Új privát üzeneted érkezett!

Gyorsan dobok még pár képet!
Kép Baleset után

Kép Ma délután
Kép Gumicsizmás Léduska

Kép Kép Kép Az új bejárónőm :-)

Kép

Kép
erzsó78
 
 


Erzsó!

De édesek! :D
Fogzásra nem próbáltad a chamomillat? Képzeld 2 napja használom, vagyis adom Esztinek :oops: és két napja alszik éjszaka :shock: én nem nagyon hittem eddig a homeos dolgokban, de ha ez tényleg attól van, akkor lehet mégis van benne valami! Ha gondolod próbáld ki Chamomilla 15 CH.
MÉg egyszer gratula a melóhoz!
Alízka hol lesz addig, amíg dolgozol?

Kanga mama!

Szerintem a fogak! :( Esztinél is így kezdődött, hogy alig tettem le aludni este, és fél óra után üvöltve ébredt, majd éjjel is többször vigasztalhatatlanul, azt 3 nap után ott volt a foga :wink: Kitartás!!!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Persze Ivett is nagyon édes :D, csak lemaradt! :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 

 
 

Sziasztok!

Rég jártam felétek, de megvan az okom rá. Petinek boldog szülinapot utólag is!
Marcsy, nem csak Ti szenvedtek, nekünk is jutott hideg is meleg is az utóbbi hetekben.
Martin allergia tesztje (20 féle) negatív lett, megnézték, hátha visszahúzodott a polipja is és éljen, sikerült! Már úgy nézett ki, elmarad a műtétje, ami így is lett, de sajnos azért, mert a prof szerint nem polip van a hátsó melléküregében. Újabb altatásos MR-en vagyunk túl, aminek az eredménye, hogy tényleg van összeköttetés az agyhártya és a melléküreg közt, magyarul egy kis részen valószínű nincs koponyacsontja, egyértelműen fejlődési rendellenesség okozza.
Hát' Istennek, Martin jól van, semmi nem utal arra, hogy beteg, csak orrhangon beszél és horkol.
Viszont a kilátásaink nem túl jók, elég bonyolult, kritikus műtét - esetleg sorozat- előtt állunk. Azt a valamit ki kell előbb-utóbb venni, de legnagyobb félelmünk, hogy kapcsolatban van az agyhártyával és az agyvízzel. Emiatt lehet több műtét a koponya becsontosodásáig. Most az ideggyógyászatra várunk, mire gondolnak ők, mivel ez teljesen egyedi eset. Teljesen ki vagyunk borulva, de próbáunk optimisták lenni.
Barátaink jövő héten mennek allergiavizsgálatra, majd elmesélem hogy zajlott.
Sok erőt a nem alvós babákhoz!

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Már nem tudom ki megy allergiavizsgálatra, de barátaink voltak. Kb 6 helyen megkarcolták/megszúrták az alkarjukat és bepirosodás volt a pozitív. 4+ és 3-as erősségű jött ki nekik. Akinél 2 is jelzett, ott javasolják a vérvételt.
Az allergia elleni szirupt a vizsgálat miatt nem kell abbahagyni.

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Sziasztok!
Nekem lenne egy problémám a szoptatással kapcsolatban. A picur ma 11 napos és nem szopik. Fejem a tejet pohárból adom neki, mert nem akarom tápszerezni. De ez így nagyon macerás. Lenne vkinek tippje hogy tudám rávenni. Bekapja a cicit de csak cumizik rajta és amit kinyomok neki azt lenyalogatja. Azt mondták hagyjam majd megerősödik és fog szopni. Csak 2670 g-mal született. Lehet hogy ez a gond és nem elég erős a szopizáshoz? Tanácstalan vagyok.
Köszi előre is.
Zita
hz74
 
 


Sziasztok!

Zita!

Védőnő mit mond??? Eszti sem volt sokkal nagyobb (2850-el született, de 2700 g-al jöttünk haza) és ő meg egy kis porszívó volt, de komolyan. Én megkérdezném a gyerekorvost, és a védőnőt, hogy mit tanácsolnak a Te esetedben, elvégre ők tudják a részleteket is a babáról. Addig is próbáld cicire tenni ahányszor csak igényli, és előbb-utóbb hátha megérzi a helyes technikát. Én drukkolok Nektek!

Agmano!

Sajnálom, és drukkolok nagyon, hogy ne legyen semmi baj! :(

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Szia Zita!

Az én másodszülött 2700 g-osom, mint a nagyteljesítményű porszívó, a 3 kilósom (első), meg ugyanezt előadta, mint a Te picúrod.
Mi áttértünk a kifejt tej cumisüvegből sztorira, majd 2-3 nap után visszatértünk cicire. Addigra beindult jobban a tejem, nem paráztam és minden szopi után fejtem még, hogy még több legyen. Őfelségét sem hagytam fél órát, csak 15 percet szopizni. Nem kapott tápszert. A súlya nem akadály, az enyémek sárgák is voltak.
Kitartás, önbizalom, nyugi és menni fog!!!!!

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Sziasztok!

