Új privát üzeneted érkezett!

Szerintem nem azért ír névtelenül, mert szégyenli a véleményét. Azért, mert attól fél, hogy mit szólnak hozzá az "ismerősök" Kép nehogy kilógjon közülük/közülünk...beáll úgyanúgy a "libasorba" regisztráltan Kép
Névtelenül könnyű fikázni a "haverokat"...sosem derül ki. És összeveszés sincs belőle. Nyílván a bázistopicban ugyanúgy jópofizik regisztráltan.

Természetesen ha nem külsősről van szó. Ha viszont külsős, és szerinte ennyire gáz a babanet, akkor miért nem húz el innen??
DBarbi
 


Névtelen (milyen stílusos Kép) 12:56!
Hát a Te hozzászólásod kapcsán nekem most így hirtelen 4 nick is beugrott, akiknek ugyanez a stílusuk! Nem hiszem, hogy az én stílusom ennyire egyedi. De ha gondolod, beszéljük meg. Ha nem akarod itt, akkor mailben. Nem szeretem, ha valaki névtelenül csak úgy feldob egy "vádat", amin aztán nagyvonalúan továbblép. Ilyenkor mindig úgy érzem, hogy nekem kell magyarázkodnom. Pedig nem én rágalmazok névtelenül.
muter
 
 


Annamari!

Én kb. most írtam 2x-ra névtelenül. Először is csak azért mert olyan dolgokról írtam amit nem szerettem volna ha a környezetem elolvas. Magamról és a családomról írtam.
Regisztrálva vagyok és úgy szoktam hozzá szólni a témákhoz. Mocskolódni soha nem szoktam, se itt a neten se máshol az életben.
Van ahol rendesen bemutatkoztam írtam magamról még találkoztam is a többiekkel. Biztos bennem is van hiba, hogy nem tudok beilleszkedni. Szóval én teljesen vállaltam az arcomat, nevemet.
Igazából amikor írtam, hogy egyetértek a Február 18. 22.26-os névtelennel akkor az írásának csak a második felére gondoltam. Nekem semmi bajom az "öregekkel".

A Február 19. 10.27-os névtelen.
Most azért nem vállalom a nevemet mert nem akarom, hogy mindeni visszakeresse, hogy miket írtam eddig.
Névtelen
 

 
 

Sziasztok!

Kedves Solya és a többiek!

Beatrix28 vagyok, és pár napos gondolkodás után visszajöttem, visszahajtott a lelkiismeretem. Tényleg sokat gondolkodtam, vissza is olvastam nemcsak magamat, hanem Benneteket is, nemcsak azokban a témákban, amikben vitába keveredtünk. Más helyeken azért olvastam, hogy kicsit "megismerjelek" Benneteket, akiket (ma már bánom!) mint névtelenek, magam is a "kemény mag"-nak tituláltalak. És hát be kell vallanom, nem volt igazam. Persze, időnként más a véleményetek, ha kell megvéditek egymást, és Solya, értem már, amit tudomásomra akartál hozni. Tulképp nem tudom miért is hergeltem be magam annyira, látom már, nem meddő, hanem értelmetlen volt a vita. Nem a lényegről szólt. És igazad van, időnként provokáltalak, persze ezt akkor "nem és nem és nem" értettem, hogy miért mondod nekem. Hiszen a véleményed, véleményetek sokszor találkozik az enyémmel, de ha mégsem, az sem gond. Nem akarom sokáig szaporítani a szót, ezért jöttem, hogy tudjátok, belátom hibámat.
Azért ide írtam, mert láttam, itt is megfordultok, és más topicban nem akartam bekavarni.
Leginkább Solyát említettem, de mindenki mástól elnézést kérek, akit megbántottam.

