Új privát üzeneted érkezett!

Szeder, Bejci!

Nem jó,ne tv-zzenek még a babák! Elnézést,ha túl tudományos leszek,de ez az egyik vesszőparipám,meg anno a fősulin sokat tanultunk róla! Szóval! Az a baj általában az ember tanulásával,hogy túl hamar a vizualitás irányába hajlik el! Eleve rengeteg inger éri az embert a szemén keresztül,ami jó,de biztosítani kell,hogy minél többféle színárnyalatot különböztethessen meg és,hogy a kedvenc term,ismeret tanárnőm szavaival éljek,nem csak azt a 2féle zöldet kell megismernie,ami a képernyőn látható,hanem meg kell ismernie a fűzóldet,a fenyőzöldet,a nádzöldet,a zöldalma színét stb.! Jó,ha tudjátok,hogy a fejlesztőpedagógusok pont azért érnek el jó eredményeket,mert sokoldalúan fejlesztik a kicsiket! Tehát a látáson túl a hallásukat,szaglásukat,tapintásukat és leginkább a nagy-és finommozgásukat,mert ez az idegrendszeri érés alapja!
Márpedig,ha a gyerkőc rákap a tv-re,simán lehet,hogy nem kúszni-mászni és kézzel manipulálni fog,hanem a tv-t bámulja,mert az rengeteg ingert közvetít,csak sajnos 2 dimenzióban,ami szintén nem életszerű!
Sajnos,mivel az összes érzékszervünk alárenelődött a szemnek,illetve a látásnak,a többi érzékszervünk jóval kevésbé fejlett,pedig az idegrendszer sokkal intenzívebben fejlődik,ha minél több érzékszerven keresztül tapasztal!
És akkkor még egy szót sem ejtettem arról,hogy mennyire egyoldalú az izom-és csontterhelés,ha a gyerkőc a tv-t nézi naponta hosszabb ideig!
Abban tökéletesen igazatok van,hogy szeretik az ismétlődést a babák,de legyen az inkább mondóka vagy ének,zene ismétlődése,ahogy Honey-éknál is! Ez szorosabbá teszi az anya-gyerek kapcsolatot is,mert a Ti személyetekhez körődik a baba számára!
És még ott van az is,hogy a tv-zés erőteljesen rontja a gyerekek fantáziájának fejlődését,mert mindent "készen" kapnak,a látványt,a hozzá tartozó hangot,mozgást,ezáltal semmit nem kell elképzelniük és ez nagyon nem jó így!
Ezt a Bebe tv-t utálom szívből! 1x láttam a nagybátyáméknál és kifejezetten bugyutának tűnik,de nem is ez nagyobbik baj,hanem az elv,hogy létrehoznak egy ilyen csatornát,hogy a gyerekeket már egészen pici koruktól képernyőfüggővé és a képernyőn keresztül manipulálhatóvá tegyék!
És a bébijátékok sem véletlenül készülnek különböző tapintású anyagokból,zsándékosan van bennük csörgő celofán vagy rizs! Már a játékgyártók is tudomásul vették,hogy sokféle különböző ingerrel fejleszthetőek leginkább a gyerekek és ami a legfontosabb: játékon keresztül!
Persze Ti nyilván nem a tv-n keresztül akarjátok a gyerekeiteket fejleszteni,nevelni,mértékkel persze mindent lehet,de nem ilyen pici korban!
Nálunk is van tv-zés,de kb. 2éves koruktól néznek nagyon kedves kis rajzfilmeket,a 2 "nagyfiú" pedig jól kezeli már a számítógépet is és nem könnyű kordában tartani a képernyő előtt töltött időt,de muszáj!
És végül 2 könyv a sokoldalú fejlesztéshez,nagyon jók,játékpszichológiailag és fejlődéslélektanilag is megállják a helyüket! Tele vannak jó ötletekkel,egyszerű fejlesztőjátékokkal!

Richard C. Wolfson: Boldog baba -elmélet és gyakorlat születéstől 15 hónapos korig

Dorothy Einon: A tanulás kezdetei

Bocsi a kisregényért,tényleg nem okoskodásnak szántam...

Márti
borossné becz márta

Gwini!

1csészébe 1-1 kamilla és citromfűfilter! Átmegy a tejcsibe,LAURA EMÉSZTÉSÉNEK IS JÓT TESZ MAJD! 3 csészével nyugodtan ihatsz!

Márti
borossné becz márta

Na visszolvastam teljesen: :D

Winona!
Nagyon aranyos ez a mosoly :D

Holka,Konan!
Gratulálok az első fogacskákhoz. Nagyon jó,hogy ilyen hamar túl lettetek rajta :D

Csehi!
Ez a Luca haj. Egyszerűen gyönyörű. És lehet már fonni? :lol: Nem is hullott kis egyáltalán a baba haja?

Hutas!
Gyönyörű szemei vannak a kis Lilinek. Látom ő is fogja ár a csörgőt. Nagyon ügyes!

Honey, Bejci!
Sajnálom a köldöksérvet. Mit kell vele csinálni? Állítólag nekem is volt amikor megszülettem,de mára már nem látszik semmi. Gyuszika nem örökölt szerencsére.

Monee!
Ákos már nagyon-nagyon fiú :D Hatalmasat nőtt.

Márti!
Nagyon sajnálom az esést. Szerencse,hogy Kamilla megúszta. Sajnálom a betegeskedést. Nagyon rátok jár a rúd.

Honey!
Flóra nagyon értelmesen néz,és milyen kis komoly :D Végül mikor ébredt fel tegnap?

Bejci!
Még mindig puszilni való a kis Biusod. Nagyon szépen mosolyog.

