Új privát üzeneted érkezett!

a kv-val hasonlóan vagyok mint minimanó, az illatát imádom, szaglászni szoktam, bár én még atejes kávét sem szeretem. nekem a gyengém a a jó tejcsokoládé éa csokis kekszek. sütiket tortákat nem szeretem csak a tejcsokikat. na meg a sós sütiket :-)
azt hiszem ma is halat fogok enni, már várom az ebédet, de lehet addig ki sem birom. nem tudom miért kivánom ennyire ahalat. lehet hogy valami hiányom van a szervezetemben?

rabbe1
 
 


ma megyünk orvoshoz vissza. annyira várom. talán most kiderül mivan....
nelli: csak te vagy itt ikresmami? vagy van más is aki tudja már?
mindenki: korai uh-on volt valemelyiketeknek ovális petezsákja? nekem a mérete 12x18mm volt. ha nem szabályos akkor igy adják meg. írjatok! :shock:

rabbe1
 
 


Breki, igen, de csak vicc volt!
Írtad, hogy neked semmi változást nem hozott a cukor. Ezt már olyan rég meg akartam kérdezni valaki hozzáértőtől, hogy mitől lesz valaki cukros? Én úgy tudom, hogy nem attól, ha sok cukrot eszik... de nemtudom?

A nővéremet is 11 órás vajúdás után császározták meg. Őt azért kellett,mert akkor jöttek rá, hogy nem jól fordult be a baba. Valahogy úgy mutatta, hogy ovális a baba feje, és a hüvely is, és keresztezték egymást. 11 óra után rájöttek, hogy nem fog menni. Hát az is biztos, hogy utána nagyon rossz, mert nehezebben gyógyul be, hisz vágnak izmot, szöveteket. De egy-két hét, és utána rendben van minden. Mondjuk egy kicsit érzéketlenebb lesz ott a bőr, de amúgy nővéremnek két császára is volt, de nem gáz, szóval nem olyan csúnya a heg ami maradt. Észre se lehet venni, meg bőven bikinivonal alatt van.

Kép
pagika
 
 

 
 

Rabbe :lol:
Sajnos nem tudok segíteni én 6+3 naposan voltam uh-n és a leleten összesen az van irva hogy egy élő embrió, crl=6mm :roll:
Nagyon drukkolok neked a mai uh-ra és gyere a jó :wink: eredménnyel :wink: :lol: Hányra mész?

Kép
Kép
minimano74
 
 


kösz minimanó este 8ra megyek, lehet hogy utána már csak reggel tudok írni. ha akkor sem, akkor baj van :cry:

rabbe1
 
 


Hát én nagyon várom a jelentkezésedet és nem lehet semmi baj (drukkolok nagyon) :shock: :roll: :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Sziasztok!Húú de sokat írtatok!Most nem is tudtam végigolvasni mindet,majd délután bepótolom.
Én szörnyen nehezen szoktam le,nem vagyok büszke rá.
Az előző terhesség elött jóval leszoktam,aztán miután megműtöttek,és szörnyen üresnek éreztem magam és megint rágyújtottam.A második menet még nehezebb volt.Korábban használtam már tapaszt,most meg sem próbáltam.A szíve mélyén tudja az ember h csak elhatározás kérdése.A végén már nagyon utáltam magam ezért a hülye szokásért. :oops: Ez segített.
Unokatesómnál amennyire tudom nem volt semmiféle komplikáció,csak a visszér!!!Sajnos nekem is van,akkor jött elő amikor hirtelen meghíztam,de nálunk ez családi probléma.

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka
 
 


Rabbe!

Drukkolok!! Nem lesz gond!!!

Pagika!

Mivel én nem született és nem is gyerekkori cukros vagyok ezért én csak Pest betegségnek hívom! Én vidéki vagyok, és nekem az itteni életvitel...emberek stílusa kissé megijesztett. A mai napig sem szerettem meg Pestet és ha lenne otthon állás egy perc alatt vissza is költöznék...Férjem is szívesen jönne, szereti Szegedet! Autoimmun folyamat okozta ezt nálam. Ha valakinek nincs rá hajlama, akkor eheti az édességet...de ha van, akkor nyilván segíti a manifesztálódását. Bizonyos jelekből tudom, hogy már nálam is jó pár éve lappangott, mielőtt megtaláltuk!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Pagika!

Válaszolok én (is), ha nem baj :wink: ! Előbb néhány info :wink: :
Én 6 éves korom óta vagyok cukros, és nekem bizony okozott változást, mert sokkal korszerűtlenebb volt a kezelése, mint ma. Engem először 4*-i inzulin mellett, szigorú diétára fogtak: napi 6* muszáj volt ennem, megadott CH mennyiséget, sőt még az is be volt szabályozva, hogy gyorsan v. lassan felszívódó CH-ból állhat. Ezt anyukám nagyon szépen betartatta velem, de az elején baromi szar volt. Aztán kb. 4 éve átállítottak úgy, hogy van egy bázis-inzulinom (24-órás), és ehhez csak akkor kell szúrnom, ha eszek vmit. De nem kötelező.
Breki most is az előbb említett diétán van, de inzulinpumpája van (egy szerkezet, ami egy kanülön keresztül adagolja neki az inzulint, így nem kell magát szúrnia). Err írtam a "beszabályozást", mert engem ez a diéta kiakasztott, a pumpától pedig baromira idegenkedem :? !De hála Istennek, neki bevált :) ! Ezért írtam, hogy büszke vagyok rá :D !

Az, hogy mitől lesz vki cukros, elég nehéz kérdés, bár semmi esetre sem a sok édességtől. Eleve az elnevezés téves, mert nem csak a cukrot nem bírjuk lebontani, hanem semmilyen szénhidrátot sem! Mi I. típusú cukrosok vagyunk, ami öröklött, és valóban a környezti tényezők (esetleg különböző betegségek) "hozzák ki" az emberből. Lásd: Brekinek Pest, nekem a szüleim válása (és a tesómnak is :x )! Ez tulajdonképen egy időzitett bomba... :( De ma már tényleg semmi lemondással nem jár részemről :D :D :D !

