Új privát üzeneted érkezett!

Szilcsi!

Regényt tudnék írni, hogy miért nem jó, ha csokit (finomított cukrot) eszik a gyerek (felnőtt). Az alapok ott kezdődnek, hogy minden embernek káros, mivel a természetben nem ebben a finom formában fordul elő. Ott (tekintsük csak a cukorrépát) a répa alkotóelemeivel alkot egészet, fogyasztásakor a répa többi részei, vitaminjai segítenek lebontani a szervezetben. Ha viszont a cukorrépa nélkül eszed a cukrot, akkor a lebontásához szükséges anyagokat a szervezetedből vonja el az emésztés. Így különböző ásványi anyagok egyensúlyának felbomlásához vezet a sok cukorfogyasztás.
A cukorban és bomlástermékeiben ráadásul a baktériumok, gombák is jobban szaporodnak, tehát betegségre hajlamosít (Norus egyszer írta, hogy tejet se jó fogyasztani, amikor beteg valaki ugyanezen okból)
Persze mindent lehet, csak mértékkel... nekünk felnőtteknek. De én 3 éves kor alatt egyáltalán nem adnék a gyerekeknek cukrot, mert akkor még 1. érzékenyebb minden károsító hatásra; 2. ilyenkor alakul ki az ízlése, és jobb ha rossz szokásokat nem vesz fel
És még egy pozitív élményem erről:
Az óvónéni egyszer meglepődve mesélte, hogy Réka szereti a sütőtököt, és rajong minden gyümölcsért... mert hogy ez tapasztalata szerint nagyon ritka. Igen, nála a gyümölcs lett AZ édesség, a finomság. Nála most már azért nem vagyok vaskalapos, de úgy látom, önszántából sem nagyon rajong a csokiért. És szerintem ez jó :)

Rólunk is pár szót :)
Enéh meglepően jó gyerek. Épp tegnap találta meg az ujját, azóta azt szopizgatva egyedül is képes elaludni, nem kell ringatni hozzá.
Ettől függetlenül én állandóan el vagyok havazva, mert ha végre odajutok (rászánom magam), hogy valami hasznosat is csináljak, akkor jön az "anya, iszok", "pisilni kell", "húzd le a cipőm" vagy csak simán hiszti... ami 3 felől esélyes :roll: Éjjel ha Enéh kevesebbszer kel, mint 3, akkor Hajna ébreszt minimum 3x... csak úgy. Réka alszik :) :) :) Valami jó is van.
Közben tipródok az oviváltáson. Szerintetek normális az, hogy nem tudok semmit Réka mindennapjairól? SEMMIT. Néha olyanokat mond, hogy "Lovagoltunk" "Elmentünk busszal kacsát nézni" Én meg csak lesek. Épphogy kikerült a szárnyaim alól és máris nem tudom, hogy a napjának jelentős részét mivel tölti? Vagy ez csak kezdő anya parája?
Vendég

Sziasztok!

szilde: igen, ez így van, ragad rájuk jó és rossz egyaránt, mint a kosz.

jégvirág, csokiügy: rokonok nevelhetetlenek nálunk :evil: , szerintük ez így van jól, és még rosszabb lenne a helyzet, ha én nem pampognék állandóan. :( Most direkt kértük, hogy ne legyen csokizás ebéd előtt, a csomagokat nem is kapták meg, de ötpercenként előkerült valami csoki innen-onnan, mert az unokatesókhoz már megérkezett a Mikulás előző nap, és ők már egyébként is megebédeltek, amíg készült a kaja. És sajnos már nem megbízható Marcsi, eddig ha megígérte, hogy nem bontja ki az édességet, akkor nem is tette (szereti csak úgy tartogatni meg hurcolászni őket), most is megígértettem vele, és otthagytam a szaloncukrokkal, mire visszamentem pár perc múlva, már nem volt belőle egy sem, lettem olyan ideges… :evil: A család meg úgy nézett rám, mintha megütöttem volna, vagy a levesből nem akarnék neki adni. Marcsi egy éve ilyenkor evett először csokit, de Dóri már mondja, hogy tújojó (Túró Rudi).
És nem tiltani akarom, semmi bajom a jó minőségű csokival (még ha le is járt a szavideje pár hete, ugyebár… :lol: :evil: ez csak egy kisördögös célzás), és esznek ők aszalt gyümölcsöt is, csak ahhoz ragaszkodom, hogy előbb egyen rendesen, UTÁNA (és nem 3 kanál leves után!) egyen édességet.
Úgy egyébként pedig teljesen egyetértek azzal, amit gira írt a cukorról! Márpedig a cukor méreg, és az édesítőszereket sem szeretem. Én kudarcot vallottam, nem bírom ezt se batartani, se betartatni :cry: , de legalább a lehető legkevesebbre szeretném szorítani, amit csak lehet. Sajnos pár év múlva valószínűleg le se fogják tojni, hogy én mit szeretnék, de addig hátha sikerül valamit beléjük, az ízlésükbe szoktatni ebből. :roll: Az idősebb fejekben is lehet elérni változást, apa pl. felhagyott előbb a kólázással, aztán az egyéb szénsavas szemétlöttyökkel is pár hete(bocsi azoktól, akik szeretik), pedig nem mondtam neki 1x sem, hogy ne igya őket, egyszerűen így látta jónak. De anyósom azt veszi meg, amit látott reklámozni a tv-ben, meg aminek csillivilli csomagolása van, és általában ezek azok, amik tele vannak savanyúságot szabályozó anyagokkal, guargumival, mesterséges lila festékkel, meg minden szarral, azon se lepődnék meg, ha a szó szoros értelmében azzal. :twisted: Na, eldugulok.

Ovitéma: teljesen hasonlóan érzek, mint amit gira írt. Mielőtt oviba járt, 100%-ban előttem zajlott az élete (vagy olyanok előtt, ha éppen nem voltam jelen, akik mindent elmesélnek), most meg majdnem semmi, amit megtudok arról, hogy mit csinál hétköznap, mert nem nagyon mesél, meg nem mindig a valóságot. Annyira kíváncsi vagyok, mit és hogy csinálnak az oviban.

klzsuzsi: nem sikerült a teszt, vagy magas az érték?