Kistigrincs!
Sajnálom a rossz éjszakát. Remélem már jobb volt a helyzet. :wink:

Blúmi!
Ismerős a változás. 3 hónapos koráig mintagyerek volt Gyuszika. Azóta viszont a legtöbbször sír ha az ágyába teszem alvás céljából,peidg látszik rajta,hogy fáradt. Először azt hittem,hogy jön a foga,mert úgy rágcsálta az öklét és fintorgott+a gélre abbahagyta a sírást,de végül nem lett fogacska.
Pár napja kitaláltam,hogy zenét teszek be ha lefektetem és ez bevált úgy néz ki. Ezt hallgattuk pocakos koromban is :D

Tegnap este percekig olyan hangokat hallatott Gyuszika,mit még eddig sosem. Látszott rajta,hogy felfedezte a saját hangját és ez nagyon tetszik neki. Édes votl. Tegnap előtt meg a párommal vagy 10 percig "beszélgetett". Azt hittme megzabálom. Oylan csodálatos látni ahogyan napról napra fejlődnek ezek a pici babák.
Ja és már 1 hete mindig megfoja a kezem ha a cumit teszem vissza a szájába.Gondoltam kipróbálom,hogy megfogja-e a csörgőt is. És igen megfogja és csörgeti és visong neki. Még pesze nme kapcsolja össze,hogy ő csörgeti és az ad ki hangot,de így is nagyon élvezi :D
Tegnap előtt éjszaka sajnos elkezdett az orra bedugulni,úgyhogy éjfélkor porszívó elő...Meg van fázva.Csak azt nem tudom hogyan.mert a sétához mindig úgy felöltöztetem és itthon is 23 fok van mindig. :( Úgy sajnálom szegénykémet. Tengervizet spriccelek az orrába+porszívó.
Akinek szintén ilyen problémája van az használ mást is?

Kép
Kép
a.m.

Márti!
Köszi a könyvtippeket és a tv nézést is!
Tezsek fel én is képet:
29 naposan
Kép

3 hónap 3 hetesen
Kép

Kép

Ja és egyébkét nagyon hullik a hajkoronája mini Gyuszinak :(

Kép
Kép
a.m.

ambocs nem monee-t, hanem Téged láttalak a házon kívűlben.lehet?

Kép
winona

Bejci: itt egy kep, ahol eppen ellazul az esti furdes utani masszazshoz :lol:

(kulonosen ajanlom figyelembe a kezemet, ahol latszik, milyen ragyogoan leegtem nehany napja, az oram helye, illetve az ujjaim csak felig barnultak, mert ugye ahogy toltam a babakocsit, csak a felet erte a nap ) :shock: :D

Kép Benedek

KépKép
Kép
humanka

Humnaka!
Irigylésre méltó a lebarnulás. Nagyon ügyes Beni! :D

Winona!
Sajnos nem láttam. De 2 hónapja az RTL-en benne voltunk a hiradóban Prevenár miatt. (Szeder szólt,hogy benne vagyunk én nem is tudtam) Ha csak nem azt vágták be... :wink:

Kép
Kép
a.m.

Márti! Nehogy úgy képzeld ám el, hogy felkel a gyerek, aztán bekapcsolom neki a bebe tv-t! :lol: Csak kapcsolgattam, aztán véletlenül láttam, hogy van ilyen, és azt vettem észre, hogy a kiscsaj meredten bámulja a tv-t. De azért nem vagyok olyan gyagya, hogy tévézésre neveljem.! :lol: De amúgy nem vettem okoskodásnak, én mindig örülök, ha leírod a véleményedet, hiszen sokkal több tapasztalatod van gyerekek terén mint nekem. :wink:

Humanka: Irigy-irigy :wink: :wink: Nagggyon ügyes Beni baba!!! Meg is mutattam a képet Biusnak: "Látod kislányom, így kell ezt csinálni!!!" :wink:
Vendég

Képek tölem is:

A két kismajmom:
Kép

Csongi:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

am :)
nasivinnek van piciknek való orrcseppje, ezt csepegtetheted még, illetve ha nem is csepegteted, és ezt teszek vattára és ezzel törlöm át a nóziját, ha "rászárad" a trutyi (hason alszik és kifolyik kicsit a szélére.
Minigyuszinak még a babahaja hullik, nöl majd helyett szép új haj :)

és már akartam irni hét elején, csak elfelejtettem:
a Lurdyban is ingyenes 1 éves kor alatt a játékidö, ezt most mondta egy új csajszi (pedig mikor rákérdeztem a régitöl, ö azt mondta, "úgy, mint rendesen") és megmutatta, hogy még a falra is ki van irva (csak én ezt eddig nem is figyeltem :oops: ) szóval, ha valakinek igy már kecsegtetöbb a dolog :wink: :wink: Mi valszeg hétfön megyünk legközelebb, du fél 2-fél 4ig leszünk kb

Kép
Kép
Kép
minyu

Bejci!

Hát tudom én,hogy nem vagy gyagya!!! :lol: De tudod,mennyien leteszik az ülni még épp csak tudó csecsemőket a tv elé,reklámot nézni? Ami nagy csalódás volt nekem,hogy egy általam nagyon tisztelt tanítónő így csinálta és még büszkélkedett is vele,hogy milyen jól elvan a gyerek,bármit meg tud tőle csinálni,csak be kell kapcsolni a babának a tv-t! Szóval,amikor bárhol felbukkan ez a téma,akkor ki kell,hogy jöjjön belőlem,légyszi nézzétek el nekem!
Egyébként is szoktad írni,mi mindent csináltok Biával,nem gondoltam,hogy a tv előtt fog felnőni a Lánykád (a férjem egyébként villanypásztornak hívja,jó nem? :lol: )!

Honey!

Az én lányom szépen kinyomja magát hason,de egyébként nem igazán szereti a hason fekvést,hogy finoman fogalmazzak! Annyira nem,hogy egyszerűen megfordul a hátára,mert úgy jobban szeret lenni,úgyhogy még kicselezni sem tudom! Egyedül fürdés előtt,amikor tornázunk,akkor hajlandó pucéran hasalni,na akkor kinyomja magát,mert csak úgy látja jól a Neogranormonos törlőkendő zacskóján ülő babát! :lol:

Minyu!

Jaj,de imádom a fiaidról készült képeket! Csongi zabálnivaló,csak ébredjen föl Kamilla,megint megmutatom neki! :lol: És Nándi szemei,hm...

A.m.!

Gyuszika is nagyon édes! Olyan gyorsan megnőtt Ő is!

Humanka!

Benedek meg nagyon fotogén! Így belenézni a kamerába! És ez a szempár!

Márti
borossné becz márta

Köszi csajok! Látom,hogy tudok számítani rátok!

Nagyon helyes kis pasik vannak itt az oldalon :wink:

Am_: nagyon formás fiacskád van. Olyan szép arca van :wink:

Minyu!
Szívdöglesztőek a pasijaid :wink: és az a mosoly mindkét fiú arcán.. :)

Humanka!
Nem semmi ez a "leégés". Mi max a hidegtől vagyunk pirosak :wink:
Benedek nagyon ügyesen támaszt!!

