Új privát üzeneted érkezett!

Adri!

Jó hogy jöttél!! Ha tudsz azért néha nézz be! :wink:
Szorítok a tesó projecthez! 8)
csipcsab
 
 


Viki, ne ijesztgesd magatokat lécci!!! :wink: Minden rendben lesz! A babának nálunk nem adtak antibigyót, csak nekem egy szurit szülés közben (nem volt vészes).

Gratula, Flóra, a fogacskádhoz!

Adri, de jó, h írtál. Dorónak is erős az akarata... Drukk a picitesóhoz!
Ja, akarathoz annyit, h ma autóban vezetés közben nem tudtam neki visszaadni a labdáját, elkezdett bömbölni. aztán megpróbáltam azt, h azt mondom, h majd ha az ovihoz érünk, nincs messze az ovi. Ezt megértette, és megnyugodott. Úgy látszik, érdemes ilyennel próbálkozni már ebben a korban, amit ismer, ért, ennyit úgy látszik, már tudnak késleltetni. vagy jól elterelte a figyelmét, a lényeg uaz.

Angyalka, merre jársz? hogy vagytok?

Szülinap: ismerősék trambulint vesznek a másfél évesnek. Doró is szereti, jó lehet.
Dorka könyveket kap, babanaplót a fényképeivel, Bartos Erika Állatkertben a baba könyvét (saját fényképet lehet aabba is ragasztani), Bartos Erika verses könyvét (nagyon jó az is), fürdőköpenyt szeretnék még az uszihoz.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


bocs, karácsonyt akartam írni, csak még mi szülinapozunk is 1folytában...:).

Kép

Kép
nán-dorka
 
 

 
 

Sziasztok!
Írtam egy csomót, aztán Enci egyetlen mozdulattal eltűntetett mindent.

Szeri:
természetesen nem akarom bölcsibe adni Encit. Én abszolúte nem vagyok pártolója ennek a megoldásnak. Amúgy a közelben nincs is, talán a 30 km-re levő városban.
Enci is alagutas sátrat kap anyutól, másik mama nevében meg nagy darabos építőkockát vettünk neki.
Mikulás hozott neki távirányítós autót, amit egyenlőre csak tologat.
Én is könyvet gondoltam, meg valami olyan játékot, amit lehet pakolgatni. Anya táskájából és a konyhafiókokból imád rámolni.

Vicky: kicsit megkésve, de sok boldogságot kívánok.
Strepto szűrés nálunk 25 hetesen van, aminek a hátránya, hgoy a gyógyszer ellenére (állítólag) szülésig még kiújulhat. Dokid biztosan tudja, kérdezz rá.
Nálunk a Jézuska hozta a fát is és az ajándékokat is. Délután valamelyik szülővel mindig elmentünk a templomi pásztorjátékra, és mire hazaértünk ott volt a kész fa, telis tele csomagokkal az alján.
aztán később már a fát mi segítettünk diszíteni, csak az ajándék volt Jézuskától.

Csipcsab: ENcinek is 5 hónaposan jött ki az első foga, rá 1 hétre a párja.

majd folytatom, de ENci itt nyöszörög mellettem, valamit próbálok kezdeni vele.
vivi79
 
 


Sziasztok!

Először is, Vicky nagyon Boldog Szülinapot! (utólag is) :roll: Nálunk sztrepto szűrést a doki a 35. héten csinált, ha jól emlékszem.

Bocsánat, hogy ritkán jövök, de úgy rohannak a napok, hogy az csak na. :? De azért olvasni szoktam. Meg most Apehbe rohangálunk, Apának volt vagyonosodásija és megbüntettek minket 1,5M Ft-ra. Most azzal rohangálok ügyvédhez, meg ide-oda a fellebbezés miatt. :shock:

Marietta, gratula Flórának a fogacskához. Mi még csak nyálzunk ezerrel, bár a doktor néni szerint már nagyon kemény az ínye.
Viszont, alkalmanként sikerrel már visszafordul hasról hátra, illetve tolatva már mászik a Srácom. :shock: Múltkor a habtapirol elmászott a pelenkázóig. Kb. 1-1,5 m a távolság. Ezt kb. 3 perc alatt tette meg (annyi ideig nem voltam a helyiségben).

Karácsony, hát nálunk Peti max. a fát fogja értékelni. Egyébként Nagyiéktól etetőszéket kap, illetve egy nagy mackót. Remélem nem fog Tőle megijedni.:roll:

Az építkezőknek nagyon örülök hogy haladnak a házak :) Jó lesz majd beköltözni :)

Adri, nagyon drukkolok a kistesóhoz :) Biztosan jönni fog :)

Peti egy tündér, hajnali 5-6 körül eszik csak először az esti etetés után. Igaz van, hogy 2x is nyüszizik éjjel, de ilyenkor vissza lehet altatni anélkül, hogy kivenném az ágyból. Szuperül lehet vele jönni menni, nagy jól tűri az utazást :) Nagyon mosolygós, vidám baba, sokat dumál és sikongat jó kedvében :)

Most ne haragudjatok megyünk fürdeni, de talán később még jövök.

Puszi mindenkinek és bocsi attól akiknek nem írtam :(

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Sziasztok Lányok!!!!


Bocsi, hogy csak ilyen ritkán tudok jönni, nagyon röstellem magam...
Mi nagyon jól vagyunk! Csongi nagyon sokmindent mond már. Nimróddal nagyon szeretik egymást, ölelgetik egymást, megfogják egymás kezét, szóval teljes a szerelem. Már egészen jól eljátszanak. Nimród nagy kópé, mindig az kell Neki, ami épp Csonginál van, szóval megy a balhé (ja, mert persze el is veszi, Csongi meg ilyenkor bömböl). Csongi úgy hívja Nmródot, hogy Mindi, olyan aranyos... Nándorka példáját veszem, mi is írunk egy Csongi-szótárt :lol:

Képzeljétek el, mi történt...kifelé menet voltam a menzeszből (30-án jött meg és 3-án történt az eset), hogy hát a piri miatt (már csak incifincit volt meg, Apával gumit használtunk. Soha nem szoktunk, mi a megszakításos módszert választottuk ezeddig, no de most beújítottunk. Hát persze nem ez a lényeg, hanem a gumi bizony elszakadt (egyszer használunk, akkor is ez van :roll: ).
Nagyon úgy érzem, hogy Bébike van odabent. Tudom, ez elég képtelenül hangzik, de már 7-én éreztem, hogy valami törénik. Hánytam is egy picit, de ez is furcsa volt. Érzem, hogy kb. most ágyazódhatott be. Lehet ez pesrze pszichés tünet, nem kizárt! De mégis....
és nagyon örülnék Neki, ha így lenne. Múltkor még azt írtam, nem lennék rá felkészülve, de akkor nem is éreztem semmit, ugyi csak nem jött meg. Így azért már más, hogy érzem is, hogy valami történés van odabent.

