Új privát üzeneted érkezett!

HÚÚÚÚÚÚÚ Szandra!

Velem nem osztanád meg ezt?
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/66208.jpg
Én ilyet tudok adni:
http://babanet.hu/album/albumimages/1549/31673.jpg

Koda

Kép

Kép
koda

Kata!
Klassz a keret! Feladtam már a nekem szánt szalvétákat? Mert tetszettek még mások is, az újak közül, cserébe viszont van citromosom:
http://babanet.hu/album/albumimages/1672/31791_ke.jpg
őt, vannak újak is.

Kép
Kép
zsuzsimano

sziasztok, régiek és újak!
Nagyon kényes témáról szeretnék írni, de úgy érzem, valakinek beszélnie kell erröl. Biztosan más is észrevette, hogy egy jó pár napja a régi szalvétás lányok nem jönnek már a topikba. Én személy szerint nagyon rosszul érzem magam e miatt a börömben, mert amikor én idetaláltam, kb. 3-4 hete (tehát én is új vagyok!) ez a topik volt a béke szigete, a Babaneten. Aztán pillanatok alatt elözönlöttük a topikot és sajnos, már nem a régi. Tudom, hogy mindenkinek joga van itt lenni , söt, mi több, nagyon jó dolog, amikor az ember olyanokkal tarthat kapcsolatot, akik hasonlóak valamiben mint ö, de ezt valahogy kevésbé lehengerlöen kéne müvelnünk.
Szükségünk van a régi lányok tapasztalataira, véleményére és nem utolsó sorban humorára, amik mindíg megédesítették azt a pár percet, amit itt tudtam tölteni.
Új lányok! kérlek benneteket, próbáljunk meg egy kicsit "kevesebbek" lenni, ne hengereljünk le mindenkit!
Régi lányok! Benneteket pedig arra kérlek, hogy térjetek vissza ide, ebbe a topikba, amit Ti hoztatok létre és nélkületek nem az igazi!
Ne haragudjatok, ha esetleg valakit megsértettem, nem állt szándékomban. Remélem vitát sem fogok kirobbantani, mert az nem lenne ehhez a topikhoz méltó; Csak jó lenne, ha minden a régi maradna!
Köszi, hogy elolvastatok!
mian

Köszi Lányok KépKépKép Erre nemis gondoltam Kép

dbarbi
DBarbi

Sziasztok

Szandra, köszi a fáradozást most értem haza, és nagyon megörültem a felajánlott szalvétáknak, és látom más is rajong a citromokért
sorolnám hogy melyik tetszik, és ha tudsz, ha csak negyedet is küldeni megköszönném:
( az utolsó 3 számjegyét irom le)

205, 206, 208, 209,
ilyenjeim nincsenek, és itt Zalaegerszegen sem láttam ezeket a hobbiboltokban.

mélben küldöm a címem.
drezsy

Ancsa,nekem lenne egy javaslatom! Miután már úgyis annyi topic van, lehetne esetetleg egyet létrehozni csak a cserére. Tudom, hogy nehéz elkülöníteni, de úgy gondolom, hogy meg kellene próbálni. Én hellyel-közzel másfél éve vagyok itt, és ha írni nem is írtam, de naponta olvastam a lányokat és bevallom, kicsit hiányoznak. Ráadásul az új lányok nem keveset tanulhatnának tölük! Már a kezdő szalvétázósakra gondoltamKép

Nem megbántani akarok senkit, pláne nem elüldözni, de meg kellene a dolgot fontolni!

GMagdi
gmagdi

Ugye azért nem fagyott meg a hangulat? Kép
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Bocs,de én sem tudom szó nélkül megállni.És én sem azért adok hangot az észrevételnek, mert kötekedni akarok
Ancsa, ezek szerint te sem vagy itt régóta. (3-4 hete)
én hozzád képest valóban új vagyok.
és még vannak páran, akik velem egyidősek, vagy újabbak.
Gondolom Te is megörültél neki, amikor rábukkantál erre az oldalra, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel találkoztál, és esteleg tanácsot tudtál kérni, vagy megmutatni a műveidet
Mi sem csinálunk egyebet, és nem gondolom hogy ezzel elnyomnánk a "régieket".
Az, hogy pedig lehengerlőek lennénk...
most erre mit mondjak, még új a dolog, és fűt minket a lelkesedés, a sikerélmény.
Lehet hogy kezdők vagyunk, de ötleteink nekünk is úgyanúgy lehetnek, kérdésünk meg mégtöbb
És kinek tegyük fel, ha nem a régieknek, vagy nem egymásnak. Elvégre ez a topik erről szól szerintem.
Majd ha mi is rutinos rókák leszünk, biztos kevesebbet irogatunk ide, más számára feleslegesnek tűnő dolgokat, de nekünk fontosat, ami esetleg a munka további menetéhez elengedhetetlen, vagy vezérfonalul szolgál.
A továbbiakban én sem vagyok hajlandó a témával foglalkozni.
Elnézést mindenkitől, nem állt szándékomban a kedélyeket tovább fokozni.
De úgy érzem az újak védelmében ennyit muszáj volt megírnom

Ja, amúgy találtam egy lehetséges öntőformát, olyat amit kb kata is felfedezett
Akit érdekel, emilben elmondom