És ugye vannak a II. típusú cukrosok, náluk viszont a cukorbetegség tulajdonképpen szövődmény! Túlsúly, helytelen életmód...emiatt lett mára népbetegsg a cukor (a II. típusú).
Ja, és a mi inzulintermelésünk teljesen elmúlik, nekem már nincs is, és Brekinek is sajnos el fog múlni :( ! A II. típusú, viszont drasztikus életmódbeli változásokkal nagyszerűen visszaszorítható!

Ha van még kérdés, szóljatok!
Bocsi, ha hoszzú voltam :oops: !

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


kicsidodi: de szépen levezetted :)
én is most tanultam erről a suliba de te jol összefoglaltad. képzeljéltek nekem meg tul alacsony. azt mondták nagyon ritka. az a szerencsém hogy nem vagyok rosszul, de többször is volt már 1,8. sokszor a gép megsem akarja mérni. na akkor tudom hogy alacsony és ennem kell. egyébként meg ha én éhes leszek akkor nem is birok magammal amihez jutok betömöm, valószinüleg ekkor jelez aszervezetm hogy mostm ár veszélyesen alacsony. sokszor mérte az orvos és amikor ilyen alacsony volt kérdezte, hogy nem vagyok-e rosszul. addig nem voltam, de mikor mondta hogy kellene, na akkor rögtön szédelegtem. én nagyon pszicháse müködök :wink:
imádom ezeket a kis fekjeket:-) :lol: :D 8)

rabbe1
 
 


Jó reggelt kismamik!
Tímea83!
Én telefonon szóltam oda a háziorvosnak,hogy csak beutalókért
mennék és hogy kismama vagyok.Nem is kellett várnom sokat,
ráadásul az aszisztens megkérdezte,hogy kocsival jöttem,mert
ha igen akkor várjak ott és majd ő kihozza nekem a papírokat.
Ma a vérvételnél is előre vettek,mert mondtam,hogy kismama
vagyok és az EKG-n is előre vettek volna,csak egy nyugdíjas bácsi
hőbörgött és ezért őt még előre engettük.

Gratula Breki a 27mm-es babócádhoz!
Hupikék neked is gratula adobogó szivecskéhez!

Tabati!
szerintem is csak figyelmetlen volt az anyósod.

Nellike!
Gratula a két 22mm-es babócához és örülök,hogy jelentkeztél.

Breki!
Nekem is nagyon tetszik a vízben szülés.párom mondjuk óckodik tőle...

Boo!
gratula a dobogó szívecskéhez neked is.nyugi most biztos minden
rendben lesz...

Gratula kispiskóta neked is!

Cigi téma:Én is cigiztem,de amióta tudom,hogy terhes vagyok
nem cigizem.fviszonylag könnyen metn a leszokásom és
egyáltalán nem is kívánom szerencsére.

Rabbe!
Drukkolok neked estére,aztán akkor majd holnap vagy talán
még ma gyere a hírekkel!

Akik tegnap voltak uh-uh és kaptak képet,nem raknák fel ide,
hogy gyönyörködhessünk benne??? :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83
 
 


Rabbe!

Hosszútávon nem olyan gáz az alacsony vércukor, de sajnos azt kell mondja, a terhesség alatt 3 alatti cukrokat nem szabad "produkálni"! Sztem érdemes lenne beszerezned, vagy kölcsönkérned egy vércukormérőt (később sem árt amúgy, ha van otthon), hogy ha leesik a cukrod, azonnal közbe tudj lépni!
Amúgy nagyon hamar helyre lehet hozni a hipoglikémiát (ez a neve), csak beveszel néhány szem szőlőcukrot, még ha azonnal ennél is, mert az egyből szájnyálkahártyán keresztül felszívódik,és néhány perc múlva minden rendben!

Te magad pedig úgy tudod befolyásolni, hogy gyakrabban eszel keveset, így kiegyensúlyozottabb lesz a vércukrod!
Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora, pótvacsora. Én egy ideje így eszem, mert a hányingerre is jó, és amit hiztam (1 kiló), úgy tűnik csak víz, vagy puffadás volt, mert el is tűnt :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


tabati: nem lehet hogy azért volt sürgös továbbadni, mert karira titeket is meglep? ha tudja hogy ennyire szertnéd? modogassátok addig m ég sokat neki.... :-D
biztos csak hirtelenke volt, figyelmetlen. bocsásd meg neki, nem akart rosszat tuti

rabbe1
 
 


kicsidodi: köszi, most vettünk, már van nekem is. de ritkán nézem, igen a megoldás az ha többször ennék keveset

rabbe1
 
 


Sziasztok!

Rabbe! Úgy tudom, hogy van itt rajtam kívül más ikres kismami is, talán "Mogyoró" a neve.

Császárral kapcsolatban nekem is vannak félelmeim, mert valószínűleg nekünk is az várható az ikrek miatt.

Súlytöbblettel kapcsolatban meg az a véleményem, hogy én egészen addig tartottam a nekem ideális 56-58 kg súlyt, amíg el nem kezdtünk lombikozni, meg hormonstimulációkra járni. Ennek már négy éve és volt olyan hónap (első lombiknál), hogy egy hónap alatt 8 kilót híztam. Igaz, hogy amikor kiderült, hogy nem sikerült, nekiálltam gyorsan edzésre járni és abból 3 hónap alatt le is ment 5 kiló, de a 3 megmaradt, amikor nekikezdtünk a következőnek és így tovább szépen rakódott le mindig a maradék. Az én férjem nagyon sportos, 12 éve edzőterembe jár és ő is a vékony lányokat szerette amikor megismerkedtünk. (akkor 53 kg voltam). Ennek már 9 éve! Az utóbbi években viszont változott az ízlése és a nőiesebb nőket szereti. Gömbölyű csípő, kerek fenék stb. Tudja, hogy sajnos nekünk csak hormon stimuval lesz gyermekünk, így már évekkel ezelőtt elfogadta, hogy bizony már a terhességet is túlsúllyal fogom kezdeni. Most is 5 kilót híztam az egy hónap alatt és amikor kiderült , hogy sikerült eszem ágában sem volt nekiállni fogyózni. Most 69 kiló vagyok! Szerencsére az édességet nem kívánom, és egészségesen próbálok táplálkozni továbbra is. (eddig is olívaolajjal főztem, szinte csak szárnyas mellfiléből, sok zölséggel, gyümivel, teljes kiőrlésű kenyeret ettünk, úgyhogy nekünk nagy életmódváltásra nem volt szükség most sem, mégis jönnek a kilók. És a könyvek szerint az ikres mamáknál az elvárható hízás 20 kg! Hát ez van . A párom azt mondogatja, hogy nem baj, a babáknak legyen jó, aztán majd lefogyok, ha nem szoptatok már és úgysem lesznek a hormonkezelések. Egyszóval így szeret, ahogy vagyunk :)
nellike
 
 


próba...

