeeeeeeeeer :lol: :lol: :lol: !!! Nagyon szimpi a dokinő, Angi olyan felszabadult volt, hogy csak lestem :lol: (ő naaaaaaaaaagyon nem ez a típus). Figyelt a gyerekre, figyelt rám. AAAAAAAAAAAaannyira megkönnyebültem.

Zsan! tudom, hogy Votív nem az adagra élezte ki mondanivalóját, csak említette, hogy csak 1-2 bogyót ad (+pránát).
gödibarbi
 
 


Akkor a ma esti helyzetjelentés:

Bajni éjjel össz-vissz kb fél órát aludt, a köztes időben úgy köhögött, hogy majd meg fulladt, orrot szívtunk, sírt, én vígasztaltam, ebből következik, hogy én csak annyit aludtam, amikor a sírása alatt mégis elszenderedtem. Aztán 5 óra körül kicsit javult a helyzet, bealudtunk, egyszer átfogta a kis kezével az egyik ujjamat, hát azt hittem, ott helyben leég. Tapintásra 39,5 fok volt, de már nem volt szívem felébreszteni a kis hörgő gépemet.
Aztán reggel épp csak lezuhanyozni tudtam, nagyon nyafi volt, be is ájult rögtön,és gyakorlatilag az egész napot átaludta :arrow: rajtam. Annyi megszakítással, hogy közben elmentünk a dokihoz, de míg vártunk is aludt az ölemben.
Diagnózisok: vírusos torokgyulladás, hörgőgyulladás és jobb oldali középfültőgyulladás. Közben az orrváladékeredmény is meglett, 2 szép bacit találtak benne, amire 2 féle antibigyó is hatásos, így legalább célirányosan kaptuk meg az egyiket.
Itthon lázmérés :arrow: popóban 40,1 :twisted: , jó, tudom, az "csak" 39,6 , de akkor is. (persze a fülhőmérőnk elromlott, bár garanciálisna kicserélik, ha visszaviszem, de már nincs benne bizodalmam, de lehet nem is nagyon nyomkodnám a beteg fülébe).
Kúp után megint beájult,aludt (természetesen rajtam, úgyhogy a mai napom roppant hatékonyra sikeredett), és 7-kor még mindig forrón ébredt. Így kapott Nurofent.
Szóval hoztam a tipikus hülye szülői példát, de a majd' 40 fokos lázas, tiszta bágyadt gyereket egyszerűen enm volt szívem hűtőfürdőzni :cry:
Úúúúúútálom ezt a sok vacak orvosságot és mostanra már tényleg elegem van ebből az állandó betegeskedésből.

Persze biztos megint Gréti volt a ludas a dologban, mert a dokinőnél összefutottam a barátnőmmel és a kislányával, akinek hasonló tünetei vannak, mint bajninak, és szombaton délután ők vigyáztak Grétiékre, míg mi fotókiállítás, -vetítésen voltunk, és vasárnap a Gréti ugyan lázas volt, de aztán semmi.

Úgyhogy most úgy döntöttünk, hogy a Gréti addig nem megy óvodába, amíg a Bajni végleg meg nem gyógyul. Most is össz-vissz 3 napot volt a héten és hazahozott egy újabb nyavalyát. :twisted:

Remélem azért a mostani éjszakánk jobb lesz, mindenesetre csönd van, nem köhög egyik sem.

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Lindi :) Jaj, már megint betegek a gyerkők :( :( Bulást nekik és sok ++++++++++++++++

Barbi :) Gratula a váltáshoz!!! De jó, hogy így örülsz :D :D

Curse :) Király a pocak! nagyon szééép!!! :D :D :D

Akata :) Böli bezárás :( :( És hogy lesz Ákossal az oviig?

Hú, nagyon jókat írtatok, Csajok! és pláne mennyit!! :lol: Én mára már hulla vagyok, így nem reag. hosszabban, de fontos:
Minden betegeskedőnek ++++++++++++++++++++
Kép
denizsa
 
 


Sziasztok :)
Valaki írja már le legyen szíves ennek a vincetoxinak a pontos nevét! 8) Ugyanis keresgéltem, de nem találtam.... kivi vagyok melyik az. Nekem van itthon "rhus toxicodendron" 15 CH-s. De ez nem az, ugye?!
Ja és milyen CH-t, illetve mennyit illik adagolni belőle gyeröknek/felnőttnek? Köszönöm! :)

Péntek reggel megyünk kikapcsoljuk a telefonokat (na, jó én csak lenémítom a gyerekek miatt) és megyünk Zapával hétvégézni 8) Úúúgy várom!

