Új privát üzeneted érkezett!

Én meg ilyen cipőt szeretnék magamnak.
Lehet ilyet valahol kapni?
Üdv:Ancsi
http://www.swissmasai.hu/Default.aspx?lang=hu-HU

Kép
ancsi1979
 
 



Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!


Mi is megvagyunk!
Javában készülődünk az ünnepre!
Mi is csináltunk szalon cukit, meg mézeskalács házikót, vagyis csak a lapokat, díszíteni majd az ünnep előtt fogjuk!

Ja egy keserűség!
Mélységesen felháborított a dolog, annyira hogy aludni sem tudok!
Leírom, mert kiváncsi vagyok a véleményetekre!
A munkahelyemen megvettem a Reginának az utolsó kullancs encephal- elleni oltást, mert a cég megszüntette a gyártását, és ebből 3 kell. Az utolsót Regi februárban kapná, így hát megbeszéltem a főnökömmel, hogy addig ott tartom a gyógyszerhűtőben. Kiderült, hogy azt az oltást, amit én kifizettem, és ráírtam a nevem, meg rátűztem a blokkot, azt a lánya eladta! Csak gondolt egyet, mondván, hogy Reginek még nincs rá szüksége, csak februárban, addig meg talán lesz még oltás.
De nem biztos, hogy lesz! Szerintem ez szimpla lopás, mert még csak meg sem kérdezett róla!
És ez velem történt, el sem hiszem!

Kérlek írjátok meg a véleményeteket, mert biztos mindenki másképp látja, és én szeretném tudni, hogy csak felfújom a dolgot, vagy tényleg szemétség történt!

szirwen1
 
 

 
 

Sziasztok!

Szirwen,
szerintem nem fujod fel a dolgot, ezen en is nagyon kiaakadtam volna! Ez szimpla pofatlansag vagy nem is tudom, hogy minek lehetne nevezni. Meg ha nem irtad volna ra a neved, akkor azt mondom, veletlenul tortent, de igy?! Tenyleg nagyon felhaborito. Viszont en azt mondom, probalj meg nem foglalkozni vele, mert nem tesz jot, ha ilyeneken ragodsz. (Mondom en, aki meg hetek mulva is ezen puffognak. :oops: ) Eltessen az, hogy mar ugyse sokaig dolgozol ott! Viszont szerintem probald meg mas gyogyszertarban gyorsan beszerezni, nehogy tenyleg aztan ne lehessen kapni!

Lanyok, van koztetek valaki, aki nem adatta be az MMR-t? Allandoan measle jarvannyal fenyegetoznek a hirekben, de nem tudom, hogy igaz-e vagy csak jo reklamfogas. Lollinak 13 honaposan akartak beadni, de nem engedtuk. Akkor pont kapott egy rakas mas oltast es mindig nagyon megviseltek az oltasok, nem akartuk meg MMR-rel is terhelni. Na, meg amiket olvastunk rola, nagyon durva. Persze nem mindenkivel tortenik meg, de ha megis megtortenik valakivel, akkor... Mondjuk ez az oltastema nagyon erdekes, mert meg otthon kapta a 2. es 3. hos oltasokat es azoktol nem volt semmi baja. Itt Angliaban meg mindegyik utan beteg volt. A ferjem mar nagyon ideges volt es meg jo, hogy egyenlore nincs is tobb oltas, mert azokat mar lehet, hogy nem is engedne beadatni. Az o apukaja annak idejen a homeopatiaban hitt es semmi oltast nem engedett beaadatni a gyerekeinek. Viszont most meg emiatt aggodom is, mivel nemcsak oltasokat nem kapott a ferjem, de egyik gyerekbetegseget se kapta el. Fele, hogy mi lesz, ha Lolli hazahoz a nursery-bol vagy kesobb a sulibol valamit. :roll:

Az MMR-re visszaterve, annak idejen, amikor esedekes lett volna, beszeltem egy termeszetgyogyasszal es o azt mondta, hogy 13 hosan nagyon korainak talalja, de o kesobb beadatna, amikor mar fejlettebb a gyerek agya. Most mar 20 honapos, de allitolag jobb minel tovabb huzni. Csak attol felek, hogy 2 eves koratol megy majd nurserybe heti ket delelott es nehogy ott elkapjon valamit. Bar anyukam szerint meg nekem volt mind a 3 betegsegem es teljesen jol atveszeltem. Szoval, azert tanacstalan vagyok, hogy mi legyen. Legszivesebben varnek 3 eves koraig, de ugye mar 2 evesen fog jarni kozossegbe.

Lanyok, szaloncukor es mezeskalacs recepteket szivesen vennek! Bar biztosan van sok a neten, de szivesebben probalnek ki olyat, amirol valaki azt mondja, hogy az tuti sikeres. A fozessel nincsenek gondjaim, nalunk nagyon sok a magyar kaja is (nem is annyira miattam, hanem a ferjem reklamal, ha angol kajat csinalok :lol: ). Viszont sutni nagyon ritkan szoktam. Vicces, ugyanis 21 eves korom elott otthon meg pont sutottem, a fozes maradt ki az eletembol, most meg pont forditva. Mezeskalacsot meg szaloncukrot meg sosem csinaltam, ugyhogy tenyleg megkoszonnem, ha valaki irna receptet.

Olive

KépKép
olive
 
 


Sziasztok Szigetlakok :)

Tok jo,hogy ilyen sokan irtok :)

Szirwen, en tuti belevertem volna a csajszi fejet a hutobe.Ez a minimum.aztan meg elkuldem volna...
Mindenki tudja, es tuti o is, hogy hianycikk az oltoanyag.Meg egyebkent is, hogy jut eszebe valakinek, hogy egy masik kisgyerek gyogyszeret eladja?Az eszem megall.Remelem elkuldted a verbe :evil: Na itt ilyen tuti nem fog elofordulni. teljesen mas az emberek mentalitasa, ugyhogy kitartas.Mikor jottok?

Berni, koszi a tanacsot, egyebkent nem tudom mikor kezdek,mert meg apanknak haza kell mennie majd nemsoka, es ugy akarnam elkezdeni a sulit, hogy ne maradjak le egy orarol se.Igy is hetente 1x lesz csak.komolyan mondom, akar naponta jarnek suliba.lehet hogy belefaradtam a 3 gyerekbe? :wink:

Olive!
Mi pont ma gyartottunk mezeskalacsot a skacokkal, finom lett.Hihetetlen,hogy egy kamasz, es egy kamaszodasnak indult kolok hogy tudja elvezni meg mindig. Elvezet veluk sutni.a kicsi meg letorpedozta a konyhat persze hehehe.
Hozzavalok: 1 kg liszt, 4 dl porcukor, 3 dl mez, 2 kaveskanal orolt szegfuszeg, 2 kaveskanal orolt fahej, 3 tojas,10 dkg margarin.
a lisztet fahejt, szeguszeget, cukrot osszekvered, belemorzsolod a margarint, aztan hajra bele a mezet es a 3 tojast.ja! szodabikarbona is kell,szinten 2 kaveskanal, de en a self-raising flourt vettem, abban ma benne van, igy nem tettem bele bicarbonatot.egyebkent ez jo talalmany az angoloktol, de meg is szivtam,mert rantast csinaltam vele, kifutott a fenebe az egesz :lol: Ugyhogy mar ketfele liszt van itthon.Apropo.Melyik liszt hasonlit, vagy netan olyan,mint a magyar retesliszt.vagy azse nincsen?nem mintha sokat hasznaltam volna :lol: ja es meg habot holnap gyartunk ra, ahhoz mar ma nem volt erom.az meg 1 tojasfeherje csipet soval felverve, bele 5-6 kanal porcukor.
Szaloncukrot a hetvegen akarok csinalni,netrol szedtem receptet, szoval Xena a kerdesem a kovetkezo lenne hozzad,mint szaloncukorgyarto kisiparoshoz, kokuszosat is akarok csinalni,mikor kavarjam bele a kokuszt?Te barnacukorbol, vagy sima kristalycukorbol csinaltad? Egy kilo cukorbol mennyi szaloncukor lesz?

Bemasolom a szaloncukor receptet, amit talatam, nem ezt az egyet ugye, de egyforma ugymond mindegyik:

Hozzávalók: 1 kg (barna)cukor, 3 dl víz, ízesíto anyagok: darált dió, kakaó, mogyoró, marcipánmassza, kókusz, citrom. Bevonáshoz: csokoládés tortabevonó.

A cukrot a vízzel fozzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyurut, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelo a cukor állaga. A masszát öntsük vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a tetejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre. Amikor már nem meleg, akkor fakanállal keverjük addig, amíg hófehér pép nem lesz belole. A pépet osszuk annyifelé, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítoket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenheto legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kocka formákra. Ha szeretjük, vonjuk be csokoládéval. Selyempapírt és színes csomagolókat vágjunk méretre, rojtozzuk be szélét, és csomagoljuk be a cukorkákat.

Az oltasokrol meg annyit, hogy mi mar tul voltunk a 18 hoson is, szerencsere egyiktol sem volt baja, legkozelebb 3 es fel evesen kap.vagy nem ?basszus en nem is tudom.Majd megkukkolom az oltasi kiskonyvet Marcinak.

az lepett meg, hogy itt mar vannak a hazakban feldiszitett fenyofak.Igyhat persze a gyermekeim is bezsongtak,es megkerdeztek,hogy mi mikor diszitjuk :lol: De meg meg is kell venni a fat.Ami mufenyo lesz,.Eletunk elso mufenyoje, sosem volt meg 8)

na most dugulok, ne velem legyen tele az oldal.Xena, remelem meg a het vege elott gepkozelben leszel, es adsz tanacsot szaloncukor ugyben :lol: vagy pedig Te Szirwen,most ugrott be,hogy Ti is csinaltatok.

Jo ejt mindenkinek, Ebi, jo pakolaszast, Ancsi fel a fejjel, nem lehet,hogy a foga jon Adinak? Aludj vele napkozben,mar ha alszik olyankor :)

Kép
thomaildi
 
 


Sziasztok!

Thomaildi
, koszi a recepteket, igazan gyors voltal. Meg az is lehet, hogy a hazi szaloncukor jobban is izlene nekem, mint a bolti. Az utobbi evekben nem vagyok odaig a szaloncukorert. Hazilag akkor meg lehetne tejbevonoval csinalni, ami nekem jobban fekudne, mivel egyaltalan nem szeretem az etcsokit.

Nekunk is most lesz eletunk elso mufenyoje. :roll: En nagyon nem komalom, de ugy dontottunk, hogy az iden az lesz, mert nagy valoszinuseggel Lolli huzogatni fogja es akkor jobb, ha nem igazi. Sajnos nem egy szotfogado tipus, pedig sokat fegyelmezzuk. Van amikor azt hiszem, hogy na vegre, most hallgatott ram, erre, ahogy hatat forditok maris vissza es folytatja ott, ahol abbahagyta. :evil: Az unokatesom is kos jegyben szuletett, mint Lolli es az anyukaja figyelmeztetett, hogy nem lesz "ecceru" eletunk. Hat mar most latom. :roll:

Erdekes, hogy mar miota itt elek es en meg sose vettem self-raising flour-t. Sot, amiota fogyokuraztam a szoptatas alatt felszedett kilok miatt, meg a suteshez is teljes kiorlesu lisztet hasznalok es gyumolcscukrot rendes cukor helyett. Mondjuk ritkan sutok a kekszen kivul mast. Zabos kekszet szoktam sutni, azt imadom.

Ancsi, szoktatok sokat levegon lenni? Marmint, ha az idojaras engedi. En azt vettem eszre, hogy Lolli jobban alszik ejjel, ha aznap du. setaltunk. Viszont most olyan nehez mar megszervezni a napjainkat, amiota ilyen hamar sotetedik. A delutani alvas utan, mire osszekapjuk magunkat, mar kezd sotetedni. Na, meg kesz kabare a seta, mivel a kisasszony mar nem akar babakocsiban ulni, viszont, ha anelkul megyunk, akkor sokszor ki se jutunk az utcabol, mivel mindenhol megall leveleket es kavicsokat szedegetni, meg egyszer csak gondol egyet es visszafele indul, aztan a kovetkezo percben mar ismet iranyt valtoztat. Ha meg iranyitanam, hogy merre menjen, hiszti van. :evil:

Most, hogy munkahelyet fog valtani a ferjed, nem gondolkoztok rajta, hogy inkabb Angliaba koltozzetek? Mondjuk eleg bonyolult onnan munkat keresni Angliaba. Csak gondoltam, hatha jobban ereznetek magatokat errefele.

En is lepek, mert a vegen meg meg velem lesz tele az oldal.

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive
 
 


Hello-bello,
Hat en egy nagyon suru nap utan vagyok, voltakeppen szinte most ulok ma le eloszor :cry:.
Ancsi, nektek el kellene abbol a Belfastbol jonni, bar latom azon dolgoztok...remelem hamar sikerul valami emberibb reszere koltozni az orszagnak!
Nekem ez a cipo nagyon furi amit belinkeltel ide :shock:. De ha neked bejonnek az ilyen labbelik, akkor probalkozz a Birkenstock-kal is. En valamelyik heten majdnem azt vettem telire, de a vegen nem tudtam magam rabeszelni. Pedig oltari kenyelmes volt es tudtam h nagyon jot tenne a labamnak, de nem tudtam tullepni az ormotlansagan. PEdig le is volt jocskan ertekelve, es mikor eldontottem mar tudtam h hibat kovetek el ha nem veszem meg :roll:.

Hihetetlen h mekkora szakacszsenik vannak kozottetek, mondhatni mindenki, kiveve engem. Szaloncukor keszites?!? En ilyenrol csak mesekben olvasok, ti meg minden gondolkodas nelkul nekiugrotok!
Az en mezeskalacsreceptem nagyon konnyu...csak le kell emelni a boltban a polcrol :lol: . Mondjuk, mire en azt osszeragasztottam....mar az is egy kesz csata volt!
A diszites viszont annal elvezetesebb, Antonia azota is minden reggel megnezi h itt van-e meg, nem vitte-e el a mikulas.