KépKép
stike
 
 


noch einmal...

KépKép
stike
 
 


Kicsidodi!!

Szépen leírtad a dolgokat nagyon!!!

Elég bunkóság volt, hogy sokáig Actrapidra fogtak (bár nem tudom akkor volt már bázis inzulin???) Én 3 nap után mondtam a kórházban, hogy köszönöm, de most már szeretném kipróbálni az Insulatardot...így este azt lőttem, a többi 3 volt Actrapid!!! Igen a kaja ismerős...eleinte volt, hogy kifordult a kaja a számból! De ez addig tartott kb 3-4 hónap, amíg már láttam, hogy megy ez ennyi evés nélkül is..így 3x ettem már csak! De a doktornő is belement miután látta, hogy figyelek magamra!

Igen sajnos tudom, hogy előbb-utóbb megszűnik...de azért kicsit reménykedek, hátha mégsem (A Kútvölgyibe csinálta a Dr Pánczél Pál a vizsgálatot 2x)!

A lassú gyors CH Nekem most terhességnél jó, hogy így be van állítva! Kaja előtti értékeim 4,2-4,7! Reggeli ébredésim 4,2-4,4! Most már 4,2-6,8 közöttiek a cukrok (utóbbi az 1 órás étkezési utáni maximum)...szóval jó most a beállításom, majd kb 14-16. héten elkezd nőni az inzulinigény (nyilván egyénfüggő a pontos idő), de a legnehezebb nekem is a reggeli bólus eltalálása volt, ahogy Neked is Dodi!!!! Ez nagyon jellemző, mondta is a Doktornő, nem kell aggódni! Amúgy ha bármi furát észlelek, rögtön mail megy és Ő mindig rögtön reagál!

Én a szőlőcukor helyett jobban preferálom a Hoches C-t! Lényeg a 100% gyümölcstartalom (legjobb a pirosdobozú gyümölcshúsos...az emeli a legjobban, de az nincs 2 dl-es kiszerelésben). A kórházban mindig tejet itattak velünk cukoremelésre, annak 1 dl-ben 4,7 g CH van (5g-nak szoktam számolni). Az is gyorsan emel. Ha véletlen megittam a narancslevet, na nálam csak akkor jön a szőlőcukor!
Na de abból is a málnás...azt szeretem! A Herbaházba szoktuk venni sárga papírdobozban van piros felirattal!

Mostanában még a paradicsomlevet szoktam inni (Tropicana, fűszeresm nagyon kívánom...4,4g CH van 1 dl-ben)! :D :D

A soxori evés valóban jó minden szempontból!!! De most muszáj is, nem szabad eléheznünk! Hajnalban már éhes voltam, de persze nem ettem (mondjuk vékony sajton, vagy felvágotton kívül nem is ehetnék akkor mást), mert a CH-t csak az oltáshoz (bólus adom)!

Mindjárt lövök egy képet...nem túl jó, mert nincs scannerünk, így lefotóztuk a fényes fotót (vaku nélkül)....de nem az igazi!!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Úgy kell betenni, mint az aláírást???[/url]




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Breki!
Képet a hozzászólásod alatt a melléklet felöltéssel tudod tallózni és betenni (max méret 600x600) :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Na lássuk a medvét...eléggé kicsire kellett vágni a 10 kb-hoz




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Na látom már! Köszi Mini!!!! De balfék voltam :lol:




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok

hupikék,
Egyáltalán nem biztos hogy császár, lesz, nem egy ismerősöm van kinek első császáros volt utána meg normál. Sztem állj hozzá úgy, hogy ez más lesz..

breki76,
s nem gondolsz arra, hogy a ha császár esetleg veszélyezteted a következő babádat?

Ne hari, de én a természetes szülés híve vagyok, csak azért ne vágjanak mert nekem így "kényelmes". Így én is s a pici is átéli azt a stresszt, ami szerintem szükséges az első lépésekhez.
Persze megoszlanak a vélemények, s nem is akarok vitázni, csak én így gondolom.
Érdekes, hogy Bp-n minden második baba császáros(mert könnyebb orvosnak, anyának, kockázatmentesebb...bla, bla) vidéken azért szerencsére még tartják a természetes szülést, legalábbis nagyobb számban.

A cigit meg el kell felejteni, nincs rosszabb, mint egy beteg kis baba. Csak erre kell gondolni.
ronmay
 
 


Kép Aktívka Kép Aktívka 2


Szóval a Babucika




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Ronmay!!

Nem kényelem!! Cukorbetegségnek és pajzsmirigy alulműködésnek hívják az én kényelmemet, bár a pumpával talán lehet a természetes szülés, de a dokim azt mondta, ha még egy kicsi vmi jön, akkor császár, mert már ez a 2 együtt sem elhanyagolható!!!Én meg csak nem bánom




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok!
Reggel voltam vérvételen megy ekg-n. Kértem, hogy nézzük meg a toxo-t is és képzeljétek az asszisztensnő olyan rendes volt, hogy megoldotta ingyen. Mondtam neki, hogy én kifizetem csak csináljuk meg, ő meg mondta, hogy olyan kódot írt a beutalóra, amivel ingyenes.
Szóval levették a vért, úgyhogy végre történt valami. Hétfőn pedig megyek a dokihoz, már az órákat számolom.
Szerencsére szabin vagyok ma, holnap meg hétfőn, így azért gyorsabban fog telni az idő.