Barbi,
grat a dokihoz! :)

Monisa!
én nem a Sedatiftól lettem nyugisabb, hanem a pszichomókus (neurológiai klinika, kötelező kivizsgálások) által felírt stressz-oldótól :mrgreen: A Sedatif nekem kevés (ráadásúl nem mindíg vettem be) Ezt a pirulát meg "muszáj" De nem ez az életcélom. Megyek (szeretnék) menni szakrendelésre itt a településen/környéken, ahoá tartozom, h ingyenes legyen a pszichológus. Igen ám, de állítólag itt Csernus lenne az illetékes... 8) :roll: Nem is tudom......:mrgreen: Mindenesetre csütörtökön beszélek a házi dokimmal, hogy mit javasol

lépek, Grace klinika megy...... lemaradok :)

Jó éjt.
szmagdi
 
 


Ancsi,
áh, így már értem :) Én már a 1,5%-os tej ízétől is rosszul leszek - képletesen - úgy meg fölösleges. Abban nem hiszek, hogy ha valaki 3,5%-osat iszik 1,5%-os helyet, akkor attól hízik el, nyilván mértékkel és odafigyeléssel kell. USA-ban az őrületbe kergettem a boltosnéniket, mert állandóan magas zsírtartalmú tejes és joghurtot kerestem, alig volt a sok lájt meg zéró közt :evil: Az érdekes az volt, hogy minél elitebb célközönségre volt kalibrálva a bolt, annál finomabb volt a kenyér, zsírosabb volt a joghurt és olcsóbb a csiperkegomba...

Móni,
lesből támadó érzékenységek :? Karcsinak pl. fura "laktózérzékenysége" van, ha átlagdobozos tejet iszik, akkor minden emésztőszervi baja van, ha bio-t vagy házi tejet, akkor szinte semmi. Zsírtartalom nem számít :shock: Na én ebből tudom, hogy az átlagtejben bizony sokminden van, amiről nem szeretnék tudni, és amiből nem szeretnék inni :?
Köszi, jól vagyunk, Dócinak nő a haja, és életében és beszédében megjelentek a /k/-k és a /g/-k 8) Marci persze rögtön utánozza. Januárban megyünk logopédushoz, felméretni, elég sok hangot téveszt, és hallani szeretném egy jó szakembertől, hogy kell-e vele foglalkozni, vagy ráér 1 vagy akár 2 év múlva, iskola előtt. Marci változatlanul aranyos gazember, és néha csoda, hogy nem ütöm agyon.
Ma este szinkronmeséltek nekünk, Dóci a vidámparkról, Marci valami Juliról a bölcsiből :wink:

Lindi,
jobbulást nektek! :(
kisün
 
 


Mása,
saját tapasztalatból tudom, hogy pszichomókusnál az a LEGFONTOSABB, hogy ti ketten együtt tudjatok dolgozni, minden más ez után jön. Egy nem harmonikus orvos-beteg kapcsolat marha sokat ronthat :( Tudom, hogy nem olcsó a máshol és a magán, de ha a körzetessel nem leszel megelégedve és nincs meg a bizalom, akkor mindenképp keress mást! :) Puszillak titeket!!!

v
kisün
 
 


Homeo:
belinkelem azokat az oldalakat, amiket normálisnak találok, mert azért találtam irreális ellenérveket is a homeóval szemben, de tényleg csak elolvasásra szánom, nem akarok róla vitázni. Nekem nagyjából ennyi az infóm róla, ennél jobban én nem szándékozom beleásni magam.
Arra jó volt ez az egész kutakodás, hogy nem teljesen úgy van minden, ahogy hallottam, szóval nem is mondom azt, hogy soha többé nem nyúlok hozzá.

