Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnálom, hogy megint hamarabb el kellett jönnünk a taliról, de Patrik elfáradt. A kocsiban 1 perc alatt elaludt, mire hazaértünk ki is aludta magát és már nem volt semmi baj :)

Cicc, köszönjük mégegyszer a DVD-t, nagyon aranyos vagy! :)

Anna, szerintem vidd sokszor gyerekek közé, akkor talán rájön, hogy ha el is veszik a játékát úgy is visszakerül hozzá. A múltkor Patriknak is sokszor az a játék kellett ami másnál volt, de most hétvégén elutaztunk és Patrik 2 napig gyerekekkel volt. Most egyáltalán nem kellett neki az a játék ami másnál volt.

Kép
zuzmara08
 
 


Cicc, köszi a dvdt!

Tali jó vol, mi most értünk haza :oops:

Boganna, vidd gyerekek közé, hogy szokja, nem csak ő van.

Orsi, Kriszta örültem nektek is!Remélem, ti is jól éreztétek magatokat!
Vendég
 


Sziasztok! szerintem is jó volt csak még repetáztam volna :D olyan jóóóóó lenne egyszer az elejétől ott lenni hogy mindenkivel beszélgethessek egy kicsit vagy hogy akivel beszélgetek ne kelljen abba hagyni :wink: ........sebaj majd jövöhéten.

Említettem egy könyvet (olyan barátnőmtől kaptam kölcsönt aki ezer könyvet olvasott a témában és azt mondta hogy ez a legreálisabb és a leghasználhatóbb) én most olvasom és még csak az elején tartok, de hátha másnak is segít

Elisabeth Plattner: A nevelés mindennapi művészete

Cicus, Hunci: elkérhetném a képeket amit csináltatok? majd megbeszéljük milyen formában.

puszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 

 
 

Sziasztok!

A talira én is azt mondanám, hogy jól sikerült ismét, talán most egy kicsit jobban szét voltunk szóródva, mint múltkor. Meg én egy kicsit most minden gyermeket nyűgösebbnek éreztem. De lehet, hogy csak én. :D

Figyeljetek a cd-re (dvd-re valójában) csak akkor mondjatok majd köszönetet, ha megnéztétek mi van rajta! :lol: Addig mégis mit köszöntök? Lehet, hogy po..ó van rajta! :wink: :lol:

Anna
Örülök, hogy tetszenek az ötleteim! :lol: (dagadok... :lol: )
Valójában sokszor én is csak próbálkozom, de egyik lehetőség szüli a másikat. Mindenesetre hazafelé úton én is azon gondolkodtam, amit te mondtál a beszoktatásról. (A többiek kedvéért: Annának van egy olyan ötlete, hogy keres egy bölcsit, ahova naponta 1-2 órára elviheti Levit úgy, hogy ő is ott van, hogy szokja a nagyobb gyermeki közösséget) Egyre inkább úgy gondolom, hogy érdemes kipróbálni, csak ezt nem lehet úgy, hogy egyszer elkezded aztán abbahagyod, úgyhogy megfontolandó, mert hát kistesó szeretnétek, tehát Levit valószínű, hogy sok oviban amúgy is "déli" gyereknek szeretnék majd látni (tesó mellett az ebéd után el kell hoznod a gyereket, mert kevés az ágy) És még legalább egy év van ugye a 2 éves koráig.... (milyen eszes vagyok ma!!! :lol: ) Szóval ez az egyik, amit akartam mondani, a másik meg az, hogy voltaképpen a beszoktatásnál ugyanúgy ott vagy, mint egy játszótéren, egy játszóházban, egy családi bulin.
Mindegy, még kiagyalom, hogy ebből mit akartam kihozni. :lol:
A fejpüfölésről (mármint mikor veri a fejét a földbe) azt csinálnám, hogy egyrészt mellett ülök, mikor ilyen bíbelődőset játszik, és azonnal elterelném a figyelmét, vagy szóval folyton mutatnám neki, hogy ez neki nem jó. Biztos te is próbáltad, csak lehet, hogy nem kitartóan, érdemes még mondogatni neki, hogy ez nem jó dolog, mert fájdalmas és bibis lesz a buksija (hű, micsoda babaszleng :lol: )

A képeket, ha még ma lesz hozzá hangulatom felteszem, de sztem csak holnap fogok vele foglalkozni.

Mindenesetre örülök, hogy találkozhattam Orsival és még egy kedves lánnyal (akinek a nevét okok miatt nem írom le :wink: ), bár kicsit sajnálom, hogy keveset beszélgettünk.

Lesz ez még így sem! :wink:

Niki

Ti hogy vagytok? Mármint a pocaklakó és te? Van néha pár perced, hogy csak vele foglalkozz? Beszélsz esetleg hozzá? Milyen "tulajdonságokat" vélsz már most felfedezni rajta? :lol: 4D-s fotó lesz?

Najó, egyelőre eldugulok...
Jó éjt mindenkinek!

Kép


Kép
fcicus
 
 


képeket! képeket! képeket! :lol:
Anna! Túlélte, ebcsont beforrt. Annyi ilyen lesz még...haja is maradt. :lol: Én beirattam Gigit jövő szeptemberre bölcsibe, Anna, ha ti is szeretnétek Levit most tedd még meg, hátha nem késel le. Egy kettő bölcsi egyébként bizti foglalkozik ilyen 1-2 órás bennléttel, itt rákospalotán egy sincs, mert teltházasak.