Azelőtt én is dohányoztam elég intenzíven, aztán 19 évesen leszoktam 3 és fél évre, aztán visszaszoktam. Többet dohányoztam, mint azelőtt, meg sok kávét is ittam (vizsgaidőszakban volt, hogy 8 kávét megittam). Aztán egy idő után éreztem, hogy ez nem mehet így tovább, és egyik délelőtt elhatároztam, hogy többet nem gyújtok rá. Ennek már négy és fél éve, és sokkal jobban érzem magam azóta. Én rögtön elkezdtem tornázni, így amit híztam volna, az inkább izomként rakódott rám.

Császár: a nővéremnek programozott császárja volt, de muszáj volt, mert nem volt befordulva a baba. Ő nagyon szomorú volt miatta, és a mai napig azt gondolja, hogy azért nem volt egy csepp teje sem, mert még nem volt itt a szülés ideje. A gyerek az első héten semmit nem evett, nem akart szopni, a tesóm folyton próbálta fejni magát, eleinte jött 4-5 ml (semmi), aztán már az sem.
így ha választani kell, én inkább választom a rendes szülést akkor, amikor jönnie kell, mint egy programozot császárt. Persze nem mi választunk...

Kép
katy76
 
 


Breki!
nagyon jól látszik Aktívka :lol: :D Én is jövö héten ilyen idősen megyek uh-ra kiváncsi leszek a kicsikém méretére :roll: :wink:

Kép
Kép
minimano74
 
 


Mini!

Érdekes, mert múltkor pont akkora volt, mint a vérzéskimaradás!!! Most meg így mérték! Pedig mi nem vagyunk nagy emberek 172 cm és 166 cm...Nagyszülők sem magasak!!!! Szerintem lesz még mikor 1-2 nappal kisebb is lesz! De a lényeg, hogy egészséges legyen!!! :D :D Jaj, akkor már biztos izgulsz!!!! De minden ok lesz!!!!! :D




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Amúgy érdekes, nem a legfrankóbb képet kapta el a nő! Volt olyan, amikor látszódott a szikhólyag, meg a zsinór is....néztem először, na mi az 2 gyerek??? Kár, hogy nem arról adta a fotót, Férjemnek is nagyon tetszett! Már rárakta a Gyerkőcét a telefonra!!!! :D :D Úgy izgult, mondta is...."Bevallom Anya, rohadtul parázom" :lol: Kis cuki!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Vagy az már a lepénykezdemény volt????? Nem is tudom, mindjárt megnézem majd!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Breki!
nagyon édes Aktívka!
nekem is 10.06 az utsó mensi,de engem a CRL magasság miatt,
úgymond visszaminősítettek pár nappal :oops: :oops: :oops: .

Jövőhéten beugrom a dokihoz levetetni a rákszűrést és
remélem sikerül újra bekukucskálnunk és képet is kaphatok majd.

Kép
Kép
csibe83
 
 


Sziasztok!

Ancsurti!
Semmi extra nem volt, csak vérvétel és ekg, de már alig bírtam kivárni, hogy ehessek.
Gulyás nyamnyam, nálunk épp a tökfőzelék készül.

Timi!
A körzetis para nem túlzás, én is kivagyok akadva, hogy miért nem lehet tekintettel lenni arra, hogy vki egészségesen, plusz kismamaként van ott?!

Tabati!
Nem vagytok olyan jóban, hogy megmond neki kerekperec a véleményed?

Nellike!
Ez igazán jó hír, végre megnyugodhattatok. A poziciójuk még sokat fog változni, amíg van helyük

Pagika, Breki!
Nekem mindkét gyerekem simán született, méghozzá gátvédelemmel és gyönyörű volt a fejformájuk. És a köldökzsinórt is cask akkor végta el a férjem, maikor már nem lüktetett, ezt még a várandósság idején kikötöttem a szülésznőnek, hogy így akarjuk.

Gabi!
Császárral kapcs. uez a véleményem.

Pagika!
Én kérdeztem, hogy merre lehet fincs steakhez jutni :wink: , de addig nem megyünk el

Kép
Kép
Kép
szonibaba
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.15 13:01-kor.

KépKép

KépKép
boo
 
 


szonibaba!

nem mindenkinek van választási lehetősége, hogy császár-nem császár, örülj neki, ha Neked igen! De nem fogom magam azzal ostorozni, hogy jaj, Istenem kimaradt az életemből a természetes szülés! Amúgy a már általam ajánlott könyv is leírja, nem véletlen, ha egy Baba nem fordul be etc., tudja Ő azt nagyon jól miért nem (ők a mi tanítóink)! Mint mondtam, ha tehetném vízben szülés lenne!!!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Breki!

köszi, igyekeztem közérthető lenni :D ! Engem egyből Humulin N (8 órás hosszú hatású), és Humulin R-re (gyorshatású) állítottak, és persze én is meszoktam egy idő után, de most terhesen visszaállni az nagyon megterhelő lett volna! Van így is elég nyűgöm :wink: !
Igen nekem is azt mondta a doki, hogy ez normális (reggeli utáni érték), szóval +2 egységet adok és semmi baj már. 5,4-6,8 közöttiek :wink: ! Meg amúgy eszembe is jutott, hogy te is írtad pár hete, hogy ugyanez volt, meg molli is mondta annak idején, és ez megnyugtatott valamennyire. De most már minden tökéletes :D !
Viszont megyek szundizni egy kicsit, mert nagyon rosszul aludtam :? !

pusza

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Sziasztok! :)

Termékenységi problémák ma nincsenek, látom! :D

Egy csomó minden van, amihez hozzá szólnék, plusz a saját Kútfő, úgyhogy biztos el fogok felejteni egy-két dolgot. Mindegy, majd bepótlom. :roll:

Először amiről ti írtatok (már nem tudom pontosan ki, mit írt, de gondolom, így is érteni fogjátok)


1. Cukor.
El sem tudom milyen lehet egyfolytában kontroll alatt élni. Persze, ha ez van, akkor muszáj együtt élni vele, de az, hogy ne tudjak egy falatot sem enni úgy, hogy most ne arra kelljen figyelnem, hogy mennyi CH-nál járok... Tuti belehülyülnék. Le a kalappal előttetek Lányok, őszintén mondom!