Szirven, ez az oltas eladasos eset nekem annyira idegen. El sem birom kepzelni, h mi fordulhatott meg annak az illetonek a fejeben, amikor atadta a kliensnek a mas altal mar megvasarolt es felcimkezett oltoanyagot :shock: . Nekem azon all meg az eszem, h egyes emberek hogy tudnak ennyire gatlasok nelkul mukodni. MEg egyaltalan milyen alapon es jogon rendelkezik o ilyen onkenyesen a mas tulajdona felett?
Amire meg kivancsi vagyok, h ez az egesz hogy derult ki? Volt legalabb annyi gerincesseg benne, h elmondta utolag....vagy netalantan kerested a hutoben es nem talaltad...
Es a legfontosabb, h miben maradtatok, h mi lesz a megoldas?! Ha engem kerdezel, akkor az o felelossege kell h legyen az uj adag beszerzese es neminemu kompenzaciot is megkovetelnek a teged ert serelem miatt....vagy lehet, tul regota eleg itt.... :roll: ?!?!

Jovok mindjart.
mrsnoname
 
 


MMR-rol majd holnap, felebred a kislegeny.
Szep almokat, b
mrsnoname
 
 


Halihó mindenkinek!

Hát nem állunk túl jól alvás terén.
Most már megköveteli ,hogy valaki mellette aludjon.
Ez azóta van mióta levettük a kiságy egyik oldaláról a rácsokat ,mert kimászott.
Nyugtassatok meg,hogy ez csak átmeneti lesz? :cry:
Gondolkodtam már a fogzás elleni borostyán nyakláncban is azt mondták az segít.
Szerintetek?
Lehet ilyet valahol kapni ilyet?

Ádi még otthon kijövetel előtt kapta meg az MMR-t
Nincs apelláta kötelező volt.
A doki néni azt mondta,hogy ez már olyan oltóanyag ,hogy nem kell három évesen emlékeztető.

A séta nálunk is vagy összejön vagy nem.
Ha úgy alakul kimegyünk.
Nekünk csak a park ahol érdemes sétálni,mert elég forgalmas rész mellett lakunk.
Sajna a parkot meg igen hamar bezárják most így télen.

Berni én is csak ámulok és bámulok milyen sütés -főzés megy.
Nem vagyok egy konyhatündér,bár a férjem szerint nagyon finomakat főzök.
Á nem ugrok még neki idén ilyennek Ádi még annyira szétszórt.
Majd jövő karácsonykor le fogja már kötni,akkorra benevezek én is pár mézeskalács figura sütésébe.
Olyan jó díszítő elemeket láttam a boltban,hozzá.
Szaloncukor sütésével meg az a baj,hogy a férjem kizárólag a zseléset szereti,és ha csinálnék az én bendőmben landolna az egész.
Az meg nem volna ugye szerencsés,már a jelenlegi állapotokat figyelembe véve. :oops:

Szilvi szerintem beszéld meg a főnököddel,hogy akkor ha nem lesz oltóanyag vissza kapod-e az árát?
Én is sajnos megtapasztaltam a saját bőrömön,hogy semmit nem szabad a munkahelyen hagyni amit nem muszáj.
Sokakat rohadtul nem érdekli mi a tied és mi nem.
Ez szerintem néhányan olyan címen engedik meg maguknak otthon hogy ha nem fogod be a szád és nem úgy fütyülsz ahogy táncolunk,van helyetted más aki megteszi.
Főleg most!
Mindenesetre én akkor is visszakérném az árát.

Az MBT cipőt azért szeretném,mert sokat fáj a derekam,meg a gerincem is tropa,a tartásom meg egyenesen szörnyű.
Anyukám Hévizen dolgozik a Rehab intézetben és ott már évek óta ezt a cipőt javasolják a gerincproblémás betegeknek.
Úgyhogy nekem igazából eü.szempontból kéne.
Csak hát otthon 50 rugó egy ilyen kimondottan gyógycipő.
Itt nem tudom mennyi majd megnézem.
Valószínűleg tavaszra beszerzek egy félcipőt.

Mi lesz velünk nem tudom?
A férjem folyamatosan keresi a munkát.
Mennénk mi London környékére szívesen,csak sajna erre a váltásra ahogy számoltuk rámenne a félrerakott pénzünk.
Úgyhogy meg vagyunk lőve.
Végre egyenesbe kerültünk egy kicsit.
Évek óta nem volt rá példa.

Már azon is gondolkodtunk,hogy hazatűzünk és a férjem beiratkozik fősulira.
Most a logisztika ami nagyon tetszik neki.
Á nem tudom.
Itt viszont nagyon egyedül vagyunk minden szempontból.

Berni ha esetleg tudnál olyan munkaközvetítő oldalt ahol vannak arra felé állásajánlatok?
Megmutatom a páromnak.
Még átrágjuk.
Tudod egyik nap x a másik nap y.

Na jól van én is írtam egy kisregényt.
Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Most csak rovid leszek.

Ancsi, a Josef Seibel cipkrol hallottal mar otthon? Nemet gyartmany, otthon es itt is lehet kapni. En amiota 3 eve vettem egy parat, azota keptelen vagyok mas cipot hordani. Iszonyu kenyelmes. En is hat- es derekfajos vagyok es az atlag cipoktol meg a talpam is nagyon meg tud fajdulni. A Josef Seibel cipoknek nagyon profi a belso kikepzese es a fazonjuk se ijeszto. :wink: Mondjuk nem olcso, de itt szerintem Angliaban ez egy atlagos cipoar, mar ha jo minosegut veszel. Kb. £50. Viszont nagyon tartos, nekem meg az elso param is tokeletes allapotban van, pedig sokat hordtam. Ha meg szezonon kivul veszed, akkor szinte felaron adjak. En pl. nyar vegefele vettem egy J. S. nyari papucsot es az felaron volt.

Szirwen
, meg az oltasotokra visszaterve, gondolom azert az arat nem kellett visszakerned, az evidens, hogy visszaadjak. Viszont szerintem is az lenne a minimum, hogy akkor ezekutan szerezzek be neked. Ilyen itt tenyleg nem tortenne meg. En, amikor dolgoztam, a munkahelyi hutobe barmit tarthattam barmeddig, soha senki nem nyult hozza, meg ugyse, ha nem irtam ra a nevem. Mindenki csak a sajat dolgahoz nyult.

Berni, kivancsian varom a velemenyed az MMR-rol. Ja, meg annyit, hogy most talaltam egy magyar oltasi rendet, ami szerint otthon 11 eves korban kapjak az emlekeztetot. Ugy tudom, hogy Angliaban hamarabb. Egyszer olvstam egy ujsagcikket, amiben egy oltaskutato arulta el oszinte velemenyet es igen ledobbentett. Az oltasokrol altalanossagban azt irta, hogy nem azert nem fordulnak manapsag elo ezek a betegsegek, mert oltjak a gyerekeket, ez csak a nep hitegetese, mivel ugye nagy business az oltoanyag gyartas. A megvaltozott eletkorulmenyek miatt ritkak manapsag ezek a betegsegek. Mivel most mar van csatornarendszer, tiszta viz, tisztalkodas, stb. Az MMR-rol meg meg azt olvastam, hogy ugye meg gyerekkorban kapjak az emlekeztetot is a gyerkocok es lanyoknal ez azert veszelyes, mert pont mire abba a korba kerulnek, amikor szulnek, addigra elveszitik az immunitasukat es elkaphatjak a Rubeolat, ami terhesen iszonyu veszelyes.

A baranyhimlo elleni oltasra, ami ugye egyik orszagban se kotelezo, otthon azt mondjak, hogy egy eletre szolo immunitast ad, itt meg kb. 9-10 evet mondanak. :shock: Akkor most melyik igaz? Vagy ennyire mas oltoanyagot hasznalnanak? :roll:

Szoval, az oltasok teren teljes kavalkad van a fejemben. :roll:

Meg jo, hogy csak roviden akartam irni, mert rengeteg a dolgom, amig Lolli alszik.

Most mar tenyleg megyek.

Olive

KépKép
olive
 
 


Helloka,
Ancsi, en total megertem a lenyeget ezeknek a cipoknek, valahol meg az arukat is megertem (bar huzos). Sajnos en sem tudok mar csak ugy akarmit felvenni, amiota egyszer elbotlottam az akkor meg kisbaba lanyunkkal a hazunk elotti lepcsofeljaron es valszeg eltort az egyik nagylabujjam...Csakhat nem rontgeneztek meg, igy sose lett bebizonyitva, aztan pedig a korhaz elhagyta az A&E's papirjaimat, igy sose lettem kezelve sem kozben, sem utolag (fizio meg ilyenek), ugyhogy sokszor faj mint a @#*%$# :evil: .....most is mar napok ota sajog :cry:.
Itt is biztos lehet kapni, csak ki kell fogni egy jo kis learazast :wink: .

Nagyon szivesen segitenek ugynokseg nevekkel is, de sajnos ilyesmiben egyaltalan nem vagyok jaratos. Meg aztan hogy melyik ugynokseggel erdemes leregisztralnia magat, az fugg elsosorban attol h milyen szakkepzettsege es gyakorlata van, es milyen-jellegu munkat keres. Esetleg valaki mas itt lanyok ill. ferjeik?!

Ildi, az egy ora egy heten eleg ritka szerintem, en sok helyen megfordultam gyakorlaton meg anno, es ilyennel sehol sem talalkoztam. Ha egyszer belelendulsz sztem is igenyelni fogod a tobb orat hetente. Latod mar ezert sem erdemes mindet egyben befizetni, mert lehet h keves is lesz es idokozben rafutsz egy masik helyre. Attol nem kell felni, h csak term (negyedev) elejen iskolaznak be. Ahol van hely, ott altalaban folyamatosan lehet kezdeni, akar kurzus kozben is. Ettol eltero esetleg csak a "college"-okban inditott orak lehetnek. De amiota fizetos lett az ESOL (par evvel ezelottig szinte ingyenes volt), azota sztem nekik is erdekukben all h ne kelljen varnod a kovetkezo kurzuskezdesig.

Olive, az MMR-rol pont az elmult honapokban esett itt kozottunk bovebben szo. Asszem eredetileg en vetettem fel a temat, mert hasonlo ketsegek kozott "vergodtunk", mint most ti is. En asszem talan tul sokat is olvastam es kerdeztem masokat (laikus es hozzaerto embereket) a temarol, ezzel aztan sikerult rendesen ki is abrandulnom az MMR-bol es az oltasokbol ugy altalaban. Na de ami az MMR-t illeti azota ez tortent velunk:
Ugy dontottunk, h a fiunk (aki most 16 hos) csak a measles single vakcinat kapja meg, a mumpsz es rubella-t pedig abban az esetben ha nem kapja el termeszetes uton, majd csak kistinedzser koraban. A mumpsz-ot fokent a tinedzserkorban elofordulhato komplikaciok miatt, a rubella-t pedig majd jovendobeli felesege miatt. Maskulonben a rubella a fiuknal egy tok felesleges oltas, hiszen rajuk kozvetlenul semmi veszellyel nem jar. Forditott esetben ugyanez igaz a mumpszra lanyoknal. Csakhat olyat nem fognak a gyogyszergyartok csinalni, h ket oltast gyartanak le, egyet a lanyoknak, egyet a fiuknak, az egyikbol ezt kihagyva, a masikbol meg azt kihagyva....igy aztan mint a csordat oltanak boldog-boldogtalant mind a harommal ha kell ha nem :(.
A lanyunk idejeben sajnos meg bevettem az NHS altal kiadott tajekoztatoban leirtakat es megkapta az elso adag MMR-t 13 hosan. De azota szerencsere eltelt tobb mint ket ev, es rendben van vele minden. Viszont, mi ugy dontottunk, h ha nem muszaj, akkor emlekeztetot nem fog kapni. Igy aztan csinaltattunk neki egy immunitas tesztet az MMR-ra, es miutan kiderult h mindharomra megfelelo mertekben immunis, igy elfelejtkezhettunk az emlekeztetorol. Amit viszont meg fogunk tenni, h szinten kistinedzserkoraban ujbol teszteljuk, vagy csak automatikusan kap egy rubella single oltast. Az oltasok sajnos tenyleg nem birjak olyan sokaig, mintha az ember termeszetesen modon szerez immunitast, es ez szinte mindegyikre igaz :(.

Ezt most gyorsan atdobom, kulonben nagyon hosszu lesz. Jovok meg a tobbibel mindjart.
Bocsi lanyok, akit nem erdekel a tema, nyugodtan ugorjon :wink:
mrsnoname
 
 


Biztos rafutottal mar keresgeles soran a neten Dr Richard Halvorsen babyjab nevu klinikajara. O az egyik legelismertebb kovetoje es hirdetoje a single MMR oltasnak, valamint megjelent egy nagyon jo konyve is az oltasokrol ugy altalaban. Ha meg nem olvastad, nagyon ajanlom. Itt egy link hozza:
http://www.amazon.co.uk/dp/1903933927?t ... KV0FXCDWC&

Es itt egy (a sok kozul) tok jo link a Dr Halvorsen ajanlasaihoz:

http://www.cryshame.co.uk//index.php?op ... &Itemid=81

Mi hozza mentunk mindket gyerekkel.
Nekem mar a GP surgery-ben is azt mondtak, h ha nem kerjuk az NHS altal ajanlott MMR-t, es maganuton oldjuk meg a dolgot, akkor csak arra kernek h nagyon jol leinformalt helyre menjunk. Itt a kozelunkben nemregen bezartak egy single jabs klinikat, allitolag a vakcinak szavatossagi idejevel voltak gondok :shock: . Igy aztan szamunkra egyertelmu lett, h Dr Halvorsen-hez megyunk.