Üdv: Beatrix28
Beatrix28
 


Regisztráltam, újra. Az előző is én voltam.
beatrix28
 
 


DBarbi

Minden kiderülhet... kis utánjárás kérdése az egész...
Névtelen
 


Annamari

Nem kell magyarázkodnod, ez nem az a fórum. És ne vedd személyeskedésnek.
Névtelen
 


13h 28: Szerintem senki nem fog nekiállni nyomozgatni Kép én legalábbis biztosan nem Kép sem időm sem kedvem...és nemis érdekel Kép
DBarbi
 


én sem. csak éppen ezért ilyen a babanet. a névtelenség lehetősége olyan, mint felszólítás a mocskolódásra.

gondold el, hányféle ember, hányféle vélemény ütközik egymással. itt nem lehet közös nevezőt találni, biztos lesznek olyanok, akiknek nem tetszik egy hsz. vagy valamit egyszerűen félreértenek, támadva érzik magukat elveikben, életvitelükben.

ha azt szeretnénk, hogy komollyá (nem tudok jól magyarul, úgyhogy ne javíts ki) váljon, komollyá kellene tenni a társalgást is. bár úgy érzem erre NINCS IGÉNY
Névtelen
 


BeatrixKép üdvKép
köszönöm, hogy újra itt vagy, mert kicsit úgy éreztem, hogy én üldöztelek el, pedig nem akartam ám! Kép
Én is visszaolvastam. és most, hogy van kinek megírniKép, hm. volt, hogy nem olvastam eléggé figyelmesen a vita hevében. És már csak egy-egy olyan dologra koncentráltam, amibe kapaszkodva vittem tovább a szekeret. Ezért én is elnézést kérek, viszont nagyon jó volt, mert megtanultam, hogy minden apróságra oda kell figyelni. Kép

A névtelenekről. Ha jól emlékszem PIldi írta, hogy nem szabad róluk tudomást venni. Hát az jutott eszembe, hogy egy rossz hasonlattal éljek, hogy van olyan szemét, amit még felveszel, akkor is, ha más dobta el (én legalábbis Kép), viszont a rothadó banánhéjat azt én is otthagyom a földön.

De az a névtelenség, ami a védekezésből fakad, jogos lehet. Addig, amíg nem használja ki a névtelenséget vki.

Annamari,
szerintem sem kéne magyarázkodnod, bár tökéletesen értem, mit érzel. Kép
solya
 
 


névtelen,
ezt én is sokszor éreztem már.
Viszont sokan csak a maguk igazának a megerősítése miatt jönnek ide. Így aztán, ezek az emberek, amikor esetleg a saját véleményükkel szöges ellentétben állót kapnak vissza, sokszor nem elgondolkodnak, hanem vádaskodni kezdenek.
De ez így van mindenhol.

Ill. a tartalmas beszélgetésekhez ismerned kell a beszélgetőpartnered személyiségét, sőt, ha írásban történik, akkor az írott stílusát is.
Szerintem. Kép
solya
 
 


Solya!

Remélem, nem értetted félre Kép, nem, mint névtelen neveztelek Benneteket "kemény mag"-nak, hanem, én is, mint a névtelenek.

Én még védekezésből sem vonulnék névtelenségbe.
LáttadKép?! Inkább meggondolatlanul töröltem a hozzáférésemet.
beatrix28
 
 


Solya, már Te is félreértesz, hiszen általánosítottál. Az lehet, hogy ált. így van, de nem mindig. Vannak kivételek is.

Tartalmas beszélgetés itt sohasem lesz, de nem is baj. Ez nem az a fórum.
Névtelen
 


Beatrix,

nem értettelek félre. Kép De nem gond, nem érdekes, nem számít. Az egyetlen, ami számít, ha épülünk egy ilyen vitából, a következményeiből, ha belátjuk és átlátjuk a helyzetet. Kép
solya
 
 


névtelen, várj!
ne izélj már! Kép

na, kivesézemKép

névtelen,
"ezt én is sokszor éreztem már." - ez a nincs igényre válasz

"Viszont sokan csak a maguk igazának a megerősítése miatt jönnek ide. Így aztán, ezek az emberek, amikor esetleg a saját véleményükkel szöges ellentétben állót kapnak vissza, sokszor nem elgondolkodnak, hanem vádaskodni kezdenek.
De ez így van mindenhol." - nem azt mondtam, hogy mindenki, aki idejön, ill. az így van mindenholt úgy értettem, hogy egyéb beszélgetések esetén, szóban is. Nálunk pl. a családban sokszor van szajkózás. Vannak olyan emberek, (és nem mindenki), akik annyira hisznek a saját igazukban, hogy nem akarják meglátni a másiknál levő igazságot. Ami persze sokszor csak féligazság, de attól előrébb lehet kerülni a saját igazad megértésében. (hú)

