Szép jó estét mindenkinek!
Orsi
Én a Külkereskedelmi Főiskolára járok, és már egy éve tolom a nyelvi szigorlatot.
Mindenem megvan, már csak ez hiányzik (angol szakmai a felsőfokúnak felel meg, a B nyelvem az olasz, ez a középfokúnak felel meg, de sajnos kötelező)
Szóval most 17-én olasz írásbelin leszek, aztán január 5-6-7-8 elosztva szépen.
nyami, ez az igazi finomság
Ezután nekem is van még az államvizsga, de majd csak nyáron lesz, a diplomamunkámhoz még csak fejben kezdtem hozzá.
A játszóházzal kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy még nem láttam és nem jártam ott. Általában, amiket itt a kerületben találtam, mind szörnyen drágák voltak, hiába az ígényesség.
Fel fogom tenni a képeket (rengetem lett), de kicsinyítve. Ha valakinek eredetiben is kell, akkor írjátok meg, hogy melyik kell e-mail címmel (priviben persze) és átküldöm!
Hunci
Több dolog miatt kérdeztem íly részletesen a fürdetést. Egyrészt azért, mert a fogmosást nem tudom hova "beilleszteni", hiszen fürdés után még cicizik, ami evés. De a cicin elalszik és úgy tesszük ágyba (vagy ha nem alszik el, akkor is ágyba kerül tök8). Tehát, fürdés után már nem lehet fogat mosni. Előtte meg azért nehéz, mert én mindig megvárom a legvégső pillanatot, amikor a Csabi már nagyon fáradt (szó szerint csetlik botlik), de még nem alszik el. Na akkor nyomás fürdeni, mert utána könnyel elnyomja az álom.
A másik pedig, hogy nekem senki nem "tanította" meg, hogy mivel hogyan fürdessek. És hintőport használtam a hajlatokba nyár óta, plusz babaszappannal fürdünk. DE! Mind a kettő valójában szárít, ezért kérdeztem az ötleteket. A habfürdővel próbálkozunk, de valahogy Csabi nem szereti ha sok a hab, nem értem, hogy miért, de nem és kész. Ráadásul az apja csinálja a vizet (mint sok helyen
), ő pedig ha nem mondom, nem tesz bele és ez csak újabb összevisszaságot okoz. Néha olajozom vetkőztetéskor és áttornáztatom, de nem tudtam pontosan, hogy hogyan is kéne zajlania az esti ceremóniának.
Mondjuk az igaz, hogy ilyenkor nagyon irigykedem a távfűtésesekre, ímádtam otthon fürdeni. Mindig meleg van! Nálunk meg mindig hideg van.
A tükör egyébként nálunk is nagyon megy! Pont fürdés után mi is. Apa emeli ki, én tartom a törülközőt, abba belecsavar, aztán mi úgy hívjuk, hogy egy családi fényképet csinálunk.
Mindenki csízel a tükörbe, apa és a baba is kap puszit, aztán nyomás a szobába.
Elaludtam a nyakamat, vagy nem is tudom, de annyira nagyon fáj és balra alig tudom fordítani. Ráadásul a hátam is bal oldalon fáj picit emiatt, úgyhogy semmit sem tudok rendesen csinálni és minden kényelmetlen.
Betti nálatok mi újság? Fürdetéssel hogy álltok? Tudom, hogy néha olvasol ám minket!
Tudjátok már, hogy hogy alakul a karácsonyotok?
Anna
Egy csomót gondolkodom ezen a játékot ideadni odaadni dolgon. Több dolog is eszembe jutott. (most jól megfigyeltem, hogy mit hogy csinálunk, mert mi ösztönből nevelünk és nem tudatosan) Az egyik, hogy ami ugyan anyukám szerint rossz dolog, de nekem normális az az, hogy ha valamit nem adok oda a gyereknek, elmondom, hogy ahhoz ne nyúljon hozzá, mert az anyué v. apué. Anyukám szerint ez nagyon rossz dolog, mert egy családban nincs enyém-tiéd-övé, de mivel mindig ez jön a számra, nem tudok mást mondani.
Akkor pl írtad egyszer, hogy vesztek Levinek egy gyerek laptopot, mert folyton a tiéteket üti. Erről az jutott az eszembe, hogy 1. én allergiás vagoyk arra, ha a laptop körül téblábol, tehát nálam ezzel nagy a szigor 2. a sima billentyűzetet nem bánom, és apukám adott egyet Csabinak. Szted mennyi ideig használta?
Míg rá nem jött, hogy azt megkapta kb.
Védőnőt amúgy kérdezted már?