Anita
drezsy

Ancsa!
Ma délután volt egy kis időm, visszaolvasgattam, és ugyanazon kezdtem el gondolkodni: hova lettek?
Nekem csak annyi lenne a javaslatom (mint már régebben másnak is, most így hirtelen nem emlékszem kinek), hogy a cseréket e-mailben tárgyaljuk le.Az jó dolog, ha felhívjuk egymás figyelmét arra, hogy mél megy, vagy tettünk fel új dolgokat és kinek szánjuk, de a biztosat csak kettőnek kell tudnia.
Egyébként nem akartam bántó lenni, nem akartam senkire célozni, ha visszaolvasnám, biztosan én is követtem el ilyesmit!(ezt előre le akartam szögezni, még mielőtt szó érné a házam elejét, és át nem váltunk Ma beszólok XY-nak topiccá, merthogy olyan jó ide járni, mert itt nem bánt senki senkit, és olyan szép dolgokat lát az ember, amiket feltesztek!)

Kép
Kép
zsuzsimano

Még hozzátenném azt is, hogy úgy szeretek benneteket, de az már olyan giccses és elcsépelt lenne, mint a mozikban Kép

Kép
Kép
zsuzsimano

Lányok azzal én is egyetértek, hogy a szalvétacsere máshol történjen. Tudom, hogy én is irogattam ide ilyesmiket, hozzáteszem én is uj vagyok. De egy biztos: IRGALMATLAN mennyiségű hozzászolást kell visszaolvasni, ha pl. csak 1 napot is kihagyok. Ezt igy nem lehet igazán követni. És szerintem nincs abban semmi rossz, ha van több topic is.
Csak ennyit szerettem volna hozzászolni, s szeretném, ha senki sem haragudna most meg, és maradna a régi hangnemKép
musi

Nyissunk egyet szalvétacsere címen? És akkor ott mindeki csereberélhet kedvére, mint ahogy Gmagdi és Musi is mondta. Sőt, akkor nyilvánosabban zajlanának a cserék, és ha vkinek már elfogyott, segíthetnének neki a többiek, mint pl ma a kiscipős szalvéta esetében. Nagyon segítőkészek voltatok!!
Én már egész belelkesültem, vagy hülyeség? Ide meg csak a technikai dolgok kerülnének!
Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Ki ért hozzá?
Én megpróbáltam, de hozzá se tudtam kezdeni.

Koda

Kép

Kép
koda

F I G Y E L E M ! ! !

Nekem sikerült
az új topik neve: SZALVÉTA CSERE-BERE
oda irja be mindenki,akinek cserélni valója van, hogy hol található
rögtön az ötletek, tippek topik elején Kép
Mindenkit szeretettel várunk!

drezsy
drezsy

Ügyes vagy!!!

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Eredetileg nem akartam írni, de mégis megteszem a hsz-okat látván. Csak a saját nevemben beszélek!

Igen, elmaradtam én is. Ez egy nyitott fórum, természetesen az jön ide, aki akar és akit érdekel a téma. Ezzel nincs is semmi baj. Az én hozzáállásom alapvetően az, hogy jó, ha jönnek újak, mert az amolyan "vér frissítés is". Nem is arról van szó, hogy elnyomnák a régieket az újak, nem arról van szó, hogy az újaknak ne lehetne ötlete. A dolognak ezen megközelítése bántó is lehetne, ha felvenném! Ez elég szűk gondolkodásra vall.

És most jön a de-> ez valóban egy nyitott fórum, de egy összeszokott társaság, összeszokott íratlan szabályokkal. A topik egy bizonyos témára épül. Az életben a személyes érintkezésű társaságok is így működnek, ha hozzá csatlakozom egy társasághoz, a megszokásaikat, elveiket tiszteletben fogom tartani.

Nem moderáltunk, csak kértünk néhány dolgot!
Kértük többször is, ha feltölt vki SZ-t, azt a képtárba töltse, ne ide, viszont ide linkelje be a
címet, hogy azok, akiknek modemes lehetőségük van, ne a képek letöltésével menjen el az ideje és a pénze. Kértük azt is, hogy a konkrét csere-bere forgalom mail-ben történjen.
Segítséget is adtunk, elmondtuk, hogy bizonyos előzményeket hol lehet találni. Nem azzal van a baj, hogy segítséget kértek, sőt nagyon szívesen meg is tettük. Előkerestük, bemásoltuk. Viszont amikor már ugyanaz a kérdés ötödszörre ismétlődik más vkitől, az a mi időnket is rabolja. Legalább csak egy kicsit kéne visszaolvasni. A babanetnek igen jól használható keresője van. Még mindig lehet utána is kérdezni, ha vki vmit nem talál. De sokszor az is elég lett volna, ha csak az előző napi hsz-ok vissza lettek volna olvasva, vagy csupán az aznapi.
Csak a példa kedvéért vegyük a gipszet-> igen érdekes és hasznos lehet egy olyan infó, hogy bizonyos fajta gipsznek milyen a minősége (már én is többfélét kipróbáltam és bizony, minőségben nagyon nagy különbség van közöttük) , hol és mennyiért lehet beszerezni, de az viszont már igen időt rabló, hogy napokon és hsz-ok tömegén az megy, hogyan is kell kikeverni.