"Ill. a tartalmas beszélgetésekhez ismerned kell a beszélgetőpartnered személyiségét, sőt, ha írásban történik, akkor az írott stílusát is.
Szerintem." - ez pedig arra, hogy ahhoz, hogy kinyílj, tudnod kell, kinek teszed, és látnod kell, ha virtuálisan is, de látnod kell a gesztusait.
solya
 
 


Nekem spéci nincs "igazam", nem igénylem a feedback-et. Az életem majd igazol, vagy nem igazol. Nézek, látok, figyelek, csak néha sajnos jár a pofám is. Pont ez nem kellene. Egyéni hiba.
Névtelen
 


Kedves Szerkesztő! Volna egy javaslatomKépKép!Az apák a szülőszobán c.topicot úgy ahogy van le kéne zárni ezek a hozzászólások amiket némelyek megengednek maguknak azok már túl mennek a normális hangvételű társalgás szintjén és méltatlanok az egész babanetre nézveKépKépKép
Péter
 


nem lehetne, hogy teljesen regisztrált legyen a babanet? sőt, hogy úgy működjön, mint a wiw? meghívásos alapon teljes névvel?
n
 


Az a baj, hogy a babanet működtetői közül úgy látszik senkit nem érdekel, hogy itt nagyon is romlik a színvonal Kép. Elvannak azzal foglalkva, hogy milyen jó az a lehetőség, hogy ide névtelenül is lehet írni, de az már egyiküket sem érdekli, hogy lassan elmaradoznak innen a normális hozzászólók... Kép
Mi lesz itt? Sulinetes kölykök chatroomja? Dilinyósok fóruma?
ö.m.
 


Mellesleg a wiw-en is rengetegen ismeretlenektől kapnak emghavót, és nagyon sok képzelt nick van ott is...
ö.m.
 


Solya, elnézést kérek, fogalmam sincs, hogy kerülték be a moderátorok közé. Azt hittem, hogy amikor ez kiderült, törölve lettél. Most végre megtettem.
Próbaképpen beállítottam, hogy csak regisztráltként lehessen hozzászólni, kivéve ezt és a próbatopikot. Az utóbbi időben valóban elszaporodtak a destruktív névtelen hozzászólások, és sajnálom, hogy elveszem ezt a lehetőséget azoktól, akik számomra érthető okból éltek vele.
Mostantól szerkesztő
Társalgó Adminisztrátor
 


Társalgó Adminisztráror!

Értem a kezdeményezés okát, de ezzel valóban elvetted a lehetőséget..., tudom nem jókedvedbőlKép!

Ha belegondolunk, akik ellen irányult e döntés, így is megtalálják majd az utat a Babanetre, igaz nem olyan egyszerűen.
hofeher
 


KÍVÁNCSI!!!

Mail ment, bocsi, hogy magánban, max ide írhattam volna le, de ezt a lehetőséget csak most vettem észre.
Mégegyszer, bocs, hogy magánban zavartalak!Kép
hofeher
 


Kedves Mostantól szerkesztő! Kép
És azt nem lehetne megcsinálni, hogy csak regisztráltan lehet ugyan írni, de azt megengedné a rendszer, hogy ha nem akarja, ne tüntessék fel a nevét? Így ha sértő vagy trágár dolgot ír, ti tudjátok, hogy ki az, és le lehet tiltani, így már magában visszatartó erő ez a lehetőség. Viszont módot nyújt arra, hogy szabadabban lehet véleményt nyilvánítani olyan dolgokban, amikről van, aki nem szívesen beszél nyíltan. Pl szexuális problémák, férjekkel való konfliktusok, egyéb magánügyek.
Vagy ennek semmi értelme?
kíváncsi
 
 