A védőnő meg a gyerekorvos is azt mondta hogy gyenge még, nem elég erős a szívóhatás, talán 1-2 hét múlva menni fog. Tej van, 140-160 ml fejek le a két ciciből 3 óránként. Ajánlották a bimbóvédőt kipróbálni, mivel elég nagy a bimbó és lehet hogy ez is gond. Lehet kapni mini méretben. Mi 2600 g-al jöttünk haza és a tegnapi mérés szerint 2950 g. Ez lehet? Vagy rosszul méretem? Az orvostól kaptam egy hőskori (talán még engem is ezen mértek) mérleget. Elég sokat eszik 100 ml kb 3 óránként. Egyébként ismeri vki dr Botykai Arankát? Szimpatikusnak tünt egyszer találkoztunk mikor eljött másnap megnézni Gergőt.
Köszi a válaszokat, remélem minden rendben lesz.

Zita Kép
hz74
 
 


Sziasztok!

Zita!
Mi is a Botykai dr.-nőhöz járunk, talán errefelé laktok ti is?
Nekem ilyen problémám nem volt egyikkel sem, így tanácsot se tudok adni, de az lehet, hogy ennyit hízott, az elején Vincénél is volt, hogy egy hét alatt hízott 300-at! Kitartás, biztos alakul ez a szopi, csak ne add fel, főleg, ha ennyi tejci van!

Éva!
Örülök, h. végre kiderült az igazi ok, nagyon drukkolok a továbbiakhoz! De hogyhogy a múltkori MR-en ezt nem látták?

Erzsó!
Örültem a képeknek, milyen nagylány már Alíz is!

Kanga mama!
Alakul az alvás?

Viki!
Ovival mi a helyzet?

Sajnálom, hogy ritkábban tudok csak jönni, de eléggé el vagyok havazva, Viola csak fél napos, és ő ugye itthon nem alszik, így délelőtt igyekszem mindent megcsinálni!
Jól vagyunk, Vince szépen fejlődik, még mindig sokat alszik napközben is. Este 8 körül eszik utoljára, és hajnalban 5 felé. Így tudok én is pihenni.

Ezek a napokban készültek:
Kép
Kép

Üdv:Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Édes pici Vince, már egész nagyfiús! Nem 3 hósnak tűnik.
a későbbi MR nagy felbontású volt, speciálisan az érintett részről készült. Bíztatásul, ma kiderült, hogy az idegsebész prof szerint valszeg nincs közvetlen agyi kapcsolat, úgyhogy nov-ben műtét. Ez már a 3. időpont, remélem túl leszünk rajt már... Most egy elég durva kötőhártyagyulladásban vagyunk, mivel ez is összefüg az orr belső részeivel, nem csoda, hogy 3 napja cak romlik a helyzet.

éva

KépKépKép
agmano
 
 


Sziasztok!

Régen jártam erre, és megint önző érdekből jöttem:
Ha esetleg lenne valakinek emelőbetétes (vagyis újszülöttkortól használható) utazóágya, vagy eladó fenyő kiságya (szintén emelhető), az megtenné, h. ír egy privit (képekkel és árral)?
Az utolsó pillanatban visszamondták a kölcsönbe ígért kiságyat, mert akiktől kaptuk volna, oda is beköszönt egy baba.
Így viszont most itt állok kiságy nélkül, és nem biztos, h. Kistesó végig bennmarad.
Gergőt viszont még nem szeretnénk kiebrudalni az ágyából, mert nem örülnénk, ha éjjel átjárna hozzánk.
Előre is köszi!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka
 
 


Sziasztok!

Nem túl nagy mostanság erre a forgalom... :(

Rambóka!
Én sajna nem tudok segíteni, remélem azóta már megoldódott, ill. a hétvégén lesz börze a Vásárcsarnokban, esetleg nézd meg ott! Nagyon a finishben vagy már! :wink:

Éva!
Aha, így már értem!
Jobbulást a kisfiadnak! Sok-sok gyógypuszi megy!

Kép kukucs!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Életjel: sajna hajnalra Peti belázasodott, így orvosnál kötöttünk ki, kaptunk antibiot, egész nap lázas volt szegény, és feküdt, az én fiam egész nap feküdt, esküszöm, hogy ilyen még soha a büdös életben nem volt! Most nagyon elkaszálta valami szegényt! Fája a pocakja, csípi a pisi, amikor pisil, és lázas, lázas, lázas, és taknyos :( :( Szóval most semmire nincs időm, két beteg gyerkőc mellett! Remélem mindenki jól, betegek jobban vannak!
Ja, Eszti meg péntek óta beteg már, és úgy néz ki a nyelvét is fel kell majd vágni, de most nem mennék bele a részletekbe... :(

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Viki!
Nagyon sajnálom, hogy betegek a gyerekek, sok-sok gyógypuszi megy nekik!
Szegény Eszti! Nagyon drukkolok, hogy mégse kelljen! :(

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Viki, ilyen az ovi! Kitartás! Talán ma már jobb is a helyzet, nem? A kicsi nálunk is végigcsinált mindent a naggyal, ennek köszönhetően ő csak kb. 2 hónap betegeskedett az ovikezdéskor. Megvan ennek is az előnye. De Eszti előbb kezdte a beztegeskedést? Ő is lázas? Fülecskére figyeljetek, Petinek is volt már gyulladt ugye?
Ha kiveszik az orrmanduláját, nem lesz már lázas minden vírusnál, és kevesebb antibiotikum fogy - tapasztalat.