Figyelembe véve, hogy ez egy kézimunka topik, nincs kedvem arra, hogy folyamatosan OFF hsz-kat olvasgassak. Sokszor szoktak azzal jönni topikokban, "ha vmi nem érdekel ugord át". Persze át lehet ugrani, de addig nem tudom átugrani, amíg nem olvasom el, mert nem tudom előre mit is írt a hozzászóló. Ráadásul az OFF-olásnak még net-etiketen belül is vannak írott szabályai. Meg lehet szólítani, akinek szánjuk és a mondandónk elejére be lehet tenni az OFF szócskát. Innentől kezdve tudom, hogy nekem ezt nem kell elolvasnom, ha nem akarom.
Ráadásul a legtöbb fórumozó portál erre külön is
felhívja a figyelmet, hogy ne tedd! Leírják, hogy mit illik és mit nem.
A folyamatos OFF-olások miatt egy idő után már nem vagyok kíváncsi a leírtakra, mert nem is a témáról szól.

Röviden (ami így is elég hosszúra sikerült) ennyi.
A fent leírtak pedig elenyészőek lehetnének, ha csak egyszer-egyszer fordulnának elő (mert őszintén mindenkivel megesik), de ezek itt és most folyamatosak.

Senki ne magyarázzon bele olyat, amit nem is gondoltam! Nem akartam személyeskedni, mert semmi értelme. Amiket pedig eddig visszakerestem és bemásoltam, szívesen tettem.
phaedraa

Anita!
Támogatom az ötletet, menjetek át a másik fórumbaKép
csii

Csi!

Ok, innentől kezdve, itt csak olvasni fogok, a további beszélgetéseket és primitivnek tűnő kérdéseimet a másik topikban fogom feltenni.

Sziasztok, további jó ténykedést

Anita
drezsy

Anita,
szerintem semmi oka itt senkinek megsértődni. Nagyon sokan jöttünk úgy ebbe a topikba, hogy azt sem tudtuk, eszik-e vagy isszák ezt a technikát. Feltettük ,,primitívnek tűnő kérdéseinket", amikre aztán mindenki a legjobb tudása szerint válaszolt is.
Aztán amikor már mi lettünk ,,régiek", mi is segítettünk ,,jó gazda" módjára az újaknak. És igen, van néhány (nem kőbe vésett) szabály, amit mindig elmondunk, hogy pl. csere-bere magánban, képeket ide ne, és hogy OLVASS VISSZA!!! -ezt most szándékosan csináltam ilyen ordítóra, mert hidd el, tényleg felhúzza még a legtürelmesebb embert is, hogy ha egy kérdésre válaszol, másnap ott látja ugyanazt a kérdést mástól -és nem azért, mert az a másik épp aznap jött, hanem mert figyelmetlen, ezáltal rabolja az időmet plusz semmibe veszi, amit írok.

Bevallom, szereztetek nekem egy pár olyan napot, hogy azt fontolgattam, itt hagyom a babanetet, mert úgy éreztem, teljesen feleslegesen írok, senki nem olvassa el, átlátszó vagyok. Most lehet, hogy sokan megharagudnak ezért a mondatért, de Nektek van inkább szügségetek ránk, mindig is inkább a tapasztalantlanabbnak van szüksége a régebbiek tudására.

Mert mi, régiek az utóbbi pár napban azért beszélgettünk egymással, tehát nem úgy lettünk ,,elüldözve", hogy szétment a csapat.

Nagyon nem szeretném, ha most meg az újak éreznék üldözöttnek magukat. Maradjatok Ti is. Csak épp akkor tényleg ne legyen szalvi, ne legyen itt kép, csak link, és a csere-bere legyen a másik topikban.

És persze térjen vissza a jó hangulat!KépKépKépKépKép

Jamina

OFF Ancsa,
tegnapi mélem megérkezett? Fontos lenne...
jamina

Sziasztok Lányok!

Részben magamra vettem a leírtakat, pláne, hogy nem sokkal az én csere ajánlatom után "dőlt ki a bili".

Ezúton elnézést mindenkitől akit ez zavart.
Csak azért mertem itt megtenni, mert nem volt rá más mód. Vagy volt csak nem tudtam róla.

Azért ezt még szeretném itt leírni:

Koda!
Ez jó cserének tűnikKép
Köldöm a szalvit, jöhet a kép Kép

Sziasztok:

Szandra Kép :Kép
krampuszmama

Sziasztok!