A fent belinkelt cryshame oldalon, amugy elmondja nagyjabol ugyanazokat amiket te is leirtal korabban. Sot, mint kiderult X evvel ezelottig itt a UK-ban 12 eves korukban kaptak a lanyok egy single rubella oltast es azzal le volt tudva a vedettseg. Mumpsz oltas pedig soha nem is letezett, hiszen szuksegtelennek tartottak az ellene valo oltast, annyira semmittevo betegsegrol van szo. Hogy miert valtoztattak meg ezt a nagyon is jol mukodo rendszert, azt jozan esszel nem lehet felfogni. Vagyishat igen, hiszen itt is a penz beszel.
mrsnoname
 
 


MEg annyit azert leirok, h mi elsosorban nem az MMR es autizmus kozotti esetleges link miatt dontottunk igy a gyerekek feje felett, hanem amint irtam, nagyon sok extra informacion atragtam magam amikor ezzel kapcsolatban kutattam. ES a vege az lett, h megertettem mennyire felesleges terhelni a gyermekeim szervezetet ezekkel az oltasokkal tele mindenfele szirrel-sz@rral, csak azert h noveljem a gyogyszergyartok profitjat. Kozben viszont mergezem az o szervezetuket aminek elore sose lathato kovetkezmenyei lehetnek, es ha nem is most, de akar a joval kesobbiekben. Raadasul mostmar teljesen egyetertek azzal az allitassal is, h egyszeruen nem lehet minden egyes kisgyermeket egy kalap ala vonni. Mert igen, lehet h a nagytobbseg jol reagal az oltasokra, de meg igy is elegen vannak azok akik nem. Az mar szamomra is bizonyitott teny, h azok a kicsik akiknek barmilyenfajta emesztorendszeri problemajuk van, altalaban sokkal erzekenyebbek az oltasokra. Naluk sokszor ajanljak is a kesleltetett oltasokat.
A masik ami elinditotta bennunk a keresgelest, az volt, h kozvetlen barataink kisfiat autizmussal diagnosztizaltak (igaz egy enyhe formajaval) a kozelmultban, ami hatalmas dobbenetet valtott ki a barati tarsasagban. Rola annyit kell tudni, h anyukaja total pro-oltas es talan a rotarix-on kivul nincs olyan amit az o ket gyerekuk ne kapott volna meg. Persze nem bizonyitott, h a ketto kozott van osszefugges naluk, de azota bevalotta o is, h egy eletreszolo lelkiismeretfurdalast okozott maganak.
mrsnoname
 
 


Sziasztok!

Olive J.S. félcipőm nekem is van ezer éves és még mindig megvan.
Egy a bibije nem vízálló,de még egy picit sem.
Vettem mielőtt kijöttünk Scholl cipőt,hát az meg sem közelíti.

Ezek mind jó és kényelmes a lábnak,de az MBT azért kell ,mert kimondottan testartás javító kénytelen vagy benne a helyes tartásban menni.
Ez nem olyan mindennapi cipő meg kell tanulni benne járni és az elején a fokozatos hozzászoktatás javallott.
Nem a láb miatt,hanem azért mert kijavítja az eddigi tartási problémákat és azt meg kell ugye szokni.
Használatával elmúlik a hát és gerincfájdalom.

Végül is ez gyógycipő csak sajna nem TB támogatott.
Egyébként eü.kártyára lehet venni, csak meg kell nézni melyiket fogadják el.

Berni köszi.
Lehet, hogy még is szerencsénk lesz?
Ez az ír-angol banda elég lezserül veszi a dolgát.
Most kiderül ki a megbízhatóbb munkaerő?
Nem kérdés belénk lett nevelve otthon. :D

Ezt a MMR dolgot elég körbejártad.
Van benne valami,de sajnos otthon nincs kifogás.
Beadják és kész, úgy mint a huzat.
Én valószínű a másodiknak is beadatom.
Nem biztos hogy pont abban az időpontban mikor otthon kötelező,de bölcsibe menetel előtt mindenféleképpen.

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Azt hiszem elmegyek MBT terapeutának 8)
Igen tetszik.
http://www.mbtakademia.hu/?menu=kozponti

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok anyukak!!!!!

Udv az ujaknak! mar nagyon reg voltam, de idokozben elkezdtem egyetemre jarni es hat Leon is egy kis orokmozgo, meg sem all, mar ugy jar, h csak az egyik kezet fogom, mindennel felall, szoval nem hagyhatom egy masodpercre sem magara.
Aki meg eddig nem ismert, rima vagyok, Londonban elek az en gyonyoru 8honapos kisfiammal es persze az apukajaval :) !
Nagyon jo temakat dobtatok fel!!! Nyelvanitas piciknek, MMR, fozes, ez mind mind erdekel :) !
Mivel nalunk az apuka nem magyar, ugyanugy mint Olivenel, sot nem is angol, igy Leonnal 3nyelven beszelunk, vagyis en ha vele vagyok csak magyarul.
MMRtol rettegek es tobb mint valoszinu, h meglatogatjuk Berni altal emlegetett dokit.
A fozeshez meg csak annyit, h meg angol etelt nem keszitettem, szerintem nem vmi finomak az eteleik, magyart meg a parom nem nagyon csipi :roll: :roll: , de azert van neha az is, de tobbnyire nemzetkozi, ill nagyon sokat sutok. A cottage cheeset en sem szeretem, de lengyel uzletben siman lehet venni turot, sot en meg a lisztet is szlovak uzletben veszem. Viszont szerintem a tej sokkal finomabb itt :) ! Itt jut eszembe, hol van Londonban magyar elelmiszeruzlet? Peksegrol tudok..
Szirwen! Edm Kép ontonba jottok? MI szinte hetente jarunk oda, ott van a kedvenc ettermunk!
Sajnos nem tudok most masra reagalni, bocsi!!!

Kép Kép
rima
 
 


Sziasztok!

Hu jol kiveseztetek az oltas temat.Ancsi igen, ha Mo-n nem viszed el a gyereked a kotelezore,meg meg is buntetnek.Es belenkvertek,hogy igenis es marpedig ez KELL a gyereknek.meg meg melle ezerfele sz@rt reklamoznak mar.En a kotelezot adattam be mindharom fiamnak, valamint meg az agyhartyagyulladas ellenit.Marcinal ez utobbi "kotelezo" volt szamomra.Egyebkent ot is megnezte az egyik gyogytornaszunk autizmus gyanuval.De nem az.Csak kicsit mas 8) Mit nem adnek, ha azert hisztizne,hogy nem akar a babakocsiba ulni :cry: Nalunk kesz tortura a seta... mindig uvolt, ha kicsit kiveszem mozogni.mar kesz vagyok tole... szimpla hiszti,mert el lehet terelni a figyelmet,de mar egyre kevesbe birom cernaval.A korhazbol meg meg nem kuldtek papirt, hogy kivel kellene felvennunk a kapcsolatot(fizikoterapeutara gondolok itt) :?

Berni sajna ha lenne se tudnek tobbszor elmenni suliba...de arra jo lenne, hogy ha valamit hibasan ertelmezek,kijavitsanak.De igazad van abban,hogy a heti 1szeri alkalom keves.mondju az 2 es fel ora.Hehe aztan emesthetem egy hetig :lol: Akkor nem tudom hogy lesz, ha majd a kisfiam ugy dont, o bezzeg nem alszik delben :lol: Estere lefaradok elegge. :roll:

Ancsi, az otthoni korhazban a gyogytornaszoknak volt ilyen cipojuk.Ok azt mondtak tenyleg nagyon jo.De attol fuggetlenul baromi draga. Es egyebkent nem is nez ki annyira sz@rul szerintem.Felveve egesz jol mutatott.

Nem tamogatja a TB. Mily meglepo.Mint a HPV elleni vakcinat.Ez is a magyar allamra jellemzo.Nekem volt P4 -es citologiam.A dokim azt mondta imadkozzam.Megusztam...

Szia Rima! Oooo mi a harmadik nyelv amin Leonnal beszeltek meg? :oops: Az nem derult ki .Uze...legalabbis szamomra.Gyonyoru kiskrapek :lol:

Szirwen ,Xena,meg mindig varom a szloncukorhoz a tippeket! Itt a hetvege es vasarnap nekilatunk a skacokkal!

na jo ejt mindenkinek es nagyon Szep Hetveget!

Kép

Kép
thomaildi
 
 


Haliho, csak beugrottam egy gyors uzenetre lefekves elott:

:D :D Kellemes Mikulas napot minden kicsinek es nagynak itt a forumon! :D :D

puszi, b
mrsnoname
 
 


Sziasztok!
Gyorsan megadom azt areceptet amit mi csináltunk itthon a szaloncukorra. A legegyszerűbbet választottam, mert nem akartam pepecselni sokat a baba mellett.

CSOKOLÁDÉS SZALONCUKOR:

Hozzávalók :

• 1/2 kg cukor
• 10 evőkanál víz
• kakaó vagy csokoládé
• vaj


Lábasba teszünk 50 dkg cukrot és 10 evőkanál vizet. Folyamatos keverés közben a forrástól számítva még 8 percig főzzük. Közben 6-7 perc után tányérra teszünk egy kanál masszát, és gyorsan eldörzsöljük. Ha sűrűsödik és keményedik, akkor a cukor jó. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük az ízesítőket. Kétkanálnyi kakaót adunk hozzá vagy - ha gazdagabban szeretnénk - tíz deka csokoládét és öt deka vajat. Az így elkészített masszát porcelántálon vagy márványlapon - de lehet műanyag vágódeszkán is - nedves kézzel tetszés szerinti vastagságú rúddá sodorjuk. Kihűlés előtt megfelelő nagyságú darabokra vágjuk.
Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Vágjunk méretre selyempapírt és színes csomagolókat, rojtozzuk be a szélét és - ha már jól kihűltek - csomagoljuk be a cukorkákat.
Ugyanezzel a módszerrel készülhet marcipános, kávés és kókuszos szaloncukor is!

A csokisat csináltuk csak, de az nagyon-nagyon finom lett. A kihűlésnél játszani kell és figyelni mikor hűl ki formázhatóra, de semmi más nehézség nincs benne. Sajnálom, de a kókuszosat nem próbáltuk.
De tudok nektek egy még jobbat, amit már láttam itt is, de nagyon drága, pedig tök egyszerű elkészíteni otthon. A habcsók! NÁlunk csak ilyenek lesznek a fán. Semmi dísz.
Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 30 dkg porcukor, vaj, liszt, 20 dkg dióbél

Elkészítés: A tojásfehérjékből (a cukor hozzáadásával) laza habot készítünk, majd az edényt forró vízbe, vagy gőz fölé állítva folytatjuk a habverést, amíg a hab kissé be nem sűrűsödik. Egy tepsit (sütőlapot) vékonyan megkenünk vajjal, meghintjük liszttel, s arra kiskanállal, vagy nyomózsákkal rátesszük a habot. Végül előmelegített, de nem túl forró (130 Celsius-fokos) sütőbe helyezzük, s ott kb. fél óra alatt keményre szikkasztjuk a habcsókokat.

A masszába sütés előtt keverhetünk dió-mandulát, vagy mogyorót is!

És a mézeskalács, amit mi készítettünk. A netről szedtem a receptet, de bevált. Figyeljetek, hogy vékonyra sodorni a tésztát, mert jól megdagad sütés közben.
http://www.harmonet.hu/cikk.php?cikkid=3352
Olive! Nagyon örülök, hogy te is itt vagy. Biztosan sok kérdésem még lesz hozzád!
Rima! Gyönyörű Leon! Gratulálok!
Na rohanás nálunk most. csomó program a hétvégére! Jó hétvégét nektek!

Sziasztok,
Xena

xena
 
 


Sziasztok!

Xéna Ildi!
Cukuik a srácok a konyhában.
Milyen ügyesek már.
Rémélem jövőre már én is bevonhatom Ádit a készülődésbe.

Azt hiszem mégis karira kérek olyan MBt cipőt.
Főleg, hogy a narancsbőrön és az elhízáson is segít.:D
Megnézem Belfastban mennyiért adják.
Szerintem olcsóbb lesz mint otthon.

Ildi azért üsd a vasat addig amíg meleg.
Ne várjatok sokáig a további fejlesztővel,
ha ilyen szuperül haladtok.

Hozzon sok-sok ajándékot a joulupukki

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Xena nagyon koszonom a receptet,valoszinu azt csinalom meg, mert az kiprobalt :lol: Nem csinaltuk meg most a hetvegen,mert nem talatam kokuszreszeleket, mostanaban nincs idegzetem keresgelni, meg szombaton lakasdiszites kozben osszecsuklott alattam a szek,a kezem meg alaszorult, ugyhogy nem is igen tudtam hasznalni.Nem tort el szerencsere.A mutatoujjamat a parom ugy jellemezte, olyan alakja van mint egy elb@szott ssausagenak :lol: Draga ember...

Xena a habcsok recepted is csabito.Basszus megettek a mezeskalacsot, csak par maradt,ami a fan van.Az uram mikor megkostolta, azt mondta, kizart,hogy ebbol marad karacsonyra.Ugyhogy Berni a Te receptedet fogom hasznalni :lol:
Mi feldiszitettuk a fat, sok helyen lattak a fiaim,hoy mar van fa, es bezsongtak.nem is rosz a mufenyo.Tok pofasan nez ki, nem kopasz sehol, nem hullajt.Illatositot meg majd veszek.
na mentem,ebresztem fiaim.

Szep hetet mindenkinek!

Kép
thomaildi
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkra jöttem!
Holnaptól már több időm lesz!

Ja se oltás se pénz!
Csak ígéret, de azzal már tele a padlás!

Mi zselés szaloncukit csináltunk!