Szóval nagyon izgatott vagyok, 20-án tesztelek, vagy mikor érdemes. 3-án este történt a dolog, kb 7 nap a beágyazódás. gondolom a 17.napon már biztosan kimutatható, függetlenül a menzesz időpontjától?

Fényképet még nem tudok mindig küldeni, mert az új gépre még nincs meg a letöltő program.

Csongi is kap Ikeás asztalt + széket. Az a legjobb most a piacon. A teszveszen van gyönyörű, nagyon jó áron, fa, gyerekbarát alapanyagokból, csak éppen 59 cm széles, ami nem túl nagy.

Bújkálós sátrat mi is veszünk, Ti melyiket választjátok. Cirkuszos, vagy katicás?

Mi a Fakopáncsban vásároltunk egy csomó dolgot - puzzle, hinta.

Vivi, Te utánanéztél a gyed témának? Most akkor mi után számolnak mit?

Ígérem, hogy igyekezni fogok gyakrabban jönni.


Pusza

NImród volt a vizsgálaton, minden változatlan, továbbra is június van napirenden, hogy akkor lesz a műtét. 10 napig bent lesz Szegény :cry:

KépKép
KépKép
ragota
 
 


Ragota, de klassz, h írtál! Bizony, Te, mint topikmami, különösen hiányzol, ha nem vagy!!!

Viki, boldog szülinapot utólag is. Küldök kárpótlásul a késésért tortaképet, amit múlt héten a fiamnak sütöttem az ovis szülinapra.

Kép

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Kép Kép

meriann
 
 


Vicky: utólag is boldog születésnapot!!!!

Bocsi, csajok de Áronci alszik éjjel, csak egyszer ébred enni, viszont így egész nap foglalkozni kell vele, mert max. 30 percet alszik, azt is csak ölben. Dobok be egy fotót. Duzzad az ínye, egyfolytában nyálazik és nyügiskedik. De nekünk rágni az ibolyagyökér nagyon bejött és ahogy a fotón is látszik a borostyánt is hordja, de csak nappal.

Marietta: nekem már 2X volt mensim és mindkétszer Ronón hamarabb észrevettem, hogy van valami szopáskor.

Ragota: drukk, akkor nagyon!!!!

Kép

meriann
 
 


Sziasztok!

Meri,
aztaaa de kikerekedett a legeny!!!!!!!!!!!!!!!De dragasag!!!!!!!
Nalunk is ez volt az elejen,ejjel aludt,nappal meg alig,20 perceket...aztan sajna 4 hos kora utan kelt ejjel jo parszor egesz 8hos koraig,de onnantol meg a nappal volt jobb.Szoval alakul majd ez is!!!!

Ragota,
szuper,hogy jottel!!!!!!!!!!!!!!!!!!Huuuuuuu akkor en most drukkolok,jo????? :lol: :lol: :lol: :lol:
Hat igen,ez Murphy,hogy egyszer hazsnaljatok es akkor is...
De az a lenyeg,hogy ha megis ugy alakul,egyaltalan nem banjatok!
Kar,hoyg kepet nem tudsz tenni...
Nimrodot puszilom sokszor,meg Tesodat is!!!!!Edese lehet Nimrod meg Csongid,
nalunk is megy a bandazas a 3 unokatesoval,kepzelheted,ok is imadjak egymast!

Nandorka,
aztaaaaaaaa,szuper a torta!!!!!!!!!!!Emeletes,jol latom!!Kirayl vagy!!!Milyen izu?
Fiadnak pedig utolag is boldog szuletesnapot kivanok!!!!Micsoda nagyfiu mar!!!!

Pinkine,
orulok,hogy Peti a javulas utjara lepett :lol: :lol: :lol:
A tobbit meg sajnalom :(

Adri,
jaj nagyon orulok,hogy Te is jottel!
Tesoprojekthez en is szurkolok Nektek nagyon!
Lehet am,hogy nem is lesz szukseg a januari vervetelre :wink:

Marietta,
siman lehet am,hogy a fogzas miatt nem eszik ugy Flora!!!!Ez nagyobb korban is igy van,Attimnak is rosszabb az etvagya,ha valami epp bujik...!!!!!!
Sulymeres:csak azert irtuk am,hogy ne vidd meretni,mert idegesited magad,meg ok teged,pedig minden ok,erted!!?Megertem,ha nem akarsz konfliktust a vedonovel,gyerekdokival,de ez akkor is olyan fura,hogy ok paraztatnak...
Nalunk tok maskepp volt,en paraztam,ok meg allandoan nyugtattak..mindig azt mondtak,amig hizik,addig okes!Hogy mennyit,az szinte mindegy.

Tenyleg,irtam,hogy 1 honap alatt 6 foga jott ki?Es szinte eszre sem vettuk,nem kelt ejjel meg ilyenek,nemugy,mint az elso 8 foggal(pedig ezek kisragok,szemfogak..)....16 hosan 8 foga volt,most meg 14 :shock:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Pinkiné: gratula Flórának a mászáshoz, nagyon ügyi.

Ágota: mennek a drukkok 20-a körül, és várunk a hírekkel. Azt hiszem szebb ajándék nem is kellene karácsonyra, ugye?
Nem érdeklődtem még gyed ügyben. Én még ugye beleférek a 2 évbe, így a szülés napjáig marad a gyed, aztán átvált tgyásba. Te már ebből kicsúszol, ha jól számolom. Elvileg úgy tudom, hogy nem az utolsó 2 évet veszik figyelembe (ami tgyás, és gyed), hanem a munkában töltött 2 évet. De majd ha utána nézek, szólok. És ha Te tudsz valamit, akkor szólj Te is, jó?

Dorka: nagyon szép tortát sütöttél. Meg is ennék belőle egy szeletet.

Meri: köszi, hogy betettél újra a táblába. Áron milyen jó húsban van! Aranyos formás Babuci.

Amúgy állandóan keserű a szám, nem tudok olyat enni ami használ. Napjában nem tudom hányszor mosok fogat, de az is csak ideig-óráig hat. Abbahagytam a homeos bogyókat, mert a szedés ellenére szinte minden reggel jött Rókuci. A védőnő szerint okozhat ellentétes tüneteket, ha sokáig folyamatosan szedem. Szakértők, mit mondatok erre?
vivi79
 
 


sziasztok!

Ágota, nagyon drukkolok 20-ára! Elvileg a peteérés után 12 nappal már kimutatja a teszt, úgyhogy pár nappal hamarabb is tesztelhetsz :wink:

Vivi, köszi szépen!
GYED-téma: egy barátnőm, amikor terhes lett a 2. babával, újra táppénzre tudott menni, amit a régi fizuja alapján kapott. Állítólag ha a munkahely támogatja, akkor meg lehet ezt csinálni, ha a táppénzed magasabb, mint a GYED, akkor érdemes utánajárni!