Írtam egy csomót folyamatosan ahogy olvastam az előbbi pár hozzászólást, de végül inkább kitöröltem. Réginek még nem, újnak pedig már nem érzem magam, de Szandrához hasonlóan én is magamra vettem egy-két dolgot. Nem tettem fel ide képet soha, de csere-berét bonyolítottam itt le. Tettem fel "primitívnek tűnő kérdést" is. Én úgy gondoltam, hogy ha már volt róla szó akkor vagy kapok egy linket és nem kell órákat visszaolvasnom, vagy valaki éppen ráér és nagyvonalakban leírja a választ. Ha ez tizedszer történik meg, akkor tizedszer. Ha pedig válaszra sem méltatnak (ilyen még nem volt), akkor kénytelen vagyok rászánni az időt és visszakeresem magamnak ha nagyon szükségem van rá.
Ezek után egy kérdés: akkor miről lehet szó ebben a topicban? Amiket a régebben dekuplizók készítenek az nekünk még magas. Amiket az újak készítenek az a régieknek elcsépelt és unalmas.
Akkor már nem lenne egyszerűbb egy olyan topicot nyitni ami dekupli, de kezdőknek?
Tudom most nagyon sokan fel fognak háborodni, vagy személyes sértésnek veszik az írásomat, de ez az egész szívből jött. Imádtam és imádok ide járni, mert ez a topic tényleg a "béke szigete", de nem tudom magam hová tenni. Sem új nem vagyok, hogy moderáljatok, sem régi, hogy az újakat moderáljam.

Ha valakit megbántottam elnézését kérem, ha többet nem akartok itt látni, azt is megértem, de ezt úgy éreztem le kell írnom.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Nos!

Megnyitották a "dekupázs kezdőknek" topikot, akit érdekel...

Koda

Kép

Kép
koda

Na akkor jöttem fokozni a kedélyeket.

Jamina, Phaedra teljesen egyetértek veletek.
Nagyon szerettem ezt a topikot, és igen voltak íratlan szabályok, amiket sokáig mindenki betartott.
De hosszú ideje, tényleg az folyik, hogy mi öregek keressük vissza a régen leírtakat, linkeljük, másoljuk be ide, akár hetente is, minden új érdeklődőnek.

Én nem akarok senkit megbántani, nem arról van szó hogy az Újaknak ne lehetnének ötleteik, és azokat mi nem fogadnánk szívesen.
Eddig mindenki meghallgatott mindenkit, s szeretném ha ez a későbbiekben is így lenne.
Viszont, Kedves újak. Azt azért tegyétek meg, hogy OLVASSATOK Vissza, ahogy a régiek is teszik, én a mai napig is előbb megkeresem, hátha volt már arról szó, amit kérdezni szeretnék.
Felesleges hetente leírni, hogy hogyan kell gipszet keverni, hova kenjük a ragasztót....
Ezekről már ezerszer volt szó. Ha mi Öregek képesek vagyunk időt nem kímélve utánanézni, talán nektek is lehetne nem?

Itt senki nem akar senkit moderálni, ha valakinek nem tetszik az eddig kialakult hangulat, nem az elmúlt hetekre gondolok, hanem a régire, nem muszály itt lenni, bárki nyithat magának új topikot, és cseveghet ott.

Bárkinek szívesen segítettünk eddig is, nem hiszem hogy valakit sértegettünk volna, viszont én sem szeretem ha a levegőbe beszélek, és ha leírok valamit, akkor 10 hozzászólás után valaki újra rákérdez hogyan csináltam.

Na akkor most lehet engem is utálni, de ez már napok óta kikivánkozott belőlem.

Üdv Gigóca
gigóca

úgylátszik frissítenem kellet volna, az egyik eddigi társunk már meg is tette:

Decoupage kezdőknek topikot nyitott.

Nem tudom mit mondhatnék, hajrá Drezsy
gigóca

Sziasztok!

Akkor jovok en is /hetvegen nem voltam, oszt mi fogad?Kép/.
Engem is bosszantottak azok a kerdesek, amik kb. 10 hozzaszolassal elobb meg lettek valaszolva. Most probakepp rakerestem a gipsz+arany szora, a kereso kb. 8 mp alatt felhozott 15 hozzaszolast-kivonatot, amibol egybol latszott, melyiket erdemes elolvasni.
Nem hiszem, hogy ez az ido tobb, mint amennyibe nekem kerulne legepelni, pedig jol nyomomKép. Ha meg csak annyit irok, hogy volt mar rola szo, keress vissza, tuti kitor a palotaforradalom. Mi is eppugy nevelgetjuk a gyerkoceinket, a mi idonk eppugy draga. Onzoseg azt varni, hogy majd valaki begepeli, mert nekem nincs ra idom. Kata, fura hogy Te is ertetlen vagy ezugyben, hisz en tudom, hogy a sajat topicodra is alig van idod. Akkor mibol gondolod, hogy nekunk van ilyenekre?

A kezdok muveit senki nem szolta le, senki nem tett ra megjegyzeseket, nem ertem, miert kellenek ezek a csusztatasok.
Hogy mirol szolt eddig ez a topic? Zsuzsimanot idezem, "technikai dolgokrol". Hogy ki hogy festi a keretet, mivel disziti, mit csinalt eppen es azt hogyan...

De engem nem is ezek bosszantottak igazan, mert egyszeruen nem keresgeltem helyettetek, nem gepeltem, aztan kesz. Hanem az, hogy oldalakon keresztul mast se olvastam, csak hogy ki milyen szalvetat vett, milyet keres, odaert a csomag, feladtam, stb. Konyorgom, levelezotok nincs?! Nezzetek vissza egy-ket friss archivot, egybol kitunik, mirol beszelek. Es kozben elsore pl. elsiklottam a celluxos kerdes felett en is, mert csak a sok linket lattam, igy ugrottam is tovabb. Es biztos van meg mas, amire valaszoltam volna, csak epp nem tunt fel.

