Új privát üzeneted érkezett!

Kép

és köszi!

Kép
winona

Sziasztok!
Winona
gyönyörűűűű ez a mosoly!

Rég jelentkeztem de valahogy elszalad mostanában az idő :D
Képzeljétek öklét a szájába tömködte Emma miközben anyósom a kezében tartotta. Én meg gondoltam megmutatom neki mennyire duzzadt Emma ínye. Erre mit látunk???
Teljes széltében kibújt az ELSŐ FOGACSKA!!!!! :D :D
1mm-rel bújt ki az ínyből...és én észre se vettem...se sírás...se semmi :D Mondjuk ma nem lehetett vizszíntbe rakni mert akkor nyüglődött de kézbe véve csak vigyorgott nagyokat!!

Ezt azért írtam le most mert visszaszívok minden olyan gondolatot,hogy ilyen hamar még nem bújhat ki fogacska... :wink:
holka

winona!
Nagyon szép babád van :wink: !!!

Holka!
EEEEEEEz igen!!! Gratulálok hozzá!!! Mi szenvedünk Adéllal és nektek meg már ki is jött!!! Szerencsés nagyon Emma, hogy ilyen könnyen vette az akadályt :wink:
Pussssziiii :wink:

szeder74

Sziasztok!

Már nagyon rég voltam,bocsi érte.De nem nagyon érek rá :( Egyébként Luca baba jó kislány,mostmár napközben is alszik 1-2 órácskát. Bocsi,hogy nem reagálok,de vissza olvasni sem nagyon tudok :(

Arra szertnélek megkérni benneteket,hogy a www.babavilag.com oldalon a héten szavazzatok Kovács Lucára, a jövőhéten pedig Kovács Luca és anyukájára :) Előre is megköszönöm.

Most pedig dobok egy képet,ez a legújabb :

Kép

Kép
csehi77

sziasztok!
Rég írtam bocsi ezért.
[/color[color=red]
Holka
Gratula a fogacskához,mi lassan már egy hónapja esszük a kezünket és nyáladzunk de még nem látom a foga hegyét sem.
Rólunk:A hátáról az oldalára fordul és megfogja a csörgőjét és elég sokáig tartja a kis kezében.Röviden ennyi Kép

Kép
hutas

Luca
az én szavazatomra számíthatsz!!! Luca meseszép kislány!!
holka

Hutas
Emma talán egy hete ,hogy gyömöszkéli a kezét a szájába.
Egyszerűen nem akartam elhinni mikor megláttam :D
Lefényképezem este.
Lilinek milyen szép nagy szemei vannak!!
Szeder,Hutas
Köszi a gratut.
Adél ugye teljesen jól van azóta is??
Remélem mostmár nektek is gyorsan kibújik az a kis fog.
holka

hutas,
hihetetlenek ezek a szempillák!! :D

holka,
gratula az első fogacskához!! Kérünk szépen képet Emmáról!! :)

csehi,
jaj én úgy imádom a kislányod haját!!!! :D Mindig elámulok rajta! És ezek szerint ki sem hullott a babahaja?

Rólunk: Szegény Flórát nagyon megviseli az én hasmenéses vírusom. :? Nálam már úgy tűnik minden ok. Bár (lekopogom) neki nincs hasmenése, de valami förtelmes az a szag ami szegénykémből jön.
A mai kakinak olyan szaga volt, hogy a szagzárós kukába sem mertem kidobni, hanem egyböl kivittem az utcai kukába. :( Nem is kaki szaga volt hanem ..... öööö.... olyan "rohadás" szaga. Ez hülyén hangzik, de nem tudom jobban körülírni.
A jó legalább annyi, hogy hihetetlen jó kedvű mindezek elleére!

És ma jót "beszélgettünk". :D Tudom, hogy hihetetlennek hangzik, de vagy jó 10 percig ismételgetett utánnam minden hangot, amit kiadtam. Elöször azt hittem, hogy véletlen találja csak el, hogy ugyan azt "mondja" mint én.... de aztán a kb a 15. ilyen egybeesés után már én is elhittem, hogy szándékos ismtlésről van szó. :D

ja, és amúgy köldöksérvünk is van. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

csajok,
mikorra alakul ki a baba végleges szemszíne?
Nekünk még mindig olyan seszínű.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hello!Csehi, winona, Hutas: Gyönyörűek a babák!!!