Kép
nyafi
 
 


jó reggelt,

nagyon-nagyon jól éreztem magam tegnap veletek!! tök jó volt kimozdulni egy kicsit. szívesen mennék máskor is. :) örülök, hogy megismerhettelek titeket! férjem kérdezte is mikor hazaért: na, szimpatikus mindenki, befogadtak téged? igen, igen - nagyon kedves, jófejek vagytok. :lol:
én is sajnálom, hogy hamar el kellett jönnünk, pedig kolos olyan kis virgonc szokott lenni. ahogy hazaértünk máris feléledt, azért a hazai pálya az igazi, és nekiállt kipakolni a szennyest. :roll:

este még néztem játszóházakat mi lenne közelebb mindenkinek, de nem igazán van ilyen. mindig lesz olyan akinek messze lesz. hát az árak majdnem mindenhol ugyan az, 500ft/h.
Cicus, nem ismered véletlenül a manócska játszókuckót? az a XI. kerben van, én még régen ezt neztem ki, de aztán sosem volt hangulatom odáig elmenni. http://www.jatszokucko.hu/?Bemutatkoz%F3

képeket én is dobok majd, de még kolos nem reggelizett...majd utána.
és elkérhetném én amiket Cicc csinált? köszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.10 12:02-kor.
Vendég
 


Zsuzsi köszi a könyv címét, megyek és megveszem.
Zuzi, Hunci, Levi hetente 3-4-szer van gyerekek között, lehet hogy túl sok neki?
Tegnap este utána olvastam a netten mi lehet a gond. És azt olvastam hogy a babák 2-3 éves korig nem nagyon ismerkednek velük egy idős vagy fiatalabb babákkal, mivel ez az idő a felfedezések ideje. Lehet hogy Levi ezt egyedül szeretné csinálni, és a felnőttektől tanul, ezért őket könnyebben elfogadja. Meg Levi pl. sosem megy oda máshoz hogy elvegye a játékát, tehát ő csak egyedül szereti felfedezni a dolgokat. A kézre ütést sehol sem olvastam, talán azért mert még nem érti hogy miért kapja, max. csak mosolyog egyet és visszaadja, és azt hiszi ez játék.
Szerintem majd ha nagyobb lesz amikor már érti hogy rosszat csinált, akkor biztos rácsapok a kezére, de még ezt úgy sem fogja föl, és ezért felesleges.
Cicc de a bölcsin még gondolkodom.
Köszönöm a tippeket!
Szép napot mindenkinek!
Anna, Levi baba
Kép[/quote]
boganna07
 
 


hát reggelizni azt nem akar... akkor a képek
Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Anna, szerintem egyáltalán nem sok a 3-4 alkalom... Az is lehet, hogy Levi ilyen természet... Kicsit inkább magának való és szeret egyedül játszani...
Szerintem ne csinálj a bölcsin kívül semmit, figyelni kell rá, hogy ne bántson mást és ha nagyobb lesz már megérti biztos, hogy nem szabad verekedni. Jó anya vagy, biztos mindent jól csinálsz! Levi ilyen, majd megváltozik... Patriknak is megvannak a dilijei :lol: :lol: :lol:

Orsi, jók a képek :) és én is nagyon örülök, hogy megismertelek! :-)
És a másik anyukának is nagyon örülök.... :) :) :)

Kép
zuzmara08
 
 


Sziasztok!

Jók a képek! :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


cicus: még azt akartam kérdezni, mondtad, hogy egy cipőben járunk ami a sulit illeti, akkor neked is tanulnod kéne? mi van még hátra? nekem 3 szigorlat+államvizsga. :(
Vendég
 


jövö héten mikor mennénk? csak mert a jövö hét elég sürü nekünk, mert a Bence szülinapja miatt többen is jönnének látogatni minket.

puszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Orsi, hova jársz?mit tanulsz?

Cic, akartam kérdezni, miért akarod tudni a fürdési rituálékat?

Nálunk:
apa fürdet, ha itthon van, ez szerda és csüt kivételével mindig így van
7.00 előkészületek, éneklés, tácolás, labdázás természetesen, spanolom A Fürcsire
7.30 apa indítja a vizet, dm-es fürdetővel csinál habot
öltöztetés, és amikor már csak a pelus van hátra, jön a vigyor, a kacaj, a móka mert tudja, itt az idő :lol:
pelus le, rohanás a kádhoz
fürcsi 7.30tól 8ig, nálunk félórás a rituálé :lol:
eközben gyors hajmosás, gabi hajmosóval, meg a habbal fenék stb mosás, ezt gyorsan kell, míg nem melegszik bele a gyerek a nagy-fürcsibe, mert aztán kereshetem, hol a feneke :lol:
ezután lefekszik és tombol, úgy hogy a lábát le-föl dobálja hátonfekve, közben akkora hullámokat ver,hogy a hab mindig újratermelődik és a fürdőszoba csurom víz :lol:
miután 3 lábemelgetős tombolás megvolt, pisi :oops: szép sugárban
kezdetben apa kikapta és vége volt a pancsinak, most már nem... :oops:
aztán hajó és labdajáték, locsolókannával öntés mindenfelé , arcát is, minket is :oops: (ebből még iszik is :oops: )
vettem nki egy kádra akaszhtató hálót, abba rakja ki-be a labdákat, és hajókat, majd a víz alá meríti, vissza szóval egy elvan a kádban
aztán lefekszik, fogy a hab, hát csinál magának :lol: megint tombol
aztán megint játék, amíg ki nem hül a víz, ez kb félórát jelent

aztán kádra anya hozza a törölközőt, gyerek ki, bebugyolál, tükörbe benéz, elmagyarázzuk, száj-haj-fül stb, apa haja, anya haja, baba szája stb
özben törölgetjük, majd gyors ki, törölgetés, anya öltöztet :lol:

pizsama, hálózsák és zokni, jöhet a fogmosás, majd iszik, cumi be, és alvás

Nos, elég precízre sikerült :lol:
Vendég
 


Zuzsi, csütörtökre gondoltunk Ciccel :lol:
Vendég
 


csütörtök az nekem is jó, mert szerdán szigorlatozok!