4 nagy kanál lekvár
4 nagy kanál víz
ezeket jól összekeverni, majd kevergetve langyosra melegíteni kell, és ezután 2 csomag zselatinport kell belekeverni, és forrásig tovább kell melegíteni. Egy kocka vagy téglalap alakú tálba kell önteni, és hagyni kihűlni, majd sűrű langyos csokival bevonni.

szirwen1
 
 


Sziasztok!

Szirwen, hmm... Ez a kollegano igen erdekes. En arra gondoltam, hogy az a minimum, hogy azonnal visszaadjak legalabb a penzed, aztan meg megprobaljak beszerezni neked az oltoanyagot ujra. Ezek szerint nagyon naiv vagyok.

Ancsi, ma gondoltam rad! Lollinak az egyik kedvence a TV-ben a Something Special Mr Tumble-lel es ma a belfasti St George`s Piacon jartak. Jartal mar ott? Nagyon nagy piacnak nezett ki.

Ugy szeretnek szaloncukrot csinalni en is, de a baratnomek is hoztak most nekunk otthonrol, meg anyukamek is fognak. Mivel annyira nem vagyunk nagy csokoladesak, lehet, hogy a nyakunkon maradna, ha meg csinalnek is. Inkabb sutemenyesek vagyunk.

Tegnap es tegnapelott meg voltak vendegeink, akkor meg zsemlet sutottem. Egyik nap teljeskiorlesu lisztbol, masik nap feherbol. Mindketto nagyon finom volt.

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive
 
 


sziasztok :)
húúúú, látom jó sokat írtatok, mióta nem voltam. És mennyi ügyes szaloncukor készítő van itt :O...
Ancsi, ezt a cipőt ismerem, otthon a fodrászom (ez de hüjjjén hangzik, nem is az enyém, csak hozzá jártam :D) vett magának ilyen cipőt, imádja, abban dolgozik. Igaz, hogy drága, de eddig a masszőrre költött rengeteget, mióta ilyen cipőben jár, egyáltalán nincs rá szüksége, megszünt minden hát- és lábfájdalma. Szóval ő nagyon dícsérte, azt mondta, hogy ezentúl csak ilyenben....

Írtad, hogy már azon is gondolkodtok, hogy hazamentek... Abszolút megértem az elkeseredettségeteket, de én még biztos nem tenném meg a helyetekben. A legnehezebb időszakban is azt mondtam, hogy addig, amíg nem tettem meg mindent (és még egy picit többet is), amire csak képes vagyok, addig nem futamodok meg, mert egész életemben bánni fogom. A mindenen értem, hogy megtanulok angolul, Marci nagyobb lesz, akkor "melóba állok", próbálok barátokat találni, megtanulok itt is vezetni :D... Ha még ezek után is azt fogom mondani, hogy haza akarok menni, akkor ok, de amíg ezeket mind meg nem tettem, addig nem. Annyira nehéz volt az első - lassan - fél év, hogy ha már ennyit kibírtam, egyszerűen egész életemben verném a fejem a falba, hogy nem vittem végig. Szóval fontoljátok meg, azt hiszem, te is sokat kínlódtál már azért, hogy itt vagytok, próbáld nem feladni. Az se utolsó szempont, ha az ember belegondol, hogy mi vár rá otthon... Mi pl. oda, ahonnan eljöttünk nem mehetnénk vissza (pedig ott születtem, ott nőttem fel), mert semmi, de semmi lehetőség nincs (munkahelyemre visszamehetnék, szerettem is, de - annak ellenére, hogy ottani viszonyokhoz képest nem kerestem rosszul - megélni nem lehet, 20-30 évig csak görgethettük volna magunk előtt a szrt (pedig se párom, se én nem nyolc, hanem jóval több órát dolgoztunk naponta...). Pl. ha gyerekeknek ruhát vagy bármi egyéb pluszt kellett venni, az azt jelentette, hogy csekkek maradtak feladatlanul. Itt ilyen nincs, ha az ember dolgozik... Írtad, hogy anyukád Hévízen dolgozik, na mi meg egy gyönyörű Balaton-parti kisvárosból jöttünk - Hévíz mellől - Keszthelyről... Ami tényleg szép, de előrejutási lehetőség egyenlő a nullával (párom és az én szakmámban mindenképp).

Beköltöztünk... Egy hétig csak pakolódtam, súroltam, takarítottam, de lassan kész van minden. A kecó gyönyörű, a tulaj teljesen kifestette, falakat, szegélyeket, ajtókat, ablakpárkányt, mindent. A fürdőt teljesen kicserélte, új kád, wc, mosdó, Petya szobájához tartozó zuhanyzó újra csempézve, felújítva teljesen. Szóval gyönyörű. Nálam elsődleges szempont volt, hogy parketta legyen, a gyerkőcök miatt egyáltalán nem szeretem a padlószőnyeget (itt valamiért nagyon sok kecóban az van). A konyhája is hiper-szuper. Szóval a lényeg, hogy végre normális emberi körülmények között :). Egyébként Feltham is nagyon jó hely, igen tetszik. Egy csendes utcában lakunk, de ha sétálunk cca nyolc percet, akkor ott vagyunk a központban, ahol Lidl-től, Tescon, ASDA-n át minden megtalálható :).

Berni, várjuk ám a recepteket az itteni kajákról :).
Oltásinfókat köszönöm, nálunk most lesz aktuális a 15. havi oltás (ez az MMR) és én is nagyon vacilálok rajta....

Szirwen kolléganőd jó fej, én nem a pénzt követelném, hanem az oltóanyagot, mivel - ha tényleg hiánycikk -, akkor a pénzzel nem vagy kisegítve.

Olive 11 éve? Hú, akkor neked itt már teljesen kialakult életed van, émmá azzal is elégedett leszek, ha azt mondhatom, hogy öt éve már itt vagyunk :). Kislányod édes és hát a séták nálunk is így működnek. Fél óra alatt pár méter :D - mert mindent meg kell csodálni ezerszer :).

Rima magyar üzlet: "Sziasztok! Megnyitottuk boltunkat Londonban. Kéthetente friss árukészlettel, sok-sok finomsággal és rengeteg hazai ízzel várunk mindenkit.\egyenlore internetes oldalunk nem erheto el,szolgaltatasunk tovabbra is mukodik ha szertnel rendelni kuld el email cimed mi azonnal kuldjuk a teljes arlistankat , tovabbi informacio: 07983647964
Cimunk: 52 SEWARDSTONE ROAD E4 7PR CHINGFORD hungapol@btinternet.com"

Náluk rendelni is lehet és ha tudják, meghozzák neked. (Van szaloncukruk is :) )

Na megyek, ébredezik Marcus
sziasztok

Kép
ebinc
 
 


Ebi baccus hát lehet,hogy ismerjük egymást? :D
Én Keszthelyen nőttem fel.
Csokonaiba (a csoki :D) jártam általánosba a Nagyváthyba meg szakközépbe.
De kicsi a világ.

Az a helyzet ,hogy azt hiszem kiforrott már a terv amit szeretnénk.
Hazamegyünk,de azért ,hogy a férjem elvégezzen egy versenyképes fősulit.
Tanuljunk finnül mindketten,aztán diploma után irány Finnország.
Amúgy is nagy vágyunk volt mindkettőnknek,illetve van már egy internetes finn ismerősünk aki hajlandó segíteni a kezdetekben.
Addig meg nyomjuk otthon apóséknál.
Magyarországon élni mi sem szeretnénk ,mert nincs jövő.
Nekem hál istennek olyan a szakmám ami mindenhol kelendő.
Inkább a férjemnek kell valami jó.
Gazdasági vonal azon belül logisztika v. informatika.
Még meglátjuk.
Remélem szeptembertől már diák lehet.

Olive még nem voltam a piacon,csak kívülről láttam.
Zárva volt éppen.
Benéztem az ablakon és,
pont olyan hangulata van mint a egy vásárcsarnoknak.:D

Kép
ancsi1979
 
 


Ancsi, hát valóban kicsi :D:D:D
Én gyenesi általánosba jártam, utána pedig Keszthelyen a Közgázba. Viszont az öcsém (aki korban közel van hozzád) a Nagyváthy-ba, lehet, hogy őt ismered (a barátja - a suliban - egy akkora magas, nagydarab emberke, aki szerintem mindenhol kitűnik a tömegből :D, legalább látásból tuti ismered)
Petya - a nagyfiam - is Csokonais volt. Ezen felül a párommal egykorúak vagytok, tehát ott is előfordulhat az ismerettség :D. Hehe, hatalmasat röhögtem, itt van egy lány, akiről mesélek páromnak, akkor jött ki nagyjából, mint én, oszt kiderül, hogy egy helyről :D.
Sajnálom, hogy hazamentek, még reménykedtem, hogy átjöttök Londonba :wink: . De ha így látjátok jónak, akkor sok-sok sikert és erőt kívánok hozzá :).
most többet nem is írok, megpróbálok magamhoz térni :)
jó éjt mindenkinek

Kép
ebinc
 
 


Szia!

Biztos, mert akkoriban mindenki ismert mindenkit látásból.
Főleg a suliban.
Aztán 98-ban felvettek fősulira Győrbe aztán egy ugrás csak Komárom.
Hát igen ott talált meg a szerelem. :D
Nem tudom a fiadnak ki volt a tesitanára,ha az Oszi bácsi akkor ő volt felsőben az Oszi :D főm.
Egyébként azt halottam még sok tanár dolgozik ott ,aki az én időmben is tanított.

Hát nekünk ennyi elég a nagy angol tortából.
A skandináv kultúra mindig is jobban tetszett.
Hát igen messze az út még addig remélem sikerül eljutni.
Talán ha a férjem jobb állást tudott volna kifogni ,mint ami.
Valószínűleg az ő közérzete is jobb lett volna azáltal meg az enyém is.
De így állandóan ideges.
A munka sem egy sziklaszilárd.
Az albérletünk is ramaty,felfűteni nem lehet 18 fok van átlagban és este 6 takaróban alszunk.
Tegnap a gyerek 38,5 fokos lázzal feküdt mellettem.
Este felhívtuk a dokit tudna e fogadni?
Arra az volt a válasz ,hogy csillapítsuk neki.
Aztán majd ha még egyszer lesz ugye másnap vigyük be.
Szerencsére jobban van ,de ki tudja.
Ilyen hülyeséget hiába magyaráznak nekem mint ápolónak.
Na mindegy egyenlőre tehetetlen vagyok,mert az az első kérdés be vagyunk -e jelentve van -e biztosításunk?:?

Kép
ancsi1979
 
 


Haho,
most vegre atneztem a legutobb feltett fotokat, olyan tunder rajta minden kiskolok :D !
Azert honvagy ide vagy oda, latom nagyot lendit mindenki hangulatan a kozeledo karacsony es az azt megelozo keszulodesek!! En imadom az evnek ezt az idoszakat! Voltakeppen rajottem h az egyeduli idoszak amit nehezebben viselek, az a januartol marciusig tarto idoszak. Akkor van az h az ido is ramaty meg, unnep sincs nagyon, tovabbra is csak a benti gyerekprogramok dominalnak...szoval nekem ezen a 2, 2 es fel honapon nehezebb magam tultenni, de az ev tobbi resze azert OK. Bar ugye ez sem orszaghoz kotott, ugyanigy ereznek en barhol masutt Europaban. A multkor meg is emlitettem ferjurnak, mire murisan megjegyezte, h ezert kellene jooo nagy csinnadrattat rendezni az o szulinapjabol (februar vege), talan az segitene rajtam :lol: .

Rima - nagyon falat egy kiskolok ez a Leon :) , kar h ilyen ritkan jelentkezel be. Bar "look who's talking?"...en magam sem vagyok itt egy napi vendeg :roll: .
Azert amikor tudsz, gyere!!

Ancsi, nagyon sajnalom h elmentek, de (khmm) mit mondjak....megertem. E-Irorszag, es Belfast, akarhogy is nezzuk nem a UK legidealisabb resze :(. Azert lecci, ne konyveld mar el tul nagy falatnak abbol a bizonyos "angol tortabol" ezt a Belfastot, hiszen annyira mas ott az elet mint ideat peldaul.
Latszik h jol atragtatok magatokat a lehetosegeken, es a legjobb tudasotoknak megfeleloen dontottetek. Sok sikert kivanok a tovabbiakhoz!!
Remelem Adam azota mar jobban van! Tudom te szakmabeli vagy, valoszinu mas hozzaallassal :wink: , de en peldaul 39 alatt nem igazan adok semmifele lazcsillapitot. Had birkozzon meg a kis szervezetuk azzal amivel meg kell. Ha tul koran lenyomom a lazat, azzal csak rosszabbat teszek. Itt amugy GP korokben is hasonlo hozzaallast fogtok tapasztalni :roll: . A lazcsillapitast sok doki nem ajanlja egy bizonyos hofok alatt, es akkor is fokent a kedelyjavito hatasa miatt. Antonia nalunk is lazas volt a mult hetvegen, 39.5-nel jott el az a pont h mar a kedelye is szornyu volt, akkor kapott Ibuprofent. Remelem nalatok sem keszul semmi komoly kitoresre - jobbulast!

Ebinc - olyan jo volt olvasni amiket irtal az uj hazrol! Azert ez annyira pozitiv, h ennyire tetszik a haz es a kornyek is. Innen mar csakis felfele vezethet az ut :) !
En minden egyes alkalommal amikor Mo-ra megyunk szembesulok azzal amirol te fentebb irtal is szemelyes tapasztalat alapjan. Miszerint odahaza mibol elnek meg a csaladok?! Csak hogy egy peldat hozzak, elkepedek a gyerekruha arakon. Amikor legutobb 1200 forintert vettem a body-k darabjat :shock:...es ez csak alsonemu, amibol kell legalabb 5-7 darab. Vagy, a szuleim altal most vettunk egy par cipot a lanyunknak, ami majd 12.000 forint volt :shock:...es tudom, letezik ettol dragabb is :shock: . Szoval, az arak megkozelitik, de legtobbszor boduletesen tulszarnyaljak az ittenieket, a fizetesek viszont nincsenek az arakhoz igazitva....ezt egy atlag-; 2-3-gyerekes csalad hogy gyozi?!?!?
Szoval el tudom kepzelni, h ha ez engem, aki jomagam nem is eltem ebben soha, igy fel tud hergelni, akkor ti, akik sokan ez elol "menekultok" mit erezhettek.
Na de bocsi, h ilyen negativra sikeralt igy a vege a hsz-omnak.
mrsnoname
 
 


Sziasztok!