Erről jut eszembe, olvastam egy nagyon érdekes írást a koleszterinről, akit érdekel:
http://www.nibiru.hu/koleszterin.htm
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagok ... zterin.php

Hallásvizsgálat: ma a reggeli műsorban hallottam egy hölgytől, aki mozgásos beszédfejlesztéssel foglalkozik, hogy ha anyukában motoszkál valami halovány gyanú akár, hogy valami talán nincs rendben a gyerekkel, akkor igenis vigye el kivizsgálásra.

szilcsi: nálunk nem ritka az olyan éjszaka, hogy 3-5x be kell menni Marcsihoz, csak úgy bíztatásképpen írom…

jégvirág: Levi tündéri! :wink:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Bea :) Édes kis mosolygyáros Levi :D :D :D

Gira :) Ovi kérdéseben ezek szerint még nem végleges a döntésed? :(

Szilcsi :) Tuti, hogy nem lehet emellett a gyógyszer mellett szoptatni? Mert régen egy Kismamában olvastam, hogy valójában nagyon kevés olyan gyógyszer van, ami mellett nem lehet szoptatni, csak kellene vki hozzáértő, aki utána tud ennek nézni :roll: Alvás ügyben nem nagyon tudok mit mondani, nálunk most az van, hogy összebújva alszunk el Kristóf ágyában, aztán kijövök, éjjel meg valamikor jön át hozzánk (minden éjjel) és utána hárman alszunk tovább. Viszont utána már csak reggel ébred.
Kacsa receptet át tudnád küldeni?
Segítség a képhez :lol:: a kép jobb oldalát nézd, igazából csak a kicsi buksija, ami oldalnézetből kivehető rajta. Buksi, fül, szem, száj, nózi. Látod már?

KépKép

KépKép
timika

Timika!

De végleges :) Csak az nem eldöntött, hogy mikortól. Hajna már semmiképp sem fog idejárni, de jövőre épphogy betölti a 3-mat, és nekem logisztikai okokból csak az egész naposság jöhet szóba, viszont még korainak érzem nála ezt. Ezen agyalok még márciusig. Ha viszont Hajna még nem megy, akkor Rékát nem hordom be... De vajon jó-e az neki, ha később szakítom ki? Na szóval ha nincs problémám, akkor csinálok magamnak :wink:
Vendég

Norus! Több linkem is volt, meg van nyilatkozat a Közlekedési Felügyelettöl, de a lényeg hogy a 03,04-es üléseket lehet használni.

Szilde! Erika jol van, kisfiuk lesz. :)

Niki! Nekem már volt hogy ismételni kellett, nem volt értékelhetö az eredmény azért. A kontroll már jo volt. Amugy a P2 a normális egy felnöttnél, P1 még tininél lehet, aki nemi életet sem él ugy tudom. P3tol meg rossz.

Timi! Én igy sem látom a képen amit kellene :( De a lényeg hogy Te igen :lol:

Gira! Enéh fotó?

Zita! Köszi az orrcseppet!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen :) Ok, akkor feladom :lol: :lol: :lol: Próbáltam kivágni a képből csak a fejrészt, csak úgy nagyon béna, bekarikázni meg nem tudom, hogy kell :oops: :oops: :oops:

Gira :) Szerintem ha Réka is ott aludna vele, nem viselné meg, de persze te ismered Hajnát. Hánykor tudnál majd a lányokért menni? 15:30-16:30? Én most úgy tervezem, hogy ebéd után el fogom Kristófot hozni, de ha később ott akar majd aludni, én nem bánom.

El is felejtettem mesélni, hogy voltunk Pesten Mikulás vonatozni. Jól sikerült végül, bár Kristóf először nagyon tartott a Mikulástól, szóba se állt vele, de a visszaút alatt felengedett egy kicsit. Pár kép:

Kép
Kép
Kép

Ez pedig már itthon:

Kép

KépKép

KépKép
timika

Timika!

4-re sztem tudnék értük menni. Délre azért nem, mert mire hazaérek, fordulhatok is vissza, és Enéhnek nem biztos, hogy jó lenne a napirendjébe a non-stop utazgatás.

Karmen!

Most gondolkoztam, és tényleg nem nagyon tettem még fel képet Enéhről. Na akkor pótolom.
Kép Kendőben
Kép
Kép Ujjszopás [/img][/img]
Vendég

Gira! Enéh is csupa olyan mint a nagyok, irtóra hasonlitanak! De érdekes hogy 3 gyerek is ennyire lehet egyforma! :D Ö is nagyon szép baba!

Timi! Szuper lehetett ez a vonat, én nem is hallottam még erröl. Igaz én ált. a pesti programokat nem ismerem, ti sokat jártok fel tényleg. Kristóf is milyen nagy már! Tudja már hogy lesz kistesó? Hogy fogadta?

Bea! Este nem tudtam meghallgatni mert a gyerekek már aludtak, az elöbb sikerült, de csucs ez a videó!!!

mi tegnap 3,5 órát voltunk a gasztron, 2is voltunk börprobán mert a poratkát elfelejtette a nö rátenni, vettek le vért gluténre, orrgarat mintát is vettek le, ezek a jövö héten lesznek meg. A börproba eredménye meg mind neg. volt, de az ételekre és a porra a hisztamin 4 keresztes lett, igy diéta kellett, tápszert kaptunk meg a jövö heti eredményektöl függ hogy mikor lesz, kell-e majd terheléses vizsgálat Orsinak. kb 3 napos bentfekvés, de már tud róla, elfogadta és nem szomoru mert igértem reggel és du. meglátogatom meg majd mama is bemegy (meg aki akar a családbol). DE sokat nem tudok nyilván vele maradni mert Norbival is kell foglalkozni, nem passzolom le ennyi idöre, max. addig szoktam amig alszik mamánál hagyni.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Gira: Hát Enéh is tök olyan mint a nagyok, ha nem lenne közöttük magasságbeli különbség, biza nem tudnám melyik melyik :lol:
Valld be, hogy klónoztátok őket :D
Csokifilozófiádban van valami :wink:

Karmen: Drukk, a jó eredményhez!

Timika: Kristóf milyen nagyfiú már :) És olyan szépséges!