Kedves szerkesztő!
Most tényleg megfogtál! Én eddíg nem regisztrálltként,de névvel írtam. És nem önszántamból nem regisztrálltam magam,hanem azért,mert valamilyen okból kifolyólag sosem sikerültKép Hiába próbálltam,a gép nem engedett fel,így már nem is foglalkoztam vele,mert reisztrálatlanul is tudtam társalogni. De most mit csináljak? Időközben valaki ugyan azzal a névvel regisztrállt is. Külömben,ha jól megnézi az ember a regisztrálltak is ugyanúgy tudnak "csúnyán" veszekedni,beszólni egymásnak,úgy hogy ebben az esetben nincs jelentősége a regisztrálásnak. Most max a helyzet annyiban fog válltozni,hogy mindenkinek lesz egy "jó",és egy "rossz" nickje. A jó továbbra is kedves marad,a rosszal pedíg beszólhat,és senki sem tudja meg,hogy a két ninck egy embert takar. Ha a "rossz" nickes hsz-óst kiveszik a regisztrálltak közül,akkor majd előrukkol,egy új nickel. Tehát szerintem sok értelme nincsen. Aki régi babanetes,az szerintem nem ettől,ezért fog továbbállni,,mert tisztában van azzal,hogy a társalgás hogyan történik itt. Beszólók,és elharapódzások mindíg lesznek,ez nem a névtelenség velejárója,hanem a babaneté,és az embereké. Ha valahol valaki problémázni kezd,akkor az a legegyszerűbb,ha nem vesz róla a másik tudomást,és kész. Ezzel elkerülhetők a viták,és az egyre durvább beszólások. Van egy mondás: "Okos enged,szamár szenved",valoamint: "akinek nem inge,az ne vegye magára"
Névtelen
 


Előttem szóló Névtelen!

A másodnickkek mindig lebuknak. Csak idő kérdése és leleplezik őket/magukat KépKép

Annamari
muter
 
 


Akkor mostantól nem Gabi? Kép
Köszönöm szépen a segítséget! Kép
Solya
solya
 
 


Kedves Névtelen, ha baj van a regisztrációval, írj.
Solya, én jobban szeretem a Gabit, de úgy vettem észre, az is zavaró volt, hogy néhány látogató és köztem még megmaradt a közvetlenebb (magyarul emberi)hangnem.
Szerkesztő
Társalgó Adminisztrátor
 


Drága Szerkesztő,
nekem még nem válaszoltál! Kép
kíváncsi
 
 


Sziasztok!

Örömmel üdvözlöm a regisztráció szükségességét, és remélem, sikerül finomitani a rendszert, és nem halnak ki a babanetről a jóérzésű emberek!
Nem tudom, sose voltam álneveken mocskolódó fajta, igy nem ismerhetem a lelkivilágát, de szerintem az is visszatartó erő, hogy az ember nekiálljon generálni egy új mailcimet, arról egy új regisztrációt, aztán ha azt kitiltják egy harmadikat, negyediket stb. Nekem tuti kényelmetlen lenne, ezért naivan úgy gondolom, hogy azért csökkenteni fogja az eddig névtelenséggel visszaélő mocskolódók számát.

A jószándékú névtelenségről: ebben az az érdekes, hogy ha egy fórum jó, baráti, illetve tisztában vagyok azzal, hogy a világon bárki olvashatja, amit irok, akkor elég erősen leredukálódik a névtelenséget igénylő problémák száma. Ha viszont annyira fontos, hogy megirhassam a dolgot (segélykérés anonimen (anoniman?)), akkor megéri gyártani egy (és csak egy) új nicket. Szerintem ez nem olyan dolog, hogy hetente szükségem lenne egy újra.
Persze irom mindezt úgy, hogy közel 4 év babanetezés alatt nem küldtem soha egyetlen névtelen hozzászólást sem.

Mostantól Szerkesztő (huh, még szokni kellKép): hidd el, nagyon jól esik nekem, mint öreg motorosnak, hogy Rád lehet számitani, és neked is fontos a babanet!!!