Röviden rólunk: a lényeg Martinnak nagy valószínűséggel az agyhártyája nincs kapcsolatban az orrpolipjával, a koponyán lévő 2 mm-es bizonytalan rész, majd műtétkor derül ki, hogy valóban hiányzik-e. Nov-ben műtik, ha addig kibírjuk egészségesen.
2 hete az alábbi betegségekkel küzdünk: kötő-, szaruhártya gyulladás -félrekezelve, köhögés, torokfájás, herpesz. Már a kicsi is kezdi a kötőhártyát, de nála már tudjuk a megoldást, még egyszer nem kenek kenőcsöt gyulladt szembe még orvosi utasításra sem.
Gyógyulást a betegeknek, ovisok vigyázzatok!
Évi és Violkát kivenném rögtön, ha valami kis tünete lenne, nagyon durva dolgok mennek most az oviban és Vincének nem hiányzik.

Üdv!

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Agmano!

Köszi!
Már jobba a helyzet, Peti este még lázas volt, de azóta nem. Eszti nem is volt lázas szerencsére, de tényleg, ezt a kört most Eszti kezdte, én sem értettem, de ő már pénteken beteg volt, Peti csak hétfőre :roll: Fülecskére figyelünk, egyelőre egyiknek sem volt vele még gondja (kopp-kopp-kopp) remélem nem is lesz! :roll:
Nektek kitartás, és sok sok erőt kívánok, és gyors gyógyulást!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Viki, akkor nem Ti voltatok a fülesek? Szerencsére. Gyógyulást a piciknek!
Nálunk is terjed a torokgyulladás, szerencsére csak hőemelkedéssel, mellé piros szemmel szegény Norbim elég szerencsétlenül néz ki + hasmenése van. Ma egész délelőtt feküdtek, nálunk sem jellmző, főleg, ha együtt vannak. Nekem természetesen ilyenkor határidős munkám és egyéb fontos találkozóm van...

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek, még új vagyok itt. :oops:
Ma diagnosztizáltak nálam pco-t :? , de szeretnék egy olyan nőgyógyászhoz menni, aki nagyon jól ismeri ezta szindrómát és ért is hozzá!
Van ötlet kihez menjek?
Köszi a választ előre is!
:D Furamokas
furamokas
 
 


Furamokás!

Én már totál nem vagyok képbe és nem tudok Neked segíteni.

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Sziasztok!

Évi

Mi az Ürögi határútról nyíló dűlőben (Zsúrló dűlő) lakunk.

Egyébként áttértünk a cumisüvegre, mert már 5 hetes de még mindig nem szopik és pohárból már nagyon macerás. De végül is nem baj, már beletörődtem. Így is van tejcsi, megissza, hízik. 4 hetesen már 51cm és 3650 g volt. Igaz hogy egy kajcsit pótólni kell, mert kis zabagép lett közben.

Új probléma: most pöttyös lett, nem is kicsit. Eddig is volt 1-2 de ma tele lett az arca. Azt mondják ne foglalkozzak vele, elmúlik, de nagyon csúnya. Nálatok is volt ilyen? Mitől lehet? Reggel iszok egy tejeskávét reggelire mindig. Tegnap ettem egy joghurtot, amit eddig nem. Lehet hogy attól? Hagyjam el a tejet teljesen?
Tud valaki valami tippet?

üdv
Zita
hz74
 
 


Sziasztok! Elnézést a zavarásért!
Egy fotoretusálással foglalkozó oldalt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani:
http://www.photoretus.mlap.hu/
- régi, megfakult, elszíneződött, rongyos képek felújítása
- képek megyszépítése, rengeteg lehetőséggel
- montázsképek készítése babáról, esküvőről
Kérlek nézz körül nálunk, nagyon korrekt áron dolgozunk!
Kép
photoretus
 
 


Zita, tényleg ne foglalkozz a bőrkiütéssel, majd elmúlik!

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Sziasztok!
Tényleg elmúlt a pötty.

Lenne egy kérdésem. Mennyit kellene ennie egy 4050 g-os 5 hetes babának? Tegnapi mérés alapján már ennyi. Elég sokat nőtt.

Napi átlagban 8-szor eszik összesen 7-800 ml anyatejet (persze üvegből alkalmanként 100-120 ml, mert fejem, azért tudom) és még 100 ml tápszert (ez plussz 1 étkezés mert nem elég a tej neki) sír és eszi a kezét úgyhogy biztosan éhes. és ha megeszi utána csönd van.
1450 g-ot hízott eddig és nőtt 7 cm-t. Szépen fejlődik úgyhogy nem aggódom végül is, csak nem szeretném hogy elhízzon.
Tegnap 17-18 óra között megevett 210 ml tejcsit. 4-szer töltöttem a cumisüvegbe még egy kicsit és még mindig kért. Teljesen kész voltam, hova fért belé ennyi?! De mikor megette utána már békésen nézelődött, előtte meg üvöltött. Nem hallottam még ennyire sírni, nem lehetett megvígasztalni.

Van valakinek hasonló tapasztalata?
Adjak neki addig amíg kér? Nem lesz rosszul?

üdv
Zita

Kép Kép 5 hetesen
hz74
 
 


Sziasztok!