Dorka, köszi a köszöntést és a tortát! Hú de megenném most! Isten éltesse a Fiacskádat is!

Arwen, OK nem olvasgatok...megyek is innen :wink: :lol:
Gratula Attinak a 14 fogacskához! Nem semmi ez a tempó! :wink: :lol:

Meri, de jó húsban van Áron baba! Nagyon cukiiiiiiiiiiiiii! :lol:

Pinkiné, köszi Neked is! Azta, 1, 5 millió Ft? Gondolom ez valami tévedés :evil: Én a múltkor egy levelet kaptam, miszerint fizessek be valami bírói eljárási illetéket. Nem volt bírósági ügyem, felhívtam őket, kiderült, hogy az ügyszám, amire hivatkoznak, valami vadidegen pasi nevére szól, közöm nincs hozzá :evil: Ilyenekkel stresszelik szegény kismamákat...

Adri, de jó, hogy benéztél! Tényleg hatalmas nagy fiad van már, lassan közeleg a 2. szülinap :lol: A tesó projekthez kitartást és drukkolok nagyon, hamarosan bekopogtat majd, hidd el! :wink:

Marietta, gratula az 1. fogacskához! :lol:

Rólunk: jól vagyunk, bár egyre többet kell pihennem, mert ha elindulunk valahová, elkezdek fájogatni és dagad a lábam, és persze parázok, nehogy útközben beinduljon a szülés.
Pár napja elmentünk vásárolni, és iszonyat dugóba kerültünk, 1,5 órán át egy helyben álltunk, autópályán, úgyhogy visszafordulni sem volt esélyünk. Jó lecke volt, nem szeretnék autóban szülni. Úgyhogy inkább ülök a s*ggemen, ha csak lehet, és kihasználva a helyzetet, iderendelem a látogatókat :lol: :wink:

Levente még mindig sokat mocorog, szerintem jól elvan odabent, lehet kivárja ő is a 40. hetet, mint itt sokótoknál :D

Ma hallgattunk szívhangot a védőnőnél, olyan szuper volt! Hétfőn lesz az 1. nst-nk.

Ja és képzeljétek, tegnap szobor készült a pocimról, ezt kaptam Apától szülinapomra :lol: Most szárad :lol:

Kép
vickybabe
 
 


Meri, Ronó baba nagyon édes!!!! És képzeld, hasonlít az én kisfiamra, mikor ekkora volt. Az azért klaszz, h éjjel jól alszik!
Nyálzás "ellen", inkább állandó ruhacsere ellen, nekünk jól bevált néhány csini, jó nedvszívó kendőcske. Igaz, azt is gyakran kellett cserélni, de mégis kisebb meló.

Viki, miylen a za szobor? Nagyon izgin hangzik! Kérhetünk képet róla? Persze, ne autózz,a ha nem muszáj. Bár én dugóban voltam reggel, mikor az első szülésem beindult, és tudtam, h semmi baj nem lesz, nem is lett. Szóval akkor sem kel lmegijedni, ha véletlenül dugóba kerül az ember.

Kösz a torta nevében. :D És a teteje nem tűnt föl Nektek, h milyen? Stilizált formában egy óra, és azt az időpontot mutatja amikor a fiú világra jött: 5 óra 7 perc. :)
Igen, emeletest rendelt. 7végén lesz, h az ovis barátok jönnek, arra 3emeletest próbálok meg sütni... :oops: :D

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Nán-dorka: nekem feltűnt az időpont a tortán, valóban nagyon jól sikerült. Nagyon ügyes csaj vagy, hogy 2 gyerkőc mellett van energiád ilyenekre, majd én is szeretnék Ronónak efféléket csinálni. Most szereztünk be sok-sok nagyon puha nyálkendőt Ronónak, köszönöm a javaslatot. Annyi hiányosság előjött már a tapasztalatlanságom miatt. Sokszor dühít, de ez van. Attól, hogy nem huszonévesen szültem még nem vagyok gyerekgondozásban tapasztaltabb.

Arwen: pedig úgy örültem, hogy már alszik éjjel. Akkor próbálom kiélvezni, mert ha újra éjszakázni kell vele, valahogy bírnom kell.

Vicky: kitartás és nyugalom. Minden rendben lesz, majd meglátod. Nem tudom Te, hogy vagy ezzel, de én folyton mászkálni akartam amikor már alig bírtam magam. Állandóan vásárolgatni szerettem volna. Minden kórházi vizsgálat után kikunyiztam pár boltozást, a párom meg aggódott, de nem bírtam magammal. Persze utána meg nem győztem panaszkodni, hogy mindjárt elájulok, bedagadt a lábam, le szeretnék feküdni. Valahogy mégis jól esett a lelkemnek a kimozdulás.

Képzeljétek már rég nem fejem a mellemet, ennek ellénére vagy épp ennek hatására tegnap az egyik csak úgy olyan, de olyan görcsös lett, hogy szemmel lehetett látni, hogy nagy a baj. Felébresztettem Roncót és mondtam neki, hogy kötelező szopi van, és a drágám csak nyelte és nyelte a tejcsit, kb. 5 perc alatt kisimult és eresztett le kissé a mellem. Nagyon fájt. Utána a maradékot még csak lefejtem. Néha a G kosarú melltartóba sem férnek bele a cicijeim. :shock:

Írtam, hogy a bal cici Mici, a jobb Mica és Roncónak a Mici a kedvence. :) Azért Micának sem tud ellenállni. Amikor sok tejcsi van benne és hatalmas lesz, szopinál Roncó :shock: szemeket vág. Ezt lehet leolvasni a tekintetéből, hogy uramég mi lett ezzel???? És visszamosolyog és már lehet vele versenyt sikítozni, és ha kérdez tőle az ember visszagagyog.

Ahogy múlik az idő, nem hogy könnyebb lenne a nagyim halálát feldolgozni, hanem sokkal rosszabb. Hihetetlen, hogy már elhagyta ezt a világot. Annyi minden eszembe jut, 30 évet éltünk együtt. Néha csak rámtörnek az emlékek és nagyon fáj. Roncónak is annyi mindent taníthatott volna. Imádta a gyerekeket.

Na, úgy hallom ébred a husi.

meriann
 
 


Nán-dorka: Nagyfiúnak boldog születésnapot !!!!

meriann
 
 


Nandorka,
en is lattam,hogy a tetejen ora van,de az nem esett le,hogy a szuletesi idejet mutatja :lol: Nagyon otletes!Ugyes vagy nagyon!!!