Hát igen nehéz döntés volt annak ellenére ez is.
Most mitévő legyen az ember ebből a pénzből ,amit félrerakott mi legyen?
Igaz az Ebi,Berni ,hogy válthattunk volna elmehettünk volna arra felétek lakni,de mint itt ott sem garancia, hogy négy öt hétnél előbb munkát kap a férjem.
Valamiből élni kell addig is meg albérlet kaukció nem ecsetelem.

Az számunkra egyértelműen világos Belfast nem az a hely ahol jó élni meg pláne gyereket nevelni és ha hiszitek ha nem ugyan olyan bunkók az emberek 80%-a mint otthon.Mind hivatali szinten, mind a boltokban egyaránt.

Akkor már elcsesszük tanulásra az megtérül egyszer,de egy tanárnak nem kell magyarázni. :D

Hát mi csak használtban nyomtuk otthon.
Új cuccot csak ritkán vettem a gyereknek.
Általában a magyar aukciós oldalakról vásároltam.
Babakocsit ,cipőt sok minden mást ott vettem.
Ráadásul otthon ilyen hülye címen pakolnak súlyos ezreket egy termékre,hogy ami külföldön nem újdonság Magyarországon még az és azért drágább.
Ja persze etessék meg akivel akarják.

Arról nem is beszélve, hogy a csapból is a kölcsönös reklám csorog minden szirsz@rra kölcsönt javasolnak.
Undorító.
És a magyar pógár veszi is rendesen fel őket.
Az átlag magyarnak három kölcsöne van jobb esetben.

Arról még nem beszéltem minden rosszabb minőségű,kiemelve az élelmiszert és a ruhaneműt.
Viszont, hogy valami pozitívat is mondjak a magyar ékszerek szebbek és olcsóbbak.
Jegyűrűt hajkurásztunk egymásnak a párommal ,mert szerettünk volna újakat hát... nem tudom.
Nekem otthon egy ékszerész csaj csinálta a fülbevalóm nyakláncom és rá a medált,és mérföldkövekkel szebb.

Ádi jól van lement a láza hál istennek.Én viszont adtam neki két kúpot a fenekébe,de mindkét esetben 38,8 volt a láza.
Egyébként 38 fokig én sem lázcsillapítok.
A fölött meg már azért szoktam mert ilyen kisgyereknél kialakulhat a lázas eklampszia ami egy elég ijesztő látvány.

Viszont ,hogy mért volt ez a viharos láz nem tudom,mert ma már kutya baja így meg hiába is viszem orvoshoz.

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Jó nem mondom,hogy a lázgörcs minden esetben kialakul,de én már csak ilyen para mami vagyok.

http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=240

http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=58

http://www.webbeteg.hu/index.php?type=2 ... ews_id=188

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Ancsi
, en is sajnalom, hogy nem jott be nektek Belfast. Megertem, hogy mar nem akartok Angliaval probalkozni, mert tenyleg nehez ugy, hogy meg lakast is kene keresnetek. A landlordok nem szoktak olyanoknak kiadni, akiknek nincsen biztos allasuk, ugyhogy nehez lenne a helyzetetek. Amit irtal, hogy nem is lehet felfuteni a lakast, az itt tipikus. Nagyon sok berelt lakasban meg double glazing sincs, csak szimpla ablakuveg. Ha fuj a szel, lebeg a fuggony. Volt benne reszem au-pair koromban. Telen 13 fok volt a szobamban. Ugy aludtam, hogy a halozsakra meg egy paplant is tettem. Ugy kibirhato volt, csak eppen reggel a felkeles volt kegyetlen. Szinte begorcsoltem a vacogastol.

Londoni lanyok, ti melyik reszen laktok Londonnak?

Ebinc, nagyon jo, hogy ilyen szuper hazat sikerult kifognotok! Hatha megjon a kedved Angliahoz! :wink: Meg lehet szokni, hidd el! Az egeszsegugyet leszamitva, altalaban minden massal meg vagyok elegedve. Egyebkent mi mar gondolkoztunk Magyaroszagra koltozessel, de pont a megelhetes miatt nem tettuk eddig. Ott ket fizetesbol se lenne ilyen eletunk, mint most egybol.

Ja, sausage-os Lanyok! Jelentem, talaltam egy sausage-ot, aminek nem tipikus "angol ize" van! Kicsit meg hasonlit is a magyar sultkolbaszra. Tesco Finest (tehat nem az olcso kategoriabol) pork sausage with sweet chilli. Probaljatok ki, ez tenyleg nem rossz! Persze, azert nem kozeliti meg a magyar hazi disznotorosat, de tenyleg eheto. Ma este ettuk es teljesen raizgultam, mivel olyan illata volt, mint a magyarnak es gondoltam, milyen finom lesz krumplipurevel, erre a ferjem torte ossze a krumplit es csinalta meg purenek es a draga kecsketejet rakott bele bocitej helyett. A kecsketejet meg hidegen eppen megiszom, de amikor meleg, erzem rajta azt a "kecske izet". 3 falatot gyurtem le a kecskes krumplipurebol, aztan a kolbikat csemegeuborkaval ettem tovabb. Ugy ereztem, hogy meg egy falat a kecskebol es szaladnom kell belekiabalni a nagy feher porcelanmikrofonunkba.

Ancsi, a lazrol es az angol egeszsegugyrol tudnek meselni! :twisted: Egyszer volt Lollinak nagyon magas laza (majdnem 40) es elfogyott az otthonrol hozott kupunk. Az ilyen gyerek lazcsillapitos szirupoktol meg hany, nalunk csak a kup johet szamitasba. Eloszor csak hidegvizes rongyokkal borogattam a homlokat, csuklojat, de nem vitte le. Amikor mar nagyon magas lett, akkor hutofurdoztunk. Az szerencsere levitte. Viszont apa meg annyira aggodott, hogy felhivta az NHS Direct-et, akik szerintem felesleges penzkidobas az adofizetok szamara. Ott aztan mondtak olyan zoldeket, hogy majdnem megkerdeztem toluk, hogy most segiteni akar vagy megolni a gyerekemet. 20-21 fok volt a szobaban es kezdte azzal a csaj, hogy vetkoztessuk le a gyereket egy szal bodyra, nehogy halozsakba tegyuk, mert az veszelyes lazasan. Aztan azt is mondta, hogy azt nem szabad, amit mi csinaltunk (borogatas, hutofurdo). Azt mondta, hogy a hutofurdotol gorcsot kaphat a gyerek. Nem tudom, ezt honnan szedte, azt hitte, hogy jeghideg vizbe dobtam be a lazas gyerket?! Na, aztan masnap bementunk az ugyeletre (hetvege volt), ott meg a doktorno parecatmol szirupot akart felirni. Mondom neki, hogy ezektol a szirupoktol hany Lolli. Erre felirt Iburofen szirupot. Kerdeztem, hogy kupot nem lehetne, mert nalunk csak az szokott segiteni. Azt mondta, olyan nincs, Angliaban kupot, csak a korhazakban hasznalnak. Erre hetfon a ferjem besetalt egy patikaba es majdnem £20-ert vett Paracetamol kupot. Ha doktorno felirta volna, akkor ingyen lett volna. Na, ez alkalom ota nem voltunk orvosnal es ha csak nem lesz valami nagyon komoly baja, nem is megyunk tobbet.

Otthon bevasaroltam gyogynovenyes babaknak is adhato orvossagokat es mostanaban azzal gyogyitom, ha beteg.

Angol szemorvos mar a szememet is tonkre akarta tenni, ugyhogy en igen jo velemennyel vagyok az itteni dokikrol. Olyan szemuveget irt fel, hogy az egyik szemre rovidlato, a masik szemre tavollato lencset irt es raadasul igen eroset es meg azt akarta, hogy 2 honap mulva visszamenjek, ha mar ehhez hozzaszoktam es ir fel meg erosebbet. Nagyon gyanusnak talaltam, mivel elkepzelhetetlen talaltam, hogy masfel ev alatt az a szemem, amire eddig nem kellett semmi, hirtelen tavollato lett es ilyen mertekben. Elmentem Magyarorszagon is szemeszhez, aki igen elcsodalkozott, mivel csak az egyik szememre vagyok rovidlato, a masikra nem kell semmi. Ja, es az angol doki azt mondta, hogy tilos vezetnem, majd, ha a vegleges szemuveget megkapom, meglatjuk, de lehet, hogy akkor is a legalis limit alatt leszek, ugyhogy felejtsem el a vezetest! Ehhez kepest a magyar doki nem ertette az egeszet, mivel ha a bal szememre ratette a megfelelo lencset, ket szemmel vegiglattam az olvasotablat. :shock:

Na, nem is ecsetelem tovabb az angol eu.-t, mert csak felidegesitem magam. Mondjuk, par ev mulva mar lehet, hogy Magyaroszagon is ugyanez lesz. :(

Berni
, nem csinalsz vonalzot, hogy a te gyerkoceid korat is tudjuk kovetni?

Mig el nem felejtem! Magyar bolt. Amikro Londonban laktam, volt egy magyar bolt a Finchley Road-on, Golders Green es Swiss Cottage kozott. Ezer eve nem jartam arra, ugyhogy nem tudom, hogy megvan-e meg.

Lanyok, valami egyszerubb fajta, de megis finom beigli receptje nincs veletlenul valakinek? Lolli mellett nem vallakozom tul bonyolult dolgokra, mert csak elrontanam.

Nagynenem sut nekem mezeskalacsot, amit anyukamek elhoznak karacsonyra, de jovo heten lehet, hogy megis belevagok a sutesbe. Valoszinuleg jon az egyik baratnom a kislanyaval es akkor sutogetunk.

En sem reagaltam meg a kepekre, pedig nagyon orultem, hogy tettetek fel nehanyat. Nagyon edesek a gyerkoceitek! Lollit mostanaban nagyon nehez fenykepezni, mert kiszalad a kepbol. Azert majd keresek kepeket es rakok fel en is nehanyat, miutan kicsinyitettem.

Na, elkoszonok, mert a vegen meg meguntok.

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive
 
 


olive

Nekem már ott gyanús a dolog,hogy mért nincs gyerek háziorvos?
Vagy egy limit fölött nem írhatnak fel ingyen gyógyszert, mért nem teszik fizetőssé valahány %-át ?
Ez felháborító,hogy így szórakoznak egy kisgyerekkel.
Otthon az a minimum, hogy torok és tüdő vizsgálat illetve lázcsillapító kúp.
Ránézésre én is megállapíthatnék sok mindent.
Szerintem otthon színvonalas az ellátás csak sajnos a pénzhiány a színvonal rovására megy.
Kevés olyan egészségügy van a világon,mint nálunk ahol ennyire védő funkciót lát el a gyerekeknél.
Nincsen Magyarországon gyerekháziorvosotok?
Mert akkor talán anyukád tudna kúpot íratni.
Biztos kaptatok TAJ kártyát ha Otthon szültél vagy nem?

Mi is akartunk szemészhez menni,de akkor leteszek róla,majd otthon.
Összeakadtam a munkahelyemen egy nagyon jó szemész doktornővel,majd elmegyünk hozzá.
Ja, inkább ne rondítsanak bele a munkájába.
Olyan jól eltalálta a dioptriát ,hogy még a fejem sem fájdult meg a szemüveg hordása közben ,mikor szoktattam a szemem.

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Ancsi, csatlakozom az elottem szolokhoz, sajnalom, hogy ilyen sz@r helyzetbe kerultetek. De drukkolok nektek, hogy Finnorszagba mar csak a jo jusson nektek. Igaz kicsit meg odebb van.Mikorra tervezitek a hazaterest?Adam jol van?

Olvasgatom itt az eu ellatasrol a hozzaszolasokat, majd gyujtom en is a tapasztalatokat, megjott a ket terapautatol a level, hamarosan lesz idopontunk is 8) .egyebkent nekem is kicsit fura ez az egeszsegugyi helyzet.Az otthoni jo volt,csak eppen sem fejlesztesre, sem korszerusitesre, sem a szakemberek megfizetesere nincs penz.

De ha gondunk lesz,akkor itt tudok tanacsot kerni
:lol:

Ebi, udv ismet itt
:wink:
Jot tett ugy "latom" a koltozes :lol:
nalunk mindenhol padloszonyeg van itt,amit nem banok Marci miatt.Mert meg csak a foldon jatszik a legtobbet. Egyebkent en is sokkal jobban szeretnem a laminalt padlot. Ok, arra is lehet tenni szonyeget, de ez igy most kenyelmesebb :lol:

Olive, raizgultam a sausageod-ra,mert a fiuk megszavaztak a hetvegere,hogy nekik azt sussek.kerestem is, de ezt a fajtat nem talatam.Volt onion, apple, herbs,meg a fene se tudja milyen izesitesu ebben a Tesco Finest fajtaban, ugyhogy vettem nekik simat.Hehe,ha mar ennyi fele volt.a gyerekek csak a simat eszik meg.Lehet majd a nagy tescoban lesz.Ugyis menni akarok meg karacsony elott, csak az messze van tolunk, ugyhogy befuzom sogorom, hogy vigyen el kocsival... ugyhogy vega hetvegem lesz,mert kulon magamnak nem csinalok semmit.Yorkshire pudding -ot kertek krumplipurevel toltve, ra a sausage-ot,meg zoldseget melle.nem tart sokaig megcsinalni, de holnap megyunk megvenni az ajandekokat, delutan meg meg visszamegyunk a varosba,mert Marcinak meg akarjuk mutatni a setaloutcat kivilagitva.Meg mi is kivancsiak vagyunk ra.Csajok,itt van olyan ,hogy forralt bor?