Az meg, hogy a "szalvi" es egyeb nyalanksagok, gyerekes gugyogesek elkerulesenek kerese egyesekben mily nagy lelki torest okozott /lsd. index es a kezdo topic/, az mar csak hab a tortanKép.

-Afonya

ui: keves dolgot utalok annyira /nem annyira diplomatikusan: hanyni tudnek tole/, mint a szandekosan felreertett mondatokat, a csusztatasaitokat es a szurkalodo, gonosz megjegyzeseiteket.
Ez a topic tenyleg nem errol szolt, szol es remelem, nem is fog. Ha ez reszetekrol csak egy uj topic nyitasaval volt megoldhato, akkor ez egy elgondolkoztato, de tokeletes megoldas voltKép
afonya

Sajnálom, hogy ennyire félreértettétek, amiket írtunk... KépKépKép
J.
jamina

Jamina!

Én például nem értettem félre! És hogy őszinte legyek én is kezdőnek számítok (nem a Bneten persze), de én sem jöttem egy ideje, mert érdemleges infót nem kaptam, csak azt, hogy kinek milyen szalvétája van! Szó mi szó, sokat tanultam a korábban leírtakból, sőt, hogy öszinte legyek, innen tanultam, az itt olvasottak alapján mertem nekivágni! És a műveket is szivesen nézegetem és bár nem vagyok modemes, de a letöltés nekem is időt vesz el és mint tudjuk az idő pénz!
Kedves kezdő társaim, ha lehet, ne sértődjetek meg, az öregeknek jórészt igaza van! Ne rontsuk el az itt eddig kialakult jó hangulatot, hisz én már csak emiatt Bnetezek! Köszi! Kép

Süti
süti

Áfonya, Gigoca, Jamina, többiek

majd meglátjuk mennyire jön be az új topik...
én minden esetre ezzel a hozzászólással itt befejeztem. és valóban tökéletes megoldás szerintem is a kezdő topik. Már az elején is ezt kellett volna tenni...És ha becsúszik valakitől egy szalvi kifejezés,se harapjuk át a torkát, ezt egy kicsit itt túlragoztátok. De hát ezek után nem fog ez nektek itt szemet szúrni.
A sokat emlegetett iratlan szabályról meg csak annyit, hogy ha csináltatok volna egy SZABÁLYZAT ÚJ SZALVÉTÁZÓKNAK...topikot, mindez elkerülhető lett volna, úgy lett volna mire hivatkozni, amikor ezt emlegetitek.

drezsy
drezsy

Figyeljetek!
Szerintem nincs oka senkinek sem megsértődni, és ezt a témát már azonnal felejtsétek el!
Én nem tarom magam sem új, sem régi dekuplisnak, örülök annak, hogy itt lehetek, tanulhatok tőletek. Ti már komoly, megfontolt szalvétázók vagytok, nagy szakmai tapasztalatokkal.
Másik oldalról, most egyszerre sok új ember érkezett ide, volt aki nektek köszönhetően, a ti segítségetekkel készítette élete első munkáját. Ők bohókásabbak, de hát mindenkinek meg van a saját stílusa, ezt el kell fogadni.
Ha beleolvastok a kezdő topicba, akkor érezhetitek, hogy bennük( bennünk) nincs semmiféle tüske! Csak szerettek volna egy olyan helyet, ahol megbeszélhetnek mást is. De ettől függetlenül vissza fognak (fogunk ) jönni, tanulni tőletek, sőt én bele is fogok szólni a munkátokba, mert ilyen szinten szeretném művelni, mint ti, de az is érdekel, hogy ők mit csinálnak.
Szóval, ez kicsit olyan, mint amikor a fiókák kirepülnek a fészekből...nem?
Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Azt elfelejtettem mondani, hogy az új topic nem miattatok, hanem értetek lett indítva, hogy ti végre a saját szinteteken beszélhessétek meg tapasztalataitokat (ezt nem becsmérően, hanem csodálóan írtam)
Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Zsuzsimano,
Te komolyan ugy latod, hogy pl. drezsy elozo hozzaszolasaban nincs szo a kapott tuskeirol?Kép S bar mar elozoleg is befejezte ezt a temat, mint irtaKép, azert csak nem bir leszakadni rola.

drezsy,
csinaltunk szabalyzatot, csak mivel az ujak lustak visszakeresni, ezert inkabb mindig begepeljuk, mint lathattadKép.

Komolyan mondom, nevetseges, ami itt megy. Mintha a masfel eves lanyomnak probalnek valamit elmagyarazni, amire o a klasszikus hisztivel reagal. Gondolom, ismeros mindenkinekKép Pedig tobb eselyem lenne ra, hogy megertse, mert o _meghallgatja_, amit mondok, nem pedig indulattol vakon, zsigerbol frocsog gondolkodas helyett.
De ez mar nem is en vagyok, utalom az effajta remenytelen, nivotlan veszekedeseket /mert ez mar nem vita/, ugyhogy abba is hagyom.