Meri,
hu hat nem semmi mereteket olt a cickod,de valamenniyre vissza fog am menni,ha abbahagyjatok a szopit.Nekem nott Brol Cre a kosar,de ennyi.
Ugyin csinaltad a kotelezo szopit,ha csmosodni kezd vagy gyulladni ez a legjobb megoldas!!!!!!Es nekem meg az valt be,hogy fel literes muanyag palackba forro viz (h akihult megmikroztam) es azt ra a cicire,picit masszirozni.Fellazitja nagyon jol,aztan mehet a szopi.
Tunderi lehet Rono!!!!!!na ne aggodj,lehet,hoyg Rononal megmarad az,hoyg ejjel alszik,csak arra akartam utalni,hogy majd eljon az is,amikor raall a nappali alvasra is!!!!!!!!
Nagyid:nagyon-nagyon aterzem :( Nalunk most 1 honapja ment el ferjem Nagyija,de en is nagyon szerettem ot,nagyon megviselt,sokszor eszembe jut....es tegnap volt 1 eve,hogy elment az en nagyim,akivel en is 23 evet egyutt eltem...a mai napig sokat sirok,sokszor eszembe jut,es ez biztos,hogy nem is fog valtozni soha..

Vicky,
pociszobor az tok jooooooo!Lattam mar ilyet!!!!!
Dugoban szules :lol: Na igen,ez szerintem mindenkinek a paraja...nekem is az volt az utolso idoben,barhova mentem,akar csak gyalog is,allandoan az jart a fejemben,hogy mi van,ha elont a magzatviz a postan pl... :roll: Hat es nagyon nem igy lett!!! :lol:

Vivi,
hu ez a keseru szajiz nem lehet valami kellemes...en nem hallottam hasonlorol homeso bogyesz szedese miatt.
En is szedtem sokaig pl szules elott,meg utana szopi miatt,es nem volt ilyen...de persze lehet,hisz ez is gondolom egyeni!Tobbiek mit mondanak?

Kép

Kép
arwen07
 
 


Vicky:
köszi az infót gyed ügyben. Nekem a táppénzem (azt hiszem) kevesebb lenne mint a gyed, úgyhogy nekem jó így ahogy van. Sajna nem volt nagy fizum, így alig pár ezer ft-tal kapok kevesebbet, mint dolgozó koromban. Hónap hosszától függően 6-9 e ft a különbség. De ehhez még jön a családi pótlék, és máris annyi a pénzem, mintha dolgoznék.

Arwen: köszi a homeos választ. Azt hiszem pár napot kihagyok, aztán újra kezdem, mert egyre durvább Rókakoma. Valamit talán mégis használnak a bogyók.
vivi79
 
 


Sziasztok!

Egy kis életjel....

Átköltöztünk, lett is internetünk kb 1 napig, amikor is megadta magát a számítógépünk, most sikerült venni egy laptopot, ami eléggé szokatlan még... Mondanom sem kell, hogy a legjobbkor krepált be a régi, mivel képeket akarunk rendelni karácsonyra.

Amúgy nagyon jól érezzük magunkat az új lakásban, bár még mindig nincs minden a helyén... Csenge élvezi, hogy több helye van.

Majd megpróbálok visszaolvasni!

Ja, a kistesó kérdésen még gondolkozunk...

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz
 
 


Gyors bekukk...

Krisz, jó, hogy benéztél, gratula a költözéshez! De jó, hogy már az új lakásban karácsonyoztok!

Dorka, majd teszek képet a remekműről, ha teljesen kész lesz, még van rajta finomítanivaló :lol:

Meri, de édes lehet Áron! Elképzeltem, ahogy szopizik :lol: :lol: :lol:
Nekem nincs mászkálhatnékom. Bár jól esik kimozdulni, de inkább csak egy séta itt a környéken. Lehet a hideg is teszi, meg hogy karácsonyi tömeg van mindenhol. Ráadásul bárhová bemegyek, köhögő-tüsszögő emberek mindenhol...

Arwen, hát remélem, nálunk is inkább itthon indul majd el Kismanó. De ha nem, akkor is bizti megoldjuk majd :wink: :D A párom nélkül már nem megyek messzire :D

Egy mai pocakfotó, szerintem brutál sokat nőtt az elmúlt 2-3 hétben is. Mi lesz még itt? :shock: :lol:

Szerintetek megérzi az ember, ha a közeljövőben szül? Mert én úgy érzem, még jól elvan bent Levente...

Kép

Kép
vickybabe
 
 


Angyalkrisz, örülök, h jól vagytok, és Csenge élvezi a nagyobb helyet. Lassacskán a helyére kerül minden, ne aggódj. Egy kis izgőmozgó mellett nem megy olyan hamar a pakolás. Remélem, sikerül azért a képrendelés.

Meri, ha bármi van, amivel nehézségetek van, írj, hátha jut eszünkbe vmi. Én isszoktam írni Nektek, ha dilemázok, és már olyan sok mindenben segítettetek!
Remélem, Nektek is jól beválnak majd a kendőcskék! Olyan édik is tudnak benne lenni, kedvenc zöldséges bácsik máig emlegeti, h a fiam milyen vagány volt a kendővel a nyakán. Pedig nem is a vagányság volt a cél.
Annyira aranyos, h elneveztétek a ciciket. Tán csak nem Apa nevezte el őket? Meg h rácsodálkozik Ronó! :D Szopi közben is lehet a csomós részt masszírozni, az is fellazítja. Meg úgy érdemes a babát elhelyezni, h az állával legyen a leginkább csomós rész felé. Ezt pl. úgy lehet elérni szükség esetén, h a baba az ágyon fekszik, az anyuka pedig fölé négykézláb. Ilyesmi persze inkább csak kezdődő mellgyull. esetén szükséges, de tudjatok róla. Nekem nagyon bevált. És a melegítés is, ahogy Arwen is írta.

Nem bírom ki, h ne mutassam meg a 4szintes tortát.

Kép

Ma ez volt, amikor az ovistársakat meghívtuk. Tesókkal és néhány szülővel együtt összesen 25-en voltunk. Ja, és egy ovistárs kislánnyal kiderült, h pont ugyanarra az időpontra találtuk ki a szülinapi zsúrt, és voltak közös meghívottak is, és mivel a fiam kitalálta, h szeretné ezt akislányt is meghívni, és mivel nekik kisebb a lakásuk, nálunk jobban elfértünk - hát együtt tartottuk itt nálunk. Tök jó volt!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Nahát, Viki, pont uabban a percben küldtük el a hsz-ünket.
Épp Rád is gondoltam, de előbb el akartam olvasni, mit írtál legutóbb.
jaj, Doró felébredt...