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Kíváncsi, én ilyen lehetőségről nem tudok.
Ildi, azért hívhatsz Gabinak, és jól is esne, de mostantól így írom alá.
Szerkesztő
Társalgó Adminisztrátor
 


Gabi! Kép Kép Kép

Egyébként rendrakás segitség felajánlásom továbbra is él, bár az utóbbi napokban volt néha olyan érzésem, hogy ilyet már sose lesz értelme csinálni, de most hirtelen, ettől a nagy lépéstől nagyon elindult bennem megint minden.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Gabi (ha nekem is szabad erre váltanom Kép),
most regisztráltam egy másik honlapra, ott láttam ilyen megoldást. Bár nem tudom, hogy írni is lehet-e anonim módon, de ott feltüntetik, ki nézi épp az oldalt, és lehet választani, hogy hozzájárulok-e ehhez, vagy nem. Ha nem, akkor csak úy szerepel, mint reg. látogató, vagy ilyesmi. De nem lehet belépni regisztrálatlanul. Innen az ötlet. Bár nem hazabeszélek, mert csakúgy, mint Ildi, én se éltem még a névtelenség lehetőségével. Viszont el tudom képzelni, hogy bizonyos témákban mások nem olyan nyíltak, mint én, és lehet, hogy nekik van igazuk.
kíváncsi
 
 


Kíváncsi!

Ez a babapont.hu -n is úgy van.
Csak regisztráltan írhatsz, de olvashatsz vendégként. A gép kiiírja ki van belépve nickkel ill. hány vendég.
A hozászólások mellett látszik hányszor olvastak bele.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Szerkesztő!

Attila azt mondta, hogy topicon belül nyugodtan szóljunk ha már archiválni kellene. Én most szólnék. Az Ötletek, tippek/Szalvétatechnika-ban kellene, ha lesz egy kis időd.

Köszi! K.

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Mond a moderációnak valamit az, hogy BTK, és becsületsértés, és rágalmazás?
Ha igen, akkor hogy merészeli fent hagyni például a Rubint Rékát gyalázó topicokat?
Ez mindenesetre köztörvényes cselekedet, jó, ha tudják.
Névtelen
 


Édes!
RR-t senki az ég világon nem gyalázta. Csak a babanetező csajokat, de őket annál inkább.
Mond neked az valamit, hogy szólásszabadság, szabad vélemény-nyilvánítás?
Névtelennek
 


Aki névtelennek írt.
Azért ezzel a szabad véleménynyilvánítással vigyázni kell ám! Tényleg nem illik törvénybe ütközőt nyilvánítani.
A szabadságnak is van határa. Kép

Gabi,
én maradnék a Gabinál, ha nem haragszol! Kép
solya
 
 


Szintén ehhez: (ha már a BTK-t emlegetitek Kép)
anno vmelyik politikus be akart perelni vkit, mert az szidta. Nos, a végeredény:
KÖZSZEREPLŐ KÖTELES ELTŰRNI A SZEMÉLYÉVEL KAPCSOLATOS MINDEN VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁST.


Gabi,
régebben volt itt (talán a profilban lehetett megnézni?? nem tudom, sose használtam) wegy olyan lehetőség, hogy az illető utolsó x hsz-át kilistázta. Megszűnt? Vagy én nem találom csak?
Zs.

Zsóka
zsóka
 
 


Kedves Szerkesztők,
archiválnátok a januárt a
"Társalgó/Gyermekek/2001. június 1 -- 2002. május 31. közötti gyerekek " topikban?
Köszi,
Szila
szila
 
 


Zsóka, mielőtt kinyilatkoztatsz, nézd már meg a BTK-t, ami egy magasabb szintű szabályozás, mint a bulvárlapok szlogenje, amit sikerült itt szajkóznod.
Névtelen
 


Mélyen tisztlet névtelen,
Egy: nem bulvárlapokban olvastam (nem olvasok olyanokat), a tévében volt egy jogi műsorban.
Megleptelek, asszem Kép.

Kettő (ha már itt tartunk):
fentebb írta vki, hogy RR-t nem fikázta senki, annál inkább az ide névvel író anyukákat.
Kép

Tán gondolkodni kéne előbb, nem??