Kép
nyafi
 
 


hunci: a mütf-re járok, ez ilyen közgázos suli - kicsit utálom már, most épp angolra tanulok 8de lesz még januárban közgáz szig), jövő csüt lesz az angol vizsga. akkor itt térnék át arra, hogy nem akarnátok pénteken találkozni? :) akkor én is tudnék menni. vagy esetleg a hétfő is jó.

jó sokáig megy nálatok a fürdés, aranyos lehet Hunor ahogy csapkodja a vizet. kolos egész végig áll a vízben (ha leültetjük akkor is) egyik kezével fogja a kád szélét, másikkal meg csapkodja a vizet.
:lol:

nyafi: te miből szigorlatozol?
Vendég
 


Szép jó estét mindenkinek!

Orsi
Én a Külkereskedelmi Főiskolára járok, és már egy éve tolom a nyelvi szigorlatot. :lol: Mindenem megvan, már csak ez hiányzik (angol szakmai a felsőfokúnak felel meg, a B nyelvem az olasz, ez a középfokúnak felel meg, de sajnos kötelező)
Szóval most 17-én olasz írásbelin leszek, aztán január 5-6-7-8 elosztva szépen. :) nyami, ez az igazi finomság :lol:
Ezután nekem is van még az államvizsga, de majd csak nyáron lesz, a diplomamunkámhoz még csak fejben kezdtem hozzá.
A játszóházzal kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy még nem láttam és nem jártam ott. Általában, amiket itt a kerületben találtam, mind szörnyen drágák voltak, hiába az ígényesség.

Fel fogom tenni a képeket (rengetem lett), de kicsinyítve. Ha valakinek eredetiben is kell, akkor írjátok meg, hogy melyik kell e-mail címmel (priviben persze) és átküldöm!

Hunci

Több dolog miatt kérdeztem íly részletesen a fürdetést. Egyrészt azért, mert a fogmosást nem tudom hova "beilleszteni", hiszen fürdés után még cicizik, ami evés. De a cicin elalszik és úgy tesszük ágyba (vagy ha nem alszik el, akkor is ágyba kerül tök8). Tehát, fürdés után már nem lehet fogat mosni. Előtte meg azért nehéz, mert én mindig megvárom a legvégső pillanatot, amikor a Csabi már nagyon fáradt (szó szerint csetlik botlik), de még nem alszik el. Na akkor nyomás fürdeni, mert utána könnyel elnyomja az álom.
A másik pedig, hogy nekem senki nem "tanította" meg, hogy mivel hogyan fürdessek. És hintőport használtam a hajlatokba nyár óta, plusz babaszappannal fürdünk. DE! Mind a kettő valójában szárít, ezért kérdeztem az ötleteket. A habfürdővel próbálkozunk, de valahogy Csabi nem szereti ha sok a hab, nem értem, hogy miért, de nem és kész. Ráadásul az apja csinálja a vizet (mint sok helyen :D ), ő pedig ha nem mondom, nem tesz bele és ez csak újabb összevisszaságot okoz. Néha olajozom vetkőztetéskor és áttornáztatom, de nem tudtam pontosan, hogy hogyan is kéne zajlania az esti ceremóniának.
Mondjuk az igaz, hogy ilyenkor nagyon irigykedem a távfűtésesekre, ímádtam otthon fürdeni. Mindig meleg van! Nálunk meg mindig hideg van. :lol:
A tükör egyébként nálunk is nagyon megy! Pont fürdés után mi is. Apa emeli ki, én tartom a törülközőt, abba belecsavar, aztán mi úgy hívjuk, hogy egy családi fényképet csinálunk. :lol: Mindenki csízel a tükörbe, apa és a baba is kap puszit, aztán nyomás a szobába. :lol:

Elaludtam a nyakamat, vagy nem is tudom, de annyira nagyon fáj és balra alig tudom fordítani. Ráadásul a hátam is bal oldalon fáj picit emiatt, úgyhogy semmit sem tudok rendesen csinálni és minden kényelmetlen. :cry:

Betti nálatok mi újság? Fürdetéssel hogy álltok? Tudom, hogy néha olvasol ám minket! :wink: Tudjátok már, hogy hogy alakul a karácsonyotok?

Anna
Egy csomót gondolkodom ezen a játékot ideadni odaadni dolgon. Több dolog is eszembe jutott. (most jól megfigyeltem, hogy mit hogy csinálunk, mert mi ösztönből nevelünk és nem tudatosan) Az egyik, hogy ami ugyan anyukám szerint rossz dolog, de nekem normális az az, hogy ha valamit nem adok oda a gyereknek, elmondom, hogy ahhoz ne nyúljon hozzá, mert az anyué v. apué. Anyukám szerint ez nagyon rossz dolog, mert egy családban nincs enyém-tiéd-övé, de mivel mindig ez jön a számra, nem tudok mást mondani.
Akkor pl írtad egyszer, hogy vesztek Levinek egy gyerek laptopot, mert folyton a tiéteket üti. Erről az jutott az eszembe, hogy 1. én allergiás vagoyk arra, ha a laptop körül téblábol, tehát nálam ezzel nagy a szigor 2. a sima billentyűzetet nem bánom, és apukám adott egyet Csabinak. Szted mennyi ideig használta? :lol: Míg rá nem jött, hogy azt megkapta kb.
Védőnőt amúgy kérdezted már?