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Viki, csodaszép csodanagy a pocid!!!! Nálam úgy volt, h előző nap (a fiam születése előtti napon) még egy egésznapos képzésen ültem (37 hetes volt). Este még vásárolgattam adventi koszorúhoz kellékeket, nemigen gondoltam, h másnap olyankor már kint lesz a kisfiam. De este lefekvés előtt megkérdeztem a férjemet, h ugye már minden készen van, nem hiányzik semmi.
Dorónál előtte pár nappal már úgy gondoltam, jönni fog mindjárt. De belejátszott ez is, h tudtam, h nem feltétlenül várják ki a csemetéim a 40 hetet.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


És köszönjük a kedves köszöntéseket, átadom a fiúnak. Képzeljétek ,nekünk most mindkét gyereknek jön a foga! Nem úgy van ,h kiesett volan, hanem a hátsó rágók közül jön új. Ő maga vette észre. Szóval eszerint már beindult a fogváltás nála.

Vivi, remélem, nem vagy már rosszul! Folyamataos eszegetés nem jön be?

Holnap megyünk a Néprajzi Múzeumba, olyan játékkiállítás van ,h mindent ki lehet próbálni! Majd mesélek!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!
Vicky: hatalmas a pocid, de nagyon szép. Nem tudok hozzászólni a megérzés dologhoz, mert nálunk ugye doki bácsik "kíváncsisága" indította a szülést. Én még pár napot húztam volna, ha rajtam múlik.

Angyalka: gratula az új lakáshoz. De jó, hogy a Karácsonyt már ott tarthatjátok!

Dorka: hát ez a torta csodálatos, nagyon ügyi vagy. Amennyien voltatok hozzá, gondolom elég jól el is fogyott. Mekkora házatok van? Nem volt túl nagy a gyerekzsivaly? nem bontották szét a házat?
újra szedem a homeos bogyót, így csak émelygek, de nincs róka. Nem igazán használ az evés sem, és néha már undorom van minden kajától.

Tud nekem segíteni valaki? Kaptam egy körlevelet, ovónői kezdeményezés, amit 6 gyerkőcnek kellene továbbítani (0 és 6 év között). A lényeg, hogy egy előre kijelölt gyermeknek küldenem kell egy általam választott könyvet, a hat másiknak pedig a levelet. Az általam küldött 6 gyerek szintén továbbadja újabb 6 másiknak a levelet, és akkor kerül sorra ENci, hogy ő kapjon könyvet. És ha nem szakadt meg a lánc, elvileg 36 könyv érkezne. De az ismerősim között egyenlőre nem bírok 6 embert találni, aki partner lenne ebben. Akiről nem tudom biztosan hogy továbbküldi, annak inkább nem adok.
Ha esetleg érdekel valakit, akkor írjon!!!!!! :roll: ha nem érthető valami, akkor kérdezzetek.
Nem szoktam részt venni hasonló piramisjátékokban, de ez azt hiszem jó célt szolgál.
vivi79
 
 


sziasztok!

Vicky, azta mekkora hatalmas pocak! :) Levente szépen növekszik :)
Megérzés: Hát, a végén én már sokszor sírtam, hogy ez a gyerek sosem akar megszületni :) Aztán mikor péntek hajnalban elment a nyákdugó, tudtam hogy ma szülünk. Nem volt bennem semmi megingathatatlanság. A doki ki is nevetett emiatt. Aztán mégis igazam lett :)
Bár a másik topicban kérdezted, azért ide írom a választ. Oda nem szoktam járni. Szóval kex: hát, nálunk 2 póz jött be. Az egyik a kutya póz (pocakom párnákkal alá támasztva) a másik az oldalt fekvés. De igazából nem műveltük nagyon sűrűn, csak mikor már nagyon akartam hogy Peti megszülessen :):):):) Apa azóta is vissza sírja azokat a napokat! :)

Dorka, a torta valami fantasztikusan néz ki! Nyami-nyami!!! :) Nagy Fiúnak meg Sok Boldogságot és még vagy 90 évet! :):):)

Vivi, voltál már uh-on? Mit mondtak, mekkora a manó?

Na, most rohanok. Gyermek alszik, s csomó dolgom van. Dobozokat kell felvinni a tetőtérbe, karácsonyi csomagoló papírt keresni, karácsonyfát (műfenyőnk van), díszeket előszedni.

Ja képzeljétek, Apa jövőhét hétfőtől itthon lesz 28.-ig! :) Aztán megy 2 napot, majd 4et megint itthon :) Annyira várom már! :):):) Most már tuti, hogy fogok tudni karácsonyi kuglófot sütni! :)

S bucsúzóul néhány Peti kép: (aki már tolatva mászik ám)!

Vékony kis lábaim
Kép

Huuuuhaaaa
Kép

Ezt vettem neki a börzén
Kép

Kópé mosoly
Kép

A többi képet igyekszem a képtárba tenni

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Vicky: nem semmi a pocid. Még biztos fog picit nőni. Legalábbis nekem nőtt a legvégén is. Pedig úgy véltem, hogy már vége, nincs tovább még egy mm és szétrepedek, de tévedtem szerencsére.

Nekünk gond volt, de császár előtti éjjel nagyon megváltozott Ronó viselkedése. Erőteljesebb és állandó lett a rugi.

Nán-dorka: gyönyörű a torta. Biztosan hatalmas sikert aratott.

Pinkiné: Peti mennyit nőtt. Gyönyörű.

Angyalkrisz: klassz, hogy már az új házban vagytok. Örülök, hogy sikerült.

Arwen: köszi a tanácsokat.

Vivi: csak elmúlik, nekem a puffasztott búza bevált.

Képzeljétek tegnap este kimenőt kaptam és végre beültem egy kád vízbe és olvastam kedvemre, közben eszembe jutott és a végén a ciciket jól melegvízbe áztattam és kiszállás után már csak Ronót kellett elkapni, még szívni sem kellett neki. :lol: Csak nyelte és nyelte. Annyira jól esett picit kikapcsolódni.
Mindenféle gyerek vagy nem gyerek dalt amit tudok átszövegezem Ronónak, imádja hallgatni, akkorákat kacag
Pl. A kiment a ház az ablakon... dallamára
Áronkának jön a foga
Nyafi, nyügi a Mazsola
Borostyánlánc segít neki
Elviselhetőbbé teszi

Vagy a Bóbitára
Áronka, Áronka álmos
Elpihen anyja ölében
Két cici őrzi az álmát
Szunnyad a lágy ölelésben

De van már szöveg a Csókkirályra is, az nálunk Kakikirály :D
Más
Csajok akinek császár volt, mikor kellene, hogy szépüljön a vágás?Az enyém még mindig elevennek tűnik, semmi probléma vele, csak eszétikailag zavaró. Bár lelkileg még nem vagyok túl azon, hogy felvágták a hasam. Lehet ez is gond???

meriann
 
 


Meri: elég sok idő kellett mire "szép" lett a vágásom, de sajna nem tudom mennyi. Most már szép, úgyhogy kitartás, majd alakul. Lelkileg miért okoz problémát a vágás? Nekem ez nem volt gond, de ettől függetlenül elsírtam magam, amikor megláttam kötés nélkül a heget.Jók ezek a szövegátírások. Egy író/költő veszett el Benned.