Márti!
Nagyon ügyesen fogalmaztál. Abszolút érthető. És jó,hogy le is írtad. (de azért Adél is szokott "néha" mesét nézni :oops: , imádja a mese hangokat és úgy tudja tekergeti a fejét a tv felé.. és majd ki esik a szemén úgy nézi a képernyőt..:lol: valószínű,hogy életkori sajátosság... és ennek azért örülni is lehet, hogy ennyire érdeklődő bár személy szerint engem zavar egy picit )
Bár tisztában vagyok a káros hatásával kapcsolatban, és tényleg 1 éves korig kerülni kell, azért szoktam neki én is engedni.. :oops:

szeder74

blúmi,
a köldöksérv csak annyi, hogy nagyon kidudorodik a köldöke és nagyon csúnya. Elméletileg elmúlik magától ( Flórának kisfokú csak szerencsére ), illetve lehet rá tapaszt tenni. Ha mégsem múlik el, akkor olyan 2-3 éves korban szokták megoperálni.

Van valakinek tapasztalata a GEKKO fejlesztő játszóházról?
Mert azt kapjuk ajiba Flórának, hogy januártól "beiratkozunk" 1 évre.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Egy kép máról :)

Kép Adél ma :)

szeder74

Szeder!

Látom a te kicsi Adélkád is profi a hasonfekvés-támasztásban! NAgyon édesen néz :D

Kép
Kép
a.m.

Szeder: Aztaa, de szép szeme van Adélnak!!!

Minyu, A.m, Humanka:Ezek a pasik irtó cukik!! Egyik jóképűbb mint a másik...Nem hiszem el, hogy ebben a topikban tényleg minden baba milyen szép!!! A.m: A fiad megengedte, hogy kompromittáló pozitúrában fényképezzétek? :wink: :wink: :wink:

Honey: Milyen fejlesztő játszóház a GEKKO?

Márti: Megértelek, hogy dühít. Egyébként nálunk napközben csak fél órát megy a tv- jóban-rosszban ismétlést nem tudom kihagyni :oops: :roll: -, meg este miután a férjem hazajött... de Bius akkor sem nézi.

Tényleg csajok! Ti mennyi ideig hagyjátok a hordozóban vagy a pihenőszékben a babákat? Mert ha mondjuk bealszik, hagyjátok őket ott aludni, vagy kiveszitek?
Vendég

Bejci!

Én hagyom a pihenőszékben aludni Kamillát,délelőtt mindig abban alszik el,kb. 2 órát! De a miénk teljesen vízszintesbe dönthető hinta.pozícióban,így nem terheli a gerincét! Pont azért választottuk ezt,mert ennek többszörösen állítható a háttámlája!
Hordozóban csak akkor hagyom aludni,ha az autóban elaludt,kiveszem,felviszem a szobájába,ablakot nyitok. Ez mondjuk talán 3-4x fordult elő eddig! Egyszerűen nincs szívem felkelteni!

Lányok!

Kívánjatok sok sikert a mai estéhez,mert most előszőr tök egyedül vacsoráztatom-fürdetem-fektetem a 4 gyerkőcöt! Általában a férjemmel csináljuk,ha Ő nincs,akkor anyósék vagy anyukám segít,de most a sógorom költözik, a férjem és a szülei ott segítenek,nyukám meg az ágyat nyomja már napok óta,láz-khögés-hasmenés tünetekkel! Szóval legalább ti támogssatok lélekben! :lol:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Márti: örülök, hogy jobban vagytok!

Bejci A.m.: köszi a mai éjszakánk sokkal jobb volt már :)

TV: nekünk egyáltalán nincs, nem hiányzik. Nem utálom, de amig volt se ment benne semmi olyan, ami érdekelt volna, igy nem tűnik fel a hiánya (izé 2 éve lepisilte a macska, és nem birta)

Szeder: örülök, hoy megnyugodtál kutacs ügyben :)

Blúmi: nyűglődést sajnálom :(

Gwini: örülök, hogy jobban vagy, hajrá mozgás és alvás :)

A.m: édes lehetett Gyuszi, ahogy a hangját próbálgatja! Orrszivó: még csak néhányszor volt, Zalán rühelli. Én anyatejet spricceltem az orrába ezt javasolta a védőnő. Gyuszi is hogy megnőtt :)

Humanka: Ben nagyon ügyesen tartja magát!

Minyu: helyesek a kismajmaid :D Mi lehet elnézünk hétfő a Lurdyba, attól függ, hogy végzek az ELMŰ-vel/karácsonyi bevásárlással. Igérni nem igérek semmit. :)

Szeder: Adél is milyen sokat változott már! És milyen élénken figyel valamit :)

Bejci: Zalán eddig összesen kétszer félórát aludt a pihenőszékben, egyszerűen nem alszik el benne általában. Elkezd nyűglődni ha fárad, és megy a kiságyába. Hordozóban meg csak addig alszik, amig megy alatta az autó, utána üvölt, mintha ölnék.

Zalánt most fél óra orditás után sikerült elaltatnom a babakocsiban. Nem kellett neki se cici, se cumi, pelenkája tiszta volt, hasa elvileg nem fájt (előtte nem sokkal kakilt) kézben, ágyban mindenhol orditott. Ezt 30 percig, olyan rossz, hogy nem tudtam rájönni mi baja :(

Kép
kistiggrincs

Huh Márti lélekben veled leszek, de ügyes leszel és menni fog ;)

Kép
kistiggrincs

hu Márti! Kitartás!! :D Kemény estének nézel elébe!! Én ilyenkor mindig azt mondogatom magamban:egyszer ennek is vége lesz, és holnap jön egy új szép nap! :D

bejci,
ez egy olyan fejlesztő játszóház, ahol minden gyerekkel (képességfelmérés után) egyénileg szabott "program" szerint foglalkoznak szakemberek + a szülő (szóval együtt, nem a gyereket lepasszolva) . Születéstől kezdve lehet vinni hozzájuk a gyerkőcöt. Én 4 hónaposan akarom vinni Flórát.
Heti 1x 60 perc, 48 héten át.
Amolyan játékos képességfejlesztés.