Kép


Kép
fcicus
 
 


Kép Kép1 Kép Kép2 Kép Kép3
Kép Kép4 Kép Kép5 Kép Kép6

Jó, és most kérek elnézést, de annyira fáj a hátam (fekve is), hogy képtelen vagyok többet feltenni, holnap folytatom! Bocsánat!

Kép


Kép
fcicus
 
 


Jó, hát lebuktam.. :roll:
Sziasztok!
Igazából gyakran olvasok, visszaolvasok, de egyrészt erőm nem volt írni, másrészt nem akartam senkit lehúzni a nyafogásaimmal.
2 hétig 12 óráztam hétfőtől szombatig, ott volt anyósom és Ő vigyázott Pannára. Nagyon megviselt, hogy nem láthatom, ő látszólag jól elvolt, de amikor hazaugrottam nagyritkán, visongatott és volt olyan, hogy még a lábamat is puszilta. :( Drágaszive.. Szóval mindamellett, hogy hulla voltam még lelkileg is megzuhantam picit.
Aztán az apósom sajnos nagyon beteg, ki tudja, hogy lesz-e még karácsonya, vagy sem. Nemrég (nyáron) ment vissza egy olyan vizsgálatra, ahol elvileg az 5 év elteltével gyógyultnak nyílvánították volna (melanoma), de sajnos a betegség újra erőre kapott és terjed..csak terjed..
Szóval itt függ mindenki feje fölött, hogy na vajon meddig..persze a férjem szenved, mert nagyon távol vagyunk tőle. Nekünk szabadságunk nincs..
Elvileg 23-án megyünk haza Győrig, 24. délben szülinap, 24. karácsony, 25. ebéd, majd irány tovább az én szüleimhez.
Aztán kiderül, hogy a sors hogyan rendelte.

Bevallom kicsit irigykedtem ám. Micsoda babatalik. Egyrészt a társaságra, a beszélgetéseitekre, másrészt az időtökre. Én 3 hónapos kora óta dolgozom, természetesen kezdetben nem olyan intenzíven,mostmár zombi üzemmódban, mert mindent áttolok éjszakára (papírmunka) ha lehet, hogy nappal játszhassunk. Kivéve h, k, p amikor az üzletben állok.
és a fürdetések..csak vasárnap vagyunk hárman..
Használjatok ki minden percet amit együtt tölthettek.
Nem nyafogok tovább. Ezt az életmódot magunknak választottuk. Panka mindenképpen bearanyozza minden napunkat. A munka pedig addig jó amíg van ugye..csak nehéz..
Ha összefüggéstelenül írtam nézzétek el nekem.
Hazamegyünk és jól feltöltődünk energiával..ezt mantrázom magamnak, optimizmus, miegymás, csak így mehet.. :D

Minden gyerek angyali, szépségesek, okosak, elevenek.
Cakát,
Betty

dhbetty
 
 


egyem meg Betti! gondolj arra, hogy otthon van családi környezetben...hány gyerek ilyenkor már bölcsiben nyomul! És persze hogy örül neked!
Cic! habfürdőt, ha nem csípi, akkor utána tegyetek bele, hogy már lejött a víz és akkor is hatásos, de legalább nem habos. Fogmosás után van nekünk a táp, nektek meg acici. Ha már ezek elmaradnak, akkor lesz úgyis fontos a fogmosás és akkor már nem fognak fürcsi után vacsizni.

Kép
nyafi
 
 


Orsi! ifjuságvédelemből szigorlat!

Kép
nyafi
 
 


jóreggelt,

Cic: jók a képek! akkor neked sem lesz könnyű! és Te hogyan tudsz tanulni? ki segít Csabival? vagy te éjjel tanulsz, nappal meg gyerek? én ezt nem bírnám, ha nem alszom min 8 órát, fáj a fejem, nyűgös vagyok. gondolom Kolost ezt érezte első perctől fogva, mert nagyon jó kis alvókája van. :)

itt minden baba átalussza már az éjszakát? mióta? van aki még szopizik? (az olyan jó, és szerettem volna, ha kolos még megtartja a reggelit, dehát ő másként akarta)

klaviatúra: kolos is kapott egyet, de kb 15percet játszott vele, majd tepert az igazihoz, mert anya is azt üti az biztos jobb. :)

nyafi: Te milyen suliba jársz? neked is utolsó év?
azt hittem én voltam olyan bátor, vagy inkább vakmerő, hogy suli mellé bevállaltam a gyereket, de úgy látszik más így volt/van ezzel. nektek nem nehéz?

szia Betty, mi még nem "találkoztunk" - de ha olvasod a topikot tudod, hogy nem rég csatlakoztam. sajnálom az apósodat, és az is rossz lehet, hogy dolgoznod kell, de az jó amit nyafi is mond, hogy legalább nem bölcsiben van Panna!
Vendég
 


Betty, apósod nagyon sajnálom!kitartás, tudom , nehéz, nekünk legalább "szerencsénk" volt, após és apu is hirtelen halt meg, nem volt a lelki örlődés, bár a hirtelen halál sem jobb a másik félnek :cry: Gyógyuljon meg!!!
Képek?