Végre újra tudok jelentkezni, ugyanis van végre netünk. Ami velünk történt az elmúlt hónapokban: véglegesen elköltöztünk, így Rózsadomb legutolsó utcáját elkezdtük benépesíteni. A költözést a Máté jól viselte, azóta ő már teljesen birtokba vette az egész házat. Még nem vagyunk mindennel teljesen készen, de már teljesen lakható a ház. Teszek majd fel képet, ha végre lesz időm normálisan fényképezni és előkerül minden alkatrész a fényképezőgéphez. Még vannak hiányosságaink, illetve vannak dolgok, amiről tudom, hogy a házban vannak, viszont nem találom. :)))
A Máté szépen növöget, hétfőn kivették az orrmanduláját, szerencsésen túl vagyunk rajta, remélem ezután nem lesz a fülével gond. Bölcsiben már 4 hete nem volt, mert nem mertük a műtét előtt vinni, mivel egy időpontot el kellett halasztani mert beteg lett. Szinte karantéban volt 3 hétig, de legalább túl vagyunk rajta. Most annyi probléma van még vele, hogy sebes lett a nyelve, afta szerű képződmények vannak rajta, az orvos szerint lehet, hogy kicsit megsértették a nyelvét altatáskor és az sebesedett be. Öblögetünk, de remélem hamar túl lesz rajta. Szegénynek nagyon csíp sok kaja, pedig enne, csak nem mer. Volt már valakinél ilyen, hogy műtét után ilyen sebek keletkeztek?

Próbáltam visszaolvasgatni, de persze 2 hónapot azért nehéz. Mindenkinél nagyon szépek a gyerkőcök, sokat nőttek.

Monee!

Utólag is nagyon gratulálok Nektek, sok boldogságot, egészséget, tejcit kívánok!

Agmano!

Remélem nálatok minden rendben lesz majd a műtétnél.

Zita!

Szerintem ne aggódj, hogy el fog hízni, úgyis ő tudja a legjobban, hogy mennyit igényel. Az én fiam most 33 hónapos, 105 cm és 20 kg, és egyáltalán nincs elhízva. Sokat evett kicsiként, és igazából most sem veti meg a kaját. :))), mindig akkor kapott enni amikor kért. Amíg nem fáj a hasa, addig szerintem nyugodtan adj neki az ő igénye szerint, elhízni igazából szerintem sokkal-sokkal később tud a sok csoki, cukor, chips, rágcsálnivalótól.

Mindenkinek további szép napot!

Netty

Kép
netty11
 
 


1-2 kép:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


SZIASZTOK. RENÁTA VAGYOK 2 GYERMEK ÉDESANYJA.
AZOKAT AZ ANYUKÁKAT KERESEM AKIK DR.PAPP GYÖRGYIHEZ
JÁRNAK.
domi2000
 
 


Sziasztok!

Jó régen nem jártam erre, azért remélem még valaki benéz ide...

Renáta!
Én nem ismerem ezt a dr.nőt. :(

Viki!
Amikor Petike volt még csak, nem bírtam betelni a kék szemeivel, és most Eszti varázsol el! Gyönyörűek!
Hogy vagytok? Esztike nyelve? Ovi?

Netty!
Gratulálok a költözéshez, Majd tegyél fel képet az új otthonról, és persze Máté nagyfiúról is! Már nagyon rég láttuk őt!

Zita!
Remélem, alakul az evése, kis formás baba! :)

Éva!
Mizujs veletek? Martin? Műtét megvolt már?

Rólunk: jól vagyunk, növögetünk, egyelőre csak szopi van, ill. tegnap kapott gyümit, most már minden nap kap valamit. Asszem kezd kevés lenni neki a tej, de hát elég nagy baba. 4és fél hósan volt 7880 g, és 68 cm. :roll:

Megfordil a hátáról a hasára, fordítva még nem. Hangosan sikítgat, nagyon élvezi a hangját! És hát imádja Violát, és fordítva is, csak maradjon is így!

Néhány kép:
Kép
Kép
Kép

Üdv. Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Új vagyok itt, a segítségeteket szeretném kérni. 5 hetes terhes vagyok, és nőgyógyászt keresek. Azt hiszem, a Megyeiben szeretnék szülni. Esetleg doktornő is érdekelne, ha tudtok valakit.

Előre is köszi:

Kép

Kép

Kép
babyjuly
 
 


Sziasztok!

Már rég jártam felétek... Martin műtétje megvolt, csak mintát vettek és a szövettan szeint krónikus ormelléküreg gyulladása van - ezt sejtettük. A bizonytalan részhez nem nyúltak, mivel valószínű ez ugyanaz, mint a mintavétel helyén lévő szövet. És az orrspray hatására visszahózódóban van, ezért várjunk, hátha ez teljesen el is múlasztja neki idővel. Ez hosszú időszak lesz. Az orrhangzós beszédje így nem változott és horkol is még rendesen, de ez a ferde orrsövényétől van. Ez is még ráér, felnőtt korában elég műteni.
Úgyhogy most örülök is, hogy nincs agyhártyasérv és nem trancsírozták össze az orrát, meg nem is, mert semmi nem változott.
Peti, Eszti, Vince és Violka már milyen nagyok!!!

July, történetesen tudok ajánlani 1 doktornőt a megyeiben. Az az 1 negatívum, nála nincs uh a magánrendelőben és most már nem tud privátban megnézni a kórházban.
De, én nála szültem már 2-t és nem csinál nagy ügyet egy terhességből, támogatja az alternatív szülést, gátvédelmet. A Búza téren van magánrendelése (k,cs, du.), ha érdekel elküldöm a telefonszámát, és terhesgondozásra mindjárt kérhetsz időpontot. 5000 Ft/alkalom.

Minden jót!

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Sziasztok!