Képzeljétek az okos férjem milyen programot intézett nekem délutánra: Kivette a mosógép csövét a wc-ből ( mert oda folyik a centrifuga vize) , és azt rohadtul nem vette észre, hogy megy a gép!! :shock:
Ami nem tudom hogy lehet, mert elég hangos amúgy a gép.
Szoptatás közben láttam, hogy kb 60 L víz folyik ki a fürdőszobából a nappaliba. :evil: :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Na,ezt mégsem ma fogom kipróbálni! :lol: Időközben anyósomnak is leesett,hogy egyedül leszek,ígyküldi apósomat,Ő pedig profi fürdetésben!
Na,megyek is ágyazni,meg Bercinek orrot szívni,cseppenteni,gyógyszert adni,vacsiztatni a nagyokat! Este meg vasalnom kéne,úgyhogy lehet,hogy ma már nem jövök!

Márti
borossné becz márta

Honey!

Gekko nagyon jó! Fejlesztőpedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel,egy csomó dolgot elleshetsz tőlük! És eszméletlen jó fejlesztő játékok vannak! Nagyon okos volt,aki ilyen ajándékot talált ki Nektek!

Márti
borossné becz márta

Minyu! Tündér szépek a majmocskáid! Azok a szemek!

Szeder! Annyira megdögönyözném Adélt! Gyönyörű nő, és nagyon okosan néz!

Humanka! Beni szuperfrofi, és nagyon fotogén! Ennivaló!

Konan, Holka! fogacskákhoz nagy gratula (engem finoman leszólt a vvédőnő, hogy hat hónapos kor előtt nem jöhet :shock: )

Honey! Nekünk több ismerősünk hordta a gyerekét, és nagyon dicsérték! Mondjuk ők óvódás korban (én azt sem tudtam, hogy már ilyen kicsi korban is lehet) utána nézek, hogy nálunk van-e piciknek, mert én is szeretném vinni Balcót.

Tiggrincs! Nekünk is kéne egy ilyen hugyókálós macska! :lol: Én ugyans betege vagyok a tévének! Majd a Bálint lenevel róla, mert ő ugye nem nézheti.

Honey, nem panaszkodhatsz! Lealább egy kis változatosság befigyelt ... :D
blúmi

Én mindig ámulok rajtad Márti! Valahogy én olyan nehezen találom magam még ebben az anyaság dologban, háztartásban, tyúkanyóságban, családösszetartásban! Kicsi idegennek érzem még sokmindenhez magam, pedig mindig azt gondoltam magamról, hogy én erre születtem. Aggódom, hogy nem fog nálam kialakulni igazán.... (Bálinttal úgy érzem meg van az összhang, csak valahogy a többi nem alakul...) Amikor téged olvaslak mindig megdöbbenek, hogy mikre képes egy 4 gyerekes anyuka, és milyen teherbírása van.
blúmi

Jaj, A.m! Gyuszikát mejdnem kifelejtettem (pedig Ő, mint elsőszülött, nagy kedvenc itt). Nagyon jóképű kiskölyök, nagy szívtipró lesz! A harmadikon frankó a séró!
blúmi

Sziasztok! :)

Idénre vége a sulinak sálálááá :)
Bocs hogy most kicsit ömlesztve válaszolok, de sokat írtatok 2 nap alatt. :)

Baba képek nagyon jók :)
Moneee: A kádas képek nagy tetszenek így egymás mellet :)
Honey: Flóra nagyon kis formás, kellenek az a kis hurkácskák :)
Konan: A pelus nálunk is nagy játék, édesen alszik a kis pihiszékében :)
Bejci: Ez a Bius mosoly... :) zabálni való pici lány :)
A.M: Ez a MiniGyuszis hajszerkezet :) :)
Humanka: Beni nagyon kis ügyi :) Téged tényleg jól megfogott a nap. :)
Minyu: Ez a tesós kép szenzációs nagyon kis huncut fiaid vannak még a szemük se áll jól :)
Szeder: Adél szeme egyszerűen gyönyörűűű :)

Fejkörméret: 36cm születéskor 3 hónaposan 39.

TV: Doncek is nézné fordítja felé a fejét tetszene neki, de próbálunk nem lehetőséget adni rá neki.

Márti: Te is vigyázz magadra! A Picuroknak jobbulást! :)

A.M: Gyuszika is jöjjön ki mihamarabb abból a náthából!

Bejci: Nekünk nincs pihiszékünk a hordózóban meg utál lenni így csak az autózás ideje alatt van benne meg ha autózás után babakocsizunk.

Honey: Férjnek javasolni hogy fürdő felújításkor csináltasson a mosógépnek kivezető csatlakozást és nem lesz több ilyen baleset :)

Nálunk Gekko nincs én a Helen Doronnal szemezgetek végül is ott is sok az éneklés és egyéb játékos tevékenység. Ha pedig Donek örökölte a diszlexiámat talán könnyebben tanulna nyelvet mint én.

Kicsit összevissza vagyok, bocs ha vkit kihagytam!

Mi pedig holnap megyünk Pécsre Doncek karácsonyi ajándékaiért :)

Kép

Kép
starlark

Starlark és mindenki!

A korai idegen nyelv tanulás kifejezetten káros a piciknek!A fejlesztőpedagógusok rémálma,mert míg az anyanyelv elsajátítása alakulóban van (és ide tartozik az anyanyelven való írás-olvasás is),az idegrendszer fejlődésében zavart okozhat,dyslexia,dysgrafia alakulhat ki! Ez alól óriási kivételt képeznek pl. Humankaék,meg azok a szülők,akik különböző anyanyelvűek és így a gyerkőc 2 nyelvű lesz! Ilyen esetekben nen okoz zavart,mert a gyerkőc szimultán hallja mind2 nyelvet és anyanyelvi szinten el is sajátítja! Helen Doron és tsai persze ezt nem reklámozzák,de tényleg problámát okozhat (persze biztos nem mindenkinél,de,hogy kinél azt meg előre megmondani nem lehet)! Én a sajátjaimat nem engedem ovis angolra sem,pedig járhatnának! Persze van olyan óvónő,aki nincs ellene,de nekünk is inkább a fejlesztőpedagógus képzésen hangsúlyozták ezt ki!
És nem csak az idegen nyelv tanulásával van a baj! Nagyon sok gyerek köt ki pszichológusnál 8-10 évesen amiatt,hogy már ovis korától olyan szinten leterhelték a szülők a kül. különórákkal,hogy épp csak játszani nem volt ideje,ami az egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen és a legalapvetőbb gyermeki tevékenység! Ez később komoly tanulási zavarokat eredményezhet,pedig a szülők csak jót akartak,nehogy valamiről lemaradjon a gyerkőc! Félreértés ne essék,nem mondom,hogy mondjuk egy ovist nem lehet zeneórára vagy sportolni vinni,de akulcs a játékosságban rejlik és főleg,hogy kb. 8 éves korig 1 különóra bőven elég a gyerekeknek!