Orsi, én is gyrek mellett tanulok és ez van alapon megy minden.Nekem már csak egy vizsgám van, az februérban lesz, aztán többet nem tanulok, már 20 éva tanulok folyamatosan , mondom most, aztán úgyis nekiindulok a negyedik diplomámnak szeptembertől, csak még nem tudom, mi legyen az :lol:
enyém gyerek 8 hetes kora óta alszik, akkor még 9-fél10től reggel 6ig, most már este 8-tól reggel 9-ig biztosan de még mindig alszik, azt vettem észre, minél több inger éri (tegnap pl du Auchanoztunk kettecskén) annál többet alszik másnap. A tali után 10ig aludt.
De átlagban fél 9-9 körül kel, és még 2x alszik.
Cici nincs, nem is volt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.11 13:20-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

A fürdetés és a hab...
Levi is szereti - ha nem a gyógyszertárival fürdünk mindig sok hab van :P

Betty
Jobbulást Apósodnak! :(
Még sok-sok évet kívánok Neki a családdal, az unokákkal.

Orsi
Manó éjjel még 1x ébred.
Néha elég az, hogy csak iszik, de legtöbbször cici kell.
Nekünk még napi 4 alkalommal min. van.
Reggeli, vacsora és a nappali alvások előtt :D

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Segítséééég!!!!!

Lányok, volna hozzátok egy kérdésem! Elég nagy gondban vagyok. Patrik kb. 2 hete alig eszik. Azt a mennyiséget amit korábban gond nélkül megevett ebédre annak most alig több mint a felét tudom belekönyörögni. Már verset mondok, énekelek, bohockodok, de amint nem kell neki kiköpi és egy falattal sem hajlandó többet enni. Így már odáig jutottam, hogy 2 részletben ebédeltetem, ami azért nem normális. Uzsonnára megeszi a maradékot, meg talán egy kicsi gyümit bele tudok imádkozni, de ennyi. A tegnapi nap volt a 3. este, hogy nem evett tejpépet, pedig azt mindíg gond nélkül felfalta.

Nem beteg, jókedvű, dumál stb... szóval erre nem foghatom. Lehet, hogy a fogai kínozzák ennyire, hogy nem eszik? És ha igen akkor eddig ez miért nem volt gond?
Nem tudom mit csináljak? Hiába adom a kedvenc kajáit, abból sem eszik többet...

Kép
zuzmara08
 
 


Zuzi, Hunort, ha a foga kínozza, képtelen kanalazni, csak cumiból eszik méghozzá tejpépet higítva.Ez van.Nyilván most jobban fáj neki a foga.VAGY hidegfront jön, ez is nyügösebbé teheti, ne add fel, próbálkozz, hogy egyen valamit.Sajnálom. :cry:
Még annyi eszembe jutott, hogy van hogy hisztiből csinálják, nem tudom, te hogy adod neki, de nekünk volt a gyereknek külön kanál és tál meg midnen, egy ideje nem hajlandó azokból enni, csak az én kajáimból az én evőeszközeimmel...próbáld meg, hogy te is eszel a te kanaladdal, tányorodból, adsz neki, eszel, adsz neki...
Vendég
 


Sziasztok!!!

Cica még alszik bár már nem sokáig :? Gyorsan írok amennyit tudok!

Jaaaj Kia bocsi el is felejtettem a múltkor válaszolni....most jelenleg anyáéknál lakunk Nyíregyháza-Oros....és....majd a Kertvárosba(Ságvári) költözünk.

Én is irigykedem a talik miatt....bár már nem nagyon tudnék kimozdulni Rékával apa nélkül :oops:

Cicus....hááááát....nem nagyon van időm befeléfordulni....úgy mint Rékával .... de azért mindig eszembe van kistesó....de ez teljesen más már ez a terhesség!4 D-re is szeretnénk menni csak passz hogy mikor lesz rá idő....ma is kell mennem dokihoz...és csak este sikerül eljutnom....mert apa is dolgozik(rengeteg munkája van+ az építkezés).Tulajdonságok....az bizti hogy szereti a hasát....mert ha eszem akkor utánna nagy buli van odabenn :lol: Pláneee ha az a bizonyos étel mondjuk csoki 8)

Naaaa felébredt a lyáááány...mennem kell majd igyekszem jönni....pedig még annyi mindent szerettem volna írni...na majd legközelebb :roll:

Puszi
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi Hunci a tippet! Azt már próbáltam, hogy én is eszem és őt is etetem közben... Sajnos nem jött be... Már adtam neki kanalat, hogy nála is legyen egy, bár nem vagyok híve, hogy kaja közben játszon, de már feladtam ezt az elvet.
Egész egyszerűen ha megmakacsolja magát, kiköpi a kaját. Régen legalább nem köpte ki... :(

Mindegy kitartok, csak túl leszünk rajta előbb-utóbb...

Betty: nagyon drukkolok, hogy az apósodnak javuljon az állapota, és még sokáig veletek legyen! Kitartás!

Kép
zuzmara08
 
 


Zuzmara
Remélem javul a helyzet és ismét fog enni rendesen Patrik.
Levi még nem csinált ilyet. :?