2. Cigi.
Igenis mindannyian legyetek rá büszkék, hogy letettétek! Tudjátok mennyi közvetlenül(!) a szülés előtt álló kismamát láttam a kórházban, aki ott ücsürgött a parkban és szívta a bagót? Sose bírtam megérteni. :evil: Elkezdeni mindig túl korán van, de letenni sohasem késő!


3. Császár.
tímea83!
Akkor mégis csak volt valami. A visszér pont elég. Mivel én is császáros voltam, vannak saját tapasztalataim. Ezek alapján a császár "védelmében" hagy mondjak annyit, hogy szerintem egy kicsit túl van spirázva. Alapból valóban nem ez a "természetes" módja (de utálom ezt a megfogalmazást!) a szülésnek, de szerintem egyáltalán nem olyan tragikus vagy borzasztó.
Csak azért mert "kényelmesebb" mint órákon át vajúdni, ne legyen. De ha a körülmények indokolttá teszik, akkor igenis az, semmint Hős Anyát játszani, amivel esetleg bajba sodródik a baba/mama.
Pesten (különösen a SOTE I.-n) azért magasabb a császárok száma, mert több kismamát látnak el, kevesebb hely, idő (és személyzet) jut egy-egy kismamára. Aki egyszer is járt a SOTE-n az tudja miről beszélek: én csak központi pályaudvarnak szoktam hívni. :lol: :? :lol: De igen, sajnos vannak olyan orvosok, akik ahelyett, hogy bejönnének, amikor csörög a telefon, inkább vágnak, mert az "egyszerűbb". Ezzel sajnos nincs mit tenni (legalábbis nem itt és nem most :( )
Én este nyolckor kerültem az intenzívre és reggel 5-kor már kelni kellett. Segítettek a fürdésnél, egy kis torna és aztán nem volt kec-mec mindenkinek fel kellett kelni és járkálni. Szerintem nem volt vészes.Én azt mondom, ennél nagyobb fájdalmat soha ne kelljen elviselnem.
Próbáljátok meg a császárt is egyenlővé tenni a szüléssel, ne pedig mint egy műtétre gondoljatok, ahol vágnak, varrnak és jajdefáj utána. Legyen egyszerűen csak a szülés egyik módja. (Persze, valójában egy műtét, ahol vannak kockázati tényezők és lehetséges szövődmények, de a hüvelyi szülést sem sűrűn szokták egy orgazmushoz hasonlítani, ahol csak jó lehet neked... :roll: :wink: )



tabati!
Várd ki a végét lehet, hogy karácsonyi meglepi készölődik... :wink:




Most pedig "saját kútfőből". :wink:
A napokban többször is voltam fogorvosnál. Ennek kapcsán 2 dolgot mondanék: lehet érzéstelenítőt használni és a röntgennek sincs akadálya, ha szólsz, hogy terhes vagy és kapsz ólomköpenyt.
Illetve van egy kérdésem is: a ti dokitok használ kesztyűt? Mert az enyém nem... Amúgy tök meg vagyok vele elégedve, de ez tegnap szöget ütött a fejembe. :?:


BKV-val jöttem-mentem és eszembe jutott még a babakocsik kapcsán, hogy:
A: figyeljetek arra, hogy ne legyen túl mély. Minnél közelebb van a földhöz, annál inkább kapja közvetlenül bele az arcába a sok kipufogó gázt szegény gyerek. :evil:
B: ha előre tudjátok, hogy sokat használjátok majd tömegközlekedési eszközön, akkor azt is vegyétek figyelembe, hogy ezeken az alacsonypadlós járművekre könnyű felszállni, de marha keskeny az üléssorok közötti sáv. Volt, hogy nem tudtam át tolni köztük, pedig az én babakocsim minden csak nem nagy darab. :evil: :evil: :evil: Kifejezetten hátrányos tud lenni a nagy kocsi. (nellike! Ha olyan babakocsit választotok, ahol egymás mellett vannak a srácok, gyakorlatilag nem fogtok tudni tömegközlekedeni. Ha viszont egymás mögött ülnek majd, akkor már sokkal inkább, csak akkor meg egy jó hosszú szerelvényt tolsz magad előtt....)

Kép
Kép
200907?
 
 


Sziasztok!

Jelentem lenyugodtam, csak a férjem kellett hozzá, aki megmondta a frankót. Nem azt, hogy mi is fogunk kapni (az a pénz inkább a babára meg a házra kéne), hanem hogy náluk mindig is divat volt rázni a rongyot a rokonok előtt. Mármint nagynénje meg anyja között m,indig is volt egy ilyesfajta rivalizálás, hogy ki ad drágább ajándékot a másik gyerekének. Szerintem undorító. de mindegy. Hátha akkor mi is kapunk valami jó kis dolgot a nagynénitől! :lol:

Pár dologra reagálok csak, mert nagyon lemaradtam. :lol:

Cigi!

Rabbe véleményével értek egyet kb. csak én sokkal drasztikusabb vagyok, úgyhogy nem is fejtem ki erről a véleményem, mert jobb a békesség! :lol:

Császár!

Ha úgy alakul, akkor nem tragédia, viszont ha valaki a félelme, meg a saját kényelme, vagy a tudatlansága miatt lefizeti a dokit azt elítélem. Bocsánat, nem tudom itt van e valaki aki ezt tervezi, de az se sértődjön meg rám, ez csak egy vélemény, nem kell törődni vele. :lol:

Nemrég Szlovákiában voltunk egy dokinál szálltunk meg. Egyik este szóba került a szülés, és egy ismerősöm kerek perec kijelentette, hogy ő bizony császárral fog szülni. A szlovák doki eg értetlenül nézett, hogy ezt honnan tudja. Erre elmagyaráztuk neki, hogy Mo-on ilyet lehet, csak pénz kérdése. Egész este kerek szemekkel ült és látszott rajta, hogy nem tudja feldolgozni a hallottakat, de főleg azt nem, hogy egy nő önként vállal egy kockázatos hasi műtétet, és ezért a doki diplomáját nem veszik el. Amúgy náluk ha rájönnek, hogy valaki hálapénzt fogadott el, le is csukják őket. De ez már megint egy másik téma.

Cukorbetegség!