Nyertem a Rádió 88-ban 2 jegyet a Valami Amerika 2 díszbemutatójára most vasárnapra :D Néhány hete a Kispál koncertre nyertem :D Hát igen aki interaktívkodik, meg hiperaktívkodik :lol: Csak nemtom a kölköket addig hova rakom, mert 18ra kell menni, pont az esti nagyüzem idejében lesz a bemutató....
Viszont szeretnék elmenni nagyon, mert az első részt is imádtam, és már ezer éve nem voltam moziba... Na majd szerválok valakit aki vigyáz rájuk.... :D

Amúgy mi jól, lakás alakul, de még rengeteg a munka és a mesterek már rohadtul nem akarnak dolgozni, lélekben készülnek a karácsonyra újévre, pedig hol van az még... ennyi idő alatt simán befejezhetnék sztem.... 8)
A mostanit eladtuk, tegnap voltunk adásvétel ügyben ügyvédnél. Január végén kell kiköltözni ez van a szerződésben, remélem addigra megkapunk minden engedélyt (gázművektől használatba vételi engedély..stb) Ha konyhabútor nem is lesz addigra, de fűtés legyen, meg melegvíz..... :) Kaját majd rendeljük :)

Csajok a konyhába kell elszívó (kivezetőcsöves) nem tudjátok hol lehet kapni???? Ócsóé jót :D A konyhabútort a Karnisba szeretném megvenni ott a legolcsóbb és a célnak tökéletesen megfelel. És beépíthető konyhabútorok is kellenek majd, elektromos sütő, 4 gázrózsás főzőlap, mosogatógép...stb Ha van ötletetk, milyet érdemes venni és hol, ne kíméljetek, bombázzatok az infókkal :D
Köszi előre is :)
Most eldugulok, megyek főzni!
Hja - 14 kilónál tartok :D és nagyon élvezem, járok kondizni (Annával járunk) minden nap hétköznap. Teljesen feltuningol, feltölt energiával, imádom :D és pattogok mint a nikkelbolha :D
Csók :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Csajok ez horror, nem tudom, mit csináljak. :cry: Lali nem akar aludni, ha éjjel felébred, nem alszik vissza, csak hosszú hiszti után. Éjszaka 1 óra hosszát csitítgattam, de csak üvöltött, folyton felállt a kiságyban, végül otthagytam, az apja ment át hozzá aztán. Most se bírom letenni, már tök álmos, de nem és nem akar aludni. Ha lefekszek mellé, feszegeti magát és elmászik végül, ha lefogom ordít, ha beteszem a kiságyba, ordít, bámit csinálok, simizem, énekelek neki stb... Mi a fenét csináljak??? Egész nap egyedül vagyunk, az idegeim már kész vannak totál. Ő az egyik szobában ordít, én a másikban bőgök. :cry:

Timi, én így se látom, bocsi. :oops: Nem merek a gyógyszer mllett szoptatni napközben meg éjjel, emiatt is szívunk sztem. :( De ez egy rémálom. :( Kristóf édes abban a sapiban. :D A pesti bulit én is láttam a tévében, később jó lenne felmenni rá nekünk is.

Gira, ez a kiscsaj is tiszta klón! :D Le sem tagadhatná egymást a 3 csajod! Köszi a cukorinfókat. Hát én ennyire nem vagyok megrögzött édességellenes, de nyilván abban Nórának igaza van, hogy ne kaja előtt tömje magát tele a gyerek csokival.

Karmen, szegény Orsi. :( De ügyes nagylány, ha ilyen szépen elfogadja, hogy bent kell maradnia. :) Sajnálom az allergiát, nem lesz könnyű neki (meg neked sem). :(

Nóra, ezt most biztatásnak szántad??? :roll: Hát ha még 3 éves korában is éjszakáznom kell Lalival, asszem felmondok. :roll: És elmegyek a világ végére. :roll: :D
Most is áll a kiságyban és reklamál, persze alig lát, olyan álmos már. De mit csináljak vele????? :?:

Voltam dokinál, kaptam cerazette-t, ez szte rendbe fogja tenni a hormonjaimat.

Kép
szilcsi

Köszi a dícséreteket! Én nem látom a hasonlóságot, de mindenki mondja... valószínű nálam az van, mint az ikres anyáknál, hogy nem érti, miért keverik össze a gyerekeit, amikor ő tök másnak látja őket :) Egyébként a nagyokat keveri a szomszéd meg a gyerekorvos is. A múltkor dícsérgette Rékát, hogy milyen szépen elmúltak a kiütései... Hát én csak annyit mondtam "Ahan", mert Hajnának végül is szépen elmúlt :)

Enikő!

Én meg egy lomha csiga vagyok (abból is a lassabb kiadás), mondd, hogy csinálod? Egyébként a kondi mellett valami diétát is tartasz? Most megint sajnálom magam, amiért ilyen csigának születtem :)

Szilcsi!

Sajnálom :( Ez tényleg borzasztóan hangzik :shock: A szopimegvonástól van? El tudom képzelni milyen lehet... én nagyon bevadulok (agresszív viselkedésjegyeket produkálok), ha Hajna többszöri felszólítás után sem fekszik vissza, mert ma például "Anya, félek a póktól!" Hogy hol a fenébe látta a pókot a sötétben??? (Nem álom volt, mert előtte lefutottuk a szokásos köröket: iszok, maci, takaró...stb) Egyszerűen csak szórakozott, mert ilyenkor élvezi ha dühös vagyok. A pókot is kajánul vigyorogva mondta :twisted:
Szóval kitartást Neked is!
Vendég

Enikő!

Ez ám az energia......Én is nagyon nagyon mennék tornázni,de sajna a meló gyerek háztartás férj kombináció után már nem megy.Volt olyan hogy még munka utám elmentem tornázni,de nem jött be sajna.Pedig hiányzik a pilates,de valamit valamiért...

MA vittem vissza Mátét ,most ott tartunk hogy két naponta viszem kontrollra.Ha még holnap is lázas akkor ügyelet hogy ránézzen a doki,majd hétfőn is háziorvos.Egyébként az augmentint leváltottuk sumamed-re ,bízik benne a doki is hogy ez talán segít.A mandulája hatalmas ,a torka teli van vírusos hólyaggal és az egyik nyirokcsomója is be van durranva,szóval küzd a kis szervezete nagyon valami ellen.
Egyébként nem annyira elesett,de állatira fura hogy tud már egy hete a fenekén ülni és nem ugrál folyamatosan.....
Ma egész délelőtt diavetítés volt,amit nagyon élvezett a két gyerkőc.Nikivel is meglepően sokat játszik ami egyáltalán nem jellemző rá.Épp azt beszéltük apával hogy azon kívül hogy full nyugis és nem harcol a tesókkal(nameg ugye a láz )nem igazán látszik rajta semmi extra.Persze az is jó lenne ha nem köhögne ennyit... :(

A kicsik megkapták az új ágyakat egy hete és nagyon szeretik.Meglepődtem hogy szinte alig jönnek ki éjjelente.Niki pl soha,Norbika próbálkozik de ha rászólunk minden hiszti nélkül visszamegy az ágyába.....
Esti körök nálunk is vannak.Nyolcszor bemenni puszit adni,meg a pisilni kell, kakilni kell ,takarj be és társai.....