Csehi: Tuti, hogy fogok szavazni, mert naggggyon szééééép Luca!!!!!

Holka: Gratula az első topic-foghoz!!!!Ez az Emma baba egy minta-baba! Jól alszik, szépen növöget, sokat mosolyog és a fogacska érkezését is ilyen könnyedén vette!!! Irigylésre méltó!!

Honey: Nekünk is van köldöksérvünk! Tedd sokat hasra Flórát. Én pl. már hason is altatom Biust, remélem el fog múlni nekik ez is, ahogy a tágulatok is!! :wink: :wink:

Monee: Sajnálom a tornásztatást, át tudom érezni, mert az én babám meg utáljs emelgetni magát ha hason van. Irigykedve nézem, hogy sok baba már kinyomja magát, Bius meg csak bekapja az öklét áés tök jól elfekszik! Dokinéni azt mondta, hogy az izomzata megvan hozzá, de baromi lusta ezen a téren, úgyhogy amikor nyüstölöm hason fekve, akkor van nagy sírás-rívás... :? :cry: , de muszáj, mert ez az ő érdekük!!! Úgyhogy kitartás. :wink:
Vendég

Honey: 1 éves korukig még alakul nekik. Nálunk úgy néz ki nem az én szememet örökölte, mert zöldes, -világosszürkés Bianka szeme...most legalábbis.
Vendég

Honey: Nem teszel fel képet FLóráról? :lol:
Vendég

Winona: Tényleg szép mosoly :)

Holka: Grat Emmának az első fogacskákhoz :)

Csehi: Számíthatsuz a szavazatomra, de légyszi küldj egy közvetlen linket mert nem tudok rájönni melyik galériában lehettek... :oops:

Hutas: Lili nagyon ügyesen fogja a csörgőjét :)

Honey: Beszélgetni mi is szoktunk, de ilyen ügyesen azért nem utánoz :)
Remélem rendbe jön Flóra emésztése, de nem kérdezed meg a védőnőt hogy ez mitől lehet?

Én is úgy tudom hogy 1 éves kor körül lesz végleges a szemszín.
Doneknek barna lesz a szeme az tuti :) De ezt már születése előtt 99%-ra mondtam :) Apjától csak a barnát örökölheti mert a családjában mindenkinek barna szeme van. tőlem örökölheti a kéket és a zöldet erre leszek kíváncsi remélem a zöldet kapta :)

Kép

Kép
starlark

Monee!
Holnap 10-re megyek a pszichológushoz. :roll:
Ma eldöntöttem, hogy beiktatunk valami rendszeres testmozgást az életünkbe. Így ma du elmentünk úszni. Nagyon jól esett, ellaztított. Heti 3-szor fogunk járni, a többi napon pedig majd futni megyünk esténként. A Nóri is nagyon élvezte. :lol: Hátha segít az alvásomon is. :roll:

gwini

Gwini!

Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön!
A mozgás is biztos nagyon jóóóó lesz. ;) Írj majd hogy mi volt!

Holka!

Ez nem semmi! Nagyon ügyes volt Emma! :D

Bejci!

Tudom, de akkor is utálom nyektetni. Ma egy hangos szava nem volt egész nap és akkor én álljak neki megbőgetni?!
Na mindegy, ma csináltuk amit a doktornéni mondott és lehet hogy tényleg jó lesz. Ma lényegesen kevesebbet feszegette magát.

Honey!

Nekem nincs hasmenésem, de a gyerekem újszülött korától olyan büdöseket tud alkotni, hogy majd elájulok. :lol: Messziről szaglik ha van valami a gatyában. :D

Csehi!

Gyönyörű kiscsaj és milyen haja van, elájulok! Tök furi az én kis kopaszkám után. :D

Rakok képet:
Kép
2 hét - 14 hét. 3 kiló - 7 kiló.
Miért nőtt meg ilyen hamar???!!! :twisted:

Ééés egy kis esti telefonbuzera Apával. Az estimesék ideje lejárt. :lol: Így. 3 hónaposan. :D
Kép
Kép

Na eldugulok, mert megtelik velem az oldal. 8)

Kellemes estét mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Óriásit nőtt Ákos! Hogy miért ilyen hamar?Hm,lehet,hogy azért.hogy hamar vágyódj egy pici babára,nem? :wink:

Holka!

Gratulálok az 1. Emma- fogacskához! De jó,hogy így átvészelte!