Jo munkat mindenkinekKép

-Afonya
afonya

Áfonya!
Amikor én írtam, még Drezsy hsz-a nem volt itt!
MINDENKI!
Zokog a szívem, ne rontsátok el a hangulatot vitával, mert kezdünk olyanok lenni, mint .... (most ide nem akarok topicneveket írni) mert abból vita lesz megint! Kár hülyeségekkel felhergelni magatokat, így lesz a jó: sztechnika kezdőknek és szt haladóknak! Ez nem azt jelenti, hogy nem mehetünk a másik társasághoz, hogy elkülönül bárki is...stb.és főleg, hogy leszóljuk egymást.
Békítő Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Áfonya,
inkább menjél ebédet főzni, az konstruktívabbKép

Igyekeztem diplomatikus lenni. De úgy látszik, mindenki azt olvas, amit akar, és nem azt, ami le van írva. Ha meg akartok sértődni, hát meg is
fogtok, akármit is írunk. Nem ismétlem még egyszer, amit már leírtam (és Áfonya, meg Phaedra is jól megfogalmazott), de az egész nem arról szólt, hogy nem akarunk az újaknak segíteni.Kép

Süti,
örülök neki, hogy Te legalább azt olvastad, amit leírtam, és nem félre. Kép

A hangulat egy jó darabig még nem lesz a régi, ez biztos. Inkább kopácsoljunk Kép

Jamina
jamina

Sziasztok

Bár totál új vagyok, semmit nem értettem félreKép
Sőt! Meg is értem. ;)

Hajni
hajnii

Sziasztok!

Annyira elszomorított ez a háborúskodás. Kár tagadni, mindenkiből indulatokat váltott ki. Ez nem a "ki tud jobban vitatkozni" topic, hanem a dekupázsról kell, hogy szóljon.
"...a nap ne menjen le a ti haragotokkal"- ezt a Bibliában olvastam, és már több ezer éves jótanács Kép Kép
Jubi
Ui: Ezt leírtam a kezdő topicba is, szóval ha valaki mindenkettőt olvassa - ahogyan én -, attól bocs az ismétlésért Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok

Ismét nem jöttem pár napig és mit látok... illetve olvasok.

Azt hiszem én is újacsak vagyok azért még köztetek.
Bocsánat ha tettem fel buta kérdéseket én is.
Nem volt szándékos.
Mostanában részben azért is jövök ritkábban mert olvasom az archivot is és mentem ki az értékes infókat. Van mit bőven Kép

A "régieknek" annyiból tuti hogy igazuk van hogy
borzalmas menniységű hozzászólások lettek és nagy része csere-bere,posta stb. ami tényleg megneheziti a visszaolvasást,keresést.

Én azt hiszem sok segitséget kaptam eddig itt és
remélem még kapok is. Kép
És próbálok minél sűrűrbben ide látogatni, ahogy az időm engedi.
Persze az úgymond új topikosoktól is lehet tanulni. KépŐket is látogatom ám majd. Kép

Most ismét lelécelek mert megyünk Ádámmal babazsúrra.
Egy hét múlva meg nállunk lesz Kép
1 éves lesz!!!!

Addig is mindenkinek jó kopácsolást
Puszi Szilvi
szedem

Szóval, tegnap írtam egy hszt, még további ötleteket várok erre:
"Apukám lomtárában találtam egy kis faliszekrénykét, lehetne kulcsos szekrényke, de azunk már van, kitaláltam, hogy felújítom, és gyógyszeres szekrény lesz majd. Namost, több kérdésem is van:
1. a megsárgult, helyenként berepedezett festéket mivel távolíthatom el? Csak csiszolópapírral?
2. elég ha a felpattogzást lecsiszolom, vagy az egészet pucérra kell?
3. festhetek rá pl. radiátorzománccal, vagy be fog sárgulni?
4. ki lehet szedni vhogy belőle azt a régies szagot, vagy így jó ahogy van?
Izgatottan várom a válaszokat, mert már lemostam és úgy kezdenék vele valamit!! "
Elkeseredtem, mert egy órával ezután a Kedves Párom azt mondta, hogy inkább vesz egyet nekem, csak ezt hagyjam a fenébe!
Behódoljak, vagy rendbe tudom hozni nélküle is?Igaz, elég ramaty állapotban van, de a formája nagyon tetszik, na meg a kihívás!!!
Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

Itt az öreg, (és jelenleg sánta) beszél.

Félreírtam az éjszaka, természetesen nem másik fórumba akartam átküldeni a csapatot...

Némi matek:
A minap írtam ebbe a topikba. A megszólítottak közül HATAN nem reagáltak rám.
Rá fél napra megint írtam, akkor ÖTEN nem tiszteltek meg a válaszukkal.
Mellesleg a megszólítottak egy részének a KÉRDÉSÉRE reagáltam a hozzászólásaimban, amit válasz nélkül hagytak az érintettek.
Erre írhatnám, hogy bunkóság, de nem teszem.

Ezt követően született 163 hozzászólás, amiből 74 csak a két személy közti cseréről szólt.
Régen rossz, ha egy "házi szabályzat" kell annak megértéséhez, hogy ez így nem jó.

Ez a topik OLVASHATÓ, és mindenképpen INFORMÁLÓ topik volt, minimálisan átszőve magánjellegű dolgokkal. Annyi volt csak belőlük, ami a jóhangulat fenttartásához, az egymás megismeréséhez szükséges és elegendő.