Kép
Kép
zitacicu2

50 perc hiszti után délben elaludt, most így alszik:

Kép

Kép
szilcsi

Sziasztok!

karmen: akkor ez a végleges? Valami olyasmi rémlett nekem, hogy most a 03-04, de 2009. áprilisától tovább szigorítják, akkor rosszul emlékszem? :roll:

gira: azért akarsz ovit váltani, mert nem tudod, mit csinál napközben Réka? Hát, ezt szerintem egyik oviban sem fogod tudni, hacsak nem maradsz ott te is… :D (Ha nem ez az ok, akkor abból kimaradtam, bocsi. :oops: ) Nem lenne rossz neki, hogy már járt egy ideig, szerette, és aztán szeptembertől nem mehet? :roll: Egyébként vegyes csoportba adnád őket, ahol Hajna mellette lehet? Szerintem az önmagában nem akadály az egész napos ottmaradásra, hogy H. még csak éppen betölti a 3-at, főleg, ha a nővére ott van mellette egész nap, és te magad érettnek látod az ovizásra, meg van kedve menni.

Enikő: és mit csinál Zalán, amíg te kondizol? :roll: Gurigatja a súlyzókat a teremben? :lol:

szilcsi: neeeeeem, elrettentésnek. :D Na de viccen kívül: Marcsi éjjeli kelése meg Lali nemalvása teljesen más eset, csak azért írtam, hogy önmagában nem extrém a 3-4 kelés/éj (ha egyébként rendesen alszik). És az sem ugyanaz, hogy éjjel 3-4x fel kell hozzá kelni (ahogy gira is írta, hogy kel Hajnához), meg amit most csinál Lali, mert az tényleg borzasztó lehet. :cry: Helyedben elvinném valami dokihoz kínomban. Nekem az a tippem, hogy mivel már voltak jó éjszakáitok, ez a nemalvás ritkulni fog, és elmúlik, szerintem az valami korral járó Lalinál, vagy érez valamit a te nyavalyáidból… Tudom, ördögi kör, mert így meg neked lesz egyre több nyavalyád, amit érezhet. :evil:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus! Nem, annyit irtam hogy amikor bevezetnek egy új előirást (valszeg a köv. a 05 sorszámot kapja) akkor 48 hónap elteltével lehet tiltani a korábbiakat. A 04 sorozatszámú módosítások hatályba lépési időpontja: 2005. június 23. Ennek alapján a Felügyelet azt mondta, hogy törvényi akadálya nincs hogy akár a 03 ülések használatát megtiltsák. Ezt elrendelheti amugy akár egy-egy tagállam, akár az EU is. Hosszú távon ha most ülést akarok vásárolni ezért mindenképpen a 04-el kezdődő sorozatszámú üléseket javasolták vásároljam most, ne a 03-t. Ezt irtam.

Szilcsi! Irtam Orsi 3 éves koráig kész kinlodás volt elalvás. De utána is sokáig éjjel ébredt, hol szomjas volt, hol pisilnia kellett, most 2 hónapja kezdte végigaludni az estéket.
Norbi is pont ilyen pozban szeret aludni. :)

Enikö! Nagyon ügyes vagy, a végén Danit a guta üti meg milyen bombázot vesztett el (bár eddig sem voltál rossz csaj!)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Norus: Van a fittness teremben bébiszitter szolgálat. Ők vigyáznak Zalánra meg Nórira amíg mi izzadunk :D

Gira: Pont azért vagy lassú csiga mert el vagy kényelmesedve :D Ha elkezdenéd a mozgást, begyorsulnál :wink:
Hja az első 1-2 évben amikor Bogi elkezdte az ovit, kérdeztem tőle mit csináltak az oviba, az volt a válasz, hogy semmit. Hát ne hogy azt hidd, hogy tényleg semmit nem csináltak :D Csomó rajzoltak, táncoltak, mondókáztak, verseltek, volt szabad játék is (eleinte első évben a szabad játékból több van, mivel a figyelmük még nem annyira leköthető) szal ne hogy azt gondold, hogy nem foglalkoznak velük :D Nem tudom miért, de az összes gyereknek "semmi" a válasza a kérdésre, hogy mi volt ma az oviban? :D :lol:

Zitacicu: Te olyan gyönyörűen lefogytál (le a kalappal) hogy neked csak szintentartás kéne már semmi más..... Hja péntekenként aerobikra megyek,pl pilates karikával is tornázunk, hát szuperjó, -gyilkos :D -

Szilcsi: Lali írtó édes ahogy pucsítva alszik :lol: , az Aludj jól gyermekem módszert nem akarod kipróbálni? Sztem már mehet mindjárt 1 éves a naffiú! :D Mondom ezt én aki a 2 lányán tudta alkalmazni, de a fiánál csődöt mondott :lol: Zaza éjjel még mai napig minimum 2x felkel enni, inni, mikor mi :D Általában az összes gyerekem az én ágyamba köt ki reggelre :D Még jó, hogy nagy és elférünk, de előferdül, hogy leköltözök a kanapéra, mert egyiknek a feje a hasamon, másiknak a lába a vesémbe :D :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Karmen: Óóó köszi édes vagy, már nagyon megbánta és jönne vissza.... 8) :shock: :twisted: :wink:

ceniko
Szeged

Karmen!
Bennt kell hagyni Orsit?
Én úgy tudom, reggel bementek d.u. kijöttök, legalábbis akiket én ismerek mindekit így vizsgáltak.

szegény, sztem ha nem muszáj ne hagyd ott.
Vendég

Zozo! én kérdeztem hogy hány napos, azt mondták hogy 3. KÉrdeztem hogy vele lehetek-e erre mondták hogy igen, arrol tényleg nem volt szo hogy éjjel is maradni kellene, ezt csak én mondtam Orsinak mert igy gondoltam. De legalább most igy készül ha szükséges lesz, aztán ha mégsem kell ottaludnia akkor örülni fogunk mind.