Winona!

Gyönyörű a mosoly!

Hutas!

Szééép babád van Neked is!

Honey!

Én úgy tudom,csecsemőknek is adható a Normaflore! De kérdezd meg a gy.orvosotokat vagy esetleg Holkát!

Betegek vagyunk! Igazából már 3 hete kínlódunk a férjemmel,Őt mondjuk jobban kiütötte,talán mert pont akkor volt kint auditálni külföldön. Én már kifelé jövök a nyavajából,de nagyon megszenvedtem a sok köhögést! Csabim még 1 héttel előbb kezdte,Ő már jól van,most Berci iszonyat náthás,hiába szívom az orrát és nyomom a Nasivint már 2. napja,alig kap levegőt,lehet az orrmandulája duzzadt annyira,nem tudom. Lázas is és tegnap szegénykém baromi nyűgös is volt,de ömlik az orra,köhög,alig kap levegőt,ettől meg nyugtalanul alszik,szóval nekem se lenne jó kedvem asszem! Viszont ma már nem hadakozott kézzel-lábbal a lázcsillapító és a köptető ellen!
A hab a tortán,hogy reggelre meg úgy becsípásodott Kamilla szeme,hogy az egyiket kinyitni sem tudta,ráadásul azon a szemén az alsó szemhéja is elég csúnyán duzzadt! Egész nap kamillateás vattával mosogattam neki,de délután is becsípásodott,bár már kevésbé! Nagyon jó a kedve egyébként,de ha holnapra nem lesz látványos javulás,kihívom a doktor néninket,legalább Bercire is ránéz!
Na,baleset volt nálunk is ma,de csak én jártam pórul! Az történt ugyanis,hogy Kamillát vittem le pihenőszékestül a földszintre és a zoknim megcsúszott alulról az 5. lépcsőfok élén és szabályosan végigcsúsztam a köv. 4 lépcsőfokon,persze végig a kiscsajt védve,akinek persze fel sem tűnt,hogyt pottyantunk,be volt kötve a székbe,nem tudott volna kiesni belőle,Őt szépen letettem székestül a 2. lépcsőfokra estemben,én a legalsón kötöttem ki,hát nem részletezem,de van pár véraláfutás meg horzsolás,ülni végképp nehéz,de végülis szerencsésen úsztuk meg a dolgot!

Márti
borossné becz márta

Csehi: szavaztam!!! Nagyon édes Luca!
Vendég

márti,
Sajnálom a balesetet! :( Úgy látszik ez a hét nem túl jó széria senkinek.
Jobbulást mindenkinek.

monee,
húúúúúú mekkora Ákos!!! :D Brutál tejed lehet, ha ilyen szép nagyra nőtt!

starlak,
Flóránál ezt a fura kaki dolgot 2 dolog okozhatja (ezt jól megaszontam' :) ) Az egyik, hogy átment bele az én hasmenős vírusom, de nála így jön ki és nem hasmenés formájában.
A másik, hogy vasárnap kapott 80 mili tápit, mert annyira nem volt tejem a folyamatos hasmenéstől. És bár gyógy tápt kapott, de lehet hogy az okozta neki ezt a nagyon fura székletet és sorozatos pukizást.
Már írtam, hogy gyanús, hogy tehéntej allergiája van... és hiába gyógy tápi, alapvetően az is abból van.
Lehet egyébként ez az oka is annak, hogy 1,5 hónap használat után egyik napról a másikra hihetetlen tiltakozást vált ki belőle a cumisüveg!
Hétfő óta semmi körülmények közt nem fogadja el az üveget! :shock: És bár nem feltételezek róla szuper inteligenciát, hogy ok-okozati összefüggéseket fejben tartson :) , de az ösztöneiben hiszek! És valami komoly oka lehet ennek a heves tiltakozásnak.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Képzeljétek, Flóra 100 grammot hízott 3 nap alatt. :D Úgy, hogy alig volt tejem!

Íme egy kép,hogy a sok beceneve közül miért hívjuk HurkaGyurkának és TokaMancinak

Kép

És egy kép arról milyen "okos" arcot tud vágni, ha fotózzák. Pedig a kép elött kb 15 percig visongatva röhögött. :D
Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Úgy látom én vagyok most az egyetlen, aki baromira ráér! :D
Flóra tegnap este 9 óta alszik. :shock: ( persze felkelt 2x 15 percre szopizni ) Már megfogdostam... nem meleg, nem lázas. Meg mocorog is szépen.... :shock: De azért 20 percenként rányitok....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Már ketten vagyunk! :wink:
Vendég

Honey: De édes csajszi Flóra!!! Van más beceneve is? :)
Amúgy nem lehet, hogy a hirtelen 100 gramm hízást a tápszer okozta?