Márti
borossné becz márta

Márti!
Köszi.Tőleg olyan sokat lehet tanulni.Ezt nem is gondoltam volna.

Starlark!
Köszi a drukkot!

Mindenkinek köszi a dicsiket.

Minyu!
Köszi vettem Nasivint is...hátha. Gyönyörűek a fiaid. DE TÉNYLEG!!!A szemük meg díjnyertes. :D

Honey!
Hát te sme unatkoztál látom...sajnálom.

Kép
Kép
a.m.

Csehi!

Gyönyörű hajú Luca babának nagyon boldog névnapot! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti: Ezt a 8 éves korig 1 külön órát a szüleimnek is megmondhatták volna :)
De nálam csak annyi gond lett hogy egy életre megutáltam a fuvolát :) És Doncit a környékére nem viszem a zeneiskolának, bár ha minden áron nyenyerélni akarna hát rajta :)

Tényleg ennyire gáz a Helen Doron? Sikerült letöltenem az anyagjukat nekem játékosnak tűnt. Eddig is énekelgettem itthon Doneknek angolul van pár kedvenc dalocskám az egyiket különösen szereti.

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Persze játékos,de mégis idgen nyelv! Aogy írtam,nem is biztos,hogy Donceknél gondot jelentene,de előre ezt biztonsággal,felelősséggel senki sem jelentheti ki! Ha Te énkelsz neki 1-1 dalocskát angolul,hát nem gondolom,hogy bármi bajt okoznál vele,az még nem nyelvtanulás azért! És persze nem Helen Doron maga a baj,hanem az idegen nyelv tanulása ilyen pici korban,ha az természetesen nem fordul elő a gyerkőc környezetében (lásd Humankáék)!
Egyébként én is fuvoláztam 6 évig! :lol: De 15 évesen kezdtem,mert engem is beírattak zeneiskolába 6 évesen és nem tetszett,így nem jártam! :oops: Aztán meg később magamtól mentem és akkor már élveztem is nagyon!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt!

Én itt.. a család meg még alszik :) Végre Adél is vissza tért az "átalszom anyukám az éjszakát" monológhoz :lol: Az utóbbi pár napban mindig hajnali 3:43-kor :shock: :shock: úgy döntött,hogy nem álmos, és foglalkozzam vele. Már kissé ki voltam merülve tegnap.. égő vörös szemek, karikák a szem alatt.. őszintén szülés után nem néztem így ki :shock: kezdtem megijedni,hogy ez állandó lesz egy ideig.. aztán csak el fáradt Adél is.. és most tegnap este 11-től szundikál :)

Idegen nyelv:
Látom kissé más a nézet, hogy ki mikor szeretné majd tanítani.
Én úgy gondoltam,hogy egy éves kora körül angol nyelvű CD be.. és hadd hallja. Nem tanítom.
Van is ehhez egy történetem.
A párom húga az kicsi gyerek kora óta hallgatta az idegen nyelvű meséket.
14 évesen volt középfokú német nyelv vizsgája :wink: Játszi könyedséggel tanulta meg a német nyelvet. Azóta van angol nyelv vizsgája is. Semmi mást nem tettek érte, mint,hogy a meséket idegen nyelven nézte.
Hát én is ki fogom próbálni, mert én elég gázos vagyok a nyelvek területén... :oops: A párom német és angol nyelven is jól beszél.
A fiaimnak sem okoz gondot, már óvodában tanulták. Gyakorlatilag 5 éves koruk óta.
Az igaz, amit a Márti ír, hogy nem szabad a magyar nyelvvel egy időben idegenre is tanítani. Sok problémát vet fel.
Egy egy mondókára érdemes korán megtanítani a kívánt nyelven.. a többit meg majd ovis korában 5 éves kora körül.
(bocsiii nem akarok én itt bele szólni a beszélgetésetekbe : Starlak, Márti, csak megosztottam én is veletek a gondolataimat.)

Vissza pörgettem az oldalakat!
OOOOlyan nagyon kis helyes mikulásokat láttam!!!!! :D Nem lehet, hogy ők hozzák jövőre a mikulás csomagainkat??? :lol:

Meg vettük tegnap a fenyőfát, amit fel fogunk díszíteni. Olyan gyönyörűségesen szép, és még nem is kapta meg az ünnepi ruhácskáját. Milyen szép lesz, ha fel fogjuk öltüztetni. :P

szeder74

gekko: én is azt hallottam, hogy nagyon jó, viszont iszonyat drága. Viszont a minap kezembe akadt egy hirdetés, hogy a Mammutban is nyilt egy ehhez hasonló, és azt a fejlesztöpedagógust- fedeztem fel aképen, akivel Nándi is foglalkozott a korai fejlesztöben, úgyhogy ott tuti nagyon profik vannak. Ott egyébként én is sokat tanultam játékos mozgásfejlesztésröl :)

starlark :)
irtad a dislexiát. Nekem azt mondták a korai fejlesztöben, hogy a legújabb kutatások kapcsolatot véltek felfedezni a mozgásfejlödés és a beszédfejlödésben, vagyis a dislexiások között több olyat találtak, aki kiskorában lemaradt a mozgásfejlödésben.