Ja allergia. A gasztron igencsak kiakadtak hogy kecsketejet kap Orsi. Merthogy nagyon allergán az is (én nem tudtam)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
akkor lehet h. én hallottam jól, úgy működött eddig h. pár napig bejártak, azért ez tényleg jobb lenne nektek.

mi is megyünk majd valószínűleg, na én bent nem hagyom Patit, reggel viszem d.u, meg lelépünk.

többgyerekes mamik :D
Ti hogy csináljátok ha az egyik gyereknek van szülinap, névnap, akármi, olyankor a másik pici is kap valami apróságot?
tényleg apróságra gondolok, kifestő, hajcsat ilyenek, vagy akkor a másiknak semmi?
tesóm szerint azt nem lehet h. a másik ne kapjon semmit, mert nem... :roll:
szóval nálunk kapnak, de hosszútávon ez tuti rossz. kész csőd lesz a végén. :lol:
Vendég

Karmen: aha, mostmár értem, minden világos, nagyon köszönöm! :wink:

Enikő: akkor ez egy jó hely! Hol van ilyen? És bírják a kölkök, nem akarnak hozzátok odamenni minduntalan? Tudják, hogy a közelben vagytok, látnak benneteket? Dani: azannya, nem sok idő kellett neki! Gondolom, ez alaposan jót tesz az önérzetednek, ismerős, bár nem ilyen helyzetben így hálistennek! :wink: Hajrá, drukkolok, hogy úgy alakuljon, ahogy te szeretnéd és ahogy nektek a legjobb!

Ovi: Ez nálunk is gyakori. Én igyekszem konkrétabban kérdezni, mint hogy mi volt az oviban, de a semmiválaszba rendszeresen beleszaladok. Pl. Énekeltetek? Igen. És mit? Semmit. :lol: Vagy: nem emlékszem, nem tudom. Azt is ritkán tudom meg, hogy mi volt a kaja. Pedig nem a memóriával van gond, sokszor hónapokkal régebbi dolgokra emlékszik, csak lesek, mikre. :shock:

zozo: nálunk nem kapnak, de ha "csak úgy" kap valami aróságot Marcsi, akkor kap Dóri is. Bár akkor meg az a gond, hogy Marcsinak kell Dórié (is :lol: ), akkor is, ha direkt ezért tökegyformát kaptak.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Karmen!
Mi is hazajárósok voltunk Hannával a kivizsgáláson.Papíron ottaludt,gyakorlatban meg jöttünk haza.3 nap volt nekünk is.
Csak ha bármi panasza lett volna azt ott kelletttt volna kezeltetni(pl. torokgyulladás,fülprobléma,...bármi)
Sajna ott a végére össze is szedett vmit.:(

Kecsketejen én is csodálkoztam kicsit.Úgy rémlett azt sem lehet inni,de nem voltam benne biztos.
Ki az allergia dokitok?

E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Ovi:Hanna is tavaly keveset mesélt,hogy mit csináltak egész nap.
Az idén már a menüt is elmondja.Sőt most legutóbb ugyancsak meglepett,amikor a szokásos:Mi volt az oviban,hogy telt a napod ?kérdés megválaszolása után visszakérdezett:
-...és anya,neked hogy telt a napod?Hogy érezted magad?Mivel töltötted az időt?
Leesett az állam. :lol:
Fejlődik a gyerek...,úgyhogy ne aggódjatok nálatok is ez lesz.Úgy kell majd leállítani a csimotát,hogy elég lesz már az élménybeszámolóból!!!!

Megjegyzem,azért legalább az óvónéni mondhatna pár szót,mi volt az oviban a gyermekkel,de ha fáradt szegény és nem jutott odáig nyugodtan meg is lehet kérdezni.És ha nem is tud mindent részletesen és pontosan elmondani egy-egy gyerekről,de a lényegesebb momentumokat csak-csak...
Gira!Sztem nincs gond,a többi meg majdcsak megoldódik.Hajna hátha érett lesz az egésznapozásra...

E.

szilde
Szeged

Norus: Újszegedre járunk. Nem azért mert sznobok vagyunk :lol: , hanem mert ott van egyedül gyermekmegőrzés. Másik épületbe van a gyerekkuckó, mint a kondi kardio termek, de nem gáz. Zaza az első 2-3 alkalommal sírdogált, de már mosolyog ha adom át a bébiszitternek :)
Danival kapcsolatban nemigazán tudom mit csináljak, vegyes érzelmeim vannak az a baj :shock: :? mert örülnék is nyilván,meg nem is (félek picit).... amúgy már 2 hónapja megy a "visszajönne" duma, és most jön a karácsony amit azért jó lenne együtt tölteni...szal nemtom.... eszemre hallgassak vagy a szívemre??? :D :D

Karmen: És konkrétan milyen kivizsgálásokra kell mennie Orsinak???

ceniko
Szeged

Csajok ha van valakinek szekrénye amitől megválna, szóljatok. Az új lakásba a gyerekszobába kellenek majd szekrények a gyerekek ruháinak! Újat nem akarok venni, mert leamortizálják, de valami kelleni fog mindenképp...... A lényeg hogy polcos legyen és nagy, hogy mindent benyeljen :)
Hja és bőr ülőgarnitúrát is keresünk (takaríthatóság miatt) ha esetleg tudtok.... :D
Meg ha van egyéb gyerekszoba kiegészítő amitől megválnátok, pl csillár, kislámpa, kép a falra, gyakice bármi........

ceniko
Szeged

Enikő!

A szívedre :wink:
És mit javasolsz, te guru, mivel kezdjem a gyorsulást? :lol:
Ma egyébként mintha rátaláltam volna egy kis kapura: a reggeli forró zuhany csodákra képes.

Norus!

Nem, nem csak amiatt váltanék, mert nem tudom mit csinálnak egész nap.
Egyébként ő nem azt válaszolja, hogy semmit, hanem egyszuszra mesél 1 órát, és nem tudom, hogy mi igaz, és mi nem... Bár amikor a buszt is megmutatja, hogy mivel mentek kacsát nézni... sőt, még arra is rákérdeztem, ő hol ült, és azt is megmutatta. Csak hát olyan hihetetlen, hogy valaki elindul 25 ennyi idős gyerekkel bárhova is :shock:
Vendég

Norus!
ez nálunk is így van :lol:
már én is kezdek kettőt venni, sok mindenből, de azon is összevesznek :lol:

Zitacicu!
hogy vannak a gyerekek?

ovi:
Én tudom h. mit csinálnak az oviban, na jó nem percre pontosan, de szoktunk kapni, havi "hírmondót" amiben le vannak írva a programok, amúgy meg egyszerűen látom h. miket alkotnak, és az ovónénik mondják is fél-fél mondatokkal, h. ma mézeskalácsot sütünk, jöv.héten díszítjük, stb...
Vendég

Gira: Inkább reggeli hideg zuhany kéne, vagy váltott hideg/meleg :D Nem? :lol: Meg aztán minden fejben dől el (amit magadból akarsz kihozni) :wink:
Én is a szív felé húzok bakker :wink: :lol: 8)

Az ovitokba vegyes csoport van vagy kiscsoportba jártok?