Flóra emelgeti magát ha hason van?
Vendég

Márti: Jaaaaj, vigyázz magatokra!! Így megbetegedett mindenki? Hát gyors javulást a családnak!
Vendég

bejci,
nem hiszem, hogy 80 gr tápszer okozott volna 100 gr hízást. :D
Amúgy is ennyit szokott hízni ( átlag heti 200-at ) , de most ez azért ért váratlanul, mert nagyon kevés volt a tejem.

Ami az emelgetést illeti: már tegnap is akartam írni, hogy Flóra csak hason hajlandó aludni. Napközben is próbálom sokat hasra tenni, de akkor vinnyogás van. Ennek ellenére rohadtul nem tudja/akarja kinyomni magát. :(
Van egy olyan hülye szokása, ha leteszem hasra, hiába rakom mellé a két kezét, hogy ki tudja nyomni magát... ő rögtön leteszi mind a kettőt a teste mellé. :shock:
Tornáztatom én is, meg direkt színes dolgokat rakok elé, ha hason van, de nagyon nem akaródzik neki!! :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

ja, amúgy ami a beceneveket illeti van neki vagy 20 különböző neve. :D

Szerintetek felkeltsem?! :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: Akkor megnyugodtam, Bianka ugyanúgy a teste mellé teszi a két kezét- ha éppen nem tömi a szájába- és hintázik a hasán. A fejét felemeli, de nem nyomja ki magát!

Ja, szerintem ne keltsd fel Flórát. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Holka!
Gratulálok az első fogicához! Nekünk is kint van!!!! :D Mellette pedig jön a másik. Szerintem az is napokon belül kint lesz! Ökölszopogatás nálunk is hangosan folyik egyfolytában, sőt még éjszaka is arra ébredek, hogy az öklén cuppog! És persze ömlik a nyála egész nap! :lol:

Szóval nekünk is kint van az 1. FOGACSKÁNK!!! :D És már csodásan tud vele harapni! :evil: :shock: :?

Honey!
Sajna még nálam is tart a hasmenés, bár már szedem a smectát és a Magne B6-otés attól határozottan jobb. Most már a gyomorgörcsim is lehúzodtak hasra! :evil: :? Remélem hamarosan vége! Amúgy a pelusbűz azóta nálunk sem semmi....! :lol: :shock: Rögtön meg lehet érezni, ha bekakilt! :wink:
Neked is jobbulást!!!
Kép Játszunk
Kép Annácskám játszik a pelussal..
Kép Most éppen szunyál

Kép
Kép
konan

Konan, Holka: gratula az első fogacskákhoz!

Honey: emlékszem régebben voltak nálatok pocak-kaki problémák. És menteket pocak-orvoshoz. Pont abban az időszakban olvastam egy cikket erről a dologról. Egy édesanya hónapokig tartó kálváriájáról... és a végén kiderült, hogy tej allergiája van a babának. Akartam is akkor jelezni ezt feléd, a cikket félre is tettem, csak zűrös napjaim voltak, és nem tudtam jönni fórumozni. Bocsi, nem tudok visszaolvasni olyan sokat, de végül megoldódott a kaki dolog? Hasfájás még van? Látom írtad, hogy tehéntej allergia gyanús. Tehát konkrétan nem derült ki?

Tényleg! Valakinél még van hasfájás???? Nálunk elmúlt (lekopogom)!

Fogacskánk még nem nő. Most éppen náthás a Noncsi és köhög. Ma megyünk orvoshoz, mert használunk orrcseppet, meg kanalas köptetőt, de nem nagyon javul, állandóan szörcsög az orra. Nem lázas, de biztos ami biztos, én azért elviszem ma dokihoz. Mert jön a hétvége, és persze mindig hétvégén jönnek a gondok. Ma elég sokat alszik.

Konan: nagyon jók a képek Annáról! Olyan kép nincs, ahol látszik a kis fogacska?

Monee: rettentő nagyot nőtt Ákos-baba!