Tudom, hogy sokan nem értenek ezzel egyet, de szerintem nincs olyan, hogy lusta gyerek, max nem annyira fejlett az izomzata, vagy laza az izomtónusa, mint Nándinál. És bár csak emlités szintjén jött elö, de nekem a Dévényeseknél is nagyon pozitiv tapasztalataim vannak, igy ha valaki kérdezi, én csak ajánlani tudom, legalábbis azt a gyógytornász-kineziológust, akikhez mi jártunk.

bejci :)
én hagyom a hordozóban, ha bealszik, úgyse alszik fél óránál többet :)

felébredt

Kép
Kép
Kép
minyu

starlak!
Mozgás az jól megy ezért nektek, úgyhogy Donát babád nem lesz dislexiás.. mert "jóformán" Ő volt az első itt, aki hasról hátra fordult. (Adélnak azóta is csak egyszer sikerült 8) és azt sem láttam, mert hasra tettem, megfordultam, hogy előveszem a kis kosarából a játékait, amikor meg fordultam, akkor már háton volt, hogy hogyan tette?? Az rejtély :lol: :wink: -Attól függetlenül,hogy Donát már ügyesen forgolódik, jó tudom, hogy ez még nem jelent semmit sem, még le tud maradni a fejlődésben, hisz sok-sok kis lépcsőfok van addig, amíg el kezdenek járni önállóan. Viszont ez akkor is biztató!! :wink: Nem lesz gond!!!
Viszont én is olvastam,hogyha másznak sokat a babák, akkor az agy jobban "barázdásodik", mert a mászás az egyik legösszetettebb feladat. Jobban kell koncentrálni, mint a járásnál. :shock: Ez nagyon új volt nekem is. Azt hiszem emiatt is döntöttem úgy,hogy nem veszek bébikompot Adélnak, hadd másszon csak.

szeder74

Sziasztok!

Csehi: Lucának boldog névnapot!

Szeder: Zalán is ébredt mostanában, de ő még ma mondjuk 5kor. Viszont utána nem és nem aludt vissza, szóval én egy kissé álmos vagyok.

Néhány Zalán fotó:

Kép
Kép

Kép

Kép
kistiggrincs

Tigrincs!
Veled érzek a nem alvás miatt.
Nagyon helyes kisfiad van! Olyan "pasis" fejecskéje lett!!! Tetszik nagyon!

szeder74

Kistigrincs!

Zalán gyönyörű!

Szeder!

Ugyan már,azért van a topic,hogy mindenki elmondhassa a véleményét! És írtam is,hogy nem mindenkinél okoz gondot a korai nyelvtanulás,de mivel ezt előre kiszámítani nem lehet,hát nem kockáztatok! A nyelvekben én is béna vagyok,elég nehezen kapartam össze a nyelvvizsgát angolból,a férjem viszint profi,több nyelven beszél,gyorsan is tanul,hát remélem,a gyerekek tőle örökölték! De sajnos én pont egy cartoon network-ön felnőtt kislányról tudom,hogy súlyos dyslexiás lett-persze,lehet,hogy anélkül is az lett volna! Na ez az,amit nem lehet előre tudni,de ha a hajlam megvan,azt bizony felerősíti a korai idegen nyelv tanulás! És ez hiába divat és sikk mostanában,nem érdekel,mert bizonyítottan nem tesz jót minden gyereknek!
Egyébként a médiát is hibáztatom,mert egyfolytában nyomják,hogy milyen fontos a minél korábbi képességfejlesztés! Mert tény,hogy a gyermeki agy az első 6 évben képes a legintenzívebb fejlődésre,de ha erre rájátszunk,pont a visszájára sül el a dolog és jönnek a tanulási-magatartási zavarok és mindenféle pszichoszomatikus tünet,szélsőséges estben még skizofrénia is megjelenhet!
Mindezeken túl én igenis fontosnak tartom,hogy a gyerekeim az anyanyelvükön hallgassák a meséket,ez életszerű és valahol a nemzettudathoz is hozzátartozik szerintem!

Ami a mászást illeti,tökéletesen igazad van,csak az a lényeg,hogy a baba előbb kússzon és tanuljon meg mászni,minthogy feláll,mert ezeknek a mozgásmintáknak ebben a sorrendben kell követniük egymást,ahol ez fordítva történik,ott bizony az esetek negy többségében idegrendszeri eltérés is van és mozgásfejlesztés kell a ésőbbi problémák megelőzése érdekében!
És nagyon örülök,hogy nem vettél bébikompot! :lol:

Minyu!

Bizony van összefüggés! És a dyslexiás gyerekeket sikeresen fejlesztik a mozgásképességek erősítésével!

Márti
borossné becz márta

Hello lányok!

Csak villám bekukk, mert anyósomék itt vannak vendégségbe...

Minyu:
Azon kívül, hogy hasra teszem Biust és megpróbálom felkelteni az érdeklődését színes bizbaszokkal, rá tudom még bírni valahogyan, hogy kegyeskedjen kinyomni magát? Mert úgy vettem észre, hogy a hát- és a nyakizma elég fejlett, de a karjait nem akarja haszálni... :?
Azért téged kérdezlek, mert Te írtad, hogy Nándit hordtátok fejlesztőbe és hátha tudsz valami trükköt.

Nyelvtanulás: Én szívesen vinném Helen Doronra Biust, de nem látom értelmét, mert mi nem tuduk vele itthon angolul beszélni.

Tigrincs: Zalán nagggyon cuki!!!! Tényleg tök pasis!!! :wink:

Stralark: És miket kap Doncek karácsonyra?

Márti: Irigyellek, hogy ennyi mindent tudsz a baba fejlődésről és fejlesztésről...Én is úgy szeretnék sokmindent tudni, hogy a legjobbat tegyem a babának!!

Szeder: Örülök, hogy Adél visszatért a normális kerékvágásba! :wink: Bius tegnapelőtt játszotta azt, hogy ő nem álmos, de szerencsére tegnap már rendesen aludt! :wink:
Vendég

bocs: VendégségbeN vannak.. :oops:
Vendég

Kistiggrincs: Zalán nagyon édes főleg ahogy ölelgeti a nyusziját :)

Márti, Minyu: én dyslexiás vagyok, az igaz hogy a mozgás koordinációval nagyon összefügg, mert step aerobicon volt egy átfordulásos figura amit az óra végéig se bírtam megtanulni de mindenki más 3 ismétlés után simán csinálta :)
Jah és egy egyenes folyosón is képes vagyok eltévedni :)
A nyelvtanulással meg vért izzadtam, csak úgy tudtam levizsgázni hogy kimentem Londonba egy évre. Ott teljesen másképp tanították a nyelvet nem a magyar nyelvre próbálták ráerőszakolni hanem saját aspektusukból tanították és az is nagyon sokat segített hogy echte angol családnál laktam.
A párom viszont itthon sima középiskolai oktatás mellett lenyelvizsgázott angolból oroszból meg ötösre érettségizett. Én örültem hogy két közös írásbeli felvételinél nem kellett nyelvből érettségizni.