Zozo: Én 3-at veszek mindenből :lol: Kész anyagi csőd :D De nálunk szülinapra csak az ünnepelt kap ajcsit, más nem. Miért is kapna, hisz az ünnep csak Róla szól nem másról. Évente egyszer kibírják!!! :lol: A többi alkalomra meg úgyis kap mind.....

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Totálisan le vagyok maradva.... :oops: :oops: :oops:

Ovi:
Én is tudom, mit csinálnak Botiék, Boti is mesél néha, de abból szinte semmit nem értek :shock: :lol: De szoktam beszélni az óvónőkkel, meg nálunk is van "hírmondó" ahogy zozo is írta, ki van téve a faliújságra a havi program, a csopotszoba ajtajára pedig a heti program napi bontásban... És ki vannak téva a gyerekek művei a faliújságra, hetente cserélik.. :D
Ja, és hetente 1x 2x kapok e-mailben fényképeket az óvónőktől, pl. hogy épp mit csinálnak a sószobában, vagy pl. ahogy várták a Mikulást , meg ilyenek.. :D
Szóval én tökre meg vagyok elégedve. :D

Enikő :)
-14 kilcsi!!! Aztaaaaa :shock: :D
Én is kezdem a tornát januárban, én a Fitworldbe megyek, ott is van bébicsősz. Botit is hordtam anno, meg most Noémit is viszem majd lehet.
Én ragaszkodom az edzőmhöz, aki Boti után is megszabadított a fölös kilóimtól! Ma megyek hozzá megbeszélni a részleteket! :D
Bakker, így karácsony előtt még szép, hogy a szív felé húzol...de nincs könnyű dolgod, ezt sejtem....

zozo :)
Szülinapra nálunk csak az ünnepelt kap. Nem látom értelmét, hogy a másik is kapjon olyankor...
Ha csak úgy veszek vmit Noncsinak, akkor Boti is kap, meg fordítva is.

Gyanixi :)
Engem is hívtak már vissza ismétlésre, de csak azért, mert nem volt értékelhető a minta..nyugi!!!

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket! :)

Tegnap mentem vissza a véreredményeimért. Sajnos semmi javulás. Valami bibi van a májammal... lehet autoimmun betegség, újabb véradagot csapoltak le, 1 hónap múlva okosabbak leszünk... Kicsit beparáztam...

Zituska: Én végigtelefonáltam az összes konditermet (kb 20-at) és tényleg sehol sincs már gyerekfelügyelet. Ahol volt megszűnt: Fitworld és Forma 1 fitness.
Ha lenne máshol Enkővel mi sem mennénk a város másik végére
Bár neked a Marosfitpark még gyalogközelben is lenne :)

Enikő: nekünk vannak nem használt szekrényeink kinnt anyóséknál.. majd beszélünk róla, hátha jó lesz nektek :) :)
A pasi ügyre meg, tudod, csak megfontoltan és lassan dönteni, nehogy megint valaki megsérüljön...

Szilcsi: HOgy van a hátad? Javulgatsz már? Ezeke a hülye betegséget végre elkerülhetnének benneteket jó időre.... egy kis nyugalomra és pihenésre lenne szükséged, hogy feltöltődj... ha tudok segíteni, csak szólj nyugodtan, tudod hol keress :)

Mindenkinek szép hétvégét.

Anna

Kép

Kép
sznanna

A gyerkőcöket meg elfelejtettem megdícsérni.

Bea: ez a Levi, csúcs. :) Milyen nagyfiú már, nemrég született... szald az idő :)

Ilcsi: Hát ez a Lali milyen pózokban tud aludni???!!!! :)

Egy kérdés: Nóri mostanában napközben már nem szopizik. Szépen elalszik pár perc alatt összebújva velem.
Viszont az esti elalvás nem megy. Fűrcsi, cici, rituálék minden ugyanaz mint eddig de nem akar elaludni, csak felületesen ha lerakom rögtön felébred feláll az ágyban és keservesen sír... Tegnap már nem bírtam, apája 9től éjfélig próbálta elaltatni... Ez megy már pár napja...
Próbáljunk meg egy alvást kiiktatni napközben??? De annyira fáradt, hogy pár perc és elalszik... de10-11kor, meg du 3-4 körül és 1-1,5 órákat alszik...
Valakinek ötlete?

Kép

Kép
sznanna

Anna :)
Ma megyek az edzőmhöz,megkérdezem... bár a honmlapjukon továbbra is fel van tüntetve a gyerekmegőrzés.
Én nem megyek máshova, mert a Fitworldben van az edzőm, ragaszkodom hozzá.

Sajnálom, hogy rosszak az eredményeid! Ez az antoimmun betegség nem hangzik jól! Jobbulást!!

Altatásra nincs ötletem...

Kép
Kép
zituska28

Zozo! nálunk az kap ajándékot akit köszöntünk.

Enikö! Anyuék nemrég ajándékozták el a butorokat (amugy igen jo állapotban voltak csak felesleges lett) sajna már nincs náluk, kérdeztem az elöbb öket

Hát ez tényleg szuper lenne ha Orsit nem kellene majd benthagyni a korházban.

Anna! Remélem semmi komoly. Én meg a hülye HepaA miatt nem szedhetek hormont, pedig most a ciklusom miatt igen jo lenne, attol valszeg rendezödne.

Na nálunk tavaly és idén is csak de-ös volt az ovonéni, igy én vele irto ritkán tudok beszélni, csak ha Orsit reggel késöbb vittem orvos miatt. Amugy ö fél8 elött már oviban van, apa viszi. De Orsi sokmindent elmesélt mindig. De néha ezért kiváncsi lennék én is erre-arra nagyon rossz hogy nincs kitöl érdeklödni a gyerekröl.
Szülöi után meg annyian vannak hogy akkor sem jut erre elég idö

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jesszus, most látom, mit írtam!!! aNto.... :shock: bakker :lol: :lol: Boti mondja így az autót! :lol: :lol:

Kép
Kép
zituska28

ja, és a lényeg!!