Niki
Eljutottatok a dokihoz?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Zuzmara,
sajnálom, hogy nem eszik Patrik. Kolos is csinált már ilyet, kb 8-9 hós volt, egyszerűen képtelen voltam bele kaját tukmálni. eltolta a kezem, kilökte a kanalat a kezemből. mivel kolos elég jó sülyban van/volt azt mondta a doki ne aggódjak, amíg jó kedvű, rendesen fejlődik nem lesz gond. én is csak ezt tudom neked javasolni, hogy próbálj ne aggódni. tudom nehéz. még most is van olyan, hogy kihagy kolos egy étkezést. volt olyan, hogy ebéd helyett megevett egy mandarint, és annyi. de gyakoribb a reggeli elhagyása.
trükkök? én játékot szoktam a kezébe adni, vagy megengedem, hogy ne az etetőszékben egyen, hanem a földön ülve, és közben játszik. de ugye nem túl jó, mert akkor megszokja, hogy bárhol ehet, nem muszáj bekötve lenni, egy helyben ülve.
Vendég
 


Köszi Csajok!
Bár ugye a bölcsis nyugtatás máris megdőlt, mert én nyár óta kénytelen vagyok heti 3x Pannit egy óvónőre bízni. Oké, ő a saját lakásán foglalkozik vele, plusz egy gyerekkel, de az akkor is korai volt.

Igen Orsi olvastalak, üdv közöttünk. Kolos nagyon aranyos.

Készültetek már ajándékokkal?
Kajaötletek?
Karácsonyfa? Közös díszítés, vagy Jézuska hozza?
Én a közös díszítés pártján vagyok, így nőttem fel és csodás volt, oké nem mindíg mindenki együtt. De akkor is az, hogy én aggathattam a díszeket, az feledhetetlen.
Balázs viszont a Jézuskától kapta mindig, természetesen ő ennek a pártján van.
Na most légy okos..
Pl hoz egy csupasz fát a Jézuska amit közösen kell feldíszíteni..? :lol:
Panka a bevásárlóközpontban is rárabolt a fára, azonnal tépte (volna) és elhordta (volna) a díszeket.

dhbetty
 
 


Sziasztok!!!(másodszor is) :)

Betty én is nagyon sajnálom apósodat....hála az égnek én még nem érzek ilyet....mind2 nagypapa hála az égnek makk egészséges....el sem tudom képzelni milyen rossz lehet most nektek!!!Kitartás!!!

Zuzmara, nálunk is volt nemevés....én ilyenkor mindig újítok valamit....pl. light-os csirkepöri a főzibe...azóta is nagy kedvenc....vagy....pl. meggy befőtt a főzis kanál tetejére....úgy felcsillan a csajom szeme ha meglátja hogy csak naaaa :) De erőltetni tényleg nem szabad....taktikázni kell.....és....tényleg megunják ugyanazokat az ízeket!!!Réka pl. már este nem iszik tápit...szenvedtünk vele 1-2 hétig, harc volt ezerrel....így már reggel sem fogadta el....kb.1,5 óra volt 120-150 ml ami bement....na ebből elegünk lett...este 7-kor vacsi van....főzelék....és akkora adagot befal hogy csak lesek......és....így reggel simán megissza a 200 ml tápiját is :D

Kia, igen eljutottunk(kistesóval) a dokihoz...apa sajna nem tudott jönni.....és....szuper minden okéééé....méhszáj teljesen zárt.....cx 3000.....pedig tartottam egy picit tőle....mert igencsak kihajtom magam napközben Réka mellett....és....Rékával ilyenkor már rég rövidültem és nyíltam is.....szóval nagyon boldog vagyok.....egyetlen 1 dolog van ami nagyon aggaszt....és...a dokitól is megkaptam, hogy 1 hónap alatt 5 kg szedtem fel :shock: Most 62 kg vagyok....és 53-ról indultam....szóval kiskönyvbe nagybetűkkel be lett írva hogy DIÉTA!!!!Max.1-1,5 kg hízhatok havonta.....mert ha nem akkor debella leszek.....ha így folytatom akkor bő két hónapom van még és 10 kg még feljön....szóval diétáznom kell ami nagyon nehéz mert csak az édességet kívánom.....de ez van....szóval ha diéta akkor diéta!!!!

Na megyek elteszem magam holnapra!!!

Jó éjt!!

Niki
Vendég
 


Csak gyorsan ZUZINAK!!!

RELAX!!!! EASY RIDER ÖCSÉM!!!! :lol:

Gyors sztorimesélés a fentiekhez!

Csabi kb. 8 hónaposan kezdte el az "önállósodást". Kanál volt nála, vagy egy falatnyi kaját a tálcájára csöppentettem "véletlen", amivel elpancsolhatott. Ez úgy egy-két hét után elhagytam, mert sokszor nem volt a pancsolásra idő.

Most, röpke másfél hete ez visszajött a következő módon. Nem evett, még tejpépet sem (mi is ímádjuk), és folyton ki akarta venni a kanalat a kezemből, nyúlt a kajáért (ami a kanálon volt).

Légy nyugodt!!!!!

Patrik szeretne megtanulni egyedül enni!!! Ezért, mert nem engeded neki megmakacsolja magát és inkább nem eszik! Ezt olvastam is sok helyen, hogy van ilyen, és tapasztaltam is.

Én a következőt teszem: Minden főzeléknél két kiskanállal teszek neki egy kis tálkába, kap hozzá kanalat, és hajrá! Általában kézzel kiszedi azt a faltnyit a tálkából, tálka le földre (én a mosógatóba teszem gyorsan). Ezután kanállal a kezében néha az ujjairól szopogatja vagy maszatolja a falatot. Ismétlem, a FŐZELÉKET!!! DE! Mindeközben én simán meg tudom etetni.

Amikor meg eleget evett, akkor egész egyszerűen kitolja a nyelvével a falatot nagyon sunyin :lol: a szájából!!!! Imádom, amikor ezt csinálja, mert még a szemei is rosszul állnak. :lol:

Bár nálunk a reggeli falatkákat, a gyümölcsöket (almát kívéve) saját maga, kézzel eszi, úgyhogy éppen itt volt az ideje, hogy elkezdjünk étkezési tapasztalatot szerezni. Hosszú az út az egyedül evéshez, de muszáj neki megtapasztalnia, hogy melyik étel milyen halmazállapotú, vagy hogy meleg hideg langyos folyik szilárd stb.