Pinkiné: lassan 2 hete, hogy voltam UH-n, akkor 12+2 naposnak saccolta a doki, az adatai alapján, akkor 5,5 cm volt az ülőmagasság. Ma töltöm a 14. hetet, most változtattam a vonalzómat is.
Nagyon édi Peti Baba.
Nálunk is Apáéknál 22-től lesz "szabi", és ha minden igaz még január első hetét is itthon tölti. Jó lesz már kicsit Apázni, mert hetek óta folyamatosan dolgozik hétfőtől vasárnapig. Szinte alig látjuk.
vivi79
 
 


Tegnap voltunk a Néprajzi Múzeumban, majd teszek képet a galériába. A múzeumban úgy hirdették meg,h lehet játszan ia játékokkal a játékkiállításon. Hát, elég nagy csalódás lett volna, ha csak arra megyünk, mert alig volt vmi és nem volt készen, de szcsére volt Gryllus Vilmos-koncert meg karácsonyi vásár.

jaj, Rátok is akartam reagálni, de nem hagy ez a pici "Anya-cici"-mondó...
puszi, írok még...

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!

Nyunycsi ma megkapta anyutól az ajándékot bébi sí nadrág kabáttal háát olyan cuki benne hogy leírni nem lehet (fotó nincs egyenlőre mert töltőn voltak az elemek)

Nándorka nagyon szép tortákat tudsz készíteni!!
Van tejtesó?

Vicky hatalmas és nagyon szép pocid van!!!

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Bodzi: ha erre jársz, nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

Vivi: nem is tudom mi bajom, talán az, hogy nyáron olvastam, ha belevágnak a szövetbe, azt tökéletesen összeilleszteni nem lehet, stb, stb. Valószínűleg mélyen bevésődött ez a hülyeség a fejembe és most hat. Megjegyzem ha normál úton szülök, akkor a gátmetszés okozna problémát. Ajaj, reménytelen vagyok. Néha mindig sokat agyalok dolgokon, túl sokat. :roll:

meriann
 
 


Meri idővel(sajnos én sem tudom mennyi) hidd el szebb lesz a heg,nekem a kozmetikusom mindig mondja (gyantázás közben) hogy milyen szép már!

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


sziasztok!

Életjel :lol: Megvolt az első NST, minden rendben, Levente rengeteget rugkapált közben, főleg a szenzort vette célba a kis karatebajnok :lol:

Dokibácsi szerint "készen" vagyunk, betöltöttük a 37 hetet, a súlybecslés alapján 3 kg fölött van, a méhszájam elkezdett felpuhulni (2100-as). Úgyhogy innentől Rajta múlik, mikor indul el a nagy utazásra :lol:

Pinkiné, köszi a tippeket :wink: Peti baba tündéri!!!! Jó karácsonyi készülődést Nektek!

Vivi, gratula a kis 5,5 cm-es Manóhoz!!!! De jó lesz, ha többet lesztek a Pároddal együtt!!! Neveken gondolkodtatok már? Hogy állsz vukkal, remélem már elhúzott!!!

Meri, jók ezek a költemények :lol: :lol: :lol: a heget sajnálom...de természetes szülésnél is tényleg kevesen ússzák meg a vágást...Nálunk a kórházban első szülésnél 90%-ban van gátmetszés...jó lenne a maradék 10-be kerülni, de erre nincs garancia...

Dorka,nagyon szép ez a 4 szintes torta!!! Ezt is Te sütötted??? :shock: :lol:

Enyém Apa hivatalosan szombattól van itthon, egészen a Manó születéséig (és utána még vagy 2 hétig :lol: :lol: :lol: )
A héten megvesszük a karifát, díszek már megvannak, ajándékok becsomagolva, aztán várjuk a látogatókat (mi nem megyünk sehová az idén...asszem érthető okokból) 8)

Olyan fura, hogy bármikor elindulhat a kis Drágánk...én még mindig nem fogtam fel. Bár nehéz ez az utolsó hónap, de még picit húznám az időt, ha rajtam múlna. Nem tudom, Ti éreztetek-e ilyet, most olyan egy kicsit, mintha Ő csak az enyém lenne, és ha kijön, akkor majd osztoznom kell másokkal is. Hülyén hangzik így leírva, tudom, de annyira élvezem ezt, hogy csak mi ketten vagyunk egymásnak...

Más: hordozókendőt használ valaki? Szerintetek érdemes beszerezni? Vagy várjam ki, míg megszületik, aztán majd meglátjuk?

Kép
vickybabe
 
 


Meri, nagyon édik a verseid! És olyan jó ez a manóknak, mikor személyreszabott versike szól hozzájuk. Dupla figyelemmel figyelnek!
Dorka pedig zenét szerez. Szereti énekelni az egyik karácsonyi dalt, h "Góijja, góijja", ami annyit tesz, h Glória, Glória. A férjem szerint - és igaza van -, leginkább arra hasonlít, ahogy énekli, h gorilla. :D De ez még nem minden. Amikor énekeltem ezt a dalt, leállított, és azt kérte, énekljem inkább a Gá-gát (Háp-háp-háp, jönnek a kacsák.) Érthető, gyerekbarátabb dal, oké. De amint elkezdtem, ő folyamatosan ráénekelte, h Glória, glória...!!! Na, ezt bírd ki nevetés nélkül... :lol: :lol:

Viki, nagyon jó hírek!!! Hurrá! Úgy örülök Nektek! Klassz, h rúgkapált Levente! Meséltem, h nekem az intimtorna hüvelyösszeszorítós gyakorlatai jöttek be babaébresztésre? Arra mindig mocorgott Doró, lehet, h olyan volt neki, mintha vki bekopogtatna...
Az érzéseid teljesen természetesek, és sztem arra mutatnak rá, mennyire bensőséges viszonyotok van már most is. Én mondjuk kíváncsi voltam nagyon a babáimra, azért volt ez a fajta érzés kevésbé erős, amit írsz, de ismerem, és sok anyukától hallottam már.
A tortát én sütöttem. Nagyon egyszerű lábasokban különböző méretűket sütni, nem is gondoltam volna. (Azért írom, hátha pl. Levi baba is szól pár év múlva, h az oviban vkinek emeletes tortája volt és ő is azt szeretne... :D ) Jó dolgok ezek, én nem is vagyok egy gyakorlott sütögető, és ezt ráadásul sikerült teljes kiőrlésű liszttel elkészíteni. A díszítgetéssel mondjuk eljátszogattam előző éjjel 9-től 12-ig, mert először nem sikerült a terv szerint, de élveztem.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Kendő: mi használtuk mindkét ygereknél, de nem túl sokat. AKkor viszont, mikor igen, nagyon szerettük. A topikban jó tapasztalataok voltak vmi újabb fajtával, talán Porsi írta. (Nekünk régebbi van.)
Nekünk pl. a bátyám abban tudta altatni a fiamat, mikor én képzésen voltam, és nála volt a baba addig.
Én azért nem hasznéltam sokat, mert gyenge a hátam, a babáim meg igen ducik voltak. De nagyon jónak tartom a kendőt, tényleg érzelmileg és testileg is sokat ad a babáknak a hordozás.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Szuper, h otthon vannak az apukák! Mi meg, akiknek még nem, várjuk türelmesen, h a mieink is itthon legyenek. A lányom rajong azért, mikor Apa lógatósat és dobálósat játszik vele!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Esztora, nincs még tejtesó, akitől segítséget akarok kérni, nem tudom őt elérni. Meg mindneféle-mentes tápit kap a baba, nem tudom, mikor merné adni neki a tejcsit, amit most fejek. Szóval lehet, h egy kicsit tolódik a dolog. Elég nagy svung kell majd hozzá, én sosem fejtem géppel, meg a tárolásba is bele kéne tanulni, de ha érdemes, akkor megtanulom.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Esztora:
akkor végül mégis úgy döntöttetek, hogy mentek síelni? vagy Nyunyinak nem azért lett a szerkó?