Anna :)
Nórinak nagyon boldog születésnapot utólag!!! :D :D :D

Bea :)
Csúcs a videó Leviről!! :D Az a kacagás!! :lol: :lol: :lol:

Gira :)
Gyönyörű Enéh, és tényleg nagyon hasonlít a nagyokra! :D
Az az imátkozós-alvós kép haláli, akár Noémit látnám! :D

Kép
Kép
zituska28

Én is jelentkezem,mi is jól vagyunk,bár Barni egy kicsit megvan fázva!!!

Ő még minidig hozza a formáját,a Nagyáruházban,a múlt héten ,megállította a mozgólépcsőt...................... :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Csütörtökön pedig ezt mondta:
-anya ,a supermanes pulcsimat,ne add rám,mert a Kincsőke,azt mondta rá,hogy béna!!
Neki a JCB markolós felső a kedvence!!!
Azt szeretném felhúzni,holnap,meg tagnap is....................

Anna,Nórinak boldog szülinapot!!!

Timi,hihetetlen,mindjárt félidős vagy!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

Zsuzsi,remélem nem lesz gond a cukorterhelésen!!!!
Pont ünnepek után!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll:

Szilcsi,én is láttalak benneteket a tv-ben!!!!
Nagyon csini voltál!!!!!
Annyira drukkoltam neketek!!!

Enikő,nagyon ügyi vagy!!!
-14 kg!!!!
De te most csak a gyerkőcőkkel költözöl???
Bocsánat,de annyira kiváncsi vagyok!
Jöhet pribe is!!

Kép
bibi226

Bibi: Még én se nemtom :oops: asse tom mi van most ma, nemhogy jövőre :lol: Majd kialakul, de tudni fogtok róla :wink:

Zituska: Ki az edző a Fittwordbe? Anna felhívta őket, (az összes fittnesstermet szegeden) és sehol nincs bébiszitter szolgálat, a fittwordbe állítólag megszűnt)

Anna: altatás ügyben passsssssz, viszont az tuti, hogy a napközbeni alvásra még igen nagy szüksége van! Sztem valami más oka lehet annak, hogy nem akar elaludni, talán más egyéb programra vágyik :D Nem akar kimaradni semmiből, próbáltál betenni neki zenét CD-én? Félhomály...?

ceniko
Szeged

Norus!
Dórinak mit vesztek Karácsonyra?
nem tudom mit vegyek Patinak, már van egy halom nekivaló játék még Vivitől, semmi ötletem nincs.

segíthet más is ha van ötlet, csak gyorsan :lol:

köszi az ajándékos ötleteket, sztem is az lenne a jó ha csak 1kap, ha van valami "ünnep".
nem tudom tesóm miért találta ki, h. a másiknak is kell, no, akkor én is úgy csinálok ezután mint ti :D
Vendég

Enikő :) Anna :)
Most beszéltem az edzőmmel, tényleg megszűnt a gyerekmegőrzés a Fitworldben. :(
Állítólag már nagyon pici, 2-3 hós babákat is vittek, akiket etetni, tisztába tenni, ringatni kellett, és ezt már nem tudták vállalni. Mondjuk érthető...
Na mindegy, Noncsit le tudom pattintani máshová is, Boti meg oviban lesz...

Enikő :)
Nagy Virginie az edzőm.
Már le is dumáltuk, január 2. hetében belevágunk a lecsóba, ha minden igaz! :D

Bibi :)
Barni-duma csúúúúúcs :lol: :lol:
Hogy-hogy megállította a mozgólépcsőt??? :shock:

Kép
Kép
zituska28

Halihó,

Hát a mai napunk is a szokásos xar. :( Még délelőtt jó volt, itt voltak anyuék, Lali aludt fél órát apu kezében, de kettő óta fent van, horror. :? Megint együtt bőgtünk. :oops: :roll:
Apánk van valahol, lassan kéne róla fénykép, hogy el ne felejtsem, hogy néz ki. :roll:

Anna, altatás ügyben tanácsot nem tudok adni, nekem is az kéne. Csak nálunk az esti alvás rendben van, a napközbenivel vannak nagyon nagy gondok. :roll: Nemtom, mi lehet Nórival, foga nem jön???

Bibi, Barniszáj megint tök jó. :lol: Mozgólépcső :lol: mit szóltak a biztonságiak hozzá?

Zitus, Enikő, jó lenne menni kondizni, de hová tegyem a kölkincet addig??? :? Meg a délelőtt nekünk nem jó, minden nap főzök, a délutánunk szabadabb inkább.

Mi az az aludj jól gyermekem módszer? Nekem mindegy, mi, csak hasson egyébként. :roll: Már reggelente úgy kelek fel, hogy ajjaj hamarosan elálmosodik a kicsi és jöhet a szenvedés. :roll: :oops:

Kép
szilcsi

Szilcsi!

Babakocsi nem jön be? Amikor Hajna ennyi idős volt, mint Lali, akkor napközben mindig csak úgy aludt el, amikor a babakocsiban sétáltattam. De akkor egy fél Kárász utca alatt :)
Vendég

Nem tudom mi van Nórival, lehet ez volt a nemalvás hátterében... Egyfolytában folyik az orra (vízszerű) és szívásra is csak kevés vízszerű dolog jön ki, meg hapcizik sokat...
Lehet valami allergia??? Vagy megfázás???
Kis hőemelkedése is van 38,1 popóban mérve

Szilcsi: Kondiba azért megyünk Enikővel reggel (9re) hogy a nap többi részén csinálhassuk amit kell. Én torna után főzök. Fél 11-re itthon vagyunk, még belefér egy gyors ebéd... :)

Kép

Kép
sznanna

Sziasztok!

Enikő: a vegyesérzelmes helyzet is ismerős… Én is a szívemre hallgatnék! :oops: Még akkor is, ha ennek az az ára, hogy állandóan azon cidrizzek, hogy mikor történik megint ugyanaz velünk. (A teietekhez csak bizonyos szempontból hasonlító helyezetben később még évekig álmodtam azzal, hogy megint megtörtént... :cry: ) De azért kivárnék egy kicsit, a karácsonyt persze töltsétek együtt, de azt lehet visszaköltözés nélkül is, nem? :roll:

gira: Marcsi ovis hírei teljesen kiszámíthatalanul megbízhatatóak vagy nem, mond olyat is, ami 100%-osan úgy volt, de olyat is, amiről tudom, hogy nem. Amit írsz, ilyen esetekben miért nem kérdezed meg az óvónőt? És van nálatok több ovi is, vagy behoznád Szegedre?

zituska: Botit elhozod majd délben az oviból, vagy ottalszik? Mi legyen a Chicco lötyivel? Micsoda baromság ez ezzel a gyerekmegőrzés-beszüntetéssel? Miért nem lehet úgy csinálni, hogy megmondják, hogy mennyi idős kortól lehet őket odavinni???