Ez most megszűnt.

Szandra!
Ez a topik is azért jött létre anno, mert a Kézimunka topikot ellepték a csereajánlatok. Viszont hamar rájöttünk, hogy a cserekereskedelem bár jó dolog, csak két személyre tartozik, minek untassuk vele a másikat. Mint ahogy Te meg én, vagy akár Jubival, Gyöngyöskével is el tudtam intézni a kérdéseket mailban, talán ez másnak is menne. Ti is rá fogtok jönni, hogy hatalmas káoszt okoz, és átláthatatlanságot, ha egy hozzád intézett csereigényhez három archívot kell átolvasni, ha nem többet.
Egyébként csupán véletlen egybeesés, hogy a Te szalvétaajánlataid után jött fel ez a téma.

Részemről szívesen vettem mindig az új kollekcióval megjelenő friss topikolókat.

Topikkisajátítás, primitív kérdések:
Na, itt álljunk meg egy pillanatra!
Sokan tudják, hogy ha ide betért egy friss szalvétázó, a maga első kérdéseivel (ami számmomra nem egyenlő a primitívvel, ezzel csak magatokat jellemzitekKép), akkor sosem hagytuk válasz nélkül. Sőt, sosem mondtam nemet, ha valaki olyan dolgokat kérdezett, amit már ezerszer kitárgyaltunk. Sokan mai napig levélben, vagy a chat-en az alapokról kérdeznek, mindig válaszolok, hiszen ezeket a dolgokat én is itt tanultam meg, nekem is itt segítettek a lányok. Bár rendszeresen utalunk a keresőre, mert természetesen nem lehet egy nap alatt visszaolvasni az egész archívot, de ahhoz mindig adtunk támpontot, hogy hol keresgéljen az illető. Születtek már kivonatok is a topikokból, legalább azokat illő lett volna elolvasni.
És bocsánat: az utóbbi napokban mást sem tettem, mint ismételtem önmagam századszor, keresgéltem más helyett, persze, hiszen nekem van rá időm... vagy csak vettem a fáradtságot más helyettKép.
De még a feltételezést is pofátlanságnak tartom, hogy nem segítettem az újaknak.
A topikkisajátításról annyit, hogy nyugodtan lehet itt is beszélgetni napokig a gipszkeverés rejtelmeiről, tegyétek, de akkor ne csodálkozzatok, ha néhány ember nem vesz részt ebben a beszélgetésben.

És az a megállapítás, hogy az újaknak is lehetnek jó ötletei, egyenesen nevetséges. Persze nem az ötletekre mondom, hanem arra a rivalizálás hangulatú megfogalmazásra. EDDIG egyetlen percig SEM kezeltünk itt kezdőnek senkit, sosem volt elválasztva a kezdő-haladó-profi. Ti vetettétek fel elsőnek - bevallom gőzöm sincs, mi értelme.

És elmondom mégegyszer: nekem nem azt jelenti a "beszélgetés", hogy jártatom a számat, hanem azt, hogy reagálnak a "tisztelt" megszólítottak, főleg akkor, ha már kérdeztek tőlem valamit.

És tudjátok:
Akinek nem inge....
csii

A hsz-om óta csak most tudtam elolvasni a reagálásokat.
Az a fő baj, hogy valóban nem elolvassák, hanem félre olvassák sokan. Aki viszont azt olvasta, ami valójában le lett írva, köszönöm!

Utálom, amikor kiforgatják a szavaimat, egyszer sem írtam olyat, hogy "buta kérdés" és olyat sem, hogy "primitív". Nem óhajtok továbbra sem személyeskedni, de egy-két észrevételem csak úgy teljes mégis, ha nevén nevezem->

Ancsa hsz-a nagyon tetszett, nem is azért, amit írt, csupán csak azért, mert ő volt az, aki észrevette, hogy vmi nincs rendben a topikban. Őszintén megvallom ez alapján még nem is írtam volna. Aztán jött Anita írása, abból egy részlet "de ötleteink nekünk is úgyanúgy lehetnek". Na, és ez az, amit a hsz-ban ki is ragadtam. Véleményemet erről is leírtam, nem teszem újra.

Szandra! Nem miattad borult ki az a bizonyos bili, már hamarabb eltüntünk innen.

Ez az a hsz., amivel részemről be is fejezem ezt a vitát.

Ezután csak ötletekkel és művekkel akarok ebben a topikban jelen lenni Kép
phaedraa

Na, közben elém tolakodott Csí Kép
phaedraa

Most végre jön egy kis alkotás Kép
Zsu!
Először is a teljes felületről távolítsd el a festéket. Először egy durvább csiszoló vászonnal, ha ez megvan, akkor egy finomabb szemcsés csiszolóval. Ha szépen le tudod csiszolni, én nem festékkel, hanem páccal kenném be.
Fapácot kaphatsz készen (alkoholos-> talán ez a legegyszerűbb), de vehetsz por alakban is. Ezenbelül vízeset vagy alkoholosat.

Folyt. köv,
phaedraa

Sziasztok!

Most értem haza, és talán ez volt az első, hogy marhára vártam mikor ülhetek a gép elé.