Meri:
ne rágódj a vágás miatt. Gondolj arra, hogy Áron érdeke volt, hogy mielőbb biztonságosan kikerüljön a pocidból. Nekem talán azért nem okozott gondot a császár, mert úgy gondoltam, úgy akarok szülni, ahogy Encinek a legjobb. Adott körülmények közt ezt választotta a doki, de én enm bántam egy percig sem.

Vicky:
megértem az érzéseidet, nekem is volt hasonló. De neki utána is Te leszel az első, és néha Neked is jól fog esni, ha valaki felvált egy kicsit (és nyugodtan tudsz zuhanyozni, vagy akáar hajat is mosni).A nevek keresését majd akkor kezdjük, ha már tudjuk mi van a lába között. (Addig Levente és Zsófia)

Dorka: édes lehet Dorka ahogy énekelget.

Senki nem szeretne könyveket a gyerekeknek?? :(
vivi79
 
 


Vivi, bocs, h nem reagáltam. Én elég válogatós vagyok könyvügyben (is :oops: ). Már a könyvtárból is csak úgy veszek ki könyvet, ha előtte gyorsan elolvastam. (Mármint gyerekkönyvet... a regényekkel azért nem végzek helyben villámolvasással...)
Milyen szépet írtál Merinek a császárral kapcsolatban! Remélem, át tudtad adni neki a gondolataidat!
Ja, kérdezted korábban, mekkora a házunk, hogy fértünk el. Lent 60 m2, fönt csak a gyerekszobába mehettek, de jól elfértünk. Konfliktus sem igen volt, max. arra kellett vigyázni, túl ne pörögjenek, főleg a fiam ne. 1x bekapcsolta a zenét, sokan ugráltak zenére a trambulinon, no, akkor igyekeztem, h vegyem elő a tortát gyorsan, mert a hangulat nagyon a tetőfokára hágott! :wink: A legnagyobb vicc, h Doró remekül bírta! Nemhogy bírta, hanem meséltette a kisbabázást kedvelő lánykákat, és f2-ig nem is látszott egy cseppet sem álmosnak, holott 11 után ő már rendszerint nyűgös a fáradtságtól!

Esztora, majd kérünk síruhás képet Nyunyiról, feltétlenül!!! Drága lehet benne!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Marietta, mi újság a szopival? Remélem, helyreállt az evés. Én a helyedben nem vinném mérni. Jobban mondva én nem is vittem az enyéimet. A védőnőm nem mondta, h kellene, és én csak a második gyereknél tudtam meg, h van, aki rendszeresen beviszi a babát tanácsadásra. (Megjegyzem, nem lenne az rossz, ha pl. a váró egy jó kis szőnyeges helyiség lenne, játékokkal, a védőnők velünk lennének, míg várakozunk a dokira, megkérdeznhetnénk akár csipcsup kis kérdéseket tőlük vagy egymástól - de h ott várjunk egy órát egy orvosi váróban, h rámondják a láthatóan kicsattanóan egészséges gyerekünk, h kicsattanóan egészséges?! Kösz, nem.)

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Vivi hát alaposan meg gondoltuk a dolgot és most úgy van hogy én megyek síelni a fiúk itthon lesznek,"felköltöznek" anyósékhoz.
aki síel tudja hogy nem egyszerű felöltözni csúszni kettőt aztán visszamenni ebédeltetni,altatni stb.. és megint kimenni ugy hogy 4-5 óra felé zárnak a pályák
nagy próba lesz nekem az tuti (ha belegondolok máris hiányzik Nyunycsikám :cry: )

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Sziasztok!

Nandorka,
de edes lehet Doro!!!Ez az enekleses nagyon jo!
Tortasutesben pedig csucs vagy!
A buli allati jo lehetett,mintha Attilamat irtad volna le gyerektarsasagban:)Total,mint Doro,elfeledkedzik arrol is,hogy faradt:)

Vivi,
nekem az a bajom ezzel a konyves dologgal,hogy akkor nekem is kell 6 embert szereznem,hogy Attim is tutko kapjon...es az ilyen szervezz be x embert izeket sosem birtam...
Orulok,hogy jol vagytok Pocakbabaval!

Vicky,
szuper,hogy keszen alltok!Ertem az erzeseidet!
En arra emlekszem,hogy anniyra kettos volt,amit ereztem,azt is,amit irsz es azt is,hogy maaaar annnyira akarom latni,a karomban tartani....
Pocid hihetetlen nagy es fius:)))De nagyon csini vagy!
Nekem volt kendom is meg kengurum is,nekem a kenguru valt be inkabb.Azt viszont szinte mostanaig hasznaltuk.Es a kovetkezo gyereknel is fogom.)Attila is imadta nagyon!
Porsinak volt Mei Tai,nagyon szerette!Ha jol tudom ez kendo,de eloremeg van "kotve".

Meri,
szuperek a versek!!!!!!!!!

Pinkine,
Peti menniyre nagyfiu!!!! :shock: Nem semmi!Ugy megy az ido Lanyok.....

Krisz,
gartula az uj lakashoz,remelem tudsz jonni majd bovebben meselni!

En meg vagyok fazva,kohogok,nincs hangom szombat ota (nalam ez evente van 1 hetre kb...utalom!!)...szuper...:(

Kép

Kép
arwen07
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, olvasok ha időm engedi.

Most is van dolgom de igérem minnél hamarabb jövök és írok. :-)

Nándorka!

Akkor válaszolok is. :wink:
csipcsab
 
 


Sziasztok!
Szomorú vagyok a könyvek miatt, azt hittem itt találok lelkes emberkéket, de tévedtem. Keresgélek tovább, egyszer majd csak sikerül összegyűjteni őket.