Ezer meg egy éve nem voltam itt. :oops:
(Lehet hogy most sem leszek sokáig, mert Ákos hamarosan fel fog ébredni.)
Elolvastam hellyel-közzel az utolsó két oldalt, de ezt a kimaradt 1,5-2 hónapot nem fogom tudni pótolni. Remélem mindenki jól van!

Mi is jól vagyunk, Ákos tündéri baba. Szépen növöget, sokat alszik és a fennmaradó időben is nyugodt kisbaba. :) Szerencsém van vele nagyon.
Súlyt, hosszt nem tudok most mondani, mert jövő héten megyünk mázsálásra, de 6,5-7 kiló között mozoghat a súlya és 68-as ruhákat hord. Nagy baba. :)

Rakok képet:
Anyával:
Kép
Mosolygós:
Kép
Hintapacis:
Kép

Ámulok ám, hogy mekkorák lettek a gyerkőceitek! Persze ez hülyeség, mert a tietek is nő, nem csak az enyém. :D

Kellemes napot mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Zita!

Ha vagy még és nem oldódott meg a probléma:
Szerintem anyatejből nem tudsz sokat adni neki és egy ennyi idős gyereket nem kell fogyókúráztatni. Nézd meg az enyémet, 12 hetesen 6 hónapos ruhákat hord és mindezt 2 hónap alatt húzta magára. Az utóbbi időben megállt kicsit, de eddig roham léptekkel nőtt.
Adj neki annyit amennyit kér!

Bocs, de mennem kell, felébredt.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Monee, gyönyörű Ákos és ügyes is!!!
Anyatejes babáknál - szerintem- teljesen rendben van ez a súly és ruhaméret, az én fiaim is ekkorák voltak, majd lemozogja...

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Agmano!

Szerintem is, egy percig sem izgatom rajta magam. :)
Eszik amennyi kell neki, se kevesebbet, se többet nem tudok neki adni, mint amennyit igényel. Vagy nyafizik hogy mééééég kér, vagy kiköpi a cicit amikor megtelt, nincs középút.

Kellemes estét!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Monee!

Még mindig annyit eszik, de úgy döntöttem jó ez így! Ha jól lakott úgysem eszik többet. Szép kis kölyök a fiad. Gratula

Viszont új probléma lépett fel. Fogzunk!!! Szerintem Csorog a nyála, mindent megrág . Ki van fehéredve a fogínye, nyűgös. Doktornéninél nem voltunk, de szerinte nem lehet, túl kicsi még. (Az unokaöcsémnek 3 hósan kinn volt két foga) Adnék neki valamit, hogy ne legyen annyira kellemetlen, de nem tudom mit! A rágókát még nem tudja tartani, a cumit ha rágja kiesik a szájából. Ha van vmi jó ötlet, szívesen venném

Zita
hz74
 
 


Szia Zita!

Köszi a dícséretet! :D

Simán lehet, hogy ennyi idősen jön a foga!

Rambóka, aki korábban írt ide kiságy ügyben, a következő kencét javasolta fogzásra. Fogorvos, lehet neki hinni. :)

"Én egy speckó fogászatban használt gélt használtam fogzásra. De ezt csak fogászati anyag kereskedőknél lehet beszerezni. Bár lehet, h. egyes gyógyszertárak be tudják szerezni, nem tudom.
Ultracare Topical anesthetic gel a neve. Az Ultradent nevű cég gyártja. Többféle ízben van, én az erdeigyümölcsöst preferálom, de van tutiifrutti, eper stb. is.
Az alábbi cég foglakozik Ultradent termékek forgalmazásával, náluk érdemes érdeklődni, h. kis kiszerelésben tudnak-e neked küldeni (Van ugyanis 1,2 ml-es fecskendős kiszerelésben is, nem csak a fogászati 15 ml-s!).
http://www.fogbolt.hu/kapcsolat.html
Az 1,2 ml bőven ki fog tartani a tejfogak kihullásáig, akkor is nagy hasznát fogjátok venni, mert a gyerekek képesek hetekig pilinckázó tejfogakkal mászkálni, mert a fájdalom miatt nem merik kiszedni az adott fogat, inkább nem esznek. A zselével lezsibbasztva viszont pár perc csavargatás után kiszedik saját maguknak.
Egy színesgombostűfejnyit bőven elég bemasszírozni a fogzáskor az ínybe. Persze ez sem csodaszer, de arra pont elég, h. a ded el tudjon aludni, amíg hat."

Mint kiderült kicsi kiszerelésben nem lehet kapni, csak nagyban -ovis csoport mennyiség-, de el tudod boltolni az anyukákkal akiknek szintén kellhet. Például majd nekem. :D

Aztán ha jól olvastam, Viki írta még, hogy kipróbálták Esztivel a Camomilla (nem biztos h így van leírva) homeos bogyót és bevállt nekik. Ha nem használtál még homeopátiás szereket, akkor is érdemes kipróbálni, tényleg jók!

Hirtelen más nem jut eszembe, ezek is csak összeszedett információk. Ákos nekem is első baba. :)
Remélem a többiek visszaszállingóznak és akkor lesz több ötlet.

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Monee!
Végre, életjel!!! :D Ákos baba nagyon édes! Kis husi, ahogy szoktam én mondani Vincének is! :) Jól látom, h. kék a szeme? Nagyon formás kisbaba! Boldog hófordulót nektek!