A jótanács, hogy mindenképpen otthoni ruha legyen rajta az ebédeknél, plusz előke. Nekem van egy Hipp-es fehér pólóm, azt ráadom bármi van rajta plusz az előke. De Csabi egyébként ügyes, saját magát sosem trutyizza össze, csak a tálcáját. De azt teljesen. És olyan boldog ilyenkor!!! :lol:

Kép


Kép
fcicus
 
 


Kép Kép Kép 7 Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép

Kép


Kép
fcicus
 
 


Sziasztok!

Cicus, nagyon szépen köszönöm a válaszod! Kipróbálom amit írtál, és beszámolok a fejleményekről.

Különben Patrik is sokszor ki akarja venni a kezemből a kanalat, van, hogy odaadom neki, de akkor rendszerint az ölében landol a kanál tartalma :)

Ami viszont ma nagyon vicces volt. Csináltunk vacsira wok-os kaját. Megcsináltam Patriknak a saját vacsiját: tejpét, reszelt almával, hogy egyen egy kis vitamint is, hátha megjön az étvágya tőle. Elkeztünk enni, próbálom Patrikot is etetni, de krokodil könnyekkel sír és nem hajlanó enni. Kérlelem... semmi...

Nézi, hogy mit mit eszünk. Gonoltam hát legyen: adtam neki kicsi csirke husit a kezébe. Hát lányok, azt az örömöt, egyből betolta. Adtam kicsi répát ugyan úgy eltűnt a szájában és így tovább. Nem győztem a kezébe adni a kaját :) nagyon édes volt... Aztán szedtünk neki ki a saját tányérjába és hagytuk, hogy egye kézzel. Bejött neki nagyon. Ugyan amikor kivettem a székéből elég sok falatkát találtam, de sebaj... Utána még azért evett kicsi pépet is, de csak pár kanáll...
Szinte mindent megkóstoltatunk vele amit eszünk, de ez most nagyon bejött neki.
Úgyhogy Ciccus biztos igazad van, kicsit unja is gondolom a kaját, azt enne amit mi, és egyedül...

Kép
zuzmara08
 
 


Orsi! Szent István Egyetem Hr szakirány. Uccsó év. Én úgy tanulok, mikor alszik. Mielött jön egy komolyabb vizsga, ez most nem az lesz, de a büntetőjog pl az volt, akkor rábízom még du akire tudom. Anyós, barinők, apája.
Zuzi az én lányom alig evett a múlt hétig, mégis nőtt, fejlődött. Nekem ez komoly para volt. Kispockok tudják, hogy mi a jó nekik, ha nem kéri, akkor nem kell eröltetni. Lehet, hogy a foga, az is lehet, hogy most a testi fejlődése picit lelassult és kevesebb kaja kell neki. Lehet az van amit Cic mond…Én nem spirázom túl, adok neki is egy kanalat, azzal boldogan mojol. Bele a kajába, fele a szájába, stb…azért van törlőrongy, mosógép, stb.
Ajándékok megvannak, kaját anyóssal csinálunk én levest, husit, ő köretet, desszertet.
Karifa közösen lesz díszitve, ha nem fog aludni…

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Zuzmara
Örülök, hogy ismét eszik a nagyfiú!

Niki
1 hónap alatt 5 kiló - az valóban sok...
Diéta :(

Nekem is kellene már :lol:

Cicus
Jók a képek :wink:

Már csak keddig dologik Apa - aztán, szabi :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


egy-két kép most kaptam meg a dvd anyagot az usziról, képket szedtem le az anyagról.

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég
 


Nagyon jók a képek!

Lányok azokból a képekből szeretnék a taliról amin a Bence rajta van...adjak CDt?

Betti! remélem apósod jobban lesz!

puszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


sziasztok,

Betty: mi is mindig együtt díszítettük fel a fát, és én is nagyon élveztem. 24 reggel alig vártuk, hogy apa behozza és nekiálljunk. :)
szerintem jó ötlet, hogy csupasz fát hozzon és majd együtt díszítitek.

Niki, annó nekem is be volt írva a kiskönyvembe a diéta szó, és tényleg nehéz volt megtartani. kitartés.

jók a képek.

Zuzi, na látod csak azt kell adni Patriknak amit szeret. kolos is egyre jobban utálja a főzelékeket. remélem javulni fog a helyzet és jól fog enni Patrik.

Kia, tök jó az új képes-"vonalzód"

Hunor úszós képei is jók. aranyos a kislegény. :)
Vendég
 


Sziasztok!

Hunci, fergetegesek a képek :) nagyon jók!!!

Sajnos Patriknál átmeneti volt a kajálás. Ma elvittük dokihoz. Az nem elég, hogy nem hízott, de még fogyott is :cry: Hétfőn megyünk vérvételre, majd akkor többet tudunk! Remélem nem lesz semmi baj...

Most este 38 fok volt a hőmérséklete, de jókedvű, játszik, dumál stb... egész egyszerűen nem tudom mire vélni.
Amikor beteg volt, akkor semmihez nem volt kedve....
De most nem látok rajta semmi ilyesmit. Nem kedvetlen, nem alszik sokat, nem fájlalja semmijét....
Nem értem...

Már nagyon várom a hétfőt, mert addig tuti tiszta ideg leszek!

