Itt az öreg, (és jelenleg sánta) beszél.
Félreírtam az éjszaka, természetesen nem másik fórumba akartam átküldeni a csapatot...
Némi matek:
A minap írtam ebbe a topikba. A megszólítottak közül HATAN nem reagáltak rám.
Rá fél napra megint írtam, akkor ÖTEN nem tiszteltek meg a válaszukkal.
Mellesleg a megszólítottak egy részének a KÉRDÉSÉRE reagáltam a hozzászólásaimban, amit válasz nélkül hagytak az érintettek.
Erre írhatnám, hogy bunkóság, de nem teszem.
Ezt követően született 163 hozzászólás, amiből 74 csak a két személy közti cseréről szólt.
Régen rossz, ha egy "házi szabályzat" kell annak megértéséhez, hogy ez így nem jó.
Ez a topik OLVASHATÓ, és mindenképpen INFORMÁLÓ topik volt, minimálisan átszőve magánjellegű dolgokkal. Annyi volt csak belőlük, ami a jóhangulat fenttartásához, az egymás megismeréséhez szükséges és elegendő.
Ez most megszűnt.
Szandra!
Ez a topik is azért jött létre anno, mert a Kézimunka topikot ellepték a csereajánlatok. Viszont hamar rájöttünk, hogy a cserekereskedelem bár jó dolog, csak két személyre tartozik, minek untassuk vele a másikat. Mint ahogy Te meg én, vagy akár Jubival, Gyöngyöskével is el tudtam intézni a kérdéseket mailban, talán ez másnak is menne. Ti is rá fogtok jönni, hogy hatalmas káoszt okoz, és átláthatatlanságot, ha egy hozzád intézett csereigényhez három archívot kell átolvasni, ha nem többet.
Egyébként csupán véletlen egybeesés, hogy a Te szalvétaajánlataid után jött fel ez a téma.
Részemről szívesen vettem mindig az új kollekcióval megjelenő friss topikolókat.
Topikkisajátítás, primitív kérdések:
Na, itt álljunk meg egy pillanatra!
Sokan tudják, hogy ha ide betért egy friss szalvétázó, a maga első kérdéseivel (ami számmomra nem egyenlő a primitívvel, ezzel csak magatokat jellemzitek
), akkor sosem hagytuk válasz nélkül. Sőt, sosem mondtam nemet, ha valaki olyan dolgokat kérdezett, amit már ezerszer kitárgyaltunk. Sokan mai napig levélben, vagy a chat-en az alapokról kérdeznek, mindig válaszolok, hiszen ezeket a dolgokat én is itt tanultam meg, nekem is itt segítettek a lányok. Bár rendszeresen utalunk a keresőre, mert természetesen nem lehet egy nap alatt visszaolvasni az egész archívot, de ahhoz mindig adtunk támpontot, hogy hol keresgéljen az illető. Születtek már kivonatok is a topikokból, legalább azokat illő lett volna elolvasni.
És bocsánat: az utóbbi napokban mást sem tettem, mint ismételtem önmagam századszor, keresgéltem más helyett, persze, hiszen nekem van rá időm... vagy csak vettem a fáradtságot más helyett
.
De még a feltételezést is pofátlanságnak tartom, hogy nem segítettem az újaknak.
A topikkisajátításról annyit, hogy nyugodtan lehet itt is beszélgetni napokig a gipszkeverés rejtelmeiről, tegyétek, de akkor ne csodálkozzatok, ha néhány ember nem vesz részt ebben a beszélgetésben.
És az a megállapítás, hogy az újaknak is lehetnek jó ötletei, egyenesen nevetséges. Persze nem az ötletekre mondom, hanem arra a rivalizálás hangulatú megfogalmazásra. EDDIG egyetlen percig SEM kezeltünk itt kezdőnek senkit, sosem volt elválasztva a kezdő-haladó-profi. Ti vetettétek fel elsőnek - bevallom gőzöm sincs, mi értelme.
És elmondom mégegyszer: nekem nem azt jelenti a "beszélgetés", hogy jártatom a számat, hanem azt, hogy reagálnak a "tisztelt" megszólítottak, főleg akkor, ha már kérdeztek tőlem valamit.
És tudjátok:
Akinek nem inge....