Én is találtam 2 képet. Mindkettőn apa kezében pihen Noncsi, és most látom, hogy mekkorát nőtt ő is! Megkeresem a képeket, és felrakom majd!

Na megyek mert ébresztő van!
Vendég

Én is teszek fel friss képeket: :)

"Hát ezt meg minek tettétek ide?????"
Kép

Mosolygós, ahol már talán látszik, hogy zöldül a szemünk :)
Kép
Vendég

Sziasztok!

Na, tegnap este kb fél 2-re sikerült elaludnom, pedig már 10 órától próbálkoztam. :cry: Aztán aludtam fél 5-ig, majd reggel 8-ig. Így azért 5 órát biztos sikerült aludnom.

Monee!
Voltam a pszichológusnál. Nem adott semmit, csak végighallgatott. Azt mondta, hogy valszeg ez csak átmeneti állapot és nem súlyos. Azt mondta, hogy egy nyugtatótól sem aludnék. Heti 1-szer kell mennem. És próbálkozzak mindenféléve! Pl: citromfű tea, Sedatif PC, tévézés, olvasás, mozgás.
A MagneB6-ra az van ráírva, hogy szoptatás alatt nem lehet szedni. Megkérdeznéd a barátnődet róla?

Ági? Merre vagy?

gwini

Honey!

Csoda édes Flóra,mint mindig! Azon az alsó,komolykodós képen szerintem hasonlít Rád! :lol:

Bejci!

Hát a mosolygós kép is tündéri,de a meghökkenőstől megzavarodom! Eszméletlen cuki!!! Nem is tudom,hogy bírod ki,hogy nem puszilgatod álandóan azt az édes-csodálkozó pofiját Biának!

Márti
borossné becz márta

Márti! Nem bírom ki!!! :wink: :wink: :wink: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Sziasztok!

Milyen szép kislányokat látok én itt :wink: Szép formás mind!

Kérdésem lenne:
Aki tudja meg mérné a babájának a fejkörfogatát??
Köszike előre is.
És miért?? :
-Adélnak, mint már említettem elég pici a kutacsa. Ma voltunk neurológián.. és 38,5 cm a fej körfogata... a mellkasátmérő 39,5 cm.
De a születési fej körfogata is picinyke volt: 34cm. Eddig nőtt átmérőben 5,5cm-t amióta megszületett.

Nagyobbat nőtt volna.. akkor csak egy fejből állna az egész gyerek..
De hát ettől függetlenül mennünk kell röntgenre, hogy milyenek a varratok a fején. Tudjátok, több kis részből áll a koponya, és több kutacs is van. Nálunk a nagy kutacs (a fej tetején) az picinyke.
Most arra kíváncsiak, hogy milyen a többi kutacs.
Jövőhéten megyünk.
Annyit mondott a doki,hogy tökéletesen fejlett Adél. Érdeklődő, és jó mozgása van. Különböző feladatokat illetve vizsgálatokat végzett el nála. Mutatott játékot neki, és megfogta.. (jó már 3 hete fogja a játékait, ezért nem volt számomra meglepetés. Aminek nagyon örültem, hogy nem tartja a doki ezt a kis kutacsot problémásnak.
Hát azért frankó minden esetre ez az egész.
Érezem,hogy nem lesz gond.. olvastam most itt a neten, hogy van olyan baba, akinek 5 hónaposan benőtt a kutacsa.. és nem okozott gondot.
Van, akinek még ilyen észrevétele van a babájánál????
Köszike.

szeder74

Sziasztok!

Borzalmas éjszakánk volt, Zalán kelt 2-kor 4-kor 5-kor 6-kor és 7-kor, na ekkor végre sikerült kakilnia és kidőlt, viszont mennünk kellett be a városba, igy fél 9kor kelhettem véglegesen. Úgy érzem magam, mint egy zombi :?

Monee: tornáztatásért nem irigyellek. Nagyon jól látszik a fürdetős képen, hogy mekkorát nőtt Ákos. :)

Winona: tündéri ez a mosoly. :)

Holka, Konan: gratulálok az első fogacskákhoz! :)

Csehi: Luca továbbra is tündéri hajasbaba :D Megyek majd én is szavazni.

