Sziasztok!
szilde: igen, ez így van, ragad rájuk jó és rossz egyaránt, mint a kosz.
jégvirág, csokiügy: rokonok nevelhetetlenek nálunk
, szerintük ez így van jól, és még rosszabb lenne a helyzet, ha én nem pampognék állandóan.
Most direkt kértük, hogy ne legyen csokizás ebéd előtt, a csomagokat nem is kapták meg, de ötpercenként előkerült valami csoki innen-onnan, mert az unokatesókhoz már megérkezett a Mikulás előző nap, és ők már egyébként is megebédeltek, amíg készült a kaja. És sajnos már nem megbízható Marcsi, eddig ha megígérte, hogy nem bontja ki az édességet, akkor nem is tette (szereti csak úgy tartogatni meg hurcolászni őket), most is megígértettem vele, és otthagytam a szaloncukrokkal, mire visszamentem pár perc múlva, már nem volt belőle egy sem, lettem olyan ideges…
A család meg úgy nézett rám, mintha megütöttem volna, vagy a levesből nem akarnék neki adni. Marcsi egy éve ilyenkor evett először csokit, de Dóri már mondja, hogy tújojó (Túró Rudi).
És nem tiltani akarom, semmi bajom a jó minőségű csokival (még ha le is járt a szavideje pár hete, ugyebár…
ez csak egy kisördögös célzás), és esznek ők aszalt gyümölcsöt is, csak ahhoz ragaszkodom, hogy előbb egyen rendesen, UTÁNA (és nem 3 kanál leves után!) egyen édességet.
Úgy egyébként pedig
teljesen egyetértek azzal, amit gira írt a cukorról! Márpedig a cukor méreg, és az édesítőszereket sem szeretem. Én kudarcot vallottam, nem bírom ezt se batartani, se betartatni
, de legalább a lehető legkevesebbre szeretném szorítani, amit csak lehet. Sajnos pár év múlva valószínűleg le se fogják tojni, hogy én mit szeretnék, de addig hátha sikerül valamit beléjük, az ízlésükbe szoktatni ebből.
Az idősebb fejekben is lehet elérni változást, apa pl. felhagyott előbb a kólázással, aztán az egyéb szénsavas szemétlöttyökkel is pár hete(bocsi azoktól, akik szeretik), pedig nem mondtam neki 1x sem, hogy ne igya őket, egyszerűen így látta jónak. De anyósom azt veszi meg, amit látott reklámozni a tv-ben, meg aminek csillivilli csomagolása van, és általában ezek azok, amik tele vannak savanyúságot szabályozó anyagokkal, guargumival, mesterséges lila festékkel, meg minden szarral, azon se lepődnék meg, ha a szó szoros értelmében azzal.
Na, eldugulok.
Ovitéma: teljesen hasonlóan érzek, mint amit gira írt. Mielőtt oviba járt, 100%-ban előttem zajlott az élete (vagy olyanok előtt, ha éppen nem voltam jelen, akik mindent elmesélnek), most meg majdnem semmi, amit megtudok arról, hogy mit csinál hétköznap, mert nem nagyon mesél, meg nem mindig a valóságot. Annyira kíváncsi vagyok, mit és hogy csinálnak az oviban.
klzsuzsi: nem sikerült a teszt, vagy magas az érték?
Erről jut eszembe, olvastam egy nagyon érdekes írást a
koleszterinről, akit érdekel:
http://www.nibiru.hu/koleszterin.htm
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagok ... zterin.php
Hallásvizsgálat: ma a reggeli műsorban hallottam egy hölgytől, aki mozgásos beszédfejlesztéssel foglalkozik, hogy ha anyukában motoszkál valami halovány gyanú akár, hogy valami talán nincs rendben a gyerekkel, akkor igenis vigye el kivizsgálásra.
szilcsi: nálunk nem ritka az olyan éjszaka, hogy 3-5x be kell menni Marcsihoz, csak úgy bíztatásképpen írom…
jégvirág: Levi tündéri!