Nekem ez mindig is olyan téma volt, amit sosem értettem. :oops: Egyszer már alaposabban utánaolvasok. :oops: Volt pedig egy cukros lakótársunk még főiskolán, aki ráadásul nagyon nem figyelt oda magára. Többször kellett hozzá mentőt is hívni. Volt, hogy elaludt, felhúzta az óráját, hogy mikor kell ennie, de lusta volt felkelni, utána meg nem bírtuk felkelteni. Egyszer elmagyarázta ugyan,. hogy mit csináljunk ha látjuk rajta, hogy rosszul van, de nagyon haragudtam rá, hogy ilyet varr a mi nyakunkba, ő meg ennyire felelőtlen. Egyszer láttam rajta, hogy gáz van, de szerencsére még annyira magánál volt, hogy amikor kérdeztem tőle, hogy akkor most jön a cukros víz?, még tudott bólogatni. Elég rossz anyagi körülményei voltak, meg a családja is gáz volt, többször azt hittük, hogy így akar öngyilkos lenni. MÉg most sem vagyok biztos benne, hogy nem ez volt e néha a terve... :roll:

Ma vettem 3 melltartót végre, végül kínaiban és tökéletesen megfelelnek. Amúgy volt ott szoptatós melltartó is, csak még nem mertem venni, hátha nő még a mellem addig.

Kép
Kép
tabati
 
 


Ja! És anyósomnak vettem egy tésztaszűrőt, amire vágyott, csak mert annyira megérdemli, hogy ilyen figyelmes legyek vele... :roll: :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Nagyon belelendultok az irogatasba :lol: mire en idekerulok!
Szerintem az eletben eleg sok teren kell fegyelmezettnek lennunk.A taplalkozas tekinteteben kulonosen.Kinek betegseg miatt,kinek alkat miatt,kinek csak a rossz beidegzodeseket kell helyreraknia,kinek az "ideal"miatt.
Egyebkent nem minden pasi szereti a csontos noket :lol:

Dohanyzassal kapcsolatban:eleg regota dohanyoztam,es nem sikerult letenni a babatervezes idoszakaban :oops: Nekem is akkor,amikor megbizonyosodtam,hogy lakik bent valaki,szepen fokozatosan...Talan ezert is repkedtek fel ram hirtelen ezen okok miatt a kilok,es nem azert mert gatlastalanul zabalok,vagy mert nincsen onuralmam.

A csaszartol,es mindennemu orvosi beavatkozastol rettegek.Nem hiszem azt,hogy minden esetben indokoltan vegzik el a csaszart,szerintem mindannyian tudjuk...sajnos.Aztan az,hogy ki minek a hive,az mas kerdes,mert amikor nincsen mas valasztas a baba es anyukaja erdekeben,akkor persze,csinaljak,ettol nem lesz rosszabb vagy jobb anya senkisem.
Nagyon szeretnem,ha mar idekint elek,hogy nagy vagyam teljesuljon,talan itt "kivitelezhetobb"a vizben szules!Annyit tudok,hogy akkor nincsen semmifele fajdalomcsillapitas.Megprobalok majd ez ugyben tajekozodni,de minden esetre,en erre vagyom ha lehet.

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Sziasztok

Jó sokat írtatok.

Én sosem cigiztem, anyuék igen, de leszoktak már vagy 10 éve. Tesóm viszont szívja kb 17 éves kora óta, és hát ő szívta terhesség alatt is, lettek is kissúllyal született koraszülött gyerekei, mind kettő.
Én ezt nagyon eltudom itélni.

rabbe hova jársz dokihoz? jól emlékszem hogy másik dokihoz mész? Drukkolok neked nagyon. Nekem sajnos volt egy szabálytalan petezsákom még tavaly, de nekem szikhólyag sem volt. Remélem minden ok lesz, gyere majd a hírekkel.

Császár: nekem csak az a bajom a császárral hogy sokan csak a kénylem miatt kérik, és sok doki szintén kényelem miatt műtenek, mert az gyorsan megvan. Nyílván vannak olyan helyzetek amikor életmentő mind a baba mind a mama életében. És vannak olyan betegségek amikor másképp nem lehet. Ilyen esetben természetes a császár.
Amit írtam az előző írásomban az pedig azért írtam mert a szakkönyvekben is így tanítják, és igen is van benne igazság. Gondolok itt arra hogy a babának is fel kell készülni a kinti életre stb...., nem akarom még egyszer leírni.A könyvesboltban kapható könyvek erről a részéről nem igen írnak. De félre értések elkerülése végett én nem ítélem el azokat akik azért szülnek császárral mert muszáj. De azokat akik csak a könnyebbség miatt akarják azokkal nem értek egyet.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Gabi1

Pontosan megfogalmaztad, ahogy én is vélekedek a császárról!! Viszont nem értem, hogy sok cukrostól hallottam már..."Annyira sajnálom, hogy nem tapasztaltam meg a normál szülést"...na ezt nem értem...nyilván mert nem lehetett.....na ez is kicsit nevetséges számomra ez a mártír vagyok!

Én nem ilyen vagyok, ugyanolyan ember vagyok, mint bárki, csak ha bizonyos ételeket meglátok, már kapásból, tudom, hogy mennyi a CH tartalma. És mi az ami nekem nem jó, mert elszállok tőle....PIZZA ilyen! De előtte minden héten ettem pizzát, tehát már jó előre be is pótoltam!!! Ha a Férjem eszik azért mindig falatozok belőle ésszel!!

Dohányzás: Mivel én elvesztettem az előző Babát, azt hiszem nem tudtam volna megbocsájtani magamnak ha csak egy kicsit is dohányzom Vele!
Múlt szeptember óta egyáltalán nem dohányzom, előtte meg már egy évig csak a nikotinmentest szívtam! Tudtuk, hogy Babát szeretnénk, így szépen leszoktam...és könnyebb volt mint gondoltam...az egész agyban dől el! A terhesség szempontjából az sem túl jó, a az Apa dohányzik, de azért nyilván elsődleges az Anyuka dohányzása!