Hutas: Nagyon ügyesen tartja a kislányod a csörgőt, és milyn nagy szemei vannak :D

Honey: köldöksérv :? Nem hiszem el, hogy titeket minden megtalál, járna már nektek is végre egy kis nyugalom :? Beszélgetni mi is szoktunk imádom :D Flóra nagyon szép kislány és egyáltalán nem, úgy tűnik, hogy bármikor is éhezne :D

Márti: jobbulást Neked is és a gyerkőcöknek is, és vigyázz magadra!

Honey, Bejci: ugyan ez van nálunk is hason fektetés ügyben. Alvás csak hason, de ha ébren van max 3 percet bir ki, és Zalán is azonnal a teste mellé teszi a kezét, és hason hintázik. Marhára nem érdekli bármilyen szines dolgot teszek is a fejéhez.

Konan: Neked is nagyon aranyos a lánykád, mielőbbi jobbulást!

Eszike: nálunk még nagy ritkán van hasfájás, de már eltűnő félben. Jobbulást Noncsinak!

Bejci: jó nagy csoki Mikulása van Biusnak :D

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Köszönjük,javulgatunk! Kamillával csodát tett a kamilla,már csak picit váladékozik a szeme és nincs már megduzzadva a szemhéja! Berci pedig már nem lázas,mondjuk rémségesen náthás,de már az orrspray ellen sem tiltakozik,csak a porszívót utálja egyre jobban szegénykém. Én megúsztam 4 db tenyérnyi lila folttal,most este már az sem fáj,ha leülök! :lol:

Csehi!

Már annyiszor akartam írni:olyan szép a Luca babád! Gyönyörű a hajacskája is még mindig!

Szeder!

A 34cm nem számít kicsinek születéskor,egyáltalán!
Én nem tapasztaltam hasonlót,de hallottam ,hogy ilyenkor ritkábban kell adni a D-vitamint,talán 2 naponta,de ezt majd biztos megmondják!

Gwini!

A citromfűteát kamillateával együtt is ihatod,úgy még hatásosabb! És jót tesz a tejtermelődésnek is! Remélem,ma jobb éjszakád lesz!

Márti
borossné becz márta

Marti: jobbulast neked, es szerencsesen estel, ha lehet igy mondani, Kamillanak nem lett semmi baja. Es persze, hogy hasznal neki a kamilla, hiszen rokonlelkek :wink:

Szeder: Benedek 39-es fejjel szuletett :shock: , es most 43 cm a feje, nalunk ezt is merik, benne is van a kiskonyveben

Bejci, Honey, Kistiggrincs: Ben termeszetesen ebben is kivetel :roll: Amint lerakom hasra (o is csak ugy alszik) azonnal nyomja ki magat, akarmilyen faradt, akkor is, ha a kovetkezo pillanatban mar koppan a feje. De olyan szinten gebeszkedik, hogy majdnem derekszogben hajlik hatra :? Dehat o kezdetben is kis izomgolyo volt, azota meg csak fejlodott :D

... bocsika, most csak ennyit engedett a KisTokim, ebredt, ugyhogy rohanok hozza.

Szep napot mindenkinek!!!

KépKép
Kép
humanka

Szeder: Szerintem az lesz kutacs-ügyben amit Márti mondott, mert nálunk meg pont az ellenkezője van: Túl nagy a kutacs- vagy puha?- és ezért most 2 hétig 2 csepp D-vitamint kell adnom Biának. Gondolom ha meg kicsi a kutacs, akkor meg a D-vitamint fogják szüneteltetni.... talán.

Humanka: Dobsz egy képet, amin Beni kinyomja magát? :wink:

Kistiggrincs: Jaj, szegény, nagyon sajnálom az éjszakátokat! Remélem azért majd tudsz napközben pihenni!!
Vendég

Csajok!

Nálatok van Bebe Tv? Az egy babáknak szóló csatorna, csak baba zenék mennek, meg különböző formák, emberek lassan mozognak különböző hátterek előtt.
Hát az én lányom megbabonázva bámulja!! :shock: :lol:
Vendég

Sziasztok.

Márti, Humanka, Bejci: Köszönöm,hogy válaszoltatok. Meg is kérhetnélek benneteket,hogy mérjétek le a babátok fejét? Körbe, tudjátok, úgy, ahogy a védőnő a tanácsadáson. Köszönöm Nektek.