A dyslexia örökölhető? Mert akkor attól tartok a szokásos nyelvtanítással nem fog sokra menni...
Pont ezért is gondoltam a koraira. Pont így hívhatnám elő pedig...

Szeder: Igen 2 és fél hósan átfordult, mostanában viszont olyan mint a MÁV-os szakszervezet sztrájkol :) Hasra teszem picit nézelődik majd látványosan szenvedni kezd. Most háton szeret lenni a két kezét gyürböli be a szájába és dumál :)

Bejci: sok mindent nem fog kapni mert a költözés eléggé leamortizálja a családi kasszát.
Úgy volt hogy veszünk neki egy hintát a brendonban, de persze nem volt, kantáros nacit is szerettem volna neki mert a simák szorítják a pocakját, persze 68-as méret sehol sincs...
Végül holnap rendeljük meg neki ezt:
http://www.adamo.hu/

Kép

Kép
starlark

bejci,
mi járunk a kerületben rendszeresen konduktorhoz. Ő megtanított nekünk egy 15 sorból álló "tornasort" mondókákkal együtt. Az utolsó része kifejezetten arra irányul, hogy a gyerkőc kinyomja és megtartsa magát.
A lényege, hogy hasrafekteted , összetekersz gurigába 1v.2 textil pelust... ebből egy kisebb henger lesz. Ezt kell berakni a gyerkőc hóna alá (hasonfekvésben, és így nem csapja hátra a kezeit )
+ segíteni neki annyiban, hogy a kezei jó helyen legyenek.
És ne csak dolgokat tegyél elé, hanem kerülj egyvonalba a fejecskéjével és folyamatosan beszélj hozzá, bíztasd! :D Azzal jobban fent tudod tartani az érdeklődését!

jaj csajok, Flórának továbbra sincs étvágya. :? Van olyan hogy csak 50-et eszik! :shock: A nagyobbik baj az, hogy a cumisüveget továbbra is iszonyat visítás közepette elutasítja. És szerda óta egy grammot sem hízott. :cry: ( heti 2x mérem fürdetés elött )
Valószínúleg ez még mindig az én vírusos hasmenésem hozománya....
Várok szerdáig és ha addig sem változik a helyzet, felhívom a dokit.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

csak gyorsan:

MA du kb fél 2- fél 4ig leszünk Nándival és Csongival a Lurdy játszóházában. Ha valakinek van kedve, csatlakozzon!!! (1 éves kor alatt ingyenes!)

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Csajok!

Csak gyorsan írok, mert rohannom kell.
Várok még 2 hós képet:
Ormolya, Sarkantyúka, Druska, Nostawen, Hutas

Köszi

Kép
Kép
noni78

Minyu!

Már annyit akartam kérdezni! A videókat,amiket Noni csinál,fel tudod rakni az oldalunkra? Most néztem és azt írja,hogy az 1. sincs meg! :cry:

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
Szokás szerint el voltam tűnve megint napokra.
Nincs gépem jelenleg, így a párom gépét használom ha ő éppen nem használja.
Na meg készülök a Karácsonyra, készítem az ajándékokat, agyalok, hogy kinek mit-mikor-hogyan...
Tegnap is jó sokáig fent voltam, mert egyik maminak képsorozatot ajándékozunk, többieknek zenés filmet. És mindenki kap képeslapot Noncsiról (majd felrakom ide is). Szóval ezeket készítem ezerrel, mert már csak ez a hét és KARÁCSONY!

Olyan édesek a babák!!! Állandóan csak ámulok-bámulok, és jókat vigyorgok egy-egy képen. Fiúk közül nekem (is) MiniGyuszi a sztár, lányok közül meg Adél-baba. De mindenki nagyon nagyon szép, formás. Lucát is imádom! Mindjárt kicsinyítek egy legújabb képet Noncsikámról.

Kaki: nálunk hetente egyszer sikerül. Előtte napokig nyüglődünk, nehezen alszunk el, aztán amikor kakil nagy megkönnyebbülés, alvás, vigyor, minden... És azt mondják ez természetes!

Betegség: sajnos még náthás Noncsika, állandóan orrszívózok, szegény nehezen viseli. Amúgy én is tengervizes orrspray-t használok, várok egy kicsit, aztán szívok. Rengeteg szutyi ki szokott jönni, csak ámulok néha. A doki valami gyógyszertári kutyulékot írt fel, de attól rettentően fáj Noncsi hasa, így nem használom. Meg kaptunk Calciumusc-ot, és C vitamint. Na a C vitamint sem tudom használni, mert az is marja a gyomrát. Rettenet ez az porszívós-orrszívó, de hát muszáj, a kézi szívóval nem jön ki semmi.

Szerdán megyünk fülbevalót belövetni!!! Már nagyon várom.

Szeder: fejkörfogatunk így alakult: születéskor 32cm, 1 hónaposan: 37cm, 2 hónaposan: 38cm, 3 hónaposan: 39 cm
Szerintem a születéskorit félre mérték, mert ez szerintem lehetetlen. A hosszúságát is rosszul mérték, mert 53cm van a kiskönyvében, és 1 hetesen a védőnő 50cm-t mért...

Márta: annyira jó, hogy vagy nekünk! Sok hasznos dolgot tudunk meg tőled, köszönöm. Felírtam a könyvek címét amit ajánlottál, és meg fogom venni, mert érdekel a téma. A TV-zést én sem támogatom, pedig Noncsi szeme is állandóan a TV-re ragad. Sőt most már szoptatás közben is ha meghallja, hogy szól a TV abbahagyja az evést, és bámulja a TV-t. Úgyhogy etetés közben soha nem TV-zek, vagy nagyon lehalkítom, hogy ne vonja el a figyelmét.

Hason-háton: Noncsikám egyre jobban gurgulázik a kiságyában. Tegnap este a szokásos pózban leraktam (háton), és kb. 10 perc múlva benéztem hozzá, és 180 fokban meg volt fordulva. Ahol a feje volt, oda kerültek a lábai...
8) Csak néztem, mint a lukinyúl! Úgyhogy szerintem hamarosan hátról hasra fog fordulni! Tényleg annyira jó látni ahogy napról-napra fejlődnek ezek az apróságok!