Ebi, ugy nez ki februarban en is el tudom kezdeni a tanfolyamot.januarban meg haza kell mennie a ferjemnek, aztan hajra :lol: ideje lesz,mert mar sajat magamtol hulyet kapok.Meg jo, hogy most jon a karacsony...

Olive beigli recept neked,ennel egyszerubb nincs :lol:

Hozzávalók:
# A tésztához (4 rúd): 60 dkg liszt
# 25 dkg margarin
# 2 tojássárgája
# 2-3 dl tej
# 2 dkg élesztő
# 7 dkg cukor
# 1 csipet só, 1 citrom héj + lé

A töltelékekhez:
# 30 dkg darált mák
# 30 dkg darált dió
# kb.1-1 dl tej
# 15 - 15 dkg cukor
# 1-2 kanál lekvár vagy méz
# vaníliás cukor, fahéj, citrom-, narancshéj, mazsola

A tészta kenegetéséhez:
# 1 tojás

1. Az élesztőt csipet cukorral 1 dl langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe beleöntjük, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, hagyjuk egy órát kelni.

2. Elkészítjük a töltelékeket. A legegyszerűbb, ha mindent szépen összekeverünk, a tejet előtte felforralhatjuk, de ezt sem muszáj, simán bele lehet keverni. Semmiképp ne legyen túl híg a massza, mert akkor szétrepeszti a tésztát sülés közben.

3. A megkelt tésztát négy egyenlő nagyságú darabra osztjuk, kinyújtjuk kisebb téglalap alakúra először az egyiket, megkenjük az egyik féle töltelékkel, feltekerjük, aztán a többit is ugyanúgy. Négy beiglirudat kapunk, ha maradt töltelék, azt elhasználhatjuk habos-almás sütihez, vagy egybefont kalácshoz.

4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a rudakat óvatosan egymás mellé tesszük a tepsiben.

5. Azután a tészta tetejét villával megszúrkáljuk, tojással megkenjük, és kelesztjük a tepsiben egy ideig, akár másnap reggelig is lehet.

6. Ha már ki akar dagadni, akkor tegyük a sütőbe, és lassú tűznél (gáz: 2-3, villany: 175 fok), süssük kb. 45 percig.

En nem sutok, mak nincs, daralt diot meg meg nem lattam.pedig a ferjem imadja :lol:

Szep hetveget mindenkinek!!


Kép
thomaildi
 
 


Sziasztok!
Kicsit hadd panaszkodjak nektek lányok, mert nincs akivel megbeszéljem. Talán, ha leírom segít...
Szóval tudjátok meséltem, hogy Timur új munkába kellett vesse magát, mert elvesztette a régit. Semmi gond vele, bár még ügynökségen keresztül van, de egyszer majd átveszi a cég. Sajna a fizuja sokkal kevesebb, ezért megbeszéltük, hogy én is keresek melót. Próbálkoztam éjszakás raktárosival, nappalos részmunkaidőssel, mégcsak nem is angolommal van a baj, hanem egyszerűen beregisztrálnak az ügynökségek és nincs meló. Semmilyen. A jobcentre-ben 3 hete semmilyen új hirdetés, az újságban összesen 2 oldal az egész megyére. Hihetetlen! És ha van valami, akkor csak az angolt hívják be. Iszonyú munkakeresés terén a helyzet. Legalábbis itt nálunk és most elkeseredtünk, mert egyre nagyobb gondban leszünk ezzel.
A másik, hogy mondjátok már meg, nektek nem hiányzik hogy átugorjatok a barátnőtökhöz egy dumcsira, amíg a gyerekek játszanak, vagy anyádékhoz egy vasárnapi ebédre néha, vagy egy szülinapi buliba, vagy sétálj a városba és lépten nyomon ismerősbe akadj? Mert ezek nekem itt abszolút nem történnek meg, pedig 2 éve itt élünk és barátkozós fajtából vagyunk, de valahogy magunkra maradtunk. :( Ti ezt hogyan oldottátok meg? Hiszen járunk babaklubbokba, bölcsibe, sétálni, vásárolni, de egyáltalán nem találunk igazi emberi kapcsolatokat. És ez már régóta bánt bennünket. Mit lehetne tenni, hogy ezt javítsuk?

Nem tudom jártatok-e már Bécsben ilyenkor de nekem örök álmom minden Karácsonykor legalább egy napot ott tölteni! Valami csodaszép! Sajnos idén nem látjuk, de majd legközelebb.
Na kipanaszkodtam magam, bocsi.
Jó hétvégét!
Xéna

xena
 
 


Sziasztok!

Xena most mindent leírtál egy lélegzetvételre amilyen cipőben járunk mi csajok.
Aztán gondolkodtam.Azt hiszem nem ezt akarom.
Húsz meg harminc évig ezt csinálni?????
Belegondolni is rossz.
Mondtam a férjemnek ha a finnek is így viszonyulnak a külföldiekhez,engem többet ki nem lehet Magyarországról robbantani, akár milyen horror is otthon élni.
Én hozzáteszem talán én lennék köztetek az egyetlen vagy nem tudom, aki soha, de soha életében nem akart külföldön élni,csak az élet hozta így.
Talán azért is nagy falat nekem ez az egész.
És igen hiányzik az, hogy elmegyek a városba csicsergek néhány emberrel,becélozzuk a játszót aztán haza.
Vagy az, hogy a pénztelenség miatt jöttünk ki és mégis jobb környéken éltünk otthon mint itt.
És MELEG volt.
Ne fagytam halálra a télen ,mint itt már egy párszor itt majdnem.
Csak a forró vízben való mosogatás mentett meg a kockára fagyástól.
:)

Munka itt sincs egy szál sem.
Xena és ha vállalnál a sajátod mellé pár kissrácot?
Abból is van pénz.
Te biztos tudod hogyan hívják ezt,meg milyen feltételeknek kell meglenni.
És még előnyben is vagy, mert ha jól tudom van pedagógiai tapasztalatod is ugye?
Bocsi,ha tévedek.

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Ildi köszönjük már jól.
Szerencsére lement a láza egy nap alatt.
Hát jó lenne nyárig kihúzni itt, mert azért otthon most rendesen bedőlt ama bizonyos emberi végtermék.

Pont ahol lakunk Komáromban építenek le 2000 embert és azt gyanítom ,hogy a Nokia ,ami mindennek a mozgatórugója még csak ezután mondja be az unalmast.
Bár raktárosi melók vannak a neten amiben a férjem vérprofi. :D

Nyáron viszont mindenféleképpen haza tipli.
Én pl. rettenet egyedül vagyok.
Már alig várom, hogy valakivel dumcsizzak egy jót.
Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Ma jo keson fekszunk, amig a ferjem furdik, gondoltam bekukkantok meg es latom, hogy voltak keso esti hsz-ok.

Thomaildi, nagyon szepen koszonom a beigli receptet, remelem lesz idom kiprobalni. Osszefutott a nyal is a szamban.

Mindig elfelejtem meselni, hogy elfogyott az otthonrol hozott zsemlemorzsam es kiprobaltam a zabkorpaval valo panirozast. Izre teljesen jo, csak eppen nem tapad ugy, mint a zsmorzsa es elvallt a majtol (rantott maj). Most mar viszont ismet van rendes morzsam. A multkor maradt eleg sokk a baguettebol es az sokaig nem marad friss, ugyhogy kiszaritottam es nagyon szupi zsemlemorzsam lett belole. Eloszor sajtreszelon probaltam reszelni, ami ment is, csak nagyon babras volt es rumlis. Mindenhova repultek a morzsak, recsegett a papucsom talpa alatt is, azt meg nagyon utalom. Ugyhogy akkor bevillant, hogy megprobalom beledobni Lolli masinajaba, amivel a kajat pepesitettem. Tokeletes lett. :D

Xena, sajnalom, hogy igy jartatok. Nem csodalkozom, mert meg az angoloknak se nagyon van munkajuk mostanaban. A ferjemet sorra hivjak fel a haverjai, hogy neki van-e meg munkaja, ugyanis a legtobb egyeni vallalkozo haverjanak mar dec. elejen elfogytak a munkai.
Most hirtelen nem emlekszem, hogy te merre is laksz? A gumtree oldalon szoktal keresgelni? Ott kulonbozo varosoknak vannak oldalai es ha ott talalsz allashirdetest, eselyes vagy, ok nem preferaljak az angolokat. Ha meg eszembe jut valami, szolok. Az otthoni setak es ismerosbe botlasok nekem is nagyon hianyoznak. A baratokrol meg annyit, hogy en mar 11 eve elek itt es angol barataim meg most sincsenek. Minden baratnom magyar meg itt is es meg egy cseh baratnom van. Az angoloknak nem a nemzetisegemmel van bajuk, mert azt elfogadjak es kedvesek velem a zenebolcsiben is pl. meg a szomszed csajszi is kedves, csak eppen nem nagyon van kozos temank. Illetve a gyerekek miatt lenne, csak mindent teljesen maskepp latok, mint egy angol. En pl. mindig rendesen feloltoztetem, nem engedem ki Lollit sapka, kabat nelkul. Ezek csak csekelysegek, de mindenben annyira elter a velemenyem egy angol anyukaetol, hogy igy igazabol baratokra nehez szert tenni. A cseh baratnomnek meg teljesen olyan a felfogasa, mint az enyem. Nagyon egy hullamhosszon mozgunk. Szerintem nagy reszt ez azert van, mert o is "europaiasabb" orszagbol jott.
Azert kivancsi vagyok, Berni mit fog irni. Neki lehet, hogy vannak angol baratai is.
Tenyleg, esetleg a netmums-t probaltad, amit Berni javasolt?

Na, lepek, mert most mar tenyleg fekszunk.

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive
 
 


sziasztok
Először is bejgli recept:
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=8517
én ezt szoktam gyártani, ez a recept 1940-ből való, tök egyszerű, ugyanakkor ami nagy előnye, hogy nem szárad ki a tésztája és baromi finom....

Ancsi, Ádi meggyógyult? Marcinak is volt két napig láza 38,3 körül mozgott. Az itteni egészségügy engem azért nem üt meg annyira, mert mi amúgy se vagyunk orvoshozjárók, gyerkőcöket is csak akkor szoktam elvinni, ha úgy látom, hogy nagyobb a gond. Én nagyon antibiotikum- és gyógyszer ellenes vagyok, így tényleg a legszükségesebb esetben nyúlunk csak hozzá, meg hát nagyjából doki is csak azt tudja elmondani, amivel én is tisztában vagyok (megfázás, járványok esetében), max felír nyolcezer féle gyógyszert... Én pl. mára már nagyon nagy bajban lennék, ha anno elkezdem szedni azt a gyógyszert, amit a háziorvosom írt fel nekem... Jogsi miatt mennem kellett kötelező vizsgálatra és vérnyomás mérésnél 122-es volt a pulzusom. Ráraktak EKG-ra, ezek után a dokim fogta magát és felírt valami szívgyógyszert. Kiváltottam, aztán a végén a kukában landolt. Ha én ezt akkor szedni kezdem, mára tutira, hogy masszív szívbetegként gyógyszereken élhetnék. Ehhez képest azóta sincs semmi gondom, terhesség alatti kivizsgálásokon is teljesen rendben voltam.
Egyébként Ancsi, nekem nagyon tetszik az új tervetek, a tanulás tényleg soha nem vész kárba és hát biztos más lesz úgy menni egy országba, hogy a nyelvtanulásra lesz most jó pár évetek, ráadásul otthonról, a megszokott, nyugodt környezetben. Írtad, hogy pont az anyagiak miatt jöttetek és szarabb körülmények között éltek, mint otthon... Nekünk pont így volt öt hónapon keresztül, attól voltam teljesen kiakadva, hogy otthon gyönyörű kis házikónk volt szép környezetben, az az albi, ahol itt éltünk meg nagyjából putrinak mondható, életemben nem éltem olyan nyomorúságos körülmények között, mint itt az első hónapokban. De hát én legalább tudtam, hogy öt hónapról van szó, és utána válthatunk, nektek - ahogy írod - egyelőre esélyetek nem lenne rá. Szóval megértem a döntéseteket (de azért továbbra is sajnálom, mert reménykedtem, hogy talán átjöttök Londonba :) ).
Tényleg, csináltam képeket a házról, ahova jöttünk, majd rakok fel, ha érdekel valakit :).

Ildi, szerintem forraltbor az eléggé magyar jellegzetesség, úgyhogy az csak akkor van, ha csinálunk :D. De jó ötlet, szerintem valamelyik nap dobok össze én is, azért az annyira hozzátartozik a karácsonyhoz, nem? Nem is annyira az íz, hanem az illat :).

Xena, remélem sikerül valami munkát találni. Igen, a legjobban pont az hiányzik nekem is, amiket írtál, kicsit meg is ijedtem, hogy ti két éve kint vagytok és még ma is él nálad ez a probléma. Annyira sajnálom, hogy ilyen szétszórva vagyunk ebben az országban, milyen jó lenne, ha mindannyian egy helyen tömörülnénk, sokat tudnánk egymásnak segíteni (talán még Ancsiék se mennének haza :( ). Egyébként már gondoltam rá, hogy tavasszal lehetne nálunk tartani egy "kertiparti"-szerű "babamamapapa" :D összejövetelt....

