Sziasztok!!!
Azt hiszem kezdek a halálközeli állapotomból visszatérni. Elkapta az egész családot az influenza. A fiúk kezdték, első a gyerek (kétszer lehányt) aztán az apja, egy napot az ágyat nyomta. Amikor fellélegeztem, hogy végre rend van itthon addigra beadtam én is a kulcsot. Kezdődött egy óriási herpesszel az orrom hegyén, utána meg őrült torokfájás, köhögés, hörgés... Szóval az egész orrom cafatokban. Idegeim szakadoznak, mert kisfiam már meggyógyult és nagyon játszana, sétálgatna, de én meg nem bírom még a strapát.
Őrült tettvágy buzog bennem mindezek ellenére. Tegnap vettem a szüleimnek 13 kg élő halacskát. Jó muri volt őket hazaszállítani. Gyerkőcöm egész úton kérdezgette, hogy mi van a háta mögött, mert fickándoztak a halacskák a csomagtartóban. Elég bizarr látvány egy 3-4 kg körüli busa. Szerencsére a pontyok kisebbek voltak, de ők meg többen
Jaj ezeket a műsorokat én sem bírom. Mondjuk nálunk nincs tv, nem is hiányzik, de néha szülőknél, barátoknál ízelítőt kaphatok és olyankor rájövök, milyen bölcs dolog is, hogy már négy éve e nélkül élhetünk. Majd én eldöntöm, hogy mivel lúgozzam az agyam. Apropó megvettem a Luxusnyalánkságot Holly Hilltől. Nekem nagyon tetszett. Meg Csernustól a Nőt. Egész jól összeválogattam a kettőt.
A karácsonyi ajándékozás is nálunk már négy éve szünetel. Nekem sem jut soha semmi az eszembe, ha valaki rákérdez. Lehet, hogy hihetetlen, de mindig úgy érzem mindenem megvan. Ami meg nincs az meg olyan amit csak én tudok beszerezni. Mindig mondjuk mindenkinek ajándék utáni rohangálás helyett lazítson mindenki és az ünnepek alatt üljünk össze valami kaja mellett beszélgetni. Máskor úgyis ritka az ilyen. Sajnos még nem sikerült teljesen elérni ezt, de nem csüggedünk...
Na és a végére ma csináltam egy próbát, mi lehetne a szent estei menü kis családomnak. Nagyon finomnak és egyszerűnek találtam, úgyhogy megosztom veletek. A Spar-ban találtam vörös sügér filét és kerestem hozzá receptet. Íme:
Vörös sügér sajtos krumplipürével és uborkasalátával
Hozzávalók:
4 személyre:
1 kisebb mogyoróhagyma, só, bors, 1 ek. fehérborecet, 3 ek. citromlé, cukor, 2 ek. olaj, 1 ek. aprított kapor, 1 uborka, 4 ek. vaj, 1 kg krumpli, 150 ml tej, 200 g ömlesztett sajt, szerecsendió, 4 szelet filézett sügér (egyenként kb. 200 g)
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítva összekeverjük az ecettel, 1 evőkanál citromlével, sóval, borssal, csipetnyi cukorral, valamint az olajjal. Végül beleforgatjuk a kaprot. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre gyalulva összekeverjük az öntettel. Félretesszük érlelődni. Közben meghámozzuk, megmossuk és darabokra vágjuk a krumplit. Sós vízben kb. 20 percig főzzük, leszűrjük és hagyjuk kicsit gőzölögni. A forró tejben felolvasztjuk a sajtot. Összetörjük a krumplit, majd belekeverünk 2 evőkanál vajat és a sajtot tejet. A pürét sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, meglocsoljuk a maradék citromlével, sóval és borssal fűszerezzük. Serpenyőben felforrósított 2 evőkanál vajon mindkét oldalát 3 percig sütjük. A krumplipürét a hallal és az uborkasalátával tányérokra osztjuk. Tetszés szerint kaporral, bazsalikommal és sarkantyúkavirággal díszítve tálaljuk.