Most teljesen össze vagyok zavarodva. Van,hogy úgy írják a neten különböző cikkekben, hogy havi 1cm -t kell nőnie a fejkörfogatnak, van, ahol két hetente kell 1cm-t nőnie.
Ti,hogy tudjátok??? Most hívtam a védőnőnket, de még ki volt kapcsolva a telefonja megkérdezem tőle is ő mit mond.
Az a baj csajok,hogy nem nagyon van összefüggésbe a D vitaminnal a neurológus szerint ez az egész. (szerintem meg úgy van, ahogy Ti is mondjátok.. kevesebbet adni, mert ne csontosodjon, ha már amúgy is kisebb a kutacsa..)
Na én ennek az egésznek pontot teszek a végére most.

Bejci:
Nálunk nincs Bebe Tv, vagyis eddig nem láttam még. Majd körül nézek a csatornák közt. Igen, el is hiszem,hogy szereti Bius a k.formákat, és a lassan mozgó embereket. Amerikában állítólag évekig kísérleteztek a Tele-Tabi figurákkal. Tudod melyikről beszélek?? Ezt a mesét többször ismétlik meg egy adáson belül. Pont arra építve,hogy ismétlődést a babák szeretik. Örülnek,ha tudják,hogy mi fog következni egy-egy jelenet után. Márti erről talán többet tudna írni,hogy miért! Márti??

Monee!
Tegnap a lányokat dícsértem meg "lányos" zavaromban.. De most visszapörgettem ezt az oldalt.. és a fiadon nagyon meg akadt a szemem :wink: :D Hihetetlen nagy fiú!!!! Milyen érdeklődően néz apukája kezében a kütyüket :wink:

MInden babának, aki betegeskedik kívánom, hogy mielőbb gyógyuljanak meg!!! Gyógy-puszi-nyuszi nekik!!!! :P

szeder74

Szeder: Majd lemérem Bius buksiját, ha felébredt, de szerintem ne idegesítsd magad ezen. Tök különböző ütemben fejlődnek, nőnek, csontosodnak, izmosodnak a babák...szerintem ha a neurológus azt mondta Adélra, hogy rendben van, akkor kár aggódnod!
Vendég

Bejci! köszönöm!!!!

CSAjok!

Most beszéltem a védőnőmmel, és van egy védőnő barátosném, és mind kettő egybe hangzóan azt mondta,hogy havi 1-1,5 cm kell nőjön a baba feje. Úgyhogy nekünk 3 hónap 3 hét alatt nőtt 4,5 cm az tökéletes. Ne aggódjak.
Csak tudjátok, ha össze nő a baba feje, elég komoly műtét kell, hogy helyre hozzák! -láttam róla képeket a neten, hát inkább ne nézzétek meg.. Úgyhogy eddig ezért idegeskedtem.. de most már nyugis vagyok. Háááát eeeeeelegem van már az aggodalmakból. Egész éjszaka alig aludtam. Túl is pörögtem ismét magam.. mint egy gyerek :oops: :lol: Huh most nagy kő esett le a szívemről.
Várom azért, hogy mi a véleményetek, és tapasztalatok fejkörfogat terén. KÖÖÖÖszönöm!!!!

szeder74

szederne parázz!!
minden a legnagyobb rendben, hiszen megnézték.igaz csak egy doki?asszem....ha nagyon izgulsz, vidd el mégegyhez és döntsön a józan ész.....komolyan a dokik is össze-vissza dumálnak :twisted:

ma először panna is odafordult a tv-hez szopi közben.. :shock: ..el is fordítottam, én nem akarom még h. nézze!!!szemrontó szerintem...ehhez még nagyon törp!

moneetegnap a házon kívülbe szerintem Te szerepeltél :D
orvosi váróban öltöztetted a lurkódat.....lehetséges ez??

Kép
winona

szederbocs most látom mit írtál, na akkor mostmár nyugodtan nyugizz meg.télleg.

Kép
winona

Szeder: Nekünk 38cm, bár ez túl nagynak tűnik, pedig Biusnak nincs nagy feje.. :wink: Ja és 34 cm-vel született!
Vendég

Szeder! Nálunk 1,5 cm-t nőtt havonta a feje. Kérlek nyugodj meg, nem lesz gond! (a balesetet rémülten olvastam. Tesómékkal ugyanez történt, és ott sem lett semmi gond. nekünk már egy orvos is mondta, hogy a csecsemők tulajdonképpen nagyon masszívak, és szerintem van kis védőangyaluk is)

Winona, Monee, Bejci, Konan, Honey, Hutas! Meg kell zabálni mindegyik bébit! Olyan jó látni, milyen gyönyörűen fejlődik mindenki!