A téma, amit feldobtatok igen érdekes, pont ilyeneken gondolkodtam én is a napokban és meg is akartam kérdezni a régóta itt tartózkodókat, hogy hogy tudtak megbarátkozni az itteni mentalitással, emberekkel. Olive-től nagyjából meg is jött a válasz... Most még Berni véleményére lennék kíváncsi. Nekem leginkább az angol nők furák (azt hallottam, hogy angol pasik nem véletlenül választanak szívesebben külföldről feleséget... ez igaz?). Nekem nagyon meglepő, ahogy látom a rengeteg gyereklányt babakocsit tolva, angol nők, akik beszólogatnak az utcán pasiknak... Múltkor éjjel fél tizenkettőkor lementem ház elé (még másik albiban) elszívni egy cigit és döbbenten láttam két csajt, láthatóan bulira öltözve jöttek ki egy lakásból és az egyik csaj babakocsit tolt magaelőtt. Nem tudom, éjjel fél tizenkettőkor mit keres egy baba az utcán, nagyon fura volt...
Elgondolkodtam azon, hogy sokszor hallom magyartól, ahogy a magyar mentalitást szidja, de amióta kint vagyunk, úgy látom - "régiek", javítsatok ki, ha tévedek, végülis ti jobban beleláttok már az itteni emberek életébe -, hogy a magyar kultúra minden területen (gasztrókultúrától a gyereknevelésen, higiénián át a szellemi kultúráig) jóval magasabb színvonalú, mint az angol. Engem a higiénia hiánya nagyon meglep, a magyar kultúrában már annyira régóta jelen volt (gondoljatok csak a régi paraszti "tisztaszobára", hogy falvakban az 1800-as években az asszonyok - hja, már akkor is a nőkre hárultak az ilyen feladatok :D - minden tavasszal meszelték a házukat, ha nem tették, meg is szólták őket...), itt meg - legalábbis úgy vettem észre - eléggé nagy hiányosságok vannak tisztaság terén. Múltkor Primemark-ban voltunk, ahol - gondolom már mindenki látta - a földön hevernek ruhák, ezeken tapos mindenki. Örömmel vettem észre, hogy egy negyven körüli nő szedegetni kezdte a földről és akasztotta vissza a helyükre... egyszercsak egy hang hátulról: "anyu, ne szedd már össze!" :D Szóval aki szintén nem értette a jelenséget és automatikusan szedegetni kezdte, magyar volt...

Te jó ég, hosszú lettem, bocsi, gyorsan be is fejezem :)

Kép
ebinc
 
 


Sziasztok!

Ebi köszi igyekszünk minél többet kihozni magunkból.
Aztán egyszer csak össze jön, hogy találkozzunk. :D

Amit leírtál mind így van.
És az a röhej ,hogy a kelet-Európából jött emberekről azt hiszik mennyire tudatlanok,csórók és tanulatlanok.
Ja meg milyen balkáni körülmények között élünk.
Lehet,hogy Olive megcáfol :D
Egyébként Olive engem is érdekelne ,hogy ismerted meg a párodat?

Egyszer mesélte a férjem ,hogy az itteni születésű munkatársai kifigurázták ,hogy mennyire rosszul ejti az angolt.
Erre az ír kolléga beszólt a többieknek,hogy nyugodtan lehet magyarul tanulni megnézné nekik az, hogy menne. :D


Mindig arra gondolok,hogy ilyen aggyal ide születve,anyám már rég milliomos lennék.
De sokszor az embert csak "külföldinek" könyvelik el és abban minden benne van.
Otthon meg hiába viszem valamire jól élni nem nagyon fogok.
Ebi nem tudom tanultál-e szociológiát?
Sok igazság van benne.
Nem mindegy az ember hova születik hiába indul minden kisbaba tiszta lappal.

Az bizti,hogy ha 300 km-rel arrébb nyugatra pottyantott volna a gólya nem ülnék itt.
Élnék boldogan.
Xena biztos kitalálta már ,hogy Ausztriáról beszélek. :D
Imádtam én is mindig kimenni oda.
Az olyan ígéret földje volt kiskoromban ,a nagybetűs nyugat megtestesítője.
De szerintem mindenkinek.
Szerintem azért akkora koppanás ide kijönni.
Ez nem Ausztria sajnos.

Én bízom egyébként abban, hogy a finnek hasonlóan gondolkodnak ,mint mi magyarok.
Nem szeretném ha már több csalódás érne.
Bár ettől edződik az ember jánya nem igaz?

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Sziasztok!

Ez a baratkozas dolog tenyleg eleg nehezkes itt.Sogorom baratnoje mondta, hogy neki sincs itt igazan baratnoje, 2 eve elnek kint, gyerek nincs, bulit bulira halmoznak, de ennyi.Vegulis o 26 eves asszem, es itt akkor mar eleg nagy gyerekkel buszkelkedhet az atlag angol csaj...Szerintem ezert nem is tudsz te sem Olive a hasonlo koru gyermekkel levo anyukaval beszelgetni,mert jo ha van 17-18 eves.Lehet hogy ez is problema.
Sok tapasztalat nincs a hata mogott.


Ebi, en is sokszor rohogok mar magamon, a gyerekem beoltoztetve, en is nagykabat ,kesztyu, tutyi fol, az angol meg egyszal pulcsiba.mar csak innen is latszik,hogy kulfoldiek vagyunk.Osszel mikor mar huvosebb volt az ido, eskuszom a kornyeken csak az en gyerekemen volt sapka.Es tenyleg baromi igenytelenek tudnak lenni.Haj ezerfele szinu, hetente fodraszolva, arcon kilo festek, de onnan tovabb ne nezzen az embet.Es az a rengeteg kosz az utcan.fogjak es ahova erik dobjak a szemetet... mindegy hogy a kuka karnyjtasnyira van.Es szivjak az orrukat.Undorito. Kivancsi vagyok, ha vegre szoba tudok allni valakivel,milyen nemzetisegu lesz :lol:


Munkakereses.Irtam mar, hogy allasinterjura megyek.El is mentem, vegigcsinaltam a probatakaritast, korbevezettek minket az udulotelepen, aztan interju...az szep volt.Miutan mondta nekik a ferjem h nem tudok magyarul, azert beszelgessunk.Eletemben nem ereztem magam olyan ostobanak.na a lenyeg, kuldtek a levelet, h nem vesznek fel megsem,merhogy nem tudok angolul.De ha jobb lesz par honap mulva az angolom, jelentkezzek ujra,mert a munkam tokeletes volt.Hat a szorostalpu anyukad az.
Azert esett szarul meg,mert a paromnak mondtak,hogy nem baj,ha nem tudok angolul, mert a legjobb takaritonoik se tudtak meg egy szot se...Ez azert mutatja, hogy a legjobb melosok nem az angolok :wink: Es a ferjem is mondja, hog rettenetesen lustak az angolok. Itt szerencsere akad melo, meg a ferjem igyekezett eleg sok ismerost osszeszedni,aki alkalomadtan majd tud segiteni.
Ugyhogy majd ha a tanfolyam picit lendit rajtam ,majd ujra probalkozom.



Ebi, forralt bor recepted ha van, amit mar kiprobaltal ,dobd mar be ide please :lol: Kicsit legyen mar rozsaszin a vilag.

Marcit ma ne lehetett lefektetni aludni.Porgott mint a bugocsiga, delelott meg szethiztizte az agyat vasarlas kozben. :shock: .
Lehet hogy lassan vege a nyugodt deli tanulasnak... nem orulnek neki.
8)

Szep estet mindenkinek!


Kép
thomaildi
 
 


Ildi az még hagyján ,de itt Belfast úszik a kutyaszar-hányás-csúrás háromszögben.
Libasorba megyünk az utcán és 5 méterenként mondja a férjem szar,szar,kula szar,szar,hányás ,szar..............
Ah kicsit fárasztó így a városba menni.

A gyereket én is beöltöztetem rendesen.
Néznek ránk mintha a Marsról jöttünk volna
Eszkimó family :D
Kénytelen voltam otthon vetetni apósomékkal overált, mert itt a kiscsávóra nem lehet kapni a méretében.
De én sem kímélem magam pakolom a rétegeket.
Nem szeretek fázni na.:D

Sajnálom ,hogy nem jött össze a meló,biztos sokat lendített volna a közérzeteden,meg a nyelvtanulásodon.
Ne csüggedj.
Tutira túlszárnyalod ezt a bandát.

Háát én nem tudom, hogy bírod a srácot letenni aludni napközben,de mióta levettük a rácsot az enyémnél nem lehet letenni délután.
Újabban este sem ,vele kell megint aludni.
Pedig nem volt gond sosem ezzel otthon.
Eddig is anyás volt most meg már végképp kikövetel még az alvásnál is.
Úgyhogy nemhogy a tanulás még a magánélet is sztornó.:(
Ti jártatok ilyen cipőben?

Üdv:Ancsi

Kép
ancsi1979
 
 


Ildi, forralt bor egyszerű: vörösbor (ha van, mehet bele fehér bor is), cukor, narancs, szegfüszeg, fahéj, felforralod vörösbort, bele a cukor, narancsot én kifacsarom, levét bele, a narancs héját meg beledobálom és a fűszerekkel ízesíted. Ha raksz bele rumot és citromot is, akkor puncs lesz belőle. Most azt akarom kipróbálni, hogy először karamellásítom a cukrot és arra öntöm rá a vörösbort... Meglátjuk, milyen lesz.
Meló miatt meg ne fájjon a fejed, tanulsz egy kis angolt és lesz még jobb is, majd szomorkodhatnak kedves munkanemadók, hogy elszalasztottak :D.

Hú, Ancsi, akkor Belfast tényleg érdekes egy hely lehet, itt azért tisztaság van utakon, kutyaszar sem gyakori (csúnyán büntetik, ha valaki nem szedi össze a kutyája után) és az emberek jóval toleránsabbak, ha valaki nem beszéli az angolt - sőt ha valamit rosszul mondasz segítenek, kijavítanak. Szóval sokkal kedvesebbek, mint ott. Nekem igazából nincs is semmi gondom az angolokkal (ahogy írtam csak a nők furcsák), az angol humor már egészen fiatal korom óta a kedvencem :D, párommal a kollégái nagyon rendesek, segítőkészek. Arra viszont mindig büszke leszek, hogy magyar vagyok és hogy bizony mi magyarok, annak ellenére, hogy kis nemzetről van szó, raktunk le sokat-sokat a "világ asztalára" minden tekintetben.
Mióta kint vagyunk elolvastam sok könyvek angol íróktól, egyik különösen tetszett, mivel Londonban játszódik, huszadik század elejétől nyolcvanas évekig, egész átfogó képet adott Londonról, az angol emberekről, hogy élték meg a két világháborút, gazdasági világválságot, stb. Szóval tetszett, no :)
Tényleg, lányok - főleg londoniak - rengeteg könyvet kihoztam magammal (sajna még így is maradt otthon, de majd lassan minden kikerül :) ), úgyhogy ha valaki szeretne magyarul olvasni, vagy szeretné, hogy gyerkőcei magyarul is olvassanak (szépirodalomtól kezdve, történelmi könyveken át, egész piciknek szóló meséskönyvekig minden van :D ) nagyon szívesen kölcsönzök.

Ancsi, ezt a "nemalszomegyedülanya" dolgot sajnos ismerem, anno Petyával voltam így, állandóan vele kellett aludnom és ahányszor felriadt éjjel, hogy nem vagyok ott, ordítás volt... Négy éves korában kezdtük róla leszoktatni, de hát nem volt egyszerű.... Szóval nem irigyellek.... Most ez ugyan nincs Marcinál, viszont letenni se tudom csak úgy, mindig el kell altatni, először ringatás, dúdolás, aztán mikor berakom a kiságyába, akkor pedig kezem a hátára, míg el nem alszik :oops:

Na megyek, vacsi van :)

Kép
ebinc
 
 


Ebi!
Koszi a receptet :lol:

Marci is csak ugy tud elaludni, ha ott vagyok mellette.Egyebkent uvolt mint a sakall.Ejszaka mar azert odaig eljutottunk, hogyha felebred, akkor nem ordit,hanem szol,hogy anya.Jo alvos egyebkent, sot az agyverzes miatt tul sokat is aludt eleinte,ez volt az egyik tunet, igy ha jon a del, akkor minden problema nelkul el tud aludni.Kb masfel orat szundit.
Egyebkent anyaragacs borzasztoan, ma azert uvoltott aboltban mint a sakall,mert hatat orditottam neki,hogy alsogatyat keressek a ket nagynak.Az apja ott volt mellette, de le se tojta.A ket naggyal ilyen problemam nem volt.Kesleltetett idegrendszei fejlodes... fogok en meg ug harcolni mint Ebi.
Holnap ezert itthon hagyom a csaladom, mert nadragot szeretnek venni magamnak, es Marcival ez lehetetlen.ugyhogy Ancsi aterzem helyzeted.Fingani se lehet egyedul magyaran megmondva :x

Ebi, engem erdekelnek a konyveid 8) legyen barmi.Imadok olvasni.
Meseskonyvet hoztunk ki, meg egy-kettot a nagyoknak, es slussz.
King,Fable,Lorinc L Laszlo esetleg? :lol:

Na mostmar jo ejt mindenkinek


Kép
thomaildi
 
 


Ildi, amiket írtál, azokat olvastam előszeretettel tizenéves koromban, úgyhogy Stephen King van sok, viszont Vivian Fable és a Lőrincz L. könyvek otthon maradtak sok-sok-sok krimivel együtt (többek között hatalmas Agathe Christie gyűjtemény), nem fértek be az autóba, így szelektálni kellett, hogy melyik könyves ládák maradjanak. Ezért aztán fájó szívvel úgy döntöttem, hogy azok, amiket biztos nem fogok mostanság újból kézbe venni. Nyáron tesómék terveznek egy autós túrát hozzánk, akkor mindenképp kihozatom velük azokat is.
Viszont még a régi pöttyös, csíkos és Delfin könyveim is itt vannak :D. Emlékeztek ezekre a sorozatokra? :)

Kép
ebinc
 
 


Sziasztok!