sznanna: Marcsi is ennyit és ilyenkor aludt ennyi idősen, Dóri kicsit másként, mivel igazítottam Marcsihoz, de nagyságrendileg ő is ennyit. Szerintem esetleg azzal lehet a gond, hogy későn kel a délutáni alvásból. Zörögd fel korábban, vagy próbáld meg korábban letenni aludni. Dórit úgy igazítottam (hogy egyszerre aludjanak Marcsival délután), hogy délelőtt nem hagytam hosszan aludni, max. 3/4 óra, és akkor le lehetett tenni 2 körül ebéd után, legkésőbb 4-re fent volt. Mostmár általában 1x alszik. De ha a takony volt a nemalvás oka, akkor ne piszkáld a nappali alvásrendjét persze.

zozo: Kap egy ilyet, mert ezeket szereti nézegetni meg hurcibálni:
http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/web ... astDays=20
Kap egy dm-es egymásba/ra tehető pohárkészletet, szüleimtől ház formájú rúdra húzható fa játékot (mint a Montessori torony, csak házikó), és még megyünk egy kört a Gulliverben, mert onnan várok ötleteket. Az a vicces, hogy valami rajzolósat kéne neki venni, mert tökéletesen fogja a ceruzát, na de a rajzolás maga még nem nagyon megy... :lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Bibi! Barniszáj tényleg csúcs még mindig! :lol:

Nóri! Érdekes ez a rajzolást, mert Orsi még 3 évesen is sokszor marokra fogta a ceruzát, nem gyöztem rászolni, kijavítani, Norbi meg egyböl helyesen rajzol. Hát mi is imádunk rajzolni, csak még Norbinak sem igen megy, csak vonalak, firkák vannak :lol: De legalább élvezettel gyakorolja. Ja és persze csak a toll tetszik neki, de azt viszont csak felügyelettel lehet.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri!Karmen!
Ez teljesen normális,hogy még 'nem megy a rajzolás'!!!:)
Amit Karmen is mond az a lényeg:élvezze a gyerkőc az alkotást bármi is az eredmény.Még a kiscsoport is ennek(firkálás) a jegyében telik.Ezért is hívják ezt firka-korszaknak.:):)

Rajzolós ajándéknak jó szerintem a mágneses rajztábla.Biztos láttatok csomó ilyet;mágneses a rajzeszköz hegye,és szürke,v. szines port gyűjt oda ahová firkál a gyerkőc.És letörölhető,újrakezdhető.
Biztosan nem mondtam újat...
Vagy a Metro katalógusban is láttam kicsit komolyabb rajzos cuccokat:Fifi kreatív központja,Interaktív rajztábla,Festő krétatábla-fehér(4 krétával és ceruzával(sztem alkoholos filc..)állványos

Vastag ceruzákat nagyon ajánlom:szépen vastagon fognak nem kell erőlködni,rányomni hogy látsszon is vmi,könnyű fogású,gyönyörű színű,jó minőségű..jól hegyezhető,nem gyakran törik a hegye,még ha le is esik.
Nálunk az oviban is ilyenek voltak.A kicsiknek kifejezetten ezek valók.:)

Egyébként meg a háztartási csomagolópapír jó nagy leteríteni a földre aztán mehet a rajzolás.
Ill. akit érdekel,vannak olyan festékek,amivel ha a fal egy részét bekenitek,táblaként funkcionál.(rajztábla helyett)

Ennyi jutott eszembe,hátha hasznos volt..
E.

szilde
Szeged

Ja,marokfogás 3 évesen ok,még evőeszköznél is... :wink:
E.

szilde
Szeged

Karmen!
Toll. :lol: :lol:
Jellemző.Akárcsak Hanna,mindig elvitte a tollamat...aztán könyékig,fülig tollas volt..
E.

szilde
Szeged

Helló!

Nóra! (Úgy emlékszem te kérdezted... ) Sajnos nem a vizsgálat volt rossz, az eredmény volt az, 7.3 volt a cukrom a terhelés után, és 4+ a cukor a vizeletben. 7 és 8 között meg kell ismételni a terhelést, bár az EKG jó volt, tehát hivatalosan nincs még terhességi diabetesem.

Enikő! Grat a -14 kg-hoz! :) Nem semmi! A pasi meg... nehéz döntés... én nem biztos, hogy tudnék józanul gondolkodni, főleg ha a gyerekeim apjáról van szó... de soha többet nem tudnék bízni benne.

Sznanna! Az orrfolyás sima megfázás is lehet, Dénesnek is folyik néha így az orra, aztán nem lesz belőle semmi, 1-2 hét alatt múlik el. Viszont figyelni kell, ilyenkor le van gyengülve, tök könnyen felülfertőződik, figyeld mindig a váladék színét és a lázat!
Az alvás passz, ha semmi nem változott az esti menetrendben. Egyébként az esti alvás mindig nagyobb para, mint a nappali. Nem történt valami, ami miatt jobban igényli a jelenléteteket?
A nappali alvásra 1 évesen még biztos szüksége van! Próbáld meg esetleg ezt előbbre hozni, vagy rövidíteni kicsit a z időtartamát!
Nálunk 2x volt nem cici miatti alvásprobléma, először akkor, mikor 1-másfél évesen nem akart bemenni az ágyába, rájöttünk, hogy nem akarja már a rácsokat, mivel átalakíthatós az ágya, mi levettük a rácsot, soha többet nem akart a mi ágyunkban aludni, és szívesen feküdt le. Mellé is tudtam ezután bújni, ha valami baja volt. Másodszor akkor volt, mikor kiderült, hogy fél már a sötétben (baba korában nem használtunk nála folyamatosan éjszakai fényt, nem kellett). Beszereztünk egy kicsi éjszakai fényt, és akkor is megoldódott a dolog. Szóval érdemes ilyesmikben is gondolkodni, hátha csak valami tök egyszerű dolog zavarja...

Timi! Én látom! :):)

Bibi! Barniszáj csúcs! :)
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Timi!
Én is látom. :wink:
E.

szilde
Szeged

Nóri! Orsinak vettem annak idején marokkrétát. BIztosan ismered, olyan gömb alaku zsirkréta, több szin van rajta. Ebben a korban azt is ajánlják, igaz ahogy irtam Norbinak a toll jobban bejön, de szerintem azért is mert helyesen szereti fogni a rajzeszközöket

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?