Nagyjából ennyit hallottam róla, amikor valaki óva intett tőle:

http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=34569

http://bratan-bratan.blogspot.com/2007/ ... tival.html

http://homeopatia.medon.hu/index.php?p= ... ow&cid=164

Aztán itt van a Babanet erre irányuló topikja, a témához kapcsolodó hozzászólások nagyon jók, és azt hiszem, tényleg van egy arany középút ebben is:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 26&start=0

KépKép
KépKép
lindicita
 
 


Barbi, de nem egyszerre! ha bogyót adok, akkor nem befolyásolom a hatást másfajta kezeléssel, nadival sem. vagy ez, vagy az. Gratula az új dokitokhoz!!! :D

dokinénink szerint a gyerek adag 2-3 golyó, a felnőtt az 5. mivel túladagolni nem lehet, nem számít, ha többet adsz be, de valójában az sem, ha csak egyet adsz, az "input" azzal már megvan :) (sőt. mikor nagytudású Tóth Péterhez jártam homeopáiás rendelésre, simán megitatta velem a kávét a szer bevétele után 5 perccel, hogy az már nem érdekes, már rég hat a szer, amióta bevettem, mert annyi is épp elég, hogy elolvadjon a nyelveden...)

Zsanci, arra gondolsz, hogy mondjuk krónikus betegség esetén Thuját+vmit ajánl a dokinéni? a Thujának (életfa) van egy általános tisztító hatása (nekem volt alkati szerem is). Stimulálja és élénkíti az immunrendszer működését, mert növeli a fehérvérsejtek számát, így gyorsítja a kórokozók elpusztítását. de ettől még nem mindent gyógyító szer persze (nem is ajánlom szedegetni, megelőzésképpen sem!), mert olyan csak egy van: a Vindex :wink:
szóval, most hogy mondod, volt már nálunk is, hogy párban adott szert a dokinéni, de annak is mindig meg volt az oka, nem vaktában lövöldözött :)
azt fenntartom, hogy annak nincs értelme, ha beadja vki az négyféle lázcsillapító szert, hogy hátha vmelyik hat.

Lindi, soksok ++++!! most már csak kilábaltok ebből a nyavalyából! drukkhegyek!

Ancsi, China vagy Ferrum phosphoricum, de olvass utána a két szernek, és keress még egyezéseket!

Istike tegnap kapott 200-as MMR kivezetőt, és azóta énekel! komplett dalokat ad elő, hibátlan szókinccsel :shock: ezen kívül 2 napja nem kellett rászólni (csak a waldorfos játszóházban, de ott mindent bepótolt), és este 7-kor!!! magától elmegy lefeküdni minden este :shock: :shock: :shock: és ez még csak a primer rosszabbodás :lol: :lol:

votiv 8)
votiv
 
 


Lindi, nekem csak egy dolog tűnt fel, hogy az általad belinkeltek vagy vallási okokból bírálják a homeopátiát, vagy "tudományos alapon" a homeopátiában konkurenciát látó orvosok... előbbiek engem már rég elégettek volna 5 Mózes 18,10 alapján :mrgreen: ((szegény Mózes, mit szólt volna, ha megéri Jézus csodatetteit?))
kár, hogy egy kvantumfizikust nem linkeltél be, kicsit másképplátná a dolgot, persze csak "a tudomány mai állása szerint", mert már rég nem igaz annak se a fele, amit biosz órán tanultunk. viszont a medonos kommenteken jót derültem :P
számomra nem zárja ki a vallásosság vagy a spiritualitás a homeopátiát vagy a pránanadit, mert végeredményben minden ugyanarról szól (és ugyanonnan jön), csak legfeljebb másképp nevezi a dolgokat. sőt, szerintem a buddhisták, a keresztények, a reformátusok, a krisnatudatúak és a mohamedánok is "ugyanahhoz" imádkoznak :)

Mása, én elmennék a Csernushoz!! :) régebben ki nem állhattam, de amióta olvastam a tőlem mégoly távol álló könyveit, felfedeztem és megtanultam az ő értékeit :) a Ki nevel a végén?-t most olvasom, igazi hidegzuhany :P
Vincetoxicum hirundaria a szer becses neve. egy közepes potencia (C12 vagy 15Ch) az egész családnak jó lehet.

votiv 8)
votiv
 
 


Votiv,
nagyon ügyesek vagytok Istivel, GRATULLA!!!

amikor két szert irt fel ilyen volt pl. phosphorus és mondjuk kali bichro.

és mégegy, én is egyetértek, h EGY JÓL MEGVÁLASZTOTT szer sokkal jobb, mint vaktában lövldözni, de a mi doktornénink szerint semmi rosszat nem teszel azzal, ha nem tudod mit adj, és többet adsz. :lol: (te, mint lelkes, hozzá nem értő anyuka) csak annyit akartam mondani, h NEM TESZEL rosszat azzal, ha többet adsz. Legfeljebb jobbat sem.

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?