Lefekves elotti gyors bekukk.

Thomaildi beiglijet kiprobaltam ma, isteni lett. :D Igaz, talan legkozelebb kevesebb diot teszek bele, mivel most tul sok lett a toltelek, de igy is nagyon finom. Viszont csalnom kellett egy kicsit, mert nem volt annyi diom, amennyi a receptben szerepelt. Ezert dobtam hozza egy kis kesudiot is, de az se volt sok, ugyhogy meg egy kis zabpehellyel csaltam. Abszolut nem erzodik a beiglin, hogy nem tiszta dio.
Egyebkent en makot a Holland&Barret boltban szoktam latni, mondjuk nagyon kicsi keszerelesben. Lehet, hogy most ram csodalkoztok, de en a makot nem szeretem, ugyhogy csak dios beiglit csinaltam. Fel adagot, ugyhogy 2 rudam lett. Cukor helyett meg gyumolcscukor van benne, mert probalok vigyazni az alakomra. :wink: Ha mar vegre megszabadultam kb. 12 kilotol, nem szeretnem, ha visszalopakodnanak.

Az anyancsungos temahoz nem tudok hozzaszolni, ugyanis az en lanyom apancsungos. :lol: Ezt szeretem, mert ha mind a ketten itthon vagyunk, tudom tenni a dolgom, ugyanis apa a slager. Ma is egesz du., amig sutottem, foztem, mast se hallottam, csak "Daddy"! Ejjel is, ha felebred, az elso szava: "Daddy". Ilyenkor szoktam is mondani apjuknak, hogy menjen, nem engem hivnak. :wink: :lol: Amugy meg azt hiszem nagy makunk van Lollival, ugyanis volt mar olyan, hogy vasarnap de. elvitte a baratnom es este 7-kor mentunk erte. Egyszer nem sirt vagy keresett bennunket. Neki az a lenyeg, hogy jo tarsasaga legyen, folyamatosan foglalkozzanak vele. Ha egy kicsit is unatkozik, akkor viszont irto rossz tud lenni.

Meg gyorsan hozzaszolok az angol anyukak temahoz, aztan mara elkoszonok. Szoval, azert lattok itt ennyi tizeneves anyukat, mivel a kormany "hazassagellenes". Batoritja a tinilanyokat, hogy szuljenek. A gyerekeiket egyedul nevelo anyukak annyi tamogatast kapnak, hogy hihetetlen. Kb. annyit kapnak, mint egy atlagosan kereso fiatal par. Na, meg kapnak az onkormanyzattol lakast, hazat, stb. A gyerekeket meg heti 5 nap ingyen beadhatjak nurserybe. Ezt igen erdekesnek talalom, mivel otthon meg pont az otthen levo anyukak gyerekeit nem akarjak bevenni bolcsodebe, mondvan, hogy ugyis otthon van az anyuka.

Az egyik baratnom kb. 11 eve au-pair volt egy angol csaladnal, ahol ket kislanyra vigyazott. Na, most ezek a lanyok, ahogy betoltottek a 18-at, azonnal szultek. Igy lehet az, hogy szinte egyidosek a gyerekeink. Egyiknek sincs parja, kapjak az allamtol a tamogatasokat, lakast es elik vidaman eletuket. A gyerekeket meg allandoan lepasszoljak a nagyszulokhoz (marmint a gyerekek dedszuleihez). Ahogy elkezd sirni a gyerek, megy a telefon a nagymamanak, hogy gyere, vigyed, nem birok vele. :evil: Felelmetes es egyben szomoru. Az ilyen gyerkoc biztosan lelki serult lesz.

Persze azert vannak normalis szulok is, de azok is teljesen maskepp nevelik a gyerekeket, mint mi.

A ferjem pont a napokban olvasott egy konyvet, amiben tobbek kozott az is allt, hogy Europaban az Egyesul Kiralysagban elo gyerekek a legboldogtalanabbak. Magyarorszag az elsok kozott volt. :D Marmint, hogy allitalag a magyar gyerkek boldogok.

Meg tudnek egy csomot irni, de nagyon keso van, ugyhogy mara elkoszonok.

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive
 
 


sziasztok
hú, Olive, nem későn feküdtél le, hanem inkább korán :o Hajnali háromkor, te jó ég, reggel meg gondolom tök korán kelés a picilányhoz (olllllan édes a vonalzós képen abban a kis sapiban :) ), jól bírod :)

Nah, ha ennyire jó az a bejgli, amit Ildi írt, akkor szerintem én is kipróbálom :)

Az általad leírtak alapján viszont borzalmasan sajnálom ezeket a lányokat, mert egy hibás politika áldozatai. 18 évesen még tanulni, bulizni kellene, nem pedig gyerekeket vállalni; nagyon szomorú, ha az állam a háttérből még buzdítja is a gyereklányokat gyerekvállalásra. 18 éves korban nagyon kevesen tudnak mérlegelni, eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz. Így áldozatok ők is és áldozatok a megszületett csöppségek is. Így nem csoda, ha itt egész mást jelent anyának lenni....

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége :)

Kép
ebinc
 
 


sziasztok
hú, Olive, nem későn feküdtél le, hanem inkább korán :o Hajnali háromkor, te jó ég, reggel meg gondolom tök korán kelés a picilányhoz (olllllan édes a vonalzós képen abban a kis sapiban :) ), jól bírod :)

Nah, ha ennyire jó az a bejgli, amit Ildi írt, akkor szerintem én is kipróbálom :)

Az általad leírtak alapján viszont borzalmasan sajnálom ezeket a lányokat, mert egy hibás politika áldozatai. 18 évesen még tanulni, bulizni kellene, nem pedig gyerekeket vállalni; nagyon szomorú, ha az állam a háttérből még buzdítja is a gyereklányokat gyerekvállalásra. 18 éves korban nagyon kevesen tudnak mérlegelni, eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz. Így áldozatok ők is és áldozatok a megszületett csöppségek is. Így nem csoda, ha itt egész mást jelent anyának lenni....

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége :)

Kép
ebinc
 
 


Sziasztok!

Ebinc, azert nem kell engem annyira felteni a koran keles miatt, ugyanis a lanykam is szeret aludni. Reggel fel 10-nel hamarabb sose ebred. :D Aggodom is, hogy mi lesz, ha bolcsibe, oviba jarunk, de majd kialakitjuk valahogy. Addig nem nagyon akarom eroltetni. Ha felkeltem fel 10 elott, nagyon sir szegeny, ugyhogy nincs szivem megtenni.

Ma du. elugrott az egyik baratnom es lemeozta a dios beiglit. Izlett neki is. :)

Most azon agyalok, hogy penteken milyen tortat sussek. Jonnek a szuleim es pont az anyukam szuletesnapjan erkeznek. Valami olyat kene kitalalnom, amibol lehet dietas valtozatot, ugyanis o cukros. Szerencsere nem sulyos, dietaval karban tartja.

Annyi temat vetettetek fel, hogy tegnap mar nem volt idom mindenre valaszolni. Most meg mar nem emlekszem, mi maradt ki. Vissza kell olvasnom, de most mennem kell. Majd lehet, hogy meg kesobb beugrok.

Olive

KépKép
olive
 
 


Hé, az "előbbi" hozzászólásom mér' ment el kétszer, mér' ment el kétszer? :D :o

Olive később, nálad azt jelenti, hogy hajnali három :D Ezen az oldalon találhatsz (bal oldalon, az oldal legalján) torta recepteket kifejezetten cukorbetegeknek.

jó éjt mindenkinek :)

Kép
ebinc
 
 


Folyt kov. :)

Kozben eszembe jutott, hogy szoba jott tegnap a forralt bor. Itt is van, az angolok mulled wine-nak hivjak. Viszont, ha csak az illat miatt csinalnatok, akkor tudok egy "helyettesitot", ami egyszerubb. En ilyenkor telen nagyon szeretek illoolajakat parologtatni. Olcso boltokban (indiai, pakisztani vagy 1Fontos) lehet kapni nagyon olcson kis parologtatokat, aminek az aljaba mecsest helyezel el, a tetejere megy a viz az olajjal. En ilyenkor karacsony kornyeken nagyon szeretek narancsolajat fahejolajjal parologatatni. Teljesen olyan illata van, mintha forralt bort keszitenel. Mult vasarnap volt itt a ferjem unokatesoja es ahogy belepett, azt kerdezte, hogy forralt bort csinaltunk? :lol:

Thomaildi, a takaritas miatt ne bankodj! Majd megtanulsz angolul, aztan lesz meg jobb melod is!

A régi pöttyös és csíkos könyvek... :) Nekem is van egy csomo, de mind otthon a szuleimnel. Majd amikor Lolli olyan koru lesz, akkor kihozzuk oket. Most nyaron a kemenylapu bolcsis konyveimet hoztuk ki. Szereti oket nagyon Lolli.

Ancsi irta:
[quote]A írta:mit leírtál mind így van.
És az a röhej ,hogy a kelet-Európából jött emberekről azt hiszik mennyire tudatlanok,csórók és tanulatlanok.
Ja meg milyen balkáni körülmények között élünk.
Lehet,hogy Olive megcáfol


Sajnos nem tudlak megcafolni. Bar, talan, amikor mar jol beszel az ember angolul, jobb a helyzet. En ugy ereztem, hogy amikor meg csak makogtam, akkor gondoltak mindig azt, hogy szegeny csoro magyar, semmit sem tud. Van erre egy peldam is. Egy olyan csaladnal voltam au-pair, ahol a mindket szulo orvos volt. Az apuka nagyon fenn hordta az orrat es engem teljesen hulyenek nezett. Az anyuka mondta, hogy nyugodtan hasznaljam a szamitogepet. Egyszer, amikor pont a gep elott ultem egy este, odajott hozzam az apuka es megkerdezte tolem, hogy tudom-e, hogyan kell kikapcsolni a gepet, mert nehogy csak kinyomjam a gombot. :shock: Na, en ezen ugy megdobbentem, hogy hirtelen kopni-nyelni nem tudtam, csak bamultam ra bamban. Ez nekem annyira megalazo volt, hogy azota se tudom elfelejteni.

Amiota jol beszelem az angolt, kiszoktam osztani azokat az angolokat, akik azt hiszik Magyarorszag valami csoro, Isten hatamogotti orszag tudatlan emberekkel. Meg szoktam emliteni nehany hires magyar embert, akikrol ok is hallottak, csak eppen nemt tudjak roluk, hogy magyarok. Na, meg amikor kikialtanak kelet-europainak, visszakerdezek, hogy tudjak-e hol van Magyaroszag, mivel az egy dolog, hogy Angliatol keletre, de Europa kozepen. Ja, es a ferjem is a segitsegemre van, azonnal dicsergetni szokta Magyarorszagot, a magyar egszsegugyet, a magyar eteleket, elmeseli, hogy ott mennyivel osszetartobbak a csaladok, mennyivel szebb a magyar karacsony (tobb tradicio, keszulodes, sutes-fozes), stb. Szoval, mi probaljuk muvelni az angolokat. :wink:

Ancsi kerdezte azt is, hogy hol ismerkedtem meg a ferjemmel. Egy magyar baratnom ismerte, o mutatta be. Nehanyszor osszefutottunk kozos tarsasagban, aztan elhivott ide-oda... A veget meg mar tudjatok. :wink:

Amugy az a velemenye az angol nokrol, hogy nem foznek, ket kezzel szorjak a penzt, isznak es a legtobbje nem is tiszta.

Az elso evekben ki is volt akadva a tisztasagmaniamtol. Azt mondta, hogy nalam ez mar betegseg. Aztan valahogy osszecsiszolodtunk. Hozzaszokott a maniamhoz, na meg en is egy kicsit lejebb adtam, amiota Lolli van, mivel nincs idom allandoan pakolni, takaritani. Mondjuk emiatt sokszor erzem magam vacakul, mert nem ehhez vagyok szokva. Az o "szutykos angol" szokasait meg nagyjabol elhagyta. Nem jon be utcai cipovel a hazba (ezzel nagyon sokat hadakoztam), minden este szo nelkul megy furdeni, nem kezd el alkudozni, hogy ma furdes nelkul akar lefekudni, mert nem dolgozott, igy nem is koszos. (Az angolok nem egy tisztalkodos nep. A gyerekek, akikre regen vigyaztam, pl. egy heten osszesen 2-szer furodtek. Az angolok szerint a babakat is csak 1 heten 1-szer, max. 2-szer kell furoszteni.) Ja, es amiert meg regen harapni tudtam, hogy megcsinalta maganak az angol fekete teat es utana a teas kanalat a konyhapulton hagyta, 5 centire a mosogatotol (tipikus angol szokas). Ma mar beleteszi a mosogatoba. :)

A tisztalkodasra visszaterve, en amikor angol csaladdal laktam, allandoan rettegtem, hogy a hosszu hajam telemegy tetvekkel, ugyanis a gyerekek kb. 2 havonta hoztak haza az iskolabol. Szerencsere megusztam. Most meg, majd amikor Lolli kozossegbe kerul, kezdodhet a retteges megint.

Na, nem ecsetelem tovabb az angol "kulturat", mert meg a vegen elveszem a kedveteket Angliatol. :wink: Meg lehet szokni, de azert meg most is szoktak meglepetesek erni, amikor mar azt hiszem, az angolok engem mar nem tudnak meglepni.

Talan most mar valaszoltam mindenre, de bocs, ha kimaradt valami.

Xena, mi ujsag? Talaltal azota valamit?

Berni, porgos hetvegetek volt?

Szirwen, hogy vagytok?

Remelem, Rima is befut majd valamikor.

Tenyleg jar valaki a gyerkocokkel a magyar oviba Londonban? Kethetente szombaton szokott lenni, de mi meg nem jutottunk el soha. Januartol jo lenne mar jarni. Van egy Eszak- es Del-Londonban is.

Jo ejszakat!

Olive

KépKép
olive
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?