Sziasztok!
Termékenységi problémák ma nincsenek, látom!
Egy csomó minden van, amihez hozzá szólnék, plusz a saját Kútfő, úgyhogy biztos el fogok felejteni egy-két dolgot. Mindegy, majd bepótlom.
Először amiről ti írtatok (már nem tudom pontosan ki, mit írt, de gondolom, így is érteni fogjátok)
1. Cukor.
El sem tudom milyen lehet egyfolytában kontroll alatt élni. Persze, ha ez van, akkor muszáj együtt élni vele, de az, hogy ne tudjak egy falatot sem enni úgy, hogy most ne arra kelljen figyelnem, hogy mennyi CH-nál járok... Tuti belehülyülnék. Le a kalappal előttetek Lányok, őszintén mondom!
2. Cigi.
Igenis mindannyian legyetek rá büszkék, hogy letettétek! Tudjátok mennyi közvetlenül(!) a szülés előtt álló kismamát láttam a kórházban, aki ott ücsürgött a parkban és szívta a bagót? Sose bírtam megérteni.
Elkezdeni mindig túl korán van, de letenni sohasem késő!
3. Császár.
tímea83!
Akkor mégis csak volt valami. A visszér pont elég. Mivel én is császáros voltam, vannak saját tapasztalataim. Ezek alapján a császár "védelmében" hagy mondjak annyit, hogy szerintem egy kicsit túl van spirázva. Alapból valóban nem ez a "természetes" módja (de utálom ezt a megfogalmazást!) a szülésnek, de szerintem egyáltalán nem olyan tragikus vagy borzasztó.
Csak azért mert "kényelmesebb" mint órákon át vajúdni, ne legyen. De ha a körülmények indokolttá teszik, akkor igenis az, semmint Hős Anyát játszani, amivel esetleg bajba sodródik a baba/mama.
Pesten (különösen a SOTE I.-n) azért magasabb a császárok száma, mert több kismamát látnak el, kevesebb hely, idő (és személyzet) jut egy-egy kismamára. Aki egyszer is járt a SOTE-n az tudja miről beszélek: én csak központi pályaudvarnak szoktam hívni.
De igen, sajnos vannak olyan orvosok, akik ahelyett, hogy bejönnének, amikor csörög a telefon, inkább vágnak, mert az "egyszerűbb". Ezzel sajnos nincs mit tenni (legalábbis nem itt és nem most
)
Én este nyolckor kerültem az intenzívre és reggel 5-kor már kelni kellett. Segítettek a fürdésnél, egy kis torna és aztán nem volt kec-mec mindenkinek fel kellett kelni és járkálni. Szerintem nem volt vészes.Én azt mondom, ennél nagyobb fájdalmat soha ne kelljen elviselnem.
Próbáljátok meg a császárt is egyenlővé tenni a szüléssel, ne pedig mint egy műtétre gondoljatok, ahol vágnak, varrnak és jajdefáj utána. Legyen egyszerűen csak a szülés egyik módja. (Persze, valójában egy műtét, ahol vannak kockázati tényezők és lehetséges szövődmények, de a hüvelyi szülést sem sűrűn szokták egy orgazmushoz hasonlítani, ahol csak jó lehet neked...
)
tabati!
Várd ki a végét lehet, hogy karácsonyi meglepi készölődik...
Most pedig "saját kútfőből".
A napokban többször is voltam fogorvosnál. Ennek kapcsán 2 dolgot mondanék: lehet érzéstelenítőt használni és a röntgennek sincs akadálya, ha szólsz, hogy terhes vagy és kapsz ólomköpenyt.
Illetve van egy kérdésem is: a ti dokitok használ kesztyűt? Mert az enyém nem... Amúgy tök meg vagyok vele elégedve, de ez tegnap szöget ütött a fejembe.
BKV-val jöttem-mentem és eszembe jutott még a babakocsik kapcsán, hogy:
A: figyeljetek arra, hogy ne legyen túl mély. Minnél közelebb van a földhöz, annál inkább kapja közvetlenül bele az arcába a sok kipufogó gázt szegény gyerek.
B: ha előre tudjátok, hogy sokat használjátok majd tömegközlekedési eszközön, akkor azt is vegyétek figyelembe, hogy ezeken az alacsonypadlós járművekre könnyű felszállni, de marha keskeny az üléssorok közötti sáv. Volt, hogy nem tudtam át tolni köztük, pedig az én babakocsim minden csak nem nagy darab.
Kifejezetten hátrányos tud lenni a nagy kocsi. (nellike! Ha olyan babakocsit választotok, ahol egymás mellett vannak a srácok, gyakorlatilag nem fogtok tudni tömegközlekedeni. Ha viszont egymás mögött ülnek majd, akkor már sokkal inkább, csak akkor meg egy jó hosszú szerelvényt tolsz magad előtt....)