Zita!
Sajnos fogzásra semmi okosat nem tudok mondani, nálunk valahogy ez kimaradt a lánynál, mármint van foga, csak nem okozott gondot! :)

Sűrű napjaink vannak mostanában, azért is jövök ritkábban.
Vince forgolódik mindenfelé, nagyon gyorsan, ágyon már nem lehet hagyni egyedül.
Hozzátáplálással sehogy sem állunk, nem nagyon kell neki a kanalas dolog, úgyhogy szopi van. Próbáltam estefelé kis tejpépet is adni neki, mert úgy éreztem kevés a tejem (éjjel 2x kel enni), de kiütötte, így azt sem kap. Uzsira kis almát adok neki több-kevesebb sikerrel, hát majd meglátjuk. Végülis van tejcsi, csak már fárasztó az éjszakai kelés! :oops:
Már 2 hete folyik az orra, főleg éjjel mindig eldugul neki, úgyhogy néha elég zombi vagyok! :?
Most hideg párástón gondolkodom, mert a fűtésünk nagy sz.., nagyon száraz nálunk a levegő.

Violka jól van, szeret oviba járni, remélem így is marad!

Most rohanok, többiek, mizujs?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

Meglepetés!!! Amint látjátok, most már közhírré tettem, hogy gyarapodóban van a családunk.
De hogy megváltozott minden még egy UH körül is, személyes beutaló kérés, telefonos időpont egyeztetés- na ez nem feltétlenül rossz, de így 2-szer kellett bemennem, rissz-rossz helyeken otthagynom a kocsit, hogy ne kelljen fizetnem és így is háromnegyed órákat töltöttem el. A végén természetesen még fényképet sem kaptam + úgy kellett szólnom, hogy legalább had lássam a babát a monitoron, semmi kommentár, szóval 4 éve jobb volt a helyzet, akkor volt külön monitor a kismamáknak...
Jó babázást mindenkinek!

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Sziasztok!

Én is vagy ezer éve nem jártam már erre :oops: :oops: :oops:

Monee!

Gyönyörűek vagytok! (Eszti most 70,5 cm, és 7680g :oops: :lol: )

Agmano!

Hatalmas gratula, és vigyázz nagyon magatokra! :)

Jevi!

Szépek a gyerkőcök!
Jelentem, Eszti is még van, hogy akár 3x 4x is, de minimum 2x kel enni éjszaka! Megértelek, én is hulla vagyok már, de ez van ...
Peti 2 napja nem sír az oviban, remélem nem kiabálom el :? holnap jön a Mikulás az oviba, kíváncsi vagyok mi lesz!

Zita!

Igen, én írtam a Chamomilla Ch 15-öt, nekünk bevált :wink: kitartás!

Most is ennyi voltam, vigyázzatok magatookra! A gyerkőcöknek meg hozzon sok ajándékot a Mikulás! :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Éva!
Ez nagyszerű hír! :D Gratulálok, és jó pocakosodást kívánok! Kihez jársz? Dolgozol?

Viki!
Hihetetlen, h. Eszti már 10 hónapos lesz vasárnap! :shock: Írjál kicsit magatokról, ha van időd, miket csinál Eszti?

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Sziasztok!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:
Mivel év vége van, eljött a 2009-es energiaár támogatás beadásának az ideje.

Aki 2008. december 31-ig nem adja be az igényét, az január hónaptól nem jogosult a támogatásra!!! Tehát ha jót akartok magatoknak, akkor még ebben a hónapban be kell adni az igénylést. A január hónapban beadott igénylések, csak februártól (és így tovább, mindig a következő hónaptól) érvényesek.

Az Magyar Államkincstár - elvileg - kiküldi minden olyan fogyasztónak az igényléshez szükséges nyomtatványokat, akik tavaly is kaptak támogatást, de aki erre nem akar várni, az a következő honlapról letöltheti a dokumentumokat és a segéd anyagokat:
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/142

A saját érdeketekben kéretik pontosan kitölteni a doksikat! Az E.ONnál ezen a területen dolgozva láttam csodákat, amit a nem helyes kitöltés okozott.
A szükséges adatok:
Az adott fogyasztási helyen lakók:
- neve
- születési ideje
- adószáma
- nettó jövedelme (a jövedelem kiszámításáról info a segédanyagokban!)
- aláírása

A szolgáltató neve, a fogyasztási hely címe, azonosítói.
(A számlalevélen minden szolgáltatónál az összes adat rajta van -elvileg-, inkább nézzétek meg kétszer, mint hogy rosszat írjatok!)

+ 1 db gáz vagy távhő számlalevél fénymásolata (figyelem! nem a csekk, hanem a levél!!!)

Mindezt borítékba be és postán/személyesen mehet a Magyar Államkincstár helyileg illetékes irodáihoz.

Mivel minden magyar állampolgárnak születése óta van adószáma, ezért a gyerekeknek is van. Ugyan úgy olvastam, hogy idén lehet beírni azt is a rubikába, hogy nincs neki, de én inkább kikérném az adószámot a helyi APEH irodából, hogy teljesen tiszta legyen az ügy. Egy igénylőlapot kell hozzá kitölteni, vinni a születési ak. kivonatot adategyeztetésnek és ingyenesen intézhető. Az irodában azonnal megadják az adószámot, a kártyát később postázzák.