Kép
zuzmara08
 
 


Zuzi! Ne aggódj! Egészséges a kiskrampusz! Talán valami kis vírus játszik be, vagy a rágófog! Nem lesz semmi baj!
Zsuzsi még meg se köszöntem, hogy hazahoztatok a taliról! Köszi!!! :)
Jók a képek Hunci!

Kép
nyafi
 
 


Betty kitartás, biztos nagyon nehéz most nektek, de pár nap és jöttök haza, és első igazi kari a picúrral, no meg a szülinap!!! Biztos jól feltöltődtök.

Niki én is volt hogy 3 hét alatt 6 kilót híztam és nálam ez az Elevittől volt, aztán nem is szedtem. Én mondjuk sokat híztam a Terhesség alatt de már le is adtam. Szóval kitartás! És szép kismama vagy nagyon! :D :D

Hunci annyira de annyira jók a képek!!! Látod a kitartás meghozta az eredményt Levi már nem tud ilyen jól merülni. Szóval egy szó mint száz nagyon vagány és ügyes kis manód van!! Hallod nem semmi mennyi diplomád van, én az egynek is örültem. Le a kalappal. Milyen diplomáid vannak, és mi lenne az új kihívás?

Zuzi, sajnálom hogy Patrik még mindig nem eszik. Reméljük sikerül megtalálni az okát. Nálunk ilyet Levi csak akkor csinált amikor jött a foga, de csak 1-2 napig. Ne izgulj hétfőn már kiderül ha van valami gond, de reméljük csak a foga.

Orsi el nem tudom képzelni rólad hogy diéta volt beírva a kiskönyvedbe, nagyon csini vagy, nem látszik hogy valaha terhes voltál hogy csináltad? :shock:

Ma megyünk Ringató karácsonyra! Apa is jön majd csinálok képeket!

Cicc csak neked csak most a fogmosásról! :wink: :wink: :wink: :D :D

Kép Anya mossa elöszőr.
Kép Aztán jövök én!
Kép Kép
Szép napot Mindenkinek!
Anna, Levi baba
Kép[/quote]
boganna07
 
 


Sziasztok!

Hunci
Nagyon jók a képek!
Ügyes fiad van! :P

Köszi Orsi.

A fa díszítése...
Én most néhány nappal hamarabb szeretném :oops: , mert max. 27-én már el is kell pakolnunk... :(
Jó lenne ha néhány napig láthatná Levi.
Lesz Anyóséknál is, de az nem ilyen :roll:

Zuzmara
Én is remélem, hogy csak 1-2 fogacska az ok!

Anna
Levi nagyon ügyesen mossa a fogait :lol: Édes!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


sziasztok,

Zuzi, sajnálom nagyon Patrikot, hogy szurkálni fogják. :( ne aggódj biztos minden rendben lesz. én is a fogra gyanakszom, kolos is akkor volt nem evő és lázas.

Anna, nagyon jók a képek, édes Levi, főleg az utolsó képen, ahogy huncutul vigyorog. :)

hát pedig az volt beírva, mert 1 hónap alatt 3 kg-t szedtem fel és a doki ezt sokallta. hogy mi a titkom? szoptatás. :) Kolos nagyon nagyon sokat evett, én meg nem győztem annyit enni, hogy maradjon nekem is vlmi, minden a tejcsinálásra ment. ezért is választotta el végül magát kolos 8,5 hónaposan, mert már nem voltak tartalékaim, és nem volt elég tej. pedig 12 kg-t híztam terhesség alatt. mondjuk ebből 3900 volt maga a gyerek. jó nagy baba jött ki belőlem, mi? :lol:

Anna, jártok ringatóra? én is gondoltam rá anno, de tőlünk kicsit messze van. milyen?

mennem kell öltözni, megyünk házavatóra egyik barátunkhoz de kolos még alszik...
Vendég
 


Sziasztok...csak gyors bekukk...megint szuper képeket raktatok!

Anna mi is akartunk menni, de elcsúszott a Bence szülinapja...ma tartottuk így nem mentünk...mesélj majd milyen volt

Képeket majd teszek fel.

puszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi
 
 


Zuzmara, szorítunk Patrikért, biztos nem lesz semmi baj. majd írjál mi volt a vérvételen. dokihoz is mentek utána? eredmény mikor lesz?
Vendég
 


Sziasztok!

Már biztos túlvagytok a vérvételen - Zuzmara. :roll:
Eredmény?

Orsi
Irigyellek, hogy a szopi fogyasztott.
Én híztam alatta. Most annyi vagyok, mint amikor szültem :cry:
Jövőre lehet majd fogyóznom :? ...úgy tervezem, hogy kb májusig még lesz cici...
bár a végefelé már csak reggel és este...

Nem sikerül a vonalzó?

Zsuzsi várjuk a képeket!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

Túl vagyunk a vérvételen :cry: szegény Manóm, úgy sírt... Hiába volt nagyon aranyos, kedves a dokinéni meg az asszisztens, de mégiscsak...
Olyan sokáig szenvedett szegény, mire a vékony kis vénájából lecsapolták a 2 fiolát... majd a szívem szakadt meg.
Miután kijöttünk én is bőgtem egy sort...
Eredmény délután 4 után lesz, de a doki csak 14óráig rendel, így holnap mutatjuk meg neki.
Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi gond :cry:

Kép
zuzmara08
 
 


köszi Kia, igen sikerült, most más oldalon próbálkoztam, vlmiért a ticketfactory-s kód nem volt jó, ezt pedig elfogadta.

szegény Patrik, én is biztos bőgtem volna vele együtt.
amúgy hogy eszik mostanában? még mindig rosszul? láza van még?
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?