Nem hiszem, hogy bármit is félreértettem volna. Most nem az újakról vagy régiekről beszélek, hanem magamról. Nekem egy dologgal van bajom, talán nem tűnik ki annyira a reggeli hozzászólásomból. Ha valami problémám akad, közel sem biztos, hogy van rá több órám végigolvasni a topicot, mert ugye nem tudhatom hol keressem. De talán van félóránként 5 percem, hogy benézzek nem válaszolt-e valaki.
Aláírom, ami az utóbbi időben itt ment, az tényleg túlzás volt.
DE!!!!!!!!
Nálam a mai napig nem működik a kereső. Most újra kipróbáltam a gipsz szóra. Ok, jöhet a válasz, nálam van a gond. De ha én ezt nem tudom? Akkor fel fogom tenni a kérdést az erre alkalmas topicban. Ha tudnám, hogy előttem 2 nappal ugyanez volt a téma, akkor nem tenném fel. Hogy ezt most megcsinálták többen? Most több új jött a topicba. Amikor én jöttem csak Timi volt és én. Nem tünt fel annyira a "sok bugyuta kérdésünk". Egy kicsit tolerálni kellene, hogy aki most kezdte, annak több kérdése lehet.
Félreértés ne essék, sem a régiek sem az újak ellen nem vagyok. Egyszerűen kikívánkozik ez a téma belőlem.

Áfonya!
Te is félreértettél!
1.Semmiből nem gondoltam, hogy nektek van időtök ilyenekre! Soha nem név szerint szólítottam meg én sem embereket ha valahol elakadtam, tehát senki nem volt köteles válaszolni. Viszont aki épp ráért, az megtette. És pont azért kérdeztem én is már 100-szor megbeszélt dolgokat mert nem volt időm visszakeresni, mint ahogy sokszor a saját topicomra sem jut idő, jól írtad. Úgy voltam vele, hogy vagy válaszol aki épp ráér, vagy megálltam amíg nem lesz elég időm visszakeresni.
Nemrégen a lapmágnest kerestem. Több hetet olvastam vissza a topic archívumában. A kereső akkor sem ért egy kalap sz...-t sem.Kép Háromszor kaptam utalást, hogy hol volt szó róla, s én háromszor leírtam, hogy én nem arra gondolok, majd mindannyiszor le is írtam, hogy miért.
2. Én nem csúsztatok azzal, hogy a régiek munkáit bárki is leszólja. Az unalmas, elcsépelt munkában arra gondoltam, hogy aki már nem kezdő annak tényleg unalmas újra és újra leírni, hogy kell a gipszet keverni és hol kell ragasztózni, stb. De könyörgöm, nem kötelező válaszolni!!! Nem kötelező utánanézni!!! Viszzaolvastam és tényleg félreérthetően fogalmaztam. Bocsánat!
3.Odaért a csomag, feladtam, mail ment. Elhiszem, hogy unalmas volt. Kérdezd csak meg Szandrát hány emiljét nem kaptam meg az utóbbi időben! A legutóbbi "vírusinvázió" miatt biztosabb volt ide is beírni. A lényeg, erre most már van egy külön topik.Kép

Én úgy érzem ha valakinek gondja van, akkor azt meg kell beszélni. Én most ezt teszem. Szúrkálás és csipkelődés nélkül. Ha valakinek bármi bántót írtam, akkor kéremszépen szóljon, bocsánatot fogok érte kérni, mert nem állt szándékomban.

Még valami: olyan jó lenne ha az újak nem tünnének el innen tüntetőleg és a régiek azért be-be néznének a kezdő topicba. Ugye nem nagy kérés ez?????????????

K.

KépKép

KépKép
kata007

Phaedra!
Köszi, szerinted sarokcsiszolóval neki lehet állni, vagy az nagyon brutális? Pácot vettem már akkor, amikor fatálcát készítettem a barátnőmnek, és megvallom őszintén, ez eszembe sem jutott...
Zsu

Kép
Kép
zsuzsimano

zsuzsimano
Én a világért sem hagynám magam lebeszélni az s.k javításról.
Hajni
hajnii

Kata,
mivel itt lecsengoben a dolog, ezert inkabb mailben szivjuk el a bekepipat /mino kepzavarKép/, ok? Most egy baratom kiallitasara megyek, de este reagalok.

Csi,
kifaggasam a sracot a paszpartu keretezesrol?Kép

-Afonya
afonya

Áfonya!
HajahKép
De a festékekről is...
Mitől akvarell az akvarell, stb...
KöszönömKép
csii

Sziasztok!

Áfonya!
Ok, bár nincs szükség békepipára, hisz össze sem vesztünk.Kép Várom a mailt.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Gabomamo!
Itt vannak a fényképek a kőhatású festékről, amit kértél:
http://www.gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/P2230119.JPG, http://www.gportal.hu/portal/juborka/image/gallery/P2230124.JPG
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

juborka,

koszi! erdekes, hogy itt apro szemcsesnek nez ki. A kepeiden pedig nagy szemcsesnek nez ki. Az arcimke alapjan Kreativ Hobbiban lett veve? Elkuldened a kodjat a 4 szamjegyut, jo emilben is.

gabomamo
gabomamo

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?