Tippek, trükkök, praktikák:

- Az Államkincstár a 2009-es évre határozottan kimondta, hogy egy személy egy igénylést csak egyszer adhat be, és ezen adatok nem megváltoztathatók.
VISZONT! Kicsit át lehet játszani a rendszert...
Mondjuk vegyük azt, hogy 2009-ben valakinek gyermeke születik, és ez által egy eltartott bekerül a családba, ami által esélyes, hogy magasabb támogatási kategóriába esik a család. Ugye év elején beadták egyszer az igénylést és hiába születik még egy eltartott, nem lehet módosítani. Viszont! úgy meg lehet oldani a dolgot, hogy a közüzemi szerződést felmondjátok és a Párotok/szülők/akárki nevére átíratjátok a közüzemi szerződést. Ez által lesz egy új fogyasztó, lesznek új azonosítók és be lehet adni egy teljesen új igénylést. Az előző közüzemi szerződés megszüntetésével a támogatás is megszűnik, így tisztán lehet újra kezdeni az egész igénylési folyamatot.

- Ha túl sok a kereső, vagy a jövedelem egy fogyasztási helyen és nem kapnátok támogatást, akkor - amennyiben van lehetőség - érdemes, valakit "elköltöztetni" a vidéki fával fűtő nagymamához, vagy egy olyan helyre, ahol egyébként sem kapnának támogatást ilyen-olyan okok miatt. Ehhez nem kell más, mint hogy az adott személynek legyen egy ideiglenes lakcíme a nem támogatott helyen. Ez némi Okmányirodai papírmunka, de teljesen ingyenes. Az elköltözött személy jövedelme nem erre a fogyasztási helyre esik, így lehet igényelni támogatást is.


Más most hirtelen nem jut eszembe, de ha esetleg kérdés van, keressetek meg, hátha tudok segíteni.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Én is jó régen voltam, de sajnos annyira el vagyok munkával havazva napközben, hogy esélyem sincs írni, este 9 körül amikor elaludt a Máté meg már nem megy, annyira álmos vagyok.

A Máté az orrmandula műtét óta is betegeskedik, már kétszer volt november eleje óta beteg... :((( és persze középfülgyulladása is volt, amire azt mondták, hogy nem nagyon lesz, hát ez nem így lett... Most elkezdtünk egy immunrendszer erősítő kúrát, két fajta homeos bogyó és egy immunokid nevű immunrendszer erősítő tabletta. Az ugyan 4 éveseknek van, de azt mondta a doktornő, hogy akkora a Máté, hogy simán 4-5 éves testalkattal rendelkezik, így adjam neki. Meglájuk, most 1 hétig már egyfolytában járt bölcsibe :))))) A szobatisztasággal is elég jól állunk, már csak éjjel adok rá, és akkor is szinte minden nap száraz marad a pelus, viszont ha nem adok rá, akkor mindig bepisil szegény. Gondolom még nincs elkésve a dolog.

Évi,

nálunk a Máté még mindig kel éjszaka, igaz, hogy őt már le tudom beszélni az "evésről". Állandóan tejet, vagy ha azt nem teát akar inni. Így közel 3 évesen már nagyon elég ebből, hogy vacsorát nem akar enni, mert nem ér rá a nagy játék miatt és éjjel meg éhes. Persze Te még nem teheted meg, hogy ne adj neki enni, de sajnos bíztatni én sem tudlak mással, csak hogy kitartás...

Agmano!

Gratulálok a babához! Problémamentes pocakosodást Nektek!

Zita!

A fogzáshoz nincs túl sok jó tippen, nekünk semmi nem használt. Az első két fog volt nagyon rémes, a többi már könnyebben kijött, vagy lehet, hogy már megszokta a Máté, hogy fáj... Hiába volt minden kence, golyó, igaz neki nagyon későn jöttek ki a fogai, más gyerek már rég darabosabb kaját evett, az én fiam még mindig pépekent élt. 1 évesen még csak 4 foga volt, és lusta volt fog nélkül majszolni, így mi nagyon sokáig turmixoltunk.

Monee!

Nagyon helyes Ákos! Hihetetlen, hogy már mekkora, hiszen még csak most született!

Mindenkinek további kellemes hétvégét!

Üdv

Netty

Kép
netty11
 
 


Sziasztok!

Viki, Évi, Móni, Netty, köszi a gratulációkat! Nagyon jó érzés újból várandósnak lenni, leszámítva a gyomorpanaszokatan idejük feldolgozni.
Móni, külön köszi a gázártámogatós kiskaput, eszembe nem jutott volna, biztosan meglépjük nyáron. A babó megszületése után másnap igényelhetem? Vagy óraleolvasás után - mi nem átalányt fizetünk -ezzel is sakkozunk, áremelés előtt jól megnyomjuk a m3-eket.
Na megyek dolizni. Évi kérdésére: szerencsére már évvége van és az építőiparban az engem érintő részen már lezajlott a nagy hajsza. Amúgy mondhatni vállalkozó vagyok - szüleim cégében dolgozom + itthon informatikus adatbázis fejlesztés másodállásban. Amíg lehet dolgozni szeretnék.
A megyeiben dr Bédi Beatrixhoz járok, nagyon teszik a stílusa, alternatív párti és nem liheg túl egy terhességet, természetes állapotként kezeli. Nála szültema fiúkat is ,de most kicsit elszörnyedtem a Megyei Kórházban uralkodó állapotok miatt. Alig van fehérbőrű kismama. Remélem azért jut majd egy normális szoba szülés után, de pénz, ékszer, telefon nem lesz nálam, az biztos.