Elárulom, amikor elveszítettem a Babát és utána láttam egy kismamát dohányozni, úgy néztem rá, hogy abba minden benne volt.... ordítani tudtam volna, hogy fogalma sincs micsoda ajándékban van része, Ő meg a nyiló kis életet szándékosan tapossa.....UNDORÍTÓ!!!

Mondjuk amikor idős mamókákat látok cigizni....nagyon röhejes és szánalmas egyszerre! És a bőrük, meg a foguk (vagy inkább a foguk helye).....gáááz!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Breki na hát igen. unokatesóm is szívta a cigit terhesség alatt, sőt ami totál felháborított hogy most mikor vittem őt szülni az utolsó nem az volt hogy induljunk, hanem még gyorsan elszívok egy cigit. És mondanom sem kell, hogy a lakásban, én meg ott állok mellette pocakosan. Na de mit is gondolok ha a sajátját nem nézte akkor az enyémet miért is nézte volna. Nem szóltam semmit, pedig nagyon nehezemre esett megállni.

De szerencsére egész szépsúlyú gyönyörű kislánya született, de lehetett volna ez másképp is.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Breki76! :wink:

En szivembol orulok,es gratulalok hogy ennyire kemeny vagy,es sikerult 100%-ig megbekelned evvel az eletformaval,amit a cukorbetegseg hozott.Persze hogyan is maskepp,kesergesre,onsajnalatra semmi szukseg.De!Azt gondolom,azert mert valaki a csaszar utan,tudvan hogy nincs mas lehetoseg,meri azt mondani hogy szivesen megtapasztalta volna "termeszetes"szulest,nem hinnem hogy MARTIR.Vagy nekem van fogalom zaavarom :roll: vagy csak erdekesen gondolkozom,vagy mit is tudhatok en errol...
Azert en nem tartanam akkora bunnek ezt az erzest.Persze fugg ez a szituaciotol is,es az utana valo lelkiallapottol is.
En nem csak az orvosi beavatkozasoktol felek,de a huvelyi szulestol is.De minden vagyunk egy kisbaba,es azt hiszem a vagy tullep mindenen!Ha netan valami miatt is csaszaros leszek,azert a termeszetes szules vagya ott marad,de nem fogom magamat ostorozni miatta,mert tudom,nem volt mas lehetoseg.

Kép
Kép
ancsurti
 
 


Gabi1!

Hát ez nagyon durva amit írtál :shock: :x ! Még hasonlót sem hallottam!
Az egyik bnőmnek, szegénynek elég tragikus volt a várandóssága (a s*ggfej "apuka" miatt), és bár előtte ő is a mi álláspontunkon volt, az orvos azt mondta neki, inkább szívjon el napi 3-4 szál cigit, ha az megnyugtatja (persze csak pszichésen), mert az az idegállapot többet árt a babának, mint pár szál cigi. De ilyet azért ő sem csinált! Ő viszont pont túlhordta kislányát, és nem is indították meg neki, csak későn, és elvileg emiatt a kislány olyan végtagmerevséggel született, hogy kérdéses volt, tud-e majd járni :? ! Azóta minden rendben, a pici jár, anyuka pedig a szülés óta nem dohányzik! Furi mi?


És a császár: az én könyvemben is benne van, hogy a természetes szülés folymata olyan hormonok termelődését indítja be (oxitocin, endorfin...), melyek nagyon nagyban segítenek az "anyává válás"-ban, és valóban egy euforikus állapotot idéznek elő. A könyv szerint ez a test "ajándéka" a szenvedésért. Erről be is tudnak számolni azok, akik mindkettőt átélték.
Erre értik, hogy a "szülés élménye".
Én ennek ellenére sem fogok kiakadni, ha császárom lesz, mert a cukor miatt én is fel vagyok rá készülve, de szeretném természetes úton megszülni a babámat.
És sajnos az tényleg úgy van, hogy az orvosok sok esetben csak kényelmi szempontból császároznak, mint pl. a cukrosok többségénél, mert így kisebb a rizikó. Pedig elmondanám, hogy ha rendben tartjuk a cukrunkat, semmi akadálya a természetes szülésnek, nincs több rizikó!
Sőt, az orvosom azt mondta, nyugodtan vajudhatok az alternatív szobában is ctg-vel, és infuzióval, de azt mások is kapnak!
Szóval én szép szülésre készülök!
z a baj, hogy a nőgyógyászok úgy néznek ránk, mint vmi mumusra, akikből ki kell kapni a bébit :evil: ! Pedig ez csak az ő tudatlanságuk! :evil:

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 


Dodi!