Eszike! Elég aggasztó, amit írsz! Részvétem!!!! Próbálj valahogy kijönni a letargiából. Engem a séta fel szokott dobni. Nagyon sötéte látok sokszor dolgokat, aztán egy séta sokszor helyretesz fejben. Nincs olyan segítséged, aki rendszeresen tudna menni?

Minyu! Én abszolut egyetértek Mártival, és Moneeval! ha elégedett, jókedvű, eszik, alszik rendesen, elég a kaki, és a pisi, akkor túlzottan ne aggódj! Azért írj, ha van fejlemény!

Honey! A köldöksérv mivel jár?

Gwini! Nincs valami konkrét dolog, ami nyomasztana? Remélem hamar helyreáll az alvókád!

Nálunk Bálint eléggé megváltozott. Nyugtalan, sokat sír, éjjel a megszokott időben lehetetlen altatni, csak cicin nyugszik meg, és sajnos úgy tűnik, hogy minden második napon kakil. Eddig az első 2 hónapban szinte mindegyik pelusban volt, aztán egy hónapja napi egyet kakilt. Kicsit aggódom!
blúmi

blumine aggódjál, mert mindenféle kaki normális. :)
és ez mindig változik is.még a heti egyet is normálisnak mondják.
nálunk is volt olyan h. kúpozni kellett, mert magától nem is tudott, de most kétnaponta kakil.

Kép
winona

szeder :)
Csongi 34-el született, a 2 hós mérése 40, a 3 hós 41 cm.
Nándi 35-el született, 2 hós: 40, 3 hós 42 cm.
És eddig senki nem mondta, hogy nagy lenne bármelyikük feje :)

bejci :)
bebe tv anyuéknál van, de engem idegesit, úgyhogy nem nézzük :mrgreen: :twisted:

márti :)
hú, ez nagyon durván hagnzik, márimint a leesés. Jó, hogy ennyivel megúsztátok. Minap én Nándi egyik széthagyott játékára léptem, de csak 1 lépcsöt este, az is elég volt a farcsontomnak... :evil:

monee :)
húúú, micsoda vasgyúró

megyek, mert ébredezik. Teszek majd én is képet, csak még kicsinyitenem kell :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Szeder!
Na akkor Gyuszikám most nagyfejűnek fog tűnni,pedig szeritnem nem az. Szóval 34 cm-el született és 3 hete volt 43 cm. Az első 2 hónapban 5 cm-t nőtt utána 3-at. Lehet,hogy azért is nőtt ennyit a kobakja,mert faros volt és kicst el votl nyomva. Mostmár sokkal kerekebb :) Most alszik,de jövő csütörtökön megyünk szurira és mérni is. Hát kiváncsi leszek.
A kutacshoz nem tudok nagyon mit írni,mert nekünk nem mondták,hogy kicsi vagy nagy lenne ezért gondolom ok-s. Adélnak sincs semmi baja biztosan, ne aggódj ha az orvos is azt mondta,hogy rendben.

Winona!
Egyetértek a tv nem nézésben. Gyuszikának sem engedem pedig nagyon forgatj a fejét ha meglátja :D Azt nem tudod véletlenül,hogy mikortól lehet nézni a babáknak?

Kép
Kép
a.m.

Ja, még annyit akartam irni, hogy Nándinál is volt az, hogy hasra téve nem akarta kinyomni magát. Massziroztam, és sokat tettem ÉBREN hasra, a pelenkázón és igy javult a helyzet.
Viszont Nándi hipoton, testszerte, bár leginkább csipötájékon, igy mi Dévényezni is jártunk.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Márti!
Köszi a tippet. Keverjem össze? Vagy igyak mind a kettőt külön-külön? Ma egész jól vagyok. 5-6 órát megint aludtam, de ennél többet nem tudok. Tegnap este futni voltunk. Nagyon jól esett. Ma úszni megyünk megint. :lol:
alunak gondok vannak a kakilással. Napokig nem kakil. Tegnap este már úgy fájt a hasa, hogy másfél órát üvöltött és nem is szopizott. Kaja nélkül aludt el 11-kor és reggel 7-ig aludt. Eddig neki minden pelusban volt kaki, most meg van, hogy 3 napig sincs és ilyenkor enni sem akar. Most adtam neki megint hashajtó szirupot.

gwini

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?