Zsóka
zsóka
 
 


Oké. Majd a bíróságot fogja érdekelni a BTK. Bizonyára jobban, mint a valamelyik tévé valamelyik jogi műsora.
A dagadt anyukák NEM az azonosítható polgári neveikkel írtak. Az pedig sajnos nem rágalmazás és becsületsértés, ha egy dagadtat dagadtnak mondanak. Ha szégyelli, fogyjon le Kép
Névtelen
 


Na ja. Majd az ip-cíymek alapján beazonosdítják őket, és megy a perre hívó szép üzenet KépKépKép.
Névtelen
 


Kíváncsi, Bigacsiga: sajnos másutt sokminden van, ami nálunk nincs.
Zsóka, szerintem a keresőben erre szolgálna, hogy meg lehetene nézni egy bizonyos felhasználó utolsó x napi hozzászólásait, bár ez nekem nem működött. De ha beírod a a keresőben, hogy a szerző nevében keressen, akkor le lehet kérni az utolsó hozzászólásaidat.

RR-t védő Névtelen: a két rövidebb topikot végigolvastam, és nem találtam bennük olyant, ami -szerintem - kimerítené RR rágalmazásának vagy becsületsértésének bűntettét. Konkrét hozzászólást kérek.
Dagadtnak nevezni valakit - és ez még a nagyon enyhék közé tartozott - nem rágalmazás, hanem az emberi méltóság, vagyis az élethez való joggal azonos súlyú alkotmányos alapjog megsértése.
Szerkesztő
Társalgó Adminisztrátor
 


Adminisztrátor!
Attól, hogy neked halovány fogalmad sincs a jogról, attól az még szerencsére létezik.
Nem a beirkálóknak kell felelniük a bíróság előtt, hanem annak, aki lehetőséget nyújt egy konkrét személy elleni rágalmazó és becsületsértő megnyilvánulások nyilvánosságra hozásának. Tehát a Babanet működtetőinek.
Névtelen
 


Szerkesztő!

Köszönöm az archiválást!Kép

K.

KépKép


KépKép
kata007
 
 


A "dagadt" kifejezésben semmi alpári nincs, egyszerű közszó. Lásd: "Hagyja a dagadt ruhát másra".
Csak a kövér nők nagyon érzékenyek arra, ha valakik szánakozás helyett fogyásra buzdítja őket Kép
Névtelen
 


Sértő tartalmú információ eltávolítása:

A jogosult teljes bizonyító erejű magánokiratba vagy közokiratba foglalt értesítésével felhívhatja a törvényben meghatározott szolgáltatót a jogait sértő tartalmú információ eltávolítására. A szolgáltató felelősség alóli mentesülésének feltétele, hogy a jogsértő magatartásról való tudomásszerzést követően haladéktalanul intézkedjen a jogellenes tartalmú információ eltávolítása vagy az ahhoz való hozzáférés megtiltása érdekében

Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete ajánlása:
Tekintettel arra, hogy a fórumon szereplő közlések nem a tartalomszolgáltató információi, véleményei, azok ellenőrzésére csak utólag van mód. Az MTE véleménye szerint a tartalomszolgáltatóknak elsődlegesen arra kell törekedniük, hogy a kifogásolt felhasználói közlésekkel kapcsolatos ellentétes vélemények, információk azonos felületen való megjelenítése megtörténjen, biztosítva a véleménynyilvánítás szabadságát. Ezt támasztja alá az Alkotmánybíróság határozata, amelyben azt állapította meg, hogy az elektronikus világháló kiépülése és használatának mindennapivá válása nemcsak a hamis tájékoztatás, híresztelés elterjedésének nagyságát és gyorsaságát növeli, hanem a cáfolat, a valóságnak megfelelő tények közlésének és bizonyításának lehetőségét és eredményességét is.

Szerintem a sértő vélemények közül a primitívikre nem szabad reagálni, nem létezőnek kell tekinteni. Az olvasókról feltételezhető, hogy nem ad hitelt a véleménynek.
Bármilyen reakció esetén a sértegető eléri célját.


Jog-Ász
Névtelen
 


Nézzél már BTK-t, Jog-Ász!
Rágalmazás.
Becsületsértés.
A Tartalomszolgáltatók Egyesületének ajánlása mintha ennél alacsonyabb szintű jogszabály lenne, nemde?
Névtelen
 

Vissza: Szerkesztõ

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?