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Hát úgy látom eltűnt egy-két sor...

KépKépKép
agmano
 
 


Éva!

Akkor vegyétek figyelembe az év közi manőverezésnél, hogy amikor mondjuk a Férjed nevén levő szerződés megszűnik, keletkezik egy végszámla, az aktuális óraállással, amit ki kell fizetnetek. Aham, a baba születésének a napjától igényelhető, csak végig kell csinálni ezt a fogyasztó megszünetetés, új fogyasztó felvétele macerát. Ez ügyben nem tudok nyilatkozni, hogy mindkettőtöknek ott kell-e lenni, mert nem dolgoztam ilyen területen.
Nagyon fontos, hogy teljesen új azonosítókat kell hogy kapjatok az új szerződés megkötésekor. Erre nagyon figyeljetek, mert az ügyfélszolgálaton van hogy elszúrják a dolgokat és utána Ti fogtok szívni. Ha jól emlékszem csak a Fogyasztási hely azonosító állandó (az címhez, a gázmérőhöz kötött) de a többi nem.
Megadom az emil címem, ha gond van, keress meg: helyesmonika{kukac}gmail.com

Teljesen friss tapasztalat, de nálunk nem volt gond a kissebbségi anyukákkal a Megyeiben. Szegregáció ide vagy oda, de őket próbálták csoportosítani egy szobába, úgy figyeltem meg. De az is lehet, hogy a szülés alatt levont "értelmi" képességeket figyelték inkább meg a nővérek. A mi szobánk pölö teljesen szuper volt. Azóta is tartjuk a csajokkal a kapcsolatot, pedig előtte egyáltalán nem ismertük egymást. Vigyáztunk egymás babáira még fürödtünk és ilyenek, ezért egy másodpercre sem kellett beadni a gyerekeket az örzőbe.

Hhhhh... egyre jobban érzem, hogy Ákos nem az utolsó gyerekem. :D Annyira szeretném az egészet újra ismét átélni. :)

Netty!

Kapunk képet a házatokról? Ott laktok már?

Kellemes hétvégét!
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag
 
 


Sziasztok!

Köszi Monee, kereslek, ha szükséges. Ákosnak nincs még tesója? Akkor nem is kérdés a továbbiakban, hogy lesz, mert kell!!!!! Ha pedig van már tesó és szeretnétek még, akkor hajrá pár év múlva!!!
Miután Norbi kibújt én is így éreztem, de ki kelett várnunk a megfelelő időt. Nekünk a "3. gyerekünk" a házunk volt - eddig.
Legalább akkora macera egy építkezés, mint egy újabb gyerek :D
Most jön még egy baba és egy tetőtér beépítés. Ott lesz a nyugalom szigete, a szülői lakosztály... de csak 2-3 év múlva költözünk külön szintre a gyerekektől. Addig kialakítunk ott szaunát, konditermet, mert ránk fog férni a kikapcsolódás :lol: és a fiúkra is a testmozgás. Ezek két lábon járó tesztoszteron bombák. Este 9-kor még pörögnek, ugrálnak, futkosnak - ovis délutáni alvás jótékony hatása.
Na megyek főzni, bár eléggé rosszul sikerülnek mostanában az ételek. Fiúkkal nem voltam ilyen émelygős.
Jó hétvégét!

Éva

KépKépKép
agmano
 
 


Bocsi a bepofátlankodásért:

VIKI27! VÁRUNK A "2008-BAN SZÜLÜNK" TOPIKBA!!!! RÉGEN JÁRTÁL FELÉNK, MÁR HIÁNYOLUNK TITEKET! :D:D:D:D:D

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81
 
 


Sziasztok!

Jó rég voltam itt is, de ha már így kerestek a másikból (ugye Katuci :wink: ) akkor a képeket feldobom ide is :wink: :
tudok kacsintani :)
Kép
Mikulásünnepség előtt Kép hárman: Kép
négykézláb: Kép
és végül egy ülő Eszti: Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


na, szép, nem vagyok két-három hétig, majd egyszer jövök, és velem kezdődik az oldal ! :oops: :lol:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Az a helyzet, hogy mostanában nagyon nagyon el vagyok havazódva! Sad Sajna nem igen jutok géphez Sad Petit visszük 9-re oviba, hazaérek fél 10-re és fél 12-kor megyünk is érte, mert csak félnapos. Amúgy most megint mindkettő tök beteg, meg férjem is, ez van. Köhögnek mint egy kiskutya Sad Mindenki antibiotikumot szed, asszem most Eszti van a legrosszabbul, de legalább éjjel már aludtunk is, nem úgy, mint tegnap Smile

Akkor Esztiről egy kicsit: Eszti még a kúszásnál tart, fel tud ülni is egyedül, megül, ha én leteszem, de a mászás max 3 lépésig megy, akkor rájön, hogy kúszva sokkal biztosabban halad, és gyorsabban, és akkor hasravágja magát és kúszik. Felállni is eddig 1x sikerült csak, de nem baj. Nekem a Petim volt az, aki már 9 hósan egyedül járt, így nekem is fura az, hogy Eszti még nem tart itt, de majd menni fog, csak kicsit később! Smile Wink Kaja: darabos kajáktól meg akar fulladni a lelkem, így ezen a téren is kissé visszább vagyunk, mindent botmixerezek a tök pépes állagig. Sad
bocsi, hogy csak másoltam, de ennyire futotta :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?