Bár szedem a bogyókat, Róka Úr ma is járt nálam, már mindennapos vendég. Lassan talán megmozdul a Kisember és elbúcsúzhatunk egymástól.

Mutatok két képet ENciről, nekem nagyon tetszik, gondoltam megosztom Veletek.

Kép


Kép
vivi79
 
 


Vivi,
tunderi Encid!!!!!Gyonyoruseges kis szoszi!!!!!!!!Milyen szep kis fulbevaloja van!
Mit szeretnetek inkabb,fiut vagy lanyt?(tudom, a legfontosabb az egeszseg,de hatha van valami titkos vagyatok)

Kép

Kép
arwen07
 
 


HElló Arwen!
Én szívem mélyén kislányra vágyom, viszont a férjem most már tényleg fiúcskát szeretne. Régen mindig azt mondtam, hogy egy fiút és egy kislányt akarok, de alányos anyuka szerepbe már van gykorlatom, azt szívesebben folytatnám. Bármi lesz, örülni fogunk neki, és tényleg az egészség a fontos.
vivi79
 
 


Sziasztok!

Tegnaptól Flórácska 2 fogú lett. :lol: Gyorsan kinövesztette a másodikat is. :D
Mi jól vagyunk,csak itthon van a férjem és nem jutok a géphez. :twisted:
Na meg szembesültem vele hogy elkényeztettem a lányomat. :lol:
HA Ő úgy gondolja hogy vegyem fel és nem teszem meg egyből akkor olyan sírás levág hogy csak nézek kb így :shock: .
De ettől függetlenül imádom.
Na meg 1 percre nem lehet egyedül hagyni, mert úgy pörög forog. Sokszor az ágy alól szedjük ki. :lol: Odagurul mászik a tv állványhoz is és a dvd-et akarja lepakolni. Nagyon kis zsivány.
A férjemmel csak nézünk és ámulunk hogy milyen hihetetlen gyorsan fejlődik és írtó büszkék vagyunk Rá. A világ legjobb dolga szülőnek lenni.
És amikor látom ahogy a férjem is beszél hozzá jászanak összebújnak, olynkor bizony megtelik a szemem könnyel.
Mindig erre vágytam és hálás vagyok a sorsnak érte hogy átélhetem ezt a csodát.

Vicky!

Hatalmas és csodaszép pocakod van. Nem semmi hogy már itt tartasz és bármikor jöhet Levente. Nekem is üzenhetsz.

Nándorka!

Nagyon szupi "kis" tortákat csináltál. Nagyon ügyi vagy!
A szopival minden rendben. Még mensiztem addig is szopizott Flóra de úgy láttam hogy akkor kevesebbet. Mióta elmúlt azóta ismét nagy zabás. :lol:
A súlyával meg minden oké. Egy hónap alatt több mint fél kg hízott. Aztán hívott a védőnő is telefonon és elnézést kért hogy paráztattak mert hogy tényleg nincs semmi gond és ezentúl inkább csak havi 1x vigyem mérésre.
Hát én is így gondolom.

Vivi!

Kitartás rókához! reméelm minnél hamarabb odébb áll.
Nagyon szép kislány Enci! :wink:

Meri!

Jó kis versikéket találtál ki. Vicces lehet mikor előadod.
Jó kis husi lett Áron.

Pinkiné!

Drukkolok hogy Petinek mostmár minnél hamarabb kibújjon a fogacska. Ne kínozza Őt. Hát mit ne mondjak jó nagy gyerek. :lol:

Angyalkrisz!

Én a kistesóra szavazok! :wink: :lol:
Örülök hogy sikerült nagyobb lakásba mennetek!

Mi a karit nem itthon töltjük. 23-án megyünk anyósékhoz 24-én is ott leszünk. 25-én Debrecenbe rokonokkal aztán 26-án anyuéknál és utána meg tesómékhoz Kalocsára. Hát azt hiszem megyünk egy pár km-ert.
A hátam közepe se kívánja. Flóra miatt izgulok hogy fogja bírni az utat.
Mert uygan utaztunk már velle ennyit de minnél nagyobb annál inkább szenved a hordozóban mert nem akar benne lenni. Ki akar jönni belőle. És ha nemvesszük ki bizony vísítós hangos hisztizik! :lol:
Hát elég idegesítő. engem azért idegesít mert sajnálom őt és egyből kivenném, az apjának meg marha jó így vezetni.
Mert megállunk vele többször de ahogy újra visszarakjuk kezdi előlről. :twisted:

Na megyek.
Elnézést annak akinek nem írtam nem szándékos volt.
csipcsab
 
 


Vivi, ne legyél szomorú, mert akkor bizisten elkérem a címed, és küldök Encinek egy könyvet! Komolyan mondom!!! Pl. Bartos Erikától a Születésed története címűt. Bele kell ragasztani Apa, Anya és a kicsi fényképét, és elmeséli a baba történetét a pocaktól az első etetésig.

Marietta, így már mindjárt jobb! Mármint védőnő és doki!

Esztora, lazíts! Biztos tök jó lesz.

No, Doró ordít, csá!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Arwen, jobbulást!!!!!!!!! +++++++++++++++++++++++++++++

Lányok, nem tudjátok, a Gravidát is ajánlják szopi alatt is?

Vivi, azért gondoltam erre a könyvre, mert Doró szereti B. E. könyveit, nektek pedig most aktuális ez a téma, pocak, születés.

Viki, mi újság? Remélem, jól vagy!

Ma a csípős szélben az apjuk 12 órákig biciklizett a lurkókkal. Dorka elaludt a gyerekülésben, és lelógott oldalra, nem semmi látvány volt! Remélem, edzettek lesznek tőle és nem betegek... (Több felmérés igazolta, h a reggelenként gyalog vagy bicajjal suliba menő gyerekek a legegészségesebbek. Utána a buszozók, a végén az autózók.)

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Ja, nem 12 órákig bicajoztak, csak órákig. Kb. 2 és fél óráig.

Marietta, nekünk az autóban ordításra a megoldás az alvásidőben utazás volt. (No meg a vonatozás. De az nyilvánvalóan - több okból - nem megoldás most Nektek.)
Azt mondják, ilyenkor még nem lehet elkényeztetni őket, hallottad már? Sztem meg a fejlődés jele, h ragaszkodik, kb. 5 hónapos kortól indul meg ez, majd kb. 8 hós korban csúcsosodik. Az én gyerekeim pl. ekkortájt kezdtek ébredni éjjel.
Gratusz az új fogacskához, és a zsiványsághoz! :wink:
Szépeket írtál, és úgy örülök Nektek és mindannyiótoknak, Anyukák!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Nándorka!

Köszi! :D

Igen a gravidát is lehet szopi alatt szedni. Nekem a dokim mikor jöttünk haza a kórházból kifejezetten felhívta rá a figyelmem hogy amég szopiztatok szedjem!!
csipcsab
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?