Beszélgetés: na a beszélgetésben is sokat változott kislányom. Kb. 1 hete állandóan szövegel. Már bocs, hogy ezt mondom, de olyan, mint egy kismacska! Beszél-beszél, közben csavarodik-tekeredik a nyelve a szájában, zabálni való. Vesz egy nagy lélegzetet, és addig mondja a magáét amég el nem fogy a levegő.

Starlak: nekünk is van Adamo hintánk, nagyon jó, szereti Noémi is.

Bébikomp: a mai világban ezt nagyon ellenzik a szakértők! Márta erről tudsz valamit? Amúgy én sem terveztem, hogy veszek!
Vendég

Hello lányok!

Túléltük a hétvégét :wink: :wink: :wink: ! Jó nagy nyüzsi volt Bius körül, úgyhogy napközben alig aludt... csórikám estére olyan fáradt volt, hogy villámtempóban megkajált, aztán kidőlt.

Honey: Köszi a tippet, ez a pelenka -dolog okosan hangzik, ki fogjuk próbálni! Ami Flórát illeti, sajnálom ezt az étvágytalanságot.. :? Remélem most már kilábaltok ebből a vírusos nyavajából és a velejáró kellemetlenségekből!

Starlark: Na ez szuper ajándék Donceknek! Ügyesek vagytok, hogy kitaláltátok!

Eszike: Bius is sokat dumál, és úgy játszik a hangjával, hogy zabálnivaló! Minden ajándék saját készítés? Húúú, ügyi vagy, ha ezt mind megcsinálod!!!

Minyu: Én mennék, de mi mindig ilyenkor megyünk doktornénihez, védőnénihez.
Vendég

Bejci: Igen, saját kezűleg készül minden. Kivéve a fotóalbum, mert 120 képet nem szeretnék itthon kinyomtatni. De a kiválogatás is elég hosszadalmas. (Kb. van 600 képünk Noncsiról)
Ja, és még a felsoroltakon kívül üvegmatricákat készítek mindenkinek. Kicsit nagy a család, most nem tudunk mindenkinek vásárolni, és időm sincs csavarogni a városban.
Vendég

Sziasztok!

Csak nagyjából futottam végig az oldalon... :oops:

Nagyon ari babucik vannak itt is!!! Olyan szépen növögetünk! Nem?

Hétvégén Zalaegerszegen voltunk. Ez volt eddig a leghosszabb utunk. Annácskám odafelé nagyon jól bírta az utat, csak kétszer ébredt fel, akkor is játszott egy kicsit, majd visszaaludt! :D Visszafelé már kicsit nyűgibb volt, de csak 1x kellett megállnunk szopiztatni, aztán már minden rendben volt! :D Egerszegen is jól érezte magát, volt ott egy 10 hónapos kislány és nagyon arin elvoltak! Este viszont nagyon nehezen aludt el, kb. fél 10 körül! Itthon már 8-kor alszik. De nem volt nyűgös, láthatóan jól érezte magát, mert egyfolytában hangosan kacagott ránk és folyton huncutkodott!
Ja! És kint van alul mindkét fogacska!!! :D Ez önmagában nagyon jó hír lenne, de van vele egy óriási bibi....!!! Használja is!!! Olyanokat harap a cicibimbóba, hogy ordírok a fájdalomtól és ez ráadásul borzasztóan tetszik neki! :shock: :cry: Szombat délután olyat harapott belém, hogy rendesen vérzett! :shock: :? :cry: Azóta is fáj! Éjjel + kora reggel nincs semmi probléma, mert kómás állapotban nem játszik. Viszont napközben, amikor úgy érzi, hogy jóllakott, megáll egy pillanatra, fogaközé szorírja és ráadásul elkezdi tépni! :shock: Na ez nem semmi!!! Ha nem kapcsolok időben, mielőtt rászorítana a fogacskával, akkor már semmit nem tudok tenni, mert csak magamnak csinálok rosszat. És csak reménykedem, hogy hátha meggondolja magát!
Most volt itt a védőnéni. Rögtön mondta, hogy bimbóvédőt kell venni, mielőtt "leharapná"! :shock: :roll: :lol: :shock: Így ma megyünk bimbóvédőt és rágókát venni. És már adhatok neki gyümit is, sőt azt mondta, hogy amikor mi eszünk és láthatóan érdeklődik iránta Pannácskám, nyugodtan meg is kóstoltathatom vele. Hát kiváncsi leszek! Már 7230 gr!!!
Hűűűűűű! Megyek, mert felébredt és nagyon síííír! Folyt. köv.!

Kép
Kép
konan

Kép

Tegnap készült!
Vendég

Konan!

6 hónapos korig ráérsz a gyümölccsel,minek ilyen hamar kezdeni? Abszolút éretlen még erre a baba emésztőrendszere és ha van elég tejed, teljesen feleslesleges(sőt megkockáztatom: inkább hátrányos) gyümölccsel etetni a kicsi lányt! És én bimbóvédőt sem vennék,egyszeráűen lássa rajtad Annácska,hogy ez fáj Neked,szisszenj fel,vágj sírós arcot (nem lesz nehéz én pontosan tudom,mennyire fáj,mert minden babámat 1.5-2 évig szoptattam) és mondd meg neki,hogy nem szabad! Megérti a mimikából,hangsúlyból,hogy mi a helyzet! Néhány alkalom után abba is hagyja majd,tuti!A sebes mellbimbóra pedig használj Garmastan kenőcsöt,nagyon jól gyógyítja!
Na,nem akarom elvenni a védőnőd kenyerét,de a jelek szeint nemigen jutott a kezébe az elmúlt 10 évben kiadott szakirodalom a csecsemőtáplálásról! Szóval ajánlom Neked a Kismama szakácskönyvét,abban tényleg jól leírnak mindent és a Kismama magazin januári számában mindig van 1 ajándék naptár,amelynek utolsó odalán Első kiskanál ételünk címmel táblázat található,hogy mikor mit lehet enni-inni adni a babának (gyümölcsök,zöldségek,húsfélék,gabonafélék,fűszerfélék bevezetési sorrendje),amit úgy dolgoztak ki,hogy figyelembe vették a különböző allergiák kialakulásának lehetőségét is! És a babáink kiskönyvében is található hasonló táblázat,nem ártana,ha a védőnőd vetne rá 1 pillantást! :evil:
Bocs,tényleg nem akarok belekotyogni,de ezek tények!
És nagyon jól vette a kislányod az 1. kiruccanós hétvégét! Nem raksz fel képet?

Márti
borossné becz márta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?