Ha minden jól megy a fórumról a Zsuzs is természetes úton fog szülni! Azt mondta, hogy az összes Kismama, akivel bent feküdt,már megszült (császárral), Ő volt az egyedüli pumpás és Ő még egyben van és lehet természetes úton fog szülni! persze kíváncsi lennék mindkét szülésre, de majd az élet hozza, kár is ezen túráztatni az agyunkat! :wink:
Sok a"jófej" Apuka én is hallottam egy pár sztorit!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Sziasztok!
Én meg elítélem az összes olyan hülye picsát, aki - élve 200907? szavaival- játsza a hős anyát és olyan lenézően, elítélendően néz arra aki császárral szült. Sajnos nővéremnek muszáj volt úgy szülnie, mivel nem úgy fordult be a baba (11 órás vajúdás után), aztán a második baba meg tervezett császárral született, mivel két éven belül volt a két szülés, és a becsült súly 5,20 kg volt a babának. És mikor megkérdezték tőle, hogy szült, és mondta, hogy császárral, vagy éppen tőlem kérdezték, hát azokat a vérben forgó, lenéző szemeket senkinek nem kívánom. Csak azért mert nem ismerik a hátteret, rögtön azt gondolják, hogy le lett fizetve a doki! Hát menjenek a fenébe. És ha le van fizetve, akkor mi van? nekem már kezd felfordulni a gyomrom ettől a sok hülye közhelyes dumától, hogy így a baba, úgy a baba. Neki csak ez a jó, neki csak az a jó. Hát ma egész nap az unokaöcséimnél voltam, és nem látszik rajtuk semmi különbség!!! Mi baja lenne? Mondja már meg nekem valaki!És nem hinném, hogy annyira kényelmes lenne a kismamának utána a varratokkal együtt emelgetni az újszülött kisbabáját, vagy akárhogyan is mozognia egy pár hétig. Ez az egész olyan dolog, hogy annyi mindent írnak már hogy mit szabad mit nem. Minek kellene ennyit foglalkozni ezzel a dologgal. Szerintem nem szabad hagyni, hogy azért mert terhesek vagyunk felforduljon az életünk. Ez nem betegség. Mert itt van pl. a cukorbetegség, ott muszáj fordítani, változtatni. De egy terhességnél? Ha meg valaki annyira egészségtelenül él, akkor ne is vállaljon gyereket. Ez az egész terhesség egy csodálatos dolog, és erre kellene koncentrálni, de attól, hogy valaki kismama nem kell kifelé azt mutatni, hogy na, én most kismama vagyok! Hát hány kismama van, mi abban a különleges? Persze saját magának a kismamának különleges, leírhatatlan élmény, de mi köze van ehhez másnak, semmi, és ne is várjuk el, hogy ezért másképp viselkedjenek velünk. Max. csak örüljünk, ha kedvesebbek, normálisabbak. De a mai világban ez már csoda, és felesleges rajta idegesítenünk magunkat, ha mégsem. Ja, meg a másik a tápszer. Azt is elítéli a többség. Persze ha valakinek nincs teje, akkor is ő tehet róla? És adjon esetleg más anyának a tejéből? Gondolom ez a válasz. (hát adna a fene, pont azért mert hány olyan kismama van, aki szívja a cigit, meg egyebek. nekem olyan nem kell. meg a fene tudja,mit eszik. még ha ellenőrizve is van. én is tápszeres baba vagyok, és semmi bajom. Sőt soha nem is voltam beteg, egy-két náthát leszámítva,még életemben nem voltam kórházban saját magam miatt. le is kopogom, de még csontom sem tört)
Na,mindegy bocs, ha egy kicsit túlfűtötten írtam, de néha kiakaszt ez a sok elítélő szöveg. Miért kell ennyit foglalkozni a másikkal, hogy ő hogy csinálja. VAgyis miért kell beleszólni. Nem rátok vagyok mérges, hanem arra a sok emberre, akik tényleg beszólogattak a nővéremnek is, hogy ő milyen béna, és nem is szült gyereket. Mert volt szó szerint ilyen is.

Kép
pagika
 
 


Sikerült pihenned??? Én is bealudtam fél órára! Annyira vicces mióta Babát várok a délutáni alvásoknál folyik a nyálam :D :D !

Férjem meg azt mondja, hogy azóta annyit álmodott mióta Babát várunk, amennyit egész életében sem!!! Érdekes :lol:




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Pagika!

Nem mondod??? Hát ezeken én csak jót mosolygok! A passzív rezisztencia a legjobb megoldás ezen emberek ellen! Cinikusnak kell lenni! Ki a fenét érdekelne, hogy ki hogy szült??? Az érdekelne, hogy a Babával és a Mamával ok minden és boldogok!
Tápszer, Barátnőm sem tudta szoptatni a Kisfiát, gyönyörű, kiegyensúlyozott vidám Baba, mert szeretik! Na és ez a legfontosabb!!! Én sem adnám más kismama tejét pontosan azért amiket Te is elmondtál! Esetleg megbízható Barátnőmét, rokonét, de vadidegenét SOHA!!!!! A mai világban, ahol annyi a fertőzésveszély!!!




Tickerplayground.com
breki76
 
 


Ja, és még annyit, hogy a természetes szülés sem teljesen természetes, mert sok esetben az orvos indítja meg a szülést, adják az oxitocint (ha kéred, ha nem! ) és kézzel is tágítanak. Hát marha nagy élmény!
Azért ne értsetek félre, én természetes úton szeretnék szülni, annak a híve vagyok, de ha bármi baj merül fel, akkor inkább császár! (és ráadásul rettentően félek a császártól, a vágástól, a gerincbe szuritól!!! ) Csak mert a sógornőm kisfia pl oxigénhiányos lett, és pont azért mert az orvos nem akarta megcsászározni. (nálunk itt vidéken nem császároznak, csak ha tényleg muszáj. jó, biztos van olyan eset, hogy lefizetik a dokit, de a kórházak költségvetésébe nagyon nem fér bele, és külön a kórház igazgatójának engedélye kell, amit nagyon nagyon szigorúan bírál el, és ritkán adja meg rá. ), és a sógornőmnél meg az volt, hgoy elküldték tusolni a nővérkék, közben levált a méhlepény, az orvos még fél óráig vizsgálgatta, már beindult a szülés is, amikor rájött mi van. Azonnal császár, sikerült megmenteni, de nem sokon múlott. És ráadásul el se akarta mondani a doki. Szerencsére volt ismerősünk benn, és ő mondta el nekünk. Mert hát ilyenkor nem sok minden látszik a babán, hogy baj van. Elvittük neurológushoz, és majdnem egy éves koráig járt mindenféle dokihoz, masszíroztatásokra, remélem, most már rendben van minden.

Breki, Kicsidodi, köszönöm szépen a felvilágosítást a cukorbetegségről. viszont az még nem értem, hogy akkor végülis az a legnagyobb baj, hogy ingadozik? VAgy az hogy magas?

Kép
pagika
 
 


Pagika!

Én is egyet értek! Nekem mindkét dolognál az a véleményem (császár, tápszer), hogy ha valaki önként választja az gáz (bár azokat sem nézem le, max :?: van ahomlokomon :wink:) , viszont ha muszáj neki, akkor baromi nagy szemétség emiatt elítélni, hiszen nem tehet róla! Ez olyan mintha vki haragudna rám, mert cukros vagyok :shock: :wink: !
Ja, és én EDA-val szeretnék szülni, amennyiben hosszúra nyúlik, és emiatt sem fogom "csalónak" érezni magam :lol:

Breki, én nem aludtam, mert megjelent egy barátunk a kiskutyájával, hogy hozta bandázni a miénkhez :? . Mondta hogy jön délután, csak nekem a délután az 4-5 :D !
De nem baj, mert "fetrengtem" (olvastam, meg tv-ztem).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2008.12.11 20:15-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?